View Full Version : kılıç / balkon
Ben de balkonlarımı sizinle paylaşmak istiyorum.
İlk önce kılıçlarım:
Sevgili Kılıç, elleriniz dert görmesin, hepsi çok güzel. Huzurla,sağlıkla sefasını sürün ***.;)
Güngör Salman
10-06-2009, 18:02
Hoş geldiniz Sayın Kılıç özellikle mor ve mor beyaz sardunyalarınız çok güzeller.
Teşekkür ederim daha güzellerini ALLAH size nasip etsin..
günebakan
10-06-2009, 18:37
Sardunyalarınız ve küpelileriniz gerçekten çok güzeller elinize sağlık sn. Kılıç:)
Müthişş, çok güzel. Bu ne emek ve bu ne güzellik sevgili Kılıç. Sardunyalar harika insanın gözlerini alıyor. Elinize emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim biraz sevgi biaz emek sonuç memnun edici ve dinlendirici.Hepsi ayrı kıymetli
thomasina
10-06-2009, 19:43
Çok güzel hepsi de Kılıç. Size imrendim desem yanlış olmaz. Kaç balkon var evinizde?
Burası balkon değil mi? İnanılır gibi değil. Çiçekler evet ama bir de yanında domates ve salatalık. Harika. Ne güzel kokuyorlardır kimbilir.
Ellerinize , yüreğinize sağlık.
Çok güzel hepsi de Kılıç. Size imrendim desem yanlış olmaz. Kaç balkon var evinizde?
sevgili thomasina önde 8m arkada 6m olmak üzere 2 balkonum var
Burası balkon değil mi? İnanılır gibi değil. Çiçekler evet ama bir de yanında domates ve salatalık. Harika. Ne güzel kokuyorlardır kimbilir.
Ellerinize , yüreğinize sağlık.
İlave olarak 1 adet limon 2 tane de pepino ve kocaman bir kauçuk :D
ve sardunyalarım
Sevgili kılıç,
Yukarıdaki mesajdaki ilk fotoğrafta yer alan mor renk sardunyadan ilk defa görüyorum. Bu ne muhteşem renktir ! Fotoğrafa yansıyan gerçek rengi değil mi? Hayran oldum.
Sadece o sardunyaya değil balkonlarınıza tümden hayran oldum. Elinize sağlık, sefasını sürün.
homeopati
10-06-2009, 22:08
:) bayıldım emeğinize sağlık ... salatalıklar harika ...ne zevklidir çıtır çıtır koparıp yemek
Sevgili Kılıç;
Kocaman yüreğinizi ve sevginizi küçücük balkona sığdırmışsınız. Tebrik ederim sizi. Bu güzelliklerden bizi mahrum etmeden devam etmesi dileğiyle.
Adalet Yağcı
10-06-2009, 22:32
Sevgili Kılıç, sizi ben de tebrik ediyorum, bir balkonu bu kadar güzelleştirebilen biri, bir bahçeyi ne hale getirir acaba.
Gerçekten hepside fevkalade güzel, bu yaz domatese bibere para vermeyecek kadar sebzeniz de var maşallah.
Ellerinize sağlık, arayı fazla uzatmadan yeni fotoğraflar yükleyin ki, gözümüz gönlümüz açılsın.
Vildan Sönmez
10-06-2009, 23:25
Sardunyalar, ceylanlar, küpeler şahane ve herbirinden ne kadar çok çeşit var.
Sebzeleriniz bahçedeymiş gibi keyifli. Hele 9 nolu mesajda Küpe ve biber aynı saksıda çiçeklenmiş. Harikasınız sayın kılıç.
Cumhur Tonba
11-06-2009, 01:55
Bu kadar dar alnda bu kadar paslaşma. Tebrikler. Birde bahçeniz olsa ne harikalar yaratacağınız belli değil. Elerinize sağlık. Devam edin. Güzel fotoğraflarınızın devamını bekleriz.
Sevgi ve saygılarla.
rrumeysaa
11-06-2009, 02:01
Kılıç bey resmen küçük çiçekçi dükkanı gibi olmuş, bitkisiyle, sebzesiyle çok güzel olmuş, eminim yılların çabası ve sabrı bunlar, sizi tebrik ediyorum.
Benimde hayalim kapalı balkonumu sizin ki gibi donatmak inşaallah, sebzem yok ama üç beş barbunya ektim saksıya bakalım beni sevindirecekmi...
Ellerinize sağlık, selametle...
Sn Kılıç elinize kolunuza sağlık, hepsi mükemmel olmuş. Sanırım sizin içerde de çiçekleriniz vardır?:D
Sevgili kılıç,
Yukarıdaki mesajdaki ilk fotoğrafta yer alan mor renk sardunyadan ilk defa görüyorum. Bu ne muhteşem renktir ! Fotoğrafa yansıyan gerçek rengi değil mi? Hayran oldum.
Sadece o sardunyaya değil balkonlarınıza tümden hayran oldum. Elinize sağlık, sefasını sürün.
Sevgili defne teşekkür ederim.Evet ama sanki biraz daha koyu cıkmış.Sefasına gelince sabah kalkar kalkmaz akşam yemekten sonra hep ordayız...
:) bayıldım emeğinize sağlık ... salatalıklar harika ...ne zevklidir çıtır çıtır koparıp yemek
Sevgili homeopati eşim her balkona oturduğunda salatalıklar tam sandalyesinin dibinde tuzsuz balkona cıkmamaya başladı.En cok o cıtırdatıyo...
Sevgili Kılıç, sizi ben de tebrik ediyorum, bir balkonu bu kadar güzelleştirebilen biri, bir bahçeyi ne hale getirir acaba.
Gerçekten hepside fevkalade güzel, bu yaz domatese bibere para vermeyecek kadar sebzeniz de var maşallah.
Ellerinize sağlık, arayı fazla uzatmadan yeni fotoğraflar yükleyin ki, gözümüz gönlümüz açılsın.
Sevgili Adalet hanım teşekkür ederim.gerçekten farketmeden biraz abarttım galiba 30 kova domates (sırık,tigerette,ıldı,red robin,pembe) 45 biber 4 salatalık. 1 leğen nane 1 leğen kekik..
Yeri gelmişken domates tohumları için de sayın KARINCA'ya da tekrar teşekürler.
Sardunyalar, ceylanlar, küpeler şahane ve herbirinden ne kadar çok çeşit var.
Sebzeleriniz bahçedeymiş gibi keyifli. Hele 9 nolu mesajda Küpe ve biber aynı saksıda çiçeklenmiş. Harikasınız sayın kılıç.
Sevgili Vildan Hanım;teşekkür ederim.O gördüğünüz biber saksısında ki küpe çelikleri siteden bazı arkadaşlar için hazırlanan çelikler.
Kılıç bey resmen küçük çiçekçi dükkanı gibi olmuş, bitkisiyle, sebzesiyle çok güzel olmuş, eminim yılların çabası ve sabrı bunlar, sizi tebrik ediyorum.
Benimde hayalim kapalı balkonumu sizin ki gibi donatmak inşaallah, sebzem yok ama üç beş barbunya ektim saksıya bakalım beni sevindirecekmi...
Ellerinize sağlık, selametle...
Teşekür ederim sevgili rrumeysaa ama ben bey değil bayanım ;)
Temennim balkonunuz benimkinden daha güzel olsun.İnşallah dileğiniz gerçek olur.
