PDA

View Full Version : Kaybolmaya yüz tutan çiçekleri yaşatma ekibi

Sayfalar : 1 [2] 3

memet
30-04-2007, 09:05
Haseki küpesi selluka aramaya başladığımızda, Mine hanım haseki küpesinin de kaybolmak üzere olan çiçeklerden olduğunu söylemişti.
Tohumunu bulduk ama, bir türlü çimlendiremedik. Sonunda Adabayrakoğlu çiçeği buldu. Listemize ekledik haseki küpesini de.

sempe
30-04-2007, 10:37
Benim bahçemde de bir adet haseki küpesi var. Eski bahçelerin birinden bulup getirdim umarım yerini sever ve yetişir. Aslında tohumlarıda var ama çimlendirmeyi denemedim.

Ophrys
30-04-2007, 13:43
Haseki küpesinin de bir başlığı var artık. Süs bitkileri ve sarıcılar başlığının altında.

GLCN
02-06-2007, 14:14
Bence resmini forumdan aldığım bu çiçeğide kaybolmuş çiçekler listesine eklemeliyiz. Çünkü artık saksılarda bu çiçeği göremiyorum.

selcuk44
20-06-2007, 21:49
İyi akşamlar ,bir süre görevim icabı İzmir dışında idim sitemize giremedim ama iki günden beri kayıplarımı telafi etmeğe çalışıyorum.Vallahi gözlerim aktı.
Bu bölüme gelince baştan 17 sayfa okudum ve devam edeceğim ama duyurmak istiyorum ki :benim de sellukam yok,Hisarönüne gideceğim,bulamazsam Tepecik SSS hastahanesi önüne de gideceğim bulursam resmini sizlere takdim ederim.Yok bulamassam tohum olarak yardımlarınızı rica ederim.
Tekrar iyi akşamlar.

memet
21-06-2007, 08:29
Selçuk bey, Hisarönünde fiatlar 25 lira civarı olmuş.

Arzu Kasapoğlu
30-07-2007, 09:22
Merhaba arkadaşlar,
Kaybolmaya başlayan çiçekler listesine eskiden yetişen cam güzelinide ekleyebiliriz.Şu anki cam güzelleri mevsimlik ve enine büyüyor.Benim bahsettiğim rengi açık kırmızı olan,dikine büyüyen ve çok yıllık cam güzeli.Çocukluğumda Artvin'de her evde cam güzeli ve yaprak güzeli dediğimiz
begonya türü bulunurdu.

ferahzade
11-08-2007, 23:18
Selamlar,

Ben de katılayım bu ekibe, 10 sene önce Yalova'nın Altınova ilçesinin Tokmak köyünde öğretmenken bu şehrin havasından mı suyundan mı bilmiyorum iç mekan süs bitkileri ilgimi çekmişti. O günlerde VSB adlı firmadan bir sürü iç mekan süs bitkileri almıştım. Çocuklarım doğunca onları sağa sola vermek zorunda kaldım. O günlerden elimde kalan ilginç bir mum çiçeği var. İlginç diyorum çünkü bu mum çiçeğinin her yaprağının kenarı beyazdır. Tıpkı Benjamin starlight gibi bir beyazlık......Ben hiç görmedim ama annem zayıf da olsa çiçek açıyor dedi. Yakınımızda bulunan bir komşuya vermiş, istemek uygun olmaz ama kendim için bir tane çelik edineyim, Fotoğrafını çekeyim sonra da sizler için çoğaltmaya çalışayım. Aldığımda minicikti ticari amaçla üretimi yapılmamıştı. VSB de kenarda duruyordu küçük bir çelik almıştım. Umarım canlandırmayı başarırım da bu ekibe küçük bir katkı sağlamış olurum.

Yarın sabahı iple çekeceğim. Nasıl da önem kazandı birden..... Heyecanlandım şimdi iyi mi?

ferahzade
11-08-2007, 23:32
Son mesajımdan sonra nette fotoğrafını buldum. İşte böyle bendeki Hoya carnosa...... Yeni sürgünleri de böyle penpiş penpiştir.

http://img490.imageshack.us/img490/4903/hoyacarnosavar6832sn3.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-12

Canım çiçeğim benim.
Yaşatacağım seni inşallah....:rolleyes:

Arzu Kasapoğlu
11-08-2007, 23:34
Sayın Ferahzade, resimleri dört gözle bekliyoruz.

