View Full Version : Ali H. ALI / Ankara Toplantısı (3 Haziran 2009 Çarşamba, Ankamall Koçtaş)
Ankara
2 Haziran Salı - 6 Haziran Cumartesi arası
3 Haziran Çarşamba
Ön sohbet : 16.00
Bonsai eğitim: 17.30
Koçtaş - Ankamall
Konya Devlet Yolu üzeri,Gazi Mah. No:2 Ankamall AVM yanı, Akköprü / Ankara
Çok güzel bir haber. Umarım ayarlayabileceğim bir tarih olur.:rolleyes:
Ankara
Müjgan
Sabah
koşullarımı zorlayarak katılmaya çalışacağım. keşke tarih belli olsaydı da şimdiden olanak yaratmaya çalışsaydım daha kesin olurdu ama yine de...
Ankara
Müjgan
Sabah
savassavas
ANKARA
Müjgan
Sabah
savassavas
Arkadaşlar ve sayın site yöneticileri, Ankara yüzümüzü kara çıkaracak. Ben vardiyalı çalıştığım için gelememe korkusu taşıyorum. Varsayalım ki katılamadım, Ankara'dan sadece iki kişimi katılacak. Benim teklifim; sayın Site Yöneticileri, bölgesi Ankara olarak görünenlere özel mesajla bir bildirim yapabilirler mi?
saygılarımla.
Tarihler belirlenince yapacağım.
Tarih belli değil ama katılabilmek için elimden geleni yapacağım.
ANKARA
Müjgan
Sabah
savassavas
M.Sema
Ali H. ALI
12-05-2009, 16:07
Herkese ıyı gunler.
Uzun bır yolculuktan sonra Kıbrıstayım.
En erken bır zamanda oraya gelecegım tarıhlerı bıldıreceğım.
Ali beyi tanımak onurunu mutlaka yaşamak isterim. Umarım gününde bir aksilik olmaz:)
Ankara
Müjgan
Sabah
savassavas
M.Sema
nevsune
Ankara
Arkadaşlar, Ankara için 2-3 haziran tarihleri bana uygun. Bu tarihler olabilir mi? Ankara zaten hafta içine denk geliyor. Hekesin muhtemel izinli olabileceği Pazar günü yok. Bu nedenle 2-3 haziran olursa sevinirim...Nicon D90 makinem var, fotoğraf çekimi benden...
Saygılarımla.
Ankara
2-3 Haziran olabilir. İş çıkışı saatlerde tabii ki.
Büyük bir aksilik olmadıkça, ben çalışan arkadaşlara uyarım.
arkadaşlar eğer 2'si olmuyorsa 3'ü benim için uygundur. Gün boyu müsaitim...
Saygılar..
Ankara
2-3 Haziran olabilir. İş çıkışı saatlerde tabii ki.
İş çıkışı saatleri benim için de çok uygun olur. Dilerim sizler ve özellikle Ali Bey için de uygun olur.
2-3 haziran iş çıkışından sonra ben de katılabilirim. vibb.
Ankara
Müjgan
Sabah
savassavas
M.Sema
nevsune
gilan
Yahu gün yaklaşıyor arkadaşlar... kimseden ses çıkmıyor... Birden ortada kalmayalım...
Ali bey Haziran'ın 2 si ile 6 sı arasında olsun demişti. Ama mümkünse ilk ve son günler olmasın diye de eklemişti. Yani 2 ve 6 yı atarsak, 3-4-5. günler kalıyor. Ben 5 inde konserimiz olduğu için ogün provalar vs derken katılamam, 3 veya 4 ü bana uyar. :)
BalıkcıSerdar
21-05-2009, 22:46
Hafta içi olduğu için ben şimdilik bir fikir veya katılım durumu belirtemiyorum, ama takipteyim:)
Bonsai ilgilenmeyi çok istediğim bir konu lâkin şimdilik zaman ayıramadığımdan erteleyip duruyorum, şimdiden fikir sahibi olmaya başlamam çok iyi olacak, fakat hafta içi olması gün evvelinden bir şey belirlememi engelliyor maalesef.
arkadaşlar, hemen hemen herkes için 3 Haziran ortak gün olarak görünmekte. Hadi 3'ü diyelim el sıkalım. Gün belli olsun ki, herkes ona göre işini gücünü ayarlasın değil mi? Hem daha yer de ayarlamadık.
"Ali H. ALI / Ankara Toplantısı (3 Haziran 2009 Çarşamba)"
bu başlıktan anlaşılan, gün belli olmuş. 3 Haziran. Peki yer neresi olacak arkadaşlar?.. Ben pek heyecanlandım galiiba.
saygılarımla.
Benim için 3'ü veya 4'ü fark etmez, iş çıkışından sonra olduktan sonra çoğunluğa uyarım.
Şimdi 3 Haziran' da Ali Bey ile buluşacağımız yeri de kararlaştıralım.:)
Önerilerinizi yazın lütfen.
Yücel Özlem
26-05-2009, 00:31
Müjgan Hanım, Ali Bey kaç saat ayırabilecek.
Gerçekten katılmayı çok istiyordum ancak bu tarihler arasında iş nedeniyle istanbulda olmak zorundayım :(
daha önce katılableceğimi belirtiştim ama özel nedenlerden dolayı katılamayacağım. özür dilerim.
Cem Hazir
26-05-2009, 22:30
Müjgan
Sabah
savassavas
M.Sema
nevsune
gilan
Cem Hazır
Saygılarımla
Müjgan
Sabah
savassavas
M.Sema
nevsune
gilan
Cem Hazır
nkoksal
umarım bir aksilik olmaz da katılabilirim. Hatta eşim benden de meraklı olduğu için bonsaiye o da benimle beraber katılacak. (yarı ağaçlar.net üyesi sayılır, ben okuduğum herşeyi onunla paylaşıyorum )
Ali H. ALI
28-05-2009, 17:21
Müjgan Hanım, Ali Bey kaç saat ayırabilecek.
o gun. gun boyu sızınle bırlıkte olabılırım.
Bu çok iyi. Aslında Saat 16 da başlaması planlandığı halde, işini ve zamanını ayarlayabilenlerle daha erken saatta da buluşulabilir. O gün aslında bir Samanpazarı gezisi yapsak harika olur.:)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=82192&d=1243544482
İki üç gündür Ankara'da bonsai çalışması için mekan sorunumuzu çözmeye çalıştık. İlk başvuruyu Bauhaus'ta bahçe bölümü yetkilisi ile yaptık. Yetkili beyefendi son derece sıcak ve olumlu davranmasına rağmen, prosedür gereği genel müdürlüğe bildirilmesi ve alınacak sonuca göre davranılacağını ifade etti. Bazı yazışmalar ve telefon görüşmeleri yapıldı. Genel müdürlük ağaçlar.net antetli kağıdına yazılmış, imzalı kaşeli bir dilekçe istediği için ve yokuşa sürdüğü için anında bauhaus konusunu kapattık.
