PDA

View Full Version : Ülker / Balkon

Sayfalar : [1] 2

Ülker
09-07-2009, 13:34
Balkonum sizleri hayal kırıklığına uğratacak ama, yine de paylaşmak istiyorum.
Bitkilerimin bu evdeki ilk yazı ve onlar da, ben de pişman olduk diyebilirim.
Evim kuzey cepheli ve konumundan dolayı çok rüzgar alıyor.
Sanıyorum pek çok arkadaş da aynı sorundan şikayetçi, "damdan düşen halden bilir" diyerek, ısrarla yetiştirmeye çalıştığım, uzun yıllardır benimle olan ve olmasını istediğim bitkilerimi görüşlerinize sunuyorum.

Ülker
09-07-2009, 13:38
Kırmızı örümceğe teslim etmemek için savaş verdiğim, zakkumlarım.

Ülker
09-07-2009, 13:41
İmkansız sanırdım fakat, kırmızı örümcek onları da esir aldı.
Bunlar, ateş çiçeklerimin önceki hali, şu anda derin bir şekilde budanmış durumdalar.

Ülker
09-07-2009, 13:45
Çok sevdiğim ıtırlarım ve kendiliğinden çıkan papatyalarım.
Bu arada belirtmeliyim ki, hiç bir çiçeğim tek başına bir saksıya sahip değil.
Bir arada yaşamaya alışmak zorunda kaldılar.
Ancak çok büyüdüklerinde bu hakka sahip olabiliyorlar, gördüğünüz gibi, balkonumda hayat hiç kolay değil.:o

Ülker
09-07-2009, 13:51
Dahlialarım yaşam savaşı veriyor, uyguladığım yöntemler işe yaramadı, kırmızı örümcek yapraklarını dökmeye devam ediyor.

Ülker
09-07-2009, 14:00
Aynı saksıyı paylaşan, amarlyslerim, haseki küpem ve adını hatırlamadığım mavi şekerim.

jineop
09-07-2009, 14:05
Sevgili Ülker,
Çok beğendim. Ellerine sağlık.

Vildan Sönmez
09-07-2009, 14:11
Ülker Hanım sizde rüzgar bende aşırı güneş. Çaresiz uğraşmaya devam edeceğiz.
Zakkumunuz benimkind3n çok daha güzel. Ben tomurcukların hepsini kopardım, yapış yapıştılar.
Bodur dahlialara gelince saksıda ben de başarılı olamadım ve bir daha almamaya karar verdim.

Ama haseki küpeniz çok güzel görünüyor.

Zakkumun arkasındaki kuşkonmaz mı ?
Yeni evliyken ben de vardı.

Amarılısleriniz açtı mı bu yıl, ne renkler ?
Yanındaki mavi çiçek de sanırım vapur bacası.

Ülker
09-07-2009, 14:27
Teşekkürler Sevgili Jineop,
Sizin kadar başarılı olamadığımı düşünüyorum.
Vildan Hanım,
Zakkumum 3 büyük dal olarak çok büyüdü, seneye aşılamayı deneyip 3 farklı renk yapmak istiyorum, kırmızı örümcekten kurtarabilirsem.
Dahilalarımı örümcek mahvetti, buduyorum bakalım ne olacak.
Hasekimin tohumlarını topladım, seneye hepimizi mutlu edebilir.
Kuşkonmazım da 9 yıldır benimle yaşıyor, onu çok seviyorum.
Amarylislerimin hepsi kırmızı ve kokulu,

Kiraz
09-07-2009, 14:28
Ülker Hn, kuzeye bakan balkon olmasına rağmen çok iyi, elinize sağlık. Böyle rüzgarlı bir balkonun zorluğunu bilirim. Bir iyiliği var, yazın güneş almadığı için salon bitkilerinizi koyabiliyorsunuz (rüzgara dayananları) ve tabii ki yazın serin serin oturabiliyorsunuz.

Ülker
09-07-2009, 14:29
onbiray ve kadifelerim.

Ülker
09-07-2009, 14:33
Sevgi Kiraz, güneş mi kötü, rüzgar mı bilemedim.
Kırılan çelikleri dikmekten bir hal oldum, çiçeklerim artık kumaş parçası gibi görünüyor.
Ne diktiysem, hırpalandı.

Ülker
09-07-2009, 14:37
Sevgili Mine'den aldığım beyaz zıpçıktım ve 2 yıldır yetiştirmekten keyif aldım şifalı bir ot ( adını kaç kere öğrenip unuttum )

Ülker
09-07-2009, 14:48
Süs yoncalarım ve kırıldıkça ısrarla tekrar diktiğim telgraf çiçeğim.

Ülker
09-07-2009, 14:53
Geçen sene bir çelik koparabilmek için çamura düştüğüm sukulentim, arada salata yapıp afiyetle yediğim semizotlarımdan bağzıları ve de şu anda aramızda olmayan sellukam.

Ülker
09-07-2009, 14:57
Her döküldüğünde yeni bir çelik alarak tekrar büyüttüğüm sarmaşığım, aynı şekilde hiç vazgeçmediğim sardunyam ve sabah sefam.

Ülker
09-07-2009, 15:16
Bunlar da petunyalarım.
Rüzgardan önce saksıda, rüzgar sonrası vazoda yerlerini alıyorlar.
İnanın çok dayanıklılar, her defasından büyümeye devam ederek hasarı kapatıyorlar.
Bağzı fotoğrafları rüzgarda çekmiştim görüntü net olmamış, tekrar çeker yüklerim.

Ülker
09-07-2009, 15:20
Bu yıl çiçekçinin ısrarla üç kuruşa sattığı keyifsiz ortancam,
Ve...mutlu son.
O şimdi çok sağlıklı, yeni gelen yaprakları da yeşile dönüyor.

bennur
09-07-2009, 15:26
Sevgili Ülker, çok da bahtsız degil balkonunuz, bitkileriniz iyi görünüyor, rüzgar ve güneşle mücadele etmekten vazgeçen ben, daha dayanıklı, bitkilerle yetinmeye gayret ediyorum.Petunya özellikle tavsiye edeceğim bir çiçek. Çok da dolduruyor yerini. Ellerinize, emeğinize sağlık. Amarılıslerinizin önündeki maviş çiçek vapur dumanı. kolay gelsin, sevgiyle kalın

Ülker
09-07-2009, 15:33
Kaya aralarında çıkan ve formunu çok beğendiğim için yetiştirdiğim bir tür, adını sormayın unutuyorum, ama yıllardır birlikteyiz.
Papatya ve menekşelerim, şu anda hayatta değiller.:(
Nanelerimi kırpmadım, uzayıp gittiler.
İçerdeki büyük fujerimin yumrularından büyüttüm ama rüzgara dayanamıyor.
Dibindekiler de süs domateslerim ve kivim.( mayıstaki halleri, ayırmam gerekiyor)
Mum çiçeğimi de, ceylan sardunyamla birlikte çelikten diktim, ikisi de tuttu ve yaprak veriyor.
İzmir grubu; Bu mum çiçeği çeliğini tanıdınız mı?
Hani üzerinde bol pamuklu bit var diye almak istemeyip de, benim aldığımda da tepki götermiştiniz.:cool:

Ülker
09-07-2009, 15:36
Sevgili Bennur, aslında benim gibi ısrarcı bir fanatiğe rastladıkları için şanslılar.
Belki, onlar da bunu bildiği için pes etmiyordur ne dersiniz?

Ülker
09-07-2009, 15:44
Gülüm mutlu değil, zira aldığımda kökleri yoktu, çelikten tutmaya çalışıyor, yine de ne hikmetse, tomurcuk verip çiçek açıyor.
Bu rengarenk miniklerden de bol miktarda tohum aldım, ama ekmeme gerek kalmadan, dökülenler çimlenip büyümeye başladı bile.

Güler
09-07-2009, 15:46
Bırakın bahtsızlığı, bu kadar çiçek bu balkonda olabiliyorsa size bravo demek lazım.
Hepsi de çok güzel, ellerinize sağlık. İnada devam derim ben.

Ülker
09-07-2009, 15:53
Yıllardır biribirimize çok alıştığımız tülüm,
3.yılında beni hayal kırıklığına uğratıp bir türlü gelişmeyen mavişim,
Çılgınca çoğalan ve site bahçesine bile doldurduğum kurdele çiçeğim,
Kaktüs ve sukulentlerimden bir bölümü,
Ve yine abartılı bir şekilde çoğalan koyun gözünden bir kesit.

Ülker
09-07-2009, 15:55
Güler Hanım, çok teşekkür ederim, sayenizde moral depoluyorum.
Bu arada, bu kadar çok olduklarını ben de yüklerken farkettim.
Yükle yükle bitmiyor.

MeyveliTepe
09-07-2009, 15:57
Konu başlığı ve gösterilenler biribirine pek uymuyor :)

Ülker
09-07-2009, 16:00
Karanfiller, kekikler ve mutluluk;)

Ülker
09-07-2009, 16:04
Uyacak Sayın Meyveli Tepe,
Beni izlemeye devam edin.
Gözünüzü korkutmayayım diye sindire sindire yüklüyorum.:rolleyes:

Ülker
09-07-2009, 16:12
Çook uzaklardan gelen kıymetlim,
Ve yıllarca birlikte yaşayıp, biribirimizi hiç üzmediğimiz aile fertleri.

Ülker
09-07-2009, 16:18
Faworilerime devam, eskilerden esintiler;
Çilli begonya, parlak mustafa, arap saçı ve cam güzeli.

Güler
09-07-2009, 16:21
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum sevgili Meyveli Tepe.
Şu karanfilin güzelliğine bakın.

Ülker
09-07-2009, 16:25
Çileklerimden bir kesit, onlar şimdi site bahçesinde yerlerini aldılar.

Ülker
09-07-2009, 16:37
Çiçekleri yüklemem hayli uzun sürüyor,
Şimdilik elimdeki genel görüntüleri de yükleyip, müsait oldukça çiçekleri yüklemeye devam edeceğim.

Ülker
09-07-2009, 16:46
Sadece yeşil yapraklarını gördüğünüz sardunyalarım aslında açtı,
fakat, rüzgar uçlarını kırdığı için zorunlu budanmış gibi duruyorlar.

Ülker
09-07-2009, 16:53
Kırılan çeliklerimi diktiğim saksılar ve manzaradan görüntüler...

Ülker
09-07-2009, 17:15
Devam...

Ülker
09-07-2009, 17:33
Ahh ah...
Yılladır sağlıklı yetişen pek çok çiçeğimi, bu yıl kaybettim.
Güler Hanım, karanfillerim gerçekten çok güzeller, budayıp çelikleme yapacağım ama tohum keseleri o kadar iri ki, olgunlaştıkça topladığım için kıyamadım.

sevim.K
09-07-2009, 18:08
Ülker Hanım çok güzel ve çok çeşitli çiçekleriniz var. Üstelik uzun zamandır benimle ilgili olan çiçekler diyorsunuz ne güzel bakmışsınız çiçeklere. Yeni yeni öğrendiğim çiçekler bir yana eskiden beri tanıdığım sevdiğim çiçekleriniz var. Kaktüslerinizde öyle. Ellerinize sağlık, emeklerinize sağlık.

Ülker
09-07-2009, 18:35
Teşekkür ederim Sevgili Sevim K.
Bu yıl da biribirimize sıkıca sarıldık, dilerim güçlerini yitirip, beni terketmezler.

Ülker
09-07-2009, 18:43
Biberlerimin keyfi yerinde, ama buz çiçeğim zarar gördü, kırılan çeliklerini tekrar dikiyorum, hemen tutuyor, bir de hava sakin olsa...

Ülker
09-07-2009, 18:55
Mum çiçeğim hızlı gelişmeye başladı, minik sardunyam da öyle, güzel birer saksıyı hakettiler.(ama seneye)
Kılıç çiçeğim, çiçek oluşumunu kopardığımdan beri bana küstü, hiç gelişmeden öylece kalmıştı, şimdi yeni yapraklar verip beni sevindirdi.

Ülker
09-07-2009, 18:59
Leş kaktüsümün üstünde iki tomucuk açmayı bekliyor.
Mavişlerim keyifsiz de olsa açmaya başladı.

Ülker
09-07-2009, 20:33
Bodrum papatyalarım eflatun açıyor, çiçekli hallerini çekemediğim için pişmanım.
Gördüğünüz minik domatesi de tohumdan yetiştirip, bir kök kendime ayırmıştım.
"Aşkın gözyaşı" dediğimiz sukulentim de beni hiç üzmüyor.
Gül biberim, Turuncuhis'in hediyesi, gözüm gibi bakıyorum.;)

Ülker
09-07-2009, 21:14
Devamı gelecek, ...çay molasından sonra.
Erken gelen çaya eşlik eder.

