PDA

View Full Version : Denizakvaryumu / Bahçe

Sayfalar : [1] 2 3

denizakvaryumu
20-05-2009, 23:22
133939

80076

80077

"Bahçeden kuş uçuyor, ama kervan geçmiyor" diye boşuna söylemiyorum.

Bahçenin yolu yok, dozer ile yol açılıyor :D

.

denizakvaryumu
20-05-2009, 23:25
Hele şükür bahçeye girebildik :)

80083

k0900
20-05-2009, 23:32
Hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla keyfini çıkarın :)

Yer neresi, koordinatlar?

Siz pazara zor gelirsiniz :)

BalıkcıSerdar
20-05-2009, 23:38
Hadi hayırlı uğurlu olsun, İnşallah hayallerinizdeki gibi bir yeri gerçekleştirebilirsiniz.

Sonunda beklenen başlığa ulaşıldı:D Allah devamını nasip etsin, mümkünse kolayca:p

BalıkcıSerdar
20-05-2009, 23:39
Bu arada, beyaz toprağa uygun gojyberry fideleri bir yerlerde yetişiyor:p

denizakvaryumu
20-05-2009, 23:41
Arazide tavşan,domuz,yılan ve olmazsa olmaz keneler hatırı sayılır ölçüde var...

"Kim korkar keneden" :D

80091

k0900
20-05-2009, 23:46
Onlar kaliteli toprağın olmazsa olmazları.

denizakvaryumu
20-05-2009, 23:47
Arkadaşlar, teşekkürler.

Tam koordinat;

Balıkçı Serdar'ın 4-5 km.karşı tepeleri, nerede olduğumu ben de tam olarak bilmiyorum,yağmurlarla birlikte ulaşım sıfır.

Balıkçı Serdar'la dumanla işaretleşiyoruz,"bana komşu olmasın" diye bizi bu beyaz tepelere gönderdi. :)

k0900
20-05-2009, 23:54
Bahçeye giderken Balıkçı Serdar'ın ordanmı geçiyorsunuz, öyleyse sorun yok :)

denizakvaryumu
20-05-2009, 23:59
Bu araziye ilk geldiğimde, burasının vahşi batı, kendimi de vahşi batıya göç edenler gibi hissetmiştim.

80102

Köylülerin dediğine göre bu arazide "mercimekten başka hiçbir şey yetişmezmiş"

Gerçi ben mercimek de göremedim ama tek tük de olsa meşe ağaçları var.

Kan çekti, ben bu toprağı sevdim, belki altın da bulurum.:D

denizakvaryumu
21-05-2009, 00:02
Bahçeye giderken Balıkçı Serdar'ın ordanmı geçiyorsunuz, öyleyse sorun yok :)

Balıkçı Serdar karşı tepelerde, kahverengi topraklarda.

O kar yağsa da yağmur yağsa da, bahçeye gidebiliyor.

Bizim beyaz toprak,kasım ayında sezonu kapatıyor.
Sezon kapanınca BalıkçıSerdar'a taşınacağım. :)

85743

97091

.

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 00:02
Bahçe bahçe, alın size bahçe. Biraz debelenin bakalım da aklınız başınıza gelsin:)

Öyle söylemeyin yahu, tam beyaz denemez, krem diyelim şuna veya en azından kirli beyaz:p

Allah can sağlığı verirse, elbirliğiyle neler yaparız oralara, yalnız değilsiniz merak etmeyin (domuzlar, tavşanlar ve keneleri kastediyorum:p)

denizakvaryumu
21-05-2009, 00:10
Kaçış yok...

Hiç bir şey yapamazsak tokat kebabı yaparız.Meşeler benden :D

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 00:11
Şunu netleştirelim arkadaşlar, benim kendime ait bir yerim maalesef yok:(

Ama sağolsun, kendi yerim gibi sahiplendiğim, emek verdiğim, kayınbiraderime ait bir yer var. Artık bundan sonra da elimizden geldiğince, yetişebildiğimiz yere kadar Sn. Denizakvaryumu'nun yerinide sahipleneceğiz, tabi inşaat bitene kadar:p Yeterki Allah can sağlığı versin.

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 00:14
Artık Tokat Kebabı yapmak farz gibi mi oldu ne?

Kene istilası bir geçsinde, o zamana kadar oturup kalkılacak bir yerde belirirse inşallah neden olmasın.

k0900
21-05-2009, 00:14
Bitki örtüsü, topoğrafya, siz, komşularınız, hepsi iyi işaretler burdan muhteşem bir bahçe çıkar.

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 00:16
Bu arada, vaktini geçirmeden kavun ekin hemen bir yer belirleyin. Ben kavun tohumu tedarik ederim size.

k0900
21-05-2009, 00:19
Serdar'cım Turhal'ın uzun kavunlarını bilirmisin? Bu tohumlardan edinmek için birkaçyere haber gönderdim, bulunursa bu bahçede harıka olur, nedersin?

Sn. denizakvaryumu, o kel yerlere sonbaharda meşe palamutu kampanyası yaparız, cennet gibi olur.

denizakvaryumu
21-05-2009, 00:20
Beyaz toprak, meyaz toprak ama bu çiçekleri bahçemden çektim...Ona göre :)

80116

80117

80118

80119

denizakvaryumu
21-05-2009, 00:24
Serdar'cım Turhal'ın uzun kavunlarını bilirmisin? Bu tohumlardan edinmek için birkaçyere haber gönderdim, bulunursa bu bahçede harıka olur, nedersin?

Sn. denizakvaryumu, o kel yerlere sonbaharda meşe palamutu kampanyası yaparız, cennet gibi olur.

Susuzluğa ve beyaz toprağa en dayanıklı kavun hangi türse şimdiden talibim :p

Meşe iyi güzel de kime danışsam "aman meşelere yanaşma, ayaktan girmezse kafadan girer" diyor.:D

Tokat kebabı için meşeleri nasıl toplayacağız şimdi :p

k0900
21-05-2009, 00:27
Sizin bahçede endemikte vardır :)

denizakvaryumu
21-05-2009, 00:29
Bahçem gerçekten güzel aman nazar değmesin :p Endemik için araştırmalarım sürüyor :)

80122

80124

80125

80126

k0900
21-05-2009, 00:32
Bu çiçeklerle arılarda keyf eder:)

denizakvaryumu
21-05-2009, 00:54
Bahçe için ilk kurbanlar :)

80129

80130

80133

Sarı boya çalısı

Red robin

Nane

denizakvaryumu
21-05-2009, 01:01
Bu çiçeklerle arılar da keyf eder:)

Karakovanı kesin taşıyacağım, burası tam onlara göre.

Bu vesile ile Ercan Beye de buradan selamlarımı ileteyim.

Benim karakovanı bu yaz alamasam bile seneye kesin alrım diye düşünüyorum.

Umarım keyifleri iyidir :)

gürselbaranlı
21-05-2009, 01:10
Susuzluğa ve beyaz toprağa en dayanıklı kavun hangi türse şimdiden talibim :p

Meşe iyi güzel de kime danışsam "aman meşelere yanaşma, ayaktan girmezse kafadan girer" diyor.:D

Tokat kebabı için meşeleri nasıl toplayacağız şimdi :p

Hayırlı olsun bahçeniz aslen Ankaralı' yım toprak yapısı sanki Beynam tarafları gibi veya tam aksi Batı yani kınık tüneli tarafları.Tokat kebabı buralarda da meşhur komşuların ya fırını var **** sobaları.Odun düşmanı diyorlar allahtan odun çok bu ay sonuna kısmetse arkadaş açıyor yolunuz düşerse bendensiniz.Bugün hava çok kapalıyda akşama kadar evde yattım.Yorulmayıncada uyku yok bu saatlere kadar kaldım.

jineop
21-05-2009, 06:50
Sevgili Denizakvaryumu,
Hayırlı olsun. Biran önce kolları sıvamak için sabırsızlandığınızı görebiliyorum,eminim çok güzel olacak. Akyıldızların soğanlarına talibim :) Kolay gelsin.

feriha
21-05-2009, 07:14
Hayırlı uğurlu olsun.. Tüm hayalleriniz gerçek olsun bizde izleyelim;)

Deneme için bilumum ağaç-bitki beyaz toprakları merak ediyor..

Çok güzel olacak, merakla izliyorum, kolay gelsin:p

M.Sema
21-05-2009, 08:29
Sayın Denizakvaryumu; bahçeniz hayırlı, uğurlu, nazardan uzak olsun. Ne mutlu size ki istediğiniz bir hayaliniz gerçek oldu. Dilerim devamı da sizi fazla yormadan gelir.Yakın takipçinizim.

denizakvaryumu
21-05-2009, 08:33
Teşekkürler arkadaşlar.

Artık acelem yok...Bol siesta, az iş ile yavaş yavaş...

Öteki türlü 7x24 burada kalmam lazım. :D

Balkondaki çiçeklerin mikro sorunlarıyla uğraşırken, burada makro sorunlarla uğraşmak daha güzel geldi :)

denizakvaryumu
21-05-2009, 08:38
Bu arada, beyaz toprağa uygun gojyberry fideleri bir yerlerde yetişiyor:p

Mercimekten sonra, tek umudum onlar :)

Bir de tavşan-domuz ikilisi yemezse kavunlar.

k0900
21-05-2009, 08:40
Çoğunluk hala balkonda demekki, orası bir boşalsın, RR bahçeye gittigine göre göç başlıyor :):)

Bu arada fırın, tandır, ocak planlarıda yapılmalı:)

denizakvaryumu
21-05-2009, 08:47
Evet, göç başladı... :)

Fırın, tandır, ocak gelecek 5 yıllık kalkınma planları içerisinde :)

Özellikle toprak içine yapılan küçük tandırları merak ediyorum.

Mikro tandır diyebiliriz.

Fırın , tandır ne kadar büyük olursa kilolar da o kadar büyük olur.:D

cello
21-05-2009, 08:52
Hadi hayırlı olsun. Allah gönlüne göre versin. Darısı diğer dostların başına :)

Oğuz Alper
21-05-2009, 08:53
Sn.Denizakvaryumu ;
Bahçeniz Hayırlı olsun .
Tenekede tavuk bence süper olur listenize dahil edin. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgiler

sabah
21-05-2009, 08:57
Fotoğraftaki beyaz tepe sizin mi? Dağ, tepe sahibi bir arkadaşımız var, diyebilir miyiz?:rolleyes:

Size kolay gelsin, iyi çalışmalar. Manzara hoşuma gitti. Orada insanın gözü, kulağı, ruhu dinlenir herhalde.

Yalnız sizi biraz toprak ağası gibi gördüm, yakında işçi halinizi de görürüz.

Balkon hemen hafiflemeye başlamış.

Pek anlamam ya acaba bu toprak, Kapodokya'da üzüm yetişen beyaz topraktan olabilir mi?

Su işini ne yapacaksınız?

Artık haftasonu planları, geziler vs tümüyle iptal, sizin adres belli.:rolleyes:

tugo
21-05-2009, 09:01
Gönülden kutlarım. İnanıyorum ki orada çok güzel şeyler yapacaksınız.

denizakvaryumu
21-05-2009, 09:04
Hafta sonları AVM-Market ikilisine takılıyorduk.

Kurtuldummmmm :)

Karşı tepeler benim bahçeden görülen tepeler.O tepelerden bakınca da benim bahçe öyle gözüküyor.

Toprağı tahlil ettirmedim ama kirstli-kireçli toprak diye düşünüyorum.

Eğer asma da olursa değmeyin keyfime :)

Hiç bir şey olmasa da AVM lerden iyidir.:D

gilan
21-05-2009, 09:33
Bahçeniz çok hayırlı olsun :)

MeyveliTepe
21-05-2009, 09:43
Hayırlı olsun. İnşallah gönlünüze göre bir bahçe yaratırsınız. Kaç dönüm, en yakın köy ne uzaklıkta, elektrik ve su durumu nasıl, neler yapmayı planlıyorsunuz, gibi bir sürü soru geliyor aklıma :)

denizakvaryumu
21-05-2009, 09:57
Teşekkürler arkadaşlar

Elektrik yok, yakın-uzun vadede gelmesi mümkün değil.

Yol toprak yol, aslında yol da değil traktör yolu, yağmur sezonu ile birlikte çamurlaştığından kasımdan itibaren yol da yok.Yol mart sonu gibi binek araçlara açılıyor.

Traktörler her zaman gidebiliyor.

Bahçe 1,5 dönüm civarı.En yakın köy Balıkçı Serdarın köyü 10 dakikadan kısa sürer.

Su var.

Bu sene için düşüncem sadece araziyi ıslah etmek.

Goji ve kavun fidesi dikmek :)

habibe
21-05-2009, 10:10
Bahçeniz hayırlı bereketli olsun. Size bir bahçe şarttı zaten. :)
İsabetli bir karar vermişsiniz. Darısı olmayanların başına.

denizakvaryumu
21-05-2009, 10:28
Tescilli bitki delisiydim ve gittikçe kronikleşiyordu :)

Başka çare yoktu :D

Bu vesile ile bu araziyi bulmama sebep olan ve 3 yıllık bahçe arayışlarıma son veren Serdar Beye namı diğer Balıkçı Serdar'a çok teşekkür ederim.

-----------------------

Yıllardır salonun ortasında torf - inek peletlerini harmanlamama ve evi bir bahçe gibi kullanmama vıdı vıdı etmeyen, bu sayede bahçe arayışlarımı çok hızlandıran, sevgili yol arkadaşıma da teşekkürler.

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 10:31
Estağfurullah, henüz teşekkür edilecek bir şey yapmadım, asıl teşekkür etmeniz gereken insana da teşekkür etmişsiniz zaten:) Selamlar.

zerrinsrt
21-05-2009, 10:32
Aman Allahım!
Denizakvaryumu'nun bahçesi olmuş. Balkondayken bile benim huzurumu kaçırıp bitki peşine düşürüyordu. Ya şimdi:(
Hayırlı olsun. İşlerinizde kolaylıklar.:o

denizakvaryumu
21-05-2009, 10:37
Teşekkürler.

Balkoncularla vedalaşma zamanı geldi artık ...

Balkonun da yeri ayrı...Balkonunuzun kıymetini bilin derim, salı günü 4 saat güneşin altında dozerin yanındaydım :)

sabah
21-05-2009, 10:51
Ankara'nın toprağı ile ilgili, galiba belediyenin sayfasında, analizler vardı, onu saklamışım.

Sizin köyün* adı ne, o dokümanda var mı bakayım, merak ettim.

*Bu arada köyü de sizin ettik.:rolleyes:

cello
21-05-2009, 10:59
Tescilli bitki delisiydim ve gittikçe kronikleşiyordu :)Akvaryum merakı ne oldu ? nihayetemi erdi ?? :(

denizakvaryumu
21-05-2009, 11:00
Bizim köyün toprağı ile :) aldığım bahçenin toprağı arasında çok fark var.

