View Full Version : Kudret Narı (Momordica charantia)
Chotanaq
17-06-2009, 23:11
Sn Chotanaq, bendekilerde de çiçeklenme oluyor ve pek çoğu dökülüyor. Sanırım bu dökülenler erkek çiçek, tam bilmiyorum. Ama yan dallarda çıkan çiçeklerin hepsi meyveye durdu. İnanılmaz hızla büyüyor meyveler. Aynı salatalık gibi, bir günde büyüme hızı gözle görülür şekilde farkediliyor.
Sn Lonicera tam dikkat etmedim ama benim çiçeklerden ana dal üzerinde olanlar döküldü şu ana kadar. Tam açıyorlar ve hemen düşüyorlar. Tıpkı kovaya su doldururken köpüklerin ağız seviyesinden aşağı süzülmesi gibi taşıp düşüyor.
Çiçekleri de ilginç minik yaprağın tam ortasından çıkıyor.
Chotanaq
21-06-2009, 09:21
Kudret narında şu ana kadar 6 çiçek düştü geride 24 tane var :)
Lonicera
08-07-2009, 14:55
Sanırım hasat için çok az bir zaman kaldı:) İlk meyveyi gördüğüm günden beri geçen süre tam 1 ay bile değil. Çok arsız bir bitki gerçekten. Diğer dallar üzerinde irili ufaklı bir sürü meyve daha var.
Hasat sonrası yapacağım ilk iş sevgili tolgahann' ın önerisi üzerine çekirdek üstündeki kırmızı dokunun tadına bakmak olacak.
Sanırım hasat için çok az bir zaman kaldı:) İlk meyveyi gördüğüm günden beri geçen süre tam 1 ay bile değil. Çok arsız bir bitki gerçekten. Diğer dallar üzerinde irili ufaklı bir sürü meyve daha var.
Hasat sonrası yapacağım ilk iş sevgili tolgahann' ın önerisi üzerine çekirdek üstündeki kırmızı dokunun tadına bakmak olacak.
Gerçekten çok güzel görünüyor. Tebrik ederim. Keşke benimde olsaydı. Siz çekirdek üzerindeki kırmızı dokunun tadına bakarken bizde çekirdeklerin tadına bakabilsek ne güzel olurdu.
TuruncuHis
08-07-2009, 16:24
Benim Kudret narımın ilk meyvesi de aynen sayın Lonicera'nın fotoğrafındaki gibi. Hasat zamanını nasıl belirleyeceğiz acaba? Zira bulduğu bir anten kablosuna sarılıp, otoparka doğru sarkan bir meyve. Bir de araç hasarı ödemeyeyim şifa bulacağım derken :D
Bu kadar ölgün görünen bir bitkide bu denli çok meyve olması da şaşırtıcı. Taşıması imkansız gibi görünüyor meyveleri.
Hasatımı yapayım, kendisini ilaca dönüştüreyim ve tohumları da dağıtayım.
Hasad zamanının yaklaşması izmir farkı olsa gerek.Benim kudret narlarım daha yeni meyva tutumun da :))
sındırgılı
08-07-2009, 17:17
Benimkilerdede çiçekler daha yeni yeni meyvaya döndüler..İzmir iklimi kendini belli ediyor.
copur 09
08-07-2009, 18:18
Arkadaşlar hasat zamanı; meyve turuncu hal alıp alttan hafif açılıyor. Açıklıktan çekirdekleri gördüğünüzde meyveyi koparın. Zeytin yağına ezipte koyduğunuzda acı su salmadığını görürsünüz
Lonicera
08-07-2009, 18:41
Sn copur 09, Selahattin hocamızın tarifinde ise meyvelerin kavanoz içerisinde bekletilerek acı suyunun çıkması sağlanmalı şeklinde bir ifade vardı. Sizin söylediğiniz şekilde yaparsak, meyve içerisinde mevcut sıvı bir şekilde zeytinyağına karışıp tadını etkilemiyor mu? İki arada bir derede kaldım şimdi.
TuruncuHis
08-07-2009, 19:36
Benim kafamı karıştıran konu da bu. Meyveyi kavanoza koyduktan sonra, oda sıcaklığında acı su salana dek bozulma olmuyor mu? Hani böyle beyaz beyaz köpürür ya; işte öyle. Bu kısmı bende hala muamma.
Bu bitkiyi sadece bu nedenle yetiştirdim ama şimdi şifa imalatında takıldım kaldım.
copur 09
09-07-2009, 22:48
Arkadaşlar ben geçen sene balkonumda yetiştirdiğim kudretnarı'nın meyvesi turuncu hal alıp alttan hafifçe açıldığında çekirdeklerini gördükten sonra meyveyi kestim. Zeytinyağı içerisine bıçakla küçük küçük doğradım. Güneşte beklettim. Diğer meyveler de olgunlaşınca aynı işlemi farklı zamanlarda yaptım. 3 meyveyi doğramama rağmen acı su çıkma olayı olmadı. Meyve doğranırken bile kabarmış haldeydi ve su çıkmıyordu. Sonraları yağın içinde erimediğini görünce el blendırı ile kendim un ufak ettim. Ev halkının kesik ve yaralarında başarı ile kullanıyorum. Bir ara şeker hastalığında faydalı olurmu diye sabahları ilaç kaşığı ile içmeye başladım. Sonra başka rahatsızlık girince bıraktım. Şimdilerde şişeyi gördükçe yine şeytan dürtüyor. Selamlar.
TuruncuHis
09-07-2009, 22:53
İlk meyveyi kopardım az önce. Alttan bir yerden yarılmıştı ama kafam karıştı. Turuncu kabuğu plastik gibi ve sadece kırmızı çekirdek var. Etli bir kısım olacağını sanıyordum. Bu kabuktan ibaret gibi duran kısımdan mı acı su çıkacak?
Bir deneyeyim bakalım...
Tadı kötü olsa da mide rahatsızlıklarında çok etkili.
copur 09
09-07-2009, 23:38
Sayın Turuncuhis, çekirdekleri ayırdıktan sonra çatalla ezip nasıl saklayacaksanız, öyle saklayın.
Lonicera
10-07-2009, 07:50
Ben de dün ilk 2 meyveyi kopardım. Kabuğu ince, içi boş ve üstü kırmızı jöle gibi bir madde ile kaplı çekirdeklerden ibaret bir meyve. Çekirdek üstündeki kırmızı jöle kıvamındaki madde tadı meyvenin tek tatlı kısmı diyebilirim. Bu tat kavunun çekirdek kısmına yakın olan jölemsi maddeye çok benziyor, tabii o kadar tatlı değil. Cam bir kavanoz ayarladım, çekirdekleri çıkarıp bunun içine elimle parçalara ayırıp ağzını kapadım. Meyveler olgunlaştıkça burada biriktirip son olarak zeytinyağı ekleyip kaldıracağım. Bu arada içinden çıkan çekirdeklerin bir kısmının içi boş. Hafif bastırınca hemen kırılıyor. Sağlam olanları ayırıp gölgede kurumaya bıraktım.
Meyvenin dış kısmı ve rengi çok cezbedici. Görenler durup seyretmekten kendisini alamıyor. Aynı hoşluk tadı için de geçerli olsa kesinlikle favori meyveler sıralamasında ilk 3' e girerdi:)
copur 09
10-07-2009, 22:47
Zeytinyağı içerisine koymazsanız meyveler hava aldıklarından çürüyebilir.
Lonicera
11-07-2009, 06:33
Sn copur 09, kavanoz dolapta bekleyecek bir süre. O yüzden bozulacağını sanmıyorum. Bir de sizin dediğiniz gibi deneyeceğim, ezip hemen zeytinyağında tutacağım. Her ikisini de deneme fırsatım olmuş olur böylece.
muammer74
11-07-2009, 10:41
arkadaşlar meyveleri cekirdekten ayırdıktan sonra bir bezin veya tepsinin üzerinde güneşte kurutabilirsiniz kemik gibi olana kadar....
daha sonra bu şekilde saklarsınız bu kemik gibi kurumuş olan kudret narların bir eldeğirmeni veya blendırda öğütüp balla macun yapabiliisiniz bu birinci yöntem
zeytin yağığla ise meyveler cekirdekten ayrıldıktan sonra bir şekilde parcalayın kuşbaşı büyüklüğünde
daha sonra kavanoza atın üzerine zeytin yağı koyun
buzdolabına koayabilirsiniz güneşde bekletirseniz kavonozun dibinde biriken acı su bozulur taşma yapar
serin yerde muhafaza ederseniz acı su bozulmaz dibine cöker o suyu enjektör vasıtası ile cekersiniz.cünkü su yağdan ağırdır bir birine karışma yapmaz (calkalamazsanız)
ekstra bilgi almak istiyen arkadaşlar özelden mesaj atabilirler
şifa olur inşaallah
küçük çiçekçi
15-07-2009, 13:58
öncelikle herkeze iyi günler ben siteye yeni üye oldum.ismim talat can.bodrumda oturuyorum12 yaşındayım.bu bitkiden bendede var güneşte duruyordu küçük sarı çiçekler açtı sonra kapanırken hepsi düştü gölgeyede aldım yine aynı kapanırken hep düşüyor birde acaba bu bitki tek yıllıkmı çok yıllıkmı bilemedimde. yardımcı olursanız çok sevinirim hepinizle tanıştığıma memnun oldum.
küçük çiçekçi
15-07-2009, 21:20
arkadaşlar çok pardon unutmuşum bu bitkiyi yine güneşemi alıyım
TuruncuHis
15-07-2009, 22:51
Talat kardeşim,
Önce ilk sayfaları bir okumalısın. Genç arkadaşların ilgisi bizi çok memnun ediyor. Tabi bitkilerle uğraşmanın verdiği zevk, eğittiği ruhumuzla, sabrımızla doğru orantılı. Sadece 13 sayfayı bir tararsan gerçekten ihtiyacın olan tüm cevapları bulacaksın.
Yine de özet bilgi vermeye çalışayım. Benimki tam gün kızgın güneş altında, çok çiçeği döküldü, bir o kadar da çiçek verdi. Önemli olan temel bilgi şu; bitkilerin yerini ihtiyacına göre belirlemek ve değiştirmemek gerek. Bitki yeni duruma adapte olmakla uğraşmaktan asıl işlevini yerine getiremiyor. Buna sulama rejimi de dahil.
Haydi bakalım; hasat haberlerini de bekliyoruz...
küçük çiçekçi
16-07-2009, 12:05
çok teşekkürler okuyacağım birde demek istediğiniz eski yerine(tam güneşemi) alayım
Kudret narı her mevsim ekebiliyor muyuz acaba. Yoksa seneye ilkbaharımı beklemeliyim.
pembegül
06-08-2009, 09:30
Arkadşlar ben geçen yıl eskişehir sarıcakayada buldum küçük bir karton kasa ile verdiler beş kilo kadardı ve üretici ücret almadı sağolsun. Ben bu meyveleri yıkayıp kuruladıktan sonra küçük küçük doğrayıp kavanozlara doldurdum üstünede ağzına kadar sızma zeytin yağı ile doldurdum kapağını kapatıp güneş alan cam önünde kırk gün beklettim . Kırk gün dolduktan sonra kavanozun dibinde su oluştu ben içindekileri kaşıkla başka kavanoza aldım bu arada su dibinde kaldı hepsi bittikten sonra suyun yüzündeki yağlarıda topladım tabi bir iki kaşık kaldı . Faydasına gelince benim midemde bir sorun olmadığı için bir şey fark etmedi ben barsak sorunlarım için kullandım iki kavanoz bitirdim ancak yine bir fayda görmedim cilt hastalıklarında ne kadar etkilidir bilmiyorum . Bende bir saksıya ektim şimdi üç tane meyvesi var bakalım hasat edecek kadar büyüyecekmi ..Herkese kolay gelsin.
pembegül
06-08-2009, 09:33
Kudret narı her mevsim ekebiliyor muyuz acaba. Yoksa seneye ilkbaharımı beklemeliyim.
Bence ekin havalar sıcak ve bitki güneşi ve suyu çok seviyor bir iki meyve alısınız ekime kadar.;)
sn.pembegül,tam güneşde mi beklettiniz?
Sayın pembe gül ben onları seneye saklıcam çünkü şimdi ekip sonra hasat edemeden ölmelerini istemiyorum. Kışın yaşamıyorlar anladığım kadarı ile o yüzden şimdilik gerek yok bence.
pembegül
09-08-2009, 17:09
sn.pembegül,tam güneşde mi beklettiniz?
Sayın tamaşa güneşi ve suyu çok seviyor susuz kalmazsa sorun yok .;)
pembegül
09-08-2009, 17:12
Sayın pembe gül ben onları seneye saklıcam çünkü şimdi ekip sonra hasat edemeden ölmelerini istemiyorum. Kışın yaşamıyorlar anladığım kadarı ile o yüzden şimdilik gerek yok bence.
Sayın isolet evet geç ekilince hasat geç olur o halde seneye ekin benim kudretlerin iki tane meyvesi oldu fotoğrafından: görebilirsiniz sevgiler.:D
Orada kaç kök var acaba ben bir tane ektim şimdilik. İnşallah başarılı olurum.
pembegül
09-08-2009, 20:49
Orada kaç kök var acaba ben bir tane ektim şimdilik. İnşallah başarılı olurum.
