Bağlan

View Full Version : Selluka üretimi

Sayfalar : 1 2 [3]

ahmeter
20-12-2011, 10:25
Teşekkür ederim

ahmeter
20-12-2011, 11:45
Bitkinin yetiştirilmesi ve yeni bilgiler elde edilmesi, için araştırmalar ve değişik
çalışmalar devam ediyor iyi günler
Not Tohum ve yetiştirme 12 ay yapılmaktadır Resim bu gün çekilmiştir

maki01
20-12-2011, 14:27
Tekrar hoşgeldiniz sayın ahmeter,

Normal koşullarda bu mevsimde tohum çimlendirip, selluka yetiştirmek oldukca zor. Fidelerinizin ısıtmalı seranızda olduğunu düşünüyorum, yanılıyor muyum?

ahmeter
20-12-2011, 18:03
Sayın Maki
Resimde görüldüğü gibi selluka tohumu uygun şartlarda muhafaza edildiği zaman bir sene sönra bile resimde görüldüğü gibi canlı ve sürgün hazır bekliyor
Gerekli ısı temin edildiğinde tohum yeşeriyor Sıçak bir serada bütün sene üretim yapmak mümkün İyi günler

ahmeter
20-12-2011, 18:05
steril bir toprak ve gerekli bir ısı

özel bir çekim yapılmıştır

ahmeter
03-01-2012, 11:01
3 oçakta dikilen tohumlar gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz

serkan_istanbul
03-01-2012, 13:24
Kokusu muhteşem bir bitki iyiki balkonuma diktim. Kokusu salonumu misler gibi yaptı. Hala balkonda. 6 7 ay kadar zamnda kocaman oldu bir sürü çiçek açtı. Ama tohum alamadım.

eymenekin
08-01-2012, 08:57
sevgili kordelia biraz geç olacak ama eğer selluka fidelerinizden kalan varsa ben de rica edebilir miyim?

sevim.K
08-01-2012, 09:49
Sn ahmeter fideleriniz harika. Ne kadar güzel büyümüşler. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Selamlar

dünyam1
15-01-2012, 17:09
Bana da selluka tohum gönderen olursa çok sevinirim.:)

zekkayseri
28-01-2012, 10:20
çok güzel bir bitkiymiş

ahmeter
22-03-2012, 14:30
selluka üretimi
2ay sonra meydana gelen yumru
Sol tarafda soğuklardan bozulmuş ana sürgün
Tam orta yerde yeni sürmeye başlıyan 2 filiz
Soğuk bir ortamda bitki kaldımı Toprak üstü kısım sararıyor
Havaların ısınmasıyla beraber yeni filizler sürmeye başlıyor

champagneshimme
28-03-2012, 15:22
izmir'de olur da neden fethiy'ede olmaz dedim bende aldım selluka :D

ahmeter
10-04-2012, 10:10
selluka

ahmeter
10-04-2012, 10:15
begonvil

ahmeter
10-04-2012, 10:27
SELLUKA
Tohumdan yetiştirmek biraz bilgi istiyor
Birinçi resimdeki saksılar geçen sene ağustos ayında dikildi
Saksı soğukda kalınça ana sürgün donuyor kökten yeniden sürüyor
Kol vermeye başlayınça hemen bir sırık dikmek veya kolu bir yere bağlamak içap
ediyor
Ana fidan ısıtılan serada kışı geçiriyor
Fidanları kargo ile göndermek imkansız verilen emek havaya gidiyor
Sualler varsa beklerim

ilksenozturk
10-04-2012, 15:53
benim 3 yaşına girecek olan sellukamın uyanmasını dört gözle bekliyorum. henüz yeni sürgün göstermedi. ama yazınızdan anladığım kadarı ile bunun zamanı da 'şimdi', yani yeni başlayacak.
bilgilendirmeniz için teşekkürler

kartal124
11-04-2012, 23:38
5 nisanda diktiğim selluka tohumunun bu günkü hali bu.Bakalım nasıl gelişecek?
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26127-3.htm#post944835

hberbul
25-04-2012, 12:53
Bunlarda benim şubat sonunda diktiğim tohumlar,şimdilik gelişimleri güzel.