Arzu Kasapoğlu
11-08-2007, 23:36
Aynı anda mesaj attık sanırım.Evet elinizde bir hazine var.İnşallah bize de ulaşır.

ferahzade
11-08-2007, 23:37
Vallahi utanmasam şimdi gideceğim çekmeye de vakit çok geç oldu. Halini de merak ediyorum. Randımanlı büyütememiştik. İnşallah ufak bir dal almak mümkün olur.

Boy attırabilirsem inşallah forumda isteyen herkese çelik vereceğim ******....... Hele yarın bir olsun da bakalım icabına......:D :D

memet
12-08-2007, 08:51
Ferahzade görünüşe göre bu hoya, fakat carnosa değil gibi.
Sizde mum çiçeğinin farklı bir çeşidi var.
Mum çiçeği başlığında da ekler misiniz bu fotoğrafı.

ferahzade
12-08-2007, 09:03
Selamlar,

Belki benim yeşil beyaz renkli mum çiçeğinin bir fotoğrafını bulurum diye gugılda "hoya carnosa" diye araştırma yaptım. İlk sayfalarda bu çiçek geldi.

Ahaa... Buraya bağlantısını da vereyom. Yanında başka fotogıraflar da var...
http://images.google.com/images?q=hoya+carnosa&svnum=10&um=1&hl=tr&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&rlz=1I7SUNA&start=20&sa=N&ndsp=20

Mum çiçeği forumuna bu fotoğrafı hemen yapıştırıyorum.

Bu arada bir müjde vereyim. Nette böyle iki renkli bir Hoyanın açmış şeklini de gördüm. http://images.google.com/images?q=hoya+carnosa&ndsp=20&svnum=10&um=1&hl=tr&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&rlz=1I7SUNA&start=80&sa=N

Sonuç olarak bendeki çift renkli hoya, yüzme bilmediği için açmamıştır. :D :D

Sevgi ve saygılarımla

ferahzade
12-08-2007, 10:03
Bu kadar yazışmadan sonra apar topar fotoğrafını çekmeye gittim. Bir de ne göreyim...

http://img364.imageshack.us/img364/8084/dscf2641ac4.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-12

Saksının kenarındaki izlerden ne derece kireçli sularla ve bol miktarda sulandığı belli oluyor. Toprak üstünde de sanırım kireç tortusu birikmiş. Yazık oldu...

http://img364.imageshack.us/img364/443/dscf2639ah0.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-12

Maalesef çok üzgünüm.:( :( Hafta başı kaktüs almak için Vsb'ye gidecektim. Sağa sola bakarım, varsa bir çelik almaya çalışırım. :rolleyes:

Fotoğrafları incelerken bir şey dikkatimi çekti. Bendeki Hoyanın kenarları beyaz ortası yeşil; ancak ilk fotoğrafın ise kenarları yeşil ortası beyaz. Böyle bir fark gördüm. Gördüğüm ikinci bir fark ise benim hoya çiçeğinin yapraklarının beyazlığı incelmiş. Beyaz olan kısım sağlıklıyken daha fazlaydı.

yukka
23-08-2007, 10:42
toprakta yetişen geniş bir çalı gibi oluyor.
on onbeş santim çiçeklerin büyüklüğü.
saksıda oldukça ufak kaldı

Bu çiçeğin adı tatula. Gerçi bugüne kadar öğrenmişsinizdir ya :) Benim balkonda saksıda yaşıyor bir kaç kök. Geçen yıllarda çok çiçek açtı. Bu sene yaprak var çiçek yok. Saksı değiştirdim, belki sevmedi bu işi. Sokaklarda küme küme yetişiyor. Ama mitolojik bir güzelliği, büyüleyici bir kokusu var.

yukka
23-08-2007, 11:33
Gelin teli diye bir çiçek hatırlıyorum, çocukluğumdan. Paşa çadırı gibi ama tüylü yaprakları var. Tele benzer ince kollar uzatıyor ve tellerin ucunda minicik yeni yetmeler ... Google'da aradım ama bulamadım bir fotoğrafını. Bu çiçek de kaybolan güzellikler arasında ... Yerini bilen, gören ya da yetiştiren varsa haber versin :cool:

Sevgiler, maviler, yeşiller ;)

Arzu Kasapoğlu
23-08-2007, 17:10
Sayın Yukka, sanırım aynı çiçeği arıyoruz.Eskiden bende vardı,yaprakları yuvarlak ve tüylü.Bulursam size de gönderirim.

memet
23-08-2007, 17:21
Sanki EÜ. botanikte vardı, bir daha gidişimizde bakayım.

