Bağlan

View Full Version : Bu Ağacın Adı/Türü nedir? (2005-2009)

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

sukranayalp
05-04-2007, 22:56
Fidanlıklarda bulabilirsiniz. Süs kirazı ya da Kanzan adı ile satılır. Bu şekilde köklendirebileceğinizi sanmıyorum , yine de Allah'tan umut kesilmez diyelim. Ayrıca çiçeklenme döneminde köklendiremezsiniz.

sukranayalp
07-04-2007, 20:40
Sn Halit Togay , sizden gelen özel mesaj üzerine Sn Teknoral'ın vermiş olduğu 4-5-6 nolu fotoğraflarda belirttiğim Sorbus için , sizin karabiber ağacı demeniz üzerine bu mesajı yazıyorum.
Schinus molle : Peru biber ağacı.
Sorbus aucuparia-domestica-... : Üvez.
Sambucus racemosa- nigra : Mürver.
Piper nigrum : Karabiber ağacı. Sıra ile bunlara ait fotoğraf ekleyeceğim.
Hemen hemen hepsi ağaççık formunda gövdeli bitkiler.
Piper nigrum haricinde hepsinin yaprakları çok benziyor.Ayırtedici en büyük özellik meyve renginde ve meyvelerin biraraya gelişinde.
Sorbusların meyveleri kırmızı, sarı, krem ve mora yakın renklerde oluyor.
Sambucusların meyveleri sorbusun meyve dizilişine benzese de sadece siyah meyveli oluyor.Schinus molle ise yapraklar çok ince bir dala dizildiği için meydana gelen ağırlık nedeniyle aşağı sarkıyorlar.Ve meyveleri de gri-kahverengi oluyor.

sukranayalp
07-04-2007, 20:53
1. fotoğraf (üst -sol) karabiber ağacı : Piper nigrum. Yaprakları geniş ayalı.
2. fotoğraf (üst sağ) mürver : Sambucus canariensis. Sadece yukardaki fotoğraftaki cinsinde yaprakları daha geniş ayalı, onun haricindeki türlerde genel itibari ile üvezin yaprağına benzer.
3.-4. fotoğraflar ise Peru biber ağacı : Schinus molle.

Teknoral'in 4*5*6nolu fotoğrafindekiler ise Üvez : Sorbus aucuparia- terminalis veya domestica.

mbilen
08-04-2007, 01:11
Sn.Sukranayalp

Bugün kırlara çıktım.Yaprklarını tekrar fotografladım.İnternette tekrar araştırma yaptım. ( http://www.piante-e-arbusti.it/erica.htm ) adresinde benim resmini çektiğim ağaççık Erica arborea olarak tanımlanmiş.İlginize ve ipuçlarına teşekkür ederim.Birinci resim benim çektiğim ikinci resim ise ilgili siteden yüklediğim resimdir.

Ahmet Demirtaş
08-04-2007, 01:30
birinci fotoğraf tanı için yeterli değil
ikinci fotoğraf Mahonya (sarıboya ağacı)

Ahmet Demirtaş
08-04-2007, 01:35
Keşke yapraklarını ve kabuğunu net çekseydiniz.
Bu çiçekler süs şeftalisine benziyor.

Ahmet Demirtaş
08-04-2007, 01:51
Ateş meyvesi: dağmuşmulası olabilir.
İlginç metve : japon kavağı
Fasulya ağacı: katalpa
salkım ağacı: dişbudak yapraklı akçaağaç

sukranayalp
10-04-2007, 23:16
Ruscus aculeatus, meyvesi yenmez diye biliyorum.

yılmaztaşova
12-04-2007, 14:52
kendiliğinden yetişiyor mahallede beş altı ağaçlık bir topluluk halinde.
çelik alınabiliyorsa saksıya almak istiyorum.
ne ağacı olabilir bu?

Bahsettiğiniz ağaç ormancılar için çok karakteristik bir ağaçtır.Yaprak altlarındaki patlangaç yumrular ise bir tür sinek yumutalarını içinde barındıran böcek-bitki ortakyaşamına en güzel örnek.Ağacın Türkiye'de nesli birtür virüs yüzünden yok olmak üzere.Sağda solda tek tük kaldı.
Ağacın adı : KARAAĞAÇ ( Ulmus glabra ).
Ağaç büyük ağaçlardan sayılır,saksıya almak olmaz,ancak bonsai için bence uygun bir tür.

yılmaztaşova
12-04-2007, 14:56
Ruscus aculeatus, meyvesi yenmez diye biliyorum.

Ruscus'un meyveleri yenir.Fakat çekirdekleri çok büyük olduğundan yenen kısmı çok azdır,tadı fena değil.

Harun Parlak
12-04-2007, 19:29
Sn.Sukranayalp

Bugün kırlara çıktım.Yaprklarını tekrar fotografladım.İnternette tekrar araştırma yaptım. ( http://www.piante-e-arbusti.it/erica.htm ) adresinde benim resmini çektiğim ağaççık Erica arborea olarak tanımlanmiş.İlginize ve ipuçlarına teşekkür ederim.Birinci resim benim çektiğim ikinci resim ise ilgili siteden yüklediğim resimdir.

Selamlar arkadaşlar yukarıda resmini çekip gönderdiğin çalı türü.
Ericacea familyasından Erica aynı zamanda süpürke çalısıda deriz genellikle nalburlarda satılan çalı süpürkeler bunlardan yapılır.
Ülkemizde daha çok funda olarak bilinir. Dünyada yaklaşık 600 çeşidi varmış
ÜLKEMİZDE Karadeniz Marmara ve akdeniz bölgesinde bulunur. Avrupada çok yaygındır. Bodur çalı olmasına rağmen 1.5-2 metre boylanabilen türleri vardır.
İğneyi andıran yaprakları mor pembe pembe beyaz çiçekleriyle baharda kendini gösterir.

higori
15-04-2007, 22:02
merhaba.
bu ağaç hakkında bilgisi olan var mı acaba? Olabildiğince fazla ipucu verebilmek için gövde, yaprak, çiçek ve tohumlarının fotoğraflarını ekliyorum. Fotoğrafları küçülttüm ama kendimi tanıtma mesajı saymazsak ilk mesajım olacağı için uygun foto boyutunu tutturamamış olabilirim. Mesajı açanlar için fotoların verebileceği rahatsızlık için şimdiden özür dilerim.

higori
15-04-2007, 22:18
evet, resimde de görüldüğü üzere fotoğraf boyutunu tutturamamışım. bu sefer inşallah...
Haziran-Temmuz civarı dallarının ucunda sarı çiçekleri oluyor. Çiçekli fotoğraflar Temmuz'da çekildi. Sonra dolmalık bibere benzeyen üçgen piramit şekilli meyveleri oluşuyor. Meyve fotoları Eylül başına ait. Meyveler sarardıktan sonra ise çatlayıp çitlembiğe benzeyen tohumlarını döküyor. Tohum fotoğrafları Ekim'de çekildi.
Fotoğrafların pikselini 640x480'e kadar düşürmeme rağmen ancak bu kadar ufaldı. Acemilik için tekrar af diliyorum.
Teşekkürler.

X

ormanbotanigi
20-04-2007, 18:49
Fener ağacı (Koelreuteria panuculata)

X

merdiye
26-04-2007, 09:50
Merhaba arkadaşlar,
Resimde yaprakları görünen bonsai adayı fidanımı alırken, akçaağaç demişlerdi ama tam olarak türünü bilmiyorum.

Tanıyan var mı benim ağacımı?

ormanbotanigi
26-04-2007, 23:54
Çin akçaağacı - Acer buergerianum

merdiye
27-04-2007, 07:51
Teşekkür ederim...

yılmaztaşova
27-04-2007, 15:39
Acer monspessulanum L. Fransız akçaağacı da olabilir tarifinize göre .

web_tur
10-05-2007, 19:20
merhaba,

acaba adı nedir

gülsuyu
12-05-2007, 16:14
Bu,ilexin bir türü olabilir

carpnus
15-05-2007, 22:10
mbilenin gösterdiği ilk resimdeki türün adı taxus yani türkçesi porsuk ama 2.resimdeki türüde bilemiyorum.

Oyaman
18-05-2007, 01:37
Değerli form arkadaşlarım seradan güle benzer kocaman çiçekleri olan bir ağaç
veya ağaççık aldım.Üç metre boy yaptığını ve adının sahra gülü olduğunu söy-
lediler.
İnternetten fazlasıyla arama yaptım ancak bu adda bir ağaç bulamadım.Bu
ağacın esas adı nedir,bakımı nasıldır,ne zaman açar gibi hakkında hiçbir şey bulamadım fotolarını ekledim.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

zyazan
20-05-2007, 13:19
Merhaba,
Yaklaşık 10 yıl önce 40 cm. civarındayken evimize gelen ve şu an 1.5 m.yüksekliğine gelmiş olan çam türü bir ev bitkimiz var. Ancak türünü bilmiyoruz. Bazen çok fazla yaprak döküyor. Türü ve nasıl bakılacağı konusunda yardımcı olursanız çok seviniriz. Resimlerini de ekledim.

X

Mine Pakkaner
20-05-2007, 14:10
lediler.
ağacın esas adı nedir,bakımı nasıldır,ne zaman açar gibi hakkında hiçbir şey bulamadım fotolarını ekledim.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Hibiscus mutabilis.
Ağaç gülü, yol hatmisi, ağaç şakayığı, çınar yapraklı şakayık gibi halk arasında kullanılan isimleri var. Hatmigillerden.

Sonbaharda açıyor. Çiçekleri açık pembe iken olgunlaştıkça kızarıyor. Özel bir bakım istemiyor. Dayanıklı bir bitki, Ege ve Akdeniz sahil iklimini seviyor.

sezinci
20-05-2007, 15:20
Merhaba,
Yaklaşık 10 yıl önce 40 cm. civarındayken evimize gelen ve şu an 1.5 m.yüksekliğine gelmiş olan çam türü bir ev bitkimiz var. Ancak türünü bilmiyoruz. Bazen çok fazla yaprak döküyor. Türü ve nasıl bakılacağı konusunda yardımcı olursanız çok seviniriz. Resimlerini de ekledim.