Bu gün Akköprü'deki Ankamall Koçtaş' la da görüştüğümüzde, çok hızlı bir biçimde olur yanıtını aldık. :p
Afişlerin hazırlanması için malinaya o dakika telefon ettik. Bahçe içinde ve giriş bölümlerinde olmak üzere, 10 afişin bauhaus için yeterli olacağını düşündük. Beş tane kadar da şehir içindeki önemli yerlere yapıştırmak üzere 15 afiş bastırmaya karar verdik.
Nevsun'u aradık, sevincimizi paylaştık.:) Yarın eğer afiş elimize ulaşırsa afişlerin uygun yerlere yapıştırılması, ya da ogünkü program için neler yapabileceğimizi konuşmak üzere vedalaştık.
Sevgili malina'cım, şimdi top sende. Afiş elime geçer geçmez basım işiyle ilgileneceğim. Hafta sonu Koçtaş trafiği yoğun oluyor, bundan yararlanmalıyız.:)
Konuyu özetlersek, 3 Haziran Çarşamba günü, saat 16 da başlayan ama çalışan arkadaşlarımızın iş çıkışı saatlerini de hesap ederek, 17.30-18.00 saatlerine denk getirmek üzere, Ankara 2. Bonsai Atölye çalışmamız için sevgili Ali'yi beklemekteyiz. :)
Adres: Koçtaş - Ankamall
Konya Devlet Yolu üzeri,Gazi Mah. No:2 Ankamall AVM yanı, Akköprü / Ankara
Koçtaş içinde isteyenlerin satın alabilecekleri ağaç ve çalı formunda fidanlar da var, fiyatları da gayet uygun.
Bizim için bahçenin özel bir bölümünde 30-40 kişilik bir oturma mekanı hazırlayacaklar. Bahçeye yakın bir bölümde çay, kahve, yiyecek, içecekler için bir cafemiz de var... :)
3 Haziran Çarşamba günü benim izin günüm. Çok şanslıyım. Gün boyu yardıma hazırım. Tabi elimden gelen ne olursa... Eğer daha öncesinde samanpazarı gezisi olma ihtimali varsa, katılabilecekler kimler olabilir ve bu gezi nasıl organize edilebilir? Bu konuda da bilgi veren olursa sevinirim.
Saygılarımla.
3 Haziran Çarşamba günü benim izin günüm. Çok şanslıyım. Gün boyu yardıma hazırım. Tabi elimden gelen ne olursa... Eğer daha öncesinde samanpazarı gezisi olma ihtimali varsa, katılabilecekler kimler olabilir ve bu gezi nasıl organize edilebilir? Bu konuda da bilgi veren olursa sevinirim.
Saygılarımla.
Samanpazarı konusunda nevsune'den yardım istedim, henüz kimler gelebilir bilmiyoruz. Burada netleşecektir.
Müjgan, bana iki üç afiş ayırırsan salı günü senden alıp geçen Bonsai çalışmamızda olduğu gibi Kızılay'daki kitapçı vitrinlerine yapıştırma işini üstleneyim ben. savassavas arkadaşımız da bu konuda yardımcı olabilir belki.
Çarşamba için de senden haber beklerim.
Organizasyon için şimdiden çok teşekkürler. Yer çok iyi olmuş. Mümkün olduğunca erken katılmaya çalışacağım.
Organizasyon için şimdiden çok teşekkürler. Yer çok iyi olmuş. Mümkün olduğunca erken katılmaya çalışacağım.
Hislerime tercüman olan Sn Sabah gibi ben de teşekkür eder, en erken saatte gelebilmek için elimden geleni yaparım. Bugün akşam ve yarın Odtü Vişnelik'de olacağım. Oraya da afiş bırakmamı ister misiniz (tabii Vişnelik ok derse)?
Yücel Özlem
29-05-2009, 11:53
Hocam teşekkür ederim. Bonsai konusu ile pek ilgim yok. Ancak sizi görmeyi çok istiyorum.
Sevgili Müjgân, Samanpazarı, Kale veya başka bir buluşmaya ben sabahtan itibaren hazır olacağım.
Aman Yücel bey pek sevindim. Kaybolurum, kaybederim diye hafakanlar basmıştı beni, iyi ki yazdınız:)
Desteğinize teşekkürler. :)
Yücel bey samanpazarına gidilirse eminim tarih konusundaki bilgilerini ve tatlı sohbetini esirgemeyecektir. Onun grupta olması bana hep güven verir nedense.
Nevsun'cum bugün sabah 10 tane afiş çıktısı aldım, bir de A2 boyutunda tek afiş çıkarttım. O gün toplantı mekanına asarız.
Öğle saatlarinde Koçtaş'ta 7 ayrı yere; Kızılay'da Karanfil ve Konur sokaklarındaki Dost kitabevlerine ve İmge kitabevine afişler asıldı.
Samanpazarı turu yapılacaksa eğer, kimlerin geleceği konusunda fikir vermesi için buraya sıralanalım.:)
1. Yücel Özlem
2. Nevsune
3. Savaşsavaş
4. Sabah
5. M.Sema
6. Müjgan
Aslında Fenerbahçe Parkından sonra Ali Bey'i biz de Altınpark ya da Mogan'a mı götürsek.:rolleyes:
Aslında Fenerbahçe Parkından sonra Ali Bey'i biz de Altınpark ya da Mogan'a mı götürsek.:rolleyes:
Son İstanbul toplantısında Fenerbahçe'deki Barakayı ve deniz kenarındaki muhteşem güzelliği gördükten sonra beni saydığın yerler kesmezdi.:p
Ali Beyi de keseceğini hiç sanmam.
Öğle saatlarinde Koçtaş'ta 7 ayrı yere; Kızılay'da Karanfil ve Konur sokaklarındaki Dost kitabevlerine ve İmge kitabevine afişler asıldı.
Haftasonu başka programım olduğu için salı demiştim ama hafta sonu kalabalığın görmesi açısından iyi olmuş canım.
Başka birşeye gerek duyarsan görüşürüz.
Yücel Özlem
29-05-2009, 19:48
Müjgân Hanım, Nevsun Hanım, teşekkürler. Efendim ben de sizlere katılmaktan onur duyacağım.
Hafta sonu dışardayım. Ancak pazartesi burada olacağım.
Müjgan, bana iki üç afiş ayırırsan salı günü senden alıp geçen Bonsai çalışmamızda olduğu gibi Kızılay'daki kitapçı vitrinlerine yapıştırma işini üstleneyim ben. savassavas arkadaşımız da bu konuda yardımcı olabilir belki.
Elbette yardımcı olmak isterim; ancak bunun için afiş ve zaman kaldı mı?
Üstelik,
bilgisinden anlaşıldığına göre, bu bölgelere afişler asılmış. Eğer bana iş düşerse, bu hafta gececi çalıştığım için, öğlen saatlerine kadar bir şeyler yapabirim.
Elbette yardımcı olmak isterim; ancak bunun için afiş ve zaman kaldı mı?
Üstelik,
bilgisinden anlaşıldığına göre, bu bölgelere afişler asılmış. Eğer bana iş düşerse, bu hafta gececi çalıştığım için, öğlen saatlerine kadar bir şeyler yapabirim.
