Bağlan

View Full Version : Hozat / Bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

hozat
11-07-2009, 01:07
Sevgili halil 33,
Daha çok gençsin. Sende bu ilgi ve merak oldukça eminim, çok güzel çiçeklere sahip olacaksın.

Starliçeler bahçenin karizmasını güçlendiren bir görüntü veriyor.

92057

hozat
11-07-2009, 01:15
Starliçe alımlı çalımlı bir çiçektir.Ne yazık ki yaz aylarında güzel yüzünü göstermez. Kış soğuklarında içinizi ısıtır.

92058

hozat
11-07-2009, 01:40
Starliçe genelde "erkeklere" gönderilen bir çiçek olma özelliğini de taşır.

92060

hozat
11-07-2009, 01:46
toplu halde ki görünümleri.

92061

Adalet Yağcı
11-07-2009, 08:48
Sevgili Hozat, fotoğraflarınızla ve şiirlerinizle verdiğiniz coşku muhteşem, her şey sizin gözünüzden ve dilinizden bir başka güzelleşiyor.
Starliçeler harika, ben de mi yetiştirsem diye düşünmeye başladım, soğuk iklimden rahatsız olup olmadığını bilmiyorum.
Gazanyalara da hayran oldum, bendeki tüm gazanyalar bir kaç tanesi hariç açık sarı çıktı, hiç pembe kırmızı yok, rica etsem bana sarı haricindeki renklerden, pembe kırmızı tonlarından tohum alabilirmisiniz?
Ben hazır satılan tohumdan çok doğaya uyum sağlamış olanları tercih ediyorum, daha dayanıklı oluyorlar, yoksa gazanya tohumu her yerde satılıyor.
Ellerinize ve güzel gönlünüze sağlık, mutlu seyirler size de bize de.

halil33
11-07-2009, 09:45
bu kadar mı güzel birşey olur.. cok tesekkür ederim sevgili hozat fotoğraflar için..bende benimkileri bahçeme dikmek istiyorum ama kışın soğuk dokunur diye bi korku var içimde .. korkmakta haklı mıyım?..

hozat
11-07-2009, 09:58
Sevgili Adalet,
İstediğin "gazanya" olsun,her yıl kucak dolusu çelikleri üzülerek atıyordum.Veriyorsun alan yok,gece kapanıyor diye istemiyorlar.

Neyseki bu siteye kavuştum artık ziyan olmayacaklar. Ağustosta bahçemde olacağım. Sana her renk çelik ve tohum gönderirim seve seve..Güzel görüşlerin için teşekkürler,kır çiçeklerine haksızlık edemiyorum,kimbilir Mersin ikliminde de ne güzel yaban otları vardır.

hozat
11-07-2009, 10:04
Sevgili halil 33,
Benim "starliçeler" 6 yıldır bahçedeler, hiç saksıya koymayı denemedim. birkere ayırıp komşuma verdim bahçesine dikti ama tutmadı,başka deneyimim yok.
dayanıklı bir çiçek hiç derdi yok gibi,çok nadir deolsa çiçeklerinde karınca oluyor ve yapışkan bir durum oluyor.
sevgiler.

halil33
11-07-2009, 11:06
Benimkini tam güneşe koyduğumda yaprakları kıvrılmaya başlıyor sanki güneş sevmiyormuş gibi sizinkilerde öğle güneşinde öyle oluyormu?.. nede olsa sizin altı senelik bi birikiminiz var üç seneden iyidir;)..

Volare
14-07-2009, 20:32
sevgili hozat starliçe fotolarını gördükten sonra sizin hayranınız oldum... inşallah üç senedir süren çiçek bekleyişim :(birgün sona erer ve sizinki gibi güzel çiçeklerim olur...tabi ki diğer fotolarda çok güzel .. ama ''lotüs '' dediğiniz çiçeği internetten bulamadım, yardımcı olur musunuz?...teşekkürler;)

Lotus burda Nelumbo Nucifera (http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.cambridge2000.com/gallery/images/P6027018.jpg&imgrefurl=http://www.cambridge2000.com/gallery/html/P6027018.html&usg=__clBKY84NB3ZhHwCLfwHY26udyR0=&h=800&w=600&sz=45&hl=tr&start=8&um=1&tbnid=94PRUuhBZ4KoEM:&tbnh=143&tbnw=107&prev=/images%3Fq%3DNelumbo%2Bnucifera%26hl%3Dtr%26rlz%3D 1T4SMSN_trTR332TR332%26sa%3DN%26um%3D1)

halil33
16-07-2009, 17:33
Sayın Volare galiba önceki sayfalara gözatmadınız.. #196 sayılı mesajda ki resimin sol alt köşesinde bulunan kırmızılı çiçekten bahsetmiştim...;)

Koyu yeşil
16-07-2009, 18:54
Sevgili Hozat, şakayık için çok teşekkür ederim. Starliçeleriniz muhteşem, resimleri kartpostal gibi olmuş

Volare
26-07-2009, 09:58
Sayın Volare galiba önceki sayfalara gözatmadınız.. #196 sayılı mesajda ki resimin sol alt köşesinde bulunan kırmızılı çiçekten bahsetmiştim...;)

Evet haklısınız , o bir yer örtücü.
Ben de kutsal lotus çiçeğinden bahsediliyor sandım .

halil33
29-07-2009, 15:44
Çok merak ettim sayın hozat o çiçeği.. latince ismini biliyor musunuz? ;)

hozat
29-07-2009, 16:09
lotus berthelotii diye geçiyor. papağan gagası da diyorlar.

Eser İlhan
29-07-2009, 17:11
Sevgili Hozat,bahçenizi bugün gezdim,hikayenizi okudum.Çok etkilendim. Harikalar yaratmışsınız. Ben de yaklaşık bir yıldır bir bahçeli ev sahibiyim ve benim de evi alış hikayem sizinkine öyle benziyor ki...
Kendimi bildim bileli,en küçük yaşımdan beri hep bir bahçe istemiştim.Galiba çok içten isteyince dilekler gerçekleşiyor.Belki ben de birgün kendi bahçemin hikayesini yazarım sizi kendime örnek alarak :))
Sizden aldığım ilk fikir ise elektrik direğini sarmaşıkla sardırmak. Benim de kapımın karşısında bir elektrik direği var ve umarım birgün sizinki kadar güzel bir hale getirebilirim onu :)))
Hayatınızda hep güzellikler olması dileğiyle.

hozat
30-07-2009, 03:13
Bahçe duvarlarımın bir kısmını bu sarmaşık süslüyor.

Bütün yaz boyu hiç durmadan açar.

95587

Adalet Yağcı
30-07-2009, 07:04
Yani bunu özellikle mi yapıyorsunuz sevgili Hozat, nedir bu güzellğin adı?
Bir de yakından görseydik, bütün yaz açan çiçeklere hayranım, çok merak ettim, sarmaşık gül mü?
Çok güzel sarmış, bahçelerde beyaz da çok hoş duruyor, mümkünse bu gün bir de yakından fotoğraflayın, yoksa bu gece uyuyamam :)

hozat
30-07-2009, 09:23
Sevgili Adalet,

Ben halâ yakından göstermeyi beceremedim,öğreten de yok
cok sıklılıyorum bu işe.

Bu yaz bahçeme gidemedim,bunlar eski resimler. Sarmaşığa gelince: Herkese tavsiye edebilirim,bir de ortası pembe dışı beyaz olanı var. Gövdesi birbirine dolanarak yükseliyor,her daim bol çiçekli. Gidince aldığım seradan lâtince adını soracağım sizler için.

Adaletçiğim, tam gidiyorduk başımıza bir iş geldi. Oğlum arabayı park ettiği bir sokakta arabanın üstüne saçaktan büyük bir parça kokup arka camı ve bagajı perişan etmiş.
iki gündür bu işle meşgulüz,cana gelmeyişi tek tesellimiz oldu.
Uzun süre siteye giremedim.Şilede bir yer kiraladık oraya gidip geliyoruz.
Şile bir ortanca cenneti hem de mavi ortancalar sahipsiz bahçelerde bile yıkılıyor.Toprağından olsa gerek.

Neticedee bahçeme gittiğimde daha bilinçli ve gönderme amaçlı fotoğraflar çekeceğim.

Sana da bol renkli gazanya çelikleri hazırlayıp göndereceğim sevgiyle kal.

Adalet Yağcı
30-07-2009, 10:14
Sevgili Hozat, büyük geçmiş olsun, Allah insanı koruyor, iyi ki içinde değildiniz.
Şimdi kimi kime şikayet edeceksiniz, bir dolu masraf, kasko varmıydı?

Canım, yakından gösterme işi çok kolay, fotoğraf çekerken, makro seçeneğine basarsınız, minik bir laleye benzeyen simge.
Buna bastığınızda yakın çekim yapabilirsiniz, daha sonra da bilgisayara yükleyip fotoyu küçülttükten sonra yükleyebilirsiniz.

İsterseniz msn adreslerimizi verir orada ne yapacağınıza dair sizi yönlendirebilirim.

Sebahattin Sargın
30-07-2009, 20:39
Sanırım bu sarmaşık pandora yasemini arkadaşlar, siz yeter ki isteyin Sevgili Hozat biz öğretiriz yakın çekimi size...

Sevgiler ;)

maki01
31-07-2009, 00:16
Geçmiş olsun sevgili Hozat, bizim bahçe neden sessiz diye merak ediyordum ben de..

hozat
31-07-2009, 01:35
Sevgili Sebahattin,
Makinada makro çekim yapıyorum, fakat makro çekimle yaptığım fotoğraflar yüklenmiyor küçültme işleminde mi bir hata oluyor bilemiyorum.

Bir sorunum daha var. Daha önce gönderdiğim bir fotoğrafı ikinci kez göndermek istediğimde, daha önce gönderilmiş diye bir ikaz yazısı çıkıyor. Bunun da bir yolu var mı?
Sevgiler..

