View Full Version : Züleyha / Balkon
genel görünüm... çok bir değişiklik yok hala karman çorman ve bakımsız :(
Diğer fotoğrafı yan yüklemişim düzeltmeyi beceremedim. Sakızlarım nedense sararıyor. Birde şunu farkettim çelikten yetiştirdiğim sakızlar çiçekçiden aldıklarımdan daha kolay büyüyor ve daha sağlıklılar. yaz başında 4 tane farklı rrenk sakız almıştım hepsi öldü ama çelikten yetiştirdiklerim hala sağlamlar.
Sağolun sayın resul22 ve sayın gçakar, annem için duanızı esirgemezseniz çok mutlu olurum.
Japon kauçuğu...yeni diktim
isimlerini bilmediğim bitkilerim...
Fatihcigim kusura bakma canım, son donemde benim kafa biraz dumanlı kime cevap yazdım, kiminle konuştum, kime geri donmedim hiç takip edemedim. Teşekkür ederim canım, ufak bir rica dua ederken araya tanımasanda anemi de eklersen çok sevinirim.
Sevgili toprak kız,
Ben benim sakız sardunya çeliklerimi Nisan ayında dikmiştim 4 yıl önce. Toprak olarak o zaman biraz bahçe toprağı, biraz kum, biraz yanık gübre karıştırmıştım. Hepsi göz kararı. Saksıların dibine gazoz kapağı koyduğumu hatırlıyorum. Sakız sardunyalar çok suyu sevmiyor. Çok sulayınca bozuluyorlar. Arada çiçekli bitkiler için olan sıvı gübreden veriyorum. Yaprakları sararınca sararan bitkiler için olan sıvı gübreden veriyorum. Yakıcı güneşi çok sevmiyorlar ama benimkiler sürekli yakıcı güneş altındalar. Sanırım yakıcı güneşe alıştılar. Her yıl nisan gibi topraklarının üst bölümünü alıp yeni gübreli toprak ekliyorum. Tamamen toprak değişimine cesaret edemiyorum. Ve yine Nisan ayında derin budama yapıyorum. Benim yaptıklarımla ancak bu kadar oluyor sakızlar :)
amin inşallah nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun izmitteyim ben ,aslen konyalıyım iş icabı buradayım
Bizde izmitte oturuyorduk, hala annemin evi orda. Atatürk spor salonunun orda :)
Denizardacan
14-10-2012, 22:30
Önce genel görünümü:
249075
Sonra küçük kareler...
249074
249076
249077
Maalesef ölen sardunyalarımdan biri : Beyaz sakız
249078
Başınız sağolsun Züleyha hanım.Allah rahmet etsin nur içinde yatırsın inşallah. Balkonunuza bayıldım, hem çeşitleriniz hem çiçeklerinizin bakımı harika, oğlunuz da maşallah büyümüş, çok tatlı görünüyor:p Allah sizlere sevdiklerinizle uzun ömür nasip etsin.
Henüz yeniyim bilmiyorum alıntılamaya çalıştım ama başardım mı:confused: Çiçeklerinizin içinde 7. sayfada gördüğüm uzun sap üzerinde top şeklinde çiçekleri olan bir çiçekli bitki var. Ben adını bilmiyorum onun,çok severdim ben bu çiçeği, önceden de çok görürüdüm aslında, uzun zamandır ilk kez birinde gördüm.Çok teşekkürler. Karanfile mi benziyordu. Nedir onun adı, umarım anlatabilmişimdir.İyi geceler
Günaydın sayın denizardacan,
Teşekkür ederim dilekleriniz için. Resimlere baktım ama hangi çiçekten bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım ama tahminen mor katmerli olandan bahsettiğinizi düşünüyorum. Benimde çok sevdiğim bir cicek eğer bahsettiginiz oysa. 'Haseki küpesi'. Maalesef bende de yok artık. Her yıl sonbaharda ölür, baharda tekrar canlandırdı. Fakat gecen sene temizliğe gelen bayan saksısını boşaltmış icinde cicek yok diye. Tekrar aynı türün tohumlarından bulamadım maalesef.
Denizardacan
15-10-2012, 08:42
Günaydın Züleyha hanım yok canım ondan bahsetmiyorum.
Şimdi biraz daha ayrıntılı tarif edeyim. Aslında çok iyi bildiğim bir çiçek de karanfil türü olduğunu düşünüyorum. Şimdi haseki küpesinin olduğu karede yani eklediğim 2. resimde sokaktaki arabanın üzerine görüntüsü düşen penbeli eflatunlu bir sapta 7-8 adet yanyana duruyor. Tekrar bakın tanıyacaksınız. Ebruli olanları da var sizde pembe düz olanları da var.
Neydi onun adı:D
Ay sabah sabah yormadım inşallah.;)
Denizardacan
15-10-2012, 08:55
Yine ben geldim,
Ve de buldum oni, evet bir karanfil türüymüş hüsnüyusuf da deniyormuş, şair karanfiliymiş adı.
Tabi siz şimdi diyeceksiniz ki bu muydu ya çok bilinen bir çiçek, valla haklısınız da ben adını oldum olası bilmiyordum ki zaten.:D:D Neyse, bu arada haseki küpenize de gerçekten çok üzüldüm rengi harikaymış, umarım tekrar bulursunuz tohum veya çeliğini.
İyi günler dilerim.
Sayın denizardacan,
Husnuyusuf benim de çok sevdiğim bir bitki, renk cümbüşüne bayılıyorum.
Balkonunuz çok güzel.sardunyalarınız da öyle.
yakın olsaydık sardunyalarınızdan çelik almaya gelirdim:(
yakın olsaydık sardunyalarınızdan çelik almaya gelirdim:(
Ben de çok mutlu olurdum, keşke yakın olsaydık.
Leş kaktüsüm cicek açtı. Sevgili sakdagin hediyelerinden biri :)
Fotograflar karışmış ama sonuçta hepsi sevgili sakdagin hediyesi
Güle güle büyüsünler arkadaşım, hepsine çok iyi bakmışsın, çiçek bile vermişler.
Bu arada senin mini kaktüs aranjmanın vardı ya, hani çok sevimli bulduğum... Onun da biraysel fotoğrafını görmek isterim sayfanda... Çok mini, çok şeker... ;) ;)
Sevgili sakdag, çok net olmasa da küçük aranjmanimin fotografını çekmeye çalıştım. Aslında yükleyeceğim fotograf çok, özellikle senden gelen hediyelerimi yükleyeceğim ama evdeki internet hattı çalışmıyor, cepten de çok zor oluyor.
milaca2010
21-10-2012, 22:44
Sevgili sakdag, çok net olmasa da küçük aranjmanimin fotografını çekmeye çalıştım. Aslında yükleyeceğim fotograf çok, özellikle senden gelen hediyelerimi yükleyeceğim ama evdeki internet hattı çalışmıyor, cepten de çok zor oluyor.
Merhabalar sn.züleyha hanım, kaktüs arajmanınız çok güzel görünüyor,üzerindeki minik kırmızı kuşburnu gibi görünenleri merak ettim, bilgilendirirseniz sevinirim, geçen gün kaktüsümün üzerinde aynı meyveciklerden vardı kuşların işidir diye hepsini temizledim. Selamlar sevgiler...
Sayın milaca2010,
Bahsettiginiz kaktüsün üzerinde oluşuyor. Benimkilerin üzerinde sürekli var. Ama merak edipte nedir diye hiç bakmadım da, sormadım da. Tohum olabilir mı acaba? Kaktüslerle çok fazla bir gecmisim yok, isin dogrusu sevgili sakdag ile tanışana kadar çok ilgimde yoktu. Yetiştirmesi çok kolay olduğunu soyleselerde ben hiç beceremedim. Ama şimdi ilgi seviyem oldukça arttı.
