Bağlan

View Full Version : Penis Biberi (Peter pepper) adı üzerine tartışmalar

Sayfalar : 1 [2]

malbman
07-09-2009, 09:46
Başlık ismi değişmez ise, çağdaş gelişmiş modern bir tepki göstererek siteyi protesto edip ayrılmayı düşünen bu şahıs insan değil ki GDO muş.

Çin malı çakma insan.

myıldız
07-09-2009, 10:09
çok ilginç fakat çok gereksiz bir tartışma ortamı oluşmuş öncelikle...

ikincisi,cinsellikten ve bunu çağrıştıran şeylerden neden bu ülkede bu kadar korkulur çekinilir hayret verici...

İlkin
07-09-2009, 11:29
Ne kadar ayıp, insanlığımıza ve ülkemize yakışmayacak boş tartışmalar içine giriyor bazı insanlar. Bir ülke insanını ne kadar çok kapatmaya ve eğitimden uzak tutmaya çabalarsanız sonuçları da böyle penis biberi türü mevzularla patlak verir işte. Bu gidişle daha çok şeyler göreceğiz gibime geliyor.

jineop
07-09-2009, 12:23
Sevgili Malina,
İnsanları zan altında bırakmamak için bu kişinin kim olduğunun kanıtlarıyla ortaya koyulması ve olaya nokta koymak zorunluluğu var. Sevgili Malina ...

thomasina
07-09-2009, 13:14
Ben de bu kişinin kimliğinin açıklanmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Sevgili Malina nedeni ne olursa olsun böyle cümleleri pervasızca kurabilen kişileri hemence deşifre etmeyecek kadar disiplinli olduğunuzu biliyorum ama bence artık çoktan zamanını dolmuştur ona terbiyeli olması adına verilen süre de, anlayış da. Hoş açıklasanız bu durum onu ne kadar mahcup edecektir, orası da ayrı bir tartışma konusu ama inanın bu gerekli. Zaten asıl sorunumuz hoşgörüsüz olmaktan çok, gereğinden fazla hoşgörülü olmak değil mi...

cenan
07-09-2009, 13:17
Hem bu arada zanlı gibi görünen arkadaşlar var, onlarında aklanması adına bence de açıklanması lazım. Bir de malinanın kimseden bahsettiğini ben görmedim. yanılmıyorum heralde. Bir kişi vardı ama oda gerçekmiydi bilmem.

hassoman
07-09-2009, 14:59
Bu kişinin kim olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü bizim sorumuz bu kişilerle değil sahip oldukları zihniyetle...

cenan
07-09-2009, 15:02
Kimsenin zihniyetini değiştiremeyiz ama bu zihniyetteki insanı tanımış ve ona göre tedbir almış oluruz.

adaçayı
07-09-2009, 16:17
Forumu baştan sona okudum, ee barby bebekleri kadın olarak görüp etkilenen insanlar olduğuna göre ya da damacanayla masturbasyon yapanlar :)) bu da normal karşılanabilir..ne dersiniz? Neyse malina beni forumdan atmadan kaçayım buradan :)) yeni üyeyim ya..
Fakat ben bu biberi köy biberi olarak bilirim..

Güler
08-09-2009, 07:09
Sevgili arkadaşlar, sayın malina'nın bilgisayarında dünden beri arıza var. Kendileri siteye giremiyor. Girebilseydi sizi cevapsız bırakmazdı.

Bu kişinin kim olduğu sayın hassoman'nın da dediği gibi bence de hiç önemli değil, şahsın sahip olduğu zihniyet kötü. Bir o kadar da dili kötü.

Ama sizler mutlaka öğrenmek istiyorsanız, benim yukarıdaki 247 numaralı mesajıma bakarak, başlığın ilk sayfalarına dönün derim.

HAKAN_O
08-09-2009, 07:48
Artık bu konuyu kapatın arkadaslar her forma gırdıgımde .... Bıberı yazısını gormek rahatsızlık verıyor

Güler
08-09-2009, 08:10
Sevgili HAKAN O, haklısınız. Ama sayın yöneticimize yapılmış çok kötü ve bizleri çok üzen bir hakaret var.
Bizler burada tepkilerimizi veriyoruz. Eğer bu tepkileri vermezsek bu gibi davranışların ileride ne boyutlara gelebileceğini düşünün lütfen.

selenn
09-09-2009, 00:55
Bu ne hırsmış hatta hırstan öte kompleks mi demek doğru olur bilemedim. Ne kadar takılmış penise de bu kadar düzeysiz, saygısız, basit bir mesajla sözüm ona yöneticimizden öç almaya çalışmış.

Bu mesajı yollayan saygısızı kınıyorum. Kalitesini çok güzel ortaya koymuş, aklı peniste takılı kalmış.

Bu gibi saygısızların yolladığı mesajları görmezden mi gelelim yani sayın Hakan O? Rahatsızlık veren mesajları okumadan es geçerseniz bence sorun kalmaz.

maki01
09-09-2009, 02:58
Belki kendi sitesi vardır bu arkadaşın...! Bizde ona mail atmak isteriz belki...

optimus
09-09-2009, 06:42
bu kişinin deşifre edilmesi gerektiği konusunda ben de hemfikirim. fakat kişilere takıldığımdan değil. burada herkesin bir görüşü vardı ve benim de görüşüm olumsuzdu. ancak bu şekilde konuya takılıp mail atan ve böylesine de saygısızca konuşan biri, benim gibi fikirleri olumsuz olan diğer arkadaşların şuan zan altında bırakılmaması için deşifre edilmesi gerekir, yoksa önemli bir şahsiyet olduğundan dolayı değil.

rabenek
09-09-2009, 10:23
Emeğimizi, enerjimizi, zamanımızı nereye harcadığımızın farkında mıyız?

maki01
09-09-2009, 13:01
Evet farkındayız rabenek. Farkında olmayanlarımız çoğunlukta olduğu için bugünlere gelmedik mi?

malina
09-09-2009, 13:22
bu kişinin deşifre edilmesi gerektiği konusunda ben de hemfikirim. fakat kişilere takıldığımdan değil. burada herkesin bir görüşü vardı ve benim de görüşüm olumsuzdu. ancak bu şekilde konuya takılıp mail atan ve böylesine de saygısızca konuşan biri, benim gibi fikirleri olumsuz olan diğer arkadaşların şuan zan altında bırakılmaması için deşifre edilmesi gerekir, yoksa önemli bir şahsiyet olduğundan dolayı değil.

