View Full Version : Hozat / Bahçe
münevver48
14-03-2014, 17:52
hayır hocam ,köklü değildi. ben uclarından birer karış uzunlukta üç dört dal aldım bahçemin farklı köşesine birde saksıya diktim.bir ay oldu. tuttuğunu düşünüyorum.hiç sararma yok.sizin elinizin altında bu çiçek, köklü ve dalından deneyebilirsiniz.her ikisininde tutacağını umuyorım.havalarda üretmeye çok uygun.sevgilerimle..
Beyaz zambaklarımın böyle açmasın az bir zaman kaldı
onları seviyorum, çok üretkenler çünkü
477499
477500
Bu yasemini yeni aldım ama, geri gidecek
çünkü çiçeklenme süresi az oluyormuş.
Abbas yolcu yani
477501
477502
Nuri Murvet
21-03-2014, 21:54
çünkü çiçeklenme süresi az oluyormuş.
Abbas yolcu yani
477501
477502
Merhaba sayın hozat,
Bitkinizin adı Jasminum polyanthum - Çin yasemini
Sürgünleri sarılıcı ve çok hızlı gelişir. Bol çiçeklenir, harika yoğun bir kokusu vardır.
Çiçeklenme zamanları mayıs, haziran - ekim , kasım aralığı olur.
Karar sizindir.
Nuri Murvet
21-03-2014, 22:02
Beyaz zambaklarımın böyle açmasın az bir zaman kaldı
onları seviyorum, çok üretkenler çünkü
477499
477500
Lilium candidum - Ak Zambak'larınız harika görünüyorlar.
YeniGine
22-03-2014, 00:39
Sevgili CAN hozat evet gerçekten Sayın Nuri Murvet'in de dediği gibi zambaklarınız çok güzel maşallah, inşallah bu sene de güzellikleriyle sevindirirler bizleri...
Ellerinize sağlık...
Orhan Özbilgiç
22-03-2014, 20:41
Zambaklarınız çok güzel. Ama yasemininizde kaliteymiş baksanıza.
Sanırım Sayın Nuri Mürvet'in bilgilendirmesinden sonra fikriniz çoktan değişmiştir.
Sayın hozat merhaba, işte şimdi sayfalarınızı geziyorum ilk sayfadan başladım. Başlangıç olarak iyi bir başlangıç yapmışsınız, ilerleyen sayafalarda neler var merak ediyorum fakat zamanım biraz kısıtlı daha sonra sayfalarınızı incelemeye devam edeceğim. Saygılarımla efendim...
Size söz vermiştim toprak iyileştirme materyallerini bulabilceğiniz site linklerini buraya kopyalayıp yapıştırıyorum. Siteleri gezerek istediğiniz ürünü bulabilirsiniz.
Toprak Ürünleri | Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/Toprak-Urunleri,LA_245-2.html#labels=245-2)
Yalova Su Fidancılık (http://yalovasufidan.com/k-115-bahce_topragi_torf_perlitkokopit.aspx)
https://www.bahcedeyiz.com/Products/POMZA-TASI/
Üstteki linklerde PERLİT, VERMİKÜLİT, LEONARDİT, PONZA TAŞI ve diğer ilgili ürünleri bulabilir, inceleyebilirsiniz.
Zeytinci
28-04-2014, 21:12
Kokusu beyaz Yasemin gibi değil ama baharda ilk açanlardan. En az 1 ay kokusu devam ediyor. Ben de sizin gibi düşündüm ama şimdi kıymıyorum.
Bence ona uygun bir yer bulunuz. ;)
tarla kuşu
30-04-2014, 08:58
Çok güzel bir bahçe . Sağlıklı güzel günler geçirin inşallah .
Bahçemde topu topu iki kök gülüm var,
onlardan birisi bu, yediveren kokulu reçellik gül
488047
488048
Sorun çıkarmadan coşanlar aferin aldılar benden.
488050
488051
488052
münevver48
01-05-2014, 13:34
sayın hozat hacam,nasılsınız çiçeklerinize hasret kaldık.maşallah reçellik gülerinize bende bu sene yeni 2 adet ürettim. bakalım artık çiçeklerine
hocam sizin papağan gagaları ne durumda benim 2 tanesi tutmuş.inşallah başlarına birşey gelmeden büyütürüm.sevgiler.
Dağdan geldi bağdakini kovuyor.
doğadan bahçeye taşımak için iki yıl uğraştım.
Şimdi endamı ile diğer çiçeklere caka satıyor.
boyunun tamını alamadım kadraja sığmadı çünkü
488867
Lila renkli sardunyam,
adını leylak çatlatan koydum
488902
YeniGine
03-05-2014, 00:59
Sevgili CAN hozat, sardunyanız gerçekten çatlatsın leylakları, utansınlar 15-20 gün çiçekli kalıyorlar. Hiç hoş değil tabi. Gerçekten leylak çatlatanınız rengi ve çiçekleriyle maşallah, çok güzeller.
Dağdan geleniniz de ne kadar güzel bir rengi var maşallah!.. Ben ilk anda hatmi gibi gördüm.