TuruncuHis
09-07-2009, 21:41
Son toplantıda içim daralmıştı balkonundaki sorunlardan. Hatta takılıp kalmıştım aynı soruya; "nasıl çözeceksin" diye diye bir hal olmuştum. Muhtemelen emeklerin boşa gitmesi kadar yerlerin kirlenmesine de takmışımdır ben :D
Ve fekat fotoğraflar seni doğrulamıyor. Bu nasıl bir dirençtir diyesi geliyor insanın. Eline ve inadına sağlık:D
Pamuklu bitli Hoya'ya tepki veren bendim, yüzüme vurup durma; bu biiiiir,
Benden korkmaktan vazgeç, gül bibere gözün gibi baktığını ispatlamasan da olur; bu ikiiiii,
Madem korkuyorsun Unutma Beni'ler nerede hani; bu da üüüüüüç :D :D :D

Ülker
09-07-2009, 21:56
Turuncuhis'im, balkonumda tek garanti olan şey, çok rahat temiz kalıyor olması.
Dikkat ettiysen yerlerde hiç saksı yok, hepsini deli bağlar gibi demirlere tutturdum, sadece rüzgarda yaprak ve çiçek döküntüleri oluyor.
Hoya'nın son fotoğraflarını çekip sana ithaf edeceğim, bu biiir,
Seneye gül biber tohumları benden, bu ikiiiii,
Korkmasam diyeceğim unutma beniler beni unuttu, ama tedirginim, bu üçbuçuuuk...:o
Bu arada, şu meşhuuur latin çiçeğimiz de serçelerin midesinde, bu da döört.:D

TuruncuHis
09-07-2009, 22:06
Benim Jakaranda ektiğim kapta pembe bir gövde çıktı. Heyecanla bekledim Lunaria diye, çıka çıka Latin çıktı. Seneye tohum benden :)
Ben de Unutma Benileri çimlendiremedim, bak pişti yaptık :D

Ülker
09-07-2009, 22:09
Vallaha mı?
Seneye ben unutma beni için bir yol bulurum, sen latinlere iyi bak.
Yaşasın dayanışma!
Ben bu dostluk bağlarıyla, balkonumun nüfusunu 5'e katlarım.;)

Vildan Sönmez
09-07-2009, 22:12
Sevgili Ülker,
Her şey harika.Tek bir şey söyliyeceğim: Bahtsız dediğiniz için balkonunuzdan özür dileyin vallahi ;)
daha ne olsun. Sevdiklerinizle sağlıkla keyfini çıkarın.

Ülker
09-07-2009, 22:17
Vildan Hanım, balkonuma bakınca gözlerimin içi gülüyor fakat, keşke onlara daha uygun bir ortam sağlayabilseydim de saksılardan taşsalardı diye düşünmeden de edemiyorum.

Volare
09-07-2009, 22:18
Sevgili Ülker ,
mütevazi olmana gerek yok ,bu şartlarda ,
bu kadar ufak alanda bunca güzelligi bir araya getirmişsin ,
inadina yaşatiyorsun .Bu gerçek bir mucize .
Ben , eger istersen ,belli ki kaktüsleri seviyorsun,
sana 3-4 kaktus ,1 sukulent katki yapmak istiyorum .
Kaktusler tum iklim kosullarinda var olurlar.
Bahtsiz / mutlu balkonuna , karinca kararinca bir hediye.
Eger özelime mail adresini yazarsan , resimlerini eklerim.
Veya işyerimi biliyorsun,uygun olunca uğrar begendiklerini alirsin.
Ben çok seviyorum,çocuklarim katlanamıyor.
Senin dikatli ve özenli ellerine guvenle emanet edebilirim.
Rüzgarin hangi yönden geldigini anlamadim,
onu kesmek icin cam bir perde mi desem veya paravan olabilir:)
Minik sardunyani cok kiskandim :)rengi harika .
Bu zevk sende varken , daha nice guzelliklere .

Ülker
09-07-2009, 22:31
Sevgili Volare,
Beni nasıl sevindirdin anlatamam, öyle bitki arsızıyım ki, teklifine asla hayır diyemem.
Kaktüs ve sukulentleri çok seviyorum, tanzim edip süslemek ayrıca keyif verici.
Uygun bir zamanda uğrar, hem emanetlerimi alır, hem de bir kahveni içerim.
Senin bitki kültürün önünde de saygıyla eğilirim, hiç bilmediğim, duymadığım ne kadar bitki türü varsa bulup yetiştiriyorsun.
Eğer istersen, minik sardunyalarımı paylaşabilirim, bıcır bıcır hep açıyorlar.
Evim kira olmasa, yapacağım çok şey var ama, maalesef ki kira ve satışa çıktı.
Eşimi şimdiden, "satılırsa bunca bitkiyi nasıl taşırız" diye bir panik sardı.
Önceki taşınışımızda, firma sorumluluk almamış, kendimiz araçla taşımıştık.

TuruncuHis
09-07-2009, 22:44
Ateş çiçeğinden bir fide kışı kendi kendine ölmeden ve de onmadan geçirdi. Baharda öyle azdı ki; koca bir top çalı gibi oldu. İşte o soğukta, ayazda kışın ölmeyen fide, dağ gibi haliyle abartısız bir günde buruştu gitti. Üzeri toz gibi kül gibi birşeyle kaplıydı.
O gün tanıştım kırmızı örümcekle. Ve çiçekleri fotoğraflama isteğim gitti. Keşke diyorum şimdi, vaktinde fotoğraflarını çekseydim çiçeklerimin.
Fırtınasız bir ev bulursan çiçekleri biz taşırız Ülker(ama nereye taşırız bilmem:p )
Ya da o ev sana kısmet olur umarım...

Ülker
09-07-2009, 22:53
Tam; Yaşasın! taşımama yardım edecek dostlarım var...derken.
Oldu mu şimdi?
Ama, bir konuda anlaşıp, ortak nokta bulabiliriz;
Rüzgar sağolsun, o kadar çok çelik ve tohum fazlası oluştu ki, saksıların ucundan tutan herkese yeter.

Ülker
09-07-2009, 22:57
Ateş çiçeklerine gelince, anız şeklinde budadım, kırmızı örümcek yüzünden.

maki01
10-07-2009, 00:16
Sevgili Ülker,
Gerçekten kutlarım seni. Balkonun bahtsız ama çiçeklerin asla. Ne güzel sahip çıkmışsın onlara ve hepsi çok güzel.
Ben de 3-5 çiçeğim olmasına rağmen, özellikle minyatür güllerimde kırmızı örümcek ve yaprak bitiyle çok uğraştım. Uyguladığım ev yapımı ilaçlar ve son olarak neemazalın etkisiyle "Tamam bu sefer öldü bunlar" dediysem de yeniden yeşerdiler. Neemazal her ikisine de çözüm oldu gibi. 20 gündür izlerine rastlamadım. Denedin mi bilmiyorum , iyi bir çözüm gibi duruyor yaprak biti ve kırmızı örümcekte...

berduray
10-07-2009, 00:39
Sayın Ülker güzel iş çıkarmışsınız, tebrikler.

Rüzgardan kırılan bitkiler için çok üzüldüğünüzü anlıyorum.

Branda türü , ya da evde kalan kumaş gibi birşeylerle balkonu çevirip, bir nebze de olsa önüne geçebilirsiniz.

Ben giyilmeyen, eski tüm jeanleri uçuca dikip balkonuma örtü diktim.(Gerçi benimki pek bir acemi işi oldu ama işe yarıyor) Vaktiniz ve makineniz varsa deneyebilirsiniz.

Sukulentlerden ben de yollayabilirim seve seve...Elinizde olanları resimleyin, sizde olmayan bende olanlardan yollarım dilerseniz.

Bitkileri seven bir dostum, kırmızı örümceğin sudan nefret ettiğini söylemişti ve bol fısfısı önermişti. Aklınızda bulunsun.

Hoşçakalın, "Ağaçlar"la kalın.

Vildan Sönmez
10-07-2009, 00:46
Saksılardan taşan çiçekleri hepimiz istiyoruz. Bunun için uygun rüzgar, uygun güneş , ikisi birada olanlar şanşlı. Kimimiz rüzgarla kimimiz güneşle mücadele ediyoruz. Benim terasım, yarıya kadar eternit gölgeliğe rağmen, yanıyor adeta. İş çıkışı saksılara elliyorum, gölgeliğin altındakiler bile resmen ocaktan yeni alınmış tencereler kadar sıcak. Böyle olunca da çiçeklerin keyfi kaçıyor.

Vildan Hanım, balkonuma bakınca gözlerimin içi gülüyor fakat, keşke onlara daha uygun bir ortam sağlayabilseydim de saksılardan taşsalardı diye düşünmeden de edemiyorum.

Ülker
10-07-2009, 10:38
Sevgili Maki01,
Neemazal mı? bionem mi? kararsız kaldık.
Kırmızı örümcekten kesin kurtuldunuz mu? yoksa farklı şeyler de uyguluyor musunuz?
Belki karar vermemize yardımcı olursunuz.
Benim yaprak bitleriyle sorunum yok şimdilik, tek derdim kırmızı örümcek, rüzgardan dolayı ne yaparsam yapayım işe yaramayacak gibi gelmeye başladı.
Kükürte inancım da kalmadı.

Ülker
10-07-2009, 10:44
Sevgili Berduray,
Dikiş konusunda beceriksizlik abidesiyim, doğal olarak da makinam yok.
Şu ev işi netleşsin, Kemeraltın'dan uygun bir branda diktireceğim, bu kadar insan yanılmış olamaz.
Şimdilik sadece 7 çeşit sukulent edinebildim, resimlerini koyayım, olmayanları takviye ederseniz çocuklar gibi sevinirim.
Her akşam su fısfıslıyorum yapraklarına, kırmızı örümcek bana mısın demiyor, ne illetmiş, şaştım.

Ülker
10-07-2009, 10:49
Sevgili Vildan,
Sıcaktan yana hiç sorunum yok, balkona çıktığımda omzum tutuluyor desem yeridir.
Aslında rüzgar almasa, ideal bir balkonum var diyeceğim.
Geçen senenin resimlerini bulunca yükleyeceğim, farkı göreceksiniz.
Rüya görmüş olamam, bir zamanlar saksıdan taşan çiçeklerim vardı.:rolleyes:

kızılelma
10-07-2009, 10:57
çok muhteşem olmuş emeğinize sağlık

Ülker
10-07-2009, 11:00
Teşekkürler Kızılelma,
Muhteşemlik benden uzak ama, beğenileriniz beni umutlandırıyor.

maki01
10-07-2009, 11:30
Sevgili ülker,
Sadece neemazal uyguladım. Az önce baktım. İzi bile yok kırmızı örümceğin. Sana da çözüm olmasını dilerim.

Ülker
10-07-2009, 11:34
Hemen arkadaşlarla organize olup neemazal siparişi vermeliyiz.
Siz nereden almıştınız?

maki01
10-07-2009, 11:40
Karınca70 den almıştım. Bulamayacak olursan elimdeki yedek şişeyi gönderebilirim.

Ülker
10-07-2009, 11:43
Allah razı olsun dan başka ne denir.
Ben arkadaşlara sorayım, sipariş vereceklerse katılayım, değilse yardımınızı rica edeceğim.
İzmir'de satan bir yer bulamadım maalesef.

maki01
10-07-2009, 11:43
Uygulamayı hem yaprak, hem de topraktan yaptım. Önerilmemesine rağmen telaştan ağ ya da bit gördükçe yaprağa uyguladım.

maki01
10-07-2009, 11:52
Sevgili Ülker,
Buradan (http://urun.gittigidiyor.com/50cc-NeemAzal-Organik-ve-Zehirsiz-Bocek-Ilaci_W0QQidZZ18506350) sipariş verebilirsin. Ben hem sitemizden hem de gittigidiyor'dan almışım. Kolay gelsin

Adalet Yağcı
10-07-2009, 11:53
Sevgili Ülker, başlığın hayırlı olsun, mahsulün bol bereketli çiçeklerin harika olsun, karanfiller bu dileği de geçmiş aslında.

Balkonda zakkum yetiştirebilmek kolay değil, ne güzel olmuşlar, beyazı da çok güzel ben o acı kokusunu da severim zakkumun.

Neemazal gerçekten etkili bir ilaç, benim daturalarımın alt yapraklarını da kocaman yaprak bitleri istila etmişlerdi, tek uygulama ile hepsi de tarihe karıştı, şimdi tomurcuktalar.

Kolay gelsin Ülker'ciğim, bu hızla giderseniz balkon bahçeyi de geçecek, seneye bu balkon nasıl olacak diye düşünüyorum.
Sevgiler.

