View Full Version : Hozat / Bahçe
Dikenli bir bitki,çit olarak kullanlar var,
Benim bahçede, setler üzerinde çok vardı.
Dikenleri çok batıyor diye, eşim çoğunu çıkardı.
Önce yıldız şeklinde beyaz çiçekler açıyor.
185239
Sonra, kırmızı kırmızı meyveler veriyor.
185240
Her şeye rağman görüntüsü çok güzel.
"Natal eriği" diyorlar.
Sevgi Durul
22-12-2010, 07:39
Sevgili öğretmenim, güzel görüntülerle, içinde bulunduğumuz soğuk günlerde, içimizi ısıttınız. Emeğinize, yüreğinize sağlık.
Starliçe kelimesini duyunca aklıma her nedense kraliçe kelimesi geliyor. Onlarda kraliçe gibiler, maşalllah. Alımlı, gösterişli ve mağrur. Yetiştirilmeleri ve iklim istekleri hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? Sevgiler...
Sevgili Hozat, fotoğraflar yine çok güzel. Güzel sohbetinizi de özledim, umarım toplantıda görüşürüz.
Bu kaktüs, davetsiz misafir olarak balkondaki saksıya gelip yerleşti.
185250
Kıyıp ta çıkaramadım. Kısa zamanda yerine alıştı ki, aldı başını gidiyor.
Ne yazık ki, Kasım ayında yerinden çıkarmak zorunda kaldım
185251
Selehattin 67
22-12-2010, 09:40
Bahçeniz çok güzel begonviller gerçekten harika
ciceksever70
22-12-2010, 09:43
Sevgili Hozat karlar altinda oldugumuz bu günlerde bana bahari hatirlattiniz. Bahcenizin güzelligine söyleyecek söz zaten bulamiyorum. Inanin bahar gelsin diye gün sayiyorum. Sevgiler.
Benim "İgiliz sarmaşığı" dediğim,
Latincesi: "Senecio angulatus" olan bu çiçeğin, gerçek rengini en iyi veren fotoğrafını buldum.
Berduray görmek istemişti.
185255
Satı Uğurtan
22-12-2010, 11:42
Bu da yenilerden.
Çok çabuk gelişti.
Sakız sardunyasına benziyor,yayılıcı ve sarkan bir tür.
"İngiliz sarmaşığı" diyorlar.
185117
185118
Sevgili ablacığım, çok güzel çiçek açmış, bende bu yaz Bodrumdan getirmiştim, daha benimki çiçek açmadı, umarım seneye açar.
Güngör Salman
22-12-2010, 12:34
Dikenli bir bitki,çit olarak kullanlar var,
Benim bahçede, setler üzerinde çok vardı.
Dikenleri çok batıyor diye, eşim çoğunu çıkardı.
Önce yıldız şeklinde beyaz çiçekler açıyor.
185239
Sonra, kırmızı kırmızı meyveler veriyor.
185240
Her şeye rağman görüntüsü çok güzel.
"Natal eriği" diyorlar.
Carissa macrocarpa ( Natal Eriği )
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14909&highlight=natal+eri%F0i
Bunların da hakkını yememek lazım.
Kasımın 26'sında ayrıldım, halâ çiçektelerdi.
185270 ıtır
185271 japon gülü
185272 japon gülü
185273 mercan
185274 sarı mine çalısı
Güngör Salman
22-12-2010, 16:53
Çok güzeller, ıtırın bu halini yerinde görmek isterdim.
Bahçenin yenilerinden.
Geçen yıl dikmiştim. Durumu iyi.
Bodrum'da "çin gülü" diye satılıyor.
185113
185114
Sevgili hozat; Bu çin gülünü çelikten üretmek mümkün mü.? Eyeruygun ise sizden bir iki çelik göndermenizi rica ederim, bu gülleri geliboludaki ve eyüpteki bahçemde yetiştirerek sizeleri gönülden anarak bu güzelliğin çoğalmasını sağlıyabiliriz, sevgilerimle teşekkür eder iyi günler dilerim.
Sevgili epsody,
Ben, çelikten üretmedim. Pazardan aldım.
Bodrumda, çok pahalı olmuyor,en fazla 5TL'ye alıyorsunuz,Mart ayında gideceğim bana hatırlatın size köklü getireyim.
Bir güzelliği çoğaltmak beni de mutlu eder.
Onlar ortak yaşamaktan şikayetçi değiller.
185526
185527
"Natal eriği" meyvelerinin yakın çekimi.
185528
185529
185530
Sevgili Hozat, 814 no.lu mesajdaki , 2. fotoğrafta pandora yasemini mi var? Çiçeklenme ne zaman oluyor? Bana verdiğiniz tohumlardan çimlenenler 70-80 cm olunca uçlarını budadım, soğuğa karşı içeri aldım, tekrar yeni sürgünler veriyor.
Sevgili Kiraz,
Seni tebrik ediyorum çimlendirmeyi başarmışşın.
Bu yasemin yedi yıldır bahçemde, tohumları üstünde kalıyor,dikkat ettim döküldüğü yerlerde bir tek sürgün göremedim. Çelikten tutturabilmiştim.
Çiçeklenme dönemi çok uzun baharda başlıyor, yazın çok yoğun açıyor, sonbaharda bile üzerinde görebiliyorsun.
Ben kendisinden çok memnunum.
Çok güzeller ellerine salık.
Sevgili Kiraz,
Seni tebrik ediyorum çimlendirmeyi başarmışşın.
Bu yasemin yedi yıldır bahçemde, tohumları üstünde kalıyor,dikkat ettim döküldüğü yerlerde bir tek sürgün göremedim. Çelikten tutturabilmiştim.
Çiçeklenme dönemi çok uzun baharda bailıyor, yazın çok yoğun açıyor, sonbaharda bile üzerinde görebiliyorsun.
Ben kendisinden çok memnunum.
Koyduğum yer çok aydınlık, ısı da bahar gibi, pek sanmam ama belki içeride de açar.
Benol Hazaroğlu
24-12-2010, 17:50
Sevgili hozat
Bahçeni bu gün keşfettim.Üyeliğime geç aktif olmakla neler kaybetmişim bir kere daha anladım. Şiir gibi anlatımınız ve güzel resimlerinizle bana çok güzel bir gün yaşattınız.Çok teşekkür ederim.
Sevgili Benol Hazaroğlu,
"Neler kaybetmişim bir kere daha anladım" diyorsun mesajında.
Ben de sana:" Hiç bir şey için vakit geçmiş sayılmaz"diyorum. Yeterki gönül istesin.
Şiir gibi anlatıma gelince. Öncelikle güzel sözlerine teşekkür ediyorum.
Sitemiz: Türkçeyi, doğru kullanmaya özen gösteren bir anlayışı benimsemiştir.
Türkçe: İmlâ kurallarına dikkât etmenin yanında, anlatım biçiminin düzgünlüğü ile de dilimizin özelliklerini öne çıkarır.
Bu kuralları uyguluyarak yazdıklarım, kulağınıza hoş gelmiş.
Siz de bahçeme hoş geldiniz.
fikreteren
25-12-2010, 07:16
Sevgili Hozat, onlar hiç bir zaman bir arada olmaktan şikayetçi olmadılar ki.Sdece bizden sevgi,ilgi ve bakım istiyorlar.Ellerinize sağlık.
Bir de, şu başkalarının gözden çıkardığı malzemeleri bahçeye taşımasam...
Bu bambu koltuğu, kaderine terkedilmiş durumda gördüm.(Şile'de)
Güneş,yağmur,rüzgâr yemektekten, gerçek cazibesini kaybetmişti.
Güzelliğini geri getiremeyeceğime göre, ben de onu giydirdim.
Bir süre konuğum oldu, tabii eşim atıncaya kadar.
186076
Bu kuş kafesi de, kızımın gözden çıkardığı bir malzeme.
Bodrum'da kaysı ağacına asıldı.
186077
Sevgili hozat, bence çok hoş olmuş kafesle horoz.
Bu banklar, bir akrabamın deposunda kırık dökük haldeydi.
Şile'de köpğimiz Cesur, çiçekleri kırıp dökmesin diye, önlem almak için kullandım.
Yerde duran toprak çanak ise, "güveç" yapılan bir çömlekti.
186091
İçine "sarı kantaronlar" koyduğum bu vazo ise, gözden çıkarılmış bir avizeden alındı.
186092
İlk defa görüyorum bunu. :)
günebakan
27-12-2010, 22:27
Sevgili Hozat sarı kantaronlar muhteşem görünüyor ben de ilk defa gördüm harikalar:) Ayrıca eski dediğiniz bence eski olmayan eşyalardan böyle güzellikler çıkarmanız da çok güzel sizin yeriniz de olsam bende böyle hiç birşeyi atmazdım:)
Bende ilk defa görüyorum kantaronları çok güzel.
Orhan Özbilgiç
30-12-2010, 14:24
Evet. Kafes fikri çok hoşuma gitti.
Yıllar önce beşlediğim Muhabbet Kuşlarından kalma bir tanede İstanbul' daki evimizde var. Benzer bir uyggulamayı bende yapacağım.
Aklınızla bin yaşayın!, Sevgili Hozat.
Aslında benimde banklara ihtiyacım var. Ama bizim oralarda, ahşap sürekli nemden kararıyor. Vernik çatlayıp dökülüyor. Bize ya pvc yahut ahşap görünümlü olanlarından gerekli. Bakalım sıra ona ne zaman gelecek. Peyzaj da, o kadar çok eksik var ki!
Sarı kantaronun bu kadar semizini görmemiştim. Hormonlu mu ne?:p Ama çok güzel bir mekanda oturuyor. Elinize sağlık.
Öğretmenim;
Yeni yıl hepimize, sağlık içinde, hep mutluluklar yaşatsın.:)
ezgili dünyam
30-12-2010, 15:18
Bende yıllar önce arabayla bir yere giderken, bir çay bahçesinden bambu koltuğu çöpe attıklarını görmüştüm. Dönüşte aynı yerde olduğunu görünce, eşimi zor ikna edip koltuğu arabaya almıştım. İlk görünüşte sağlam gibiydi ama, bir zaman sonra içi ufalanmaya başladığında mecburen attık. Garibim koltuk, iki kere çöpe atılmış oldu. Sarı kantoron bizim bahçemizde doğal olarak vardı ama, yıllar içinde kaybolmuş. Genede yakınımızda bir yerlerde açtığını görüyorum. Çok severim bu çiçeği, mutlaka bulup çiçek bahçemde çoğaltacam.
ezgili dünyam
30-12-2010, 15:21
Ardiya temizlerken ne bulduysam ya çöpe atıyorum, **** hurdacıya satıyorum çünkü zaman içinde kapıdan girilemez duruma geliyor. Ama bazılarına pişman oldum. Eski büyük küveti hurdacıya sattığıma ve kuş kafeslerini çöpe attığıma. :(
Orhan Bey,
Bu kafesi kim görse beğeniyor, tavuğun alatında kuru çam iğneleri var.