Haklısınız...

Başlık ismi değişmez ise, çağdaş gelişmiş modern bir tepki göstererek siteyi protesto edip ayrılmayı düşünen bu şahıs insan değil ki GDO muş.

Başlıktaki isim değişmez ise siteyi protesto edip terketmeyi düşünüyorum.(ayrılmam önemli değildir belki ama en azından çağdaş gelişmiş modern bir tepki)

Başka eposta gelmedi.

tugrul bıyıklı
11-09-2009, 01:22
yani ben şunu anlamıyorum. ben bu başlığı okudum, tıkladım açtım biberi gördüm bilgi almak istedim ve neler görüyorum. bikere bu sitede penis lafına itiraz ediliyor da neden goji **** belli yabancı dillerden alınmış kısaltmalara itiraz etmiyor bu arkadaşlar şaştım. yani maksatları dilimizi asimile ettirmemek mi yoksa kendi zihinlerindeki farklı çağrışımlardan dolayı kendilerine olan kızgınlıklarını yazan yöneticimize kusmak mı? sevgili büyüklerim! lütfen bu anlamsız ve mantıksız tartışmayı uzatmayın artık! ne güzel demişsiniz hıyar diyemez olduk diye. neden diyemiyoruz. bu tip zihinleri olanlar onu da istedikleri gibi algılayıp zamanla piyasaya sürüp polemik yaratıp zavallı hıyarı rezil etmişlerdir. ya hıyar hıyardır, penis biberi penis biberidir. yok kolmuş, kamışmış. tamam onları diyelim. çocuklarımızla manava gidince görsünler şeklini isimlerini okusunlar ne dicekler sanıyorsunuz? "aa baba bak benim şeyimden. aa adı kamışmış." bu böle kalacak çocuğun zihninde. ya ne kadar akıl almaz yere gelmişiz de haberimiz yokmuş. bitirin artık şu polemiği ve biber hakkında bilgi verin lütfen...
bu siteye üye olduğum ilk günden beri çok memnunum ve çok şey öğrendim. ama farkında değilseniz söyleyeyim bu polemik böyle uzar gider ve böyle çatlaklar oluşursa kayıplar çok olur her taraftan. ben site de sonuna kadar kalıyorum. vezir parmağınada, hanımgöbeğinede, dilberdudağınada, hıyarada, penis biberinede orjinal isimleriyle sesleneceğim...
saygılar ve sevgiler...

bahtiyar02
11-09-2009, 09:11
Artık bu konuyu kapatın arkadaslar her forma gırdıgımde .... Bıberı yazısını gormek rahatsızlık verıyor

Sevgili dostum sana tamamen katılıyorum. Dediğiniz gibi her forma girişimde cevap yazmayım diğiyorum ama formuda okuyorum iş gittikçe arap saçına döndü. Kişi veya kişiler bu siteye yakışmayacak kelimeler sarf etmeye başladı.
Sevgili malina size yapılan saygısızlığı inanın şiddetle kınıyorum ama bu konuyu fazla uzatmanın anlamı olmadığına ve kesin bir çözüme kavuşturmamız için neler yapılabilineceğine karar verme yetkisi tamamen size ait. Bu şahsın kim olduğunu biliyorsunuz burda deşifre edebilirssiniz ancak bu tür insanlar gayet rahat insanlar olduğundan hiçbir rahatsızlık duyamazlar,duymazlar. veya yasal yollara baş vurabilirsiniz. saygılarımla

sertug guray
30-04-2010, 23:11
genemi geldi bu terbiyesiz biber

HAKAN_O
01-05-2010, 11:58
Konuyu acan kımse, ısmını degıstırmesını teflıf edıyorum

malina
01-05-2010, 12:31
Merakımdan bahçedeki yardımcım İsmail'e başlığın ilk sayfasını okutup, resimleri de gösterdikten sordum:

"ne diyorsun?" diye.
Yanıt: "Valla mal meydanda, adına ne dersen de" dedi :)

Adının değiştirilmesini isteyenlerden öneri bekliyoruz :)

HAKAN_O
01-05-2010, 13:02
Evet ama bu ısım yakışmıyor, bir nimet e ve BU siteye

balbay
01-05-2010, 13:09
Sevgili Meyveli Tepenin çalışanı İsmal Bey e katılıyorum.

Bu biberin ismini değiştireceksek, o zaman Anadolu nun simgelerinden '' Bereket Tanrısı '' ve '' Bereket Tanrıçası '' figürlerini de, isimlerini de değiştirelim.

Daha ileriye gidelim hatta, binlerce yıllık heykellerin cinsel organlarını, yüzlerini tahrip edenlere yardımcı olup, tahrip edilmemiş ne varsa biz kırıp dökelim.

''Domalan Mantarını '' ahlaka davet edip dik durmasını tavsiye edelim. Durmazsa asalım, keselim.

Rahmi Amca yı, Rahime Abla yı, Oral Bey i, nufus idaresine götürelim.

Doğa da tüm doğallıklarıyla çiftleşen hayvanları engelleyelim, eziyet ve zulmedelim. Mümkünse don giydirelim. Dişi hayvanlara sütyen de takalım. Zinhar bu tip şeyler ulu orta görülürse, mazallah ahlakımız çöker.

Ne dersiniz? Bu tip ahlaksız isimleri değiştirmeye nereden başlayalım?

Ben fikrimi söyleyeyim mi!

Örümcek bağlamış beyinleri, yasaklama, sansürleme meraklısı zihniyetleri değiştirelim.

Güngör Salman
01-05-2010, 13:23
Sn Balbay, size katılıyorum.

gece
01-05-2010, 14:25
...
Ne dersiniz? Bu tip ahlaksız isimleri değiştirmeye nereden başlayalım?

Ben fikrimi söyleyeyim mi!

Örümcek bağlamış beyinleri, yasaklama, sansürleme meraklısı zihniyetleri değiştirelim.

Biberin adı ile ilgili düşüncemi önceki sayfalarda belirtmiştim.