Ülker
10-07-2009, 12:05
Aman aman kimleri görüyorum,
Adalet Hanım, hoşgeldiniz.
İyi dilekleriniz için binlerce teşekkürler.
Zakkumumu iki yaprakken dikmiştim, 3 yıl oluyor benimle.
Üç dal olarak büyüdü, ben de başarabilirsem seneye aşılayıp, kırmızı, beyaz ve pembe renkleri olsun istiyorum.
Neemazal mı? bionem mi? diye çok konuştuk arkadaşlarla, bu hafta karar verip sipariş geçecektik.
Bu durumda Neemazal'ı kullanacağız artık, vakit geçmeden.
Bir yorgunluk kahvesi ister misiniz? yoksa kahveye mi geçelim?

Adalet Yağcı
10-07-2009, 12:55
Bu gün vişneleri topladım, gerçekten bir yorgunluk kahvesi iyi olur, kahveye geçiyorum orada içeriz kahvelerimizi.

maki01
10-07-2009, 14:37
Sevgili Ülker,
Yedek şişemiz var. Mesaja da yazdım. Sorun yaşarsan adresini iletmen yeterli.
Sevgiler

Ülker
10-07-2009, 15:10
Harikasın Sevgili Maki01,
Özel mesaj olarak yazdım,
Seni, olumlu veya olumsuz mutlaka haberdar edeceğim.

Ülker
10-07-2009, 15:24
Sukulent resimlerimin bir kaçını yükleyeyim ki, elinde farklı sukulentlere sahip arkadaşlar ona göre hazırlık yapsın değil mi?
Sevgili Berduray, kulaklarınız çınladı mı?;)

Ülker
10-07-2009, 15:29
Devam...

Ülker
11-07-2009, 12:28
Şimdi japon gülü aramaya çıkıyorum, geç de olsa aklma düştü bir kere, denemem lazım.

Volare
11-07-2009, 12:47
Şimdi japon gülü aramaya çıkıyorum, geç de olsa aklma düştü bir kere, denemem lazım.

Sevgili Ülker nerden esti aniden .
Sayın Mutlı Kutlu da var -15 lira, fidan istanbulda var 9.90 lira ,
birde burda (http://www.biriz.biz/kusburnu/index.htm) ,telefonla görüştüm geçen kasım 5 liraya satmışlar .
Son bahsettiklerim sadece kasımdan önce satmıyacaklarını söylediler .
Ben yeni aldım , verirdim bir çelik , ancak çelikten yetişmiyor ,
sadece dip sürgünlerinden ;)

Ülker
11-07-2009, 12:54
Sevgili Volare, yıllar önce annemin bahçesinde pek çok çeşidi vardı.
Bahçe kuytu olduğu için sorunsuz yaşıyorlardı, benim balkon korunaklı olmadığı için hiç düşünmemiştim.
Dün Koyu Yeşil'in bahçesinde katmerli pembeyi görünce, özenip denemeye karar verdim.
Şimdi yakındaki bir seraya soracağım, bulamazsam, yarın devamlı alış veriş yaptığım çiçekçilerden rica edeceğim, hem isteğim üzerine bulup getiriyorlar hem de hesaplı oluyor.
Zamanı geçti biliyorum ama, bitki aşkı zaman-mekan dinlemiyor.;)

Volare
11-07-2009, 13:00
Yok geçmedi , bu tür yılda dört defa çiçek açıp meyva veriyor .
Benimki perşembe geldi ,sn.Mutlu beyden aldım .
Dün akşam saatlerinde diktim .

Ülker
11-07-2009, 13:04
Buna sevindim işte.
Katmerli, katmersiz hiç farketmez, bulur bulmaz alacağım.
Bir de küpeli siparişi vermiştim, umarım unutmayıp yarın getirirler.

mormenekşe
11-07-2009, 13:16
Sevgili Ülker balkonun hiçde hayal kırıklığına uğratmıyor.Arkadaşım o ne balkon öyle bir de kuzeye baktığını söylüyorsun,imkansızlıklar içinde mükemmellik yaratmışsın.Resmen benim bahçemden fazla çiçek yetiştirmişsin kutlarım seni.Zakkumun balkonda bu kadar güzel yetişeceği gelmezdi aklıma,aynı saksıda bir kaç çiçek harika çiçeklerin iyi bir ekipçalışması çıkarmışlar ortaya.Haseki küpeline bayıldım kocaman bi maşallah diyorum,22 nolu fotoğraflarda ki miniklerin tohumu varsa alabilirim:)Karanfiller nazlı bir gelin gibi duruyor,nedense bilmiyorum ama karanfiller bana köylü bir yeni gelini çağrıştırıyor,bir de rahmetli ananemi o çok severdi karanfilleri ve hüsnüyusufu.Evi hep karanfil kokardı 86 yaşında vefat etti ama saçlarına ve kaşlarına hep karanfil yağı sürerdi o yüzden karanfilin kokusu bana ananemi hatırlatıyor.
Arkadaşım balkonunda harikalar yaratmışsın, benden bi isteğin olursa seve seve yollarım mesela melisa fidesi ve kasımpatı gönderebilirim özelime adresini yazman yeterli.Senin istediğin başka bişey varsa lütfen söyle sevgiyle,sağlıkla,mutlulukla ve çiçeklerinle güzel bi ömür diliyorum.

berduray
11-07-2009, 14:27
Sevgili Berduray, kulaklarınız çınladı mı?;)[/COLOR]

Mesaj alınmıştır, adres alayım.

Volare
11-07-2009, 17:22
Benim hediyem hazır , ne zaman buyurursanız...

Cumhur Tonba
11-07-2009, 17:47
Ülker,
Sizin evin kaç balkonu var? İnan mucizeler yaratıyorsun. Birde bahçeli evde olsan ne olacak Allah bilir. Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Hele sizin elinizden. Akşam kahveni içtin mi?

Ülker
12-07-2009, 13:03
Ben yokken kimler gelip gitmiş balkonuma...
Hay Allah, ikramda da bulunamadım, kusuruma bakmayın, tekrar uğradığınızda acısını çıkarırırız.

Sevgili Mormenekşe, hoşgelmişsin.
Elimden geldiğince, uygun bitkileri dikip, saksıları balkona sabitleyerek yaşatmaya çalışıyorum.
Ziyaretin ve güzel sözlerin beni çok sevindirdi.
22 No'lu mesajdaki minişlerin 3 renginin de tohumları var, çimlenme garantili;), adersini özelime yazarsan elinde bil, başka isteklerin varsa da, başım gözüm üstüne, ayrıca ben de melisa ve kasımpatına bayılırım, fazla fiden varsa özelden yazışalım.

Sevgili Berduray, adresimi özeline ulaştırıyorum, uzak illerden gelen bitki dostlarım ayrıca mutlu ediyor beni, çok hoş bir duygu, sağolasın.

Sevgili Volare, aay... ben bu hediyeleri görür de yerimde durabilir miyim? ziyaret planımı acilen gerçekleştireceğim, ağzım kulaklarımda.

Cumhur Bey, ben sizin ziyaretinizi nasıl kaçırmışım...bol köpüklü bir türk kahvesi borcum olsun, yanında da türk lokumu.
İki balkonum var; biri hayli gölge, diğeri akşam güneşini alıyor, bitkilerimi de isteklerine göre ayarlıyorum.
Fazla genel fotoğraflarını çekmediğimi farkettim, bugün gündüz gözüyle daha net çekimler yapar, görüşlerinize sunarım.
Bir bahçem olduğunda, sevinçten delirir, halka açık botanik parkı yaparım herhalde.:o

Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler.
Mutluluk bu olsa gerek...:rolleyes:

Cumhur Tonba
12-07-2009, 13:17
Yüce Rabbim,
Ne olursun şu Ülker Kulunuza en kısa zamanda yanından güzel bir dere akan bahçeli bir ev nasip et. Hem halkta faydalansın. Bizde ara sıra kahve içer, tatlı yeriz. Hele İzmir'in börek ve çörekleri şahanedir. Birde sabahları lokma oldumu gör keyfi.
Ülker. İnan canı gönülden istiyorum. Dua ediyorum.

Volare
12-07-2009, 13:56
Sevgili Ülker ,
japon gülü konusu ne yaptın ? Pazarının çiçekçisi ,,elimde her rengi var ''demez mi ... şok oldum . Sabah pembesini satmış . 2 hafta sonraya beyaz istedim .
Bilgine...

Ülker
12-07-2009, 14:34
Sevgili Volare, ben de Buca pazarındaki çiçektiden alıyorum.
Sipariş verince de getiriyorlar.

Eşimin dünden beri diş ağrısı olduğu için, dışarı çıkamadık daha, ağrıya dayanamayıp korkusunu yenince doktora gideceğiz.

Sorun olmazsa, akşama doğru ancak pazara uğrayabileceğim, inşallah ben gidene kadar bitirmez.

Cumhur Bey, ne kadar içten dua etmişsiniz benim için.
İnanın bahçem olmuş kadar sevindim.
Siz bahçemiz olmasa da ailecek gelin lütfen, sadece İzmir lokması değil, çerkez börekleri de yaparım size.

mormenekşe
13-07-2009, 10:51
Sevgili arkadaşım,melisa ve kasımpatılarını hazır bil.Yalnız onları çok nazikçe paketlemem gerekecek.Senin balkonunda çiçeklendiklerini görmek keyfli olacak.
Cumhur beyin duasına bende içten AMİN diyorum Allah gönlüne göre versin.

Ülker
13-07-2009, 15:10
Sevgili Mormenekşe, gönlün ne kadar geniş, teşekkür ederim.

Eşimin diş ağrısı yüzünden, hafta sonu gözüm dünyayı görmedi.
Doktor, çeşitli ilaçlar verdi ama ağrının kaynağını bulamadığı için sıkıntı yaşadık.

Haliyle ben, ne çiçeklerimle ne, ne de balkonumla ilgilenemedim, sağlık sorunu olduğunda, bitkiler ikinci planda kalıyor maalesef.

Sevgili Volare, seranın önünden geçerken, japonları gördüm, evime çok yakın bir yer, müsait olduğumda oradan alacağım artık.

Plan yapmayı hiç sevmiyorum, mutlaka bozuluyor, en iyisi plansız yaşamak.:(

Adalet Yağcı
13-07-2009, 17:56
Ah benim bitki delisi güzel arkadaşım, şimdi de japon gülüne mi takıldınız?
Herkes seferber olmuş sizin için, beyazı, pembesi, turuncusu mutlaka çok yakışacaktır balkonunuza, işin güzel tarafı da japon gülleri saksılarda bile olur, öyle çok geniş saksılar da istemez.

Harika çiçeklerinizile huzurlu bir yaz geçirmenizi diliyorum.
Sevgi ve muhabbetle.

Ülker
13-07-2009, 18:10
Ne yapayım Adalet Hanım, "delidir, ne yapsa yeridir" mantığı...
Bilenler hoşgörüp yardımcı olmaya çalışıyorlar.:o
Ağrıyan benim dişim olsaydı, beni kimse tutamazdı da, eşim olunca akan sular duruyor.
laf aramızda, (erkekler daha mı nazlı oluyor ne?):D

mehtap051
13-07-2009, 18:36
ülker hanım balkonunuz bence harika.hele kaktüsleriniz çok güzel.ben kaktüslerimi geçen sene oğlumun sünnetinde kaybettim.gelenler susuz kalmışlar diye kaktüslerimi suya boğmuşlar.bende düğün telaşıyla farketmedim ve tüm kaktüslerim öldü.çok üzüldüm.bir dahada kaktüs almadım.siz balkonunuza bahtsız demişsiniz ama çok bahtlılar bence.benim balkonumda rüzgar alıyor.inanın çiçekleri balkon içine almaktan yoruldum ama rüzgarın kötü etkisinden kurtaramadım.sizin çiçekler o yüzden şanslı.benimde balkonumda çiçeklerim var ama pek tatları yok.sizinkiler çok güzeller ve bol çeşit var maşallah.rüzgar bile çiçeklerinizin güzelliğini bozamamış.

Ülker
13-07-2009, 18:36
Birkaç resim daha ekleyeyim, belki farklı fikirler verirsiniz.
Benim yaptığım hata, saksıları fazla düzenli sıralayıp, estetik düşünmemek sanırım.

Ülker
13-07-2009, 18:40
Sevgili Mehtap051, öncelikle balkonuma hoşgeldiniz.
Kaktüsleriniz için çok üzüldüm, buradaki dostluk öyle güzel ki, benim kaktüslerim sizin sayılır.
İstediğiniz varsa, söylemeniz yeter.
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, beni çok rahatlattınız.