ahmeter
26-04-2012, 10:48
selluka
Bu sene başında tohumu ekilen bu gün görülen durumda olan bir selluka fidesi
Yapraklarında bir hastalık yok
Kullanılan steril ithal toprak
Toprağın nemli kalmasına özen gösterilmiş
Saksıda gelişmesi zayıf oluyor 1 ay sonra bahçeye alınaçak
Bir ilaçlama yapılmamış
15 günde bir koyun gübre şerbeti verilmiş
Halen açık havada
ağustos ayında çiçeği bekleniyor

hberbul
26-04-2012, 11:29
sayın ahmeter selluka kaç dereceye kadar dışarıda durabilir.Ben korkudan henüz dışarı çıkaramadım.

ahmeter
26-04-2012, 13:33
Geçe sıçaklığı 10 üzeri olaçak benimkiler bahçede

Benol Hazaroğlu
10-07-2012, 18:01
Sellukada kırmızı örümceğe karşı ne kullandığınızı öğrenebilirmiyim?
Sayın Ahmeterin hediyesine gözüm gibi bakıyorum, başına kırmızı örümcek istilası gelsin istemem.

kalambaklı
10-07-2012, 18:09
Etkili bir ilaç istiyorsanız Oberon.
Kolay gelsin.

keopstr
26-08-2012, 23:40
Keşke Benimde bir sellukam olsaydı...

hulam
09-09-2012, 14:42
İlgili ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım;

Şubat ayında dikmiş olduğum 2 adet tohumdan biri çimlendi. 3 yaprak olunca oldukça büyük bir saksıya aldım. Ve bambu merdiven hazırladım(2metre) önce hızlı büyüdü haziranda 2metre oldu. sonra uctan kurumaya başladı. ancak yaprak diplerinden 3-4 sürgün verdi 1 tanesi çok büyüdü diğerleri kurudu. oda 1 metre büyüdü ve uçtan kurumaya başladı. tekrar alttan sürgünlendi ve 3 . sürgünde de aynı şey oldu. tüm yaprakları döküldü. uçlardan keserek 50 cm ye düşürdüm ve daha küçük saksıya aldım. ancak tepeden başlayan bozulma korkarım devam edecek gibi.

Üzerine cok emek harcadığım bu çiçeği kaybetmek beni üzecek.:( Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. Yoksa geri dönülmez bir durum mudur?:Yardımmm!!!

ahmeter
09-09-2012, 16:26
Ssksı değiştirme yapmayın .güneş almayan ve rüzğarsız bir yere getirin en zor dönemde siniz toprağı nemli tutun çiçeğini bu sene alamazsınız Selamlar

hulam
01-10-2012, 13:44
Ssksı değiştirme yapmayın .güneş almayan ve rüzğarsız bir yere getirin en zor dönemde siniz toprağı nemli tutun çiçeğini bu sene alamazsınız Selamlar

Tum toprak üstü once sarardı ve sonra kurudu. Acaba dipten tekrar sürgün yapabilirmi? Yoksa kontrol etmelimiyim.

memet
01-10-2012, 15:30
Toprağında ya da köklerinde bir sorun olduğunu düşündürüyor.

edelvays58
10-11-2012, 09:46
Ahmeter, sanırım selluka konusunda en bilgilisizsiniz. Önemli bir sorum var: çiçekleri bitti, toplamda 8 başak tohum var, ama ne zaman olgunlaşmaları tamamlanır anlayamıyorum. Şu anda hala balkonda ve yaprakları dökülüyor ama yapraklar henüz bitmedi. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

ahmeter
10-11-2012, 10:19
Yakında geniş bilgi vereçeğim bu arada Google SELLUKA Ahmeter yazıp müsait zamanınızda bilgi toplayabilirsiniz Ayrıça Ahmeter bahçeyi gezmenizi öneririm
iyi günler

memet
10-11-2012, 10:41
Ahmeter, sanırım selluka konusunda en bilgilisizsiniz. Önemli bir sorum var: çiçekleri bitti, toplamda 8 başak tohum var, ama ne zaman olgunlaşmaları tamamlanır anlayamıyorum. Şu anda hala balkonda ve yaprakları dökülüyor ama yapraklar henüz bitmedi. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Yapraklar tammen dökülebilir herhangi bir sıkıntı yaşamadan tohumlar olgunlaşmaya devam eder. Ocak ayı gibi baklalar olgunlaşabilirler.

