PDA

View Full Version : Penis Biberi (Peter pepper) adı üzerine tartışmalar

Sayfalar : [1] 2

Güler
26-11-2008, 10:22
Penis biberleri ikinci kez biber verdiler, halâ çiçekte olanları bile var.

94552

selis
23-07-2009, 16:47
Sitede araştırdım ama sanırım kimsenin haberi yok .. Acı bibermiş.. :(
Çan biberinden sonra bu şekil hakikaten şok edici.. ;)

http://img6.imageshack.us/img6/8864/pa101101.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/3319/pb261433.jpg
http://images.gittigidiyor.com/1901/Penis-Biberi-Penis-Pepper-Peter-Pepper-Fidesi__19014852_0.jpg

seyma30
24-07-2009, 11:56
ay insan utanirya ele güne karsi nasil dikilir bu biber ortalik yere ayyyyyyy))))

seyma30
24-07-2009, 11:58
Almanya da internettede görmüstüm bunlarin tohumunu ohaa demistim sofraya bile cikmaz bunlar yaa

optimus
24-07-2009, 13:08
agaclar.net'i dolaşırken başlığı yanlış okuduğumu düşündüm bir kez daha bakınca şaşkınlığım arttı, konuyu açınca ise bikaç yaşıma birden girdim diyebilriim.

aklıma ilk gelen ise (söylemeden geçemeyeceğim) bu şekilde neden yaratıldığı oldu... Bilmiyorum, ama mutlaka bir sebepi vardır. Sadece saçma bir bağlantı olabilir ama yine de belki de pekçoklarınızın bildiği bir bilgiyi konuyla alaka kurduğumdan dolayı yazmak istedim:
şimdilerde konuşulan (aslında bana da gayet mantıklı gelen) sebze ve meyvelerin vücut organlarıyla olan benzerliği, ve bu benzerlikten yola çıkarak o organa çok iyi gelmesi...

mesela ceviz: cevizin yeşil kabuğu, kafa derisini; sert kısmı, kafa tasını; içindeki zar, beyin zarını; ve meyvenin kendisi aynı bir beyni andırır ve hatta minyatürü gibidir. İçerdiği diğer vitaminlerin hepsini bir kenara koyuyorum, "ceviz, beynin ihtiyacı olan gümüş iyonlarını içeren tek meyve"dir.

pekçok örnek daha var havuç dilimlerinin gözü andırdığı ve göze çok iyi geldiği, domatesin 4 odalı oluşu, yani kalbi anmsatması...

bence bu biberde de böyle bir durum olabilir, herhangibir hastlığa iyi geliyor olabilir veya hastalık önleyici görevi olabilir...

bu arada nette baktım daha başka ismi yokmu diye... Peter Pepper da deniliyormuş. ben peter bbiberi demeyi uygun görüyorum

mandalina
24-07-2009, 18:08
Tövbe tövbe bu ne ya.Böyle bir isim konurmu yenilebilen birşeye.Arkadaşlar bunun başka bir ismi daha yokmu o şekilde konuşulsa.

eser42
24-07-2009, 18:33
nimetin ismini daha güzel bir isimle değiştirmeyi öneriyorum. hiç olmazsa kol biberi diyelim.

eser42
24-07-2009, 18:37
salamura yapımında kullanılan parmak iriliğine kadar büyüyen selanik biberi var ismine bazı yerlerde üç burun derler biz de malum peter biberine çatal burun biber diyebiliriz.

tolgahann
24-07-2009, 18:46
İleride bu biber hakkında bilgiye ihtiyacı olan kişiler arama motorlarına penis pepper ya da peter pepper yazacaklardır. Kimsenin aklına çatal burun demek gelmez.Bu yüzden başlığın değiştirilmemesini ya da ''Peter biberi'' olarak değiştirilmesini öneririm.

bahtiyar02
24-07-2009, 23:53
Sevgili tolgahann düşüncelerinize tamamen katılıyorum.
Sevgili mandalina tam töbe töbe denecek cinsten.:D
saygılarımla

fizikçi
25-07-2009, 00:14
Bendeniz de bu ismi son derece yakışıksız bulduğumu ifade etmek istiyorum.

Fakat mutfağımıza ait hanım göbeği, kadın budu, vezir parmağı filan gibi isimlerin de son derece sevimsiz olduğunu eklemeden geçemiyeceğim.

Bu arada Optimusun teorisi de son derece mantıklı olmuş.... :)

Fatih
25-07-2009, 00:16
Biber güzel ancak arkadaşımında belirttiği gibi bazı meyve veya sebzelerin bir organa faydalı olması bunu açıklıyor.Belki biberimizde bu işi gören bir şeydir.Ancak bana sorcak olursanız ben bu biberi misafirime ve hatta masama koymaya utanırım:D

hakany
25-07-2009, 03:43
Çeviriyi yapan arkadaş dikkatli davransaydı,uygun isim bulurdu belki, bitkiye böyle bir isim yakışıksız ve saygısızca olur.

Benim teklifim biberin ismi 'erkekbiberi' olsun.
Başlığıda böyle değişelim.
Birileri sosyallik çağdaşlık gelişmişlik adına bu ismi ve başlığı hoş görüpte ne varki demese iyi olur.Yoksa bu isimlerin sonu gelmez ve ileriki zamanlarda bol bol üreme organı isimli sebze meyve yeriz.
Hıyar sözünün neredeyse küfür manasına geldiği ve salatalık diye ad değiştirdiği gibi.Hıyar hıyardır.Salatalık nedir?Hıyar demeye çekinir olduk.

Türkçe hassasiyetinin olduğu sitede buna dikkat edilse iyi olurdu.

optimus
25-07-2009, 07:10
Bence de yukardaki mesajımda söylediğim gibi Peter Biberi denebilir. O nimetin o şekilde yaratılmış olması ona o ismi verebileceğimiz manasına gelmez. başlık değiştirilmeli bence. Peter Biberi şekilde kullanabiliriz veya Türkçe bir isim uydurabiliriz. Yabancıların her kullandığı ismi birebir alıp kullanacağız diye bir kaide yok.

Ferda Ülkümen
25-07-2009, 09:30
Biberin şekil olarak benzediği bir organın adı verimiş olmasına bu kadar tepki verilmesine şaşırdım.

İnternette satış yapan yerli, yabancı birçok sitede de bu isim kullanılıyor zaten.

Çok daha antika isimler verilmiş birçok bitki var.

O görünümdeki bibere kol biberi adı verilmesi daha çirkin çağrışımlar yapar bence.

bennur
25-07-2009, 09:41
Çeviriyi yapan arkadaş dikkatli davransaydı,uygun isim bulurdu belki, bitkiye böyle bir isim yakışıksız ve saygısızca olur.

Birileri sosyallik çağdaşlık gelişmişlik adına bu ismi ve başlığı hoş görüpte ne varki demese iyi olur.Yoksa bu isimlerin sonu gelmez ve ileriki zamanlarda bol bol üreme organı isimli sebze meyve yeriz.
Hıyar sözünün neredeyse küfür manasına geldiği ve salatalık diye ad değiştirdiği gibi.Hıyar hıyardır.Salatalık nedir?Hıyar demeye çekinir olduk.

Türkçe hassasiyetinin olduğu sitede buna dikkat edilse iyi olurdu.
Aynen

tolgahann
25-07-2009, 10:46
İsimlerini söylerken 2 kere düşündüğüm bitkiler var mesela cyclamen gibi ama bu yüzden ismi değiştirilmiyor.Biberin ismi penis biberi, bu isim bibere öylesine verilmemiş ki resimleri görüyorsunuz. Bence verilen tepkiler yersiz.İsmi buysa budur.

kundalini
25-07-2009, 13:40
Güneş balçıkla sıvanmaz:)İster kol deyin,ister peter deyin,görünen köy kılavuz istemez.Size nacizane önerilerim
1.Bu biberi yetiştirmeyin
2.Bu biberi yemeyin,yedirmeyin
ya da
3.Muzir biber deyip gülümseyin,fikrinizi zikrinizi güzel tutun ve ismine fazla takılmayın,biberin tadını çıkarın..
Saygılar

Cumhur Tonba
25-07-2009, 13:54
Mesajlarınızı okumadan evvel aklıma hiç bir yorum gelmedi. Gayet doğal karşıladım. Öneri yazan arkadaşların fikirlerinide makul buluyorum. İsmini değiştirseniz ne olacak ki? Farz ediniz ki doktora gittiniz. Penisinizde yara ya da iltihap var. Söylemeye utanacak mısınız? Adını anmayacak mısınız?
kundalini bir üstte çok güzel yol göstermiş. En iyisi onu dinleyelim.
Hepinize selam ve saygılar.

gece
25-07-2009, 14:49
İsim konusunda kişisel düşüncem Ferda Ülkümen ile Cumhur Tonba yönünde.

'Terbiyeli olmak' tabulara tapmakla sınırlı kalıp, hayata yetişkin olarak bakabilmeye engel olmamalı.

Yiyeceğin şekli ve yaradığı organ teorisini daha önce de duymuş ve pek de yabana atılır bulmamıştım. Bu konu incelemeye değer bence.

Peki bu biberin acı oluşu ve şekli dışında başka özellikleri yok mudur?

gece
'insan her şeyin ölçüsüdür', sözünü gittikçe daha çok hatırlayan forum kişisi!

hakany
25-07-2009, 19:28
Arkadaşlar, bu gibi isimleri Olgunlukla karşılamak Türkçeyi konuşulamaz bir dil haline getirir.
Günlük hayatta sıkıntı yaratır.
Önemsemeyenler olabilir ,Mesela eşiniz , bacınız veya siz manavdan alışveriş yaparken
Bana penis biberi ver demesi ne kadar normal olur?veya manavda biberin üstündeki karta penis biberi yazmak?Evde çocuğun annesinden bu biberi bu isimle istemesi,cinselliğin mahremiyetini ortadan kaldırır.Bu sözleri doktorla konuşurken elbette normaldir,Cinsellik gerçektir bilimseldir vardır ancak ancak uluorta dolaşması normal değildir.Bu söylediklerimİ erkeklik iç güdüsü ile yazmıyorum.Değerler penceresinden bakıyorum.Her alanda batılı olmak zorunda değiliz.Bizi ayakta tutan değerlerimize sahip çıkmalıyız.
Benziyor diye benzediğiyle isimlendirmekde acayip olur.
Fantazi kurup :) örnekleri çoğaltabiliriz (vajina şeftali,popo karpuz...) her şeyi normal görmek dili bozar , değerleride deforme eder.Mesele budur.
Başlıktaki isim değişmez ise siteyi protesto edip terketmeyi düşünüyorum.(ayrılmam önemli değildir belki ama en azından çağdaş gelişmiş modern bir tepki)

tolgahann
25-07-2009, 19:50
Biberin ismi tüm kaynaklarda penis pepper ya da peter pepper olarak geçiyor.
Penis biberi demek istemeyenler peter biberi diyebilirler. Ayrıca verdiğiniz örneklerin olayla pekte alakası yok.Karar yöneticilerindir ki Sn.malina'da başlığı daha önce düzenlemişti.Müdahale edilecek birşey olsaydı zaten gerekli düzenlemeyi yapardı.Bu isim konusu gereksiz bir şekilde çok uzadı gibi geliyor. Biberin ismi budur. İsteyen yetiştirsin isteyen yetiştirmesin.

Güler
25-07-2009, 20:07
Sevgili arkadaşlar, ben de başlığı görünce biraz şaşırmadım desem yalan olur.
Daha sonra mesajlardan sayın malina'nın bahçemdeki fotoğraflardan bu başlığı açtığını okudum.
Bu biberin tohumlarını arkadaşımız karınca70 satılığa çıkardığında bana da orjinal geldiğinden almıştım.
Sitede satışı yapılırken de penis biberi tohumu başlığı altında satılmıştı. Başka bir ismi olduğunu da şimdi öğrenmiş bulunuyorum.
Satın aldığım tohumlardan kolayca bu biberleri yetiştirdim. Bunu da Güler'in bahçesinde sizlerle paylaştım.
Daha sonra bu tohumlardan isteyen arkadaşlarıma dağıttım.
Şu an elimde bu tohumlardan hiç yok.

Biberin ismini de ben koymuş değilim. Aldığım isim altında ürettim. İnternet sayfasında nasıl geçiyorsa ismi de odur.
İsteyen nasıl adlandırmak istiyorsa adlandırsın, kendilerine kalmış.

Selahattin Yılmaz
25-07-2009, 23:08
Ben bu bibere fırlama biberi diyorum :)

TuruncuHis
25-07-2009, 23:46
Manavda bu biber satışta olacak, ben "ondan" isteyeceğim tek sorun adamcağızın etiketine "penis biberi" yazması olacak öyle mi? Beyin biberi yazsaydı göğsümü gere gere alacaktım yani?
Mahremiyet kişisel beden sınırında başlar, biberin böyle bir talebi varsa biz o sınırı aşıyor muyuz yani şimdi?
Bırakın bilimsel adını, Türkçe adını bile bilmeden fide, fidan satıcıları varken, bu bitkinin adına takılmak tabusal bir yaklaşımın negatif sonucu. Böyle bir ürün var, çimleniyor, meyve veriyor ve yeniyor; benim için olay bitmiştir. Lokal ahlak anlayışıyla biyolojik yokediciliğe çanak tutamam...

selenn
26-07-2009, 00:08
Manavda bu biber satışta olacak, ben "ondan" isteyeceğim tek sorun adamcağızın etiketine "penis biberi" yazması olacak öyle mi? Beyin biberi yazsaydı göğsümü gere gere alacaktım yani?
Mahremiyet kişisel beden sınırında başlar, biberin böyle bir talebi varsa biz o sınırı aşıyor muyuz yani şimdi?
Bırakın bilimsel adını, Türkçe adını bile bilmeden fide, fidan satıcıları varken, bu bitkinin adına takılmak tabusal bir yaklaşımın negatif sonucu. Böyle bir ürün var, çimleniyor, meyve veriyor ve yeniyor; benim için olay bitmiştir. Lokal ahlak anlayışıyla biyolojik yokediciliğe çanak tutamam...

Aynen katılıyorum düşüncenize...

fizikçi
26-07-2009, 00:14
Lokal ahlak anlayışıyla biyolojik yokediciliğe çanak tutamam...

:dilli:

hakany
26-07-2009, 00:30
Problem bilimsellik adına her şeyi normal görmek. diye düşünüyorum.Bilimsel olarak doğrudur diye penisli ,vajinalı ,popolu ,isimlerle konuşmayı normalleştirmek anormal olur.Dışkıya benzeyen yemeği bilimselliğe bulaştırıp, boklambaç demek gibi bişey bu.
Veya bilimsel olarak vücud var deyip, çıplak gezmek normaldir gibi bir sonuca gitmek gibi.

Ayrıca dikkattimi çeken diğer bir konu (yanılıyor olabilirim) Gülerin bahçesinden diye gösterilen resmin aynısı başka sitelerde var.Ya burdan alınmış.veya burdakiler ordan almış .Kasıt ve raiting kokusu var gibi..Bu son yazdığım doğru ise bu siteye yakışmamış.

fizikçi
26-07-2009, 00:30
Lokal ahlak anlayışıyla biyolojik yokediciliğe çanak tutamam...

Bu ifadeyi fazlasıyla abartılı buldum.:dilli:

( Mesajlara aynen katılanlarınki silinmiyor benim bir önceki katılmadığım için silindi. Eğer ifade bildiren ikonlarla ilgili bir sıkıntı varsa bu ikonlar kullanıma niye açık ya hu ??? )

selenn
26-07-2009, 00:41
Ayrıca dikkattimi çeken diğer bir konu (yanılıyor olabilirim) Gülerin bahçesinden diye gösterilen resmin aynısı başka sitelerde var.Ya burdan alınmış veya burdakiler ordan almış .

Kasıt ve raiting kokusu var gibi..Bu son yazdığım doğru ise bu siteye yakışmamış.

Evet resim www.uludagsozluk.com (http://www.uludagsozluk.com) sitesinde de var. uludagsozluk sitesine pek yakışmamış deseniz daha doğru olur. Bu siteye resmin eklenme tarihine ve uludagsozluk sitesine eklenme tarihine bakarsanız hangi site kimden resmi almış çok kolay ortaya çıkıyor.

Ferda Ülkümen
26-07-2009, 01:18
( Mesajlara aynen katılanlarınki silinmiyor benim bir önceki katılmadığım için silindi. Eğer ifade bildiren ikonlarla ilgili bir sıkıntı varsa bu ikonlar kullanıma niye açık ya hu ??? )

İkonlar konulara ifade katmak için kullanılır.

:dilli:
Mesajınızın ne mana ifade ettiği görülebilsin diye açtım.

baygul
26-07-2009, 12:32
Biber ismi çok uzatılmış *******, tüm resmi kaynaklarda öyle geçiyor. Rahatsız olan arkadaşlar peter olarakta kullanabilir bence.Önemli olan biber ne kadar acı, verimi nasıl, ekonomik değeri var mı, bunlar tartışılsa daha çok yakışırdı bu siteye.

m.a
26-07-2009, 14:52
heryerde ismi öyle geçebilir, ama konuşmaya saygıya çok önem veren böyle bir sitede konu başlığı o şekilde yazılmayıp peter biberi olarak geçse bence daha hoş görünür.. ya da sitemizde bu biberin ismi değiştirilsin neolacak ki yani sitemize özel bi durum olmuş olur. çokta güzel olur.

malina
26-07-2009, 15:30
Başlıktaki isim değişmez ise siteyi protesto edip terketmeyi düşünüyorum.(ayrılmam önemli değildir belki ama en azından çağdaş gelişmiş modern bir tepki)

Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin...

Duyan da biberin adını organın "Türkçe adıyla" yazdığımı sanacak...

bennur
26-07-2009, 16:50

VAR! ne yapacaksınız?, ben gerekeni yaptım zaten. Son derece FAŞİST bir tarzınız var. Yazdığınız 10 posttan 8 i alaycı ve küçümser tavırlı. Forumdaki hiç kimseden farklılığınız ve üstünlüğünüz olmadığının farkında değilsiniz sanırım.

Müjgan
26-07-2009, 17:47
VAR! ne yapacaksınız?, ben gerekeni yaptım zaten. Son derece FAŞİST bir tarzınız var. Yazdığınız 10 posttan 8 i alaycı ve küçümser tavırlı. Forumdaki hiç kimseden farklılığınız ve üstünlüğünüz olmadığının farkında değilsiniz sanırım.

Sevgili bennur siteden ayrılıp ayrılmama konusu sizin bileceğiniz bir iş tabi. Biz karışamayız ama, o biberin isminin direkt olarak yazılmasına gösterdiğiniz rahatsızlık, sizi yine çok iddialı olan bir sözcüğü yazmaktan alıkoyamamış.
" Faşizan"... Çocukken ahlaka aykırı, ya da küfürlü bir sözcük kullandığımızda, büyüklerimiz "ağzına acı biber sürerim haa!" diye uyarırlardı :p
Faşizan kelimesi, kötü kelimeleri kullanmaya olan meyilinizi gösteriyor. Ahlaka mugayyir bir sözcük değil penis kelimesi. Böyle bir bitki varsa, biçimi de penise benziyorsa, ona burun biberi denecek hali yok. Zaten o isim verilse bile şekli o kadar buruna benzemiyor ki buna gülersiniz.
Asıl faşizanlık, bu konunun kendi ahlak sınırlarını zorlayan arkadaşların sürü psikolojisi yaratma çabalarıdır. "Biz bu penis kelimesini protesto ediyoruz, o kötü, kaka kelimeyi kaldırmazsanız, çeker gideriz!!" tavrı, faşizan bir tavırdır.

feriha
26-07-2009, 18:20
Arkadaşlar neden uzatıyorsunuz ki.. Adı ne olursa olsun şekli bu olan biberi isteyen yetiştirsin isteyen adını ağzına almasın ve yetiştirmesin. Bu kadar basit değil mi?

Adını değiştirince şekli mi değişecek?

Rahatsızlık duyuyorsanız ilgilenmeyiverin bu bitkiyle..

Yoksa muzır bitkilerle ilgilenen bir kurul oluşturuldu bizim haberimiz mi yok!

Senelerdir tombul tombul memeler şarkısını kadınlı erkekli alkışlayarak dinleyen bir toplumun fertleri olarak olayı anlamakta zorluk çekiyorum

raddle
26-07-2009, 18:28
İnanamıyorum konunun geldiği noktaya.Arkadaşlar neden takıldınız bu kadar biberin adına ya da şekline? Böyle bir sitede olmak en temel anlamıyla farklı olmak demektir.Dünyada yaşayan tek canlının kendisi olduğunu düşünen kişinin bencilliğinin yokedildiği, tüm paylaşımların yürekten yapıldığı, samimiyetlerin tüketilmediği, dahası güzel olan hiç bir şeyin tüketilmediği bir sitede geldiğimiz nokta hoşgörü sınırlarımızı bir kez daha gözden geçirmemizi gerektiriyor diye düşünüyorum.Bizim bakış açımız onun bir canlı,bir bitki olduğunun nasıl dışına çıkabilir ki adı her ne ya da şekli her nasıl olursa olsun. Üzgünüm ama adına ve şekline takılan arkadaşlar lütfen tavrınızı bir kez daha kontrol edin çünkü abesle iştigal ediyorsunuz.

hassoman
26-07-2009, 22:03
Birileri sosyallik çağdaşlık gelişmişlik adına bu ismi ve başlığı hoş görüpte ne varki demese iyi olur.".....

Sevgili hakany kardeş haklı. Bir kere elin gavuru penis biberi demiyor, penis pepper diyor. Bu yüzden ben de sosyalleşme ve çağdaşlaşma adına bu biberin adınının Türkçe olması gerekir diyor ve "kamış biberi" denmesini başlığın da buna göre değiştirilmesini öneriyorum.

"...."
Önemsemeyenler olabilir ,Mesela eşiniz , bacınız veya siz manavdan alışveriş yaparken
Bana penis biberi ver demesi ne kadar normal olur?veya manavda biberin üstündeki karta penis biberi yazmak?".....".
Fantazi kurup :) örnekleri çoğaltabiliriz (vajina şeftali,popo karpuz...)

hakany kardeşimiz yine haklı.
Bu biberin poşette satılmasını, hatta 18 yaşından küçüklere satışının -zinhar- yasaklanmasını istiyorum.

"......"Dışkıya benzeyen yemeği bilimselliğe bulaştırıp, boklambaç demek gibi bişey bu.

Bu vesileyle daha önce bizzat benim önerdiğim kadınbudu, dilber dudağı, hanımgöbeği gibi adap ve edep dışı yemek isimlerinin de adaba ve edebe uygun isimlerle değiştirilmesinin sağlanmasına öne ayak olalım. Bunu hatırlamama neden olan hakany'ye teşekkür ederim.

"......"

Evet bence de bu protesto yerinde. Destekliyorum...
Hatta bu biber poşetlerde değil de uluorta açıkta satılırsa değil siteyi, memleketi de terkedelim ...

"....."Son derece FAŞİST bir tarzınız var. Yazdığınız 10 posttan 8 i alaycı ve küçümser tavırlı. Forumdaki hiç kimseden farklılığınız ve üstünlüğünüz olmadığının farkında değilsiniz sanırım.

Evet sevgili bennur da haklı. Bu konuyu gereken ciddiyet ve hassasiyetten ve özellikle bilimsellikten uzaklaşarak benim gibi sulandıranların hepsi faşisttir. Unutmayın ki tarihin en sulu diktatörleri Mussolini ve Hitler'dir... Onların videolarını gülmeden izleyene helal olsun...

eylems
26-07-2009, 22:50
Bitkilerin isminin değiştirilmesi taraftarı olan arkadaşlarım lütfen şu (http://images.google.com.tr/images?hl=tr&um=1&ei=q79sSpC_N9CwsAat08TjAw&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=skimmia&spell=1)isimle anılan ve mis kokusu için aldığımız bitkiye de isim bulabilirmisiniz? Biber biberdir. İsmine takılmamalı bence.

DefneD.
26-07-2009, 22:50
hassoman, bu başlık için fazla müstehcen kaçmayacaksa, size ''öpüldünüz'' diyebilirmiyim? :p

İnsaf diyorum arkadaşlar. Forumdaki her konuya girip, yorum yazıyormusunuz? Zannetmiyorum. Ben sadece ilgilendiğim konuları takip ediyorum. Kabak sevmediğim için kabak yemeklerini ya da kabak yetiştiriciliğini ziyaret etmişliğim ya da yorum yazmışlığım yoktur. Ya da ağaç yetiştirme ile ilgili bölümlere. Neden ? Çünkü balkonda ağaç yetiştirmek zordur:p
Pekiyi, başlığından bile rahatsız olduğunuz (ki bence başlık konu edileni bire bir tanımlıyor) bir konuya neden inatla girip rahatsızlık bildiriyorsunuz? Rahatsız oluyorsanız görmeyin, girmeyin, yorum yazmayın. Siz başka bir isim verince ya da başka bir isim vererek yetiştirince bu biber şekil mi değiştirecek?

Tekrar insaf diyor ve iyi geceler diliyorum:)

jineop
26-07-2009, 23:03
Sevgili Malina,
Siteyi bu konuma getirme de tabi ki sizin katkılarınız çoktur. Ama sitenin devamlılığını sağlayanlar ise forumun üyeleridir.. Sevgi ve saygı karşılıklı olmalıdır, sitenin sahibi olduğunuz için insanların üyeliklerini sonlandırabilirsiniz,ama ben sizden daha ılımlı, daha mantıklı ,yalnış anlaşılmış tatsızlıklara yapıcı bir yaklaşımla çözümlemeye çalışmanızı beklerdim. Olayın bu tarza dönüşmesinin zemininde ki ,iletişimsizliklere zemin hazırlayan nedenlerden biri de sanal ortam da insanların eksik ifade ve tanımamanın verdiği hoşgörüsüzlüktür.Bazılarımıza normal gelen herhangi bir olay, bir kelime diğer bir insan için normal olmayabilir ,bundan daha doğal bir olay olamaz.Yaklaşım tarzınızı bir kere daha gözden geçirmenizi ve bazı zamanlar da karşımıza güzelliklerle çıkarak aramıza katılmanızı ümit ediyorum. İstemeyen terk etsin diye bir yaklaşım bunca senedir tüm üyeler ve sizler tarafından yapılmış emeklerin heba olması demektir. Yine de isterseniz hepimiz gidelim. Saygı ve sevgilerimle.

YeşilSeven
26-07-2009, 23:44
Biberin adından girip site yönetiminin faşizanlığı iddialarına kadar devam etmiş tüm mesajları okudum ve pes ettim. Milletimiz her konuda olduğu gibi böyle bir konuda bile fikir birliğini sağlayamadı. Bırakalım adını, şeklini, dünyada zaten ticari bir değeri yok, manavlara da gelmez zaten, bir tür hobi bitkisidir. Optimusa katılıyorum, kesinlikle bahsi geçen yararları vardır.

optimus
27-07-2009, 07:09
hakany'nin yazdıklarına katılıyorum.

Allah aşkına yabancı kaynaklar dediğiniz şey kim? kimler? onların dedikleri yıkılamaz Allah kanunları mıdır ki bu bibere illaki bu ismi vermeye çalışıyorsunuz? Yabancı kaynaklarda da penis biberi deniyormuş. Densin! Lütfen arkadaşlar ya, kendi özünüze kendi kültürünüze sahip çıkın.