Onlar kaktüsün meyveleri.. ;)
Hiç yemedim ama, yendiğinin ve tadının güzel olduğu forumda birçok üye tarafından yazıldı.. Ayrıca içinde minik tohumlar da var..
nuray topcu
25-10-2012, 22:58
harika bir arajman,nakkaşlar bir yandan,sukkulentler bir yandan,bayıldım,bayıldım...
Onlar kaktüsün meyveleri.. ;)
Hiç yemedim ama, yendiğinin ve tadının güzel olduğu forumda birçok üye tarafından yazıldı.. Ayrıca içinde minik tohumlar da var..
Teşekkurler sayın Selis, bu arada kendimle acaba gurur mu duysam diye de düşünmedim değil. Kaktüs yetiştirmeyi beceremeyen biri olarak kaktüsü çiçek açtırıp, üstüne üstük birde meyve verdirmişim. ' ONDAN KOLAY NE VAR DEMEYİN LÜTFEN VALLAHİ ÇATLARIM' :))
harika bir arajman,nakkaşlar bir yandan,sukkulentler bir yandan,bayıldım,bayıldım...
Teşekkurler sayın Nuray topçu, yanlız itiraf etmeden edemeyeceğim nakkaşlarla hiçbir alakam yok zira kendileri orda çıkmayı uygun görmüşler. Ben bu kadar arsız birbitki görmedim, her saksımda, her bitkinin dibinde çıkıyor. Ne yalan söyleyeyim bazen yolup atıyorum :) Her yere nane oluyor çünkü :)
nuray topcu
30-10-2012, 19:04
Teşekkurler sayın Nuray topçu, yanlız itiraf etmeden edemeyeceğim nakkaşlarla hiçbir alakam yok zira kendileri orda çıkmayı uygun görmüşler. Ben bu kadar arsız birbitki görmedim, her saksımda, her bitkinin dibinde çıkıyor. Ne yalan söyleyeyim bazen yolup atıyorum :) Her yere nane oluyor çünkü :)bazı yerlerde bu nakkaşlar çok çıkıyor gerçekten,ben de çok seviyorum ama sadece şöyle duvarlardan sarkıyor ya..sukkulent bir harika...yerörtücü gibi olmuş maşaallah..
Sayın züleyha hanım
Her ne kadar burda gördüğüm gözalıcı balkonların yanında sönük kalsa da...
demişsiniz fakat sizin balkonunuzu görünce kendi sayfamı kapatasım geldi. Her şey iç içe ve yemyeşil bir balkona sahipsiniz. Tam istediğim gibi bir balkon. Maşallah çiçekleriniz de coşmuş yani. ;)
Teşekkür ederim sayın resul22. İnsan bitki alemine bir kere daldı mı, bir daha iflah olmuyor. Herseyden olsun istiyor. Sonra da ortaya iç ice karmaşık bir görüntü çıkıyor. Olsun rengarenk açınca değmeyin keyfime. Hele aralarında oturup bir kahve icmek yok mu, bütün günümün yorgunluğunu alıyor. Daha ne olsun :)
Teşekkür ederim sayın resul22. İnsan bitki alemine bir kere daldı mı, bir daha iflah olmuyor. Herseyden olsun istiyor. Sonra da ortaya iç ice karmaşık bir görüntü çıkıyor. Olsun rengarenk açınca değmeyin keyfime. Hele aralarında oturup bir kahve icmek yok mu, bütün günümün yorgunluğunu alıyor. Daha ne olsun :)
Valla çok şanslısınız Züleyha hanım bu kadar güzel bir balkonunuz var. Ben bile çiçek sayım çok olmasa da her sabah çayımı salonda çiçeklerin içinde içiyorum. :rolleyes:
İç içe karmaşık bir görüntü olduğu kesin ama o karmaşık görüntüye hayranım ben. Eskiden köydeki evimizin önündeki ağaçlar iç içeydi orman misali bir görüntü oluyordu. Her daim bahçe gölge ve serin olurdu.
Kendiliğinden çıkan petunya koyu mor, cizgili açtı. Yazın ölen petunyalardan tohum düşmüş demek ki :)
Sumbulteberin kokusu bir harika. Bütün balkon mis gibi kokuyor. Soğuk olmasa dibinden ayrılmayacağım hiç.
Çok mütevazisiniz, zira balkonunuz ziyadesiyle zengin, Biraz önce gezdim ve bahar gibi içim açıldı, Hangisi daha güzel, paskalya mı, atlas mı, bardak menekşe mi, açelya mı, ortanca mı.... Seçmek mümkün değil..
Çiçeklerle birlikte bebiş de büyümüş, herşey çok güzel, tebrik ediyorum sizi
Mavişin derdi sicakla imiş. Havalar soğudu Maviş coştu ;)
Çok mütevazisiniz, zira balkonunuz ziyadesiyle zengin, Biraz önce gezdim ve bahar gibi içim açıldı, Hangisi daha güzel, paskalya mı, atlas mı, bardak menekşe mi, açelya mı, ortanca mı.... Seçmek mümkün değil..
Çiçeklerle birlikte bebiş de büyümüş, herşey çok güzel, tebrik ediyorum sizi
Çok teşekkür ederim sayın papağan, elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum ama kısıtlı zamanda ancak bu kadar oluyor. Aslında biraz da ilgisizlik iyi geliyor çiçeklere. Cogu zaman sulamaya bile vakit bulamadığım oluyor. Saydığınız çiçeklerden maalesef atlas, bardak menekşe ve acelya artık yok. Ama tabi atlas aşkı başka birşeye benzemiyor, ufak bir Çelik diktim büyümesini bekliyorum.. Onlar ilgisizliğe pek tahammül edemediler. Ama paskalya çok vefali bir dost onca işkenceme rağmen beni bırakmadı. Ama eskisi gibi keyfi yok. Sanırım sulama konusunu iyi tutturamiyorum.
Japon gülümden bir kare daha....
hangi birini seveyim şaşırmış durumdayım ama japon gülü bir başka güzel maviş çok şirin sümbülteper in kokusunu bilmiyorum :( lakin hepsi fazlası ile güzel ellerinize sağlık.
:) uzun süredir sayfama fotograf yüklememisim ama kıs gelince çiçekleriminde benim gibi keyfi olmamasından kaynaklanıyor. Makyajsiz kameraya yakalanmamak icin sekilden sekile giren ünlüler gibi, bende solgun ve keyifsiz çiçeklerimi kameralardan saklıyorum.
Bu arada basıma gelen talihsiz bir olayı paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz cuma aksamı havalar iyice serinledigi icin birkaç saksı çiçeği içeri almak icin balkona çıkmıştım. Her ne kadar balkonun lambası yanıyor da olsa loş bir ışıkta saksıları ayırmaya çalışırken, eğildiğim bir anda aniden sag gözümde bir acı hissettim. Egilirken limon ağacımın dalını gormemisim. Sag gözümde derin bir kornea çiziği oluşmuş. İki gündür onunla uğraşıyorum. Ama ucuz atlatmisim, kornea kendini çok çabuk yeniliyormuş. Ama şimdi daha büyük bir problemim var, esim tutturdu limonu evden gönderecekmiş. Daha dogrusu bütün çiçeklerimi. Onu ikna etmekle uğraşıyorum :( Talihsiz bir kaza olduguna ve bunun ciceklerle bir alakası olmadığına henüz ikna edemedim.