Sadece balbay'ın "nereden başlayalım" ve "ne dersiniz?" sorularına benim yanıtımın;
değiştirilmesini önerdiği "beyinleri, zihniyetleri" değiştirmekten önce (bunları kendi başına değiştirecek olanları kutlarım) bizim gibi düşünmeyenleri bu ad ve sıfatlar ile nitelemekten vazgeçmekten başlayalım diyorum.

Ne de olsa, adları değiştirmek, başkalarının beyin ve zihniyetini değiştirmekten daha kolay ve anlamlı.

gece
malina gibi biberin adının değiştirilmesini isteyenlerin önerilerini ben de bekliyorum diyen forum kişisi

balbay
01-05-2010, 15:03
Ne de olsa, adları değiştirmek, başkalarının beyin ve zihniyetini değiştirmekten daha kolay ve anlamlı.

Söylemleriniz ve her konuya olan itirazlarınıza ters düştüğünü düşünüyorum.

İsim değiştirmek vasıf ve iyi bir kabiliyet ise değiştirilen isimlerin kime ne faydasının olduğuna bakalım. Kenan Evren ismi kalksa ne olur kalkmasa ne olur. Bu o şahsın günahlarını, ayıplarını da değiştirir mi?

Etnik ya da yerel isimlerin değiştirilip sözüm ona modernleştirilmesi veya Türkçe leştirilmesi kime ne fayda sağlamıştır.

Zihniyetleri değiştirmekten kasıt eğitimdir.

Liberal görüşü sonuna kadar destekleyen birisi olarak asla ve asla kimsenin ne görüşünden ne de saldırgan olmayan eylemlerinden dolayı engellenmesine, hakir görülmesine gönlüm elvermez.

Dini, siyasi, ahlaki, medeni her türlü görüş ve fikirler, diller, tercihler, keyfiyetler, özgün olarak korunmalıdır.

Her şeyin bir sınırı olduğu gibi, bu konuların sınırı da ya toplumsal uzlaşı çerçevesi, ya da kişilik hak ve ödevlerinin diğerlerini engellememesi çerçevesinde olmalıdır.

Son olarak önerim;

Bu ve buna benzer konular da ortaya çıkan uzlaşmazlıklar için oylama yapılmasını, çıkan sonuca herkesin saygı duyup kabul etmesini sağlayalım.

Zira benim kişisel görüşüm ; kimsenin dini, siyasi, ahlaki görüşü dolayısı ile benim fikrimin cebren engellenmesine kayıtsız kalamayacağım yönünde dir.

Madem demokratik, laik, bir Cumhuriyet sahibiyiz, en uygun yol seçimdir.

malina
01-05-2010, 15:29
Bu ve buna benzer konular da ortaya çıkan uzlaşmazlıklar için oylama yapılmasını, çıkan sonuca herkesin saygı duyup kabul etmesini sağlayalım.

Oylama yapsak ve bu adı kaldıralım çıksa, ne yapacağım, silecek miyim? :)

Önerisi olan yazsın, beyler bayanlar... Hem beğenmeyeceksiniz hem de beğeneceğiniz bir tane bulmayı bile bizden bekleyeceksiniz, yok öyle yağma..

querelle
01-05-2010, 15:52
Bu ismi görüp sinir krizleri geçirecek kadar (sözümona) hassas insanın, bir forum moderatörüne yazdığı cümleler yenilir yutulur cinsten değil.
Bir laf vardır ya; "Gün geçtikçe nefret ettiğimiz şeye dönüşürüz" - Bunu anlatıyor olsa gerek.
Neyse ki Sn. Malina bal gibi olmuş artık, olgunlukla örtüyor üstünü.

Sn. Gece'ye katılıyorum; farklı fikirdeki insanlara habire örümcek kafalı demekten vazgeçmeliyiz, herkesin zemini, yetişme koşulları farklı.
Bireyleri eleştirmektense onları bu hâle getiren sistemi eleştirmeliyiz.

Bununla beraber Sn. Balbay'ın mesajları (örümcekli kısım hariç) beni çok etkiledi. Ne mutlu ki böyle düşünen, tarihimizin hatalarından ders almış, zihni açık insanlar da var aramızda.

Benim fikrim ise tabii ki ismin Penis Biberi olarak kalması yönünde.
Yaş gözetmeksizin her türlü bilimsel metinde bu şekilde geçtiğine göre, bu kelimeyi görüp habire kızarmanın anlamı ne ?
Alışalım artık bazı şeylere, hatta aşalım lütfen. Biber bir nimetse penis de bir nimet; her birimizin dünyaya gelişinde bir hayli katkısı var, unutmamalı!

Herkese hoşgörü dolu günler diliyorum, dönelim bitkilerimize...

balbay
01-05-2010, 15:53
Mevcut ismin ön başlığının değişik çağrılışlarını önermek istiyorum o zaman)) İlla değiştirilecekse biraz daha kibarlaştırılmış olur))

Ayrıca Sevgili Malina, ben oylama yapalım derken, ismin değiştirilmesinin ya da aynen kalmasının oylanmasını önerdim.

Siz çaktırmadan sanki oylama bitmiş, isim illa değiştirilecek de , ne olacak o na öneri getirin diyormuşsunuz gibi duruyor.

Nere de demokrasi)) yoksa bu site de monarşi mi var))

Doğa acaba bu şekli, şemali neden vermiş? Bu biberin şeklinden dolayı ne gibi bir hayata tutunma erdemi var? Evrim diyeceğim, başka polemik olacak, iyisimi şöyle bitireyim.

Hıyara salatalık desen ne olur, badem desen ne olur. İçerik aynı olduktan sonra silüet de mana da hikaye)))

maki01
01-05-2010, 16:09
"Madem demokratik, laik, bir Cumhuriyet sahibiyiz, en uygun yol seçimdir.." Balbay

Ben de diyorum ki:

Bu cümledir, kısıtlı da olsa demokrasi ve cumhuriyetin sağladığı olanakları , cumhuriyeti, demokrasiyi ve laikliği ortadan kaldırmaya yönelik kullanmaya çalışan zihniyetin sığındığı.