Balıkçı Serdar köy içinde verimli kahverengi topraklarda gününü gün ederken, bizim tarafta beyaz topraklarda insanlar mercimek yetiştirmek için bile 24 saat çalışıyorlar :)

Bu nedenle köye Ortabereket adı verilmiş.:D

denizakvaryumu
21-05-2009, 11:01
Akvaryum merakı ne oldu ? nihayetemi erdi ?? :(

Kuru yem yiyen denizatları ortaya çıktığında, denizakvaryumuna kesin dönüş var.

Namı diğer adımdan, asla vazgeçmem :D

M.Sema
21-05-2009, 11:06
Bu mesajı okuyup sonra arama sayfalarından Ortabereket diye kaç kişi arama yapmıştır acaba?

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 11:11
Ben yapmadım:p

Çünkü öncesinde çok arama yapmıştım ve halen her fırsatta oradayım:D

habibe
21-05-2009, 11:12
Yalnız şimdi şu da var ki;
Balkon varken biz üyelere onca bitkiyi tanıttığınız ve tanıştırdığınızı düşürsek...
Bahçe boyutuna geçmeniz halinde bu sayı kat be kat olur gibime geliyor..
Bu durum sizin için iyi oldu da ya bizim için :) Yandık gitti.. :D

M.Sema
21-05-2009, 11:13
:D Ben yaptım tabii.:D

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 11:14
Balkon varken biz üyelere onca bitkiyi tanıttığınız ve tanıştırdığınızı düşürsek...

Hiç merak etmeyin, internete girebilecek zamanı olmayacak:D

denizakvaryumu
21-05-2009, 11:19

Balkonunuzun kıymetini bilinnnnn, demedi demeyinnnnn :)

Balkonumdayken foseptik çukuru nereye yapılacak, nasıl yapılacak diye bir derdim yoktu, ya şimdi...Ne çiçeği ne ağacı düşünüyorum :D

"Biz güneşin altında oturamayız, çardak lazım" sesleri de bir yandan yükseliyor.

S.O.S veriyorum :)

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 11:25
Panik yok;

Sabırla koruk helva olur mu derler öyle bir söz vardı:)

Elbirliği ile bir şeyler yapacağız artık, ama beni şu elektrik meselesi düşündürüyor biraz, malum bütün aletler elektrikli.

Yinede bir çaresini bulup halledeceğiz, merak etmeyin;)

COYOTE
21-05-2009, 11:27
Hayırlı olsun:))
Tavşanları yahni falan yapmayın sakın:D:Donlar mercimek yemez zaten:p

denizakvaryumu
21-05-2009, 11:29
Panik yok;

İşin kötü tarafı; çardak olmazsa bundan sonra bir ben, bir beyaz topraklar :)

Kayınço-kuzen-eş-dost vınnnn :)

zerrinsrt
21-05-2009, 11:29
Denizakvaryumu,benim 1600 metre kare bahçem var. Sıkıntım bundan.:(

denizakvaryumu
21-05-2009, 11:31
Allah ham bahçe alana yardım etsin derim, hele yolu izi elektriği olmayan bahçe alana daha çok yardım etsin :)

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 11:34
Allah ham bahçe alana yardım etsin derim, hele yolu izi elektriği olmayan bahçe alana daha çok yardım etsin :)

Bu dediklerinizi yapana yardım etmeye kalkışana da yardım etsin:)

denizakvaryumu
21-05-2009, 11:38
Amin amin.

Size boşuna demedim "yan parsele komşu geleyim, bu vahşi batıya gitmeyeyim" diye ama.:D

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 12:21
Orası bana göre "doğu" oluyor:)

füsunANK
21-05-2009, 12:44
Sn.Denizakvaryumu; öncelikle hayırlı olsun ve kolay gelsin. Sonunda bahçenize kavuştunuz. Güle güle yeşertin.

Tüm mesajları baştan sona ve yaşayarak okudum. Bundan yaklaşık 20 yıl öncesine gittim çünkü. Biz de bahçeyi aldığımızda sessiz sakin, suyu, elektriği ve yolu olmayan, ekin ekilen boş bir tarla idi. Bahçemizin şimdiki haline gelmesi için epey bir çaba harcadık. Elektrik çektirdik, yol açtırdık, su getirdik borularla. Diktiğimiz kavunu, karpuzu, domatesi, biberi fare ve kargalar için diktiğimizi farketmemiz zaman aldı :D Nelerrr nelerrr. Ne maceralarla bu güne geldik. Kısacası aynı başlangıcı yaşadık sizinle. Şu an yaşadıklarınız o kadar tanıdık ki. Bu yüzden; bugünden sonra da sayfanızı merakla takip edeceğim. Ve inanın ki her başarı ile yetişen bitkide sizin kadar sevineceğim. Uzun bir macera bekliyor sizi de. Başarılar.
Bizim bahçenin şu anki durumu ile ilgili bir fikriniz var mı bilmiyorum, arzu ederseniz bir ara bakın. Belki moral olur.:o

Bir de ; Ankara civarında bahçe yapmaya çalışanın halini , yine Ankara civarında bahçesi olan daha iyi anlar. :o

M.Sema Bu mesajı okuyup sonra arama sayfalarından Ortabereket diye kaç kişi arama yapmıştır acaba?
Hemen aradım hemde :D

denizakvaryumu
21-05-2009, 13:17
Teşekkürler.

Ankara'da da olsa başarabileceğime inanıyorum.Biraz zaman alacak.

Hep birlikte gelişmeleri göreceğiz.Bakalım bu vahşi doğunun, beyaz topraklarını değiştirebilecek miyim?:D

uzman16
21-05-2009, 13:25
Tüm gelişmeleri ilgi ve merakla takip edeceğiz.

Sizin kadar araştırmacı birisinin yaratacağı bahçe bir o kadar detaylı olacaktır. Zaman içerisinde bol fotoğraf bekliyoruz.

Hayırlı olsun bahçeniz. Kolaylıklar diliyorum.

denizakvaryumu
21-05-2009, 13:28
Teşekkürler,

ben de ne olacağını ya da ne olmayacağını merak ediyorum.

Örneğin bu sene domuz ve tavşanlar ne yapacaklar, zararları hangi boyutta kalacak?

Vs.vs.vs. gibi konularda bir tecrübe kazanacağız.

Kiraz
21-05-2009, 14:29
Sn. Denizakvaryumu, hayırlı olsun. Bence bahçeniz çok heyecan verici, ne yapacağınızı düşünmekten geceleri uykunuz kaçmıyor mu? Onu oraya mı- buraya mı? Buraya ne yapmalı? .... gibi.

fikreteren
21-05-2009, 14:52
Hayırlı olsun.Sıfırdan başlamak daha güzel. Şimdi istediğiniz gibi şekillendirebilirisiniz.Endemik bitkileride kaybetmeyin onlar içinde bir köşe hazırlayıverin. Kolay gelsin.

seaa
21-05-2009, 15:08
Meşe palamudu size lazım olcak ağaçlandırma yapmak için :)

Oğuz Karsan
21-05-2009, 15:14
Merhaba.

Sn. denizakvaryumu,

Araziniz(bahçeniz) hayırlı uğurlu olsun. Sakın çorak haline bakıp moralinizi bozmayınız. Yakında artezyen kuyunuz, küçük bir müştemilatınız(esas evinizi yapınca bahçe aletlerini saklayabileceğiniz), Birkaç ampul ile maçları seyredebileceğiniz televizyonunuzu çalıştırabilecek aynı zamanda fidanlarınızı sulamakta kullanabileceğiniz rüzgar pervaneniz, Ve ağaçlarınız ile ekili bahçeniz. olacak

Bu saydıklarım hayal edemeyeceğiniz kadar kısa sürede gerçekleşecek. Asla yılmayın. Moralinizi bozmayın. Başarabileceğinize inanıyorum. İlk başta herkesin bahçesi aynıydı. Mühim olan yapacaklarınız. Yanınızdayız.

Tekrar hayırlı olsun. Başarılar

Saygılar

limon
21-05-2009, 15:17
Çok şükür cümleten kurtulduk acaip acaip bitki fotoğrafları görmekten :D

Artık kendi bahçesinden kafasını kaldırıp araştırma yapamaz ;)

Hayırlı, bol ürünlü, yemyeşil bir bahçeniz olur inşallah.

limon
21-05-2009, 15:19
Karşı atağa geçmeye karar verdim, artık ben o araziye uygun müthiş bitkiler araştırıp bulacağım, arasın dursun... :D

sabah
21-05-2009, 16:17
bir ben, bir beyaz topraklar :)

Çok şükür cümleten kurtulduk...
:rolleyes:

Bu arada Ayaş tarafında iklim daha yumuşakmış, sizin bahçenin zone durumu 8a olabilir.

nevsune
21-05-2009, 17:04
Amaaan, arkadaşım bahçesine başlık açmış da ben görmemişiiiimmm. Ben de diyorum, clematisi ne tavşanı yiyecek:D Çok mutlu oldum, çoookkk:)

Önce hayırlı uğurlu olsun. Bu bahçede eşiniz, güzel prensesimiz (ve tabii ki bizler:p) ile birlikte mutlu, sağlıklı ve huzur içerisinde çoook uzun yıllar geçirmenizi dilerim.

İlk fotoğraftaki halini görünce bayağı bir korktum doğrusu ama sizin ne azimli (hatta takanaklı) olduğunuzu bildiğim için, o kuru beyaz toprağın bile üstesinden geleceğinizden hiç kuşku duymadım.

Dozer girmiş, yol yapılıyor. Hemen bir baskın yapalım:rolleyes: Şaka bir yana, işiniz zor ama bir o kadar zevkli. Her bir santiminde sizin emeğiniz olacak koca bir alan var elinizde. Şimdiden ne harikalar çıkacağını kestirmeye çalışıyorum. Her bir gelişmeyi ben de diğer arkadaşlar gibi merakla takip edeceğim.Offof ben nasıl kıskanırım şimdi bu bahçeyi, nasıl artık bilemem:o

Not: Kenesavarın altına lastik çizme daha iyi giderdi:D

denizakvaryumu
21-05-2009, 17:49
Sn. Denizakvaryumu, hayırlı olsun. Bence bahçeniz çok heyecan verici, ne yapacağınızı düşünmekten geceleri uykunuz kaçmıyor mu? Onu oraya mı- buraya mı? Buraya ne yapmalı? .... gibi.

Teşekkürler,
beynimi okudunuz :)

k0900
21-05-2009, 17:50

Allah sizi yolsorununuz çözülmeden önce bugünki gibi yağmura bahçenizde yakalanmaktan korusun:)

Düşenin halinden düşen anlar:))

denizakvaryumu
21-05-2009, 17:50
Hayırlı olsun.Sıfırdan başlamak daha güzel. Şimdi istediğiniz gibi şekillendirebilirisiniz.Endemik bitkileride kaybetmeyin onlar içinde bir köşe hazırlayıverin. Kolay gelsin.

Teşekkürler
Evet, bir köşede o yörenin bitkileri olacak.Bu benim için çok önemli.

osmann
21-05-2009, 17:51
Sayın Denizakvaryumu;
Yıl 2009!
İlk resimler taaaa üç yıl önceye ait. Fotoğraflasanız da, benim gibi bahçesiz garibanlar resimlerden nasipleniverse. Bahçe sahibi, Allah'ın kayırdığı kullarından biri olarak, bizi fotoğraflardan mahrum bırakmazsınız umarım. Ve inşallah sizin yolculuğunuz da Sayın Güler inki gibi güzel noktalanmıştır(ya da noktalanır)

denizakvaryumu
21-05-2009, 17:51
Meşe palamudu size lazım olcak ağaçlandırma yapmak için :)

Kene yüzünden meşelerden soğudum açıkçası :p

denizakvaryumu
21-05-2009, 17:53
Merhaba.

Sn. denizakvaryumu,

Araziniz(bahçeniz) hayırlı uğurlu olsun. Sakın çorak haline bakıp moralinizi bozmayınız. Yakında artezyen kuyunuz, küçük bir müştemilatınız(esas evinizi yapınca bahçe aletlerini saklayabileceğiniz), Birkaç ampul ile maçları seyredebileceğiniz televizyonunuzu çalıştırabilecek aynı zamanda fidanlarınızı sulamakta kullanabileceğiniz rüzgar pervaneniz, Ve ağaçlarınız ile ekili bahçeniz. olacak

Bu saydıklarım hayal edemeyeceğiniz kadar kısa sürede gerçekleşecek. Asla yılmayın. Moralinizi bozmayın. Başarabileceğinize inanıyorum. İlk başta herkesin bahçesi aynıydı. Mühim olan yapacaklarınız. Yanınızdayız.

Tekrar hayırlı olsun. Başarılar

Saygılar

Teşekkürler,

bahçeyi cennet gibi yapacağım inşallah.

Ama hemen değil zamana ihtiyacım var.Bakalım nasıl olacak?

denizakvaryumu
21-05-2009, 17:55
Çok şükür cümleten kurtulduk acaip acaip bitki fotoğrafları görmekten :D

Artık kendi bahçesinden kafasını kaldırıp araştırma yapamaz ;)

Hayırlı, bol ürünlü, yemyeşil bir bahçeniz olur inşallah.

Teşekkürler

dediğiniz çok doğru.İşler kafamdaki gibi gelişmiyor.Bahçe işlerinde de tecrübe şart.

denizakvaryumu
21-05-2009, 17:56
Karşı atağa geçmeye karar verdim, artık ben o araziye uygun müthiş bitkiler araştırıp bulacağım, arasın dursun... :D

Aman şimdilik beklemede kalın, araziyi bir nefes aldırıyım.

Sonrası kolay :D

denizakvaryumu
21-05-2009, 17:58
:rolleyes:

Bu arada Ayaş tarafında iklim daha yumuşakmış, sizin bahçenin zone durumu 8a olabilir.

Mikro klimalı olan küçük bölgeler var.

Yörede yaşayanları o bölgeleri biliyor ve buralarda 3-4 derece fark ediyor.

Beyaz toprak ise bembeyaz karla örtülüp sert kış yapıyormuş.

denizakvaryumu
21-05-2009, 18:05
Amaaan, arkadaşım bahçesine başlık açmış da ben görmemişiiiimmm. Ben de diyorum, clematisi ne tavşanı yiyecek:D Çok mutlu oldum, çoookkk:)

Önce hayırlı uğurlu olsun. Bu bahçede eşiniz, güzel prensesimiz (ve tabii ki bizler:p) ile birlikte mutlu, sağlıklı ve huzur içerisinde çoook uzun yıllar geçirmenizi dilerim.

İlk fotoğraftaki halini görünce bayağı bir korktum doğrusu ama sizin ne azimli (hatta takanaklı) olduğunuzu bildiğim için, o kuru beyaz toprağın bile üstesinden geleceğinizden hiç kuşku duymadım.

