PDA

View Full Version : Minyatür Güller

Sayfalar : 1 [2]

hira
13-04-2013, 18:22
tomurcuksuzken aldığım minik gülüm beyaz açacak:) renginl bimeden alınca çok hoşuma gidiyor:) bir tanede dün aldım ama yarı açmış tomurcuğundan belliydi sarı olduğu:)

özyaşar
29-04-2013, 12:27
Merhaba sitenize yeni üye oldum bikaç ay önce minyatür güller almıştım gayet iyilerdi bugün sularken örümcek ağı gördüm yapraklara fısfıs sıktım pat diye beyaz gidi bi örümcek düştü kalkmaya çalışırken attm balkondan ama ne yapmam lazım yine gelir **** yumurta bırakmıştır belki :(

solucan17
29-04-2013, 13:03
Sayın özyaşar eğer beyaz gibi ise genelde yaprak bitidir ama örümcek ağı diyorsanız kırmızı örümcektir diye düşünüyorum.Forumda ev yapımı ilaçlar var eğer çok fazla yayılmamışlar ise etkili olur..

serkan_istanbul
29-04-2013, 15:46
kırmızı örümcek deil o zamn büyükse normal örümcek. o kadarda korkulacak bir şey deil. iyi ki kırmızı örümcekj deil. şanslısınız.

Llama
25-05-2013, 16:43
Mayıs ayı içersinde güllerimde havalardan dolayı ( yağmurla ilgili sanırım ) yaprak bitleri oluştu . Fazla çoğalmadan seracıdan aldığım ilacı haftada 1 kere 2 sefer uyguladım . Sarımsak ezip etrafına yaydım . Başkada bir yönteme gerek kalmadı . Herkesinde şikayetçi olduğu o bit dönemini atlattık nihayet .

sarımsak ne işe yarıyor bitkilerde ?

zühreçiçeği
20-06-2013, 09:23
selam ben de cesaret edip bir tane aldım karıncalardan çok korkarım her tarafını karınca sarmış ne yapmalıyım dokunamıyorum bu yüzden

altintasna
29-10-2013, 21:50
Şu sıralar a 101 lerden miyatür gül temin edebilrsiniz. Eğer şanslıysanız çok hoş renklere sahip güller bulabilirsiniz. Satılan güllerin çoğu kırmızı renge sahip.

Bir kaç gün önce depoda çektiğim bir fotoğraf:

hira
29-10-2013, 21:58
Fakat siz İzmir'desiniz, a101 çalışanlarından öğrendiğime göre spor ürünler il il farklı olabiliyormuş.

altintasna
29-10-2013, 22:06
Diğer spot ürünlerde bir farklılık olacağını sanmam ama çiçeklerde oluyor. Onun da sebebini izah edeyim:

Bu çiçekler aslında 7 Kasım günü spot olarak satılmalı. Amaa çiçekler mağazaya ne gün ulaşırsa hemen o gün satışa çıkarılır. Bekletilmez mağazada.

Yani şuan elinde olan satıyor. Kimi mağaza pazartesi günü satmış bitirmiştir. Kimi bugün bitirdi. Eline yarın ulaşacak olan ise yarın satar. Belki mağazaların dörtte birinde perşembe günü de bulabilirsiniz. =)

Ya da farklı illerde depodan mağazaya gönderim önümüzdeki hafta olabilir.

Atıyorum; İstanbul veya Diyarbakır'da depodan mağazaya geçen hafta gönderildiyse oralarda çoktan satılmıştır.
Bu arada fiyat 5.95 tl.

limon_agaci
08-11-2013, 19:53
Benim de minyatür gülüm var yazın başında aldım, bütün yaz çiçek açtı düzenli budadım suyunu eksik etmedi çok mutluydu ancak sonbaharın gelmesiyle beraber yaprakları sararmaya ve kurumaya başladı, sadece bir tane gonca çıktı. ne yapmalıyım acaba sararmayı engellemek için? yardımcı olabilir misiniz, çok teşekkurler.

hira
10-02-2014, 11:08
Kış ortasında gülün bitlendiğine ilk defa şahit oluyorum. hani tomurcuktayken sarar ya bitler o zavallı tomurcuğu, işte şuan benim minyatür gülümün her dalını sarmış durumdalar. arap sabunu yöntemini uygulayacağım, başka bir önerisi olan varmı?

Charlaux
11-02-2014, 01:47
Kış ortasında gülün bitlendiğine ilk defa şahit oluyorum. hani tomurcuktayken sarar ya bitler o zavallı tomurcuğu, işte şuan benim minyatür gülümün her dalını sarmış durumdalar. arap sabunu yöntemini uygulayacağım, başka bir önerisi olan varmı?

Oksijenli su spreyleme bitlerle uzun sureli savasmada en onemli etken;tropik bitkilerimde de kaktuslerimde de rahatlikla kullaniyorum;gulde sorun cikaracagini sanmam.

Jezebel
12-03-2014, 23:17
Yeni gülüm.