İlham verdiği için mutlu oldum. Fotğrafını görürüz artık bahçenizde.
Saygılar..
Sevgili hozat bahçenize sözüm yok çok güzel. Üretken, yaratıcı ellerden çıkan düzenlemeler de çok hoş yakışmış bahçeye. Sarı kantaron çok göz alıcı. Benim büyütmeyi istediğim bir bitki çokta yararlı.
İyi yıllar diliyorum size sağlık ve huzur diliyorum tüm ailenizle, dostlarınızla. Sevgiler:)
Cumhur Tonba
30-12-2010, 18:35
Sayın Hozat,
Bilirim ki siz gelinciği çok seversiniz.
http://www.elvinhulyac.com/gelincigin-hikayesi
Yücel Canpolat
01-01-2011, 15:12
2011 yılında her şey gönlünüzce olsun:)
fikreteren
01-01-2011, 20:08
Sayın Hozat gözden çıkarılanlar işe yaramışlar.Bahçenize yakışmışlar.sağolun.
Sevgili Hozat,
Pazar günkü botanik bahçesindeki üye arkadaşlarımı tanıma adına katıldığım doğasever insanların içinde sizide yakından tanıma fırsatım oldu.
Sizi tanıdıktan sonrada ilgili çalışmalarınızı takip etmek bahçenizdeki etkinliklerinize bakarak bu kısa tanışmışlığın hakkını vermekti niyetim, hepimiz bir doğaseveriz her ne kadar faklı yalaşımlar sergiliyerek meraklarımızı hobilerimizle ortaya koyup ifade etmek kişisel özelliğimizi yansıtan güzellikler ortaya koyarak paylaşımlarla da bilgi sürecine katkı sağlamaktayız.
Bahçe çalışmalarınız içinde gördüğüm güzelliklerin paylaşımlarına yorum yapmadan geçmem sizin bu ortaya koyduğunuz bahçenizdeki güzelliklere haksızlık olacaktı, çalışmalarınızda kutluyorum, başarılar diliyorum tüm güzellikler sizinle olsun sevgiyle kal.
furkan yıldız
04-01-2011, 11:19
Sevgili Hozat, siz bu yaratıcılıkla daha çok güzel işler yaparsınız ama sandalyeye üzüldüm :(
metintekin143
23-01-2011, 16:51
Bir de, şu başkalarının gözden çıkardığı malzemeleri bahçeye taşımasam...
Bu bambu koltuğu, kaderine terkedilmiş durumda gördüm.(Şile'de)
Güneş,yağmur,rüzgâr yemektekten, gerçek cazibesini kaybetmişti.
Güzelliğini geri getiremeyeceğime göre, ben de onu giydirdim.
Bir süre konuğum oldu, tabii eşim atıncaya kadar.
186076
Koltuk hala güzelmiş.
Çok sevdiğim gelinciklerle ilgili bir video yükledim.
Bunu ilk defa deniyorum, tüm sayfayı almış.Bir yerde bir hata var ama nerede bilmiyorum?
http://www.facebook.com/Sevgi.Adasi.Mavi#!/video/video.php?v=121872927878379&oid=105489536161118&comments
Cumhur Tonba
06-02-2011, 23:35
Bana neler neler anlatıyor.
191690
AĞAÇLAR NET. SİTESİ ÜYELERİ SEVGİ PAYLAŞIM GURUBU" grubuna
Riitta Kavak tarafından eklenmiş. Çok güzel. Sizinle paylaşmak istedim.
ciceksever70
07-02-2011, 12:43
Kantaronlar gercekten bu kadar iri mi yoksa yakin cekim mi yaptiniz? Cok görkemli cikmis. Bizim bahcede kendiliginden orda burda cikiyor ama pek minikler.
Sevgili çiçeksever70,
Kantaronlar makro çekim değil, size doğada ki görünümünü de yükledim.(şile)
191753
Bunlar daha geç çıkıyor ortaya (temmuz ve ağustos) çiçekleri çok küçük oluyor.
sanıyorum ilaç olarak bu türü kullanılıyor.
191754
ciceksever70
11-02-2011, 14:38
Sevgili çiçeksever70,
Kantaronlar makro çekim değil, size doğada ki görünümünü de yükledim.(şile)
191753
Bunlar daha geç çıkıyor ortaya (temmuz ve ağustos) çiçekleri çok küçük oluyor.
sanıyorum ilaç olarak bu türü kullanılıyor.
191754
Gercekten muhtesemmis sevgili Hozat. Benimkiler ikinci resimdekilerden yaz sonu acip sonbahara kadar kaliyorlar. Demek ki iki cesidi var. Sevgiler.
Bahçenizi zevkle gezdim harika ellerinize saglık....
Sevgili Hozat, bahçenizi keyifle gezdim ben de. Bahçeye konuk olan kaktüsünüz Opuntia yerinde çok güzel, gözüme takıldı kaldı. Mercan ne kadar güzel gelişmiş halde. Yeşiller arasında çiçekleriyle çok canlı duruyor.
Bambu koltuğu kaderine teslim etmemişsiniz ve çok da güzel bir dinlenme yerine dönüşmüş bu güzel bahçede. Ellerinize sağlık, herşey çok güzel. Sevgiler...
:mad:Nendense cok kiskandim,oysaki hic kiskanc degilimdir.
Ellerinize saglik!
Sevgili dostlar,
Bahçeme gittim 18 gün kaldım ve döndüm.Söyleyeceklerimi aşağıdaki dörtlükler çok iyi anlatıyor.
Vardım ki yurdundan ayak göçürmüş
Yavru gitmiş ıssız kalmış otağı
Camlar şikest olmuş meyler dökülmüş
Sakiler meclisten çekmiş ayağı
Zihni dert elinden her zaman ağlar
Sordum ki bağ ağlar bağ u ban ağlar
Sümbüller perişan güller kan ağlar
Şeyda bülbül terk edeli bu bağı.
Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur atasözümüzün açıklaması bu yıl benim bahçem için geçerli.
Sevgi Durul
28-04-2011, 22:55
Sevgili dostlar,
Bahçeme gittim 18 gün kaldım ve döndüm.Söyleyeceklerimi aşağıdaki dörtlükler çok iyi anlatıyor.
Vardım ki yurdundan ayak göçürmüş
Yavru gitmiş ıssız kalmış otağı
Sevgili Hozat, dörtlükler çok hüzünlü. Hiç görüntü almadınız mı?
Görüntüler var sevgili durul, yükleyeceğim hazırlıyorum.
Biz iki yıl İstanbul şile'de kalınca Bodrum'u ihmal ettik. Ara sıra uğradık ama devamlı kalmayınca bahçe sizden hıncını alıyor.
Önce "feniks" yalancı hurma ağacım gitti.
207087
Kocaman hurmayı bu kozalarda büyüyen kurtlar yemiş
207088
Kozalardan çıkan kocaman larvalar ve yumurtayı bırakan ergin böcek.
207090
Gittiğimize böyle bulduk.
207111
207112
ve sonuçta kesmek zorunda kaldık.
207113
Sayın Hozat hurmaya çok üzüldüm. Geçmiş olsun.:(
Sayın Hozat,yeni üyelerdenim,bahçeleri gezerken size de uğradım.Harika bir bahçeniz olduğunu gördüm,keza evinizde öyle. Çiçekler ağaçlar hepside çok keyifliymiş.Fakat son sahifedeki hali yazdığınız,şarkı sözleri ile birlikte içimi yaktı.Bende bitki hastasıyım,size akıl vermek gibi olmasın ama keşke kesmeseydiniz.Bazı inşaatlerimizin bahçelerinde toplam 8 tane feniks yetiştirdim,kuzeye bakanlarda benimde başıma bu olay geldi ,kuruları temizleyip bekledik,ve canlandılar. Geçmiş olsun siz sağ olun efendim.Sizde bu aşk varken daha çok cennet bahçeleri edinirsiniz.Renkli baharlar dileğiyle efendim.
Çok geçmiş olsun. :(
Ama siz yerine bir başka güzellik koyarsınız. Yeter ki bahçe sevgimiz hep var olsun...
Adalet Yağcı
29-04-2011, 09:28
Sevgili Hozat;
Yalancı hurmanız için üzüldüm.
Şu küçük kurtların azmine bakın, koca ağacı bitirmişler.
Ağacınızı güzelce ilaçladıktan sonra kendi haline bırakın bakalım, tahminimce yeniden filizler verecektir.
İnşallah diğer bitkilerinize ulaşamamışlardır.
Bu arada gelincikleriniz yine şan veriyor.
Sevgili Hozat hurmanız için üzüldüm sevgili gilana katılıyorum siz yerine başka bir güzellik koyarsınız saygılar...
Sevgili Hozat, geçmiş olsun, ağaca üzüldüm, umarım başka zarar yoktur.
Gelincikler harika....
furkan yıldız
30-04-2011, 08:19
Yılların emeğini nasıl çürütebilmişler hayret doğrusu. Senden kıymetlimi ablacım üzülme sen yeterki
Cevap yazan tüm sevgli arkadaşlarım,
Mesajlarınızla beni yüreklendirdiniz sağolun. Benim korkum, bu nalet böcek sitedeki onlarca palmiyeyi yok etmiş.Acaba diğer bitkilere de zarar verir mi diye?
İki büyük ağacımı da çok derin sıfır kalacak şekilde budadık, onlarda da başka türlü bir hastalık olmuş, üstelik bu konuda kimse birşey bilmiyor.
Kapının iki yanındaki bu ağaçlar da hastalanmıştı,budamakla kurtarabileceğimizi düşünüyoruz. Yaprakları böcek kaynıyordu.
207986
207987
Sevgili hozat, geçmiş olsun. Sitenizde genel bir ilaçlama yapılmıyor mu? Bu hastalık başka yerlere de bulaşmaz mı?
Siz bir, iki ağaçla kurtarırsınız da etrafa yayılırsa sonu kötü olur.
Ben de inanıyorum ki sen çoook daha güzellerini meydana getirecek kapasitedesin.