Aslında beş kök var ama üç tanesi meyve verdi;)
sındırgılı
10-08-2009, 15:04
Kudret narının çekirdeğinin etrafındaki jölemsi kırmızı maddeyi yedim.Tolgahanın önerisi üzerine..Tadı tıpkı passifloreye benziyordu..Sn Çopurun önerdiği gibi kuşbaşı doğradım ve zeytinyağ dolu kaba koyup güneşe bıraktım..Hayırlısı.
pembegül
10-08-2009, 18:41
sayın sındırgılı kırk gün bekletilmesi gerekiyormuş ben söyledikleri gibi beklettim tabi güneşte. Kırk gün sonunda kavanozun dibine su birikiyor kudret narlarını yüzeyden kaşık yardımı ile toplayıp başka kavanoza aktarın kalan suyu dökün kullanmayın .
Benimkiler tam güneş altında bahçede duruyor. 1 tohum denedim bu sene sadece. Kıyamadım fazlasına. Kocaman oldu bir tanesi bile. Susuz kalmadığı sürece tam güneş altında oldukça mutlu mesut duruyor.
MEQAN_42
18-08-2009, 13:09
tohum gönderebilirmi acaba arkadaş bu meyve tatlı bir meyve mi lezzetlimi acaba birde ne kadar yağa ne kadar nar koymamız gerekiyor ünser hastalığına iyi gelirama nasıl kullanacağız.
pembegül
18-08-2009, 15:03
tohum gönderebilirmi acaba arkadaş bu meyve tatlı bir meyve mi lezzetlimi acaba birde ne kadar yağa ne kadar nar koymamız gerekiyor ünser hastalığına iyi gelirama nasıl kullanacağız.
Önce meyveyi temiz yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın kavanoza aldığı kadar doldurun narların üzerini örtecek kadar zeytin yağı doldurun kapağını örtün güneşte kırk gün bekletin .Daha sonra hergün aç karnınıza bir veya iki yemek kaşığı yemeye devam edin afiyet ve şifa olsun . Tatlandırmak için bal kullanabilirsiniz çiğnedikten sonra su yardımı ile kolayca yutabilirsiniz biraz nahoş tadı var çünkü.:D
MEQAN_42
18-08-2009, 16:00
teşekkür ederim pembegülcüm onu anladım sıra geldi bunları tmin etmeye ben bunun tohumunu nerden bulurum arkadaşlar varmı elinide :)
arkadaşlar bende bagırsak iltahaplanması yani kolit hastalığı vardı .tabi bunun için üç defa özel olarak doktora gittim doktorun verdiği ilaçlar hiç fayda etmedi bende alternatif tıpda çareler armaya koyuldum ve araştırmalar sonucunda mucize ilacı buldum çok şükür sildi attı.önce balla karışımını kullandım sonra zeytin yağ içinde yaptığım ilacı kullandım çok şükür şimdi iyiyim.tadını merak eden arkadaşlara ballı olanı eh fena değil ama zeytin yağ içinde olanı igernç bir tat onuda pezmez eşliğinde tükettim yani 1 yemek kaşığı kudret narı üzerine pekmez o şekilde yaptım .yapılışıda kolay robotdan geçirdiğim kudret narlarını balla karışdırdım 10veye 13 gün beklettikden sonra kullana bilirsiniz diğeri zeytin yağlı olanı sızma zeytin yağının içine doğranmış kudret narlarını bir kavanozda birleştirin ağzını güzelce kapatıp güneş gören bir yerde en az 6 ay bekletip 6 ay sonunda kullanmaya hazır.aç karna sabahları 1 yemek kaşıgı pekmez veya balla karıştırarak 41 gü kullanılacak 41 gün sonra geçmiş olsun .Allah herkese saglık sıhhat versin.
Kudret narı gerçek anlamda mucizevi bir bikti. Babaannemden kalma bir alışkanlık oldu bizde. Mutlaka buzdolabında bir şişede olur.. Kesiklerde ve yaralarda tereddüt etmeden kullanırım. Oldukça hızlı bir şekilde iyileştiriyor. Tavsiye ederim.
idris şenol
30-08-2009, 18:11
istanbul eminönü çiçek pazarında çekirdeklerinden ve meyvesinde şuanda bolca var bilginize
Bu pazar eşim ve çocuklarla eşimin akrabalarının bulunduğu bir köye ziyarete gittik. Köyde eşimin tanıdığı bir amcayı da ziyaret ettik. Amcamız elinin içinde birşeyler sıkıştırmış; oğlum amcan bak ne yetiştirdi? diye geldi. Ben aaaa diye bir ses çıkarmışım aniden. Hemen soluğu bitkinin yanında aldım. Birkaç resmini çektim sizin için. Tabi kendime de tohum ve meyve. Bahçe o kadar güzeldi ki sizlerin de görmesini isterdim. Bahçede şeftaliler,erikler,bahçenin arasına ekilmiş turşuluk biberler salkım salkım,birde dut vardı ki dutlar bir parmak boyunda. Tabi o duttan da iki fidan. Bu geziden en karlı çıkan ben oldum sanırım.
Meyveler hemen doğranıp kavanoza yerleştirildi,üzeri zeytin yğla kapatılıp güneşe kırk günlük beklemeye alındı.
Çekirdekler de Mayıs ayında ekilmek üzere kurutulmaya alındı.
ahmet salih
09-09-2009, 22:49
kudret narı tek yıllık mı? ,konuyu baştan sona okudum ,dikkatimden kaçmadıysa bilgi bulamadım.
zerrinsrt
10-09-2009, 08:22
Kudret narı tek yıllık.
fatih_ibo
11-09-2009, 01:37
benim kudret narım çicekte biraz ürün almaya geç kaldım ama çok sağlıklılar
Zeytin yağı içinde bekletenler dibinde oluşan acı suyunu serum hortumu veya akvaryum hava hortumunu ağzınızla çekerek alabilirsiniz. Bir kez aldım ancak ikincisinde kaşıkla fark etmeden karıştırınca sonradan fark ettim dibinde çökmüştü, içine karıştı. Bu suyu alırsanız sanırım tadı biraz daha iyileşecektir.
kelebek_3434
15-09-2009, 23:28
selam arkadaşlar.ben 5 kilo kadar temin etmek istiyorum.yardımcı olabilecek arkadaş varmı
lastmohikan
18-09-2009, 13:00
bu bitkiyi büyük bir keyifle büyütüyorum meyvelerini dağğııtııyorum.103408
103409
103410
103412
lastmohikan
18-09-2009, 13:07
faydası çok diye yazıyorlar ALLAH afiyet versin bi cümle insana.103413
103414
sındırgılı
18-09-2009, 19:49
Ben bu bitkiyi tek yılık diye biliyorum..Maşallah sizinki çok yıllık.. Öyleyse bitkiyi sökmeden seneyede meyva alma ihtimali var..
neconeco
18-09-2009, 20:24
Selamlar.bunlar da bendekiler
lastmohikan
18-09-2009, 23:12
Ben bu bitkiyi tek yılık diye biliyorum..Maşallah sizinki çok yıllık.. Öyleyse bitkiyi sökmeden seneyede meyva alma ihtimali var..
çok yıllık değil bu bitki havalar soğumadı İZmirde kasıma kdar sağlam kaln var bildiğim kadarıyla ama havalar nasıl gider bilmem.
seneye tarla kenarına ekeceğim.
toptancılık yaparız :D :) :) :) :)
neconeco
18-09-2009, 23:21
Sn kelebek 3434 size kudret narı temini konusunda yardımcı olabilirim.
selamlar.Evet demek isterdim fakat bu sene için zannederim geç kaldık talep az oluyor bendekiler şimdilik yetiyor. Saklama konusunu halledebilirsek zaman içinde talep olabilir. Mesela derin dondurucuda saklanabilirmi? denemek lazım
mandalina
26-09-2009, 15:42
Arkadaşlar kudret narının zeytinyağı ile yapılan karışım buzdolabındamı yoksa güneş ışının altındamı bekletiliyor.
sercan1969
26-09-2009, 21:23
Zeytin yağıyla muamele edilen kudret narı bozulmaz.ister gölgede ister güneşte...
neconeco
26-09-2009, 21:42
Selamlar. Kudret narı bence balla daha iyi olur . sebebi, zeytinyağı güneşte bozulur tadı acılaşır buzdolabında durması gerekir.Balı da direk ışık altında tutmamalısınız değişime uğrar, yani balla gölgede bekletirseniz zannederim vitamin değerini korumuş olursunuz.
sercan1969
26-09-2009, 22:22
Sn Neco siz kudret narını kendi üzerinizde **** bir yakınınızda kullandınız mı?
Ben bu bitkiyi 20 yıldır hem kendi üzerimde denedim hemde yakınlarım kullandı.
Mesela pencere kenarında bir kavanoz içinde yıllarca zeytinyağında beklemiş kudret narını ayağında iltihaplı yaraya uygulayan ablamın yarasının çok kısa bir süre içinde iltihabının kuyuyup yarasının iyileştiğini kendi gözlerimle gördüm.
neconeco
26-09-2009, 22:32
Selamlar. evet kremini yapıp traştan sonra kullanıyorum deri yenileyici özelliği var kırışıklıkları önler deri yaşlanmasını geciktirir.)))))) ve böylece sağlıklı ve yakışıklı bir cilde sahip olursunuz .))))gene bozuk atacaklar bana.))) sen bu bilgileri niye yazıyorsun diye.
denizakvaryumu
26-09-2009, 23:16
Nasıl yapıyorsunuz kremini ?
lastmohikan
02-10-2009, 21:33
hocam kremi bilmiyorum ama herhalde koyu kıvamlı yapılana krem diyolardır.
ama bu tahminle hareket etmeyin.
sercan1969
07-10-2009, 19:15
İsmet bey çok bilmişlik yapmak istemiyorum ama bu mevsimde iyi kalite kudret narı meyvesi bulamazsınız.Mayıs ayında fidesi dikildiğinden bu tarihlerde kalitesi iyice düşüyor ve kasım ayındada kurumaya başlıyor.
neconeco
07-10-2009, 19:38
Nasıl yapıyorsunuz kremini ?
Selamlar. kullanış amacına bağlı olarak karışım değişiyor cilt beslemesi için gliserin ve talk pudrası karıştırıp kıvamı koyulaştırın. kokuyu yok etmek için 1 cc gül yağı karıştırın. İyi günlerde kullanın. yaralarda ve kesiklerde saf olarak kullanabilirsiniz.
egetropical
07-10-2009, 20:27
Selamlar. kullanış amacına bağlı olarak karışım değişiyor cilt beslemesi için gliserin ve talk pudrası karıştırıp kıvamı koyulaştırın. kokuyu yok etmek için 1 cc gül yağı karıştırın. İyi günlerde kullanın. yaralarda ve kesiklerde saf olarak kullanabilirsiniz.
karışımın beli bir oranı varmı. bende 2 kök var kremi yapmak isterim. kudret narı kuru mu, taze mi olacak.
ismetkenar
08-10-2009, 07:28
İsmet bey çok bilmişlik yapmak istemiyorum ama bu mevsimde iyi kalite kudret narı meyvesi bulamazsınız.Mayıs ayında fidesi dikildiğinden bu tarihlerde kalitesi iyice düşüyor ve kasım ayındada kurumaya başlıyor.
Olduğu kadarına da razıyım.
İlginize teşekkürler.
Teyzem 62 yaşında ve uzun yıllardan beri gastrit hastası. Bu yıl bir adet portakal rengine dönmüş ve bir ucundan iyice açılmış kudret narını bir kavanoza koydu. Üzerinede zeytin yağı ekledi. Gölge ve serin bir yerde 40 gün bekletti ve sonrada tüketmeye başladı.
1. lezetti berbat az önce tattım. Yanında bal olamdan teyzem kattiyen yutamadı.
2. kavanozu bitirmesine rağmen rahatsızlığında herhangi bir değişme olmadı.
Merak ettik acaba bizmi bir yerde hata yaptık , bir bilene danışalım dedik.
Lezzet konusana geri dönersek evet bir ilaçtan illaki lezzetli olacak diye bir şey yok ama yutulamıyacak kadar aşırı dercede acı (bitter).
Teyzem 62 yaşında ve uzun yıllardan beri gastrit hastası. Bu yıl bir adet portakal rengine dönmüş ve bir ucundan iyice açılmış kudret narını bir kavanoza koydu. Üzerinede zeytin yağı ekledi. Gölge ve serin bir yerde 40 gün bekletti ve sonrada tüketmeye başladı.
1. lezetti berbat az önce tattım. Yanında bal olamdan teyzem kattiyen yutamadı.
2. kavanozu bitirmesine rağmen rahatsızlığında herhangi bir değişme olmadı.
Merak ettik acaba bizmi bir yerde hata yaptık , bir bilene danışalım dedik.
Lezzet konusana geri dönersek evet bir ilaçtan illaki lezzetli olacak diye bir şey yok ama yutulamıyacak kadar aşırı dercede acı (bitter).
40 gün az gibi görünüyor. Bizim kavanozdakiler 1 yıldır eriyemedi, ayrıca 1 kg zeytinyağına 1 kg kudret narı olarak karışması gerekebilir, bunun yanında kavanozun dibine kudret narınıın saldığı su birikiyor bunu bir pipet veya serum hortumu ile almanız gerekiyor.
mehmet55
19-11-2009, 13:17
ben kudret narını ektim çok güzel gelişti bir sürümeyve verdi peşi peşine ama tadı hiç yok sadece görüntüsü güzel mevvesi saramaya başlayınca uc kısımdan yarılmaya başılıyor ve tamamen açılıyor
şahsen ben hiç sevmedim hepsini koparıp attım meyveyi olgunlaştığında almadığınız zaman sineklere üreme yeri oluyorlar
sayın kürşat
Bir yıl sonra acılığı gidiyormu acaba,
yoksa etkisimi ancak bir yılda çıkıyor.