Dozer girmiş, yol yapılıyor. Hemen bir baskın yapalım:rolleyes: Şaka bir yana, işiniz zor ama bir o kadar zevkli. Her bir santiminde sizin emeğiniz olacak koca bir alan var elinizde. Şimdiden ne harikalar çıkacağını kestirmeye çalışıyorum. Her bir gelişmeyi ben de diğer arkadaşlar gibi merakla takip edeceğim.Offof ben nasıl kıskanırım şimdi bu bahçeyi, nasıl artık bilemem:o

Not: Kenesavarın altına lastik çizme daha iyi giderdi:D

Teşekkürler
Aslında siz ille de Mordoğan diye tutturmasaydınız iyi olacaktı.
Ne kadar çok arkadaş, bahçe o kadar güzel.
En azından kavun-domates vs. ekebilirsem ekim gibi ürün toplamaya bahçeye gidebiliriz.Dikip dikemeyeceğim bu hafta ve gelecek hafta belli olacak.

denizakvaryumu
21-05-2009, 18:10
Sayın Denizakvaryumu;
Yıl 2009!
İlk resimler taaaa üç yıl önceye ait. Fotoğraflasanız da, benim gibi bahçesiz garibanlar resimlerden nasipleniverse. Bahçe sahibi, Allah'ın kayırdığı kullarından biri olarak, bizi fotoğraflardan mahrum bırakmazsınız umarım. Ve inşallah sizin yolculuğunuz da Sayın Güler inki gibi güzel noktalanmıştır(ya da noktalanır)

Keşke 3 yıl önce başlamış olsaydım :)

Başlangıç 19 Mayıs 2009...

Umarım 3 yıl sonra yazdığınız gerçekleşir.;)

nevsune
21-05-2009, 18:18
Bu arada herkesler pusuya yatmş, size iyilikler düşünüyor. Var mıydı öyle herkesin aklına bişeyler sokmak? Geçen yıl daracık balkona 5 tane üzümsü tıkıştırmıştım, allahtan öldüler de kurtuldum. Bu yıl kar kıyamet açelya toprağının küçüğünü bulacağım diye Forum Bauhauslara gitmiştim. Feriha'yı yine kar kıyamet wintergreen berry için yollara düşürmüştünüz. Sonra scilla için kaç gidip geldik, olmadı İstanbullardan getirttik. Daha ne sayayım, marifetleriniz bir dolu....

Sevgili Balıkçı Serdar, iyi ki geldiniz buraya siteye üye oldunuz da sayenizde ahlarımız tuttu:) Hadi bakalım sevgili Denizakvaryumu, o yorgunlukla bizi baştan çıkaracak mecal kalacak mı sizde:p:p:p

Mordoğan'ın yolu da çok kötüymüş:D

denizakvaryumu
21-05-2009, 18:19
Allah sizi yolsorununuz çözülmeden önce bugünki gibi yağmura bahçenizde yakalanmaktan korusun:)

Düşenin halinden düşen anlar:))

Böyle bir yağmurda zaten o bölgeden çıkmam mümkün olmaz, ancak köyden traktör yardımı ile kurtulabilirim.

80292

Gerçi bahçemden yağmur yağmasa da çıkmak zor ayrı konu :D Sanırım bu resim durumu tüm çıplaklığı ile göstermekte.(bahçenin sınırları çekiliyor)

Umarım bugünkü yağmur tüm bitkiler için yararlı olmuştur çok muhteşem yağdı.

denizakvaryumu
21-05-2009, 18:31
Bu arada herkesler pusuya yatmş, size iyilikler düşünüyor. Var mıydı öyle herkesin aklına bişeyler sokmak? Geçen yıl daracık balkona 5 tane üzümsü tıkıştırmıştım, allahtan öldüler de kurtuldum. Bu yıl kar kıyamet açelya toprağının küçüğünü bulacağım diye Forum Bauhauslara gitmiştim. Feriha'yı yine kar kıyamet wintergreen berry için yollara düşürmüştünüz. Sonra scilla için kaç gidip geldik, olmadı İstanbullardan getirttik. Daha ne sayayım, marifetleriniz bir dolu....

Sevgili Balıkçı Serdar, iyi ki geldiniz buraya siteye üye oldunuz da sayenizde ahlarımız tuttu:) Hadi bakalım sevgili Denizakvaryumu, o yorgunlukla bizi baştan çıkaracak mecal kalacak mı sizde:p:p:p

Mordoğan'ın yolu da çok kötüymüş:D

Zaten vücudum hamlamış...

İki kürek sallıyorum ben de kıpırdıyacak durum kalmıyor.Ben nerden baksanız 3-4 sene yokum.:D

Mordoğan iyi güzel de çok sallanır söyliyim. :)

nevsune
21-05-2009, 18:45
Dozer çalışması daha epey bir sürecek mi ve masraf ne oluyor?

Yani merak ettiğim daha bahçeye girmeden ne kadar bir para ayırmak gerekiyor?

Bir de yavaştan baraka/ev için düşünceleriniz olgunlaşmaya başladı mı?

copur 09
21-05-2009, 20:20
Sayın Denizakvaryumu hayırlı olsun. Yabani hayatla ilgili belgesel çekip arazinin parasını çıkarabilirsiniz. Kıskançlığımdan gidip süperloto oynadım.

denizakvaryumu
21-05-2009, 21:37
Dozer çalışması daha epey bir sürecek mi ve masraf ne oluyor?

Yani merak ettiğim daha bahçeye girmeden ne kadar bir para ayırmak gerekiyor?

Bir de yavaştan baraka/ev için düşünceleriniz olgunlaşmaya başladı mı?

Dozerin saatine 60 Tl veriyorum.Bu hafta dozer çalışmasını kesin bitirmek istiyorum ama bu yağmurda dozer bile çalışamaz.Pazar günü hava açık gözüküyor bu durumda toplantıya gelemeyeceğim gibi.Cumartesi günü belli olur.

Ev barakayı düşünebilmem için düz bir arazi olması lazım :D Bu sene sadece arazi düzeltmesi yapabilirim.Başka bir şey olmaz.

denizakvaryumu
21-05-2009, 21:44
Sayın Denizakvaryumu hayırlı olsun. Yabani hayatla ilgili belgesel çekip arazinin parasını çıkarabilirsiniz. Kıskançlığımdan gidip süperloto oynadım.

Valla belgesellik mi bilemem ama tam benlik.

Elektrik yok, yol yok, sessizlik ve dinginlik.

Cır cır böceğinin sesi bile yok.AVM lerin havasız ve gürültülü ortamlarını düşündükçe...(yaşlandım galiba ben):D

k0900
21-05-2009, 22:15
Yaz gelecek, kış gelecek, ne olursa olsun keyf gelecek:)

Denizakvaryumu; topragı olan şanslı kişi:))

limon
21-05-2009, 22:21
Meyvelitepe'nin bu sene uyguladığı yöntemi gördünüz mü? Toprağınız nasıl olursa olsun hazırlayacağınız bölümlere gübre+torf+toprak karışımıyla hemen ekim-dikim yapabilirsiniz bence.

İlk sene öylesine attığım karpuz tohumlarından çıkan karpuzların tadını bir dahaki yıllarda hiç bulamadık. İlk olduğundandı muhakkak :)

zenfree
21-05-2009, 22:22
Hayırlı olsun. İnşallah gönlünüze göre bir bahçeniz olur. Kolay gelsin.:)

denizakvaryumu
21-05-2009, 22:22
Sn.k0900

muhteşem bir güzellik, umarım buna benzer bir ortam ben de yapabilirim.

Aman Tokat'lılar sizin balık yaptığınızı görmesin :D

denizakvaryumu
21-05-2009, 22:23
Hayırlı olsun. İnşallah gönlünüze göre bir bahçeniz olur. Kolay gelsin.:)

İnşallah, teşekkürler.

denizakvaryumu
21-05-2009, 22:27
Meyvelitepe'nin bu sene uyguladığı yöntemi gördünüz mü? Toprağınız nasıl olursa olsun hazırlayacağınız bölümlere gübre+torf+toprak karışımıyla hemen ekim-dikim yapabilirsiniz bence.

İlk sene öylesine attığım karpuz tohumlarından çıkan karpuzların tadını bir dahaki yıllarda hiç bulamadık. İlk olduğundandı muhakkak :)

Sarı boya çalısı, Red robin, naneler kuytu köşelere dikildi bakalım ne olacak.

Ama önce araziyi bir dengeye getirmeye çalışıyım, şimdilik himalaya dağına benzetiyorum :D

BalıkcıSerdar
21-05-2009, 22:32
Bence dozerle daha fazla uğraşmayın, foseptik konusunda ne yapılacağını başkanla görüşüp fikir aldıysanız, sadece onu halledin, birde fidanlar için çukurlar, yeter bence. Eğer hava müsait olursa Cumartesi günü bir göreyim o zaman kesin belirleriz inşallah neler gerektiğini.

Pazar günü potlaçlı toplantıya katılmayı ihmal etmeyin, bizi üzmeyin, o kadar diyorum:mad:

Müjgan
21-05-2009, 23:07
Sevgili Denizakvaryumu, size bundan sonra Karaterrarium'u mu desek acaba? Terrarium ve Aquarium ... kara ve su... :p

Kurduğunuz yeni devasa "terrarium" unuz hayırlı, içinde börtü böceği az, mahsulü bol olsun.;)

denizakvaryumu
21-05-2009, 23:27
Bence dozerle daha fazla uğraşmayın, foseptik konusunda ne yapılacağını başkanla görüşüp fikir aldıysanız, sadece onu halledin, birde fidanlar için çukurlar, yeter bence. Eğer hava müsait olursa Cumartesi günü bir göreyim o zaman kesin belirleriz inşallah neler gerektiğini.

Pazar günü potlaçlı toplantıya katılmayı ihmal etmeyin, bizi üzmeyin, o kadar diyorum:mad:

Arazinin sürülebilmesi için dozerin çalışması lazım aksi halde bahçenin sürülmesi mümkün olmuyor.

Foseptik için 2-3 metrelik bir çukur kazdırdım.Sonrasında kime-nasıl yaptıracağız araştırmamız lazım.

Cumartesi günü hava yağışlı gözüküyor, cumartesi dozer, pazar bahçeyi sürdürme planlarım var, pazar günü için durum bu ...Yani yeni yetme bahçeci olarak heyacan ve şevkle çalışmaktayım.:D

denizakvaryumu
21-05-2009, 23:32
Sevgili Denizakvaryumu, size bundan sonra Karaterrarium'u mu desek acaba? Terrarium ve Aquarium ... kara ve su... :p

Kurduğunuz yeni devasa "terrarium" unuz hayırlı, içinde börtü böceği az, mahsulü bol olsun.;)

Teşekkürler.

Bahçe içindeki börtü böceğin az olmayacağı kesin, onların bölgesine girdim.Sayıları oldukça fazla, bakalım ne olacak?

Zaten bugünlerde en çok tükettiğim parfüm kenkov :D

Müjgan
21-05-2009, 23:43
Teşekkürler.

Bahçe içindeki börtü böceğin az olmayacağı kesin, onların bölgesine girdim.Sayıları oldukça fazla, bakalım ne olacak?

Zaten bugünlerde en çok tükettiğim parfüm kenkov :D
Geçenlerde Chewbacca adlı arkadaşımız (o da forum üyesidir ama pek ortada görünmüyor) bana uğradı ve yeni piyasaya çıkan bir "parfüm" ü tanıttı. Şimdi ismini hatırlayamayacağım ama bu parfüm şu an piyasada satılan eau de toilette türü değil, direkt cilde sıkılan cinsinden. Ona eau de parfüm mü deniyor?:p

Böylece o güzelim pantolon paçalarını, çorap içine tıkıştırmaktan kurtulmuş olursunuz.

denizakvaryumu
22-05-2009, 00:12
Kayınçonun üzerinde gezen keneyi evvelki hafta gördük (Balıkçı Serdar keneyi öldürdü ) ondan sonraki hafta çocuğun elbisesinin üzerinde ...

Bu durumda değil pantalonu üzerimde ne varsa çoraba sıkıştıracağım da ...:D

E şimdi de domuz gribi, arazinin her tarafında domuzların yürümediği alan yok zaten.Yüze de bir maske yakışır , maske dediysek vahşi batı kovboylarının taktığı cinsden, korktuğumuz anlaşılmasın hani ya:D

Müjgan
22-05-2009, 00:29
Paçalar çorabın içinde, yüzde kovboy maskesi.... mazallah insan karanlıkta görse korkar, en azından korkuluğa ihtiyacınız olmayacak...:dilli:

Şaka bir yana, aman lütfen dikkatli olun, keneyi geçtik, açık arazide arı bile soksa risk oluşturuyor. Tedbiri elden bırakmayın. Size kolaylıklar diliyorum.

hozat
22-05-2009, 00:38
Sevgili Denizakvaryumu,
Öncelikle bahçe çalışmalarınız hayırlı olsun,anlattığınız araziyi alma cesaretini gösteren onu ıslah etmede de azimli ve karalıdır.üstelik Himalaya dağları,da dağların kralıdır unutmayalım.

Kenelere gelince bence oraya önce bir kümes yapın ,salın çayıra tavukları yemlenip dursunlar .(şakaydı)
Bizim yörelerde,(Elazığ) keneler hayvanlara yapışırdı dedem eliyle temizlerdi,keneden öleni de duymazdık. Ne oldu da böyle canileştiler anlamadım.
Elinize gayret,kesenize bereket size de bol hareket diliyorum.

agozce
22-05-2009, 01:04
Merhaba sayın Denizakvaryumu, bahçeniz hayırlı olsun ve size kolay gelsin.

Bizim Mersin toroslarda 70 dönüm bahçemiz aynı topraktan. Hatta bitki örtüsü bile aynı görünüyor. Bizim bahçe de başlangıçta aynı sizinki gibiydi. Beyaz topraklı tarlalarda genelde yer altı suyu zengindir. Biraz gübre ile herşey yetişiyor.

Bizim bahçede elma ve ceviz çoğunlukta. Çok lezzetli kiraz, pembe domates ve üzüm yetişiyor. Beyaz toprakta yetişen -benim sadece bizim oralarda gördüğüm- iki çeşit üzüm var. Bir tanesi pembe kokulu -yöresel adı Müşkü-,diğeri küçük taneli erken olan kırmızı bir üzüm. İkiside sulanmadan bağda yetişiyor. Hiç hastalık olmuyor. Sadece küllenmeye karşı kükürt kullanırız. Denemek isterseniz Kasım ayında size getirebilirim.

Mutlaka biraz Ceviz ekin. Şebin ve Bilecik özellikle bu iklime uygun. Aşılı fidan alırsanız ikinci yıl ürün veriyor. Gölgesi ve rüzgarı meşeden çok daha güzel bence. Ama sincapları ve kargaları ne yaparsınız bilemiyorum. Kiraz için de kuşlar çok büyük sorun.

Bizim 35 tane kiraz ağacından bize yetecek kiraz zor toplayabiliyoruz. Cevizlerin ortalama yarısı gidiyor.(Ona göre sayıyı belirleyin diye yazıyorum :) Bahçe anladığım kadarı ile ilk kez ekilecek. Ne ekerseniz ekin çok lezzetli olacak. Bizim oralarda bir laf vardır. "60 yaşında bahçe yaparsan 90 yaşını sağlıklı geçirirsin" diye. Güle güle büyütün.

denizakvaryumu
22-05-2009, 07:45
Şaka bir yana, aman lütfen dikkatli olun, keneyi geçtik, açık arazide arı bile soksa risk oluşturuyor. Tedbiri elden bırakmayın. Size kolaylıklar diliyorum.