Araucaria heterophylla (Salon Arokaryası)

X

Oyaman
21-05-2007, 02:15
Birkaç gündür merakla yanıt bekliyordum,Mine Hanım çok teşekkür ederim.Merakımı gerçekten giderdiniz.
Ayrıca Ege Bölgesini sevdiği ve dayanıklı olmasıda beni memnun etti,artık
iş sonbaharda o kocaman çiçeğini görmeye kaldı,tekrar teşekkürler.

Balıkcı
21-05-2007, 23:09
Bu, ne ağacı?
Biraz ipucu vereyim.
Bu fidanı Fethiye'den almıştım.
Sert kışa dayanamıyor. Bir iki kere kurur gibi oldu, üstten budadım, dibinden tekrar sürdü.
Aldığım yerden verdikleri bilgiye göre, kuru üzüm gibi meyveleri oluyor ve tabii yeniyormuş, bu yüzden de kuru üzüm ağacı diyorlarmış.
Hiç duymamıştım.
Acaba gerçek adı veya diğer adları ne?

http://img368.imageshack.us/img368/295/barbarosmay305s20072006qr4.jpg (http://imageshack.us)

Balıkcı
27-05-2007, 23:38
Bu ağaç hakkında fikri olan yok mu?:(

Teknoral
01-06-2007, 00:14
Sayın Şükran Ayalp verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim.
Sayenizde yeni türleri öğrenmiş oldum.
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

limon
19-06-2007, 09:41
Bu ağaç mıdır yoksa ağaçlaşmış çalı mıdır bilmiyorum. Küçük sarı çiçekleri var.
1396913970

Onur G. HİTİT
25-06-2007, 14:34
Sitemizin bahçesindeki ağaçlardan birinin fotoğraflarını çektim, türünü bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

http://img29.yukle.tc/images/595IMG_1682.jpg

http://img29.yukle.tc/images/8198IMG_1677.jpg

http://img29.yukle.tc/images/5749IMG_1679.jpg

http://img29.yukle.tc/images/1388IMG_1680.jpg

Bonsai olur mu dersiniz?

http://img29.yukle.tc/images/3519IMG_1683.jpg

X

Sebahattin Sargın
25-06-2007, 15:12
Onur bey bu gülibrişim ağacı, çok güzel bir ağaçtır. Bonsai ağaçları bölümünde gülibrişim bonsaileri var sanırım...

X

Onur G. HİTİT
25-06-2007, 15:36
Teşekkür ederim. Hemen araştırayım o halde. :)

Güler
01-07-2007, 23:12
Sayın Onur Bey,
Evet bu ağacın adı gülibrişim. Bende mevcut, eğer sahipseniz güzelliğini değerlendirin, çünkü geç büyüyor. Tül gibi çiçeklerinin kokusunun ne güzel olduğunu biliyormusunuz?

Balıkcı
01-07-2007, 23:20
Sayın Onur Bey,
Evet bu ağacın adı gülibrişim. Bende mevcut, eğer sahipseniz güzelliğini değerlendirin, çünkü geç büyüyor. Tül gibi çiçeklerinin kokusunun ne güzel olduğunu biliyormusunuz?

Ve yapraklarının gece kapanıp, gündüz açıldığını.

X

Mine Pakkaner
02-07-2007, 16:52
Albizzia julibrissin.

X

lordofstorm
04-07-2007, 17:51
Merhaba. geçen sene babam bu ağaçtan almış 2 adet.Leylandi **** mazıya benzediği için tercih etmiş ama ikisi de değil.Elvudi **** porsuğa da benzemiyor.İçinizde bu cinsi tanıyanınız var mı?Teşekür ederim...

Rapator
20-07-2007, 13:38
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım...

Adapazarındaki evimizin önüne amcam çinden gelme dediği bir kaç ağaç dikti...Benimde karadeniz kıyısında içerisinde üç evle beraber kavak ağaçlarınında bulunduğu 1 dönüm yerim var...Yaz başında ordaki komşularla bu kavak ağacı yüzünden biraz tartıştık, çok pamucuk yapıyorlarmış...Hakikatende gittiğimizde bahçenin bir kısmında 10 santim kadar birikmiş pamucuk var...Bu nedenle onları kesip yerine bu çin ağaçlarından ekmek istiyorum, ama ismini bilmediğim için bilgide bulamadım hakkında...Aşağıda resimlerini veriyorum ağaçların...Ha bide bunlar tohumdan yetişir mi...Elimde 6-7 tane bu ağaçlardan düşen tohumlar var...Bamyanın irisi gibi...Yardımcı olursanız teşekkür ederim...

http://img440.imageshack.us/img440/6527/resim009fy1.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/7295/resim010np7.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/1381/resim012ti5.jpg

http://img440.imageshack.us/img440/3569/resim013jg2.jpg

Selahattin Yılmaz
20-07-2007, 13:44
Bu bir pawlowniya ağacı. Fidanını türkiyede rahatlıkla bulursunuz. Tohumları baharda ekerseniz çabucak çimlenir ancak çok hızlı büyür.

Rapator
20-07-2007, 13:51
Teşekkürler ama resimlerine baktım pek benzemiyor bizimkine...Heralde farklı bir türü...Baharda birkaç tane çiçek açtı sadece...Peki tohumdan yetiştiremezmiyiz?...

Sebahattin Sargın
21-07-2007, 18:36
Bu ağacı Uludağa yaptığımız gezi sırasında çektik, fakat tanımlıyamadık. Bu konuda bize yardımcı olurmusunuz?

16512

Balıkcı
21-07-2007, 18:53
276 daki agaci taniyan yok muuu? Uhu uhuuu! (U'ler noktali olacak. :p)

herbaryum
21-07-2007, 19:22
Mesaj 276
Çok emin değilim ama Diospyros lotus olabilir. Trabzon hurmasının küçüğü, meyveleri kuru üzüm gibi tüketiliyor.

herbaryum
21-07-2007, 19:25
Mesaj 287
Acer campestre Akçaağaç

Balıkcı
21-07-2007, 22:44
Mesaj 276
Çok emin değilim ama Diospyros lotus olabilir. Trabzon hurmasının küçüğü, meyveleri kuru üzüm gibi tüketiliyor.

Ilgi icin tesekkur ederim ama ne yazik ki o degil.:(

O kucuk hurmayi taniyorum, yemesini de pek severim.:p

Onun yaprak dizilisi farkli.

Yine de tesekkurler.

herbaryum
22-07-2007, 10:08
Bir de "Hovenia dulcis" var. Karadeniz bölgesinde yetiştiğini duydum şeker ağacı da deniyormuş, etli çiçek sapları yeniyor diye duymuştum. Bir de ona bakarsanız.

Balıkcı
23-07-2007, 07:07
Bir de "Hovenia dulcis" var. Karadeniz bölgesinde yetiştiğini duydum şeker ağacı da deniyormuş, etli çiçek sapları yeniyor diye duymuştum. Bir de ona bakarsanız.

Tesekkurler.

Ogreninceye kadar arastirmaya devam.:p

sukranayalp
23-07-2007, 08:32
Acer campestre de olabilir, acer trautvetteri de olabilir. İki yöne bakan kanatlı tohumları görünüyor.

cemal.S
23-07-2007, 10:43
Merhaba. geçen sene babam bu ağaçtan almış 2 adet.Leylandi **** mazıya benzediği için tercih etmiş ama ikisi de değil.Elvudi **** porsuğa da benzemiyor.İçinizde bu cinsi tanıyanınız var mı?Teşekür ederim...

Merhabalar !

Resimden tam seçemedim ancak aşılı Arizona selviye benziyor. Umarım duvara çok yakın değildir. Benimkisi sadece bir tahmin konunun uzmanı değilim.

Saygıyla.

tugo
23-07-2007, 21:39
Merhabalar,
Resimlerini eklediğim ağaç/ gelişmiş çalı, belki çok bilinen bir tür ama ben iki gündür araştırıyorum,ismini bulamadım.
İstanbul/Tuzla'da çok görüyorum.İsmini öğrenirsem biraz araştırıp tanımak istiyorum.
Şimdiden teşekkürler-Tuğrul

X

herbaryum
23-07-2007, 22:08
Pistacia terebinthus (Anacardiaceae) Menengiç

X

herbaryum
23-07-2007, 22:11
Acer campestre de olabilir, acer trautvetteri de olabilir. İki yöne bakan kanatlı tohumları görünüyor.

Şükran hanım sanırım resimdeki tür Acer campestre, A.trautvetteri'de yaprak kenarları resimdeki gibi değil.

tugo
23-07-2007, 23:49
Pistacia terebinthus (Anacardiaceae) Menengiç

Çok teşekkür ediyorum,hemen bakacağım.
Saygılar

acemi bitkici
26-07-2007, 17:22
Selam

İsmini bilmediğim bir bitkinin tohumunu aldım.Büyüttüm.Yarım metre oldu nerdeyse.Ama ismini bilmiyorum.Çünkü paketini kaybettim.Ama tropikal bir bitki olmalı.Acaba bütün çiçekleri tanıtıp resmini gösteren bir site veya herhangibi birşey var mı?Yardımlar bekleniyor.

Diğer soru latincesi 'ASTRO' olan bir çiçek biliyor musunuz?

Mine Pakkaner
26-07-2007, 17:24
Siz bir fotoğraf çekip yollasanız da biz baksak . Bu çiçeğin, bitkinin adı ne başlığına yükleyin, bilgimiz dahilinde teşhis edelim.

Mine Pakkaner
26-07-2007, 17:28
Bazı hibrit begonya kültivarlarında botanik adın astro diye uzantısı var. Acaba onu mu soruyorsunuz?. Yoksa doğrudan astro diye botanik adı olan bir çiçek bilmiyorum.