yukka
23-08-2007, 17:39
Evet aynı çiçek ... Bulup çoğaltmalı;)

luya
26-09-2007, 20:12
Gelin teli dediginiz bitkinin minik kalp seklinde yapraklari var miydi? Ben de yillardir butun cicekcilere sorarim ve aradigimin gelin teli oldugunu soylerler ama ikna olamadim. Teller saksidan asagi dogru sarkar, cok incedir ve tellerin uzerinde yesil kalp gibi yapraklar var. Bu bitkiyi bilen var mi? Eskiden evlerde cok olurdu bu da.

yukka
27-09-2007, 20:18
Gelin teli dediginiz bitkinin minik kalp seklinde yapraklari var miydi? Ben de yillardir butun cicekcilere sorarim ve aradigimin gelin teli oldugunu soylerler ama ikna olamadim. Teller saksidan asagi dogru sarkar, cok incedir ve tellerin uzerinde yesil kalp gibi yapraklar var. Bu bitkiyi bilen var mi? Eskiden evlerde cok olurdu bu da.

Sizin aradığınız çiçek kalpkalbe karşı sanırım ... O çiçekten bende var , bir iki ay sonra tohumlarını gönderebilirim ... Aşağıdaki linki tıklayın, çiçeğn fotoğraflarını göreceksiniz...

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5539

handanhanım
09-10-2007, 20:23
Aramaya başladım :)
iyi günler.
son durum nedir bilmiyorum ama, bende beyaz açan bir mum çiçeği var. siteye yeni katıldım hala okuyorum hangi konu ne durumda zamanla anlayacağım. ihtiyacı oaln olursa mum çiçeği verebilirim.
sevgiler

Arzu Kasapoğlu
09-10-2007, 22:19
Gelin teli olarak aradığımız çiçeğin resmi.

Mucip Gürbüz
09-10-2007, 23:45
Sevgili arzu, resimdeki çiçeğin türkçe adı TAŞDELEN latince adını bilmiyorum, aradığınız aradığınız çiçek değil, onun yaprakları kalp şeklindedir.
Taşdelen bulursanız bende talibim haberiniz olsun. Selamlar.

Arzu Kasapoğlu
10-10-2007, 00:05
Hoşgeldiniz Mucip Bey, tekrar aramızda olmanıza çok sevindim.

Aslında aradığımız çiçek bu ama ismini yanlış biliyormuşuz. Taşdeleni buldum sayılır. Bir arkadaşım bahçesinde bunlardan bıktığı için hepsini söküp atmış. Ama bu çiçekten kurtulmak okadar kolay değil, toprakta kalan köklerden kolayca yeniden büyüyebiliyor.

Elime ulaştığı zaman sizede gönderirim.

Selamlar...

Mine Pakkaner
10-10-2007, 00:08
...resimdeki çiçeğin türkçe adı TAŞDELEN latince adını bilmiyorum....

Mucip Bey merhaba, bitkinin botanik adı Saxifraga stolonifera. Taşkıran Türkçe adıdır. Bu isimle botanik kitaplarında, sistematik kitaplarında yer alır.
Selamlar.

Mucip Gürbüz
10-10-2007, 00:40
Mine hanım, Arzu hanım Çok teşekkür ederim. bu taşkıran çok sevdiğim çiçeklerdendir, sırf kendim için bulunduruyordum , seranın otunu alırken eleman ot diye temizlemişti çok üzülmüştüm. Hoşçakalın.

Sevilay
10-10-2007, 08:16
Sevgili Arzu hanım 277 no'lu mesajda ki çiçekten (gelin teli veya taşkıran)eğer bulabilirseniz bana da yollarsanız size minnettar kalırım.

İnanılmaz zerafette bir çiçek.Gerçekten gelin teli gibi.Nasıl olmuş da Taşkıran demişler böyle zarif bir çiçeğe anlamadım.:confused:

Bir de bu çiçek dışarda yetişebiliyor mu?Arkadaşınızın bahçesinde olduğuna göre dış mekan bitkisi.Herhalde balkonda da olur?

İklimsiz
10-10-2007, 11:36
Görüyorsunuz ya arkadaşlar, yeterki arayalım ve paylaşalım her dağarcıktan ayrı bir güzellik damlıyor. Ben de bu çiçekten arıyorum ve bulduğumda dileyen herkesle paylaşmaya gönüllüyüm. Ayrıca buna neden taşkıran dendiğini de buldum.Halk arasında taş düşürme ve idrar artırmada kullanılıyormuş.