Birileri demiş ki ismi haricinde herşey normal öyle mi? ismi değişince gururla manavdan alabileceğiz yani... Evet belki isminin değişmesi şeklinin değişmesini sağlamıyor, ama siz şekline müdahale edebilir misiniz? O Allah'ın yarattığı bir mahluktur. Ama ismine müdahale edebilirsiniz çünkü o insanın uydurduğu bir isimdir.

Üstelik lütfen böyle nezih bir ortamda bu kadar bilinçli insanların var olduğu bir sitede isimlerin, sembollerin vb. şeylerin insanların duygu ve düşünceleri üzerindeki çağrışımlarını bilmediğinizi söylemeyin. Psikoloji denen bir olay var değil mi? Biz "robot" muyuz arkadaşlar. Gayet lakayt bir şekilde penis biberi diyeceğiz de aklımıza hiçbirimizin hiçbir çağrışım gelmeyecek, gayet "saf" bir şekilde gayet "masumane" duygu ve düşüncelerle olaya yaklaşacağız. Penis biberini yemeğin yanına koyup kötü çağrışımlar yapmadan yiyeceğiz... Yapmayın lütfen... Gerçekçi olun, gerçek dünyaya gelin.

Hem birileri ordan hanımgöbeğine, vezir parmağına gelmiş.... Bu isimler sizin bahsettiğiniz penis biberinden çok çok çok çok çokkkkk daha normal olmalarına karşın örnek diye koyabiliyorsunuz da nasıl oluyor penis biberini gayet makul karşılıyorsunuz... Burda bizler elbette birbirimizi tanımıyoruz. O nedenle isim vermek haddim değil ama "genel" bir şey söylemek istiyorum. Bir zaman özel bir TV kanalında yemek yapan bir şahıs sizin bu örnek verdiğinz vezir parmağı vs.. onların da güzel çağrışımlar yapmamasından ötürü kendince değiştirmiş, başka isimler vermişti, herkes o şahsı topa tutmuştu. "Kitabın her iki yüzünü de okumak" denir buna, biliyorsunuz değil mi?

Belki bizler atıyorum "bilgisayar biberi" desek bile onun neye benzediğini elbette bileceğiz ancak yeni yetişen körpe beyinlere "bak yavrum penis biberi, bak bu senin bilmem neyine benziyor" demek acaba çocuğun ahlakı üzerinde nasıl bir etki bırakacak? (unutmayın ki ülkelerin yıkılışı ahlak değerlerinin yıkılışından kaynaklanır, ekonomilerinin **** başlka şeylerin çöküsüşünden değil) buna modernlik diyorsanız bu modernlik değildir. o çocuğun dikkatini nereye celb ettiğinize bir dikkat edin... uzun oldu ama illa "penis biberi" demek isteyenlere hayretle bakıyorum, hatta hayretim bile şaşıyor bu duruma... İnsan basit bir varlık değildir, ruhunda pekçok sanatsal güzelliği barındırıan (eğer kaybetmediyse) bir varlıktır, sanatsal ortamdan çıkıp gayet basit bir varlık haline gelmeyelim.

(bu arada penis biberi diyen desin gene, başlığı da bu haliyle bırakmak isteyen bıraksın. yukarıda yazdıklarım benim düşüncem. nimeti, cinsel bir organ ismiyle bahsetmekde de abesiyet görmeyenlerin zaten fikrini değiştirebileceğimi sanmam. bu söylemler o kişiyi bağlar. birileri türkçe düzgün bir isim verene kadar ben gene peter biberi demeyi tercih ediyorum. Sonuç olarak doktorda değiliz öyle değil mi?)

saygılar....

optimus
27-07-2009, 07:19
Son olarak Yeşilseven'e de katılıyorum. Bu şey hiç bir zaman manavda şurda burda satılmaz, hobi olarak yetiştirilir. İsim için herkes fikrini söyleyebilir, nitekim söyledim ama karşılıklı atışmalara girmeye gerek yok, uzatmaya gerek yok. burda penis diye adlandırmak isteyen devam edebilir, adlandırmak istemeyenler de kendi aralarında yine burda oylama yapıp bir isim verebilir. Oylama sonucu çıkan ismi Sevgili Malina'nın Penis Biberi-Bilgisayar Biberi gibi başlığa bu haliyle taşıyacağına eminim. Her iki tarafın da gönlü olmuş olur. Hobi olarak yetiştiren arkadaşlar da burdan birbirleriyle fikir alışverişi yaparlar.

Şu kadar yazıdan görünen o ki, herbirimizin değerleri çok farklı, bakış açısı çok farklı...
Yazılarım da alıntı dahi yapmadım. (benimle aynı düşüncede olmayan arkadaşların isimlerine dahi bakmıyorum, çünkü şahsılara indirgemek olayı, en büyük hatam olur) Ben düşünceleri eleştirdim, şahıslara inmem!

Herkes fikir tartışması yaparken bence şunu unutmamalı... "KÜÇÜK insanlar, kişileri; ORTA insanlar olayları; BÜYÜK insanlar, fikirleri tartışır. beyin fırtınası yapmak, fikir alış verişi yapmak güzeldir. Ama karşılıklı tartışmalara girip sitenin huzurunu kaçırmayalım...

Yağız59
27-07-2009, 09:17
Sevgili Malina,
Siteyi bu konuma getirme de tabi ki sizin katkılarınız çoktur. Ama sitenin devamlılığını sağlayanlar ise forumun üyeleridir.. Sevgi ve saygı karşılıklı olmalıdır, sitenin sahibi olduğunuz için insanların üyeliklerini sonlandırabilirsiniz,ama ben sizden daha ılımlı, daha mantıklı ,yalnış anlaşılmış tatsızlıklara yapıcı bir yaklaşımla çözümlemeye çalışmanızı beklerdim. Olayın bu tarza dönüşmesinin zemininde ki ,iletişimsizliklere zemin hazırlayan nedenlerden biri de sanal ortam da insanların eksik ifade ve tanımamanın verdiği hoşgörüsüzlüktür.Bazılarımıza normal gelen herhangi bir olay, bir kelime diğer bir insan için normal olmayabilir ,bundan daha doğal bir olay olamaz.Yaklaşım tarzınızı bir kere daha gözden geçirmenizi ve bazı zamanlar da karşımıza güzelliklerle çıkarak aramıza katılmanızı ümit ediyorum. İstemeyen terk etsin diye bir yaklaşım bunca senedir tüm üyeler ve sizler tarafından yapılmış emeklerin heba olması demektir. Yine de isterseniz hepimiz gidelim. Saygı ve sevgilerimle.

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum...

Saygı ve sevgilerimle...

malina
27-07-2009, 10:04
Sevgili Malina,

Nasıl okuyorsunuz, okuduğunuzu nasıl yorumluyorsunuz?

Baştan alalım.

Siz forum yöneticisi olun ve aşağıdaki kırmızı cümleye cevap verin, ben de öğreneyim..

Arkadaşlar, bu gibi isimleri Olgunlukla karşılamak Türkçeyi konuşulamaz bir dil haline getirir.
Günlük hayatta sıkıntı yaratır.
Bana penis biberi ver demesi ne kadar normal olur?veya manavda biberin üstündeki karta penis biberi yazmak?Evde çocuğun annesinden bu biberi bu isimle istemesi,cinselliğin mahremiyetini ortadan kaldırır.Bu sözleri doktorla konuşurken elbette normaldir,Cinsellik gerçektir bilimseldir vardır ancak ancak uluorta dolaşması normal değildir.Bu söylediklerimİ erkeklik iç güdüsü ile yazmıyorum.Değerler penceresinden bakıyorum.Her alanda batılı olmak zorunda değiliz.Bizi ayakta tutan değerlerimize sahip çıkmalıyız.
Benziyor diye benzediğiyle isimlendirmekde acayip olur.
Fantazi kurup :) örnekleri çoğaltabiliriz (vajina şeftali,popo karpuz...) her şeyi normal görmek dili bozar , değerleride deforme eder.Mesele budur.

"Bazılarımıza normal gelen herhangi bir olay, bir kelime diğer bir insan için normal olmayabilir, bundan daha doğal bir olay olamaz." demişsiniz. Ben de böyle düşünüyorum. Bu nedenle fikir belirtenler arasında beğenmediklerini dile getiren arkadaşlar hala forum üyesi... Kimseye "beğenmezseniz gidersiniz" diyen yok. Ama "adını değiştirmezseniz giderim" diyene de eyvallah diyecek halimiz yok.

BalıkcıSerdar
27-07-2009, 11:16

Sn. Hakany'nin Sizin kırmızıya boyadığınız cümlesi sonunda yaptığınız elbette normal ama, bunu yaparken benim kırmızıya boyadığım size ait cümlenin pek hoş olmadığı da bir o kadar aşikar değil mi Sn. Malina?

Sanırım Sn. Jineop ve sizi suçlayan Sn. Bennur'un sıkıntı duydukları da bu cümleniz olsa gerek.

Aslında bir bitki isminden dolayı bu kadar sıkıntı duyulması da ne demek anlamış değilim? Kalmış ki olayı bu noktaya getiriyorlar. Manavda satılırsa bile, ismini söylemekten imtina edenler almayıverirler olur biter. Eczanelerde satılan ve çok daha müstehcen olan şeyleri (örnek vermeye gerek bile yok) almak mecburiyetinde olduğumuz zaman gerekirse açık açık neye yaradığını bile söyleyerek alıyoruz, bu bitkinin adını söylemek zor geliyorsa almak zorunda değil kimse. Neticede adını değiştirince şekli değişmeyeceğine göre ve poşette satılamayacağına göre (kalmışki ticari bir değeri olmadığı da defalarca belirtilmiş) sıkıntı ne?

Bir arkadaş "biz doktor da değiliz" demiş, evet doktor değiliz ama bitki meraklısıyız ve böyle bir bitki var, ayrıca literatüre de geçmiş, bitkinin o şeklinden ve isminden rahatsızlık duyuyoruz diye literatürden çıkartmak uygun mu? Bu isim ve şekildeki bir bitkiye orjinal ismi ile bu forumda bir başlık atılmış olmasının ahlakla veya ahlaksızlıkla ne alakası var. Bana bitkinin ismide şeklide çok ilginç geldi, açtım başlığı baktım. Kendin yetiştirir misiniz diye sorarsanız şu anda cevabım "hayır" olacak çünkü ilginç bitkiler yetiştirmek gibi bir merakım ve çabam yok, böyle bir merakım olsaydı elbette yetiştirirdim.

Sevgiler, saygılar.

jineop
27-07-2009, 11:21
Sevgili Malina,
Bakın ne güzel ifade etmişsiniz.Ben zaten bu rest çekme olayının doğru olduğunu ve bu yüzden başlığın değiştirilmesi fikrinin doğru olduğunu savunmuyorum. Ama sizin ifadeniz de o kadar kesin ve net ki.Ben olsam son açıklamanızı en baştan yazar bu başlığı da ilginç sebzeler gibi ana başlık altına alırdım.Kısa ve kesin yaklaşımın yanlış anlaşılabilme yönünü ortaya koymaya çalışıyorum. Amacım sadece yanlış anlaşılmaları eksik ifade nedeniyle olmasını önlemek ,sizi mutsuz etmek ya da size karşı saygısızlık etmek değil. Biraz güzel sözle süslenmiş ,ılımlı ama tabi ki doğrularınızdan tavizsiz. Sevgiyle kalın.

denizakvaryumu
27-07-2009, 13:08
Bu kadar reklamdan sonra gelecek sene tamamen PP yetiştirmeye karar verdim :) Antep biberi, Demre biberi, Urfa biberlerine konu başlığı bile açmamış ve haklarında 3-5 cümle yorumda bulunmamıştık. :D

Ayrıca başlığın PP olarak değiştirilerek, olayın daha gizemli bir havaya büründürülmesinden yanayım :)

Zaten çok yakında aktarlar, bu biberin peşine düşecek "acı viagra" gibi adlarla kurutulmuşunu satacaklardır.

PP manavda-pazarda değil aktarlarda hak ettiği yeri alacaktır :)

Müjgan
27-07-2009, 13:30
Ayrıca başlığın PP olarak değiştirilerek, olayın daha gizemli bir havaya büründürülmesinden yanayım :)

Çok da gizemli görünmüyor, ingilizce okuma meraklıları onu pipi diye okuyacaklardır. İsmiyle müsemma olacaktır böylelikle...:)

optimus
27-07-2009, 14:12
siz daha güzelini yazmışsınız denizakvaryumu. Bazı bitkileri yabancı isimleriyle, kimisini Türkçe adıyla, kimisini de latince ismiyle anıyoruz, yazıyoruz. Forumda da bu şekilde çok örnek var. Bunu da latince adıyla anabiliriz. (ben de Peter ismini bulmuştum). Yazdığınız cümleye göre oldukça zaten acıymış. Şu haliyle bu biberi yiyebilecek kişi yok demektir gibi birşey. Yine en başa dönüp benim yazdığım gibi, belki de bu biber yenmek için değildir. Şekli itibariyle ilgili hastalıklara tedavi edici ya da önleyici olarak çeşitli maddeleri içerdiğini anlatılmak istedndiği için böyle yaratılmıştır. Kim bilir...

Yağız59
27-07-2009, 14:28
Selam
Bu konuya yazı yazan herkes iyi veya kötü birşeyler karaladı. Merak ettiğim şudur ki sonunu nereye bağlayacağız. Bunca yazılandan sonra acaba fikir birliğine varacak ve bir isim altında birleşecekmiyiz yoksa bırakacağız ve dağınıkmı kalacak?... Her ne olursa olsun kişiler fikirlerini ortaya koydular. Bazılarına katıldım ancak bir kısmı düşünceme uygun düşmedi, örtüştüremedim. Ancak bu gibi durumlarda(gerçi bana göre konu içinde cinsel bir obje içeriği bulunduğundan bu kadar uzadı) bir arkadaşımızın ifade ettiği gibi konuyu farklı isimler içeren bitkiler başlıklı bir bölüme taşısak ve/veya size göre bu bitkinin adı ne olmalıdır gibi bir soru ile anket yapsak çoğunluğun oyu ne ise sonucuna razı gelsek olmazmı. Bunların dışında farklı alternatif fikirlerde üretilebileceğinden eminim. Bana göre zaten çokta gündemde kalabilecek bir konu değil tahmin ettiğim üzere... Söylenebilecek birçok şey söylendi şu ana kadar. Kanal yöneticileri de sanırım işin şirazesinin kaymaya başladığını hissettikleri an olaya müdahale ederler sanırım. Ama benim tavsiyem bu gibi konularda en başta yapılacak açıklamalar çok önemlidir...

Selahattin Yılmaz
27-07-2009, 14:58
Bu kadar reklamdan sonra gelecek sene tamamen PP yetiştirmeye karar verdim :) Antep biberi, Demre biberi, Urfa biberlerine konu başlığı bile açmamış ve haklarında 3-5 cümle yorumda bulunmamıştık. :D

Zaten çok yakında aktarlar, bu biberin peşine düşecek "acı viagra" gibi adlarla kurutulmuşunu satacaklardır.

PP manavda-pazarda değil aktarlarda hak ettiği yeri alacaktır :)

Bol miktarda meyvesi temin edilir :D

grandeur
27-07-2009, 15:14
Son "damacana" olayından sonra Biber'e de kuşkuyla bakıyorum artık...

denizakvaryumu
27-07-2009, 15:17
Bol miktarda meyvesi temin edilir :D

Sizin fidelerden bu sene ürün alabilecekmiyim onu merak ediyorum...PP ler daha yeni çiçek açtılar .

Kırmızılaşan herhangi bir ürünün bahçede durma şansı şimdiye kadar olmadı :)

Çeri domatesler, çilekler kim vurduya gitti.Sanırım bu bibere kimse dokunmaz :D

jineop
27-07-2009, 15:21
Öğrenmenin ve öğretmenin diğer yolunun değişik başlık olduğu da kanıtlandı böylece:)

cello
27-07-2009, 15:48
Ayrıca başlığın PP olarak değiştirilerek, olayın daha gizemli bir havaya büründürülmesinden yanayım :)Latince sevenler için bu biberin adı;

Capsicum annuum var. annuum 'Peter'

Ve yine bu biberin acılığı konusunda fikir vermesi açısından

"...Peter Peppers are hotter than the tabasco and at least 10 times hotter than the jalapeno."

cümlesi gözlerden kaçmasın.Latince İngilizce derken senin kısaltmayı da İngilizce okuyup Türkçe yorumlarlarlarsa al sana 2. polemik :D

aydın
27-07-2009, 15:59
Sanırım bu bibere kimse dokunmaz :D

Büyük bir ihtimalle :D

malina
27-07-2009, 17:09
Sn. Hakany'nin Sizin kırmızıya boyadığınız cümlesi sonunda yaptığınız elbette normal ama, bunu yaparken benim kırmızıya boyadığım size ait cümlenin pek hoş olmadığı da bir o kadar aşikar değil mi Sn. Malina?

Sanırım Sn. Jineop ve sizi suçlayan Sn. Bennur'un sıkıntı duydukları da bu cümleniz olsa gerek.

Aslında bir bitki isminden dolayı bu kadar sıkıntı duyulması da ne demek anlamış değilim? Kalmış ki olayı bu noktaya getiriyorlar. Manavda satılırsa bile, ismini söylemekten imtina edenler almayıverirler olur biter. Eczanelerde satılan ve çok daha müstehcen olan şeyleri (örnek vermeye gerek bile yok) almak mecburiyetinde olduğumuz zaman gerekirse açık açık neye yaradığını bile söyleyerek alıyoruz, bu bitkinin adını söylemek zor geliyorsa almak zorunda değil kimse. Neticede adını değiştirince şekli değişmeyeceğine göre ve poşette satılamayacağına göre (kalmışki ticari bir değeri olmadığı da defalarca belirtilmiş) sıkıntı ne?

Bir arkadaş "biz doktor da değiliz" demiş, evet doktor değiliz ama bitki meraklısıyız ve böyle bir bitki var, ayrıca literatüre de geçmiş, bitkinin o şeklinden ve isminden rahatsızlık duyuyoruz diye literatürden çıkartmak uygun mu? Bu isim ve şekildeki bir bitkiye orjinal ismi ile bu forumda bir başlık atılmış olmasının ahlakla veya ahlaksızlıkla ne alakası var. Bana bitkinin ismide şeklide çok ilginç geldi, açtım başlığı baktım. Kendin yetiştirir misiniz diye sorarsanız şu anda cevabım "hayır" olacak çünkü ilginç bitkiler yetiştirmek gibi bir merakım ve çabam yok, böyle bir merakım olsaydı elbette yetiştirirdim.

Sizin yazdıklarınız normal, benim "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin..." demem kötü, ayıp, seviyesiz vs vs öyle mi? :)

Sizin yazdıklarınız arkadaşın, "konu adı değişmezse üyelikten ayrılırım" deyişini değiştirecek içerikte mi? Şu an yazamıyor ama yazabilseydi hala aynı şeyi söyleyecekti (çünkü konu adını değiştirmeyeceğim) bu durumu nasıl çözecektiniz?

Üyeler kendi üyeliklerini iptal edemiyorlar, bunun için mutlaka bana başvurmaları gerekiyor. Konu adı nedeniyle üyelikten ayrılmak isteyenlere "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin..." demenin neresi kötü?

malina
27-07-2009, 17:11
Kanal yöneticileri de sanırım işin şirazesinin kaymaya başladığını hissettikleri an olaya müdahale ederler sanırım.

Daha üst yönetici yok...

denizakvaryumu
27-07-2009, 17:29
Aslında PP biberi üzerinde tartışmalar - fikirler adı altında ayrı konu başlığı açılsa...

Geçmişte bazı konularda örnekleri olmuştu :)

nevsune
27-07-2009, 17:37
Zavallı penis biberi. Vucuttaki diğer bütün organlar gibi bir (hatta iki) işlevselliği olan ama her nedense insanoğlunun sakıncalı kıldığı bir organa benzediği için neredeyse linçe uğrayacak. Yahu bu organ dünya nüfusunun neredeyse yarısının üzerinde geziyor. O zaman bu organı taşıyanları da sakıncalı ilan edelim. Biber ne yapsın ona benziyorsa yani? Bir isimden ne kadar korkulabiliyormuş, hayretler ettim.

Aslında sakıncalı olan, herhangi bir şeye olduğundan farklı anlamlar yüklemektir.

malina
27-07-2009, 18:17
Aslında PP biberi üzerinde tartışmalar - fikirler adı altında ayrı konu başlığı açılsa...

Geçmişte bazı konularda örnekleri olmuştu :)

Bu amaçla konu açılmadı. Yapılan yazışmalar, konunun temizlenmesi amacıyla daha sonra ayrı bir başlık altına taşındı. Burada da öyle olacak...

nariçi
27-07-2009, 21:18
Bu konuda tartışmaya gerek yok, orijinal adı ne ise onu kullanırız, türkçesi varsa elbette anlamı ne olursa olsun sakıncası olamaz. Allahın yaratığının sakıncalısı olmaz; peniste olsa biber de olsa argo düşünmek bence yakışmaz. Tohum olan varsa göndersin de biberleri en büyük markette vitrine koydurayım. Belki benzerliği bakımından faydalı bir yönü de vardır. Faydalı gıdaların çoğu benzerliği ile tasvir edilip şifa yönü anlatılır. Diğer taraftan Sayın Nevsune'ye katılıyorum.

fizikçi
28-07-2009, 00:12
Hemen herkes yazdıklarında haklı, kendince hakıl tabi ki.... yöneticimiz Malina' da dahil...

Kimi üyeler de ismi eleştirenleri ti ye alabilmek için işin suyunu bir güzel çıkarıvermişler. Karikatirüze bir takım geyik cümlelerle, konu tatlıya bağlanmak yerine cılkını çıkarmak isteyenler var. Öncelikle her insan ayrı bir varlıktır ve dünyayı kavrayış ve algılayışı da farklıdır. Bir takım kelimeleri hiç düşünmeden kullanabilen insanlar olduğu gibi kendi edep sınırları içerisinde bunu yasak koyup kullanamayanlar da olabilir. Bundan daha doğalı yok.

Malinayı protesto ederek ayrılan arkadaş zaten yeni üyeydi ve foruma en ufak bir katkısı da yok. Bennur abla hariç tabi ki..

Foruma girdik, ismini beğenmediğimizi söyledik, bu bizim özgür kanaatimizdi. Bir çok üye tartıştı, kimileri haddini aştı, forum yöneticisi de ismini değiştirmeyeceğini söyledi...kısacası çoğunluk bunu istedi....şimdi karşı duranların yapabileceği bir şey kaldı mı ? Gerçi şu anda Türkiyede çoğunluk olmak her şeyi yapmak demek değildir kanısı daha hakimken..., :D

Yapmam gereken şey bölümü görmezden gelmek zavallı biberi ve ismini de kendi haline bırakmak.... forumumu seviyorum, bir çok üyeyi fikirlerini beğenmesemde çok zeki ve inanılmaz kültürlü buluyorum... gencim ve bu forumda bir sürü bilgili, olgun insan varken birikimlerinden fayda görüyorum...

Malinayı gözlemleyen biri olarak, başında bir sürü dert var, kaprisli bir sürü insan var, yönetici olmak da çok zor....ama genel yansıması şu ki sert görünüyor....ben de kendisini sürekli öfkeliymiş gibi algılıyorum. Belki öyledir veya değildir ama daha önce de başka üyelerin onun bu algılanış şekli nedeniyle protesto ettiklerini ve polemiğe girdiklerini görmüştüm. Yine de bu çılgın insan grubunu bir arada tutmak hayli zor olsa gerek :cool:

Bağdadi
28-07-2009, 00:23
Organik tarım, Organik meyveler sebzeler,Organik tahıllar yemekler vs.vs. günümüzün modası Organik... Bu Biberimizde modaya uymuş :D Organ'ik bir şekil almış.
Göze,kaşa benzeyebilirdi ! tercihini başka organa benzemekte kullanmış.
Bence Organik biber diyelim. :D

Savaş
28-07-2009, 04:24
Bitkilerin isminin değiştirilmesi taraftarı olan arkadaşlarım lütfen şu (http://images.google.com.tr/images?hl=tr&um=1&ei=q79sSpC_N9CwsAat08TjAw&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=skimmia&spell=1)isimle anılan ve mis kokusu için aldığımız bitkiye de isim bulabilirmisiniz? Biber biberdir. İsmine takılmamalı bence.

eylems arkadaşım, güzel bir örnek vermişsin. Ben şimdi haddimi aşıp daha güzel bir örnek vereceğim. Hem "Müslüman" hem de "abes", "çirkef", "ayıp", "ahlaksızca"...

Sıkı durun: İşte link,

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=yarak&ayn=tam

bu linke bakmanız yeterli midir? Hani ya ayıp diye buraya yazmadığım için bazılarınız mutlu mu olsun? Ben yine de yazıyorum: konumuz "yarak". TDK sözlüğüne bakınız, kaç anlamı var? Hangi anlamı öncelikli yazılmış? Türkçe mi? Hayır, Osmanlıca. Ancak, sıkışınca özellikle erkekler bu kelimeyi kullanmaktan sakınmazlar, utanmaz ve sıkılmazlar; peki ben şimdi burda örnekleyince ayıp mı olacak? Dünya literatürüne geçmiş mi? Geçmiş. Azerbaycan taraflarında "Silah" kelimesi "Yarak" olarak söyleniyor. Şimdi biz Müslümanız, bize ayıp, onlara ayıp değil, onlar Müslüman da değil zaten mi diyeceğiz? Hadi ordan behey dürzü...

Sevgili arkadaşlar, konuyu "Ahlâki" açıdan değerlendiren arkadaşlar, ve tüm arkadaşlar, gidin bir kitapçıya, Hulki Aktunç yıllarını vermiş, "Büyük Argo Sözlüğü"nü yazmış, alın ve gece gündüz okuyun, okuyun, okuyun...

Bakınız: http://www.karakutu.com/modules.php?name=News&file=article&sid=5049

Özetle; "Penis" kelimesini bize şeytan ayet olarak indirmedi ya! Bu kelimeyi de Allah'ın vermiş olduğu akıl ve izanla, kendi irademiz ile biz ürettik. Bu kelimeden sıkılan, utanan, onu topluma "mugayir" görenler, az biraz da "yaradılış"a mugayir hareket etmiş olmuyorlar mı? Penisten utanan sıkılan, biberini yemesin, huzur bulsun. Penis, insani bir değerdir. Hayatımızda penis olmasında bakın o kıymetli varoluşçuluk, nasıl yokoluşçuluğa dönüşüverir. Tabi, bu yokoluşçuluğu kuramlaştıracak bir birey bulabilirsek.

Ne gariptir, iyi ve faydalı olan her şey kıymeti zor bilinen, en son bilinen ve yasaklara maruz kalmış olan şeydir hep...

Buyrun benim rakı soframa, size penis biber soslu meze ikram edeyim. Sizin de zincirinizi kırma zamanıdır... Çünkü o zincirlerinizden kaybedecek başka birşeyiniz yoktur.

Eğer bu biberi penis olarak görenler adını değiştirmek isterler ve ısrar ederlerse.. Yuh yuh!

