Bağlan

View Full Version : Züleyha / Balkon

Sayfalar : [1] 2

züleyha
01-08-2009, 14:31
Her ne kadar burda gördüğüm gözalıcı balkonların yanında sönük kalsa da , boş zamanlarımı geçirmekten büyük haz duyduğum ama bir türlü böceklere kurban vermekten kurtaramadığım balkonumdaki çiçeklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

züleyha
01-08-2009, 14:42
Balkonum biraz düzensiz ve kalabalık gibi görünüyor ama bunu da sizlerin fikirlerine başvurarak daha düzenli bir hala koymak istiyorum. İşte genel görünümü.....

züleyha
01-08-2009, 14:50
Ve balkonumdaki fertler...:D
Başköşede 8 yıldır evimin baştacı olan aynı saksıyı paylaşan katmerli yavruağzı ve pembe japon gülü....

Bu minik kuşun derdi, bir sürü tomurcuğu var ama görüldüğü gibi tek tük açabiliyor. Tomurcuklarının çoğu açmak üzere iken dökülüyor.

isolet
01-08-2009, 14:56
Siz bu bahçeye sönük mü diyorsunuz. Bene hata yapıyorsunuz. Tebrik ederim sizi bunlar ne güzellik öle. Valla kıskandım diye bilirim çok güzel bir balkonunuz var. Çiçekleriniz de çok güzel görünüyor.

züleyha
01-08-2009, 15:00
2. favorim daha doğrusu yetiştirmekte zorlanmadığım çiçeğim japon küpelim. Başka çiçekleri yetiştiremedikçe japon küpesi dikiyorum :) Şimdiden değişik boylarda 4 saksı oldular.
Büyük bir problemimiz var bizi zorlayan. Sokağımızda alt yapı çalışmaları var ve her yer toz duman. Dolayısıyla benim miniklerimde kırmızı toz bulutu altında kayboluyor. Yaprakları tozdan kurtulsun diye yıkayınca da resimlerden de görüleceği üzere yanıyor.
Çare bulamadım oysaki bundan 2 hafta önce o kadar canlı yeşil renkleri vardı ki kırmızyla birleşince gözalıcı oluyorlardı.

züleyha
01-08-2009, 15:07
Vazgeçilmezlerimden biri daha " Paskalya yılbaşısı"

Sürekli çiçekli olmasına bayılıyorum bu çiçeğin. Beni hiç üzmüyor. Görüldüğü

gibi sabah yıkamış olmama rağmen, onun da başı tozla bela da...

züleyha
01-08-2009, 15:13
Hala çiçek açmaya devam eden cyclamenimi paskalya yılbaşısının arkasına sakladım ki güneşle başı derde girmesin diye, ve yanında açmaktan bıkmayan begonyam. Begonya için Vahip beye teşekkur ediyorum.

züleyha
01-08-2009, 15:19
Ve dört gözle açmasını beklediğim ama beni sadece yaprak çıkarmakla ödüllendiren Atlas çiçeğim, nam-diğer kaynana dilim :) Sevgili Sakagun'e bu güzelliği benimle paylaştığı için teşekkur ederim.

Ülker
01-08-2009, 15:22
Züleyha Hanım, bu balkona nasıl sönük diyebilirsiniz, yaşam fışkırıyor maşallah.
En sevdiğim çiçekleri, özenle yetiştirmişsiniz.
Bu ay inşaat tozlarıyla, benim de başım dertte, inatçı ve yapışkan oluyor.
Japonunuza ve yılbaşınıza ayrıca imrendim, tozun içinde bile görkemlerini korumuşlar.
Daha ne olsun, ellerinize sağlık.

züleyha
01-08-2009, 15:29
Başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiş olan Sellukam. Kendileri ölümden döndü. Ve bir tabuyu daha yıkıp temmuz sıcağında saksı değişmez kuralını rafa kaldırdı.

Saksısı küçük geldiği ve kırmızı ya da örümceğin her çeşidiyle başı belada olduğu için bütün yapraklarını döktü. Yeni yeni kendine geliyor. Bu güzelliğe sahip olmamı sağlayan Sayın Ahmeter'e teşekkur ederim.

züleyha
01-08-2009, 15:35
Sayın Ülker ve sayın İsolet teşekkur ederim güzel sözleriniz için. Ben biraz doyumsuzum sanırım. Ama balkona baktıkça daha renkli olsun, daha gözalıcı olsun, bütün çiçekler nazlanmadan açsın istiyorum. Sadece yeşil renk yetmiyor insana. Sanırım ben bu kadar çok şey isteyince de çiçeklerim bana küsüyor. :(

sakagun
01-08-2009, 15:36
Ve dört gözle açmasını beklediğim ama beni sadece yaprak çıkarmakla ödüllendiren Atlas çiçeğim, nam-diğer kaynana dilim :) Sevgili Sakagun'e bu güzelliği benimle paylaştığı için teşekkur ederim.
Atlas çiçeğiniz çok sağlıklı görünüyor Züleyha. Ocak ayı gibi çiçek açıyor. Çiçekler genelde yaşlı yapraklardan çıkıyor.

züleyha
01-08-2009, 15:49
Sardunya tutkum yeni başladı. Henüz daha çok gözalıcı değiller ama zamanla güzel çiçek açacaklar. Tabi bir saksıyı 10 kök sakız sardunya aynı anda paylaşmayı vazgeçtiklerinde :)

züleyha
01-08-2009, 15:53
Sevgili Güler'in Manyas'daki bahçesine yaptığımız ziyaretin mirası bordo sakız. Biraz demir eksikliği var onu da saksısına paslı çivi takviyesiyle gidereceğim :)

isolet
01-08-2009, 15:58
Ekledikçe güzelleşiyor bahçeniz. Yılbaşı çok güzelmiş cidden.

A-EMEL
01-08-2009, 16:00
Sevgili züleyha,maşallah balkon değil bahçe sanki:)japonun ve paskalyan ne güzel açmışlar öyle..çiçekleri hep böyle bol olsun:)ellerine sağlık..

züleyha
01-08-2009, 16:03
Kirli hanımlarım, günde iki defa sulanmazlarsa isyan bayrağını çekiyorlar.

züleyha
01-08-2009, 16:06
Emelciğim çok teşekkur ederim, ama eminim senin evdekiler benim fakirlere bin basar :)

züleyha
01-08-2009, 16:10
Bugünkü son fotoğraf beni sinir eden sümbültebere ait. 5 aydır yaprak çıkarıyor ama çiçek nafile. Anlamadım gitti derdinden :P Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. İnat ettim açtıracağım bu çiçeği...

almira
01-08-2009, 16:12
Balkonunuz(bahçeniz) çok güzel maşşallah. Ellerinize sağlık bayıldım. Helede yavru ağzı katmerli japon gülüne. Bende bu yıl pembesinden çelikledim. Minnacık bir tomurcuk var üzerinde. Açmasını sabırsızlıkla bekliyorum. YAVRU AĞZIM YOK NE YAPSAK Kİ?

züleyha
01-08-2009, 16:31
Sayın Almira sonbahar gelince budayacağım, o zaman yapacak çok şeyimiz olur :)

isolet
01-08-2009, 16:51
Kirli hanımmış demek. Ben de onun ismini merak içinde bekliyordum. Biyerlerde görürüm diye.
Benim bir sürü kirli hanımım var hemde her renk. Renk cümbüşü oluyor tarlamızda.

almira
01-08-2009, 17:11
Sayın Almira sonbahar gelince budayacağım, o zaman yapacak çok şeyimiz olur :)

Teşekkür ederim. Sizin onu anlayacağınızdan emindim zaten. Sonbaharı sabırsızlıkla bekleyeceğim.:D

A-EMEL
01-08-2009, 17:17
Kirli hanımlarım, günde iki defa sulanmazlarsa isyan bayrağını çekiyorlar.

Ah Züleyhacım nerde bende o kadar çiçek hele o japonu kaç kez diktim bir ben birde Allah bilir:))Malesef seninkinin yarısı kadar bile olamadı..

Adalet Yağcı
01-08-2009, 17:29
Sevgili Züleyha, son derece bakımlı ve düzenli balkonunuza haksızlık etmeyin.
Japon gülünü o küçük saksıda o hale getirebilmek büyük başarı, ayrıca paskalya yılbaşısını ilk defa duydum, demek bütün yıl açıyorlar, harika.
Kirli hanımlarınız çok sık dikildikleri için suya daha çok ihtiyaç duyuyor olmalılar.
Hepsi de çok güzel, kocaman bir maşallah, hem size hem de güzel çiçeklerinize.

ide
01-08-2009, 18:27
Allah nazardan saklasın, bu ne güzellik;)

sakagun
01-08-2009, 19:05
Benim Sümbülteberler de hala açmadı. Açtırmanın yolunu bulursan bana da söyle.

züleyha
01-08-2009, 21:02
Sevgili Züleyha, son derece bakımlı ve düzenli balkonunuza haksızlık etmeyin.
Japon gülünü o küçük saksıda o hale getirebilmek büyük başarı, ayrıca paskalya yılbaşısını ilk defa duydum, demek bütün yıl açıyorlar, harika.
Kirli hanımlarınız çok sık dikildikleri için suya daha çok ihtiyaç duyuyor olmalılar.
Hepsi de çok güzel, kocaman bir maşallah, hem size hem de güzel çiçeklerinize.

Sevgili Adalet Hanım,
Sizin bahçenizin yanında benim balkonumun adı bile geçmez, uzun süredir bahçenizdeki çalışmalarınızı büyük bir hayaranlıkla takip ediyorum. Sizlerden öğrendiklerimle naçizane bende balkonumda ufak tefek bişeyler yapmaya çalışıyorum ama ancak bu kadar oluyor. Gönül istiyor ki daha gösterişli olsun, daha göz alıcı olsun ama elden bu kadar. Ama sizin gibi bir ustadan bu sözleri duymak da benim için çok önemli teşekkur ederim.

züleyha
01-08-2009, 21:04
Allah nazardan saklasın, bu ne güzellik;)

Sevgili İde, iyi dilekleriniz için çok teşekkur ederim, zira nazara çok inanırım :)

züleyha
01-08-2009, 21:06
Atlas çiçeğiniz çok sağlıklı görünüyor Züleyha. Ocak ayı gibi çiçek açıyor. Çiçekler genelde yaşlı yapraklardan çıkıyor.

Sevgili Sakagun, çiçek açacağı zamanı iple çekiyorum ama dediğinize göre bayağı bir beklemem gerekecek sanırım. Sağlık olsun güzel büyüsün de. EVet sümbülteberlerle ilgili açtırmanın sırrını öğrenir öğrenmez paylaşacağım, şu muhteşem kokuyu bende koklamak istiyorum artık.