Afiş için "şuraya da assaydıkk iyi olurdu." diyen olursa, flash diskimde ve yanımda olduğu için, her an heryerde bastırıp, verebilirim. :)
cumartesi gününden bu yana kimse birşey yazmamış.... sağlık durumum müsait olursa benim de katılmam mümkün mü acaba?
cumartesi gününden bu yana kimse birşey yazmamış.... sağlık durumum müsait olursa benim de katılmam mümkün mü acaba?
Elbette zirkon. Hoşgeldiniz...
Sefalar getirirsiniz :)
Şu an herşey hazır durumda ve yolunda... Ali Bey'den haber de geldi. Yarın sabah Ankara'da olacak.:)
Yücel Özlem
01-06-2009, 22:38
Ben de yarın sabahtan itibaren, Ali Bey'e refakate hazırım.
Kelimelerin güdük kaldığı yerler vardır... Ne yapsanız yardımınıza yetişmez. Ben nerdeyse 1 aydır hazırım. Demişler ki, bir enstrüman çalan insandan kötülük gelmezmiş; derim ki bonzai ile gönül bağı kuran ve hele de bonzai yapandan hiç kötülük gelmez...
Bir şey sormam lazım geldi: Samanpazarı gezisi olacak mı? Ben iki adet bonzai denememi getireceğim toplantıya. Bir de fotoğraf makinemi... Elimde bu kıymetlilerle pek gezebileceğimi sanmam... Samanpazarı gezini de kaçırmak istemem. Karar vermem gerekecek. Ya geziye katılmayacağım, ya da bonzaileri getirmeyeceğim. Bana bir haber uçuran olur mu?
Sevgilerimle.
Ya geziye katılmayacağım, ya da bonzaileri getirmeyeceğim. Bana bir haber uçuran olur mu?
Sevgilerimle.
O gün ben o kadar çok iş yapacağım ki, onun bir tanesi bile eminim bir çok kişiyi o etkinlikten uzak tutmak için bir bahane olacaktır. :p
Bugün Koçtaş'a son durumu görmek, yarın için son kez konuşmak üzere şöyle kısa bir ziyaret yapacağım. Unutmazsam eğer bazı malzemeleri ve senin bonsai örneklerini önceden bırakıp bırakamayacağını da sorarım. Daha sonra sana bilgi veririm. Özelden telefon numaramı da yazacağım iletişim için.
malina-x
02-06-2009, 10:06
Son anda birşey çıkmazsa geleceğim.
1. Yücel Özlem
2. Nevsune
3. Savaşsavaş
4. Sabah
5. M.Sema
6. Müjgan
7. uzaytek
Geç de olsa geleceğimi bir kez daha belirtmek isterim.
agundasoner
02-06-2009, 11:07
geziye katılmak istiyorum ben de..ne yapmam gerek
geziye katılmak istiyorum ben de..ne yapmam gerek
Sevgili agundasoner, bu bir gezi değil. Bu başlıkta yazılan ilk mesaja bakarsanız bir atölye çalışması olduğunu göreceksiniz.
Katılmanız için sadece oraya gelmeniz yeterli olacak. Sizi tanımaktan mutlu olacağız.:)
Sevgiyle...
benimadimneydi
02-06-2009, 12:20
merhaba,
gelebilmeyi çok isterdim fakat okul işleri nedeniyle meşgulüm.
güzel bir çalışma olması dileğiyle..
merhaba,
gelebilmeyi çok isterdim fakat okul işleri nedeniyle meşgulüm.
güzel bir çalışma olması dileğiyle..
Teşekkürler:)
hataselim
02-06-2009, 12:48
Müjgan
Sabah
savassavas
M.Sema
nevsune
gilan
Cem Hazır
nkoksal
hataselim
bir aksilik olmazsa katılacağım hatta eşim degelmek istiyor sakıncası yoksa
Bende gelirim, mail yoluyla yeni haberim oldu...hiç bonzai yetiştirme girişimim olmadı ama..çok çok merak ediyorum...
nasıl bir ağaç cüce yapılır, bu iyi midir? Şu kadarını biliyorum...10 tane mavi ladin dikmiştim 9 tanesi 3 metreye ulaştı, bir tanesinin üzerinden işçiler geçerek onu örseledikleri için olsa gerek 40cm de kaldı...10 tanesi de aynı yaşta fakat 9 tanesi 3 metre 1 tanesi 40 cm..ne dersiniz?
aranızda pek yoktum ama uzaktan izliyordum sizleri..ladinim var bir tane..ben de geliyorum:D görüşürüz orda
atölyeye ben de katılacağım son anda bir problem çıkmazsa
denizakvaryumu
02-06-2009, 14:05
Hımmm...Arada e-posta yolu ile üyeleri bilgilendirmenin, oldukça faydalı olduğu ortaya çıktı :)
Ben de geliyorum, maili yeni aldım, siteye çok sık giremiyorum bu sıralar, gerçekten iyi oluyormuş bu bilgilendirme az kalsın kaçırıyordum :)
Fırsat bulabilirsem bende gelmek isterim.
01. Yücel Özlem
02. Nevsune
03. Savaşsavaş
04. Sabah
05. M.Sema
06. Ali H. Ali
07. uzaytek
08. agundasoner
09. hataselim
10. cem hazır
11. gilan
12. nköksal
13. lecagot
14. özge
15. reb
16. müjgan
17. erbek
18. oguzali
Hımmm...Arada e-posta yolu ile üyeleri bilgilendirmenin, oldukça faydalı olduğu ortaya çıktı :)
Siz geliyor musunuz?
Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=70) bölümünde onca mesaj yazıp farketmemek ilginç... Ben foruma sık uğramayan üyeler için duyuru yapmıştım :)
E-posta ile bildirmeniz gerçekten çok iyi oldu, yoksa haberim olmayacaktı :) Bonsai merakım çok yeni ama doğaya uzak değilim neyseki... Gelmeyi çok istiyorum, iş yoğunluğunu erkenden bitirebilirsem, Koçtaşta olurum...
denizakvaryumu
02-06-2009, 19:57
Siz geliyor musunuz?
Kızın kursu var,iş çıkışı onu götürüyorum.
Malasef gelemeyeceğim.
denizakvaryumu
02-06-2009, 20:00
Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=70) bölümünde onca mesaj yazıp farketmemek ilginç... Ben foruma sık uğramayan üyeler için duyuru yapmıştım :)
Ben de bu açıklamayı eskiden üye olup sonra ayrılan ama e-posta duyurusu ile tekrar yuvaya dönen üyeler için yazdım.:p
Yoksa forumda uçan kuştan haberim var :D
mahjanga
02-06-2009, 20:32
Mailiniz için teşekkürler. Umarım bende gelebilirim.
sevilayd
02-06-2009, 21:16
merhabalar...mesaj geldiğinde haberim oldu ...mutlulukla katılırım.. yalnız samanpazarı gezisi haberi gelmedi...birde daha erken buluşulursa nasıl haberimiz olur....