Sevgi ve saygılarımla.

optimus
28-07-2009, 06:41
Sayın Savaş, yazdıklarınızı okudum. Benim anlamadığım nokta ben kullanmak istiyorum diyin çıkın işin içincen, neden ısrarla ayıp olmadığını kendinizce ispatlamaya çalışıyorsunuz. Burada en güzel yorumlardan birinide Sayın Fizikçi'nin yorumu olarak görüyorum. Ben oldukça gencim diyor ama üslubu yaklaşımı oldukça güzel. "Bir takım kelimeleri hiç düşünmeden kullanabilen insanlar olduğu gibi kendi edep sınırları içerisinde bunu yasak koyup kullanamayanlar da olabilir. Bundan daha doğalı yok." Sayın Fizikçinin cümlesini aktardım.

Gelelim kullandığınız örnek verdiğiniz kelimeye: Acaba Osmanlıcanın ne olduğu konusunda bir fikriniz var mı? Ben Osmanlıca iyi kötü bilen bir insan olarak ne yazık ki cevaplama ihtiyacı hissettim. Osmanlıcanın bildiğiniz, kullandığınız Türkçeden hiçbir farkı yoktur. Yazımında kullanılan harfler farklı olsa da okunurken yine böyle okunurlar. Dolayısıyla yazımı haricinde farklı olan şey artık kullandığımız kelimelerin ne yazık ki 1 avucu geçmemesi. Bununla birlikte zaman içerisinde bazı kelimelerin anlamları değişebilir, bazı kelimelerin bazı anlamları daha ön plana çıkıp diğerini geride bıraktırabilir hatta unutturabilir. Sizin söylediğiniz kelimeye gelince zaman içerisinde kötü anlamı ön plana çıkmış ve diğer anlamı ne yazıkki unutulmuş. (tabi bu arada yazımını da görmem lazım: mesela zahir kelimesi vardır; okunurken aynı okunurlar, ama yazılımları farklıdır. Anlamları da farklıdır. Ve bu şekilde yazımı farklı fakat aynı okunan 4 tane zahir kelimesi vardır Osmanlıcada. İsterseniz yazayım ama konu uzamasın) Şimdi bu kelimeyi siz evet diğer anlamlarını da bilirsiniz, bu sizin kültürünüz açısından çok güzel bir şeydir. ama lütfen bunu uluorta kullanıp ondan sonra da hayır bu kelimenin şu anlamı var diyipte açıklarsanız bile yaptığınız şey gayet derecede saçma olur. Uzun zamandan beri demekki o anlam unutulmuş, yitip gitmiş. Israrınız niye bu ayıp kelime için? Bir başka örnek:"vasat" hadi bana bunu hangi anlamda kullandığınızı söyleyin. Kötü anlamda değil mi? Atıyorum: "ya geçen gün arabalara bakmaya gittim, biri oldukça vasattı" dersiniz. Yani iyi durumdanın tam tersi değil mi? halbuki vasat: orta yol demektir. Vasat: tam kıvamında diyeyim size. Olması gereken en güzel şekildir vasat. Umarım anlatabildim. Ama gelin görün ki zaman içinde anlamı değişmiş. Yine Araplarda kolu uzun olmak cömert olmaktır, ama Türklerde hırsızlık manasındadır. Şimdi Azerbaycanlı kardeşlerimiz kullanıyor diye bizde mi kullanak. Lütfen... BAna göre ayıp değil, böyle kullanacağım diyin çıkın işin içinden. Dayanaklarınız çürük çünkü...

Lütfen gereksiz yere uzatmayın. Sayın fizikçi gibi olaya yaklaşalım. kendi edep sınırları içerisinde bu kelimeyi sakıncalı bulanlar kullanmasınlar, benim gibi. Sakıncalı bulmayanlar da kullansınlar. Ama kendinizi haklı göstermek için "bu Allahın yarattığı, bu da göz gibi bir uzuv, bilimsel birşey...." vb demek de bence kendinizi içten içe rahatlatma çabaları. (Çünkü hiçbirinizin ben "Allahın yarattığıyım" diyerek çırılçıplak sokaklarda dolaştığını zannetmiyorum.)Bu kelimeyle nimeti anarsanız birilerinin sizlere "aa terbiyesiz" mi diyeceğini sanıyorsunuz? HAyır inanın o kelimeyi edep sınırları içerisinde kullanmayı doğru bulmayan insanların şahıslarınız için de kötü düşünceleri olmaz. O yüzden kimsenin sizlere birşey dediği yok. Neyi istiyorsanız onu kullanın....

C.Mustafa
28-07-2009, 08:47
Konuya girmeden belirtmeliyim ki,bu başlığa girmemin nedeni biber yetiştirmekle ilgilenmem,özellikle de süs biberlerini...Her akşam yemeğin yanında acı biberlerimden yemek çok keyifli.

Fakat konuya girdiğimde gördüm ki,bana lazım olacak bilgilerin dışında ne ararsan var.İnsanlar ismi beğenenler ve beğenmeyenler olarak ikiye ayrılmış.Kırılanlar,üyelikten ayrılanlar olmuş.İsimin edep,ahlak yönünün tartışılmasından başlanmış ve akademik düzeyde dil bilgisi tartışmalarına kadar uzamış iş.

Neticede site yöneticisi zavallı biberin ismini değiştirmeyeceğini açıkça beyan etmiş.Artık isteyen penis biberi,isteyen peter pepper,isteyen PP,isteyen de p...s biberi desin ve bu konu da kapansın.Böylece herkes de bu biberle ilgili sitenin amacına uygun paylaşımlarda bulunmaya başlasın.

BalıkcıSerdar
28-07-2009, 10:14
Hani mafya filmleri vardır;

Mafya üyesi: -"Patron ben artık şirketten ayrılıp bu işleri bırakmak istiyorum" der.
Patron: -"Hay hay biz kimseyi zorla tutmuyoruz" deyip, belinden çıkardığı silahla ayrılmak isteyen mafya üyesinin iki kaşının ortasından "daaan".

Sonra, diğer "şirket personeline" dönüp sorar;

"Var mı başka ayrılmak isteyen"

Kusura bakmayın sayın malina ama sizin sözünüzdeki "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin..." demeniz kötü, ayıp, seviyesiz vs vs değil, zaten öyle bir şey de demedim, tam aksi "alenen tehdit". Açıkçası sizden beklemeyeceğim bir tarz ve kendi şahsıma ben huzursuz oldum.

Amaaa, bu forumu seviyorum, çok şeyler aldığım, çok faydalandığım inkar edilemez bir gerçek, "forumdan kesinlikle ayrılmak istemiyorum":) Çekip vurmayın:)

Ve bir önceki mesajda Sn. C.Mustafa ne güzel söylemiş, benim anladığım "bırakın tartışmayı da, bu biber hakkında bir şeyler öğrenmek isteyen, bu başlığa tıkladığında öğrenmek istediklerini görsün".

Naçizane benim düşüncemde bu yönde, bu tartışma yazışmalarının silinmesi, bitki ve özellikleri ile ilgili şeylerin konu başlığı altında bırakılması.

Tekrar belirteyim "forumdan ayrılmak istemiyorum":)

Saygılar, selamlar.

Ferda Ülkümen
28-07-2009, 10:28
Alakasız bir örnek, çelişkili bir mesaj.

Sanki söylemek istediklerinizi fırsat bulmuşken ortaya dökmüşünüz.

BalıkcıSerdar
28-07-2009, 10:40
Alakasız bir örnek, çelişkili bir mesaj.

Sanki söylemek istediklerinizi fırsat bulmuşken ortaya dökmüşünüz.

Sn. Ferda Ülkümen;

Söylemek istediklerim yazdıklarımdan ibaret, altında başka bir şey aramayın lütfen. Öyle fırsat kolladığım falan da yok, olamaz, yanlış anlaşıldımsa affola:)

isolet
28-07-2009, 10:48
Konu başlığı açılmadan önce internette satışını gördüğüm bir biberdi bu. Orda görünce merak etmiştim. Sitemize yönelip yararlarına bakmak istemiştim. Ertesi gün olacak galiba bu konuyu gördüm ve beklemeye başladım. Belki bilgili insanlarımız bu bitki hakkında bir bilgi vererek bizi aydınlatır. Sitemize yakışacak tavır ve hareket bu olmalıydı. Bir gün geçmesi ile olaylar patlamak vermeye başladı ve ta bu hale kadar geldi. Litaraturde olan bir bitki için bu kadar büyütüp konuşmak çok garip geldi bana. Ağzım açık bir şekilde bütün yazışmaları takip ettim. Böle bir biberin şekli için konulmuş bir ad olarak düşünmek lazım bence. Terbiyesizliği eleştirmek istiyenler bir zahmet kafalarını sokağa çıkarsınlar. Daha 3 yaşında yeni konuşmayı sökmüş çoçuğun dilinde bile küfür yatıyor. Siz çoçuklarınızı o çoçukların yanına gönderince bu biber terbiyelerini bozmaları için az kalır. En fazla çoçuklar bibere bakıp gülecektir veya arkadaşlarına gösterecektir. Terbiyesizlik ile alakalı değil bence. Cinselliği öğrenmeleri zamanı gelince yanlış kelam şeyleri öğreniyorlar. Yanlış sitelere girip film izliyorlar. Bir biberi görmek o kadar büyültecek bişey değil. İsmini de bu kadar büyültecek bir olay değil.
Sayın malina'ya hak veriyorum site yneticisi olarak. Bende iki sitede yöneticilik yapmaya devam ediyorum. Sanıldığı kadar kolay bir olay değil. Binbir türlü dert ve srn içinde yaşıyorsunuz. En ufak gösterdiğiniz yumuşama pahalıya mağolabilir. Çünkü yüzbinlerce üye ona le olmuş, buna böle olmuş diyorlar. Sayın malina'ya sonuna kadar destekliyorum.

Ferda Ülkümen
28-07-2009, 10:50
Hani mafya filmleri vardır;

Mafya üyesi: -"Patron ben artık şirketten ayrılıp bu işleri bırakmak istiyorum" der.
Patron: -"Hay hay biz kimseyi zorla tutmuyoruz" deyip, belinden çıkardığı silahla ayrılmak isteyen mafya üyesinin iki kaşının ortasından "daaan".

Sonra, diğer "şirket personeline" dönüp sorar;

"Var mı başka ayrılmak isteyen"

.

Verdiğiniz örnek, forumda olmasını istediğiniz seviyeye yakışıyor mu?

Benim anladığım burada vurmak isteyen sizsiniz.

Huzursuz olduğunuz bir yeri nasıl sevebiliyorsunuz?

malina
28-07-2009, 11:05
jineop ve BalıkcıSerdar,

Gösterdiğiniz tepki üzerine ikinize de sordum. "Konu adı değişmezse üyelikten ayrılırım" diyen birine siz nasıl davranırdınız? "Bekara karı boşamak kolay" olduğu için, çok rahat cevap yazabilirdiniz, bunu bile yapmadınız. Hala cevap bekliyorum.

Yağız59
28-07-2009, 11:08
Daha üst yönetici yok...

Sevgili malina 63 numaralı mesajıma 71 numaralı mesajla(yukarıda) cevap vermiştiniz.
Sözkonusu mesajımda yazdıklarımda yanıldığımı görüyorum. Çünkü ilgili mesajda konunun çok fazla gündemde kalmayacağını tahmin ettiğimi ve şirazesinden çıkarsa müdahale edilebileceğini ifade etmiştim.
Bir Ziraat Mühendisi olarak bu sitenin varlığından mutluluk duyuyor ve 14 senelik bir Mühendis olduğum halde daha birçok şeyi buradan öğreniyorum.
Mesajların bir kısmında altı çizildiği halde maalesef biber konuşulmuyor sadece adı konuşuluyor. Öyleki artık son mesajlarda adının tartışılması da bırakıldı nerdeyse konuyu takip edenler malinacılar ve malina karşıtları olarak ikiye bölündü.(**** ben öyle algılamaya başladım, kesin hüküm vermiyim yinede...)

Sonuç olarak sizden yanıtlamanızı istediğim husus şudur ki; yönetici olarak, konunun içeriği ile ilgili değilde direk konunun akıbeti ile ilgili bir öngörünüz veya bir planlamanız varmı acaba?

Sevgiyle kalın...

BalıkcıSerdar
28-07-2009, 11:10
Sn. Hakany'nin Sizin kırmızıya boyadığınız cümlesi sonunda yaptığınız elbette normal ama...

Sn. Malina;

Bunun cevabını vermiştim zaten, açıkça da yazayım bende olsam bende forumdan atardım.

aydın
28-07-2009, 11:21
Bu sayfa politika kahvesini aratmıyor. :)

malina
28-07-2009, 11:32
Öyleki artık son mesajlarda adının tartışılması da bırakıldı nerdeyse konuyu takip edenler malinacılar ve malina karşıtları olarak ikiye bölündü.(ya da ben öyle algılamaya başladım, kesin hüküm vermiyim yine de...)

Sonuç olarak sizden yanıtlamanızı istediğim husus şudur ki; yönetici olarak, konunun içeriği ile ilgili değilde direk konunun akıbeti ile ilgili bir öngörünüz veya bir planlamanız varmı acaba?

İyi bir noktaya parmak basmışsınız :)

Üslubumu eleştirmek isteyenlerin bu vesile ile içlerindekileri boşaltmalarının bitmesini bekliyorum. Burada bir trafik polisi görevi yaptığımı farketmeyip, anne şevkati bekliyorlar. Araba yanlış yere park edildiyse ve ben "park yasak" diyorsam, bu sert üslup oluyor. Faşistlikten, mafya patronluğuna uzanan yelpazede yerimi alıyorum :)

Yazışmaların biber yetiştirmeyle ilgili olmayan bölümleri (daha önce yaşanan tartışmalarda olduğu gibi) bir süre sonra ayrılacaktır.

Yağız59
28-07-2009, 11:52
İyi bir noktaya parmak basmışsınız :)

Üslubumu eleştirmek isteyenlerin bu vesile ile içlerindekileri boşaltmalarının bitmesini bekliyorum. Burada bir trafik polisi görevi yaptığımı farketmeyip, anne şevkati bekliyorlar. Araba yanlış yere park edildiyse ve ben "park yasak" diyorsam, bu sert üslup oluyor. Faşistlikten, mafya patronluğuna uzanan yelpazede yerimi alıyorum :)

Yazışmaların biber yetiştirmeyle ilgili olmayan bölümleri (daha önce yaşanan tartışmalarda olduğu gibi) bir süre sonra ayrılacaktır.

Sevgili malina cevabınız için teşekkür ederim. Sizi eleştirenlerin içlerini boşaltmalarını beklediğinizi belirtmişsiniz.Ben sizin, yönetici olduğunuz için, bunu göğüsleyebileceğinizi düşünüyorum. Benim endişem; size içini boşaltmasını bekledikleriniz birbirlerine girerse ve işi hakarete vardırırlarsa yani sizin deyiminizle(trafik polisiyim dediniz ) eğer kaza yaparlarsa ve hem maddi hemde manevi kayıp oluşursa bu kazada sonu tatsız bitebileceğidir.
Gerçi burada yazanların çok büyük bir çoğunluğu belli seviyede insanlar ama biz millet olarak aynı zamanda çokta duygusalızdır bunu herkes iyi bilir.

Sonuç olarak son paragrafınızda belirttiğiniz o sürenin bitimini merakla bekleyeceğim.

Saygı ve sevgilerimle...

denizakvaryumu
28-07-2009, 12:53
Organik tarım, Organik meyveler sebzeler,Organik tahıllar yemekler vs.vs. günümüzün modası Organik... Bu Biberimizde modaya uymuş :D Organ'ik bir şekil almış.
Göze,kaşa benzeyebilirdi ! tercihini başka organa benzemekte kullanmış.
Bence Organik biber diyelim. :D

Güzel-yaratıcı bir tespit.Tebrikler.

Ben bundan sonra PP için bu adı kullanacağım.

jineop
28-07-2009, 12:56
Sevgili Malina,
Bakın ne güzel ifade etmişsiniz.Ben zaten bu rest çekme olayının doğru olduğunu ve bu yüzden başlığın değiştirilmesi fikrinin doğru olduğunu savunmuyorum. Ama sizin ifadeniz de o kadar kesin ve net ki.Ben olsam son açıklamanızı en baştan yazar bu başlığı da ilginç sebzeler gibi ana başlık altına alırdım.Kısa ve kesin yaklaşımın yanlış anlaşılabilme yönünü ortaya koymaya çalışıyorum. Amacım sadece yanlış anlaşılmaları eksik ifade nedeniyle olmasını önlemek ,sizi mutsuz etmek ya da size karşı saygısızlık etmek değil. Biraz güzel sözle süslenmiş ,ılımlı ama tabi ki doğrularınızdan tavizsiz. Sevgiyle kalın.

Sevgili Malina,
Konuya cevabımı zaten yazmıştım. Gitmek isteyeni tabi ki tutmazdım. Sadece yukarıda yazdığım gibi sonra dan yaptığınız açıklamaları ilk başta yazar ,gerekçeleri gösterir sonrasında da kişi hala gitmek istiyorsa tabi ki üyeliğini silerdim.
Hakany nin uslubunu ,ya da başlığın değiştirimesi ile ilgili isteğinin doğru olduğunu savunmadığımı yazmıştım. İsmi değişir ya da değişmez beni hiç rahatsız etmiyor.Başlığı ilk gördüğüm de şaşırdım ama hiç üstün de durmadım.Benim anlatmaya çalıştığım olay ne olursa olsun en yüksek merci olarak hiçbir açıklama ihtiyacın da bulunmadan,'Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin...' diye yazmış olduğunuz cevap ,kişileri karşı çıkmaya davet eden tarz da.
Sizin yazdıklarınız normal, benim "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin..." demem kötü, ayıp, seviyesiz vs vs öyle mi?
Demişsiniz,bu tarz bir suçlama okudunuz mu yazdıklarım da,lütfen tekrar okuyunuz.
Yazdıklarım kısa olabilir ama anlaşılır olduğunu düşünüyorum. Bu site de siz ya da herhangi birisi ile yaşadığım en ufak bir tatsızlık olmadığı için son yazdıklarınıza anlam veremiyorum.
Yoksa var da ben mi bilmiyorum?Sevgiyle kalın.

Selahattin Yılmaz
28-07-2009, 13:05
Eğer bu işin hocası bensem bir daha bu başlıktaki biberin isminden dolayı eleştiren veya konuyu tartışma boyutlarına devam ettiren olursa ağzına bu biberin acısından süreceğim ona göre. :dilli:

Ağzına biber sürülecekler:

1-

optimus
28-07-2009, 13:12
Bir gün geçmesi ile olaylar patlamak vermeye başladı ve ta bu hale kadar geldi. Litaraturde olan bir bitki için bu kadar büyütüp konuşmak çok garip geldi bana. Ağzım açık bir şekilde bütün yazışmaları takip ettim....

neden bu hale geldi acaba ... Bu sorunun cevabı o kadar da zor değil... Çünkü biz köklü bir milletiz.kültürü yaşatmakla, modernleşme arasında ve yabancılaşma arasında çok ince çizgiler var ne yazık ki... sizin ve diğerlerinin litaratürde geçiyor olarak bahsettiğiniz şey diğer milletlerce gayet normal karşılanabilir. onların kültürü farklıdır, onlara ayıp olarak gelmez.

Bu yüzden literatürde bu isimle geçiyor diye ayrıca bir bilgi vermek burdaki kimseyi elbette rahatsız etmez, ama direk bu isimle kullanmak ne yazık ki görüldüğü üzere kimimizi rahatsız ediyor. Dikkat ederseniz şekline karşı çıkan var mı? yok, çünkü biz yaratmadık. Niye bu siteye eklendi bu konu diyen var mı? yok, çünkü Allahın yarattığı şey ortada meydana. Peki neye tepki verildi, sadece ismine. karşı çıkanlar, yüzyıllardır bu topraklarda yaşamış Türk toplumunun verdiği eğitimden ötürü kendilerince ayıp olarak görürken; bir kısmı da belki olaya bilimsel yaklaştığından, belki aldığı eğitimden, belki başka şeyden ona ayıp olarak görünmüyor.

belki çözüm rahatsız olanların bu sayfaya hiç uğramamaları, veya kendilerince bir isim bulmları... her bitkiyi litaratürdeki ismiyle anmıyoruz öyle değil mi? bu da onlardan biri olabilir. karşı çıkanlar bu şekilde kullanmazlar. bunda edep sınırını aşacak bir durum görmeyenler de kullansınlar ama bu topraklarda yüzyıllarca birlikte yaşayan bu halkın (ırk farketmiyor) oluşmuş ortak değer yargılarını da görmemezlikten gelmesinler...

Bende artık bu başlıktaki yazımı sonlandırıyorum. hiçbir fayda katmayan, iki tarafın birbirini anlamaktan çok uzak kaldığı, belki site yöneticilerinin zamanında konuya el atmamasından dolayı uzadıkça uzayan bir durum haline dönüştü... Birilerinin çıkıp tamam arkadaşlar hoşlanmayanlar isim bulsunlar. aranızda oylama yapın, başlıkta belirlediğiniz ismi de koyacağım demek gerekiyordu belki de (gerçi Peter pepper olarak da konulmuş..). bazen sessiz kalmaktansa olaya müdahale edip büyümeden kıvılcım, söndürme yoluna gitmek gerekiyor. Dediğim gibi kabul eden vardır veya yoktur, ama yaşadığımız toplumun değer yargılarını görmezlikten gelmek, bunu da ayıp olarak bulanları kötü niyet sahibi olmakla nitelendirmek de hoş değil. Sonuç olarak saçma bir tartışmadan başka birşey değil... :mad:

optimus
28-07-2009, 13:12
Eğer bu işin hocası bensem bir daha bu başlıktaki biberin isminden dolayı eleştiren veya konuyu tartışma boyutlarına devam ettiren olursa ağzına bu biberin acısından süreceğim ona göre. :dilli:

Ağzına biber sürülecekler:

1-

sonunda bitirmeye yönelik bir çaba, kutluyorum...;)

malbman
28-07-2009, 13:39
Peki neye tepki verildi, sadece ismine. karşı çıkanlar, yüzyıllardır bu topraklarda yaşamış Türk toplumunun verdiği eğitimden ötürü kendilerince ayıp olarak görürken; bir kısmı da belki olaya bilimsel yaklaştığından, belki aldığı eğitimden, belki başka şeyden ona ayıp olarak görünmüyor.

bu topraklarda yüzyıllarca birlikte yaşayan bu halkın (ırk farketmiyor) oluşmuş ortak değer yargılarını da görmemezlikten gelmesinler...

Yüzyıllardır bu topraklarda yaşamış Türk toplumunun bireyleri değil midir ki bir aile toplantısında; "çıkar oğlum çükünü de amcalara, teyzelere bir göster," diye göğsünü gere gere veledin bamyasını ortalık yere döktüren? Lütfen Türk toplumunun değerleri palavrasının ardına sığınıp her şey gibi bunun da suyunu çıkarmayın.

BalıkcıSerdar
28-07-2009, 13:53
... mafya patronluğuna uzanan yelpazede yerimi alıyorum :) ...

İşte bu tavır güzel oldu:) Siz beni güldürdünüz Allah'da sizi güldürsün:)

Sizin benzetmenizde (trafik polisi), direksiyonunda oturduğunuz aracınıza yaklaşıp;

-"İyi günler hanımefendi, evraklarınızı görebilir miyim lütfen?" diyen bir trafik polisi mi istersiniz? Yoksa;

-"Evraklar" diyip elini burnunuza dayayan bir trafik polisi mi?

Amacımın sizleri kötülemek, zorluk çıkarmak olmadığını umarım bu "örnek"le daha iyi anlatabilirim, nasıl olsa trafik polisi olduğunuzu kendiniz söylediniz:) Yani trafik polisi de olsa "anne şefkati" gösteremez mi?

Nasıl olsa bir süre sonra silinecek diye "içimdekileri boşalttım":p bitti:p

malina
28-07-2009, 14:05
Gitmek isteyeni tabi ki tutmazdım. Sadece yukarıda yazdığım gibi sonra dan yaptığınız açıklamaları ilk başta yazar ,gerekçeleri gösterir sonrasında da kişi hala gitmek istiyorsa tabi ki üyeliğini silerdim.

İki kezdir sonradan yaptığım açıklamaları beğendiğinizi söyler bir tarzınız var.
yazdıklarım bunlar:

"Bazılarımıza normal gelen herhangi bir olay, bir kelime diğer bir insan için normal olmayabilir, bundan daha doğal bir olay olamaz." demişsiniz. Ben de böyle düşünüyorum. Bu nedenle fikir belirtenler arasında beğenmediklerini dile getiren arkadaşlar hala forum üyesi... Kimseye "beğenmezseniz gidersiniz" diyen yok. Ama "adını değiştirmezseniz giderim" diyene de eyvallah diyecek halimiz yok. İlk cümlemden daha kötü bence. "eyvallah diyecek halimiz yok" ifadesini yazmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Oysa "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin" cümlesi daha iyi idi...

Dediğiniz gibi kışkırtıcılık söz konusu olsaydı, sadece bir kişi kıştırmazdı değil mi? :)

Buradaki yazışmaların ayrıca bir açıklamaya ihtiyacı var mı ki, "en yüksek merci olarak" fazladan ikna edici şeyler yazayım?

İkinizin yazdıklarından da anlıyorum ki, yönetici olsaydınız hem isim değiştirmeyi onaylamazdınız hem de gitmek isteyeni tutmazdınız. O zaman bu tavrınızın anlamı ne? Daha nazik olsan daha iyi olur içerikli itirazlar beni pek tatmin etmiyor.

jineop
28-07-2009, 14:21
Sevgili Malina,
En yüksek merci olarak ,biz sıradan üyelere açıklama yapmak zorunluluğunuz olmadığını düşünüyorsanız zaten söylenecek birşey yok. Farzedin ki hiç yazmadım, ara da güzel sözlerle sizi aramız da görme isteğim, size verdiğim değeri gösterir.Ama anlıyorum ki, bu sizin için çok da önemli değil. Gerçek Dostlar sonuçları ne olursa olsun doğruyu söylemeli.
Hoşcakalın.

malina
28-07-2009, 14:26
Sizin benzetmenizde (trafik polisi), direksiyonunda oturduğunuz aracınıza yaklaşıp;

-"İyi günler hanımefendi, evraklarınızı görebilir miyim lütfen?" diyen bir trafik polisi mi istersiniz? Yoksa;

-"Evraklar" diyip elini burnunuza dayayan bir trafik polisi mi?

Evraklar diyenin değil de, İyi günler hanımefendi, evraklarınızı görebilir miyim lütfen? diyenin, elini burnunuza dayamasına ne diyeceksiniz? :) Garantisi var mı?

Radara yakalananla konuşmak bile gerekmiyor :)
Üstelik burada söz konusu olan "Ehliyetin iptali başvurusu"

Acayip milletiz, uygulamaya değil, üç beş güzel cümleye tav oluyoruz :)
Lütfen dedi ya, istediğini yapsın daha sonra... Vah bize vah :)

hassoman
28-07-2009, 14:28
QUOTE=optimus;469218]hakany'nin yazdıklarına katılıyorum.
(Evet ben de katıldığımı ve haklı bulduğumu yazdım:D

Allah aşkına yabancı kaynaklar dediğiniz şey kim? kimler? onların dedikleri yıkılamaz Allah kanunları mıdır ki bu bibere illaki bu ismi vermeye çalışıyorsunuz? Yabancı kaynaklarda da penis biberi deniyormuş. Densin! Lütfen arkadaşlar ya, kendi özünüze kendi kültürünüze sahip çıkın.
( "...." Mesela sünnet edelim. Böylece kültürümüze özümüze uygun hale getirmiş oluruz...:p?)
"......."

