View Full Version : İzmir-Sasalı Doğal Yaşam Parkı Gezisi (7 Haziran 2009)
Penelophe
07-05-2009, 19:29
Kasım ayında ziyaret ettiğim Sasalı Doğal Yaşam Parkına hayran kaldım. Aklıma ilk gelen şey ise buraya mutlaka ağaçlarla gelmeliyiz olmuştu ve o zamanlar bu fikri bazı arkadaşlarla paylaşmıştım.:)
O zaman hava çok soğuktu ve 425.000 m2lik Sasalı Doğal Yaşam parkının etrafı düz arazi olduğu için çok da üşümüştük. Mayıs gibi bir gezi çok daha keyifli olur diye düşünmüştüm.:)
Eee Mayıs'dayız arkadaşlar..:)
Biraz fotoğraf ve ağaçlar.net üyeleriyle beraber olma fikri sizi ateşleyecektir diye düşünüyorum.:)
31 Mayıs Pazar iyi bir tarih gibi, hem 23'ündeki toplantıyla da çakışmamış olacak.
Evet kimler geliyor.:D
NOT: 31 mayıs da açıköğretim sınavı olduğu için tarih 7 Haziran olarak değişti. 7 Haziran saat 10:00
77035
77036
77037
77038
77039
umarım bende oraya gelme fırsatım olur
Penelophe
07-05-2009, 19:40
Alan o kadar büyük ve güzel ki anlatmayla bitecek türden değil. Kısa bilgiler aktarmak daha faydalı.
Sasalı Doğal Yaşam Parkı 425 bin metrekare alan üzerinde ve girişten sırasıyla Çayır Köpeği, Pelikan Havuzu, Su-Kara Kaplumbağası, Çocuk Hayvanat Bahçesi, Deve, Kızıl Geyik, Ceylan, Alageyik, Yaban Keçisi, Kuşlar, Yırtıcı Kuşlar, Papağan evi, Kurt, Ayı, Sırtlan, Afrika Savanı, Maymun Adası, Asya Fili, Tropik Merkez, Puma, Aslan, Kaplan ve son olarak Gölet bölümü olmak üzere 25 bölümden oluşmaktadır. Her bölüm apayrı bir cennet. Ayrıca botanik bahçesi de mevcut. (Buraya bayılacaksınız.)
Doğal Yaşam Parkına Toplu Taşıma Aracı ile Ulaşmak İçin Bilgi: Bostanlı Vapur İskelesi’nden kalkan 777 numaralı otobüsler ile ulaşabilir.
Ziyaret Günleri ve Saatleri: İzmir Doğal Yaşam Parkı haftanın her günü, bayram ve tatil günleri de olmak üzere 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Giriş Ücretleri: İzmir Doğal Yaşam Parkı giriş ücretleri öğrenci 50 Kuruş, tam bilet ise 1.50 TL olarak belirlenmiş olup çarşamba ve cuma günleri toplu okul ziyaretleri ücretsizdir.
Ben toplanıp araçlarla gitmekten yanayım, herkes fikrini belirtsin, kimbilir belki de kapıda buluşuruz. Yukarıda da yazdığım üzere ulaşım çok kolay. Sabah 10:00 gibi orda olmak çok iyi olur çünkü koskoca gün yetmeyecek bize, eee biz şöyle bir bakıp geçenlerden değiliz nede olsa..) 29 ayrı bölüm ve birde botanik bahçesi var, herbölümde 15 dk geçirsek buda 7,5 saat yapar.:) Ki ben daha fazla vakit harcayacağımızı düşünüyorum..
Alan içinde yer yer kafeler mevcut, bütün ihtiyaçlarımızı rahatça giderebileceğiz.. Bu gezi çocuklar için de çok iyi bir seçenek olacaktır, asla sıkılmayacakları, keyifli vakit geçirebilecekleri bir yer..
1. Ülker ve eşi (mart toplantısından beri sıradayım, kimseye kaptırmam.):rolleyes:
Sevgili Penelophe, seninle konuştuğumuz gibi biz de gelmeyi çok isteriz. Ama Cumartesi Manyas'a gittiğimde Oğuz'la konuşayım da adımızı listeye öyle ilâve ederiz.