Nazik davetiniz için teşekkür ederim, Ankara dışında olacağımdan bu firsatı değerlendiremiyecem.
Çok keyfli, başarılı bir toplantı diliyorum:)
Sınav görevimden dolayı hemen yazmak istemedim ama katılmak istiyorum. Görüşmek dileğiyle..
daydreamer
02-06-2009, 22:16
mail için çok teşekkürler, 18.30 da orda olabilirim yine de geleceğim.
01. Yücel Özlem
02. Nevsune
03. Savaşsavaş
04. Sabah
05. M.Sema
06. Ali H. Ali
07. uzaytek
08. agundasoner
09. hataselim
10. cem hazır
11. gilan
12. nköksal
13. lecagot
14. özge
15. reb
16. müjgan
17. erbek
18. oguzali
19.Merih
3 haziranda bende katılacagım mesal cektiginiz icin cok teşekkürler görüşmek üzere
Bilgilendirme maili için teşekkür ederim. İşlerimi ayarladım bende geliyorum. Birbirimizi tanıma konusunda da güzel bir vesile olacak..
01. Yücel Özlem
02. Nevsune
03. Savaşsavaş
04. Sabah
05. M.Sema
06. Ali H. Ali
07. uzaytek
08. agundasoner
09. hataselim
10. cem hazır
11. gilan
12. nköksal
13. lecagot
14. özge
15. reb
16. müjgan
17. erbek
18. oguzali
19. Merih
20. rahhat
21. mahjanga
22. feriha
23. daydreamer
24. ataner
25. dostca
26. Ayşe Özdil
Merhaba...
Ben de yeni üyelerdenim. E-mail yoluyla böyle bir etkinlikten haberim oldu. Şu aralar bonsai sanatını öğrenmek için can atıyorum. Bu yüzden üye oldum zaten buraya. Ve Ali, beyin çalışmalarını görünce hayran kaldım. Özellikle kaya üzerindeki ve kaya üzerine kök çalışmalarına bayıldım.
Bugünkü etkinliğe gelmeyi çok çok istiyorum. Ama biri 2 biri 8 yaşında iki kızım var. Annemiz de bu hafta yurtdışında. Bırakacak kimsem de yok :( Acaba çocukları da alsam gelsem, şöyle kenarcıktan katılsam. Bizim küçük yaramazlaşırsa hemen oyun alanlarına kaçırsam :)
Merhaba...
Ben de yeni üyelerdenim. E-mail yoluyla böyle bir etkinlikten haberim oldu. Şu aralar bonsai sanatını öğrenmek için can atıyorum. Bu yüzden üye oldum zaten buraya. Ve Ali, beyin çalışmalarını görünce hayran kaldım. Özellikle kaya üzerindeki ve kaya üzerine kök çalışmalarına bayıldım.
Bugünkü etkinliğe gelmeyi çok çok istiyorum. Ama biri 2 biri 8 yaşında iki kızım var. Annemiz de bu hafta yurtdışında. Bırakacak kimsem de yok :( Acaba çocukları da alsam gelsem, şöyle kenarcıktan katılsam. Bizim küçük yaramazlaşırsa hemen oyun alanlarına kaçırsam :)
Çocuklarınız elbette getirin sevgili suloto ama, çocuklar için çok sıkıcı bir ortam olduğundan emin olabilirsiniz.:)
1. atölye çalışmasında çocuklar bayaca dert olmuşlardı, koşturup, bağırıp durmuşlardı. Onları oraya getiren babaları da son derece ilgisiz olduğu için ortalık curcunaya dönmüştü.
Koçtaş'ta ilgilerini çekebilecek çok malzeme olduğu için sanırım siz başa çıkabilirsiniz.
Onlara oyun hamuru vs gibi ellerini oyalayacak şeyler alın, gruptaki arkadaşlarla birlikte oynayıp sıkılmazlar.:)
agundasoner
03-06-2009, 09:11
tesekkürler katılacağım. samanpazarı gezisi geçmiş yazılarda onu sormustum :)
Ayşe Özdil
03-06-2009, 09:29
Beni de listeye eklerseniz sevinirim..
Ali Bey le tanışmak için sabırsızlanıyorum..
Beni de listeye eklerseniz sevinirim..
Aldık bile :)
İşten çok geç çıkıyorum ama en azından arkadaşlarla tanışmak babında 18:30 gibi orada olmaya çalışacağım.Görüşmek dileğiyle..
nisan0671
03-06-2009, 13:35
Merhabalar Ankara'lı arkadaşlarım,
Öğle arası Koçtaş'a uğradık. Hazırlıklar yapılıyordu. İlanlarımız da hemen göze çarpıyor, bahçe bölümünde.
Biz 3 kişi geliyoruz, eşim ve abimle :) Çıkıyoruz şimdi... Görüşmek üzere :p
01. Yücel Özlem
02. Nevsune
03. Savaşsavaş
04. Sabah
05. M.Sema
06. Ali H. Ali
07. uzaytek
08. agundasoner
09. hataselim
10. cem hazır
11. gilan
12. nköksal
13. lecagot
14. özge
15. reb
16. müjgan
17. erbek
18. oguzali
19. Merih
20. rahhat
21. mahjanga
22. feriha
23. daydreamer
24. ataner
25. dostca
26. Ayşe Özdil
beni yazmamışsınız...:rolleyes: 17:30 'da çıkıyorum sanırım 18:00 gibi orada olurum...
:(:(Olamaz ben gidemiyorum. İş yerimden çıkamıyorum tüm aksilikler üst üste geliyor. :(
Geç de olsa gitme ihtimaliniz var. Ya ben, hiç ihtimal yok. Ankara nire Bursa nire! :(
Aramızda kalsın işten eve ulaşmam 19.30, bonsaimi balkondan kapıp, arabayı canavar gibi kullanıp Koçtaş'a ulaşmam 20.00. Artık gelenleri uğurlarım ben de.
:( Gidememenin acısı dilime vurdu.
BalıkcıSerdar
03-06-2009, 16:18
Bonsainizi getirmeniz şart mı?
BalıkcıSerdar
03-06-2009, 16:19
Benim gibi işten çıkınca sallana sallana gelin:)
Aslında haklısınız, ama o zaman bonsaimin ismini öğrenemeyeceğim, saksısını değiştirip değiştiremeyeceğimi soramayacağım, hem acilen budanması gerekiyor fikir alamayacağım.???? Ne yapmalı.
BalıkcıSerdar
03-06-2009, 16:31
Forumdan fotoğraflayarak daha sonra fikir almaya çalışın:)
Ali Bey ile tanışma fırsatını kaçırmayın, işten doğruca Koçtaş'a gidin.
Evet haklısınız insanın sizin gibi dostları olması ne güzel. Sn uzman16 sizin için de fotoğraf çekeceğim. Sevgilerimle.
BalıkcıSerdar
03-06-2009, 16:34
Ali Bey ile tanışma fırsatını kaçırmayın, işten doğruca Koçtaş'a gidin.
Valla artık mecbur kaldınız, emir geldi işte:p
Ali Bey'e çok selamlar. Fotoğrafları bekliyoruz.