Adalet Yağcı
31-07-2009, 10:14
Sevgili Hozat, hangi programı kullanıyorsunuz, fotoğraf düzenleyici olarak?
Ben bir çok program denedikten sonra Fotofiltre programında karar kıldım, hem çok basit hem de işlevsel.
Makinanızda yosa gezginler.com dan bir fotofiltre indirin, fotoğraf küçültmenin ne kadar kolay olduğunu görün.
Bizler de aynı fotoğrafı ikinci kez yükleyemiyoruz foruma, o zaman link veriyorum.

hozat
01-08-2009, 01:40
Her yıl başka bir tür kendi başına kalınca isteği gibi istila ediyor her yanı. Bu yonca geçen bahar her tarafta salınıyordu

95880

Vildan Sönmez
01-08-2009, 01:57
Güzel bahçelerin güzel sahipleri, aynı fotoğrafı yüklerken verilen uyarıya karşı benim çözümüm:
Fotoğrafın büyüklük ayarında ufak bir oynama yapıp yeni isimle kaydediyorum. Yeni fotoğraf gibi görüp yükleme yapıyor sistem.

hozat
01-08-2009, 02:04
Bu çiçeğin çeliğini bir bahçe kenarında atılmiş olarak buldum.
her yıl dökülen tohumları ile yeniden çıkıyor.

Bu çiçeğin adı nedir? başlığına yazdım, cevap alamadım.Bilen var mı?

95882

hozat
01-08-2009, 02:08
:(Vildan hanım Teşekkür ederim. Derhal uygulayacağım.

Sizin fotoğrafları görünce, benimkilerin yüzü kızaracak

hozat
01-08-2009, 02:29
Bunlar da betona kafa tutanlar hiç bir engele papuç bırakmıyorlar.

95886

95887

95888

hozat
01-08-2009, 02:49
Hiçbr şey onları durduramıyor

95890

hozat
01-08-2009, 03:23
Ne ev ilâçlarına ihtiyaçları var, ne kimyasal ilaçlara.

Ekmeğini suyunu taştan çıkarıyor onlar.

95894

95895

95896

Kovarsın gene gelirler,
Yolarsın gene biterler,
Ne olur hor görmeyin,
Çünkü çok güzeller.

Kiraz
01-08-2009, 08:05
Sn. Hozat, her bir kare çok güzel. Taşlara meydan okuyan bitkileriniz harika, yolamam, hor göremem çünkü çok güzeller.

Ülker
01-08-2009, 11:29
Sayın Hozat,
Herşeye inat, yaşama sıkı sıkı tutunan çiçeklerinize bayıldım.
Arsız bitkiler favorimdir. :)

erolhas
01-08-2009, 11:44
sevgili Hozat bu güzellikleri bizimle paylatığınız içn teşekkür ederiz.. birgün hayalimdeki çiftliği kurabilirsem.. her bir köşesini sizinle paylaşıcam.. saygılarımla..

hozat
01-08-2009, 11:50
Sevgili Kiraz,
Senin bahçende gezinmek çok keyif veriyor bana ellerine sağlık.

Kır çiçeklerine de gönlünde yer ayırman çok güzel.Onlar da senin gönlün kadar güzeller.

Güngör Salman
01-08-2009, 11:51
Sevgili Hozat nasılsınız yine herşey çok güzel sevgiyle kalın.

hozat
01-08-2009, 11:53
Sevgili Erolhas,
Hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz.
Sen hayallerine sıkıca sarıl, hiç ummadığın bir anda kendini içinde bulursun. Benimki öyle oldu.

hozat
01-08-2009, 12:01
Sevgili Güngör,
Bahçeye gidemeyince bunlarla oyalanıyorum. Aldığım habere göre her tarafı sabah ve akşam sefaları sarmış. Bu yıl da böyle geçiyor sağlık olsun.
Sevgiler..

limon
01-08-2009, 16:09
Sevgili Hozat, beton güzelleri harikalar. Son 2 fotoğraftakilere hele bayıldım.

Sorduğunuz beyaz çiçekli bitki "Laden (Cistus) " olabilir mi? Cistusun yaprakları tüylü oluyor. Baharda açıyor.

günebakan
01-08-2009, 20:57
Sayın Hozat, hepsi birbirinden güzel ama beton'daki güzeller insana yaşama zevki veriyor. Ellerinize sağlık:)

Adalet Yağcı
01-08-2009, 22:46
Sevgili Hozat, siz bu bahçeye altı ay süre ile bakmış olsanız hali(miz)nice olurdu ki?

Bu fotoğraftaki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=95882&d=1249084828) inanılmaz güzelliğe aşık oldum, ben de isterem :)

Gerçekten de güzel bir bahçe meydana getirmek çok zor, hele benim gibi kararsızsanız, bazı bitkilerimin yerlerini dört defa değiştirdiğimi bilirim :(

maki01
01-08-2009, 23:06
Sevgili hozat,
Daha önce yayınladığınız bir karede de hayal meyal vardı bu çiçek. Çok sevdim bunu ben . O zaman da ne olduğunu sormuştum. İsmi var mı :)

96119

hozat
02-08-2009, 00:24
Sevgili maki01,
Sorduğun çiçeğin adını nereden öğreneceğini sana yazacağım. Yalnız ben bu fotoğrafı ilk defa kullandım,sen başka birini hatırladın sanıyorum.

Sadece büyük kayanın arasındaki benim bahçemde değil.
Betona çok iyi "kafa tuttuğu" için hakkını yiyemedim.
Sevgiler..

hozat
02-08-2009, 00:49
Sevgili Limon,

Çiçeğin ismini bulmuşşun, teşekkür ederim. Yalnız yaprakları tüylü degil, bilakis oldukça parlak.
Sevgiler..

Sevgili Günebakan,
Gördüğün her güzelliğe, aynı güzellikte cevaplar veriyorsun,teşekkür ederim.
Sevgiler..

hozat
02-08-2009, 01:05
Sevgili Adalet,

Bu çiçek saksıda da oluyor, istersen öyle dene. Bahçede çok yayılıyor, boyu çok yüksek olmadığı için muhteşem bir görünüm sergiliyor.

Nisan mayıs aylarında açıyor, suyu ve güneşi seviyor.Yaz aylarında kuruyor kaybettim sanıyorsun, baharda yine seni karşılıyor.
Gittiğimde bulursam sana çelik alacağım.

Betona kafa tutanların yanı sıra bir de Meydanı boş bulanlar var.
Bahçeye girer girmez hemen fotoğraf çekiyorum, aksi halde Kemal Bey yine bunlar sarmış her yanı diyerek söküp atıyor.
Bende sizin bahçeler gibi öyle bol Lâtince isimli çiçekler yok, olsa da bakamam zaten.

Ama sana hak veriyorum eğer başında olabilsem daha farklı şeyler olabilir.
Bu siteyle tanıştıktan sonra deliripte olanları bozmazsam iyidir herhalde.
Sevgiler..

Adalet Yağcı
02-08-2009, 07:44
Demek ki, bahçeleri biraz da kendi keyfine bırakmak gerekiyor bu güzellikleri yakalamak için :)
Keşke bütün yaz açabilseydi bu güzellik, ama olsun, ben Nisan Mayısa da razıyım, çok şeker, yüzlerce de tomurcuk oluşturmuş.

Gittiğinizde çelik bulamazsanız bahara da olabilir, tohum vermiyor mu?

maki01
02-08-2009, 11:21
Sevgili hozat,
Söz ettiğim fotoğraf bu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=442446&postcount=103) mesajınızda 2 sırada, arının hemen altında yer alıyor. Miniş burnunu uzatmış aradan ben de varım der gibi :) Sanki aynı çiçek , yanılıyor muyum?
Sevgiler

sevim.K
02-08-2009, 11:31
Sevgili Hozat en az hikayesi kadar güzel bahçeniz. Belki de hikayesi onu güzelleştiren. Tekrar tekrar gezdim, dolaştım. Her bir çiçeğin yanında, her ağacın gölgesinde konakladım. Adım adım oluşunu izler gibi cümlelerinizde. Çünkü her anı sevgi dolu, ilgi dolu, emek dolu...

Herkese sizin gibi güzel hikayeleri olan bahçeler dileklerimle. Sevgiler:)

hozat
02-08-2009, 11:47
Sevgili maki01,

Nekadar dikkâtlisin seni kutluyorum. Gelincik şuruplarını koyduğum ferforje çiçekliği de faketmiştin. Ne oldu,onu yaptırabildin mi?

Fotoğrafta sorduğun çiçeğe benziyor ama, sarı çiçeklerin arasından başını uzatan "yer minesi" bende çok bulunur onlardan.

Detay gören gözlerin her güzelliğe açık osun,iyi bak onlara

sevgiler..

hozat
02-08-2009, 12:10
Sevgili Meslektaşım,
Biz öğretmenler hayta hep eğitim penceresinden baktığımız için,
gördüğümüz manzararanın içine iyiyi, güzeli, doğruyu,paylaşmayı sığdırmayı hedef alıyoruz.
"Her çiçeğin yanında konakladım"diyorsun. İnan ki, ben de mesajını okurken: Seninle birlekte o gölgenin altında varmışım gibi hissettim kendimi.
Güzel duyguların hiç eksilmesin yüğreğinden.
Sevgiler..

maki01
02-08-2009, 12:11
Sevgili hozat,
Ferforje askılık yaptırmakla başladım. Sevimsiz oldu. Yaratıcılık hiç yok bende. Güzeli bilirim ama yaratamam :) Benim tasarımım ve ustanın beceriksizliği yanyana gelince fonksiyonel ama şıklıktan uzak şeyler çıktı ortaya. Malzemesine yazık olmasın diye mecburen aldım . Dün de saksıları koyacağım mermerlerini kestirdim. 25 santime 1 metre uzunluğunda. Şimdi kara kara düşünüyorum. Ya bu mermerler havada asılı kalmaya dayanamayıp kırılırsa diye :) Basit bir şeyle başlayıp çiçekliğe geçerim diye düşünmüştüm. Olmadı tabii. Ama dün nette aramaya devam ederken bu (http://www.ferforjemarketiniz.com/product_subcat.aspx?katid=151) arkadaşları buldum. Özel tasarım yaparız dediler. Ölçüleri ayarlamayı becerebilirsem hafta içi görüşmeye gideceğim.
Bahçeni ve detaylarını çok sevdiğimi daha önce de söylemiştim.Bu güzellikleri ortaya çıkaran ve paylaşan yüreğine sağlık...
Sevgiler...

hozat
02-08-2009, 12:20
Sevgili maki01,Kendine haksızlık etme, ayrıntı detaylarda gizlidir Sen onları görüyorsun,bu çok önemli.