Bizlerin en büyük şansızlığı bu mekânlarımızda devamlı oturmayışımız. Git-gel ile bu iş ne yazık ki fazla olmuyor. Hep oralarda otursak pek çok şeye anında müdahale edebilme şansımız olur. Ama böyle ne yapalım, Allah sağlık ve ömür versin de uğraşalım.
şimdi hüznü bırakıp biraz da çoşkuya döneyim.
Ağaçlar fire verdi ama, bahçe tabanında kır çiçeklerinin şöleni var
Gelincikler sarmış heryanı,
207993
207994
dayanamadım girdim aralarına poz verdim.
207995
207996
günebakan
02-05-2011, 10:58
Gelincikler her zaman sevmişimdir onları çok güzeller baharın habercileri bence sizde gelinciklerin annesi olabilirsiniz sevgili Hozat çok güzel görüntüler:)
ayazkentli
02-05-2011, 11:37
Sn. Hozat hanım,
bu yıl ağaçları kollamak için her yörede, hepimizi zorlu bir mücadele bekliyecek gibi duruyor. Daha sıcaklar gelmeden bir çok ağaçta, önce'ki yıllara göre, bir çok zararlı (hastalık ve böcek istilası) baş göstermeye başladı. Bitkilerimiz umarım en az zararla atlatırlar.
Gelincikleri görünce hemen aklıma çocukluğumuzda yaptığımız lale (gelincik) şurupları geliyor.
Mahallenin bütün çocukları olarak, bu aylarda hepimiz elimize gazoz şişelerini alır, ince bir çomak yapar ve gelincik yapraklarını şişeye doldurup, üzerine su ilave ederek çomakla vura vura çalkalayıp, yaprakların özünü çıkartırdık. Sonrada çay süzgüsü ile süzüp, şeker ilave edip içerdik.
Çok güzel tadı ve kıpkırmızı rengi olurdu. Aynı şeyi gelincik olmadığı zamanlar gül yaprakları ile yapıyorduk ama gelinciğin tadı başka oluyordu.
sevgili günebakan, sevgili ayazkentli,
Ben onlardan hiç vazgeçmedim, onlar da beni bırakmıyorlar.
Senin çocukken yaptığın şerbetleri her yıl yaparak; Bu nostaljiyi geçmiş yılların tozlu raflarından indiriyorum unutulmasın diye.
208164
Bir de bu gelin kızlar var, biz bebek yapmayı onlarala öğrendik. Biraz büyüyünce de bez bebekler yapmaya başladık.
Bu yıl 5 çocuğa öğrettim gelincik bebek yapmayı çok mutlu oldular.
208165
208167
208168
Ferda Ülkümen
02-05-2011, 18:34
Cevap yazan tüm sevgli arkadaşlarım,
Mesajlarınızla beni yüreklendirdiniz sağolun. Benim korkum, bu nalet böcek sitedeki onlarca palmiyeyi yok etmiş.Acaba diğer bitkilere de zarar verir mi diye?
Sevgili hozat,
Palmiye hastalık ve zararlıları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5478) başlığında bu konuda bilgiler var.
Sevgili Hozat, çok geçmiş olsun, inşallah diğer ağaçlarınız zarara uğramaz.
ciceksever70
06-05-2011, 19:43
Gelincikler nefis... Ama en cok sira sira dizilmis suruplari ve bebekleri begendim.
ligustrum
06-05-2011, 20:44
Sayın hozat; Gelincik şurubu yapımı, ayazkentli' nin belirtiği gibi mi?
Saklama şekli ve süresi ne kadar?
Sağlıklı günler dilerim.
fatma sunay
06-05-2011, 20:58
Geçmiş olsun Hozat hocam üzülmeyin. Gelincikler harika gene şurupları dizmişsin afiyet olsun.
Vildan Sönmez
06-05-2011, 21:37
Sevgili öğretmenim, gelincikler ne de güzel olmuşlar, siz de ne güzel yakışmışsınız onlara. Şiir yazasım geldi ama nerde......
Sevgili Hozat Gelincikler harika içinde sizde olunca dahada güzel olmuşlar.. gelincik şurupları bebekler çok güzel görünüyor bayıldım bebeklere ellerinize saglık...
Sevgili öğretmenim, gelincikler ne de güzel olmuşlar, siz de ne güzel yakışmışsınız onlara. Şiir yazasım geldi ama nerde......
Değil mi? Oysa kendisi olsa bu güzel fotoğraflara kimbilir ne güzel bir şiir yazardı...
Şiir yazamam ama şu sıra Sezen Aksu'nun Beyaz sayfa diye bir şarkısının sözlerine bayılıyorum. Diyor ki...
Tanrım bunu saymıyorum affet
Bir hayat yetmiyor öğrenmeye
Ne çabuk geçmiş seneler hayret
Ben daha yeni başladım büyümeye
Aklım gelmedi hâlâ başıma
Bunu deneme diye farzet
Çok harcadım çok ziyan ettim
Gençtim güzeldim cahildim
Sandım ki bu bahçede kış yok
Derken hakikatle uyandım
Göz açıp kapayıncaya gül solmuş
Bülbüller figanda
Donmuş duvarda fotoğraflar
Bir varmış bir yokmuş...
nurcanaybay
09-05-2011, 17:48
Sevgili Hozat ;
şu sıralar dağ taş gelincik ve ne zaman nerede görsem sizi hatırlıyorum.
Mum çiçeği Sn.Özbey'i
Menekşeler Gilan'ı
Suculent'ler Cemo'yu
Gelincik dendiğin de de sizi :))
Merhabalar...!
Bahçenizi yeni farkettim bu ne güzellik tebrik ederim. Alınış macerasıda inanın imarı kadar heyacanlı ve güzelmiş. Bir bürokratı dize getirmek zor iştir bilirim ancak hep iç işleri bakanlarının dediği olur nedense. Tebrikler her şey arı ve çok güzel duruyor tıpkı yüreğinizdeki coşku gibi. Şiiri sevgili LİMON dillendirmiş daha ne desin. Arasıra göz ucuyla da olsa ziyaret ederim artık.
Kolay gelsin bu toprakların YAZANI OZANI. Kendine iyi bak olurmu?
Saygıyla.
Sevgili Hozat, özlettiniz...
Bu güzeli tanıdınız mı?
217731
Sıkış-tepiş onlarca bitkinin olduğu bir saksıda halinden gayet memnun çiçeklerini sergiliyor. Ne güzel bir renkmiş çiçekleri... Çok teşekkür ederim.
Gelincik bebekler müthişmiş :D
Sevgili Hozat Ablacım;
Gelincik bebekleri görünce içim huzur doluyor. Dakikalarca seyrediyorum. Ellerinize sağlık.
Bu harika bebekleri yapmayı bizede öğretin. Lütfen, lütfen. :))
yesimucer
19-12-2011, 11:35
sayın hozat,
gelincik bebekleriniz harika, ben de küçükken yapardım,
hatırlattınız tekrar.
Manolya_
30-12-2011, 23:15
Sevgili Hozat Hanım,
Agaçlar net sayesinde sizin gibi zarif ve yüreği sevgi dolu bir hanımefendi ile tanışmak benim için büyük onur.
Yeni yılda size ve tüm ailenize sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.
Sene boyunca hayallerinizinde ötesinde güzel günler geçirmesini temenni ediyorum. Daha nice güzel seneler.
Selam ve sevgilerimle
Asu
Sevgili Hozat yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Sevgili Hozat yeni yılınız kutlu olsun.
ciceksever70
31-12-2011, 22:35
Sevgili hozat, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.
Benol Hazaroğlu
01-01-2012, 13:38
Sevgili hozat
Sağlıklı güzel neşeli günlerle dopdolu bir yıl dilerim.
kırparak fotoğraf küçültmeyi öğrendim,bu bir denemedir
263181
Sevgili hozat, baharla Bodruma yerleşmelerim başlıyor. Yeni bir bahçe beni bekliyor. Abla olarak yardımlarını beklemiyor değilim. Sağlıcakla...
Merhaba , Hozat abla bu gelincik bebekleri o kadar sevdim ki , müsadenizle bilgisayarımda arka plan olarak kullanmak istiyorum... Çok tatlılar, çocukken ben de yapardım. Küçük tomurcuklardan beyaz renk bulmaya çalışırdık, gerçek gelinlik gibi dursun diye...:)
Hozat Abla, gelincikleri çok sevdiğinizi bildiğim için size minik bir hediyem var... Sayfanıza kabul buyrunuz lütfen, bu da benim gelincik yorumum... Etamin kumaş üstüne işledim, daha bitmedi ,ağır ağır da olsa devam ediyorum... Etamin işlemek eskiden çok modaymış, günümüzde pek rağbet yok ama ben seviyorum... Kumaşını bile zar zor buldum... Sevgilerimle...
268952
Sevgili Sakdağ,
Bu harika bir şey olmuş renkler ve motifi de çok güzel ellerine sağlık.
Eski değerler bir bir yok oluyor, demek bu kayıplar etemine kadar ulaştı.
Kaneviçe çok sevdiğim bir elişi türüdür, elimde olanları halâ kullanıyorum,seni kutlarım.
Bu sabah günaydınım oldular :))
sevgilerimle..
Ben de gelincik görünce sevgili Hozat aklıma geliyor hemen. Yukarıdaki gibi eski işleri görünce de işleyeni düşünüyorum; ne hayaller, umutlar, emekler ile işlenmiştir değil mi?
Evet, Kiraz Hanım, eskiden genç kızlar mum ışında , gaz lambası ışığında işlerlermiş. Kayınvalidem anlatıyor bana da. Ben çok seviyorum eski tip işlemeleri, elimden geldiğince öğrenmeye, yapmaya çalışıyorum, bir de annemin, ve kayınvalidemin sandıklarını açmalarını çok seviyorum, neler neler çıkıyor içlerinden naftalin kokusu eşliğinde. El emeği ,göz nuru...
Sevgili sakdağ; etamin işlemen çok güzel ellerine sağlık.
Hozat öğretmenim gelincik bahçeniz sizinle dahada güzelleşmiş:)
Gelincik bebeklerinize bayıldım. İzninizle kopyaladım bebeğinizi bilgisayarıma kaydettim.
Sevgili Sevim öğretmenim,
Gelincik havanın kirlendiği yeri terkedermiş.Eskiden dah çok görülürdü şimdi şehirlrde görme imkanımız kalmadı.
Bence onları resimleri ile yaşatmanın yanı sıra yakın yerlerinizde görmeniz çok mutluluk veriyor insana. Tohumu var isteyene gönderiyorum, çoğalsınlar diye.