Eeee, ne yapalım biz ataerkil bir aileyiz, son söz beyden çıkar......
Penelophe
07-05-2009, 22:12
Güler Hanım, gelmeniz çok güzel olacak, gelmeniz diyorum zira eniştemin sizi kıracağını hiç sanmıyorum.:) Hem ona deyin ki; Penelophe yollara ekmek kırıntısı yerine çakıl taşı bırakmış, kaybolmamız imkansızmış.:p
Ülker, süpersin.:)
celalsungur
07-05-2009, 22:41
http://www.agaclar.net/galeri/browseimages.php?do=member&imageuser=19254
Sevgili Penelophe, Sasalı Doğal Yaşam Parkına geçen hafta gittik, defalarca gidilse, hele ağaçlar.net grubuyla gidilse kesinlikle keyfine doyulamayacak bir yer.
30 Mayıs 2009'da Ankara'da mezun olduğum lisenin gecesi var, oraya gideceğim, bir vesileyle gidemezsem mutlaka size katılırız.
Selamlar, sevgiler.;)
berduray
07-05-2009, 23:04
İlk açıldığı gün gitmiştim ve tam bir hayalkırıklığı yaşamıştım, o kadar abartılı reklam edilmişti ve içi o kadar boştu ki...
Tek hoşuma giden yer tropik bitkiler bölümüydü.
İlk etapta işler rayına oturana dek olur aksaklıklar elbet, umarım bir dahaki ziyarettte herşey tamamlanmış olur.
Önerim ayağınıza rahat bir spor ayakkabısı giyin, gez gez bitmiyor.
Penelophe
11-05-2009, 22:35
İzmirrrrr, bu mudur???
Celal bey, çok üzüldüm, tarih uymayan başka arkadaşlarda olursa ortak bir tarih kararlaştırırız.:)
Berduray; haklı olabilirsin, açılış 2 kere iptal olduğ için aceleyle açılmıştı, yetişmemişti hiçbirşey, hayvanların çoğu gelmemişti.. vs..
Birdaha ki ziyareti siz de bizimle yapın, hem farkı da görmüş olursunuz.:)
TuruncuHis
11-05-2009, 22:52
Bir aksilik çıkmazsa ben de gelirim...
Bir aksilik çıkmazsa biz 4 kişiyiz.
fatmadundar
12-05-2009, 08:31
Ben de.
selcuk44
12-05-2009, 12:17
ben de kaçırmam
4.tekilkişi
12-05-2009, 12:30
Ben de ben de :)
Evet bende katılırım ailemle
günebakan
12-05-2009, 18:18
Ben daha önce gördüm ama kısmet olursa sizlerlede görmek hoşuma gider:)
Penelophe
12-05-2009, 22:20
1. Ülker ve eşi
2. Güler Hanım & Oğuz Bey
3. Turuncu His
4. Nazlı06 ve ailesi
5. Fatma Dündar
6. Selçuk44
7. Ssadece
8. Birol
9. Günebakan
10.
Malbman, Memet, Koyu yeşil, Mine, Mayrancı, Gerzeliler, Gül teyze.. vs.. şuanda adı aklıma gelmeyen birçok isim var, neredesiniz arkadaşlar???
berduray
13-05-2009, 00:23
Ah sevgili Penelophe ne güzel olurdu...Şu kızları bir büyüteyim, daha kimse evde tutamaz beni...
1. Ülker ve eşi
3. Turuncu His
4. Nazlı06 ve ailesi
5. Fatma Dündar
6. Selçuk44
7. Ssadece
8. Birol
9. Günebakan
10.Aliş ve eşi
Bende katılmak istiyorum arkadaşlar benide elermisiniz listeye...
Saat kaçta öğleden sonra olursa iyi olur çünkü eşimde gelmek istiyor ama sabahtan sınavı var?
Sayın burcind'in hatırlattığı iyi olmuş, bizim de o gün sınavımız var, ben bile unutmuştum.