Arzu Kasapoğlu
10-10-2007, 12:05
Sevilay Hanım, çiçek saksı içinde balkonda gayet güzel yetiştirilebiliyor. Elime ulaşınca sizede gönderirim.

Mucip Gürbüz
10-10-2007, 13:43
Şu adrese bir bakın. http://davesgarden.com

Taşkıran'da neler varmış.

petulya
11-10-2007, 02:58
Bence resmini forumdan aldığım bu çiçeğide kaybolmuş çiçekler listesine eklemeliyiz. Çünkü artık saksılarda bu çiçeği göremiyorum.

Adı: Campanula isophylla 'Mayi' "Star of Bethlehem" nette ratladım. Türkçesi?

İklimsiz
19-10-2007, 11:35
Sevgili Petulya Campanula isophylla bizim tabirimizle çan çiçeği.

GLCN
19-10-2007, 11:38
Babannem molla fenari kandili derdi...

rana58
22-10-2007, 17:30
Merhaba
Bu başlıkta belki çiçeklerden öte diğer bitkileri de konuşmak gerekli, ama ben foruma yeni katılıyorum ve yıllar önce Kapıkırı köyünde bir teyzeden aldığım ve bir daha benzerine rastlamadığım muhteşem kokulu ufak çiçekli frezyaları acaba başka gören var mı diye soracağım. Ben sanırım İstanbul'da onları üşüterek kaybettim.

ekin97
20-11-2007, 16:33
Sizin aradığınız çiçek kalpkalbe karşı sanırım ... O çiçekten bende var , bir iki ay sonra tohumlarını gönderebilirim ... Aşağıdaki linki tıklayın, çiçeğn fotoğraflarını göreceksiniz...

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5539

Sevgili Yucca,
forma yeni üye oldum ve okumakla bitiremedim henüz. Bu çiçeği çok sevdim, eğer fide gönderebilirseniz çok sevinirim.
İyi akşamlar.

yukka
20-11-2007, 18:53
Çelikler bugün yola çıktı. Elimde hiç kalmadı. Bir dahaki budamada kalpkalbe karşı sayfasına yazarım yine :))

ekin97
22-11-2007, 14:19
Çok üzüldüm şimdi:( Perşembeye kadar demişsiniz ya bende yetiştim diye çok sevinmiştim... :Bi daha ki sefere inşallah:)

Koyu yeşil
26-11-2007, 16:42
Botanik bahçesinde taşdelen buldum. Sarkan dallar şu an çok zayıf ama iyi bir bakımla kuvvetlenecektir.

sinaninci1
28-12-2007, 17:04
Çocukluğunda kim şeker kamışı yedi. Eskiden manavlar, seyar satıcılar satardı,
çoktandır göremiyorum artık Türkiye'de yetiştirilmiyormu?
Tohumunu bulabilirmiyim bilmiyorum, yardımcı olabilirmisiniz.
Saygılar.

tiya
30-12-2007, 11:43
Sayın Sinaninci, Adana'da satılıyor kamışlar. Dün gördüm.

Çocukluğumun meyvesi olan şekerkamışını şimdi "somuramayacağım"dan eminim. Diş kalmadı çünkü. O nedenle bakıp geçtim.

fevziye
08-01-2008, 08:57
Arkadaşlar merhaba,
Bugünkü gazetelerden birinde yer alan bir haberden alıntı:

42 bitki ve hayvan türü tehlike altında GÜNCEL

Türkiye’deki 42 bitki ve hayvan türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi

BU yıl okullarda kullanılmaya başlanan ‘Yeşil Kutu’ adlı eğitim setinde yer alan bilgilere göre birçoğu sadece Türkiye’de bulunan bitki türleri ile hayvanlardan oluşan 42 tür büyük tehlike altında. Sadece Türkiye’de yetişen ‘İstanbul nazendesi’, ‘Konya gaşağı’ ve bir yonca türü olan ‘Trifolium Parchycalyx’in de aralarında bulunduğu bitkiler, yok olma tehlikesi altında bulunuyor. Giderek azalan yaban keçisi, alageyik ve çizgili sırtlan gibi hayvanların sayıları, av üretme ve koruma istasyonlarında çoğaltılmaya çalışıyor. Yok olma tehlikesi altında bulunan türlerden bazıları şöyle: ‘Bozayı, Telli Turna, Akdeniz Foku, Alageyik, Ceylan, Çizgili Sırtlan, Su samuru, Vaşak, Kurt, Ceylan, Sevgi Çiçeği, Beyaz Çiçekli Çakal Nergisi, Mavi Yıldız, Çan Çiçeği, Çorak Gülü, Göl Soğanı, Kardelen, Karadeniz Salkımı, Beyaz Çiçekli Çakal Nergisi, Narin Acı Çiğdem, Çöven ve Yabani Karanfil.’

