PDA

View Full Version : ipolat2000 / fukien tea




ipolat2000
01-08-2009, 00:21
merhaba

dun bir bonsai daha alarak bu yola bas koydugumun farkina vardim daha once de bir tane almistim fakat yasatamadim oyuzden bir tane daha aldim ama bu agaci yasatmak icin ne gerekiyorsa yapmaya hazirim o yuzden hemen foruma uye oldum ilk baslayanlar icin gerekli sulama ve temel bilgileri okudum ama agacin ozelinde sormam gereken seyler var yardımcı olabilirseniz sevinirim.



yaptigim arastirmalara gore aldigim agac fukien tea. resmini de koymaya calisacagim ama bir sorun olursa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://img181.imageshack.us/img181/4690/dsc01097.jpg
http://img181.imageshack.us/img181/4690/dsc01097.jpg

Size sormak istediklerim;

-Saksı değişimini hemen yapmalı mıyım yoksa bahar aylarini mi beklemeliyim?

-Yeni filizler var. Telleme icin belirli bir zaman beklemeli miyim yoksa hemen telleme yapilabilir mi?

-bonsai gubresi ile arama yaptim ama net bir sonuca ulasamadim, elimde %6 potas (k20), %5 Fosfor (P2O5), Azot (N) %4, amonyak azotu (NH4) %1.61, nitrat azotu (NH3) %2,39 oranlarını içeren sivi bir gubre var onu kullanmami onerir misiniz? yoksa ayri karisimlari olan farkli bir gubre mi almaliyim.

Benim atladigim ama sizin belirteceginiz bir sey var mi?

Son olarak fidandan iki ayri bonsai denemesine daha baslamak istiyorum sizce zeytin ve mavi ladinle baslamak uygun olur mu?



Degerli vaktinizi ayirdiginiz icin simdiden tesekkur ediyorum...




memet
01-08-2009, 08:10
Hazır bonsailer daha önce hangi şartlarda tutuldukları belli olmadığı için, yaşama şansı üzerinde fikir sahibi olması zor. Saksı değiştirmeyi düşünmeyin, budama ve telleme de. Üzerinde çiçekleri varken müdahale etmeyin.
Gübreyi kullanabilirsiniz.

Söylediğinzi fidanlarla başlayabilirsiniz. Fotoğrafları foruma yüklemeniz gerekiyor.

ipolat2000
01-08-2009, 10:38
teşekkürler

Ali H. ALI
01-08-2009, 13:53
Memedin yazdiklarina ekliyeceklerim.
Elinizdeki gubreyi kullanirken paket uzerinede onerilenin, yari olcegini kullaniniz.

Marketlerden alinan ithal bonsailer(bircogu) ticaret amacli uretildigi icin pek bir estetik guzellikleri olmadigi gibi sekillerini degistirmek de oldukca zor. Bonsai calismasi yapacaginiz agaclardan zeytin agacini secerseniz ve nasil bir tarz yapacaginiza karar verip ona gore calismalar yaparsaniz 3-4 yil icerisinde nasil guzel bir bonsai yapabileceginizi gorecek ve o zaman satin aldiginiz bonsainin
neden estetik bir guzelliginin olmadigini siz de farkedeceksiniz.

Bonsai dunyasina hos geldiniz. Size kolayliklar ve bircok guzel bonsainizin olmasini dilerim.

ipolat2000
01-08-2009, 14:06
değerli önerileriniz için teşekkür ederim