Maşallah çok güzeller, ellerinize sağlık.
münevver48
11-05-2014, 22:14
sevgili hozat hocam,az önce bahçeme ziyaret etmişsiniz.sizi görseydim bir buket hazırlar anneler gününüzü böyle kutlardım. ayrıca güllerimden yaptığım gül şerbetindende ikram ederdim.ama sizi bu özel günde kokulu mor gülümle ödüllendirip anneler gününüzü kutlarım.müsade ederseniz gülüm sizin sayfanızda bu günün anısına kalsın.
bahçemden bir kaç kareyi sizlerle paylaşmak istedim
494253
494254
494255
gürcan_keskin
25-05-2014, 02:56
Eveetttt geldik Hikayenin sonuna sayın hozat.
Her gün 5, 6, 7 sayfa beğene beğene getirdik ama inanın sonu hiç bitsin istemediğiniz tatlı bir öykü misali.
Şimdi bırakın çiçekleri, bahçeyi vs. herşeyi bir kenara öncelikle gördüğümü söyleyim sizlere;
Her ne olursan ol ''öğrenmenin yaşı yoktur'' cümlesi ile bütünleştiğinizi gördüm bir öğretmen olarak ve gıpta ile baktım. Tutkuyu, sevdayı, sevgiyi, azimi, mutluluğu, sevinci, hüzünü ve buna rağmen yılmamayı gördüm. Paylaşımı, paylaşmayı gördüm sizde ve ders çıkardım kendime...
Sürükleyici bir serüven ile başlayan öykünüz ne güzel.
"hadi sen de fal kâğıdını aç"
Kağıdı okudum şöyle bir dörtlük vardı:
Eğlenip coşacaksın,
Gülüp oynayacaksın,
Otuz güne varmadan,
Sen bir ev alacaksın. :p
Fala inanma falsız da kalma diye boşuna dememişler. Şans mı desem ne desem ama şu bir gerçek Allah gönlünüze göre vermiş. İsteyen herkese nasip etsin inşallah.
Birbirinden ahenkli çiçekleriniz mükemmel.
Pencere önündeki gelincik şurupları rengarenk ne kadar hoş ve leziz görünüyor.
Gelincik bebekleri çok anlamlı.
Yangın vanasına korkuluk çok yakışmış. Boyama saksı ve tepsi arajmanlarınız süper. Bahçenize eşlik eden by kurbağa, kelebek, salyangoz ve mavi gözlü kedicikler. Güzel bahçenin keyfini sürüyorlar bence.
478. nolu fotoğraf ''sedirli köşe'' muhteşem bir manzara vallahi.
Marifetli komşunuz Alettin beye selamlar. Saz yapraklarından yaptığı kuş kafesi, oyma su kabağı dekoritifi ne kadar güzel öyle.
Begonviller, japon gülleri, sardunyalar, gazanyalar, mavi çiçekli jakaranda ağacı hepsi görsel bir şölen.
Heleki o sebzeler baklasından tutun enginarına kadar. Maşallah.
Sepetteki ıhlamurların kokusu buraya kadar geldi.
Gözünü sevdiğim o kırmızı erikler hay maşallah. Tam komposto ve reçellik. Ne de güzel olur.
Peki ya koca koca narlar. Açıkcası ben çatlamayan nara nar demem. Onlar çatladıkça o kırmızı taneleri al benisi ile iştah açıyor. (her nekadar toz toprak girsede).
Şu starliçeler, en başından beri ben onlara iki isim taktım. ''kuğular'' ve ''dans eden balerinler'' ;) çünkü çok çok güzeller.
Bahçenizdeki bambu koltuk, kuş kafesi, ahşap banklardan çiçeklik arajmanları farklı bir anlam katmış çok hoş.
Sanırım o sebzeler Şileden di. Mısır ve ay çiçekleride öyle.
Fotoğrafladığınız ahşap bir evin kapısındaki yaşlı teyze ve mahhalle bakkalı ile yaşlı amca. Hani derler ya ''bir fotograf bin sözcüğe bedeldir'' diye. O kadar çok şey ifade ediyor ki? Ah bir kaleme dökülse...
Ve elbette ''Şile'de Sonbahar'' döktürdü nağmeleri nacizane o kahverengi, kızıl yaprakları görünce;
açmasa da olur çiçekler
güneşi beklesin dursunlar kime ne,
kahveye çalan renkler
arada sarı, koyu kırmızı, kızıl,
sonbaharı sevdim ben
ilkbahardan banane...
Sevgilerle...
Sevgili gürcan_keskin,
Hayat bazen insanın karşına güzel tesadüflerle çıkıyor.
25 Mayıs benim doğum günüm, bu yıl hayırlı bir güne Miraç kandiline"denk geldi.
Ayrıca:sitenin sayfalarında dolaşırken, ,bahçe sayfamda senin yorumunu gördüm.
Yıllar vefasızlık edip,her geçen yıl sizden bir yaşınızı alıp götürürken, genç bir arkadaşınızın çok anlamlı bir hediyesini de getire biliyor.
Bu gün:Yakınlarım, çocuklarım,öğrencilerim ve bir çok dostumdan iyi dilek mesajları aldım.
İnan ki onlar da çok değerliydi ama,beni en mutlu eden yukarda yazdığın yorumun oldu.Bu armağanını yetmişli yıllarımın güzel bir günü olarak hafıza kutumda tutacağım hep.
Beni bu kadar duygulandıran ne oldu söyleyeyim sana.