DefneD.
01-08-2009, 21:14
Züleyha Hanım, maşallahları var bütün çiçeklerinizin. Özellikle paskalyanıza bayıldım. Bıraksanız bütün balkonu istila edecek gibi görünüyor:)

Deneme/yanılma sonucu öğrendim ki, sardunyalar çok fazla sıkış tepiş yaşamayı sevmiyor. Dediğiniz gibi, biraz daha seyrek dikerseniz daha güzel gelişirler.

Ellerinize sağlık:)

züleyha
01-08-2009, 21:19
Birkaç fotoğraf daha....
Önce yaprak güzellerim...

züleyha
01-08-2009, 21:23
Bir türlü adam edemediğim, kedi tırnağından başka herşeye benzeyen kedi tırnaklarım :(

züleyha
01-08-2009, 21:28
Lisianthuslarımda açıyorlar büyük maceralardan sonra, ilk beyaz ve beyaz pembe ebruli açtı, darısı diğerlerinin başına.

Güngör Salman
01-08-2009, 21:30
Sevgili Züleyha bence hepsi çok güzel kedi tırnaklarıda dahil ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez
01-08-2009, 21:36
Züleyha Hanım bakkonunuzdaki yemyeşil renge bayıldım, sizi yürekten kutluyorum.
Japon gülünü saksıda sekiz yıl hemde böyle büyütebilmek hiç kolay olmamalı. Yapraklarını yıkatmak için doğrudan su döküyormusunuz Datça'da hortumla sularken beni uyarmışlardı, üzerine su sıkma tomurcuklarını döker diye.
Kirli hanımlarınız da yerde yetişmişler kadar güçlü görünüyor.

Ayrıca beyaz lisianthusllarınız da gözümden kaçmadı. .
Güzel balkonunuzda sağlıklı günler dilerim..

thomasina
01-08-2009, 23:31
Yüreğinize sağlık, sevildiklerini nasıl da belli ediyorlar. Maşallah. Sardunyalarınızı seneye derin saksıya dikerseniz eminim daha çok mutlu edecekler sizi. Hoş dinlenme dönemindeyken bile gayet iyilier.
Sevgiler,

Fatih
02-08-2009, 10:22
Sevgili Züleyha çok güzel bir balkonunuz var.Allah bizede bir balkonlu ev nasip etsinde bizde böyle düzenliyelim balkonumuzu.

züleyha
02-08-2009, 14:19
Sevgili Züleyha bence hepsi çok güzel kedi tırnaklarıda dahil ellerinize sağlık.

Teşekkur ederim Güngör Hanım, kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum ama kedi tırnaklarına biraz daha zaman ayırmam lazım sanırım. Bu sene geçti ama seneye onları pet şişeye delikler açıp, bütün her tarafını kapatacak çekilde dikmeyi düşünüyorum. Sanırım Sevgili Ülker'de görmüştüm gerçekten güzel olmuş. Bu sene petunyayla yaptım bakalım güzel büyürse resimleyeceğim :)

züleyha
02-08-2009, 17:44
Vildan Hanım, maalesef ki hemen hemen hergün yıkıyorum çiçekleri, özellikle de japongülünü çünkü yıkamazsam kırmızı tozdan ağaç görünmüyor. Sanırım tomurcuk kaybetmesini göze alacağız artık öbür türlü tozdan ölecek bitkiler :(

züleyha
02-08-2009, 17:49
Sevgili thomasina, bu sene acemiliğime geldi denemek maksatlı diktim sardunyaları. Tabi birde yardımcım sardunya sevdiğimi görünce komşularında ne kadar sardunya varsa birer dal kırıp getirmiş. İlk dikildiklerinde göze çok küçük görünüyor olmalarından dolayı saksı dolsun diye hepsini de aynı saksıya dikmiş. Seneye hepsini ayıracağım ama önce koyacak yer sorununu çözmem lazım çünkü eşim balkonun sefasını çiçekler sürüyor diye mızmızlanmaya başladı :(

züleyha
02-08-2009, 17:51
Sevgili Züleyha çok güzel bir balkonunuz var.Allah bizede bir balkonlu ev nasip etsinde bizde böyle düzenliyelim balkonumuzu.
Sevgili Fatih, allah gönlüne göre verir inşallah ama sanırım sendeki çiçeklere bir tane balkon yetmez umarım dört tarafı balkonlu bir evin olur :D

Fatih
02-08-2009, 18:07
İnşallah Züleyha abla dört tarıflı olsun her balkona ayrı bir tür:DO türlerin arasında seni çaya ve kahveye beklerim.Geldiğinde dörtkez çay ve kahve içmeyi göze alacaksın ama:D

hüzün
02-08-2009, 19:15
sevgili züleyha balkonun da çiçeklerin de çok güzeller .kedi tırnakları güneşi çok severler. ha bu arada saksı asacaklarına da bayıldım ben buralarda bulamadım.güle güle kullan.....

sevim.K
02-08-2009, 19:41
Çok güzel balkon. Yaşayan bir görüntüsü var.yılbaşı çok güzel:). onu görünce gidip kendi yılbaşı çiçeklerimi azarladım, tembeller, yaramazlar sizi diye:dilli:

Ellerinize emeklerinize sağlık.

züleyha
03-08-2009, 19:28
sevgili züleyha balkonun da çiçeklerin de çok güzeller .kedi tırnakları güneşi çok severler. ha bu arada saksı asacaklarına da bayıldım ben buralarda bulamadım.güle güle kullan.....

Teşekkur ederim sevgili Hüzün, saksılarla beraber İzmir'den almıştım. İşin doğrusu balkonda yer tasarrufu sağlıyorlar. Sırada çiçeklik var küçük saksıları derleyip toplamak için....

züleyha
03-08-2009, 19:39
Çok güzel balkon. Yaşayan bir görüntüsü var.yılbaşı çok güzel:). onu görünce gidip kendi yılbaşı çiçeklerimi azarladım, tembeller, yaramazlar sizi diye:dilli:

Ellerinize emeklerinize sağlık.

Sevgili Sevim.K maalesef ki sadece bu yılbaşım yüzümü güldürüyor. Bundan farklı 2 tane daha var. Birisi sekiz yıllık ama sorsanız sekiz tane açmamıştır. Zaman zaman bende onu azarlıyorum ama çok arsız nafile işlemiyor. Diğeri ise hastalıklı toprak altındaki lopları kurutup dallarını döktü. Bende dökülen lopları yeni saksıya diktim, yanyana yaşam mücadelesi veriyorlar.Resimlerini de ekleyeyim bari :)

hüzün
03-08-2009, 20:03
acaba yapraklarıne birer çizik atsak faydası olur mu? hani meyve ağaçlarına çivi çakarlar ya meyve versin diye.

züleyha
03-08-2009, 20:12
Birkaç fotoğraf daha, öncelikli annemin biberleri. Her çiçeğim kurudugunda, saksısı biberle doldu. şimdi yemyeşil biberlerimiz ve ne yazık ki yıllardır yetiştirmeye muvaffak olamadığımız domates fidelerimiz :) var.

züleyha
03-08-2009, 20:17
İki defa budanıp, buadanan dalları kurutularak itinayla yemeklerde kullanılan kekiğimin son hali, yakında bir kere daha budanır heralde:D

züleyha
03-08-2009, 20:40
Birkaç fotoğrafda balkona koymaya kıyamadıklarımdan.....

züleyha
03-08-2009, 20:43
Menekşelerim, Sevgili Güler hanımın gönderdiği Mavişim ve petunyalardan şişe çalışmam.....

züleyha
03-08-2009, 20:45
Veee assolist Difenbahyam....

Faruk
12-08-2009, 21:43
Züleyha bahsettiğin bitkilerini yakınen görmek çok mutlu etti beni. Maşallah bitkilerin çok güzel görünüyorlar. Annenin daha alma yeter dediği kadar bitkin varmış. Hele o difembahya ve paskaya yılbaşın ne kadar güzelmiş. Maşallah diyeyim yoksa nazarım değecek. Yüreğinde ki yeşil sevgin eksik olmasın...

züleyha
13-08-2009, 19:16
Teşekkur ederim Faruk....Yeni resimler ekleyeyceğim ama bir türlü fırsat bulup çekemedim. Zıpçıktılarım tekrar açmaya başladı, sümbülteberim de tomurcuk var, ve dahliyam da yüzümü güldürecek sanırım. :)

Sevgi Durul
25-09-2009, 00:08
Sevgili Züleyha balkonunuz çok güzelmiş doğrusu. Bütün çiçekleriniz çok güzeller ama japon gülü hepsinden de güzel, maşallahı var. Benim de bir yıllık bir japon gülüm var. Daha hiç budamadım, daha doğrusu cesaret edemiyorum. Tek dal üzerinde uzayıp gidiyor.

Burada sormam uygun olur mu bilmiyorum, ama sonbaharda budayacağınızı yazmışsınız. Tam olarak hangi ayda budamak gerekir?

katmer
25-09-2009, 09:58
Sevgili Züleyha; ben bu bölümü masıl kaçırmışım? Açtığın tarihe bakınca tatilde olduğum döneme denk geldiğini gördüm. Çok güzel bir balkonun var. ÇOk çeşitli de bitkilerin. Hepsini güle güle büyüt:)

sevim4
25-09-2009, 10:45
Merhaba sevgili katmer çiçeklerin hepiside bir birinden harika nazar deymesin.

maki01
25-09-2009, 10:52
Sevgili züleyha,
Ne güzel bir balkon yaratmışsın, senden öğreneceğim çok şey var :) Yeni bitkilerin de yerlerine alışınca harika kokular yayılacak balkonundan.
Sevgiler...

Nejla K.
25-09-2009, 10:59
Züleyhacım, güzel balkonunda keyifle yaşamanı dilerim. Çok güzeller... Ne kadar yoğun bir iş hayatın olduğunu biliyorum. Bu balkon insanda yorgunluk da bırakmaz... O enerjini nerden aldığını şimdi daha iyi anladım. Sevgiyle kal...

züleyha
07-10-2009, 22:24
Çok teşekkur ederim arkadaşlar, uzun zamandır ilgilenmemiştim sayfamla o yüzden geç cevap yazdığım için bağışlayın beni lütfen. Güzel sözleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkur ederim. Bir süredir balkonumdaki bitkilere unlu bit dadandığı için pek keyfim yoktu. Hala kurtarabilmiş değilim ama olsun, napalım.

Sevgili Sdurul, ben budamayı havalar soguyana kadar erteleyip, çiçeği balkondan içeri alacagım zaman yapacagım. Sanırım Kasım gibi. Şu an çok tomurcuğu var.

züleyha
07-10-2009, 22:44
Herne kadar çiçeklerimin şu aralar pek keyfi yoksa da birkaç tane fotoğraf eklemek istiyorum. Bu fotograflardan bazıları 15-20 gün kadar öncesinin, bazıları da yeni. Öncelikle evimin yeni misafiri orkidemi eklemek istiyorum.