475645

Birini bahçeye diktim, bakalım hangisi daha uzun yaşayacak.

Hülya
14-03-2014, 17:01
Ben de gectigimiz yil bahceye diktim.Gayet guzel gelistiler.

mor-sardunya
27-03-2014, 11:12
merhabalar 3 tane gülüm var yaprakları örümcek bağlamış gibi önce yaprakların hepsini kestim ama yeni çıkanlarda öyle oldu ne yapabilirim?

Jezebel
27-03-2014, 19:04
Bahçeye attığım minyatür evdekinden mutlu:)

478937

...

beslenmeçantası
15-04-2014, 13:57
Ben de minyatür gülümün fotoğraflarını yüklemek istiyorum.

beslenmeçantası
15-04-2014, 14:18
Beyaz meleğim...

ocak
21-06-2014, 00:12
benim minyatür gülümün yaprakları benek benek oluyor üzerinde zararlı bir böcek falanda yok bir vitamin eksikliğinden olabilirmi

asmalıtepe
17-01-2015, 08:39
Bu yılın ilk mesajı benden oldu sanırım. Güllere sağlık olsun.

Bir ay önce saksısında çok güzel sağlıklı bir minyatür gül edinmiştim. Açık havada dururken ev içinde bir hafta kadar tutunca, kararmaya başlayan dökülen yaprakları yeniden yeşerip büyümeye başladı. Acaba daha önce açık alanda tutulmuş olduğundan dolayı bu uyandırma zararlı mıdır diye dışarı balkona almıştım. Olduğumuz yer don yapıyor.

Gül bu donlardan etkilenmişmidir? Bu saatten sonra içeri oda sıcaklığına almamda mahzur varmıdır?

Yardımlarınızı rica ederim.

Muda
17-01-2015, 09:29
Sayın asmalıtepe;

Siz gülünüzü mümkün olduğu kadar soğuk ve aydınlık bir yere alın. Yeni filizler donabilir. Güller ve çoğu ağaç daha iyi bir ortam bulunca baharın geldiği olarak algılayıp filizlenmeye başlıyorlar.

asmalıtepe
17-01-2015, 16:00
Sayın asmalıtepe;

Siz gülünüzü mümkün olduğu kadar soğuk ve aydınlık bir yere alın. Yeni filizler donabilir. Güller ve çoğu ağaç daha iyi bir ortam bulunca baharın geldiği olarak algılayıp filizlenmeye başlıyorlar.

Sayın Muda cevabınız için teşekkürler. Talimatınızı uygulayacağım.

Demek ki güller kapalı ortamda tutulmazlar. Ve kış uykusu gerekli, donlardan etkilenmezler.

Doğru anlamışımdır inşallah. Teşekkür ediyorum.

Muda
17-01-2015, 23:28
Sayın Muda cevabınız için teşekkürler. Talimatınızı uygulayacağım.

Demek ki güller kapalı ortamda tutulmazlar. Ve kış uykusu gerekli, donlardan etkilenmezler.

Doğru anlamışımdır inşallah. Teşekkür ediyorum.

Biraz yanlış anlaşıldım sanırım.
Güller toprakta çoğunlukla soğuklara dayanıklılar. Ancak siz gülü içeriye alınca o yeni yaprak vermeye başlamış. Ev ortamında veya kapalı mekanda en fazla ışık alabileceği aynı zamanda soğuk bir ortamı kastetmiştim.

Yeni çıkan yapraklar taze olduğu için soğuklara dayanamaz. Bu şekilde daha fazla gelişmesini önleyip baharla birlikte çiçeklerini görürsünüz. Ben bir yıl dışarıdaki güllerin her tarafını naylon ile kaplamıştım. Kaplamadıklarım gelişmeden onlar önceden yapraklarını çıkarmışlardı. Havalar şu anda biraz daha iyi. Ancak muhtemelen yeniden bozacaklar. Bahçe olmadan önce bu kadar hava durumu ile ilgilenmiyorduk. Şimdi daha fazla ilgilenmeye başladık. Eski tarihlerde kullanılan halk takviminin ne kadar önemli olduğunu yeni keşfetmeye başladım. İsterseniz siz de bakın. Ben internette zemheri hamsin olarak aratırken kendi yöremizin hava tahmini ile ilgili yere ulaştım. Linkini ekliyorum.

http://e-dergi.atauni.edu.tr/ataunidcd/article/viewFile/1021006863/1021006294

Torospapatyası
29-09-2015, 21:39
Minyatür gülüm turuncu renk açıyordu,tatil dönüşü yaprakları kurumuştu,kurularını kestim suladım budadım kısa sürede yeniden canlandı hatta bir tane tomurcuk vardı 2 gün önce tomurcuğum açtı ama yeşil renk olmuş gülüm. İlk defa yeşil gül görmemin şaşkınlığı ile aklımdan bir sürü sorular geçti
Acaba hastalandımı
Besin eksikliği mi var
Güneş eskisi gibi gelmiyor balkona eğimli oldu biraz ondan mı
.
.
. Vs
Bana bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen

egenin sultanı
12-04-2016, 09:15
Benim gullerimde bir hastalik var sanirim yapraklari dokulmeye basladi :confused:

sarrasine
18-06-2016, 22:10
Bende alalı 1 hafta kadar oldu. Kısa sürede çok sevdim. Şimdi inceliklerini araştırıyorum.