Sayın Gülüm,sayın Cumhur ve sayın M.Sema iyi dilekleriniz için teşekürler
Sevgili kılıç, gözlerim bayram etti. Çok güzel bir mekan elde etmişsiniz. Eğer bahçeniz olmuş olsaydı sonu ne olurdu bilemem. Ellerinize sağlık. sardunyalar , ceylanlar ve küpeliler nefis görünüyor hepsinden istiyorum diyormuşum. Elinizi kaptırdınız bakalım kolunu kurtarabilekmisiniz?
Sn Kılıç ilk resim de görünen sanırım üç saksıdaki kılıçların topraklarını her sene değiştiriyormusunuz .Değiştiriyorsanız belli mevsimi var mı ?Ben ellemeye korktuğum halde sizinkiler gibi çok yapraklı oldular .Bir de ben bunun yaprakları sarı biyeli olanın dan bir yakınım hediye etti .Çok iyi bakmama,itina göstermeme rağmen fazla gelişim olmadı.Sizin daha tecrübe sahibi olduğunuzu düşünerek köklerinin ayrılma zamanı ,toprak değişimi konusunda biraz bilgi verimisiniz.Şimdiden çok teşekkür ederim .
Sayın kılıç balkonlarınız resmen botanik bahçesi gibi. Emeğinize sağlık. Sardunyadan hiç hazetmem ama şu rengi mor gibi olana bayıldım. O ne güzel renktir öyle. Red Robinler ise ayrıca muhteşem.
Sn Kılıç ilk resim de görünen sanırım üç saksıdaki kılıçların topraklarını her sene değiştiriyormusunuz .Değiştiriyorsanız belli mevsimi var mı ?Ben ellemeye korktuğum halde sizinkiler gibi çok yapraklı oldular .Bir de ben bunun yaprakları sarı biyeli olanın dan bir yakınım hediye etti .Çok iyi bakmama,itina göstermeme rağmen fazla gelişim olmadı.Sizin daha tecrübe sahibi olduğunuzu düşünerek köklerinin ayrılma zamanı ,toprak değişimi konusunda biraz bilgi verimisiniz.Şimdiden çok teşekkür ederim .
Cem bey cok iyi bakıyorum derken, yazın açık balkona çıkarmanız, kışın oda sıcaklığında tutmanız yeterli .yazın öbür bitkilere ne kadar koskoca kışta 3 defa sulamanız yeter.
Topraklarınıda kökleri saksıyı doldurunca ayırmak için deyiştiriyorum.Korkmayın o kadar nazlı deyiller.Ayırmayı ilkbaharda yavrular cıkmadan yapıyorum...
Bilgileriniz için teşşekür ederim .Maalesef ben camekanlı balkonda tutuyorum .Bizim balkon biraz fazla güneş alıyor.Sizin balkonunuz gibi içerlek ,korumalı bir bölüm yok .
Cem bey balkonlarınızın çok güneş alması problem deyil hatta daha çok yavru verirler ben bu sene balkon çok kalabalık diye oraya koydum.Ancak günde bir kaç saat balkon camlarını açıp hava almalarını sağlamanız lazım.
Adalet Yağcı
12-06-2009, 13:02
Sevgili Adalet hanım teşekkür ederim.gerçekten farketmeden biraz abarttım galiba 30 kova domates (sırık,tigerette,ıldı,red robin,pembe) 45 biber 4 salatalık. 1 leğen nane 1 leğen kekik..
Sevgili Kılıç, bayan olduğunuzu bilmiyordum, 'Kılıç' nick i bir erkek ismini çağrıştırıyor çünkü :)
45 Saksı biberi ne yapacaksınız, ben bahçeme bile bu kadar çok biber dikmiyorum, turşu için bile çok fazla, dilerim bol mahsul alırsınız.
Sevgili Kılıç,tebrik ederim çiçeklerinize çok iyi bakmışsınız,sardunyalar,ceylanlar çok güzeller,sebzeler de muhteşem,emeğinize,yüreğinize sağlık.
Sevgili adalet hanım kılıç hem genç kızlık soyadım hemde kılıç çiçeklerini çok severim.
Biberlere gelince yarısı süs biberi,eşimde bende paylaşmayı çok seviyoruz.Turşu yapmıyorum eşe dosta veriyoruz..
Sevgili Kılıç,tebrik ederim çiçeklerinize çok iyi bakmışsınız,sardunyalar,ceylanlar çok güzeller,sebzeler de muhteşem,emeğinize,yüreğinize sağlık.
Teşekkür ederim,daha güzelleri size nasip olsun...
fikreteren
24-06-2009, 00:07
Sayın kılıç, bunların hepsi çok güzel.Balkonda olama ları daha güzel.çok güzel harika çicekleriniz var.Ellerinize sağlık
Arzu Kasapoğlu
24-06-2009, 08:38
Sevgili kılıç, küpelerin şimdi daha çiçeklidir diye düşünüyorum :)))
Adalet Yağcı
24-06-2009, 08:41
Evet, çok çiçekli halini de görelim mümkünse.
Tabi ki Mümkün ama bu gariplerden en az 20şer tane çelik alıp arkadaşlarla paylaştığım için biraz yolunmuş tavuk gibi oldular ama neşeleri yerinde
sevgiler
bir kaç küpeliden sonra biraz da maviş
Arzu Kasapoğlu
24-06-2009, 15:00
Küpeleriniz harika, mavişiniz de çok güzel. Benim ki de bugün yarın açar.
Çok teşekkürler sevgili kılıç, bizi kırmadınız.
Rica ederim ne demek,asıl ben teşekkür ederim.Mavişinizle bol çiçekli günler sevgiler....
Bak şu utanmaz mavişe. Üzerinin onca çiçek olması yetmiyormuş gibi bir de üzeri tomurcuk dolu:p
Çok güzel büyümüş sevgili kılıç. Biraz traş zamanı mı gelmiş ne?:D
Sevgili defne mesaj alınmıştır.
Balkon bahçe değil maşallah balkon tarla sevgili kıllıç ne güzel.Ben de baharda balkonuma böyle saksılarda ektim bir sürü ama hiç biride tutmadı moralim çok bozuldu.Sizinkini böyle görünce açıkcası kıskandım.Allah herkese nasip etsin ;)
Küpeler mükemmel, mavişin ondan kalır yanı yok. Ellerinize sağlık ne güzel olmuşlar. Hemen maviş sayfasına gideyim bakayım nerede, nasıl yetişir?
Adalet Yağcı
24-06-2009, 17:51
Küpeler de mavişler de süper, küpelerin de traş zamanı gelmiş bence :)
çok güzel bayıldım alllah nazardan saklasın
Küpeler de mavişler de süper, küpelerin de traş zamanı gelmiş bence :)
Sayın malina cevabı beyenmedi bende sizinle aynı fikirde olduğumu yazmıştım
Nejla K.
24-06-2009, 21:58
Sayın Kılıç, balkonların bu kadar güzel bahçe görünümünde olabileceğini sizde gördüm. Tebrikler. Huzur içinde yaşayın...
Lithi-um
24-06-2009, 22:03
Maşallah harikasınız .!
Teşekkürler lithi-um asıl size maşallah bu genç yaşta bu güzelliklerin farkına varıp ilgilendiğiniz için..
Sevgili nejla iyi dileklerinniz için teşekkür ederim .daha güzelleri sizin olsun.
Vildan Sönmez
25-06-2009, 10:38
Küpeler de maviş de çok güzel görünüyor. Şimdilik forumda imrenip, seralarda arıyorum.;););)
Teşekkür ederim sevgili havis
Sayın Kılıç, sayenizde küpeliye merak sardım.
Balkon demeseniz, bahçe olduğunu düşüneceğim, pek çok bitki için yer açabilmişsiniz.
Mum çiçeğiniz de coşmuş, gözümden kaçmadı.
Salatalıklarınız ayrıca iştahımı açtı, ellerinize sağlık.