106977
106978
Lisianthuslarım çok güzel açtılar. pembe-beyaz ebruli, mor-beyaz ebruli, mor ve beyaz. Açtıkları zamanki halleri,

106984
Çiçekleri geçince hepsini budadım. Sanırım beyaz olan tekrar açacak. Şimdi ki hali,

106979
Zıpçıktıyı hep çok sevmişimdir ama bir türlü aynı anda açmasını göremedim. Hep tek tek açıyor :)

106983

züleyha
07-10-2009, 23:15
Bodur narım her ne kadar unlu bitle uğraşsa da yine de meyvelerini büyütüyor,

106992

Bardak menekşem de açtı. Biraz cılız ama yine de güzel çiçeği,

106993

Menekşelerimi eklemezsem olmaz

106999

106994

Nejla K.
08-10-2009, 08:45
züleyhacım, hepsi çok güzeller, sonbahar olmasına rağmen... Ama beyaz menekşeni çok beğendim, yaprak yapısı çok güzel... Çiçeği de öyle... Huzurla büyüt ...Sevgiler...

A-EMEL
08-10-2009, 22:55
Züleyhacım,merakla bekliyordum bu resimleri:)harikalar vallahi hele o lisianthusların yokmu:))ellerine sağlık çok güzeller...
artık uzun aralar verme bu güzel resimlerin devamını bekliyoruz..

aysegulo
10-10-2009, 18:31
Sevgili Züleyha balkonunuzu inanın çok kıskandım.Emeğinize ve yüreğinize sağlık.Ben Ankara da yaşıyorum. Japon küpeliniz çok hoşuma gitti.Bu çiçekten Ankara da hiç görmedim.Acaba buralarda yetiştirebilirmiyim?

ozlemkoybasi
18-02-2010, 22:34
Küçük balkonumuz güzel bir bahçe olmuş...züleyha hanım ellerinize yüreğinize sağlık.Nice güzel büyük bahçelere diyelim....

sevim4
18-02-2010, 23:05
Ellerine sağlık züleyha hanım, şuan doyasıya sizin balkonu gezdim içim açıldı.

züleyha
19-02-2010, 22:25
Çok teşekkur ederim arkadaşlar, uzun bir süredir ilgilenememiştim burası ile. Malum kış geldi, balkonda maalesef kuru birkaç saksıdan başka bişey kalmadı. Ama içeri aldığım çiçeklerim yavaş yavaş uyanıyor. Sümbüllerim açtı, çiğdemlerim açtı. Frezyalarım uzun zaman önce açmıştı maalesef ben fotoğraflayamadan çiçekleri geçti. Amaryllislerim çiçek çıkarıyor. Yılbaşım tek tük de olsa çiçek açtı. Hatta limon ağacım bile çiçek açtı. Ama bunlardan daha önemli bir değişiklik oldu gönül bahçemün en nadide çiçeği açtı. Yavaş ayavaş fotoğrafları ekleyeceğim. Önce sümbüller ve çiğdemler....

KARADENİZ37
20-02-2010, 10:11
Züleyhacım bunlar ne güzel çiçekler hepsi de çok güzel MAŞALLAH.Çok emek ettiğin belli oluyor.Sümbüllerin de çok hoşlar.Resimlerinin devamını bekliyorum merakla sevgiler.

züleyha
03-03-2010, 15:45
Teşekkur ederim sayın Karadeniz37, bunlar aslında tamamen kendi haline bırakılmış çiçekler. bu sene çiçeklerle uğraşamadım hiç, hayatıma yeni bir çiçek katıldı henüz bir aylık ve bütün zamanımı alıyor. :)

züleyha
03-03-2010, 16:02
Bakımsız olmalarına rağmen bana küsmeyen çiçeklerimden fotoğraf karelerine devam etmek istiyorum. Geçen sene sayın Hocam100'den aldığım amarylisslerim açmak üzere. Biri kırmızı, biri beyaz. Kış boyu balkonda durdular. Son soğuklarda içeri alındılar, sanırım donmaktan kıl payı kurtuldular ve bana ikişer çiçek sapıyla teşekkur ettiler :)
128104

Yapraktan yetiştirdiğim menekşe yavrularım. Sevgili Katmer'e ve Vahip ağabeye teşekkurler...
128111
128112
128113
128114

züleyha
03-03-2010, 16:10
Annemin inatla kuruduğunu iddia edip saksısına göz koyduğu, benim de inatla köşe bucak sakladığım bardak menekşem sonunda canlandı, ilk yaprakları çıkmaya başladığında kendimi dünya savaşını kazanmış gibi hissettim
128115

Limonum çok güzel çiçek açmıştı ama o sırada fotoğraflayamadım. Maalesef çiçeklerinin çoğunu döktü, sebebini anlayamadım bir türlü. Şu an 3 tane meyvesi var. onları da dökmeden görüntüleyeyim dedim.:)
128116
128117

züleyha
03-03-2010, 16:16
Kendisini yazda hisseden begonvilim ufak tefek de olsa açtı
128118.

Begonvilimle aynı saksıyı paylaşan ve artık son demlerini yaşıyan frezyalarım

128119

128120

züleyha
03-03-2010, 16:26
Tek tük açan yılbaşım...
128126

Çiçek açan Barış çiçeğim, diğer Barış çiçeğimdede iki tane tomurcuk var açmak üzere,
128127

Bir yılını dolduran mum çiçeğim ve çiçek tomurcukları....

128128
128129
128130

Hhatice
03-03-2010, 16:48
Teşekkur ederim sayın Karadeniz37, bunlar aslında tamamen kendi haline bırakılmış çiçekler. bu sene çiçeklerle uğraşamadım hiç, hayatıma yeni bir çiçek katıldı henüz bir aylık ve bütün zamanımı alıyor. :)

Çiçekleriniz çok güzel sevgili Züleyha eminim ki 1 aylık çiçeğiniz en güzellerin güzeli

Fatih
03-03-2010, 17:09
Züleyha ablam Mum çiçeğin dahil menekşeler ve diğer tüm çiçeklerin muhteşemler.Çiçeklerinde aynı sen gibiler.Sürpriz severler:D

züleyha
03-03-2010, 18:40
128150

128151

128152

128153

128154

günebakan
03-03-2010, 19:14
Offf Lalelerin rengi muhteşem Diğerleride ayrı bir güzel güle güle büyütün:)

Sevgi Durul
03-03-2010, 20:01
Sevgili Züleyha tüm çiçekleriniz çok güzeller. Sizi çok sevmiş olacaklar ki ya açmışlar, ya da tomurcuk vermişler. Ayrıca bir aylık yeni çiçeğiniz de hayırlı, ömürlü, analı- babalı olur inşallah.

Vildan Sönmez
03-03-2010, 22:07
Sevgili Züleyha, çiçeklerinizin güzelliği için yazacakken başka bir başlıktan okuduğum haberle daha başka heyecanlandım, en güzel çiçeğini güle güle büyüt.

cemo
03-03-2010, 22:21
Güzel balkonunuzda, son gelen çiçeğinizle, bir ömür mutlu yaşayın.
Emekleriniz karşılığını sunmuş size, ne güzelll

KARADENİZ37
04-03-2010, 09:36
Sevgili Züleyha ALLAH evladınızı hayırlı uğulu etsin.Hakkında güzel ömür yazsın İNŞALLAH.Sana ve en güzel çiçeklerinle mutluluklar diliyorum.Takipçinim....

züleyha
04-03-2010, 13:19
Çok teşekkur ederim arkadaşlar hem çiçeklerim için hem oğlum için söylediğiniz güzel sözlere. Oğlum da büyüdüğünde sizler gibi vatanını seven, koruyan hayırlı bir bitki delisi olacak inşallah. Umarım atasözü gerçekleşir ve armut dibine düşer. Bu kadar bitkinin arasında bir de bitkiden nefret ederse işim zor :)

züleyha
10-03-2010, 17:25
Açan amarylisslerim
129403
129404

sevim4
10-03-2010, 18:44
Sevgili züleyha, hepiside çok güzel emeklerine salık.

dikilisardunya
14-03-2010, 12:02
hepsi çok güzel...emeğinize sağlık

Hhatice
18-03-2010, 09:30
amarylissler çok güzel ,sahibine benziyor:)

züleyha
18-03-2010, 15:20
Çok teşekkur ederim sevgili Hhatice, dikilisardunya ve sevim4. Bu güzellikler insana yaşama sevinci aşılıyor.İnsan bakmaya doyamıyor. İnanın sabah kahvaltı masasından kalkmak gelmşyor içimden, çok obur olduğumdan değil kesinlikle, çiçekleri seyretmeye doyamadığımdan. Ama artık oğlum saolsun en uzun kahvaltım 15 dk. sürüyor :)

züleyha
18-03-2010, 16:10
Meteoroloji sitelerine göre dün gece bu ayın en soğuk gecesiydi ve artık havalar ısınmaya başlayacak. Yani balkonun düzenlenme vakti geldi. Oğlumun uyumaya karar verdiğ saatlerde yavaş yavaş balkonu düzene sokmam gerekiyor.
Önce bu soğukta bile yaşamayı başarmış bitlerden kurtulunacak. Zira şu anda balkonumdaki lalelerim bitlenmiş görünce gözlerime inanamadım.

Sonraki aşama da saksı ve toprak alınarak japon gülü rahata kavuşturulacak. Bu sene de o küçük saksıaya mahkum etmeyelim onu.

Balkonun bir köşesinde üst üste konulmuş saksılar boşaltılıp yıkanacak, toprakları değiştirlecek ve sonra sakız sardunya çeliği bulunarak ya da pazardan alınarak dikilecek. Bu sene sakız sardunyaların dibine kedi tırnağı ve petunya da dikmeyi planlıyorum. Aslında evde bir miktar petunya tohumum var ama tohumdan yetiştirmede bir türlü başarılı olamadığım için sanırım fide olarak alacağım, sarkan petunya olması da tercih sebebi olacak. Sonra da balkon kenarına asılacak.