Tohum zarfları sertleşip kararmaya başladığında olgunlaşmayı anlayabilirsiniz.

zuhaleyna
17-02-2013, 21:24
selluka denemem başarılı gidiyor 15 cm oldular.

Gül-bahar
19-03-2013, 07:15
Sn Nevzat beyden gelen selluka tohumlarını herhangi bir işlem yapmadan ılık suya konduktan 17 saat sonraki durumları. Biraz sonra steril toprağa ekmeyi düşünüyorum.
Konuyla ilgili yazıları okuduğuma göre, iyice şişen tohum ümit verici. :) Hadi bakalım hayırlısı.

cennetkusum
02-07-2013, 09:15
Merhabalar zengarden satış sitesinde tanıştım selluka ile. Ağaçlar.net sitesine üye olmaya karar vermem selluka sayesinde oldu. Selluka yetiştirme sevdası ile üç tohum alıp torfa ektim ama malesef boyumdan büyük işlere kalkışmışım yeterli bilgiyi almadan cahilce tohumları da ziyan ettim sanıyorum. On gün oldu tohumları ekeli inşaallah çıkar diyorum. Sayın kalambaklıyı yürekten kutluyorum, ne çok sellukayı çimlendirmiş. Sayın ahmeter beyin sellukası zaten efsane.Bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.Bol çiçekli günler dilerim.

1karanfil
24-02-2015, 21:22
Merhabalar, selluka ile ilgili yazılarınızı okudum. Ben Çanakkale'de oturuyorum tohum almayı düşünüyordum ama sanırım bizim iklimde olmayacak. Budama yaptıktan sonra -1, -2 derece olan bir yerde kışı geçirebilir mi, henüz tohum siparişi vermedim bir kaç güne kadar ekersem bu yaz çiçeklenir mi. Teşekkürler.

1karanfil
24-02-2015, 21:43
Ahmet Er beyden bilgi almak istemiştim ama yazmamışım:)

sedefnur
07-04-2015, 09:38
Selluka çimlendirme :

Kahvrenkli ve sertleşmiş selluka kapsülleri toplanır(kurumamış kapsüllerden tohum alıp dağıtıldığını dıuydum, onlar çimlenmez). İçindeki tohumlar ayıklanıp bir gün kadar havalandırılıp kurutulur. Ocak ayı civarı olgunlaşır tohumlar. Sonra bu tohumlar mart gelene kadar unutulur. Acele edip, kalorifer var deyip çimlendirme denenmez. Acele edilip çimlenen tohumların az güneş nedeniyle sağlıklı büyümeyeceği unutulmamalıdır.

Mart soğukları bitince, tohumun bir kenarı, ince kenarından, Kabuğu yırtacak kadar hafifiçe zımparalanır. %50 oksijenli ılık suda bir kaç dakika çalkalanır. Daha sonra %10 oksijenli ılık suda şişmeye bırakılır altı saat kadar.

Tercihe göre uygun bir kapta torf veya uygun bulunacak bir materyale konulur, üstüne çok ince bir tabaka malzeme örtülür. Tohumun boyundan daha derine gömülürse, çimlenme sorunu olacağı unutulmamalıdır. Yani toprağın yüzeyine konup üstü hafifçe örtülmesi yeterlidir. Bastırıp sıkıştırmamalı toprağı. Bir kaç gün sonra tohum ne durumda diye kürdanla ya da başka bir şeyle toprak karıştırılmaz, dokunulmaz, ellenmez. Sabırla tohumun çimlenmesi beklenir.

Marketlerde kurabiye konulan kapaklı plastik kutular sera gibi kullanmak için uygun malzemedir. Unutulmaması gereken, günde en az bir saat kadar havalandırılması ve kabın içinde oluşacak nemin çürümeye neden olmaması için kapak arasına bir gazete kağıdı konmasıdır.

Fide iki buçuk yaprak olana kadar şaşırtmayın. Asıl yaprakları esas alın sayarken.

İzmir civarındaysanız yere dikmelisiniz bitkiyi. Bol güneş alabileceği bir yere.

İzmir dışında yirmi litre kadar büyük bir kap en iyisi. Soğuk bölgelerde kışa girerken derin bir budama yapıp ısıtılmayan bir kapalı ortamda koruyabilirsiniz.