Geriye öğretmenlik yaptığım günlere döndüm, yanılmadığımı fark ettim.
Meslek hayatım boyunca hep:Okuyan, inceleyen, baktığını gören, soran, sorgulayan,"AMA ÖĞRETMENİM"diye bilme cesareti olan bireyler yetiştirmeye çalıştım.
Sen de, bunu buldum işte.Övgü dolu sözlerin için teşekkürler ama,benim için önemli olan senin en küçük bir detayı kaçırmadan,üstelik her fotoğrafa yüklediğim anlamı okuyarak, onlardaki duyguyu en gerçek haliyle yakala bilmen odu.
Mahalle bakkalı ile nostalji,atılan bambu koltukla manevi değer,yangın vanasını korkuluk yaparak içimdeki çocuk, marifetli komşumun eseri ile dostluğun önemini vurgulayan karelerdi onlar.
Şu sıralarda öğretmenlik yapsaydım,şöyle bir kompozizyon ödevi verirdim.
KONU:Sadece fotoğraflarını gördüğünüz bir bir bahçeyi anlatın,
Sanıyorum,dikkâtin,yazı dilin,imlan ve betimlemelerinle 10 alırdın.
Tekrar teşekkür ediyorum (beğen tuşu geldi mertlik bozuldu) yazı ile anlatım iletişime duygu katan en kuvvetli unsurdur.Ben halâ mektup yazıyorum dostlarıma, pul yapıştırıp gönderiyorum
Sevgilerimle..bahçemdeki çiçeklerin de,size selamları var, yolunuz Bodrum'a düşerse beklediklerini bildirmemi istediler.
gürcan_keskin
26-05-2014, 20:36
Sayın hocam;
güzel düşünceleriniz ve duygularınız için çok çok teşekkür ederim.
İnanın duygulandım.
O halde ''ne mutlu bana'' ve tekrar doğum gününüzü kutlar nice sağlıklı uzun ömürlü yıllar dilerim.
Selamlarınızı aldım ve davetiniz içinde ayrıca teşekkür ederim...
Sevgilerimle...
Benim için her obje potansiyel saksıdır
Bu koruyucu kutular bir mağazanın önüne atılmıştı
şu anda bahçede diğer saksılara fark atıyor
iki adetti diğerine kesme çiçek koyuyorum,öneririm
499092
499093
Bu karpuz lamba başlığını da birisi atmıştı
bundan iyi saksı olur dedim ve oldu.
499096
499097
Begonvilin bu cinsi coşmuş durumda
499405
Jakarandanın bahar çiçeklenmesi,Ağustosta yeniden açacak
499406
Bir ay önce
499409
Bir ay sonra
499410
Küp içinde yaşam
yerini sevenlerden
499658
YeniGine
05-06-2014, 00:13
Sevgili CAN hozat begonvilinize maşallah ne kadar güzel olmuş, jakarandayı bilmiyorum siz de gördüm çok güzel olmuş.
Küp içinde yerini sevene de maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş. Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim sevgili YeniGine,
kına çiçeklerim büyüyor,çiçeklenince paylaşacağım.
Gönderdiğin sarı çiçekler hiç durmadan açtı,şimdi biraz hız kesti
devamlı çiçekte kalmıyor galiba
YeniGine
05-06-2014, 01:13
Sevgili CAN hozat geçen sene fide olarak dikmiş idim ne kadar çiçekte kaldığını hatırlayamıyorum. :(
Kınalara sevindim, büyüsünler ve çiçeklensinler inşallah. Aster ve karanfil fidelerinin son durumları nedir acaba?
Aster çiçeğe hazırlanıyor,karanfil büyümekle meşgul hayatından memnun
Sonuç olarak senin elinin değdiği hiç bir şey fire vermiyor çünkü,
o kadar isteyerek ve çoşkuyla paylaşıyorsun ki,bitkiler bile saygıda kusur etmiyorlar
Çok çok teşekkür ederim,SEVGİLİ ARKADAŞIM.
münevver48
05-06-2014, 08:20
sevgili hozat hocam, maşallah bu güzeller bodrum'danmı? istanbul'danmı? çok beğendim.hele saksılarınıza özellikle sarkanı içindeki çiçekleride pek yakışmışlar.yaratıcı olmak işte bu.her şey gönlünüzce olsun.sevgilerimle.........
YeniGine
06-06-2014, 01:47
Aster çiçeğe hazırlanıyor,karanfil büyümekle meşgul hayatından memnun
Sonuç olarak senin elinin değdiği hiç bir şey fire vermiyor çünkü,
o kadar isteyerek ve çoşkuyla paylaşıyorsun ki,bitkiler bile saygıda kusur etmiyorlar
Çok çok teşekkür ederim,SEVGİLİ ARKADAŞIM.
:) Çok teşekkür ediyorum sevgili CAN hozat, o sizin gönlünüzün güzelliği. Sağolun.
Amman karanfil büyüsün, aster çiçeğe hazırlansın ben mutlu olayım. Herşey gönlümüzce olsun inşallah Sevgili hozat.
sevgili hozat hocam, maşallah bu güzeller bodrum'danmı? istanbul'danmı? çok beğendim.hele saksılarınıza özellikle sarkanı içindeki çiçekleride pek yakışmışlar.yaratıcı olmak işte bu.her şey gönlünüzce olsun.sevgilerimle.........