Üstelik lütfen böyle nezih bir ortamda bu kadar bilinçli insanların var olduğu bir sitede isimlerin, sembollerin vb. şeylerin insanların duygu ve düşünceleri üzerindeki çağrışımlarını bilmediğinizi söylemeyin. Psikoloji denen bir olay var değil mi? Biz "robot" muyuz arkadaşlar. Gayet lakayt bir şekilde penis biberi diyeceğiz de aklımıza hiçbirimizin hiçbir çağrışım gelmeyecek, gayet "saf" bir şekilde gayet "masumane" duygu ve düşüncelerle olaya yaklaşacağız. Penis biberini yemeğin yanına koyup kötü çağrışımlar yapmadan yiyeceğiz...

(İyi de, evinize gelen misafirinizin yemeğinin yanına bu biberi koyduğunuzda ismini söylememiş olsanız bile biberin malum görüntüsünden dolayı sofrada bazı çağrışımlar oluşmayacak mı? Ama, her misafirin önüne çıkarabilecek bir biber değil bu yahu. Haklısınız...

Hem birileri ordan hanımgöbeğine, vezir parmağına gelmiş....
(O birileri dediğiniz sanırım bendeniz cennet kuşu :o

Bu isimler sizin bahsettiğiniz penis biberinden çok çok çok çok çokkkkk daha normal olmalarına karşın( (siz öyle sanın) örnek diye koyabiliyorsunuz da nasıl oluyor penis biberini gayet makul karşılıyorsunuz...

(Yemek ve tatlı isimlerinden insaflı olanlarını koymuştum. Eh madem siz istediniz penis biberine rahmet okutacak bazı yemek ve tatlı isimlerini buraya alayım. Kerhane tatlısı, çüklüce, oturtma, pisik taşşağı (inadına çift ş ile söyleniyor iyi mi) Bu arada bazı çiçek isimlerini saymıyorum; mesela cam orospusu, arap taşağı, osuruk ağacı gibi... Hele bazı türkülerimizin sözlerini yazamam bile ... Bunlardan örnekler vermeyeyim. Yoksa RTÜK burayı kapatır

Burda bizler elbette birbirimizi tanımıyoruz. O nedenle isim vermek haddim değil ama "genel" bir şey söylemek istiyorum. Bir zaman özel bir TV kanalında yemek yapan bir şahıs sizin bu örnek verdiğinz vezir parmağı vs.. onların da güzel çağrışımlar yapmamasından ötürü kendince değiştirmiş, başka isimler vermişti, herkes o şahsı topa tutmuştu." Büyük bir olasılıkla bu olayın müsebbibi benim :( Bknz: http://www.agaclar.net/forumhttp://www.agaclar.net/forum/images/smilies/tongue.gif/showthread.php?t=7907&highlight=kad%FDnbudu

"Kitabın her iki yüzünü de okumak" denir buna, biliyorsunuz değil mi?

" (sanki fikirlerinizle çelişiyorsunuz gibi. Madem kitabın iki yüzünü okumaktan yanasınız o zaman bu biberin adı neden sizi rahatsız ediyor?...

Belki bizler atıyorum "bilgisayar biberi" desek bile onun neye benzediğini elbette bileceğiz ancak yeni yetişen körpe beyinlere "bak yavrum penis biberi, bak bu senin bilmem neyine benziyor" demek acaba çocuğun ahlakı üzerinde nasıl bir etki bırakacak?

(Eğer o körpe beyinlere sağlıklı ve doğru bir cinsel eğitim verilirse, ahlakları üzerinde olumsuz bir etki yaratması olası değildir. Yoksa kendi bedenlerindeki bazı organları kafalarına takmaları bir yana, kendilerinin nasıl dünyaya geldiklerini öğrendiklerinde hem kendilerinden hem de anne ve babalarından (özellikle babalarından) nefret edeceklerdir. Bazı kız çocukların annelerine olan ölümcül nefretlerinin kökeninde ne yatıyor sanıyorsunuz? Baksanıza, bir biberin hasbelkader benzediği bir organın adı ile anılması üzerine bu kadar tartıştığımıza göre çoğumuzun cinsel eğitiminin arızalı olduğu ortaya çıkmıyor mu? İlkel toplumlarda cinsel organlarının örtünmesi ahlak kaygısından değil, üreme organlarının bir takim tehlikelerden korumak içindi. Neden örtündük meselesi mülkiyetle başlamıştır ki çok uzun bir tartışma konusudur...

(unutmayın ki ülkelerin yıkılışı ahlak değerlerinin yıkılışından kaynaklanır, ekonomilerinin **** başlka şeylerin çöküsüşünden değil)

(Ülkeler eğitimsizlikten ve cehaletten yıkılır) Ahlaksızlıktan yıkılna ülke yoktur. Tanrının gazabına uğramış kavimler vardır.)
buna modernlik diyorsanız bu modernlik değildir. o çocuğun dikkatini nereye celb ettiğinize bir dikkat edin... uzun oldu ama illa "penis biberi" demek isteyenlere hayretle bakıyorum, hatta hayretim bile şaşıyor bu duruma... İnsan basit bir varlık değildir, ruhunda pekçok sanatsal güzelliği barındırıan (eğer kaybetmediyse) bir varlıktır, sanatsal ortamdan çıkıp gayet basit bir varlık haline gelmeyelim.

(Sanat mı dediniz? Çağlar boyunca ressamların, heykeltraşların insan bedenini ne şekilde ele aldıklarını, nasıl yorumladıklarını, eserlerine nasıl yansıttıklarını buraya örnekleriyle alsaydım yadırgar mıydınız? (Bu arada herjangi bir nü resme bakın isterseniz.. Tabi onları sanattan saymıyorsanız, "Tükürürüm böyle sanatın içine" diyorsanız onu bilmemem)

(bu arada penis biberi diyen desin gene, başlığı da bu haliyle bırakmak isteyen bıraksın. yukarıda yazdıklarım benim düşüncem. nimeti, cinsel bir organ ismiyle bahsetmekde de abesiyet görmeyenlerin zaten fikrini değiştirebileceğimi sanmam. bu söylemler o kişiyi bağlar. birileri türkçe düzgün bir isim verene kadar ben gene peter biberi demeyi tercih ediyorum. Sonuç olarak doktorda değiliz öyle değil mi?)

" ( Neden olmasın? Ama siz kültürümüzden, özümüze uygunluktan yana değil miydiniz (2.ci paragrafınız). Peter biberi yerine Türkçe uygun bir isim önerisi beklerdim sizden...)

saygılar....
" Evet saygılar ve ek olarak hoşgörüyle...

eylems
28-07-2009, 14:32
Şimdi aklıma bir şarkı geldi. Sözleri şöyle idi '' Gidene dur diyemem, giden gider zaten.'' Gitmeyi isteyen gider kalan kalır gibi bir uslup yerine '' başka ayrılmak isteyen var mı?'' gibi gayet kibar bir soru niçin bu kadar dallandırıldı bunu anlamış değilim.
MeyveliTepe ne güzel bitkinin kendi ile alakalı sorular sormuş. Bitkinin anatomisine ve isminden dolayı oluşabilecek sosyal etkisine değilde biyolojisine takılsak daha hoş olmaz mı?

BalıkcıSerdar
28-07-2009, 14:34
Bizi de bu kadar kışkırttı işte tavrınız:)

Kendi namıma belirteyim;

Benim tavrımın altında başka bir şey aramayın tamamen sizin deyiminizle "Daha nazik olsan daha iyi olur" içerikli itiraz.

Bence "eyvallah diyecek halimiz yok" derken de çok haklısınız, neden mi? Çünkü dediğiniz şahıs (veya fiili gerçekleştirenler) belli, yaptıkları da belli. Ama "var mı başka" diye sorduğunuz da genel bir tehdit algılıyorum ve beni kışkırtan mı diyeyim, tedirgin eden mi diyeyim yoksa huzursuz eden mi diyeyim işte o genel tehdit havası (veya herkesin zan altında bırakılması).

Yani dediğiniz gibi, yaptığınız üyelik silme işinize itirazım yok, daha nazik olsanız daha iyi olur:)

Belki bizim ki biraz duygusal bir beklenti, sizin neredeyse 24 saat forumun başında kontrol mekanizmasını işletmeye çalışarak zamanınızı geçirdiğinizi düşünürsek böyle bir beklentiye girmek de doğru değil aslında. Ama insan yine de genel bir tehdit olarak algıladığı şeyi pas geçemiyor nedense:) Sürç-i lisan ettiysek affola.

Selamlar, saygılar.

malina
28-07-2009, 14:40
Nezaketi hep benden beklemenize itirazım var. Böyle bir beklenti içindeyseniz boşuna beklersiniz. Bu nedenle başka bir vesile ile bu beklentinizi dışa vurmamanızı rica ederim. :)

Özellikle "başka var mı?" sorusunun muhatabı olan kitle içinde yer almıyorsanız, hiç alınganlık göstermeyin.

denizakvaryumu
28-07-2009, 14:52
( "...." Mesela sünnet edelim. Böylece kültürümüze özümüze uygun hale getirmiş oluruz...:p?)
"......."

Bu fikiri de tuttum.
Biberi yetiştiren, masaya koymadan önce sünnet etsin :D

Savaş
28-07-2009, 15:04
Sayın Savaş, yazdıklarınızı okudum. Benim anlamadığım nokta ben kullanmak istiyorum diyin çıkın işin içincen, neden ısrarla ayıp olmadığını kendinizce ispatlamaya çalışıyorsunuz.

Son sözüm size olsun ve son olsun.

Türkçe-Osmanlıca ayrımını kabul ederim. Ama mesle bu değil ki...
Mesele, ben kimseye biberi zorla vermiyorum. ikam ediyorum. İsteyen gelsin...

Ben, "Ayıp", "Müstehcen" vb. kavramların çok da masum olmadığını, öyle 'ben bakmam sen bak bu sayfaya', 'isteyen yesin isteyen yemesin' demekle konunun kapanmadığını belirtmek istedim. Bu sadece bir biber. Penis değil. tekrar ediyorum penis değil. "Hey be, öküzüm benim" ile "Hey be, tosunum benim" arasında ne kadar çok fark var/mı? Aynı hayvan, belki ufak tefek farkları vardır ama aynı hayvan. Ama bir ayıp, hakaret, diğeri övgü... O halde, bu bir biberdir, penis değildir. Onu penis gibi algılayanlar ayıp buluyorlarsa bunu bu sayfada söylemeleri bence daha da ayıp.

Saygılarımla.

Müjgan
28-07-2009, 15:12
Bu fikiri de tuttum.
Biberi yetiştiren, masaya koymadan önce sünnet etsin :D

Sevgili Hassoman masaya gelen pipi biberi için iyi bir yol bulmuş. Sünnetli olarak masaya konduğunda, zaten anlaşılmayacaktır. :p Artık herkes rahatlıkla yiyebilir.

malbman
28-07-2009, 15:17
Optimus adlı üye yukarıdaki mesajıma aşağıdaki karşılığı özelden vermiş. Bildiğim kadarıyla bu forum kurallarına aykırı. O yüzden buraya alıntılayıp, vereceğim cevabı da buradan vereceğim.

bu site bunun yeri olsaydı sayın malban size Osmanlının ne kadar EDEP değerlerine sahip olduğunu ARŞİV den örneklerle gösterirdim... söylediğiniz mevzunun dayandığı ilk tarihi bana açıklar mısınız lütfen? araştırmadım ama sizin gibi insanların bu milletin içinden ilk çıkmaya başladığı zamana tekabül ettiğini düşünüyorum! Siz önce ecdadınızın hangi ahval üzerinde yaşadığını öğrenin ondan sonra gelin, konuşmaya hakkınız olsun. tabi gökten zembille geldim benim bir geçmişim yok diyorsanız benimde söyleyecek sözüm yoktur... Verdiğim söz olmasa bütün bu yazılarımı forumdaki başlığa yazardım ancak sizi özelden uyarmadan da yapamayacğımı gördüğümden ne yazıkki bu şekilde rahatsız ediyorum...

Öncelikle mevzunun ilk tarihini talep etme komikliğinize cevap vereyim: 12 Temmuz 1299 dersem bunu nasıl çürüteceksiniz? Hadi o engin bilginiz ve deryalar kadar geniş (olduğunu sizin sözlerinizden anladığımız) arşivinize bir başvurun bakalım aksini bulabilecek misiniz.

Osmanlı'nın ne kadar edep değerlerine sahip olduğunu da sizden iyi bilen yoktur sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Edep değerlerine bu kadar sahipti de, o muhteşem ecdadınız değil miydi hamamda hamam oğlanları ile halvet olanlar? Edep değerlerine bu kadar sahipti de neden kardeş kardeşi boğazladı?

Bu milletin içinden benim gibi insanlar çıkmaya başlamasına tekabül eden olayların ise o sırça saraylarınız yıkılması olduğunu ve bu yüzden böyle saldırganlaştığınızı, siz içinizde herkesten çok daha iyi biliyorsunuzdur eminim.

Ayrıca ecdadımı sizden öğrenecek değilim.

Verecek bir cevabınız varsa buradan verip, özel mesaj kutumu kirletmemenizi rica edeceğim, zira 50 mesajlık limitim bu gibi abik gubik mesajlara heba edilemeyecek kadar değerli.

optimus
28-07-2009, 15:25
sayın malbman buyrun özelden attığım mesajı taşıyın lütfen, benim çekindiğim kimse yok... sadece verdiğim cevap sizin ecdadımıza haksız eleştiriniz nedeniyle verilmiştir. biber konusundan alakasız bir içeriğinin olması ve tartışmaları başka boyutlara taşıması ihtimali açısından ve tekrar burada yazmak istememem açısından özelinize attım. söylediğiniz kuralların hepsini biliyorum, merak etmeyin. hakikaten çocuk gibi davranıyorsunuz, halinize sadece gülüyorum...

madem yazdım size de bir cevap vermek isterim: sayın savaş burda ismine itiraz edenler öncelikle onu zaten malum uzuv olarak nitelendirmiyorlar ki... sanırım ortada yanlış anlama var. sorun: nimetin bu isimle anılması ve insana yaptığı çağrışımları daha bir kuvvetlendirmesi. belki siz tamamıyla masumane yaklaşıyor olabilirsiniz, ben sizin şahsınız için kötü birşey demiyorum. sadece ben çok rahatsızım nimetin bu uzuvla anılmasına. bazıları var ki bu da göz gibi kulak gibi demekte... ne var yani. insan gözünden utanıp örtüyor mu, ya da kulağından utanıp? burnundan utanıp burunluk takan var mı? ama cinsel uzuvlarınızdan neden utanıyorsunuz da elbiseler giyiniyorsunuz? en açık olunan denizde dahi el kadar bir mayo gene de giyiyorsunuz değil mi? demek ki bu uzuvlarda bir müstehcenlik var öyle değil mi? yoksa kimse bu biberi yerken başka birşey düşünmez (kalbi ve aklı bozulmuşların haricinde, bu da pek azdır herhadle).

üstelik anlamadığım şey o ki neden hala bu konuya kilit konmuyor. bu tartışmalrın sonu var mı? herkes birbirini eleştirmekten başka birşey yapmıyor. kimse neden bu karşı çıkıyor, neden bu kabul ediyor diye düşünmüyor. ben karşı çıkıyorsam bu isimle kullanmam, kullananlara da bir şey demem ; veyahut ben karşı çıkmıyorsam karşı çıkanları da anlayışla karşılarım diyen yok. başlık bile değiştirlmiş, anlaşılan o ki bu dah baya bir uzayacak...

malbman
28-07-2009, 15:29
halinize sadece gülüyorum...

Zaten sıkışıp, vereceğiniz cevabınız olmayınca ya hüngür hüngür ağlar, ya da gülersiniz. Ben de en çok bu hallerinize gülüyorum sizin gibi insanların. Hem de küçük bir çocuk gibi...

optimus
28-07-2009, 15:39
Size verecek cevabım yok sayın malbman (isminizi doğru yazıyorum görüyorsunuz değil mi?) Konuyu farklı bir mecraya taşımak gibi bir gayretim olsaydı size burda cevap yazardım zaten. o kadar yazdığım uzun cevaaplardan sonra size mi cevap veremeyeceğim. Sizin bahsettiğiniz mevzu kusura bakmayın ama asla bizim ailede olmadı. Ve benim çevremde de asla olmadı... Sizin çevrenizde nasıl insanalr vardı orasını bilemiyorum. Kusura bakmayın bu konuyu sadece özelden yazarım, burda biberle yakından uzaktan alakadar olmayan bir konuyu tartışacak halim yok. Size bahsettiğim veyada (olursa) bahsedecek olduğum konuları anlayabilmeniz için önce çok başka şeyleri anlamanız gerekiyor... bu da uzun bir süreç istiyor. Her ne ise. siz hangi isimle isterseniz hitap ediniz. yukarıdaki mesajımda söylediğim gibi özelden cevap verme amacım belli, hadi öğretmenimiz malinaya şikayet et beni... "öğretmenim arkadaşıma bişey der misiniz"...

her zaman her yerde her topluluğun arasında kötü kimseler çıkar. Fakat bu o toplumun geneline mal edilemez. İyi insanların kötü 1-2 sözü ya da yönü olabileceği gibi tam tersi, kötünün de iyi 1-2 özelliği yönü olabilir. Şeytan dahi sadece yalan söylememiştir.

O nedenle verdiğiniz örnek durumun doğru dahi olması ihtimalini göz önünde bulundursak benim size vereceğim örneklerin sayısının yakından uzağından geçemez. anccak bu konuyu aşar. ama siz pekala değil p...s demeyi, argodaki diline kadar her haliyle kullanabilirsiniz, ayıp değil ne de olsa.

malina
28-07-2009, 15:41
ben karşı çıkıyorsam bu isimle kullanmam, kullananlara da bir şey demem ; veyahut ben karşı çıkmıyorsam karşı çıkanları da anlayışla karşılarım diyen yok.

Akıl vereceğinize uygulasanız ya...

İklimsiz
28-07-2009, 15:42
Sevgili Güler hanım, bu biberin tohumlarını Safranbolu toplantısında bizlere dağıtmıştı. Hiç birimiz yadırgamadık, garipsemedik. Üstüne üstlük, biberli elleriyle soyduğu, bahçesinin ayvalarını da acılı yemiştik :)

Yazışmaları başından beri takip etmekteyim. Bu biberin adı yüzünden ne noktaya gelindi ki hayretler içindeyim.

Erkek egemen toplum olmamız nedeniyle, günlük hayatta -son günlerde bayanlardan da duyuyorum- sokarım, gömerim vb. ile başlayan ve içinde geçen cümlelere, üstelik muhatabımız karşımızdayken sesimizi çıkar(a)mıyoruz da, burada penis biberi adına tahammülsüzlüğümüze anlam veremiyorum.

Anlayamıyorum :(

optimus
28-07-2009, 15:56
Akıl vereceğinize uygulasanız ya...

siz ne yaptığımı sanıyorsunuz sevgili malina? ilk yorum yapanlardan biri bendim. Hiç dikkat ettiniz mi acaba oradaki yorum ve uslubuma ? vücutta benzediği organa faydası olabileceği üzerine bir fikirde dahi bulundum. oysaki ismi konusunda en çok rahatsız olanlardan biri de bendim fakat konuyu oraya çekmek istemedim ve nette başka isminin olup olmadığına baktım peter diye 2. ismini gördüm onu kullanacağım dedim

üstelik siz yöneticisiniz taraf olmak size göre değil. siz adaleti sağlamak zorundasınız, taraftar olmak değil. bu başlığı uzayıp giden saçma tartışmalara daha fazla malzeme yapıyorsunuz başlığı değiştirerek. oysaki çoktan kapatmanız gerekirdi. ya da orta yolu seçip hadi arkdaşlar tartışmayalım, beğenmeyenler aranızda bir isim verin de ben onu da başlığa taşıyayım demeniz lazımdı. ama onun yerine pp üzerine tartışmalar demişsiniz :eek: beni hayrette bıraktınız doğrusu.

optimus
28-07-2009, 16:00
Ayrıca daha öncede yazdıklarıma bakarsanız, ben düşünceye bakıyorum. Önceki sayflarda kimler karşı çıkmış onu dahi bilmiyorum, incelemedim. illaki ben bunu kullanacağım diyene yok kardeşim kullanmayacaksın, terbiyesizlik yapma mı dedim? fikirleri eleştirdim, kişileri değil, ama ne yazık ki bu yanlış anlaşılmaların, anlamalrın asla sonu gelmeyecek, taki sayın site yöneticimiz bu konuya kilit vurana kadar, herkes alıntı yapacak birşey diyecek ve diğerine söz hakkı doğacak... ve uzayıp gidecek.

DefneD.
28-07-2009, 16:09
Şapka düşmüş kel görünmüş ama sormadan edemiyeceğim.

bunda edep sınırını aşacak bir durum görmeyenler de kullansınlar ama bu topraklarda yüzyıllarca birlikte yaşayan bu halkın (ırk farketmiyor) oluşmuş ortak değer yargılarını da görmemezlikten gelmesinler...

Çukurova bölgesinde keditırnağı/ipek çiçeği diye bilinen çiçeğe ''puştoğlan'' denir. Ben bu çiçeğe keditırnağı ya da ipek dendiğini çok sonra öğrendim. ''Puşt''u konuşurken ağzına almayan insanlar bile, hiç bir sakınca, çekince görmeden bu çiçeğe ''puştoğlan'' derler. Şimdi, sizin keskin çizgiler ile (neye dayanarak olduğunu bilemiyorum) belirlediğiniz ''ortak değer yargılarına'' göre Çukurova halkı ''edep sınırlarını'' aşmışmı oluyor?

fizikçi
28-07-2009, 16:11
Zaten sıkışıp, vereceğiniz cevabınız olmayınca ya hüngür hüngür ağlar, ya da gülersiniz. Ben de en çok bu hallerinize gülüyorum sizin gibi insanların. Hem de küçük bir çocuk gibi...

Siz de yarı yaşınızda olan bir insana bu kadar yüklenmeyin. Evet optimus neredeyse çocuk sayılır sizin yanınızda.

600 yıllık bir cihan imparatorluğunun içinde elbette ki uygunsuz şeyler de olmuştur. 80 küsurluk güzel cumhuriyetimin içinde hamam oğlanları ile halvet olmaktan çok daha çirkinleri her gün yaşanıyor.

Bulunabilen her fırsatta geçmişimize, atalarımıza , tarihimize, ve ahlaki değerlerimize saldırgan , garez içinde ve neredeyse düşmanca tutumlar içinde olan insanlar gördükçe gerçekten üzülüyorum. Başkalarının kutsalına ve hassasiyetlerine bu kadar cüretkar saldırmanızı aklım almıyor.

Sizinle aşık atacak kadar bilgili olmayabilirim ama uslubunuza duyduğum rahatsızlığı ifade etmekten gocunmuyorum.

Ferda Ülkümen
28-07-2009, 16:11
Çünkü biz köklü bir milletiz.kültürü yaşatmakla, modernleşme arasında ve yabancılaşma arasında çok ince çizgiler var ne yazık ki... sizin ve diğerlerinin litaratürde geçiyor olarak bahsettiğiniz şey diğer milletlerce gayet normal karşılanabilir. onların kültürü farklıdır, onlara ayıp olarak gelmez.

Bilimsel araştırmalara göre hazırlanmış, yurdumuzda yetişen bitkilerin Türkçe adlarından bazı örnekler;

Ağırşak
Araptaşağı
Boklukotu
Dallama
Danataşağı
Domuzağırşağı
Düzük
Gorktaşak
Gorkbastıran
Horozdaşağı
Kadınörekesi
Kızlaryülmesi
Koç taşağı
Mahmuttaşağı
Osurukağacı
Taşaklıcızgan
Taşaklıısırgan
Tavukgötü
Tavukgötüürtmeği
Teketaşağı

İlk göze çarpanlar, yazamadığım birkaç isim daha var.

Bu isimler köklü milletimizin, daha modernleşmeye başlamadan bitkilere verdiği yöresel isimler.

Kaynak; Türkiye bitkileri sözlüğü. Prof. Dr. Ertan Tuzlacı.

malbman
28-07-2009, 16:12
oysaki çoktan kapatmanız gerekirdi.

ya da orta yolu seçip hadi arkdaşlar tartışmayalım, beğenmeyenler aranızda bir isim verin de ben onu da başlığa taşıyayım demeniz lazımdı. ama onun yerine pp üzerine tartışmalar demişsiniz :eek: beni hayrette bıraktınız doğrusu.

Örtmenim, belki farkında değilsiniz ama optimus hazretleri kaçıncı kez bu başlığı kapatmanız gerektiğini ya da onun EDEP kavramına aykırı olan bu başlığı değiştirmeniz gerektiğini söylüyor :p:p (Sınıf arkadaşını şikayet eden yaramaz çocuk gibi oldum).

Tabii ya, adımı bile doğru yazabilen, üstelik de o kadaaarr uzun cevaplar verebilen birisinin bu kutsal isteğinin yerine getirilmesi gerekir. Zira başkalarının ne düşündüğü hiç önemli değil.

Neyse, sayın optimus size ecdadınız ile mutlu günler dilerim. Sorduğum sorulara verdiğiniz yanar döner cevapları yuttuğumu sanmayın ama sizinle vakit harcamak niyetinde değilim artık.

optimus
28-07-2009, 16:22
ooo cevplar pek çok, siizn söylediğiniz bu isimleri de ilk defa duyuyorum ve de eğer bilseydim dahi mutlaka bunları kullanırken başka isimleriyle kullanırdım.... verebileceğiniz birkaç örnekle bütün ecdadı kötülemenizi anlayamıyorum. herkes tuttuğu yolda gitsin, kimseye birşey demek istemiyorum. bana ters geliyor. Ecdadımı seviyorum, Onlarla ilgili herşeyi öğrenmeye çalışıyorum, insan asla kusursuz olamaz. Peygamberlerin dahi ufak hatalrı olmuştur. benim dünyada kolay kolay eşi benzeri pek az olan bir tarihim varken, 3-5 olayla, 3-5 isimle vazgeçemeyeceğim, kusuruma bakmayın. ecdadım diye de yapılan hata varsa örtbas edecek de değilim elbette ama sizin gibi de kin kusamam...

memet
28-07-2009, 16:32
Forumun başkaca geyik yapılan forumlar gibi bir içeriği olmadığını hatırlamalısınız. Çokca gereksiz konuşma olmuş, bazıları doğrudan bana ve başkaca arkadaşlara aşağılayıcı bir biçimde hitaplar.
Bence bütün üyelerin yazdıklarını, öğleden sonra geyiği havasından kurtarması iyi olur.

malina
28-07-2009, 16:44
siz ne yaptığımı sanıyorsunuz sevgili malina?
Çok uzattınız. Biraz da uzaktan izlemeyi denemediniz. Forumun diğer üyeleri bu tartışmayı bitirince üyeliğinizi tekrar aktif hale getireceğim. Yoksa sizin duracağınız yok ve belki de konu bu yüzden bu kadar uzadı...

Güler
28-07-2009, 16:59
Sevgili arkadaşlar,

Sabah erkenden kalktım, denize girdim.
Bahçe toprağından dolayı girdiğim stresi atmak için bol bol yüzdüm. Huzur buldum ve eve geldim.

