Bağlan

View Full Version : Kaybolmaya yüz tutan çiçekleri yaşatma ekibi

Sayfalar : 1 2 [3]

sardunaki
08-07-2014, 22:13
Sayın Traklı dikkat etmiştimde ,gövde kısmı çok inceydi.Biraz da yalan söyleyen insanı anlarım :) Selluka yetiştirmemiş olsamda okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla o fide 2 yaşında değildi ve satıcı acemi bir yalancıydı.
Tabikide dediğiniz gibi ******* değer bu güzelliğe,birde yokolmaya yüz tuttuğu için bende ayrı bir manevi değeri oluştu bu güzel Sellukanın.Bu güne değin bilmediğim için kendime kızıyorum halen.ama geç değil mutlaka edineceğim ,hem evime hemde bahçemize.

Zen Fidede 3 lü olarak uygun fiyata satılıyor hiç alan ,duyan gören oldumu bu fideleri ?

TRAKLI
08-07-2014, 22:27
Zen fideden hiç alışveriş yapmadım bilemem, ama izmirde çok çiçekçide bulunması lazım diye düşünüyorum. google amcaya bir sorun o size söyler.

iphigeneia
18-05-2015, 06:47
Ankara'da olup bu bitkiden verebilecek kimse var mı?

A_NOMAD
18-05-2015, 13:16
Ankara'da olup bu bitkiden verebilecek kimse var mı?

Bu gibi isteklerimizi aşağıda linkini verdiğim başlıkta dile getiriyoruz...

Arıyorum - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/)

SİNEM ŞENGÜL
15-10-2016, 13:11
Merhaba ben bu gelin teli çiçeğini çok aradım fakat bulamadım elimde olmasını çok istiyorum elinde olan gönderebilir mi acaba teşekkürler

feyziuslu
15-10-2016, 16:12
...
..... bu güzelliğe,birde yokolmaya yüz tuttuğu için bende ayrı bir manevi değeri oluştu bu güzel Sellukanın.Bu güne değin bilmediğim için kendime kızıyorum halen.ama geç değil mutlaka edineceğim ,hem evime hemde bahçemize.

Zen Fidede 3 lü olarak uygun fiyata satılıyor hiç alan ,duyan gören oldumu bu fideleri ?
Merhabalar.Ben Zengarden'den aldım.Üç tohumdan sadece birini çimlendirebildim.İlk yaza kadar 3 metreden fazla uzadı(Manisa'da).Yaz döneminde emanet bırakmak zorunda kaldım(Osmancalı'da).Yeterli bakım ve ilgi gösteremediğimiz için çiçek açmadı. Ertesi kış Osmancalı'da dondu.Kökünde üç adet oldukça büyük yumrular vardı.Şimdi cesaretim biraz kırıldı.Ege kıyılarının iklimi çiçekler için çok elverişli.Eğer bilgisayarlı otomatik saksı sulama aparatı edinebilirsem bu sene Ayvalık'ta selluka yetiştirmeyi deneyeceğim.Amacım biz döndükten sonra da çiçeklenmenin sona erip tohumlarının olgunlaşması için üç ay kadar sulamanın devam edebilmesi.

İlknur44
22-01-2018, 18:21
Merhaba arkadaşlar çoktandır bu sayfaya girilmemiş. Sizce aktif olması iyi olmaz mı.

ali__saban
21-03-2018, 10:00
merhaba. kıskandım bu güzel bitki takaslarınzı, bilgi paylaşımınızı, ben ziraat muhendisiyim ama çiçeklerle uğraşamıyorum zamanım yok evimdeki çiçeklere bile bakamıyorum bazen. TARIM DANIŞMANLIĞI yapıyorum.sebze ekili bahçeleri dolaşıyorum.birki koruma ve beslemede öneriler şunuyorum. Bana da bu güzel çiçeklerinizden yollar mısınız? ben de size organık sebze tohumu yollarım.

ahmeter
19-07-2018, 19:35
Reks begonia

aysin3535
06-09-2021, 10:39
Herkese Merhaba,

Çok severek aldığım resimde gördüğünüz starliçemin yaprakları aşağı yönlü gövdeden eğiliyor. İlk aldığımdan beri bir yeni yaprak verdi, hepsi yukarı yönlüydü az su verdiğim için eğilmeye başlamıştı ancak haftada iki kere deliklerden su gelecek şekilde dinlendirilmiş su ile sulama yapıyorum. Gün ışığı alan bir yerde, ama yaprakları hala yukarı yönlü seyretmedi hep aşağıya bakıyorlar.
Bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı? :(