Takiben balkonda bir düzenleme yapılacak. Yasemin, begonvil, melisa, japongülü, limon ve narın yerlerine karar verilecek. onların yeri belirlendikten sonra aralara yaprakgüzeli, japonküpelisi, begonya, atlas çiçeği ve yılbaşı yerleştirilecek. Bütün çiçekler bit kontrolünden geçirilip vitamin takviyesi yapılacak.
Şimdilik bunları yapalım gerisine sonra karar veririm :)

hanif
18-03-2010, 18:05
şu 85 deki muhtesem açan çiçekten benimde var ama biturlu açmiyo ancak yaprak cikartiyor ne yapmam gerek.balkonunuza bayildim

hanif
18-03-2010, 18:06
gerçekten cok guzel balkonunuz var zuleyha hanim

bursaranger
18-03-2010, 19:38
gelişmeyen,açmayan çiçek ve bitkilerinize marketlerde satılan,hamur mayalamak için kullanılan pak mayadan çiçek ve bitkinin büyüklüğüne göre suda eritip toprağına karıştırın.acaba bu maya hamuru nasıl kabartıyor.bunun bilimsel yaklaşımını yapacak arkadaşlar bu sitede illaki vardır.denemekte fayda var.hem zararsızdır.

züleyha
18-03-2010, 20:05
Sayın Hanif,
Bu bitkinin açması için öncelikle soğan çapının belli bir büyüklüğe ulaşmış olması gerekiyor. Açmamasının bir nedeni soğan çapının henüz küçük olması olabilir.
Diğer bir nedeni ise bu tarz soğanlı bitkilerin çiçek açmak için soğuklama ihtiyacı karşılanmamış olabilir. Çiçeklenme döneminden önce bir süre soğukta bırakmanız gerekiyor. Ama tabi bu donmasına neden olacak kadar soğuk değil.

Ben kendi uygulamamı anlatayım. Çiçekleri solduktan sonra kendiliğinden yaprakları sararana kadar sulamaya devam ediyorum. Sonbahar geldiğinde sulamayı iyice azaltıyorum, havaların soğumasıyla birlikte tamamen kesiyorum.Çiçeklenme dönemi gelene kadar ya da hava sıcaklığı donmasına neden olacak kadar düşünce içeri alıp tekrar sulamaya başlıyorum. U marım kısa zamanda sizde görürsünüz çiçeklendiğini..

Satı Uğurtan
18-03-2010, 20:42

Sevgili züleyha, hayatınıza yeni katılan çiçeğe, uzun uzun sağlıklı bir yaşam diliyorum sevgiler.

züleyha
21-04-2010, 11:09
Sevgili züleyha, hayatınıza yeni katılan çiçeğe, uzun uzun sağlıklı bir yaşam diliyorum sevgiler.

Kusura bakmayın Satı hanım,
Ben uzun zamandır kendi başlığımla ilgilenmiyordum. Çok teşekkur ederim güzel dilekleriniz için.

züleyha
21-04-2010, 11:12
Çiçeklerim güzelleşmeye başladı ve aralarına yenileri katıldı. Mum çiçeğim açmak üzere ve Sevgili Sevilay ablacığımın sayesinde bir sürü yeniçeşit hoyam oldu. Önce açmaya başlayan hoya cornosa....

züleyha
21-04-2010, 11:16
Sırf atmaya kıyamadığım için ana gövdeden kopunca saksının kenarına iliştişriverdiğim echeveriam kocaman oldu ama ana bitki öldü...

züleyha
24-04-2010, 09:47
Sırada sardunyalarım var. Bu sene hepsi balkondaydı ve kışın soğukta bir kısmı donmuştu. Ama yeniden canlanıyorlar. Sağolsun Vahip ağbiden gelen takviyelerle çeşitler çoğaldı. Hiçbirinin rengini bilmiyorum açınca göreceğiz.

138554

Bu saksıdaki sakız sardunyalarımın hepsinin öldüğünü düşünerek saksı boş kalmasın diye biraz ipek çiçeği tohumu atmıştım. sakızları sökmeye gönlüm elvermemişti, kimbilir belki canlanırlar diye. Sakızlar canlandı, ipekler çimlendi. :))

138555

Canlanan sakızım

138556

züleyha
24-04-2010, 09:53
Balkonuma yeni katılan sakızlar. Şu an biraz sarılar ama umarım tutacaklar ve balkonum bu sene sakız cenneti olacak :)
Ortadakiler Vahip ağabeyden gelenler, en sağdaki ise geçen sene Güler hanımın bahçesindeki mini toplantının hatırası

138557

Ve üçü bir arada sardunya, şebboy ve petunya

138558

züleyha
24-04-2010, 12:14
Balkon kenarı saksılarına diktiğim sakızların tutmama ihtimaline karşı yedeklenmiş sakız saksısı :) Sanırım bu eflatun açıyor.
138573

züleyha
24-04-2010, 12:17
Ve sardunyalardan son olarak dondukları için dipten budadığım, küllerinden doğan normal sardunyalarım. Biraz kenara sıkışmışlar.

138575

KARADENİZ37
24-04-2010, 12:22
Sevgili Züleyha kaybettiğim çiçeklere ben de çok üzülüyorum bu kış sardunyalarım mahvoldu.Maşallah senin cici kızlar inatcı çıkmış toparlanmaya başlamışlar.Diğer çiçeklerinde çok güzel orkiden hayırlı olsun şahane.Bol çiçekli yaz dilerim canım.

züleyha
24-04-2010, 12:26
Balkon kenarı saksılarımıza devam edelim. Kedi tırnağı diktiğim saksılar, sanırım araya başka tohum mda karışmış. Ne olduğunu bilmiyorum.

138576

Bu saksıda da kedi tırnağı var biraz sık ekmişim sanırım. Yanında da kırmızı açan bir çiçek var yoğunlaşınca çok güzel oluyor. Teşekkur ederim Vahip ağabey.

138577

günebakan
24-04-2010, 12:27
Sevgili Züleyha ne güzel hepsi kardeş kardeş yaşar giderler. Seninde balkonun cennet olur:)

züleyha
24-04-2010, 12:29
Çok teşekkur ederim sevgili Karadeniz37. Bende çok üzülmüştüm çiçeklerim donunca ama sağolsunlar beni tekrar güldürdüler. Çiçekler de insanın çocukları gibi, birine bişey olsa uykularım kaçıyor. :)

züleyha
24-04-2010, 12:34
Yoğurt kaplarından saksılarım ve geçen gün doludan nasibini almış olan rozet çiçeğim,reyhan ve ismini bilmediğim çiçeğim. Laf aramızda çok güzel olmamış bu yogurt kabı saksılarım ama idare edecekler artık. :))

138578

138579

138580

züleyha
24-04-2010, 12:38
Limon ağacımın üzerinde dört tane meyvesi var ama maalesef unlu bitten dolayı meyveler bir türlü büyümüyor. Maşallah benim balkon hayvanat bahçesi gibi olduğu için, hangi zararlıyı, biti ararsan var. Duyan gelmiş :P

züleyha
24-04-2010, 12:41
Tohumdan diktiğim maydonoz ve dereotu da çimleniyor. Naneler ise çok kartlaşmış dipten budayacağım.

züleyha
24-04-2010, 12:46
Yeni aldığım ortancam. Eskiden beri ortancayı çok severim. İzmit'teki evimizde annemin kocamn bir ortancası vardı. O kadar güzel açardı ki yaprağından çok çiçeği oludu. Bugüne kadar hep ertelemiştim ortanca almayı ama sonunda dayanamadım ve 2 hafta önce aldım, renini bilmiyorum. Hemen tomurcuk vermeye başladı, yakında öğreneceğiz sanırım rengini.

138588

Şebboy annemin vazgeçilmezi. İki yıldır isteyip duruyordu kısmet bu yazaymış. Sonunda pazardan aldım ve diktim. Çok güzel bir kokusu var.

138589

züleyha
24-04-2010, 12:51
8 yıldır çiçek açmayan, her sene bu sene de açmazsan atacağım diye tehdit ettiğim ama beni umursamayan Gala çiçeğim bütün kışı balkonda geçiripde yapraklarını öldürmeyen tek çiçeğim. Umarım bu sene açar, yoksa gerçekten bu sene yok edeceğim ;)

züleyha
24-04-2010, 12:56
Başımın tatlı ve püsküllü belası Selluka. Geçen sene sayın Ahmeter önce tohum gönderdi. Tohumdan büyütmeyi beceremeyince, bu sefer de fide gönderdi. İlk başta çok güzel büyüyordu ama sonra zararlı akınına uğrayınca çiçeklerini görmek mümkün olmadı. Bütün yapraklarını zamanından önce dökünce öldüğünü düşünerek kışın içeri almadım. Bahar gelince söküp saksısına başka bitki dikecekken farkettim ki ölmemiş.Zararlılardan ölmese bile soğuktan donmuş olmalıydı ama baharla birlikte canlanmıştı. Bu sene umarım açtırmayı beceririm.

GLCN
24-04-2010, 12:58
Balkonunuz ve bitkileriniz çok güzel aman nazar değmesin..Umarım galanız acar ama acmazsa laf aramızda galanızı gercekten atarsanız ona yuva sağlayabilirim...:)

züleyha
24-04-2010, 12:59
Umarım öyle olur sevgili Günebakan. Bu sene balkonum cıvıl cıvıl rengarenk olsun, apartmanın soğuk beton görüntüsüne bir canlılık getirsin istiyorum. Umarım başarılı olurum

züleyha
24-04-2010, 13:05
Lilyumlarım bir saksıda 3 adetti ama sanırım bir tanesi çürümüş. Pembe üzeri çilli açacak en azından geçen sene öyle açmıştı.

138593

Araya sıkışmış beyaz verbena

138594

Ve geçen sene kokusuyla beni mest eden sümbülteber. Kışı balkonda geçirdi, baharla birlikte uyandı

138595

züleyha
24-04-2010, 17:30
Hasekiküpem sanki biraz cılız bu sene, saksısı dar geliyor olsa gerek.

138643

Bu saksı da zıpçıktı,turuncu lilyum ( uzun zamandır çiçek açmıyor), güngüzeli ve geçen sene dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkarak beni şaşırtan hasekiküpesi var . Bakalım açınca nasıl olacak...

138644

metafiz
24-04-2010, 18:29
Mest oldum, çiçekleriniz çok mutlu görünüyorlar.Ellerinize sağlık :)

züleyha
24-04-2010, 19:54
Sayın GLCN, eğer vazgeçersem aklımda ilk siz olacaksınız emin olun. Ama bu çiçeğin bunca yılda açmaması beni sinir ediyor. Farklı çareler arasam iyi olur :) Sizin bir fikriniz var mı?

züleyha
24-04-2010, 19:59
Mest oldum, çiçekleriniz çok mutlu görünüyorlar.Ellerinize sağlık :)

Çok teşekkur ederim sayın Metafiz...

züleyha
24-04-2010, 20:08
Atlasım sonunda çiçek açıyor. Ama sadece bir tane çiçeği var. Aynı saksıda bir de ufak bir japon japon gülü var. Hikayesi de ilginç. Geçen sene japon gülümü budadığımda, annem kuru olarak düşündüğü bir dalı , toprağını karıştırmak için kullanmak maksadıyla atlasın saksısının kenarına sokmuş. Kış gelince atlasla fazla ilgilenmeyince bu dal da hiç topraktan çıkartılmadı. Bir gün bize ufak yapraklarla gülümsediğinde çok şaşırdım. Şimdi kocaman yaprakları oldu ama beni de bir düşünce aldı, nasıl ayıracağım? Ya atlasım ölürse....

züleyha
24-04-2010, 20:15
Kolyozumu içeri alırken budamıştım. İçerde bir sürü sürgün vermişti ama çok ışık almadığı için sürgünler cansızdı. Tekrar dışarı çıkarınca sürgünler güneşin altında mayışım sağa sola dağılıverdi. mecbur toplu dursunlar diye kurdeleyle bağladım.
138666

Geçen sene budadığım japon gülümün çeliklerinden büyüttüğüm yavru japongülüm,

138667

İçerde güneş görmediği için cılızlaşan begonyam,

138668

züleyha
24-04-2010, 20:19
Siklamenim kıştan beri açıyor, ama güneş etkisini artırınca yaprakları yandı maalesef,

138675

Paskalyamın performansı düştü sadece bir tane çiçek açtı :(

138676

züleyha
24-04-2010, 20:23
Güler ablacığım göndereli nerdeyse bir yıl olacak ama bir türlü kendine gelemeyen mavişim hala küçücük. Büyüyüp çiçek açtığı günleri görebilecekmiyim acaba....