Mayıs haziran aylarında odunsulaşmış dallardan çelik alabilirsiniz. Köklenme oranı oldukça yüksek olur.

Yazın yapacağınız sistemetik gübreleme tohum elde etme şansınızı arttıracaktır. 20 20 20 npk gübre.
Biri bana yardımcı olabilirmi fide bulamıyorum tohum yok olan filer normal fiyatının çok üstünde bu yaz balkonumda selluka görmeden ölürsem gözüm açık gidicem :(

neon
12-04-2015, 22:52
Selamlar
Bütün denemelerime rağmen sellukalarımı çimlendirmeyi başaramadım. 2 kez 3 tane selluka tohumu çimlendirmeye çalıştım ama sonuç alamadım.Ümitsizliğe kapılmamak elde değşil. Fide olarak temin edebileceğim bi yer var mıdır. Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

samur
12-04-2015, 23:28
Selamlar
Bütün denemelerime rağmen sellukalarımı çimlendirmeyi başaramadım. 2 kez 3 tane selluka tohumu çimlendirmeye çalıştım ama sonuç alamadım.Ümitsizliğe kapılmamak elde değşil. Fide olarak temin edebileceğim bi yer var mıdır. Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Tropiksera da fide vardi, halen varmi bilmiyorum bir bakin isterseniz.

neon
13-04-2015, 22:24
Sayın Samur
Malesef tropikserada şuan fide yokmuş. Yine de ilginiz için sağolun. Okuduğum kadarıyla selluka çelikten de üretilebiliyormuş. Acaba sellukadan kesilen bu çelikler ne kadar süre içinde işleme sokulmalı. Bunu acaba kargo ile çelik temin edebilirsem tutma şansı olabilir mi diye soruyorum.

samur
13-04-2015, 23:27
Ben de kalan son tohumu bugun ektim hadi hayrilisi, gecen seneki 2 tohumdan netice alamamistim.

ahmeter
14-04-2015, 09:32
İstanbul bu kış eksi 10 dereceyi gördüğünden birçok bitki gibi sellukalarda dondu
Tohumlardanda henüz bir netice alamadık üzgün ve şaşkınız

tba
14-04-2015, 15:38
ben de bu işe yeni ilgi duyan birisi olarak bu sabah 3 tane selluka tohumu ektim, sonuçları paylaşmayı sabırla bekliyorum. umarım güzel çiçeklerini de burada paylaşabilirim.

samur
19-04-2015, 21:23
Ektigim selluka tohumu dun itibariyle 5 gun icinde cimlendi, hadi hayirlisi

samur
19-04-2015, 21:23
547572

maya
20-04-2015, 07:58
Hayırlı olsun Sayın Samur, güle güle büyütün inşallah. Ben de bu sene 4 tohumdan 2'sini çimlendirebildim. Kendi sellukamdan alınmış taze tohumlar için %50 düşük bir başarı oranı bence... :-(

seyhan35460
24-04-2015, 15:26
Tek tohumum vardı ve başarıyla çimlendi :) 40 cm boya ulaştı. Yarın bahçeye geçireceğim saksıdan. Umarım çiçeklerini görür kokusunu çekeriz içimize...

tba
01-05-2015, 10:00
Zengarden dan aldığım 3 tohumun 3 ü de cimlendi. Şimdilik yüzde yüz başarı. Nevşehir şartlarında nasıl olur bilmiyorum ama çiçeklerini görmeyi çok arzu ediyorum. Bakalım kısmet 😊

ahmeter
01-05-2015, 15:50
Ortaya çıktılar

tba
01-05-2015, 16:44
İşte benimkiler ;)

tba
01-05-2015, 16:47
Ahmet Bey ikinci yaparak çıkınca büyük saksi ya almayi düşünüyorum, solmazlar umarim

ahmeter
01-05-2015, 19:51
Akşam hava kararmadan az evvel yap

ahmeter
08-05-2015, 14:21
Tohumdan selluka

hercai73
10-05-2015, 13:38
551879

Kasımda dikmiştim tam 4 tohum sağlıklı büyürken şehir dışına çıkmam gerekti 1 ay komşuma emanet ettim kış ortasında oda çok sulamış 3 tanesini kaybettim şu anda elimde sadece bir tane kaldı onu büyük 10 lt lik bir saksıya taşıdım terasa bıraktım ama sonuç yine içler acısı bütün yaprakları kurudu hatta sürgünün 1 metreye yakınıda kurudu ben hayatımda bu kadar nazik olmasına rağmen yarım metre boyuyla yaprak çıkarıp sürgün vererek hayata tutunmaya çalışan bir çiçek görmedim alltaki resim sellukamın direnişini belgeliyor