Ülker
13-07-2009, 19:05
Biberleri afiyetle yiyoruz,
Kaktüslerim hızla büyüyor, büyüdükçe tek saksıya almaya devam ediyorum, iki adet raf daha aldım, kışa doğru üzerlerine dizeceğim.
Henüz fotoğrafarını çekmemişim.(gözden ırak olan, gönülden de ırak olur" muş.):(
Arap saçları çok arsız, 3 saksı oldular.
Peyunyalarım 5 renk, olgunlaştıkça tohumlarını topluyorum.

bennur
13-07-2009, 21:35
Sevgili Ülker hanım, bu biberler çıtır çıtır yenir valla, afiyet olsun, emeğinize sağlık. Kaktüslere pek meraklı değilimdir, ama tavşan kulağı gibi olan, çok sevimli göründü gözüme. Saksıları da çok dekoratif olmuş, elinize, emeğinize sağlık. Yok yok sizin balkon bahtsız değil, bahtı, yolu açık balkon:)

TuruncuHis
13-07-2009, 21:45
Ülker'im yaaa, hiç bir işe yaramayacak biliyorum ama (ki bence de yaramamalı:D ) Japon gülünden vazgeç derim.
Kışın içeri aldığım için azdı, kudurdu, içeride bile çiçek açtı, 50 civarında tomurcuk yaptı. Hava ısınınca dışarı çıkardım aman sen misin çıkaran; biti bitmedi ayol. Yeni yapraklar açmadan içinden bit fışkırıyor. 3 ay uğraşım sonunda pes edip iki ana dal bırakarak budadım. Bu sefer de bitlerden kurtulduğu için yaprak fışkırdı. Neredeyse sulandırmadan dellenip, zehiri bastım, tüm yapraklar ve bitler öldü ama yeni yapraklarla birlikte yine peydah oldular.
Ne dersin? Hala isteyesin var değil mi Japon gülünü? Biliyorum var ve alacaksın :D E hadi kolay gele...

Ülker
13-07-2009, 22:02
Sevgili Bennur Hanım, bu yıl dört çeşit biber diktim,
Bunları kıyamayarak da olsa yiyoruz, diğerleri bulundukları yerde çok rüzgar aldığı için yaprakları ve çiçekleri devamlı dökülüyor.
Kaktüsleri seviyorum, çok cefakar ve dekoratif oluyorlar.
Beğenmeniz beni çok memnun etti, sizin terasın kardeşi olur benim balkonlar.;)

Turuncuhis'im üzülerek söylemeliyim ki, hala japon alasım var, hemi de her rengini.:o
Benim çiçeklerde yaprak biti mazi oldu,
ya kırmızı örümcek popilasyonu yüzünden benim balkondan taşındılar ya da yöntemlerim işe yaradı ondan.
Sanırım kırmızı örümcekler de gidiyor, yeni yapraklar sağlıklı gibi.
agaclar.net üylerinin duaları işe yaradı galiba.:rolleyes:
Bir de rüzgar için okuyup üfleseniz iyi olacak, bugün yine hepsini fena sallıyor.:(

maki01
13-07-2009, 22:08
Sevgili Ülker,
Bu kadar rüzgarlı bir balkonda, demirlere monte ettiğin saksılar nasıl sabit kalabiliyor? Ben de uygulamak istiyorum. Lütfen yakın çekim foto ekler misin?
Sevgiler

DefneD.
13-07-2009, 22:21
Sevgili Ülker,

Bahtsız balkonunuzun bahtı pek açık göründü bana:) Hepsinin maşallahı var, gayet sağlıklı ve canlılar. Daha ne olsun du?:p

33 no'lu mesajınızdaki duvara monte, yarım saksılarda sanırım alttan su akacak delik yok. Sulamayı nasıl ayarlıyorsunuz? Çok hoşuma gittiği halde cesaret edip bu saksılardan alamadım. Oysa çok dekoratif.

Ülker
13-07-2009, 22:23
Sevgili Maki01,
Nalburdan aldığım çelik telleri belli ölçülerde üç parça olarak kestim ve her bir teli dengeli duracak şekilde saksının uçlarından ısıtarak geçirip penseyle sıktım.
Amacım hem rüzgardan devrilmesin hem de temizlik yaparken kolaylık olsun.
Bilirsin balkon yıkarken saksı kaldırmak, altlarını temizlemek meşekkatli iştir.:rolleyes:
Yakın zamanda fotoğraflayıp yüklerim.

Ülker
13-07-2009, 22:27
Sevgili DefneD.,
Eskiden yarım saksı yerine yuvarlak saksılar asıyordum, fakat bu balkonda fazla sallanıp başları döndüğü için yarım kullanmaya karar verdim.
Altlarına çakıl yerleştirip, bitkileri ön tarafa doğru diktim, toprağını da az koydum ki, sulama esnasında akıtmayayım.
Duvara sıkı monte edilince akıtmıyor, fakat gevşek vidalarsan vida yerlerinden su sızıyor.
Tecrübeyle sabittir.:rolleyes:

Ülker
14-07-2009, 11:35
Ayın sonunu sabırsızlıkla bekliyorum.
Taşınıp taşınmayacağımız netleştikten sonra dostlardan gelecek bir çok bitkim olacak.
Melisalar, krizantemler, kaktüs ve sukulentler...
Sizleri çok seviyorum, iyi ki varsınız.:rolleyes:

feriha
14-07-2009, 11:46
Sevgili Ülker hanım ellerinize sağlık.. Rüzgara ne güzel çözümler bulmuş, saksıları sabitlemişsiniz. Bitkilerinizde çok güzel gelişmiş. Biberlerinizi bizim içinde tadın afiyet olsun..
Teptipli, düzenli bir yerleşim ne güzel..

Japon gülü isteğiniz konusunda dikkatimi çekti mesajlarda iki değişik gülden bahsediliyor. Kuşburnu şeklinde meyvesi olan gülü kokan japon gülü ve de sizin bahsettiğiniz katmerli sevgili koyu yeşilin japon gülü .. Bu ara her ikisi de aynı adla anılır oldu. Sipariş verirken aklınızda olsun satıcı boşuna bekletmesin sizi..

Çiçeklerinizle mutlu günler diliyorum..

Ülker
14-07-2009, 12:08
Çok teşekkür ederim Feriha Hanım, sizlerin fikirleriyle daha güzel şeyler de yapacağım inşallah.

Japon güllerine gelince; her iki türün de farklı isimleri var fakat ben isimleri hiç aklımda tutamam.
Satıcı neler getirmişti bakmaya gidemedim ama Volare'nin dediğine göre çok fazla çeşit varmış, renk ve çeşit ayırt etmiyorum aslında, hepsi mutlu eder beni.
Evimin yakınında da küçük bir sera var, orada da gördüm.
Sitenin bahçesinde de farklı bir türü var, alacalı renkte ve sık çiçekli, adını bilmiyorum ama dibinden sürgün vermesini bekliyorum.
Benim gibi deli otla da sevinir vesselam.
İlginiz beni mutlu etti, fikirlerinizi bekliyorum.

Ülker
15-07-2009, 18:26
Fırtınanın dinmeyeceğine kanaat getirip, yavaş yavaş bitkilerimi içeri almaya başladım.
Çok zarar görmüşler, içim acıdı.
Temmuzun ortasında bu nasıl bir fırtınadır, anlamadım.

bennur
15-07-2009, 18:40
sizin terasın kardeşi olur benim balkonlar.
Evet aynı kaderi paylaşıyorlar:( ama olsun bunu da bulamayanlar var, halimize çok şükür. Geçmiş olsun, burada rüzgar durdu biraz. Adana'dan arkadaşım telefon açtı, "perişan olduk, böyle yağmur, fırtına olmaz, yazlığın bahçesi balçık altında kaldı" diyor. Kısa sürer tekrarlamaz inşaallah. Allah bereketli, hayırlı yağmurlar versin. Sevgiyle kalın

DefneD.
15-07-2009, 18:47
Burada dün sabahtan beri fırtına var. Balkondaki bütün saksılarımı yere indirdim. Ama o kadar şiddetli esiyor ki hala toprak, yaprak uçuşup duruyor. Balkon leş gibi. Hava raporuna göre yarın da devam edecekmiş :(

maki01
15-07-2009, 18:50
Adana bile aynı durumu yaşadı. Saksıdaki domatesler devrildi. Sardunyaların dalları kırıldı. İçeri almak için balkon kapısını araladığımda havada uçuşan toprak olduğu gibi salona doldu ve kapıyı kapatamadım. Allahtan oğlum evdeydi bağrmalarıma yetişti o kapattı. Dünkü kadar şiddetli olmasa da bugün yine deli deli esiyor. İşimiz zor...

Ülker
15-07-2009, 18:56
Sevgili Bennur ve DefneD., haklısınız buna da şükür.
İnanın balkonun temizliğini gözüm görmüyor artık, yaprağı güzel ve begonyalarımın tüm yaprakları dökülmüş, diğerlerinin de dalları kopmuş.
Balkonda kalanlar, çelik tellerle bağlı olanlar.,
Sökmeye üşendiğim için, hırpalandılar maalesef, tembelliğime doymayayım:(

Ülker
15-07-2009, 18:58
Sevgili Maki01, gerçekten işimiz zor.
Bu gidişle hepsini içeri doldurup, ellerimi bağlayıp oturacağım.

Vildan Sönmez
15-07-2009, 22:03
Balkonunuzu bir daha dolaştım bu akşam.
Daha önce yazacaktım. Balkon kapısının yanındaki üç saksı: kuşkonmaz, begonya ve parlak mustafa beni her defasında yeni evli olduğum ve vergi dairesinde çalıştığım yıllara götürüyor. O yıllarda bu üçü hepimizin evinde vardı. Bir de arapsaçı. Çatır çatır koparır yeni saksılarda çoğaltırdık.
Şimdi yepyeni türlerde bir çok çeşit olsa da bunlar 'yerli' çiçekler bana göre. Ne yazık ki o kadar az görüyoruz ki.

Sağlıkla kalın....

Ülker
15-07-2009, 22:20
Dolaştığınızı farkettim Vildan Hanım, balkon kapısını açık unutmuşsunuz.;)
Parlakmustafa, tül kuşkonmaz, çilli begonya, arapsaçı, atlas, kalp kalbe karşı... ısrarla tercih ettiğim bitkiler.
Onlarda çocukluğumun kokusu var sanki.

Vildan Sönmez
15-07-2009, 23:25
Canııııııım,
İşte sen çocukluğunu yaşarken, ben yeni evli, tazecik bir memurdum. Sitemizin güzelliği de burada işte kuşakların dostluğu, hemde birbirini hiç görmeden...
Sevgiler...

Dolaştığınızı farkettim Vildan Hanım, balkon kapısını açık unutmuşsunuz.;)
Parlakmustafa, tül kuşkonmaz, çilli begonya, arapsaçı, atlas, kalp kalbe karşı... ısrarla tercih ettiğim bitkiler.
Onlarda çocukluğumun kokusu va sanki.

Ülker
16-07-2009, 12:15
İşte bunu seviyorum...
Sitemizde, herkes aynı yaşta, aynı güzellikte.
Yüzyüze bile gelmeden pekçok ortak nokta ve samimi bir dostluk.
Çok şanslıyız, çoook.

DefneD.
16-07-2009, 12:41
Ülker hanım, ne zaman isterseniz buyrun:)
Pazara Torbalı'dan gelen emekli sera teknikeri bir çiçekçi var. Bütün çiçekçilerde bulunan çiçek, sebze fidelerinin yanı sıra lisiden sellukaya az bulunan bitkileri de satıyor. Belki İzmir'deki semt pazarlarına da gidiyordur. Cuma günü denk gelirse sorarım:)

Ülker
16-07-2009, 12:53
Sevgili Defne Hanım, gelmeyi çok isterim, ben de sizi İzmir'e beklerim çok yakınız.
Torbalı'daki seraları dolaşmak bana herzaman keyif veriyor, birlikte gezmek daha güzel olur.
Cuma günü karşılaşırsanız, sorar mısınız? hem yerleri neredeymiş, hem de semt pazarına geliyor muymuş?

Ülker
16-07-2009, 13:09
Domatesimin çiçeklerinin, çoğu rüzgardan dökülse de inatla hayata tutunuyor, yemelere kıyamam.
Gül biberimin çiçekleri döküldü ama, yeni tomurcuklar geliyor.
Petunyalarım muhteşem kokuyor, seneye kalmayacaklarını bilmek üzücü.
Petunya ve fil kulağımı geçici olarak sehba üstüne almıştım, orada kaldılar, nereye koyacağımı bilemedim.
Daha dışardakiler var... raflar yetmiyor...oof of...

Ülker
16-07-2009, 13:15
Her bitkiden 2'şer, 3'er dikmek benim hastalığım sanırım.
Kıştan çıktığımda her saksının dibinde arsızca çıkan gazanyalarımı, bahçeye indirdim, bunlar ısrarla açtığı için kıyamıyorum, yaz sonu onu da bahçeye dikeceğim.
Diplerinde görünen sabah sefalarını kaç kez budadığımı hatırlamıyorum bile...:o

Cumhur Tonba
16-07-2009, 15:57
Bakıyorum bakıyorum göremiyorum. Bu balkonda lisi yok mu? Tahminim en kısa zamanda gelir.