Sevgili Kılıç,
Mavi-mor sardunyanız çok güzel ,böylesine bir renk ilk defa görüyorum. Balkon değil maşallah bahçeler le yarışır. Itırları çok merak ediyorum açtıkların da resimliyebilirseniz çok sevinirim. Sevgiyle kalın.
Sevgili Kılıç, harikalar yaratmışsınız, salatalıklara inanamadım:)) Nazar değmesin hiç birine, elinize, emeğinize sağlık. Küpeliler ve mavişi hep içeride mi tutuyorsunuz?, çoook güzeller. Sevgiler
Balkon bahçenizi ben de çok beğendim, ellerinize sağlık.
Benim favorim, mavişler ve küpe çiçeği. Çok güzeller.
Huzur ve mutluluk içinde doya doya tadını çıkarmanızı dilerim.
Sevgili Kılıç, harikalar yaratmışsınız, salatalıklara inanamadım:)) Nazar değmesin hiç birine, elinize, emeğinize sağlık. Küpeliler ve mavişi hep içeride mi tutuyorsunuz?, çoook güzeller. Sevgiler
Sevgili bennur teşekkür ederim ,hayır hep içerde tutmuyorum havalar çok sıcak balkonlar çok güneş alıyor dipleri yaş olsa bile yaprakları sarkıyor.Bende arka odada balkon kapısına cok yakın dolap var bir haftadır oraya aldım keyifleri yerinde.
Sevgili güler hanım sizin gibi bir ustadan bu sözleri duymak beni onurlandırdı teşekkür ederim.Sizinkilerin yanında lafı bile olmaz.İyi temennileriniz için teşekkür ederim..
KARADENİZ37
28-06-2009, 09:57
Sevgili Kılıç Maşallah ne güzellikler öyle.Hele küpeli çiçeklerine bayıldım.Zira ben aldığım çelikleri büyütemedim:(. Bu işin sırrı ne?
teşekkür ederim sevgili karadeniz sırrı yok bulundukları yerle alakalı galiba aydınlık ama gölge yeri seviyorlar,
Bu güzel çiçeği karşı komşum 1 ay önce göndermiş daha önce hiç görmemiştim 2 gün önce açtı beni sevindirdi,yaprakları da çiçeği de kadife gibi tüylü paylaşmak istedim.
Birbirine benzer fotoğraflar var, onları silmelisiniz.
Böyleleri bile var...
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=85608&stc=1&d=1244650204
Lütfen her çektiğinizi foruma yüklemeyin. Bu lafım sadece size değil.
Fotoğrafları silmeyi beceremedim ama uyarınızı dikkate alıp bir daha yüklerken daha dikkatli olacağım.
Balkonumda ki bahçede yavaş yavaş salatalık domates ve biberler olmaya başladı.Önce sırık domateslerim;
Idı domateslerde şekillenmeye başladı.
sebzelerin içinde bir güzel ve pepino
begonvil 14
07-07-2009, 16:03
Sevgili Kılıç gmnderdiğiniz küpe çeliklerinden sadece mor beyaz olanı tuttu. Diğerleri kurudu.
Bu arada balkonunuzdaki biber,domates hepsi çok güzeller. Ben geçen yıl maydanozla chery domates diktim ama fazla verim alamadım. Maşallah sizinkiler bahçede gibi sanki coşmuşlar. Ellerinize sağlık.
Sevgili kılıç hepsinin maşallahı var. Sefasını sürün, çıtır çıtır yiyin hepsini:)
Bu arada araya karışan güzel ceylan gözümden kaçmadı bilesiniz ;)
kızılelma
08-07-2009, 08:16
selam seninde balkonun muhteşem olmuş ellerinize saglık ama kılıçları çok begendim
Sevgili kılıç, balkon bahçeniz müthiş.. Güle güle oturun. :)
Sevgili Kılıç Merhaba; sebzeleriniz harika çiçeklerinize sözüm yok zaten. Küpelileriniz ve mavişiniz çok güzel.
Sardunyalarınızı aldığımdan beri sizi aramadığımı düşünmeyin lütfen. Mesajlarınızı takip ediyorum. Sadece çeliklerle ilgili bilgi verebilecek kadar zaman geçsin istedim. Sakızlar hariç neredeyse tüm çelikler tuttu. Bir saksıda dört beş çelik var. Biraz daha büyüsünler sonbahara doğru saksılarına yerleştirdimmi hepsinin resmini çekip teşekkürlerimle gösterceğim size. Sevgiler:)
Sevgili arkadaşlar balkonumdaki ziyaretiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
SEVGİLİ kılıç ellerinize emeğinize sağlık hepis birbirinden güzeller.Ben hiç mor sardunya görmemiştim bu biiiiir, beyaz sardunyalar da gelin gibi durmuş bu ilki, küpeliler ve domatesler yanyan ve mutlu duruyorlar demek ki küpeliler güneşi seviyorlar bu üç, küpel,lerin ve mavişlerin budama zamanı gelmiş, hakikaten gelmiş göz hakkı var dimi ama buu üç;:)
bahtiyar02
07-08-2009, 22:13
sevgili kılıç sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Tüm çiçekleriniz çok güzel.Hele sebzeler.ellerinize yüreğinize sağlık.saygılar
sayın kılıç bunları karşıdan izlemesi kadar resimlerde seyretmek de güzel,diğer arkadaşlar siz birde o balkonun içini görseniz aklınız durur heralde,bizzat canlı canlı gördüğüm için biliyorum fevkalade harika bi balkona dönüştürmüş kılıç arkadaşım, emeğine sağlık...karşı komşun fındık :):)
Sevgili fındık hoş geldin sefalar getirdin.senin gibi bitki delisi değerli bir şahsiyetin siteye katılmasıçok güzel oldu.umarım aktif bir üye olup bilgilerini bizlerle paylaşirsın.en kısa zamanda balkonunuda burada görürüz inşallah...
KAR-DELEN
28-08-2009, 12:15
bahçeniz çok güzel . domatesleriniz de çok güzel olmuş.bolkonda bu kadar yetiştirmişsiniz tebrik ederim
Sevgili hüzün ,Sevgili bahtiyar .Sevgili kardelen balkon ziyaretiniz için teşekkürler.Sevgili hüzün bu kadar uzak olmasaydınız seve seve sizide sevivdirirdim ama çok uzak zannedersem dayanamazlar üzgünüm.Sevgili kardelen sizin gibi gençlerin bu tür ilgileri beni hem sevindiriyor hem umutlandırıyor,asıl ben sizi tebrik ederim...
şimdilik bu kadar :rolleyes:
Merhaba sevgili kılıç ellerine salık hepiside birbirinden güzel .
Küpelilerin budama zamanı nezaman sevgili kılıç göndermiştiniz malesef çimlendirememiştim.
Sonbahar turu attım bahçede sevgili kılıç. Ne güzel olmuşlar çiçekleriniz, sebzeler:) Aklım sakızlarda kaldı yazmıştım size sakızlar tutmamıştı. Resimlerin arasında ceylan dikkatimi çekti. Bir de sakızlar. Ne yapsam baharı mı beklesem:o;) sevgiler
Sayın Kılıç,
Bu resimlere bakıpta mesaj yazmamak imkansız. Hayran kaldım. Hepsine özelliklede sebzelere. Geçen sene ilk ve son olarak domates yetiştirme işine kalkıştım. Büyük bir çöp kovasına tavsiye üzerine 5 fide diktim. Maşallah orman gibi oldular ve sürekli yaprak verdiler. Alttan budama da yaptım. Hatta çiçek bile açtı ama döküldü. Sonunda hepsini söküp attım. Önümüzdeki yaz bilgilerinize başvurmaktan mutluluk duyacağım.