Sevgi Durul
09-12-2012, 13:22
Çok geçmiş olsun, sayın züleyha. İki kez benzer görünmez kaza yaşayan biri olarak, çok dikkat etmek gerektiğini söyleyebilirim. Bir keresinde çamın iğne yaprağı, bir keresinde de mısır yaprağı değmişti gözüme. Mısır yaprağının çok keskin bir kısmı var, çamın yaprağı da iğne gibi. Günlece gözümde bant ile dolaşmıştım, çekilen acıyı ve zorluğu şu anda unuttum gitti.:)
Eşiniz nasıl olsa bitkileri atmamak için ikna olacaktır. Benzer bir kazayı tekrar yaşamamanızı dilerim.:)
Kendiliğinden çıkan mor petunya çok hoş bu arada. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
:) uzun süredir sayfama fotograf yüklememisim ama kıs gelince çiçekleriminde benim gibi keyfi olmamasından kaynaklanıyor. Makyajsiz kameraya yakalanmamak icin sekilden sekile giren ünlüler gibi, bende solgun ve keyifsiz çiçeklerimi kameralardan saklıyorum.
Bu arada basıma gelen talihsiz bir olayı paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz cuma aksamı havalar iyice serinledigi icin birkaç saksı çiçeği içeri almak icin balkona çıkmıştım. Her ne kadar balkonun lambası yanıyor da olsa loş bir ışıkta saksıları ayırmaya çalışırken, eğildiğim bir anda aniden sag gözümde bir acı hissettim. Egilirken limon ağacımın dalını gormemisim. Sag gözümde derin bir kornea çiziği oluşmuş. İki gündür onunla uğraşıyorum. Ama ucuz atlatmisim, kornea kendini çok çabuk yeniliyormuş. Ama şimdi daha büyük bir problemim var, esim tutturdu limonu evden gönderecekmiş. Daha dogrusu bütün çiçeklerimi. Onu ikna etmekle uğraşıyorum :( Talihsiz bir kaza olduguna ve bunun ciceklerle bir alakası olmadığına henüz ikna edemedim.
Sayın Züleyha, öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah eşinizle olan sorununuzuda çabuk atlatırsınız.
Ben japon güllerinize bayıldım çok güzeller maşallah. benimde renklilerden küçük 2 fidem var ama katmerli değil. Sizinkiler kışın kapalı balkondalar mı? bende bugün içeri aldım. Ama lila ve tek katmerli olan japon gülüm bahçede. zira onlar kışa dayanıklılar. İthal olanların soğuğa dayanılklı olup olmadıklarını bilmediğim için bende kış bahçesine aldım.
Geçmiş olsun Sayın züleyha,
Gözünüzün bir an önce iyileşmesini diliyorum.
Eşiniz çiçeklerinizi atmayacaktır,ben de arada sırada eşimle aynı tartışmayı yaşıyorum.Şimdiye kadar hiçbirini atmadı,çok ciddi olduğu zamanlarda bile.
Çok geçmiş olsun, sayın züleyha. İki kez benzer görünmez kaza yaşayan biri olarak, çok dikkat etmek gerektiğini söyleyebilirim. Bir keresinde çamın iğne yaprağı, bir keresinde de mısır yaprağı değmişti gözüme. Mısır yaprağının çok keskin bir kısmı var, çamın yaprağı da iğne gibi. Günlece gözümde bant ile dolaşmıştım, çekilen acıyı ve zorluğu şu anda unuttum gitti.:)
Eşiniz nasıl olsa bitkileri atmamak için ikna olacaktır. Benzer bir kazayı tekrar yaşamamanızı dilerim.:)
Kendiliğinden çıkan mor petunya çok hoş bu arada. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
Sayın sdurul,
Çok teşekkür ederim. Size de gecmis olsun. Gercekten acısı kötüymüş. Daha kötü olanı gozu kullanmamak. İlk gittiğim doktor çok kötü bir tablo çizdi. Zor iyilesecegini, derin bir çizik olduğu icin iyilesse bile hasar kalabilecegini ve görme kaybi olabileceğini söyledi, basımdan aşağı kaynar sular döküldü. Dayanamadım dün göz üzerine olan Bursa' da bir hastaneye gittim. Neyseki o kadar kötü bir tablo yokmuş. İcim rahatladı. Dikkatli olmak lazım kesinlikle.
Bu petunyayi yaz basında dikmiştim. Sıcaklardan kurudu. Ben tohum alamamıştım ama ben farketmeden tohumları saksılara dağılmış sanırım. Benimde çok hoşuma gitti.
Sayın Züleyha, öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah eşinizle olan sorununuzuda çabuk atlatırsınız.
Ben japon güllerinize bayıldım çok güzeller maşallah. benimde renklilerden küçük 2 fidem var ama katmerli değil. Sizinkiler kışın kapalı balkondalar mı? bende bugün içeri aldım. Ama lila ve tek katmerli olan japon gülüm bahçede. zira onlar kışa dayanıklılar. İthal olanların soğuğa dayanılklı olup olmadıklarını bilmediğim için bende kış bahçesine aldım.
Sayın sevgi,
Teşekkür ederim gecmis olsun dilekleriniz icin. Japongulleri annemin çok sevdiği çiçeklerdi. Annemin hatıraları. O yüzden cesaret edip hiç dışarıda bırakmadım. Soğuklar başlayınca hep içeri alırım. Kapalı balkonum olmadıgı icin, bir de benim icin çok kıymetli olduklari icin salonumun baskosesinde dururlar. Ama bu sene bit problemleri olduğu icin mutfaktalar.
Gecen sene bir tanesini balkondan biraz geç içeri alınca , içerde bütün yapraklarını döküp, kuruma emaresi gösterdi. Ben de balkona geri çıkardım. Hatta sokecektim,bir türlü elim varıp ta sokememistim. Havalar ısininca tekrar canlanip, yaprak çıkardı. Çok şaşırmıştım. Bilmiyorum size ne derece yardımcı oldum, ya da olabildim mı ama benimkiler bu sekilde. Ama sunu eklemeliyim eğer içerde ışık almayan bir yere koyarsanız, yaprakları sararip dökülüyor. Eklemeden geçemedim ;)
Geçmiş olsun Sayın züleyha,
Gözünüzün bir an önce iyileşmesini diliyorum.
Eşiniz çiçeklerinizi atmayacaktır,ben de arada sırada eşimle aynı tartışmayı yaşıyorum.Şimdiye kadar hiçbirini atmadı,çok ciddi olduğu zamanlarda bile.
Teşekkür ederim sayın Tıka,
Ben de öyle umuyorum ama umutlarım bosa gitmez. Zira esim hep şikayetçi oldu bu cicek ısinden, sanırım bu olayda üzerine tuz biber oldu. Neyse buluruz bir yol. Bu arada sürekli balkonunuzun takipcisiyim, bütün bitkilerimize hayranım belirtmeden geçemeyeceğim.
Her ne kadar görünmez kaza desek de görünür kaza bu ablam. Neredeyse eşine hak verecek kadar korkuttun beni.
Lütfen hala dalgın olduğun bugünlerde kendine çok dikkat et canım, geçmiş olsun...
Her ne kadar görünmez kaza desek de görünür kaza bu ablam. Neredeyse eşine hak verecek kadar korkuttun beni.
Lütfen hala dalgın olduğun bugünlerde kendine çok dikkat et canım, geçmiş olsun...
Teşekkür ederim ablacigim,
Soz veriyorum daha dikkatli olacağım ;)
Yılbaşımı yazın ölümden kurtardım. Bütün saksıyı dolduracak kadar büyüktü, çok sulanmaktan yapraklar döküldü, ancak bu kadar kaldı. Kendisini yalnız hissetmesin diye de misafirleri geldi ;)
Kavanozda koklendirmeye çalıştığım Abutilon ve mor begonvil. Abutilonlar tuttu ama mor begonvil konusunda şüpheliyim. 2 hafta kavanozun kapağını hiç acmadım, sonra da her gün 15 dk havalandirdim. Sanırım toplamda bir ay oldu dikeli çelikleri. Mor begonvil çeliğinin çoğu yaprağı döküldü, hala biraz yeşil yaprağı var ama yeni sürgün yok. Bakalım bekleyip göreceğiz.