551880

ihbay
20-05-2015, 14:09
İzmir Torbalı orman fidanlık bölge müdürlüğü şu an Selluka fidesi satışı yapmaktadır. Ben 2 gün önce Yalova'ya 4 ayrı saksıda fide getirttim, fideler yaklaşık 20 cm civarında ve oldukça sağlıklı, bir fide fiyatı 4.20 civarında idi, (ben 4 fide için gönderen arkadaşıma 20 TL çıkardım), umarım bölgemde yetiştirmede sıkıntı yaşamam, ayrıca yetkililerle telefon ile görüşmem de sağ olsunlar oldukça ilgilendiler ve böyle bir çiçeğin gereken ilgiyi görmemesinden rahatsız olduklarını ifade ediyorlardı...

İlgilenen arkadaşların dikkat ve bilgisine...

ADRES : TORBALI ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR – AYDIN KARA YOLU ÜZERİ 45. KM TORBALI - İZMİR
TEL : 0232 856 17 34 – 856 44 10

caydanlik
21-05-2015, 18:47
merhaba arkadaslar. birkac ay önce internet yoluyla 3 tane selluka tohumu almistim. üçü de başarili şekilde çimlendiler. heyecanla çiçeklenecekleri gunu bekliyorum ben de. malatyanin hava kosullari pek uygun olmadigindan saksida yetistiriyorum tabi. ancak bazi sorunlarim var yardimci olursaniz cok sevinirim.
saksilarim küçük buyutmem lazim ancak mayis ayindayiz yanliş zaman mi sizce?
diger sorunum sellukalarim sabah günesi almasina ragmen yapraklarda lekelenmeler oldu ne yapmaliyim?

melekv.
08-09-2015, 12:50
Temmuz sonu ektiğim iki tohumdan bir tanesinin bugünkü hali diğerini ilk çıktığında elime alıp sevince kaybettim tabi. Ayrıca formda ilk mesajım.Yavrularım burada okuduklarım olmasa şimdiye çoktan yok olmuşlardı.

ahmeter
25-09-2015, 11:58
Sellukam sensiz olmuyor

maya
29-09-2015, 15:49
Bu güzelliğin kokusunu bir kere alınca, vazgeçmek gerçekten de mümkün değil! Müthiş bir bitki...

ahmeter
30-09-2015, 19:10
Doğrudan toprağa dikimde netice güzel

ceydoruk
01-10-2015, 17:48
Sayın Ahmeter,

Zengarden'dan zelluka tohumu alıp dikmek için uygun bir zamandamıyız acaba?

ceydoruk
01-10-2015, 17:49
Pardon Selluka yazacaktım :)

ahmeter
01-10-2015, 20:03
2016 şubat ayında benden tohum isteyiniz İyi günler

Lavanta
30-10-2015, 12:48
Sağlıklı bir şekilde büyüyen ve çiçeklenen , saksıdaki 3 adet sellukaları mı ne zaman budamalıyım. ?

aleydi
06-11-2015, 18:07
4 yıldır bahçemle ilgileniyorum. Eskişehir de yaşıyorum. Sert bir iklimi olduğu için, her bitkiyi yetiştirmek, kışın korumak mümkün olmuyor.

Bu yıl ilk defa tohumdan selluka yetiştirdim. Hiç görmediğim bir çiçeği( Sadece fotoğraflardan) tohumdan yetiştirmek benim için inanılmaz bir mutluluk oldu.

4 tohumdan 4 nü de çimlendirebildim. İlk fide haline gelen 3 tane çiçek açtı. O müthiş güzelliği gördüm, kokuyu duydum. Şimdi ev ortamına aldım. Yaprakları sararmaya başladı. . 10 ltlik bir saksıda 4 kök ekili. Korkudan saksı değişimi yapamadım.Kış ortamı için ne önerirsiniz.