Cahide Kartal
30-07-2007, 14:26
Ankara'da gördüğüm bizim buraların yabancısı olan bu ağacı merak ettim kestaneye benzetmiştim ama değilmiş.
16924

Sebahattin Sargın
30-07-2007, 14:58
Fotoğraf pek net değil ama ben makloraya benzettim, yalancı portakalda deniliyor...

herbaryum
30-07-2007, 18:04
Bence de Yalancı portakal ağacı (Maclura pomifera), Moraceae (Dutgiller).
Genellikle bahçe kenarlarında veya çit bitkisi olarak tercih ediliyor. Sebahattin beyin dediği doğru.

kadirx
07-08-2007, 16:45
Birden çok alt türü olduğunu tahmin ettiğim bu ağacı park, bahçe ve yol kenarlarında çok görüyorum. Kiminin tohumları saçak saçak, kiminin tane tane. Acaba bu türün adı nedir ve tohumları hangi mevsimde ekilir? Kuraklığa çok dayanıklı ve sağlam bir ağaç olmalı..
http://img105.imageshack.us/img105/8307/agacdl7.th.jpg (http://img105.imageshack.us/my.php?image=agacdl7.jpg)

herbaryum
07-08-2007, 16:58
309 nolu mesajda resimdeki ağaç Fraxinus sp. (Dişbudak) Oleaceae.

om_bilge
07-08-2007, 17:27
Sayın Kadir Bey, Ağacınız kesinlikle :Fraxinus excelsior (Dişbudak), salkım halinde görülenler ise meyveleridir,kanatlı nukslarıdır.

kadirx
08-08-2007, 11:56
herbaryum ve om_bilge beyler çok çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldunuz, saygılar sunarım.

yukka
21-08-2007, 16:38
Merhaba, Bu ağacı yıllar önce apartmanın bahçesine diktim. Harika bir görüntüsü var. Kameriye gibi. Altına masa sandalye sığar. Şemsiye gibi. Çok koyu gölgesi var. Çiçekler beyaz açıyor, sonra tohum torbaları kırmızıya dönüyor. Tohumlar olgunlaşıp da torbalar açılınca bordo siyah bir demet görünümünde. Gelen geçen soruyor bu ne ağacı, diye. Adını bilmiyorum. Oya agacı diyorlar. Doğru mu? Sonbaharda isteyenlere tohumlarını gönderebilirim :)

limon
21-08-2007, 20:35
Çok güzelmiş gerçekten, Oya Ağacı değil,onun yaprakları ufak ve çiçekleri kokusuz. Merakla bekliyorum adını. Soğuk kışa uyum sağlıyor mu acaba?

Ferda Ülkümen
21-08-2007, 20:46
Sayın yukka
Bu bitki tarifinize göre kısmet ağacına benziyor.
Buraya bakarmısınız;
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2015&highlight=k%FDsmet+a%F0ac%FD

Mine Pakkaner
21-08-2007, 21:04
Haklısınız Ferda Hanım, ben de sizi destekliyorum. Bu bir kısmet ağacı.

yukka
21-08-2007, 22:36
Yukarda verdiğiniz sayfaya girdim. Evet, sonbahardaki görünümü aynı böyle. Bordo tohum torbaları içinde bir adet koyu patlıcan rengi tohum. Mine Hanım o sayfaya Latince Adını da yazmış:

"Clerodendron sp.( sinonimi: Clerodendrum sp), bu pembe mavi görünenler ise çiçeği değil, meyvesi."

Kışa doğru yapraklar dökülüp sadece tohumlar kalıyor ağacın tepesinde. Tohumlardan kolay ve çabuk fideler çıkıyor. Ağacın boyu 4-5 metreyi buluyor. Çok çabuk büyüyen bir ağaç.

yukka
22-08-2007, 13:27
Çok güzelmiş gerçekten, Oya Ağacı değil,onun yaprakları ufak ve çiçekleri kokusuz. Merakla bekliyorum adını. Soğuk kışa uyum sağlıyor mu acaba?

Bu ağacı küçücük bir fideyken İstinye'den almıştım. İstanbul'da ve Ege'de yaşıyor. Diğer bölgelerde bilemiyorum ???

GLCN
22-08-2007, 13:40
Çok güzel bir ağaçmış.Bursa'da varmı acaba?

sukranayalp
22-08-2007, 13:56
Bursa iklimine uygun, ancak olup olmadığı konusunda fikrim yok. Sayın Selahattin Yılmaz'a soralım.

sukranayalp
22-08-2007, 14:11
İstanbul'da clerodendron bitkisine ait 2 ayrı türü görüyoruz.

Aşağıda fotoğrafını da göreceksiniz. C. bungei koyu pembe ve kokulu çiçekleri olan bir çalıdır. Gölge bahçeler için idealdir. Ağustos ayında açmaya başlar ve Ekim sonuna dek devam eder.

C. trichotamum fargesii ağaççık formundadır. Bunun çiçekleri Sn Yukka2nın gösterdiği fotoğraftakidir. Yazın geç çiçek açar. (Şu an çiçek dönemi) Güneşli yerleri sever. Sonbaharda tohum verir ve tohumları da çiçekleri gibi etkileyicidir. Bu da çok güzel kokar.
1. foto C. bungei, 2. foto C tri. fargesii

GLCN
22-08-2007, 14:13
O zaman Selahattin bayi bekliyoruz:)))

Penelophe
26-08-2007, 17:42
Sevgili Cihan As'ın tohumdan yetiştirdiği bu ağacın adı nedir?

Penelophe
26-08-2007, 17:44
Bu ağaçta Cihan as'a ait. Adı nedir?

GLCN
26-08-2007, 18:20
Yukarda verdiğiniz sayfaya girdim. Evet, sonbahardaki görünümü aynı böyle. Bordo tohum torbaları içinde bir adet koyu patlıcan rengi tohum. Mine Hanım o sayfaya Latince Adını da yazmış:

"Clerodendron sp.( sinonimi: Clerodendrum sp), bu pembe mavi görünenler ise çiçeği değil, meyvesi."

Kışa doğru yapraklar dökülüp sadece tohumlar kalıyor ağacın tepesinde. Tohumlardan kolay ve çabuk fideler çıkıyor. Ağacın boyu 4-5 metreyi buluyor. Çok çabuk büyüyen bir ağaç.

Sevgili yuka kolay tutyor diyorsun ee artık kışa bize tohum yollarsınız eğer Bursa da yoksa biz Bursa da yaymış oluruz...:D

Ferda Ülkümen
26-08-2007, 20:13
Clerodendron bungei Armutluda rahat yetişiyor(-Armutlu sonrdan Yalovaya bağlandıysa da Gemliğe daha yakın.)Yalnız bol su istiyor ve Şükran Ayalp in belirttiği gibi gölge seviyor.

Arzu Kasapoğlu
26-08-2007, 21:05
Sayın Yukka, inşallah kısmet ağacının tohumlarından bizde nasipleniriz.;)

sukranayalp
27-08-2007, 08:46
Sn Penelophe, Cihan As'a ait olan bitkiyi Jacaranda'ya benzettim. Yazın çok güzel mor çiçekler açar. Bilhassa Ege bölgesinin ağaççığıdır. İstanbul'da da yer yer rastlıyoruz.

Jacaranda için eklediğim fotoğrafı aşağıda göreceksiniz.

2. etapta gönderdiğiniz fotoğrafın 2. si de aynı bitkiye benziyor.

Penelophe
27-08-2007, 14:20
Sukranayalp çok teşekkürler.:)

2. mesajın 2.fotoğrafında görülen ağaç, 2.mesajın 1.fotoğrafındaki ağaç ile aynı ağaçtır.
2.mesajın 2.fotoğrafında, jacarandanın önünde durduğu için pek iyi seçilemiyor ama 2.mesajın ilk fotoğrafı, yaprak detayıdır. Umarım yaprağından tanıyan çıkar.

sukranayalp
27-08-2007, 14:50
Sn Penelophe, bitkiler birbirine karışmış ama gördüm. Parkinsonia aculeata bitkisine benzettim. Aşağıda birkaç fotoğrafını göreceksiniz.

Penelophe
27-08-2007, 18:07
Sayın Sukranayalp, çok teşekkür ederim.
Yüklediğiniz ilk fotoğrafla birebir uyuyor.

yukka
28-08-2007, 11:41
Ağacın ağustos sonu görüntüsü. Beyaz çiçekler döküldü. Tohum torbaları oluşmaya başladı. Böyle de çok güzel bir görünümü var. Birkaç hafta sonra olgunlaşmış tohumlar ortaya çıkacak ve daha farklı görünecek. 15 gün önceki hali yukardaki mesajlarımda.Fotoğrafta pek belirgin değil ama şu anda sağanak yağmur var İstanbul'da.Yağışın ülkemizde istikrarlı yağması ve sürmesi dileklerimle herkese sevgiler, maviler, yeşiller ...

TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN ....

habibe
28-08-2007, 14:10
Bu fotoğraflarda ki ağacın, kısa çalımsı ağaçcığın ve bu muhteşem çiçeğin adı nedir acaba?

sukranayalp
28-08-2007, 14:16
1-2. fotoğraf : Sorbus aucuparia : Üvez.
3. fotoğraf : Punica granatum nana : Süs narı.
4. fotoğraf : Medinilla (türkçesini bilmiyorum).

sukranayalp
28-08-2007, 14:17
3. Fotoğraf Rosa Rugosa Veya Rosa Canina Da Olabilir. Dikenleri Var Mi?

habibe
28-08-2007, 14:20
En alt fotoğrafta ki saksı çiçeği dikensiz, bir önce ki fotoğrafta ki gül tohumuna benzeyen dikenli idi.

sukranayalp
28-08-2007, 14:25
En alttaki Medinilla, salon çiçeğidir.

3. fotoğraf Rosa rugosa (Gül) olacak. Tohum kapsülü uzaktan süs narına benzese de yaprakları süs narına nazaran daha geniş ayalı ve belirgin damarlı.

Balıkcı
28-08-2007, 14:36
Sevgili Şükran Ayalp'e inat, birinci ağaç, Sumak. :p

Balıkcı
28-08-2007, 14:39
Kızacak ama ne yapayım,:p o, kırmızı meyveleri süs narına benzeyen bitkinin, yaprakları benzemiyor.
Yani bendeki süs narına benzemiyor.

sukranayalp
28-08-2007, 14:52
Sevgili Mahir bey , ben 1. ve 2. fotoğrafları üveze, 3. fotoğrafı önce süs narına, daha sonra rosa rugosa'ya benzettim, son fotoğraf ise medinilla dedim.

sukranayalp
28-08-2007, 14:53
Sumak hatırladığım kadarı ile rhus cotinus idi. Şimdi aramaya başlayacağım.

sukranayalp
28-08-2007, 14:59
Rhus cotinus (syn: Cotinus cogygria) : Sumak : Bizim yemeklerimizde kullandığımız sumak fotoğrafı aşağıda Mahir bey.