Teşekkür ederim sevgili münevver48
Şu sıralar Bodrum'dayım
güzel görüşlerin için teşekkürler.Sarkan lamba başlığı çok güzel oldu
aslında satın alsan saksıdan daha ucuz,pilastik çünkü
ben bir tane daha yapacağım çift olsunlar
sevgilerimle
Çoşmak için Haziran ayını beklediler
Hatmi,bodur begonvil ve pandora yasemini
500061
500064
500065
İyi geceler, bahçeni daha dolaşamadım ama gönderdiğim koliyi almadın mı?
Cumhur Tonba
09-06-2014, 02:19
Konu; Sadece fotoğraflarını gördüğünüz bir bir bahçeyi anlatın,
Cevap; Geçmiş, bugün ve gelecek.
Notumu bekliyorum Hozat Öğretmenim.
Cumhur Tonba
09-06-2014, 02:21
Güler Abla. iki olumsuz ifadeyi aynı cümlede kullanmışsınız.
Güler Abla. iki olumsuz ifadeyi aynı cümlede kullanmışsınız.
Desene dilbilgisinden sınıfta kaldım.
Cümlemi okuyan ne demek istediğimi anladı mı, anlamadı mı?
Daha doğrusu meramımı anlatabildim mi?
Zafer İnandıklı
17-06-2014, 22:35
Hozat hocam merhaba;
Sellukanızın son durumu.
Biri açarken
diğeri sırada bekliyor
506082
506083
Sayın Hozat,
Bu öndeki kırmızılı çiçeğin adı ne acaba?
Sevgili MİLLA
Bu yarım açmış hali,biraz daha büyüyecek,
Temmuzda açan bir canna türü
çok memnunum ama, bir kök açtı oysa yanında 7 kök daha var
506514
Tomurcuklu halinden canna olduğunu tahmin edemedim :)) Tomurcuk hali de çok güzel duruyor.
Bodrum'dan gelen haberler karamsar,
bitkilerin birçoğu donmuş.
Böyle bırakmıştım. Bakalım nasıl bulacağım,begonvilden umutluyum belki donmamak için direnmiştir.
535055
Sevgili MİLLA
Bu yarım açmış hali,biraz daha büyüyecek,
Temmuzda açan bir canna türü
çok memnunum ama, bir kök açtı oysa yanında 7 kök daha var
506514
Umarım ilkbahar gelince eskisinden daha güzel bir şekilde çiçeklerini açarlar. Benim bildiğim kadarı ile canna çiçek açtıktan sonra aynı filizden çiçek açmıyor. Açmayan 7 kök bu yıl çiçek açacaktı. Bizim buralar çok soğuk olduğu için genellikle korunaklı bir yere alamadıklarım hep dondular.
Sn Hozat çiçekleriniz hepsi birbirinden güzel ,bengovilinize bayıldım maşallah çok güzel olmuş ,umarım dondan etkilenmemiştir .
Ben küçükken ; Babam , annem ve beni motorsikletle köye götürürdü .Bunun en çok sevdiğim yanı ,yol boyunca uzanan gelincik tarlalarıydı . Yaşadığımız kasabada da gelincikler papatyalar vardı .Ama o köy yolunda binlerce gelinciği bir arada görmek, beni mest ediyordu .Bu çiçeğin rengi ,narin yapısı beni hep heyecanlandırmıştır . Yıllar sonra bahçeli bir evim olduğunda ,kaldırımda gelinciklerin açtığını görünce , öyle mutlu oldum ki . Sizin gibi hep tohumları toplayıp etrafa saçtım . Bunu insanlarla paylaştığımda ,bu sevgimi anlayamıyorlar . Bende tek gelincik sever ben miyim diyordum kendime .Bu forumda paylaşmaya bile çekiniyordum .Ta ki sizin sayfanızı görene kadar . O tohumlardan bahçeme de serpicem ve ekebildiğim her yere . Ne güzel bir yüreğiniz var bana da cesaret verdiniz .
günebakan
31-01-2015, 12:45
Şu begonvilin altında oturmayı ne kadar isterdim bütün yaz içeride olmazdım:)
fikreteren
08-02-2015, 19:18
Sayın Hozat bahçenizi her zaman ki gibi zevkle dolaştım.Yazdığınız gibi beğenler çıkalı mertlik bozuldu. İnsan duygularını, düşüncelerini anlatamıyor. Birde şu fotoğraf yüklemek için jepk yok mu ?. O yüzden resim yüklemek bana zulüm. Hoşcakalın..
uskudarim
06-08-2015, 16:05
Bu banklar, bir akrabamın deposunda kırık dökük haldeydi.
Şile'de köpğimiz Cesur, çiçekleri kırıp dökmesin diye, önlem almak için kullandım.
Yerde duran toprak çanak ise, "güveç" yapılan bir çömlekti.
186091
İçine "sarı kantaronlar" koyduğum bu vazo ise, gözden çıkarılmış bir avizeden alındı.