Ülker
16-07-2009, 16:04
Cumhur Bey, kaderiyle oyanamayayım diye lisi dikmemiştim.:p
Tecrübeli arkadaşlar sayesinde, 2 hafta içerisinde alınacaklar listesinde yerini aldı.
Daha resmini bile koyamadığım şirinlerim varken, liste gittikçe kabarıyor.
"Allah kul başına hayır getire":o

bennur
16-07-2009, 16:15
Sevgili Ülker, petunyalar için hiç endişelenme, diplerine baksan dökülen tohumlardan şimdiden çimlenenleri görürsün, tohum al, arsız bir çiçek aslında. Çok güzel rengide, katmeri de:) Bu lisi çok kraliçe bir çiçek, düştüm valla ben de peşine, tatildeki oğluşu aradım, ebay da hesabı var onun, bana tohum siparişi verecek:)
Çok haklısınız "Allah kul başına hayır getire"

Ülker
16-07-2009, 16:21
Sevgili Bennur, yalınkatların tohumlarını topluyorum fakat, katmerliler tohum oluşturmuyor.
Katmerli için farklı bir muamele gerekiyor herhalde, bir araştırayım bakalım.
Benim, peşine düştüğümüz kraliçeyi bulmam zor olmayacak, sadece zamana ihtiyacım var.
Ehh, "birimiz hepimiz için..."prensibini göz önüne alırsak, seneye hepimizde olacak demektir.:rolleyes:

Cumhur Tonba
16-07-2009, 16:23
Bu yaştan sonra bana da çiçek isimlerini ezberlettiniz ya. Bravo sizlere. Fakat iyi oldu.

Ülker
16-07-2009, 16:30
Cumhur Bey, sırada; agapanthus, lisiantus, hypoestes, hibiscus rosa...daha neler neler var.
Ben de yeni öğrendim ya, arada bir yazılışlarına bakıp, telaffuz etmeye çalışıyorum.
Yarın sorun yine unuturum.:o

Adalet Yağcı
16-07-2009, 16:38
Sevgili Ülker, kolay gelsin, domateslere baktım da, ben de buradayım haberin olsun der gibi, sağlık fışkırıyor maşallah.
Petunyalarınızın rengi harika, keşke tohumlarını alabilseydiniz.

Ülker
16-07-2009, 16:45
Adalet Hanım, 4 çeşit tohum ekmiş ve yerim yok diye fideleri dağıtmıştım. O fide ısrarla sonradan çıktı, ben de yaşama azmine saygı duyup öylece bıraktım, teşekkür edercesine büyüdükçe büyüyor şeker şey.:rolleyes:

Bu iki katmerliden nasıl tohum alabileceğim diye bakınıyorum fakat doyurucu bir bilgi bulamadım, tohum bağlamaları zor oluyormuş, tohumdan dikilse de aynı formlarını seneye yakalayamıyorlarmış...üreten nasıl üretiyor ki?

bennur
17-07-2009, 10:15
Sevgili Bennur, Ehh, "birimiz hepimiz için..."prensibini göz önüne alırsak, seneye hepimizde olacak demektir.:rolleyes:

Ooooooooo üzerime alınabirim:p;) İnşaallah

Ülker
17-07-2009, 10:21
Sevgili Bennur, memnuniyetle...sadece ben yetiştirirsem keyif alamam ki, paylaşınca güzel.
Bir huyum var, sevdiğim çiçeklere takıyor sürekli çoğaltıyorum, sonra da koyacak yer bulamayıp vermek istiyorum.;)

bennur
17-07-2009, 10:27
Aaaaaaaa ne güzel bir huy:) :)

Mine
17-07-2009, 10:29
Canım arkadaşım :) O kadar şikayet ettiğin ''rüzgarlı balkon''da( film adı gibi:)) bunlar oluyorsa, rüzgarsız bir balkonu hayal edemiyorum :D Azmine hayranım, harikasın....

Ülker
17-07-2009, 10:37
Can dostum, güzel insan, harika olan sensin.;)
Sizleri yanımda hissettiğim her an, daha iyisini yapmalıyım diyorum.
Aramızdaki dayanışma oldukça, karşılıklı daha ne güzellikler oluşturacağız.
Çaktırmıyorsun ama, biliyorum ki sen deki potansiyel benden fazla.:rolleyes:

jineop
17-07-2009, 11:09
Sevgili Ülker,
Balkon da bu kadar çeşit ,bunu başarabilmek... Gerçekten ayakta alkışlıyorum sizi. Sizin tek çözümünüz cam balkon... Hatta iki taraflı katlanır,çıkarılır tür yaptırırsanız yazın istediğiniz gibi kullanırsınız.
http://images.google.com/images?q=cam balkon&ie=iso-8859-9&oe=iso-8859-9&hl=tr

Ülker
17-07-2009, 11:16
Sevgili Jineop, keşke bunu ev sahiplerine de anlatabilsek...
Bu öneriye kimse sıcak bakmıyor maalesef, takdir edersiniz ki, onlar için gerekli bir ayrıntı değil.
Evet, biraz daha düşünelim, seyyar öneriler bekliyorum.:rolleyes:

Vildan Sönmez
17-07-2009, 11:21
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla, bazı çiçeklerin katmerlisi tohum yapmıyor. Katmerli ile yanyana olan yalınkat olanların tohumlarından bir kısmı, bir sonraki ekimde katmerli çiçekler oluşturuyor. Bunu Şebboy çiçeğinden biliyorum.

Doğruluğunu bilen var mı acaba ?

Adalet Hanım, 4 çeşit tohum ekmiş ve yerim yok diye fideleri dağıtmıştım. O fide ısrarla sonradan çıktı, ben de yaşama azmine saygı duyup öylece bıraktım, teşekkür edercesine büyüdükçe büyüyor şeker şey.:rolleyes:

Bu iki katmerliden nasıl tohum alabileceğim diye bakınıyorum fakat doyurucu bir bilgi bulamadım, tohum bağlamaları zor oluyormuş, tohumdan dikilse de aynı formlarını seneye yakalayamıyorlarmış...üreten nasıl üretiyor ki?

DefneD.
17-07-2009, 21:15
Ülker hanım,

Bugün pazara gidemedim. Sonradan hatırladım, bahsettiğim çiçekçinin bende kartı vardı. Kartın üzerinde yazan her şeyi özelinize yazdım. Umarım işinize yarar:)

Ülker
17-07-2009, 22:47
Mesajını aldım Sevgili Defne,
İlgilendiğin için teşekkür ederim, arayacağım, belki de pazar günleri buralara gelenlerdendir.
Çok şanslıyız ki, böyle güzellikleri üretip, bizlere sunanlar var.

DefneD.
17-07-2009, 23:14
Rica ederim:)

Çiçekçi beyimiz çok hoş sohbet. Sattığı bitkiye nasıl bakılacağını da anlatıyor. Muhakkak yardımcı olur.

Ülker
20-07-2009, 12:41
Dün Japon güllerimi aldım.
En kısa zamanda fotoğraflarını çekip sizlerle tanıştıracağım, çok güzeller.

günebakan
20-07-2009, 12:45
Sevgili Ülker,
Bahtsız balkonunu gezmek daha yeni nasip oldu herkese böyle bahtsız balkonlar diliyorum:p
Rüzgarın balkonunu nasıl dağıttığını bildiğimden bu balkonu görünce şaşırıp kaldım gerçekten çok güzel görünüyor bence hiç canını sıkmaya değmez.
İnşallah istediğin çiçeklere kavuşursun. Malum komşuda pişer bize'de düşer misali:)

Ülker
20-07-2009, 13:00
Sevgili Günebakan,
Komşuda pişen herşeyden, birer kap nasibiniz var, malum göz hakkıdır.:rolleyes:

Komşu dediniz de bu hafta biraz canım sıkıldı.
Alt komşum bizi şikayet etmiş, su fısfıslarken onların üstüne de geliyormuş, hoşlanmıyorlarmış.
Bana da söylediler, çok şaşırdım, ilk kez böyle bir şikayet duyuyorum.
Saksılardan su akıyor olsa da söyleseler anlarım, ama sisleme şeklindeki fısfısladığım su moleküllerinden şikayet ettiler, akşamları 1 litrelik suyu iki balkonda kullanıyorum, hala şaşkınım.
Özür diledim rahatsız ettiğim için ama keyfim de kaçtı.

günebakan
20-07-2009, 13:42
Ülkerciğim sen alt kat komşuna bir saksı çiçek göndersen "Bunu yeni ektim size'de düştü" diye gene kızarmı acaba? Belki özeniyordur balkonuna ama birşey diyemiyordur nedersin?

Ülker
20-07-2009, 13:53
Balkonlarında hiç bitki yok, bilsem memnun olacaklarını güzel bir saksıyla kapılarını çalardım.:rolleyes:
Benim ev bitki hastahanesi gibi.
Bitkisinde bozulma olan tedavi için bana getiriyor, bağzıları geri alıyor, bağzıları da sende kalsın bakamam diyor.
Bu şekilde gelip de geri alınmayan 4 saksı çiçek var elimde.:o
Keşke bitkileri sizler kadar seven komşularım olsaydı.

bennur
21-07-2009, 10:47
Hiç sıkmayın canınızı, bu tipler de var maalesef, bir tanesi de bana komşu:( Terasdan su sesi duyduğunda, kolunu penceresinden dışarı uzatarak, su sıçrasın, ciyaklasın diye bekliyor. İşin ilginci terasımdan sonraki ikinci katta oturuyor, bu kadar rüzgar alan bir yerde su damlası taş gibi alta mı düşer? Allah ıslah etsin, ben o yokmuş gibi davranıyorum, ve 9 sene oldu taşınalı, sokakta yüzünü görsem tanımam, Ama saksılarımdaki her çiçeğimin yaprağındaki minik bir hareketi tanırım:)

Ülker
21-07-2009, 18:08
Sevgili Bennur sizin gibi güzel insanların varlığını biliyorum ya, hiçbiri üzemez beni.

Dün rüzgardan hırpalanıp kurumak üzere olan bitkilerimi, çelik tellerinden ayırıp, balkonun kuytu köşesine yığdım.
Ne yalan söyleyeyim, çok kötü bir görüntü oldu.
Katlanacağız artık, onlar kendini toparlasın da, ben estetik görünecek bir çözüm bulurum.:o

Ülker
21-07-2009, 18:12
Yeni aldığım japonumun biri, güzel çiçeğini gösterdi.
Açtığında diğerlerinin de bol bol fotoğrafını çekeceğim.
Bakalım yerlerini sevecekler mi?

bahtiyar02
23-07-2009, 22:33
Sevgili Ülker maşallah çok güzel.Bana göre Kırmızı renklisi çok güzel çiçek açıyor. Saygılarımla

Ülker
24-07-2009, 10:57
Bahtiyar Bey, beğenmenize sevindim, fakat kırmızıların açtığını göremeyeceğim gibi.
Geldiklerinden 2 gün sonra kırmızı yalınkat ve katmerliler tomurcuk dökmeye başladı.
Köklerini oynatmadan dikip, aspirinle muamele etmiştim, hepsi yarı gölgede duruyor.
Yeni tomurcukları var 4 tane, bakalım onlar da büyüyünce dökülecek mi?

sevim.K
24-07-2009, 15:21
Sevgili Ülker bütün rüzgarına, size çıkardığı bütün zorluklara rağmen çok güzel bir balkonunuz var çiçekleriniz bir harika, bolca tohum mu topladım demiştiniz galiba çelikler de vardı:o;)

Adalet Yağcı
24-07-2009, 16:16
Sevgili Ülker, balkonda sıra sıra dizilmiş çiçekler oldukça estetik görünüyorlar, estetik kaygısına düşmeyin.
Saksıların hepsi aynı boyda son derece düzenli, yakınıp durmayın, yoksa bütün çiçekleri bahçeme tranfer ederim haberiniz olsun :)

Aplik saksılar çok hoş, altlarına delik açtınız mı?
Gözüm alsa bahçe etrafındaki bütün iç duvarı aplik saksılarla donatırdım, ama sanki pek neşeli değiller bu saksılarda, bana öyle geliyor.

Japon gülünüz de pek bi güzelmiş, darısı kırmızıya, üzülmeyin yerine alışınca tomurcuk dökmekten vazgeçer.

Ülker
24-07-2009, 18:07
Eyvah, susayım yoksa çiçeklerim elden gidecek.:p
Adalet Hanım'cığım, aplik saksılara yaptığım tek şey, altlarına çakıl koymak.
Bence petunyalar yerinden memnun, zira rüzgar kırdıkça inadına dal veriyorlar. :o
Jopon güllerim yerlerine alışmaya çalışıyor, dilerim diğer arkadaşlarıyla uyumlu yaşarlar.