İğneleyen yeterki arı olsun, şifa niyetine.Zaten kovanı gelecek sene bahçeye getireceğim.

Kapıya "dikkat arı var" yazacağım.:D

denizakvaryumu
22-05-2009, 07:46
Sevgili Denizakvaryumu,
Öncelikle bahçe çalışmalarınız hayırlı olsun,anlattığınız araziyi alma cesaretini gösteren onu ıslah etmede de azimli ve karalıdır.üstelik Himalaya dağları,da dağların kralıdır unutmayalım.

Kenelere gelince bence oraya önce bir kümes yapın ,salın çayıra tavukları yemlenip dursunlar .(şakaydı)
Bizim yörelerde,(Elazığ) keneler hayvanlara yapışırdı dedem eliyle temizlerdi,keneden öleni de duymazdık. Ne oldu da böyle canileştiler anlamadım.
Elinize gayret,kesenize bereket size de bol hareket diliyorum.

Bir şekilde bu topraklarda kenelerle birlikte yaşayacağız artık.:D

Teşekkürler.

denizakvaryumu
22-05-2009, 07:51
Merhaba sayın Denizakvaryumu, bahçeniz hayırlı olsun ve size kolay gelsin.

Bizim Mersin toroslarda 70 dönüm bahçemiz aynı topraktan. Hatta bitki örtüsü bile aynı görünüyor. Bizim bahçe de başlangıçta aynı sizinki gibiydi. Beyaz topraklı tarlalarda genelde yer altı suyu zengindir. Biraz gübre ile herşey yetişiyor.

Bizim bahçede elma ve ceviz çoğunlukta. Çok lezzetli kiraz, pembe domates ve üzüm yetişiyor. Beyaz toprakta yetişen -benim sadece bizim oralarda gördüğüm- iki çeşit üzüm var. Bir tanesi pembe kokulu -yöresel adı Müşkü-,diğeri küçük taneli erken olan kırmızı bir üzüm. İkiside sulanmadan bağda yetişiyor. Hiç hastalık olmuyor. Sadece küllenmeye karşı kükürt kullanırız. Denemek isterseniz Kasım ayında size getirebilirim.

Mutlaka biraz Ceviz ekin. Şebin ve Bilecik özellikle bu iklime uygun. Aşılı fidan alırsanız ikinci yıl ürün veriyor. Gölgesi ve rüzgarı meşeden çok daha güzel bence. Ama sincapları ve kargaları ne yaparsınız bilemiyorum. Kiraz için de kuşlar çok büyük sorun.

Bizim 35 tane kiraz ağacından bize yetecek kiraz zor toplayabiliyoruz. Cevizlerin ortalama yarısı gidiyor.(Ona göre sayıyı belirleyin diye yazıyorum :) Bahçe anladığım kadarı ile ilk kez ekilecek. Ne ekerseniz ekin çok lezzetli olacak. Bizim oralarda bir laf vardır. "60 yaşında bahçe yaparsan 90 yaşını sağlıklı geçirirsin" diye. Güle güle büyütün.

Hımmm açıkçası böyle yazılar beni cesaretlendiriyor.

Tamam mercimeği de severim ama hep mercimek hep mercimek nereye kadar.

Bahçede farklı bir şeyler de olması lazım.

Üzüm konusunda her türlü deneme için yardım kabul edilir.Sonbahara görüşürüz.

Zaten bahçenin kapısına " her türlü fidan yardımlarınızı meşe ağacının altındaki kutuya bırakın, boş geçmeyin " diye yazdım :D

Teşekkürler

nevsune
22-05-2009, 09:10
Bu yılın sizin için biraz toprağı tanıma ve deneme-yanılma yılı olacağını ve fazla riske girmeyeceğinizi düşünüyorum. Şimdilik çok denenmiş bitkileri kullanmanızda, daha deneysel olanlarını gelecek yıllara saklamanızda yarar var gibi geliyor. Gerçi bunları yanlış birine söylediğimin, elinizin durmayacağının bilincindeyim de, olsun balık bilmezse halik bilirmiş:p

O RR'ler haftada bir sulanmayla yaşayabilecek mi dersiniz? Genelde bu tür durumlarda ne yapılır bilmiyorum ama sıcaklarda bitkiler susuzluğa nasıl dayanacak diye düşünmeden de edemiyorum. Sahi, nasıl bir çözüm bulacaksınız(haftada birkaç gitme olanağınız var mı bilmiyorum bunları yazarken ama biraz zor gibi görünüyor bana)?

cello
22-05-2009, 09:42
http://www.kocaeli.bel.tr/print.asp?CategoryID=36&ContentID=15493
Keneden kurtulmanın en doğal yolu buymuş. Ortamı yapınca küçükde bir kümes, 3-5 tane yerli tavuk senin kene problemini çözecektir. Hem de mis gibi organik yumurta yeme şansın olur :D

nevsune
22-05-2009, 09:49
Bu konunun sizin bahçenizle ne ilgisi var gibi görünse de var aslında.

Geçen gün Koçtaşa gidiyordum, kestirme olsun diye metro köprüsünün altından geçerken birden daha önce hiç dikkatimi çekmeyen bir görüntüyle karşılaştım. Oradan Ankara'nın malum isimli deresi geçiyormuş meğer. O derenin Koçtaş tarafındaki beton setin dibinde bir incir ağacı gördüm. Çok şaşırıp olabildiğince yaklaştım. Üzerinde küçük küçük meyveleri de vardı. O zaman sizin bir konuda "Ankara'da incir ağacı bile var" yazınız aklıma geldi.
80507
80508

Evet Karanfil sokağın Akay tarafında, bir de benim bildiğim Sıhhiye pazarının hemen yanında ve şimdi yıkılmakta olan binanın önünde kocaman incir ağaçları vardır. Bahçelievlerdeki arkadaşımın bürosunun bahçesinde yenidünya ağacı var.

Yani Ankara iklimi bir garip. Karasal iklim, donlar oluyor ama bu ağaçlar (insanlar yoketmezse) yaşamayı sürdürüyor. Hiç umulmadık görüntülerle karşı karşıya gelinebiliyor Ankara'da.

Diyeceğim kısaca şu ki, Ankara iklimi deneysel çalışmaya da çok açık sanki;) Ayaş'ınki daha da yumuşak bir iklim diye biliyorum.

denizakvaryumu
22-05-2009, 10:05
Bu yılın sizin için biraz toprağı tanıma ve deneme-yanılma yılı olacağını ve fazla riske girmeyeceğinizi düşünüyorum. Şimdilik çok denenmiş bitkileri kullanmanızda, daha deneysel olanlarını gelecek yıllara saklamanızda yarar var gibi geliyor. Gerçi bunları yanlış birine söylediğimin, elinizin durmayacağının bilincindeyim de, olsun balık bilmezse halik bilirmiş:p

O RR'ler haftada bir sulanmayla yaşayabilecek mi dersiniz? Genelde bu tür durumlarda ne yapılır bilmiyorum ama sıcaklarda bitkiler susuzluğa nasıl dayanacak diye düşünmeden de edemiyorum. Sahi, nasıl bir çözüm bulacaksınız(haftada birkaç gitme olanağınız var mı bilmiyorum bunları yazarken ama biraz zor gibi görünüyor bana)?

Haftada bir su isteyen bitkiler en sevdiğim bitkiler olacak.:D

Gerçi daha sonrası için 3 tonluk bir depo ve damla sulama ile bu süre 2 haftaya kadar rahat çıkabilir.

Damla sulama ve depo beş yıllık kalkınma planları arasında :)

denizakvaryumu
22-05-2009, 10:11
http://www.kocaeli.bel.tr/print.asp?CategoryID=36&ContentID=15493
Keneden kurtulmanın en doğal yolu buymuş. Ortamı yapınca küçükde bir kümes, 3-5 tane yerli tavuk senin kene problemini çözecektir. Hem de mis gibi organik yumurta yeme şansın olur :D

Kuş yuvasını hiç düşünmemiştim.İyi hatırlattınız.Etkili olacağını sanıyorum.

Teşekkürler.

Tavuk konusu en çok istediğim olay ama imkansız , haftada bir uğranılan bir yer için yemleme-güvenli kümes kapısı gibi olayları nasıl çözeceğim.

Arazideki tilki-gelincik gibi hayvanlar akşamları kümes kapısından girerek keneleri yiyenleri, yerker diye düşünüyorum. :)

denizakvaryumu
22-05-2009, 10:18
Nevsune Hn.

bu incir meselesi gerçekten beni şaşırtıyor.Ben de incir ağaçlarını görüyordum ama resmi çektiğiniz yer çok iyi.

Hem b..lu hem zehirli bir dere hem de kışın -12 -15 leri gören bir yer.Anlamadım ben bu işi.

Bu inciri birisinin diktiğini da sanmıyorum, bir şekilde yenen bir incirin çekirdeği bir şekilde çıkarılmış :) ve burada çimlenmiştir.

Aklıma Galapagos adaları geldi.

O çekirdekten çıkan filiz ölmemek için zaman içinde değişikliğe uğramış olabilir mi? Üstelik o pis suyun içinde.

Ben en iyisi o incirden bir çelik alayım, en azından reçellik incirimiz olur.

Sizin sayenizde ocağıma incir ağacı dikmiş olurum :D

Bahçelievlerdeki arkadaşınızın bürosunun bahçesinden de yenidünya çeliği alalım derim.

kömür
22-05-2009, 10:39
Umarım hayalleriniz gerçeğe dönüşür.
İlgiyle takip edeceğim konuyu.
Not: 5 yıllık kalkınma planı içerisinde bir koi havuzuda vardır gibi geliyor bana :) ?

denizakvaryumu
22-05-2009, 10:44
5 yıllık kalkınma planın içinde çok şeyler var da "görmemişin bahçesi oldu, atıp tutmaya başladı" derler diye uçuk fikirlerimi saklıyorum :D

gilan
22-05-2009, 11:12
Biz alışkınız size, saklamaya gerek yok :)

Bahçeyi eğimli mi kullanacaksınız, set set mi yapacaksınız?

denizakvaryumu
22-05-2009, 11:27
"Delidir ne yapsa yeridir" diyorsunuz yani :)

Sırlarım açığa çıkacak ama madem sordunuz söyliyim :) Bahçeyi setliyorum, her set ayrı Dünyanın insanları olacak :)

Yani bildiğimiz anlamda; sıralı ağaçlı, sıralı çiçekli asker bahçesi olmayacak .:D

Sui Generis diyorum.

BalıkcıSerdar
22-05-2009, 11:41
çok şey yazmıştım ama elektrikler gidip-gelince hepsi gitti:(

Tekrar yazamayacağım, ama özetle;

"Havada bulut bu hafta sonu bahçeyi unut" gibi bir "atasözü" geldi aklıma. Bu kadar yağmurdan sonra, oraya dozer bile bir haftadan önce giremez, üzgünüm:(

gilan
22-05-2009, 11:44
Bir wikipedia araştırması:
Sui generis: "of its own kind/genus or unique in its characteristics"
In the structure "genus → species" a species that heads its own genus is known as sui generis. This does not mean, however, that all genera with only a single member are composed of sui generis species. It is only if the genus was specifically created to refer to that one species, with no other known examples, that the species is sui generis.

Türünün tek örneği diyebiliriz sanırım :)
Size de bu yakışır ;)

uzman16
22-05-2009, 12:00
Bu da aynı kaynaktan Türkçe açıklaması

Sui generis (Söyleyiş: /ˌsuːiˈgeneris/) yeni türetilmiş Latince bir deyiştir. Türkçede tam olarak, kendine özgü, nevi şahsına münhasır gibi sıfatlarla karşılanabilir. Kendine özgü özellikleri olan ve başka bir örneği olmayan nesne ya da olayları anlatmak için kullanılır. Skolastik felsefede de herhangi bir üst sınıfa dâhil edilemeyen olgu veya olayları belirtmek için kullanılır. Bu terime, biyoloji ve hukukta da sık sık başvurulur. Biyolojide bir türün sui generis olabilmesi için bilinen hiçbir yakın olmaması gerekir. Akrabalarının neslinin tükenmesi sonucu tek kalan türler sui generis sayılmaz çünkü akrabaları şu an var olmasa da bu türe ait bireyler oldukları bilinmektedir.

denizakvaryumu
22-05-2009, 13:39

"Havada bulut bu hafta sonu bahçeyi unut" gibi bir "atasözü" geldi aklıma. Bu kadar yağmurdan sonra, oraya dozer bile bir haftadan önce giremez, üzgünüm:(

Tabii fidanını , her türlü fidesini dikenin içi rahat...Bereket de yağdı, sulamaya da gerek yok.Değmeyin Balıkçı Serdarın keyfine :D

Ya biz, Dünyanın en garip bahçesi, yarım dozer çalışması ile iyice garipleşti, içinde 2,5 metrelik foseptik çukuru vs.vs.:D

Bu yağmurdan sonra değil dozer bahçeye tank gelse çıkamaz hadi çıktı diyelim dönemez.Bu nedenle gözüm güneşde gönlüm bahçede :)

nevsune
22-05-2009, 13:53
Şimdi haber aldığıma göre Ankara'da seller gitmiş. Birazdan bizim buraya gelir, oradan da Ayaş tarafına geçer. Yarın da aynı şekilde yağış var.

BalıkçıSerdar'a katılıyorum. Pazar günü o balçık toprağa dozer değil keneler bile giremez. Toplantıya bekleriz efem:)

denizakvaryumu
22-05-2009, 14:01
Beyaz topraklardan gelen haberlere göre şiddetli yağışın geldiğini gören bir grup kene , papazın üzümlerine doğru yönelmiş :)

feriha
22-05-2009, 14:05
Papazın bağında da seller gidiyor ne olacak şimdi:dilli:

Pazar gününe bakalım şehirde hava toplanmaya müsade edecek mi?

Çok yağışlı olursa yakınındaki Funda pastanesi mi sebeplenecek:rolleyes:

Ne dersiniz?

denizakvaryumu
22-05-2009, 14:08
Pazar günü, günlük güneşlik merak etmeyin.

feriha
22-05-2009, 14:11
Baktım herkes burda şaşırmışım başlıkları pardon:p

denizakvaryumu
22-05-2009, 14:13
En çok merak ettiğim, papazın bağında Papa John Paul II clematis in olup olmadığı?

Kesin vardır diye düşünüyorum.Bakalım göreceğiz :)

BalıkcıSerdar
22-05-2009, 14:14
Biz merak etmiyoruz, ama siz merak edin:) Bu kadar yağmura o beyaz toprak kolay kolay suyu bırakmaz, hatta foseptik çukuru bile dolmuştur.