Sevgili sevim 4 ilkbaharda 15 kişiye küpeli celikleri göndermiştim genelde birkaç kişininkiler dışında tutmadıklarını söylediler sardunyada bunu yaşamadım ,anladığım küpe çelikleri sardunya kadar dayanıklı deyiller. Sevgili sevim.k sakızlara gelince elimde 4 çeşit sakız var sıcaklarda mahvoldular ama şimdi üzerleri tomorcuk dolu açınca resimlerim.ceylanların yaprakları güzelleşti ama üzerlerinde çiçek tomurcuk yok sevgiler....
İremsıla
23-10-2009, 14:02
Merhaba, balkonunuzun seyrine doyamayanlardanım.bütün bitkileriniz ayrı güzellikte.:cool:
Tebrik ederim,acaba bütün üyeler aynı şehirde yaşasak, nasıl bir şehir olurdu.
benim de kendimce, çok güzel bir balkonum var.sizler gibi, paylaşmak isterdim ama resim eklemeyi bir türlü öğrenemedim.:mad:
Sayın Kılıç,
Balkonunuz çok güzelmiş maşallah. Bende de bu güzel küpelilerden vardı ama malesef hepsini kaybettim. Beyaz sineklerin istilasına uğradılar. Sizin böyle bir probleminiz oldu mu?
Nasıl çözüyorsunuz?
Limonunuz da çok güzelmiş, Mayer limonu mu?
Sanırım bir de mum çiçeği gördüm. Onu güneş gören bir yerde mi tutuyorsunuz? Ben güneşe çıkarmaya cesaret edemedim de.
The Island
23-10-2009, 15:53
Sayın Kılıç;
Küpeleri ve özellikle ilk sayfadaki mor sardunyayı görüp hayran kalmamak elde değil. Ellerinize sağlık.Gerçekten muhteşem görünüyorlar. Aynı renk sardunya nerden bulunur, siz nerden aldınız?
Sevgi Durul
23-10-2009, 16:56
Balkon değil sanki bahçe. Yok, yok. Sebzeleriniz, sardunyalarınız,çeşit çeşit küpeleriniz, mavişiniz,kılıçlarınız hepsi çok güzeller, maşallah. İnsanı özendiriyorsunuz. Elinize sağlık.
Sevgili irem sıla bende düşündüğünüz şehrin hayalini kurmuyu değilim çok güzel bütün balkonlar teraslar yemyeşil mis gibi kokan bir masal şehri hayali bile güzel,bende bilgisayarda usta deyilim ama bu site sayasinde 45 şimden sonra öğrendim..
Sayın bilal bey küpeler havalar cok sıcak olunca bozulmaya başlıyorlar önce arka balkona taşındılar sonra daha kuytu bir köşeye.Ama yinede kel kalmaktan kurtulamadılar mor beyaz büyük küpeli hiç yapraksız çiçek açıyor,katsız olanlar daha az hasarla atlattılar ,şimdi havalar serinledi küçük küçük yaprak vermeye başladılar.Limon yedi veren sürekli üstünde hem limon hem çiçek var evde limon kalmadıkca koparıyorum 3 yaşında maşallah daha hiç hastalanmadı. mum çiçeği 2yaşında daha açmadı bu yazakadar içerideydi yaprakları sayılıydı bir komşum at onu dışarı hem açar hem gelişir dedi şimdi bir yığın yaprak çıkardı açarmı bilmiyorum.
Sayın çiçeksewer sayın sdurul teşekkür ederim çiçeklerimi genelde eşten dostan çelik alarak ekiyorun çiçekçilerden aldıklarım daha dayanıksız oluyorlar.
Adalet Yağcı
24-10-2009, 20:24
Sevgili Kılıç, balkonda harikalar yaratıyorsunuz, mandalina(saırım)nız ne güzel olmuş, hepsi çok güzel maşallah, ama sardunyanız harika, çiçekleri çok iri görünüyor, renk olarak da ilk defa görüyorum top sardunyada bu rengi.
Ellerinize sağlık, eh bize bir kahve ikram edersiniz artık bu güzel balkonda.
sayın kılıç, gerçekten çok başarılı buldum sizi, tarımla uğraşan biri olarak saygılar.
sayın kılıç, balkonunuzu benim bahçeme benzetmişsiniz:) benim bahçemin minyatürü.
Hepsi birbirinden güzel.Emeğinize sağlık.Maviş ve küpeliler süper.
Sayın alovki sayın oğuzhanziyaretiniz için teşekkürler..
incikarsan
30-10-2009, 21:25
Sayin Kilic,
Nice mustakil evler ve apartmanlar gordum bahceleri ciceksiz,yabani otlara teslim olmus.Buralarda oturanlar insan olamaz herhalde bunlar zombidir diye dusunmusumdur hep.Gelsinler de balkonlarinizda neler yetistirdiginizi nasil bir ruh sergilediginizi gorsunler.Belki biraz utanirlar.
Sevgiyle kalin.
Bu arada sardunyalarinizi sevgiden baska neyle besliyorsunuz?Nazar degmesin hepsi cok saglikli, cok guzel.
çok güzel hepsi ama o sarı salkım gbi olan çiçekten istiorum haberin olsun ben onu niye görmedim ki :))))
kumkuat meyvesi
07-11-2009, 19:54
sevgili kılıç;
ilk gördüğüm balkon sizinki bayıldım.Siz harikalar yaratmışsınız.Tebrik ederim.
Sayın kılıç bayram ziyaretleri ile dolaştığım üye arkadaşlarımın bahçe balkon ve terasların da hepsinde ayrı bir güzelliklerin sergilemesiyle adeta cennetten köşelere dönmüşler, tabii bu arada sizin ortaya koyduğunuz güzellikler bu mozağin bir parçasını oluşturuyor, ruhunuzu ortaya koyarak emek verdiğiniz bu güzelikler içinde bayramınızı kutlar yakınlarınızla birlikte sağlık esenlik ve mutluluklar dilerim, sevgiyle kalın saygılar sunarım.
sayın kılıç, tebrikler size. bu güzellik bu bakımlı çeşitlilik insanın içini açıyor. üstelik de iki balkon! bravo diyeyim.
ah o sardunyalar beni bitirdi.. budayacağınız zaman bu kardeşinizi de unutmayın lütfen :D
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=109103&stc=1&d=1256217766
ayrıca bu resimdeki çiçekler nedir acaba? begonya soğanı diye iki adet soğan almıştım, neye niyet neye kısmet işte, diktim bunlardan çıktı. ne olduklarını bilemiyorum. çiçeklendiği zaman görürüm herhalde diyordum, aynılarını burada gördüm. isimlerini bahşederseniz çok sevinirim.
Sevgili kevser güzel sözlerin için teşekkürler o çiçekler mis gibi kokan kara burun nergizleri soğanlı ve yumrulu bitkiler başlığında çiceklerinide görebilirsin,sardunya isteğinde kolay...
Orhan Özbilgiç
08-12-2009, 14:24
Sevgili kılıç;
Ne yalan söyleyeyim, susak tohumu muhabbeti nedeniyle ballkonunuz dikkatimi çekti. daha yeni yeni balkonları gezmeye başladım. Şunun şurasında 5-10 gündür. İşte böyle bahaneler olacak ki, dikkatimizi çeksin. Ama öyle değil mi? Bizim site maşaallah İstanbul kadar büyük.:p Her tarafını görmüş olmak imkansız. Sizin balkonda bahçe mübarek. Yok yok!