Sevgili sakdag'in hediyesi. Çok seviyorum bu çiçeği :)
Ne kadar çok büyümüş öyle... ;)
Bu arada aloe verayı balkonda mı bırakıyorsun kışın. Benim ki hala balkondaydı ama bu sabah ki --heryeri kar yağmışa çeviren-- kırağı gözümü korkuttu doğrusu. Biraz önce mutfağa çektim saksıyı...
Ve acmaya hazırlanan kalanchoe .....
Fotograflar hep yan yüklenmiş. Nasıl duzelteceğim bunları acaba?
Sevgili sakdag,
Ben gecen sene Aleovera'yı içeri almadım ama gözümde korkmuyor değil hani. Su keser mi acaba diye. İçerde yerim yok alacak, sanırım alamayacağım ama bence sen şansa bırakma. :)
Sevgili Sakdag,
Merak ettiğin Hoya'nın fotoğrafı bu şekilde. Geçen sene açmış çiçeği :) Çok güzel değil mi?
bay tömürcek
14-12-2012, 20:26
3ü bir yerde :)
Sayın züleyha abla bu fotoğrafı yanlış anladım ön tarafta balık kılçığı atlas varya arkadaki yılbaşını göremedim atlasın tomurcukları sandım birden heyecanlandım bende de öle ufak bi balık kılçığı var acaba dedim benimki de böle tomurcuk yapacak mı ama sonraki resme bakınca anladım ufak bi hayal kırıklığı ve gülümsemeyle son buldu yanlış anlayışım ;):p
:eek::eek:;) Çok güzelmiş, çok beğendim. İnşallah benimki de birgün böyle açar.
Bu arada hoya pubicalyx silver pink olduğunu sanıyorum...
İsmini bilmiyorum ama sorunsuz bir tür olduğunu biliyorum :)) O kadar eziyet ettim ki ona bu yıl. Pamuklu bitle mi başı belaya girmedi, pamuklu bitten kurtarmak için sahibiyle mi başı belaya girmedi, sonra balkonda yakıcı güneşte susuz mu kalmadı, anlatsam roman olur çektikleri ama banamısın demedi. Şimdi bol yeni sürgün ve sanırım birkaç tane de çiçeği var :)
Ben diktikten sonra 1 yıl içinde açtı. Bence çok uzun sürmez seninkinin de açması Sakdag'cığım.
Sayın züleyha abla bu fotoğrafı yanlış anladım ön tarafta balık kılçığı atlas varya arkadaki yılbaşını göremedim atlasın tomurcukları sandım birden heyecanlandım bende de öle ufak bi balık kılçığı var acaba dedim benimki de böle tomurcuk yapacak mı ama sonraki resme bakınca anladım ufak bi hayal kırıklığı ve gülümsemeyle son buldu yanlış anlayışım ;):p
Sayın bay tömürcek,
Aslında ikinci fotoğrafı hiç koymayacaktım, ilk fotoğrafın çekim açısını özellikle o şekilde ayarlamıştım biraz latife olsun, kimler bu tuzaga düşer acaba diye ama sonra vazgeçtim :)
Bendekileri soğuk odaya attım ama sıcak yere mi alsam acaba diye düşünmüyor değilim. Zaten iki çeşit öldü, kalanları da öldürmek istemiyorum. Neyse yarın gelince detayları konuşuruz... ;)
Benimkiler sıcak odada, sıcak dediysemde yani ılık ;) Evet yarın ayrıntılı görüşürüz. Bu arada bu abutilonun biri de senin. Bir ara kavanozdan çıkaracağım ama elim değmiyor. Acaba şimdi kavanozdan çıkarıp diğer saksıya diksek ölürler mi?
Sevgi Durul
14-12-2012, 20:50
Sevgili Sakdag,
Merak ettiğin Hoya'nın fotoğrafı bu şekilde. Geçen sene açmış çiçeği :) Çok güzel değil mi?
Ben bu hoyayı çok sevdim. Çabuk açan bir tür mü?
Cevabınıza göre hoya satış başlığına bir bakayım en iyisi. Carnosadan ümidi kestim, en çabuk açan hoya çeşidi arıyorum epeydir.
Paylaşım için teşekkürler, sayın züleyha.:)
Hiçbir fikrim yok açıkçası. İstersen biraz daha dursunlar, kökler çok tazedir şimdi kırılmasınlar.
Ben bu hoyayı çok sevdim. Çabuk açan bir tür mü?
Cevabınıza göre hoya satış başlığına bir bakayım en iyisi. Carnosadan ümidi kestim, en çabuk açan hoya çeşidi arıyorum epeydir.
Paylaşım için teşekkürler, sayın züleyha.:)
Sayın Sdurul,
Çabuk açan bir tür diyeceğim ama Carnosa da benim için çabuk açan bir tür. 4 yıl önce dikmiştim, diktikten 1 sene sonra açmıştı :)
Sayın Sdurul,
Benim hoyalarım biraz deneme tahtası gibiler. Ben onlarda annemin tavsiyelerine uyarak şekerli su, şekerli sulandırılmış süt, muz kabuğu bekletilmiş su gibi şeyler denedim. Ama işin doğrusu hangisi yaradı bilmiyorum. Tavsiye eder miyim diye sorarsanız sizin yerinizde olsam cesaret edemezdim, çünkü bilimsel bir açıklaması yok bu yaptıklarımın.
Sevgi Durul
14-12-2012, 21:11
Ah ben nelere cesaret ettim, bilseniz. Annemde açıyordu, sonradan bana verdi, devasa boyutlarda ve çelenk şeklinde sardırılmıştı. Saksısını büyüteyim de açsın dedim, ne akla hizmetse. Bir müddet öyle durdu.
Sonra forumlarda dar saksının açmadaki önemini öğrendikten sonra, Ağustos sıcağında biraz küçük saksıya aldım, yine hangi akla hizmetse. Günden güne formu bozuldu, yaprakları yumuşadı. Ama bir yandan yeni sürgün de veriyor.
Son çare olarak bugün saksıyı su dolu kovaya oturttum, dirilir belki diye. Şimdilik pek fark etmedi. Sanırım fazla sevgimle bitkileri boğuyorum ben.:(
Hatta yine saksıyı büyütsem mi diye düşünmedim değil.:rolleyes:
Enzim de veriyorum bu arada, eşim bahçeden getirince humik asit deneyeceğim. Sizin annenizin verdikleri de hiç zararlı şeyler değil. Denenebilir aslında.
Cevaplarınız için teşekkürler... Sevgiler...
bay tömürcek
14-12-2012, 21:54
Sayın bay tömürcek,
Aslında ikinci fotoğrafı hiç koymayacaktım, ilk fotoğrafın çekim açısını özellikle o şekilde ayarlamıştım biraz latife olsun, kimler bu tuzaga düşer acaba diye ama sonra vazgeçtim :)
İkinci resmi koymanız pekte fayda etmedi sanırım bana :D bu durumda bile tuzağa düştüm hatta birtek ben düştüm kendimi kötü hissettim şuan :D:D
Geçmişten birkaç kare yüklemek istiyorum. Yazdan kalma kareler. Ölümden kurtardığım yılbaşı çiçeğimin, intihar etmeden önceki hali :)
Çok sevdiğim çiçeklerden biri daha. Gün güzeli :)
Buzdolabının üzerinde duran bitki sanırım buz çiçeği,değil mi?Çok güzel büyümüş.
Buzdolabının üzerinde durmasını da ayrıca sevdim. :) Bende de buzdolabı üzeri çiçek rafı olarak kullanılıyor.