Benim çiçeklikler, matkapla duvara takıldı, sen mermer diyorsun okısmını pek anlayamadım. Bitince fotoğrafını görmek isterim.
Kolay gelsin.

maki01
02-08-2009, 12:43
Mermer senin çiçeklik için değil :), benim tasarım ve usta yeteneksizliği ile birleşen askılıkların arasına koymak için.

hozat
02-08-2009, 15:05
Çim niteliğini kaybetikçe yerini başka konuklara bıraktı.
Bu fotoğraflar Nisan 2009dan

Ben de onlara meydanı boş bulanlar diyorum

İşte onlardan bazıları.

96183

96184

96185

96186

Cumhur Tonba
02-08-2009, 15:15
Sayın Hozat,
Doğal güzellikler bence daha hoş. Onlardaki asalet, sadelik, vakur duruş, ve biz bu toprağın öz evladıyız diye meydan okumaları ve de boş buldukları yeri zabt ederek yaşam mücadelesi vermelerini çok takdir ediyorum.

hozat
02-08-2009, 15:23
Bunlar da duvarı tercih edenler,güçlerine hayran kalıyorsunuz

96188

96189

96190

ciceksever70
02-08-2009, 21:26
Sayin Hozat yine birbirinden güzel ciceklerle evlerimizi senlendirdiniz. Meydani bos bulanlardan bizde de bol bol var. Bazen kiyamiyorum, bazen de etrafta cok yayildiklari icin yolmak zorunda kaliyorum. Özellikle gelincik resimleriniz beni kalbimden vurdu. Ben saksida yetisen fidanciklari bahceye almistim cok da güzel gelisiyorlardi ki kabuksuz salyangozlara kurban gittiler. Seneye tekrar cikarlar mi bilmem. Sevgiyle kalin...

hozat
02-08-2009, 22:16
Sevgili ciceksever70,

Bu güzeller, aslında en bakımlı bahçelere bile konuk olurlar zaman zaman.
Kaderleri yolunup atılmaktır. Oysa çok yayılmadıkları zaman kendi güzelliklerini sergilerler sesiz ,zararsız ve sabırla.
Gelincikleriniz için çok üzüldüm. Anlıyorum ki siz de onlara sevdalısınız benim gibi.

Daha önceki mesajımda tümünü saksıdan çıkarmayın önerisinde bulunmuştum,elinizde bir kaç fide kalmış olurdu.
Ama sağlık olsun, ben size bol miktarda tohum göndereceğim.
Göndereceğim tohumlar doğaya uyum sağlamış oldukları için,daha dayanıklı olablirler.

Bir gelincik severi mutlaka onunla buluşturma azmindeyim.
Adresinizi özelime yazın size ulaştırayım.
Herşey gönlünüzce olsun.

Hülya
03-08-2009, 14:52
[QUOTE=hozat;472467]Bu çiçeğin çeliğini bir bahçe kenarında atılmiş olarak buldum.
her yıl dökülen tohumları ile yeniden çıkıyor.

Bu çiçeğin adı nedir? başlığına yazdım, cevap alamadım.Bilen var mı?

Merhaba Sayın Hozat,
Çiçeğinizi benim bahçemde olan Pembe Gelin isimli çiçeğe benzettim.(Latince adını bilmiyorum.) Suyu çok seviyor. Toprağın altından ilerliyen kökleriyle çoğalıyor. Baharda çok yoğun çiçekleniyor.
Bol çiçekli, güzel günler sizinle olsun.

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=22983&catid=member&imageuser=33347

ciceksever70
03-08-2009, 20:36
Sevgili ciceksever70,

Bu güzeller, aslında en bakımlı bahçelere bile konuk olurlar zaman zaman.
Kaderleri yolunup atılmaktır. Oysa çok yayılmadıkları zaman kendi güzelliklerini sergilerler sesiz ,zararsız ve sabırla.
Gelincikleriniz için çok üzüldüm. Anlıyorum ki siz de onlara sevdalısınız benim gibi.

Daha önceki mesajımda tümünü saksıdan çıkarmayın önerisinde bulunmuştum,elinizde bir kaç fide kalmış olurdu.
Ama sağlık olsun, ben size bol miktarda tohum göndereceğim.
Göndereceğim tohumlar doğaya uyum sağlamış oldukları için,daha dayanıklı olablirler.

Bir gelincik severi mutlaka onunla buluşturma azmindeyim.
Adresinizi özelime yazın size ulaştırayım.
Herşey gönlünüzce olsun.

Sevgili Hozat cok naziksiniz tesekkür ederim. Gelincikleri cok sevdigim dogru, aslinda mutlaka bahcemde olmasi gerektigi icin degil bana Istanbul`u hatirlattiklari icin... Tipki burada bir yaz sezonundan fazla dayanmayan sardunyalar, bir türlü yasatmayi basaramadigim mimozam ve binbir güclükle yasatabildigim ancak henüz cicegini göremedigim begonvilim gibi. Insanlar hayatin akisinda ordan oraya da savrulsalar dogup büyüdükleri yer her zaman en güzeli oluyor.... Sevgiyle kalin...

hozat
07-08-2009, 12:55
Bunlar bahçemle ilgili elimde kalan son kareler, Nisa 2009' da çekmiştim

96915

96916

Adalet Yağcı
07-08-2009, 12:58
Bu ne sevgili Hozat, sardunyalar bu kadar güzel olabilirler mi?
Donmayacağına inansam ben de hepsini yere indirirdim, harika olmuşlar, ellerinize sağlık.
Fotoğraflar için üzülmeyin daha güzellerini çeker paylaşırsınız bizlerle.

hozat
07-08-2009, 13:12
Ogün bu haldelerdi, bakalım ne halde bulacağım.

96920

96921

hozat
07-08-2009, 13:26
Yerli horoz ibiği ve japon gülü

96923

96924

sevim.K
07-08-2009, 14:39
Bunlar da duvarı tercih edenler,güçlerine hayran kalıyorsunuz

96188

96189

96190

İşte bu. O ince o narin görünüşte bu güç bu direnç. Bayıldım bu çiçeklere:)

Sevgili Hozat sardunya ağacı olmuş sardunyalarınız. Kırmızı beyaz olanın o ne güzel çiçekleri var.:)

hozat
08-08-2009, 00:12
Sevgili Bahçe Dostları,

3 Haziran'da sizlerin görüşlerine açtığım bahçe tanıtım foğraflarına,

Sabah sefası ile günaydın diye başlamıştım.
Hikâyemi ve çok ta kaliteli olmayan fotoğraflarımı (okuyan) izleyen ,yorumları ile katılan herkese teşekkür ediyorum.

4 aydır gidemediğim bahçemle 10 Ağustos günü buluşacağım.
Yarın yola çıkacağım için sizlere hoşça kalın demek istedim.

Bu süre içinde sizlerden öğrendiğim bir çok bilgiyi de dağarcığımda götürüyorum.
Tüm AĞAÇLAR.NET üyelerine sağlık ve mutlıluklar diliyorum.

hozat
08-08-2009, 00:19
Sabah sefası diğer adı "kahkaha çiçeği" olan sarmaşıkla başlayan sayfayı,Bir başka nazlı çiçekle geçici olarak bitirmek istedim.

hozat
08-08-2009, 00:25
Görsel

97034

97035

berduray
08-08-2009, 00:28
Bodrum şu an sapsarı... hele bakan, sulayan yoksa... umarım yine de iyi bulursunuz Sayın Hozat.

maki01
08-08-2009, 00:29
Dönüşünüzde bahçenizin yeni fotograflarını bekliyor olacağız sevgili hozat, iyi yolculuklar...

hozat
08-08-2009, 00:30
İşlevsel

97037

hozat
08-08-2009, 00:37
üretken

97038

hozat
08-08-2009, 00:49
eğlenceli

97041

97042

berduray
08-08-2009, 00:52
Yarın ilk işim kızlara bunu göstermek olacak, eğlenceli.

hozat
08-08-2009, 00:54
Cesur ve yürekli

Ve betonu delip yaşama merhaba diyebilecek kadar yürekli,

97043

sevim.K
08-08-2009, 06:13
Görüşmek üzere sevgili Hozat:)

lastmohikan
30-08-2009, 09:58
güzelbahçe güzel işçilik mutlu yaşayanın orda inşallah

ciceksever70
30-08-2009, 22:00
Sevgili Hozat, salyangozlarin yedigi gelinciklerim yeniden yaprak vermis umarim kisa dayanip önümüzdeki yil ciceklenirler. Mutlulugumu sizinle paylasmak istedim.

berduray
31-08-2009, 11:29
Sayın Hozat'ın şu anda internete giremiyor olması, sizlere sevgilerini göndermesine mani değil.

Eminim yepyeni güzelliklerle dönecektir.