Bu konunun yeri bu başlık değil, belki bu site de değil, biliyorum. Ancak her yerde karşısına çıknca insan tutamıyor, elini, dilini....

malina
01-05-2010, 16:24
ben oylama yapalım derken, ismin değiştirilmesinin ya da aynen kalmasının oylanmasını önerdim.

Siz çaktırmadan sanki oylama bitmiş, isim illa değiştirilecek de , ne olacak o na öneri getirin diyormuşsunuz gibi duruyor.

Bir laf ancak bu kadar tersinden anlanır :) Ben oylamaya bile gerek yok, isim değişmeyecek diyorum.

Burada 10 sayfadır değiştirelim diye yazanlar var, hala akla yakın, kullanılır bir isim önerisi çıkmadı... Buradan hareketle, önerisi olan yazsın... :)

balbay
01-05-2010, 16:38
)))) Halkın, ya da bura da ki forum topluluğunun bile çoğunlukla istediği şeyden korkmak kişisel görüşlerinize ters gelse de yanlıştır.

Neyse katılıyorum, biberin derdi bizi germeye başlayacak. Ben siyayi sörüşlerimi paylaşmak istemiyorum.

Konu biberin beynelminel adınına yapılan müdahaledir. Yapılan şey bilimsel değildir. Darwin ve görüşüne ister katılırsınız ister katılmazsınız.

İstediğiniz gibi eleştirip karşı görüş beyan edebilirsiniz.

Ama iş Danimarka da ki bir kaç densizin bazılarının kutsal değerleri ile alay etmesinin yanlışlığı kadar, ona sertlik ile müdahale etmek isteyen densizlerin yöntemlerine giderse, işler değişir.

Karşıt görüş, fikir başka şey, bunu sertlik ile çözmeye kalkmak başka şey.

Tutuklanan eski bir Generale sordular;

Siz darbe yapmayı düşündünüz mü? Silahlı kuvvet gücünüzü bu yönde kullanmaya yeltendiniz mi?

O general şöyle dedi;

'' Ben elime ne zaman silah alırım? Cumhuriyet'imin değerleri tehlikeye girerse elime silah alır mücadele ederim''

Ben de o generale ve onun gibi düşünenlere '' sen eline ne zaman silah alırsın biliyormusun? TBMM sana yasal yetki verdiğin de '' diyorum.

Elmalar ile armutlar bir birine karışır, hepimiz için oluşturulan kurallar başkaları için farklı işletilmeye başlarsa, hele ki bundan toplumsal fayda söylemi ile kişisel, zümresel fayda elde edilmek istenirse en az Cumhuriyet ve laikliğe karşı yapılan eylemler kadar tehlikeli hale gelir.

Biber den yana tavrımı belirtiyor ve herkes in şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğine inanıyorum.

Yaşasın özgürce ağzımızı yakan, tatlı tatlı keyif veren hür ve bağımsız biberler.

Jezebel
01-05-2010, 17:09
Bu ismi değiştirmek artık mümkün değil ki , 1 yıldır tartışılıyor .
Lugatımıza yerleşmiş bir kere . Tamam , ben dahil , bir çok kişi yadırgadı .
Adını mesela " sosis biber " koysak bile , biri çkıp da soracak olursa
"Bu nasıl bir biber ki ?" mecburen " şu penise benzeyen biber " demek zorunda
kalacaksınız ;)
Üretenler de bu biberi bu çağırışımı yaptığı için ürettiler ve iyi de satış yaptılar .
Helali hoş olsun .

copur 09
01-05-2010, 19:15
Bence de, bilimsel adı neyse odur. Kim keşfetmiş veya ilk üretmişse zaten adını koymuş. Bize kalan ya başımızı çevirip, gözümüzü kapatacağız, ya da birilerinden tohum veya fide isteyeceğiz. Selamlar.

gece
01-05-2010, 19:57
Söylemleriniz ve her konuya olan itirazlarınıza ters düştüğünü düşünüyorum.

İsim değiştirmek vasıf ve iyi bir kabiliyet ise değiştirilen isimlerin kime ne faydasının olduğuna bakalım. Kenan Evren ismi kalksa ne olur kalkmasa ne olur. Bu o şahsın günahlarını, ayıplarını da değiştirir mi?

Etnik ya da yerel isimlerin değiştirilip sözüm ona modernleştirilmesi veya Türkçe leştirilmesi kime ne fayda sağlamıştır.

Zihniyetleri değiştirmekten kasıt eğitimdir.

Liberal görüşü sonuna kadar destekleyen birisi olarak asla ve asla kimsenin ne görüşünden ne de saldırgan olmayan eylemlerinden dolayı engellenmesine, hakir görülmesine gönlüm elvermez.

Dini, siyasi, ahlaki, medeni her türlü görüş ve fikirler, diller, tercihler, keyfiyetler, özgün olarak korunmalıdır.

Her şeyin bir sınırı olduğu gibi, bu konuların sınırı da ya toplumsal uzlaşı çerçevesi, ya da kişilik hak ve ödevlerinin diğerlerini engellememesi çerçevesinde olmalıdır.

Son olarak önerim;

Zira benim kişisel görüşüm ; kimsenin dini, siyasi, ahlaki görüşü dolayısı ile benim fikrimin cebren engellenmesine kayıtsız kalamayacağım yönünde dir.

Madem demokratik, laik, bir Cumhuriyet sahibiyiz, en uygun yol seçimdir.

Düşüncemi genel bir kavram olan ad değişikliği olarak değil, sizin yazınızın son paragrafındaki beyin ve zihniyet ile ilgili adlandırmanızın yine bu konu ile ilgili olarak değiştirilmesine özgülemiştim. Genel bir kavram olan isim değişikliği çok başka bir konudur.

Umarım, sizin başka fikirleri de açıkça soran yazınıza benim düşüncemi açıklamamı, fikrinizin "cebren engellenmesi" olarak görmüyorsunuz. Bırakın 'engellemeyi, cebren'i, o yazınızın son paragrafı hariç diğer düşünceleriniz yönünde düşündüğümü de belirtmeliyim.

Benim itirazım sadece "Örümcek bağlamış beyinleri, yasaklama, sansürleme meraklısı zihniyetleri değiştirelim" cümlesine. Bu söylem bu konuya yeni bir şey katmadığı gibi, gereksiz ithamlar ile tartışmayı saptırıyor, bu konunun önceki sayfaları bunun en güzel kanıtıdır.