Mine Pakkaner
28-08-2007, 15:11
Ben de Şükran Hanım'ın 1. ağaç için teşhisine katılıyorum. Bu bir üvez.

sukranayalp
28-08-2007, 15:15
Sağolun Mine hanım, dilerim inandırabilmişizdir Mahir beyi.

Balıkcı
28-08-2007, 15:49
Ben demedim mi kızacak diye...:p

Sumak işte sumak, sumak, suumaaak...:D

X

http://img174.imageshack.us/img174/9808/amerika236di6.jpg (http://imageshack.us)

http://img526.imageshack.us/img526/7493/amerika091ma2.jpg (http://imageshack.us)
http://img526.imageshack.us/img526/7493/amerika091ma2.6fb53025fa.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=526&i=amerika091ma2.jpg)

Balıkcı
28-08-2007, 15:59
Ama bu haksızlık.:p

İki profesyonel bir olmuş, garip amatöre çatıyorlar.

Sumak, sumak... :D

sukranayalp
28-08-2007, 16:00
Kızmadım Mahir beyciğim, bu sizin yanılsamanız. Yakın bir zamanda göz doktoruna giderseniz iyi olacak gibi geliyor. Sizin fotoğrafını verdiğiniz sumak bizim yemeklerimize kattığımız sumak değil. Rhus typhina ve glabra'yı boya yapımında kullanılır diye biliyorum.

Sorbus aucuparia konusunda fotoğraf eklemeye çalışacağım, mümkün olduğunca en yakından.

Balıkcı
28-08-2007, 16:07
Sn Penelophe, Cihan As'a ait olan bitkiyi Jacaranda'ya benzettim. Yazın çok güzel mor çiçekler açar. Bilhassa Ege bölgesinin ağaççığıdır. İstanbul'da da yer yer rastlıyoruz.

Ben de söyleyebilir miyim ?

O yaprakları, jakaranda, keçiboynuzu, biraz da gülibrişim yaprağına benzettim.:dilli:

Attım mı?

Balıkcı
28-08-2007, 16:15
Kızmadım Mahir beyciğim, bu sizin yanılsamanız. Yakın bir zamanda göz doktoruna giderseniz iyi olacak gibi geliyor. Sizin fotoğrafını verdiğiniz sumak bizim yemeklerimize kattığımız sumak değil. Rhus typhina ve glabra'yı boya yapımında kullanılır diye biliyorum.

Sorbus aucuparia konusunda fotoğraf eklemeye çalışacağım, mümkün olduğunca en yakından.

Vallahi haklısın, en kısa zamanda bir göz doktoruna gitmeliyim.

Ama ben yemeklere koyduğumuz sumak demedim kiiii. Sadece sumak dedim.:p
Birçok çeşidi varmış, resimleme fırsatım olmuştu, paylaşmak istedim.
İstanbul'da daha önce oturduğumuz evin bahçesinde de üvez ağacı vardı, böyle kırmızılı görüntüsünü farketmemişim, meyvesini de severim.

Bu da başka bir sumak. Yaprakları farklı.
(Tadına baktım, ekşi idi.)

http://img204.imageshack.us/img204/6898/amerika238ax7.jpg (http://imageshack.us)

sukranayalp
28-08-2007, 16:15
1- O mesaj iki gün önce idi. Gözlerinizde 2 gün içinde değişiklik olmuş olabilir (işin şaka yanı).
2- Attınız demedim, ama siz bana inatlaşma babında takıldınız. Ben de bundan sonrasında göz olayı ile size takıldım.
3- İsterseniz bu bitkiyi Surbus olarak değil de Rhus glabra olarak görmeye devam edebilirsiniz. Bu sizin seçiminiz.
4- Amaç doğruyu göstermek. Doğruyu bulmaya ve göstermeye çalışırken, bilmemiz gereken şey hepimizin yanılabilirliğidir.

Balıkcı
28-08-2007, 16:19
Merhaba, Bu ağacı yıllar önce apartmanın bahçesine diktim. Harika bir görüntüsü var. Kameriye gibi. Altına masa sandalye sığar. Şemsiye gibi. Çok koyu gölgesi var. Çiçekler beyaz açıyor, sonra tohum torbaları kırmızıya dönüyor. Tohumlar olgunlaşıp da torbalar açılınca bordo siyah bir demet görünümünde. Gelen geçen soruyor bu ne ağacı, diye. Adını bilmiyorum. Oya agacı diyorlar. Doğru mu? Sonbaharda isteyenlere tohumlarını gönderebilirim :)

Doğrusu, zahmet vermiş olmazsam, ben isterim.

Kokulu çiçekleri olan her şeyi çok seviyorum, tabii buradaki dostlarımı da. :D

Balıkcı
28-08-2007, 16:26
1- O mesaj iki gün önce idi. Gözlerinizde 2 gün içinde değişiklik olmuş olabilir (işin şaka yanı).
2- Attınız demedim, ama siz bana inatlaşma babında takıldınız. Ben de bundan sonrasında göz olayı ile size takıldım.
3- İsterseniz bu bitkiyi Surbus olarak değil de Rhus glabra olarak görmeye devam edebilirsiniz. Bu sizin seçiminiz.
4- Amaç doğruyu göstermek. Doğruyu bulmaya ve göstermeye çalışırken, bilmemiz gereken şey hepimizin yanılabilirliğidir.

Teşekkürler.

Biraz rahatsızdım, şimdi iyiyim, dostları görünce takılayım istedim.

Ama yine karıştırmışsın. :dilli:
İnatlaşma, sumak-üvez konusunda idi, attım mı dediğim, jakaranda, keçiboynuzu...
Bir de resmi koyana soralım bakalım nerede çekilmiş. Araç plakalarından yabancı bir ülkede olduğu anlaşılıyor.
O ülke şartlarında sumak mı üvez mi yetişir(Belki ikisi de aynı şartları seviyordur, bilmiyorum) buradan da bir akıl yürütebiliriz.
Zaten o resim de flu idi, ha sen gözlüklü değil miydin? :p (Nasıl atıyorum ama)

Burayı kahvehaneye çevirdim, patron görmeden kaçayım.
Selam ve sevgiler.

herbaryum
28-08-2007, 21:01
Rhus cotinus (syn: Cotinus cogygria) : Sumak : Bizim yemeklerimizde kullandığımız sumak fotoğrafı aşağıda Mahir bey.

Türkiye'de baharat olarak kullanılan Sumak "Rhus coriaria" (Anacardiaceae), "Cotinus coggyria" aynı familyadan Peruk veya Duman ağacı. Fotograftaki bitki Cotinus coggyria fakat sumak değil.

sukranayalp
29-08-2007, 08:38
Teşekkürler Sn Herbaryum.

habibe
29-08-2007, 12:09
Bu resimler Finlandia ' dan

yukka
29-08-2007, 21:29
Kısmet ağacının tohumları için bana sonbaharda mesaj gönderebilirsiniz.

choroid
30-08-2007, 08:36
Ankarada çok hızlı büyüyen 5 ayda boyu 3-4 kat arttı bu ağaç nedir?

X

Sebahattin Sargın
30-08-2007, 09:37
Sevgili choroid bu bir kokarağaç, her yerde kendiliğinden kolayca yetişir.

X

tugo
01-09-2007, 19:42
Merhabalar,
Sayenizde, sitedeki bilgilerden bahçemde mevcut hemen herşeyi tanıdım ve onlara şimdi daha bilinçli yaklaşabiliyorum.
Resimlerdeki çalıyı aradığım halde isimlendiremedim.
İsmi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar

herbaryum
01-09-2007, 20:20
Mesaj 359

Ligustrum ovalifolium (Oleaceae) sanırım, çok emin değilim.

tugo
01-09-2007, 20:33
Teşekkür ediyorum Herbaryum;
Karşılığı olarak kurtbağrı'nı buldum.Geçen sene çiçek açtığını hatırlamıyorum,ama bu baharda bakacağım.

Balıkcı
02-09-2007, 11:44
Bu resimler Finlandia ' dan

Peki, şimdi soru şu:

Finlandiya ikliminde üvez mi yetişir, sumak mı, yoksa her ikisi de mi?:dilli:

Ali H. ALI
02-09-2007, 15:12
Merhabalar,
Sayenizde, sitedeki bilgilerden bahçemde mevcut hemen herşeyi tanıdım ve onlara şimdi daha bilinçli yaklaşabiliyorum.
Resimlerdeki çalıyı aradığım halde isimlendiremedim.
İsmi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar

Tugo bahcenizdeki bu bitki cekirdekten buyumus zeytindir. Isterseniz onu bonsai yapiniz.

hakan7960
02-09-2007, 20:27
Arkadaşlar ben köyümün mezarlığını(KÜTAHYA/TAVŞANLI Çobanköy) yeşillendirme ve ağaçlandırma projesini sizlerinde yardımı ile yapmak istiyorum.Bu proje kapsamında daha verimli ve çabuk yetişen ağaçlar ile işi biraz daha hızlı ve çabuk yapmak istiyorum.Bu nedenle TAVŞANLI'da gözüme çarpan genellikle metruk ve taşlı beton asfalt kenarlarında büyüyen akasya türü bir ağaç gözüme çarptı.Çok hızlı büyüyor.Fotoğraflarını çekerek sizlere de sunmak istedim.Mezarlığın toprağı çok kireçli ve tınlı toprak cinsinden.Bu ağaç türü uygun olurmu?Bilgisi olan arkadaşlardan ricam bu konuda beni bilgilendirmeleri.Saygılar...
CENGİZ HAVA..