Sevim Hanım'cığım tohumlarını itina ile topladım, hiç endişe etmeyin, hepimize yetecek. :)

sevim.K
24-07-2009, 18:19
Aahh canım ya teşekkürler, kocaman:D

Ülker
24-07-2009, 18:24
Bugün eve geldiğimde bir de ne göreyim, kaktüs ve sukulent arajmanımın üstünde serçeler tepiniyor.
Sukulentlerimin çoğunun uçlarını koparmışlardı zaten, bugün kökten halletmişler.:(
Yahu ben onları düşünüp su koyayım, onlar çiçeklerimi köklesin, teşekkür mü şimdi bu?

sevim.K
24-07-2009, 18:45
:(:(:(

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=450771&postcount=463

Sevgili Ülker açılışı ben yapayım bir arkadaşın gönderdiği minikler henüz yerlerine alışıyorlar resimlerini çekmedim. Yukardakiler benüm emektarlarım. Beğendiğiniz olursa gönderirim çok yaygın bulunabilen türler ama olsun:)

Ülker
24-07-2009, 18:53
Benim gibi bitki arsızına ister misin diye sorulur mu?
Elbette isterim, türünün yaygın olmasının bir önemi yok, bir dosttan geliyorsa, elimle bakıyor ve onunla konuşuyorsam, o bitki benim için özeldir.;)

sevim.K
24-07-2009, 19:33
:D:D Tamam hepsinden göndereceğim. E artık adresinizi yazarsınız bana.

DefneD.
24-07-2009, 23:31
Sevgili Ülker lisi alacaktınız, ne oldu? Ben de yetiştirenlerden cesaret alıp saksıda yetiştirmek için balkonuma alayım dedim ama bir türlü pazara gitmeyi başaramadım:(

Ülker
25-07-2009, 11:17
Sevgili DefneD.
Çiçekçim getirmemiş, getirmiş olsaydı alacaktım.
Bu hafta unutmazsa getirecek.
Nerelere sığdıracağım bilemiyorum artık, eşimle çelik raf yaptıralım demeye başladık.:o

Cumhur Tonba
25-07-2009, 13:13
Merak etmeyin. Ütü masası imdadınıza yetişir.
Ülker. Bahtsız Balkon deyimi sizin gibi çiçek seven, iyiliksever, cana yakın, etrafındakinleri olumlu yönde etkliyen birisi için tam bir tezat teşkil ediyor. İsterdim ki o balkonun adı Bahtı Açık Balkon olsun.
Dün gece bir rüya gördüm. Denize yakın bir yer. Etrafta ağaçlar var. Ve büyük bir balkon. Çeşit çeşit, rengarek çiçekler. Etrafını dolaşıyorum. Acaba diyorum ben rüya mı görüyorum. Dolaşırken balkondaki çiçekler değişiyor, yenileniyor. Özelliği her tur atışta görünenler görünmez, görülmeyenler görünür oluyor.
Acaba bu güzel balkon sahibi kim? diye düşünürken yerde bir paket Ülker Bisküvi gördüm. Acaba Ülker in balkonumu? dedim. Kapıdaki yazıya gözüm ilişti.
Ülker'in Bahtı Açık Balkonu

Ülker
25-07-2009, 14:35
Evet evet, o balkon benimkiydi.:p
Balkondaki gerçek dünyama sığamayınca, arkadaşların rüyalarındaki balkonları, çiçeklerle dolduruyorum, O bisküvi paketini de delil olarak bırakıyorum.
İlahi Cumhur Bey, nereden bulursunuz bu sözcükleri. ;)
Bahtı açılsın diye neler yapıyorum görseniz, Lorel ve Hardy filmi izlemiş kadar olurdunuz.
Ütü masasını elden çıkarmadım, ne olur ne olmaz.:rolleyes:

Adalet Yağcı
25-07-2009, 15:19
Sevgili Ülker, bence de değiştirin bu başlığı :)
Bahtsız derseniz bütün bahtsızlıkları üzerine çeker, aynen kişilerin isimleri gibi, her insan isminin anlamının taşıdığı yedi özellikten birini mutlaka taşırmış.
Bu arada ismimle gurur duyduğumu da ilave edeyim bari :cool:

Ülker
25-07-2009, 15:41
İsminiz çok güzel ve anlamlı Adalet Hanım, ben de ismimi çok severim, her ne kadar reklam mahiyeti taşısa da, tatlı yiyecekleri çağrıştırıp, midelerinize hitap ediyor olması güzel.:p
Başlığı değiştirmeye gelince...sanıyorum onu ben yapamıyorum, Sayın Malina'dan mı rica edeceğiz?
Ülker'in bahtsız balkonunun, oy birliği ile bahtı açılacak galiba.;)

Cumhur Tonba
25-07-2009, 18:27
O zaman Sayın Malina'ya mesaj yağdırmaya başlayalım.
Ülker'in bahtı açılan balkonu olsun.

DefneD.
25-07-2009, 21:24
Ben de balkona raf yaptım. Gerçi çelik değil:) Koçtaş'ta hazır satılan raflardan. Benim derdim fazla güneş sevmeyen bitkiler için gölge bir yer yaratmaktı. Güneş isteyen bitkiler için yer kaldı mı derseniz, yok. Sakızlarımı balkonda yer olmadığı için pencerelerin dış pervazlarına koydum. Üstüne üstlük balkonda yer yaratma şansım da yok. Oysa yetiştirmek istediğim bir sürü bitki var. Çok az kullandığım, öğleden sonra güneş alan arka balkonumdaki domateslerim, süs biberlerim ve semizotlarımın çiçek kardeşleri olacak çaresiz :)

Volare
26-07-2009, 02:29
Sevgili Ülker ,
Japon güllerin hayırlı olsun , benim kasttetğim Rosa rugosa olan Japon gülüydü .
Senin gülün de Hibiscus rosa chinensis .
Her neyse .Çok güzel açmışlar .Güle güle büyüt .

Ülker
26-07-2009, 15:46
Sevgili Volare, çiçekçi getirmiş olsaydı rosa rugosa da alacaktım fakat yoktu.
Bu hafta ben uğrayamayacağım, sen gidebilirsen bir bakar mısın? belki getirmiştir.
Aldığım japonların beyazı devamlı açıyor, diğerlerini bekliyorum.
Rugosalar gibi kokmuyorlar fakat bunlar da çok güzel.
Çeliklerinden de üretebileceğimi sanıyorum, bakalım.:rolleyes:

idris şenol
26-07-2009, 15:55
ülker hanım daha ne olsun balkonunuz güzel

Volare
26-07-2009, 16:14
Sevgili Ülker ,
çiçeğin kokulusu benim için çok makbul ,göze ve buruna hitap edecek bir kere...
Gittiğim yerlerden rugosa tohumu getirdim ,ama bakalım oluyor mu , çimlenecek mi ?
Bir de şakayık tohumu , umarım oluyordur .Çok özendim de...

Sn .idris şenol bu sevda böyle , bir kaptırırsın ,sonra dünyadaki en güzel çiçekleri balkonuna sığdırmak istersin.
Buralar tehlikeli valla dikkat edin .:p

Ülker
26-07-2009, 21:14
Sevgili Volare, kuşburnu ile akraba olduğuna göre, tohumdan da çimleniyordur.
Denemekte fayda var, ne kaybederiz ki? :rolleyes:
Şakayık, ağaç şakayık tohumu mu? hiç duymamıştım, merak ettim şimdi. :)

Sayın İdris Şenol, bitkilerimle her akşam tek tek ilgileniyor, gelecekleri ile ilgili hayaller kuruyorum, bir de siteye girince... düşünün artık tehlikeyi.:o

sevim.K
27-07-2009, 15:42
Sevgili Ülker Teşekkürler. Biraz önce kargodan mesaj aldım. Tabi ki çok sevindim mutlu oldum ama utandım da açıkçası, mahcup oldum. Sevgiler:o:)

Ülker
27-07-2009, 16:22
Sevim Hanım , mahçup olacak ne var? Ben kargo göndermeyi ve almayı çok seviyorum.
Dilerim sağlıklı pek çok bitkimiz olur da, hep paylaşırız.

Arzu Kasapoğlu
27-07-2009, 16:40
SEvgili Ülker, çiçeklerine çok güzel bakmışsın. eline sağlık. Özellikle tül çiçeğin harika olmuş. Benimki uzun zamandır yerinde sayıyor.

Ülker
27-07-2009, 16:49
Arzu Hanım, bu sene bitkilerimi pek mutlu edemedim ama seneye tam donanımlıyım.;)
Yeni gübre ve ilaçlar deneyeceğim bakalım sonuç yüz güldürecek mi?
Tül kuşkonmazım tam 8 yaşında, her sene çoğalıyorlar ve dağıtıyorum.
Bu sene gelişimi yavaşladı, yaşlanıyor sanırım, tazelemem gerekecek.

Volare
27-07-2009, 17:51
Ülker hanımcım şakayık böyle bir şey (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a8/Paeonia_suffruticosa13.jpg),çiçeği geçince de böyle böyle (http://plants.chebucto.biz/fleurs/S1564.JPG)tohumları oluyor .
Eh geçerken dayanamadım :)

Adalet Yağcı
27-07-2009, 20:34
Ben de isterem (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a8/Paeonia_suffruticosa13.jpg)
Sevgili Volare, nerelerden buluyorsunuz, tohum almayacağım diye yemin etmedim ama kendime söz vermiştim.
Bende de tek katlı beyazı var, bu sene açmadı ama sanırım seneye açar.
Haydi artık şu bahtsız balkon başlığını değiştirelim sevgili Ülker.

Volare
27-07-2009, 21:06
Bence kalsin , cok ilgi cekici baslik oldu .
Herkez merak edip geliyor , burdaki sihiri gorunce dili tutuluyor:)
Ulkere bir nazarlik sart:)
Adalet hanimcigim ben bu yeminden etsem tutamam.
Ceplerimde , cantamda ,ciklet kutularinda her yer tohum:)
Kim , kim? belli degil:)

Ülker
28-07-2009, 12:36
Adalet Hanım'cığım, ağaç şakayıkı gökte ararken, Volare'de bulduk. :p
Sevgili Volare, ağaç şakayıka hayranım doğrusu, tohumundan alacağın sonucu heyecanla bekliyorum.
Geçen hafta uğramak istedim fakat mümkün olmadı, bu hafta sana mutlaka uğramak istiyorum.
Bu arada övgü dolu sözleriniz beni mutlu edip, heyecanımı artırıyor.;)
Bu hafta yeni ilaç denemelerine başladım, iyi sonuç alırsam, bitki koleksiyonum hayli artacak demektir.:o

sevim.K
28-07-2009, 15:25
Sevgili Ülker kargom geldi: Teşekkürler:D

Kargodan telefon aldım. Teyid etmek için aradılar. Okulda olduğumu söyledim. Anlamadı tekrar ettim eh birazcık sesimi yükselttim. Sesim bir parça kısık.

- "Niye bağırıyorsunuz ses yankı yapıyor" demez mi?

- "Beyefendi kaç kez okuldayım demem gerekiyor" dedim ve başka bir şey söylemesine fırsat bırakmadan kapattım.

"Hiç bir şey keyfimi kaçıramaz" dedim kendi kendime;)

Volare
28-07-2009, 16:32
Bu arada Ülkerciğim senin bitkilerden birinde fena halde gözüm kaldı bilmiş ol .
Resmen kıskandım .
Senin kaktüs ve sukkulentler coşmuş büyüyorlar , pervazda gözleri yolda seni bekliyorlar . Geçen hafta gelemediğin iyi olmuş , ben buralada değildim -1 hafta
her görevden istifa edip gezdim dolaştım -Ezstergon sen ,Vienna ben :) bunca tohum İzmirde yol kenarında pek olmaz da...

Ülker
28-07-2009, 17:12
Sevim Hanım'cığım, şu siteye üye olalı beri, ne kadar çok kargo maceramız oldu, bilseniz. :)
Umarım elinize sağ salim ulaşmışlardır ve dilerim, hepsi sizinle koca bir ömür, mutlu mesut yaşarlar.
Tohum çeşitlerim arttıkça, posta hizmetinizde.;)

Sevgili Volare, tatile gidiyorum dediğinde, nedense hafta sonu gidip döneceksin sanmıştım. :)
Desene, bitki çılgınlığın ülke sınırlarını aşmış.:o
Bizim gibi, tatil özürlüler için de bol bol gezseydin.
Şu fena halde gözünün kaldığı çiçek hangisiymiş acep, belki çoğalmak istiyordur.:rolleyes:

sevim.K
29-07-2009, 08:44
Elimin altında fazla saksı yoktu. Ben de çiçekleri geçici olarak "Ülker'in Saksısı'na diktim. Sonra benim de hoşuma gitti o bir arada görüntüleri. Sanki yabancı bir yere geldik neresi burası çekingenliğiyle birbirlerine sarılmışlar gibi saksıdaki görüntüleri.