Sevgili kiraz benden aldı ve yetitirdi.
SEVGİLERİMLE..
Sevgili Hozat, bana bir tutam saklayın yine. Eski alana çeşmenin suyu çok gittiği için yitirdim, başka yere ekeceğim. Papatya ve gelincik üzerine çiçek tanımam :)
Canım öğretmenim. Çok mutlu olurum. Lütfen gönderin. Hemen adresimi yazayım özelinize:) Papatyayı bende severim. Kır papatyalarını özellikle. Saksıda iri papatyam vardı. Maalesef gittiler.
Kır gelinciklerini ben de çok seviyorum, ama geçen gün zengardenin web sayfasında denk geldim çeşit çeşitler, en çok Danimarka bayrağı gelinciği ve Himalaya mavi gelinciğinde aklım kaldı, bahçem olsa hemen tohumundan sipariş verirdim doğrusu...
Nisan Mayıs ayları,
Gevşer gönül yayaları derler ya..
Bahar gelinleri çoğaldı bu aralar, çok ta güzeller.
Gelinler mi güzel gelincikler mi ? Ben karar veremedim.
287196
287197
287202
287203
Bodrum'da sevgilerle, sevgili dostlarım. Uzun bir aradan sonra nihayet bahçemle buluşabildim.
Öncelikle, beni çok mutlu eden JAKARANDA ağacımın görüntüsünü paylaşmak istedim sizlerle.
303416
303417
Sevgili Hozat, Jakaranda kaç yılda bu büyüklüğe erişti? Ne kadar süre çiçekli kalıyor?
Sevgi Durul
02-06-2012, 12:27
Sevgili Öğretmenim, fotoğrafların devamını bekliyoruz. Sevgiler...
Jakarandayı ilk kez gördüm, çok beğendim, soğuğa dayanıklı mıudır acaba? En iyisi ben araştırayım.
serkan_istanbul
02-06-2012, 12:27
Hoşgeldiniz jakaranda ağacınızın maşallahı var. Sevgiler ama bodrumda ne güzeldir. Ben gitmedim ama resimlerden gördüğüm kadarıyla birde paşamın evini merak ediyorum sevgiler
Benim vefasızlığıma rağmen, onlar yine de vefa budur diyerek beni, en güzel halleriyle karşıladılar,,
Starliçeler,görsel şölenleri sonbahar ve kış aylarında oluyor
bunlar beni bekleyenler.
303602
pandora yasemin ve sabah sefaları ataktalar,sarmaş dolaş olmuşlar.
303604
Nar ağacım ve mercanlar,beni hiçbir zaman üzmediler,kendilerine teşekkür ediyorum.
303605
Oh, oh maşallah.
Oldum olası Jakaranda'yı severim. İki defa getirdim Bodrum'dan ama Manyas'da yaşatamadım. Dikkat ederseniz ağacın yapraklarında bile hoş bir koku var.
Büyümesine çabuk büyüyor ama bizim yöre bitki örtüsüne uymuyor sevgili jineop. Bodrum-Marmaris'e çk yakışıyor.
Mor mavi renkli çiçekleri ile çok güzel bir ağaç.
Nasil anlatsam nerden baslasam
Bodrum Bodrum...
Biraz deniz biraz uyku bütün istegim buydu
Bodrum Bodrum...
Bodrumlu güzel, sevgilerimi gönderiyorum.....
Jacaranda şahane olmuş.
Gerçekten de biraz deniz biraz da uyku nassıl da güzel gelirdi... :)
loveflower
02-06-2012, 19:00
[QUOTE=hozat;977747]Bodrum'da sevgilerle, sevgili dostlarım. Uzun bir aradan sonra nihayet bahçemle buluşabildim.
Öncelikle, beni çok mutlu eden JAKARANDA ağacımın görüntüsünü paylaşmak istedim sizlerle.
Jakaranda muhteşem görünüyor sevgili hozat. Sizin bahçeye seyreylemeyi ayrı seviyorum memleket kokusundan olsa gerek.
Sevgili Hozat, size;
Biraz deniz biraz uyku bütün istegim buydu
Bodrum Bodrum...
Bize; böyle güzel fotoğraflar...
sevgili arkadaşlarım,
Beğeni ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.He mesaja ayrı ayrı cevap vermek isterdim, yazmayı severim hele çoşkuluysam tutmayın beni, şu anda olduğu gibi...
"JAKARANDA" ağacı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi ilgili başlıkta yazacağım.
Ne var ki, sevgili Limon'a bir diyeceğim var. Evet Bodrum Bodrum da,,,ne zaman deniz, nerede uyku. 12 gündür yedi aydır bizi bekleyen bahçenin iki ağır işçisi gibi çalışıyoruz,henüz çeyrek yol alabildik.
Sizlerle paylaştığım fotoğraflar, madalyonun bir yüzü,önce iyi olanları öne çıkardım,daha sonra öbür yüzünü de yükleyeceğim.
Tüm dostlarıma kucak dolusu beğonvillerimi gönderiyorum..sevgilerimle..
Nuri Murvet
07-06-2012, 21:58
Merhaba sayın hozat
Bahçenize misafir oldum, bahçenizin harika güzellikleri paylaşmışsınız ...
Mest oldum...
Bahçenizde sevdiklerinizle, sağlıkla, gönlünüzce bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum...
Saygılarımla...
Bahçeye girdiğimde beni önce boyumdan büyük kır çiçekleri karşıladı.
306513
Ben yine de kıyıp atamadım bir hafta onlarla vakit geçirdim.
306514
Adalet Yağcı
09-06-2012, 07:49
Sevgili Hozat;
Nihayet özlem sona ermiş, aşık maşuk kavuşmuş.
Ne kadar bakımsız desen de, bahçen kendi bildiği gibi kendini güzelleştirmeyi başarmış.
Sürekli elin üstünde değilse, çok iş çıkıyor, bunların başında yabani otlar var tabii.
Senin bahçende otlar bile pek mutlu, almış başını göklere uzatmış.
Arkadaşlar gibi ben de Jakarandana bayıldım, keşke bütün yaz açıp dursa böyle.
Starliçeni her zaman çok sevdim, böyle nazlanmayan bitkilere hayranım.
İşler bitmez Hozat'cığım, kendini yormadan yavaş yavaş yaparsın.
Sana işlerinde kolaylıklar diliyor, öpüyorum.
Satı Uğurtan
10-06-2012, 00:03
Sevgili Hozat, Jakaranda, mavi sarmaşık, pandora yasemini, starliçe müthiş görünüyorlar, inan hepsi sahibi kadar asil ve güzel görünüyorlar.
Ablacığım sağlık ve huzurla keyfini sür saygılar sevgiler.
Bodrum çok sıcak ama, japon gülleri bu sıcağı seviyor,beyazına hayranımçünkü, diğer renkleri gece kapanırken o herp açık kalıyıyor.
319114
Sevgili Gülerin armağanı, bir yıl bekletti ama, sonuç muhteşem oldu.
319115
Bahçemin yeni konuğu, iki yıldır benimle,rengi ve formu çok güzel.
319116
Allaha şükür, sesin sedan çıkmaya başladı. Çok merak ettim, mesajlarıma da cevap alamadım.
Bahçemdeki ilkler
adını bilmiyorum,pazardan aldım.Çok güzel çiçeklendi.
322322
Haseki küpesi, bahçemde ilk defa açıyor,çok beğendiğim için siz sevgili dostlarımdan başka renklerini de bulup yanına ekleyeceğim.
322323
ayaklar altında ezilirken bir yerden kurtarıp bahçeye getirmiştim,bu yaz açarak bana teşekkür etti sanıyorum.
322325
Bu sukulentim de, ilk defa bu kadar cömert davranıyor. Uzun süre açtı.
322326
Sedef çiçeği beni çok uğraştırdı. Tam umudumu kesmiştim ki,çiçeklerin arasından pulcuklarını gördüm. Çiçeği erken açmış onları göremedim.
322327
Sevgi Durul
30-07-2012, 16:48
Sevgili Öğretmenim, buradaki (http://www.agaclar.net/forum/1004040-post870.htm) adını bilmediğiniz çiçeği godetiaya benzettim.
Sizi, daha sık aramızda görmek isteriz. Saygılar... Sevgiler...
Teşekkür ederim sevgili Durul,çiçeğin adını bilince isteklerinin neler olduğunu bulmak kolaylaşıyor.
Uzun süre bilgisayar problemi yaşadım,ağaçlar.net benim olmazsa olmazlarımdandır.
HER ZAMAN BİRLİKTE OLMAK DİLEĞİ İLE SELAM VE SEVGİLER.
Hozat Öğretmenim sizde bizim vazgeçemeyeceklerimizden birisiniz. Güzel görüntüler için çok teşekkürler...
Tüm sayfaları keyifle gezdim. Hem hikayenizi hemde bitkilerinizi çok beğendim. Ellerinize sağlık. Dilerim ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür sürersiniz. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiyle kalın.
Yokluğunuz fazlasıyla hissediliyor, özlüyoruz...
Sevgili SDurul,,,Jineop,,,ve limon,
Hepinizi çok seviyorum, sesinizi duymak birlikte olmak kadar güzel.
iYİKİ TANIMIŞIM SİZLERİ.
Sevgili limon,
Mesajlarınız beni şımartınca, bu halimi de eklemekten geri kalmadım.
senin mizah içeren iltifatlarını duymak gibi bir niyet içindeyim galiba :)
322979
322980
Halinden ve yerinden memnun olanlar da var.
sosyete sarmısağı
322981
yer minesi
322982
sukulentler
322983
Bahçemin sevimli konukları da vardı Mayıs ayında,
KIR ÇİÇEKLERİ
Yaban ellerden gelirler bahçemize,
yaşar giderler kendi hallerince,
çoğunun adını bilmeyiz, kimi sarı kimi pembe,
onlarda bir kenarda olmalılar bence,,
322988
322989
322990
322991
Halinden ve yerinden memnun olanlar da var.
En çok ta bu güzel çiçek halinden çoook memnun görünüyor. :) Zaten gençsiniz ama Bodrum sizi daha da gençleştirmiş...