186092
Yabancı bir kanalda, bizim hurdacı olarak tanımladığım ama onların geri dönüşüm dedikleri alanları tanıtan bir program izlemiştim. Ahşap ev yıkıntısının %60'ını kullanıp ekonomiye geri kazandırıyorlardı. Bence eski eşyaları alıp kullanmak belki ufak bir onarımdan geçirmek, boyamak hiç ayıp birşey değil. Ellerinize sağlık
Adalet Yağcı
08-08-2015, 22:02
Bu bahçenin sahibesi nerelerde acaba? Tam yedi aydır uğramamış bahçesine :(
Neyse ki yetiştim, otları temizledim, etrafı toparladım, bir güzel suladım.
Sonra Starliçenin yanında bir kahve içip dinlendim, beğenilerimi de çiçeklerin yanına bırakıp vedalaştım.
Özledim seni canım.
günebakan
09-08-2015, 15:39
Bence bu bahçenin sahibi gezmekle meşgul gezmediği zamanlarda sıcak yakasını brıakmıyor herhalde:)
Sevgili Adalet ve günebakan,can arkadaşlarım
MESAJLARINIZI OKUDUM:
yazmak için yok bir engelim,
çok gezdiğim yok,daha çok evdeyim,
gerçek olan su ki,
ben, muhteşem bir TEMBELİM
YeniGine
19-09-2015, 01:03
:) Hoşgelmişsiniz sevgili hozat, sizi burada gördüğüme sevindim, daim olsun inşallah.
Bahçemden Nisan ayı görüntüleri
Gazanyalar daimi üyelerdir, vefalıdır durmadan çoğalarak sizi mutlu ederler.
607617
Starliçe, bir tane de olsa,beni beklemiş
607619
Bu güzeller de, bana bahar şenliği yaşatıyorlar.
607620
607621
Doğanın hediyesi bunlar, emeksiz zahmetsiz
gelip şenlendiriyorlar bahçemi
607641
607642
günebakan
24-04-2016, 14:17
Hoşgeldiniz sevgili hozat bahçenin güzellikleri ile gelmişsiniz bu kadar özletmeyin kendinizi:)
Taş gibi sağlam,çiçek kadar zarif olabilmek
doğa beceriyor bu işi, ya insanlar................?
607769
607770
607771
YeniGine
25-04-2016, 00:53
Sevgili hozat hoşgelmişsiniz; gelincikler, amarallisler çok güzeller, amaaa gazanyalarınıza bayıldım... Emeklerinize sağlık...
münevver48
25-04-2016, 09:34
:)sevgili hozat hocam, güzelliklerle gelmişsiniz.sizi tekrar görmek çok güzel hoş geldiniz. maşallah bahçeniz rengarenk çiçeklerle bezenmiş.sevgiler:).
Adalet Yağcı
06-05-2016, 21:18
Sevgili Hozat'cığım, bahçenle kavuştun anlaşılan :)
Bahçen de senin gibi özgür takılmayı seviyor, "beni rahat bırak seni mutlu edeyim" gibisinden.
O güzel şiirsel anlatımınla senin dilinden dinleyelim bu yazın hikayelerini.
Huzurlu ve bereketli bir sezon olsun canım.
Doğnın renklerini evde görmeyi seviyorum.
koparırken asla zarar vermeden tabiiki...
610992
610993
610994
ceydoruk
16-06-2016, 21:23
Sayın Hozat,
Bahçenizi büyük bir keyifle sayfa sayfa geziyorum. Bahçenizin Bodrum'da oluşu ayrı bir heyecan benim için. Biz de bu kış Bodrum Turgutreis'ten küçük bir bahçesi olan ev alıp oraya yerleştik. Evimin bahçesini güzelleştirebilmek için; bahçeleri gezip notlar alıyorum, ama sizin bahçenizin aynı iklim ve coğrafi koşullarda oluşu nedeniyle çok daha net bilgiler edinmemi sağlıyor, teşekkür ederim :)
Bu bahar bahçemin davetsiz misafirleri, kendilerini bana beğendirmek için yarış halindeler.
Bir anlamda SURVİVOR 2017 ama, ÜNLÜ yok sadce GÖNÜLLÜR var.
643366[/ATTACH ]
[ATTACH]643371
643372
643373
En sevdiğim çiçeğin gelincik olduğunu eski üyelerin bir çoğu bilir.
Bu gelinciği bahçemde ilk defa gördüm.Sanıyorum ENDEMİK bir tür.
Yaprak ve tohum yapısı değişik,taç yaprakları yalın kat.
Bu konuyu sitede nereye soracağımı unuttum,nasıl bilgi alacağım beni aydınlatırsanız sevinirim.
643406
...Bu konuyu sitede nereye soracağımı unuttum,nasıl bilgi alacağım beni aydınlatırsanız sevinirim.
643406
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/24916.htm başlığında sorabilirsiniz ama açıklamasız şekilde sorarsanız sadece 'gelincik' cevabı gelebilir :D Tam tür adına ihtiyacınız olduğunu belirtirseniz daha iyi olur.
Belki bu bölümdeki (http://www.agaclar.net/forum/turkiye-florasi/) alt başlıklardan da yardım alabilirsiniz.
Teşekkür ederim sevgili A_NOMAD deneyeceğim çok merak ettim çünkü.
YeniGine
09-04-2017, 00:33
Sevgili Hozat maşallah bahçenizin gönüllüleri harika. Gelincikler muhteşem geçen sene ben de tohumlarını attım bahçelere fakat çimlenmediler.