Ama çiçekleriniz bir numara doğrusu. Hepsi seçme. Hepsi türünün en can alıcı renklerine sahip. Elinize sağlık. Malum biz göçebe olduğumuz için, balkon ve iç mekan bitkilerini ne kadar beğensekte, birkaç tane hariç ekip-dikemiyoruz.
Ama ben size balkonunuz da da yetişebilecek bir sarmaşık tohumuda göndereceğim. Sarmaşığın resimlerini, benim bahçemde ve sevgili Ülker' in balkonunda görebilirsiniz. ''Kara Gözlü Suzan Sarmaşığı''(Thunbergia Alata).
Elimde çok fazla tohum olmadığı için herkese dağıtamıyorum. Size, Susaklar ile beraber birkaç tane göndereceğim. Güle güle büyütün.
Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgili orijin ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim ama sizdeki güzelliklerin yanında sözü bile olmaz malum balkon bahçe deyil,inşallah bir gün oda olur.Sizinde balkonumdan beyendiğiniz bir şey varsa seve seve gönderebilirim.İzmitin doğusunda gençlik parkına yakın.sağlıkla sevgiyle kalın...
Orhan Özbilgiç
09-12-2009, 09:12
Sevgili orijin ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim ama sizdeki güzelliklerin yanında sözü bile olmaz malum balkon bahçe deyil,inşallah bir gün oda olur.Sizinde balkonumdan beyendiğiniz bir şey varsa seve seve gönderebilirim.İzmitin doğusunda gençlik parkına yakın.sağlıkla sevgiyle kalın...
Sevgili kılıç,
Dilerim birgün, tüm isteyenlerin bahçesi olsun. Balkonunuzu düzenlerken, gerçekten çok seçkinci davranmışsınız.
Tüm sevdiklerinizle, sağlık içinde yaşayın.
Satı Uğurtan
21-01-2010, 00:00
Sevgili kılıç,bütün balkonu gezdim bu gece küpeliler, sardunyalar ve sebzeler ,herşey harika sağlıkla tadını çıkar küpelilere bayıldım çok güzeller sevgiler.
Sevgili Satı böyle gzmekle olmuyor. Sevgili Kılıç'a ev balkon ziyareti yapmamız lazım ne dersiniz baharda olur mu:confused::)
Nail Sarı
21-01-2010, 08:35
Sayın kılıc bu güzel balkonu bu hale getirmede kullandığınız özel bir toprak ve gübre var mı? Gerçekten çok güzel bir balkon. Ellerinize sağlık.
Sayın kılıc ellerinize sağlık çiçekleriniz büyüledi beni.sevginiz onları coşturmuş adeta.
Sevgili Kılıç gerçekten balkon demiyeceğim bahçenize bayıldım. Bende böyle bir balkon istiyorum. Sardunya ve küpelilerinizi çok beğendim. Acaba küpeli çelikten mi, tohumdan mı çoğalıyor? bahçeniz hiç solmasın hep böyle canlı kalsın, emeğinize sağlık.
günebakan
21-01-2010, 10:19
Sevgili Kılıç balkonunuzdaki çiçeklerin hepsi çok güzel ama küpelilere bayıldım :) güle güle büyütün.
Sevgili sevim doğru söylüyorsun balkonda mis gibi çiçek kokuları içinde çaya kısıra (soğan maydanozu taze nane balkondan) bekliyorum.
sevgiyle kalın...
Sayın nail sarı özel toprak ve gübre kullanmıyorum.Bir ahbabımızın kullanıp atmış olduğu mantardan artan gübrelere ekiyorum.Balkon ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Satı Uğurtan
21-01-2010, 11:57
Sevgili sevimk, sevgili kılıç, davet ettikten sonra neden olmasın sevgiler.
Sevgili İsiss, beğeniniz için teşekkürler.Küpelilerle sardunyaları çelikten üretiyorum.Sizde isterseniz biraz emek biraz sevgiyle daha güzel bir balkona sahip olabilirsiniz.
Sevgili Günebekan, daha güzelleri senin olsun inşallah.Bunun için bende size yardımcı olacağım.Sevgiyle kalın.
Sevgili sevim doğru söylüyorsun balkonda mis gibi çiçek kokuları içinde çaya kısıra (soğan maydanozu taze nane balkondan) bekliyorum.
sevgiyle kalın...
Harika:) Bunu resmi bir davet olarak kabul ediyorum:) nisan veya mayısta günler epeyce uzamış olur bir oturma günü planlarız, sevgiler:)
çok sevinirim bekliyorum.
Sûz-i Dilârâ
30-01-2010, 21:36
İnanmıyorum ya...:( Saksıya salatalık ekmişsiniz ve kocaman olmuşlar hem meyvesini bile vermiş.
Sardunyalarınıza ve küpelilerinize bayıldım:cool: ve ağlayasım da geldi. Bizim evin avuç içi kadar balkonu var ve yazın göle baktığı ve yüksekte olduğu için o kadar çok rüzgâr alıyor ki çiçeklerim dayanmıyor. İç tarafa koyuyorum oraya da o kadar çok güneş geliyor ki zavallılar haşlanıyor!!!
İstediğim gibi çiçekleri ben ne zaman yetiştireceğim!!
Siz kusuruma ve sızlanmama bakmayın lütfen böyle balkonları gördükçe yaram depreşiyor.:dilli: İnşallah birgün benim de böyle balkonum ve bahçelerim olacak. Ümitliyim...
Satı Uğurtan
14-04-2010, 23:03
Sevgili kılıç nerde bu balkonun sahibi,yeni resimler bekliyoruz sevgiler.
Sardunyalar, Küpe çiçekleri ve Mavişe bayıldım aşık oldum resmen
türkansultan
08-06-2010, 12:38
sevgili kılıç küpelere ve ceylanlara bayıldım güle güle büyütün
Bahar geldi balkonu biraz hareketlendirmek lazım.
Baharı ilk karşılayanlar...
serkan_istanbul
23-03-2012, 05:44
Balkon sayfanızı yeni gördüm bayıldım maşallah. Ama ihmaldesiniz sayfayı arada bir buralarda olduğunuzu anlamamız için bir şeyler yapın. sevgiler
Allah sağlık sıhhat verirse inşaallah balkonda bitki çok onlar çiçek açtıkça ..
rhepsag67
23-03-2012, 07:29
Sayın Kılıç, kısıtlı bir alanda bu kadar sağlıklı ve çeşitli bitkiler....Ne kadar emek harcadığınız, onlara gösterdiğiniz sevgi görüntülerden yansıyor.Tebrik ederim, zoru başaranlardansınız :)
Sevgi ve saygılarımla...
Teşekkür ederim sayın rhepsag emek tamamda sevdikten sonra zor değil zevk hatta terapi merkezi bile deyebilirim hepimiz için aynı deyilmi.sevgiler.....
Sevgili kilic, evvelki sene bana hediye ettiginiz maviş cicegini bölüp bölüp dagittim. Bende kalan 3 saksinin bahar bakimlarini gecen hafta yaptim ve o güzel ciceklerini beklemeye basladim. Tekrar tesekkur ederim. Birara ben de balkonunuzu ziyaret etmek isterim:) Selamlar.
Merhaba, maviş (campanula) çiçeğiniz sarkıcı yapıda mı acaba? Birde nereden temin ettiniz? aramadığım yer kalmadı, bir türlü bulamadım...
Sayın Sargonx, zaten mavişler hep sarkıcı yapıda olur.Ben kendimi bildim bileli maviş sahibiyim ne zaman temin ettiğimi hatırlamıyorum.Şehriniz istanbul gözüküyor.İzmite gelme ihtimilaniz varsa elden **** izmitteki herhangi bir yere oğlumla gönderebilirim.