138677

İsmini bilmediğim çiçeğim ufacık çok tatlı çiçekler açtı

138678

züleyha
24-04-2010, 20:33
Kalanchoe'larım biri dışarda biri içerde bakalım hangisi daha iyi olacak.

Faruk
24-04-2010, 23:41
Sevgili züleyha balkonun ve bitkilerin her zamanki gibi çok güzel görünüyorlar...

sevim4
25-04-2010, 08:13
Sevgili züleyha,ellerine salık çiçeklerinin hepiside bir birin den güzel.

züleyha
26-04-2010, 21:02
Çok teşekkur ederim sevgili Faruk ve sevgili sevim4. Fotoğraflarıma devam ediyorum.

züleyha
26-04-2010, 21:06
Bardak menekşem açmak için hazırlanıyor. bol miktarda tomurcuğu var.

züleyha
26-04-2010, 21:10
Bir kaç foto daha...

züleyha
26-04-2010, 21:11
.....

züleyha
26-04-2010, 21:15
Eşimin Ankara'dan hediye olarak getirdiği açelyam...

züleyha
26-04-2010, 21:18
Ve tabi ki son gözdelerim, sevgili Sevilay ablamın gönderdiği hoyalarım. Şu an biraz sıkışıklar ama yeni yerlerine geçince rahatlayacaklar :)

sakagun
26-04-2010, 21:21
Atlas'ının çiçek açmasına sevindim Züleyha. Bendekilerin hiçbiri bu kışı atlatamadı maalesef. :(

züleyha
26-04-2010, 21:26
Sevgili sakagun, çelik ne zaman alınır bilmiyorum ama, şu an bir sürü sürgünü var. Sürgünler büyüyünce hemen sana gönderebilirim. Ne zaman istersen söylemen yeterli :)

A-EMEL
26-04-2010, 21:57
Züleyhacım,maşallah neler varmış sende:))
Vallahi kendimi çok fakir hissettim:))

züleyha
26-04-2010, 22:05
Daha bitmedi ki Emelciğim, sen yeter ki iste seni de zenginleştiririz :)

A-EMEL
26-04-2010, 22:36
Gönlü zengin arkadaşım benim çok sağol:)
Sana ve ailene bu güzel balkonda harika çiçeklerinle uzun ve mutlu yıllar geçirmeni dilerim:)

Nejla K.
27-04-2010, 07:56
Züleyhacım, tebrikler... '' Çocukta yaparım, kariyer de'' hesabına bir de bu güzel bitkilerini ekleyince, bebeği oldu, ilgilenemez düşünesini yıkan azimli yapın için... Güçlü ve başarılı genç annemiz bizim...

züleyha
28-04-2010, 15:14
Çok teşekkur ederim sevgili Nejla K. Mesleğim yaşam tarzımdır, çiçeklerim hayat görüşüm. Ne özgürlükten vazgeçerim, ne de neşeden. Evet hayatımın birinci önceliği şu anda oğlum, ama özgür olmak için mesleğimi yapmalıyım, neşeli olmak içinde çiçeklerimle ilgilenmeliyim. Hepsinin yeri ayrı :)))

Vildan Sönmez
28-04-2010, 15:35
Sevgili Züleyha hep böyle kal. Tabii ki ailemiz hep bir numara, ama kendi adıma en sıkıntılı zamanlarda bile ben bir yukarı çıkayım deyip çiçeklerimle ilgilenmenin verdiği rahatlama ve moral küçümsenemez.
Sanırım çoğumuz böyleyiz ve bunun için de buradayız.

Çok teşekkur ederim sevgili Nejla K. Mesleğim yaşam tarzımdır, çiçeklerim hayat görüşüm. Ne özgürlükten vazgeçerim, ne de neşeden. Evet hayatımın birinci önceliği şu anda oğlum, ama özgür olmak için mesleğimi yapmalıyım, neşeli olmak içinde çiçeklerimle ilgilenmeliyim. Hepsinin yeri ayrı :)))

hulyam
29-04-2010, 12:22
Güler ablacığım göndereli nerdeyse bir yıl olacak ama bir türlü kendine gelemeyen mavişim hala küçücük. Büyüyüp çiçek açtığı günleri görebilecekmiyim acaba....

138677

İsmini bilmediğim çiçeğim ufacık çok tatlı çiçekler açtı

138678

Sayın Züleyha,

çiçeğin ismini öğrenebildiniz mi?Çiçekleri çok güzel.Bilenlerden yardım rica

edelim ki biz de bu miniklerden edinebilelim;)

badesu
01-05-2010, 22:46
kirli hanım larınız çok güzel ben erken ektim galiba bi tane bile çıkmadı

züleyha
03-05-2010, 14:04
Kesinlikle haklısınız Vildan hanım. Çiçek tutkusu vazgeçilmez bir tutku. ÇiçEklerime baktıkça içim açılıyor, sıkıntım stresim gidiyor, yorgunluğum kayboluyor. Allah kiseyi böyle bir zevkten mahrum bırakmasın, bizleri de bu sitedeki arkadaşlıklardan :)

Sevgili Hülyam, henüz sormadım kimseye, sanırım ilgili başlıkta sorsam iyi olur, haklısınız :)

Sevgili Badesu, kirli hanımlar geçen senenin çiçekleri. onları yaz ortasında ekmiştim ben. Korkmayın havalar iyice ısınsın çıkarlar. Bu sene ekmedim tohumlarından yerim yok maalesef :)

hüzün
03-05-2010, 19:40
Sevgili Züleyha çiçeklerin çok güzeller, sağlıkla huzurla oğlunu büyütmeni ve çiçeklerine bakmanı dilerim.

züleyha
12-05-2010, 19:44
Sevgili hüzün çok teşekkur ederim...

züleyha
12-05-2010, 19:46
Petunyalarım büyüdü :) ve çok güzel çiçekleniyorlar ama maalesef bitlendiler.

züleyha
12-05-2010, 19:48
Haseki küpem bir tane açtı. Maalesef saksıda , bahçede olduğu gibi gürbüz olmuyor.

züleyha
12-05-2010, 19:50
Atlasımın çiçeği büyüyor.

züleyha
12-05-2010, 19:51
Sakız sardunyalarım açıyor. Renkleri çok hoşuma gitti.

sevim4
12-05-2010, 19:52
Darısı bana sevgili züleyha, senin hasekin siyahmış maşallah tohumdan istesek olurmu?

züleyha
12-05-2010, 19:53
5 yıldır açmayan amarylissim bana sürpriz yaptı

züleyha
12-05-2010, 19:55
Sevgili sevim4 evet darısı başınıza. Resimde siyah gibi görünüyor ama rengi mor. tohum olursa tabiiki paylaşırım :)

sevim4
12-05-2010, 20:09
Haseki küpesini bu yılmı ektiniz.

züleyha
12-05-2010, 20:35
Hayır sevgili sevim4, 4 yıl önce ektim.

KARADENİZ37
13-05-2010, 10:16
Züleyhacım balkonun yine şahane sakızların hayırlı ve boooool çiçekli olsun.Daha önce de yazmıştım benim sardunyalarım mahvolmuştu.Sağolsun KUMYAKA2010 VE GÜLER ABLA bana çok değerli çiçeklerinden yolladılar.Şimdi sabah akşam başlarına gidip bakıyorum açıyorlar mı diye.Petunyalrın rengine bayıldım ben bir sürü tohum ektim kimi çimlenmedi kimi çimlendi bozuldu yani yaşatmayı beceremedim.Balkonunda renkli bir yazdilerim.

umutyolcusu
04-06-2010, 09:00
Baştan sona inceledim sayfaları.Ne çok çeşidiniz varmış.Bu yıl kirli hanımlara yer bulamamanıza üzüldüm.Oysa çok güzeldiler.Pembe açelyanızda harika.Tabi diğerlerini tek yek saymayacağım ama hepsi güzeller.Geçen yıllarda kayınvalidem limon fidanı verecekti.Yazlığa gidip geliyoruz diye almadık ama şimdi sizde görünce özendim.Az da olsa meyvesini görmek ne hoş.Ayrıca oğluşunuzu da güle güle büyütün çiçeklerinizle beraber.

züleyha
05-06-2010, 16:13
Sevgili Karadeniz37, tohum çimlendirme konusunda bende hiç iyi değilim. Geşen yıl petunyamdan bir sürü tohum almıştım ama ne kadar uğraştıysam büyütmeyi beceremedim ve işin kolayına kaçıp fide olarak aldım. Bu sene biraz çimlendirdiğim petunya var onları saksılara daha yeni geçirdim ama büyük çoğunluğu öldü bakalım son bikaç tane kaldı, yaşarlarsa sevinçten dört köşe olacağım.