Budama, ayırma yapayım mı? kaç derece sıcaklık yeterli olur. Fazla ısı zarar verir mi. Evde ki kapalı ortam hava sirkülasyonu olmayınca zarar verir mi.Çok teşekkür ederim, saygılarımla.

ahmeter
06-11-2015, 18:26
Şubat ayında ayrı ayrı saksılara alıp güneşli bir ortama alınız

birgecelikgelin
07-11-2015, 22:38
bu güzel çiçeği bende yetiştirdim Çorlu gibi yerde 3 tohum göndermişlerdi bana açtırmaya bende başardım yaz günü bahçemde kış günü içeriye aldım ilk senesi başardım ama çok geç açtı tohumlar yeşil kaldı ikinci senesi çok su vermişim çürüttüm benim tavsiyem ev kaloriferli olduğuna her sabah evi havalandırın pençereye yakın olsun benim sellukam 10 litrelik pet şişesinde idi budama yapmayın dışardan içeriye girdikten sonra yapraklarının sararması normal yeniden dallanıyor suyuna dikkat Saygilarımla.

aleydi
08-11-2015, 00:15
Sevgili birgecelikgelin selluka konusunda çok endişelenmiştim.
Budamamakla doğru kararı vermişim demek ki. Ev ortamında biraz sorunlu olacak. Sulamayı çok iyi ayarlamak gerekiyor çürümemesi için.Gerçi o çiçek için her şeye değer. Hem çiçeklerinin güzelliği, hem kokusu beni adeta büyüledi.

Bende böyle kolay çoğalan çiçekleri çok seviyorum. Eşe dosta dağıtmak mutlu ediyor insanı:). Teşekkür ederim.

Özellikle selluka konusunda çok endişeliydim. Hatta Sevgili Efege'nin dağıttığı tohumlardan talep ettim. Hiç tohum yapmadı sellukam. Kışı çıkaramazsa, gelecek yıl tekrar deneme şansım olacak. Çok yararlı oldu verdiğiniz bilgiler. Saygılarımla.

birgecelikgelin
08-11-2015, 17:29
Sevgili Aleydi gerçekten böyle güzel çiçeğin cefasına katlanmaya değer Saygılarımla .

Jezebel
21-11-2015, 15:11
Sadece bir fikir.
Budayıp çoğaltılabilir. Denedim oluyormuş.

586278

Bakalım nasıl gelişecek.

Binbirçeşit
23-01-2016, 21:35
Sayın ahmeter.**** diğer arkadaşlar...elinde tohum olupta paylaşmak isterseniz çok ama çokk sevinirim.çelikte olur.minnettar olurum.

Binbirçeşit
23-01-2016, 22:04
Doğaya aşığım.şehir sevmiyorum.lakin mecburen yaşıyoruz.bahçeli bir ev istiyorum,şehre uzak olmayan sakin bir sahil kasabası **** köy de.işte ozaman o bahçeyi binbirçeşit renkle donatıp kokuları etrafa saçılan bir çiçek cennetine çeviricem.şimdilik hayal.yinede çiçek büyütmeme engel değil.nette alışveriş yaparken gördüm.muhteşem bir çiçek rengi şekli ve işte bu dedim .araştırdım izmirin gözde çiçeği olduğunu öğrendim.tıpkı maviş çiçeği gibi.lakin son yıllarda selluka da izmirde eskisi kadar bulunmuyormuş.ne kadar doğru bilemem.sadece internette böyle yazıyo...derken bu siteyi buldum bütün aradığım herşey vardı.ve ****** muhteşem selluka için yorumlarını okuduğum Sayın Ahmeter i:) gözlerim agrısada baştan sona okudum.ve dedim ki!!acaba bende o muhteşem selluka çiçeğinin tohumundan nasiplenebilirmiyim?