Güngör Salman
07-09-2009, 00:35
Sevili Hozat size tohumunu gönderdiğim gelinciği gidip almanyada buldum ben açmış halini görüntülerim diye beklerken son gün gittiğimde biçmişlerdi maalesef.

hozat
15-09-2009, 17:20
Uzun süredir ara verdiğim sitemize bahçemden yeni haberlerle bugün döndüm.

Dört ay bensiz kalan bahçemde, önce inciri yakaladım...Arkasından üzüm geldi.Henüz olgunlaşmadı ama onları nar takip edecek...

102929

102930

102931

hozat
15-09-2009, 17:32
Bu sene bana en büyük sürprizi üç yıllık asma yaptı.

Gördüğümde gözlerime inanamadım. Sepetler dolusu üzüm verdi bize.

102919

102920

102921

102922

102923

hozat
15-09-2009, 17:42
Nar ağacımız her zamanki üretkenliğine devam ediyor...:)

Bu sene de yüzümüzü güldürdü...

102924

102925

102926

102927

102928

Güler
15-09-2009, 17:43
Maaşallah, ne de güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Arılar delmeye başlamadan tüketin bari.
Tüketime yardıma hazırız sevgili hozat.:D

Offff, narlar da nefis görünüyor. Bizim bahçedekiler daha olmadı.

Kiraz
15-09-2009, 18:10
Sayın Hozat, sizin de sonbaharınız çok güzelmiş. Keyifle tadına bakın.

hozat
16-09-2009, 00:01
Yokluğumu fırsat bilip her tarafa yayılan sabah sefaları

102964

102965

hozat
16-09-2009, 00:08
Pandora Sarmaşığı
Beni görünce açmaya başladılar

102966

102967

102968

Satı Uğurtan
16-09-2009, 00:23
Sayın hozat meyveleriniz çok güzel .Afiyetle yiyin inşallah benim meyvelerimde 3yıl sonra bukadar olur.

hozat
16-09-2009, 00:29
Pandora sarmaşığının tohumu.Çelikle daha kolay üretiliyor.

102969

Orhan Özbilgiç
16-09-2009, 04:34
Sevgili hozat;
Siz yokken bende bakçenize girip, tüm çiçeklerinizi tek tek dolaştım. Hepsi o kadar güzeller ki.
Sağlıkla kalın e mi?..

Satı Uğurtan
16-09-2009, 11:32
Sevgili hozat pencere önündeki ferforje çiçekliğiniz çok şık.Birde o gelincikten yaptığınız gelin ve damat beni alıp çocukluğuma kendi memleketime (Malatya) götürdü.Çok duygulandım elinize sağlık .

hozat
16-09-2009, 11:52
Sevgili Satı,

Benim çocukluğum da oralarda geçti.

Gelincik bebekler sizin gibi bir çok kişiye çocukluğunu hatırlattı sanırım.
Bununla ilgili çok mesaj geldi.
Sevgiler..

Adalet Yağcı
16-09-2009, 11:56
Sevgili Hozat, buğusu üstünde kara üzümler, incirler, narlar hepsi de çok güzel ama sabah sefaları ve de pandora sarmaşığı harika.
Tohumdan yetişen pandoralar kaç yıl sonra açarlar acaba, benim pandoram çok minik, kış boyu korumaya almam gerekiyor, çiçekleri süper.

hozat
16-09-2009, 18:43
geçen yıldan toprakta kalan tohumlar, iki horoz ibiğini benimle buluşturdu.

103036

103037

hozat
16-09-2009, 20:13
Bahçenin esprisi... Kuşlar korktu mu bilemem?

Orjinal hali:

103045

Giydirilince korkuluk görevini üstendi...

103046

103047

103048

hozat
16-09-2009, 20:31
Her zamanki gibi vefalı rozetler.

103051

103052

hozat
16-09-2009, 20:44
Bahçede kendine yer bulanlar...

103054

103055

103056

hozat
16-09-2009, 21:14
Pembe zıpçıktı,"nazlı çıktı". Bir tane açtı.

Beyazlar ise coştukça coştu.

103062

füsunANK
16-09-2009, 21:22
Herşey çok güzel Sn. Hozat ellerinize sağlık. Meyve tabakları çok cazip geldi şu anda ;)

sevim.K
16-09-2009, 21:46
Sevgili Hozat hoşgeldiniz:) Ne güzel bereketiyle karşılamış sizi bahçeniz.
Sabah safası, pandora sarmaşığı çiçek çiçek:) Beyaz zıpçıktılarınızı göremedik:)
Berdurayla da görüşememişsiniz haberini aldık. Sevgiler:)

hozat
17-09-2009, 01:27
Bunlar da beyaz zıpçıktılar. Susuz kalmışlardı,bulunca coştular.

103098

103099

103100

hozat
17-09-2009, 01:44
Begonvile Gelin Duvağı ismi çok yakışıyor.İşte kanıtı

103101

103102

103103

hozat
17-09-2009, 01:50
bazende sarmaş dolaş oluyor.

103104

hozat
17-09-2009, 02:09
Sitenin hünerli üyelerinden aldığım ilhamla, önce saksıyı boyadım. hızımı alamayıp bir de tepsi ekledim.

umarım beğenilir.

103107

hozat
17-09-2009, 13:17
Nesli yok olmaya yüz tutan "kum zambaklarının" değişik bir çiçek açma yöntemi var.

Önce yemyeşil yaprakları kuruyor.Öldü sanıyorsunuz
Fakat o tomurcuk veriyor.

103148[/at

Sonra çiçek açıyor.

[attach]103150

103151

Çiçek bitince yeşil yapraklar, bir dahaki sene yeniden kuruyuruyarak, aynı döngü devam ediyor.

Güngör Salman
17-09-2009, 13:35
Sevgili Hozat her şey ne kadar canlı, ne kadar güzel gelinciği umarım yetiştirirsiniz sevgiler. ( İsmide pek güzel olmuş ) :))

jineop
17-09-2009, 14:48
[QUOTE=hozat;498188]Sitenin hünerli üyelerinden aldığım ilhamla, önce saksıyı boyadım. hızımı alamayıp bir de tepsi ekledim.

umarım beğenilir.

Muhteşem olmuş,çiçekleriniz ve bahçeniz yokluğunuz da bile sizin sevginizi hissetmişler ki sizi böylesine güzellikler le karşılaşmışlar.Ellerinize,yüreğinize sağlık...Sevgiyle kalın.

hozat
17-09-2009, 16:14
Bahçeniz sizden uzakta ise, en iyi seçim yöresel bitkilerle oluyor.
Bodrum'un sıcağına dayanabilen Japon gülleri

103231

103232

103233

hozat
17-09-2009, 16:20
katmerli Japon gülü

103236

103237

hozat
17-09-2009, 16:28
Canna

çok iyi durumda değillerdi, ama yine de birkaçı açmıştı.

103238

103239

fikreteren
19-09-2009, 09:18
sevgili hozay çok güzel.güzel bir yaratıcılık korkuluk çok güzel olmuş.

hozat
28-09-2009, 00:01
Uzun süredir siteden, dolayısıyla sizlerden ve sunduğunuz güzelliklerden uzak kaldım.

Bu arada balkon saksımda filizlenen bir misafirim olmuş.
Oraya nasıl gelip yerleşti hiç bir fikrim yok.

104714

Bu bir kaktüs. Büyüsün bakalım yerini beğenmiş herhalde.

hozat
28-09-2009, 00:55
Beni en mutlu eden saksılarımdan birisi de bu sukkuletler oldu.

104725

Adalet Yağcı
28-09-2009, 06:58
Sevgili Hozat, "uzaktayım, bakamıyorum" dediğiniz bahçe bu ise, yakında olup baksanız nasıl olacak diye merak ettim şimdi.
Ağaç menekşeniz ne güzel olmuş, begonville sarmaş dolaş, yakışmışlar birbirlerine.
Boyama işini de çok güzel halletmişsiniz, renkler çok hoş olmuş, neşe vermiş ortama.
Korkuluğunuz ise, söylenecek söz kalmamış, süper :)

hozat
28-09-2009, 13:57
Sevgili Adalet,
Sana katılıyorum bahçemle iç içe olsam inan yapmak istediğim şeylerle senin bitki deliliğini geçemesem de ucundan yakalardım sanıyorum.
İlk yıllara göre fire veren çok bitki var.İklime ayak uydurabilenler yaşabiliyor ancak.
Ne ilaç ne vitamin sadece sulamayla bu kadar olabiliyorlar.

Herzaman paylaşımcı ve yüreklendirici sözlerine hayran kalıyorum.
Sevgiler... saygılar...

sn.fikreterten,Sizin gönül gözünüz her güzelliği görünce, bizleri de güzel sözlerinizle mutlu ediyorsunuz.
teşekkürler..

Adalet Yağcı
28-09-2009, 14:59
Ah sevgili Hozat, gördüğümüz her şeyden bahçemizde olsun istiyoruz, buraya yakışır mı, iklime uyum sağlar mı, bakımı zor mu diye hiç düşünmeden.
Sonra da niye böyle oldu, o arkadaşta ne güzel olmuş, neden bende olmuyor diye sızlanıp duruyoruz, nitekim sellukanın yayla havasını sevmediğini çok geç öğrenmiş oldum ben de :(

hozat
29-09-2009, 15:40
Bu yasemin Ağustos ayında açıyor 15 gün sonra bitiyor.Çok güzel kokusu var ama ömrü kısa.

105089

105091

105092

Mutlu Kutlu
29-09-2009, 16:21
Bu yaseminin ismi murraya yasemin, orange jasmundes de deniyor.