Güzel sitemizde neler var bir bakayım dedim.
Bizim meşhur "Penis Biberi" başlığı almış başını gidiyor.
Okudukça şaşkınlığım daha da arttı. Oysa ben bu konuya daha evvel yazmış olduğum 31 numaralı mesajımla kendi yönümden noktayı koymuştum.

Sizlerden gelen mesajları okudukça olayın iki yönü olduğunu gördüm.
Birinci yönü; Penis biberinin adından dolayı olan tartışma.
Evvelce yazdığım gibi bu biberin tohumlarını sitemizdeki bir arkadaştan satın aldım. Alma sebebim de çok sevdiğim bir, iki dostumuza bir espri yapma niyetinde olmamdı.

Aldığım tohumları yetiştirdim ve yetişme safhalarını da Güler'in Bahçesi başlığında diğer çiçekler ve bitkiler gibi sizlerle paylaştım.

Bu konuyu ayrı bir başlık yapmak aklımın ucundan bile geçmedi.
Sayın yöneticimiz malina, bahçemdeki bir, iki resmi alarak bir başlık açmış.

Bu bibere Penis Biberi adını veren ben değilim. Sitemiz hiç değil.
Tohumlarını satan arkadaşımız bunu internet sitesinden bu ad altında aldığı için satışını da bu ad altında yapmış.
Bu mevzuda yazılan yazışmaları okudum ve ben de müdahale etmek lüzumunu hissettim.

Bu biberin isminin değiştirilmesini, ahlâka mugayir olduğunu yazan arkadaşlar var.
Adını biz koymadık ki. Adını değiştirsek bile şeklini ne yapacağız?
Ayrıca site olarak bizler bitkilere isim verecek bir merci değiliz.
Tutun ki biz değiştirdik, başkaları konulmuş bu ismi kullanmaya devam edecektir.

Biliyorsunuz ki bizim bir T.D.K'mız var.
Bunun vazifesi dilimizle ilgilenmek ve bazı kelimeleri öztürkçeleştirmektir.
Türkçemizde karşılığı olmayan bazı objelere de isim vermektir. Onun ürettiği kelimelerin bile bazıları tuttu ve kullanılıyor, bazıları hiç tutmadı kayboldu.
Merselâ: Yargıtay, Danıştay, Kurultay nasıl tuttuysa, ilbay (vali), şarbay (belediye başkanı) tutmadı ve kullanılmıyor.

Bu ismi bazı arkadaşlarımız beğenmedi diye değiştirmek hiç mi hiç harcımız değil.

Gelelim ikinci hususa; Burada sayın yöneticimize haksız ve aşırı yüklenme görüyorum.

"Başlıktaki isim değiştirilmez ise siteyi protesto edip terk etmeyi düşünüyorum" diye yazan bir arkadaşımıza verdiği cevapta "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin" diye yazmasından dolayı verilen tepkili cevabın hiç mi hiç doğru ve adil olmadığını düşünüyorum.
Burada bir nüans var.
Siteye üye olmak bizlerin elinde ama siteden ayrılmak istediğimizde bunu ya siteye hiç girmeden, yazmadan yapabiliriz, ya da ayrılmak istediğimizi malina'ya yazarız.
Bizi silebilecek tek kişi kendisi.
malina eğer deseydi ki "kim ayrılmak istiyorsa ayrılsın, gitsin. Gidenler gider, kalan sağlar bizimdir." Bu tartışılabilir.
Ama malina burada "bu biberin adı değişmeyecek, bunu ters bulup da ayrılmak isteyen başka arkadaşlar varsa heber versin" demiş olmuyor mu? ,

Yöneticimiz böyle yazdı diye "Ne faşist bir tarzınız var, forumda hiç kimseden farkınız ve üstünlüğünüz yok" diyen arkadaşımız malina'nın sitemizin kurucusu ve sahibi olduğunu bilmiyor mu?
Sitedeki arkadaşlar sitedeki kuralları değiştirmeye ve kendileri kural koymaya kalkışamazlar. Aksi taktirde sitede uyumsuzluklar başlar ve sitenin düzeni bozulur.
Site kurallarını beğenmeyen ve ayrılacağım diyen birisine ne denmesini bekliyoruz?
Bence malina burada son derece sabırla bir cevap yazmış.
Sevdiğim bir arkadaşıma, bu tarzın çok ters olduğunu belirten telefonuna da aynı cevabı verdim. Herkesin bir tarzı vardır.
Benim cevabım daha yumaşak bir tarz olur, sizinki daha başka olabilir, malina'nınki başka olabilir. Yok o yönetici mutlaka bu şekilde olabilir diyebilir miyiz?
Tanıdığım kadarıyla malina uzun uzun, süslü püslü kelimeler yerine az ve öz yazmayı tercih eden biri. Bu hasletinden dolayı onu nasıl yargılayabiliriz?
Siz nasıl değişmiyorsanız o niye değişsin ve ne mecburiyeti var?

Yine bir arkadaşımız "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin" cümlesini alenen tehdit olarak belirtmiş ve mafya patronluğuna benzetmiş. "Ayrılmak isteyen tabi ayrılabilir ama alnının ortasından daaan"

Ahh sevgili malina iyi ki sizi tanımışım. Siteye üye olduğumda yine yazıyordum, sizi henüz tanımıyor ve yazdıklarımın tarafınızdan nasıl karşılanacağını çok merak ediyor hatta korkuyordum.
Yanlış yazmayayım da laf gelmesin diye doğru yazabilmek içim imla kılavuzu aldım. Takıldığım kelimelere bakıyor, yazdığım yazıları tekrar tekrar okuyordum.
Bazen gönderiyor, bazen de vazgeçip siliyordum.

Sitede karşılaştığım bir olayda son derece demokrat davranarak bana sayfayı açmanız ve kendimi savunma imkanı vermeniz beni son derece mütehasıs etti. Sizi sevdim hatta daha sonra tanıştık ve ben sizi tanıdıkça daha da çok sevdim.
Sabrınıza (ki bende çok az olan birşey), hoşgörünüze hayran oldum. Bu konularda sizi kendime örnek almaya çalıştım. Esasında yaşça benden küçüksünüz ama insan kendinden küçüklerden de bazı güzel şeyler alabiliyor demek.

Sevgili arkadaşlar bunları yazmakla belki bazılarınız malina'ya yalakalık yapıyorum diye düşünebilirler; hiç ilgisi yok.
Düşündüğünü rahatça, çekinmeden yazmayı seven biriyim. Sitede çok mutluyum, çok faydalanıyor ve çok güzel şeyler öğreniyorum. Sitemizin güzel bir ahenk içinde devam etmesi için de elimden gelen herşeyi seve seve yaparım.
Öğrenmekten başka hiçbir menfaatim yok. Güzel güzel arkadaşlıklar, dostluklar edindim, bitkilerimle ve dostlarımla hoş vakitler geçiriyorum.
Bu ahir ömrümde sağlıktan ve bu güzelliklerden başka istediğim hiçbir şey yok.

Bu siteyi kurarak bizlere bu imkanı sağlayan sevgili malina'ya tekrar tekrar teşekkür etmeyi kendimce bir borç biliyorum.

Sevgili malina, iyi ki varsın. Bir arkadaşımızın sizin için "malina dargınlıkları suya yazıyor ve hiç izi kalmıyor" demişti, ben de bunu nasıl yapıyor, başarıyorsunuz diye soruyorum.

Sevgiler.

MeyveliTepe
28-07-2009, 17:03
Ne bibermiş ama. Ortalığı birbirine kattı. Bunun scoville değeri kesin benim thai'lerden çoktur.

nazan
28-07-2009, 17:20
hiç birşey bu biberin şeklini değiştiremez mavi renkli birşeyede bu kırmızı olsun denmez ne gerek vardı ki bu kadar büyütmeye biber diyip geçseydik olmazmıydı.

malbman
28-07-2009, 17:28
Maalesef biber deyip geçemezdik sayın sardun zira buradaki tartışma bu bibere verilen adın, bazılarına saçma bir şekilde başkaca çağrışımlar yapması nedeniyle bu kadar uzadı ve alevlendi.

malina
28-07-2009, 17:39
Üyeliğimin sonlandırılmasını rica ediyorum. Hoşcakalın.

28.07.2009 18:36

İsteği üzerine üyeliği kapatılmıştır.

selenn
28-07-2009, 17:53
Hakikaten ne bibermiş, isminden başlattı site sahibinin kibarlığını sorgulamaya kadar götürdü konuyu.

Ne mafya patronluğu kaldı, ne faşistliği... pes doğrusu. Amaç ne? Hadi biberin adını değiştirelim dediler olmadı, "başlık böyle kalacak" denince bari yeni bir gündem olsun diye malina'ya mı saldırıya başlandı?

Yok yeterince kibar değilmiş, yok aramıza katılsaymış, yok daha fazla dost edinseymiş.Şimdi malina'ya yaranmaya çalışıyor diye düşünenler vardır; düşünmelerine gerek kalmasın ben niyetimi baştan söyleyeyim; kendisini şahsen tanımam.
Sadece foruma üye olduğum tarihten bu yana çok yerinde noktalarda, birkaç kelimeyle lafı fazla uzatmadan verdiği cevaplarla forumun düzenini koruduğunu gördüm. Hatta bazen sabrına da şaşırdım. Bugün bu forumda hala sohbet edip, bilgi paylaşımında bulunabiliyorsak demek ki sayın malina'nın ve diğer yöneticilerin yerinde verdiği kararlar işe yarıyor. Kimimiz mesaj yazarken neredeyse incelikten kırılıp "ablacımlara, abicimlere" vardırıyoruz mevzuyu, kimilerimiz ise söylemek istediklerini daaan diye söylüyor. daan diye alnına tabanca dayamak diye bunu kastediyorsanız eğer bu tarz meselesi başka bir sıfat yüklemeye gerek yok diye düşünüyorum. (Mafya patronluğu diye bunu diyorsanız yakışır kendisine.)

Dost edinip aramıza katılma mevzusuna gelince kendisinin pek de dost edinme kaygısında olduğunu zannetmiyorum. Bence aramıza katılmaması iyi de olur, hangimizi kucaklayacak değil mi?

Forumda sohbet edip, bilgilenebiliyorsam ve aynı dili konuşabileceğim bir grupsa burası bu bana yeter de artar. Benim düşüncem bu.

Unutmadan teyze bu biber neymiş böyle. Tohumlarından bana da ayırırsan ben de sünnet ettirir sofraya çıkarırım:)

nevsune
28-07-2009, 17:55
Bilimsel araştırmalara göre hazırlanmış, yurdumuzda yetişen bitkilerin Türkçe adlarından bazı örnekler;

Ağırşak
Araptaşağı
Boklukotu
Dallama
Danataşağı
Domuzağırşağı
Düzük
Gorktaşak
Gorkbastıran
Horozdaşağı
Kadınörekesi
Kızlaryülmesi
Koç taşağı
Mahmuttaşağı
Osurukağacı
Taşaklıcızgan
Taşaklıısırgan
Tavukgötü
Tavukgötüürtmeği
Teketaşağı

Bu isimler köklü milletimizin, daha modernleşmeye başlamadan bitkilere verdiği yöresel isimler.

Bibere bir literatür terimi olan Penis (bu kelimeyi kullanmaktan hiç utanmıyorum, utanmayacağım da) demek yerine, Türkçe ismi verilseymiş milli ruhu zedelenmiş arkadaşlarca kabul görecek miydi çok meraktayım:rolleyes:

nazan
28-07-2009, 18:00
gerçekten üzüldüm giden arkadaşlar için bu kadarmı tahamulsüz olduk ne gerek vardıki ortak nokta çokmu uzaklardaydıda buduruma geldi

nevsune
28-07-2009, 18:02
Haa bu arada, daha önce şekil olarak bana estetik gelmediği için tohumunu almaya gerek görmediğim Penis biberini artık yetiştirmeye karar verdim. Üstüne +18 yazacağım. İsteyen bakar, istemeyen bakmaz:)

hozat
28-07-2009, 18:25
Sayın Malina,
Ben çok yeni bir üyeyim. İki ay sitenin her başlığını okumaya çalıştım mesajlardaki ifade ve içeriği inceliyerek kendimce bir kanıya vardım.
Sizin mesajlarınız ve verdiğiniz cevaplar hep ilgimi çekti. kısa ,net,kararlı ifadeniz detaydan çok özü yakalamaya yönelik olduğu için bana göre Türk Dilinde kolay başarılamayacak bir anlatım biçimidir.
Mevlana:Ne kadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşıdakinin anlayabileceği kadardır demiş.

Arif olan anlar..diyerek;Emeklerinize ,sabrınıza ,duruşunuza teşekkür ederken sitenin katkılarından çok uzun yıllar yaralanmayı gönülden istediğimi bilmenizi istedim.

saygılar sevgiler.

Emre Albayrak
28-07-2009, 20:39
Siteyi bir manav dükkanı veya bir çiçekçi olarak görüyorsanız elbet ismi değiştirelim.. Ama bu siteyi bilimsel bir veritabanı olarak görüyorsanız ismi değiştirmek sizin haddinize değildir. Kusura bakmayınız. İki isimli olan bir bitkiyi kullanmak istemediğiniz ismi ile hatırlayınız. Hatırlarınızda bu ismi ile saklayınız. Ama başlığa gelip şunun orjinal ismini değiştirelim dediğiniz an mevzu tamamen "saçmalamak" fiilinin karşılığı olacaktır. Beğenmediğiniz organ ismi türkçeleri de varsa onları da değiştirelim mesela. Ya da hoşunuza gitmeyen ve size kötü şeyler çağrıştıran isimleri de kütüklerden ve türkçemizden silelim. Ne dersiniz.. Beğenmediğiniz hoşunuza gtmeyen başlıklara yazmayınız. Okumayınız.. Görmezden geliniz. Ama sırf sizin aklınıza Penis biberi dendiği zaman sadece şehvet dolu bir organ geliyorsa. "Ki önce bitkiyi algılayıp sonra hakkatten benzerliğinden bu isim verilmiş demek apayrı bir konudur" o sizin sorununzdur. Ve ben bilimsel bir veritabanı olarak gördüğüm bu sitede sizin kişisel sorunlarınız yüzünden gerçekleri "türkçeleşmiş" olarak görmek zorunda değilim.. Saygılar.. Sevgiler..

Müjgan
28-07-2009, 21:10

01.Araptaşağı
02.Boklukotu
03.Dallama
04.Danataşağı
05.Domuzağırşağı
06.Düzük
07.Gorktaşak
08.Gorkbastıran
09.Horozdaşağı
10.Kadınörekesi
11.Kızlaryülmesi
12.Koç taşağı
13.Mahmuttaşağı
14.Osurukağacı
15.Taşaklıcızgan
16.Taşaklıısırgan
17.Tavukgötü
18.Tavukgötüürtmeği
19.Teketaşağı

Evveeet!! penis biberinden sonra sırada ne var?
1. bitkiden başlayalım isterseniz. :p
Benim bildiğim latincesi Muscari muscarimi (http://http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=3463), diğer isimleri Misksümbülü, müşkülüm. Bu ne yenir, ne de kesilip biçilir bir gariban çiçek. Buradan buyurun...:rolleyes:

Sebahattin Sargın
28-07-2009, 22:37
Bu başlık resmen komedi haline gelmiş :D Mesajları okudukça gülüyorum, Müjgan Hanımın ve Emre abimin mesajları konuya son noktayı koymuştur bence....

Müjgan Hanım mesajınıza halen gülüyorum :).

Savaş
29-07-2009, 01:59
Bibere bir literatür terimi olan Penis (bu kelimeyi kullanmaktan hiç utanmıyorum, utanmayacağım da) demek yerine, Türkçe ismi verilseymiş milli ruhu zedelenmiş arkadaşlarca kabul görecek miydi çok meraktayım:rolleyes:

Sayın nevsune,

alıntıda belirttiğiniz mevzu, için teşekkürler. Sağlam bir köşe taşı koydunuz yapıya. Ellerinizden hürmetle öperim.

Evveeet!! penis biberinden sonra sırada ne var?
1. bitkiden başlayalım isterseniz. :p
Benim bildiğim latincesi Muscari muscarimi (http://http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=3463), diğer isimleri Misksümbülü, müşkülüm. Bu ne yenir, ne de kesilip biçilir bir gariban çiçek. Buradan buyurun...:rolleyes:

Sayın Müjgan,

ben şimdi sizlere, siz konuyu takip eden tüm değerli arkadaşlara çok acayip bir örnek vereceğim. Ahlaki tartışmasına girmeyeceğim. Bana olan kültürel ve biyolojik faydasını ise belki tartışabilirim.

Konumuz: "Taşşak Kebabı"
Yöre: Gaziantep
Yıl: 17-18 yıl önce.
Aktörler: Ben dahil, 8 kişi
Sinopsis: Koç taşşaklarını kebap yaptık, mangalda pişirdik, afiyetle yedik. İnanılmaz güzeldi. Mutlu son.

Burada bahsi geçen adıyla sanıyla koç yumurtasının ta kendisi, öyle bitki filan değil. Gaziantep'i bilirsiniz; milli ruhunun yüksek değerliliğini "Gazi"lik ünvanı ile ıspatlamış güzide ilimiz... Bu kentin insanları yıllardır koç yumurtasını alırlar pişirirler yerler. Ben de, o tarihlerde ilk defa yedim, kültürel ve biyolojik faydasını gördüm. İnkar edemem, orada herkes Taşşak Kebabı diyor. Ben Yumurtalık Kebabı dersem, elimi bırakıp çatalla tavuk kanadı yemiş gibi olurum, tat vermez. Benim asıl üzüldüğüm nokta, keşke o zamanlar, bu taşşak kebabının yanında şu acılı penis biberi olsaydı, ne iyi olurdu. Şimdi Ankara'da taşşak yok, kebabını yapamıyorum. Penis biberi var ama artık aşırı acı biber yemek bana yasak.

İşte bu benim hikayemdir.

Saygılarımla.

Savaş
29-07-2009, 02:02
Haa. bu arada, konuyu henüz kapatmamayı tavsiye ederim. Demek ki, tartışılacağı varmış ki, tartışılıyor. Demek ki, Penis Biberinin bir diğer faydası da bu imiş. Konuşa konuşa halladeriz bir insanlar her şeyi... Ne zaman ki, söz biter, temcit pilavı gibi aynı sözler ısıtılır... o zaman siz bilirsiniz.

ciceksever70
29-07-2009, 08:56
Konuyu bu sabah sasirarak okudum. Fikrimi yazip yazmama konusunda kararsiz kaldim cünkü kimseyle polemige girmek istemiyorum hepimiz bitkileri sevdigimiz ve gercekten yeni seyler ögrenebildigimiz ve bilgi paylasimi yapabildigimiz icin buradayiz. Insanlar bu kadar ilgi gösterip sürekli mesaj yazmasaydi konu simdiye coktan forum gündeminden düserdi. Ilgimizi cekmeyen ya da hosumuza gitmeyen forum konularina mesaj yazmak zorunda degiliz. Kisisel tartismalari bir yana birakmali bence cünkü sitenin amaci bu degil. Yalniz degistirmezseniz giderim seklindeki tehditkar tavirlari da yadirgadigimi belirtmek isterim. Hosuma gitmezse okumam, yazmam ya da üye olmam gibi bir düsünce daha gercekci ve olgun olur sanirim. Saygilar.

isolet
29-07-2009, 09:25
Bende hala sayın malina nın neden konuyu kapamadığını anlamıyorum. Gereksiz yere tartışma uzuyor. İnsanlar istediği ismi kullanarak yazsın. Ne olacak yani farklı bir isim kullanırsa.

Yağız59
29-07-2009, 10:09
Bende hala sayın malina nın neden konuyu kapamadığını anlamıyorum. Gereksiz yere tartışma uzuyor. İnsanlar istediği ismi kullanarak yazsın. Ne olacak yani farklı bir isim kullanırsa.

Sevgili isolet konunun adı zaten "Penis Biberi (Peter pepper) adı üzerine tartışmalar " yani bu bir tartışma konusu...

Penis biberinin kendisi ile ilgili başka bir konu daha var. Orada sadece biberin kendisi ile ilgili yazışmalar yapılıyor. Bu konu kadar ilgi görmüyor gerçi...
(Bende iki ayrı konu başlığı olduğunu bugün farkettim ne yazık :) )

malina
29-07-2009, 10:26

"ben gerekeni yaptım zaten." kısmını anlamamıştım. Bugün farkettik.

Nur'un Teras Bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16215)

Konusundaki yazı ve resimlerin bir bölümünü silmiş.
Last edited by bennur; 26-07-2009 at 17:06

"ben gerekeni yaptım zaten." diye yazdığı tarih: 26-07-2009, 17:50

Sadece tepki gösteren ama gitmeye niyeti olmayan birini göndermiş olabilir miyim diye düşünen varsa diye bu bilgiyi ekliyorum...

Bennur'un açtığı konuya yazılarıyla katılan ama artık yazdıkları havada kaldığı için anlamsızlaşan arkadaşlardan özür dilerim. Çünkü o başlığı silmek zorundayım.

nevsune
29-07-2009, 10:57
"ben gerekeni yaptım zaten." kısmını anlamamıştım. Bugün farkettik.
Nur'un Teras Bahçesi (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16215)
Konusundaki yazı ve resimlerin bir bölümünü silmiş.
Last edited by bennur; 26-07-2009 at 17:06
"ben gerekeni yaptım zaten." diye yazdığı tarih: [B]26-07-2009, 17:50

Herkes dilediğini yapmakta özgürdür. Gitmek-kalmak, beğenmek- beğenmemek, okumak-okumamak seçimlerimiz arasında.

Sadece tepki gösteren ama gitmeye niyeti olmayan birini göndermiş olabilir miyim diye düşünen varsa diye bu bilgiyi ekliyorum...
Bennur'un açtığı konuya yazılarıyla katılan ama artık yazdıkları havada kaldığı için anlamsızlaşan arkadaşlardan özür dilerim. Çünkü o başlığı silmek zorundayım

amaaaaaaa eğer ki burada birşeyler paylaştıysak, birşeyler yazıp çizdiysek bunların sorumluluğunu da taşımak zorundayız. Ben küstüm, giderken de herşeyimi yanımda götürürüm tavrı bana çok hoş gelmedi açıkcası. O zaman paylaşım nerede kalıyor?

Şimdi beni de malinacılıkla suçlayanlar olacaktır. Evet ben Malina'nın zekasına, sabrına, sağduyusuna herzaman hayran olmuşumdur. En ayrı görüşte olduğumuz gün dahi bu özellikleri hep gözümün önündeydi. Bu sitede Malina dışında herkesin yanlış yapma, kapris yapma, küsme, küfretme, alayetme ve dahi gitme özgürlüğü var ama Malina'ya bu özgürlükleri hiç tanımıyoruz. Aslına bakarsanız o bir ikon değil, aynı bizler gibi etten, kemikten ve sinirden ibaret bir insan. Bunu da hiç unutmayalım lütfen.

hosseda
29-07-2009, 13:04
Sayın Savaş,

125 numaralı mesajınızda defalarca tekrarladığınız koç yumurtasının kebabını topluluk içinde öyle isteyemezsiniz. Yakışık almaz çünkü. Buraya da o şekilde yazmamanız gerekirdi. " Billur kebabı " derseniz ilgilisi anlayacaktır talebinizi.

Hoşçakalınız.

malina
29-07-2009, 14:36
malina, bahçemdeki bir, iki resmi alarak bir başlık açmış.

Dün yazacaktım unutmuşum. İçimde kalmasın :)

Sitede araştırdım ama sanırım kimsenin haberi yok .. Acı bibermiş.. :(

Selis, kimsenin haberi yok yazarak yeni bir konu açınca, biberden haberdarız anlamında, Güler'in Kasım 2008 tarihli mesajını kahveden taşıdım. Mesajlar yazılış sırasına göre dizildikleri için, ilk mesaj Güler'in mesajı oldu. Ayrıca başka konuların içinde de biberle ilgili yazışmalar var. Fotoğrafsız oldukları için onları da taşımadım.

Yani ben durduk yerde, geçen yılın bir mesajını alarak yeni konu başlatmadım :)

malina
29-07-2009, 14:37
Malina aynı bizler gibi etten, kemikten ve sinirden ibaret bir insan.

Aynen... :)

trida
29-07-2009, 14:41
Sayın malina,

Jineop'un bahçesi için;

"Arkadaşlar, bu kişisel bir seçimdir. Buradan yapacağınız çağrılar işe yaramaz. Kendisi düşünüp kararını verecektir. Bana ulaşmanın yolu ise belli... Her sayfanın üstünde eposta bağlantısı bulunuyor. Kararını değiştirirse bana bildirir.

Bu nedenle konuyu kilitliyorum."

demişsiniz.

keşke bu başlığı-konuyu zamanında kilitleseydiniz ve konu bir kısır döngüye girip gereksiz yere bu kadar uzamasaydı.

Siteye çok güzel katkılarda bulunan arkadaşlarımızı üzmeyip kırmasaydık. Unutmamalısınız ki bu siteyi ayakta tutan katılımcılar, üyelerdir. Bu paylaşımlar olmasa sitenin de bu kadar cazip olacağını düşünmüyorum.

selim_50
29-07-2009, 16:07
merhaba arkadaşlar;
size bir tartışma konusu daha;
bu biberin ismi peter biberi olamaz, çünkü görünüm olarak sünnetli gibi,
bu da işin şaka tarafı,
bence ismi uygunmu değilmi gibi konulara girmenin hiçbir anlamı yok, üstelik te isim tam anlamıyla ürünün neye benzediğini anlatıyor.
bu kadar takılmanın bir anlamı yok
sizlere kolay gelsin

Savaş
29-07-2009, 16:14
Sayın Savaş,

125 numaralı mesajınızda defalarca tekrarladığınız koç yumurtasının kebabını topluluk içinde öyle isteyemezsiniz. Yakışık almaz çünkü. Buraya da o şekilde yazmamanız gerekirdi. " Billur kebabı " derseniz ilgilisi anlayacaktır talebinizi.

Hoşçakalınız.

Ben derdimi anlatamıyorum.

Ne Penis Biberinin adını ne de Taşşak Kebabının adını ben koydum. Ben Sadece olanları söylüyorum. Burada biz "elit"ler onu, bunu, şunu ayıp görürken orada o "halk" bunu böyle biliyor, böyle kullanıyor. Ben halkın kabul ettiği kelime ve kavramları rahatlıkla kullanırım. Çünkü o ayıp ki zaten halk için var, halk bunu ayıp görmemiş ben nne yapayım.

Tolstoy ne demiş, "bir kelime halk tarafından tutulursa yaşar, tutulmazsa yaşamaz." Halk tutmuş, benden de hikayesini dile getirmek kalır. Sakın ha arkadaşlar, kelimelerin büyülü dünyasının bizi hapsetmesine izin vermeyelim. Onlar sadece kelime. Nesnelerin birer yansımaları. Benim bahsini ettiğim konu, felsefeye dair.

Nedir, "ayıp" olan. Bugün ayıp olan yarın ayıp olmaktan çıkar mı? Eğer bize ayıp diye öğretilenleri sorgulamaz isek, kendi tabularımızda yitebiliriz. Vaktin birinde Sevgi Soysal, bir eserinde, cinsel deneyimini bir eşek ile yaşayan bir köy delikanlısından behseder, kitap yasaklanır ve toplatılır. Ama kimse o delikanlının gelişim sürecinde olup bitenleri sormaz, anlamak istemez. Efendim sapık işte, "ahlaka mugayir" işte... Sakın, bu genç, bastırılmış ve ayıplanmış bir cinselliğin kurbanı olmaya?