Binbirçeşit
28-02-2016, 20:28
İstanbul bu kış eksi 10 dereceyi gördüğünden birçok bitki gibi sellukalarda dondu
Tohumlardanda henüz bir netice alamadık üzgün ve şaşkınız
Sayın ahmeter rica etsem bana daha detaylı yardımcı olurmusunuz.onca zamandan sonra fidesini bulamasamda tohum aldım.ama!çok korkuyorum ya çimlenmezlerse başaramassam. İnceltme falan törpü mörpü kprkuyorum.rica ediyorum debeyımli herkesten bana yardımcı oabilirmisiniz.

ahmeter
01-05-2016, 09:31
.....Bu durumlar bizi çok sevindirmişti 4 sene evvel

ahmettas063
03-05-2016, 20:49
Arkadaşlar Aranıza Şanlıurfa dan Yeni Katıldım Yakın Zamanda Teraslı Bir Eve Taşındım ve Biraz Çiçek Gül Yetiştirip Yaz Boyunca Terasta Güzel Zaman Geçirelim ailece Diye Düşündüm ve Biraz Gül Falan Aldım Ancak Ne Yetiştirebilirim Diye araştırma Yaparken Tam İstediğim gibi hem sarıcı hem kokulu selluka yı keşfettim ancak şanlıurfa ikliminde yetişirmi bilemiyorum 6 adet tohum ve özel toprak sipariş ettim şansımı deneyeceğim bakalım ne olacak tavsiyeleriniz neler olur yetiştiren arkadaşlar var bilgilerinden faydalanmak isterim.

A_NOMAD
03-05-2016, 21:33
...tavsiyeleriniz neler olur yetiştiren arkadaşlar var bilgilerinden faydalanmak isterim.

Bu başlığa yani daha önce yazılanlara göz atarsanız ihtiyacınız olan bilgilere ulaşabilirsiniz, kolay gelsin...

ParlakYıldızlar
18-09-2016, 15:09
Merhaba,bu yaz Nisanda ekim yaptığım selluka 6 mt civarına geldi minik tomurcuklar çıkardı ama bu tomurcuklar kurudu sanırım cicek goremiyecegim,acaba bu günlerde Budama yapsam celikle üretmeyi denemek yanlıs mi olur?

Amanita
19-09-2016, 16:53
Sellukanin dogru kosullarda kolayca koklendigi yaziyor, isterseniz kis oncesi celik almayi da dusunebilirsiniz.

how do you propagate corkscrew vine? (http://forums.gardenweb.com/discussions/2206311/how-do-you-propagate-corkscrew-vine)

ahmeter
25-09-2016, 19:14
Bir zamanlar mazide ne kadar şendik

ahmeter
23-09-2018, 22:01
Unutturamz seni hiçbir şey

İzmirlii
25-09-2018, 11:16
Merhaba arkadaslar ben izmir çeşmedeyim elinde fazla selluka ve başka çiçek tohumu olan arkadaşlarımız benimle paylaşırmı acaba?

arnavut biberi
01-01-2019, 15:39
Merhabalar arkadaşlar,

Bir saksıda bu sene yetiştirdiğim sellukam vardı, malum havalar soğuduğu için açık balkondan kapalı balkonuma taşıdım, kış aylarını bu şekilde atlatabileceğini umuyorum, bu arada içeri taşırken kesip almam gerekti. sonradan aklıma geldi kesilmiş, çite sarılı kalmış olan kısımdaki daldan (odunsu değil ama çok ta ince değil) çelik alarak bir tane çoğaltmayı deneyeceğim ama sellukanın çeliği nasıl alınır, nasıl tutar emin değilim, suyun içinde köklenirmi ? ya da direk nemli toprağamı koymamız gerekir dalları ? eğer suda oluyorsa aspirin koymamız ve ya tarçın kaynatıp suyunu eklememiz faydalı olurmu ? Aynı soru toprak içinde geçerli ?

Jezebel
01-01-2019, 17:40
Merhabalar arkadaşlar,

Bir saksıda bu sene yetiştirdiğim sellukam vardı, malum havalar soğuduğu için açık balkondan kapalı balkonuma taşıdım, kış aylarını bu şekilde atlatabileceğini umuyorum, bu arada içeri taşırken kesip almam gerekti. sonradan aklıma geldi kesilmiş, çite sarılı kalmış olan kısımdaki daldan (odunsu değil ama çok ta ince değil) çelik alarak bir tane çoğaltmayı deneyeceğim ama sellukanın çeliği nasıl alınır, nasıl tutar emin değilim, suyun içinde köklenirmi ? ya da direk nemli toprağamı koymamız gerekir dalları ? eğer suda oluyorsa aspirin koymamız ve ya tarçın kaynatıp suyunu eklememiz faydalı olurmu ? Aynı soru toprak içinde geçerli ?