Çiçeklenmesi mayıs ayında başlar ve ekim sonlarına kadar açar. çiçeklerinin açması için 30 dercenin üzerinde bir sıcaklık gerekmektedir, bundan dolayı serin bölgelerde çiçeklenme süresi kısa gibi gözükür. Bol çiçek açması için ısı, güneş ve su. Saygılar.

hozat
29-09-2009, 17:13
Sayın Mutlu Kutlu,
ilginize teşekkürler. Bu yasemin benim Bodrum 'daki bahçemde hiç mayıs ayında açmadı. Sebebi şu olabilir.
Bengonvilin yanında duruyor, güneş ve ısıyı alıyor ama begonvili çokaz suladığımız için o da sudan nasibini alamıyor demekki derdini anlamış oldum.
Çok teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
29-09-2009, 17:14
Murraya yasemin pek güzelmiş, yaprakları arap yasemine benziyor, Bodrum yeterince sıcak olmalı, yerini mi sevmedi acaba.
Düşünsenize sevgili Hozat, tüm bahçenizi sarmış bu güzel yasemin, kokudan sarhoş olursunuz valla.

hozat
29-09-2009, 17:19
Sevgili Adalet,
Senin gözlerinden hiçbir güzellik kaçmıyor,bu tanrının sana bahşettiği bir özellik olmalı.

Haklısın biraz önce Mutlu kutlu bir bilgi gönderdi sanırım suyu yeterince alamıyor.
Kokusuna gelince anlatamam bütün bahçeyi sarıyor omaz böyle birşey
Sevgiler..

maki01
29-09-2009, 17:22
Sevgili hozat,
Benim murraya yasemin de ikinci kez çiçek vermeye başlıyor. Tomurcuk dolu üzeri...

ankara
29-09-2009, 17:36
Sevgili hozat,
Daha önce yayınladığınız bir karede de hayal meyal vardı bu çiçek. Çok sevdim bunu ben . O zaman da ne olduğunu sormuştum. İsmi var mı :)

96119

Sevgili hozat ve maki bu mesajdaki mor çiçek benimde çok hoşuma gitti.adını öğrenebilirmiyim?birde acaba çok bakım gerektiren,su isteyen bir türmü ankaranın soğuna dayanabilirmi?

hozat
29-09-2009, 17:39
sevgili maki 01,

Benimkinin açmasıyla yokolması ancak 15 gün sürüyor.
Acaba suyu az mı geliyor?
Şu anda ondan uzaktayımş gidince bazı uygulamalar yapacağım.
sevgiler..

Mutlu Kutlu
29-09-2009, 18:12
Sn. hozat,

Murraya yasemininiz gayet sağlıklı görünüyor. Alt dallarını gövdeye birleştiği yerlerden kesin, üst tarfta 150 cm den sonra taçlandırın. çok fazla dal ve yaprakta tomurcukların patlamasını geçiktiriyor. Biraz daha derleyip toplamakta fayda var. Uzun bir kazık dikerek dik form verilmeli.

Çiçek açtığında, kokusunun ulaşmadığı bahçe köşesi kalmaz bu boyuttaki bir murrayanın. begonvilden uzaklaştıracağım diye sökecekseniz tavsiye etmem. Küsebilir.

Saygılar.

ozbey
29-09-2009, 18:44
Sn. hozat, bahçeniz çok hoş görünüyor. Beyaz japon gülünüze bayıldım. Begonvillerinizin güzelliği ise bambaşka.Pembe zıpçıktılar nazlı mı oluyorlar?
Hepsi ayrı güzellikte, ellerinize sağlık.

maki01
29-09-2009, 19:15
Sevgili hozat,
Fulyaseminin çiçekleri 2 günde dökülünce çok bozulmuştum. Murraya'yı alma nedenim daha uzun süre çiçekli kalabiliyor olması idi. Ancak murraya yaseminim ilk çiçekleri zararlı saldırısına uğradı ve döküldü. Şu an ikinci kez tomurcuklar var üzerinde. Umarım seninkisi gibi 15 gün dayanır.
Sevgiler...

doga-bir-mucize
29-09-2009, 19:51
Sayın Hozat, bahçeniz çok güzel emeğinize sağlık. #119. mesajnızda su vanasının arkasındaki toz pembe rengindeki bitki nedir acaba? Çok hoşuma gitti.

Sevgiler.

doga-bir-mucize
29-09-2009, 20:20
Bitkiler özenle büyütülmek için insanın hizmetine sunulmuş şeylerdir aslında ama bu tür şeylerle uğraşmak içinde vaktin müsait olması gerekiyor. Bizde elimizden geldiğince bakmaya, sevmeye, öğrenmeye çalışıyoruz.:rolleyes:

Peki bu bitki ankara ikliminde yetişir mi? Bir bilginiz var mı bu konuda.

doga-bir-mucize
29-09-2009, 20:25
İlginiz için teşekkür ederim.
Sevgiler.

ankara
30-09-2009, 10:03
Sevgili hozat msjıma cvp vermedin gözündenmi kaçtı acaba 397.masaj :) hala merak ediyorum o mor çiçekleri

Mutlu Kutlu
30-09-2009, 10:26
Murraya yasemin çiçekleri açınca 15 gün dayanmaz, en fazla serin havalarda 2 gün açık kalır. Çiçek tomurcukları peş peşe patlamaya başladığında bu patlamalar 15 gün sürüyor demek isteniyor.

Mağazalardan yüzlerce dolara aldığımız en pahalı parfümlerin kokusu bile bir müddet sonra yok oluyor, bir bitkinin açtığı çiçeklerinde çok uzun müddet dalında açık durmasını ve sürekli parfüm yaymasını beklemek biraz aşırılık olur:) Her güzelliğin bir ömrü var, bazan 1 gün bazan 1 hafta. Gönül isterki sürekli güzellikleri yaşayalım, ama mümkün değil.

Saygılar. Sevgili hozat,
Fulyaseminin çiçekleri 2 günde dökülünce çok bozulmuştum. Murraya'yı alma nedenim daha uzun süre çiçekli kalabiliyor olması idi. Ancak murraya yaseminim ilk çiçekleri zararlı saldırısına uğradı ve döküldü. Şu an ikinci kez tomurcuklar var üzerinde. Umarım seninkisi gibi 15 gün dayanır.
Sevgiler...

hozat
30-09-2009, 13:59
sevgili ankara,
O kayaların arasında gördüğün mor çiçekler benim bahçemden değil.
313 nolu masajımı okursan neden oraya koydum anlşılıyor.
Adını bilmiyorum. fotoğrafı: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesine yapılan bir gezide çekmiştim.
Bitkiler konusundaki ilgin ve arayışını takdirle karşılıyorum.
Sevgiler..

ankara
30-09-2009, 14:04
Gözümden kaçmış yinede teşekkürler sevgili hozat

hozat
30-09-2009, 14:17
Sayın Mulu Kutlu,
399 nolu mesajınızdaki bilgilendirme beniçok aydınlattı bilseydim daha önce uygulardım.

Şu anda yanlara doğru yayılmış durumda,kendisi 5 yıldır aynı yerde,çok yavaş büyüyor.
Çiçeği sürekli kalmıyor diye çok özen göstermiyordum,ne kadar yanılmışım.
Bu konuda yaptığım bir cehalati de yasemine mahçup olurum diye yazamıyorum.
Bodrum' gidince sizden iklimine uygun bir kaç fidan siparişim olacak bunlar biri bergomut.
Teşekkürler, saygılar.

hozat
30-09-2009, 19:09
Bularda İstanbul Şile'den pasiflora görüntüleri

105443

105444

105445

celalsungur
30-09-2009, 20:22
Mavi sabah sefası tohumu buldunuz mu? Bendeki hakkınız baki.

hozat
30-09-2009, 20:51
Sn. Celal Sungur,
inanın şu an özelinize cevap yazmak için sayfayı açıyordum, eskiler buna,"hissi kablel vukuu"diyorlar sanıyorum.
Hafınanızda cümleleriniz kadar güçlü.
Benim mor sabah sefaları meydanı boş bulup her yanı sarmışlar,maviler gelince belki biraz dizginlenirler.
Çok teşekkür ederim, özelinize adresimi yazacağım.
Saygılarımla.

hozat
01-10-2009, 15:35
Güneyin iklimine en uygun olanlar,sizi de mutlu ediyor.

Begonvil .

105587

Mavi yasemin. Hatalı budama sonucunda az çiçek, yoğun yaprakla cevap verdi.

105588

hozat
01-10-2009, 15:44
Bu da mavi yasemin

zamanında budama ve gerekli bakım olunca aldığınız sonuç ta ona göre oluyor.

105599

hozat
01-10-2009, 22:43
Güneyin iki güzeli

starliçe açmaya hazırlanıyor

105723

Mercan her zamanki gibi coşkulu

105724

Mutlu Kutlu
01-10-2009, 22:58
Sn. hozat,

Davranışımı bilginçlik olarak algılamayın.

Mavi mine, mavi yasemin olarak biliniyor. Asıl ismi plumbago.

Ayrıca kırmızı mercanlarla beyaz mercan karışımı yapılırsa, mercanlar bir başka güzel görünür.

Saygılar.

hozat
14-10-2009, 10:28
Bahçemde az olsa kaktüs ve sukkulent te var. Siteyle tanıştıktan sonra onlara
olan ilgim de arttı.

107975

107976

hozat
14-10-2009, 10:33
Bir kısmının adını bilmiyorum. Mesajlardan öğrenerek tanımış oluyorum.

107977

107978

hozat
15-10-2009, 10:23
Böyle bir kurbağayı ilk defa görüyorum.

Şile'de buna "temel kurbağası" diyorlar.Gündüz hareketsiz yatıyor, gece olunca müthiş bir böcek avcısı oluyor.

108146

celalsungur
15-10-2009, 13:13
Mavi sabah sefası tohumlarını Kurban Bayramında yollayacağım. (Şu anda İstanbul'dayım, bayramda İzmir'e döneceğim)

hozat
15-10-2009, 19:43
Bahçenin konukları, kimi davetli kimi davetsiz geliyor.