Sebahattin Sargın
02-09-2007, 21:13
Bunun akasya türü olacağını sanmıyorum Hakan Bey, bu her yerde kolaylıkla yetişen ve çok arsız olan "Kokarağaç".

tugo
03-09-2007, 00:09
Tugo bahcenizdeki bu bitki cekirdekten buyumus zeytindir. Isterseniz onu bonsai yapiniz.

Ah Ali bey, içimi bir hoş ettiniz.Ben ve o ağacı bonsai yapmak... Keşke mümkün olsa.Ama ağaca yazık olur.Ben sizleri okuduktan ve danışdıktan sonra evimdeki 2 adet bitkiye bonsai uygulamasına başladım,pişman oldum,şimdi tek derdim bu zavallıları yaşatabilmek.Keşke burada olsaydınız,buyurun ağaç sizin derdim.
Saygılar

A.Şahin
03-09-2007, 17:52
Bu fideleri parktaki bir ağacın tohumlarından alıp yetiştirdim, ama adını bilmiyorum. Bir akça ağaç çeşidi olabilir mi?:confused:

sempe
03-09-2007, 20:06
Son resimde bir çift su kabağı duruyor sanki! Tohumlarını saklayın, paylaşalım.:D

A.Şahin
03-09-2007, 21:56
Elbette memnun olurum...

Sebahattin Sargın
03-09-2007, 22:01
Sn. A. Şahin kullandığınız tohumlar aşağıdaki adrestekiler ise, bunlar çınar yapraklı akça ağaç tohumlarıdır...

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10102

A.Şahin
04-09-2007, 19:03
Evet aynı bunlara benzıyordu tohumlar ama yaprakları o ağacın gibi değil. Bunun yaprakları tek sap üzerinde üçlü şeklinde, **** bileşik yapraklı mı deniyor işte öyle... Ama tohum şekli aynı en azından bi akça ağaç galiba.

Sebahattin Sargın
07-09-2007, 15:31
Bursanın Çağlayan köyüne arkadaşımı ziyarete gitim. Arkadaşlım ile ormanlık alanda gezer iken bu ağaça rastladım, ağacın ismini merak ettim. Fotoğraf çok net değil ama, yardımlarınız bekliyorum arkadaşlar ;)
20282

Balıkcı
07-09-2007, 15:50
372'deki dişbudak mı?

merkezvv
23-09-2007, 17:42
Resimler ayrıntılı
bu ağaç leylandi olabilir mi?
http://www.resimsakla.com/upload/members/2agac.jpg
buda diğeri
http://www.resimsakla.com/upload/members/1agac.jpg

herbaryum
23-09-2007, 18:32
Mesaj 374
1.Resim sanırım Chamaecyparis lawsoniana (Bataklık Selvisi)
2.Resim de Thuja sp. (Biota sp.) Mazı

yukka
25-09-2007, 15:16
Ağacın ağustos sonu görüntüsü. Beyaz çiçekler döküldü. Tohum torbaları oluşmaya başladı. Böyle de çok güzel bir görünümü var. Birkaç hafta sonra olgunlaşmış tohumlar ortaya çıkacak ve daha farklı görünecek. 15 gün önceki hali yukardaki mesajlarımda.Fotoğrafta pek belirgin değil ama şu anda sağanak yağmur var İstanbul'da.Yağışın ülkemizde istikrarlı yağması ve sürmesi dileklerimle herkese sevgiler, maviler, yeşiller ...

TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN ....

Ağacın Eylül sonu görüntüsü ... Bir- iki aya kadar yapraklar düşüyor, sadece tohumlar kalıyor ağacın tepesinde. Sonra bir sığırcık sürüsü geliyor, 15-20 dakika sonra ağacın üzerinde tek bir tohum bile kalmıyor. Tohumlar bu tatlı kuşlarla birlikte yeşerecekleri yeni topraklara doğru kanat çırpıyorlar :))

Bu arada bir iki hafta içinde - kuşlar gelmeden :))- isteyene bu ağacın tohumlarını yollayacağım :))

nevsune
25-09-2007, 16:30
Bu çiçekli ağacın adı nedir acaba?

X

herbaryum
25-09-2007, 18:48
Nevsun hanım merhaba,

377 no'lu mesajdaki ağacın adını Jakaranda diye biliyorum. Bilenler daha fazla bilgi verebilirler sanırım. İyi günler diliyorum.

X

Mine Pakkaner
25-09-2007, 20:22
Evet Sayın Herbaryum, bir jakaranda. Botanik adı Jacaranda mimosifolia. Maksimum 8-10 m yükselebilen, çok gösterişli çiçekleri olan, İzmir'in süsü, güzelim bir ağaç.

X

soframiz
25-09-2007, 20:57
364 nolu mesaj- yanit, almanca ismi Essigbaum, sumak agaci, Rhus hirta
Almanca baglanti: http://de.wikipedia.org/wiki/Essigbaum
Ingilizce: http://en.wikipedia.org/wiki/Rhus_typhina

poinciana
25-09-2007, 21:36
Hakan bey merhaba;
Arkadaşlar yazdılar bu ağacın Türkçesi Kokarağaç. Bu yüzden ismi gibi kokulu ancak güzel bir koku değil.O yüzden mezarlıklara pek tavsiye etmem her tarafı sarar .Aylantus olabilir başka bir adı.Size uygun olan Akasya olabilir.Susuzluğa dayanıklı çiçekleri de güzel ve hoş .Ayrıntı istersen özel mesaj yazabilirsin.selamlar

nevsune
25-09-2007, 23:55
Teşekkür ederim sevgili Herbaryum ve Mine Hanım.

Bu ağacın çiçeklerinin en güzel halini bulabilmek için, Alanya'nın içinde dört döndük. Bir tek bu ağaçtaki çiçekler bu kadar canlı renkliydi. Mevsimi mi geçiyordu ne? Ama bir ağaçta böyle güzel çiçek ben az gördüm.

Arzu Kasapoğlu
26-09-2007, 14:03
Sayın yuka, kuşlar yemeden birkaç tohumda bana ayırırmısın?
Teşekkürler...

Arzu Kasapoğlu
26-09-2007, 14:08
Nevsune Hanım, Alanya cennetmiş meğer. Ne kadar çok bitki çeşidi var, hepsi birbirinden güzel ve gösterişli. Bende bir ağacın üzerinde bu kadar güzel bir çiçek görmedim.

yasarulutas
26-09-2007, 18:36
Bu resmi Sızır kasabasında çektim. Ormanlık arazinin bazı kısımlarında yetişen bu ağaca yerel olarak "Gurmut" denmekte. Yaprakları çınar ağacını andırsada yöreme çınar sonradan getirilme ve sonbahar ayında yapraklar yeşilden kırmızıya dönmektedir. meyveleri de vardır ama çok nadirdir. Meyveleri çok sert ve armutun minisi şeklindedir. Bu ağacın gerçek adı nedir.

X

yukka
26-09-2007, 19:08
Sayın yuka, kuşlar yemeden birkaç tohumda bana ayırırmısın?
Teşekkürler...

Tamam Arzu Hanım ... Size kalpkalbe karşı da yollayacağım ... Bir iki ay sonra ...

Mine Pakkaner
26-09-2007, 21:10
Sevgili Cihan As'ın tohumdan yetiştirdiği bu ağacın adı nedir?

Penelophe bu ağacın Leucaena leucocephala yani ada mimozası olduğunu düşünüyorum. Tohumdan kolay yetiştirilir, hızlı gelişir. Yetişkin bir ağaç yılda 500 kg/ha azot fikse eder. Yani havanın azotunu toprağa geçirir. Kısaca basit bir gübreleme makinası yani :)

herbaryum
26-09-2007, 21:18
Mesaj 385

Yaşar bey merhaba,

Bildiğim kadarı ile "Gurmut" bazı Ahlat türlerine verilen bir isim. Ancak tarif ettiğiniz Çınar benzeri yaprakları uyuşmadı. Ahlat'ın Latince cins adı Pyrus sp. (Pyrus elaeagnifolia).

yasarulutas
26-09-2007, 22:27
Sevgili herbaryum; Ahlat **** bizdeki adı ile çörtük değil. Ahlatı iyi biliriz ve biz dağarmudu deriz çünkü tarımı yapılmamakta.

X

herbaryum
27-09-2007, 09:22
Yaşar bey şimdi oldu, yaprakları yakından görününce :)
Sorbus torminalis (Üvez) Rosaceae

İyi günler diliyorum.

X

yasarulutas
27-09-2007, 19:15
herbaryum; gurmut diye bildiğimiz üvez ağacı için teşekkür. İnanırmısınız herkes bu ağaca bakar ama görmez ve ne olduğunu bilmez. Sadece güz zamanı değişik renkte solan uzaktan bakılınca hoş gelen şeki insanların dikkatini çeker. Şimdi sıradaki geyik elması diye bildiğimiz çalı formunda ki bu ağaççıkın gerçek adı nedir?

Arzu Kasapoğlu
27-09-2007, 19:29
Teşekkür ederim yukka.

luya
27-09-2007, 19:36
Balkonumdaki iki saksida cikan agaci akcaagac saniyordum ama az once aynisinin resmini Hakan Bey koymus buraya ve kokaragacmis cinsi. Atiyim ben bunlari madem istilaci bi tur??
Resmini de koyayim tam olsun

Kudret
27-09-2007, 20:40
Merhaba Yaşar bey.
Yanlış görmüyorsam bu bir dağ muşmulası(cotoneaster).

merkezvv
27-09-2007, 22:09
Resim biraz büyük o yüzden link veriyorum bir zahmet bakarsınız.
resim (http://www.resimsakla.com/upload/members/2agac.jpg)

herbaryum
27-09-2007, 22:21
Mesaj 391

Yaşar bey merhaba,

Kudret arkadaşımızın yazdığı gibi, bu bir Cotoneaster sp. (Dağ Muşmulası) Rosaceae.

herbaryum
27-09-2007, 22:25
Sayın merkezvv,

375 no'lu mesaja bakabilirsiniz.

Kudret
27-09-2007, 22:35
Sayın merkezvv bu ağaç sanıyorum Cupressocyparis leylandii...