Teyzem acı suyunuda tüketti.
neconeco
19-11-2009, 21:47
Selamlar. desenize yazık olmuş burda millet sıra bekliyor sararınca öylece yiyebilirsiniz çok ta acı değil. Dahası yapraklarını çay gibi demleyip içebilirsiniz.
Eski yara ve yanıkların izlerini gidermek isterseniz zeytinyağı ile sarı kantaronu karıştırıp 20 gün bekletin.Yağ kırmızı renge dönüştüğünde kullanıma hazır hale gelmiştir.Eski yanık ve yara izlerini yok eden harika bir karışım bizzat denedim tavsiye ederim
botanik2009
08-03-2010, 16:31
Selamlar. desenize yazık olmuş burda millet sıra bekliyor sararınca öylece yiyebilirsiniz çok ta acı değil. Dahası yapraklarını çay gibi demleyip içebilirsiniz.
Yeşil yaprakları mı? yoksa kurutulmuş yapraklarımı , bilgi verirseniz sevinirim.
Lonicera
08-03-2010, 16:56
Geçen sezon yetiştirdiğim kudret narı meyvelerinin tamamını zeytinyağı içerisinde bekletmiştim. Yaklaşık 7 aydır balkonda güneş altında bekledi. 25 gün önce oldukça yaşlı bir tanıdığıma kullanması için vermiştim. Şikayeti sabah uyandığında midesinde ekşime ve yanma oluyormuş. 2 gündür yana yakıla beni aramış, devamı var mı diye:)) Dünya ilaç kullanmasına rağmen midesindeki şikayeti geçmemiş. Ta ki bizim macunu kullanana dek. Bu yıl da kudret narını ekmek farz oldu artık.
neconeco
13-03-2010, 20:40
Yeşil yaprakları mı? yoksa kurutulmuş yapraklarımı , bilgi verirseniz sevinirim.
Selamlar. Yeşil yaprakları da kullanabilirsiniz Ancak besin değeri veyvasından daha düşük. Şeker hastalığı olanlar kullanım dozu hakında bilgi almaları iyi olur.
Bakınız www.salonbitkileri.com
melisaaygör
18-03-2010, 17:24
merhaba. bende rahim ağzında yara var 8 aydır doktora gidip duruyorum ama geçmiyor.. kudret narının merhem halinin bana iyi gelebileceğini duydum ama doğru mu bilmiyorum. Eğer gerçekten doğruysa bana kullanım şeklini, nerden temin edebileceğimi ve fiyatını yazabilir misiniz? yardımcı olursanız çok sevinirim çok kötü durumdayım çünkü. Hastalığımın ilerleyip daha da ciddileşmesinden korkuyorum. Teşekkür ederim şimdiden
kumyaka2010
18-03-2010, 17:44
Sevgili melisa aygor !
Biz, iş yerinde yaralar için zeytinyağında erittiğimiz merhemi kullanıyoruz.
Çok yakıcıdır. Doktora danışmadan lütfen kullanmayınız. Yara için çok değişik merhemler var. Sarı sabır da fayda veriyor. Yine de bir bilene danışalım. Selamlar.
gurbik67
18-03-2010, 22:28
sevgili arkadaşlar. ?
bitkilerden ev ortamında yapılan merhem gibi ilaçları çok dikkatli bir şekilde kullanmak gerekiyor. haricen kullanmak belki ama, her yaraya kullanmak daha
kötü sonuçlar doğurabilir.
bir örnek; gerçi vereceğim örnek farklı bir bitki ama alınması gereken tedbir aynı
ADAMOTU; bu bitki patates köklü bıçakla hafif kazındığında merhem gibi genelde ekzamalarda kullanılır.
bu otu verdiğim kişi belki iyi eder diye ekzama haricinde, açık yaraya kullandığından yakıcı olduğundan hem korkunç ızdırap çekmiş, hemde yaranın daha da kötüleşmesine vesile olmuştu.
onun için kullanılacak merhemin kullanılan bölgelerde dahili ve harici kullanım farkı olduğundan dikkat etmek gerekir.
kudret narından yapılacak karışım belki mideye iyi gelebilir. yapılacak olan merhemi dikkatli kullanmakta fayda var.
merhaba. bende rahim ağzında yara var 8 aydır doktora gidip duruyorum ama geçmiyor.. kudret narının merhem halinin bana iyi gelebileceğini duydum ama doğru mu bilmiyorum. Eğer gerçekten doğruysa bana kullanım şeklini, nerden temin edebileceğimi ve fiyatını yazabilir misiniz? yardımcı olursanız çok sevinirim çok kötü durumdayım çünkü. Hastalığımın ilerleyip daha da ciddileşmesinden korkuyorum. Teşekkür ederim şimdiden
Önce geçmiş olsun diyelim.
Kudret narı yaraları iyileştirici özelliğe sahip, harici yaraları, çıbanları, dahilde de mide ülseri gibi yaralarda etkileyici deneyimler anlatılıyor.
Ancak, sizin için bir kere uygulama zorluğu var, göremeyeceğiniz bir yere nasıl süreceksiniz(mide ülseri için içiliyor)
İkinci olarak bahsettiğiniz konu hanımların çoğu için geçerli, tedavi de ediliyor, bence siz doktorunuzu değiştirmeyi deneyin.
Allah şifa versin.
berduray
19-03-2010, 16:49
Sayın Balıkçı'ya katılmamak mümkün değil.
Ortamın florasını yani doğal dokusunu değiştirirseniz daha büyük dert alabilirsiniz başınıza.
Bu uygulama çok hijyen olmayabilir ve rahim içi florasının doktor önerisi hariç, hiçbir şeyle kesinlikle değiştirilmemesi gerekir.
8 ayda hiç bir ilerleme sağlayamamış olması bana, doktorun acaba uzman bir hekim mi, işinin ehli mi diye düşünmeme neden oldu.
Bence harici yaralarda kullanmakta fayda var.
Sayın Jineop daha ayrıntılı açıklama yapabilir belki uzman olarak.
neconeco
19-03-2010, 18:18
merhaba. bende rahim ağzında yara var 8 aydır doktora gidip duruyorum ama geçmiyor.. kudret narının merhem halinin bana iyi gelebileceğini duydum ama doğru mu bilmiyorum. Eğer gerçekten doğruysa bana kullanım şeklini, nerden temin edebileceğimi ve fiyatını yazabilir misiniz? yardımcı olursanız çok sevinirim çok kötü durumdayım çünkü. Hastalığımın ilerleyip daha da ciddileşmesinden korkuyorum. Teşekkür ederim şimdiden
Selamlar.Öncelikle, geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Böyle durumlar için sakladığım jel haline getirilmiş bir miktar var elimde parası hiç mühim değil yeterki size yararı olsun.Arzu ederseniz bir miktar gönderebilirim.
(( Ancak konu hassas doktor tavsiyesi almanızı dilerim,fakat onuda yapmışsınız. ))
İllada denemek istiyorsanız Adresinizi yazın kargoyla göndereyim. Acil şifalar temennisiyle.
Sûz-i Dilârâ
20-03-2010, 08:04
agaclar.netteki dostlarımdan birinin gönderdiği tohumlardan herkese dağıttım, kendime de birkaç tane ayırdım dolapta saklıyorum, bu miniği de saksıya ekmiştim ama unutmuştum geçenlerde farkettim kocaman olmuş hangi ara büyüdü anlamadım.:confused:
Zaten ne zaman bir tohumu ekip unutsam o çimleniyor ama başında beklediklerim bir türlü çimlenmek bilmiyor!
Orhan Özbilgiç
16-06-2010, 16:31
153359
Merhaba,
Kudret narının yapımı ile ilgili arkadaşlarımız kendi bilgileri dahilinde bildiklerini paylaşmışlar.Ellerine sağlık.Kudret narını yetiştiren ve ilacını sürekli yapan birisi olarak bende kendi bilgimi aktarmak istiyorum.Umarım faydalı olur.
Olgunlaşmış meyvelerin çekirdekleri ayıklanır.Ufak parçalar halinde doğranıp bir kavanoza doldurulur.Üzerine parçaların üzerini kapatacak şekilde 1-2 asit zeytinyağı konur.Rafine edilmiş asitsiz zeytinyağında vücuda yararlı maddeler ayıklandığı için 1-2 asit yağı tercih ediyorum.Kavanoz güneş ışığı alan bir yerde en az kırk gün bekletilir.Daha sonra serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilir.Şifalı otlar güneşin dik olduğu saatlerde toplanır çünkü bu dönemde tüm tedavi edici maddeleri etkin hale gelir.Asla güneş olmayan zamanlarda şifalı ot toplanmaz.Güneş ışığı kudret narındaki etkin maddelerin açığa çıkması ve zeytinyağına geçmesi anlamında gereklidir.Tam olma süresi ise altı aydır.Şartlara uygun muhafaza edildiği sürece bozulma süresi diye birşey yoktur aksine yıllandıkça daha faydalı hale gelir.
Kudret narını kavanozda bekletip suyunu süzüp atmaya gelince.Posasından elde edeceğiniz verim ancak dörtte biridir.Kudret narının içinde zararlı ayrılıp atılması gereken en ufak madde yoktur.
Bu arada küçük bir not:
Güvenilir yerlerden almaya gayret ediniz.Bu işi özellikle İstanbul piyasasında ticari olarak yapanlar, haşlanmış havucu, çekirdeklerinin üzerini kaplıyan kırmızılığı vermek için de salçalık biber parçaları kullanıyorlar bilginiz olsun.
Merhabalar,
Mart ayında diktiğim tohumlar meyvelerini vermeye başladı.Şu ana kadar ellinin üzerinde hasat yapıp hemen zeytinyağına yatırdım.Daha da ürün vermeye devam ediyorlar.
İşte jumbo kudret narlarımdan bir tane daha.
Maşallah, Allah bereketini artırsın.
Ben tohumları kaybettim, ektiğim birkaç tohum da sürmedi, (ilgisizlikten).
Dev kudret narını kaybettiğime üzüldüm, artık dostlarınkine bakarak sevinirim.
ahmetshur
08-07-2010, 16:58
Herkese Merhaba
Bende ilk defa bu yıl ektiğim Kudret Narılarımın bir kaç fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim...
Saygılar...
ahmetshur
08-07-2010, 17:01
Bir kaç fotoğraf daha
ahmetshur
08-07-2010, 17:03
Ve genel görünümü...
Maşallah, Allah bereketini artırsın.
Ben tohumları kaybettim, ektiğim birkaç tohum da sürmedi, (ilgisizlikten).
Dev kudret narını kaybettiğime üzüldüm, artık dostlarınkine bakarak sevinirim.
Sayın Balıkçı dert etmeyin bendekiler de dev cinsi.Elimde fazlaca tohum olacak gönderebilirim.
Bunları kesinlikle organik olarak ürettim.Hiçbir kimyasal gübre ve ilaç kullanmadım.İlaç yapımında kullanacağım için buna özellikle özen gösterdim.
Sn Ahmetshur,
Güzel olmuş umarım gerektiği şekilde değerlendirirsiniz meyvelerini.
Hepsini büyük bir bidonda olğunlaştırıyorum.
ahmetshur
13-07-2010, 11:14
Sn Ahmetshur,
Güzel olmuş umarım gerektiği şekilde değerlendirirsiniz meyvelerini.
Sayın Karavan çok teşekkürler...
Meyveleri biraz acı evde benden başka kimse yiyemiyor. Ben de bu yıl bol bol yerim.
Tekrar teşekkürler....
ahmetshur
13-07-2010, 12:14
Hepsini büyük bir bidonda olğunlaştırıyorum.
Sayın Karavan kendi tarifini bizede detaylı bir şekilde anlatsaydın memnun olurduk.
Teşekkürler...
Sayın Karavan kendi tarifini bizede detaylı bir şekilde anlatsaydın memnun olurduk.
Teşekkürler...
Sayın ahmetshur, karavan arkadaşımız ayrıntılı bir şekilde anlatmış.
dronewerq
21-07-2010, 14:16
Benim kudret narı meyva verdi fakat nasıl yiyecem hiç bilmiyorum:Dtazeyken içndeki kırmızı taneler yenmiyormu **** kabuğu??Yorumların hepsini okuyamadım ama okuduklarım genelde zeytinyağıyla stoklamak balla karıştırmak felandı yardımcı olailirmisiniz acaba?teşekkürler
Emre İlhan
21-07-2010, 21:16
Benim kudret narı meyva verdi fakat nasıl yiyecem hiç bilmiyorum:Dtazeyken içndeki kırmızı taneler yenmiyormu **** kabuğu??Yorumların hepsini okuyamadım ama okuduklarım genelde zeytinyağıyla stoklamak balla karıştırmak felandı yardımcı olailirmisiniz acaba?teşekkürler
;)Açıkcası taze olarak yiyebileceğinizi pek zannetmiyorum.Ben bir kere denemiştim feci acı.Biber acısı gibi değil ilaç acısı gibi,ama çok yoğun.
Selamlar.
dronewerq
22-07-2010, 15:00
Dün denedim kırmızı taneleri tatlı fakat kabuğundan bahsediyorsunuz herhalde ???Çünkü bende denedim tadı çok iğrençtii:(:(:(:Yemeden önce bayağı tırsmıştım aslında fakat yedikten sonrada midemde kıpırtılar oluştu piskolojikmi yoksa meyvadan dolayı pek anlıyamadım:D:D:D
Epeydir bu bölüme bakmamıştım.Epey şey yazılmış.