Onların da doğada yer bulmaya hakkı var, varsın gelsinler.

108229

108230

108231

108232

limon
16-10-2009, 11:08
Kediler çok şirinler. Sağdaki (bize göre) aynı bizim Duman'ın bebekliğine benziyor :)

Sevgili Hozat o Kurbağalardan ben de ilk defa bu sene gördüm. Kocamanlar, kızılımsı toprak rengindeler. Sanıyorum yağmur zamanlarında feci sesle ötenler bu türler. Geçen gün, alt katta depoyu temizlerken, 2 avucumun büyüklüğünde olana rasladım, hiç farketmemişim ayağımın dibinden zıplamasıyla nasıl korktum anlatamam. :)

Kabuklu salyangozların da tam zamanları galiba, her yerdeler, Maxi gezmeye çıkardığımda hep tam fotoğraflık diyorum ama her seferinde makinayı almayı unutuyorum, Katırtırnağının incecik dalında inci gibi sıralanıyorlar. Acaip irillikte kabuksuzları da çok var bu sıra. Eşimle hep esprisini yapıyoruz " Uzakdoğulular görseler et lokmasını çiğ çiğ yerlerdi" diye. :)

imgelem
16-10-2009, 12:41
Sevgili Hozat;
Saatlerdir o güzel anlatımınızla bahçe öykünüzü okudum,çiçeklerinizi izledim...Harikasınız...Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum öğretmenim :))))

Ülker
16-10-2009, 12:52
Ay ben bu kurbağaya bayıldım, çizgi film karakteri gibi.:)

Orhan Özbilgiç
16-10-2009, 14:26
Sayın Hozat;
Kediler ne denli sevimliyseler, kurbağa da bir o kadar ürkütücü!!!!
Bu tür bir kurbağayı, ben de ilk kez görüyorum. Sayenizde tanıdım.
Elinize sağlık.

hozat
17-10-2009, 01:32
Sevgili imgelem,
"öğretmenim" hitabınla birden çok duygulandım. 8 yıl oldu emekli olalı,meğer bu sıcak hitabı özlemişim.
Bahçemin hikâyesini okuyanlar sıkılmasın diye çok uzatmadım. Devamında tapu idaresinde başımıza gelenler vardı az kalsın evi alamadan dönüyorduk.
sevgilerimle..

hozat
17-10-2009, 01:37
Sevgili Ülker,
Kurbağa çok tombul,tembel ve sadık bir yaratık.Her sabah aynı yere gelip akşama kadar kıpırdamadan duruyor,sopayla itiyorum zar zor kıpırdıyor. Akşam olunca tutmayın onu canlanıp böcek avına çıkıyor.

Gerçekten çizgi flim kahamanı gibi,ona yakışan bir benzetme oldu.
Sevgiler.

hozat
17-10-2009, 01:54
Bu kedicikler mutlu mutlu anneleriyle yatarken, sert bir köpek havlaması ile o kadar korktular ki.. her biri kaçacak delik aradı.
Anneleri saldırıya geçti,ortalık birden karıştı.

108415

Küçüklerin tüyleri diken diken oldu korkudan.

108416

108417

hozat
17-10-2009, 02:24
Bu minik ise okadar korktu ki.. uzun süre sığındığı yerden çıkamadı.

Anneyi ve yavruları çok zor sakinleştirdik. O gün çok üzülmüştüm.

108418

108419

hozat
18-10-2009, 11:56
Bu narlar Ağustos sonu görüntüleri, gelen haberlere göre henüz iki ayaklı fareler dadanmamış.
İnşallah birkaçtanesi dalında kalır.

108580

108581

Sevgi Durul
18-10-2009, 12:15
Sevgili öğretmenim, kızmayacağınızı umarak size böyle hitabediyorum.
Bahçeniz, çiçekleriniz çok çok güzeller. Narlarınız da pek iri maşallah. Şimdiden afiyet olsun.
Sevdiklerinizle bahçenizde sağlıklı , mutlu günler dilerim.

hozat
18-10-2009, 13:06
Sevgili SDurul
Öğretmenim diye hitabedilmesi beni mutlu eder,kızar mıyım hiç?
Bu dyguyu sen de tatmışşın,meslektaşız.

Bahçemle ilgili görüşlerine teşekkür ederim.
sevgiler..

Kiraz
18-10-2009, 13:22
Sevgili Hozat, bahçen ve bitkilerin kadar diğer konukların da çok güzeller. Bizde de iki sene önce acı yeşil renkte minik bir kurbağa vardı. Kızım her gün onu aynı yerde bulup kendince anne-kız oyunu oynuyordu:) Bulamayınca kızını arar gibi sesleniyordu (ismini ne koymuştu, unuttum). Bir gün gerçekten bulamayınca üzüldü, neyse ki mantıklı açıklamalar olunca olgun karşılıyor.

Salyangozları ne yapıyorsunuz? Benim bahçemden bir çuval çıkar herhalde ama zehirlemeye de elim gitmiyor. Başka bir yerde oturan arkadaşım, salyangozlarla oynayan komşu oğluna tane başı fiyat teklif etti, ben de gönüllü bir toplayıcı bulacağım herhalde. Geçen gün kapıyı açtığımda, gelen görevlileri, eğilip kapıya dikkatli bir şekilde bakarken yakaladım. Yağmurlarla hızlanan iki salyangoz ev kapısında buz pateni yapıyordu:)

sevim.K
18-10-2009, 14:35
Ne zamandır dolaşmamıştım bahçenizi sevgili Hozat. Yine ilgiyle baktım güzel çiçeklerinizin fotoğraflarına. Begonvilleriniz, ne kadar güzel:).. Sevgiler

hozat
18-10-2009, 18:03
sardunyalar

108622

108623

hozat
18-10-2009, 18:19
Beyaz sardunya

108624

hozat
18-10-2009, 19:19
Sevgili Kiraz,

Bu kızıl kurbağa Şile'deki bahçenin konuğu. Yerli halk "temel kurbağası" diyor.
Salyangozlar Bodrumlu,,
Nemi yapıyrum? Bahçede kirpi var bir kısmını o hallediyor. Ben de avcılığa çıkıyorum kutular dolusu toplayıp bahçenin dışına atıyorum, kuşlar hallediyor.
Bira dolu kap koydum bir tane bile düşmedi içine.
Bir seferinde toplayıp boş bir kaba koydum, sabah kalktığımda hepsi yok olmuştu nası çıkıp nereye gittiler hiç anlamadım.

Uzun sözün kısası en iyi çare gece fener alıp toplamak,çok ciddiyim defalarca yaptım faydası oluyor. Zira zehirleyemiyorum.

Sevgiler...

maki01
18-10-2009, 20:34
Merhaba sevgili hozat,
Sardunyalarınıza bayıldım. Güle güle büyütün.
Saksıdaki bir şey dikkatimi çekti, daha önce bir iki foto görmüştüm ama soramadım. Büyük saksıları bölmelere ayırmak için ayraç gibi ekler mi var? Ben böyle bölmeli saksıya hiç rastlamadım...

imgelem
18-10-2009, 21:19
Bahçemin hikâyesini okuyanlar sıkılmasın diye çok uzatmadım. Devamında tapu idaresinde başımıza gelenler vardı az kalsın evi alamadan dönüyorduk.
sevgilerimle..

O kadar güzel anlatıyorsunuz ki sıkılmak ne demek,çok hoşlanarak okudum.Uygun bir zamanda devamını anlatın bence.
Emekli olsanız da bazı meslekler bırakılamaz..Yani sizler hep bizim sevgili öğretmenlerimiz olacaksınız.

hozat
18-10-2009, 21:30
Sevgili Maki01,

Müthişsin, öyle ayrıntılar yakalıyorsun ki..çok takdir ediyorum.
Bu saksılar Şile'deki bahçede, sardunyalar içinde can çekişir durumdaydı.
Uzun uğraşlardan sonra bukadar oldular.
Saksı çok orjinal ayırmaya çalıştım ama toprak doluydu başaramadım.
Tekrar gidince bu ayrıntıyı çözüp sana yazacağım.

Sakız sardunya sözümü unutmadım yerlerinde ve çok sağlıklılar.
Seninle mutlaka buluşacaklar.

sevgilerimle..

hozat
18-10-2009, 21:47
Çok sevdiğim ama adını bilmediğim bir çiçek. Güneş vurduğu zaman dantel gibi duruyor.

108671

108672

ayşe gül
19-10-2009, 16:22
Bu minik ise okadar korktu ki.. uzun süre sığındığı yerden çıkamadı.

Anneyi ve yavruları çok zor sakinleştirdik. O gün çok üzülmüştüm.

108418

108419

ayy kıyamam çook tatlılar:)

denizkedisi
20-10-2009, 20:41
Sayın Hozat o kediler Bodrum da mı?

hozat
20-10-2009, 21:28
Sevgili Denizkedisi,

O şirin kediler Bodrum'da değiller, İstanbul'da apartman avlusunda yaşadılar uzun süre.

Şimdi anne bahçede, yavrular buldukları sıcak yuvadalar.

* fotğraftaki kavgacılar ise, Bodrumun daimi konuklarıdır.*

108941

denizkedisi
20-10-2009, 22:08
Yuva bulduklarına sevindim.

sevim.K
22-10-2009, 18:01
Beyaz sardunya

108624

Sevgili Hozat ne kadar güzel büyümüşler. :)Diğer sakızlarınız da öyle. Benim katlı açan beyaz sakızım var ama o kadar nazlı ki bir türlü geliştirmeyi başaramadım. Hala çok küçük bir fide görünümünde:(

Adalet Yağcı
22-10-2009, 18:35
Bahçe çok güzel de, sanki hazeranlar eksik gibi geldi bana, vakit geçirmeden çaresine bakmalı.
Kedicikler de harika, çiçeklerimize zarar vermeseler de keşke hep bahçemizde oynaşsalar.

hozat
04-11-2009, 03:14
Şile'de kocayemişler,ormanda neşeli bir görünüm sergiliyorlar

112851

112852

hozat
04-11-2009, 11:06
Çiçeği de kendisi kadar güzel

112865

112866

112867

Güngör Salman
04-11-2009, 11:29
Sevgili Hozat çok güzel görünüyorlar. Ben bahçemde bir kök istiyorum ama fidan satışını hiç bir yerde görmedim.