fevziye
08-01-2008, 10:22
Gazete haberinden alıntılarTehlike altındaki, yok olmaya yüz tutan bitkiler:

Konya gaşağı: Dünyada sadece Konya'da yetişen bitkiden, 2006 verilerine göre doğada yalnızca 9 kök kaldı. Bitkiyi koruma çalışmaları sürüyor.
Sevgi çiçeği: Halk arasında "gelin düğmesi" olarak da bilinen bitki türü, Türkiye'ye özgü ve sadece Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yetişiyor. Bu bitki, Bern Sözleşmesi ile korumaya alındı.
Sığla: Dünya üzerindeki tek doğal yayılış alanı Türkiye'nin güneybatısıyla Rodos Adası olan sığla ağacı, Türkiye'de bin 348 hektarlık ormanda bulunuyor.
Beyaz Çiçekli Çakal Nergisi: Dünyada sadece Türkiye'de Muğla-Fethiye çevrelerinde yetişiyor.
Termopsis Turcica: Dünya'da sadece Konya'daki Akşehir Gölü çevresinde yetişen bitki türü, Dünya Doğal Yaşamı Koruma Konseyi tarafından koruma altına alındı.
Narin Acı Çiğdem: İstanbul'a özgü küçük çiçekli acı çiğdem türü, denetimsiz kentleşme ve yanlış ağaçlandırma nedeniyle tükenme tehlikesi yaşıyor. Bern Sözleşmesi ile koruma altına alındı.
Mavi Yıldız: Türkiye'nin kuzeybatısında ve Yunanistan'ın bazı bölgelerinde ender görülen bitki türü, Bern Sözleşmesi'yle koruma altına girdi.
Yabani Siklamen: Yumrulu bitkiler familyasındaki tür, Bern Sözleşmesi ile korunuyor.
Çan Çiçeği: Sadece Çoruh Vadisi'nde yetişen türün soyu, tüm Avrupa'da tehlike altına girdi.
Karadeniz Salkımı: Soyu, tüm dünyada tehlike altına girdi.
Kilyos Peygamber Çiçeği: Türkiye'de Batı Karadeniz kıyılarında yetişen bitki türü, Bern Sözleşmesi ile koruma altına alındı.
Göl Soğanı: Bern Sözleşmesi ile koruma altına alındı.
Çöven: İç Anadolu'nun tuzlu steplerinde yetişen bitkinin soyu, tüm dünyada tehlike altında.
İstanbul nazendesi: Dünyada sadece Türkiye'nin kuzeybatısında görülüyor.
Erzincan süt otu: Dünyada sadece Erzincan Ovası'nın doğusundaki tuzlu bataklıklarda yetişen bitki, Bern Sözleşmesi ile korumaya alındı.
Çorak Gülü: Tuz Gölü civarında yetişiyor.
Kardelen: Türkiye'de doğal olarak yetişen 9 türü bulunuyor. 2 türü dışında kardelen soğanlarının doğadan toplanarak ihraç edilmesi yasaklandı.
Sphaerophysa Kotschyana: Dünyada sadece İç Anadolu'da 800-1000 metre arasında değişen yükseklikte yetişiyor.
Trifolium Parchycalyx (Yonca): Bern Sözleşmesi ile koruma altına alındı.
Yabani Karanfil: Balıkesir ve Aydın'da görülüyor.

imperfect
31-01-2008, 09:06
Merhaba arkadaşlar ben de Mum Çiçeği istesem? Çok ayıp etmiş olmam umarım. Çok beğendim bu çiçeği. :)

memet
31-01-2008, 09:46
Mum çiçeği başlığını takip edin.

lokumcusukru
06-02-2008, 14:26
Bende Isterim..

SAHIRE
12-02-2008, 13:53
Ankara' da mum çiçeği yetiştirenlerden rica ediyorum, çelik verebilirseniz, çok mutlu olurum.

SAHIRE
26-02-2008, 15:48
Bir süre önce bauhaus da bitki bölümünde gezerken bir kırık dal ya da dalcık:p buldum. Yerden aldım eve getirdim. Acaba bu mum çiçeği olabilir mi? Difenbahya nın saksısına daldırdım , ancak orası çok da karanlık, hala yaşama savaşı veriyor , bilmem köklenebilecek mi?