Sakız sardunyalara 2 yıldır merak saldım. Çok hoşuma gidiyorlar, sorunsuzlar ve çok güzel renkleri oluyor. Saolsun benim sakızların çoğunu da burdan arkadaşlar gönderdi. Çimdi daha çok açtılar. Kesinlikle rengarenk bir balkonda, bahçe olmasını tercih ederdim ama maalesef imkanım yok, çay keyfi bir başka luyor. Yolunuz bu taraflara düşerse beklerim.

züleyha
05-06-2010, 16:18
Sevgili umutyolcusu çok teşekkur ederim. Bu kadar çok çeşit hem iyi, hem kötü. Açınca balkon rengarenk oluyor ama diğer taraftan bitlerle böceklerle baş etmek çok zor. Limonumu kabuklu bit ve unlu bit sardığı için maalesef meyvelerini düşürdü. Gördüğünüz açelya hakkın rahmetine kavuştu. Eskiden açelya konusunda çok iyiydim ama şimdi bu yetimi kaybettim. Zinnia çok güzel bir bitki, rengarenk açınca süper oluyor ama geöen sene benimkilerde mantar oldu, hem de yer kalmadığı için dikmedim ama seneye tekrar dikeceğim. Oğlum için güzel dileklerinize de teşekkur ederim. Dünyaya gelen büyüyor, 4 aylık oldu bile :)

Güler
05-06-2010, 20:24
O balkona bu kadar çiçek sığdırabilmek de büyük marifet, ellerine sağlık hepsi de çok güzel.
Çiçek açmıyor dediklerini arada bir potasyum gübreli su vermeyi denesene.

züleyha
05-06-2010, 22:23
Sevgili Güler ablacığım sizin gibi bir üstadtan böyle güzel sözler duymak gerçekten çok keyif verici. Sizin bahçenizi görünce daha kırk fırın ekmek yemem gerektiği aşikar ama kendi çapımda uğraşıyorum işte. Bu sene biraz daha az çiçeklerim geçmişe göre, biraz da böcek sorunum var. Dediğinizi ilk fırastta yapacağım potasyumlu gübreyi.

türkansultan
06-06-2010, 14:20
sevgili züleyhacım balkonun ve çiçeklerin çok güzel.sağlık ve mutlulukla çiçeklerinin keyfini sür inşallah

Hhatice
07-06-2010, 15:59
Sevgili Züleyha balkonunuza bayıldım .Emeğinize sağlık ne kadar bakımlılar sevildiklerini gayet farkındalar .

züleyha
07-06-2010, 22:47
Çok teşekkür ederim sevgili türkansultan ve sevgili hhatice, elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Demişler ya bakınca bağ, bakmayınca dağ oluyor diye. Sevgiyle uğraşınca bişeyler çıkıyor ortaya. Umarım ilerleyen zamanlar da daha da güzel olacaklar.

ide
08-06-2010, 00:18
Sevgili Züleyha
artık "bağ" olmuş, içimizi açtınız çok teşekkürler;) Japon gülünü ana gülden ayrılan çelikten yetiştirdiğinizi ifade etmişsiniz, bu ay çelik almak için uygun zaman mı acaba? (Bir arkadaşıma göndereceğim ancak çelik ölsün istemiyorum)

züleyha
08-06-2010, 12:43
Sevgili ide, çok teşekkur ederim.Bu aylarda hiç dikmedim ben sonbaharda çelik kesip, kışın suda köklendiriyorum. Köklenmesi uzun sürüyor. İlkbaharda da köklü fideleri dikiyorum. Ama isterseniz bir de japon gülü başlığında sorun.

züleyha
09-06-2010, 19:31
Balkonumdan yeni kareler.....
151423
Sakızlar....

151424

Begonvil....

151425

Paskalya ...

151426

Veeee atlas...

151427

züleyha
09-06-2010, 19:35
Sardunyalara devam...

151429

Yeni beyaz sardunyam.....

151430

Latinler...

151431

151432

Rozet...

151433

züleyha
09-06-2010, 19:41
Ortancam....

151434

Echeveriam çiçek açıyor.

151435

Melisam budandıktan sonra coştu...

151439

Sayın Kgursan'ın gönderdiği begonyalar....

151437

151438

Nejla K.
09-06-2010, 20:12
Züleyhacım, çok güzeller maşallah... Arkadaşım içim açıldı balkonundaki güzellikleri görünce. Coşmuşlar resmen... Yüreğine, emeğine sağlık...

Fatih
09-06-2010, 20:18
ZÜleyha ablacığım senin formülü uygulayalı 24 saat oldu.Onu uygulamadan önce farketmemiştim ama uzuncana sürgünümün yaprak çıkarttğı bölgenğin hemen ortasından yeni bir şey geliyor.En kötü ihtimal şu tutunmak için verdikleri çıkıntıdır ama hiç benzemiyor.
Beni bırakıp şu paskalya ve atlasa gelelim.Maşallah çok harika çiçeklenmişler.Paskalyayı çok sevdiğimden köklendirme sorunu yaşıyorum.Ama atlasın zarafeti beni çok balkonlara düşürdü:DAma olmaz denince bir daha o sakoktan geçmedim:D

Bİrde şu yaz sonuna balkonda ya da cam önünde biraz misafire yer var mı şöyle renkli şeylere özellikle:D

nazlı hilal
10-06-2010, 12:00
Sevgili Züleyha balkonun bir harika canım güle güle büyüt çiçeklerini atlas ve paskalya yılbaşında çok güzeller...

züleyha
10-06-2010, 12:23
Çok teşekkur ederim Nejlacığım, kendimce bişeyler yapıyorum işte. Bu sene pek uğraşamıyorum bebekten dolayı. Onlar kendi kendilerine büyüyolar. Tabi bir sürü konukla beraber. Bu arada bir sürü amaryliss tohumu var elimde bu sene yine çok tohum verdi. Geçen seferkiler amaryliss adı altında sabah sefası çıktı ama bu sefer kesinlikle amaryliss tohumların hazır. Bu arada bu taraflara yolun düşerse beklerim :)

Fatihciğim gör bak benim formül işe yarayacak, büyümeleri hızlanacak. En azından benim mum da işe yaradılar :) Eğer paskalya ile ilgili problem yaşıyorsan çiçeklenmesi geçince ben sana dikiveririm, köklü gönderirim. Atlasdan da göndermek isterdim ablacığım ama daha önceden söz verdiğim kişi sayısı biraz fazla, o yüzden o kadar çelik çıkmayabilir. Ama bu sene olmazsa da seneye yaza mutlaka atlas çeliğin olacak :) Bu arada misafire her zaman kapım açık :D Hele ki misafirim senin gibi zeki, çalışkan ve çiçek delisi bir genç olursa :)

Sevgili Nazlı hilal çok teşekkur ederim. Çay içmeye beklerim balkonumda...

A-EMEL
11-06-2010, 15:10
Züleyhacım maşallah ne güzel açmış çiçeklerin :)
Hele paskalyaların süper görünüyor.
Emeğine sağlık kardeşim :)

Faruk
11-06-2010, 15:26
Sevgili Züleyha yavrucuğunun olması ile beraber balkonunda mükemmel hale geldi. Onlarda yeni doğumu kutluyor olmalılar ki rengarenk olmuşlar...

züleyha
01-05-2011, 16:49
Nerdeyse bir yıl olacak balkonumla ilgilenmeyeli, ama yakın zamanda tekrar başlıyorum balkonumla ilgilenmeye ve şu anki durumlarını paylaşmaya. Çok yakında.....

serkan_istanbul
01-05-2011, 17:24
Balkonunuza bayıldım. Allah nazardan saklasın, kolay gelsin.

berrinb
01-05-2011, 19:22
Sayın Züleyha ,inanın şu an sizi alkışlıyorum.Bravo balkonda bukadarmı olur dedirtecek kadar mükemmel çiçekler yetiştirmişsiniz.Ben çiçek aşığı olarak,japon gülünüze, atlasınıza,hangi birini sayıyım,pembe saksılarınıza hayran oldum,vallahi bravo diyorum.Çok zevk aldımbütün çiçekleriniz çok güzeldi.inşallah tez günde bahçeli bir eve kavuşursunuz dileği ile size renkli baharlar dilerim.

berrinb
01-05-2011, 19:25
Balkonun güzelliği söyleyeceklerimin bir kısmını unutturdu; şöyleki Sümbül Teberinizi ve açmadığından yakındığınızı okudum.Benimde 8 senelik sümbül teberim iki defa açtı,bazı yazlar hiç açmadan geçiyor.iki büyük saksıda ,bu sene sıvı vitamin vermeyi düşünüyorum.Eğer bu hususta başka bir bilgi edinirseniz,lütfen benimle paylaşın,çok mutlu olurum.selamlar.

CEBECİ
03-05-2011, 09:25
Latinler çok güzel, benim tohumdan ektiklerim çok yavaş gelişiyor özel bir bakım gerekiyor mu acaba, balkonumun yarı gölge bir yerinde tutuyorum.

züleyha
03-05-2011, 14:50
Balkonunuza bayıldım. Allah nazardan saklasın, kolay gelsin.

Çok teşekkur ederim sayın serkan_istanbul.

züleyha
03-05-2011, 14:57
Balkonun güzelliği söyleyeceklerimin bir kısmını unutturdu; şöyleki Sümbül Teberinizi ve açmadığından yakındığınızı okudum.Benimde 8 senelik sümbül teberim iki defa açtı,bazı yazlar hiç açmadan geçiyor.iki büyük saksıda ,bu sene sıvı vitamin vermeyi düşünüyorum.Eğer bu hususta başka bir bilgi edinirseniz,lütfen benimle paylaşın,çok mutlu olurum.selamlar.

Sayın Berrinb,

Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bu gördükleriniz maalesef çiçeklerimin bir yıl önceki hali. Maalesef bu sene balkonum eskisi kadar hoş görünümlü değil. Geçtiğimiz bir sene içersinde değişik nedenlerden dolayı çok fazla ilgilenemediğim için kimi çiçeklerimi kaybettim, kimi hastalık ve zararlılardan dolayı perişan halde. Kısmetse önümüzdeki dönemde daha fazla ilgilenerek düzeltmeyi planlıyorum.

Sümbültebere gelince, 2 sene önce ilk aldığımda geç de olsa yanılmıyorsam Ağustos sonuna doğru bir adet çiçek açmıştı ama geçtiğimiz sene bende açtırmayı başaramadım. Bakımıyla ilgili çok ayrıntılı bilgim olmasada yanlış hatırlamıyorsam çok güneş seviyor. Bir de kışın soğuklama ihtiyacı var. Bu nedenle bu sene kışı balkonda geçirdi. Bu yaz büyük bir umutla açmasını bekliyorum, zira açınca kokusu harika. Yeni birşey öğrenirsem mutlaka sizi de bilgilendiririm :)

züleyha
03-05-2011, 15:02
Latinler çok güzel, benim tohumdan ektiklerim çok yavaş gelişiyor özel bir bakım gerekiyor mu acaba, balkonumun yarı gölge bir yerinde tutuyorum.