Tabii ki bu konuda beyinleri ve zihniyetleri değiştirebiliyorsanız değiştirin ona birşey demem, hatta bu çok zor görevi başardığınız için sizi kutlarım.

Burada konu; bir biber türünün adı ile ilgili değişiklik tartışması. Kendi adıma, değişmesini ne istiyor, ne de gerekli görüyorum. Değişmesini isteyenler ise ne ile değiştirilmesini istediklerini belirtmeleri de gerektiği halde buna pek yanaşmıyorlar.

Durum böyleyken, kalkıp bir de zihniyet, eğitim, liberalizm, fikir hürriyeti ya da başka düşüncelere ve düşünenlere haddini bildirme ya da birlikte kardeş kardeş yaşayalım, türü hamâsî tartışmalara, yönlere gidilmesini de gereksiz görüyorum.

Öyle gördüğüm için de bir önceki yazıyı yazma gereği duydum.

Söylem ve her konuya itirazlarımın çeliştiğini düşünüyor olabilirsiniz, hatta çelişiyor da olabilirim ama konu gerçekten bu değil.

gece
biberin adını biz mi koyduk ki biz değiştirelim diyen forum kişisi

Not: Bu yazı saat 17:00 de yazıldı, internet bağlantısı kesildiği için ancak şimdi bölüme eklenebildi.

kumyaka2010
01-05-2010, 20:32
Sayın Malina!
Bazıları ahlaka uymayan isim ve yazılar yazıyor, siz hemen siliyorsunuz. Boyle bir başlıgı açıldıgı anda niye silmediniz? Hiçte ismine uygun degil,lutfen ya başka isim veya mevzuyu kaldıralım. Selamlar.

Güler
01-05-2010, 21:29
Sanıyorum başlığı sayın malina açmıştı.

kumyaka2010
01-05-2010, 21:36
Ben bu isme uygun bir hanımın açmasını anlayamıyorum
Peter biberi bir Alman erkek adının ismi,nereden uydurulmuş bu isim? Lutfen Malina hanım size uygun degil diyorum. Selamlar.

malina
01-05-2010, 21:37
Sayın Malina!
Bazıları ahlaka uymayan isim ve yazılar yazıyor, siz hemen siliyorsunuz. Boyle bir başlıgı açıldıgı anda niye silmediniz? Hiçte ismine uygun degil,lutfen ya başka isim veya mevzuyu kaldıralım. Selamlar.

Ben sorumu Türkçe sormuyor muyum?

Böyle bir biber var değil mi? Ne yapalım, yok mu farzedelim?

Adını beğenmiyorsanız ne koyalım?

malina
01-05-2010, 21:40
Peter biberi bir Alman erkek adının ismi,nereden uydurulmuş bu isim?

Tamam, sildim.

Fatih
01-05-2010, 21:43
Sevgili Malina bu konu üzrerinde tartışılmamışmıydı?Ya da ben öyle hatırlıyorum.

Arkadaşlar ismi bu şekilde olan bir bitkiyi başka bir isim altındaa görmek daha mı iyi?

balbay
01-05-2010, 21:54
Sevgili Gece ye katılıyorum. Biber biberliğini, insan insanlığını bisin. Hepimiz mutlu mesut yaşayalım.

Boş bulunup biber üzerinden ne siyaset ne de hayat derslerine gerek yok hahikaten.

limon
01-05-2010, 22:19
Ben sorumu Türkçe sormuyor muyum?

Böyle bir biber var değil mi? Ne yapalım, yok mu farzedelim?

Adını beğenmiyorsanız ne koyalım?

İlk öneriyi ben sunuyorum. Kültürlü mü kültürlü, edepli mi edepli, belli yaşın altındakiler daha bu konuya gelmediklerinden anlamayacaklarından otomatik yaş sınırlaması da var. :)
140730

aygün
01-05-2010, 22:26
Hani ' Zeki Müren de bizi görecek mi' türünden bir bakış açısıyla sormak farz oldu bir süreden beri. Türk mutfağındaki bazı tatlı adlarının müstehcenliği vurgulanarak Türk ahlak yapısına uymadıkları ve değişmelerinin gerektiğinden dem vurulmuştu.

Sorarım şimdi; Sanat eserlerini örtmek, yiyeceklerin adlarını değiştirmek, dünyada " bazı" konulardaki şampiyonluğumuzun (!) bayrağını devretmemize yetecek mi?

bahtiyar02
01-05-2010, 22:50
Bu konuyu yine gündemde tutmanın anlamını anlamış değilim. Biberin görüntüsü ismini andırıyorsa bunu görmezlikten gelmenin sadece kendimizi aldatmaktan başka bir şey değil. Ne kadar değiştirirseniz değiştirin veya değiştirdiğinizi sanmaktan başka bir şey olmaz.Her baktığınızda falan biber desenizde içinizden yinede gerçek ismini geçireceksiniz. Anlamadığım ismini değiştirmek neden bu kadar önemli? Varsın kalsın.Kime zararı var? İstemiyenler onunla ilgili bölüme girmez olur biter.Afınıza sığınarak Bir çok TV kanalı var istediğimizi seyrediyor istemediğimizi izlemiyoruz. O zaman problem ne neden bizi bu kadar meşkul ediyor. Bence bırakın kim nasıl yorumlarsa yorumlasın.İstediği ismimlede isimlendirsin. Bu konu ilk açıldığında çok kötü tartışmalar ve hatta hakaretlere varan sonuçlar oldu.Ne gereği var ağzımızın tadını bozmanın.Bırakın olduğu gibi kalsın.
Sevgili balbay bira başlığı açtı bir kaç kişi lafı başka şekilde yorumladı.Sevgili balbay'ın dediği gibi burda başka şekilde yorumlayanlar çıkacağı için bırakın hoşuna gitmeyenler penis biberini kabul etmezsin. Varolan birşeyi kim yok diyebilir Allah aşkına.
Saygılar

balbay
01-05-2010, 23:20
Sevgili Limon'

Süper bir fikir olmuş. İnanın gülmekten 20 dakikadır kendime gelemedim)

ben oyumu Limon un önerisine veriyorum. Harika espiri olmuş.

kgursan
01-05-2010, 23:34
Ben bazı biber isimlerini yazmak istiyorum. Çoğunluğunun türkçe isimleri şekline göre verilmiş : Sivri biber, Tatlı sivri, Dolma biber, Kıl biber!, Top biber, carliston, Kalifornia biberi (California wonder çeşidi), Ve penis biberi.