Artık gidemeyeceğinize üzülmek mi doğru olur, Pazar günü bir arada olacağımıza sevinmek mi? İşte bütün mesele bu.

denizakvaryumu
22-05-2009, 14:17
Bu havada beyaz topraklara gitmek mi, Allah korusun.

eser42
22-05-2009, 14:45
merhaba
yeni arazi edinmişsiniz hayırlı olsun.
yazışmaları takip ettiğim kadarıyla toprak analizi yaptırmadınız. bulunduğunuz yerde tarım il müdürlüne müracat ederseniz toprağınızı nerede analiz ettireceğinizi öğrenebilirsiniz.
toprak analizinden sonra toprağı nasıl ıslah edebileceğinize birlikte karar verebiliriz.

tekrar hayırlı olsun

denizakvaryumu
22-05-2009, 14:48
Teşekkürler.

Ham araziye önce bir çeki düzen vereyim, ıslah olayına girelim derim.

İrtibatı koparmayalım :)

Koyu yeşil
22-05-2009, 15:40
Sayın Denizakvaryumu, bu hafta iş seyahatleri nedeniyle sitemize ancak bugün girebildim. Bu başlığı görünce çok sevindim, tüm mesajları okudum.

Bence hepimiz için bahçenizden çektiğiniz resimler şahane birer delil olacak. Seneye bu zamanlar 'vay be, beyaz topraklar neydi ne hale geldi!' diyeceğiz.

Arkadaşlara da katılıyorum, bahçenizle uğraşmaktan bizi delirtmeye zaman bulamayacaksınız, biraz nefes alırız sanırım :)

Bahçenizin hayırlı uğurlu olmasını, işlerinizin kolaylıkla halolmasını, eşiniz ve sevdiklerinizle bol bol sefasını sürmenizi diliyorum.

denizakvaryumu
22-05-2009, 15:49
... Seneye bu zamanlar 'vay be, beyaz topraklar neydi ne hale geldi!' diyeceğiz.

Teşekkürler.

Seneye demeyelim de Marduk gezegeni Dünyaya çarpmaz teğet geçerse, benim bahçe ancak 2012 yılında adam olur. :)

---------------------------------

Dip Not:

23 Aralık 2012'de tam 3600 yıl aradan sonra dünyaya yaklaşacak olan, eski uygarlıkların "Tanrıların Gezegeni" dediği Marduk dünyanın kimyasını değiştirecek Dünyanın ekseninin değişmesiyle iklim felaketlerinin yaşanacağı iddia edilirken milyarlarca insanın bu felaketten dolayı yaşamını kaybedeceği belirtiliyor Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de olası tehlikeye karşı örgütlenen insanlar Kapadokya, Edremit gibi merkezlerde kendilerine geleceğin yaşam alanlarını yaratmaya çalışan Mardukçular beklentinin bir kehanet olmadığını, bilimsel verilere dayandığını iddia ediyor

Bu konu bir çok tartışma programlarında tartışıldı ve hala tam bır sonuc alınmıs degıldırBir başka kaynaktan alınan bilgiye gore ise

KABUS HORTLADI
Marduk teorisi, Burak Eldem isimli eski çağ tarihi meraklısı bir bağımsız araştırmacının yazdığı '2012: Marduk'la Randevu' kitabıyla tekrar hortladı Marduktan kaçış planı yapan, 700 civarında kişi Marduk cemaati denilebilecek bir grup oluşturdu

İyi eğitimli kişilerden oluşan grup, sığınakların nereye yapılacağı, erzakların nasıl saklanacağı gibi konuları belirliyor Grubun Türkiye ayağı ise, Konya, Nevşehir, Kırşehir, Antalya gibi yerlerde sığınak yapmaya başlamış bile

Marduk nedir?

2012'de Dünya'ya yaklaşacağı iddia edilen Marduk gezegeni felaketi, aslında otoritelerce kesinleşmiş bir bilgi değil Ancak 1984'te, 'kütlesi Dünya'dan çok daha büyük ve koyu kırmızı renk veren bir gökcisminin Pluton'un yörüngesi dolaylarından sisteme girmekte ve hızla yaklaşmakta olduğu NASA tarafından tespit edilmiş

3661 YILDA BİR

Teorilere göre, MÖ 3100 yılı civarında yaşayan Maya, Mısır, Sümer Harappa ve Minos gibi eski dünyanın uygarlıklarına ait kayıtlarda ortaya çıkan Marduk, 3661 yılda bir dünyaya yaklaşıyor Ve her yaklaştığı dönemde doğal felaketleri beraberinde getiriyor

'Marduk büyük felaketler getirecek'

Bİlkent Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi olan Halil Özmen, Marduk'tan korunmak için Antalya'ya sığınak yapanlardan Özmen, Marduk geldiğinde olabilecek çok büyük doğa felaketleri ve bunlardan korunma yöntemlerini şöyle sıralıyor:
Dünya dönüşünün yavaşlaması veya durması:
Önlem: Eğer dev rüzgarlar (örneğin saatte 200 km üzerinde) fırtınalar, kasırgalar veya hortumlar olacaksa, belki bir yeraltı şehrine sığınmak çare olabilir Örneğin İç Anadolu'da bulunan yeraltı şehirleri gibi
Deniz sularının yükselmesi, tsunamiler, seller:
Önlem: Deniz seviyesinden yüksekte olmak Yayla ya da dağ yamacında yaşamak
Volkanik aktiviteler:
Önlem: Yanardağlardan uzakta olmak
Depremler
Önlem: Güvenli deprem kuşaklarında bulunmak
Kuraklıklar:
Önlem: Su kuyusu kazmak

------------------------

Foseptik kuyusunu biraz daha derin kazdırayım bari :)

Lilium
22-05-2009, 16:04
Örneğin bu sene domuz ve tavşanlar ne yapacaklar, zararları hangi boyutta kalacak?

Sayın denizakvaryumu, bahçeniz hayırlı uğurlu olsun, çok sevindim, üzüldüğüm taraf işinizin kolay olmadığı. Allah kolaylık versin.

Bahçe duvarlarınızı kalın ve yüksek yapmanızı tavsiye ederim:p

Sürmeye üşenirseniz biraz nohut ekin, domuzlar sürer bahçeyi.

Tavuk hiç düşünmeyin, tilkilere ve sansarlar birşey bırakmaz.

Moralinizi bozmak istemem ama işiniz gerçekten zor, beyaz toprak deyince durup hepey bir düşünmek gerekiyor, ama siz zoru seven biri olarak çok güzel yapacağınızı biliyorum.

Ama şunu da çok iyi biliyorum ki, oradaki huzuru, keyfi, mutluluğu hiç bir yerde bulamayacağınızdan adım gibi eminim, kışın bile duramayacaksınız at eşek sırtın da gideceğinizi şimdiden söyliyebilirim.

Gülme görüşürüz.:p

denizakvaryumu
22-05-2009, 16:07
Ama şunu da çok iyi biliyorum ki, oradaki huzuru, keyfi, mutluluğu hiç bir yerde bulamayacağınızdan adım gibi eminim, kışın bile duramayacaksınız at eşek sırtın da gideceğinizi şimdiden söyliyebilirim.

Gülme görüşürüz.:p

:D :D Beynimi okuyorsunuz.

Teşekkürler.

nevsune
22-05-2009, 19:51
Beyaz topraklardan gelen haberlere göre şiddetli yağışın geldiğini gören bir grup kene , papazın üzümlerine doğru yönelmiş :)

Keneden korkan eve kapanırmış:) Kim korkar hain keneden:p

Hasan Lalezar
22-05-2009, 23:17
Hayırlı olsun, sanırım 2 gün içerisinde insanlara 5 sayfa mesaj yazdıracak kadar azimli bir insan bu bahçeninde üstesinden gelir. Ama sanırım çok planladığınız gibi bir bahçe olmamış. Ulaşımı elektiriği olmayan bir yer insanın umutlarını biraz zora sokabilir. Ama eminim bununda farklı bir zevki olacaktır. Evin önündeki 70 m2 lik bahçenin hakkından gelemeyen biri olarak bunlar benim gözümü korkutuyor artık. Ama sizin adınıza sevindim. Vaz geçtiğinizi düşünmeye başlamıştım zira.

denizakvaryumu
22-05-2009, 23:25
Teşekkürler,
nerelerdesiniz, blueberry toplantısından beri görüşemiyoruz.
Pazar günkü toplantıya gelin derim.

füsunANK
23-05-2009, 12:44
Sn.Denizakvaryumu'na küçük bir öneri : Henüz edinmedi iseniz en kısa sürede, en yakın köyden, traktörü olan birinin cep telefonunu edinin. Allahın rahmeti, ne zaman yağacağı hiç belli olmuyor.**** arabanın aküsü bi bakmışsınız bir anda çalışmıyor. Bu gibi durumlarda en iyi çözüm elinizdeki telefon numarası oluyor. Yolsuz günlerden kalma tecrübe ile sabittir. :o Kolay gelsin.

k0900
23-05-2009, 12:57
Sn.Denizakvaryumu'na küçük bir öneri : Henüz edinmedi iseniz en kısa sürede, en yakın köyden, traktörü olan birinin cep telefonunu edinin. Allahın rahmeti, ne zaman yağacağı hiç belli olmuyor.**** arabanın aküsü bi bakmışsınız bir anda çalışmıyor. Bu gibi durumlarda en iyi çözüm elinizdeki telefon numarası oluyor. Yolsuz günlerden kalma tecrübe ile sabittir. :o Kolay gelsin.

Çok doğru öneri:) Bu sabah kullnıldı :)

denizakvaryumu
23-05-2009, 22:18
Bu bahçeyi alırken 2 traktörlünün çoktan telefonu alınmıştı :)

Bugün bahçeye gitmeye niyetlenmiştim ama dünkü yağmurdan sonra değil traktörün dozerin bile çalışamadığını öğrendim.

Beyaz topraklara hiç kimse gidememiş.

Öncesinde gidenler 4-5 günlük erzakını yanına almış.

İnşallah 10-15 yıla kadar yolumuz elektriğimiz gelir.Yol üstündeki bahçelerin neden pahalı olduğu anlaşıldı.

Benim bahçenin Patagonya dan bir farkı yok.

Google earth de dahi bulunamıyor :)

seleste
23-05-2009, 22:28
Atatürk bir gün Ankara'nın banliyölerinde araba ile dolaşırken, arabasını durdurur. Şimdiki Orman Çiftliği'nin bulunduğu bölgede bir çiftlik kurmak istediğini yanındakilere açıklar. Fakat itiraz ile karşılaşır... "Paşam burada bir şey yetişmez. Burada su dolu bir testi toprağa gömülse aksamdan sabaha çıkmaz."

Yetkililer de bu bölgede hiç bir şeyin yetişemeyeceğini söylerler. Fakat Atatürk fikrinden vazgeçmez. Bu bölgede bir çiftlik kurulabileceğini ısrarla vurgular. Bunun üzerine Atatürk'e konuyu ispat etmek için su dolu bir testi toprağa gömülerek bir gün bırakılır. Ertesi gün testinin topraktan çıkarıldığında su dolu olduğu görülür...

Şimdi o yerde "Atatürk Orman Çiftliği" bulunmaktadır...

Sayın Denizakvaryumu,
Bahçenizin hikayesi bana bu anıyı hatırlattı. Atatürk Orman Çiftliği kadar güzel bir bahçeye dönüştürmeniz dileğiyle.

denizakvaryumu
23-05-2009, 22:32
Şimdi oturduğum yer, Atatürk Orman Çiftliğinin tam karşısında.

Ulu önder Atatürk'ü şükranla anıyorum.

Nur içinde yatsın.

Çok büyük bir liderdi.

BalıkcıSerdar
23-05-2009, 22:34
"Bugün bahçeye gitmeye niyetlenmiştim ama dünkü yağmurdan sonra değil traktörün dozerin bile çalışamadığını öğrendim."

Bugün mü öğrendiniz:confused:

Ben gün evvelinden belirtmiştim ve bu kehanet değil, hakikatti. Gerçekler acıdır, üzgünüm:( Aslında her seferinde o bahçeyi en son seçenek olarak düşünün derken, asıl kastım ulaşım sorunu idi, yoksa elektiriğe de, suya da, hatta toprağa bile çareler var ama ulaşıma, helede o kadar uzun mesafe olunca, maalesef çok çok zor.

Hayırlısı olsun artık, bu konuda benim tek ümidim, kalabalık bir kooperatif olması ve belki el birliği ile biraz daha çabuklaştırılabilir olması.

Orda bir köy var uzakta,
Gid(e)mesekte, gel(e)mesekte o köy,
Bizim köyümüzdür

denizakvaryumu
23-05-2009, 22:41
Satılık bahçe var...Acil satılık bahçe var...

Çok acil satlık bahçe, sahibindennnn

(Şener Şen gibi domates, domates, domates)

Nerde bu devlet nerde Reha Muhtar....:D :D :D

BalıkcıSerdar
23-05-2009, 22:44
Durun hemen paniklemeyin:)

Daha olmadı benim botla gideriz yine gideriz, merak etmeyin. Siz biraz kürek çalışın bu arada:D

denizakvaryumu
23-05-2009, 22:53
Japonlarla Türkler bir gün kürek yarışması için anlaşmışlar takım kurarak Haliçte yarışma yapacaklar.

Neyse tüm hazırlıklar yapılmış yarışma başlamış öyle böyle değil Japonlar bizimkilere nal toplatmış ama Japonlar da şaşırmış bu kadar fark nasıl olur diye?

Ve başlamışlar araştırmaya.

Sonuçta;

Japon kürek takımının bir yönetici, diğerlerinin kürekçi

Türk kürek takımının bir kürekçi, diğerlerinin kürekçinin sicil amiri olduğu ortaya çıkmış.

Diyeceğim o ki beyaz topraklara biz kürekle de ulaşamayız :)

Oğuzhan
23-05-2009, 22:53
Bahçeniz hayırlı uğurlu olsun :)

BalıkcıSerdar
23-05-2009, 22:55
Ortalarda bir yere gelince ben yapacağımı bilirim, yeterki ortalara (mümkünse en derin yere) kadar dayanın :D

denizakvaryumu
23-05-2009, 22:58
Bahçeniz hayırlı uğurlu olsun :)

Teşekkürler.

Darısı size...En çok bahçesinin olmasını istediğim kişilerden biri de sizsiniz.

denizakvaryumu
23-05-2009, 23:02
Ortalarda bir yere gelince ben yapacağımı bilirim, yeterki ortalara (mümkünse en derin yere) kadar dayanın :D

Ben botu en iyisi tek kişilik alayım. Kendi botumun kaptanı olayım, size güle güleee :D

Oğuzhan
23-05-2009, 23:02
Teşekkür ederim. Amin .İnşallah.
Umarım gönlünüzdeki gibi bir bahçe yaparsınız.

BalıkcıSerdar
23-05-2009, 23:06
O zaman "kamyon iç lastiği" yetecektir, küreğe de gerek yok:)

Tek kişi olunca "HOBAREY*" diye naralarda atılabilir:)

*Seneler öncesinin Çarşaf ve Gırgır dergilerine ithaf ediyorum bu narayı, hey gidi gençlik:)

denizakvaryumu
23-05-2009, 23:18
Sn.Baobab

yarın toplantıya gelirse bu iç lastiğe-bota vs.hiç gerek kalmayacak.