Teşekkür ederim Yeni Gine,
Benim öğretmenliğim eğitim isteyen kültür bitkilerine sökmüyor, sınıfta kalan ben oluyorum.
Gönüllüler, benim gibi kafasına göre takılıyorlar,özel istekleri hiç yok.Benim de işime geliyor doğrusu.
Gelincik tohumlarını tohum kapsülleri kuruyunca hemen toprağa atıyorum.geç kalmış olabilirsin.
YeniGine
09-04-2017, 01:32
:( Evet haklısınız hiç aklıma gelmedi daha önce toprağa atmak. 10 gün önce falan attım şimdi de dua ediyorum aman yağmur yağsın diye.
Çıkabilir sen kolla onları. Ben Şile'deyken mayısta attım çıkmıştı Bodrum sıcak olduğu için erken açıyor.Henüz her yerde açmadılar zaten.
münevver48
10-04-2017, 11:16
sevgili Hozat hocam, maşallah gönüllüler coşmuş. papatyalar gelincikler rüzgara kendilerini kaptırmış dans mı ediyorlar? ya o katır kulağına (salep orkidesi) ne demeli üçlü bir grup olmuş şarkı söylüyorlar yanında da iki vokalist, sesin nereden geldiğini anlamaya çalışan iki papatya ebe gümeci ,gelincik,doğanın bizlere sunduğu her biri ayrı güzellik .size keyifli seyirler diyorum. sevgiler....
Sevgili münevver48
Yorumun çok güzel teşekkür ederim
Katır kulağı dediğin bitkinin ne olduğunu çok merak ediyordum sayende öğrenmiş oldum.Az da olsa bahçede görüyorum ve hiç ellemiyorum.
Salep yapımında kullanılıyor mu acaba?Salep orkidesi olduğuna göre.
Bu heybetli bitki bahar gelince tüm bayırlarda boy gösteriyor
Sonbaharda,kahverengine dönüşüp,dimdik ayakta kalıyor.
Yöre halkı buna "körek"diyor.
Yapraklarının altında,çok yüksek fiyatla satılan"körek mantarı"oluşuyor.
Benim bahçemde de her yıl beş altı kök çıkıyor.
643578
643579
münevver48
10-04-2017, 18:48
Sevgili münevver48
Yorumun çok güzel teşekkür ederim
Katır kulağı dediğin bitkinin ne olduğunu çok merak ediyordum sayende öğrenmiş oldum.Az da olsa bahçede görüyorum ve hiç ellemiyorum.
Salep yapımında kullanılıyor mu acaba?Salep orkidesi olduğuna göre.
:)sevgili Hozat hocam, katır kulağı seraplas vomeracea salep orkidesi salep yapımında kulanılıp kulanılmadığını bilmiyorum. fakat sizin için biraz araştırdım. salep yapımında kullanılan orkideler arasında ismi geçiyor.ah keşke bilinçli toplansa da nesilleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasaydı.benimde bahçemde kır köşesinde bir kaç tane var.sevgiler..:):)
Bu küpeli geçen yıl bu durumdaydı kışın yok olmuş ne yazı Kİ.
Yenisini diktim.Bakalım böyle coşacak mı?
643622
Adalet Yağcı
13-04-2017, 13:10
Sevgili arkadaşım, bizler 'Ünlü' 'Gönüllü' diye ayırım yapmıyoruz tabii ama, kendi gönlü ile gelenler başımızın tacı..
Gelincikler konusunda ihtisaslısın, epeyce çoğalmışlar, senin Gelincik kızların ve şurubun da meşhurdur bilirim, bu sene de bol şurup var anlaşılan..
Yeni sezonda kolaylıklar diliyor ve o güzel şiirsel anlatımlı paylaşımlarını bekliyoruz.
Sevgilerimle...
BODRUM Turgutreis:16 NİSAN 2017, Saat 11
Vatandaşlık görevimi yaptım.Oyumu kullanıp sahile indim.
Umutlarımı denizle paylaştım.
Pembe çiçekli kazayakları,Kos Adasını seyre dalmış.
Deniz, hava kadar berrak ve sakin,
Mimozalar coşkulu,
ve kumların içinde boy veren adını bilmediğim bir güzellik,
Ve umutlarım: bir başka bahara kaldı.....
644303
644304
644305
644306
Bahçe, arap saçına dönmüş,düzeltmek çok zaman alıyor.
Zaten bahçede GÜL yok, olanda karışıklığın içinde boğulmuş
Önce etrafı düzelttim,sonra gülün çevresini ferahlatacağım.
644735
644736
644737
Arap saçına dönen bahçeyi biraz olsun düzeltmeye başladım.
Mesela bu ceylana,
küçük bir dokunuş yetti,
Coşarak, hemen teşekkür etti.
645298
645299
YeniGine
22-04-2017, 16:51
Maşallah çok güzel olmuş ceylanınız sevgili hozat... Emeklerinize sağlık.
Bahçeniz çok güzel ,tebrik eder başarılar dilerim Begonvil aradım bulamadım iyi günler
Sağda solda ne varsa bir araya topladım,Bir tanesi hariç,hepsi kışı geçirip bahara erişmişler.Yerlerine geçinceye kadar bir süre burada kalacaklar.
Eşim kaldırma böyle kalsın diyor.