Bu neden acaip veya anormal geliyor bize anlaşılmaz bir durum.

Staja gelen öğrencilerimize Çiftlik gübresini anlatıyoruz. Doğal olarak "Bu nedir, esası nedir?" diye sordum. Ziraat okuyan bayan öğrencim cevap veremedi. Gübreyi eline alıp inceleyemedi, çok iğrenç geldi. Ben "Bu bir hayvan bokudur" dediğim zaman da kıpkırmızı oldu.

Şimdi burada doğal bir olayı pis, terbiyesiz, iğrenç gibi görmenin veya düşünmenin bir mantığı var mı?? Veya Freud ün "Uygar cinsi ahlak anlayışında" bahsettiği, Anne-Babası ile yürüyen bir küçük çocuk hemen cinselliği mi çağrıştırıyor? "Haa, bu ikisi sex yapmış ve bu çocuk doğmuş !?" gibi bir düşünce sapkınlık değilmidir.

Öyleyse yeryüzünde insanların yarısında olan, kol, kafa, vs gibi bir organın adı neden "ayıp" oluyor. Kaldı ki argo da değil, organın normal bilimsel adı.

Bu nedenle bana göre, öyle arkadan dolanmaya, sağdan soldan kıvırmaya gerek yok. Penis biberi de normal sivri biber, kara biber, dolma biber vs. gibi normal bir biber çeşididir. İsmi de şekline uygun bir isimdir. Ayıp, pis, günah vs. değildir.

praecox
01-05-2010, 23:44
Orkide kelimesi neden bu forumda kimseyi rahatsız etmiyor?
Orchidacea sınıfı bitkiler adını Orchis den alır Orchis rumca da oğlan hayası testis anlamına gelir.
Kısaca salepgiller diye tanımladığımız orkideler sınıfı aslında testisgiller demenin rumcası.
Bunu eminim çoğunuz şimdi duydu ya da okudu ancak penis kelimesi de latince en tıbbi bir terim bunu biliyor olmamız mı bizi rahatsız ediyor?

140755

Buyurun size bir orchis rizomu... resmi... zevkle yaz kış tüketiğimiz salep dondurma yaptığımız salep...
Sırf rizomun bu formundan dolayı afrodiziak etkisi olacağı varsayıldı ve tüketildi.
Enerji içeceklerini bilirsiniz içinde taurin denen boğa testislerinden ilk elde edilen bir amino asit eklendi. bu taurin in böyle bir etkisi olmadığı kanıtlandığı halde halen deliler gibi bu enerji içeceklerinden medet umamız neden?

Kısacası çok bildik tanıdık bir kelimeyi telafuz etmemiz sadecce utandığımızdan bizi rahatsız ediyor bilmesek orchisler gibi rahatsız olmıyacağız.

Drvişin fikri... zikri gibi bir relasyon yani.

S Güngör
02-05-2010, 01:48
Bilimsel isminin penis biberi olması bir yana, türkçe isminin de ne olabileceğinin üzerinde düşünmek lazım. Yani bu bitkinin anadolu kökenli olması halinde atalarımız bu bitkiye ne isim takarlardı? Muhtemelen sayın limon'un da dediği gibi pipi biberi gibi birşey olurdu. İnanmıyorsanız en yakın yaşlı akrabanıza bu biberi sunun. Ama ismini söylemeyin. Zaman geçsin üzerinden. Baksın büyütsün. "Anneanne bu da ne böyle? bu ne biberi?" diye sorun. Cevaba göre başlığın yanına bir de türkçesi eklenebilir.

Birde lütfen rica ediyorum atalarımızı kendi görüşlerinize kılıf malzemesi olarak kullanmayın! Muhtemelen, kimilerimizin sandığı kadar "gerici" ve kimilerimizin sandığı kadar "ahlaklı" değildiler. Onlar da bizim gibi insandılar işte. Ayrıca bu tartışmayı okurken malesef 2 yıl öncesinden kalma bir haber aklıma geldi. Kesinlikle benzetme yapmak istemiyorum. Ve hiçbir üyeyi de el kaide ile eşdeğer tutmuyorum. Sadece aklıma geldi işte...

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=977518&Date=12.08.2008&Kategori=guncel&b=

Todor
02-05-2010, 06:07
Bilimsel isminin penis biberi olması bir yana, türkçe isminin de ne olabileceğinin üzerinde düşünmek lazım. Yani bu bitkinin anadolu kökenli olması halinde atalarımız bu bitkiye ne isim takarlardı?

Çavuş biberi, kuş biberi, kamış biberi vs vs.

Bu sayfada (http://www.molazamani.com/2009/10/13/eskimo-dilinde-kar-ve-arapcada-deve-ile-ilgili-cok-sayida-kelime-bulunmasi-dilin-hangi-ozelligini-gosterir/) anlattığına göre, bir dilde o olguyu tanımlayan ne kadar çok kelime varsa, o dili kullanan toplumun kültüründe o kadar önemli bir yere sahipmiş. Eskimolarda kar yağışı için bizim dilimizdekinden fazla betimleme olması, onların hayatında kar yağışının önemli bir yer tutuyor olmasından kaynaklanıyormuş. Şu an ilk aklıma gelenleri saydım, penis yerine çeşitli zamanlarda ikame edebilecek 9 adet (üçünü yukarıda yazdım zaten) buldum. Daha da aklıma gelmeyen vardır. Acaba Japoncada ve ya Galcede bu kadar çok kelime var mıdır?

Ayrıca çok makbul bir kahvaltılık biber vardır, "kız biberi". Yemesi pek keyifli, çıtır çıtır bir biberdir. Ayrımcılığın ve ahlaksızlığın daniskası. Kimse kız biberi tamlamasından rahatsız olmaz mı? (kimisi bundan rahatsız olmuş olcak ki, aynı bibere kıl biberde denmiştir) O zaman aynı mantıkla, pazarda kız biber varken çarli alana şorolo demezler mi?