Ben beyaz topraklara havadan gitmenin yolunu öğreneceğim.

Yaşasın ultra light

80880

80881

İklimsiz
23-05-2009, 23:23
Sevgili denizakvaryumu, ne yaptınız ettiniz, yılmadınız sonunda bahçe sahibi oldunuz ya azminize vallahi bravo:p

Hayırlı uğurlu olsun. Yapabileceğimiz birşey, buralardan bir isteğiniz olursa çekinmeden yazacağınızı biliyorsunuz değil mi? ;)

BalıkcıSerdar
23-05-2009, 23:23
Moralinizi bozmak istemem ama, hadi sizin evin önünden kalkıp bahçeye "yumuşak" iniş yaptınız, peki oradan tekrar nasıl havalanmayı düşünüyorsunuz. Helikopter olsa neyse:)

Kuru havada, yamaç paraşütü bile olur ama kuru havada zaten sorun yok:)

BalıkcıSerdar
23-05-2009, 23:24
Sevgili denizakvaryumu, ne yaptınız ettiniz, yılmadınız sonunda bahçe sahibi oldunuz ya azminize vallahi bravo:p

Hayırlı uğurlu olsun. Yapabileceğimiz birşey, buralardan bir isteğiniz olursa çekinmeden yazacağınızı biliyorsunuz değil mi? ;)

Arkadaşımın ilk etapta bir helikoptere ihtiyacı var:)

İklimsiz
23-05-2009, 23:30
Çok isterdim ama beni aşar:D

BalıkcıSerdar
23-05-2009, 23:33
Belki bir araya gelirsek, el birliğiyle, neden olmasın:p

Ama yolunu yaptırmak daha ucuza mı gelir ne, hem helikopter bahçede neyse de evde, park sorunu vs., yok yok biz yolu yaptıralım en iyisi:D

denizakvaryumu
23-05-2009, 23:42

Teşekkürler.

Evet eninde sonunda bahçe sahibi olacağım belli idi ama bu kuş uçar kervan geçmez yerden olcağını ben de tahmin edemedim :D

denizakvaryumu
23-05-2009, 23:43
Moralinizi bozmak istemem ama, hadi sizin evin önünden kalkıp bahçeye "yumuşak" iniş yaptınız, peki oradan tekrar nasıl havalanmayı düşünüyorsunuz. Helikopter olsa neyse:)

Kuru havada, yamaç paraşütü bile olur ama kuru havada zaten sorun yok:)

Dozeri iki haftadır neden çalıştırıyorum :p

İklimsiz
23-05-2009, 23:48
Olsun. Yakında ordan kuş da uçar, kervan da geçer.

Hatta kervan konaklar bile:)

denizakvaryumu
23-05-2009, 23:50
Hımmm siz en yakın zamanda politikaya atılın, oyum size :)

İklimsiz
23-05-2009, 23:51
:D:D Mesaj alınmıştır.

Atılmayan ne olsun:dilli:

imgelem
23-05-2009, 23:53
Sevgili Deniz Akvaryumu hayırlı olsun ve kolay gelsin.Ben 250 metrekare bahçeyi iki senedir adam edemedim.Sizin işiniz daha da zor.Ama üstesinden gelirsiniz mutlaka.
Eğer fotoğraflardan tanıyabilirseniz ayı sarmısaklarınız benden:)

denizakvaryumu
23-05-2009, 23:54
Teşekkürler.

Şu meşhur ayı sarımsaklarının fotosunu artık foruma ekleseniz diyorum :)

Lilium
24-05-2009, 01:37
Arkadaşımın ilk etapta bir helikoptere ihtiyacı var:)

Bu iş çok zor, siz iyisimi bir karakacan ile bu işi çözün, hemde ucuza mal edersiniz:p helikopterin düşme tehlikesi var, yakıtı ayrı problem, karakaçan'dan düşsen bile ölüm tehlikesi yok, biraz sakat kalabilirsin,:p yakıt sorunu yok, çamurda batmaz, ayrıca dört çeker, bir düşünün olmazsa başka bir altenatif düşünülebiliriz:p

Sayın deniz akvaryumu, bir bahçe aldın seni aldığına da alacağına da pişman edeceğiz, ama sen bizlere bakma, çok güzel olacağına eminim, önemli olan öyle bir yerde bahçe kurmak, düz ovada bahçeyi herkez kurar.

Atamız çifliği nerede kurdu bilirsiniz.

cemo
24-05-2009, 08:57
Sn denizakvaryumu,
Bahçeniz hayırlı, uğurlu olsun. Eminim, içinizdeki bu bitki sevdasıyla tüm zorlukları aşacaksınız.
Sağlıkla, mutlulukla yaşayın.

nurcanaybay
24-05-2009, 09:45
Yeni bir ev ,bir bahçe .....düşüncesi bile beni heyecenlandırmaya yetiyor.Kimbilir siz ne haldesinizdir.Bizi çok bekletmeyin :)
Ben yazışmalarda kaçırdım sanıyorum , aldığınız yer Ankara da mı Karaburun da mı ?
Her nerede ise en güzel yıllarınızı orada geçirmenizi diliyorum.

some_at
24-05-2009, 14:45
Sevgili denizakvaryumu bahçeniz hayırlı olsun.

denizakvaryumu
24-05-2009, 18:46
... Düz ovada bahçeyi herkez kurar.

Bu sözü yazdım bir yere :D

denizakvaryumu
24-05-2009, 18:47
Sn denizakvaryumu,
Bahçeniz hayırlı, uğurlu olsun. Eminim, içinizdeki bu bitki sevdasıyla tüm zorlukları aşacaksınız.
Sağlıkla, mutlulukla yaşayın.

Teşekkürler.

Arkadaşlar bugünkü tarhun toplantısında söz verdiler, haftaya herkes bir kürekle yardıma gelecek. :D

denizakvaryumu
24-05-2009, 18:49
Ben yazışmalarda kaçırdım sanıyorum , aldığınız yer Ankara da mı Karaburun da mı ?
Her nerede ise en güzel yıllarınızı orada geçirmenizi diliyorum.

Teşekkürler

Ankara-Patagonya arasında, google earth de dahi bulunamayan bir yer.

Tam yerini inanın daha tespit edemedim :D

denizakvaryumu
24-05-2009, 18:50
Sevgili denizakvaryumu bahçeniz hayırlı olsun.

Teşekkürler.

omar
25-05-2009, 09:30
Sn. denizakvaryumu,

Tüm yazılanları heyecanla okudum, sanki benim düşüm gerçekleşmiş gibi...

Benim de aklıma Atatürk ve A.O.Çifliği anektodu geldi...

İster dozerle, ister botla **** ultra light ile gidin.. Orası sizin toprağınız. ;)

Başarılar dilerim.

Baobab
25-05-2009, 10:20
Sevgili Denizakvaryumu;

Bahçe mevzuunu nihayet çözdüğün için tekrar kutluyorum..

Bahçen hakikaten de son derece..ee...nasıl derler...beyaz gözüküyor... :)

Bahçeye ilk gidişinde ben de gelip görmek isterim doğrusu..

Şaka bir yana, etrafın vahşi olması çok iyi bence, türlü hayvanat, endemik tür, kafanı dinleyeceğin bir ortam, en başından kendi keyfine göre etrafı organize edebilmen, doğal manzara, vs bir sürü avantajı var aslında..

Üstelik, yol çamur, yokuş ve konusuna da kesinlikle takılma...Ultralightla direkt üzerine konacağımız için, yaz kış farketmez nasolsa bize.. :D

Benim evde hala biraz tohum var..Biber, bezelye, domates, vs vs..Geldiğimde onları da ekeriz belki..,

Selam ve sevgiler..

feriha
25-05-2009, 10:28
Bahçeye giderken alçaktan uçmaya söz verirseniz ultralight sörfü demesine varım:dilli::D

Baobab
25-05-2009, 11:11
Sizi bagajda da götürebiliriz feriha hanımcım, ama illa sörf yapacağım derseniz, kanat üstü de olur, havadar havadar...! :D

denizakvaryumu
25-05-2009, 11:21
Sn. denizakvaryumu,

Tüm yazılanları heyecanla okudum, sanki benim düşüm gerçekleşmiş gibi...

.

Darısı düşlerini gerçekleştirmek isteyenlere.

"Armutun çöpü var, kirazın sapı var " demedim. Aldım.:D

Öteki türlü "yok imar geçecek mi, elektrik gelecek mi, yağmur yağınca ne olacak"? gibi sorunlara kafamı taksaydım ,almam mümkün olmayacaktı :D

denizakvaryumu
25-05-2009, 11:26
Sevgili Denizakvaryumu;

Bahçe mevzuunu nihayet çözdüğün için tekrar kutluyorum..

Bahçen hakikaten de son derece..ee...nasıl derler...beyaz gözüküyor... :)

Bahçeye ilk gidişinde ben de gelip görmek isterim doğrusu..

Şaka bir yana, etrafın vahşi olması çok iyi bence, türlü hayvanat, endemik tür, kafanı dinleyeceğin bir ortam, en başından kendi keyfine göre etrafı organize edebilmen, doğal manzara, vs bir sürü avantajı var aslında..

Üstelik, yol çamur, yokuş ve konusuna da kesinlikle takılma...Ultralightla direkt üzerine konacağımız için, yaz kış farketmez nasolsa bize.. :D

Benim evde hala biraz tohum var..Biber, bezelye, domates, vs vs..Geldiğimde onları da ekeriz belki..,

Selam ve sevgiler..

Teşekkürler.

Size haber vereceğim.

Saçma ile popodan vurulma tehlikesini bir yana bırakırsak bu ultra light işi kafama gerçekten yattı.

Balıkçı Serdarın da dediği gibi bir de tüp taktırırsam benden kralı olmaz.:D

Tohum konusu bu sene için mümkün değil, önce araziyi düzleştirmem gerek :)

Ancak öksüz ve yetim meyve fidanları kabul edilir.:D

denizakvaryumu
25-05-2009, 11:28
Bahçeye giderken alçaktan uçmaya söz verirseniz ultralight sörfü demesine varım:dilli::D

İsteseniz de bu uçan nesne yükselemiyor.Gücü zaten motosiklet kadar.:D

Bir de tüp taktırırsak işte ağaçların üstünden anca gidebiliriz.

Ama size söz, ultra light ın sağına soluna kurdele-dantel yapacağız :)

feriha
25-05-2009, 12:16
Yeni bir ultra light yeterince şirin.. Ama ille ikinci el diye tutturursanız kesin biryerlerine (dantel sevmem) kurdele ile kamuflaja yardım ederim. Belki kartal ya da uçan kaz şeklinde bağlamayı başarırız:D

BalıkcıSerdar
25-05-2009, 12:27
Sn. Baobab'ın bahsettiği projelerin bulunduğu kitabı temin edin de ben üzerinde biraz çalışayım bakalım. Hem benim imalatım olursa kurdele bağlanabilecek yerleri de ihmal etmem:) Ayrıca montaj bitince tüpe geçiş benden:)

Ama bence Sn. Lilium'un önerisini de yabana atmayalım, bir kenarda dursun.

denizakvaryumu
25-05-2009, 13:01
Eşşeğin otuyla çöpüyle uğraşmayalım.... verelim gazı gitsin. :)

Siz-ben-Baobab bir gün ultra ligt toplantısı yapalım derim.

BalıkcıSerdar
25-05-2009, 13:08
mecbur yapacağız zaten:)

Baobab
25-05-2009, 14:03
yapalım valla...benim işyerindeki ultralight ortağı hafiften yan çizmeye başladı.

İç piyasayı, kursları araştıralım, eğer olmazsa yurtdışından bir arkadaştan gümrüksüz getirtmeyi vs de deneyebiliriz.

Bende, daha önce de bahsettiğim gibi, 1 adet ultralight CD'si, 1 adet de piyasadaki bütün ultralightları bütün özellikleriyle anlatan kitap var. Oradan takip edebiliriz.

Bir de, ben Amarikadaykene (!), oradaki ultralight derneğinin internet sayfasına üye olmuştum. Oralarda da her nevi dökuman, kitap, bilgi vs var tabi.

Ankara'da benim bildiğim, ultralight kursu veren 2 adet firma var. Ben onlardan bir tanesinin davetlisi olarak gitmiştim Sapanca'ya.

Türk Hava Kurumu açısından ele alırsak, biraz şanssısız bu konuda. Çünkü THK'nın ultralight kursu veren yerleri Eskişehir ve İstanbul'da. Yani Ankara'da yok maalesef (zaten eğer özel firmadan da kursa alacaksak, bir kaç hafta sonu Sapancaya ya da Eskişehire gidip kursu tamamlamamız gerekecek)

Aşağıda, sivil havacılık genel müdürlüğünün WEB sayfasını, konuyla ilgili mevzuatı gösteren sayfayı ve konuyla ilgili bilgilerin yer aldığı "uçuyorum com" ait internet adresini bilgilerinize sunuyorum,

selam ve sevgiler.

http://www.shgm.gov.tr

http://www.shgm.gov.tr/doc/2920shk.doc

http://www.ucuyorum.com/archive/index.php/t-7090.html

denizakvaryumu
25-05-2009, 14:30
Her uçuşta izin almak gerekiyormuş.

Uçan birisinden;

yıllık harcını, bakım parasını vs. öğrensek derim.

Karakaçanın yem parasından fazla ise hiç ümitlenmeyeyim :)

Baobab
25-05-2009, 14:31
aşağıda Sapanca'daki ultralight uçuşlarımın fotoğraflarını gönderiyorum.. Benim kullandığım daha çok "trike" denen üçgen kanat şeklinde olandı. Ama açıkçası en çok hoşuma gidenler (ve daha konforlu olanlar) tıpkı tek kanatlı normal bir uçağa benzeyen, iç kabini kapalı olanlar. Aralarında da pek bir fiyat farkı yok..

Selam ve sevgiler..

Baobab
25-05-2009, 14:32
bunlar da devamı...

denizakvaryumu
25-05-2009, 14:41
Trike ler çok güzel...

Uçan karakaçan diyebiliriz.:D

Ses olayı nasıl ? Motor sesi rahatsız etmiyor mu?

Resimlerden sizi oldukça heyacanlı gördüm, uçarken neler hissettiniz?

Baobab
25-05-2009, 14:51
motorları arkada olduğu için, çok fazla motor sesi yok (ama araba kabininden daha çok tabii). "fixed wing" denen ve minyatür uçağı andıranlarda ise ses daha da az...