322998
Sitemize ve sizlere, Yeniden merhaba diyerek,
bir kaç güzellik paylayaşayım dedim
Bu mavi güzellik JAKARANDA ağacından (yılda iki kere açıyor)
338154
patlıcan çiçeği
338155
sarı gelincik, gerçek adı: (boynuzlu gelincik)
338156
günebakan
11-10-2012, 16:16
Sevgili Hozat yeniden hoşgeldiniz ama gitmeyin artık özledik sizi gelirken getirdikleriniz çok hoşlar ama patlıcan çiçeği dediğiniz angels trompete benziyor:)
Teşekkürler sevgili günebakan,
o çiçeğe Muğla yöresinde patlıcan çiçeği diyorlar nedense,senin yazdığın isim bence onun doğru adıdır. Selam ve sevgilerimle,,
Mersin'de de halk arasında patlıcan çiçeği deniyor. :D
Bahçenin güzelliklerini bekliyoruz.;)
Resimleriniz çok güzel. Gelincikleri çok severim, bana anneannemin bahçesini hatırlattınız.
bu erguvan ağacını, galerideki yarışmaya yükleyemedim, deneme için bahçe sayfama yükleyince oldu????
412022
Tüm dostlara selam ve sevgilrimle..
Geçen yıl bahçemden karamsar cümlerle söz etmiştim. Bu yaz olumsuzlukları gözardı edip, çiçeklerin gülen yüzlerini sizlerle paylaşmak istedim.
Bu bölümde eskiden büyük bir palmiye vardı.Ne var ki, küçük bir böcek ve larvaları kurumasına sebep oldu.
Ben de, çiçek adası yapmayı düşündüm. Bu sefer de, kendiliğinden gelen (sağda) "akşam sefaları" diğerlerinin yerini işgal etti.
426041
Mavi yaseminler öylesine çoştular ki, "üzülme biz sana yeteriz der gibiler."
426042
Sevgili hozat, hoş geldin. Uzun zamandır sesin soluğun yoktu, hoş geldin deyişimin sebebi bu, oysa bahçene hoş geldin demedim.
Begonviller altında bu mavi yaseminler arasına bir hamak koymuyor musun Kemal Bey için?
Sevgili Güler,bu temennini Kemal Bey'e ileteceğim, hamağı kuruyor ama bir kere olsun kullanmıyor.belki bu yaz bir ilki dener.Sevgilerimle
Güler Hanım'ın sardunyalarını görünce aşka geldim.
onlar kadar olmasalar da, hiçte fena değiller..(bana göre)
426693
426694
426695
Her bahar bahçemde yeni konuklarım olur, kendileri gelir ve güzelliklerini sunmak için sıraya girerler.
İşte onlardan bir kaçı:
Bunu tanıyorum, "yemlik" yapraklarnı kopardığınızda sütlüdür
427263
"ANEMON"(Manisa lalesi) bahçemde gördüğüm zaman sevinç çığlığı attım diyebilirim.
427264
Bunu tanımıyorum ama, ona "kır küpesi" adını verdim ve tohum bağlayana kadar sabırla bekledim.
427265
sorun çıkarmayan ve her zaman beni mutlu eden "Japon güllerim"
427421
427422
427423
427424
427425
"Kendi gelen güzellerinize" ve mavi yaseminizie bayıldım. Yasemin kaç saat güneş alıyor?
Bana bir kaç sene önve verdiğiniz pandora yasemi tohumlarından ürettiğim bir kökü kışın içeri alıyordum, dışarıdaki kökün de kışı atlatamadığını söylemiştim. Yaz ortasında tekrar yeşerince, saksıda koruduğumu da korunaklı bir yerde bahçe toprağına geçirdim. Gelişim iyi ama bakalım açacak mı?
Sevgili Kiraz,
Öncelikle "pandora" sarmaşığını tohumdan yetiştirebilme başarınızı kutluyorum çünkü, çok zor çimleniyor.
"Mavi yasemin" güneşten korkmayan bir çiçek ama,sabah güneşini alan bölgelerdekiler daha çok çiçek açıyorlar, istersen sana çelikle üretebilirim nazlanmadan tutuyor.
"PANDORA"bu yıl açacaktır,sorunsuz ve suyu seven bir sarmaşık.Yaz boyu çiçekli kalıyor.
iki sarmaşığım da, beni üzmüyor,hele "sabah sefası", günümün günaydını diyorum ben ona.Güneşe ilk merhaba diyen çiçeklerin ilki oluyor çünkü.
427435
427436
Keşke: insanlar da doğada olduğu gibi, hoşgörü ve uyum içinde olsalardı.
sanıyorum ne şiddet kalırdı, ne de ötekileştirme.
çiçekleri izlerken, birinin diğerine kucak açmasına ve onu kardeşçe bağrına basmasına imreniyorum.
427794
427795
427796
427797
YeniGine
20-07-2013, 01:37
Sevgili hozat merhaba hoşgelmişsiniz; ne iyi etmişsiniz... Güzelliklerle birlikte gelişinize sevindim. O halde artık güzelliklere devam inşallah!..
Sevgili Hozat, mavi yaseminim var, teşekkür ederim. Bodrumdakiler kadar çok açmayacağını biliyorum ama belki eksiğim vardır diye düşündüm. Bu zamana kadar çok bol çiçekli olmadı, bu sene saksıdan bahçeye geçirdim, belki yararı olur. Henüz çiçekleri açmaya başlamadı, bakalım nasıl olacak :)
Üç yıl önce bir hafriyat yapılırken, kocaman soğanları olan bir bitkinin, kepçeyle doğadan nasıl sökülüp atıldığını gördüm.
Birkaçını alıp bahçeme getirdim ve ne olduğunu araştırdım.
Ege yöresinde sıkça görülen ADA SOĞANI olduğunu öğrendim.
o günden sonra bu ENDEMİK bitkilere merak sardım ve başka türleri de bularak bahçeme taşıdım.
Bu soğanlı bitkinin çok ilginç açan çiçekleri var sizlerle paylaşmak istedim.
428232
428233
yapraklar kuruyup yok oluyor, sonra uzun bir sap üzerinde beyaz çiçekler açıyor. Halk arasında bu soğanların diz ağrılarına iyi geldiği söyleniyor.
428234
428235
428236
Eser İlhan
22-07-2013, 09:22
Çok ilginç sevgili hozat.. Çiçek fotoğrafına arka plan olarak girmiş mercanlar da çok güzeller.
Teşekkür ederim sevgili Eser,yabani bitkiler herkesin ilgi alanına girmiyor ama, sürekli gözlem yaptığınızda doğadaki mucizeleri görüp hayran kalıyorsunuz
buda yabani "DATURA (tatula)
çiçeklerini gece açıyor halk arasında "ayı gülü" olarak biliniyor.Ne varki kokusu çok kötü.
428407
428408
Eser İlhan
22-07-2013, 22:16
Her bahar bahçemde yeni konuklarım olur, kendileri gelir ve güzelliklerini sunmak için sıraya girerler.
İşte onlardan bir kaçı:................................ Bunu tanımıyorum ama, ona "kır küpesi" adını verdim ve tohum bağlayana kadar sabırla bekledim.
427265
Sevgili hozat, "kır küpenizin" ailesini buldum :)
Boraginaceae familyasından cerinthe major'dur kendileri...
Bitkiyi çok beğendiğimi söylemiştim size. Biraz kendim araştırdım. Bulamayınca fotoğrafı "Türkiye'nin yabani çiçekleri - wild flowers of Turkey" kitabını yazan rehber arkadaşım Nazan Öztürk'e gönderip sordum. O familyayı söyledi, ben de kısa bir araştırmayla bitkiyi buldum...
Wikipedia linki : Cerinthe - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Cerinthe)
Internette bir çok da fotoğraf çıkıyor aramaya yazınca...
Artık adını da öğrendik bu güzelin ;) (Ama bana sorarsanız sizin taktığınız isim daha güzel)......
428663
Sevgili Eser,
İlgin için çok teşekkürler, bana çok yardımcı oluyorsun.
Gönderdiğin linki açtım ve gördüm ki, aynı çiçeğin mor renklisi de var.
Bendekinin tohumlarını aldım, istesen verebilirim.
Ne var ki, bazı türler ( soğanlılar hariç) ne yapsan olmuyor.
Bu güzel kız, bahçeme kendiliğinden gelmişti.Seneye yeniden çıkar mı bilmiyorum
not:Yanındaki yonca türü de çok güzeldi ama çabuk kayboldu.
Cumhur Tonba
23-07-2013, 00:37
Çok şanlısınız Öğretmenim.
Cumhur Bey,
Bahçeme uğramanı , şans kutuma atıyorum da,,, hangi konuda şanslı olduğumu biraz aç istersen.
Şans benim kapımı pek çalmaz, ille didineceğim.:p
YeniGine
23-07-2013, 01:18
Cumhur Bey,
Bahçeme uğramanı da, şans kutuma atıyorum da,,, hangi konuda şanslı olduğumu biraz aç istersen.
Şans benim kapımı pek çalmaz, ille didineceğim.:p
Sevgili hozat; bu yorumunuz çok hoşuma gitti çok. Hep derim ağaçlar.net ailesi gerçekten yüreği güzel insanlar. Yüreklere, gönüllere, emeklere bereket, güzellikler daim olsun inşallah...
Eser İlhan
24-07-2013, 15:22
428663
Sevgili Eser,
İlgin için çok teşekkürler, bana çok yardımcı oluyorsun.
Gönderdiğin linki açtım ve gördüm ki, aynı çiçeğin mor renklisi de var.
Bendekinin tohumlarını aldım, istesen verebilirim.
Ne var ki, bazı türler ( soğanlılar hariç) ne yapsan olmuyor.
Bu güzel kız, bahçeme kendiliğinden gelmişti.Seneye yeniden çıkar mı bilmiyorum
not:Yanındaki yonca türü de çok güzeldi ama çabuk kayboldu.
Evet, tohumlarından isterim. Teşekkürler ;) Yaşam isteklerini henüz araştırmadım ama kaya bahçeme yakışır sanırım. Orayı sevmese de uygun bir yer bulurum onun için bahçemde :)
Bulunduğu yerde uzun süre kalıyor,gitmek için acele etmiyor.
Bir iki kökte saksıda çıkmıştı, görenler ben ektim zannediyorlardı.
Tohumla üremese bile, dökülenlerden yenisi çıkar sanıyorum.
Bekleyip göreceğim.
sevgilerimle
fikreteren
25-07-2013, 03:40
O güzel kızın adı mücevver çalısı. Bende geçen sene tanıştım.
Eser İlhan
25-07-2013, 14:30
"Mücevher çalısı" çok hoş bir isimmiş. Google da bu isimle taratınca gerçekten de bu güzel bitki çıkıyor. Internette bakınırken türkçe bir ismini daha buldum : Alaca kız ;)
Bulduğum linki aşağıya ekliyorum. Başka Türkiye bitkilerini ararken de çok yardımcı olabilecek bir sayfa..