Kudret narını taze olarak orta büyüklükte bir meyvesinin yarısını sabahları aç karnına kırk gün boyunca yediğiniz takdirde ülser reflü gibi mide rahatsızlıklarını tamamen iyileştirdiğini söyliyebilirim.Bizzat eşimin rahatsızlığında kullandık ve şu an herşeyi yiyebiliyor.
Çekirdeklerinin üzerindeki kırmızı zarı emerek yiyebilirsiniz tatlımsı hoş bir tadı vardır.Ama meyvesi için aynı şeyi söyliyemiycem.
Çoğunlukla ilaç yapmak üzere z.yağı ile olgunlaştırararak değerlendiriliyor.
Arkadaşlar merhaba,
İyileşme zorluğu yaşadığınız iltihaplı yaralarınız olduğu zaman (Dilerim ihtiyacınız olmaz) bana mesaj atarsanız hemen gönderebilirim.Bende sürekli en az bir yıl beklemiş olanı mevcut.
Sizden ricam gerçekten ihtiyaç durumunda talep ediniz.
Dediğim gibi bende sürekli bulunduğu için alıp saklamanıza hiç gerek yok.İstediğiniz an elinizde olacak şekilde gönderebilirim.
Z.Yağında olgunlaştırılmış olanın mide rahatsızlıklarına şekere de iyi geldiği yazıp söyleniyor.
Ben sadece deneyip netice aldığım konulardaki bilgilerimi aktarıyorum.
Olgunlaştırılmış halini ben kendimde denedim.Dizimde sürekli oynak yer olduğu için bir türlü iyileşmeyen bir yaram vardı.Bundan akşam yatarken sürdüm.Sabaha yaranın kapanmış dizimin yumuşamış olduğunu gördüm.
Merhaba,
Sizlerden ricam adres bilgileri ve sizin için özel konularınızın dışındaki yazışmalarımızı buradan yaparsak diğer üyelerimizin de bilgi paylaşımına katlıda bulunmuş oluruz.
Eğer bir sakıncası yoksa tabii ki.
Sayın Ahmetshur,
Kudret narlarınız ne alemde.
Neler yaptınız.
Verim nasıl.
Z.yağına yatırdınızmı?.
Deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz.
Biber gibi yemeklerin yanında yenebilir mi? Zeytinyağlı balla tadlandırıldığında yenebiliyor mu?
Kutret narı sarardı ve yarılmadan solmaya başladı neden olabilir. Hasat etmelimiyim. Yarılıp çekirdeklerinin gözükmesi şart mı?
sercan1969
15-08-2010, 11:53
Sevgili nariçi kudret narı sararmaz, turuncu renk alır.Meyvenin 3/4 ü turuncu renk aldığında meyveyi hasad edebilirsiniz. Gerisi çok kolay ya taze olarak tüketin. Ya da küçük küçük doğrayıp kavonozun 3/4 ünü doldurun. Gerisini de sızma zeytin yağı ile tamamlayın.
Sayın sercan1969, teşekkür ederim. Evet turuncu oldular da yarılıp çekirdekleri gözükmeden yumuşayarak solmaya başladılar. Ben de bugün üç tanesini koparıp olduğu gibi zeytin yağına koydum. Bu şekilde durunce yeniyor mu? Ne kadar bekleyebilir.
İsmail Karagülle
15-08-2010, 21:37
Acemi bir bahçıvan olarak siteyi ve sizleri takip ederek. Küçücük balkonumda bir şeyler yapmaya çalıştım . Sizlerle paylaşmak istedim
İsmail Karagülle
15-08-2010, 21:40
Bu da en son hali ,
sercan1969
16-08-2010, 09:04
Kavanozun içinde üzerine zeytin yağı dökülmüş vaziyette 45 gün kadar beklemesinde fayda var. Olgunlaştıktan sonra sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı yiyeceksiniz. Üzerinede 1 yemek kaşığı kaliteli çiçek balı yutacaksınız.
Not: en az yarım saat hiç bir şey yemeyin bunları yedikten sonra istirahata çekilin.
Ben bir türlü yetiştiremedim. Olgun meyvesi nerede satılıyor, nereden bulabilirim.?
Sevgili nariel kudret narı diye sattıkları o acayip şeyleri görünce inanın şok oldum.Benim ülkemin insanı bu kadar namussuz bu kadar şerefsiz olamaz.İnsanlarda malesef hiç Allah korkusu kalmamış.Sizin yerinize olsam o kişileri hemen zabıtaya **** polise şikayet ederdim.
Sevgili sercan1969,
Ben kudret narı ile uzaktan yakından ilgisi olmıyan o meyvelerin kasıtlı olarak kudret narı yerine satıldığını düşünmedim ve o yüzden de bir yorum yapmadım.
Bazı bitkilere her yörede değişik adlar verilebiliyor.
Orada da o meyveye yöresel olarak kudret narı diye bir ad takmış olabilirler.
Kudret narını bu kadar çok inssan bilip tanırken ilgisiz bir şeyi kudaret narı diye satmaya kimse cesaret edemez rahat olunuz.
Asıl sahteleri büyük şehirlerde satılıyor.Daha önce de bahsettiğim gibi havuç ve salçalık biberi haşlıyarak zeytinyağı ile muamele edip kudret narı niyetine kavanozlayıp satıyorlar.Buna dikkat etmekte yarar var.Bunu ayırabilmeniz mümkün değil.
Ben bir türlü yetiştiremedim. Olgun meyvesi nerede satılıyor, nereden bulabilirim.?
Sevgili agozce,
Bu sene geçti artık.Seneye hatırlatınız size fidelerinden göndereyim.
Mevsiminde dikin sulayın dibine biraz da yanmış çiftlik gübresi koydunuzmu kocaman kudret narlarını toplarsınız.
İsmail Karagülle
17-08-2010, 22:56
karavan
Teşekkürler. Seneye sizcede uygun olursa, sizin fidelerden de isterim . Benimkilerden çekirdekten tekrar , deneyeceğim . Çekirdekten yetiştirmek için , neler yapmamızı , madde madde sıra ile bir daha tekrarlarmısınız. Dikimden önce çekirdek hazırlanması için bir işlem önerirmisiniz.
Ben kutret narlarını hasat ettim. Doğrayıp zeytin yağına koydum, çekirdeklerini ayırmalımıyım.? Saklama süresini bilen var mı? Kırk gün bekletttikten sonra kulanma miadı var mı?
sercan1969
18-08-2010, 10:52
Sevgili nariçi bu çekirdek konusuna sizin gibi pek çok arkadaş takılıyor.Kudret narının çekirdekleri işleme konulmadan önce çıkarılıp atılır.Çekirdeklerinin hiç bir şifalı yönü yok...Sadece kalın turuncu kabukları ilaç yapımında kullanacaksınız.
40 gün kadar üzerine sızma zeytin yağı dökülmüş olan kudret narını beklettikten sonra kullanıma hazırdır.Bu karışımı yıllarca kullanabilirsiniz.Bekledikçe kıymeti ve şifalı özelliği artar.
Teşekkürler. Seneye sizcede uygun olursa, sizin fidelerden de isterim . Benimkilerden çekirdekten tekrar , deneyeceğim . Çekirdekten yetiştirmek için , neler yapmamızı , madde madde sıra ile bir daha tekrarlarmısınız. Dikimden önce çekirdek hazırlanması için bir işlem önerirmisiniz.
Sevgili huyhuyhuy,
Bildiğiniz üzere bu işin kanunu yok.Muhakkak şöyle yapman böyle yapman lazım demek yanlış olur.
Herkesin kendine göre bir usulü vardır.
Ben de isteğiniz üzere tohumları nasıl çimlendirdiğimi izah edeyim.
Önce çekirdekleri bir su bardağına koyuyorum.Diyelim ki yarıya kadar çekirdek oldu.
Üzerini ağzına kadar su ile dolduruyorum.
Su eksildikçe dolduruyorum.
Üç dört gün böyle bekliyor.
Sonra suyunu süzüp çekirdekleri ıslak kenevir cuvallar olur ya (Önemli değil havlu da olur maksat çabuk kuruyan bir malzeme olmasın ki tohumlar sürekli nemli kalsın) onu bolca ıslatıp arasına çekirdekleri diziyorum.Hergün kontrol ediyorum.
Filizlenmeye başlıyanları alıp viyollere ekiyorum.
Direk viyole ektiklerim de oluyor ancak aralarında en az bir hafta fark oluyor gelişme olarak.
Çok aşırı sudan ve kuraklıktan hoşlanmıyor.
toprağının sürekli nemli olması yetiyor.
Ben kutret narlarını hasat ettim. Doğrayıp zeytin yağına koydum, çekirdeklerini ayırmalımıyım.? Saklama süresini bilen var mı? Kırk gün bekletttikten sonra kulanma miadı var mı?
Sevgili nariçi,
Ellerinize sağlık.
Çekirdeklerin üzerindeki kırmızı yumşak tatlımsı dokuyu ayırıp z.yağına atın narlarla birlikte.
450.mesajımda yapılışını izah etmiştim.
Bakarsanız miyad ile ilgili bilgi de var.
Saygılar.
Teşekkür ederim. Buzdolabına koymuştum, mesajınızı okuyunca alıp pencere kenarına koydum. Dört adet koparmıştım iki tane daha var, onları da içine ekleyeceğim.
İlk meyveleri koparmadan öce fotoğraflasam daha güzel olacaktı ama yine de bir hatıra kalsın dedim.
167278
167279
167280
167281
denizakvaryumu
23-08-2010, 09:26
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=39078&p=1&rid=4369
Video için;
http://annemmutfakta.tv/index.php?option=com_seyret&task=videodirectlink&id=982
karavan nickli kardeş elinde kudret narı tohumu mevcutsa adresimi versem gönderirmisin.gönderirsen çok dua alırsın.
Arkadaşlar doğrayıp zeytin yağına yatırdığım kavanoza yağ az olöuş ki üzeri hafif küflenmişti. Üzerine biraz daha yağ ilave edip karıştırdım zararı olur mu?
karavan nickli kardeş elinde kudret narı tohumu mevcutsa adresimi versem gönderirmisin.gönderirsen çok dua alırsın.
Elbette gönderirim kardeşim.
Ama biliyorsun artık dikim mevsimöi geçti.Adresinizi özele gönderin zamanı gelince ister tohum ister fidesinden gönderirim.
Arkadaşlar doğrayıp zeytin yağına yatırdığım kavanoza yağ az olöuş ki üzeri hafif küflenmişti. Üzerine biraz daha yağ ilave edip karıştırdım zararı olur mu?
Zeytinyağı bol olacak küflü kısımları temizleyip ilave ettiyseniz mesele yoktur.
http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=39078&p=1&rid=4369
Video için;
http://annemmutfakta.tv/index.php?option=com_seyret&task=videodirectlink&id=982
Teşekkürler arkadaşım.
eline sağlık.Güzel bilgiler bunlar.
Arkadaşlar merhaba,ANTALYALIYIM.
Soracağım şey bana kudret narı lazım ama sadece meyvesi,kendi bahçemde var tohum-fide de alabilirim ama sanırım dikme vakti geçti,taze meyvesini nerden bulabilirim kudret narının antalyada ?
@karavan
antalyada güvenilecek aktar bildiğiniz yer var mı kudret narı alınabilecek,dikim mevsimi geçtiğinden taze meyve nasıl bulabilirim,zeytinyağı içindekileri güvenemediğimden almak istemiyorum yağını falan ben koyarım.
ben ankarada yaşıyorum. elinde kudret narı tohumu olan varsa almak isterim. Ayrıca ankarada meyvesini veya tohumunu nerede bulabilirim. Hangi mevsimde çıkıyor, ne kadar zamanda yetişiyor? Mide ve barsak sisteminden muzdarip biri olarak bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
gurbik67
13-09-2010, 15:47
sevgili canerk geçmiş olsun
bende şu an kudretnarı kalmadı, tohum var ancak dikim için mayıs ayını beklemelisin. ilgilenen arkadaşların elinde varsa belki gönderirler.
teşekkürler gurbik. ankarada yetiştirebilir miyim diye merak ediyorum. aktardan zeytinyağlısından aldım bir kavanoz. 2-3 gündür kullanıyorum. kendim yetiştirip kendim hazırlamak istiyorum kürü.
Gülbeşeker
14-09-2010, 00:53
sayın karavan kudret narının çekirdeklerini demi kavanoza yağın içine koyuyoruz
Köyümüzdeki bahçeme Haziran- Temmuz ayında birçok kudret narı tohumu ekmiştim. Bahçemizin hazırlık çalışmaları uzun sürdüğü için ekimde geç kaldım. Birçoğu çimlenmedi. Buna rağmen meyve veren birkaç kök beni mutlu etti.
hüsnüyusuf
14-09-2010, 15:15
Kudret Narı tohumunu bu sene ilk defa denemiş ve çimlendirememiştim. Bugün bir firma (http://www.aksuvital.net/avicenna-kudret-nari-macunu_10.html)nın bal ve farklı bitkilerle karıştırılmış kudret narı macununu aktarda gördüm. Söylediklerine göre çok satılan bir ürünmüş.
gurbik67
14-09-2010, 20:24
teşekkürler gurbik. ankarada yetiştirebilir miyim diye merak ediyorum. aktardan zeytinyağlısından aldım bir kavanoz. 2-3 gündür kullanıyorum. kendim yetiştirip kendim hazırlamak istiyorum kürü.