Benim binmiş olduğumda, her tarafı açık olduğu için, rüzgar sesi de vardı, ama rüzgarı, etraftaki kokuları vs hissetmenin keyfi inanılmazdı (Bu açıdan biraz motosiklete benziyor. Motosiklette de, uzun yolda, o yörenin kokuları gelir sürekli burnunuza. Kemalpaşa'dan geçerken şeftali, Tavşanlı'dan geçerken kömür, iç anadoluda bğday, vs..sürekli doğayla sarmaş dolaş yani)

Heyecan kısmına gelince..Açık söyleyeyim, başta biraz endişeliydim (ilk kez bindim), ama yukarı çıkar çıkmaz geçti endişem. O kadar dengeli, o kadar rahat ki kullanımı, hiç bir endişe kalmıyor. zaten, belki biliyorsunuzdur, siz dümene hiç dokunmasanız dahi, kendi kendine dengeye gelip uçacak şekilde ayarlanmışlar. Ayrıca, her ultralightta, belirli bir açıda otomatik açılan paraşüt var. zaten ağırlıkları fazla olmadığı için, her halukarda (paraşütle de olsa) gayet güzel yere indiriyor. Ayrıca, dümeni öyle aşırı hassas değil. Size sadece ufak tefek düzeltmeler, manevralar vs yapmak düşüyor. Kısacası, devasa kanatlı, aşırı manevra yapmayan, az yakıtla sakin sakin ve bol bol uçuran cinsten bir araç (hatırladığım kadarıyla, 100 km de 2-3 lt kadar yakıt harcıyorlar. yani, ortalama bir motosikletten dahi daha az)

Aşağı indikten sonra, kendi kendime yemin etmiştim, ilk fırsatta bir tane alacağım diye. esasen benim en önemli hayallerimden birisi, ultralight ile milletleraarası seyahat edip sonra da yaşadıklarımı yazmak..Bir gün olacak işallah.. :)

denizakvaryumu
25-05-2009, 14:59
her ultralightta, belirli bir açıda otomatik açılan paraşüt var. zaten ağırlıkları fazla olmadığı için, her halukarda (paraşütle de olsa) gayet güzel yere indiriyor.

...az yakıtla sakin sakin ve bol bol uçuran cinsten bir araç (hatırladığım kadarıyla, 100 km de 2-3 lt kadar yakıt harcıyorlar. yani, ortalama bir motosikletten dahi daha az)

Gerçekten güvenli ve hesaplı imiş, bu kadarını beklemiyordum.

Haymana yolunda da yerleri var, En kısa zamanda şu işe bir el atalım derim.

(fixed wing uçağı andırdığından hoşuma gitmedi açıkçası, onda paraşüt var mı)

Baobab
25-05-2009, 15:26
Fixed winglerde de var paraşüt..

Bu arada, onlar uçağı andırıyor dediğime bakmayın. Etrafı branda çevrili, gene kafanız dışarıda cinsten çoğu. Kanadının sabit olması dışında fazlaca bir farkları yok trike lardan.
(Üstte yolladığım resimlerden birindeki uçağa benzeyen şey, uçak hakikaten de..Belediyenin kiraladığı ilaçlama uçağıymış. Fixed wing değil yani)

aşağıda bir kaç fixed wing resmi yolluyorum, bir fikir versin diye..

Bir de alırken başka bir şeye daha karar vermek gerekecek. Bir çok ultralightta, ikinci koltuk arka sırada. Yani arka arkaya. ama bir kısmında da, koltuklar yan yana. bence yan yana olması daha eğlenceli..İki kişi de rahatlıkla etrafı görebilir. (Bir de, iki koltuklu ultralightlarda, her iki koltuktan da uçağı idare etmek mümkün. Sistemi öyle)

gilan
25-05-2009, 15:48
Peki fiyatları ne kadar bu ultralightların :confused:

denizakvaryumu
25-05-2009, 15:49
Son resimdeki Fixed wing de güzel ama kuyruk mesafesi trike lerde çok kısa daha derli toplu, taşınabilir görüntüsü var.

Trike diye google dan aratınca

http://images.google.com.tr/images?hl=tr&lr=&rlz=1G1GGLQ_TRTR318&um=1&sa=1&q=trike&aq=f&oq=

bunlar karşımıza çıkıyor :)

denizakvaryumu
25-05-2009, 15:54
81389

Bu görüntü beyaz topraklarda neden olmasın? :p

Baobab
25-05-2009, 15:59
ABD'deki fiyatları, uçulabilir cinsten olanların ikinci elleri 3-4 bin $ ila 10-12 bin $ arasındaydı. Yeni almak istersek gene ABD fiyatları ile, 11.000-12.000 dolardan başlayıp 25-30 bin dolara kadar çıkıyor.

Bence siz de katılın ultralight procemize, 3'e bölelim parayı.
Alması daha kolay olur!
(Denizakvaryumu'nu tarlasına, köyüne bırakır, uçmaya gideriz, onun çok işi var oralarda daha nasolsa!! :))
Akşam da köyünden alıp evine bırakırız, tamam işte.. :D

Baobab
25-05-2009, 16:02
Sanırım Sn Denizakvaryumu, google daki "trike" ları daha çok sevdi gibi sanki..
"Madem o kadar para verecez bari işe yarasın dediğini duyar gibiyim..:D

BalıkcıSerdar
81389

Bu görüntü beyaz topraklarda neden olmasın? :p

Fotoğrafı görünce bir an, ahanda Denizakvaryumu almış da uçuyor dedim:)

denizakvaryumu
81397

Her şey hayalle başlar, neden olmasın ?

Ultra light olmazsa paramotor ....

Kalkış ve iniş için hiçbir şekilde piste gerek yok. Harç yok, izin alma yok . Ultra lighten çok daha iyi.

81403

81404

gilan
25-05-2009, 16:32
Bu Backpack Paraglider uçar mı cidden? Muhteşem :)

Benim kardeşim çok meraklı bu işe. Size ortak olarak onu vereyim ben :)
Küçüklüğünden beri bir motorlu planör alacağım der, o da bunlar oluyor herhalde. Hatta bir ara motorsuzunu imal etmeye çalışmıştı. Sonra da bisiklette bir arkadaşının arkasına oturup hızla yokuş aşağı inerken havalanmayı başarmıştı :)

nevsune
25-05-2009, 17:14
Siz-ben-Baobab bir gün ultra ligt toplantısı yapalım derim.

Ne oluyor ya? Cinsiyet ayrımcılığı kokusu alıyorum:)

Al işte bütün işiniz gücünüz oyun oynamak. Neyse havalar yağmurluyken oynayın hayallerinizle bakalım. Yağmur bitip, dozer çıkınca başka toplantılar yapmak durumunda kalacaksınız. O zaman da biz gelmeyeceğiz yardıma:mad:

denizakvaryumu
25-05-2009, 17:18
Bazı arkadaşlar bu konu başlığında, uçakların vs.nin ne işi var diyebilir ama konu bahçeye kışın veya yağmur yağdığında nasıl gidileceği.:D

Çünkü yol olmadığından en ufak yağışta bahçeye gidilemiyor.Ancak traktör kiralarsanız ne ala.

Örneğin geçen haftaki yağışlarda bahçeye gidilemedi.

Ancak son tahlilde hava araçlarının bu iş için uygun olmadığını anladım.

Neden mi?

Biz bahçeye yağmurda, kapalı havalarda gitmek istiyoruz zaten bu durumda hava araçlarını da kullanamayacağımız açık.

Fırtınalı-yağmurlu havalarda yukardaki resimlerini eklediğimiz hiç bir araç işe yaramaz.

Bu durumda en iyisi arazi motoru.

Bu sonucu zaten çok önceden Balıkçı Serdarın kayınçosu bulmuştu.

Bahçeye arazi motoru ile geliyordu, demek ki bir bildiği varmış.

Biz şimdi 125 cc - 250 cc den fazla olmamak kaydı ile en iyi arazi motoru hangisidir konusunu tartışsak.

81416

81417

denizakvaryumu
25-05-2009, 17:31
Özellike deneyimli ve tecrübeli arkadaşların yorumları önemli Sn.Balıkçı Serdar sizin kayınço ne der bu işe.

Bu 125 cc lik bir Yamaha WR 125 R

Özellikle bu motor hakkında ne düşünür.

81418

http://www.beldeyama.com.tr/www/urunler/urundetay.php?k_id=10&u_id=295

denizakvaryumu
25-05-2009, 18:19
Fiyat hesaplı olsun denirse

Kanuni cross 250

http://www.kanuni.com.tr/tr/Default.aspx

KDV-ÖTV dahil 3.750 TL...

81424

Kiraz
25-05-2009, 18:21
Sn. Denizakvaryumu size çook kolay gelsin. Ne zamandır mesajları okumadım, yukarıdaki fotoğrafları görünce yanlış sayfa açtığımı sandım:)

Bahçenin neresine ne yapılır, nasıl, ne zaman yapılır?... gibi şeylerle kafanızın karıştığını, uykunuzun kaçtığını düşünmüştüm ama sizin bu gidişle kaçan uykular nasıl gelir bilmem; daha bahçede ne yapacağınızı düşünemeden, nasıl gideceğiniz de ayrı uyku kaçırıcı:)

Şaka bir yana çok güzel heyecanlar bunlar, hep kafamız böyle şeylerle karışsa keşke. Kolay gelsin.

denizakvaryumu
25-05-2009, 19:04
Teşekkürler,

"gidemediğin yer, senin değildir" diye bir söz vardır. :)

Bu nedenle önce bahçeye sorunsuz nasıl gidileceğini çözmem gerek.

4x4 jeep alamayacağıma göre en iyisi arazi motoru almak.

--------------------------

http://www.timsah.com/4x4-Jeep-Off-Road-Yasakdel-com/NdrPMzQ6V8h

Hiç bir yer gidilemez değildir, yeter ki iste :)

.

BalıkcıSerdar
26-05-2009, 02:01
Hiç bir yer gidilemez değildir, yeter ki iste

BalıkcıSerdar
26-05-2009, 02:08
Fiyatı uygun, ehliyet ruhsat, trafik, motor, şanzıman, diferansiyel, kaborta, boya, yağ, lastik, yağmur, çamur, kar, buz vs. vs. hiç bir derdi yok, önüne samanını suyunu koyun, sizi ve sevdiklerinizi her yere götürsün:)

Hareket halindeyeken bile doğayla içiçe, istediğin gibi fotoğraf çek, spor yap, yeri gelir can yoldaşı (örn. İnek Şaban'ın Kadife'si), ayrıca güzel gözlü, böyle deyince isminide buldum;

SÜRMELİ :)

denizakvaryumu
26-05-2009, 07:45
Üç kişilik olsa hiç düşünmez alırdım, ne de olsa 4 çeker :)

Baobab
26-05-2009, 08:45
Ben eskiden motorcuydum arkadaşlar. Motor fikri çok güzel, ancak onun da bir kaç sakıncası var:

1- İlk kullandığım motor kanuni'ydi, sıfır almış olmama rağmen sürekli arıza çıkartırdı. (Hatta Antalya İzmir yolunda bir günde 3. kez fren zinciri kopunca, ne iştir diye servisine sormuştum, "abi bunun normali o, kopar sık sık demişti!". demek ki sık sık birileri duvara tosluyor bu motorda diye düşünmüştüm)

2- 2. ucuz alternatif Çin'den gelen motorlar, ama tanıdığım "motorcu" arkadaşlarımın dediklerine bakılırsa onların da Kanuni'den farkı yok

3- Kaliteli, İtalyan, Alman ya da Japon yapımı bir motor alınabilir; ama o zman da, karşımıza motosiklet kullanmanın genel sorunları dikiliyor. Onları da şu şekilde özetleyebiliriz;

a) Motosiklet kullanan herkes, motosikletten düşer arkadaşlar. Bu "alemin" temel kuralı budur, "ben hiç düşmedim" diyene de asla inanmayın. Dolayısıyla, eğer arada sırada yüzüstü tepetaklak aşağı düşmeyi, egzos ya da başka nedenden bir yerlerinizi yakmayı, yolda bütün 4 tekerlekli araçların üzerinize üzerinize gelmesini, göze alabilecekseniz motor kullanmayı düşünün

b) Motosiklet 1, en fazla iki kişiliktir, ve genellikle 2. kişiler motosiklete binmeyi çok fazla göze alamazlar!! :))

c) Motosikletin de kursuna gitmek, çalışmak, ehliyet almak icap eder.

d) Motosiklet kullanırken bir takım aparatlar mecburdur, dolayısıyla onları üzerinizde ya da yanınızda taşımaktan sıkılmayacaksanız bu işe girmek gerek. (ben yıllarca işe motosikletle gidip geldiğim için biliyorum!). Koskoca bir kask, motosiklet çizmeleri, ceketleri, hatta gerekirse pantolonları...Bunlar genellikle motosikletin çantasına sığmadığı için, motosikletle bir yere gittiğinizde onlar da yanınızda durmak zorunda kalıyor.

e) Sanıldığının aksine, eğer çok profesyonel değilseniz, cross tipi de olsa, motosikletle dağa tepeye tırmanmak çok kolay bir şey değildir.

"E....ne yapmalı o zaman.." diyenler için, en süper önerim, bir sonraki mesajda.... :rolleyes:

M.Sema
26-05-2009, 08:51
İnanılmazsınız. Sn Denizakvaryumu beyaz topraklara gidemediğinden, onun sayfası da böylece gidişin nasıl ve ne ile yapılacağı aşamasında bir ileri bir geri gidiyor.:D Sn Baobab'dan sıkı bir devam bekliyoruz hadi bakalım.:D

Baobab
26-05-2009, 08:57
Bizim derdimizin çaresi ATV olacaktır arkadaşlar!! :D

1) 4 tekerlekli, özel olarak arazide gitmek için üretilmiş, kar çamur dinlemeden her türlü arazide giden cinsten,

2) Kullanımı motosiklete göre çok daha güvenli, dengeli ve yollarda daha fazla araç muamelesi gören,

3) Üzerinde daha fazla yük ve insan taşımaya müsait,

4) Gerekirse üstü kapatılabilen modelleri de olan,

.............Süper bir alet!!...

Kanuni de benzer modeller üretmekte, ama kalitesi hakkkında bir fikrim yok...madem alıyoruz direkt bunlardan alalım, hiç derdimiz tasamız kalmasın diyorum ben!! :D

Baobab
26-05-2009, 08:59
şu şekil yani...

Koyu yeşil
26-05-2009, 09:27
Süper, son noktayı koymuşsunuz.

Baobab
26-05-2009, 09:28
bir kaç yakışıklı örnek daha...

denizakvaryumu
26-05-2009, 09:33
Evet ben de beğendim, tüp takılır mı bu ATV lere :D

nevsune
26-05-2009, 09:37
Bunları ben bile kullanabilirim. Hele son, tenteli ve römorklu tip harika. Bunlar arazide kullanıldığı gibi araziden şehir içine gidilirken bile kullanılabilir. Küçük yerlerde bunlar yaygınlaşmaya başlamış bile.

Geçen yaz Dikili'de bunların biraz daha küçük tipi 4 tekerlekli motosikletler görmüştüm. Özel adları da vardı da unuttum şimdi. Genellikle bayanlar kullanıyormuş. Çok hoşuma gitmişti. İstediğim koşullar uygun olup da orada kalmaya niyeti bozsaydım mutlaka o motordan edinecektim.