Sayın Cebeci;

İşin doğrusu Latinlere hiçbir özel bakım yapmadım. Hatta benimkiler yakıcı güneşin altında durdular bütün gün. Topraklarında yanmış çiftlik gübresi vardı sadece. Bir de sürekli sulandılar :)

Periş
04-05-2011, 14:01
Sevgili züheyla balkonunu zevkle gezdim bu sene senin ellerinde daha güzel olacagına inanıyorum saygılar...

züleyha
18-05-2011, 00:24
Çok teşekkurler Sayın Periş. Çalışmalarım vakit buldukça devam ediyor. Ama çok yoğun olduğum için bir türlü balkonuma tam istediğim zamanı ayıramıyorum. Şu an karman çorman bir hal içinde. Önümüzdeki günlerde, fotoğraf makinem gelince fotoğrafları ekleyeceğim. Ama ne yalan söyleyeyim karışık hali bile bana inanılmaz bir haz veriyor seyrettikçe :)

türkansultan
19-05-2011, 19:16
Sevgili züleyha balkonuna bittim çok güzeller lütfen en kısa zamanda bu güzellikleri bizlerle paylaşın ellerinize sağlık.

ezoom
20-05-2011, 23:25
tesadüfen gezerken kendimi sizin balkonda buldum o güzellikler arasında mest oldum .

sevil_24
20-06-2011, 01:27
balkonunuz cennet gibi..

züleyha
02-10-2011, 12:28
Uzun süredir Ağaçlar.net'i ihmal etmek zorunda kaldım. Maalesef hem iş, hem çocuk, bu kadar yoğun çalışırken oldukça zor oluyormuş. Yanına bir de bitkiler girince içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Maalesef bu durumdan en zararlı çıkanlar bitkiler oldu. Aylardır sadece sulanmak dışında hiçbir ilgi göremediler. Ama o kadar vefalılar ki bu durumda bile bana güzelliklerini sergilemekten geri durmadılar. Aralarında bu kadar ilgisizliğe küsenler olmadı mı, oldu tabi. Bazıları küslüklerini çiçek açmayarak, bazıları yaprakları sarartarak gösterdi. Ama en acı olanı bazıları hayata veda ettiler ilgisizlikten. Sanırım önümüzdeki dönemde de kendileri ile çok ilgilenemeyeceğim, kendimi eshefle kınıyorum ama napıyım elimden ancak bu kadar geliyor .( sanırım biraz da bu şekilde kendimi kandırıyorum ) Biraz fazla yakındım sanırım yakınmayı burada kesip fotoğraflara başlıyorum. Önce Yaz başındaki halleri, sonra da şimdi ki halleri :)))

züleyha
02-10-2011, 12:38
Önce genel görünümü:
249075

Sonra küçük kareler...
249074
249076
249077

Maalesef ölen sardunyalarımdan biri : Beyaz sakız
249078

züleyha
02-10-2011, 12:56
Küpelerim maalesef sizlere ömür.. Yaz sıcaklarına dayanamadılar..
249083

züleyha
02-10-2011, 13:04
Devam....

züleyha
02-10-2011, 13:05
Devam.....

züleyha
02-10-2011, 13:08
Birkaç kare daha....

züleyha
02-10-2011, 13:09
Biraz daha...

züleyha
02-10-2011, 13:11
Son kareler....

züleyha
02-10-2011, 13:19
Biraz maziden günümüze gelelim ve bugün itibariyle balkonumun görüntülerine başlayalım :)

Maalesef ışık açısını ayarlayamamışım :(
249113

Bunda da ışık problemi var. Telefonla çektim, sanırım o nedenle biraz kötü görüntüler..
249114

züleyha
02-10-2011, 13:22
Görüntülere devam....

züleyha
02-10-2011, 13:25
Devammm.....

züleyha
02-10-2011, 13:27
Devam...

züleyha
02-10-2011, 13:31
Devam....

züleyha
02-10-2011, 13:34
Birkaç tane daha...

züleyha
02-10-2011, 13:37
Az kaldı....

züleyha
02-10-2011, 13:39
Ve bittiiii.....

maki01
02-10-2011, 13:41
Sevgili Züleyha,

Çalışma temponunun bu kadar yoğun olması ve bebeğine rağmen, balkonunun çiçeklerinin bu kadar canlı kalabilmelerini sağlaman büyük başarı canım, kutluyorum.

3. ve 4. fotoğraflarının değerini bu yaz yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle sardunyalarını kaybedenler klubünün üyelerinden biri olarak hayranlıkla izledim. Her an ilgilenmeme rağmen geriye sardunyam neredeyse kalmadı.

Kısıtlı zamanına rağmen balkon hala capcanlı duruyor, yüreğine sağlık canım.

züleyha
02-10-2011, 14:06
Sevgili Maki01,

Bitkiler gerçekten çok vefalı. İnanamazsınız o kavurucu sıcaklarda günlerce susuz mu kalmadılar, fazla sulamadan toprakları bataklığa mı dönmedi ama yine de yaşamaya devam ediyorlar. Hatta 3 yıl önce sayın Ahmeter'in gönderdiği selluka 2 yıl gözünün içine bakmama rağmen açmazken, bu sene zerre bakım görmeden bir tane ve küçük de olsa açtı ve beni kokusuyla mest etti.

Sardunyalara gelince sürekli güneş görmek onlara yaramadı. Bir bölümü öldü ama kalan sağlar bizimdir. İstediğin zaman emrine amadedir hepsi. Ablacığım sen yeter ki iste iki elim kanda olsa bir fırsatını bulur gönderirim. Ama şimdiden söyleyeyim sakız 3 renk mevcut. Onlar da standart yalınkat pembe, kırmızı ve eflatun. Normal sardunya da 2 renk. Açık kırmızı ve beyaz :)

maki01
02-10-2011, 16:15
Canım benim çok teşekkür ediyorum. Senin balkonunda izlemek de çok mutlu ediyor beni :)

A-EMEL
04-10-2011, 10:03
Züleyhacım,balkonunu ve güzel çiçeklerini özlemişiz :)
Çiçeklerin bakımsız kalsalarda çok güzel.Bizi bu güzelliklerden mahrum bırakma..
Yüreğine sağlık..

züleyha
23-11-2011, 23:44
........

berçin
17-01-2012, 13:21
Balkonunuzu keyifle gezdim,çiçekleriniz çok güzel,kış günü bahar gibi geldi.Sevgiler.

züleyha
10-06-2012, 00:06
Uzun zamandır siteyle aktif olarak ilgilenemediğim için balkonumun halini de paylaşamadım. yaz ile birlikte özellikle sardunyalarım coştu hatta ceylanların çiçekleri geçti bile. Önce baharda ilk hallerini paylaşacağım sonra da yavaş yavaş yeni hallerini.

züleyha
10-06-2012, 00:20
..........

züleyha
10-06-2012, 00:33
........

züleyha
10-06-2012, 00:43
Sakız sardunyalarım bu sene kışın soğuklardan kötü etkilendiler. Dolayısıyla derin budama yapmak zorunda kaldım.

züleyha
10-06-2012, 00:54
..............

züleyha
10-06-2012, 01:00
.............

züleyha
10-06-2012, 01:03
Maalesef yıllardır gözüne baktığım Mavişim oğlumun gazabına uğradı ve öldü. ****** benimde hevesim kursağımda kaldı. Çok istememek lazım sanırımç çok isteyince mutlaka bişey oluyor. Aynısı atlasımın başına geldi . Koskoca atlasım kabuklu bite kurban gitti. Şimdi içimde uhde olarak kaldı bİR atlas bir de maviş.

züleyha
10-06-2012, 01:09
Bunlar da son kareler. Arkası yarın :)

Sûz-i Dilârâ
10-06-2012, 05:20
123 numaralı mesajınızda "ismini bilmiyorum" dediğiniz çiçeğinizin adı nakkaş sarmaşığı, 213 nolu mesajın 4. fotoğrafında da eklemişsiniz. :)

Çiçekleriniz çok çok güzeller, sağlıkla huzurla yaşayın çiçekli balkonunuzla :)

sakdag
10-06-2012, 07:24
Maalesef yıllardır gözüne baktığım Mavişim oğlumun gazabına uğradı ve öldü. ****** benimde hevesim kursağımda kaldı. Çok istememek lazım sanırımç çok isteyince mutlaka bişey oluyor. Aynısı atlasımın başına geldi . Koskoca atlasım kabuklu bite kurban gitti. Şimdi içimde uhde olarak kaldı bİR atlas bir de maviş.

Merhaba Züleyha Hanım; uzun zamandır aktif olmadığınız için balkonunuzu farketmemişim. Bu sabah tüm sayfalarınızı gezdim. Çok güzel bitkileriniz var. Ayrıca Balıkesirli bir üyeye rastladığım için daha memnunum. En çok atlasınızı kaybettiğinize üzüldüm. En sevdiğim çiçektir. Geçen hafta pazar pazarında köyden kadınların getirdiği kocaman bir atlas gördüm. Fiyatı da çok uygundu. Haberi vermesi benden. ;) Hala duruyor olabilir.

Benim de atlasım var; çok büyük olmasa da. Küçük bir çelikte verebilirim Merkez'de oturuyorsanız. ;)
Hem de Güler Abla atlası.

(Cuma günü Manyas'a Güler Abla'yı ziyarete gittim. Balıkesirli üyelerden konuşmuştuk. )

Tika
10-06-2012, 07:37
Züleyha Hanim,
Balkonunuzdaki cicekleriniz cok guzel.Biraz da kendi balkonuma benzettim,fazla yerimiz yok,ama buna ragmen bircok ture yer bulabiliyoruz.Her biri hosuma gitti,sardunyalarinizin katmerli olanlarina ozellikle bayildim.Bol cicekli gunler.

sevim4
10-06-2012, 10:19
Züleyha hanım, hepiside çok güzel emeklerinize sağlık.

züleyha
10-06-2012, 10:50
Sayın Suz-i Dilara ,
Teşekkür ederim uzun zamandır ismini öğrenememiştim çiçeğimin. En sevdiğim çiçeklerinden birtanesi hem sorunsuz hem de çok çıtı pıtı.

Sayın sakdag,
Bende çok memnun oldum Sizi balkonumda gördüğüme. Ayrıca nazik teklifiniz icin de teşekkür ederim. Ben Bahçelievler'de oturuyorum. Pazar pazarını da mutlaka bir dolaşırım. Orda pazarın dısında ilkokulun hemen ilerisinde bir çiçek çi vardır bilmem bilir misiniz? İşte o çiçekçi sardunyalarimin kaynağı. Sizinle de müsait olduğunuz zaman tanışmayı çok isterim.