Lilyum da ne güzel açmış,ben de Asya Lale'nin soğanlarını almıştım;ama çok suladığım için çürütmüştüm.
Yılbaşı kaktüsünüz de kendini toparlar umarım.Benim çeliğim de minicik;ama o haliyle bile tomurcukları var.
Geçmişten birkaç kare yüklemek istiyorum. Yazdan kalma kareler. Ölümden kurtardığım yılbaşı çiçeğimin, intihar etmeden önceki hali :)
Foroğrafların boyutlarını biraz küçültebilirseniz eğer,fotoğraflar düzgün yüklenecektir Sayın züleyha.
Buzdolabının üzerinde duran bitki sanırım buz çiçeği,değil mi?Çok güzel büyümüş.
Buzdolabının üzerinde durmasını da ayrıca sevdim. :) Bende de buzdolabı üzeri çiçek rafı olarak kullanılıyor.
Lilyum da ne güzel açmış,ben de Asya Lale'nin soğanlarını almıştım;ama çok suladığım için çürütmüştüm.
Yılbaşı kaktüsünüz de kendini toparlar umarım.Benim çeliğim de minicik;ama o haliyle bile tomurcukları var.
Evet sayın tıka, buzdolabının üzerindeki buz çiçeği. Sevgili Sakdag'ın hediyesi. Geldiginde zaten bu kadardı :) evde yer kalmayinca mecburen buzdolabı, vitrin , kütüphane neresini bulursam oraya bir iki saksı yerleştiriyorum. :) En azından soğuk görüntüleri ısınıyor. Buzdolabının ici soğuk, bari dışı ısınsın di mı ama ;)
Foroğrafların boyutlarını biraz küçültebilirseniz eğer,fotoğraflar düzgün yüklenecektir Sayın züleyha.
Sayın farpali fotografları telefondan yüklüyorum, telefondan boyut küçültmeyi maalesef bulamadım :(
Nihayet benim yılbaşım da cicekleniyor. Kendisi 11 yıldır evimi süslüyor :)
Sonunda oldu menekşe yapraklarımdan ilki yaprak çıkarmaya başladı. 2 yıldan sonra ilk menekşem kendi yetiştirdiğim :)
sn.züleyha çiçekleriniz muhteşem ceylan gözü,yılbaşı,begonvil hele o hoya çiçeğine hasta oldum hepsine kocaman maşallah güle güle büyütün çiçeklerinizi :)
sn.züleyha çiçekleriniz muhteşem ceylan gözü,yılbaşı,begonvil hele o hoya çiçeğine hasta oldum hepsine kocaman maşallah güle güle büyütün çiçeklerinizi :)
Teşekkür ederim sayın Bayçalı beğeniniz icin...
Paskalya yılbaşımı ve kohleria ' yi içeri aldım. Salonda yer kalmadığı icin mutfakta biraz ayak altındalar ama artık idare edeceğiz. Paskalya bu sene pek keyifli değil, yazın çok sulanmaktan büyük bölümü çürüdü maalesef...
Kendime yılbaşı hediyem ;))
Yavrulamaya başlayan menekşe yapraklarim
Yılbaşı çiçeğiniz harika görünüyor.
Benim de iki çeliğim geldiğinden beri hiç büyümedi.Yalnızca çiçek için tomurcuklandı o kadar.Nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?Benimkisi balkonda duruyor,sera içinde.Eve alamıyorum,uygun yerim yok.
Sayın Tika,
İşin doğrusu çok bir bakım uygulamıyorum. Hatta çok bakımsız diyebilirim. Yaz boyu yakıcı güneşin altınca susuz tabiri caizse aç-bitap hayat-ı idame yaptı büyük yılbaşım. Havalar serinleyince salona aldım. Şimdi aklıma geldikçe, çok sık olmamakla beraber sadece suluyorum. Ama sulaması çok değil çünkü çok sularsam mutlaka kötü oluyor. Çok su en büyük düşmanı.
Bahar geldi :) benim balkonumda canlanmaya başladı, birkaç fotograf yayinlama zamanı geldi de geçiyor bile :)
Sardunyalarim kışı biraz hasarlı atlattılar ama şimdilerde güzel cicekleniyorlar
Tozpembe katmerli sardunyam, bunun cicegi çok güzel :)
Ve apartman kararı yüzünden balkon kenarına asamadigim, balkon icine mahkum olan sakızların :(
Tohumdan yetiştirdiğim amaryliss bu sene ilk defa acacak, rengi sürpriz :)
Ve sevgili Sakdag'ın yardımıyla hazırladığım kaktüs aranjmanimin :) Teşekkürler sevgili sakdag
Succulent saksım, her gözde farklı bir tür :)
Genel görünüm, bu da son :)
Ve ceylanlar :)
Sevgili züleyha, hepsi çok güzel olmuşlar. MAŞALLAH.
Ama bu ceylan çok daha güzel olmuş. Bakım isteklerini yazabilir misiniz? Siz neler yapıyorsunuz?
Bitkileriniz çok güzel görünüyor elinize sağlık.
Balkona asamama durumu saçma geldi sadece beton mu izlemek istiyorlar apartmandakiler yoksa saksıların kafalarına düşmesinden mi korkuyorlar? Kafalarına çiçek düşecek daha ne istiyorlar taş mı düşsün? :dilli:
Uzun süredir balkon sayfamla ilgilenememiştim. Geçen bu kadar zaman sürecinde hayatımda büyük yenilikler, büyük değişimler oldu. Herşeyden önce maalesef artık böyle bir balkonum yok.
İş değişikliği nedeniyle Balıkesir'den İstanbul'a taşınmak zorunda kaldım. Yeni evimde maalesef çok büyük bir balkonum olmadığı için ve birde eşimin 'artık balkonda oturmak istiyorum lütfen ona göre düzenleme yap' isteğinden dolayı taşınma esnasında birçok çiçeğimden vazgeçmek zorunda kaldım.
Seçim yapmak çok zorda olsa, getiremeyeceğim çiçeklerimi benden daha iyi bakacaklarına can-ı gönülden inandığım arkadaşlarıma hediye ettim. Hediye ettiklerim arasında sardunyalarım ( maalesef sadece iki saksı sakız ve iki saksıda normal sardunya getirebildim) ceylanlar dahil, aloe-vera, abutilon, sedum palmeri, kohleria,bodrum papatyası, ortanca, amaryliss, zıpçıktı, begonvil, afrika menekşeleri, telgraf çiçeği ve dahası var :)
Ama vazgeçemediğim Japongüllerim, limon agacım, süs narım, melissa, yılbaşı, paskalya ve mum çiçeklerim benimle birlikte geldiler. Henüz adaptasyon sürecini tamamlayamadıkları için durumları pek iç açıcı değil ama durumları biraz düzeldikten sonra fotoğraflarını ve ****** yeni balkonumu yayınlayacağım. Şimdilik benden haberler bu kadar :)
Genel görünüm, bu da son :)
Maalesef artık bu görüntünün yerinde yeller esiyor :(
Sn. Züleyha, siz eşinizi balkonda oturmaktan vazgeçirinde bir türlü
eski düzeneği kurun :p
Sn. Züleyha İstanbul'a hoş geldiniz.
Tebdili mekanda ferahlık vardır derler. Dilerim yeni eviniz, yeni balkonunuz (küçük de olsa hiç olmamasından iyidir) mutluluğunuzu artırır, hayatınıza yeni bir soluk olur:)).