Ophrys
26-02-2008, 15:52
Fotoğrafı daha detaylı çekmeniz mümkün mü?
Bitkinizi göremesem de aşağıdaki linke bakın derim.
Muhtemelen Aeschynanthus radicans olmalı.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3959

SAHIRE
27-02-2008, 14:59
Ewt bu çiçeğe çok benziyor. Daha detay fotografını en yakın zamanda çekeyim. Bu arada saksıdaki uğur böceği çok şirinmiş. Söylemeden geçemeyeceğim.

çiğdem11
27-02-2008, 16:01
Merhaba Sahıre ben mum çiçeği çeliği verebirim. Nerden nasıl vereceğimi özel msjla konuşuruz.

burcind
06-03-2008, 11:50
Merhabalar ben uzun zamandır eski çiçeklerden olan Türkçe ismiyle parlak mustafa asıl ismi ile PLECTRANTHUS arıyorum nereden bulabileceğim hakkında bana yardımcı olabilecek olan varmı acaba?İzmirde yaşıyorum çok eski anne çiçeklerinden kendisi ama ben çok severim o pırıl pırıl yaprakları beni cezbediyor.;)

öğretmen
06-03-2008, 15:53
Geçen yıl benim vardı ama soğuk vurdu..Buralarda evlerde bulunabilir.İzmir'de poşette çiçek satan yerlerde vardır.Manisa'da,Bayındır'da,Ödemiş'te çiçek yetiştiren seralar varmış.Özellikle Bayındır'da çok sera varmış diye duydum.Oralara bakın...

SAHIRE
06-03-2008, 16:46
Bugün Çiğdem Nazlı Hanımdan bir mum çiçeği çeliği aldım. bu vesileyle tekrar teşekkürler Çiğdem Hanım:) Köklenmesi için toprağa diktim ama suya koysam daha mı iyiydi?

Ophrys
07-03-2008, 01:03
Mum çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=116) başlığında ve bu ayki E-Dergi (http://www.agaclar.net/dergi/) Mum Çiçeği özel sayısında gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

lilyum
31-03-2008, 16:54
Ben de çocukluğumdan bir çiçeği arıyorum. İsmini 'Bir gecelik gelin' olarak hatırlıyorum. Şimdiye kadar tanıyan çıkmadı. Yılda bir defa açar, açılan çiçekte akşamdan sabaha solardı. Çiçek açacağı zaman herkes o komşunun balkonunda toplanırdı. Saat saat açılışını izlerdik ve mis gibi bir koku yayardı.Sıcak bölgelerde yetiştiğini biliyorum. Belki yetiştiren var umuduyla yazdım :)

lilyum
31-03-2008, 17:02
Mum çeliği arayanlardan biri de benim. Verebilecek varsa şimdiden teşekkürler.

İklimsiz
31-03-2008, 19:28
Sayın lilyum, aradığınız çiçek bu (bu) olabilir mi?

lilyum
31-03-2008, 22:10
Sayın iklimsiz sizin gösterdiğiniz değil çekirdek adlı üyenin eklediği fotoğraftaki çiçek benim bahsettiğim. Sayenizde aramam gereken bölümü de keşfettim. Cereus olarak geçiyor adı. Teşekkürler.

Koyu yeşil
01-04-2008, 12:53
İlk aldığım zaman 293 no.lu mesajda resmi yer alan taşdelenim epey gelişti. Saçları uzadı:) Bir sürü yavru verdi. Çok sağlıklı görünüyor.

clementin26
04-04-2008, 21:39
merhaba
gecen hafta migrosdan bir pebme bir sarı şakayık almıstım.(sitenizde biraz bakındım kafam karıstı ranunculus mu şakayık mı diye gerci ama)aldıgım gunden beri çiçeklerimin yüzünü güldüremedim:(alt yaprakları sararıyor.belkide yanlıs yapıyorum ama sararan yapraklarını koparıyorum hala bi çözüm üretemedim üstelik bir de sinek problemleri var.(minik siyah sinekler)yardımınızı rica ediyorum.

lilyum
04-04-2008, 22:20
merhaba clementin bahsettiğiniz çiçeği pek bilmiyorum ama fazla sulamaktan çürüyor olabilir mi?

Sehernaz
16-04-2008, 15:05
İlk aldığım zaman 293 no.lu mesajda resmi yer alan taşdelenim epey gelişti. Saçları uzadı:) Bir sürü yavru verdi. Çok sağlıklı görünüyor.