Sayın Tika,
Yer darlığı kesinlikle en büyük problem.benim icin en büyük problemlerden bir tanesi de düzenleme yetimin pek gelişmiş olmaması. :) o yüzden balkonum virane gibi görünüyor ama ben onu bu haliyle seviyorum :)

sakdag
10-06-2012, 10:56
Aaaaa... ;) Ben de Bahçelievlerdeyim; Beyoğlu caddesindeki A101 civarı... ;)

O çiçekçiyi bilmem mi; kanka olduk artık. Çok şeker bir amca... ;) Bunun adı ne diyorum yarı Türkçe yarı latince anlatır durur bana... ;)

Atlası gördüğüm yerde, okulun olduğu kenar sıraya köylüler kendi tarlalarından taze sebze getiriyorlar. Orada minicik bir çiçek satış alanı var, orda farkettim.

züleyha
10-06-2012, 11:19
Ben de teknik lise caddesindeyim. Kiz yurdunun ilerisinde.

züleyha
10-06-2012, 11:30
Çok teşekkür ederim sayın sevim4

zulu
10-06-2012, 11:33
Çok güzel çiçekleriniz maşallah, balkonunuz da hiç de virane gibi görünmüyor, çok güzel. Bizim de balkonumuz çok küçük maalesef, hatta sizinkinden küçük. Gönül isterki daha büyük olsun hatta bahçemiz olsun, daha çok dolduralım, değil mi? :)

züleyha
10-06-2012, 12:10
Teşekkur ederim sayın Zulu, bu arada arkadaşlarım bana Zulu derler Züleyha uzun geliyormuşda :D Ortak noktamız sadece çiçekler değil yani.

züleyha
10-06-2012, 12:16
Bugün itibariyle balkonumun son halini resimledim sizlerle paylaşmak istiyorum. sardunyalarımın hepsi ççiçekte, ceylanlar hariç.

züleyha
10-06-2012, 12:24
.............

MİRBE
11-06-2012, 00:03
Mükemmel canım yaaa kışın gördüğüm harabe balkon olmuş bir çiçek bahçesi ellerine sağlık..

sakdag
13-06-2012, 08:38
Züleyha Hanım; balkonunuzu gördüm galiba... ;)

Eşimle yürüyüşe çıkmıştık geçen akşam. Fotoğraflarınızdan yakınınızdaki marketin görünüşü aklıma geldi. Yukarı doğru bakınca bol sardunya çiçekli bir balkon gördüm...

züleyha
13-06-2012, 12:03
Mirbecigim,
Bakarsan bağ, bakmazsan dag derler ya iste biraz öyle sanırım. Kısın tamamen bırakmıştım ipin ucunu bahar basında bir gayret tabi yardım da alarak, ablam sagolsun, balkonu biraz toparladım. Onlarda beni çok uzmediler, açıkça actılar. Şimdi yine eskiye donduk sadece uzaktan seyretmekle birde vakit bulunca sulamakla yetiniyorum. :(

züleyha
13-06-2012, 12:07
Sevgili sakdag,
Keske kapıyı çalsaydınız. Aksam 6 dan sonra genelde evdeyim oğlumu parka götürmediysem eğer. Gündüz evde olmuyorum çalıştığım icin. Eğer tekrar gelirseniz kapıyı caliverin, sizinle tanışmaktan büyük mutluluk duyarım. :)

pasiflora
13-06-2012, 14:14
Merhaba bu güzel balkon için sizi kutluyorum.Bana eski balkonumu anımsattınız.Şimdi bahçeli bir evimiz var.Ama henüz böyle güzel görüntüler oluşturamadım.Ellerinize sağlık.Benim için de oturup bir kahve için.:)Selamlar...

homeopati
20-06-2012, 11:58
hepsi sağlıklı dolu dolu çok güzeller :)) sabah kahvaltı sonrası sohbetleri bitmez keyiften bunların arasında ))aman diyeyim limona dikkat et züleyha .... benimki kocaman olmuştu .... bol da meyvesini alırdım .... fakat gövde içinde aniden beliren siyah tomurcuklar farketim .... dalın içine işliyorlar ..çıkartıp atabilmek çok zor ...sık sık kontrol et canım ... farkedilmiyorlar

züleyha
23-06-2012, 15:41
Sevgili pasiflora ve sevgilihomeopati Guzel sozleriniz icin çok teşekkür ederim. Limonu kontrol ettim siyah tomurcuk değil ama sanırım başım kabuklu bit ile dertte. Sanırım acilen ilaçlamam gerekiyor.

maki01
23-06-2012, 16:36
Canım benim, balkonun eski neşesine kavuşmuş yine, çok sevindim. Sardunyaların çoşmuş :) Keyfli seyirler diliyorum...

züleyha
23-06-2012, 16:52
Ablacigim hosgeldin balkonuma. Seni görmek ne güzel. Eee bir kahve iceriz di mı ? Nasil olsun , orta, sekersiz ?
Maalesef balkonumu biraz değiştirdim. Alt komşum şikayetçi olmuş. Sakız sardunyalarin Cicek yaprakları balkonuna dökülüyormuş, o nedenle balkona çamaşır asamiyormus. Bende mecburen balkon kenarındaki askili saksıları diğer balkona taşıdım. Eskiden tek balkonda toplu haldeydi çiçeklerim, şimdi iki balkona dağıldılar. Sulaması daha zor oluyor. Ama bir taraftan iyi oldu, annemin yattığı odanın balkonuna koydum, çok mutlu oldu. Bütün gün yattığı yerden çiçekleri seyrediyor.

maki01
24-06-2012, 12:41
Herşeye rağmen güzel sonuçlanmış Züleyha'cım. Anneciğinin mutluluğunu hayal edebiliyorum.

Sade kahveyi annenle birlikte keyfle içip , odadan seyredebiliriz güzel çiçeklerini :)

serkan_istanbul
24-06-2012, 12:45
ellerinize sağlık hepsi çok güzeller. Hiç anlamıyorum bazı insanları iki çiçek dökülse nolur dökülmese nolur çamaşırlarına. sevgiyle kalın annenizin ellerinden öperim.

sakdag
24-06-2012, 13:02
Arkadaşlar en şanslı benim içinizde... ;) Bu güzel balkonu gezip, çiçeklere dokundum...

Gerçekten bitkiler çok güzeller ve o kadar çok çeşit var ki... Hayran kaldım.

Züleyha Hanımcım sulama işi bile 1 saat sürüyordur herhalde... ;)

züleyha
24-06-2012, 13:04
Ablacigim,
Annem de çok mutlu olur. Kahveye ve tabi ki sohbete bayılır. Esprileri arka arkaya patlatmaya başlayınca gülmekten karnınıza ağrı girer. Bu arada çiçeklere düşkünlüğümu de ondan almisim. Gecen gün küpe aldım cicekciden, ev çok sıcak olduğu icin evde olmuyor. Mecburen işyerine götürdüm. İşyerinin bahçesinde cam ağaçlarının altında çok güzel bir kameriye var. Oraya koydum. Annem işyerine götürdüğümü duyunca bir kızdı, bir kızdı. Ölmesi pahasına mecburen Kupeli eve geri gelecek.

züleyha
24-06-2012, 13:13
Sayin Serkan_istanbul;
Teşekkür ederim güzel sözleriniz icin. Ayrıca annemin de Selami var :)
Apartmanda oturunca maalesef rahatsızlık vermemek tabi ki daha önemli. Ama tabi evde 3 tane balkon olduğunu ve rahatsız olunan balkonun aslında çamaşır asılması yasak olan balkon olması ve bir de etraftaki inşaatlardan kaynaklı toz topraktan rahatsız olunmayip ta birkaç Cicek yaprağından rahatsız olunması bana biraz kapris gibi geldi. Ama yine de rahatsızlık veren ben olmamalıyım düşüncesiyle kaldırdım saksıları.

züleyha
24-06-2012, 13:24
Sevgili sakdag;
Seninle tanışmış olmaktan çok mutluyum. Daha uzun zamanda ağırlamak isterdim, çok kısa oldu ama bunun başlangıç olduğunu düşünürsek daha çok zamanımız olacak diye düşünüyorum. Bende iade_i ziyarette bulunmayı çok istiyordum burda gördügüm güzellikleri yerinde gormeyi cok istiyorum ama dün oğlum maalesef çok mizmizlik yaptı evden dışarı çıkamadım. Aksilik gibi dün birde dizim şişti şimdi üzerine basamıyorum evde yatiyorum. Ama ilk fırsatta seni bir rahatsız edeceğim. Bu arada evimin yeni misafirlerimin keyfi yerinde. Sayende 2 farklı renk atlas, bir gecelik gelin ve askın gözyaşlarının sahibi oldum. Leş kaktüsünü de unutmayalım. Hepsi icin çok teşekkür ederim. Tekrar en kısa sürede görüşmek üzere.

sakdag
24-06-2012, 13:29
Geçmiş olsun arkadaşım...

Ne zaman istersen gelebilirsin, her zaman beklerim...

maki01
24-06-2012, 14:47
Küpeliyi ben de çok seviyorum ablam. Sıcak ve de zararlılara çok duyarlı bir bitki olması nedeniyle sadece fotoğraflardan izleyebiliyorum.

Annen haklı, belki odasında yetiştirebilirsin...

Dizini nasıl incittin böyle, geçmiş olsun canım. İlter'i kocaman öp benim için, anneciğini de. Sevgi ve selamlarımı ilet lütfen :)

züleyha
25-06-2012, 00:55
Teşekkür ederim sevgili sakdag, ben de her zaman beklerim.

züleyha
25-06-2012, 00:59
Ablacigim 2sene önce menuskus ameliyatı olmuştum. Pek ise yaramamıştı, aynı dizim ara ara böyle yokluyor maalesef sebepsiz zamanlarda şişiyor. Ama bu seferki her zamankinden biraz kötü maalesef.

İremsıla
25-06-2012, 07:48
Günaydın züleyha hanım geçmiş olsun.sabah sabah balkonunuzu gezdim.içim açıldı ellerinize sağlık hepsi ayrı güzel..

züleyha
07-10-2012, 12:27
Uzun zaman oldu buralara uğramayalı. Maalesef benim için hiçde hoş geçmeyen bir dönemdi. Uzunca bir dönemdir hasta olan annemi maalesef 2 hafta önce kaybettim. Hastalık dönemi çok yıpratıcı ve sancılı bir dönemdi. Bir dakika yerinde duramayan annemi yataga bağlanmış bir şekilde görmek hayata olan inancımı sarstı. Uzun bir hastane yogun bakım sürecinin ardından hayattaki en önemli varlıgımı kaybettim. hem ben hem de çiçeklerim öksüz kaldı. Bu süreçte farkettiğim bir diğer konu çiçeklerimin asıl hayat kaynağı annemmiş. ben çiçeklerle ilgilendiğimi zannediyormuşum. Onların o kadar güzel olmalarının sebebi annemin ilgisiymiş. Annemsiz onlarda mutsuz. Şimdi kendimi toplamak ve annemin yokluguna kendimi alıştırmak için tekrar çiçeklerime vakit ayırmaya başladım. Özellikle annemin çok sevdiği çiçekleri yaşatmam gerekiyor. Annem hepsine birer isim takardı. hepsiyle ayrı ayrı konuşur, severdi. Şimdi sanırım sıra bende. Bu kadar duygusallıktan sonra sıra çiçeklerin son haline geldi. Birkaç fotograf eklesem sanırım güzel olur.

Lütfen taziyelerinizi bu başlıkta yazar mısınız?

Başsağlığı (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/15485.htm)