Türkiye Bitkileri Listesi // bizimbitkiler.org.tr - Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi - 2013 (http://bizimbitkiler.org.tr/v2/hiyerarsi.php?c=Cerinthe)
Temmuz - Ağustos aylarında Bodrum bahçeleri begonvil çılgınlığı yaşar.
Bahçem, bu çılgınlığın doruğuna çıktı.öylesine coştular ki, teras çökecek diye korkuyorum.
436780
436781
436782
Komşularım da, bu çılgınlığa eşlik ettiler.
Üç nesil bir arada:Anneanne, anne, teyze ve minik torun LİLA bebek
436801
436802
436803
Orhan Özbilgiç
29-08-2013, 04:48
Gerçekten, begonvillerin görüntüleri insana coşku verecek kadar güzel.
Sağlık içinde, yıllarca keyfini çıkarırsınız inşallah.
Teşekkür ederim Orhan Hocam,
Bodrum'un sıcağına her çiçek çok uyum sağlayamıyor, bu nedenle çok çeşit yapamıyorum çünkü, onları kaybedince çok üzülüyorum.Sizin bahçenizdeki çeşitli türleri incelerken çok keyif alıyorum.Begonvil dertsiz bir çiçek o nedenle tüm bahçe ve sokaklar da muhteşem bir görsellik sergiliyor.
Bu da "şımarık" begonvilim. Her yıl aynı numarayı yapar, sınırları zorlayıp balkonun içine bir dalını mutlaka uzatıyor.Ben de, taviz veriyorum ve geri göndermiyorum.
439816
Balkonum, bir cepheden Yunan Adasını (KOS) diğer cepheden bir siteyi görüyor.
Her ikiside gece olunca ışıl ışıl oluyor. Gündüz gözü ile baktığımda,sitenin beyaz evlerini "karlı dağlar" olarak hayal ediyorum,ve rahatsız olmuyorum.
439817
Adalet Yağcı
08-09-2013, 22:27
Çok güzel bir mekan, çılgın begonvillerinin hastasıyım, ah.. ne olurdu yaylada da yaşayabilseydi :(
Harika görüntülerin ve güzel bahçenin doya doya tadını çıkar, oralar daha iki ay yazı yaşar, burada ise hava soğudu artık, dönüş yolu yakın.
Bu yıl Adanalı bir komşumdan "pamuk" tohumu istedim.
Gelince bahçenin bir bölümüne ektim ve gelişimini izledim.
Çok ilginç bir bitki, sabırla beklemek gerekiyor.
Benim takibime göre pamuk 4 aşamadan geçiyor.
Yapraklanma aşamasında "tarak" denilen bir tomurcuk çıkıyor.
439835
sonra çiçek açıyor
439836
Daha sonra "elma" adı verilen çok sert bir görünüm çıkıyor.
439837
Elma açılınca "pamuk" ortaya çıkıyor.
439838
ve bütün güzelliği ile kendini sergiliyor.
439839
Bu vesile ile pamuk üreticisine,işçisine Allah kolaylık versin, çok meşakkatli ve sabır isteyen bir bitki olduğunu anladım.
Sürçü lisan ettiysem affola.Adanalı dostlarım yanlış ve eksiğim varsa lütfen düzeltsinler.
Sevgili ADALET,
Bir kaç gündür senin bahçene uğruyorum.
Yetiştirdiğin güzel çiçeklere imreniyorum,mavi lobelya, beyaz gül, o güzelim yıldız çiçeklerin hangi birini sayayım, ellerine sağlık.Mesajın için teşekkürler.
YeniGine
08-09-2013, 23:42
Sevgili hozat, begonvillerinize ve Lila bebeğe maşallah. Balkona uzanan dal da çok güzelmiş sevgili hozat.
Gönül ne çay ister, ne çayhane,
gönül sohbet ister çay bahane...
Bodrum'a yolu düşen dostlarıma, bahçemdeki bu köşelerden birinde kahve ikram etmek, benim için büyük zevk olacaktır.BEKLERİM....
442133
442134
442135
442136
442137
Çicekleriniz arasında sevdiklerinizle birlikte sihhat içinde yaşayın sayın hozat...
Dündenberi bir sürprizle karşı karşıyayım.
Latincesini bilmediğim, ama isminin "gece mumu" olduğunu bildiğim bu güzel çiçeğim, hep baharda açardı. Bir daha görünmezdi.
İki hafta önce kurumaya yüz tutan uçlarını derince kestim,ve bana teşekkür ediyor ki, bu mevsimde yeniden açtı.Üzerinde bol bol tomurcuk var açmaya devam edecek sanıyorum ve ben de, kendisine teşekkür ediyorum.
442474
442475
ayseozen
18-09-2013, 18:55
Sayın Hozat, bahçeniz baştan sona çok güzel. Bu yıl ben de pamuk yetiştirdim. Bir avuç tohumdan sadece bir tane çimlendi, o da bir türlü gelişmedi. Sizi tebrik ederim, çok güzel olmuş.
Begonviller
Yarım asırlık beni deli eden bitki İstanbulda bana pahalıya mal oluyor
Bodrumunda sıcağı bana göre değil
İstanbulda begonviliniz varmı hangi semtdesiniz iyi akşamlar
Sayın ahmeter,
Tüm çiçeklerinizi seviyorsunuz ama bengonvilin gönlünüzdeki yer ayrı bunu bahçenizi izlerken farkkettim.
İstanbul'da hem de Maslak gibi kışı sert geçiren bir semtte begonvili yaşatmak ancak usta ellerin marifeti ile olabiliyor sizi kutluyorum.
Ben Gayrettepe'de oturuyorum,yılın 6 ayını Bodrum'da geçiriyorum ve begonvil benim olmazsa olmazlarımdan hiç sorunu yok hatta zaman zaman aşırı büyüyerek ve çok dökülerek sorun bile olabiliyor.
Ama ben onu her türlü nazını çekmeye razıyım.
Siz yinede vaz geçmeyin begnvilden
BEGONVİL GÜZELDİR.
İyi akşamlar
Müsadenizle bir resim koyuyorum
Adalet Yağcı
18-09-2013, 23:07
Ben şrada oturabilir miyim, pembe ile mavi, rüya gibi...
442541
Sevgili Adalet,
Acaba teknoloji "IŞINLAMA" gibi bir buluşu insanlığa sunacak mı?
Ne kadar isterdim senin ya da benim bahçemde bir buluşma olmasını.
Geçen gün bir mesajında bazı tohumların ekilmesi gerektiğini öneriyordun.
Hazeran ve çörek otlarını ekmeli miyim ne dersin?
ziyaretin başımla beraber, inşallah bu dileğim gerçekleşir.
sevgilerimle..
*
Adalet Yağcı
19-09-2013, 17:59
Sevgili Hozat;
İnşallah bir gün güzel bahçende kahve içmek nasip olur, aynı şekilde benim bahçemde de.
Bazı tohumları hiç bekletmeden ekebilirsin, hazeranlar, çörekotu, cosmoslar, zinnialar, lobelyalar ve daha bir çok mevsimlikler.
Tabii kışı çok sert geçmeyen yerler için bu önerilerim.
Bir çok mevsimliği artık ekmiyorum, kendiliğinden her sene çıkıyor.
Yirmi gün kadar önce zinnialardan bir tane kurumuş çiçeği kopardım, sulama yapıyordum, avcuma yapışıp kaldı, ben de köşede toprak üstüne öylece atıverdim.
Bu gün baktım hepsi çimlenmiş.
Tohum çimlendirmek aslında hiç zor değil.
Sevgiyle...
laparaki
19-09-2013, 22:37
Merhaba sevgili Hozat..mesajınız için teşekkürler diyeceğim ama ; yavan kalır..ne güzel cümleler kurmuşsunuz hakkımda...henüz ben size yazmayı düşünmüyordum açıkçası..çünkü bu akşamdan itibaren başladım sizi izlemeye...kendimden geçmiş bir halde fotoğraflarınıza bakıp ; ileride evimiz bittiğinde kullanmak üzere beynimde arşiv hazırlıyorum ..sindire sindire geziyorum sayfalarınızda..bilmediğim çiçekler var bahçenizde ; yardım isteyeceğim zamanı gelince sizden..emeğiniz ; farkındalığınız ; hepinize sunduğunuz sevgi için teşekkürler...şimdi izninizle ben yine sizin bahçeye döneyim..hepsini bitirdiğimde ; bir daha yazışalım ..sevgiler.
laparaki
20-09-2013, 20:54
Alkışlıyorum Hozat ..bahçe ve çiçekler başlıbaşına bir uğraş ..ama bakıyorum fotolarınıza ; dekor ve objeler konusunda da çok iyisiniz..anlamadığınız konu yok sanırım..süpersiniz :)
birtanecik
21-09-2013, 16:22
Merhaba Sevgili Hozat,
Begonviilleriniz harika. Bu sene bende Bodrum'a gitdim ve olağanüstüydü o pembe beyaz begonviller. Benimde Akçayda evim var kışları istanbul yazları Akçay. Begonvilirin inanın gözüne bakıyorum birazcık boy atsın diye. Geçen yıl dikmişti bahçeye Çok yaprak ve az çiçek verdi buyıl. Boy aymadı yani. Acaba bodor cinsi olabilir mi? Bu yaz dönerken İstanbuldaki kapalı balkonuma pembe beyaz begonvil aldım. Acaba kaplı balkonda yetişir mi?Cam açık duruyor. Yazın açık balkona terasa alacağım. Ne dersiniz? Begonvil yüzünden Bodrum'a bile yerleşebilirim...
Sevgiler...
NAR AĞACIM,
güzelsin, alımlısın.
üretkensin ama....
AH..birde çatlamasan, ne iyi olurdu.
447070
447071
447072
447073
YeniGine
10-10-2013, 23:26
Sevgili hozat; maşallah, narlarınızın ağaçtaki halleri, toplanmış halleri ve çatlamış halleri hepsi birbirinden güzel... Afiyet olsun!..
Sevgili Yeni Gine,
Nar ağacım gerçekten çok güzel üstelik çok ta gayretli.
Üç yaşından beri meyve veriyor, tadı ekşi, geç olgunlaşıyor. Ekimden önce olgunlaşmıyo
Görselliği muhteşem, her yıl nar ekşisi yaptırıyor bana.
YeniGine
11-10-2013, 00:22
Sevgili hozat; evet zaten fotoğraflarından belli ağacın güzelliği. Maşallah diyeyim!..