Her bir saksı evlat gibi. Vazgeçmek kolay olmamıştır şüphesiz. Ama belki yeni balkonunuza çiçeklerinizi asabilir, eşinizle çiçeklerin sefasını sürecek bir köşe yaratabilirsiniz:))
Sevgilerimle,
helin-123
08-09-2013, 12:47
sayın züleyha balkonunuz ne kadar şirin ve güzel rengarenk açmışlar elinize ve emeğinize sağlık
sayın züleyha balkonunuz ne kadar şirin ve güzel rengarenk açmışlar elinize ve emeğinize sağlık
Tesekkur ederim sayın helin-123 , balkonumun eski halini çok özlüyorum, rengarenk acmış halini. Şimdi maalesef o kadar canlı değiller :(
Sn. Züleyha İstanbul'a hoş geldiniz.
Tebdili mekanda ferahlık vardır derler. Dilerim yeni eviniz, yeni balkonunuz (küçük de olsa hiç olmamasından iyidir) mutluluğunuzu artırır, hayatınıza yeni bir soluk olur:)).
Her bir saksı evlat gibi. Vazgeçmek kolay olmamıştır şüphesiz. Ama belki yeni balkonunuza çiçeklerinizi asabilir, eşinizle çiçeklerin sefasını sürecek bir köşe yaratabilirsiniz:))
Sevgilerimle,
Sn. Kartopu,
Hoşbulduk :). Kesinlikle tebdili mekanda ferahlik var. Hernekadar üzülmüş de olsam, aslında biraz azaldıklarına memnun olmadım da değil. İlgilenmek çok zor oluyordu. Hem şimdi farklı çiçekleri edinme şansım da olacak :)
Siz İstanbul'da nerdesiniz?
Züleyhacım ben de yeni balkonunun şeklini, bitkilerin dizilişini ve son hallerini çok merak ediyorum. ;)
Yakında güzel bir fotoğrafla geleceğim sayfana, görmen lazım. Beyaz zıpçıktılar tomurcuk vermiş, bende bugün farkettim. Merakla bekliyorum çiçeklerini. ;)
Sevgili Züleyha, Istanbul a hoşgeldiniz. Inşallah herşey gönlünüzdeki gibi olur.
Umarım katmerli pembe sardunyanızıda getirmişsinizdir.:) gerçi hepsi çok güzeldi ama neyse bazen şartlar elverdiği gibi oluyor herşey. Sağlık olsun.
Çeşitleri tekrar çoğaltmak isterseniz bahçemden istediğiniz birşey olursa lütfen yazınız.
Sn. Züleyha, siz eşinizi balkonda oturmaktan vazgeçirinde bir türlü
eski düzeneği kurun :p
Sn. Hira,
İkna işini zamana bıraktım, şimdilik biraz sefasını sürsün nasıl olsa ben yine doldururum :)
Sevgili Züleyha, Istanbul a hoşgeldiniz. Inşallah herşey gönlünüzdeki gibi olur.
Umarım katmerli pembe sardunyanızıda getirmişsinizdir.:) gerçi hepsi çok güzeldi ama neyse bazen şartlar elverdiği gibi oluyor herşey. Sağlık olsun.
Çeşitleri tekrar çoğaltmak isterseniz bahçemden istediğiniz birşey olursa lütfen yazınız.
Tesekkur ederim Sevgi Hanim, hoşbulduk. Pembe katmerli sardunyayi getirdim ama maalesef İstanbul'a adapte olamadı. Su an can çekişiyor, ben evde yokken esim biraz fazla sulamış :( nazik teklifiniz icin çok tesekkur ederim. Fırsatınız oldugunda balkonumda çay icmeye beklerim :)
Züleyhacım ben de yeni balkonunun şeklini, bitkilerin dizilişini ve son hallerini çok merak ediyorum. ;)
Yakında güzel bir fotoğrafla geleceğim sayfana, görmen lazım. Beyaz zıpçıktılar tomurcuk vermiş, bende bugün farkettim. Merakla bekliyorum çiçeklerini. ;)
Canım arkadasım sakdag'cigim,
Fotograf çekmek icin can atıyorum ama sonra vazgeçiyorum. Çok bakimsizlar :) bu arada benimde sana sürprizim var ;)
Sakdag'cigim bil bakalım bu fotograftaki ne :)))))
Tek ve nadide kaktüs saksım, hemen hepsi sevgili sakdag'in hediyesi :)
Maşallah kaktüsler saksıyı iyice doldurmuşlar. Hepsi tombiş tombiş, çok besili duruyorlar. Evet, bir tomurcuk var echinopsiste, çok sevindim. Çiçeğini kaçırma sakın, gece açık kalacak...;)
Biz de açtık geldik, geçici olarak daha büyük bir saksıya aldım.;) Soğan ayırma zamanı ne zaman bilemiyorum. İlgili konu başlığını okumadım henüz.
440295
Maşallah ne kadar harika çiçekleriniz var, bayıldım bayıldım
hele o balkon dizaynı bir harika..
keşke benimde öyle bir balkonum olsaydı, gece gündüz orada olurdum herhalde:)
eski usul döşeği sererdim yere:) alan darda olsa ruhum sıkılmaz bilakis için ferahlardı..
bol çiçekli günler.
Sevgili sakdag'cigim, bu daha başlangıç bundan sonra pıtır pıtır acacak zipcikti. Bembeyaz şölen yapacak :) kaktüs saksısına hergüm bakıyorum ama tomurcuk yerinde sayıyormuş gibi geliyor, havalar soğudu acaba ondan mı?
Bu arada karides çiçeğini kurtardım :) yeni sürgün verdi :) dallanip budaklansin, verdigim sözü yerine getireceğim :)
Maşallah ne kadar harika çiçekleriniz var, bayıldım bayıldım
hele o balkon dizaynı bir harika..
keşke benimde öyle bir balkonum olsaydı, gece gündüz orada olurdum herhalde:)
eski usul döşeği sererdim yere:) alan darda olsa ruhum sıkılmaz bilakis için ferahlardı..
bol çiçekli günler.
Tesekkur ederim sn. Jojoba, kesinlikle benim icin de büyük zevk balkonda zaman geçirmek. Herbir çiçekle ayrı ilgilenmek. Yanlış anlamadıysam balkonunuz yok, umarım tez zamanda olur ve çiçeklerle istediğiniz gibi dizayn etme keyfini yasarsınız :)
muhammed3450
11-09-2013, 22:17
züleyha abla çiçeklerini çok beğendim hepside çok güzel
Yine uzun bir aradan sonra buralardayım. Maalesef şanssızlıklar yakamı bırakmıyor. Yeni taşındığım apartmanda da maalesef balkon kenarına çiçek saksısı asılamayacağını evsahibimizin pek hoş olmayan tarzıyla öğrenince bir sinir anında güzelim sakız sardunya saksılarım çöpe gitti. Artık hevesim de kalmadı diye düşünürken yine dayanamadım ve çok güzle iki tane siklamen aldım. Malum mevsim çiçeği. :)
Malum kış kapıda. önümüzdeki iki gün japon güllerimi budayıp içeri alacağım. Balkonda da biraz düzenleme yapmam lazım. Yavaş yavaş :)
Aceleye gerek yok, sen o balkonu da harika yaparsın :)
YeniGine
28-11-2013, 00:02
Sevgili züleyha sayfanızı yeni görüyorum ve az biraz geçmiş sayfalardan ilerleyerek son sayfanıza geldim. Eski balkonunuz gerçekten emek verilmiş bakımlı, güzel çiçeklerle dolu imiş. Eski balkondan sonra mücadeleniz başlamış rastgelsin inşallah, deyip sevgili hira'ya hak verdim. En iyisi eşinizi ikna etmeniz. Ama edene kadar ki gayretiniz de çok güzel yine farkettirmeden kaktüsler, zıpçıktılar, iki tane de siklamen almışsınız, bırakamayıp getirdiğiniz çiçekler de var... Gönlünüze göre deyip e artık fotoğraf bekleriz yeni balkondan...