Sevgili kilic, evvelki sene bana hediye ettiginiz maviş cicegini bölüp bölüp dagittim. Bende kalan 3 saksinin bahar bakimlarini gecen hafta yaptim ve o güzel ciceklerini beklemeye basladim. Tekrar tesekkur ederim. Birara ben de balkonunuzu ziyaret etmek isterim:) Selamlar.
Çok memnun olurum ,ayrıca senin başkalarını sevindirmen de beni çok mutlu etti.İsteyen herkesin olsun sevgiler..
Merhabalar sevgili Kılıç, sayfanızı sanırım ilk kez farketmişim, baştan sona gezdim. Bütün çiçekleriniz, sebzeleriniz çok güzel, ellerinize sağlık. Bir tane mi balkonunuz var? Bu kadar bitkiyi sığdırabilmek büyük başarı. En çok içi mor dışı beyaz olan küpelinize bayıldım, ben de zengarden den almıştım bu sezon ama yaşatamadım. Sağlıkla, mutlulukla keyfini sürün balkonunuzun. Sevgiler.
İremsıla
03-04-2012, 20:35
Balkonunuzun takipçilerindendim.yeniden bizleri bu güzelliklerle buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim.sevgiler...
Balkondaki bahar gelişmeleri
arapsabunu
10-04-2012, 13:11
Darısı başıma demek istiyorum... Ellerinize sağlık, laleler ve onların altındaki resimdeki naneler ne kadar güzel... Çiçekleriniz sizi hep mutlu etsin...
Bir gün elinizde nereye vereceğinizi bilemediğiniz ve ziyan olmasın dediğiniz fazla fide, tohum olursa aynı şehirde olduğumuzu hatırlamanız dileklerimle:)
Balkon renklenmeye devam ediyor.
serkan_istanbul
01-05-2012, 16:50
Maşallahınız var. Küpeliler, petunyalar ve diğerleri çok güzeller ellerinize sağlık.
Maşallah; geçen yıl o kadar çok küpe çiçeğini kaybeden oldu ki sizinkileri görünce kıskanmamak elde değil. Ellerinize sağlık. Kıskandığım çiçeklerinizden biri de mavişler. :D Açmış halini gözümde canlandırıyorum da muhteşem bir manzara olacak. Clematisler de bu görsel şölene renk katacak. Gelişmeleri merakla takip ediyorum.
Balkonunuz çok güzel, ellerinize sağlık. Su teresi mi gördüm bana mı öyle geldi?
Sayın sarin su teresi yok roka ve iki çeşit nane var.
Maşallah; geçen yıl o kadar çok küpe çiçeğini kaybeden oldu ki sizinkileri görünce kıskanmamak elde değil. Ellerinize sağlık. Kıskandığım çiçeklerinizden biri de mavişler. :D Açmış halini gözümde canlandırıyorum da muhteşem bir manzara olacak. Clematisler de bu görsel şölene renk katacak. Gelişmeleri merakla takip ediyorum.
Sevgili almira ne geçen yaz nede bu kış küpelerden kuruyan olmadı sanırım benim balkonu seviyorlar bende onları o kadar çok arkadaşımı mutlu etmeme sebep oldularki ,mavişlerde öyle birkere ektinmi bir daha zor seni bırakırlar.
Sn. Kılıç balkonunuzu baştan sona gezdim; hepsi çok güzeller. Çok büyük emek verdiğiniz belli, ellerinize sağlık.
Sayın kılıç ,Kalbinizin güzelliğini çiçeklerinize ve çevrenize eksiksiz yansıtmışsınız.Tebrik ediyorum.Kolay gelsin.
Sevgili jineop çok teşekkür ederim arkadaşım bu güzel bitki için çok teşekkür ederim sevgili adalet hanım bu güzel bitkiyi tanıttığın için.
Gaura mevsimin ilk çiçeğini gösterdi.
Adalet Yağcı
04-05-2012, 15:58
Sevgili jineop çok teşekkür ederim arkadaşım bu güzel bitki için çok teşekkür ederim sevgili adalet hanım bu güzel bitkiyi tanıttığın için.
Sevgili kılıç, bitkilerde her renk güzeldir ama mavi bir başka.
Çok güzel açmış, ben de çiçeklerini görebilmek için sabırsızlanıyorum.
******* bitkiye bambaşka bir asillik katıyor.
Bitkilerinizin hepside birbirinden güzel,bir balkonda neler yapmışsınız maşallah.Sanki balkon değilde bahçe...
Emeğinize sağlık,sevgiler.
Bu balkon beni çağırıyor. Hepsi birbirinden güzel.
mandalinci
05-05-2012, 21:53
Küpelere maşallah, diğerleri de öyle.
Ellerinize sağlık:)
Bu balkon beni çağırıyor. Hepsi birbirinden güzel.
O Balkon seni her zaman hazır olda bekliyor.
serkan_istanbul
06-05-2012, 08:34
Maşallah ne kadar güzel görüntüler.
Sayın kılıç, küpeler, klematisler ve diğerleri çok güzel ve sağlıklılar. Ellerinize sağlık, saygılar...
Balkonun sağ tarafı, herşey birbirine girdi, düzen, plan hak getire...
günebakan
27-05-2012, 11:38
Sevgili Kılıç clematisler harika görünüyor benim gibi balkonda yetiştiren birilenirini görmek ne güzel ama benimkilerin çiçekleri için biraz daha beklemek gerek galiba:)
Gözbebeklerim, clematislerim...
sigortacihasim
27-05-2012, 11:47
Sn.Kılıç,
Balkonunuz maşallah cennet bahçesi gibi.
Sizi balkon çiçek üstadı olarak gördüğümden bir konuda fikriniz almak istedim.
Balkonumda asılı aksılarıma çiçekçilerden gidip 10 tane kırmızı bodur sardunya aldım.Her saksıda minimum üç top kırmızı sardunya çiçekleri vardı.
Eve geldim hepsini toprakları ile saksılarında çıkartıp,balkon saksılarıma olduğu gibi diktim.
Balkonumadışardan bakıldığın,çok güzel bayrak kırmızısı çiçek renkleri ile bezenmiş olduğunu görürdünüz.
Ama ne yazık ki iki hafta sonra hepsi çiçeklerini döktü.Neden niçin bilemiyorum.Çiçekçinin önerisine göre iki günde bir hafif suladım.
Bu konuda acaba beni yönlendirecek bir fikriniz olabilirmi?Saygılarımla
serkan_istanbul
27-05-2012, 11:53
Saksıların altları delikmi birde seralarda uygun ortamlar yaratılıyo birden eve geldiklerinde bu durum olabiliyo. Malum antalya sıcak birden çok mu güneş gördüler. Sulamalarıda susadıkca yapmakta fayda var. Resim yükleye bilirseniz daha iyi olur. sevgiler.
Estafurullah üstat deyilde şanslıyım diyelim .Benim balkonum güney cepheli sabah güneşide birkaç saat alıyor 4 kat asma sarılı olduğu içim öğleden sonraki yakıcı güneşi kesiyor.
Sanırım siz fazla suladınız ,benimkiler çok oldukları için kurumalarına izin verip sabahın erken saatlerinde hortum takıp suluyorum ve duş alıyorlar umarım istediğiniz balkona kavuşursunuz.
arapsabunu
27-05-2012, 13:06
Sayın Kılıç,
Selamlar, sevgiler... Balkonunuzda bir bahçe yaratmışsınız, küpeliler, hüsnü yusuflar, clematisler, ceylan sardunya, pervazdan sarkanlar, saksılardan taşanlar... Yemyeşil, capcanlılar. Ne güzel bir uğraş di mi, insan evde bir şeylere dalmışken birden saksıların arasında bambaşka bir dünyada buluyor kendini.