Sabahtan otobüsler öğrenci taşıyacağı için trafik çok yoğun olacaktır.
Biz eşimle sınav çıkışı orada olabilirileceğiz ancak.:(
gulaymutlu
14-05-2009, 23:30
Merhaba arkadaşlaar ben de eşimle katılmayı çok istiyorum ama o gün açık öğretimin sınavları var :( saat 3 gıbı zaten sınav bitiyor yetişemeyebiliriz.
Penelophe
16-05-2009, 03:56
Tarihi geri çekemeyiz 23ünde toplantı var zaten, 7 Haziran sabah 10:00 yapalım, açıköğretim sınavı gözden kaçmış..)
1. Ülker ve eşi
3. Turuncu His
4. Nazlı06 ve ailesi
5. Fatma Dündar
6. Selçuk44
7. Ssadece
8. Birol
9. Günebakan
10. Aliş ve eşi (süpersin.;) )
11. Burcinde
12. Gulaymutlu
13. ?
Sevgili Penelophe, İzmir'e gelmeyi çok istiyordum ama Ali.H.ALI arkadaşımızın İstanbul'da olduğu tarihle çakışıyor.
Bu durumda gelemiyorum.
7 Haziran bizim için uygun, hala listedeyiz.;)
Sanırım diğer arkadaşlar da daha rahat gelebilecektir artık.
Eren Bağcı
16-05-2009, 12:07
katılmayı tüm kalimle isterdim ama finallerim var
katılmayı tüm kalimle isterdim ama finallerim var
Katılmayacaksanız yazmanızın ne gereği var? Üstelik Urfa'da değil misiniz? :)
Penelophe
19-05-2009, 09:52
Güler Hanım, gelmenizi ben de çok istiyordum.. Üzüldüm.. :(
Gül Batur
24-05-2009, 15:54
1. Ülker ve eşi
3. Turuncu His
4. Nazlı06 ve ailesi
5. Fatma Dündar
6. Selçuk44
7. Ssadece
8. Birol
9. Günebakan
10. Aliş ve eşi (süpersin. )
11. Burcinde
12. Gulaymutlu
13. gulbatur
saat kaçta nerede olacağız?
Biz eşimle Saat 10:00' da Parkın kapısında olacağız, değişen birşeyler yok değil mi?
İlk mesajda değişiklik yapmanız yetiyor mu? :)
Konu adı yanlış tarihte...
İzmir-Sasalı Doğal Yaşam Parkı Gezisi (31 Mayıs 2009)
Özel mesaj ile bu değişikliği istemeniz gerekiyor. Forumun tüm konularını güncel olarak takip edemeyiz...
Konu adı önemli değil diyorsanız, sustum :)
Bu tarihteki geziye bizim katılabilmemiz olanaksız. Hafta içinde ailemizden bir büyüğümüzün ameliyatı var, orada olmamız gerekiyor.
Sizlere iyi eğlenceler.
Sayın Malina, teşekkür ederiz.
Başlık karışıklık yaratıyordu.
Güler Hanım, katılmanızı çok arzu ederdim, ama sağlıktan önemlisi yok, geçmiş olsun, dilerim kısa zamanda şifa bulur.
Şimdi kimler gelecekse listeyi tekrar gözden geçirmeliyiz sanırım;
Ülker ve Eşi
4.tekilkişi
01-06-2009, 16:31
1. Ülker ve eşi
3. Turuncu His
4. Nazlı06 ve ailesi
5. Fatma Dündar
6. Selçuk44
7.
8. Birol
9. Günebakan
10. Aliş ve eşi (süpersin. )
11. Burcinde
12. Gulaymutlu
Kendimi çıkardım listeden.