Ben daha 6:30'da çıkacağım işten :rolleyes:
Hadi stres olmayalım yetişiriz nasıl olsa ama bonsaisiz.
Daha önce katılamayacağımı belittim ama, işyerinden son anda izin alarak bir hızla saat 17:35'te koçtaş'a yetiştim. İnanılmaz keyifli bir akşamüstüydü. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...:p
Harika bir gündü. Ali bey başta olmak üzere katılan tanıdık, tanımadık herkese sevgiler.
Yorumlar ve Samanpazarı fotoğrafları yarına:)
Güzel bir sohbetti, kendi adıma herkese teşekkür ederim :)
malina-x
03-06-2009, 21:15
Ali Bey'e ve etkinliği düzenleyenlere çok teşekkürler.
Herşey çok güzeldi.
agundasoner
03-06-2009, 21:38
güzel bir etkinlikti ama son bitkinin akibetini merak ediyorum:))
güzel bir etkinlikti ama son bitkinin akibetini merak ediyorum:))
usta eli değdi. muhakkak yaşayacaktır.
BalıkcıSerdar
03-06-2009, 21:45
Son bitki sahibini buldu, yaştılacağından emin olabilirsiniz:) Zavallı badem bile hala ısrarla yaşadığına göre:)
Herşey çok güzeldi katılan herkese teşekkürler, Ali Bey'e ****** iki kat teşekkürler. Bilgi birikimlerini bizlerle payaştığı için.
Evet çok güzel bir toplantı oldu. Ali beyle tanışmak, güzel sohbetini ve bonsai konusunda bilgilerini paylaşmasını dinlemek çok keyifliydi. Siteden arkadaşlarla kanlı canlı tanışmak da ayrı bir keyif. Biz ( eşimle ben ) ikimiz de fotoğraf makinalarımızı unuttuğumuz için ne yazıkki resim çekemedik. Emeği geçen herkese özellikle Ali beye sabrı, güleryüzü ve içtenliği için çok teşekkür ederim.
Günlerdir hazırlandığımız atölye çalışmasını yüz akıyla bitirdiğini(mi)ze çok sevindim. :)
Katılan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Etkinliğin saat 17.30 kısmında ayrıldığım için aklım orada kalsa da, işlerin yolunda gitmesi gerginliğimi yatıştırdı.
Bu gün konserler nedeniyle iki ayrı provada olmak zorunda idim. Provalardan biri öğle saatlerinde idi ve Samanpazarı'ndaki geziye zar zor yetiştim. Diğer prova ise 18.00 de idi ve mecburen ayrılmak zorunda kaldım. Dikkati dağıtmamamak için sessizce ayrıldım ve gelen dostların çoğu ile de tanışamadım, bu yüzden üzgünüm.
Bu güzel güne imzasını atan Ali H.Ali'ye ve organizasyonda beni yalnız bırakmayan arkadaşlarıma buradan en samimi duygularımla teşekkür ederim. Ayrıca mekanını bizim için açan Koçtaş'a ve bize ortamın hazırlanması için her türlü teknik desteği veren, Koştaş bahçe bölümü yetkilisi Erdem Bey'e de teşekkürü borç bilirim.
Orada bulunamadığım için yapılacak yorumları ve yüklenecek fotoğrafları merakla bekliyorum. :)
Cem Hazir
03-06-2009, 22:06
Ali Beye ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkürler.
Arkadaşlar,
son ağaç bende. İstek, sabır, sevgi ve inat da bende. Umut... o da bende. Ben derim ki bu ağaç yaşayacak. Ne de olsa usta eli değdi. Hele bakalım ne olacak, derler ya, üstüne fazla düşme hasta erdesin çocuğu... Düşmeyelim üstüne, o kendini bulur bir seneye.
Ancak, ola ki ölürse, geç haber veririm; ola ki yaşarsa tez bildiririm, ona göre..
Fotoğrafları ancak yarın saat 19:00'dan sonra bir aksilik olmaz ise yükleyebilirim. Fotoğrafların çoğu da bende..
Herkese sevgiyle.
Fotoğrafları ancak yarın saat 19:00'dan sonra bir aksilik olmaz ise yükleyebilirim. Fotoğrafların çoğu da bende..
Herkese sevgiyle.
Seninle yeni tanıştık Savaş ama, sanki uzun süredir agaclar.net üyesi gibiydin bu gün.
Katkıların için sana çok teşekkür ediyorum. :)
Derya Özen
04-06-2009, 07:21
Resimleri merakla bekliyoruz. Anladığımız kadarıyla, yine çok verimli bir gün geçirmişsiniz :)
Ayşe Özdil
04-06-2009, 08:03
Dün Ali Bey le ve bir çok değerli üyemizle tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Sanki birçoğunu yıllardır tanıyor gibiydim. Hatta Müjgan Hanım ı daha önce hiç tanışmadığımız halde, taa uzaktan marketin kapısından girer girmez tanıdım ve gözleriyle bizleri aradığını farkedip " Buradayız ! " diye el kaldırdım... Hepimizin ufkunu genişleten, çok yararlı bir toplantı oldu.
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Ali Bey iki ağaç üzerinde çalıştı. Öncelikle, ihmal edilmiş bir ficus bonzaisine rüzgar yatığı
formu verdi. Ben bulunduğum yerden iyi fotoğraf alamadım. Ayrıntılı fotoğraflar Savaş Bey den gelecek..
Ayşe Özdil
04-06-2009, 08:06
Buradaki ilk fotoğrafta Rüzgar Yatığı şekli verilen ficusun son hali görülüyor.
Ali Bey in çalıştığı diğer ağaç limoni servi idi . Ona da biraz kök ve dal budaması yaparak İkili Form verdi. İkili formda ağaçların ikisi aynı hizada olmazmış. Bir tanesinin, ya biraz öne, ya da biraz arkaya eğimli olması gerekirmiş. Dalların da derinlik sağlamak amacıyla birbirinden farklı yönlere yönlendirmek gerekirmiş. O anda tel bulunamadığı için, tek bir dalı telledi. Diğerlerini şekil olarak gösterdi..
En son fotoğrafta Ali Bey, saksıdan çıkardığı bitkinin topraklarını üstten itibaren eliyle ayırıyor... Ardından kök budaması yapıp bitkiyi bonzai saksısına yerleştirdi. Dal formunu daha sonra verdi..
Benim için kısa ama oldukça doyurucu olan bu atölye çalışması için; öncelikle Ali Bey'e (nazik, kibar, sabırlı bir öğretmen!), sonra biraraya gelmemizi sağlayan tüm dostlara (güleryüzlü, yardımcı ve özverili!), sonra katılanlara (istekli, ışıl ışıl ve umutlu), en son da gelemeseler bile yürekleriyle bizimle olan siz dostlara teşekkür ederim.