Ankara'da rahatlıkla yetişebilir
buda yetiştirdiklerimden birisi. ama sadece tohumlarını aldım.
Hazırlama sırasında oluşan acı suyun nasıl uzaklaştırılacağını ayrıntılı açıklayan bir bilgi göremedim. Gerçi forumun hepsine bakamadım ama.
Kudret narı bir kavanozda bekletilecek mi?
Süresi ne kadar?
Bu sırada narlar çürümüyormu?
Bizzat uygulayanlar bekletmeden bahsetmiyor sanırım. Şu an elimde kudret narları var. Hazırlarken soru işaretleri oluştu. Bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca tohumlarını da kurutup gelecek yıla saklayacağım. Bakalım balkonda yetişecekmi. Selamlar.
Eczaneden en büyük boy bir şırınga alarak bu işi çözebilirsiniz.
Şırınganın ucuna göre bir serum hortumu veyahut kulak yıkanan büyük boylardan ise akvaryumculardan hava hortumu alınız. Hortumu iyice yıkayıp şırınganın ucuna takınız.
Cam kavanozun dibine ulaşacak şekilde kısaltıp kavanozu 45 derece açıyla yatırınız ve dibini çekiniz. İçine zeytinyağı da giderse bir cam bardağa boşaltıp orada aynı işlemi yapınız. Veya şırıngayı az bekletip yağın üste çıkmasını bekleyiniz.
Kudret narlarının erimesi için güneş ışığına bırakın deniyor ancak güneş ışığının zeytinyağının özelliğini bozduğunu duymuştum.
Arkadaşlar kudret narı tohumu nerden elde edebilirim.Annem yıllardır mide ülseri ve reflü ile uğraşıyor.Onun için yetiştirmek istiyorum.
Aslında geçen yıl zengardende vardı ama, oradan aldığım hiçbir tohum doğru dürüst çimlenmedi, çimlenen de hiç iyi gelişme göstermedi.
gurbik67
27-09-2010, 19:28
sayın livadi benden dilediğin zaman tohum isteyebilirsin.
Çok sevindim, çok teşekkürler...Adresimi yolluyorum özelinize...
Bahçeme diktiğim kudret narlarından ilk ürünleri almaya başladım. Olgunlaşan üç meyveyi doğrayıp kavonoza koydum. Geride olgunlaşmayı bekleyen 15-20 meyve var.:D
alperfect
03-10-2010, 11:54
Ankara'da rahatlıkla yetişebilir
buda yetiştirdiklerimden birisi. ama sadece tohumlarını aldım.
sayın gurbik67 ankarada yetişiyorsa kırşehirde de yetiştirebilir miyiz ev içinde saksıda yetişir mi yoksa bahçeye mi dikmek gerekiyor
gurbik67
05-10-2010, 20:43
sayın gurbik67 ankarada yetişiyorsa kırşehirde de yetiştirebilir miyiz ev içinde saksıda yetişir mi yoksa bahçeye mi dikmek gerekiyor
kırşehirde yetişir ancak ev içinde saksıda yetişmez, balkonda en az 20 lt lik saksıda olabilir.
Gülbeşeker
05-10-2010, 21:58
arkadaşlar ben uzun balkon saksılarına 5 kök kudret narı dikmiştim 7-8 tane kudret narım oldu (onlarca çiçek verdi ama meyvesi az oldu) onları dalında çatlayıp kuruyuncaya kadar bıraktım sanra çekirdeklerini çıkarıp doğrayıp zeytin yağına bıraktım kavanozda acı su falan görmedim sadece yağ ve kudret narından oluşan turuncu bir karışım oldu 2 aydır kavanazda pencere kenarında bekliyor geçen gün tadına bir bakayım dedim kavanozu açtım denildiği gibi kötü bir kokusu yoktu ama tadı zehir gibi idi acaba kurumadan toplasaydım kavanozda acı suyunu alsaydım tadı daha iyi olabilirmiydi kuruttum dediysem tam anlamıyla takır takır kurumuş dağildi suyunu baya çkmiş etli kısım incelmişti sercan bey ve karavan bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba,
Epeydir siteye girmediğim için yazdıklarınızı takip edemedim.İlgilenmediğimi sakın düşünmeyin.
Tek tek cevap vermek yerine sorduklarınıza ve taleplerinize eğer sizce de uygun ise topluca bir mesajla cevap vermek istiyorum.
Öncelikle kudret narı iç Anadolumuzda da yaz boyunca yetiştirilebilir.Nevşehire gönderdiğim fidelerden çok iyi sonuçlar aldı arkadaşlarımız ancak toprağa diktiler.saksıda yeterli verim olmamaktadır.
Kudret narı hazırlanırken çekirdeklerini kullanmıyoruz.
Daha önce de yazdığım gibi elimde beş kilodan fazla "Tamamen organik olarak yetiştirdiğim" kudret narlarından hazırladığım ürün mevcut.İstiyen olursa gönderebilirim.Bende hiç eksik olmaz.Sürekli bulunur.
Ben kudret narlarını kavanoza koyduktan sonra kavanozun ağzını tülbent ile örterek güneşte tutuyorum.Böylece suyu kendiliğinden buharlaşıyor.
Suyu şırınga kullanarak hortum yardımı ile ayırmak da bir çözüm ancak önemli olan nokta şu ki o suyun içindeki etkin maddeleri atmış oluyorsunuz.Geriye posası kalıyor.
Çekirdeklerin etrafındaki kırmızı katmanı da süzgü yardımı ile ayırarak yağın içine atmak gerek.
Allah nasip ederse seneye baharda istiyenlere nasıl ekileceği çimlendirileceği ve yetiştirileceği konusunda detaylı bilgi içeren notlar eşliğinde tohum veya fide göndebilirim.Tohumların muhafazası da çimlenme üzerinde etkili olduğu için şimdi göndermek istemiyorum.Elimdeki tohumlar iri ve verimi yüksek cins kudret narlarına aittir.Ben bu sene inanılmaz neticeler elde ettim.
Bal içinde yapıldığında çok kısa sürede tüketmeniz gerekmektedir.Aksi halde fermantasyon başlamakta ve kokuşmalar olmakta hiçbir faydası kalmamaktadır.
Taze meyve istiyen dostlarım, maalesef elimdekilerin hepsini ilaç haline getirdim.Eğer isterseniz sizin için pazardan alır gönderebilirim.Orta boy bir kudret narı için 4-5 lira istiyorlar.
Her türlü soru ve istekleriniz için çekinmeden yazabilirsiniz.
Hiç beklemezken sarmaşıkların arasında kalmış son bir kudret narı.Ürün ve mevsim sonu olduğu için pek gelişememiş olsada resimlemeden edemedim.
İstiyen olursa hemen hediye edebilirim.Kargo alıcıya ait olmak üzere.
OrganikKudret
30-10-2010, 21:57
Merhaba,
yeni üye oldum.
Harika bir site.
OrganikKudret
31-10-2010, 19:51
Teşekkürler dlk.
Ben bu kış sera ortamında kudret narı yetiştiriciliğine yöneldim. Daha önce örtü altında kudret narı yetiştiren var mı onu bilmiyorum. Kimyasal ilaçlar kullanmaktan yana hiç değilim. Mümkün mertebe doğal haliyle ürün elde etme yoluna gidiyorum. Mikoriza kullanarak dikim yaptım. Şimdilik herşey yolunda gidiyor. Tabi benim başarım;ülkemiz için yeni ve kıymetli bir ürünün kazanımı, yeni iş sahaları olarak yansıyacaktır. Tecrübe sahibi yetiştiricilerimizden de bilgilere hep açığım. Serada ekim yapmış kişilerle de(eğer varsa) bağlantıya geçmek isterim. Zira kudret narının sera ortamındaki tavrı ile ilgili iletişime geçmek bitkilerimin akıbeti için çok faydalı olacaktır.
KAPTANzst
01-11-2010, 15:44
Sera ortamının ısı faktörünü dengede tutabilirseniz başarili olacağına inanıyorum
Soğuktan çok etkileniyor meyveleri .
OrganikKudret
01-11-2010, 20:42
kaptanzst için; Kudret narını serada denediniz sanırım. minimum kaç derecelerde tutmalıyım? Ayrıca polinasyon için Bombus arılarını kullanıcam. Fikirlerinizi, bilgilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Teşekkürler dlk.
Ben bu kış sera ortamında kudret narı yetiştiriciliğine yöneldim. Daha önce örtü altında kudret narı yetiştiren var mı onu bilmiyorum. Kimyasal ilaçlar kullanmaktan yana hiç değilim. Mümkün mertebe doğal haliyle ürün elde etme yoluna gidiyorum. Mikoriza kullanarak dikim yaptım. Şimdilik herşey yolunda gidiyor. Tabi benim başarım;ülkemiz için yeni ve kıymetli bir ürünün kazanımı, yeni iş sahaları olarak yansıyacaktır. Tecrübe sahibi yetiştiricilerimizden de bilgilere hep açığım. Serada ekim yapmış kişilerle de(eğer varsa) bağlantıya geçmek isterim. Zira kudret narının sera ortamındaki tavrı ile ilgili iletişime geçmek bitkilerimin akıbeti için çok faydalı olacaktır.
Sevgili kardeşim öncelikle hayırlı olsun.Güzel bir yola girmişsin umarım yüzünü güldürecek sonuçlar alırsın.
Ben Nisan ortalarında açık araziye ekerek yetiştirdiğim için sana ne yazık ki bu konuda yardımcı olamıyacağım ama deneyimlerini burada paylaşırsan takip ediyor olacağım.Bilgilenmek isterim.
Peki anladığım kadarı ile baya yüklü bir üretim yapacaksınız.
Pazar konusunda bir araştırmanız oldumu?
Zira bilimndiği üzere pek tanınmıyan ve günlük kullanımı ise hiç olmıyan bir ürün.
Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
Kolaylar gelsin.
kaptanzst için; Kudret narını serada denediniz sanırım. minimum kaç derecelerde tutmalıyım? Ayrıca polinasyon için Bombus arılarını kullanıcam. Fikirlerinizi, bilgilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Tozlanma konusunda artık Antalyada pek çok üretici domates bitkilerini iplere ipleri de tellere bağlıyor.
Bu tellere de darbelerle salınım vererek tozlaşmayı sağlıyorlar yani arının yerine bu yöntemi kullanıyorlar.
Kudret narı da sarılıcı bir tür olduğuna göre bence denemekte yarar olabilir diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Kutret narı sezonunu bitirdi. Havar da soğudu. Uçlarda yeni sürgünler olsa da yeni meyve gözükmüyor. İki kavanoz zeytin yağında yaptım.
OrganikKudret
02-11-2010, 22:32
Tozlanma konusunda artık Antalyada pek çok üretici domates bitkilerini iplere ipleri de tellere bağlıyor.
Bu tellere de darbelerle salınım vererek tozlaşmayı sağlıyorlar yani arının yerine bu yöntemi kullanıyorlar.
Kudret narı da sarılıcı bir tür olduğuna göre bence denemekte yarar olabilir diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Polinasyon için tel ve ip salınımı yardımıyla domatesleri döllemek mümkün olamıyor sanırım. Döllenme için bir takım kimyasal spreyler kullanılıyor veya bombuslar salınıyor. Çünkü domatesin çiçeği çok derin olduğu için mutlaka yapay müdahaleye ihtiyaç duyuluyor ticari anlamda kâr sağlayabilmek için. Tabi sadece bombus arılarının da döllemesiyle yetinenler de var kuşkusuz.
Keşke yaz ortamındaki uygun doğal sıcaklık olsa bombus harici diğer arılar da kudret narlarımızı polenleyebilirdi.
OrganikKudret
02-11-2010, 22:46
Sevgili kardeşim öncelikle hayırlı olsun.Güzel bir yola girmişsin umarım yüzünü güldürecek sonuçlar alırsın.
Ben Nisan ortalarında açık araziye ekerek yetiştirdiğim için sana ne yazık ki bu konuda yardımcı olamıyacağım ama deneyimlerini burada paylaşırsan takip ediyor olacağım.Bilgilenmek isterim.
Peki anladığım kadarı ile baya yüklü bir üretim yapacaksınız.
Pazar konusunda bir araştırmanız oldumu?
Zira bilimndiği üzere pek tanınmıyan ve günlük kullanımı ise hiç olmıyan bir ürün.
Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.
Kolaylar gelsin.
Açık arazide dikim yaparken ne türlü bir dizin hazırlıyorsunuz? Yani üzüm asması düzeni mi hazırlıyorsunuz. Açık alanda bu durum zor ve külfetli olmuyor mu?
Pazar konusunda araştırmam çok yüzeysel durumda. Önce sağlıklı kudret narlarının salındığını görmem lazım. Ama hayırlısıyla bir yolu bulunur elbet. Çünkü kıymetli bir meyve olduğunu bilen oldukça yüklü bir kesim var. Nasipse o günler de gelir inşallah. Sizlerin yardımıyla uygun alıcılar da bulabilirim belki kimbilir. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili nariel kudret narı diye sattıkları o acayip şeyleri görünce inanın şok oldum.Benim ülkemin insanı bu kadar namussuz bu kadar şerefsiz olamaz.İnsanlarda malesef hiç Allah korkusu kalmamış.Sizin yerinize olsam o kişileri hemen zabıtaya **** polise şikayet ederdim.