MErhaba,bu çiçeğin adını Kedi Bıyığı olarak biliyordum. Gelin teli diyeler de var.

fevziye
09-05-2008, 07:11
Merhaba arkadaşlar,
Sn. Lilyum, bir gecelik gelin diye aradığınız çiçek sevgili İklimsizin size işaret ettiği bölümdeki çiçek ve tabii ki sevgili Çekirdeğin resmini koyduğu çiçek. Bizlerde aylardır bu çiçeği arıyorduk, sizin gibi tanıyanlarda çıktı. Bahsedilen aynı çiçek.

Sevgili Koyu yeşil, bende kışın kar yağarken pazarda bir taşdelen begonya bulmuş ve almıştım, yaprakları neredeyse nohut kadardı. Çok sıkışıktı, biraz kuruyanları filan ayıkladım, şimdi harika ve çiçek bile açtı. Resimlerini ekliyorum. Sevgiler.

fatmadundar
09-05-2008, 08:17
Günaydın Fevziye Hanım,
Bana gönderdiğiniz bunun yavrusu da boyuna posuna bakmadan çiçek açıyor. Çiçekleri çok gösterişli olmasa da detayda çok güzel.
Çiçek açmayı tamamladıktan sonra tellerini atmaya başlar artık.

fevziye
09-05-2008, 17:31
Merhaba fatmadündar hn. Size gönderdiğim taşdelen begonya yavrusunun da açmasına sevindim. Haklısınız çiçekler çok gösterişli değil ama, ufacık bir çiçeğin çiçek açtığını görmek bile insanı mutlu ediyor. Sevgiler.

Sevilay
09-05-2008, 18:32
Sevgili Arzu Kasapoğlu'nun bana yolladığı Gelin Teli Çiçeği de (ben taşkıran diyemiyorum) kısa zamanda büyüdü, çiçeklendi ve bolca gelin teli verdi.

Görüntüsü o kadar güzel ki.:)

Çok teşekkür ederim, bana bu keyfi yaşattığınız için sevgili Arzu Kasapoğlu.:)

Arzu Kasapoğlu
09-05-2008, 20:19
Sevilay Hanım ben size teşekkür ederim, her zaman benim için iyi dileklerde bulunduğunuz için.

Çiçeklerinizle mutluluğunuz daim olsun.

fatmadundar
14-05-2008, 13:09
Sevgili Koyu Yeşil, taşdelen begonya dediğiniz çiçeğin adı Taşkıran (Saxifraga stolonifera). Begonya familyasıyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Gelin teli de deniyor ve daha çok yakışıyor :)

caretta
16-05-2008, 10:35
Merhabalar ben uzun zamandır eski çiçeklerden olan Türkçe ismiyle parlak mustafa asıl ismi ile PLECTRANTHUS arıyorum nereden bulabileceğim hakkında bana yardımcı olabilecek olan varmı acaba?İzmirde yaşıyorum çok eski anne çiçeklerinden kendisi ama ben çok severim o pırıl pırıl yaprakları beni cezbediyor.;)

Sn.burcind,
parlak mustafa İstanbulda çok vardır,buralarda pek göremedim..Anneme gidersem sizin için bakarım :)

Sevilay
16-05-2008, 11:30
Sn.burcind,
Özelden adresinizi yazarsanız size Parlak Mustafa yollaya bilirim.:)

lilyum
21-05-2008, 23:12
Merhabalar, bir gecelik gelinden bir dal buldum :) (Aslında çaldım denilebilir) . Uzun bir yolculuk sonrası biraz suda beklettim ancak kök salmayınca saksıya aldım. Tam umudumu kesmış atmayı düşünürken, bir yaprak çıktığını farkettim. Sonbahara kadar yeni kökler verirse seneye çiçeğini görme hayalleri kuruyorum.

burcind
22-05-2008, 07:55
Teşekkürederim sevgili caretta ilgin için.Ama sana zahmet olmasın sn.Sevilay da sanırım mevcut bana gönderecek.

burcind
22-05-2008, 08:09
Ben ne kuşkonmazı nede haseki küpesini çimlendirebildim:( aslına bakarsanız ikiside çimlendi ama ömürleri uzun olmadı ne yapmalıyım???

Sevilay
22-05-2008, 15:01
Sevgili burcind,
Bendeki parlak mustafayı görmek istemiştiniz.
İşte buradaki çiçeğin aynısı..:)

38198

deniz-
24-05-2008, 18:03
Ben de bir menekşe türü arıyorum.Bir arkadaşta görmüştüm..Gelin teli gibi iplikleri uzanıyor saksıdan. İpliklerin ucundan tekrar yapraklar ve mor çiçekler açıyor..Yaprakları Afrika menekşesinden daha büyük - tüylü ve sert.Başka kimsede göremedim bu türü.İnternette bile resmi yok..Böyle bir menekşe türünden haberi olanınız var mı?