Peki, fallus mantarı için ne isim bulacağız? Bu linkte (http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=phallus%20mushroom&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi) çeşitli yerlerde çekilmiş fotoları mevcut fakat 18 yaşından küçükler bakmasın. Ne yazıktır ki ükemizde de bol bol yetişir.

Taliban patlıcan satışını yasaklamış. Geçen de kendini bilmez Tv yapımcılarından biri kadın budu köfte, dilber dudağı, vezir parmağı isimlerini modifiye etmekten bahsediyordu.Ya hu, sen pastanede hanım göbeği görünce erekte oluyorsan ben n'apayım.

Aslında cevap belli, adem neyse alemi o sanır.

Jezebel
02-05-2010, 09:28
Tartışmalara artık nokta koysak mı ?

malina
02-05-2010, 11:29
"Tartışmalara artık nokta koysak mı?" demekle nokta konmuyor. İtiraz edenler oldukça tartışma kaçınılmaz...

Tartışmaya noktayı koyup konuyu kilitlemiştim ama bitki hakkında yazıştığımız yerde isim değiştirilsin yazılarını görünce buraya taşıdım ve doğal olarak konuyu açtım.

İtiraz edenlerden öneri gelmediğine göre (şimdiki adından daha uygunsuz olma ihtimali var diye olabilir), yeni bir itiraza kadar konu uykuda kalacak...

malbman
02-05-2010, 13:39
Sanırım "penis biberi" başlığına eklediğim fotoğraflardan sonra, buradaki eski tartışma kaldığı yerden tam gaz devam etmeye başlamış.

Bakıyorum da bibere terbiyesiz diyenler, başlığın kaldırılmasını doğrudan emredenler, bu adı bir hanımın kullanmasında sakınca görenler de hemen konuya sökün etmiş.

Sayın karşıt görüşlü forum üyeleri. Tabii ki herkesin aynı fikirde olması gibi bir ütopya peşinden koştuğumuz yok. Sizin fikirleriniz ve "penis biberi" hakkındaki düşünceleriniz de en az benimkiler ya da benim düşüncemi paylaşan diğer arkadaşların fikirleri kadar önemlidir.

Ama bu saatten sonra "penis biberi" adını değiştirmenin pek de mümkün olmadığını sanırım kabul etmeniz gerekiyor. Zira bunu yetiştiren adam ya da kadın adını bu şekilde koymuş ve tüm dünya bu biberi "penis biberi" olarak tanıyor. Siz buna ne ad verirseniz verin, "penis biberi" diye bir biber olduğu gerçeği değişmeyecek.

Üstelik, biberin adı madem size bu kadar ters geliyor, ne bu başlığa ne de yetiştiricilik bilgilerinin paylaşıldığı başlığa girmezsiniz, yazılanları okumazsınız olur biter. Sevgili Bahtiyar'ın dediği gibi, yüzlerce televizyon kanalı içinde TRT kanalları da var, bunun yanı sıra porno yayın yapan kanallar da var. Nasıl ki o kanalları açıp seyretmiyorsanız!!! bu başlıklara da girmeyip konuyu kısa yoldan çözebilirsiniz.

Zira konuyu çözmeye çalıştığınız diğer yol kendi kendinizi kandırmaktan öteye geçmeyecektir. Çünkü, diyelim ki biberin adını değiştirdik ve yine diyelim ki adını sevgili Todor'un önerdiği gibi "kuş biberi" koyduk, başlığı da ona uygun hale getirdik. Bu durumda rahatsızlığınız ortadan kalkacak mı? Adı değişti ama ben yarın yetiştirdiğim biberin boy boy fotoğraflarını koyacağım o başlığa. O zaman ne olacak? Bu defa da benim ya da fotoğraf ekleyen diğer arkadaşların fotoğraflarının kaldırımasını talep etmeyecek misiniz?

Son söz olarak, biberin adının değiştirilmesini bırakın, bunun için oylama yapılmasına bile karşıyım.

malina
02-05-2010, 13:50
bir şiirinde göt lafını kullandığı için mahkemeye çıkar can baba, hakim sorar,niye göt dedin diye, başlar can baba anlatmaya, tamam hakim bey ama önce birşey anlatayım der, başlar anlatmaya

-bir köyde ateşli bir hasta vardır, kasabaya doktora getirir hastayı köylüler. koca devletin koca doktoruna. doktor hastaya fitil verir ve köye döndükleri gibi hastaya fitili anüsten vermelerini söyler köylülere.

köylüler tabi 'tamam dohtor bey' diyip köye giderler. köydeki herkese sorarlar, en bilgelere bile, ama kimse anüs ne demektir bilemez.

bu nedenle bir türlü ilacı da veremezler hastaya. hastanın durumu da gitgide kötüleşmektedir. bunun üzerine köylü, doktora, koca devletin koca doktoruna telefon etmeye karar verir ama kimse buna yanaşmaz. ne cüret di mi doktoru arayacak bi köylü.

neyse durumun vehameti üzerine muhtar aramayı kabul eder. bütün köylü toplanır santrale, muhtar arar, "biz ne yapacaamızı bilemedik dohtor bey" felan der işte. karşıdan doktor bişiler söyler. muhtar döner arkasına: "makattan verin dedi dohtor" der.

yine tüm köye sorarlar, komşu köylere birilerini yollayıp sordururlar felan, ama makat ne bilen yoktur yine. hasta ise gitti gidecek, ateşler içinde kıvranıyo baya.

ihtiyar meclisi toplanır. son çare, doktorun bir kez daha aranmasına karar verilir. yine kimse aramaz istemez doktoru. nihayetinde yine biri kandırılır, telefonun başına geçer, ama bi yandan söylenmektedir:
"çok kızacak dohtor çok!" diye.

sonunda telefonu açar, durumu anlatır, doktor bişiler söyler yine. telefondaki köylü, yüzü allak bullak, arkasını döner: "çok kızacak demiştim; götüne sokun dedi"

sonrada hakime döner,şimdi hakim bey size soruyorum,göte göt denmezde ne denir, bu memlekette göte göt denir.

tahribat.com (http://www.tahribat.com/Forum-Can-Yucel-Gote-Got-Denir-65597/)

Biz hiç olmazsa adlı adınca kullanmıyoruz.

kumyaka2010
02-05-2010, 17:02
Sayın malina! 290 nolu mesajda tamam sildim diye belirtiyorsunuz,malesef konu devam ediyor. Ben ismini bizim ençok kullandıgımız Mehmetin biberi isminide silmişsiniz. Bu siteye ogrenciler ve daha çok hanımlar giriyor, siz site yoneticisi olarak bu ismi nereden eseinlerek buldunuz? hiç Almanyadaki ismine uygun degil. Lutfen silmeyiniz. Selamlar.