Benim denemem

http://www.agaclar.net/forum/1421896-post571.htm

arnavut biberi
02-01-2019, 17:16
Benim denemem

http://www.agaclar.net/forum/1421896-post571.htm

sn Jezebel,

Paylaşımınızdan gördüğüm kadarıyla soda şişesinde su içerinde köklendirmişsiniz. Normla su mu kullandınız maden suyumu ? İçerisine başka birşey koydunuzmu ? Yaklaşık ne kadar zaman sürmüştü köklenmesi ? Birazdaha detay verebilirseniz sevinirim. ;)

Yanıtladığınız içinde teşekkür ederim.

Jezebel
02-01-2019, 19:25
sn Jezebel,

Paylaşımınızdan gördüğüm kadarıyla soda şişesinde su içerinde köklendirmişsiniz. Normla su mu kullandınız maden suyumu ? İçerisine başka birşey koydunuzmu ? Yaklaşık ne kadar zaman sürmüştü köklenmesi ? Birazdaha detay verebilirseniz sevinirim. ;)

Yanıtladığınız içinde teşekkür ederim.

Normal su içinde köklendi. Hiç bir teferruatı yok.
Süreleri nasıl hatırlarım, 2015 yılında yaptığım bir deneme, zaman aşımı unsuru var:D

arnavut biberi
03-01-2019, 14:08
Normal su içinde köklendi. Hiç bir teferruatı yok.
Süreleri nasıl hatırlarım, 2015 yılında yaptığım bir deneme, zaman aşımı unsuru var:D

Teşekkür ederim Jezebel,

Şu an selluka çeliğimi su içerisinde bekletiyorum, suyu aspirin ve birazda tarçın kaynatıp suyundan kattım. Gözlemlemeye devam edicem. Duruma göre bir sonraki su değişiminde başka bir şey karıştırmadan suya koyarım ya da nemli toprak içerisine yerleştiririm :rolleyes:

Ana kök kapalı balkonumda korunmaya alındı zaten. ;)

Diğer arkadaşlarında değerli tavsiyeleri olursa beklerim

chelik26
25-04-2019, 13:54
1 gün suda bekledikten sonra kabuğunu soyup toprağa gömdüğüm ve kalorifer üzerinde 3 günde gün yüzüne çıkan sellukam şu an 5 günlük sanırım.
Hatta selluka mı diye kökünü çıkarıp kontrol ettim evet evet selluka :)

Portakal Rengi
25-04-2019, 22:48
1 gün suda bekledikten sonra kabuğunu soyup toprağa gömdüğüm ve kalorifer üzerinde 3 günde gün yüzüne çıkan sellukam şu an 5 günlük sanırım.
Hatta selluka mı diye kökünü çıkarıp kontrol ettim evet evet selluka :)

Kabuğunu soymaktan kastettiğiniz nedir ?
Nasıl soydunuz anlamında sordum. Üçüncü tohumu da heba ettim de :)
Kenarını zımparala, ıslat filan. Bir türlü sonuca ulaşamadım da.

chelik26
26-04-2019, 07:31
Kabuğunu soymaktan kastettiğiniz nedir ?
Nasıl soydunuz anlamında sordum. Üçüncü tohumu da heba ettim de :)
Kenarını zımparala, ıslat filan. Bir türlü sonuca ulaşamadım da.

Bi süre ıslatın sonra kabuğunu tırnağınızla soyun, zımparaya gerek yok. Nemli sıcak ortamda(23 24 derece) hemen filizleniyor. Dikitikten sonra üzerini naylonla kapatın nem uçmasın.

ahmeter
06-10-2019, 14:17
Hoş geldin

acemi çiçek
01-03-2020, 02:30
Hoş geldin

çok güzel görünüyor MAŞALLAH bitki yetiştirmeye yeni fırsat bulmuş biri olarak birgun bende yatistirme imkani bulursam sizden ögrenecegim cok sey var :)

Feymany
13-04-2021, 03:29
Selluka yetiştirme arzunuz memnuniyet verici bir zorluk olmazsa eylül ayı tohum alma ve dağıtma zamanı kendinizi hatırlatmanız temennisi ile Selamlar

Sayın ahmeter epey eski bir konu biliyorum ama benim sellukayla tanışmam çok yeni. Bu bitkiye aşık oldum diyebilirim. Hâlâ sellukalariniz varsa rica etsem gonderirmisiniz