"Hadi siz birlikte havaya, toprağa alışıncaya kadar birlikte durun, sonra sizi kendi yerlerinize alayım. O zaman da fazla ayırmayacağım söz, komşuluk yaparsınız birbirinizle, sabahları günaydın diyerek sohbet ederisniz, ben de aranıza katılırım" dedim. Kabul ettiler sanırım sabah biraz daha canlıydılar.

Tekrar teşekkür ediyorum Sevgili Ülker:):)

Ülker
29-07-2009, 11:53
Sevim Hanım, ben birarada yaşamı sonuna kadar destekliyorum.
Yaşasın, büyüsün, kendilerini ispat etsinler, saksıyla ödüllendirirsiniz. :)
Ben teşekkür ederim.
Dostluklarınız benim için çok kıymetli.

kadiray27
30-07-2009, 10:09
Sayın Ülker

Elinize ve emeklerinize sağlık. Çok güzel olmuşlar. Tek bedevinin ben olmamasıda beni sevindirdi :D

Ülker
30-07-2009, 12:05
Teşekkür ederim Kadir Bey,
Ne yapalım, bu güzellikleri yetiştirmek için ortam ve tabiat şartlarının değişmesini beklemek, hayalleri ertelemek olurdu, bence güzel olan hayaller ertelenmemeli.

kadiray27
31-07-2009, 09:54
İnsanların yapabilecekleri hayalleri ile sınırlıdır. Ülker Hanım hayallerinin gerçekleştirmek güzel birşey en azından teselli ikramiyesini alımışsınız. :D

DefneD.
31-07-2009, 20:21
Ülker Hanım nerelerdesiniz?
Taciz etmiş gibi olmayayım ama, gene soracam. Lisi aldınız mı? Ben bugün benim çiçekçiden 2 kök aldım. Dediğine göre artık satış mevsimi bitiyormuş. Tezgahında 10 kök ancak vardı. Devamı yok dedi. Bir kök fiyatına verdi iki kökü:p Hala getirmediyse sizin çiçekçiyi sıkıştırın bence.

hozat
31-07-2009, 23:26
Sevgili Ülker,
En bahtı açık çiçekler senin balkonunda bence..
Böyle bir ablaları varken bahtsız olmak mümkün mü sence?

Ülker
01-08-2009, 11:17
Sevgili DefneD., sizler taciz ettikçe, evdeki çiçek sayısı artıyor. :)
Yarın sorun olmazsa farklı çiçekler getirecekmiş çiçekçim, dediğiniz gibi onlarda da çiçek sayısı azalmış, hele havalar bu kadar sıcakken çiçekleri mutlu etmek imkansızlaşıyor.
Hozat Hanım, çok teşekkür ederim, sayenizde bahtı açılıyor, 40 kere "bahtı açık" deyince açılıyormuş.;)
Şu ara hiç fotoğraflarını çekesim gelmiyor. Sıcaklar rüzgarla birleşince çoğu yaprak kavruldu, oradan oraya taşıyıp durmaya başladım, bağzılarını kaybedeceğim bu gidişle.
3 saksı arapsaçım aynı anda kurumaya başladı,
Dahlialar tamamen kurudu, soğanlarını almam gerekiyor,
Kolyozumu çelikten tekrar diktim, anaç gidici,
Rozetlerim sizlere ömür,
Begonyalarımın yaprakları hızla dökülüyor.
Petunyalarım bozulmuştu, rüzgarı da yiyince hiç dalları kalmadı.
Tül kuşkonmazımın bile yaprak rengi açılmaya başladı.
Yaprak biti ve kırmızı örümcekten kurtuldum fakat, sıcaklar için yapacak birşey yok.
"Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir" diyeceğim artık.

DefneD.
01-08-2009, 12:33
Bizim burada da fırtına var. Bütün saksıları indirdim gene. Her yer toz toprak. Bıktım ama:(

Ülker
01-08-2009, 12:42
Sİze Katılıyorum Sevgili DefneD.,
Çeki düzen vermem gereken saksılar var, inanın hiç canım istemiyor.
Akşam gelip de bıraktığım gibi bulamadığımda, şevkim kırılıyor.
Seneye uygun zemin oluşturmadan, hassas olup, beni üzecek çiçekler almak istemiyorum.
Bakalım, irademe hakim olabilecek miyim?

sevim.K
01-08-2009, 12:53
Balkonumuzda da doğayla başedemiyoruz değil mi sevgili Ülker:(

Henüz tam öğrenemedim. İklim, güneş isteği, sıcaklık vb gibi etkenlere göre çiçekleri tasnif etneyi. Onu öğrenebilirsem ben balkonda mevsimlik çiçekler yetiştireceğim. Her mevsim "o" mevsimin özelliklerine dayanıklı çiçekler olacak balkonumda.

"Yazık öldü çiçeğim" diye üzülüp ağlamıyacağım.

hozat
01-08-2009, 12:55
Sevgili Ülker,
Bahçe :Aşkına cevap veren "kaprisli bir sevgilidir"

Bıktıtır ,üzer,eeeeh detirtir ama bir tomurcuk görsen gene gidip kucaklarsın.
Bu sevda bitmez...

Ülker
01-08-2009, 13:00
Sevim Hanım'cığım,
Yetiştirme isteklerini bilsek de, uygun ortamı sağlayamıyoruz ki,
Bağzılarına sera ortamı oluşturmamız gerekirken, bağzılarını da serin tutmamız gerekiyor.
Çoğu zaman egomuza yenilip, bizi üzecek çiçekleri de alabiliyoruz.
Mesela kivim büyüdü diye göbek atıyordum, rüzgar kökünden kırmış, kalakaldım.

DefneD.
01-08-2009, 13:12
İklime göre bitki seçip, kendimizi de bitkileri de üzmememiz gerekiyor. Küpe çiçeğine içim gidiyor ama biliyorum ki buranın sıcağı ve evimin konumu yetiştirmeye müsait değil. Forumda yetiştirenlerin küpelerini seyrederek avunuyorum:)

Ülker
01-08-2009, 13:14
Hozat Hanım, ben bu sevgililerle yıllar önce nikah kıydım.
Nazlarına da, kaprislerine de seve seve katlanıyorum.
"Hastalıkta ve sağlıkta, ölüm bizi ayırana kadar".:rolleyes:

Sevgili DefneD. siz söyleyince aklıma geldi.
Sevim Hanım, tohumların arasında haseki küpesi de vardı.

sevim.K
01-08-2009, 22:56
Mevsimlere uygundan kastım bulunduğum yerin iklimsel özelliklerine uygun, hava değişikliklerini kaldırabilen bitkiler. Sadece istiyorum diye her bitkiyi almamak kastettiğim şey.

Balkonumda şu an elli elli beş saksı var Sevgili Ülker Ama dikili çiçek kök olarak yüzün üzerinde. Toplasanız on saksıdır eve almam gereken. Diğerleri kışı balkonda geçirecek.

Küpe çiçeğini ben de seviyorum DefneD. Ama alamıyorum ne yazık ki. Aldığım her çiçekte kışı düşünüyorum, nasıl saklarım nasıl bakarım diye:(. Kullanmadığım bir odam olsa hiç düşünmeyeceğim. Bu durumda zarar vermemek için imkanları doğru değerlendirmek gerekiyor demek lazım:).

Volare
01-08-2009, 23:26
Bir haftadir gelmeni bekledik sevgili Ulker ,
Gozumuz yollarda kaldi .
Neyse ki siteden goruyoruz , sagligin yerinde .
Kaktuslere bir de zipcikti eklendi - pembesinden .
Yakinda baslik acacagim Ulker kaktus ,sukulent ve Zipcikti aranjmani 1.
Yani sasirma diye ikaz ediyorum.

Ülker
01-08-2009, 23:50
Ayyy, çok utandım Sevgili Volare,
Şimdi geldim eve, okuyunca mahçup oldum, şu pazar geçsin, pazartesi sendeyim.

mormenekşe
02-08-2009, 00:04
Sevgili Ülker merhaba, ya belki acaip olacak ama kahvehaneye ne oldu biliyormusun?
Bakıyorum ama bulamadım.

Ülker
02-08-2009, 00:07
Merhaba Mormenekşe, kahvehane yerinde duruyor, şimdi baktım geldim. :)
Aramada "özgür düşler" yazınca çıkmadı mı?

mormenekşe
02-08-2009, 00:15
Öyle denemedim sadece her zaman ki girdiğim gibi girdim ama çıkmadı bi daha bakayım,son günlerde biraz tatsız tartışmalar olunca haliyle uzak kaldım bende ama sohbetleri de özledim.

Ülker
02-08-2009, 00:18
Hepimiz etkilenmişiz anlaşılan.
Ben denedim, "özgür düşler" yazıp, ara deyince çıkıyor.
Çok yorulmuşum, dinlenmeye çekiliyorum, yarın dinç bir şekilde görüşmek üzere. :)

mormenekşe
02-08-2009, 00:32
Tamam buldum teşekkür ederim sevgili Ülker,serbest alandaydı daha önce demek ki taşınmış.Gerçekten etkilendik çabuk geçer inşallah.Gereksiz tartışmalara girmeye gerek yok.Aradığımızı gayet net buluyoruz bu sitede,sohbet,paylaşım da güzel sevgi ve saygı sözcüklerinin anlamlarını sadece sözlüklerde bırakmadığımız sürece de sorun çıkmayacaktır.İyi geceler arkadaşım sağlıkla sıhhatle tekrar görüşmek dileğiyle.

Ülker
03-08-2009, 14:56
Hafta sonu 3 pazar dolaştım, hiçbirine çiçekçi gelmemiş, sezonu kapatmışlar sanıyorum.
Bu demek oluyor ki, bahara kadar elimdekilerle yetinip, onlara iyi bakacağım. :)

DefneD.
03-08-2009, 18:48
İzmir çiçekcileri sezonu erken kapatmış anlaşılan. Geçen Cuma burada bütün çiçekciler yerli yerindeydi. Yarın gene pazar var. Bir saatlik yol, atlayın gelin:)

Ülker
03-08-2009, 20:42
Sevgili DefneD.,
Aklımı çelmeye çalıştığının bilmem farkında mısın? :o
Deliliğe vurup, işi gücü bırakıp geleceğim, içime sinmeyecek.
Ev işini bugün hallettik, şimdi eşimle balkona sera planı yapmaya başladık, varolanlara ve dostlardan gelecek olanlara yer ayarlamalıyız.
Hangimizin izni önce olursa, diğerine çay içmeye gelsin artık, ne dersin?:rolleyes:

DefneD.
03-08-2009, 21:23
Ev işi derken ??? Mükremin Çıtır gibi ''Bu iyi bişey mi kötü bişey mi şimdi?'' diye sormayacam, sera planına geçtiğinize göre ''iyi bişey'' olduğu kesin:)

Tabi ki aklını çelmeye çalışıyorum. Ne sandın?:p

Ülker
03-08-2009, 21:26
İyi bir şey, çünkü taşınmıyoruz, ev satılmıyor. :)
Haliyle, planlarımızı ertelememize gerek kalmıyor,
anlayacağınız, biz mutlu, çiçekler mutlu.:rolleyes:

DefneD.
03-08-2009, 21:42
Sevindim:) İnşallah dilediğin bütün çiçek, meyve, sebze ne varsa yetiştirirsin artık.

sevim.K
08-08-2009, 19:41
Sevgili Ülker gözünüz aydın güzel bir haber. :) Uygun bir ev arama ve taşınma gibi bir sorununuz kalmadı.:) Bu haberi kutlamak lazım aslında;)

Ülker
08-08-2009, 19:52
Sevim Hanım, kutlayalım tabii, bir öneriniz var mı? :rolleyes:

Bu arada; Bozulan mevsimlik çiçekleri söktüm, boş saksıları ayırıp, topraklarını havalandırdım.
Kışa doğru da, eşimle mini bir sera planı yaptık, onu uygulayacağız.
Yeni çelikten diktiğim sadunyalar açınca, boşalan uzun saksılara da sardunya dikmeye karar verdim.
Diğer yuvarlak saksıları, can dostlarımdan gelecek çiçeklere ayırdım.
Tadilat ve badanayı da halletmiydi, tamamdır.
Dileyin benden ne dilerseniz.:p

sevim.K
08-08-2009, 19:55
Ne dilesek acep;) Neyse hele bir boya badanası da bitsin. Kim bilir, buluruz bir şeyler:)))

Ülker
08-08-2009, 19:58
Bir düşünün bakalım, hala vaktimiz var.;)

sevim.K
08-08-2009, 21:12
Diğer yuvarlak saksıları, can dostlarımdan gelecek çiçeklere ayırdım.