Vildan Sönmez
04-11-2009, 11:38
Sevgili Hozat, bana şu sıralar gidemediğimiz doğa yürüyüşlerini hatırlattınız.Kerpe ve özellikle Yuvacık'ta orman içinde bir yandan yürür bir yandan da kocayemişleri mideye indirirdik.:(

hozat
04-11-2009, 12:17
Sevgili Güngör,
Şu sıralar Şile'ye gidip geliyorum, orman içinde bir mekandayım.

Okadar çok ki toplamakla bitmiyor.Çelikle yetişiyorsa tederik ederiz.
Bu konuda fazla bilgim yok.
Sevgiler..

hozat
04-11-2009, 12:29
Sevgili Vildan,

Şile'de Ulupelit köyünde orman içindeyim.
Hergün ormanda yürüyüp yeni şeyler keşvediyorum.

Bir de senin gibi güzel fotoğraf çekebilsem,ne iyi olurdu değil mi?

Ormanda gezerken "Cesur" da bana eşlik ediyor.

112878

112879

Güngör Salman
04-11-2009, 13:33
Sevgili Hozat çok isterim ama çelikle yetşirmi benimde bilgim yok teşekkürler.

hozat
04-11-2009, 13:50
Ormanın sunduğu güzellikler.

112884

112886

112887

hozat
04-11-2009, 14:09
Dolaştıkça karşınıza çıkan sürprizler de oluyor.

112892

112893

112894

Vildan Sönmez
04-11-2009, 14:59
Ah ah ah, yine onlardan biri sarı kantaron, bazı yerlerde kuzu kıran deniyormuş...

http://www.agaclar.net/galeri/files/1116-yuvac_k7_019_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=23035&c=710)

Vildan Sönmez
04-11-2009, 15:10
Sevgili hozat iyi bakın belki kırlarda yetişen erikalar da vardır çevrede.
Şile'de görmüştüm, Kasım ayında açıyorlar.

ozbey
04-11-2009, 18:22
Çok sevdiğim ama adını bilmediğim bir çiçek. Güneş vurduğu zaman dantel gibi duruyor.

108671

108672

Sevgili hozat,
doğanın içinden sunduğunuz bu güzelliklerle çok mutlu ettiniz, koca yemişler ağzımı sulandırdı, şöyle bir yutkundum. Ben fidesini almıştım daha büyüyecekte, meyvesini göreceğim inşallah, siz şanslısınız. Cesur, tam adına yakışır bir poz vermiş. Sardunyalarınız çok zarifler. Adını bilmediğiniz bu çiçeğe biz, 'yaprağı güzel' diyoruz. Emeklerinize sağlık.

hozat
05-11-2009, 23:59
Vildan hanım,
Erika dediğiniz bunlar mı acaba?

Fotoğrafları uygun olmayan bir saatte çektim.
O gün çekmek zorundaydım, dönüşte aynı yoğunlukta bulamaya bilirdim.

113023

Bunu araba hareket halindeyken çektim

113024

hozat
06-11-2009, 00:11
ormanın değişmez elemanları "mantarlar"

113025

113026

113027

113028

hozat
06-11-2009, 00:25
11 ekim 2009 Leylaklar açtı çok şaşırdım.
Leylak bir yıl içinde iki kere açar mı?

113029

113030

Adalet Yağcı
06-11-2009, 09:42
Sevgili Hozat, lütfen kendinize haksızlık etmeyin, fotoğraflar gayet güzel :)
Hele mantar fotoğrafları harika, en çok şaştığım şey de leylaklar oldu, ben bir yılda üstelik Kasım ayında açmış bir leylak çiçeğini ilk kez görüyorum, gerçekten enteresan.

Bizim yerimize de bol bol koca yemiş yemişsinizdir umarım, ben hiç bilmiyorum bu meyveyi, fotoğraflarda gördüm sadece.
Keyfiniz bol olsun.

limon
06-11-2009, 14:05
Cesur çok şanslı, ne güzel bir yerde :)
Leylağınız çok güzel çiçeklenmiş, fotoğraf ta çok güzel, elinize sağlık.

Vildan Sönmez
06-11-2009, 15:54
Evet erica ya da süpürge çalısı da diyorlar yanılmıyorsam.
Fotoğraflarınız da güzel. Bazen geçiverirken aceleyle çektiklerimiz belli oluyor. Mantarlarınız çok güzel olmuş.

Bu yıl ikinciye açan leylak değil ama erguvan var bizim buralarda. iklimler şaşırınca çiçekler de şaşırıyor böyle.

Vildan hanım,
Erika dediğiniz bunlar mı acaba?

Fotoğrafları uygun olmayan bir saatte çektim.
O gün çekmek zorundaydım, dönüşte aynı yoğunlukta bulamaya bilirdim.

113023

Bunu araba hareket halindeyken çektim

113024

denizkedisi
14-11-2009, 20:33
Bodrum da yaşayan biri olarak bile imreniyor insan bu bahçeye.Bir daha asla büyük bir kentte,apartmanda yaşamak istemem.

Cumhur Tonba
14-11-2009, 21:04
Sayın Hozat. Cesurla birlikte harika bir yerdesiniz. Keyfini çıkarın. Fotoğraflar çok güzel. Teşekkürler.

hozat
21-11-2009, 01:37
Ormanla içiçiçe olunca Sonbahar kendini daha keskin hatlarla hissettiriyor.
Hurma ağacının bu kadar güzel sarardığını bilmiyordum.

114844 Hurma ağacı

114845 sarı yapraklı olan oya ağacı

[ATTACH]114846[/ATTACH

hozat
21-11-2009, 01:48
Bu kış mevsimini Şile'de geçireceğimiz için kış hazırlıkları başladı.

Odun alınıp kestirildi, soba ve şömine için ayrı boylarda yerleştirildi.

114847

114848

hozat
21-11-2009, 01:55
Üreticiden mısır unu ve kabak aldık.

Bu kabaklar soymadan kabuğu ile pişiriliyormuş,üreten söyledi denemedim.

114849

114850

Kiraz
21-11-2009, 08:42
Çok güzel fotoğraflar. Bu güzelliğin tadına varıp, kışı güzel geçirmenizi dilerim.

nurcanaybay
21-11-2009, 17:29
O mısırların olduğu fotoğrafa bayıldım :)

hozat
21-11-2009, 20:19
Sevgili Nurcanbay,

inan ki ben de çok beğeniyorum bu fotoğrafımı. yorumunla beni cesaretlendirdin,
Şile'de buna benzer çok malzeme var değerlendireceğim.
Sevgiler..

fikreteren
23-11-2009, 04:28
Sayın Hozat bir tabiat aşığı olarak sizi candan kutluyorum.Harika resimler yakalıyorsunuz.Leylağın ikinici kez açtığığ ilk defa gördüm.Gerçi benim bahçemdede armut ağacı ikinci kez armut verdi bakalım ne kadar büyütebilecek.

hozat
23-11-2009, 11:41
Güneş yerini bulutlara bırakmaya hazırlanırken,
açık havayı fırsat bilip yan gelip yatanlar da var.

115111

115112

115113

115114

115115

limon
23-11-2009, 15:17
Sevgili Hozat, bayıldım bu fotoğraflara :) Elinize sağlık.

Harun Parlak
23-11-2009, 15:24
Üreticiden mısır unu ve kabak aldık.

Bu kabaklar soymadan kabuğu ile pişiriliyormuş,üreten söyledi denemedim.

114849

114850

Bu kabaklar yaz ortasında taze iken kabukları ile tükütelir katda biz kabuğu soyar taza fasulye ile karıştırıp haşlandıktan sonra soğanlı acı biberli kavururuz. Çok lezetli olur.
Yalnız şu an kabukları iyice sertleşmiştir kabuğu ile biraz zor tüketilir. Odunsu sert kabuklar rahatsız edici olabilir.

epsody
29-11-2009, 17:33
Sevgili Hozat bayram ziyaretlerim sürüyor, bu ziyaretlerimin kıstaslarını üye arkadaşlarımın profillerinden aldığım bilgiler üzerine düzenliyorum, daha önceleri forumlarda paylaşımlarla tanımadığım arkadaşların içinden seçerken önceliklerimi belirlerken, başta bayanlar sonra öğretmenler daha sonrada bahçe toprak bitki alanlarında ilgili üye arkadaşlarımdan oluşturmaya çalışmaktayım.

Sevgili Hozat bahçenizi ilk defa geziyorum gözlemlerim sizler gerçekten bahçe konusuna verdiğiniz önemin hasasiyetinden dolayı görünüm ve düzenlemesiyle mükemmel bir oluşum sergilemişsiniz sizleri tebrik ediyorum, bahçenizde ortaya koyduğunuz bu güzelliklerde eşinizin payınıda öğrenmek isterdim.

Ben kendimden bahisle, sizin ortaya koydunuz bu bahçe düzenine benim ne ekononim nede yaklaşımım müsait değil, ama benim de bahçe toprak konularında elle tutulur gözle görünür gayretli büyük çalışmalarım var.