Gerçekten beklediğimin çok ötesinde bir etkinlik oldu. Ali beyi heyecanla ve gözlerini kırpmadan izleyen harika bir kalabalık vardı. Hele mesai saati bitiminde artık ayakta bile duracak yer kalmamıştı. İş çıkışı yarım saatliğine koşturanlardan tutun, onbeş dakika için bile olsa Ankara'nın bir ucundan kalkıp gelmeye çalışan arkadaşlarımız oldu. Müjgan'cım ellerine sağlık, iyi bir organizasyondu. Samanpazarı keyfi bir başkaydı, o ekibe (üye yakınlarıyla birlikte, gerçi artık onlar bizim bir parçamız ya) teşekkürlerimi borç bilirim:)
Pillerin şarjı bittiği için ancak Samanpazarı fotoğraflarını gösterebiliyorum. Zaten savaşsavaş'da yüzlercesi var. Onları ben de merak ediyorum.
83624
Kale kapısında: Yücel Özlem, Ayşe Özlem, Nilgün hanım (Fikret Hakan'ın kuzeni:)), Ali H.Ali
83625
Kale burçlarında: Ali H.Ali, Savaşsavaş
83626
Samanpazarı simgesi bir aktar önünde: Hassoman, Müjgan, Yücel Özlem, Ayşe Özlem, nevsune, Nilgün hanım, Ali H. Ali
83627
Samanpazarında bir otantik lokantada: Yücel Özlem, Ayşe Özlem, nevsune, Nilgün hanım, Ali H. Ali, savaşsavaş (dünya şekeri), Alper bey, Müjgan
Savaş'cım, Ali bey'in yazısını yüklemeyi unutma e mi:)
Çok yararlı, zevkli bir toplantı oldu.
Tatilinde bize zaman ayırdığı için Ali Beye çok teşekkürler.
Sayesinde bonsai ile ilgili sohbet etme, uygulamalar sırasında da bol bol soru sorma fırsatı bulduk.
Erken gelenlerin yanısıra geç olsa da, iş çıkış saatinde toplantıya katılanlar toplantının, konunun ve konuğumuzun ne kadar ilgi çektiğini gösterdi.
Zaten sık ziyaret ettiğimiz Koçtaş'ın bitki bölümünde -arada anonslar olsa da - kendimizi gayet rahat hissettik. Onlara da teşekkür ederiz :rolleyes:
Gerçekten çok güzel bir etkinlikti hazırlayanların gönlüne sağlık.....
Şunu öğrendim ki bonzai yetiştirmek hem bir ağacı belirli şartlarda yönlendirmek, hemde kişinin kendini yetiştirme süreciymiş, değişen bonzai ağacı ile birlikte insanın kendisi oluyor...çok sabır gerektiren bir süreç..
..ama...çok güzel bir çalışmaydı katkı sağlayanların ve katılanların gönlüne sağlık
Resimleri gördükçe gelemediğime daha da üzülüyorum :(
19.15'te çıkabildim işten :(
ben de saa 18:10 itibariyle katılabildim etkinliğe...
benim için tatmin edici, farklı ve hoş bir akşam oldu..
öncelikle Ali Bey'e değerli vaktini bize ayırdığı, içten,samimi cevapları ve anlatımları için çok teşekkür ediyorum...
daha sonra bu etkinliği organize eden siz değerli site yöneticileri ve değerli üyelerine Ali Bey 'i tanımama ve sanatını icra edişini gözlemlememe vesile olduğunuz için yürekten teşekkür ediyorum..
sevgiler
Aytaç Eroğlu
04-06-2009, 13:25
toplantı çok güzel geçmiş ama resimler çok az ve yapılan işlemler gösterilmemiş eğer çekildi ise fotografların devamını görmek isteriz.
Etkinlik çok güzel ve verimliydi. Başta Ali bey olmak üzere etkinlige emeği gecen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum..Devamı gelmesi dilegiyle..
toplantı çok güzel geçmiş ama resimler çok az ve yapılan işlemler gösterilmemiş eğer çekildi ise fotografların devamını görmek isteriz.
Fotoğraflar savassavas'tan gelecek sanırım :)
Tam modelini resimden anlayamadım ama o SLR makineden güzel fotoğraflar gelir eminim :)
BalıkcıSerdar
04-06-2009, 16:11
Sn. Savaşsavaş nefes almadı fotoğraf çekti desem yeridir:) Sanırım fotoğrafları yüklemesi biraz zaman alacak:)
Bu arada, Yücel Özlem'e gidiş ve Balıkçı Serdar'a dönüş işini çözümledikleri için ayrıca bir teşekkür borçluyum:)
BalıkcıSerdar
04-06-2009, 17:01
Lafımı olur, ben teşekkürederim:)
Emeği geçen herkeze çok çok teşekkür ederim, aranıza katılmaktan, aynı ortamda bulunmak ve tek tek tanışmış olmaktan öyle mutlu oldum ki. Herkezin güleryüzü ve samimiyeti için; özellikle Ali bey' e çok ama çok teşekkür ederim. Hepinize sevgi ve saygılarımla....
Seninle yeni tanıştık Savaş ama, sanki uzun süredir agaclar.net üyesi gibiydin bu gün.
Katkıların için sana çok teşekkür ediyorum. :)
Ne demek efendim. Bir şeye çok geç kalınca insan öyle birden derinlemesine dalıyor konuya işte... Hele bir de geride çok zaman yitirdiğini ve pek fazlasının da kalmadığını görünce. Ben şahsen pek mutlu oldum; Daha da MUTLU olacağım... Bu nedenle asıl ben teşekkür ediyorum.
Pillerin şarjı bittiği için ancak Samanpazarı fotoğraflarını gösterebiliyorum. Zaten savaşsavaş'da yüzlercesi var. Onları ben de merak ediyorum.
Evet fotoğafları sıralayarak bir düzene koymam ve site için küçültmem zaman alacak.. Yoğun bir iş haftasına başladım. Eve yeni geldim ve hemen bir başka iş için çıkacağım. Bu nedenle fotoğrafların akış sırası bölünmesin diye hepsini hazırladıktan sonra eklesem kızmassınız değil mi? Bana bir iki gün zaman verin yeter...
Teşekkürler.
Savaş'cım, Ali bey'in yazısını yüklemeyi unutma e mi:)
Hiç unutur muyum, en güzel fotoğraf o oldu zaten... :)
Fotoğraflar savassavas'tan gelecek sanırım :)
Tam modelini resimden anlayamadım ama o SLR makineden güzel fotoğraflar gelir eminim :)
Nikon D90, işimizi hayli görecek fotoğraflar çekebildim. yaklaşık 400 adet, ama seçmem ve düzenlemem için zamana ihtiyacım var..
Sn. Savaşsavaş nefes almadı fotoğraf çekti desem yeridir:) Sanırım fotoğrafları yüklemesi biraz zaman alacak:)
Bütün gün evde olabilsem rahatlıkla hazırlayabileceğim ama, olsun. Nasıl olsa ben başladığım işi bitiriyorum... Az sabredersek olacak.
sevgilerimle..:)
agundasoner
04-06-2009, 22:20
Arkadaşlar,
son ağaç bende. İstek, sabır, sevgi ve inat da bende. Umut... o da bende. Ben derim ki bu ağaç yaşayacak. Ne de olsa usta eli değdi. Hele bakalım ne olacak, derler ya, üstüne fazla düşme hasta erdesin çocuğu... Düşmeyelim üstüne, o kendini bulur bir seneye.