Hangi çiçekleri istiyorsunuz, can dostlarınız kuşkusuz saksıları boş bırakmaz ama siz de aradığınız istediğiniz çiçekleri yazsanız bilerek gönderseler sevgili Ülker;)

Ülker
08-08-2009, 21:18
Sevim Hanım'cığım, gelecek çiçekler belli ama benim tembelliğim yüzünden bekliyorlar.
Tabii, bunların yanında istediğim çiçeklerde var, bir değerlendirme yapıp görüşlerinize sunacağım.:rolleyes:

DefneD.
08-08-2009, 21:24
Lisi? :D

Seranızı, nasıl olacağını çok merak ediyorum. Çabucak hayata geçsin de, bizler de sanal sanal keyfini sürelim:)

Ülker
08-08-2009, 21:48
Eveet lisi...:D
Sevgili Volare'den ilham aldım, bahara tohumdan yetiştireceğim.:rolleyes:
Matah bir sera değil, bitkilerimi kıştan korumak için küçük bir çözüm olacak.

cenan
12-08-2009, 16:35
Bahtsız balkonun bahtı açılmış galiba:p Ülker seni kutluyorum.Bende kendi çapımda balkonda birşeyler yapmaya çalışıyorum , gün geliyor saatlerimi alıyor sen bunlarla ne kadar vakit geçiriyorsun bilmiyorum ama emeğinin karşılığını almış görünüyorsun. Çiçeklerin mutlu görünüyor. Ayrıca burdaki paslaşmalara da hayran kaldım. Elimden ne gelir diye düşünsem İstanbulda olsaydın meslek icabı Rüzgarlı balkonuna bir rüzgarlık yapardım;) Elinden dikiş gelmediğini yazmışsın, bak en kötü ihtimalle onu ekleme dükleme yaparım;)

jineop
12-08-2009, 18:01
Sevgili Ülker,
Güzel habere çok sevindim,inşallah birgün daha güzel haberlere de kavuşursun.Boş saksıları doldurmaya yardım etmek lazım :)

Ülker
13-08-2009, 19:20
Sevgili Cenan,
Ne güzel dileklerde bulunmuşsun, içimden keşke yakın olsaymışız dedim.
Buradaki paylaşım, hiçbir yerde yokmuş gibi geliyor bana.
Bakar mısınız? en ufak bir serzenişte, herkes imdada koşuyor.;)

Ülker
13-08-2009, 19:23
Sevgili Jineop,
Seni burada görmek yüzümde kocaman bir gülücük oluşturdu.
Hoşgeldin, sefalar getirdin.
Boş saksılar yavaş yavaş dolmaya başladı, yarın sabahtan fotoğraflarını çekip koyayım, bakalım gelişmeler olumlu mu?
Çok değerli ve yaratıcı önerilerini bekliyorum, aklında daha neler var kimbilir.

Aaaa... Balkonumun bahtı açılmış, ne kadar dikkatsizim, geç farkettim.
Bu demek oluyor ki, Sayın Malina da bahtsız olduğunu düşünmüyormuş. :)

Volare
16-08-2009, 20:05
Sevgili Ülker , geçen seferki zyereti saymıyorum .
Tekrar bekliyorum ,17'den sonra çok daha rahat oluyorum .
Burda siz bekleyen biri var ...
Kalpkalbekarşı çiçeğimiz tamemen köksüzmüş , onu kahverengi cam şişeye köklenmeye aldım .
Hadi hayırlısı .

Ülker
16-08-2009, 20:15
Sevgili Volare,
İşin öyle kutsal ve vebali öyle büyük ki, mesai saatlerinden sonra uğrmam daha uygun.
Tekrar misafirin olacağım elbette, sohbet edecek çok şey var, (özellikle şu sucul bitkiler konusu yarım kaldı.:) )
Beni bekleyen şu güzelliğe bakar mısınız? dünyalar güzeli.:rolleyes:
Teşekkür ederim, çok iyisin.

Volare
16-08-2009, 20:20
Ülkerciğim bir de aklıma düşürdün ,süs şelale havuz meselesini .
Türkiyede yok ama , ebay'da var birçok model güneş enerjisi ıle çalışıyormuş .
Kardeşim şimdi bana alıyor , PayPal konuları boyumu aşıyor da...
Lotuslar geldi , hatta 8 tanesi çimlenmeye alındı .

Ülker
16-08-2009, 20:25
Bir göz gezdireyim bakalım.
Ben Kemeraltın'dakine yaptırayım diyordum ama, aceleci davranmayıp, farklı örnekler görsem iyi olacak.

Volare
16-08-2009, 20:59
Sevgili Ülker Web (http://images.google.com.tr/images?sourceid=navclient&hl=tr&rlz=1T4SKPB_trTR340TR340&q=solar%20powered%20waterfall%20or%20fountain&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi) de aradıklarım ve sitemizdeki ilgili başlık (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6501) çok fikir verebilir .

Ülker
16-08-2009, 21:24
Boyutlandırabildiğim birkaç resim daha;
Kaktüslerimin yerini değiştirip, yeni gelenlere yer açtım.
Çery domatesim, sanat harikası çıktı.
Bir tanecik kanaryamızın evdeki ilk günü.
Sevgili Volare'nin değerli hediyeleri, yerlerini aldı.

Ülker
16-08-2009, 21:28
Diğer resimleri daha sonra boyutlandıracağım, çok vakit alıyor.
Havuz ve şelale sitelerine bir göz atayım.
Bu arada, Sevgili Volare, senden aldığım sukulentler tam gün güneş alıyor, acaba alıştıkları ortam güneşli miydi? şaşkına uğramasınlar.

Ülker
16-08-2009, 22:11
Petunyalarımı bu ay budadım, hemen toparlanıp çiçek açmaya devam ettiler.
Ortancamın güneşten yanan yapraklarının yerine yenileri geliyor.
Çekirdekten çıkan asmam, büyüyünce bonsai olacak. :)
İzmir sıcağından balkonum çok etkilendi, ama kaybım yok çok şükür.
Misafirlerim ziyaretime gelip gider oldu.:rolleyes:

Ülker
16-08-2009, 22:14
devam;

cenan
18-08-2009, 18:08
Ülker hanım bu sayfayıp izlemekten zevk alıyorum.Birşey sormak istiyorum müsadenle, şu kaktüsleri ektiğin hasır sepetin içine folyomu serdin?en altına birşey koydunmu? Bende de var öyle bir sepet ne yaparım ondan?

Ülker
18-08-2009, 20:32
Sevgili Cenan, teşekkür ederim, sizler yüreklendirdikçe, daha fazla proje üretiyorum
Sepetin içini folyo ile kaplayıp, bir sıra çakıl dizdim, kaktüslerim çok sevdi, fakat kenarlarda sırıtan folyoları, taşlarla kapatmam gerekli, çirkin görünüyor.
Seneye yapacaklarımı düşünüp listeliyorum, gerçekleştirdikçe sizinle paylaşacağım.
Sepetiniz benimki gibi yayvan ise kaktüsler güzel görünüyor, kenarları yüksek sepetler için daha uzun boylu ve çiçekli bitkiler tavsiye ederim.
Daha önce saplı bir sepette kalonche denemiştim, harika olmuştu.

günebakan
18-08-2009, 21:16
Senin balkonun için çok sevindim Ülkerciğim zira benim çiçeklerim İzmir sıcağından inanılmaz şekilde etkilenmişler. Güzel günler geçirmeni dilerim güzel balkonun'da:)

Ülker
18-08-2009, 21:24
Sevgili Günebakan, yaz başında oldukları kadar mutlu değiller ama yaşamaları yetiyor benim için, eylül gibi neşeleri yerine gelecektir.
Umarım seninkiler de toparlanacak.

güvercin01
19-08-2009, 23:02
Gerçekten tebrikler çok hoş çiçekler yetiştirmişsiniz.

mormenekşe
22-08-2009, 00:41
Sevgili Ülker'im çukulatam,yine harikalar yaratmışsın balkonunda.Bu enerjiyi nerden buluyosun şaşıyorum bazen.Kaktüs sepetine bayıldım,bende de var böyle bi sepet ama saplı yine de uygulanabilir,sadece yeterli kaktüsüm yok arajman yapmak için.Sanırım biraz zamana ihtiyacım olacak.Ortancan gerçekten baya toparlanmış,arka tarafta ki arapsaçı heralde,bide amarylisin soğanı dışarıda o dikkatimi çekti böylemi olması gerek?
Çhery domatesin gerçekten sanat harikası tohumlarını alabilirsen iyi olur diyorum hani :)
Miçoda halinden memnun gözüküyor,çabuk adapte olmuş size sağlıkla büyüsün inşallah.
Arkadaşım daha kış için serayı kuramadık,sen benim aklıma süs şelalesini de iliştirdin.Verilen linklere bakınca sabır ve emekle olmayacak gibi de değil hani,bakalım önce sırada sera yapımı var.Ben malzeme konusunda araştırma yapıyorum,birkaç yere bakıp fiyat öğrendim inşallah en kısa sürede yapabilirim.
Sağlık,mutluluk,huzurve bol çiçek çeşitiyle kal arkadaşım.

Volare
22-08-2009, 01:22
Resimlerden birinde kelebek var , bir fotografcılık başarısı bence ,
zor o anı yakalamak ...

Ülker
22-08-2009, 09:53
Sayın Güvercin01, çok teşekkür ederim, beni mutlu ettiniz.

Ülker
22-08-2009, 10:04
Sevgili Mormenekşem, saplı sepetine çiçekli birşeyler dik bence, harika oluyor.
Arajman için fazla çeşit olmasa da, süslenerek estetik yakalanabiliyor, sen elindekilerle başla, arkadaşların senin sepetini boş bırakmayacak. :)
Şu aşırı sıcakları bir atlatsak, çiçeklerim coşacak eminim.(sıcak rüzgar, mahvediyor.)
Domatesler diktiğimden de farklı çıktılar, tohum aldım fakat seneye çimleneceklerinden emin değilim, genleriyle oynandığı kesin görünüyor, yine de paylaşıp şansımızı deneriz.
Sera işine gelince, eşim duruma el attı, benim derme çatma çözüm aklına yatmadı, giydirme yaptıracakmış. (iş yoğunluğu azalınca, o ilgilenecek artık)
Pek çok yeni çiçek ayırttım, sipariş ettim, havalar soğuyunca alacağım.
(ahh ben akıllanmam...:()

Ülker
22-08-2009, 10:07
Sevgili Volare, kuşlar ve kelebekler sık sık uğruyor artık, su koyuyorum diye sanıyorum.
Ben de denk geldiğimde kaçırmamaya çalışıyorum. (doğada sayıları azalıyor, bari fotoğrafları baki kalsın...)

Volare
22-08-2009, 10:39
İflah olma konusunda seninle aynı durumdayım Ülkerciğim.
Biz balkonlara , bahçelere sığamayız , bize çiflik lazım...

Ülker
22-08-2009, 10:45
Çiftlik çocukluğumdan beri hayalimdir, hayal kurmaya da devam ediyorum. :)
Kimbilir belki birgün, iflah olmaz birkaç kişi olarak, örnek bir çiftliğimiz olur.:o
Yoksa eve, işe nekadar bitki sığdırabileceğiz ki?

Volare
22-08-2009, 10:51
Ülkerciğim , hayal olmaya bilir , köyde arazi satıyorlar , ancak 2 dönümden az yasakmış .Bana 2 dönüm fazla , paylaşabiliriz , bana yarım dönüm bile yeter :)

Ülker
22-08-2009, 10:52
Köy , hangi köy?

Volare
22-08-2009, 10:55
Köy , hangi köy?

Kırıklar, Doğancılar, Belenbaşı ,Karacaağaç ...

Ülker
22-08-2009, 11:01
Yakınmış bize, gidilip gelinebilir uzaklıkta.
Seneye bu konuyu ciddi ciddi ele alacağız, ayaklarımız toprağa bassın istiyoruz bundan sonra.
Uğradığımda detaylarını konuşuruz.
Gerçi şu aralar 19:30 dan önce gelemediğim için, sana da uğrayamıyorum.

Volare
22-08-2009, 11:09
Bu sene yeri ve ücreti , ulaşımı ,su kaynağını v.s konuları düşünür taşınırız .
Seneye artık faaliyete geçeriz .
Farklı yerlerden çok baktık ama , yakın olmalı , en az 8 sene çalışmam gerekiyor ,
yani buralardan bir yer olmalı ...

Ülker
22-08-2009, 11:31
Emekli olmadan, uzun süreli uzaklaşmamıza imkan yok maalesef.
Araştırıp, etraflıca değerlendirip, adımımızı ona göre atarız.