Kemal Tahir'in ilk romanlarını okuyun, cinselliğin insan yaşamındaki çarpıtılmışlıklarına dair o kadar belirgin öğeler var ki... Eh, artık lütfen anlaşılayım ben. Maksadım ayıba pekmez çalmak değil dostlar. Ayıp da insanın zihnindedir. Benim çocuğum bana sorarsa bu biberin hikayesini hiç çekinmeden anlatırım. Biberi gocundurmam.
Sevgilerimle.

malina
29-07-2009, 16:47
keşke bu başlığı-konuyu zamanında kilitleseydiniz ve konu bir kısır döngüye girip gereksiz yere bu kadar uzamasaydı.

Siteye çok güzel katkılarda bulunan arkadaşlarımızı üzmeyip kırmasaydık.

Allah Allah, neden biber adıyla ilgili yapılan tartışmaların olduğu bu başlığı kilitleyeyim? Madem kendisine ağır gelecek, kendisiyle ilgili olmayan bir yazışmaya dahil olmasaydı... Üstelik bu yazışmaların altından kalkmıştık, hiç sorun olmadan devam etti; sonra ne olduysa oldu ayrılmaya karar verdi.

Bu değişkenleri her üye için ayrı ayrı hesaplayıp öyle davranamam.
Eski, yeni üye ayrımı yapmayı sevmiyorum ama forum üyelerini ve işleyişini biraz daha tanıyacak kadar zaman geçirmenizi öneririm...

Unutmamalısınız ki bu siteyi ayakta tutan katılımcılar, üyelerdir.

Evet öyle ama özel olarak bir ya da birkaç kişi değil...

nevsune
29-07-2009, 18:32
Nedir, "ayıp" olan. Bugün ayıp olan yarın ayıp olmaktan çıkar mı? Eğer bize ayıp diye öğretilenleri sorgulamaz isek, kendi tabularımızda yitebiliriz.

Sevgili Savaş, sen derdini çok güzel anlatabiliyorsun ama herkesin tabularını kırması o denli kolay değil. Bunun en önemli yolu insanın önce kendini, ardından da çevresini özgürleştirmeye çabalamasıdır. Yaşamak yeterince zor zaten, bunu bir de ayıp adı altındaki kalıplarla iyice zorlaştırmanın ne anlamı var ki?

Altarafı bir üreme organının adından sözediliyor burada. Eğer bunu adlarını rahatlıkla, ayıp düşüncesi olmadan söyleyebildiğimiz beyinden, böbrekten, gözden, kulaktan farklı bir yere koyarsak ve bir kelimeden korkarsak, işte o zaman yanlışa düşeriz. Umarım neden sözettiğim anlaşılabiliyordur.

Haaa Savaşcım, senin şu rakı sofrandaki penis biberi meze teklifin hala geçerliyse, bir gün kelimelerden korkmayan dostlarla biraraya gelip bir deneyelim diyorum:)

MeyveliTepe
29-07-2009, 18:44
Bu tartışmaya epeyce güldüm. Savunulan şeylere pek anlam verebildiğimi de söyleyemem. Yorum yapabilmek için var sayılan kabullerin ne olduğunda hemfikir olmak gerek. Bir yorum yapmak da gerekmiyor elbette.

Merakımdan bahçedeki yardımcım İsmail'e başlığın ilk sayfasını okutup, resimleri de gösterdikten sordum, ne diyorsun diye.
Yanıt, "Valla mal meydanda, adına ne dersen de" dedi :)
Sonra da, "bunun tadı da acıdır herhalde, hele hele sen bulup gösterdiğine göre kesin normal değildir, buralara getirme" dedi. Bunu söylerken, iki gün önce yeni mahsul thai biberlerin tadına bakmasını sağladığımı (http://meyvelitepe.typepad.com/meyvelitepe/2009/07/sebze-adalari-4.html) kastediyordu :)

m.a
29-07-2009, 21:54
kaç gündür izliyorum ne zaman sona ericek diye bekliyorum. gerçi benim söylememle işler yoluna girmez. ama bu kadar uzayıp gideceğine, güzel insanların kalbi kırılıp uygunsuz laflar edilmeye fırsat verileceğine keşke konu kestirip atılsaydı. hepiniz büyüklerimsiniz bir anlam veremedim bu inatlara. burada tartışanların böyle konuşmalara duygulara karınları tok gibi fakat bu site insanlara güzelliği aşılıyor ve böyle yersiz tartışmalar anlamsız.

limon
29-07-2009, 22:23
Tartışmaları gördüğümde bir gün önce gazetede okuduğum bu haber aklıma geldi. :)
http://www.medyatava.com/haber.asp?ID=55689

Burada biberin adına tahammül edilemezken, şehirler gurur vesilesi yapmış ;)

Allah vere de Malina Dev Kabak, Dev Domates derken, " Dev P... Biberi yarışması" yapmasa ;) Hani her şeyin küçüğü sevimli. ;)

Neden her şeyi bu kadar ciddiye alan bir toplum olduk biz. Nerde eski karitatür dergileri. Bu biberi görseler ne malzeme çıkarırlardı kimbilir.

Müjgan
29-07-2009, 22:44
Allah vere de Malina Dev Kabak, Dev Domates derken, " Dev P... Biberi yarışması" yapmasa ;) Hani her şeyin küçüğü sevimli. ;)

Herşeyin küçüğü sevimli ama, bazı şeyler için de küçüklük gurur kıracak kadar önemlidir. Yoksa biberin küçüğü olmuş büyüğü olmuş farketmez, boyu değil, işlevi önemli. Yani acı biber oluşu önemli. Susmak en iyisi, konuştukça batılıyor mu ne? :p

Müjgan
29-07-2009, 22:48
Korkarım Malina böyle gidersek burayı "Penis Biberi (Peter pepper) adı üzerine tartışmalar kahvehanesi" diye değiştirecek.;)

malina
29-07-2009, 22:49
bu kadar uzayıp gideceğine, güzel insanların kalbi kırılıp uygunsuz laflar edilmeye fırsat verileceğine keşke konu kestirip atılsaydı.

"Kestip atmak"...

Konu adına bakınca çok uyumlu bir istek olmuş :)

Beğenmeyenler "güzel insanlar", geri kalan bizler neyiz; "Çirkin insanlar" mı?

DefneD.
29-07-2009, 23:01
Nerde eski karitatür dergileri. Bu biberi görseler ne malzeme çıkarırlardı kimbilir.

Zamanının Gırgır dergisi olsaydı bu biberden bol malzeme çıkartırdı. Huysuz İhtiyarın ruhu şad olsun;)

Volare
29-07-2009, 23:06
Bu başlığın varlığını sevgili jineop siteden ayrılmasaydı fark etmyecektim .
Bir kelimeye bu kadar takılması , bunun gurur meselesi yapılması manasız .
Belki orkideseverler bana kızabilir ancak Orkide (orchidea) isminin manası şu iki yunanca kelimeden oluşuyor
Orhis): Haya, husye, testis ve idea :benzer , yani tarihte birisi Orkide çiçeğini veya kökünü testise benzer bulmuş .
Klitoria(clitorea) adındaki çiçek acaba neye benzetildi ki bu adı aldı .
Hiç mi başka bu ülkede mevzu kalmadı ki biber ismleri tartışma konusu oldu .
ÖZ'den fazla şekille ilgilenmemiz , müstehçen olan/görünen her konuya ilgi duymamız niye :confused:

DefneD.
29-07-2009, 23:10
Aman Volare onlar ne öyle!!!! ''Toplumun değer yargıları'' ile böyle oynanır mı?:eek: Çoooook ayıp:D

caucasus
29-07-2009, 23:29
Forum da gezinirken bir de ne göreyim, yanlış okudum diye tekrar tekrar okudum. Yazılan doğruydu başlığı inceledim gerçekten böyle bir şey varmış ! Yazılanların bir kısmını okudum eski dergilerimiz olsaydı veya bitkilere daha fazla zaman ayıran medyamız olsaydı şimdiye kadar çoktan ismini, cinsini öğrenmiş, şakalarını bile yapar olmuştuk.

Sevgili Sebahattin Sargının, yazdığı gibi bu sayfayı okudukça beni de gülme krizi tutuyor.
Acaba bu biberleri alıp da yiyen oldu mu ? Sadece merak :) Ben aklıma geldikçe gülme krizine giriyorum arkadaşlar da hayırdır neler oluyor diye meraklanıp duruyorlar. :)

Volare
29-07-2009, 23:40
Aman Volare onlar ne öyle!!!! ''Toplumun değer yargıları'' ile böyle oynanır mı?:eek: Çoooook ayıp:D

Hemfikirim ,
doğal olan herşeyi ayıp gördükçe ve gizledikçe ,
tabu haline getirdikçe , masum , tamamen insan anatomisiyle genetik bağı olmayan bitklere ,
çiçeklere hayal gücü cinsellikle sınırlı kişiler şu veya bu ismi vermeye devam edecekler .
Sağlıkla ve selametle kalın .

gece
30-07-2009, 00:17
Hemfikirim , doğal olan herşeyi ayıp gördükçe ve gizledikçe ,
tabu haline getirdikçe masum ,tamamen ilgsiz bitklere , çiçeklere hasta beyinler şu veya bu ismi vermeye devam edecekler .
Sağlıkla ve selametle kalın .

Karşı fikirdeyim. :)

Tabii ki "hasta beyinler"e, tamamen "ilgisiz bitkilere, çiçeklere"deki "ilgisiz"e.
Orkide ile bulmaca diliyle ifade edersek, 'Bir tür acı biber:... biberi'nin ortak noktasının ötesinde, çiçek, nedir çiçek?

Yani "işlevi" itibariyle nedir? Tüm çiçekler gerçekte bitkilerin üreme organı değil mi? Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Rahatlayalım arkadaşlar. Hepimiz çiçekleri seviyoruz değil mi?

gece
çiçekleri de bibeberleri de seven forum kişisi!

thomasina
30-07-2009, 00:28
Aralıklarla girerim siteye gün içinde. Son mesajlara bakarım, ilgili olduğum konuları açar okurum. Tarihini anımsamıyorum, yine açtığımda penis biberi başlıklı bir konu vardı ilgimi çekmedi açmadım. Belli belirsiz benzerlikten dolayı isim konulmuştur diye düşündüğümü anımsıyorum sadece. Sonra defalarca başlığı üst sıralarda gördüm, demek ki epey ilgilenen yetiştiren varmış dedim kendi kendime. Üstelik başlığın tamamını bile okumamışım. Tartışma olayını bile es geçmişim. Bu durumum ya da ilgisizliğim diyelim, son bir iki gün içinde defalarca oldu. Sonra bugün tamamiyle bir rastlantı sonucu bir arkadaş haber verdi de tartışmayı farkettim. Okudum inanmadım, daha okudukça inanamadım. Sonlara geldikçe siteden gidenleri de öğrendim, üzüldüm.

Bitkilerle ilgilenenlerin bu tür detaylara takılacağını hiç düşünmemiştim. Hadi bu takıntıyı da anlamaya çalışayım kendimce (nasıl olacaksa) bu sözcük takıntısı platformunu bahane ederek konu dışı rahatsızlıkların gündeme getirilmesine daha da çok şaşırdım.

Hadi üslupsa diyelim rahatsız olunan, başkasının da rahatsız olacağı bir üslupla buna karşılık verilmesi düşündürücü. Hadi bir şekilde kılıçlar kuşanılmış diyelim, neden hazırlanılmışken ve de savaşa uygun bir forum sayfası özenle el birliğiyle oluşturulmuşken konu kapatılsın çığlıkları atılıyor? Sahte barış mı? Yok gerçekten bir uzlaşma isteniyorsa bu neden yeterince konuşulmadan hatta konuşacak bir şey olmadığını anlayana kadar konuşulmasına engel olunsun isteniyor anlayamadım. Hep gizli, hep ayıp, bunun yeri değil, kapatalım üstü örtülsün mantığı kimi almış da bir adım öteye götürmüş? Ben görmedim, gören var mı?

Ah garibim, ah benim yine bir doğa eseri canlım, biberim bütün bu olanlardan haberi olsa ne derdi acaba merak ettim. İsmimi değiştirdiniz, beni ahlaklı yaptınız, ama ben kime ne yaptım demez mi? Hadi değiştirdiniz, tipimi ne yapacaksınız? Estetik mi? Nedir korkunuz, isim değişince aklınızdaki biçimim değişiyor mu? Farklı bir düşünme sistemi mi var insanoğlunun? ........ biberi dediniz de benzediğim organ nedir ki bu feryat figan demez mi?

Bakın bence konuşun konuştukça olay kanıksanır der. Belki o zaman rahatsız olmayanları gördükçe içinizden ben mi abartıyorum acaba diye geçirirsiniz de bana bu kadar anlam yüklememiş olursunuz der. Altı üstü biberim. Nedir benden, ismimden bu kadar korku, komik olmayın diye katıla katıla güler.
Bir biber üç gündür bizimle dalga geçiyor. Vah halimize... Olan bir şeyi yok saymak önce ona ait olan ismi elinden almaktır. Hoş bu da tam yok ediş olmaz da, işte bir anlamda yine tüketme. O yine var, ona benzeyen de... O biberi yine büyük bir zevkle yetiştirecek olan da var, ona benzeyene sahip olan da var.
Nedir her şeyin gölgesinden korkmak, isminden, cisminden...

Ne demiş ozan KONUŞMAK SUSMANIN KOKUSUDUR.YA SUS GİT,YA KONUŞ GEL, ORTALARDA KALMA.YALAN KORKAKLIĞIN TORTUSUDUR.DÜRÜST KABA OL,EĞRETİ SAYGILI OLMA.

Murat Altan
30-07-2009, 00:40
Bence başlık ilk başta uygunmuş ama -ilk 70-80 mesajdan sonrasını okumaya yüreğim yetmediği için kalanını okumadan yazıyorum- "havanda su nasıl dövülür" falan olmalıymış.

"O" olsa ne olur, "bu" olsa ne olur, okuyun, gülümseyin geçin. Alem aya fezaya gidiyor, bizim bir günde 150 mesaj yazdığımız konuya bakın.

Sevgiyle ve bitkiyle kalın...

Murat Altan
İzmir/Balçova
1971/0rh+

praecox
30-07-2009, 01:16
Bu başlığın varlığını sevgili jineop siteden ayrılmasaydı fark etmyecektim .
Bir kelimeye bu kadar takılması , bunun gurur meselesi yapılması manasız .
Belki orkideseverler bana kızabilir ancak Orkide (orchidea) isminin manası şu iki yunanca kelimeden oluşuyor
Orhis): Haya, husye, testis ve idea :benzer , yani tarihte birisi Orkide çiçeğini veya kökünü testise benzer bulmuş .
Klitoria(clitorea) adındaki çiçek acaba neye benzetildi ki bu adı aldı .
Hiç mi başka bu ülkede mevzu kalmadı ki biber ismleri tartışma konusu oldu .
ÖZ'den fazla şekille ilgilenmemiz , müstehçen olan/görünen her konuya ilgi duymamız niye :confused:

Orkideciler nedense bu konuya alınmazlar. 16.11.2006 tarihinden yazdığım bir (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=51347&postcount=25) yazımda da belirtmiştim.

Orchis idea'nın kısalması olan orchids kelimesini türkçeleştirip Orkide yapılınca bir sorun yaşanmadıydı. :D

Volare
30-07-2009, 06:31
praecox hocam ,
tesekkurler , biraz korkarak yazmistim , ukalalik olur mu diye ...
Yine de cenemi tutamadim:)

Aybars
30-07-2009, 09:18
Maşaallah baya tartışılmış konu, biberin şeklinden şemalinden, yöneticilerden, isimlerden, demokrasiden faşizmden vs.

Sondan başlayayım; demokrasi, faşizm gibi kavramlar tercih sebebidir. Evet çağımızda demokrasi tercih edilir ülke yönetimlerinde; ama bu site yönetiminde veya bazı bilimsel durumlarda kullanılacak diye durum oluşturmaz. Yani bu ismi koymak Emre Albayrak'ın çok güzel belirttiği gibi bize düşmez (ismin önceden konduğunu veya çevrildiğini varsayıyorum). Keza site yönetimi de tamamen demokratik olamaz. Ayrıca çoğunluk da demokrasi demek değildir, bunu unutmayalım.

Biberin şekli şemali, ismi cismi, adı falan belirli işte. Ben de uğraş olarak buralara takılıyorum, çoğunluk da öyle. Meslek olarak bu işi yapanların yorumu varken, literatür belirliyken kusura bakmayın ama "genel ahlak"a ters, çocuğuma ne diyeceğiz, manav ne diyecek gibi şeyler düşünülemez.

Son söz zaten söylenmiş:
Siteyi bir manav dükkanı veya bir çiçekçi olarak görüyorsanız elbet ismi değiştirelim.. Ama bu siteyi bilimsel bir veritabanı olarak görüyorsanız ismi değiştirmek sizin haddinize değildir.

selim_50
30-07-2009, 10:57
Alem aya fezaya gidiyor, bizim bir günde 150 mesaj yazdığımız konuya bakın.

merhaba;
umarım bizde fezaya gideriz, fezaya gittiğimiz füzede biber görünümünde olmayacak mı:D

maki01
30-07-2009, 11:27
Yazmayayım, konu uzamasın, bu insanları ikna etmek mümkün değil diye düşünmüştüm. Sevgili thomasina öyle can alıcı noktadan vurdu ki beni, nerde durduğumu açıklamak zorunda hissettim.
İsminden dolayı penis biberine itiraz edenleri, gece yarısı mide kanaması geçiren eşimin tansiyonu 21'e fırlamışken İzmir'de zor ulaştığımız özel hastane kapısından penisi var diye geri çevirenlerle aynı çizgide görüyorum.
Bilimsellikten uzak olan insanları , bilimselliğin zorunlu olduğu alanlarda görmek istemiyorum. Seçimse bu da benim seçimim.
Okumayın, üretmeyin uzak durun penis biberinden...

Müjgan
30-07-2009, 11:57
Ben bu topikteki bitkinin (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16309) de sakıncalı bir bitki olduğunu düşünüyorum. Hatta forumdaki salatalık ve kabakla ilgili bölümlerin de kapatılmasını talep ediyorum.:rolleyes:

BalıkcıSerdar
30-07-2009, 12:40
Ben bu topikteki bitkinin (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16309) de sakıncalı bir bitki olduğunu düşünüyorum. Hatta forumdaki salatalık ve kabakla ilgili bölümlerin de kapatılmasını talep ediyorum.:rolleyes:

Sn. Malina;

Duyun lütfen:)

BalıkcıSerdar
30-07-2009, 12:43
Yazmayayım, konu uzamasın, bu insanları ikna etmek mümkün değil diye düşünmüştüm. Sevgili thomasina öyle can alıcı noktadan vurdu ki beni, nerde durduğumu açıklamak zorunda hissettim.
İsminden dolayı penis biberine itiraz edenleri, gece yarısı mide kanaması geçiren eşimin tansiyonu 21'e fırlamışken İzmir'de zor ulaştığımız özel hastane kapısından penisi var diye geri çevirenlerle aynı çizgide görüyorum.
Bilimsellikten uzak olan insanları , bilimselliğin zorunluğu olduğu alanlarda görmek istemiyorum. Seçimse bu da benim seçimim.
Okumayın, üretmeyin uzak durun penis biberinden...

Çok güzel bir örnek olmuş, teşekkürler Sn. Maki01. Özellikle koyulaştırdığım kısım bunca tartışmanın gereksizliğini anlatmaya yeter.

Eşinize de geçmiş olsun temennilerimi kabul edin lütfen.

tiya
30-07-2009, 13:03
Bir garip tartışma. Nereden çıktığını ve neden "arkası yarın" gibi uzadığını anlamış değilim. Bu sözcükten rahatsız olanlar "zeker" sözcüğünü kullansınlar (TDK Sözlüğü:Erkeklik organı).

"Ne Şam'ın şekeri/Ne Arap'ın yüzü" değilmiş atasözünün aslı. Buradaki tartışma bana bunu da öğretmiş oldu.:=))

selim_50
30-07-2009, 13:08
Çok güzel bir örnek olmuş, teşekkürler Sn. Maki01. Özellikle koyulaştırdığım kısım bunca tartışmanın gereksizliğini anlatmaya yeter.

Eşinize de geçmiş olsun temennilerimi kabul edin lütfen.

arkadaşlar sayın maki ve balıkçı serdar son noktayı koymuştur, bence artık uzatmanın hiçbir anlamı yok, biliyorum sizlerde aynı fikirdesiniz ama dayanayıp yazıyorsunuz, sayın maki'ye geçmiş olsun dileklerimle
iyi günler

Ziraat Yük.Müh.
30-07-2009, 13:19
Selam birçok arkadaş tartışmanın neden bukadar uzadığını ve bir anlam veremediklerini söylemişler, her ne kadar burası zaten bir tartışma adı altında açılmış bir konu olmasına rağmen. Öte yandan her geçen günde katılımcısı artıyor ve neden konu bu kadar uzuyor diyenler aslında cevabın kendileri olduğunu bilmeden bu soruyu soruyorlar :)

Hadi bakalım benim sorumada bir cevap verecek çıkacakmı? :)

Biberin adında uzlaşı sağlandı ve tartışma bitti.Pekiii o zaman biberin şekli ne olacak. Bizler biberin adını şeklinden dolayı tartışmıyormuyuz zaten? Adı ile ilgili uzlaşı sağlandığında ya şekli ile ilgili yeni bir tartışma başlarsa... Ben mesleğinde uzman bir mühendisim ama genetiğiylede oynasamda bunu beceremem. Varsa fikri olan buyursun açıklasında göreyim.Ah ne bibermiş bu böyle. En nihayetinde yaratan onu öyle yaratmış biz şeklinden dolayı ismini tartışıyoruz.İyi güzel. Diyelimki adını çarliston biberi ve isot biberinden esinlenerek Çaris biberi koyduk. Eeee biberin şekli aynı yani bayağı Penis şeklinde bir biber yahu. Adı değiişince şekli değişmeyeceğine göre. O zaman?

Haa yinede tartışılsın bunada karşı değilim. Farklı fikirleri de okumak muhakkak kişilere birşeyler katar. Tabi kırıcı olmadan, birilerini suçlamadan, hakaret etmeden ve küsüp gitmeden...

Ama sadece gerçekten fikri olan yazsın lütfen. Yoksa öyle çıkıpta sen şöylesin sen böylesin diyerek ya da vayy bu konu ammada uzadı diyerek konuyu uzatarak bir yere varılmaz. Zaten fikir üretmiyoruz son yıllarda. Herşey gibi fikir tüketiyoruz. İyi bir tüketici olduk çıktık. Şurda seviyeli bi şekilde fikir beyan edenlerede saygı duyalım. Bırakın uzasın gitsin konu. Elbet bitecektir bir gün. Konunun uzamasından ziyade farklı ve yeni nasıl bir fikir çıkacak onu merak edeceğim...

Saygılarımla

denizakvaryumu
30-07-2009, 13:32
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=471072&postcount=147

Clitorea arada kaynayıp gitti :D

Günüm
30-07-2009, 13:51
Bu çiçeğin tohumlarından almıştım. Üstelik açık arttırma ile epeyi uğraşarak. Satılan yabancı sitede benzerlik açıkça dile getiriliyordu. O başlığı topa tutan da yoktu.
Tartışmalar sürüp gidecektir. Sevişmek için hükümet onayının istendiği bir ülkede içinde erkek ve kadın organlarına yönelik isimlerin olduğu herşey bir çoğumuz tarafından tu kaka olarak kabul edilecektir. (Buradaki -muz eki kimseyi töhmet altında bırakmamak adına eklenmiştir. Şahsi düşüncem değildir.) Bilimsel adı olduğu konusunda ikna olamayan üyelerimize diyecek birşeyim yok.

selis
30-07-2009, 17:59
Hakikaten arada kaynadı ve çok güzel bir çiçekmiş.. ;)
Sarmaşık sanırım

http://farm4.static.flickr.com/3271/2652167527_c524915d34.jpg?v=0

Bu arada mesajlarım(ız) siliniyor.. Kötü bir şey yazdığımı düşünmemiştim ama ! :cool:

Koyu yeşil
30-07-2009, 18:02
Birkaç gün siteden uzak kaldım, ortalık toz duman olmuş. Bu konunun bu kadar büyümesine ve sevdiğimiz arkadaşların ayrılmış olmasına üzüldüm doğrusu. Bu kadar gereksiz ve anlamsız bir sebepten, kırgınlıkların, alınganlıkların ve ayrılıkların olması hiş hoş değil.

malina
30-07-2009, 18:03
Bu arada mesajlarım(ız) siliniyor.. Kötü bir şey yazdığımı düşünmemiştim ama !

Kötü bir şey yazıp yazmamak başka, işin suyunu çıkarmaya başlamak başka...

Son bir kaç mesajı sildim...

selis
30-07-2009, 18:18
Kötü bir şey yazıp yazmamak başka, işin suyunu çıkarmaya başlamak başka...

Sululuk değil de, küçük şakalaşmalar her zaman ortamın gerginliğini alır ve bu başlığın biraz yumuşatılmaya ihtiyacı var bence.. ;)

malina
30-07-2009, 18:56
Sululuk değil de, küçük şakalaşmalar her zaman ortamın gerginliğini alır ve bu başlığın biraz yumuşatılmaya ihtiyacı var bence.. ;)

Yanılıyorsunuz.

Başka cinsel organ isimleriyle açılacak başlıklar yazma önerisi, şakalaşma falan olamaz. Anlayışınız bu yönde ise özel mesajlarla şakalaşmaya devam edebilirsiniz. Biliyorum bunu siz başlatmadınız, ama savunmayın, konu sizin başınızda patlamasın :)

gece
30-07-2009, 19:02
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=471072&postcount=147

Duygu Asena yaşasa 'Clitorea'nın adı yok!' diye durumu ifade ederdi sanırım.

Clitorea'ya da zamanı gelince dönülecektir. Yalnız meselenin özü isim, isimlendirme üzerine olduğu için belirtmeliyim ki clitorea'nın adaşı hiç bir yere gitmiyor, Aladağlarda 3500 m. de tüm güzelliğiyle, doğasever misafirlerini ağırlıyor. :)

Evet, Aladağlar, Çelikbuyduran'dan daha doğrusu Çillikbuyduran (http://www.semtonline.com/yazarlarimiz/volkan-gueven/1162-trans-aladaglar.html) geçidinden bahsediyorum. Belirsiz (!?) nedenlerden dolayı yöresel adı olan Çillik (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=%C3%A7illik)buyduran ismi, yükseltisinden kaynaklanan soğuğu nedeniyle çelik donduran anlamına gelen 'Çelikbuyduran' olarak deforme edilmiş durumda.

Birçok dağcının ve doğasever kişinin gerçek adını bilerek veya bilmeyerek, buraya kamp attığını söylememe gerek yok sanırım. :)

Bu arada konunun kapatılmamasından ve uzamasından rahatsız olan arkadaşlara; biberin adı belli olsa, tartışma hiçbir sonuca ulaşmasa bile konunun tartışılması, sadece yazanların değil okuyanların da kendi düşüncelerini, yaklaşım biçimlerini sorgulamaya yöneltecektir ve bu da çok iyi bir şeydir, bunu dahi istemeyen, okumaz yazmaz zaten diyorum.