Bu ayın ortasında benim de nasiplenmemi sağladığınız birbirinden güzel çiçekleriniz sizi hep mutlu etsin, inşallah. Bana verdiklerinizin usta ellerden geldikleri belli; hepsi de tuttu, tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum, siz beni sevindirdiniz Allah da sizi sevindirsin.
Sabah kalkarkalkmaz balkona sanki gece değişmişler gibi herbirine ayrı sevgi ilgi karşılığında bir balkon dolusu MUTLULUK.
Sizinkilerin tuttuklarını duymak beni çok sevindirdi ,zaten amaç bu değilmi bende beni sevindiren arkadaşlara çok teşekkür ederim.istediğin başka birşey olursa kökleri burada sevgiler.
Sevgili arkadaşım balkonun cannanmış clamatisler renk renk küpeler harika ellerine salık.
Sevgiler.
Sevgili Kılıç clematisler harika görünüyor benim gibi balkonda yetiştiren birilenirini görmek ne güzel ama benimkilerin çiçekleri için biraz daha beklemek gerek galiba:)
Sevgili günebakan balkonda da olabiliyorlar tabi yerlerini severlerse .
Tebrik ederim, balkonda harikalar yaratmışsınız, herşey çok güzel.
acemifüsun
27-05-2012, 19:34
Sevgili kılıç maşallah hepsi çok güzel ve sağlıklı:) Bol, bol keyfini yaşayın:)
Küçük bir balkonda siz böyle neler yapmışsınız.Şu an evinizin en çok gezilecek yeri bu güzel mekan olsa gerek.Harika çiçeklerle bezemişsiniz balkonunuzu.Bu sizin hayalinizdeki güzel bahçeniz,kalbinizin güzelliği olsa gerek.Kolay gelsin kılıç.
Saygılar selamlar.
Sevgili arkadaşım rüya gibi bir balkon. Yoldan geçenler bakmaya doyamıyordur. Hatta arkaya doğru bakmaya devam ettikleri için düşme, çarpma , vurma gibi tehlikeler atlatıyorlardır. Aslında belediyenin sokağın iki tarafına uyarı tabelası asması gerekir. Ben yıldızları astım:D
Çok güzeller, ellerine , yüreğine sağlık.
Sevgili arkadaşım bak biz geldik.
303092:)
303093
Sevgili arkadaşım rüya gibi bir balkon. Yoldan geçenler bakmaya doyamıyordur. Hatta arkaya doğru bakmaya devam ettikleri için düşme, çarpma , vurma gibi tehlikeler atlatıyorlardır. Aslında belediyenin sokağın iki tarafına uyarı tabelası asması gerekir. Ben yıldızları astım:D
Çok güzeller, ellerine , yüreğine sağlık.
Sevgili arkadaşım bu güzelliklerin meydana gelmesinde ne kadar çok payın olduğunu biliyorsun ne kadar teşekkür etsem az ilk defa canlı clematisi sayende balkonumda gördüm.
5 gündür hastanede zorunlu istirahatte idim bu akşam cıkış yaptım gelirgelmez önce balkon sonra net balkon 5 günde çoşmuş ama asıl süpriz ilaç değişimi için girdiğim diyabet hemşiresi odası tropik ormanı gibi ağaçlar .net dedim kadın gülmeye başladı kargaşada avatarını sormayı unutmuşum.SEVGİLER
Sevgili arkadaşım bak biz geldik.
303092:)
303093
Sevgili arkadaşım çok sevindim inşallah diğerleride tutmuştur.balkon emrinde ne ne zaman istersen.SEVGİLER
Küçük bir balkonda siz böyle neler yapmışsınız.Şu an evinizin en çok gezilecek yeri bu güzel mekan olsa gerek.Harika çiçeklerle bezemişsiniz balkonunuzu.Bu sizin hayalinizdeki güzel bahçeniz,kalbinizin güzelliği olsa gerek.Kolay gelsin kılıç.
Saygılar selamlar.
Umarımhayalimdeki küçük balkon ALLAH sağlık sıhhat verirse kocaman bahçe olur.
Sevgili arkadaşım bu güzelliklerin meydana gelmesinde ne kadar çok payın olduğunu biliyorsun ne kadar teşekkür etsem az ilk defa canlı clematisi sayende balkonumda gördüm.
5 gündür hastanede zorunlu istirahatte idim bu akşam cıkış yaptım gelirgelmez önce balkon sonra net balkon 5 günde çoşmuş ama asıl süpriz ilaç değişimi için girdiğim diyabet hemşiresi odası tropik ormanı gibi ağaçlar .net dedim kadın gülmeye başladı kargaşada avatarını sormayı unutmuşum.SEVGİLER
Tropik ormanı görünce ilaç tedavisne gerek kalmamıştır. Bu kadar güzel insan olunur, tüm canlılara güzel davranan sen , eğer kendi sağlığına gereken dikkat ve özeni göstermiyorsan, seni kara listeye alırım.
Benim için mutlulukların en güzeli, sizlerin mutluluğu. İnan içimden tüm bitki delilerine neler yapmak geliyor, ama yetişemiyorum.
Not: Diyetine ve sağlığına gereken özeni gösterirsen bahçemdeki tüm pembe gece mumlarını sana yollarım, söz...
Kara listemi valla şekerim 500 çıkar wbc değerlerim yükselmiş onun için yattım yoksa diyette problem yok ona alıştım gece mumlarına gelince onlar yerlerinde çooooook güzel tohumları olsun yeter SEVGİLER ÖPTÜM.
Adalet Yağcı
05-06-2012, 08:55
Sevgili kılıç, Güzel balkonunuz sabah sabah bana çok iyi geldi.
Bu kadar çok bitkiyi balkonda büyütüp bakmak çok zor biliyorum.
Temizlikte cambazlık yapmak gerekiyor.
Clematisleriniz, sardunyalarınız, küpeler, hüsnüyusuflar çok güzel olmuşlar.
Balkonda bu kadar huzurlu yaşayan bitkilere sormak lazım, "bu denli mutlu olmanızın nedeni var mı?" diye.
Elbette sizden aldıkları pozitif enerjiyi seviyorlardır, konuşabilselerdi öyle söylerlerdi :)
Gece mumu için üzülmeyin artık, sevgili Jineop'umuz söz vermiş, ben de tohumla uğraşmayın diye köklü göndereceğim size.
Sağlıklı huzurlu bir yaz geçirmenizi diliyorum.
Sevgiler.
mandalinci
05-06-2012, 09:12
Ellerinize sağlık, iç açıcı, neşeli bir balkon.
Geçmiş olsun, kendinize iyi bakın:)
arapsabunu
05-06-2012, 10:02
Geçmiş olsun sayın Kılıç, acil şifalar...
Balkonu biraz şenlendirelim.
Balkonu biraz şenlendirelim.
Yok artık, bunlarda balkondaysa ben bahçenin kapısına kilit vuracağım. Şaka şaka ... O mavişlerin tam açtığı görüntüyü hayal ediyorum. Çok teşekkürler...
Bu da şimdilik sonuncusu...
Yok artık, bunlarda balkondaysa ben bahçenin kapısına kilit vuracağım. Şaka şaka ... O mavişlerin tam açtığı görüntüyü hayal ediyorum. Çok teşekkürler...
En geç öbür gün canlı canlı görürsün. Öptüm...
Sevgili arkadaşım clemadisler harika görünüyor küpeler muhteşem ellerin dert görmesin canım.