Zabıta ya da polis nerden bilsin onun kudret narı olup olmadığını, hem suçlu hem güçlü çıkarlar diye açıkçası şikayet edemedim. Zaten başlarına üşüşmüş insanların yanına gidip "bu kudret narı değil bilginiz olsun" diyince satıcıların beni dövmek ister gibi öyle bir bakışları vardı ki başıma bela almayayım diye hemen uzaklaştım. Bunun gibi daha birçok yerde de gördüm kudret narı diye bu bitkinin satıldığını.
Polinasyon için tel ve ip salınımı yardımıyla domatesleri döllemek mümkün olamıyor sanırım. Döllenme için bir takım kimyasal spreyler kullanılıyor veya bombuslar salınıyor. Çünkü domatesin çiçeği çok derin olduğu için mutlaka yapay müdahaleye ihtiyaç duyuluyor ticari anlamda kâr sağlayabilmek için. Tabi sadece bombus arılarının da döllemesiyle yetinenler de var kuşkusuz.
Keşke yaz ortamındaki uygun doğal sıcaklık olsa bombus harici diğer arılar da kudret narlarımızı polenleyebilirdi.
Benim oturduğum bölgede etrafım seralar ile çevrili ve hemen hemen hepsi domates yetiştiriyor ve onların uyguladıkları yöntem ekonomik olduğu için telleri çırparak döllenmeyi sağlamak.
Emin olmadığım konularda burada bilgi aktarımı yapmam.
Tabii ki bu yolla baya tasaffruf sağlıyorlar bir de zamandan çok kazanıyorlar.
Açık arazide dikim yaparken ne türlü bir dizin hazırlıyorsunuz? Yani üzüm asması düzeni mi hazırlıyorsunuz. Açık alanda bu durum zor ve külfetli olmuyor mu?
Pazar konusunda araştırmam çok yüzeysel durumda. Önce sağlıklı kudret narlarının salındığını görmem lazım. Ama hayırlısıyla bir yolu bulunur elbet. Çünkü kıymetli bir meyve olduğunu bilen oldukça yüklü bir kesim var. Nasipse o günler de gelir inşallah. Sizlerin yardımıyla uygun alıcılar da bulabilirim belki kimbilir. Şimdiden teşekkürler.
Benim bahçemde bolca limon ağacı var ben onların dibine ekiyorum.Hem gölge sağlıyor hemde sarılma imkanı veriyor.
Ağaçlara da bir zararı olmuyor.Malum Antalya da yaz cehennemden farksız.Aşırı sıcağa pek gelmiyor bitki.
Ben sadece kendi düşüncemi aktarıyorum.Anladığım kadarı ile baya bir yatırım yapmayı düşünüyorsunuz.Özellikle kışın yapıyorsanız bu daha da artacaktır.Sera bile yeterli bir maliyet.Öncelikle pazar konusunu araştırmanız gerekirdi.Elbette ki elimizden gelen yardımı yaparız ancak yine de karar sizin.
Allah kolaylıklar versin.
07antalya
08-11-2010, 08:58
ben yeni kayıt oldum bügün çektiğim fotoğrafları yayınlıyorum
(ben fotoları yayınlayamadımnasıl yayınlıyabilirim )
KAPTANzst
06-12-2010, 08:42
ben yeni kayıt oldum bügün çektiğim fotoğrafları yayınlıyorum
(ben fotoları yayınlayamadımnasıl yayınlıyabilirim )
Gelişmiş mod ile mesaj gönder o sayfanın altında fotoğraf yükleme sekmesi var
OrganikKudret
06-12-2010, 17:32
Kudret narı fidelerim sağlıklı durumda büyüyorlar, bu arada narlardan en büyüğü 5 cm'i buldu. :)
Sevgiler..
OrganikKudret
06-12-2010, 17:52
Arkadaşlar biraz bilgi aktarmak istiyorum;
Sera ortamında bitkiyi gözlemlemek çok daha keyifli, çünkü karakteristik özelliklerini anlayabilmek daha kolaymış.
Öncelikle polinasyona gerek olmadığını gördüm, yani bombus arı ihtiyacı hasıl olmadı. Yazın ben zannediyordum ki arılar çiçekleri döllüyor. Halbuki bitki üzerinde iki çeşit çiçek oluşuyor. Yalancı çiçekler oluşuyor bir iki gün durup kuruyup düşüyor. Bu arada diğer koltuklarda oluşan minicik kudret narı meyveleri yaklaşık 0,5 cm'e ulaştıktan sonra burnunda çiçek açıyor; aynı salatalık gibi. Ana gövdesinin boyu 3,5-4 m'yi bulan fidelerin üzerinde yaklaşık 20-25 adet kudret narları büyümekte.
Denemek için bir fideyi tüm koltuklarından budadım sadece ana gövdeyi yapraklarıyla bıraktım, budadığım her yerden tekrar kollar uzuyor. :) Ama o kollarda meyve vericek mi henüz bilmiyorum, verirse çok keyifli olacak çünkü böylelikle yaz için yeni fide ekmeme gerek olmayacak.
Dadanan zararlılar çok fazla olmamakla birlikte her serada olduğu gibi yeşil kurt, beyaz sinek. Sulamayı dengeli biçimde yaptığım taktirde şimdilik sorunsuz gidiyoruz.
Nem max %96, sıcaklık max 48, min 5 C dereceyi gördü.
Önümüzdeki günlerde don olmaması dileğimle.
Sevgiler.
Verim az veya çok, ben büyük boy tenekede yarım toprak doldurup bardakta çimlendirdiğim fideleri diktim. Sonuç kafi geldi. Özel besin de vermedim. Sulama da normaldi.
Arkadaşlar biraz bilgi aktarmak istiyorum;
Sera ortamında bitkiyi gözlemlemek çok daha keyifli, çünkü karakteristik özelliklerini anlayabilmek daha kolaymış.
Öncelikle polinasyona gerek olmadığını gördüm, yani bombus arı ihtiyacı hasıl olmadı. Yazın ben zannediyordum ki arılar çiçekleri döllüyor. Halbuki bitki üzerinde iki çeşit çiçek oluşuyor. Yalancı çiçekler oluşuyor bir iki gün durup kuruyup düşüyor. Bu arada diğer koltuklarda oluşan minicik kudret narı meyveleri yaklaşık 0,5 cm'e ulaştıktan sonra burnunda çiçek açıyor; aynı salatalık gibi. Ana gövdesinin boyu 3,5-4 m'yi bulan fidelerin üzerinde yaklaşık 20-25 adet kudret narları büyümekte.
Denemek için bir fideyi tüm koltuklarından budadım sadece ana gövdeyi yapraklarıyla bıraktım, budadığım her yerden tekrar kollar uzuyor. :) Ama o kollarda meyve vericek mi henüz bilmiyorum, verirse çok keyifli olacak çünkü böylelikle yaz için yeni fide ekmeme gerek olmayacak.
Dadanan zararlılar çok fazla olmamakla birlikte her serada olduğu gibi yeşil kurt, beyaz sinek. Sulamayı dengeli biçimde yaptığım taktirde şimdilik sorunsuz gidiyoruz.
Nem max %96, sıcaklık max 48, min 5 C dereceyi gördü.
Önümüzdeki günlerde don olmaması dileğimle.
Sevgiler.
Üstadım harika bir görünüm elde etmişsin tebrik ederim.Şimdi merakla nneticeyi bekliyorum.Bu kadar emek vermişsin.Karşılığını nasıl alacaksın tek merakım bu umarım hayallerinin üzerine çıkarsın.
Sağlıkla mutlulukla kal kardeşim.
başarılarının devamını diliyorum.
OrganikKudret
14-12-2010, 16:30
Sayın Karavan ve the mc güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Netice konusunda ben de en az sizin kadar heyecanlıyım.
Sevgiler.
KAPTANzst
15-12-2010, 10:59
Bu kadar kudret narını nasıl değerlendireceğini de sormuş sayın karavan. Bende merak ettim.
OrganikKudret
15-12-2010, 20:35
Örtü altında yetiştirilebilinir olduğunu görmek ilk adım benim için.
Sonraki adım uygun alıcı bulmak.
Dahası ülkemizde hep ille de hıdırellez gecesi ekim ve dikim yapıldığı söyleniyor. Bunu aşmak gerekiyor bence. Bana göre yılın 12 ayında ekim yapılabilir olduğunu anlamak çok önemli bir gelişme oldu. Çünkü bu bitkinin sağlık alanında çok önemli mertebeye geleceğine inanıyorum. Eğer 12 ay yetiştirilebiliyor olduğu sabit olursa ilgili merciler konu üzerine daha ciddi eğileceklerdir. Belki yeni bir marka, yeni bir kazanım olur kim bilir!
Umuyorum ülkeme bir nebze olsun katkıda bulunurum.
:)
Sn.ORGANİKKUDER hayırlısı olsun ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR.
OrganikKudret
18-12-2010, 17:01
Sn.ORGANİKKUDER hayırlısı olsun ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR.
Çok teşekkür ederim. :)
ahmetshur
24-12-2010, 12:52
Sayın Organik Tarım
Harika bir iş çıkarmışsınız. Hem farklı hemde çok güzel bir çalışma olmuş.
Ben şahsen çok sevindim. Sayenizde Kudret Narı'nın sera ortamındaki gelişimini de görmüş olacağız.
Böyle özgün bir çalışmayı düşündüğünüz ve uygulanabilirliğini bize gösterdiğiniz için çok teşekkürler...
Saygılarımla...
kaptankartal
24-12-2010, 14:05
Arkadaşlar, merhaba. Uzun süredir siteyi takip edemedim ancak bugün tesadüfen kudret narı konusu önüme açıldı...
Geçenlerde bir akşam arkadaş ziyaretinde eşimin eline kaynar çay suyu döküldü kaza ile. Biz bir yandan buz tedavisine başladık ev sahibi dostumuz bir kavanoz içinde zeytinyağında bekletilerek eritilmiş kudret narı sıvısı getirdi ve eşimin elinin yanıklarına sürdük. Akşam evimize dönerken bir daha sürdük . İnanın sabah evde eline bakınca allah allah sıcak su dökülmemişmiydi diye şaşırdık. Saygılar selamlar.
Sn Mine Pakkaner
Ben üç yıldır uğraşıyorum.Çekirdekten çıkarmak için.Fakat bir türlü muaffak olamadım.Şu anda 4 Adeti Saksıda torf içinde 10 Adetde hiç dikmediğim tohum var.Benim rıcam özel bir çimlendirme uyğulaması varsa biliyorsanız,Bilği vermeniz dileğiyle,Saygılar,Hürmetler
OrganikKudret
24-12-2010, 20:02
Sn Ahmetshur,
takdir edilmek ne hoş bir duygu. Çok teşekkür ederim ilginize.
Umuyorum ve inşallah ürünü başarıyla hasat etmeye başladıktan sonra da kullandığım tüm gübreleri ve zararlılar için uyguladığım ilaç isimlerini miktarlarıyla birlikte listelemeyi istiyorum. Böylece bu konuda çalışma yapmak isteyebilecek arkadaşlara da belki biraz yardımım dokunur. (Acaba site içinde ilaç isimlerini yazmak kurallara aykırı mı bunu bilmiyorum.Bu konuda araştırıp ona göre ilaç isimlerini zikrederim.)
Ayrıca geçen hafta Sayın Mine Pakkaner'den aldığım bilgi yardımı doğrultusunda yaprak budaması uyguluyorum ki böylelikle minik kudret narlarının gelişimi daha kuvvetli oluyor. Kendisine hasseten müteşekkirim. Çünkü ben bakteriyel bir hastalık hasıl olur korkusuyla bir tek yaprak bile koparmıyordum. Çünkü kopan her bir yaprağın açık kalan ucundan hastalığa davetiye çıkarmış olurum korkusu yaşıyordum.Kuşkusuz koruyucu ilaçlar var fakat pek kullanmak istemiyorum. Mine Hn,beni doğru bilgileriyle yüreklendirdi; sağolsun, varolsun.
Tüm ilgili arkadaşlara keyifli uğraşılar diliyorum. :)
ahmetshur
25-12-2010, 09:49
Sayın Organikkudret
Tekrar merhaba
İlaç isimleri konusunda naçizane fikrimi söylemek istiyordum. Ben de zirai ilaç bayiliğini işlettiğimden sanırım bu konuda olumlu bir katkım olur.
Ben şahsen ilaç isimlerini (her ne kadar ticari bir kaygı olmassa da) yazmayı doğru bulmuyorum. İlaç isimleri yerine o ilacın Aktif Maddesini, diğer bir anlamıyla etkili maddesini, yazmayı daha doğru buluyorum.
Bu konuda ki fikrim bu.
Yaprak budaması konusunda da, yaprakları budamakla çok iyi yapmışsınız bence. Çünkü geçen yıl bende bir kaçtane ekmiştim. Ama ben yaprak budamasını yapmadığım için kudret narlarım oldukça ufak kalmıştı. Bu konuda Mine Hanımın tavsiyesi oldukça yerinde.
Kudret narlarınızı hep beraber takip etmeye çalışacağız. Dilerim ciddi bir sorun yaşamadan, hasadı yaparsınız...
Saygılarımla
Alaattin KILIÇ
maysan80
25-12-2010, 11:10
ben kudret narını tanıyan biri değilim. daha doğrusu görmüştüm ama kudret narı olduğunu ve bu kadar şifalı bir bitki olduğunu bilmiyordum.
şifalı bitkilere aşırı şekilde ilgim var elimden geldiğince kendim hazırlamaya çalışıyorum. kudret narının işlenmesini okudum ama kafama takılan yerler oldu. bu bitkiyi hazırlayan paylaşımcılardan hazırlanma aşamasını resimli anlatımı yapabilecek biri varsa paylaşımını yapabilir mi? daha etkili ve faydalı olacağını düşünüyorum.