Maşallah çok güzel görünüyor.
Çatlamanın bir çok nedeni olabilir.
* Düzensiz sulama
* Ani sıcaklık değişimleri ya da gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkının fazla olması
* Kalsiyum eksikliği vb.
Bir de geç hasat da bence çatlamaya neden olabilir.
Sizin narlar hasada gelmiş demek ki.
Bol hasatlar, afiyet olsun.
Maşallah çok güzel görünüyor.
Çatlamanın bir çok nedeni olabilir.
* Düzensiz sulama
* Ani sıcaklık değişimleri ya da gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkının fazla olması
* Kalsiyum eksikliği vb.
Bir de geç hasat da bence çatlamaya neden olabilir.
Sizin narlar hasada gelmiş demek ki.
Bol hasatlar, afiyet olsun.
Teşekkür ederim sayın h doğan, sanırım düzensiz sulama birinci nedeni,hasat zamanı da gelmiş görünüyor da, o kadar güzel görünümü var ki, kıyamadım toplamaya bu gün koparacağım hepsini.
Bu da, bodur begonvil,
Adı bodur ama kendisi bir hayli büyüyor, denetim altına alımadığı zaman çok büyük alan kaplıyor
447405
COŞTULAR,,
Bırakıp gideceğimi anlayınca,
son günlerde şov yaparak gitme der gibiler.
447542
447543
447544
447546
447547
YeniGine
13-10-2013, 23:23
Sevgili hozat; maşallah gerçekten coşmuşlar, gitmenizi istemiyorlar anlaşılan... Hele ilk saksınızdaki çiçek ne kadar güzel olmuş maşallah...
Haklısın çok güzel bir çiçek, bu sene yeni bir durumla karşılaştım.
Adı "gece mumu" yalnız bahar ayında açıyor,sonra sapları kurur gibi oluyor ve öylece duruyor.
Bu sene bir ay önce yani eylül başında o kuru sapları sıfıra yakın kestim, Bir iki hafta sonra bir baktım çiçek açmış, yeniden yeşermiş.O kadar sevindim ki,oturdum başına konuştum , dil döktüm okşadım.İnan ki, baharda olduğundan çok daha güzel açtı.
Garibim demek budanmak istiyormuş.
YeniGine
13-10-2013, 23:49
Boş saksım var, şöyle ki gece gezintisinde yan blok kenarında baktım öyle duruyor toprak saksı hem de, birazcık da çatlamış yan tarafından :D ne yapayım dayanamıyorum aldım getirdim kapının önüne koydum. Kendi kendime de dedim zaten yokluğunu farkeden hemen gelir bana sorar gördün mü saksıyı diye. Zira çiçekte, saksıda kayıplarda ilk akla gelen ben oluyorum sitede.
Gece mumu o saksı(m) için çok güzel olur. O halde nisanda tohumunu alıp dikmeliyim inşallah değil mi Sevgili CAN hozat...
Hoş bir komşumda kış bahçesi yaptı kendisine şu sarkık sepet saksılardan almış. Onların içine de benden iki tane sakız sardunyayı almış götürmüş. Neyse ses çıkarmadım zira önümüz kış ben de düşünüyor idim bunları kışın nasıl saklayacağım nereye koyacağım diye onun için hiç sesimi çıkartmadım... :D
tohumunu hiç görmedim ama, fidesi çok çabuk tutuyor mart ayında yollarım sana.
YeniGine
13-10-2013, 23:59
:) Şimdiden teşekkürler, sağolun.
YOLCULUK HALLERİ,
Bir sezon da boş kalsa bu arabanın bagajı,
NE MÜMKÜN.:D
448020
YeniGine
16-10-2013, 23:09
:) İyi yolculuklar sevgili hozat; evet alınması gereken herşey alınmış yola çıkılabilir...
birtanecik
17-10-2013, 11:04
Evet bizde Akçay'a gideken valiz taşırdık , şimdide çiçekleri taşıyoruz. Kaderi hep aynı çiçekseverlerin.
Sardunyalar ikinci baharını yaşıyor.
O KADAR GÜZELSİNİZ Kİ,
NASIL BIRAKIP GİDECEĞİM SİZİ
448113
448114
Aynı mekan....Aynı yer
4Temmuz 2013
448526
18 EKİM 2013
448532
Bahçelerden renk eksik olunca, görüntü SİYAH BEYAZ gibi oluyormuş meğer.
YeniGine
20-10-2013, 00:55
Ne kadar farklı... 4 Temmuz fotoğrafını görünce 'Ne kadar güzeel' deyiverdim. 18 Ekim fotoğrafına da 'aaa' deyiverdim gayrı ihtiyarı sevgili hozat... Rabbim can sağlığı versin inşallah 4 Temmuz 2014'e tekrar...
Aslında dönüyoruz diye budadık. Yoksa begonviller hala çılgın gibi açıyor mavi mineler de öyle.
Bahçeye yeniden Mart ayında döneceğiz budamazsak arap saçına dönüyor aksi halde.
YeniGine
20-10-2013, 01:04
Tabi ki mavi mineleri değil de begonvillerin budanmış olduğu belli oluyor zaten sevgili hozat. O halde inşallah Mart ayına tekrar...
ELVEDA DERKEN,
Bunlar JAKARANDA ağacımı dallarında kalan son çiçekleriydi,
budama yapılınca atmaya kıyamadım,iki gün daha seyretmek istedim.
448627
448628
laparaki
03-11-2013, 23:25
Sevgili Hozat ; gidişin beni bile hüzünlendirdi...ne güzel ifade etmişsiniz...o bahçe nasıl bırakılır ; hakkaten insanın yüreği de aklı da kalır burda..arabanın bagajına çok güldüm; çünkü gelecekteki halimi gördüm :)
özledim
467415
467416
467417
YeniGine
29-01-2014, 23:49
Sevgili hozat; özlenmeyecek gibi de değil ki? Maşallah ne kadar güzel, özlenilir elbet. Ama sabır az kaldı inşallah...
Tekrar baktım, hele 2. fotoğraf harika... Tekrarı nasip olsun inşallah!..
günebakan
30-01-2014, 10:29
Sevgili Hozat görüntülere bayıldım gerçekten bırakmak çok zor bu güzellikleri hele o camdaki gelincik şerbetleri mavi yasemin ve begonvillerin mis kokulu zambakları bırakmak neyse ki onlarda kışın uykuya yatıyorlar bu şekilde teselli edebilirsiniz kendiniz:)
Sevgili Yeni Gine,
Sevgi dolu yüreğin paylaşıma öylesine açık ki,nerede bir güzellik görsen,onu güzel duygularınla beslemek gibi özelliğe sahipsin.Teşekkür ederim.
Sevgili günebakan,
En küçük detayları bile görebilen bakış açın, hep dikkatimi çekmiştir.
Beni mutlu eden cümlelerinde yine bu ayrıntılar var. Teşekkür ederim
ben de sadece yazdıklarınızı ve görüntülerinizi beğenmekle kalmayıp şuandaki yorgunluğumu o güzelliklere bakarak atmak istiyorum..
Sn. hüzün,
Yorgun geçen gününüzü,güzelliklerle giderebilmek gibi pozitif duygulara vesile olmak ta beni mutlu etti.Teşekkür ederim.
Niyetinde ağaç olmak var,
bu sene budamayacağım
bakalım, nereye kadar....
468500
Adalet Yağcı
08-02-2014, 16:45
Budama yapmazsan bu kadar yoğun çiçeklenmez Hozat'cığım.
Dallar odunsulaşınca bitki yaşlanıp sönükleşiyor.
Taş ve demirin dostluğu,
Sertin yumuşak,sıcağın soğukla buluşması
Doğada hoşgörünün sınırı yok....
468542
468543
Kaybolmasın güzellikler,
Ne gönülden, ne gözden
Yeter ki, gün eksilmesin
pencerenizden
468631
bu sardunyam ne yak ki, yok artık.
Sardunyam,bensiz kalınca kır çiçeklerinin arasında yaşama tutunmaya çalışıyor.
Nisan 2013 baharı..
468681
aydınercan
10-02-2014, 00:05
merhaba size özelden biraz önce msj atmıştım burda olduğunuzu görmedim.
münevver48
17-02-2014, 21:02
sayın hozat merhaba bahçeniz çok çok güzel baştan sona büyük bir keyifle gedim. çok emek verdiğiniz belli ellerinize sağlık çiçek aşkı insanı dağı biranda gülistanlık yaptırıyor sizin bahçe gibi yüreğinizden sevgi bahçenizden güzel çiçekleriniz eksik olmasın sağlıkla esenlikler dilerim
Sardunyam,bensiz kalınca kır çiçeklerinin arasında yaşama tutunmaya çalışıyor.
Nisan 2013 baharı..
468681
Ben sardunyayı değil de, gelincikleri gördüm nedense:)
Tez günde bu güzellere kavuşursunuz inşallah.
sevgili cemo
Ben de çeşit zenginliği olmadığından, begonvil ve gelinciklerin varlığ ıile şenleniyorum işte..
470252
Çok çeşit, çok yorgunluk hocam. Her yaz, bir daha almayacağım çeşit diyorum, bu aylarda gıdıklanmaya başlıyorum:)
Saksı taşımaktan canım cıktı bugün. Oysa sizin begonviller yaz kış acıyor. Mavi yasemininize hayranım zaten. Her dem çiçeklisiniz ne güzel.
Haaa.. bir de starıliçeleriniz var ki... off diyorum off:)
Benim, büyümeyen kraliçeyi söktüm bugün. Birkaç kök çürüktü, bir kaç yeni kök yapmış. Kestim çürükleri, koyun gübreli toprak yaptım, saksıya dikip seraya attım. Artık kendi bilir.:) Benden bu kadar.
Seraya koyman iyi fikir, kendini tropikal iklimde sanıp cevap vere bilir.Öyle ümit ediyorum.
Ben de, senin kadar takipteyim, haberlerini bekliyorum.
Cumhur Tonba
18-02-2014, 19:54
Bahçeye uğramayalı epey zaman olmuş.
Kaybolmasın güzellikler Ne gönülden, ne gözden.
Yeter ki, gün eksilmesin pencerenizden. diyelim ve izleyelim dedim güzellikleri.
Sayın Cemo hep uğraşıyor, yoruluyor. Kolay gelsin diyeyim.
Adalet Hanım da diyor ki buda.
Aklıma hep şu gelir budama değince. Bitkiyi birşeylere zorlamak. Yönünü değiştirmek. Genel anlamda. Evvelden makas mı var dı?