Beni esas olarak ilgilendiğim, insanın güzellikler yaratmada verdiği mücadelenin doğa ve çevre ile tarafı. Sizlerde bunu çok iyi başarmışsınız, buradan bir kere daha güzel bir çevre ve doğa adına sizi tebrik eder, bayramınızı kutlarken sağlık esenlik ve mutluluklar dilerim sevgiyle kalın.Saygılar sunarım.

turko-g
29-11-2009, 22:45
Bu kadar saat bu güzelliklerde gezinip zamanın nasıl aktığını farketmedim. İlk fotoğraflar ve gittikçe güzelleşen bahçeniz. Ellerinize sağlık.

Satı Uğurtan
10-12-2009, 15:04
Sevgili hozat, 480 ci resimdekilerin hepsinin keyfine diyecek yok.

hozat
17-03-2010, 18:28
Çoktandır uğramadığım bahçeme sonbhardan kalma bir fotoğrafla yeniden giriyorum.
130817

nergis06
17-03-2010, 18:32
Çok güzel, kartpostal bile bir resim, bahçende mutluluklar dilerim.

hozat
17-03-2010, 18:38
Bu cam güzelİ de içeri alındığı için kışı atlattı.

130821

sevim4
17-03-2010, 19:15
Negüzel sevgili hozat, insanın içi açılıyor baktıça.

hozat
17-03-2010, 19:28
Kışı kolay atlatmaları için mangalı sehpa yapıp, çiçekleri donmaktan kurtardık.

130827

hozat
17-03-2010, 21:20
Her zaman sadık,hep uyanık ve adı gibi CESUR.

130855

berduray
17-03-2010, 22:14
Çok hoş bir resim Sayın Hozat...ahşap arka fonda nefis durmuş...

Cesur'un cinsdaşından vardı bende de ama yollamak zorunda kaldım.

hozat
18-03-2010, 16:15
Salyangozlar iş başında hiç bir enggel tanımıyorlar.

130970

130971

Hhatice
18-03-2010, 16:21
Her zaman sadık,hep uyanık ve adı gibi CESUR.

130855

Bizimde var aynısından bir yaşında olacak Nisanda ARYA ismi çok tatlı çok akıllı eş arıyoruz ona cesurun sevgilisi var mı?:))

Hhatice
18-03-2010, 17:32
Sevgili Hhatice,

Bağlı olmadığı bir gün ortalıktan yok oldu, nasıl becerdiyse tel örgüden bir açık bulup kaçmış.
Çok aradık, akşama doğru perişan bir halde geldi. Sanıyorum başka bahçelerde yaşayan bir kız arkadaşı oldu.Yeniden bağlandığında çok ağladı.

:))) Çok güldüm kıyamam ona ben bizde korkuyoruz köyde olmadık birine aşık olursa diye :)

hozat
18-03-2010, 18:24
Salyangozlardan en çok zarar gören de bu etli ve sulu yapraklar olmuş.

Ağızlarının tadını biliyorlar.

131026

131027

berduray
18-03-2010, 23:34
Haklısınız, sukulentlere bayılıyorlar, benim de yılbaşı çiçeğime ne olmuş araştırmalarım sırasında saksıya yapışmış bir salyangoz bulmuştum.

Satı Uğurtan
26-03-2010, 11:24
Sevgili hozat,haklısınız Güngörün ektiği tohumlardan çimlenmeyen görmedim sevgiler.

Adalet Yağcı
26-03-2010, 14:38
Sevgili Hozat, nihayet bahçenize kavuşmuşsunuz.
Cam güzelini ben Mersin ikliminde bile böyle canlı tutamadım, harika görünüyorlar.

Bu arada, Cesur da pek bi güzelmiş, salyangozları nasıl avlayacağını öğretseniz sizi büyük bir sıkıntıdan kurtarırdı :)

Benim solanumlar kupkuru dal gibi, sanki ölmüşler, bu seneyi atlatsalardı alışırlardı, sizinki ne durumda.

Güzel çiçekler görmeyi özlemişiz, fırsat oldukça fotoğraflayın, kolay gelsin.

hozat
26-03-2010, 20:46
Ssevgili Adalet,

Ben Bodrum 'da değilim. Bu fotoğraflar İstanbul Şile'den. Orası kim bilir ne durumda güveniğimiz bir komşunun elinde.Nisan sonu gidip döneceğiz.

Burası da çok güzel, orman içinde bir köy,yayla gibi her zaman serin.En iyi yetişen çiçek "ortanca"Ihlamur ve çam ağaçları içinde beş dönümlük bir arazi ama ben kiracıyım. Dört elle sarılamıyorum daha çok ormanda vakit geçiriyorum.
Sevgilerimle

Sebahattin Sargın
31-03-2010, 15:14
Bu sene sanırım herkes salyangozlardan şikayetçi :)

486. mesajdaki fotoğraf çok güzel gözüküyor, Cesur ve ağaç yaprakları çok hoş çıkmış. En kısa zamanda yeni fotoğraflarınızı bekliyoruz...

Sevgiler ;)

hozat
31-03-2010, 23:21
Şile'de bahar hep biraz geç kalır. Çiçekler bu hafta açtı.

133306

hozat
31-03-2010, 23:36
Bu da kırmızı erik ağacının çiçekleri.

133309

uzman16
01-04-2010, 10:08

108671

108672

Bu bahçe çok güzel. Maşallah. Begonvillere bak bak doyulmuyor. Nasıl da güzeller. Herşey süper.

Bu yukarıda bahsettiğiniz çiçeğin adını öğrenebildiniz mi? Tohumdan mı çoğalıyor? Renginin albenisi çok.

Güler
01-04-2010, 10:19
Çiçekler güzel olmasına güzel de ben arkadaki sedire ve dantellere bayıldım. Tam nostalji.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=598890&postcount=490

fikreteren
01-04-2010, 17:54
Sayın Hoazat hepsi çok güzel.Salyongazların maşallahları var.Nasıl beslendikleri belli.

hozat
10-04-2010, 20:22
Güler Hanım çiçeklerin arasından bu köşeyi farketmişti,

daha ayrıntılı bir açıdan görünüşü

135421

hozat
10-04-2010, 20:33
Sedirin üst bölümü

135426

hozat
10-04-2010, 20:36
Bu cam güzeli de kuzinenin üzerinde kendine yer buldu.

135427

hozat
10-04-2010, 20:52
Sedirli köşenin dış cepheden görünüşü(çıkıntılı bölüm)

135435

cemo
10-04-2010, 21:06
Kuzine ve sedire bayıldım sevgili hozat. Sağlık ve mutlulukla keyfini cıkartın.

hozat
10-04-2010, 21:07
Yaz başında çektiğim görünüşü

135444

sevim4
10-04-2010, 21:41
Çooook bayıldım herşeye diyecek bir kelime bulamıyorum sağlıkla oturun.

hozat
10-04-2010, 21:47
şömine kuzineye hasretle bakıyor, bu kış pabucu dama atıldı.Kuzine kadar ısıtamadı evi.

135471

fikreteren
10-04-2010, 21:55
sayın hozat çok güzel.Elllerine sağlık

hozat
10-04-2010, 21:58
Baklalar çiçekte, lahanalar tohum yapmaya hazırlanıyor.

135473

135474

hozat
10-04-2010, 22:04
Çilekler yeni uyanıyor, enginarlar nazlanıyor.

135475

135476

hozat
10-04-2010, 22:12
Yeni yeşerdi fındık dalları,

135481

Uyanmaya başladı leylak dalları.

135480

hozat
10-04-2010, 22:24
favorim,durmadan açıyor.

135484

hozat
10-04-2010, 22:32
Sevgili Sevim4,

Şöyle oymalı bir MARAŞ sandığı bulursam ne güzel olur değil mi?
İlgin için teşekkürler.

hozat
10-04-2010, 22:35
Sn. fikreteren,

Ben de sizin bahçenin her halini çok beğeniyorum,emekleriniz boşa gitmiyor.
Teşekkür ederim.

Sevgili sevim4,
şöyle oymalı bir maraş sandığı bulsan ne güzel olur değil mi?

İlgin için teşekkürler.

Cumhur Tonba
10-04-2010, 22:35
Sayın Hozat,
Ayçekirdeklerini Salı ya da Çarşamba günü postaya vereceğim. Ekmek için acele etmeyin. Nisan sonunu bekleyin.

hozat
10-04-2010, 23:23
Bahar olsunda seyredin, nasıl süsler çayırları,

şair doğru söylüyor.Hertaraf papatya

O GÜN HAVA KAPALIYDI TAM AÇIK DURMDA DEĞİLLER.

135503

dağ çiği
10-04-2010, 23:25
Sayın hozat bayıldım evinize yeşillikler içinde rüya ev gibi.Dantelli sediriniz çiçekleriniz her şey okadar uyumluki ne söylesem az.Sağlıkla huzurlu bir ömür geçirirsiniz inşallah evinizde,güzel bahçenizde.

hozat
10-04-2010, 23:43
Sevgili dağ çiği,

Avatardaki isminiz ne kadar güzel ve anlamlı.

Yüreğinizde bir okadar güzel,içtenlikle yazdıklarınızı okudum ve mutlu oldum.
Sevgilerimle

Sevgi Durul
10-04-2010, 23:53
Sevgili Öğretmenim, bahçenizdeki tüm güzelliklerin yanı sıra dantel örtülerinize, kırlentlerinize, kuzinenize, yeşillikler arasındaki evinize bayıldım. Sevdiklerinizle beraber, sağlıkla huzurla oturun inşallah.

Satı Uğurtan
11-04-2010, 00:19
Sevgili ablacığım,tam size layık ev ve bahçe sağlıkla oturun ve tadını çıkarın sevgiler.

sevim4
11-04-2010, 12:43
Almak isterseniz yardimcı olurum gerçekdende oymalı sandık çok yakışır.

Kiraz
11-04-2010, 13:40
Sevgili Hozat, sağlıkla keyfini çıkarmanı dilerim. Güler Hn'ın köşesini ben de çok sevdim, orada kahvenizi içerken kulaklarımı da çınlatın :)