Elif çiçek
15-04-2018, 20:13
Merhabalar. İki hafta önce bir botanikten yedi veren aldım rengi toz pembe balkona koydum bir gün şehir dışına çıkmak zorunda kaldım yaprakları kurumuş tomurcuğu ise çok cansız görünüyor. Alıp eve getirdikten bir kaç gün sonra da zaten yüzü düşmüştü ama bu kadar değil. Sizce sorun ne olabilir? Şunu da belirteyim Antalya da yaşıyorum gülüm balkonda ve 3 gündür havalar çok sıcak. Şimdiden çok teşekkür ederim.

rosegold
19-12-2018, 12:20
merhaba, yeni minyatür gül aldım fakat saksısını değiştirene kadar baya soldu, şu anda iyileştirmeye çalışıyorum, okuyup yardımcı olursanız sevinirim.

öncelikle fotoğrafı: https://i.hizliresim.com/5ak5Dj.jpg
torflu toprak aldım, bu çiçeğime iyi gelir mi? gelmezse nasıl toprak almalıyım,marka önerisi?

internette sulama çok kurumadıkça yapılmamalı deniyor,doğru mu? 15-20 günde bir?

toprağın içinde minik böcekler var, bazıları uçabiliyor, kamerayla çekilemeyecek kadar küçük. saksısını değiştirirken de minik örümcek gördüm iki tane falan. çiçeğime zarar verirler mi?
-eğer verirlerse nasıl yok edebilirim? ilaç veya doğal yöntem önerisi?

bol güneşli ve esintili yer ister deniyor. balkona koyma şansım yok, pencere kenarına koyarsam da kalorifer üstü olacak çok sıcak olabilir. ne yapabilirim?

Mahmut Tebir
19-12-2018, 15:14
Güller tek torf toprak iyi gelmez. Bahçe toprağı ile yapılan karışım daha uygundur. Güller killi hemde kumlu toprakları sever. Demir açısından da zengin olmalıdır.
Suyu da toprak kuruyunca vermelisin. Yani suyu şu gün vereyim diye bir zaman belirleyemezsin hiç bir bitkide. Çünkü herkesin bulunduğu sıcaklık aynı eğildir.

Kurumuşgül
29-01-2020, 12:45
Öncelikle herkese iyi günler. Kullanıcı adımdanda belli olduğu gibi gülüm kurumuş bir halde. Kurtarmak için yapılabilecek herhangi bir öneriniz var mı? Ya da gül ölmüş mü? Resimleri ekledim. Dalların yeşil kısımları var ama yeşil yaprak yok. Cevaplarınız bekliyorum.

Mahmut Tebir
29-01-2020, 20:09
Gülünüzü içerde bakıyorsanız hata ediyorsunuz. Güller açık havayı sever. İçerde solar.

Kurumuşgül
29-01-2020, 23:40
Balkonda bakıyorum

@alpha
30-01-2020, 09:13
Öncelikle herkese iyi günler. Kullanıcı adımdanda belli olduğu gibi gülüm kurumuş bir halde. Kurtarmak için yapılabilecek herhangi bir öneriniz var mı? Ya da gül ölmüş mü? Resimleri ekledim. Dalların yeşil kısımları var ama yeşil yaprak yok. Cevaplarınız bekliyorum.

mevsimle alakalı olabilir havalar soğuk kış ayındayız. Baharda belli olur

Kurumuşgül
30-01-2020, 11:33
mevsimle alakalı olabilir havalar soğuk kış ayındayız. Baharda belli olur
Normal mi yani böyle olması?

aloe
31-01-2020, 09:54
Kurumuş yerlerin yeşil olan kısma kadar budanması gerektiğini yoksa kurumanın aşağı doğru ilerleyeceğini biliyorum ben. Bu konuyu bi öğrenirseniz iyi olur. Birde kışın çok sulamayın.

Kurumuşgül
31-01-2020, 10:40
Dediğiniz gibi kuruyanları yeşil olan yerlerden budamıştım daha öncesinde onlarda kurudu resimlerde görebilirsiniz topraktan çıktığı yere kadar sarardılar. Kalanları budamamayı tercih ettim onlar hala savaşıyor kendi hallerinde yarısı yeşil yarısı sararmış bir halde. Sulamayı toprak kurudukça yaptım. Ama sonuç vermedi maalesef.

Toprakişleri
16-05-2020, 09:03
Merhabalar, 1 hafta önce aldığım minyatür gülüm balkonda güneş alan yerde duruyordu. Saksısını değiştirmedim strese sokmamak için tomurcukları güzel açıyordu şuan yaprakları ve gülleri kurumaya başladı kurumaya başlayanları budadım bunun nedeni ne olabilir