Koyu yeşil
26-05-2009, 09:42
Akyaka'da, 4 yaşlarında oğlu olan bir tanıdığımız, ailecek kullanıyorlardı bu makinayı :)

Baobab
26-05-2009, 09:58
Ben de bir kere arabalı vapurla karşıya geçerken, ATV si ile vapura binmiş birisiyle sohbet etmiştim, kullanmasının hem çok güvenli hem de çok zevkli olduğunu anlatmıştı. Üstelik de Yalovadaki bahçesine İstanbuldan rahatlıkla gidebildiğini söylemişti. Yani hem asfaltta otomobil gibi, hem de arazide motosiklet zevki ile..

Tüp de taktırırız tabii...hatta arkaya direkt mutfak tüpü taktıralım, daha pratik olsun :)

nevsune
26-05-2009, 10:29
Tüp de taktırırız tabii...hatta arkaya direkt mutfak tüpü taktıralım, daha pratik olsun :)
:D:D:D:D

Hazır tüp varken yemek, çay işi de hallolur:D:D

denizakvaryumu
26-05-2009, 11:13
Çaylar, güneş ocağı ile demlenecek ;)

Yemekler yine güneş ocağı ile pişecek ;)

Yağmurlu, güneşsiz havalarda kapalıyız :D

81552

http://www.alternaturk.org/gunesocagiresim.php

Linke bir göz atın derim.

81553

Katlanır güneş ocakları

Mine
26-05-2009, 11:47
Bakalım nasıl sabredeceğim 5 sene sonraki halini görmek için, ama çok güzel ve farklı olacağına eminim, size, gayret, kuvvet ve bol para dilerim ki, çabucak yapın da bende zevkle seyredeyim :dilli:

Not 1: ATV konusunda bir dipnot; sanıldığı ve göründüğü kadar emniyetli değil, kolay devriliyor.

Not 2: Bahçenize bir hobbit evi yapsanıza, hem bize örnek olursunuz, ne dersiniz, olmaz mı?

füsunANK
26-05-2009, 11:54
Not 1: ATV konusunda bir dipnot; sanıldığı ve göründüğü kadar emniyetli değil, kolay devriliyor.

Ben de öyle biliyorum. 2 teker daha avantajlı gibi :o Motosiklet forumlarına bir göz atmanızı öneririm. En çok Balıçıserdarın fikrini sevdim. Yani SÜRMELİ'yi :D

kömür
26-05-2009, 11:59
Bu güneş ocağı durumu aklıma çok yattı. Elimde imalat için imkanlarda mevcut. Örneğini çalışır vaziyette buradan paylaşmak kısmet olur umarım. :)

kömür
26-05-2009, 12:19
Güneş ocağı sistemleri için çeşitli detaylı tasarımlar aşağıdaki linkte.
http://solarcooking.org/plans/default.htm

denizakvaryumu
26-05-2009, 12:26
... bol para dilerim ki, çabucak yapın da bende zevkle seyredeyim :dilli:

Amin , cümlemize :)

denizakvaryumu
26-05-2009, 12:28
Ben de öyle biliyorum. 2 teker daha avantajlı gibi :o Motosiklet forumlarına bir göz atmanızı öneririm. En çok Balıçıserdarın fikrini sevdim. Yani SÜRMELİ'yi :D

Sürmeli, mürmeli ama günde 2 posta saman ister :D

denizakvaryumu
26-05-2009, 12:28
Bu güneş ocağı durumu aklıma çok yattı. Elimde imalat için imkanlarda mevcut. Örneğini çalışır vaziyette buradan paylaşmak kısmet olur umarım. :)

Elektrik olmayan yerler için en iyi çözüm olarak görüyorum.

Baobab
26-05-2009, 13:34
bence ciddi ciddi, kuyudan su çıkarmak, elektrik, aydınlatma, ısınma, yemek yapma, vs işleri için;

1-küçük bir rüzgar trübünü, ve de,

2- Entegre güneş panelleri düşünülebilir.

Google'da yaptığım bir araştırmada, hem rüzgarla ilgili olarak hem de güneş panelleriyle ilgili evlerde kullanmaya müsait pek çok entegre sistem vardı. (entegre'den kastım, hareket ya da ısı enerjisini bir takım akülere vs yükleyip, sonra da o enerjiyi evdeki entegre sisteme, prizlere vs bağlamaktır).

Bu tür bir sistemi hazır almak yerine biz dahi yapabiliriz bence. Hatta, National Geographic'teki bir programda izlediğim kadarıyla, bir çiftlikte hem rüzgar hem güneş sistemi kuruyorlar, ve hangisi o sırada verimliyse o devreye giriyor.
Genellikle güneş gidince rüzgar çıkarmış, rüzgar dinince de güneş olurmuş. Dolayısıyla aslında en garantisi ikili sistem.
Şimdi güneş paneliyle çalışan klima bile sattıklarına göre, eminim makul bir fiyata bu düzenek hazırlanabilinir.

BalıkcıSerdar
26-05-2009, 13:38
Sürmeli, mürmeli ama günde 2 posta saman ister :D

Ne samanı, arazide ottan, kekikten bol ne var. Kışında "saldım çayıra mevlam kayıra":p

BalıkcıSerdar
26-05-2009, 13:44
Elektrik için aşağıda vereceğim linkte Olcay Bey'le konuşmuştuk (15., 17. ve 18. mesajlar), oraya bir bakın isterseniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12908&highlight=bah%E7e+elektrik

denizakvaryumu
26-05-2009, 13:46
bence ciddi ciddi, kuyudan su çıkarmak, elektrik, aydınlatma, ısınma, yemek yapma, vs işleri için;

1-küçük bir rüzgar trübünü, ve de,

2- Entegre güneş panelleri düşünülebilir.

.

Forumda bir üye çok makul bir fiyatla 3 kuru aküden , güneş paneli ile yapmıştı.

Balıkçı Serdar mesaj atmıştı ama şimdi konuyu bulamıyorum.

BalıkcıSerdar
26-05-2009, 13:49
Elektrik için aşağıda vereceğim linkte Olcay Bey'le konuşmuştuk (15., 17. ve 18. mesajlar), oraya bir bakın isterseniz.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12908&highlight=bah%E7e+elektrik

İşte linki verdim ya:p

denizakvaryumu
26-05-2009, 13:49
Serdar Bey bulmuş bile :)

ertan bey bende size kendim projelendirdiğim yenilebilir enerji (solar enerji) den bahsedeyim. silivri çayırdere köyünde bulunan 2 dönüm arazim elektrik almak için senelerdir uğraşıyorum.fakat elektrik direkleri geçmedigi için direkleri ve trafo maliyetini ben ve diger kullanıcılara yüklemek istiyorlar,maliyete baktığınız zaman çok çok yüksek kimsede bu işe yanaşmıyor.Bende bir elektrik teknisyeni olarak kendim bir proje hazırladım. ilk önce kulandığım elektrik güç hesabını yaptım. nedir.? bir televizyon,uydu alıcısı ,5 adet lamba, dalgıç pompa vs vs bunları calıştırmak için gereken sistem içinse; bir adet 50w güneş paneli, 3 adet 12v 100A akü kuru tip akü, bir adet solar akü şarj kesici, 600w invertör(12v/220 çeviriçi). Sistemi yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. tabi bu sistem benim isteklerim dogrultusunda yapılmıştır.örnek vermek gerekirse, ben haftasonları orada bulunuyorum ve elktrik ihtiyacım hafta sonları oluyor bütün hafta sarj ettigim akülerimi ben oradayken bütün ihtiyacımı görüyor ve elektrik faturasıda ödemiyorum. hatta bu hafta çardak yaparken dekupajımı calıştırarak çok rahat ettim. benim kurduğum sistem bana yaklaşık 2000tl buldu. eger böyle bir sistem düşünürsenizsize hertürlü desteği verebilirim . iyi günler

olcay YANAR

Serdar bey
50w güneş panelinin 17volt cıkış gerilimi ile 2,94amper alabiliriz,ortalama gün ışıgının 10 saat oldugunu düşünürsek 10*2,94 = 29,4amper yükleyebiliriz. bir hafta boyunca şarjda olan akülerim 29,4 * 7 = 205amperi doldurmuş oluyorlar.

150 w bir güneş panelini düşünürsek günlük 90amper yükleyebiliriz. tabi buda maliyette biraz artış sebeb olur.

calıştıracağınız elektrikli aletlerin güç hesabını yaparak invertörü 1200w olarak alabilirsiniz. tabi maliyet bu oranda artacaktır. :)

dalgıç pompalar 400w civarlarında oldugu icin gayet düzenli bir şekilde calıştırabilirsiniz .

şuanki benim sistemimde televizyon uydu ve lambaları kesintisiz olarak 36 saat kullanabiliyorum. işin güzel yanı elektrik faturası gelmiyor. :)

kurdugum şuanki düzen ile akşamları otomatik olarak saat 20:00 ile 24:00 arası bahce aydınlatmam çalışıyor.

sizin gereksiminiz olan elektrik enerjisini hesaplamam için isteklerinizi yazarsanız.hesaplamasını buradan yapabiliriz .

saygılar
Olcay Yanar

fatih bey

güneş enerjisi uygulamasını kendim yapıyorum. malzemeyi norm enerji ltd şti den temin ediyorum. güneş panellerinde CONERGY Güneş Panelleri **** KYOCERA Güneş Panelleri kullanıyorum.şarj regülatörü olarak Steca ,phocos,Conergy marka regülatör kullanıyorum,Akü seçenekleri elimizde oldukça çok, invertör olarak tam sinüs **** modifiye sünis invertörler kullanıyorum. anladıgım kadarıyla fazla bir güç sarfiyatınız olmadığına göre sizin uygulamanız daha az bir maliyete halledebiliriz .

sistem iÇin gerekli malzemeler ;

CONERGY 80 Watt Güneş Paneli 400euro
CONERGY SSC 10 eco şarj regületörü 30euro
dryfit 12v 110A kuru tip akü 250euro ( 2 adet olabilir)
modifiye sinüs invertör 600w 100 euro

toplam : 780euro +KDV

tabi bu fiyatlara nakliye montaj ve kdv dahil degildir. günesşiz 3gün sizi idare edebilecek şekilde hesaplanmıştır.güneş panelleri 20yıl garanti, diger cihazlar 2 yıl garanti kapsamındadır.
bu sistem ile 6 saat 4 adet lamba, 2 saat 37ekran tv,6 saat laptop rahatlıkla calıştırabilirsiniz. bu sistemi gereksinlerin kapsamında ilerleyen zamanda yeni panel ve akü ile büyütebilirsin. 600w invertör ile matkap, dekopaj vs gibi cihazları calıştırabilirsin. bu uygulamayı yaptığım silivride bulunan yan komşumuz mehmet amca okadar dua ediyorki anlatamam.
düşünürseniz pojelendirme ve montaj konusunda size yardımcı olurum . görüşmek dilegi ile iyi günler .
dmrsolar@gmail.com
saygılarla
OlcayYANAR

denizakvaryumu
26-05-2009, 13:53
Bana uygulanabilir geldi açıkçası ama Ankara'da bu sistemi kim kurar, nasıl kurulur ayrı konu.

denizakvaryumu
26-05-2009, 13:55
Ne samanı, arazide ottan, kekikten bol ne var. Kışında "saldım çayıra mevlam kayıra":p

Modeli eskidi eskimedi derdi yok, harcı-vergisi yok...:D

BalıkcıSerdar
26-05-2009, 13:56
ama Ankara'da bu sistemi kim kurar

Hehehehe

Valla Ankara'da bunu kuracak benim bildiğim birisi var amma:p

BalıkcıSerdar
26-05-2009, 13:58
Modeli eskidi eskimedi derdi yok, harcı-vergisi yok...:D

Kaporta çizildi, lastiği patladı, şanzımandan ses geliyor, benzini (tüpü) bitti vs. vs. de yok, dediğime geliniyor mu ne?

Baobab
26-05-2009, 13:59
valla ben çok özendim...
2000 tlye olacaksa evin çatısına bile kurarım ben bu sistemi..
hem elektrik kesintilerinde de devreye girer, işe yarar..

aküleri, güneş panellerini vs gidip hurdacılar sitesinden dahi alabiliriz.

hatta panelleri motosiklet ya da ATV'nin üzerine takar onu da bedavaya getiririz...

otlatmaya gerek kalmaz bu durumda.. :)

denizakvaryumu
26-05-2009, 14:00
Hehehehe

Valla Ankara'da bunu kuracak benim bildiğim birisi var amma:p

valla ben çok özendim...
2000 tlye olacaksa evin çatısına bile kurarım ben bu sistemi..
hem elektrik kesintilerinde de devreye girer, işe yarar..

aküleri, güneş panellerini vs gidip hurdacılar sitesinden dahi alabiliriz.

Hımmm bu durumda Balıkçı Serdarın bahçesinin çapalanma vakti geldiğinde bize haber verir artık :D

BalıkcıSerdar
26-05-2009, 14:03
Evde kullanım için biraz daha büyük paneller ve aküler gerekecek, tabi bunlarda maliyete etki eden faktörler. Ama araştırmak lazım, bilgilenmek lazım, olabilirliğini öğrenip uygulamak lazım:)

kaktüs
26-05-2009, 15:13
sn.denizakvaryumu

Öncelikle hayırlı olsun beyaz topraklarınız.

Araziyi gördüğümde ilk aklıma gelenler hmm buraya yenilenebilir enerji kaynaklarından yapılır elektrik su problemi olmaz diye yazmayı düşündüm. Ben sayfaları okuyana dek bu öneri çoktan yapılmış :)

Güneş panelleri ve/veya pilleri ile rüzgar güllerinin hibritlerinden oluşturulacak sistemlerle ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi kat be kat karşılarsınız. Hatta belli mi olur belki fazlasını da yandaki kahverengi tepelere satarsınız.

Bahçenizde akşamları çardağınız altında keyif yapabilmek için solar aydınlatmalarınızı kullanırsınız.
http://www.sunpowerltd.com/images/urunler/solarAydinlatma1.jpg

Bahçenizi sulamak için açacağınız kuyudan da gene solar pompalarınızla sulama yaparsınız.

Foseptiğinizin yakın kısmına bir de sucul arıtma alanı kurdunuz mu tamamdır.

Bahçenizdeki ağaçlara asacağınız kuş evlerinin ve minyatür sucul alanınızın misafirleri kenelerinizi bertaraf edecektir. E araya biraz da yararlı böcük için bitki örtüsü serpiştirip yeni yararlı misafirler de edinebilirsiniz.

Ulaşım konusunda güzel fikirler var zaten :)) Sürmeliye ilaveten Küheylan da düşünebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla at gübresinde çok iyi mantar yetişiyor :D

denizakvaryumu
26-05-2009, 15:17
Teşekkürler, beyaz topraklar bu önerilerle cennet gibi oldu birden :)

Neden tüm bunlar olmasın, bahçe de biz zamanlar hayaldi :cool:

füsunANK
26-05-2009, 20:29
Sizin zevkinizle örtüşmeyecek ama hoşgörünüze sığınarak :)

Bastığınız yerleri beyaz toprak deyip geçmeyin :o

81656

Tamamlayamadan para bitti ben de, gerisi size ait.

81657