Emre İlhan
03-01-2011, 19:40
Saksıdaki kudret narlarım. Patlıcan ağacı ve domatesle aynı saksıda arajman olarak büyüyorlar. 2 kök dikmiştim. Şu anda üzerlerinde 3 tane kudret narı var fakat henüz çok küçükler. :)
OrganikKudret
04-01-2011, 18:31
Sn Emre İlhan,
yapraklardaki içe kıvrılma durumu için yaprak altlarına baktınız mı, hiç kırmızı örümcek belirtisi var mı?
Ama güle güle büyütün inşallah.
Emre İlhan
04-01-2011, 18:46
Tamda üzerine bastınız sayın, ORGANİKKUDRET. Henüz 2 gün önce farkettim geç kaldım galiba:( ama önlemini almaya başladım. Teşekkürler. :)
maysan80
04-01-2011, 19:08
bizim buralar için hava yağmurlu. dikim zamanına daha var.
maysan80
04-01-2011, 19:10
tohumdan dikim için nisan ayı iyi mi
Zafer İnandıklı
04-01-2011, 21:26
Kudret narı ekiminde, çocukluğumdan bu yana çevremde büyüklerimden görüp uyguladığım ve bazı yörelerde uygulanan bir gelenek vardır.
1= Kudret narı tohumları hıdrellez günü ekilir.
2= Ekilecek tohumlara ya topluca ya da tek tek üç İhlâs bir Fatiha suresi okunur.
3= Tohumlar ocaklara üçer adet ekilir.
Tabii ki bu bir mecburiyet değil, sadece GELENEKtir. Keyfiyet tohumları ekene aittir.
Sevgiler.
EmreERDEM
08-01-2011, 21:19
Zafer bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bu söylediğinizi yarım yamalak hatırlıyordum simdi yerine oturdu :)
OrganikKudret
29-01-2011, 20:48
Sayın arkadaşlar Merhaba,
size çok enteresan haberlerim var. 2011 yılı bana yüzümü pek acı gülümseten tecrübelerle geldi.
Öncelikle hepinizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.
Olumlu ya da olumsuz kazandığım tüm tecrübeler için görüştüğüm, tanıştığım, fikir alış verişinde bulunduğum tüm ziraat mühendisi dostlara sonsuz teşekkürler.
*Aralık ayının ortalama son iki haftası toprak uyurmuş; yaprak budaması veya koltuk alma kesinlikle yapılmamalıymış, bilmiyordum çok acı biçimde öğrendim. 2 aylık 575 adet kudret narı bitkimi kendi ellerimle sökmeye başladım. Uyuyan toprak bitkiyi de uyur hale geçirdi. Yaprakları budanan bitki kendini besleyemediği gibi budamadan arta kalan yaprak sapları apse yaptı. Mevsim dolayısıyla kuruyamayan yaprak sapları kurşuni küfe davetiye çıkarttı.
Kuruyamayan yaprak saplarını dezenfekte etmek veya kurutmak için en yetkili ağızdan aldığım tavsiye ile kontak etkili bir mantar ve fungusit ilacı(çamaşır suyu **** hypo tabir edilen dezenfektanlar nasıl ilaç değillerse bu kimyasal da ilaç değil) kullandım.(Fakat artan dezenfektanı bu yaz inşallah bahçemdeki havuzun temizliğinde kullanmayı çok daha mantıklı buluyorum,harika bir temizlik kimyasalı; öldürmek istediğiniz ne varsa 2 günde nockout edecektir, yaşayan her türlü canlıyı öldürmeye muktedir.) Kontak etkili olduğu için bitkideki herhangi bir çizikli, çatlaklı bölgeye dokunduğu yeri kuruttu. Kuruyan bölge bitkinin iletim demetinin devamlılığını iptal etti ve bitkilerim ne yaparsam yapayım artık yavaş yavaş ölüyorlar. Demek ki neymiş kudret narı ne kadar steril bıçakla ya da makasla budanırsa budansın onun doğasına aykırıymış.
** Ben kudret narlarımı dikerken Mikoriza kullanmıştım. Mikoriza'nın bitkiye verilmiş olması ile birlikte toprakta mevcut olan çiftlik gübresinin kullanım miktarını bitkiye bırakmak demekti,dışardan gübrelemeye kesinlikle gerek olmadığı sağlık verilmişti. İlk Mildiyö hastalığını gözlemlediğimizde Üstten Bakır uygulaması yapmadan önce Mikoriza tedarikçimi arayıp özellikle sordum; Bakır elementi Mikorizaya zarar verir mi? ''Kesinlikle zarar vermez'' dedi.
Ve geçen hafta öğrendim ki; Bakır bitkinin bünyesine geçtiği anda Mikoriza'nın yapısını bozup, yok ediyormuş. Yani burdan çıkaracağım sonuç; Bitkide Mikoriza kullanıldı diye gübrelemeyi asla ihmal etmeyecekmişim, Mikoriza'yla ilk Bakır uygulamasında vedalaşacakmışım.
***Kudret narı fidelerimi ilk ektiğimde bazı ziraat mühendisleri bu kadar kudret narı ekimi yapmaya ne gerek var, nasıl değerlendireceksiniz, kime pazarlayabileceksiniz çünkü çok CİDDi bir sayı demişlerdi. Şimdi bu tabire gülüyorum. Niye biliyor musunuz? Çünkü YARI CİDDİ duruma geldiler. :)
**** Pek çokları ekim dikim zamanı için beni yadırgadılar. Zira ille de hıdırellez günü dikilmesi gerekiyor diyenler çok oldu. Biraz hayalimizi geniş tutarsak; diyelim ki bir kişi bir günde 500 fide dikebiliyor olsun. Ve diyelim ki kudret narı da en az domates kadar tüketilen bir sebze olsun. Binlerce insan tüm işi gücü bırakacak hıdırellez gününü kudret narı dikim günü mü ilan edicez. Üzgünüm, yok böyle birşey. Çok şükür şu anda 3cm ile 10cm arasında büyümekte olan yüzlerce kudret narı sebzesi 13derece C'da sabah doğacak güneşi beklemekteler.
***** Ve bu işe başlarkenki bilgisizliğim, tecrübesizliğim eşliğinde yaptığım tüm hatalarıma rağmen hâlâ hayatta kalmaya devam ediyor olmaları onların ne kadar çok dayanıklı olduğunu gösteriyor. Yani BANA RAĞMEN yaşıyorlar.
Hepinize selamlar,tüm toprakseverlere iyi ve bol kazançlı tarım diliyorum.
azad2178
30-01-2011, 21:03
arkadaşlar üniversitede hocam söylemişti yanma da suya tutup tuzla kaplayın derdi kaç senedir yanma olaylarında uygularım değil kabarma yarım saatlik bir kızarma ve hafif acıdan garı bişey olmaz
yasarugur
01-02-2011, 08:27
internette kudret narını Japonca da adı olan Goya Chanpuru ya da Stuffed Karela diye aratın,kudret narıyla yapılan etli ,balıklı,yumurtalı ilginç yemek ve salata tariflerine ulaşacaksınız,
http://wn.com/bitter_melon
burada faydalı olduğu alanları anlatıyor
Ay Kozalağı
01-02-2011, 18:59
Yaprakları çok güzel. ;)
OrganikKudret
02-02-2011, 10:32
Merhaba Ay Kozalağı,
eğer şu anda yetiştirmekteyseniz sanki biraz çinko ihtiyacı var gibi.
Kolay gelsin.
Kudret narı karaciğere zarar verebiliyor
Kudret narı kanser, şeker hastalığı ve kan yağlarının yüksekliğinin tedavisinde kullanılabilen bir bitkisel destek! Dikkatli kullanılmadığında karaciğere zarar verebiliyor. Ayrıca kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarının, özellikle insülin kullanan hastaların dikkatli kullanmasında fayda var. Düşük ve kanama ihtimalini artırdığı için bu desteği hamilelerin kullanması uygun değil.
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16177652.asp?yazarid=95&gid=61
Doğayla Barış
12-02-2011, 21:43
Bu faydalı ve şifalı bitkiyi baharda ben de yetiştirmek istiyorum.Çok yararlı paylaşımlarınız için teşekkürler.
emrebakan
04-03-2011, 11:12
Merhaba arkadaşlar. Konuyu takip edebildiğim kadarıyla, kudret narı çimlendirmesi için bahar aylarının uygun olduğunu düşünüyorum. Tohum gönderebilecek arkadaş var mı?
Teşekkür ederim.
OrganikKudret
13-03-2011, 18:49
Nihayet kudret narı'nın kışın, ülkemizde de örtü altında yetiştirilebilinir olduğunu tüm meraklılarına ispatlamış oldum.
Profert Tarım Ltd. Şti'nin, o çok tecrübeli ve bilgili ziraat mühendisleri ; Sayın Durmuş Korkmaz, Sayın Hasan Baysal ve Sayın Hasan Ünal'a sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Göstermiş oldukları danışmanlık ve sonsuz sabırları beni bu başarıya taşıdı. Fikir ve bilgi desteklerinin yanısıra, tavsiyeleri üzerine kullandığım Profert Tarım Ltd. Şti.'nin ürünlerinin sektörde 1 numara olduğu su götürmez.
Profert tarım ltd. şti'nin tüm çalışanlarına ve muhteşem ürünlerine sonsuz teşekkürler.
Başardıysam sayelerinde oldu.
Sevgiler...
OrganikKudret
13-03-2011, 19:41
Havalar ısınmadan önceki halleri, bir kaç hafta önce,...
serkanhoca
13-03-2011, 21:27
Ben de sizlerin burada yaptıklarını görünce heveslenerek, sitedeki arkadaşların yardımıyla elime geçen kudret narı tohumlarını çimlendirme çalışmalarına başladım. İleride resimleri paylaşmayı umuyorum.
Paylaşımlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler...
alperfect
14-03-2011, 13:54
Sn. OrganikKudret siz yetiştirmişsiniz bile kudret narlarını ellerinize sağlık
denizakvaryumu
14-03-2011, 14:19
Kudret narının kabukları;
bir görüşe göre yeşilken toplanmalı diğer bir görüşe göre turuncu rengi alınca...
Yeşilken içindeki yararlı maddelerin en fazla olduğu turuncu olduğunda azaldığını beyan edenler var.
Bu işin gerçeği nedir ?
OrganikKudret
14-03-2011, 17:32
Aslına bakarsanız ben hem yeşilken hem de sararmış olanlardan yağa basıyorum.Taze ve temiz yapraklarını kullanarak hazırladıklarım da var.
Hayat neler getirir bilinmez; hazırlayıp koyuyorum, kim bilir nelere deva olacak bu kudretnarı macunları...
serkanhoca
15-03-2011, 20:23
Yeşil ya da turuncu topladıktan sonra, ağzı kapalı bir kavanozda, güneş de mi bekleteceğiz acı suyu çıksın diye?
Acı suyu çıktıkdan sonra yağ ekliyeceğiz galiba, değil mi?
muammer74
16-03-2011, 00:20
cekirdeklerini ayıkladıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde parcalayıp kavonoza koyalım birgün bekletilince acı suyunu bırakır
su süzülüp kaliteli zeytin yağı ilava ediniz.Eğer su içinde kalmış ise kavonozun dibine cöker
onuda enjektörle suyu cıkartabilirsiniz serkan hoca
denizakvaryumu
16-03-2011, 07:41
Balla karıştıranlar sanırım bu acı suyu çıkarmıyor ?
serkanhoca
16-03-2011, 11:50
Çok teşekkürler
Verdiğiniz bilgi için
crazytutor
16-03-2011, 13:48
Arkadaşlar bende tohumları var. Denizli sarayköyde oturuyorum. Birini deneme amaçlı dikmek istiyorum. Sizce erken mi? burası baya sıcak gündüz sıcaklığı 20 c ye yakın ve gece de 10 c civarında. Önce evde çimlendiripte mi deiksem daha iyi olur?
serkanhoca
16-03-2011, 16:07
Ben geçen hafta evin içinde karton bardaklara diktim, çıkmaları yakın duruyor.
muammer74
17-03-2011, 05:24
dikebilirsiniz don tehlikesi yoksa
birde gec çimleniyorlar
eğer dış kabuğunu catlatırsanız veya özünü parçalamadan kabuğunun icinden cıkarırsanız
her tohumunuz çimlenir daha kısa sürede
Mete Tiren
17-03-2011, 07:24
Tohumları bir gün ılık suda bekletip sonra ekerseniz daha iyi sonuçlar aldığınızı göreceksiniz
umutyolcusu
17-03-2011, 12:14
24 şubatta ektiğim kudret narı daha dün çimlenmeye başladı.Ekmeden önce 3 gün de suda beklettim.