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2232

hakan7960
28-09-2007, 11:42
Sayın yukka bu ağacın tohumlarından banada gönderirseniz çok sevinirim.selamlar...

yasarulutas
28-09-2007, 12:42
Teşekkürler. Bu yabani muşmula **** yabani badem ağaçları aşılanarak kültürü yapılabilirmi?

yuruyen_bulut
28-09-2007, 13:01
Merhabalar...Arkadaşlar bu Ardıç değil mi? Dağ yürüyüşünde çok karşılaştım ve gruptakiler baya bir yedi ben de çok yedim faydasını bilen var mı :p Tadı biraz çam ağırlıklı önceden yediğim biraz daha tatlı gibiydi.Bu farklı mı yabanisi var mı bu türün:confused:

X

merkezvv
28-09-2007, 18:30
Bu resim (http://www.resimsakla.com/upload/members/1agac.jpg) diğeri kadar net değil

Kudret
28-09-2007, 19:28
Sevgili yuruyen_bulut, benim memleketim olan Bolu'nun Seben ilçesinde doğal olarak kendiliğinden yetişen, yerel ismi çakırga olan bu bitkinin meyvevesini köy halkı çay olarak içiyor. Ancak faydası konusunda bilgim yok.
Benim bildiğim kadarıyla bu bir ardıç türü.

Kudret
28-09-2007, 19:30
Sevgili merkezvv bu bir mazı.

yasarulutas
28-09-2007, 19:31
En iyi ismi en iyi bilenler bilir ama bizde diken ardıc' deriz. Ardıç tohumları ile ilgili olarak google ye yazarsak epey bir sonuç gelmekte. Özellikle şifa açısından. Bunları katran ardıçı olarak bilmekteyim.

yuruyen_bulut
28-09-2007, 22:10
Bu resim (http://www.resimsakla.com/upload/members/1agac.jpg) diğeri kadar net değil

Sn. Merkezvv göstermiş olduğunuz farklı bir çam türü ama :mad::p hem resmim çok net :D istersen büyük boyutunu atayım :)

yuruyen_bulut
28-09-2007, 22:13
Sevgili yuruyen_bulut, benim memleketim olan Bolu'nun Seben ilçesinde doğal olarak kendiliğinden yetişen, yerel ismi çakırga olan bu bitkinin meyvevesini köy halkı çay olarak içiyor. Ancak faydası konusunda bilgim yok.
Benim bildiğim kadarıyla bu bir ardıç türü.

Sy. Kudret bey biz dağ tırmanışı ve yürüyüşünde kendimizi bolu sınırında bulduk.Beypazarından başlayıp Karagölde bitiş yaptık ve dağ orman boyunca bu tür bitkiler mevcuttu ortamda :)

yuruyen_bulut
28-09-2007, 22:14
En iyi ismi en iyi bilenler bilir ama bizde diken ardıc' deriz. Ardıç tohumları ile ilgili olarak google ye yazarsak epey bir sonuç gelmekte. Özellikle şifa açısından. Bunları katran ardıçı olarak bilmekteyim.

Syn. Yaşar Bey tam dediğiniz şeyden :D baya bir dikeni bizi tattı diyebilirim.Dalından koparmak sorun meyvesini bir alana iki diken bedava :o

X

Kudret
28-09-2007, 22:43
Sevgili yürüyen bulut, Bolu Seben ilçeside Beypazarı'ndan sonra gelen Nallıhan'a sınırdır. Evet bu tür bitkiler mevcut, ancak bizim oralarda çok sayıda Ankara tiftik keçisi yetiştiriliyor. Ne yazık ki bu tür bitkiler keçi yetiştiriciliği yüzünden yıllarca iflah olamamışlar. her biri doğal birer bonsai gibi:(

herbaryum
29-09-2007, 07:58
Sayın merkezvv,

375 no'lu mesaja bakabilirsiniz, ikinci resminizin adı da orada yazıyor.

herbaryum
29-09-2007, 08:02
yürüyen bulut,

401 no'lu resim Juniperus oxycedrus (Katran Ardıçı) Cupressaceae.

X

crunch84
02-10-2007, 15:03
merhaba
ben yeni mezun bir peyzaj mimarıyım. röleve çalışması sırasında teşhis edemediğim bir türle karşılaştım.. armut olduğunu zannediyorum ama yaprak boy ve formundan dolayı emin olamıyorum.yardımcı olursanız cok sevinirim. herkese iyi çalışmalar..

Todor
02-10-2007, 15:41
Hoş geldiniz Crunch84.:)

Mesajınızı bu konuya taşıdım. Cevap gelene kadar kendinizi Yeni gelen arkadaşlar, (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595)başlığında kısaca tanıtırsanız seviniriz. Ayrıca Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669) başlığınıda okursanız seviniriz.:)

sukranayalp
04-10-2007, 14:26
Sn Crunch 84 , armut ağacı ile karşı karşıyasınız.
Anadal üzerinden tek bir merkezden çıkan 5 adet yaprak başka hiçbir meyve ağacında yok. En azından yurdumuzda yetişenler açısından.
Bir de armut ağacının gövdesi çok girintili çıkıntılıdır.Ve kahverengidir.

mariner
07-10-2007, 11:28
http://img520.imageshack.us/img520/2417/pa070005mj2.jpg .Dün Suadiye'nin ara sokaklarında gezerken , çocukluğumda zehir ağacı dediğimiz ağacın meyvalarından buldum , bu meyvanın hangi tür ağaca ait olduğunu öğrenmek istiyorum . Yardım edebilirseniz çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler .

Penelophe
07-10-2007, 12:20
Mariner aramıza hoşgeldiniz.:)

Bu bir Maklora (Yalancı Portakal) ağacı meyvesi. Ayrıntılı bilgiyi, Maklora (Yalancı Portakal ağacı) maclura pomifera (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3966&highlight=Maklora) başlığında bulabilirsiniz.

Kendinizi, Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın... (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında tanıtırsanız memnun oluruz.:)

mariner
07-10-2007, 15:24
yardımlarınız için teşekkürler

GLCN
07-10-2007, 18:54
Sevgili hocalarım benim sorum resim üzerinde değil üzgünüm bahçemde iki adet çam var bunlardan biri diğerine göre farklı daha hiç kozalak yapmadı ama diğer bildiğimiz çamlar gibi sert yapraklı değil kısacası ben bunun fıstık çamı olmasından şüpheleniyorum bunu nasıl anlarım..Teşekkürler....

Selahattin Yılmaz
07-10-2007, 21:17
Sevgili GLCN, sankim böyle bayramdan sonra Selahattin beye içireceğiniz çayınız varmış gibi geliyor.

GLCN
07-10-2007, 21:29
Yani görmeden bişey diyemem mi diyorsunuz..Ne demek aşk olsun istediğiniz çay olsun....

poinciana
09-10-2007, 13:46
Benim bildiklerime göre 401 nolu mesajdaki bitki ardıç ağacına benziyor.Yalnız ardıç türü çok fazla.Ayrıca türünü bilmediğim bir bitki var.Resmini nasıl gönderebilirim?İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

herbaryum
09-10-2007, 13:50
Sayın poinciana,

Sanırım bir mesajı nitelendirerek mesajınızı yazmışsınız ancak hangisini olduğunu da belirtirseniz mesajınız yerini bulacak. :)

konyalisdu
09-10-2007, 14:22
Merhabalar...Arkadaşlar bu Ardıç değil mi? Dağ yürüyüşünde çok karşılaştım ve gruptakiler baya bir yedi ben de çok yedim faydasını bilen var mı :p Tadı biraz çam ağırlıklı önceden yediğim biraz daha tatlı gibiydi.Bu farklı mı yabanisi var mı bu türün:confused:

bu katran ardıcı değil mi

poinciana
09-10-2007, 14:50
22303

Bu bitkinin Türkçe veya Latince adını bilen arkadaş varsa lütfen cevaplarsa memnun olurum.Arka planda gözükenler farklı bir bitki .Onlar yani çiçeği görülenler Poinciana'larım.Ben yakın plandakini soruyorum.

Mine Pakkaner
10-10-2007, 00:12
Hayran olduğum bir ağacın fidanları bunlar.Sülün akasya: Parkinsonia aculeata.

Plumbago
10-10-2007, 01:13
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bahçesinde iyi gelişmiş bir Parkinsonia aculeata (Sülün Akasya) var. Burada (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=3898&c=562) yakın plan ve burada (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=3661&c=562) boydan resimlerini görebilirsiniz.

poinciana
10-10-2007, 07:55
Mine hanım,
424 nolu mesajdaki bitkiye verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Sülün akasya Bursa şartlarında olurmu?Size fide verebilirim Bursa'ya gelirseniz Mine hanım.Şimdiden teşekkürler.

sezinci
10-10-2007, 12:09
Benim bildiklerime göre 401 nolu mesajdaki bitki ardıç ağacına benziyor.Yalnız ardıç türü çok fazla.Ayrıca türünü bilmediğim bir bitki var.Resmini nasıl gönderebilirim?İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Buradaki ağaç Diken Ardıcı (Juniperus oxycedrus)

Bilmediğiniz bitkinin fotoğralarını galeriye de yükleyebilirsin.

lilyumkokusu
10-10-2007, 16:19
Arkadaşlar,Yeni üyeyim. Merak ettiğim bir ağaç var,ateş ağacı deniliyor.Ben kıbrısta gördüm.Galeriye ekledim,Türkiyeden ilginç ağaçlar başlığında.(buraya nasıl foto koyarım bilemedim )Bu ağacın gerçek adı nedir?Yardım ederseniz sevinirim.Haziran ayında açık mor çiçekleri oluyor.Temmuz ayın da ise çiçekler kırmızıya dönüşüyor.Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

yukka
10-10-2007, 19:55
Herkese Merhabalar,

İşten eve dönerken sahilde gördüğüm ağaç ... Adını, türünü bilmiyorum. Çiçekleri hatmi'yi anımsatıyor. Ağaç 4-5 metre yüksekliğinde.

poinciana
11-10-2007, 09:38
Ağacın türünü öğrenebilirmiyim?

poinciana
11-10-2007, 09:45
431 numaradaki bitkinin yakın çekimi ve içinde tohumu olan kapsülleri.

poinciana
11-10-2007, 10:04
Bu ağacın Acer platanoides (Çınaryapraklı Akçaağaç) olduğunu tahmin ediyorum.Arkadaşlar doğrumu?

herbaryum
11-10-2007, 10:13
Ağacın türünü öğrenebilirmiyim?