Bence zaten bu başlıktaki yazıların önemi de asıl konunun, tartışmanın sonucundan değil de yaklaşım biçimlerinde zaten.

gece
zemherir gibi yere niye böyle sıcacık isim verirler diye dağcılık forumlarında tartışıldı mı acaba diyen, forum kişisi!

Not: yeni başlık açmak yok, sadece bunaltıcı sıcaklardan bunalanlara serin bir dağ esintisi var.

Günüm
30-07-2009, 19:49
Konuyu sulandırandan kastınız ben isem şaşırdım sayın Malina. Çünkü sulandırmak istesem bunu aleni yapardım. Açıkçası ne yazdığımın bilincindeyim. Mesajımı kırpmanız o çiçeğin Türkçesini değiştirmeyecektir.
Üstelik bu başlık altındaki yazışmalar almış başını giderken sizin "sulu" olarak benim mesajımı seçmeniz beni üzdü.

sakagun
30-07-2009, 19:51
Yeni bir isim tartışması mı başlıyor yoksa :)

Volare
30-07-2009, 20:15
Sn , gece ,
az çok botanik okumuş herkes aslında çiçeğin bir üreme organı ,
tohumun da bir cenin olduğunu bilir .
Demek istediğim bazı konular bu toplumda örselendikçe , açık konuşulmadıkça ,
putlar devleştikçe bizim kendi anatomimizle ilgisi olmayan , ayıp , günah konularından
tamamen arınmış olan bitkilere farklı anlamlar yüklemeye devam edeceğiz .
Buyurun bu uzun çümleği ilgi ve alakanıza sunuyorum .

Not: 151 nolu mesaja cevaben , yeni farkettim

gece
31-07-2009, 00:55
Sn , gece ,
az çok botanik okumuş herkes aslında çiçeğin bir üreme organı ,
tohumun da bir cenin olduğunu bilir .
Demek istediğim bazı konular bu toplumda örselendikçe , açık konuşulmadıkça ,
putlar devleştikçe bizim kendi anatomimizle ilgisi olmayan , ayıp , günah konularından
tamamen arınmış olan bitkilere farklı anlamlar yüklemeye devam edeceğiz .
Buyurun bu uzun çümleği ilgi ve alakanıza sunuyorum .

Not: 151 nolu mesaja cevaben , yeni farkettim

Cevap vermeye değer gördüğünüz için teşekkürler.

Yalnız 151'no'lu mesaj (http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=471116&postcount=151)da sadece; farklı düşünenlere "hasta beyinler" demenize ve bu "hasta beyinlerin" verecekleri isimlerin "tamamen ilgisiz" bitkilere verileceğine katılmadığımı belirtmiştim.

Penis / Peter biberi isimlendirmesi ile ilgili düşüncem, konunun 18. mesajın (http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=468594&postcount=18)da atıf yoluyla belirtilmiştir. İsmi yadırgamamıştım, yadırgamıyorum.

Ancak bu, değiştirilmesini öneren insanların beyinlerine teşhis koymamı ya da başka isim önerecek olanların önerilerini bile görmeden "tamamen ilgisiz" olarak isimlendireceklerini düşünmemi gerektirmiyor.

Kimse, kimse ile hemfikir ya da karşı fikirde olmak zorunda değil, hele hele burada olduğu gibi çoğunlukla yazıları dışında hiç tanımadığımız ve büyük ihtimalle de hiç tanışmayacağımız, toplumun her kesiminden, sadece ülkemizin değil, dünyanın her yerinden, her yaştan insanlar arasında olunduğunda hiç değil! Ve bu, fizikçi arkadaşımızın mesajı (http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=469712&postcount=64) ile bence çok güzel ve doğru olarak ifade edildi. Fizikçi'yle, "sürekli öfkeliymiş gibi" algılaması dışında, tamamen hemfikir olduğumu da belirtmeliyim.

"İlgi ve alakama sunduğunuz" (!?) "uzun cümle" konusunda yanıtım da korkarım kendim ve "bu toplumda" tanıdığım birçok kişi ile birlikte, "bitkilere farklı anlamlar" yüklemeyenler ama yükleyenlere de yüklenmeyenler arasında olacağımdan ibaret olacak.

Çünkü; bu toplumda yaşayan ve bu topluma ait olmaktan utanmayan bizler, bu sırada, odalarımızdaki, pencerelerimizdeki, balkonlarımızdaki, bahçelerimizdeki, tarlalarımızdaki, bağlarımız ve dahi dağlarımızdaki ama en çok da yüreklerimizdeki, çok sevdiğimiz bitkiler ile ilgileniyor ve 151 no'lu mesaj (http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=471116&postcount=151) başlığının gereklerini yerine getiriyor olacağız.

Katılan katılır, katılmayanlara da "sağlıkla ve selametle kalın" der, sevdiğimiz ve yukarıda yazılan işimize bakarız.

gece
cümlelerini sadece size değil, "ilgi ve alakalı" herkese sunan forum kişisi!

Volare
31-07-2009, 02:23
;) açık , net ve sade...
Malesef Sn. Freud ve Sn. Jung bu siteye üye olmadıkları (ve hayatta olmadıkları) için beni savunamıyorlar .Ben ismi yadirgadigimi soylemedim,
sadece boyle bir isim (ve cinsel cagrisim iceren her isim)verilmesinin sebeplerine degindim.
Buraya 18 yasindaki oglumun konuyla ilgili yorumunu ekliyorum ,, Koca koca insanlar , ulkemizin en kritik gunlerinde bunu mu tartisiyorlar ?"
Soru...

gece
31-07-2009, 13:29
;) açık , net ve sade...
Malesef Sn. Freud ve Sn. Jung bu siteye üye olmadıkları (ve hayatta olmadıkları) için beni savunamıyorlar .Ben ismi yadirgadigimi soylemedim,
sadece boyle bir isim (ve cinsel cagrisim iceren her isim)verilmesinin sebeplerine degindim.
Buraya 18 yasindaki oglumun konuyla ilgili yorumunu ekliyorum ,, Koca koca insanlar , ulkemizin en kritik gunlerinde bunu mu tartisiyorlar ?"
Soru...

Merhaba, maalesef savunmaya ihtiyacınız yok, çünkü; saldırı veya yargılanma durumunda değilsiniz. Link de vererek isimlendirme konusunda benzer görüşte olduğumuzu belirtmiştim.

Ancak Freud (http://tr.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud) ve Jung (http://tr.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_Jung)'a ihtiyaç duyuyorsanız, listenize Karen Horney (http://en.wikipedia.org/wiki/Karen_Horney)'i mutlaka katmanızı önerebilirim. Hatta tek başına Horney (http://sozluk.sourtimes.org/?t=karen+horney) sizi çok rahat 'savunabilir'di. Tercih sizin tabii.

Yanıt...

Evet. "Koca koca insanlar" bir şekilde, ilgilendikleri konu üzerinde buna ihtiyaç duydular ve medenice bunu tartışıyorlar. Yer ve zaman itibariyle buna ihtiyaç var ve bu ihtiyaç için gereken yapılıyor.

Fezaya ve aya gitmeyi amaçlayan bir topluluk olsaydık, bununla ilgili çalışma ve tartışmaları yapardık. Ancak burası bitkilerle ilgili bir site ve biz de bunu yapıyoruz.

Hem koca koca insanlar, hem de minyon tipli "insanlar", yapılması gerekenleri yerinde ve zamanında yapsalar, beğenmedikleri, küçümsedikleri kişi ve düşünceler ile konuları sümen altı etmeseler "ülkeler kritik günler" yaşarlar mı? Diye de sorun oğlunuza, selamımızla birlikte.

gece
forum yazışmalarında sorgu ve savunmayı gereksiz bulan forum kişisi!

cenan
31-07-2009, 17:34
Bazıları sırf laf ebeliği yapmak için ne kadar gereksiz muhabbetlere girmiş.Kusura bakmayın bende bu ailenin üyesiysem benim de bu kadarcık bir laf etmeye hakkım olduğunu zannediyorum.Ne kadar meraklı insanlar var birbirini ezmeye, kendini bilgisini üstün göstermeye çalışıp üstelik bunu karşısındakine laf yapıştırarak kanıtlamaya çalışan.Böyle nezih bir ortama, ben bu kadar mahalle ağzı lafları yakıştıramadım.
İnsanların fikir özgürlükleri vardır.Ama fikir özgürlüklerinin yanında saygı olamalı "başkalarının fikrine saygı". Kavgalar bu sebepten çıkar, küslüklerde,kırgınlıklar da..hatta cinayetlerde! Bu sayfada bir çok kişinin kalbi kırıldı.Peki değermiydi?

m.a
31-07-2009, 17:37
sevgili cenan çok haklısın kalbi kırılan insanlar okadar çokki. sana katılıyorum çok güzel söylemişin teşekkür ederim.

malina
31-07-2009, 17:52
Konu adını değiştirmediğime göre kalbi kırılanlar değişmesini isteyenler oluyor...

Yazdıklarınızdan bunu mu anlamalıyım?

m.a
31-07-2009, 18:04
konu adını aştı bu konuşmalar kalbi kırılanlar konu adı değişsin diyenler değil bence. buraya aklına geleni yazıyor herkes tartışmalar hakaretler kırıyor kalpleri. her iki tarafta kırdı birbirlerini. bilmem anlatabildimmi umarım bundanda bir yanlış anlama çıkmaz artık nasıl yazacağıma karar veremez oldum cevap verirken . ben tarafsızım bunu merak ediyorsanız. saygılar.

malina
31-07-2009, 18:12
Esas mesele konu adıydı. Bu konuda mı tarafsızsınız?

Kimse birbirini kırmasın, sevelim sevilelim yazılarındansa, konuyla ilgili düşüncelerin yazılması daha iyi olur. İsim farketmiyorsa, bunu net biçimde söyleyebilirsiniz.

cenan
31-07-2009, 18:24
Esas mesele konu adıydı.

ben yazacaktım m.a yazmış "konu adını aştı"

çok sey var aslında sayın malina.Bende yazmaya kalkarsam benimde yadırgadığım insanlardan farkım kalmayacak.o yüzden söz gümüşse suküt altındır diyorum başka birşeyde dememe gerek yok. KIrgınlık içinde bir şey söylemek isterim.günlerdir sadece okuyorum bu sayfayı ve ben okuyarak kırıldım mesela.Değer verdiğim arkadaşların bir çırpıda atılmalarına kırırldım ne kadar telden tutuyoruz demekki bu sitede.Halbuki sitemizde en önemli kavramın terbiyemizi bozmadan türkçemizi güzel kullanarak forumu kullanmalıydık.Ama burayı suistimal edip başka benzetmelerle ( biz aile içimizde dahi o kelimeleri kullanmazken) içini döküp rahatla köşesi olarak kullananlar dururken niçin gidenler onlar oldu ?

thomasina
31-07-2009, 18:35
Son itirazlara katılmadığımı söylemeliyim. Konu aslında adını aşmadı. Yalnızca son birkaç sayfadır yazılanlar konunun derinine inerek her iki tarafında (ki burada iki taraf olan bitkinin ismiyle ilgili taraflar yoksa kırılan ve kırılmayan değil) birbirini anlaması adına olduğunu düşünüyorum. Neden bazen çok gergin olmayıp da olayı etraflıca ve bilimsel ve hatta bazen felsefi olarak ele aldığımızda konu değişmiş gibi geliyor anlayamıyorum. Oysa baştan beri belki de herkes konuyu bu şekilde ve bu dille tartışsaydı ne kırılan ne de kıran olacaktı. Ben kendi adıma ateşli olup da en had bildirici cümlelerin kurulmasındansa sakin sakin aklına gelenin söylenmesinden yanayım. Daha çok alışveriş oluyor.

malina
31-07-2009, 18:39
ben yazacaktım m.a yazmış "konu adını aştı"

Bu yazdıklarınızla da konu adı dışı yazışmalara katkıda bulunmuş olmuyor musunuz?

Güler
31-07-2009, 19:01
.Değer verdiğim arkadaşların bir çırpıda atılmalarına kırırldım ne kadar telden tutuyoruz demekki bu sitede.dururken niçin gidenler onlar oldu ?

Artık bu konuda yazmak ben de istemiyorum, ama haksızlık ediyorsunuz.
Kimler dururken başkaları atıldı?
Arkadaşımız" ben bu isim değişmedikçe siteyi protesto edip ayrılıyorum" diye kendisi ayrılmadı mı?
Diğer bir arkadaşımız da" ben zaten gereğini yaptım ve ayrılıyorum" diyerek mesajlarını silerek gitmedi mi?
Bir başka arkadaşımız da " kendi isteğimle beni üyelikten siliniz" diye talep etmedi mi?

Konuyu nerelere getirmek istiyorsunuz anlayamıyorum.
Arkadaşlar, tartışmak istemiyorsanız yazmayınız, başlığı hoş karşılamıyorsanız okumayın olsun bitsin.

Bahar
01-08-2009, 00:19
Bende arkadaşlara katılıyorum biberin ismi çok tuaf.Yeni isim şart:mad:

DefneD.
01-08-2009, 00:42
Tuaf derken????

Yeni isim önermiyoruz. Bu biberin ismi Penis biberi (Peter Pepper). Neden rahatsız olduğunuzu anlatmayı deneseniz?

caucasus
01-08-2009, 11:10
Tuhaf demek istedi zannedersem :)

Kabak benim başıma patlamadan ben kaçayım. İsim uygun bence.

Uğraşan arkadaşlara da kolay gelsin, bu bölüm toz duman olmuş.

Bağdadi
02-08-2009, 00:44
Allah boş bir zamanında oyalanırken Kadını yaratmış ! Çok beğenmiş meleklerine danışmış...ondarda hayran kalmışlar.Güzellik onda, Zarafet onda, kurnazlık onda vs.vs.:))
Eksikli olmasın diye erkeği yaratmak için özeline çekilmiş.Aradan günler haftalar geçmiş ama ortada bir şey yok.Melekler çok merak etmişler ve sormaya karar vermişler ve sormuşlar hani ?
Yaptım buda çok güzel oldu ama teknik bir sorun var.Aklını başına koyduğumda PP çalışmıyor,PP çalıştığında ise aklı çalışmıyor demiş. :))
Gelelim bizim meşhur bibere ! Bülbülün çektiği dilinden derler. Biberimizinde çektiği şeklinden ve isminden.İsmini değiştirmek bence mümkün değil.Şeklini ne yapalım ? Bırakalım ismi kalsın yerinde.Ayıp bir isimde değil.Tıp dilindeki ismi ile müsemma :))
Küsmesin kimse, kimsede kovulmasın bence,Atalarımıza falanda saldırılmasın bu yüzden.Bu PP huyudur. :)) Baş aldırmış, baş verdirmiş.Servetleri yok etmiş,Baltacı hikayesini unutmayalım... hep bu PP marifeti :)).
Hamam oğlanları ile halvetten bahsederek Şanlı Türk tarihine uyduruk şeylerle bahis eden arkadaşımız.Söylerse hangi millete mensup olduğunu cevap hazır.:))
Ağzı olan konuşuyor bende konuştum işte :))

malina
02-08-2009, 10:29
kimse de kovulmasın bence

Kim kovuldu söyler misiniz?

Okuduklarının bir kısmını anlamayanlardan mısınız siz de? :)

Bağdadi
02-08-2009, 13:10
Sayın Malina ! Okuduklarımı algılamaktan öte satır aralarını okumamdan kaynaklandığını sanıyorum. :D

Bahar
02-08-2009, 13:38
Tuaf derken????

Yeni isim önermiyoruz. Bu biberin ismi Penis biberi (Peter Pepper). Neden rahatsız olduğunuzu anlatmayı deneseniz?

Sn.defne bende neden bu kadar bir harf eksikliğine takıldığınızı anlamadım.Ayrıca ben fikrimi belirtim.:mad:

malina
02-08-2009, 18:22
Sayın Malina ! Okuduklarımı algılamaktan öte satır aralarını okumamdan kaynaklandığını sanıyorum. :D

Hangi satır arasında, siteden kovulan birini buldunuz? Kovulma önemli eylemdir, öyle satır aralarına falan saklanmaz :)

hozat
02-08-2009, 19:46
Ben ne biberin adına ne de konunun uzamasına takılıp kalmadım.
Ayrılan arkadaşların arkasından onların adına bu kadar yorum yapılmasına takıldım.

Ayrılan arkadaşlarımız "sofraya küsüp " kalkan çoçuklar değiller,alkışlarla sahneye geri gelecek "sanatçı" da olmadıklarına göre, kendi hür iradeleri ile verdikleri karara saygısızlık olmuyor mu?
Daha dğrusu "siz iradenizle kara vermediniz",biz arkanızdayız ne olur bu kararınızı düzeltin demeye geliyor.
Bence bu tutum onları daha çok incitecektir.Bakın:Hakkım olmayarak ayrınlarla ilgili yorum yapmış oldum istemeyerek.
Ben konu başlığı ne ise onunla ilgli yorumları okumaktan ve yazmaktan yanayım.
Saygılarımla

safacander80
02-08-2009, 22:34
İlk sayfadan itibaren, dikkatle okudum. Bu bitkinin bir adı daha var en orjinalinden, başlıkta da var, o tercih edilmemiş. Peter pepper adı yeterli vurgulamayı yapmadığı için sanırım,başlık için tercih görmemiş, ancak mal meydanda. Ben şahsen hiç bir markette penis biberi diye sormam bunu,soramam. Bu benim özgür düşünmediğimi gösteriyor kimlerine göre. Benim mesleğim düşünemiyeceğiniz kadar özgür düşünmemi gerektiriyor.

Penis biberi, penis, t...k diyerek özgür ve medeni, ve bilimsel olunduğunu da öğrendim:) Güzel dilimizi, gayet güzel kullanarak olaya bakışını anlatan bir üye üyeliği dondurularak susturulmuş, nedense ortalık yerlerde konuşulmayacak kelimeleri kullananlara değil, bu ismin değiştirilerek kullanılmasını isteyenler bir koşu yanıtlanmış:) vede biraz haddini bildirme, biraz tehdit, Şimdi (nerede diye sorulur) Satır aralarında filan değil, ben baştan sona okudum, siz de okuyun, insanlar yanıt verirken çekinir olmuşlar. Oda niyeyse...İş erkek cinsel organ adlarından sıkılıp, kadınınkilere el atmeye gidince sayın Malina (herkes öyle diyor) el koymuş. Benden bir artı almış

Bu biber bir yıl evvel görücüye çıkmış, hiç rağbet görmemiş, yetiştiricisinin prezantasyonunun da faydası olmamış, kimse bu ilginç biberle ilgili bir tek kelime yazmamış!!! geçmiş gitmiş, açılması bir tuhaf zaten. Biberle ilgili ne yetiştirilmesi, ne yetiştirilme şartları ile ilgili bir soru sorulmamış, kaldı ki forumun içinde cevabını alamamış hakikaten bir soru olan, sorular var, görülmemiş, yanıtlanmamış, olabilirde, insan cevap yazarken gözden kaçırabiliyor. Siz hiç uyarıda bulunmamışsınız sayın malina (size böyle diyorlar)

Bu başlık, tv gündüz kuşağı atışmalı proğramlarının formatını anımsatıyor bana. Yanlı olunması hiç hoş değil, kullanılan kelimeleri siz günlük yaşamınızda kullanabilirsiniz, buna bir şey demeğe kimsenin hakkı yok. Ama kullanmak istemeyenlere yapılan hakikaten zulüm gibi bir şey olmuş. Ne diyeyim, arkadaş söylemiş, ağzı olan konuşuyor. Benim de var. Bir de kebap macerası varki Peter pepper ile bağlantı kurularak anlatılan, evlere şenlik:( Benim hanım billur kebabını çok iyi yapar, saçta, böbrekle birlikte kavurur. Arkadaşımı aradım sordum, sizin oralarda başka adı varmı diye, yoook dedi, ben ağzımı doldura doldura (o satırlarda vurgulamalı yazılmış, ben de öyle okudum) söyleyince ohaaa be kardeşim çüş artık cevabını aldım. Benim arkadaş tam oralı değil demek Şimdi ben yeni bir üye kalkıp bunları söyleyince aşağıdaki gibi olabilir………

Orjinal Mesaj Sahibi trida

Siteye çok güzel katkılarda bulunan arkadaşlarımızı üzmeyip kırmasaydık.

Bu değişkenleri her üye için ayrı ayrı hesaplayıp öyle davranamam.
Eski, yeni üye ayrımı yapmayı sevmiyorum ama forum üyelerini ve işleyişini biraz daha tanıyacak kadar zaman geçirmenizi öneririm...
Hıııııııııııııııııııııııı hıııııııııııııııııııııııı sen sus bakayım denilebilir.
Veya
Orjinal Mesaj Sahibi optimus
siz ne yaptığımı sanıyorsunuz sevgili malina?
Çok uzattınız. Biraz da uzaktan izlemeyi denemediniz. Forumun diğer üyeleri bu tartışmayı bitirince üyeliğinizi tekrar aktif hale getireceğim. Yoksa sizin duracağınız yok ve belki de konu bu yüzden bu kadar uzadı...

Olabilir……..satır aralarında olmuş da……. Bu arada duracağınız yok denen kişi bir tek yanlış kelam etmemiş, barışcıl, akılcı, ve geçmişine hatası-sevabı,doğrusu-yanlışı ile sahip çıkarak. Konunun hikayesini dışarıdan objektif bir gözle okumuş, (okuduklarımı alglama sorunum yoktur), ve tamamen yazılanlar üzerine yorum yapmış bir üyenize davranışınızı merak etmiyor değilim. Pete pepper dediğim için, yukarıdaki ayniyle vak-i yazışmaları kopyaladım diye ceza kesilecek mi? (polislik yaptığımı unutuyorlar) demişsiniz de
Merhaba demeden önce bu konuyu irdelemekte fayda gördüğümü söylemeliyim.

DefneD.
02-08-2009, 23:16
İlk sayfadan itibaren, dikkatle okudum.
Eğer dediğiniz gibi olsa idi, aşağıdaki mesajları da

Sevgili arkadaşlar, ben de başlığı görünce biraz şaşırmadım desem yalan olur.
Daha sonra mesajlardan sayın malina'nın bahçemdeki fotoğraflardan bu başlığı açtığını okudum.
Bu biberin tohumlarını arkadaşımız karınca70 satılığa çıkardığında bana da orjinal geldiğinden almıştım.
Sitede satışı yapılırken de penis biberi tohumu başlığı altında satılmıştı. Başka bir ismi olduğunu da şimdi öğrenmiş bulunuyorum.
Satın aldığım tohumlardan kolayca bu biberleri yetiştirdim. Bunu da Güler'in bahçesinde sizlerle paylaştım.
Daha sonra bu tohumlardan isteyen arkadaşlarıma dağıttım.
Şu an elimde bu tohumlardan hiç yok.

Biberin ismini de ben koymuş değilim. Aldığım isim altında ürettim. İnternet sayfasında nasıl geçiyorsa ismi de odur.
İsteyen nasıl adlandırmak istiyorsa adlandırsın, kendilerine kalmış.

Dün yazacaktım unutmuşum. İçimde kalmasın :)

Selis, kimsenin haberi yok yazarak yeni bir konu açınca, biberden haberdarız anlamında, Güler'in Kasım 2008 tarihli mesajını kahveden taşıdım. Mesajlar yazılış sırasına göre dizildikleri için, ilk mesaj Güler'in mesajı oldu. Ayrıca başka konuların içinde de biberle ilgili yazışmalar var. Fotoğrafsız oldukları için onları da taşımadım.

Yani ben durduk yerde, geçen yılın bir mesajını alarak yeni konu başlatmadım :)

Okumuş olur ve aşağıdakini yazmazdınız

Bu biber bir yıl evvel görücüye çıkmış, hiç rağbet görmemiş, yetiştiricisinin prezantasyonunun da faydası olmamış, kimse bu ilginç biberle ilgili bir tek kelime yazmamış!!!

Şimdi siz de yazmışsınız ya bu başlığa, demek ki ilgi çekmiş, en azından sizin ilginizi:)

Dikkat ederseniz, konunun başlığında bu biberin iki ismi de kullanılmış. (Penis Biberi/Peter Pepper) İkisinden birini kullanabilirsiniz. Penis biberi/Peter Pepper yetiştiriciliği başlığı ayrı, dilerseniz orayı da ziyaret edin:)

Bağdadi
02-08-2009, 23:35
Sayın Malina ! Ben burada kendimi misafir addediyorum siz ise ev sahibi...
Misafirlerinizden biri haklı veya haksız bir konudan size kırılıyor ve ben gidiyorum diyor ve gidiyor.Buraya kadar her şey normal. Şahsi tercihini kullanmış ve gitmiş.
Küsen misafiri uğurladıktan sonra :D Kalan misafirlere (varmı başka gitmek isteyen ) demek ! Hadi sizde gidin demek gibi geldi sanki...:D
Belki benmi alınganlık yaptım bilmemki !
Burayı seviyorum sevmeseydim bulunmazdım. :D

safacander80
02-08-2009, 23:49
Aynen diğer mesajlara verildiği üzere bir tepki....Malum biberi bahçesinde yetiştiren hanımefendi bu biberin fotoğrafını bir yıl önce yayınlamış, bir tek yorum yazılmamış. Ve demek biber kahveye konu olmuş:) Hanımefendi, benim kahve kültürüm olmadığı için oralara ziyarete gitmedim. Kalması gereken yer de orasıymış. Balkon topiklerinin arasında bahçede yetiştirilmiş bir biber.... Yani kullanılan kelimeler sizi hiç rahatsız etmedi de, benim nerelerde gezdiğim, biberin bu yazışmalara sebep olmasına duyduğum üzüntü ve yadırgama ile yazdıklarım mı rahatsız etti? Ayrıca forum kurallarında forum gezmek mihmandar eşliğindedir diye bir kayıt okumadım. Vede dediğim gibi biberin adı üzerine açılımlar ortada... biberin yetişmesi, ihtiyaçları, çimlenmesi ile ilgili olan pek bir şey göremedim. Fazlaca uğrayan yok oraya da...AMAN ALLAHIM KÖR MÜ OLDUM YOKSA...bilimsel botanik yazılımlar var da, ben mi okuyamıyorum? Benim ilgimi çeken veya çekmeyen konuları mı sorgulayacaksınız siz?

selenn
02-08-2009, 23:56
Kahve kültürünüz olsa da buna pek vakit bulamamanız doğaldır zira bugün üye olmuş birisinin tüm forumu incelemesi normal olarak akıl karı değildir.

Bu başlığa bu kadar takılıp kalmayın eğer bu kadar rahatsızsanız; daha işe yarar başlıklarımız var; bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) ve bunun (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11) gibi.

Sevilay
02-08-2009, 23:59
Sayın safacander80

Ben bu siteyi, cam güzeli hakkında bilgi ararken keşfetmiş, önce bir süre okumuş ve sonra da üye olmuştum.
Üye olduktan sonra da, bir süre sadece okumaya devam etmiştim.

Varsayalım dün üye oldum..
Eğer bitkiler hakkında bilgi arıyorsam, böyle de bir derya bulmuşsam, sanırım önce tüm bitki başlıklarını olabildiğince okumaya zaman ayırırdım.