Kudret narı için daha erken değil mi? Ben Nisan'ın 15'inde ekilir diye biliyorum.
muammer74
17-03-2011, 19:43
istanbul için doğrudur don tehlikesi yoksa toprak sıcklığı 10 dereceyi gecince ekilebilir
serkanhoca
17-03-2011, 22:36
Ben suda bekletmeden, torfun içine 7 martta diktim, bir tanesi çıkmak üzere.
crazytutor
18-03-2011, 07:38
dikebilirsiniz don tehlikesi yoksa
birde gec çimleniyorlar
eğer dış kabuğunu catlatırsanız veya özünü parçalamadan kabuğunun icinden cıkarırsanız
her tohumunuz çimlenir daha kısa sürede
Bende böyle deneyip dikeyim artık burası baya ısındı:):D
muammer74
19-03-2011, 17:32
Balla karıştıranlar sanırım bu acı suyu çıkarmıyor ?
sayın deniz akvaryumu ve değerli ağaçlar net forum u takip eden arkadaşlar
birde bal ile yapılan tarifini vereyim yaz gelmeden
kudret narı meyvelerini toplayıp cekirdeklerini ayırdıktan sonra elimizle küçük parcalara ayırıp güneşde sertleşesiye kadar kurutuyoruz.
daha sonra kurumuş oan bu kudret narlarını değirmen **** blendırda un haline kelinceye kadar öğütüyoruz sonra bal ile macun yapıp afiyet ile yiyebilirsiniz
ilave olarak ta yarım kilo macuna 10gr propolis ilave edrseniz mide ülse reflü şikayetleriniz azalack **** hiç kalmayacaktır inşaallah
ligustrum
19-03-2011, 19:31
Kudret Narı meyvelerini ufak dilimleyip kavonoza koyuyorum.
Uzerine bal döküyorum. Bal hafif sıvılaşıyor. Daha sonra yiyorum.
Tadı: Portakalla limon arası veya greyfut gibi
Doğrusu nedir araştıracağız!
muammer74
20-03-2011, 14:15
bahsetmiş olduğum kürler şuanda piysada satılan mammüllerin tarifleridir.
kullananların coğunluğu mide rahatsızlıklarından kurtulmuşlardır
alperfect
27-03-2011, 22:28
Az evvel kudret narı tohumlarını ektim hadi hayırlısı
umutyolcusu
28-03-2011, 13:21
Kudret narımın akşamki hali.
Az önce büyük saksıya geçirdim ve terasa koydum.Kökleri bardağın altında dolanmaya başlamıştı.Tam 31 günlük şu an.
Maşallah çok güzel bende ektim henüz yeni bardakta kendini göstermeye çalışıyor sağlıcakla büyütün.
OrganikKudret
29-03-2011, 19:47
Sayın umutyolcusu;
Acaba tohumun hangi kısmını yukarı gelmesi suretiyle toprağa daldırıyorsunuz?
umutyolcusu
29-03-2011, 21:41
Sayın OrganikKudret tohumu yatay olarak toprağa öylece bırakıp üzerini torfla kapattım ve hafif bastırdım.Fıs fıs ile sulayıp streçle kapattım.
alperfect
29-03-2011, 22:48
ben de yönüne dikkat etmedim 1- 1,5 cmkadar derine ekip fısfıslayıp yoğurt kabının :) kapağını kapattım
emrebakan
29-03-2011, 23:16
Merhaba Umutyolucusu kardeşim,
Her gün streç naylonu açıp tekrar nemlendirdiniz mi? Yoksa gerek kalmıyor mu?
Chotanaq
30-03-2011, 12:03
Bende ektim 2 hafta önce. Tek tek çıkmaya ve başlarını kaldırmaya başladılar.
Bende dün akşam ektim. Bir iki gün suda bekletmiştim. Bakalım hayırlısı.
umutyolcusu
30-03-2011, 13:38
Merhaba Umutyolucusu kardeşim,
Her gün streç naylonu açıp tekrar nemlendirdiniz mi? Yoksa gerek kalmıyor mu?
Gerek kalmıyor.Zaten hava da çok sıcak olmadığından torf nemli kalmıştı.Belki 1-2 kere fısfıslamış olabilirim yüzeyi kuruduğunda.
mavikartal5
31-03-2011, 00:16
ben de daha yeni yatırdım toprağa. sanırım 1 haftaya kadar uyanmaya başlar tohumlarım
saygılar
emrebakan
31-03-2011, 09:07
Bilgi için teşekkür ederim.
Eken herkese şimdiden hayırlı olsun. Ben de bendeki tohumları ekmek için onlu yumurta almıştım. Kabını bu iş için kullanacağım inşallah :)
emrebakan
06-04-2011, 15:27
Arkadaşlar tekrar merhaba,
Bir web satışından aldığım kudret narı tohumlarını bir bardak suya koydum ve şu an hepsi suyun üzerinde yüzüyorlar. Bu durum onların sağır tohum olduklarını gösteriyor sanırım. Siz ne dersiniz? Eğer öyle düşünüyorsanız en azında bana 2 adet tohum gönderebilecek var mı aranızda. Şimdiden teşekkür ederim.
"kudret narı tohumlarını bir bardak suya koydum ve şu an hepsi suyun üzerinde yüzüyorlar."
Eğer renkleri beyaz değilse bu durum onların sağır olduklarını göstermez. Bir kaç gün içinde hala su yüzünde kalıyorlarsa sağır olma ihtimali fazla demektir. Ancak genede şansınızı denemekte fayda var. Bende kardeşime vermek için ayırdığım 5- 6 tohum kalmıştı. İsterseniz gönderebilirim.
Selamlar
Ben de Sn. sarıefe'nin gönderdiği tohumları plastik bardaklara ektim.
Suda bekletmedim.
Sanırım çimlenmesi uzun sürecek.
Bu bitki sarmaşık gibi mi oluyor?
Tutunacak yer istiyorsa ona göre bir yere aktaracağım.
Sevgi Durul
07-04-2011, 17:13
Evet sevgili uzman16, ben geçen yıl balkon demirine sardırmıştım. Şaşırtma istemiyor, direk yerine ekseydiniz olurdu. Burada bana tohum veren arkadaş 6 Mayısta ekmemi söylemişti ve çimlenmesi uzun sürmemişti.
Sn sarıefe'nin göndermiş olduğu tohumlar çimlendi gelişiyorlar teşekkürler.
alperfect
08-04-2011, 20:32
Nerdeyse iki hafta olacak benim tohumlar için hala görünen bir şey yok çok sabırsızlanıyorum
atessign
11-04-2011, 16:05
Dostlar merhaba!!
Gördüğüm kadarıyla ,herkez sabırsızlıkla tohumlarının büyümesini bekliyor , ben ise kudretnarı tohumu arıyorum.!Elinde fazladan tohumu olan varsa lütfen bana ulaşsın..
arkadaşlar meraba benimde kudret narı tohumuna ihtiyacım var yüksk lisans tezim için acil bulmam gerekiyor nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim
KaraGölge
12-04-2011, 22:32
Herkese Selamlar.
Ben geçen yıl bir arkadaşımdan 10 adet tohum alıp bahçeme ekmiştim. Fakat 2 tanesi çimlenip büyümüştü. 30'a yakın kudret narı elde etmiştim. Bunlardan çıkan çekirdekleri ise saklamıştım. 150 adet tohumum vardı eşe dosta dağıttım. Elimde şu an 90 adet kaldı. Ekilenlerin hepsi çimlenmiyor maalesef.
İsteyenler özel mesaj atarak iletişim bilgilerini bildirirlerse kargo ücreti kendilerine ait olmak şartıyla ilk beş kişiye 7 şer tane gönderebilirim.
arkadaşlar benim birde kudret narı ile ilgili bir kaynağa ihtiyacım var yetiştiriciliği ve yapımış çalışmalar makaleler ile ilgili acaba nerden bulabilirim nette çok fazla bir şey bulamadım bilen var mı ?
OrganikKudret
16-04-2011, 14:55
[QUOTE=mbsdr;784641]arkadaşlar meraba benimde kudret narı tohumuna ihtiyacım var yüksk lisans tezim için acil bulmam gerekiyor nasıl temin edebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim[
Merhaba,
ben size yardımcı olmak isterim; teziniz tam olarak ne konuda acaba?
Yani Kudret narının hangi aşaması durumu tez konunuz.
Zira bu kış boyunca serada kudret narı yetiştirdim.
Tarihleriyle birlikte tüm aktivitelerimizi not aldık. Faydası olursa tezinize çok mutluluk duyarım.
Kolay gelsin.
1999kartal
19-05-2011, 18:57
kudret narı kaç lira ve nerede bulabilirim ben zonguldaktayım
İstanbul Eminönünden alabilirsiniz. AYrıca internette satış yapan yerler var.
KaraGölge
23-05-2011, 19:27
Herkese Selamlar.
Ben geçen yıl bir arkadaşımdan 10 adet tohum alıp bahçeme ekmiştim. Fakat 2 tanesi çimlenip büyümüştü. 30'a yakın kudret narı elde etmiştim. Bunlardan çıkan çekirdekleri ise saklamıştım. 150 adet tohumum vardı eşe dosta dağıttım. Elimde şu an 90 adet kaldı. Ekilenlerin hepsi çimlenmiyor maalesef.
İsteyenler özel mesaj atarak iletişim bilgilerini bildirirlerse kargo ücreti kendilerine ait olmak şartıyla ilk beş kişiye 7 şer tane gönderebilirim.
Sevgili arkadaşlar, Kudret narı tohumlarının dağıtımı bitmiştir.
OrganikKudret
23-05-2011, 21:50
Yeni fotoğrafları yüklemeye çalıştım; :)
OrganikKudret
23-05-2011, 21:53
Harika ötesi kudret narlarım...
OrganikKudret
23-05-2011, 22:05
Arkadaşlar,
arzu edenlere tane hesabı (veya kilo hesabı) ile kargosu karşı ödemeli olarak dilediğiniz kadar taze kudret narı gönderebilirim. Dalında taze olarak mevcutlar.
Ayrıca tanesi 10 kuruştan dilediğiniz kadar tohum da mevcut.
Sevgiler.
Maşallah süper görünüyorlar.
Valla ben tohumlardan isterim :)) ptt hesap numaranızı verirseniz hemen parayı çıkarayım :)) hatta meyvelerinden de bir kaç tane alabilirim.
OrganikKudret
24-05-2011, 08:40
Sevgili wish27,
Tamam ben bir ptt hesabı açtırayım. Çünkü banka hesabı olunca siz eft ücreti ödüyorsunuz sanırım.Bugün yarın halleder,iletişime geçerim.
Tohumların iriliğine hayret ediceksiniz her biri 15mm. :))
İlk mahsülün tohumlarını hep ayırdım ki daha ehlî kudret narları elde edebilelim diye.
Görüşmek üzere.
:)
Tohumdan ektiğim kudret narları çıkmaya başlamış. Şimdilik 2 tane gözüküyor. En kısa zamanda fotolarını yükleyeceğim.
alperfect
28-05-2011, 11:14
Mart sonunda ektiğim yavaş yavaş çimlenen 2. çift gerçek yaprağını yeniçıkartan kudret narım temizlik yapan bayanın saksısının (yoğurt kovası) yerini değiştirdiği sırada herhalde kırılmış çok üzüldüm iki gündür bakıyorum toparlar mı diye ama kırığın üstü kuruyor. Aynı tarihte ektiğim diğer tohumdaha yeni gerçek yapraklarını çıkartıyor bu kadar yavaş gelişmeleri normal mi ve 2 tohum ayırmıştım bu mevsimde onları da çimlendirsem olur mu yetişir mi ve meyve verir mi
OrganikKudret
29-05-2011, 09:34
Mart sonunda ektiğim yavaş yavaş çimlenen 2. çift gerçek yaprağını yeniçıkartan kudret narım temizlik yapan bayanın saksısının (yoğurt kovası) yerini değiştirdiği sırada herhalde kırılmış çok üzüldüm iki gündür bakıyorum toparlar mı diye ama kırığın üstü kuruyor. Aynı tarihte ektiğim diğer tohumdaha yeni gerçek yapraklarını çıkartıyor bu kadar yavaş gelişmeleri normal mi ve 2 tohum ayırmıştım bu mevsimde onları da çimlendirsem olur mu yetişir mi ve meyve verir mi
Arkadaşlar isteyene fide gönderebilirim; ücreti ve kargosu karşılığı.
emrebakan
04-06-2011, 11:18
Merhaba sayın Organikkurdret,
Tarlanız ve ürünleriniz çok güzel görünüyor. Anlaşmalı mı yetiştiriyorsunuz? Yani, belli bir alıcınız var mı? Yoksa yetiştirdikten sonra müşteri mi arıyorsunuz? Ticari anlamda yetiştirmeyi düşünebilir miyiz?
OrganikKudret
16-06-2011, 19:20
sabırsızlıkla bekliyorum
Sayın wısh27,
biraz gecikmekle birlikte nihayet PTT posta çeki kartımı gönderdi.
Artık dilediğiniz siparişi geçebilirsiniz. Tabî hala istiyorsanız.
Kolay gelsin.
OrganikKudret
16-06-2011, 19:24
Merhaba sayın Organikkurdret,
Tarlanız ve ürünleriniz çok güzel görünüyor. Anlaşmalı mı yetiştiriyorsunuz? Yani, belli bir alıcınız var mı? Yoksa yetiştirdikten sonra müşteri mi arıyorsunuz? Ticari anlamda yetiştirmeyi düşünebilir miyiz?
Mesajınızı gördüğüm gün uzun uzun cevap yazmıştım zira süre aşımından dolayı sayfadan kopmuşum ve tekrar aynı tarz detayı yazacak vaktim yoktu.
Aslına bakarsanız ilk yıl kuşkusuz çok masraflı oldu ve ticari getirisi ancak masraflarımı çıkarıyor. Lakin gelecek yıl tekrar yapacak olursam tabi ki daha az masrafım olacaktır. Anlaşmalı olarak yapmadım. Ya Allah deyip girişmiştim. Ama alıcısı çıkıyor illaki.
Kolay gelsin.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.