Koelreuteria paniculata (Sapindaceae) Güvey Feneri

X

herbaryum
11-10-2007, 10:14
Bu ağacın Acer platanoides (Çınaryapraklı Akçaağaç) olduğunu tahmin ediyorum.Arkadaşlar doğrumu?

Acer pseudoplatanus'a daha çok benziyor.

herbaryum
11-10-2007, 10:16
Herkese Merhabalar,

İşten eve dönerken sahilde gördüğüm ağaç ... Adını, türünü bilmiyorum. Çiçekleri hatmi'yi anımsatıyor. Ağaç 4-5 metre yüksekliğinde.

Ağaç Hatmi deniyor, ancak Hibiscus syriacus değil sanırım.

poinciana
11-10-2007, 11:22
Herbaryum teşekkür ederim.Güvey Fenerini öğrenmiş olduk.İyi bayramlar

Sebahattin Sargın
11-10-2007, 12:29
431. Mesajtaki ağaçtan Okuduğum okul olan Bursa Tarım Meslek Lisesinin bahçesinde var. Fakat ismi güvey feneri değil, güvey kandili şeklinde geçiyor. Resimlerini çekmiştim, şu linklerde var:

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10152&c=192
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=10151&c=192

sukranayalp
11-10-2007, 14:08
Sevgili Sebahattin önemli bir farktan bahsetmişsin.Güvey feneri denince Japon feneri ile karıştırılıyor. Doğrusu güvey kandili, teşekkürler.

tasdelenmurat
14-10-2007, 00:00
Bende bir ağacı soracaktım. 10 sayfada "Onur G. HİTİT" adlı arkadaşımız sormuş. Cevabını öğrendim. "gülibrişim". Bunlarda benim çektiğim resimler. Soran arkadaşada, bilgilerini esirgemeyen bütün arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum.

http://i20.photobucket.com/albums/b228/benimresimlerim/bitki/04.jpg
http://i20.photobucket.com/albums/b228/benimresimlerim/bitki/02.jpg

İstanbulda mart ayında bütün güzelliğini ortaya koyan bu ağaç muğlada ağustos ayında ancak çiçek açtı. İstanbulda tohumlarınıda mart ayında ortaya koymuştu. Muğlada ekim ayı itibariyle tohumlarını gösterdi. İstanbulda mart'ın 10 da diktiğim 3 tohumdan birisi 1 hafta içinde hemen çıkmıştı. Bende bonsai'ini yapmayı düşünüyorum. Galiba ege bölgesindeki sıcağı pek sevmiyor.

Sebahattin Sargın
14-10-2007, 11:41
Sn. taşdelenmurat cevabı öğrenmişsiniz zaten ;) Buradaki gülibrişimler tohuma döndüler, bende toplıyacağım. Bakalım çimlendirebilecekmiyim ;)

aybala
25-10-2007, 16:32
23062
Bu ağacın ismini öğreneblir miyim?

poinciana
25-10-2007, 16:55
İlex (Çoban püskülü) olabilir diye düşündüm.

limon
25-10-2007, 17:47
İstanbulda mart ayında bütün güzelliğini ortaya koyan bu ağaç muğlada ağustos ayında ancak çiçek açtı. İstanbulda tohumlarınıda mart ayında ortaya koymuştu. Muğlada ekim ayı itibariyle tohumlarını gösterdi. İstanbulda mart'ın 10 da diktiğim 3 tohumdan birisi 1 hafta içinde hemen çıkmıştı. Bende bonsai'ini yapmayı düşünüyorum. Galiba ege bölgesindeki sıcağı pek sevmiyor.

Murat Bey, bir yanlışlık var gibi burada. İstanbul'da da gülibrişim ağacı yaz ortasında açar. Belki bu sene havaların sıcak gitmesiyle aldanıp Mart ayında açmış olmasın.

herbaryum
25-10-2007, 18:52
23062
Bu ağacın ismini öğreneblir miyim?

Mahonia aquifolium

caretta
26-10-2007, 04:32
lediler.
İşte beni buraya getiren ağaç bu...Benim komşum "pamuk ağacı" demişti ama bu isimle ona ait hiç bilgi bulamadım.
Ben onu bahçeye çelikten diktiğimde bir karış bile değildi şubatta ve şimdi 2 metreye yaklaştı.Suyu ve güneşi seviyor. Çiçekleri kokusuz ama görüntüsü enfes.Çabuk büyüyor.

caretta
26-10-2007, 04:57
Herkese Merhabalar,

Yukka ; Sizin ağacınız da benim ismini aradığım ağaç ...Yani Ağaç Gülü, Yol Hatmisi.

caretta
26-10-2007, 05:45
Bu ağaç gerçekten fidan aldığım peyzajcının dediği gibi bir erguvan mı?

Çok güzel mor-pembe çiçekler açmış bir ağaçtı ve bir dal kırıp ben bundan istiyorum diyerek gittim satıcıya...O da bana bunun bir erguvan olduğunu söyledi ve bir fidan verdi.Şu an bahçemde ama erguvan olup olmadığını ya da başka bir ismi olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Ayrıca kırdığım çiçekli dalı da saksıya sokmuştum o da filizlenmiş ve şimdi aynı ağacın fidanını bu sefer ön bahçeye de diktim.

poinciana
26-10-2007, 07:39
Caretta Merhaba
Resimden gördüğüm kadarıyla bu bir Erguvan.Güzel çiçek açar ve daha sonra içinde tohumların olduğu baklaları oluştururur.

Vildan Sönmez
26-10-2007, 08:15
446 nolu mesajdaki çıçekle aynı mı ? Çiçeği benziyor ama yaprakları farklı.

bahars
26-10-2007, 09:13

Şakayık.Bahçemde var bundan birtane.Gül kokusuna benzeyen hoş bir kokusu var.Çok değerli bir ağaccık.Ağaç şakayığı diyede geçiyor.

Balıkcı
26-10-2007, 09:56
446 Hatmi, 450 ŞAkayık.

caretta
26-10-2007, 12:15
Caretta Merhaba
Resimden gördüğüm kadarıyla bu bir Erguvan.Güzel çiçek açar ve daha sonra içinde tohumların olduğu baklaları oluştururur.
Teşekkürler Poinciana..Çiçeklendiğinde resmini çekerim artık :)

yukka
26-10-2007, 22:34

Sizin çiçek şakayık sanırım ...

celalsungur
27-10-2007, 11:07
Sitede Croton hakkında bilgi var mı? Aradım ama bulamadım.

hamibasoglu
27-10-2007, 11:07
430 ve 446 da bahsi geçen ağaçcık "Hibiscus mutabilis"

Mine Pakkaner
30-10-2007, 23:07
Bu başlıktaki ithal türler ve yerli üretim ile ilgili mesajlaşmalar http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5167&page=3 başlığına taşınmıştır.

herbaryum
03-11-2007, 09:32
Biraz daha yakın çekim bir fotoğrafı olsa, ayrıntılar seçilmiyor.

Balıkcı
03-11-2007, 18:03
Sinameki olabilir mi?

Kudret
03-11-2007, 20:17
Sayın Feyzan büyük ihtimalle sinameki...

Aşağıdaki linke bir bakın.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5725

Murat Pilevneli
05-11-2007, 09:00
Herkese Merhabalar,

Merhaba, sizin sorduğunuz bitki hakkında bir yazım var, ilginizi çekerse ,
http://bahcevan.com/sonbahar-guzeli-hibiscus-mutabilis
sayfasına bakın...
Murat Pilevneli.

limon
05-11-2007, 11:54
Murat Bey, sizin siteniz sayesinde bahçeme bir çok bitki aldım veya var olanların bakımını öğrendim. (şu anda aklıma ilk geliveren Bergenia) Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sitenizdeki çok sempatik bulduğum yazılarınızı takip eden biri olarak, sanki karşı komşuma raslamış gibiyim ;)

Murat Pilevneli
05-11-2007, 15:41
Merhaba, işinize yarayabilim ise ne mutlu bana.
Site ile ilgili yorumunuza da teşekkür ederim.
Sayglarımla.
Murat Pilevneli
http://bahcevan.com

denizakvaryumu
05-11-2007, 15:46
Merhaba, işinize yarayabilim ise ne mutlu bana.
Site ile ilgili yorumunuza da teşekkür ederim.
Sayglarımla.
Murat Pilevneli
http://bahcevan.com

Murat Bey,

sitenizde --Magnolia Vine Schisandra chinensis --hakkında da açıklama yaparsanız Türkiye'de bir çok kişi bu bitkiyi tanımış olur derim...

Bir de bu bitkiyi Türkiye'de nerede bulabiliriz acaba ?

pakiz
06-11-2007, 04:48
Bu cok guzel kokan ve beyaz cicekli agacin adini biliyor musunuz?
Bu mevsimde yapraklari, cicekleri ve kokusuyla beraber dipdiri haliyle etrafi buyuluyor. Acaba bir meyve agaci mi?
Lutfen bilgisi olan ya da tahmini olan benimle paylassin.

Ilginiz icin tesekkur ediyorum

bahars
06-11-2007, 07:21
Ligustrum (Kurtbağrı)

celalsungur
06-11-2007, 13:07
Murat Bey,

sitenizde --Magnolia Vine Schisandra chinensis --hakkında da açıklama yaparsanız Türkiye'de bir çok kişi bu bitkiyi tanımış olur derim...

Bir de bu bitkiyi Türkiye'de nerede bulabiliriz acaba ?
465 nolu mesajdaki fotoğraftaki kırmızı meyveli bitki gilaburu mu?

sukranayalp
06-11-2007, 19:46
Sn Pakiz : 467 nolu mesaja dair:

Adı: Prunus laurocerasus ''Ottoluyken'' (bodur bir çalı). En fazla 60-70 cm boy yapıyor. Türkiye'nin doğal bitkisi değil. Kültür varyetesi olarak elde edilmiş bir bitkidir. Sadece peyzaj değeri vardır. Meyve vermez. Yaprakları ligustrumdan daha büyük ve damar çizgileri bellidir.

herbaryum
06-11-2007, 19:55
Sn Pakiz : 467 nolu mesaja dair:

Adı: Prunus laurocerasus ''Ottoluyken'' (bodur bir çalı). En fazla 60-70 cm boy yapıyor. Türkiye'nin doğal bitkisi değil. Kültür varyetesi olarak elde edilmiş bir bitkidir. Sadece peyzaj değeri vardır. Meyve vermez. Yaprakları ligustrumdan daha büyük ve damar çizgileri bellidir.