Çiçekleriniz çok güzel Maşallah nazar değmesin hepside çok canlı duruyorlar.. özel bi karışım ekstreniz varmı kullanıyormusunuz merak ettim :confused:
Balkon sayfanızı baştan sona büyük bir keyifle gezdim...Maşallah çok güzeller..Emeklerinize sağlık.Devamı bol çicekli olsun inşallah...Saygılar...
Çiçeklerimin son durumları :)
Balkon konusunda en başarılı üyelerden birisin züleyha'cım :) Gönderdiğin çelikler, senin enerjinle geldikleri için bende de durmadan harikalar yaratıyor.
Balkon konusunda en başarılı üyelerden birisin züleyha'cım :) Gönderdiğin çelikler, senin enerjinle geldikleri için bende de durmadan harikalar yaratıyor.
Canım o benim enerjimden değil, senin elinin maharetinden bence :) güzel sözlerin için teşekkür ederim, kendime güvenim tavan yaptı sayende :)
Amaryliss bu sefer iki çiçek sapı çıkardı ve beni mutlu etti :)
Limon çiçeklerinin kokusu bütün balkonu sarıyor, harika ötesi..
Sardunyalar... Çok fazla sardunyam yok bu sene....
Succulent saksısı yeni dikildiler.....
Ismini hep unutuyorum ama sürgünü beni mest etti, sonunda büyütebileceğim galiba.
Senin balkonunu Balıkesir biliyor. Gördüğüm kadarıyla bizim şehrimize de alıştın :) Ellerine sağlık canım arkadaşım.
Balıkkılçığım tam bir seneden sonra sürgün verdi, yeni alıştı ortama ;)
Kaktusler çiçek açmak istiyor artık....
Senin balkonunu Balıkesir biliyor. Gördüğüm kadarıyla bizim şehrimize de alıştın :) Ellerine sağlık canım arkadaşım.
Teşekkur ederim canımmm, insan bukalemun gibi gittiği her yere alışıyor. bİzde bu çiçek sevdası olduktan sonra aya gitsek nafile, orada da yetiştirecek bişeyler buluruz.
Emektar sakız sardunyam :)
Görmeyeli yeni güzellikler katılmış balkona...
Devamını bekliyoruz Arkadaşım...;)
Büyüsün diye gözünün içine baktığım ama bir yıldır bir arpa boyu yol alamayan mum çiçeğim :(
Bunlarda çok sevdiğim bir dostumun hediyeleri :)
Salon çamı ve büyütmeyi beceremediğim atlaslar :(
Japon kauçuğumu çevirmeyi unuttuğum için yaprakları ışık tarafına doğru dönük oldu. Pek bir şekilsiz görünüyor :(
münevver48
05-05-2014, 07:21
sevgili zülayha,balkonunuz ve çiçekleriniz çok şirin.limonunuzun kokusunu bende duyar gibi oldum.harika mis mis ohh....ellerine sağlık. hiç ful çiçeği yetiştirmeyi düşünmedinizmi onun da kokusu çok güzel tavsiye ederim.pembe paskalyan ve pembe sardunyan çok tatlı renkleri var bayıldım.çiçeklerinin balkonunu hep böyle şenlendirmesini diliyorum.sevgiler............
Sayın munevver48,
Cok tesekkur ederim guzel sözleriniz icin. :) Ful çiçeğini çocukluk yıllarımda annem yetistirirdi, kokusu muhtesemdi ama ben hic yetiştirmedim. Hic denk gelmedi, isin açıkcası bende özel olarak aramadım almak icin. Ama tavsiyenizi dikkate alıp bulduğum anda alacağım bir ful çiçeği :)
Campanula...
Şu çicekten bir türlü edinemedim ..Ne güzel açmış..
Kohleria...
Bayıldım,inşallah benimkide beni sevindirir açarak..
cörekotu
08-05-2014, 23:52
Sevgili züleyha bak bak doyamadim, balkonunuz harika oturup bir ikindi cayi icmek ne de güzel olurdu o balkonda :)
Sevgili çörekotu ve sonkez balkonuma çay içmeye beklerim :)
Eskiden dolu dolu açardı şimdi tek çiçekle yetiniyor :(
Balkonuma yeni gelen güzellik, arkadaşımın doğumgünü hediyesi :)
münevver48
19-06-2014, 21:49
Eskiden dolu dolu açardı şimdi tek çiçekle yetiniyor :(
sevgli zülayha,yanılmıyorsam paskalya çiçeği bazı çiçekler saksını bir başka çiçekle paylaşmayı hiç haz edemez. sizinkide biraz öyle görünüyor.yerinizde olsam sonbaharda vakit kaybetmeden saksılarını ayırırdım.
Nerdeyse bir yıl olacak, sayfaya hiç fotoğraf yüklememişim :( bu sene yoğun bir yıldı. Kış aylarında soğuk da kötü etkileyince balkonumun hiç neşesi yoktu. Ama sıcaklarla birlikte, kalan Sağlar ve Katılan yeni çiçeklerle birlikte balkonum biraz şenlenmeye başladı. Merhaba deme vakti geldi sanırım :)
Gecen seneden çok sardunyam kalmadı. Maalesef kışın hemen hemen hepsi dondu. Bunlar yeniler :)
Sakızlardan sadece bir saksı kaldı, o henüz çiçeklenmedi. Bu yenilerden :)
Kırmızı ve pembe Kardeşliği..
Bu sene karanfil de eklendi, 3 renk kırmızı pembe ve beyaz...
Amarylisslerden sadece bu tür kurtuldu, diğerleri mefta sanırım :(
Emektar japongülüm. 14 Yıldır benimle. Saksısını değiştirdim, Kök budaması yaptım. Gübre, Güneş herhalde açar artık diye ümit ediyorum.
Echeveria tomurcuklanmaya başladı.
Limon, begonvil, brugsmania ve japon gülü. Harpten çıkmış gibiler ama olsun biraz zaman geçsin toparlanacaklar. Hepsinin saksılar, topraklar değişti, bakımları yapıldı :)
Geçen seneden kalan pembe sardunyam.
Yıllardır aynı saksıda kendi kendine ölüp ölüp dirilen Petunia. Seviyorum bu çiçeği ;)
Kaktüs saksısı biraz fazla doldu sanırım...
Sevgili sakdagcığım bunu hatırlıyor musun? :)
Ağaçlar.net 10. Yıl hatırası. Efepüskülü..
Yasemin, bunu da yeni aldım. Harika kokusu var.
Hersene alıp bir türlü yetiştirmeyi beceremediğim, ama almaktan da vazgeçemediğim Küpe :)
Clivia'sız olmaz. Çiçeği soldu ama olsun. Burda yerini almalı :)
Ceylanı unutmayalım, küsmesin :)
Bu bitki geçen sene ağaçlar.net toplantısından hatıra ama ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Ne açtı ne öldü. Merakla bekliyorum. Şimdilik bu kadar :)
Geçen seneden kalan pembe sardunyam.
Bu pembişe iyi bak Züleyhacım. Çok tatlı görünüyor. ;)
Bu bitki geçen sene ağaçlar.net toplantısından hatıra ama ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Ne açtı ne öldü. Merakla bekliyorum. Şimdilik bu kadar :)
Toplantıda monarda diye bir bitki dağıtılmıştı, olabilir mi acaba? Aklımda ismi kalmış. ;)
Balkonun gayet iyi durumdaymış arkadaşım. Sevindim.
Bana verdiğin 3 yıl önce verdiğin pubicalyxın tomurcukları büyüyor bu yıl, merakla bekliyorum çiçekleri. Kokusunu senin bitkinden biliyorum, nasıl muhteşem bir şeydi, bütün ev kokuyordu misler gibi... ;)
YeniGine
22-05-2015, 23:37
Sevgili Züleyha eskiler, yeniler maşallah hepsi çok güzeller. Uzun bir aradan sonra hoşgelmişsiniz.