Dün bir, bu gün iki, penis biberi başlığını hatmetmeye çalışıp, insanlar hakkında, sen şöyle yazmışsın, taraflı davranmışsın, sen de böyle yazıp ezilmişsin demezdim.

Tabii, amacım bitkilerle ilgilenmek olsaydı.:)

Biberlerle ilgili başlığı okurdum mesela, biber adı hakkındaki tartışmalardan önce.

Nedense sizin mesajınızı okuduğumda, siteye sadece bu konu hakkındaki fikirlerinizi yazmak için üye olduğunuzu düşündüm, taraflıca yazarak hem de.

Ben sizin gibi, tüm başlığı hatmedim, bunca zamandır üyeyim, halâ tüm başlıkları okumuş değilim. Ama siz, nedense tüm başlıkları hızla okumuş, sorulan sorulara verilemeyen cevapları bile tesbit etmişsiniz.

Bu başlığı tv dizindeki kadın programlarına benzetmişsiniz.
Okuyup, inceleyip, yargılayıp, yazarak, siz de reyting yükseltmiyor musunuz sizce?

Bu başlıktaki tartışmalara bir anlam veremiyorum, tartışmaların uzaması bir tür kompleksten mi kaynaklanıyor anlamıyorum, ama bu biberin adı bu, siz bu bibere domates de deseniz, şekli değişmeyecek.

E, sonuçta bir bitki olduğu için, bu sitedeki diğer bitkiler gibi bir başlığı da hakediyor.
Daha neyi tartışıyoruz?
Bu başlıkta bir çok kez yazıldığı gibi;
İstemiyorsanız eğer, almayın, yetiştirmeyin, okumayın.

Bir de, başka gitmek isteyen var mı sorusu var.
Ve ona gelen tepkiler.

Malina sitenin sahibi, evet ama, kimseyi buraya zorla davet etmiyor.
Ayrıca tüm gün bilgisayarın başında oturup, tüm mesajları tarayıp, acaba herhangi bir başlıkta, gitmek isteyen bir üye var mı diye arama yaptığını da sanmıyorum.

Bu başlıkta bir tartışma var, gitmek isteyen de var, hazır eli değmişken başka gitmek isteyen varsa diye sorulmuş bir masum sorudur o bence.:)

Kısacası, bu kadar abartıp uzatmaya gerek yoktur.:)

selenn
03-08-2009, 00:04
Bu başlıkta bir tartışma var, gitmek isteyen de var, hazır eli değmişken başka gitmek isteyen varsa diye sorulmuş bir masum sorudur o bence.:)

Çok da güzel ve son derece kibar sorulmuş bir soru bence. Ben o kadar sabırlı olamazdım ne yalan söyleyeyim.

DefneD.
03-08-2009, 00:12
''Kahve'' den ne kast edildiğini anlamanız için bu sitede biraz vakit geçirmeniz gerekecek sanırım.
Eğer bilgisayara ve internete hakimseniz mihmandara gerek yok, kendi başınıza sitede yolunuzu bulabilirsiniz. Yeter ki isteyin, yeter ki önyargılı olmayın.

Sizin ilginizi çeken konulara yazmanıza kimse itiraz edemez. Ama ''ilginizi çekmeyen'' konulara yazıp, ''rahatsızlık'' bildirmeniz abesle iştigal olur.

Kelimelerden korkmayın. Ve üzülmeyin:)

BalıkcıSerdar
03-08-2009, 00:17
.....Küsen misafiri uğurladıktan sonra :D Kalan misafirlere (varmı başka gitmek isteyen ) demek ! Hadi sizde gidin demek gibi geldi sanki... :D

İşte önce Sn. Bennur'un, peşinden Sn. Jineop ve benim "alınganlık" gösterdiğimiz konuya dönüldü yine:)

Tekrar yazmak istemiyordum ama, Sn. Bağdadi'nin konuyu tekrar açması üzerine, "ayrılanlar" konusunda "kimse kovulmadı, forumdan insanlar kendi istekleriyle ayrıldılar" diyenlere bir sorum olacak;

Tartışmanın başlamasına sebep olan Sn. Hakany'nin forumdan ayrılmak istemesinin nedeni belli (penis biberi ismini protesto etmek için), peki Sn. Bennur ve Sn. Jineop'un "kendi istekleri ile" ayrılmak istemelerinin nedenini açık açık söyler misiniz? Kalmış ki özellikle Sn. Jineop (Sn. Bennur ile pek diyaloğum olmadığı için fikir yürütemeyeceğim) forumda olmaktan ve burada insanlarla bir şeyler paylaşmaktan mutlu olan bir insandı, durup dururken mi "kendi isteğiyle" ayrılmak istedi?

Bu arada Sn. Safacander80, herkes Sn. Malina'ya sizin belirttiğiniz şekilde hitap ediyor olabilir, ama ben herkese "Sn." diye hitap ediyorum onu da ayrıca belirteyim:) Bunun nedeni de; insanların nick'lerinden çoğu zaman bay veya bayan olduklarını ayırtedemeyip, "... bey" veya "... hanım" diye hitap ederken yanılgıya düşmemek için.

DefneD.
03-08-2009, 00:24
Aynen diğer mesajlara verildiği üzere bir tepki....

Pardon, siz gönderilen mesajları yok sayarak, tartışmayı kendinizce yeni bir boyuta taşıyıp ''aynen diğer mesajlara verildiği üzere bir tepki'' (sizin tanımlamanız) yaratmış olmuyormusunuz?

Ben sizin, okuduğunuzu iddia ettiğiniz, ama gönderdiğiniz ilk mesajınıza göre görmemezliğe gelmeyi seçtiğiniz mesajları işaret ettim. Bunlara cevabınız yok mu?

Bağdadi
03-08-2009, 00:38
Sn Malinanın en son ihtiyaç duyacağı şey... :D Bir Avukat
Kimsenin savunmasına ihtiyaç yok.Çünki eleştiri yok.
İki kişi konuşuyor. :D Cümlelerin sonuna gülücükler ekleyerek. Yani kavga yok.

Ferda Ülkümen
03-08-2009, 00:57
İki kişi konuşuyor. :D Cümlelerin sonuna gülücükler ekleyerek. Yani kavga yok.

Manasız cümlelere gülücükler ekleyerek ortamı germeye mi çalışıyorsunuz?

Kalmış ki özellikle Sn. Jineop (Sn. Bennur ile pek diyaloğum olmadığı için fikir yürütemeyeceğim) forumda olmaktan ve burada insanlarla bir şeyler paylaşmaktan mutlu olan bir insandı, durup dururken mi "kendi isteğiyle" ayrılmak istedi?

.

Jineop bunu daha önce de sudan sebeplerle yapmıştı;

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=401811&postcount=637

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=402195&postcount=661

Bu seferki şanssızlığı tansiyonu yüksek bir konuya denk getirmesi olabilir.

Bennur ise birçok mesajını ve fotoğraflarını silip, ayrılmaya karar vermiş zaten.

Ayrıca safacander80' in kim olduğunu tahmin edebilen yok mu aranızda?

TuruncuHis
03-08-2009, 01:23
Daha önce de söylediğim gibi "Penis Biberi" adına itirazım yok. Fakat dili yabancılaştırmamak adına "Peter Pepper" yerine "Peter Biberi" olarak anılmasını doğru buluyorum.
Buyrun yeni tartışma mecrasına :D

hozat
03-08-2009, 01:25
Sayın Ferda Ülkümen,
Bu bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Bana göre:
637 ve 661 nolu masajlar sözün bittiğiği yerdir.

"arif olan anlar"
saygılarımla

Güler
03-08-2009, 08:08
Sevgili Sevilay, selenn, safacander80'in kimliğini sayın malina açıklayabilir.

Benim anlamakta zoluk çektiğim husus da arkadaşlarımız burada yazışırlarken birden celâllenip ayrılıyor, daha sonra da yeni bir isimle yeni üye olarak foruma katılıp, aynı hızla yazışmalarını sürdürmeye devam etmek istiyorlar.

Güler
03-08-2009, 08:17
Sevgili BalıkçıSerdar, arkadaşlarımızın neden ayrılmak istediklerinini bize mi soruyorsunuz?

Arkadaşımız jineop ile yaptığım telefon görüşmesinde düşüncelerimi ilettim, sanıyorum kendisi de kabul etti ama foruma dönüp dönmemek kendisine kalmış.

Arkadaşımız bennur ise ayrılmayı daha baştan kafasına koymuş ki " ben gereğini yaptım" diyerek mesajlarını silmiş.

Siz ne yapılmasını bekliyor sunuz?

maki01
03-08-2009, 11:31
Sevgili malina, çok sabırlı ve çok hoşgörülü bir insan. Üslubu sert, kısa ve yalın . Böyle olmak zorunda hatta zaman zaman bu kadar hoşgörü niye diye geçiyor içimden. Sabır taşı olsa çatlardı.
Yeni üye :D olup, site ile ilgili bilgisi bu kadar fazla olan kişiler, internette kimliksiz dolaşılamayacağının farkında mı acaba? Ya da bunun :D gülümseme değil, dil çıkarma olduğunun. Komik duruma düşüyorsun, devekuşu misali...

malbman
03-08-2009, 11:38
Hamam oğlanları ile halvetten bahsederek Şanlı Türk tarihine uyduruk şeylerle bahis eden arkadaşımız.Söylerse hangi millete mensup olduğunu cevap hazır.:))

Öncelikle bir konuda anlaşalım; sizinle arkadaş falan değiliz. Kendinizi bu tür vehimlere kaptırmayınız.

Sonralıkla da sorduğunuz hangi milletten olduğum sorusuna cevap vereyim: sizin kendinizi sandığınızdan çok daha fazla Türküm. Ama sizinle aramdaki fark; ben tarihimi, sizin aksinize, iyisiyle de kötüsüyle de kabullenebiliyorum. Bunu da Türk tarihinin sizin gibilerin zihninde hep iyi yanları ile yer edinip, olur olmaz yerde sizin yaptığınız gibi, sizler tarafından savunulmaya ihtiyacı olmadığına emin olduğum için yapıyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Eğer ilkokul düzeyinde eğitim almışsanız, aslında tarihimizdeki o muazzam büyüklüğün yanında, bir o kadar da tuhaflık ve sapkınlığın olduğunu bilmeniz gerekirdi ve dolayısıyla

Ağzı olan konuşuyor bende konuştum işte :)) alıntısındaki gibi, yazdığınız eyleme uygun davranmazdınız.

Nail Sarı
03-08-2009, 12:11
Arkadaşlar
Bu biberle ilgili yetiştirme şartları ve mevsimi ile ilgili tecrübesi olanlar var mı? Bizim bildiğimiz biberlerle aynı şartlarda mı yetişir ve tohum elde imkanımız var mı? Saksı ya da bahçede yetişir mi? Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

sercan1969
03-08-2009, 12:33
Ben denedim saksıda da yerde de gayet güzel yetişti.Biberlerin rengi henüz yeşil ilerleyen günlerde fotoğraflarını sizlerle paylaşabilirim.

Lilium
03-08-2009, 12:36
Sevgili arkadaşlarım, konuyu yeni gördüm ve akşamdan beri okumaya çalışıyorum.
Bir sen eksiktin dediğinizi duyar gibiyim, kambersiz düğün olur mu?:p

Yahu bu penis biberi neymişte haberimiz yokmuş. Anlamadığım bu kadar tartışmalar, kırılışmalar, veya adı şu olsun bu olsun demek, niterütürde ki adını değiştirebilecek mi.?

Adını ne koyarsanız koyun, bu sizin ad koymayla adı değişmez, böyle bir yetkiniz varsa buyrun koyun. Bence gereksiz tartışarak birbirimizin kalbini kırıyoruz. Adını değiştirmekle şeklini değiştiremezsiniz, becerebiliyorsanız şeklini değiştirin o zaman kimse ona penis biberi demez.

İster Peter Pepper deyin, ister peter biberi deyin, siz ne derseniz deyin, onu gören eline alan ne biberi olduğunu dıştan olmasa bile içinden ne biberi olduğunu tebessümle söyliyecektir bu çocuk olsa dahi.

Tohumundan elde etme imkanı varsa ben isterim, ya kimse ellemez ya da bahçede biber kalmaz, talep varmı yokmu tecrübe etmiş oluruz.

malina
03-08-2009, 12:52
safacander80 kullanıcı adlı kişinin üyeliği kapatılmıştır.

Bir foruma yeni üye olup tartışılan konuya balıklama dalanlar, başka son beklemesinler.

malina
03-08-2009, 13:24
Galanthus (Kardelen) ve diğer soğanlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16478)

safacander80 ilk mesajını buraya yazmış. Benden önce yakalayan var.

Orjinal Mesaj Sahibi bennur http://www.agaclar.net/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=466324#post466324)
5. İris tuberosa ( yumrulu iris) , Fiyat 10 adet 5TL
6. Fritillaria imperialis ( Ters lale, kral tacı) Fiyat 6 adet 6TL
8. Freesia, 4 çeşit ana soğan:40 soğan her renkten 10ar adet 20TL
Ayırırsanız sevinirim.
Orjinal Mesaj Sahibi safacander80 http://www.agaclar.net/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=473104#post473104)
5. İris tuberosa ( yumrulu iris) , Fiyat 10 adet 5TL
6. Fritillaria imperialis ( Ters lale, kral tacı) Fiyat 6 adet 6TL
8. Freesia, 4 çeşit ana soğan:40 soğan her renkten 10ar adet 20TL
Ben de rezervasyona dahil olayımNe tesadüf bu arkadaşımızla zevkleriniz ortakmış:)

Bağdadi
04-08-2009, 00:42
Her söze verilecek bir yanıtımız var. Önce söze bakarım sözmü diye ? devamını yazmayım demagoji yapmak yanlış anlaşılmalara ve mesaj kirliğine yol açıyor.Ortamı germemek adına bu meşhur biberdeki son mesajım.

malbman
04-08-2009, 03:27
Peh peh peh, ne yüce gönüllü bir davranış (mı) sergilemişsiniz. Ben de önce kumaşa bakarım, üzerinde durduğu ŞEYE elbise olabilecek mi diye; bu ise benim ilk mesajım, ortamı germek adına.

Ama hala o var olduğunu iddia ettiğiniz (kerameti kendinden menkul) yanıtınızı alamadık.Yoksa gerçekten yok mu?

hazan-z
04-08-2009, 08:36
Esas mesele konu adıydı. Bu konuda mı tarafsızsınız?

Kimse birbirini kırmasın, sevelim sevilelim yazılarındansa, konuyla ilgili düşüncelerin yazılması daha iyi olur. İsim farketmiyorsa, bunu net biçimde söyleyebilirsiniz.

Sn Malina,insanları anlamak imkansız.Allah siz yöneticilere sabır versin.Bilirsiniz teşbihte hata olmaz;''MERKEBE ALTINDAN SEMER DE VURULSA,ALTINDAKİ MERKEP AYNI MERKEP'' ise sizce yapacak bir şey varmı? İsim değiştirmek neye yarar.

nisan0671
05-08-2009, 08:39
Merhaba arkadaşlar, haddim olmayarak yazılanları okudum, okudum, okudum.
Tek kelimeyle üzüldüm. Bir isme bu kadar takıp böyle tartışma yapılması...
Söyleyecek söz bulamıyorum.:(

malina
05-08-2009, 09:48
Daha fazla geyik için MSN'yi kullanın...

Savaş
10-08-2009, 21:13
Haaa Savaşcım, senin şu rakı sofrandaki penis biberi meze teklifin hala geçerliyse, bir gün kelimelerden korkmayan dostlarla biraraya gelip bir deneyelim diyorum:)

Ben hazırım. Ama bana önce biraz zaman verin. Önce bu biberi balkonumda zevkle yetiştireyim. Sonra ondan meze yapmayı öğreneyim. Gerisi zaten gelir. Camdan cama, candan cana...

Sevgi ve saygılarımla.

Fatih
10-08-2009, 21:16
Bu bitkinin tohumuna ulaşabilrisem bende yetiştirmek isterim.Caddeye bakan balkonumda çekinmeden yetiştireceğim ancak tohum noksan.İlk mesajımı okuduğumda ben niye böle yazdım dedim bir ara.Fazla karşı çıkmışım.Ancak şimdi yetiştirmek istediğim bir bitki olmak üzere ve olduda:D

Savaş
10-08-2009, 21:27
safacander80 kullanıcı adlı kişinin üyeliği kapatılmıştır.

Bir foruma yeni üye olup tartışılan konuya balıklama dalanlar, başka son beklemesinler.

Biliyorum, benim için yapmadınız ama beni yalancı çıkarmaya çalışan, bundan ne zevk alınacaksa, safacander80 adlı kişinin üyeliğini kapatmanızdan dolayı yüreğime su serpildi. Az önce Adana'lı bir arkadaş, billur kebabının halk arasında bilinen bir diğer adının da "Taşşak Kebabı" olduğu konusunda beni teyit etti. Demek ki bilen var bilmeyen var. Ama ben o isimle ilk tanıdım, yedim ve sevdim. Polemik olsun diye yalan söyleyemeye harcayacak kuruş emeğim yoktur benim.

Benim için isim önemli değil. Kafadaki düşünce önemli. Bakınız, "modern" kelimesini hiç kullanmıyorum. Dikkatinizi çekerim. Didim'de bir yaşlı hacı amca, Allah bizi çarpacak dedi. Neden dedim? Bak şu insanlara! dedi, kumsaldaki tatilcileri göstererek. Çıplak oldukları için mi, yoksa kadın erkek bir arada olduğu için mi? diye sordu eşim. Kadın erkek bir arada oldukları için, dedi hacı amca. Diyemedim ama, o zaman neden yaklaşık 1,5 saattir bu günahı izliyorsun, diye düşündüm. Amca, az sonra nereden geldiyse dedi ki, bana 10-15 sene önce 13+1 loto tuttu. Ben israf etmedim, çocuklarıma birer ev aldım, dedi. Yine içimden, ama beyamca, günahın ve ayıbın çerçevesini şimdi nasıl çizeceğiz? diye sordum. Sonra, hacı amca ile helalleşip ayrıldık. İnsanları herşeye rağmen seviyorum ne yapayım.
Saygılarımla.

berduray
10-08-2009, 21:28
.İlk mesajımı okuduğumda ben niye böle yazdım dedim bir ara.Fazla karşı çıkmışım.Ancak şimdi yetiştirmek istediğim bir bitki olmak üzere ve olduda:D

Asla , asla de me.

Güler
10-08-2009, 22:51
Biberin adı ve şekli nasıl bazı arkadaşlarda şok yarattıysa, tadı da felâket acı. Dudak uçuklatıyor bilesiniz. Zehir mi zehir.

Sebahattin Sargın
10-08-2009, 22:54
Bizzat denenmiştir çok acı gerçekten de :D Güler Hanımın Safranolu toplantısında bu biber hakkında yaptığı espiriler hala kulaklarımda çınlıyor :D:D

Bu kadar espirili bir konuyu nasıl bu hale getirdiler anlamıyorum :(

malina
11-08-2009, 11:51
Penis biberi (Peter pepper) (http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=16719)
Bitki hakkında bilgiler için

Penis biber tohumu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16733)
Tohum edinme için

Bitki adıyla ilgili tartışmalar bitti sayılır.

Hakany'nin düşüncesi netti onun durumunda değişiklik yapmıyorum. Optimus ve jineop isterlerse tekrar forum yazışmalarına katılabilirler, üyeliklerini aktif hale getirdim.

Bennur, yazıştığı konulardaki yazı ve fotoğraflarının bir bölümünü sildiği, bu nedenle geri kalan mesajları anlamsızlaştırdığı için, konuların silinmesine neden olmuştur. Üyeliğini açmıyorum.

malina
06-09-2009, 16:27
Ms.Menapoz,
Forumda adımı nickimi yazıp durma, problemlerini penis biberleri ile gidermeye çalış.Başka çözümlere geç kalmışsın.

Penis lafını sakıncalı bulan üyelerimizden biri bunları yazmakta sakınca görmüyor. E posta göndermeye devam ederse, adını da yazmak zorunda kalacağım.

jineop
06-09-2009, 17:01
Bu konu ile yaptığımız tartışmalar ve sonuçlar ne olursa olsun,size ve kişiliğinize yapılan bu tarz saldırı ve sataşmaları doğru bulmadığım gibi kınıyorum.

malbman
06-09-2009, 17:01
Bence bir başka e-posta bekleme bile malina. Biberin adı üzerinden ahlak kumkumalığı yapan bu ahlaksız sana bu cümleyi yazarak zaten afişe olmayı haketmiş bence.

Güler
06-09-2009, 17:21
Sevgili arkadaşlar, bu ahlaksız mesaj sayın malina'nın aldığı mesajlardan sadece birisi.
Gerisini artık siz düşünün.
Yönetimin nelerle ve kimlerle de uğraştığını bilin istedim. Bunlara insan demek bile doğru değil.

Müjgan
06-09-2009, 17:52
Bunlara insan demek bile doğru değil.

Bunlar insan olmasına insanlar da biraz GDO (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1851)' lular o kadar. Vücutları insan şeklinde, kafaları da penis şeklinde... Dünyaya bakışları da penis ya da üreme organları ve onların çektiği yoksunluk sendromları, kısacası seks ve abazanlık boyutu olduğu için, bu saldırıları normal.
Tv lerdeki envayi çeşit dizileri izleye izleye, ahlaksal anlamda değişim, bozuşma yaşayan ülkem insanı, hala penis biberine kafayı takabiliyorsa bu konuda söylenecek bir şey yok.

Cumhur Tonba
06-09-2009, 17:54
Arkadaşlar yorumlarınız düşünceleriniz istekleriniz bizim için önemli olduğu için böyle bir platform var ama bazı arkadaşlarımız fikirlerini dile getirmekle terbiyesizliği ayırt edemiyor galiba. Sizler akıllı fikirlere saygılı kişiler olarak çok daha akıllı laflar edebilecek yetenektesiniz. Sizlere bu yakışır diye düşünüyoruz .Kişilerden foruma yakışır yorumlar beklemek hakkımızdır.

DefneD.
06-09-2009, 18:10
Bu ne terbiyesizlik ya? Devam ederse savcılığa suç duyurusunda bulunun malina.

Bu tartışma sonucunda üyeliği iptal edilenler zaten rest çekmemişlermiydi, çekeriz gideriz, gittik dememişlermiydi? Niye onlara göre ''antidemokratik'' ve ''terbiye sınırlarını'' aşan bu siteyi hala ısrarla (yeni nickle ya da misafir olarak) ziyaret ettiklerini de anlayamadım doğrusu.

Güler
06-09-2009, 18:16
Sevgili DefneD. haklısınız, kendi istekleriyle ayrıldılar ama pişman olup da dönmek istiyorlar, dönemedikleri için bu tip saldırışlara girişiyorlar.

Satı Uğurtan
06-09-2009, 19:30
Düzgün insanlara yakışmayacak sözler,kınıyorum kötü söz sahibinindir.

hassoman
06-09-2009, 19:52
Ms.Menapoz,
Forumda adımı nickimi yazıp durma, problemlerini penis biberleri ile gidermeye çalış.Başka çözümlere geç kalmışsın.

Penis lafını sakıncalı bulan üyelerimizden biri bunları yazmakta sakınca görmüyor. E posta göndermeye devam ederse, adını da yazmak zorunda kalacağım.

101493
.

Ne ilgisi var demeyin, aklıma Denizli Belediyesi önüe dikilmiş olan Atatürk heykelindeki atın penisi vak'ası aklıma geldi. Hani belediye tarafından eğeyle küçültüldüğü öne sürülmüştü...

Penis biberinin cismine ve ismine bakıp dellenen ve menapoz halini bir kişilik kusuruymuş gibi algılayıp hakaret malzemesi yapan bu arkadaşımız kadınsa onda büyük bir olasılıkla penis envy rahatsızlığı var. Yani Penis kıskançlığı... Hemen bir psikoloğa gitmesi lazım...
Erkekse eğer, "Ben yırttım. Ben de penis kıskançlığı olamaz" diye sevinmesin, sanırım -eğer onu başka bir komplekse sürükleyecek başka bir cinsel arızası yoksa eğer - büyük bir olasılıkla onda da hadım edilme korkusu vardır.

Bu tip vatandaşların eline bir eğe vermek lazım. Nerede çıkıntı var onu eğeleyip dursunlar. Belki bu kompleksinden az biraz kurtulurlar.

memet
06-09-2009, 21:55
Balçova'da da önü çok kabarık diye düzeltilmesi istendiği iddia edildiği söylenen bir Atatürk var.
Sanırım insanlar en çok bastırdıkları duygularını böyle yansıtıyorlar.

Sevilay
06-09-2009, 22:00
Bu başlıktaki tartışmalara bir anlam veremiyorum, tartışmaların uzaması bir tür kompleksten mi kaynaklanıyor anlamıyorum, ama bu biberin adı bu, siz bu bibere domates de deseniz, şekli değişmeyecek.

Demiştim ya..
Artık anlıyorum, bu tartışmalar kompleksten kaynaklanıyor.
Bu xxxxxxx saldırıların nedeni de bir tür kompleks.

Şimdi, Malina bu zavallının adını açıklasa ne olacak?
"Aman tanrım rezil oldum" mu diyecek?

Fikrini değiştirecek mi?

Sevdiğim bir örneği vereyim ve sorayım;

Siz, bir akıl hastanesinde yıllarca Napolyon olduğunu iddia eden birine, "yok kardeşim senin adın Ahmet" derseniz, "vay be iyi ki dedin, ben bundan sonra Ahmet'im" der mi?

Ya bu zavallı?
"Benim cinsiyetimle ve bu nebatla bir problemim yok" diyebilir mi?
Adını değil, resmini koysa Malina, fikrini değişteceğini sanmam.

Eminim, halâ odununun parasında ısrar edecektir.:)

(Yukarda x gördüğünüz yere hangi kelimeyi yakıştırıyorsanız onu yerleştirebilirsiniz.)

maki01
06-09-2009, 23:36
Açıklanmalı bence. En azından o kişiyle hala iletişim içinde olan site üyeleri daha net fikir sahibi olacaktır. Bu kadar terbiyesizleşen, acizleşen kişi hakkında hepimizin kafasında, eski kullanıcı adı şekillenmiştir .

ozbey
07-09-2009, 01:07
sayın malina,
bu mesaj sahibini muhatap almaya değmez. deşifre edilmeyi hak etmiş bile.

nevsune
07-09-2009, 09:12
Ms.Menapoz,

Kin denizinde boğulmuş bu zavallı yaratığın bu çirkin cümleleri karşısında tüm kelime dağarcığımı elden geçirdim sonunda ancak şunu diyebildim: Yuh senin insanlığına.

Güler
07-09-2009, 09:34
Başlık ismi değişmez ise, çağdaş gelişmiş modern bir tepki göstererek siteyi protesto edip ayrılmayı düşünen bu şahıs insan değil ki GDO muş.

msgurkan
07-09-2009, 09:36
Alıntı:
Ms.Menapoz,

Kin denizinde boğulmuş bu zavallı yaratığın bu çirkin cümleleri karşısında tüm kelime dağarcığımı elden geçirdim sonunda ancak şunu diyebildim: Yuh senin insanlığına.

Hayret doğrusu, iş küfretmeye gelince biberin sakıncalı gördüğü ismini kullanabiliyor. Çok ayıp, bunun ağzına acı biber sürmek lazım.