Ancak, ola ki ölürse, geç haber veririm; ola ki yaşarsa tez bildiririm, ona göre..
Herkese sevgiyle.
kolay gelsin iyi haberlerini bekliyorum ama bir ziraat muh olarak kalan köklerin cok ince ve zayıf oldugunu düşünüyorum bitki ebatlarına göre :))
Savaş bey fotoğraflarınızı işlemekte kolaylık sağlayan bir program önermek isterim. Belki kullanıyorsunuz veya biliyorsunuzdur ama ben yine de vermek istedim. Kullanımı hem kolay hem de oldukça zaman kazandıracaktır size :) Denemenizi tavsiye ederim.
http://rapidshare.com/files/241019561/Batch_Image_Resizer_2.88.zip.html
kolay gelsin iyi haberlerini bekliyorum ama bir ziraat muh olarak kalan köklerin cok ince ve zayıf oldugunu düşünüyorum bitki ebatlarına göre :))
Haklısınız... ancak umut burada işe yaramazsa başka nerede yarar ki?
Arkadaşlar,
resimleri yüklemeye başlıyorum. Sizden ricam mümkünse yükleme tamamlanıncaya kadar kimse araya girmesin ki resimlerin hepsi arka arkaya eklenmiş olsun.
Teşekkürler ve saygılar.
84051
84052
84053
84054
84055
84076
84078
84080
Fotoğrafların tamamını görmek için:
Ankara 2. Bonsai Atölyesi (3 Haziran 2009) Ankamall Koçtaş (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=726&userid=)
Savaş bey fotoğraflarınızı işlemekte kolaylık sağlayan bir program önermek isterim. Belki kullanıyorsunuz veya biliyorsunuzdur ama ben yine de vermek istedim. Kullanımı hem kolay hem de oldukça zaman kazandıracaktır size :) Denemenizi tavsiye ederim.
Sevgili erbek,
bu kadar hızlı olmamı sana borçluyum. Teşekkürler.
Sevgilerimle.
Savaşcım ellerine sağlık. Çok yorulmuşsun ama değmiş.
Sağol, varol.
Savaşcım sağol,ellerin dert görmesin. Çok güzel bir toplantıyı aynı güzellikle ve sabırla fotoğraflamışsın. Foruma yüklerken gösterdiğin sabır ve gayret de cabası. Eminim sen bu azim ve sabırla o bonsai de yaşatacak ve çok güzel bir hale getireceksin. Tekrar teşekkürler.
Ellerin dert görmesin.
Teşekkürler.
Sizin resmi de az evvel özelden gönderdim... İnşallah ulaşmıştır.
Savaşcım sağol,ellerin dert görmesin. Çok güzel bir toplantıyı aynı güzellikle ve sabırla fotoğraflamışsın. Foruma yüklerken gösterdiğin sabır ve gayret de cabası. Eminim sen bu azim ve sabırla o bonsai de yaşatacak ve çok güzel bir hale getireceksin. Tekrar teşekkürler.
teşekkür ederim.
Bugün karton bir kutu ile çevreledim. Gölgede kalsın diye... Umut... Ne diyelim. Yaşarsa adını "Umut" koyacağım... Benim bademin de öyle ana kökü çat diye kırılıvermişti.. Yaşama kökü ile sarılamazdı, direnciyle sarıldı. Bu limoni selvi de öyle olur umarım.
Sevgiyle..
Harun Parlak
05-06-2009, 22:10
Çok güzel bir organizesyon ve bir okadar güzel katılım olmuş. Tüm arkadaşları kutlar ve bu tür toplantıların tüm Türkiyede daim olmasını dilerim.
Katılan ve bizimle ortamı paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler. Her nakadar bire bir katılamazsakda katılmışkadar bilgi sahibi olduk.
agundasoner
05-06-2009, 22:41
teşekkür ederim.
Bugün karton bir kutu ile çevreledim. Gölgede kalsın diye... Umut... Ne diyelim. Yaşarsa adını "Umut" koyacağım... Benim bademin de öyle ana kökü çat diye kırılıvermişti.. Yaşama kökü ile sarılamazdı, direnciyle sarıldı. Bu limoni selvi de öyle olur umarım.
Sevgiyle..
resimler için emeğin için teşekkürler..Limoni servinin boy atışını da görecez sendeki sevgi ve ilgi onu ayakta tutacaktır..
iyi geceler
Malina'dan rica edelim, fotoğrafları galeriye taşısın. Bazı fotoğrafların altına çalışma aşamalarıyla ilgili bilgiler yazılabilir. Ali bey belki uygun bir zamanda eklemek isteyecektir.
agundasoner
06-06-2009, 10:03
orcun okul ankara grubumuz için bir workshop yaptı mı hiç? yapmadıysa talep etsek ne derseniz?
Trabzon grubu olarak kıskandık:) Neyse Ali H.Ali beyin türkiyede olması bile güzel. Katılımcılara ve fotoğraflara teşekkürler.
orcun okul ankara grubumuz için bir workshop yaptı mı hiç? yapmadıysa talep etsek ne derseniz?
Bonsaisan geçen yıl Ankara'ya gelmişti. Kendisine minnettarız.
Fotoğraflardaki uygulamalar açıklama olmayınca yanıltıcı olabilir.
Büyük bonsai, saksından çıkartılıp, başka saksıya konmuş, sarkık tarzda, bakımsız bir bonsai idi. Üzerinde ne olduğu anlaşılamayan teller vardı. Biçimlendirme telleri de zamanında değiştirilmediği için dallara gömülmüştü.
Ali Bey uygun makas ve yeterli tel olmadığı halde bize örnek budama, yerleştirme ve telleme göstermeye çalıştı.
Mağazada bonsai toprağı hazırlamak için gerekenler olmadığı içn eldeki toprak kullanıldı.
savassavas yaptığı iki başlangıç çalışmasını getirmişti. Ali Bey onlara ilişkin görüşlerini açıkladı.
Son olarak da mağazadaki bir mazı üzerinde değerlendirme, form belirleme ve başlangıç tellemesi yaptı.
Fotoğraflardaki uygulamalar açıklama olmayınca yanıltıcı olabilir.
Büyük bonsai, saksından çıkartılıp, başka saksıya konmuş, sarkık tarzda, bakımsız bir bonsai idi. Üzerinde ne olduğu anlaşılamayan teller vardı. Biçimlendirme telleri de zamanında değiştirilmediği için dallara gömülmüştü.
Ali Bey uygun makas ve yeterli tel olmadığı halde bize örnek budama, yerleştirme ve telleme göstermeye çalıştı.
Mağazada bonsai toprağı hazırlamak için gerekenler olmadığı içn eldeki toprak kullanıldı.
savassavas yaptığı iki başlangıç çalışmasını getirmişti. Ali Bey onlara ilişkin görüşlerini açıkladı.