Şükran hanım,

Prunus laurocerasus Türkiye'nin doğal bir bitkisi, boyu 2 m veya daha fazla olabilen bir çalı veya ağaçcık, meyve verir, karayemiş, lazyemişi olarak bilinir. Ancak 467 no'lu mesajdaki bitki Prunus laurocerasus da değil. Muhtemelen Oleaceae familyasından ve büyük ihtimal Ligustrum türü bir bitki.

herbaryum
06-11-2007, 19:58
Bunlar da yakın çekimler.
İl resim yaprakları, çiçeği ve tohumları.
Sayın Kudret ve sayın Balıkçı'nın da söylediği gibi sinameki herhalde.

Bence de benziyor, sanırım Sinameki (Cassia sp. - Fabaceae).

Mine Pakkaner
06-11-2007, 20:01
Kesinlikle sinameki.

Harun Parlak
06-11-2007, 20:25
Bu mevsimde yapraklari, cicekleri ve kokusuyla beraber dipdiri haliyle etrafi buyuluyor. Acaba bir meyve agaci mi?

Eğer gözlerim beni yanıltmıyor ise elimdeki kaynağa göre (Oleaceae) Ligusturum japonicum JAPON KURTBAĞRI (Boylu kurtbağrı) japonya ve kore kökenli kaynak
Bitkilerin dünyası yazarlar İlhan Güngör Adnan Atatoprak Fatma özer Nihan Akdağ N.İlksen Kandemir.

pakiz
07-11-2007, 05:53
Herkese cevaplari icin tesekkurler. Bu 4 metreye yakin bir agac. Boydan resmini gonderiyorum.
Tekin Bey'in tahmini dogru. Ben su anda Guney Kore'de yasiyorum. Bu mevsimde her yerde bu agacciklar cicek acmis ve cok guzel kokuyorlar.

Meyvesi olarak karayemis dediginiz taflan olarak da geciyor mu? Karadeniz'de yetişen biraz ekşi bordo renkli yenen meyve mi?

mugmela
07-11-2007, 14:04
Merhaba, Yukarida Japon Kurtbagri olarak tanimlanmis bir agac gordum. Bu benim sormak istedigim agaca cok benziyor ama benim gordugum turuncu renkli ciceklere sahip ve muhtesem kokuyor. Bu agac Turkiye'de nerede bulunabilir acaba? Ben bu agaci Japonya'da gordum. Fotografi da bu sekilde

pakiz
08-11-2007, 07:39
Kurtbağrı'nı nasıl yetiştirebileceğimi biliyor musunuz?
Buradaki ağaçtan bir kök, dal ya da çiçek almam yardımcı olur mu?

İkinci olarak resimdeki çiçeğin adını öğrenmek istiyorum. Küçüklüğümde annem bunları yumurtalarımızı haşladığı suya atardı ve yumurtalar mor renk olurdu. Biz de daha bir afiyetle yerdik :)

Bilginiz varsa çok sevineceğim :)

herbaryum
08-11-2007, 08:28
Kurtbağrı'nı nasıl yetiştirebileceğimi biliyor musunuz?
Buradaki ağaçtan bir kök, dal ya da çiçek almam yardımcı olur mu?

İkinci olarak resimdeki çiçeğin adını öğrenmek istiyorum. Küçüklüğümde annem bunları yumurtalarımızı haşladığı suya atardı ve yumurtalar mor renk olurdu. Biz de daha bir afiyetle yerdik :)

Bilginiz varsa çok sevineceğim :)

Bu bir Muscari (Liliaceae), Misk Soğanı.

ilahi morluk
08-11-2007, 10:51
Bir ay kadar önce Emirganda çekmiştim bu ağacın fotoğrafını. Yardımcı olursanız sevinirim.

http://img406.imageshack.us/img406/2831/tnpicture00611we8.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/4039/11hj6.jpg

Balıkcı
08-11-2007, 11:17
Dağınık porsuk. (Bir de ehrami olanı var.)

sukranayalp
08-11-2007, 11:25
Sn İlahi Morluk, Taxus baccata.

Sn Herbaryum İlk bakışta Prunus'un Ottoluyken kültüvarına benzettim. Ancak siz haklısınız.

Şu konuda yanlış anlaşılmak istemem. Laz kirazlarımız Türkiye'de doğal yayılış gösterir. Otoluyken ise, bir çeşit kültür varyetesi olduğu için (insan eli ile üretim) doğal yayılışa sahip değildir.

ilahi morluk
08-11-2007, 11:45
Mahir Bey ve Şükran hanım teşekkürler.

aliozdemir
09-11-2007, 21:13
***. resmini ve meyvesini yayınladığım bu ağacın adını biliyormusunuz, dalında meyvesi var, ayrıca yerde de resimlerini çektim,yardımlarınıza ve ilginize teşekkür ederim

A.Şahin
09-11-2007, 22:34
Maklora (yalancı portakal).

Harun Parlak
12-11-2007, 19:04
Selam arkadaşlar size resimli dataylı anlatım 5 yazarlı bir kaynak tavsiye etmek istiyorum
HER bitkinin detaylı bilgileri bakımı üretimi.
HER DOĞA sever kişiye el kitabı diyebilirim isteme adresi yazarların kendileri.
İlhan GÜNGÖR Adnan ATATOPRAK( 0532 694 71 81) (0535 770 50 90)

Harun Parlak
12-11-2007, 19:06
resim

celalsungur
13-11-2007, 10:29
Selam arkadaşlar size resimli dataylı anlatım 5 yazarlı bir kaynak tavsiye etmek istiyorum
HER bitkinin detaylı bilgileri bakımı üretimi.
HER DOĞA sever kişiye el kitabı diyebilirim isteme adresi yazarların kendileri.
İlhan GÜNGÖR Adnan ATATOPRAK( 0532 694 71 81) (0535 770 50 90)
Tekin Bey, amatörlerin anlayabileceği sadelikte ve arananın bulunabileceği düzende bir kitap mı?
Daha önce, piyasada ratingi yüksek bu tarz kitaplardan aldım ama aradığımı bulmak için tüm kitabı karıştırmak zorunda kaldım.
Bir de biliyorsanız, fiyatını da yazarsanız sevinirim.

Harun Parlak
13-11-2007, 12:03
Kesinlikle amötörlerin ve ğrenmek isteyenlerin öğrencilerin görmedikleri çalı türü, Ağaç,Sarmaşık. Resimler le tanıtan Ana vatanı tarihcesi nası yetişir meyvesi besin ihtiyaçları
Herkezin anlayabileceği dilden notlarla anlatılmış. Fiyatını buraya bakın lütven #158 bu konu kitaplar bölümüne yani doğru adresine taşınmış.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=172274#post172274

sselvi2000
16-11-2007, 08:00
İsmini bilen varmı acaba

Mine Pakkaner
16-11-2007, 11:22
Ters aşılı dut.

sselvi2000
17-11-2007, 07:18
Ters aşılı dut.

Teşekkürler Mine hocam, ya ne kadar cahilmişiz, dut diyorum ama işte öyle. çok sağolun.

maktas61
26-11-2007, 14:51
477 no'lu mesajdaki turuncu renkli çiçeği olan ağacın adını bende merak ettim, Trabzon da çalıştığım yerin bahçesinde bir adet var ama inşaat yapılacak ve kesilecek gibi

yukka
26-11-2007, 17:52

İsteyene ağacın tohumlarını gönderebilirim ...

AHMETKARTAL
28-11-2007, 09:49
arkadaşlar geçen gün bir seracıdan çam aldım fakat adını unuttum bunun adını bilen var mı?

sukranayalp
28-11-2007, 09:51

Sn Pakiz: Sorduğunuz ağaç Osmanthus fragrans.
Önce Prunus Laurocerasus ''OttoLuyken'' 'e benzetmiştim. Ama ağaç olduğunu belirtmişsiniz ve güzel koktuğunu.

Osmanthus fragrans olarak araştırırsanız aradığınız ağaç olduğunu siz de farkedeceksiniz.Yaz sonu,Sonbahar başında kokulu çiçek açar.Yaprak dökmez. 5-6 m. boy yapar. Meyve ağacı değildir. Peyzaj değeri olan bir ağaçtır. Nemli iklimi sever. Çiçek sonrası mor-siyah karışımı meyve salkımı verir ama yenmez.

AHMETKARTAL
28-11-2007, 09:51
bir de bu resmin

Emre Albayrak
28-11-2007, 09:57
Hocam bana sedir "Cedrus atlantica" gibi geldi ama gözüm seçmiyor da olabilir. Biraz daha aydınlık bir poz varsa daha yardımcı olur.

AHMETKARTAL
28-11-2007, 10:08
teşekkürler fakat daha parlak fotoğrafını şimdi gönderemiyorum

Emre Albayrak
28-11-2007, 10:13
Şimdi nasıl sorsam; ibreler tek bir noktada birleşiyor mu? **** birleşir ise bunlar 1-2 veya 5-6 gibi rakamlarda mı yoksa sayıca daha fazla mı? Böyle soruylada olmadı ama belki burdan yardımcı olurum.

AHMETKARTAL
28-11-2007, 10:39
bu çam ağacı gibi değil farklı nasıl anlatsam bilemiyorum
yani çam ağacının ibrelerine benzemiyor. ana gövdeden bir kol çıkıyor o kolun farklı mesafelerinde karşılıklı ikişer kollar var öyle bir şey yarın daha yakından ve aydınlık şekilde fotoğrafını koyacağım

AHMETKARTAL
29-11-2007, 08:15
arkadaşlar daha net çekmeye çalıştım ama pek olmadı galiba
resimleri ekliyorum