645675
birgecelikgelin
25-04-2017, 23:46
Hepsi çok güzel ellerinize sağlık
YeniGine
26-04-2017, 16:07
Sevgili hozat; maşallah hepsi bir arada çok güzel görünüyorlar... Kolay gelsin...
Adalet Yağcı
26-04-2017, 21:36
Sağda solda ne varsa bir araya topladım,Bir tanesi hariç,hepsi kışı geçirip bahara erişmişler.Yerlerine geçinceye kadar bir süre burada kalacaklar.
645675
Çok hoş görünüyorlar bence de böyle kalsın..
Yemek masası sözkonusu ise bir şekilde halledersiniz :)
Beğeni yapan Dostlara teşekkür ediyorum.
Sevgili Adalet, gözden çıkmış bir masa o,kenarında büyük bir çatlak var.
Bu şekilde kullanılmasını nedeni ise:Saksılarla uğraşırken eğilmek zor oluyordu.Bende çalışmaları masanın üzerinde yapmaya başladım.Daha sonra PİNTERES'TE böyle bir düzenleme gördüm ve aceleyle ne var ne yok üstüne koydum.
Ne var ki, durum böyle olunca, işleri yine iki büklüm yapmaya başladım.O da, ayrı konu.
Çok dayanıklı değil ama,petunyasız da olmuyor.
647155
647156
Birisi bahara elveda derken,
diğeri yeni başlıyor.
Tüm canlıların kaderi aynı,sistem değişmiyor.
647263
647264
YeniGine
08-05-2017, 23:25
Sevgili hozat petunyalarınızın renkleri çok güzelmiş, güle güle büyüsünler inşallah!..
Güllerden ümidi kesince,
sardunyalara şans tanıdım.
647324
647325
Sevgili Hozat, bahçenize uğradım, derin derin nefes aldım, kokladım, ellerimi yapraklar üzerinde gezdirdim ve gözlerime bayram ettirdim. Bir de sesinizi duyabilseydim, süper olacaktı:)
Hoş geldin Sevgili Kiraz
Çok sevindim seni görünce,bizim alışkanlığımız bir başka galiba..
Öyle bir "beğen" yaparak geçemiyoruz. Hangi bahçeye girsem bir iki satır yazıyorum.
Bahçemin eski halinden eser yok,artık çok meşgulde olamıyorum.Zorlanıyorum çünkü.
sevgilerimle
İyi günler
Bir zamanlar maziye bak, ne kadar şendik
Bu pencere bunu hep yapıyor.
647875
647876
647877
YeniGine
14-05-2017, 00:14
Maşallah sevgili hozat, pencere önleriniz çok güzel olmuş. İlk penceredeki çiçekliğinize bayıldım ve şişelerdeki gül şurubu muydu, gelincik şurubu muydu? Ellerinize sağlık.
Maşallah sevgili hozat, pencere önleriniz çok güzel olmuş. İlk penceredeki çiçekliğinize bayıldım ve şişelerdeki gül şurubu muydu, gelincik şurubu muydu? Ellerinize sağlık.
Sevgili YeniGine,
Senin hemen hemen her mesajı bir tıkla geçmeyip, güzel duygularını dile getirmene hayranım.
Övgü ve takdirini elinle değil, sözlerinle ulaştırıyorsun.
Boşuna dememişler;
Söz uçar yazı kalır diye...bunun en güzel örneğisin
Sevgilerimle....
günebakan
14-05-2017, 08:51
Günaydın şu ilk pencere önüne hep bayılmışımdır şişelerde yine gelincik şerbeti var yanılmıyorsam mis gibi sayenizde tanıştım bende gelincik şerbeti ile gerçekten hoş bir tadı var:)
Teşekkür ederim sevgili günebakan
Günebakan deyince aklıma; Zarif, saygılı ve sevgi dolu bir yürek gelir.
Meziyetlerin arasında, iyi bir fotoğraf okuyucusu olduğunu da, varmış.
Çünkü o kare,gerçekten usta fotoğrafçılardan da çok övgü aldı bu güne kadar.
Sevgiyle anneler gününü kutlarım.
Sayın Hozat; çiçekleriniz muhteşem ayrıca dekorasyon uyum çok hoş ellerinize sağlık ^_^
Sevgili dongyul,
Doğaya gönül vermiş, senin gibi genç bir arkadaştan övgü almak, çok sevindirdi beni
teşekkür ederim.
Birisi bahara elveda derken,
diğeri yeni başlıyor.
Tüm canlıların kaderi aynı,sistem değişmiyor.
647263
647264
Sayın Hozat 1. çiçeğin ismi nedir?
Sayın Hozat 1. çiçeğin ismi nedir?
Çiçeğin ismi:STARLİÇE
Vatanı, Güney AFRİKA
Ülkemizde:Cennet Kuşu,Turna Gagası diye de isimlendiriliyor.
YeniGine
15-05-2017, 00:19
Sevgili YeniGine,
Senin hemen hemen her mesajı bir tıkla geçmeyip, güzel duygularını dile getirmene hayranım.
Övgü ve takdirini elinle değil, sözlerinle ulaştırıyorsun.
Boşuna dememişler;
Söz uçar yazı kalır diye...bunun en güzel örneğisin
Sevgilerimle....
Teşekkür ediyorum sevgili hozat. Hep söylerim formda ben daha çok görsel ve soran üyeyim.