Buradan çıkınca istikamet bitki delileri. Kıdemli bir delinin adını gördüm forum başlıklarında
Parmaklıklar arkasında yaşamak onların tercihi değildi.
Biz öyle istedik.
470805
470806
470807
Seabert74
21-02-2014, 14:48
Sn Hozat merhaba,
Dünden bu yana bahçenizdeyim :) Farkettiniz mi bilmem ama, her köşesini gezdim.. Hatta Şile'deki evinizi bile gezdim..
Bahçenizde karşılıklı oturmuş, elimizde gelincik şerbetleri..
Siz anlatıyorsunuz , ben dinliyorum sanki...
Starliçeyi ilk kez gördüm sizde, ya da farkettim diyelim.. Çok hoşlar.. Tüm bahçe ilgi, emek ve incelik taşıyor. Sizin anlatımınızla da ayrıca hem göze hem kalbe dokunuyor..
Çok çok mutlu oldum gezerken, eşiniz ve sizin ellerinize saglık, kutluyorum..
Sevgiler
Sevgili Seabert74
Gören gözüne, anlayan yüreğine ve takdirkar sözlerine çok teşekkür ederim.
doğrudur:ilgi emek var, "incelik" diyerek te, kendi nezaketinin tadını katmışsın
sevgilerimle
Aralarında sekiz yaş fark var
sardunya bahçemin gediklisi,
melekler de en yenisi
471142
471143(Zafer İnandıklıya)teşekkürler
Emek vermeden, ekmek yenmiyor.
ve gerçekten bakarsan bağ oluyor...
471325
471328
Maşallah diyorum. Özellikle kırmızı sardunya muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler sevgili hira, sardunya Bodrum'un iklimini seviyor.Denetim altına almadığınızda çit bile olabilecek büyüklüğe ulaşa biliyor.
Emeklerinize sağlık hepsi muhteşem...
Bodrum'a gidiş
vapurdan
atılacak bir lokma yiyecek için çılgın bir yarış içindelerdi
473460
473461
Bafa gölü yakınlarında mola..
Çİriş otları, muhteşem bir görsellik sunuyorlardı, dayanamadım aralarına girdim.
473462
iki yıl önce bahçeme taşımıştım. üç kök var ama, bendekiler açmamış nedense.
473463
Beni ilk karşılayanlar
acı baklalar ve bodrum papatyaları oldu
473467
473468
Gazanyalar da, otların arasından görüne bilme yarışındalar.
Senelerdir bu sarı gelinciği bahçeme taşımak için uğraşıyordum.
Kasım ayında diktiğim çeliklerin iki tanesi tutmuş.
bütün yaz çiçek açıyor,inşallah bu sefer başarılı olacağım.
473513 (Kırlarda açanlar)
473514 (Bahçenin yeni konuğu)
YeniGine
02-03-2014, 23:42
Sevgili hozat çok şükür bahçenize kavuştunuz. Hep beraber gözümüz aydın olsun diyeyim. Çiriş otları ben hiç toprakta görmedim onları, fakat komşumun bahar aylarında pazardan çiriş alıp yemeğini bayıla bayıla yediklerini biliyorum.
Bahçeniz de sizi beklermiş sevgili hozat papatyalar, gazanyalar ve çok da güzelmiş sarı gelincikler ne kadar güzel açmışlar... Maşallah!..
münevver48
03-03-2014, 07:29
.
sayın hozat hoşgeldiniz Maşallah ayağınızın tozuyla güzel resimlerinizi paylaştınız,gözümüzü gönlümüzü açtınız.Bahçenizde ki yapılacak çalışmaları her nekadar bilmesemde size kolay gelsin.
Sevgili Yeni Gine,
Şunu anladım ki, benim öğretmenliğim eğitimli çiçeklere sökmüyor.Öyle orkideleler güller adını söyleyemediğim bir çok nadide türleri barındıramıyorum.
Nerede başıboş,özgürce kafasına göre takılan türler varsa onlarla aram çok iyi oluyor.
kıra bayıra gidip hal hatır soruyorum, sonrada bahçeye getirip bir yerlere koyuyorum. Kimi hemen tutuyor, kimi bir iki yıl nazlanıyor ama bir kere yerleştilermi de,senden ne ekmek istiyor ne su..açıp duruyorlar.
üstelik çok ta güzeller..haklarını yemiyeyim.
.
sayın hozat hoşgeldiniz Maşallah ayağınızın tozuyla güzel resimlerinizi paylaştınız,gözümüzü gönlümüzü açtınız.Bahçenizde ki yapılacak çalışmaları her nekadar bilmesemde size kolay gelsin.
teşekkür ederim sevgili münnevver48
bahçede iş çok ama, ben o çayır gibi yeşilliği biraz daha seyretmek istiyorum
aralarına giren rengarenk kır çiçeklerinin seyrini seviyorum çünkü
Sayın Hozat ne mutlu size kavuşmuşsunuz bahçenize. Bahar geldi insanın içi kıpır kıpır ne zaman hangi tohumu eksem telaşı başlıyor. Tüm yazdıklarınızı okudum ne kadar güzel paylaşmışsınız öğretmenim. Heyecanla yeni paylaşımlarınızı bekliyorum. Zira sizin bahçenize ekmiş olduğunuz çeşitleri takip ediyorum bana çok fikir veriyor. Bu sene inşallah bende bahçe düzenlemesi yapacağım sizin tecrübeleriniz benim için önemli. Bizde kısmetse nisan gibi Bodruma gelip bahçe için ön hazırlık yapmak niyetindeyiz:)
Sevgili hermias,
Duygu ve düşüncelerini öyle samimi ve içten cümlelerle ifade etmişsin ki,heyecanım yenilenmiş oldu.
Bodrum'a geldiğinde beni ara elimden geldiğince seve seve yardımcı olmaya çalışırım.
En azından benim ilk yıllarda yaptığım hataları yapmamış olusunuz.
sevgilerimle..
Sevgili dostlar,
Bu aylarda bir çok çiçek sever yeni güzellikleri keşfetmek için seraları dolaşırken,
ben de, elimde eldiven ayağımda çizme kır bayır dolaşıyorum.
Bu gün itibari ile,
gülümseyen güneş gibi karşıma çıkanlar...
Bahçeme hoş geldiniz : Mor ve beyaz çiğdemler,
ve sevgili ANEMON
474231
474232
474233
474234
474235
EGE VE MANİSA LALESİ
Nihayet kavuştum.İnşallah yerlerini sever de, kalıcı olurlar.
474634
474635
münevver48
08-03-2014, 18:37
sevgili hocam, mor olanları süsen diye biliyorum. ilkokul yıllarımdan 4. sınıf fen tabiat bilgisi kitabından yanılmıyorsam ünite bitkileri tanıyalım idi.o günlerde başlamıştı çiçeklere ilgim bende çok seviyorum bu çiçeği ama ne yazık bir günde çiçekleri soluyor.
anemonlarınızı bahçeye dikmenizi öneririm.her yıl kendiliğinden çıkar. sizden hiç bir bakım istemez.varlığını unuttuğunuz bir zamanda, çiçeğini açıp size süpriz yapar. benim evimin etrafında yaklaşık aralık ayından bu yana sürekli anemolar (biz lale diyoruz) açıyor.kırların en güzel çiçeği sizinde bahçenize çok yakışacak. birde kır (yaban) orkideleri vardır.salep çiçeği onlardanda bulursanız bahçenize dikmenizi tavsiye ederim
Sevgili münevver48,
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Bu bilgilere gerçekten ihtiyacım vardı.
Mesela ben kaybolmasın diye saksıya dikmeyi düşünüyordum.
Salep çiçeğini de merak ediyorum aslında,pazarda kesme çiçek olarak satıyor kadınlar,sıklamenle mor arasında bir rengi var, o mu acaba?Eğer oysa çok güzel bir çiçek
tekrar teşekkür ederim.
Nuri Murvet
08-03-2014, 19:07
EGE VE MANİSA LALESİ
Nihayet kavuştum.İnşallah yerlerini sever de, kalıcı olurlar.
Gözünüz aydın...
Sevginizle, kalıcı olacaktır. İnşallah...
Saygı ve selamlarımla...
münevver48
09-03-2014, 18:20
sevgili hocam,doğrudur. yaban orkidesi(salep çiçeği)beyaz, pembe, mor sarı türüne göre değişiyor renkleri.malesef nesilleri tehlike altında.soğanları sökülüp salep yapımında kullanılıyor.olgunlaşan soğanlarını pek yakında sökmeye başlarlar.her yıl biraz daha tehlike altındalar.ben bunun için salep içmesini sevmiyorum.içimi ısıtmak değil yakıyar canımı acıtıyor.
çok haklısın Bodrum'a dönerken göl kıyısında mola verdik,her taraf çiriş otları bezenmişti.
Bir köylüyle biraz sohbet ettim de, salep çiçeğinden söz etti.
Eline çapa ve küreği alan bu dağlara gelip salep söküyor dedi,çok üzgündü ben de, aynı dercede üzüldüm.
Başka ülkede olsa böyle bir florayı tarihi eser gibi korurlar.
Kum zambakları da öyle söken sökene..
Papağan gağası çok sevdiğim bu çiçeği kaybetmiştim yeniden buluştum.
Çok mutluyum.
475946
münevver48
14-03-2014, 08:44
sayın hocam,papağan gagasını bende yeni edindim.daha önce sizin bahçenizi gezerken raslamıştım.çok beğendim ve benimde olmalı bu güzel çiçekden dedim.hatta sizden istemeyi bile düşünürken karşılaştım,ve hemen bir dalından aldım.galiba tuttu.nazlı bir çiçek değil siz daha iyi bilirsiniz.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.sevgilerimle hoşçakalın
Sevgili münevver48,
Ben dalından tutturamadım,görünce sonbaharda hemen aldım çok güzel ama...
Şimdi tecrübelerimi aktarayım.
Biz ilk yıllar bilemedik ve hiç ellemeden yayılmasına müsade ettik.
O kadar yayıldı ki, yanında yöresinde ne varsa hepsini kapattı.
Ayrıca biçilmedeği için üst üste binerek alttakiler çalı gibi oldu.Bende kök sayısı çoktu belki onun için oldu.
Şu anda iki kök var, yayılmaya başladı, sarkacak yer arıyor.Bu sefer de ona uygun olmayan bir yere dikmişim galiba.
Ben de dalından üretmeyi deneyeyim sen nasıl ürettin, köklü dal mıydı?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.