Peter biberi bir Alman erkek adının ismi, nereden uydurulmuş bu isim?

Ben yanlış anlamışım ve almanca ismi silmişim, tekrar ekledim.

Siz Almanyadaki gibi bir erkek ismi mi verelim diyorsunuz :)

kumyaka2010
02-05-2010, 17:25
Evet musadenizle ,illaki kalacaksa MEHMETİN biberi diyebilirsiniz. Selamlar.

fzergun
03-05-2010, 08:41
Bu konu bu siteye yakışmayacak bir şekilde uzadı..
Hiç yakıştıramıyorum.Kapansın artı bu konu..
Yoksa site hakkındaki bir çok görüşüm değişecek..

fskandemir
03-05-2010, 08:46
Bir iki yıl önce "Vajinal Monologlar" adlı tiyatro eseri gayriahlaki bulunduğu için sahnelenememişti. Acaba bu ismi ahlaksız bulan "KAYMAKAM" kendi ismini çok mu ahlaklı buluyordu? Gerek yok onda bunda ahlak aramaya önce "İnsan" ahlaklı olmalı, ahlak ile anlamalı herşeyi...

balbay
03-05-2010, 10:00
Sevgili Fskandemir, aynen ve kelimesi, kelimesine katılıyorum.

Emre İlhan
03-05-2010, 10:14
:oSayın Fskandemir,bende size çok katılıyorum.Bu tartışma ne zamana kadar sürecek acaba??

DarkYES
03-05-2010, 10:39
Bu tartışma kimse yazmazsa biter.
Yazmasın kimse ve bitsin bence bu kadar açık.

Söylenenler söylenmiş ama aynı şeyler tekrar tekrar istenip tekrar tekrar hatırlatılmış. Yeni yazacaklar bir geriye dönüp okusalar bence bir kelime bile yazmazlarlar.

Not: Benim bu yazdığım bile açık açık olmasa da söylenmiş, ben açıkça yazayım dedim sadece.

habibe
03-05-2010, 11:04
Mehter marşına döndü.. bir adım ileri iki adım geri... e pes yani.
Koskoca fili görmeyip, sırtına konan kuşu görmek gibi..
"Tıpkının aynı"sı
"benzeme"
"gibi"
"kopyası" diye de bir şey var. Bunların hiç mi hatırı yok :) Görmezden gelmek ya da inkar niye?.

Yok yok, birileri bize ayıpları yanlış belletmiş.. Velakin çok ayıp etmiş.:mad:

Doğa Savaşçısı
09-09-2010, 08:53
EDEP....lütfen
böyle ciddi bir siteye böyle ithamı kınıyorum konun kitlenmesini sayın malina dan rica ediyorum saygılarımla

malbman
09-09-2010, 12:13
EDEP....lütfen
böyle ciddi bir siteye böyle ithamı kınıyorum konun kitlenmesini sayın malina dan rica ediyorum saygılarımla

Hadi bakalım. Buyur buradan yak. Her kes edepsiz, bir siz mi edeplisiniz doğa savaşçısı?

Bir de "itham" sözcüğünü ne anlamda kullandınız? Sanırım anlamını bilmiyorsunuz.

Doğa Savaşçısı
09-09-2010, 23:53
Hadi bakalım. Buyur buradan yak. Her kes edepsiz, bir siz mi edeplisiniz doğa savaşçısı?

Bir de "itham" sözcüğünü ne anlamda kullandınız? Sanırım anlamını bilmiyorsunuz.

senden öğrencek halim yok sapıkmısın sazanmısın nesin:confused:

malina
10-09-2010, 15:41
senden öğrencek halim yok sapıkmısın sazanmısın nesin:confused:

Forum kurallarına uymadığınız için üyeliğiniz engellenmiştir. Penis lafından rahatsız olanın kullanacağı bir üslup mu bu?

nazlı hilal
17-09-2012, 09:30
Bu biberi tesadüfen çiçek tohumu satın aldığım bir sitede gördüm ve çok güldüm daha önce gül biberi yetiştirip eşe dosta hediye ettim bu biberden de yetiştirip ismini kendileri anlar zaten espri şaka amaçlı bir kaç dostuma hediye edeceğim hayatı biraz gırgıra almak lazım :)

vuslat40
01-06-2016, 18:00
Tövbe tövbe bu ne ya.Böyle bir isim konurmu yenilebilen birşeye.Arkadaşlar bunun başka bir ismi daha yokmu o şekilde konuşulsa.

Cok haklısınız bunu bir arkadasımda forumda biraz sert bi dille yazmıs forumdan atılmış şimdi giremiyor biraz insan utanır latince ismini felan yazın bari

MeyveliTepe
01-06-2016, 20:37
Cok haklısınız bunu bir arkadasımda forumda biraz sert bi dille yazmıs forumdan atılmış şimdi giremiyor biraz insan utanır latince ismini felan yazın bari

Latince ismi Capsicum annuum. Ancak tüm biberlerin latince ismi bu. Yani çeşidi ayırd edici başka bir latince isim yok.

Bu konuda bu kadar tepki niyedir anlamış değilim. Beğenilse de beğenilmese de bu biberin adı bu. Sadece burada değil, ki bu isim burada konmuş bir isim de değil, tüm dünyada bu. Beğenmeyenler bu çeşit ile ilgilenmezler olur biter. Hoş, biber de ortada, beğenmeyenler sadece ismini beğenmiyor olamaz herhalde.

Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_pepper)
pepperseeds.eu (http://www.pepperseeds.eu/penis-pepper.html)
How to grow (http://grow-vegetables-at-home.com/miscellaneous-gardening/how-to-grow-yourself-a-hot-peter-pepper-penis/)
...