Bu sene çoğunluğumuz yeni bitkiler almak zorunda kaldık, kış çetin geçti zira.
Kaktüs saksınız fazla doldu demişsiniz fakat tam da kıvamında, çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
sevgihoca
14-07-2015, 23:54
Sırf atmaya kıyamadığım için ana gövdeden kopunca saksının kenarına iliştişriverdiğim echeveriam kocaman oldu ama ana bitki öldü...
iyi ki atmamışsınız.Ben 15TL.den aldım.Çok üzülürdüm.Sukulent sevdası işte :p
sevgihoca
15-07-2015, 00:40
Ve apartman kararı yüzünden balkon kenarına asamadigim, balkon icine mahkum olan sakızların :(
Böyle bir karar nasıl alınabilir,inanın anlayamıyorum.İnsaf yani.O SARDUNYALI balkonunuz gibi bir balkonum olsun isterdim.İnsanlar hep güzelliklere karşı.Umarım yanlışliklarını anlamışlardır.Sevgiler.
sevgihoca
15-07-2015, 01:00
ZÜLAYHA HANIM, japon küpeliniz için yaptığınız özel bir şey var mı?Benimkinin yapraklarında içe doğru dönme ve sarı lekeler oluşuyor.CAM önünde,direk güneş ışığı gelmiyor.Nerde yanlış yapıyorum acaba?Yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca balkonunuzda tekrar sardunya görmek çok güzel.
Uzun süreden sonra tekrar merhaba :) açılışı maviş ile yapalım.
Ceylan'lara ayrı bir tutkum var. Hersene maalesef öldürüyorum ama yaz başında tekrar alıyorum. Bu sene kararlıyım, öldürmeyeceğim
Amaryliss ..hastasıyım :D
Tek küpe çiçeğim. Gözünün içine bakıyorum, sıcaklarda heba olup gitmesin diye ;)
Japongülü.. Vazgeçilmezim ..
Katmerli değil ama olsun rengi yeter :p
Selma_321
14-07-2016, 13:09
Bütün çiçekleriniz çok güzel canan sardunyalarınız çok güzel açmış maşallah herhangi bir şey uyguluyor musunuz
Selma_321
14-07-2016, 13:12
Limon çiçeklerinin kokusu bütün balkonu sarıyor, harika ötesi..
Limon ağacınız hala var mı ve neler uyguluyordunuz resimleri harikaydı
Bütün çiçekleriniz çok güzel canan sardunyalarınız çok güzel açmış maşallah herhangi bir şey uyguluyor musunuz
Teşekkür ederim ;) Sardunyalar için ilkbaharda diplerine biraz gübre koydum o kadar. Onun haricinde özel birşey uygulamadım.
Limon ağacınız hala var mı ve neler uyguluyordunuz resimleri harikaydı
Limon ağacım hala var ama balkonum küçük olduğu ve limon ağacımın saksısını da büyütmek zorunda kaldığım için apartmanımızın bahçesine indirdim. Sadece o değil Japon gülü ve Melek'lerin borusunu da indirdim. Çünkü üçü bütün balkonu kapladı, oturacak yer kalmadı :(
Limon ağacı için bulduğum Zaman toprağına gübre karıştırıyorum. Bazen de yaprak gübresinden fıs fıslıyorum :) çok zamanım olmadığı için biraz kendi hallerine bıraktım işin doğrusu.
esemeral
20-07-2016, 14:25
sayın Züleyha resmen saatlerdir balkonlarınızda oturuyor gibi hissettim kendimi kaç saat olmuş. Ama Sizi yürekten tebrik ediyorum. Gerek Balıkesirdeki balkonunuz gerekse İstanbuldaki balkonunuz hayran bıraktı beni. Bitkilerinize olan düşkünlüğünüz sevgini o kadar güzel bu sayfalardan bize geçiyor ki emeğinize sağlık. Defalarca tekrar tekrar emek ve sevgiyle canlanan çiçekleriniz muhteşem. yeni gelenlerde sevgiye hemen adapte olmuşlar belli hallerinden. Mavişiniz de Maşallah pek bi cilveli işveli görünüyor. Küçük balkon olması bile sizi frenleyememiş iyiki . umarım benimde çeşit çeşit çiçeklerim olurda ben de önümüzdeki senelerde bir sayfa açmaya cesaret edebilirim. Gerçi sağolsun Sayın SDurul sayesinde başladım bende elimi çeşitlendirmeye ancak daha çook çalışmam lazımm. Bol çiçekli günler dilerim.
Sayin esemeral,
Üzerinden çok uzun zaman gecmis ama affiniza sığınarak mesajınıza ancak şimdi cevap verebiliyorum. Güzel Dilek'leriniz için çok teşekkür ederim.
Tekrardan merhaba,
Yine upuzun bir ara olmuş. 😕 Yoğun, yorucu ve maalesef kötü bir yaz döneminden sonra balkonum tam bir harabe oldu. Sardunyalarim, Atlas'larım öldü. 8 yıldır büyüttüğüm sakızların hepsi kurudu. Mum çiçeklerim öldü. Kaktüslerim öldü. Tek kalan Japon gulleri ve biraz succulent. Ama maalesef japongullerim böcekli :( 25 yıllık Paşakilicim sarardı, can çekişiyor. Kalan sağlar bizimdir demekten baska çare yok.
Son kalan succulentler. Arkada da ölen sakızlarımın yerine komşumun verdiği sakız :)
Bitli de olsa açmaya çalışan sarı japongülüm.
Bu saksıyı da komşum icin hazırladım. Benimkiler ölurse yedekte bulunsunlar :)
Uzun zaman olmuş :) Bu arada 3 ev ve 1 şehir değiştirdim. İstanbul maceram sona erip, Balikesir’e geri döndüm. İş nedeniyle zorunlu bir dönüş oldu bizimkisi. Tabi bu arada ev değiştirmekten, doğrudurust bitkim de kalmadı. Kalanlar birkaç orkide ve bir iki tane de japongulu 🙈 tekrar baştan başlamak lazım.
Hoş geldin, oh yaa yeniden başlamak güzel olacak. Benden istediğin varsa listele.
Hoş geldin, oh yaa yeniden başlamak güzel olacak. Benden istediğin varsa listele.
Canim Guler ablacigim,
Çok teşekkür ederim. Tek istegim havalar ısınır ısınmaz ilk fırsatta güzel bahçende seninle güzel bir sohbet etmek.
Uzun zamandır buralara uğramamışım. Sanırım sayfayı canlandırma zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. O zaman baharın gelişiyle birlikte canlanan sardunyalarla açılış yapalım. 🙂
Biz de sizi çok özlemiştik ne de iyi yaptınız. :)
Çok teşekkür ederim Güler hanım, ne güzel sizin tarafınızdan özlenmek. Çok mutlu oldum. Sevgiler 💐💐
Bugün çok üzgünüm. Bizim gibi cicekseverler için bitkileri çocuklarından farksız. Her bitkim ayrı kıymetli ama amaryllislerin yeri ben de farklı. Her sene dört gözle bekliyorum açmalarını. Gün gün takip ediyorum topraktan çiçek saplarini çıkarişlarini, buyumesini ve en sonunda muhteşem çiçeklerini sergilemelerini. Bu sene maalesef neden olduğunu bilmediğim bir şekilde çiçek sapi ben işteyken koparılmış. Çok ama çok üzüldüm. Kediler koparmıştır diye düşünmek istiyorum, başka türlüsünü aklım almıyor çünkü. Geçen seneki fotoğraflarıyla idare edeceğiz artık. Umarım diğer açacak olanlar aynı akıbeti yaşamazlar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.