Son olarak da mağazadaki bir mazı üzerinde değerlendirme, form belirleme ve başlangıç tellemesi yaptı.
Sabah'cım, genellikle konu ile ilgili fotoğraflar galerideki ilgili bölüme yüklenirdi ve her bir fotoğrafın altına dileyen yorumunu yapardı. Biz savaşsavaş'ı uyarmadığımız için, haliyle daha yeni olduğu için alt alta, boşluk bırakmadan yükledi. Malina'nın bunca fotoğrafı teker teker galeriye yüklemesi ona ekstra bir külfet getirecek, ondan rica ettim ama sonradan da vazgeçtim.
Yorumlarımızı ya her fotoğrafın bulunduğu mesaj numarası ile ve rakamla ifade edip yapalım, ya da savaş ona zahmet olmazsa tüm bu fotoğrafları galeriye ilgili başlığı açıp yeniden yüklesin.
ben galeriye eklerim de nasıl ekliyorum, biraz bakmam, incelemem ve anlamam lazım. yarın izinliyim... biraz bakayım anlarsam hemen yaparım anlamazsam sorarım.
Ankara 2. Bonsai Atölyesi (3 Haziran 2009) Ankamall Koçtaş (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=726&userid=)
Buraya yükleyebilirsiniz
Sayın Malina,
burada yer alan fotoğrafların hepsi,
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?c=726&userid=
adresine taşınmıştır. Arkadaşlar buradan takip ederek yorumlarını ve sorularını ekleyebilirler..
Teşekkürler.
Burası hiç fotoğrafsız kalmasın diye, çok azını bıraktım :)
Herkese merhaba arkadaşlar,
söz verdiğim gibi, limoni servi ağacım ne yazık ki sizlere ömür, vefat ettiği için durumu sizlere geç bildiriyorum. Elimden geleni yaptım ancak olmadı, bonzai aday adayı bu dünyadan ayrıldı. Üzüldüm. Ancak, beni mutlu eden başka bir konu var. Fotoğraf galerinde Ali beyin üzerinde çalışma yaptığı bonzai'den fazlalık olarak gördüğü ve kesip attığı bir parça vardı, onu suda beklettim ve bir de baktım köklenmiş. Yakında onu saksıya alacağım. Yeni bir bonzaim olacak, henüz çok körpe bir incir ama olsun. Bu nedenle mutluyum.
Herkese sevgilerimle.
Ali H. ALI
17-07-2009, 10:13
Savas Iyi gunler. Limoni servinin yasamini yitirmesi senin hatan degildir.
Kok budamasi icin zaman yanlisti, fazla budanan kokler yaninda cok sicak olmasi da agaci olumsuz etkiledi ve yasami son buldu.
Bonsai calismalari yaparken her bonsaici kimi agaclarini kaybedebilir. Uzuntu kacinilmazdir ama bunun yaninda kaybedilen agaclardan da mutlaka ogrenilecek birseyler vardir. Yeni yetistirecegin agaclarinicin uzun omurlu olamsini dilerim.
İyi günler Ali bey,
Bonzai bir kez ilgi duyduktan sonra vazgeçilemez bir tiryakilik gibi bir şey... Ben hez zaman umutluyum. Bu arada badem ağacını limoni serviden boşalan saksıya aktardım. Hemen bir hafta içinde yeni yapraklar oluşmaya başladı. Bir kaç seneye kadar gövde kalınlaşır ve eski saksısına yeniden aktarırım diye düşünüyorum.
Diğer taraftan Kocaeli ilinden bir arkadaş yakında bana bir Adenium fidesi gönderecek. İşte, aynen hayatın kendisi gibi, bir taraftan ölüm diğer taraftan yeni bir yaşam...
Sevgi ve saygılarımla.
agundasoner
04-08-2009, 22:08
selamlar ..yeni çalısmanda basarılar
evrenolanbay
23-02-2010, 21:03
Merhaba arkadaşlar.Ağustos ayından beri kimse yazmamış.Ben bonzai ile yeni tanıştım ve bonzai yetiştiren arkadaşlarla tanışmak ve bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum.Bonzailer hakkında makaleler okuyorum ancak oldukça ince bir iş olduğunu farkettiğimden henüz birşey yapmadım.Umarım buradan bonzai yetiştiren arkadaşlarla iletişime geçebilirim.sevgilerimle...
Sayın evrenolanbay,
Bu başlık bonsai hakkında yapılan bir toplantının başlığıydı. Forumun ana sayfasında altlara doğru bakarsanız bonsai ile ilgili koca bir bölüm olduğunu görebilirsiniz. :)
evrenolanbay
24-02-2010, 14:02
Yok o bölümü zaten gördüm;ancak özellikle Ankara da yaşayan bonsai sanatçılarıyla konuşmak için özel bi bölüm göremedim bahsi geçen büyük bölümde.Ankara Bonsai Atölye Çalışmaları kısmından buraya geçiş yaptım.Elbette o kısımlarıda yavaş yavaş okuyup forumun bu bölümünü de çözücem; ancak benim istediğim az öncede söylediğim gibi Ankarada yaşayan bonsai sanatçıları ile iletişime geçebilmekti.Buradan kimseye ulaşamayacağım sanırım.teşekkürler uyarınız için.
evrenolanbay,
eğer Ankara'da bonzai konusunda bir araya gelen, toplantılar yapan, yeni başlayacaklara öğreten birileriyle tanışır, iletişime geçerseniz lütfen beni de haberdar edin. bende bonzai yetiştirmek istiyorum ama okumakla değilde birebir görerek çalışmak istiyorum.
evrenolanbay
24-02-2010, 19:29
Hemfikirim.tamamdır bağlantıya geçebilirsem haberdar ederim sizi de.
Ali H. ALI
25-02-2010, 06:49
Sayin evrenolanbay ve eticin,
Aramiza hos geldiniz. BONSAI calismalarina baslamak icin Ankarada olabilecek atolye calismalarini beklememelisiniz. Turkiyede Bonsai yeni bir ugras oldugu icin, yalniz bazi buyuk sehirlerde toplanti ve atolye calismalari yapiliyorsa da Ankarada yasiyan bonsaiciler bu konuda biraz yavas hareket ediyorlar. O yuzden okumakla bonsaiye baslamak su an elinizdeki tek secenek. Okuduklarinizi uygulamak icin de fidancilardan uygun fidanlar alip, bu fidanlar uzerinde yapacaginiz calismalarla kendinizi gelistirmeye calismalisiniz.
Ilgili basliklar altinda, anlamadiginiz ve ya bulamadiginiz konularda soracaginiz sorulari, daha deneyimli olan uyeler cevapliyacaktir ve iste bu yolla ogrenebileceginiz bonsaiyi, Ankarada toplantilar ve ya atolye calismalari yapip, oralarda da bonsaiyi tanitmak belkide size kismet olur.
Teşekkürler Ali Bey.
Evren Bey sizden de haber bekleyeceğim, bu arada bende araştırma yapmaya devam edeceğim, sizi de bilgilendirirrim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.