Sûz-i Dilârâ
21-06-2012, 07:40
Balkonunuz çok güzelmiş :) yalnız merak ettim, küpeliyle mavişe ne veriyorsunuz da öyle coşuyorlar?
canannuman
21-06-2012, 10:13
Bravo çok keyifli çiçekleriniz var hepsi birbirinden güzel elinize emeğinize sağlık gayet zengin çeşitli bir balkon. İmrendim. Maaşallah.
Clematis ve küpeliler çok güzel görünüyor.Clematis çiçeğine daha çok ısınmaya başladım.Çiçek listeme bu güzel sarmaşığı ekledim.Farklı renklerde kombinasyon harika görünüyor.Şimdi buda benim için bir hedef oldu artık.
hepimize kolay gelsin.
Balkonunuz çok güzelmiş :) yalnız merak ettim, küpeliyle mavişe ne veriyorsunuz da öyle coşuyorlar?
Ek birşey vermiyorum balkon güney yönünde birde mantar konpostuna ekiyorum..
Çiçekleri sevdiğiniz belli oluyor Tebrikler
Güzel arkadaşım, son hafta öyle yoğunum ama yine de her gün mavişin başına 2-3 kere gidiyorum. Diğer çiçeklerim kıskanıyor olmalılar. Mantar kompostu derken tam olarak nasıl uyguladığını anlatabilirsen çok sevinirim. Çok öptüm.
Güzel arkadaşım, son hafta öyle yoğunum ama yine de her gün mavişin başına 2-3 kere gidiyorum. Diğer çiçeklerim kıskanıyor olmalılar. Mantar kompostu derken tam olarak nasıl uyguladığını anlatabilirsen çok sevinirim. Çok öptüm.
Köyden bir tanıdık kültür mantarı yetiştiriyor mantarlar bittikten sonra yetiştikleri kompostu tıpkı ahır gübresi gibi tarlanın bir ucuna döküyorlar orada eskiyor sonra kullanıyorlar bende ondan istiyorum tıpkı toprağa eker gibi ona ekiyorum 2 **** 3 sene eksra bir şey istemeden yetiyor sevgiler.
Küpeler ahenk içinde, çok seviyorum bu hallerini...
Sevgili Kılıç balkonunuz rengarenk çok güzeller. Çok güzel bakmışsınız. Maşallah diyorum bir mavi boncuk takın nazar deymesin.:):)
bahtiyar02
30-07-2012, 10:51
Küpeler...
Ellerinize sağlık.Karpostal gibi hepsi bir birinden güzel.Birde ben yetiştirebilsem.
Saygılar
Sevgili Kılıç, izlemeye doyamadım. Bu güzellikleri nasıl olmuş kaçırmışım, gözlerimi alamadım:)
günebakan
31-07-2012, 00:43
Sevgili Kılıç küpelerinize bayıldım çok güzeller gerçekten. Bu mavişlere ne yapıyorsunuzda bu kadar çok yapraklanıyor benimkiler pek cılız:)
Sevgili Kılıç küpelerinize bayıldım çok güzeller gerçekten. Bu mavişlere ne yapıyorsunuzda bu kadar çok yapraklanıyor benimkiler pek cılız:)
Sevgili günebakan inan hiç birşey kaç yıldır topraklarını bile değişmedim,yerlerini seviyorlar her halde **** cinslerinden.
günebakan
31-07-2012, 12:05
Olabilirdemekki benimde sabretmem gerek teşekkürler:)
loveforlife
11-08-2012, 18:18
Harika! Ne keyifli, ne bereketli bir balkon... İmrenerek izledim hepsini. Kocaman bir MAŞALLAH!
Çok çok güzeller.Yetiştirenin elleri dert görmez inşallah.
Sevgili Kılıç hepsi birbirinden güzel sizi tebrik ederim.
Benol Hazaroğlu
12-08-2012, 12:11
Sevgili kılıç,
Clematis sayfasına hiç resimlerini eklemiyorsun ben de kaçırmışım bu güzel sayfayı.
En kısa zamanda mantar kompostu tedarik edeceğim maalesef burada yok. İzmir, İstanbul bakacağız artık.
Güzel balkonunda sağlıkla, mutlulukla bol çiçekli günler dilerim.
alacakaranlik
12-08-2012, 13:08
küpelilere hayran kaldım :)
Ufak bir bilgi, kültür mantar üretiminden yeni çıkmış olan kompostların tuzluluk oranı fazla olmaktadır. Bir kaç yıl bekletilmesi bundandır.
Sevgili kılıç,
Clematis sayfasına hiç resimlerini eklemiyorsun ben de kaçırmışım bu güzel sayfayı.
En kısa zamanda mantar kompostu tedarik edeceğim maalesef burada yok. İzmir, İstanbul bakacağız artık.
Güzel balkonunda sağlıkla, mutlulukla bol çiçekli günler dilerim.
Clematis sayfasına hem yeni geldiklerinde hem geliştiklerinde eklemiştim gözünüzden kaçmış olmalı,mantar kompostunu inşallah kısa zamanda bulursunuz sevgiler selamlar.
Bütün çiçekleriniz muhteşem görünüyor. İzlemek keyifli oldu.
KAPTANzst
21-08-2012, 09:01
Bu fotoğraf clematis yetiştirme isteği uyandırdı bende.
Harika görüntü. Sayenizde deneyeceğim. İnşallah başarırım.
Tekrar teşekkür ederim
gokcegokce
21-08-2012, 11:14
Küpelilerinize ve clematislerinize hayran olmamak elde değil. Budama yaparsanız çeliklerine talip olduğumu duyurmak isterim sayın Kılıç :)
aynen sn.kılıç budama yaptığınızda bizleri unutmayın lütfen:))
milaca2010
11-11-2012, 18:13
Sn. kılıç, balkonunuz çok güzel, küpelilere bayıldım, bolçiçekli günler dileğiyle.
sevgiyle kalın...
Ali_askn
11-11-2012, 19:26
Sn kılıç sayfanızı henüz gezdim maşallah herşey çok güzel :)özellikle küpeli ,maviş ve sardunyalara bittim :) güle güle büyütün ..
akçabardak
10-02-2013, 14:42
Sevgili kılıç,
Merak ettim keçi ve oğlakları acaba sizin mi diye ve az evvel size geldim, ama sadece
buzağı gördüm maşallah çok tatlıydı. Gelelim balkon güzellerine onlar ayrı bir güzeller,
küpeler, klematislerin ve diğerleri ayrım yapmıyayım da bana darılmasınlar sonra hepsi de
çok güzeller. Ellerinize sağlık kolay gelsin sağlıkla büyütün güzelliklerinizi. Selamlar.
Balkonunuzu ilk kez gezdım... cok guzel..Maviş cok sevdiğim ama bir türlü yaşatamadıgım bir çiçek.. İzmir sıcak gelıyor diye düsünüyorum..Ama sizde maviş değil tüm çiçekler güzel ve saglıklı..Balkonunuzu izlemeye devam edecegim.. Size kolay gelsın....
Sevgili akçabardak keçileri görmüşsünüz ne kadar güzeller değilmi ben daha balıkla kuş beslemekten öteye gidemedim o buzağı eşimin kuzeninin inşallah bizede mevla dilediğimiz gibi yaşamayı nasip eder.
Bir masa dolusu mutluluk. Çok çok teşekür ederim arkadaşım.
Kıştan beri sürekli açan gazanyam yavruladı.
Bir ay önce ektim yaprakları çıkmadan çiçek açtı.
akçabardak
05-03-2013, 14:34
Sevgili Kılıç...
Yaseminleriniz ne güzel açmış öyle, maşallah çok beğendim.
Selamlar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.