Tarihler karıştı bende! Önce 31 Mayıs buluşmasının 23 Mayıs'a alındığını sandım Sayın Ali H.ALi gelmesiyle. Öyle olunca, 31'inde gelebilecekken, 23 e gelemedim. Meğer 31 Mayıs toplantısı duruyormuş yerinde. Şimdi de toplantı tarihi 7 Haziran.. Ama en başta İzmir'le çakışmasın diye Bursa grubu toplantısını 31 Mayıstan 7 Haziran'a çekmişti, şimdi de İzmir, Bursa ile çakıştırdı. Demek bir gönülde iki sevda olmazmış öyle mi :P İş bu durumda yapılacak olan; Bursa grubuna katılıp, İzmirli arkadaşlarla da 13 Haziran günü fidanlıkta görüşmek. Yine de içimde ukte kaldı. Hem de Yaşam Parkı... Orayı ağaçdostları ile gezmek başka olacaktı :(
Sasalıya nasıl gidebiliriz?
Benim bildiğim önce çiğliye geleceksiniz, çiğliden sasalı otobüsleri kalkıyor ona binerek ulaşabilirsiniz. Sabahları saat 7 den saat 10 a kadar yarım saatte bir, daha sonra kırkbeş dakikaya çıkıyor saat 16 ya kadar daha sonra tekrar yarım saatte bir.
Arkadaşlar, Karşıyaka- İskeleden 777 numaralı otobüslerin, direkt doğal yaşam parkına servis yaptığını biliyorum.
Değişiklik yok değil mi? Kimse bişey yazmıyor da.
TuruncuHis
05-06-2009, 20:53
Program belirsiz gibi göründüğü için başka plan yapmıştım.
Gelemiyorum. Bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere...
Penelophe
06-06-2009, 12:18
Selamlar, arkadaşlar sağlık sorunum nedeniyle ancak girebildim siteye. Ufak bir operasyon geçirdim. Tamamen unutmuşum geziyi.:S nazlı06 aradı hatırlattı bugün...
Hemen toparlamaya çalışalım, kimler geliyor bir kontrol edelim, toparlayabilirsek yarın gidelim.:)
Lütfen gelecek olanlar yeni liste oluşturup adlarını eklesinler..
Başlıkla ilgilenemediğim için çok özür dilerim..
Penelophe
06-06-2009, 12:19
1. Penelophe(Napıyım sargılı margılı gelcem artık.:p)
2. ?
Sevgili Penelophe, çok geçmiş olsun, umarım ciddi birşey yoktur. İş yoğunluğunun olduğunu düşünmüştüm.
Konu dağılınca, geçen hafta tekrar liste oluşturalım dedim fakat kimseden ses çıkmayınca, farklı bir plan yapmak zorunda kaldım.
1-penelophe
2-Nazlı06 ve ailesi
Penelophe
06-06-2009, 13:20
Teşekkürler Ulker, çok ciddi birşey değil ama azami dikkat gerektiriyor benı zorlayan kısmı da o oldu.:) Zira biliyorsunuz yerimde duramıyorum.:p
Katılamayacak olman kötü oldu.:S
Nazlı06, katılıma bakalım olmazsa geziyi erteleriz, siz İzmir'e gelecekseniz ben size eşlik ederim.:)
Tamam akşam duruma bakalım olmazsa erteler başka zamana planlarız.
fatmadundar
06-06-2009, 17:13
Sevgili Penelophe, geçmiş olsun. Operasyon geçirdiğini Nazlı06 dan öğrendim.
Proğramı iptal de edebiliriz.
Bundan sonra hafta sonları kimse İzmirde kalmaz.
günebakan
06-06-2009, 19:07
Sevgili Penelope çok geçmiş olsun. Kendinize dikkat edin lütfen. Üzgünüm ama geziye bende katılamıyacağım.Hesapta olmayan işler çıktı kusura bakama:)
selcuk44
06-06-2009, 19:53
Sevgili penelope,geçmiş olsun ,sağlıklı günler dilerim.
Gecmiş olsun
İnşallah başka bir gün
Penelophe
07-06-2009, 00:27
Teşekkürler arkadaşlar.:) Sonbahara diyelim o zaman, zaten havalar çok sıcak bize çile olmasın gezi, sonbaharda yeniden gündemem getiririz.. Ben bir süre daha giremeyeceğim foruma. Klavye, mouse kullanmam yasak, iyiyim ben merak etmeyin lütfen..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.