Fazla abartmadan paylaşılan bir fotoğrafa elimden geldiğince birşeyler yazmak gerektiğini yazmaz isem o kişiye ayıp olacakmış gibi hissediyorum. Zira bu fotoğraflar sonuçta bir emek karşılığı oluşuyor. Kısaca emeğe saygı diyeyim.
Sevgili Yeni Gine,
Zaten okuyan bir toplum değiliz, bir de yazmaya cimrilik edince kelime dağarcığımız gittikçe kısırlaşıyor.Ben bu site için söylemiyorum. Genelde böyle...dijital ortam güzel dilimize çok zarar veriyor ne yazık ki,
Yine de, "ağaçalar.net Türkçe'mizi koruyan tek sitedir.Bu da, beni çok mutlu ediyor.
thunderon
16-05-2017, 13:32
645675
Bahçeniz çok başarılı baktıkça insanın içi açılıyor. Tebrik ederim.
Resulgur
16-05-2017, 22:16
Sn. Hozat bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel , sevgi ile büyüyen çiçekler böyle oluyor eminim.
Sizin masalarınızda çiçekler benim se sebze fideleri var. ;)
Bu yüzden ben Fesleğen, Latin çiçeği ve Kadife çiçeği yetiştiriyorum, petunya da sebzeler için faydalı bir çiçek olduğundan en kısa zamanda bende petunya yetiştirmeyi düşünüyorum. Petunyalarınızın hoş bir görüntüsü var, çok beğendim.
İstanbul,a dönmemize bir kaç gün vardı.
Gün batarken ardında bunları bıraktı...
hüznüme hüzün katarak.
663202
... yani artık İstanbul'da mısınız?
Atmadan önce düşünmek gerekiyor bence.
yıllarca depoda kaldı, sonra bu bordürleri diktim.
Bu seferde kapanın elinde kaldı.
663866
Bu bahar bahçenin geneli çok iyi durumda değil bu güzellikler en coşkulu görselliği bu sene verdiler.
672154
672155
Gülsüz bahçemin tek gülü bu.
Demire sarılıp dostluk ediyor garibim.
678649
KUM ZAMBAKLARI,
BOYNUZLU GELİNCİKLER
DİRENİYORLAR.....
Denizden medet umar gibiler.
AZALIYORLAR....
İnsanların zulmüne,
BOYUN EĞİYORLAR....
Onlar doğaya, insansan betona sevdalı,
Yavaş ve sessizce....
YOK OLUYORLar....
679398
679399
679400
679401
Güneş, günü terk etmeye hazırlanırken,
balkon, serinlemek için sıra bekliyor
697541
Cılız bir ot bile, eskiyen duvarda tablo gibi duruyorsa,ormanları yok etmeye razı olan yürekleri ALLAH islah etsin.
697544
AYLARDAN NİSAN,
Her taraf sarı yonca,
bu güzel taşı görünce, vazo gibi kullanmak geldi içimden.
697556
BAHÇE,emek istiyor.Bakım istiyor
ÖZEN GÖSTERİRSEN BÖYLE DİSİPLİNLİ...
697566
KENDİ HALİNE BIRAKIRSAN KAFASINA GÖRE TAKILIYOR AMA, ÖZGÜR...
697567
Bodrum,da güne veda
697568
En iyi mimarlar, doğada yetişiyor.
Kendi dekorunu, kendisi yapıyor
703077
703078
703079
Arkadaşlar,
uzun zamandır siteye girmediğim için,
fotoğraf yüklemeyi unutmuşum
yardımcı olursanız, hatırlayacağımı umuyorum
teşekkürler
Sevgi Durul
09-12-2020, 18:15
Hoşgeldiniz yeniden Hozat Öğretmenim.
Gelişmiş moda dön kısmına tıklayıp, oradan fotoğraf yükle kısmından istediğiniz fotoğrafı yükleyebilirsiniz.
Ben de fotoğraf yüklemede sorun yaşıyorum, yoksa fotoğraflı anlatırdım.
Teşekkür ederim sevgili DURUL,
Site çok değişmiş,avatar fotoğrafım da , kalkmış
Güler hanımı telefonla aradım, cevap alamadım .
Bir şekilde halledeceğim,sağol arkadaşım.
Başardım galiba
teşekkürler sevgi durul
715040
Sevgi Durul
09-12-2020, 19:49
Avatar fotoğrafınız görünüyor. :)
SİTEYE GİRDİĞİMDE BEN GÖREMİYORUM
Arama butonundan,bahçemi açıp o şekilde gire biliyorum.
Bodrum,dan bir avuç sonbahar.
hepsi bu....
715052
BODRUM,da son baharı arayınca buluyorsunuz.Öyle her YANINIZI SARI YAPRAKLAR SARMIYOR.
715170
BEGONVİL Mİ DEDİNİZ? Her yerde o var.Burası BODRUM.
715171
Bu doğal güzelliği seyrettikçe,aklıma bir şarkı sözü gelir hep
"ENDAMIN YETER"
717260
Dutlubahçe
18-03-2021, 16:29
Bu doğal güzelliği seyrettikçe,aklıma bir şarkı sözü gelir hep
"ENDAMIN YETER"
717260
Çakşır otu mu acaba?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.