İklimsiz
24-05-2008, 18:17
Görmek bir yana, ilk defa duyuyorum. Resimleme olanağınız var mı?

Muhtemelen bu çiçek menekşe değil, ne olduğunu da merak ettim doğrusu.

deniz-
24-05-2008, 21:18
Bu gördüğüm çiçek diğer menekşelerin arasında duruyordu.Ev sahibine sorduğumda Afrika menekşesinin bir türü dedi. Eğer ev sahibi ile biraz samimiyetimiz olsa isterdim bir kök. Bir menekşe delisi olan ben inanın ev sahibi içeri gittiğinde bir yaprakçık koparıvermek geldi içimden ama utandım yapamadım.Ama bir daha da aynısından ne gördüm ne de duydum.Keşke resmini olsun çekebilseydim.Yine de araştırmaya devam.....

Arzu Kasapoğlu
24-05-2008, 21:23
Sanırım bahsettiğiniz menekşenin yaprakları buradaki (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=13246&catid=member&imageuser=17458) çiçeğe benziyor.

Yıllar önce bende görüp hayran olmuştum.

İklimsiz
24-05-2008, 21:42
Bu bizim çiçek Arzu:p Bana verdiğin iyice coştu, ne yana kol atacağını bilemiyor;)

Literatürde adı Gloxinella geçiyor.

Arzu Kasapoğlu
24-05-2008, 22:13
Evet sana verdiğim çiçekten Güler, seninki yerini çok sevmiş anlaşılan.

Benimki yavaş gelişiyor. Deniz'in bahsettiği çiçeğin yapraklarıda bizimkinin biraz koyusu.

Çiçekleri kocaman ve mor,biraz bardak menekşesini anımsatıyor.

Bulabilsek iyi olurdu değil mi?;)

deniz-
25-05-2008, 08:27
Sizin bahsettiğiniz ve resmini gönderdiğiniz menekşenin gelin teli gibi aşağı doğru ip şeklinde uzantıları varmıydı? Sonra bu ip gibi uzantıların ucunda tekrar yapraklar ve çiçekler oluşuyor..Zaten bu menekşenin en büyük özelliği bu..

Arzu Kasapoğlu
25-05-2008, 11:11
Evet tıpkı dediğiniz gibi.

deniz-
25-05-2008, 17:57
Sevgili Arzu o menekşeyi ne zaman ve nerede gördünüz.......ben 2 yıl önce gördüm.

Arzu Kasapoğlu
25-05-2008, 18:24
Çiçekli haline yaklaşık on yıl önce görmüştüm. Üç dört yıl öncede tarım il müdürlüğünde ve ssk'da gördüm.

deniz-
25-05-2008, 19:58
Ben menekşeyi evinde ilk gördüğüm teyzeyi aramaya karar verdim.Ancak oradan taşınmış olmaları çok muhtemel..Arzu inanın bu menekşe türünü gördüm diyen ilk kişisiniz.Kime sorsam bana 'sen yanlış görmüşsündür öyle bir menekşe hiç görmedim 'diyen çok:mad:Sadece ben böyle bir menekşe türü gördüm demeniz bile beni çok sevindirdi. Eğer varsa bulunabilir demektir bu.. Menekşe zaten ilginç bir çiçek.Gerçekten de bu türü görülmeye değer...Eğer siz de oradan araştırır birşey bulursanız ne ala..Bu hafta araştımaya hız vereceğim..

Todor
25-05-2008, 20:11
Bahsettiğiniz bitki Streptocarpella olablir mi? Africa menekşesi ile aynı aileden.

http://www.gesneriasterna.se/bilder/streptocarpella_hybrid.jpg

deniz-
25-05-2008, 21:46
Streptocarpellanın internetten diğer resimlerine de baktım...İlginiz için teşekürler ama malesef değil.Benim gördüğüm menekşenin saksısı bir rafda duruyordu ve aşağıya doğru uzamış ip gibi uzantıları vardı.İplerin ucunda tekrar yaprak ve çiçek açmıştı.Yaprakları sert ve diğer menekşelerinkinden daha parlak -tüylü sanki içinde su kesecikleri varmışcasına şişkindi.

İklimsiz
25-05-2008, 21:53
Aradığınız çiçek bu mu?

deniz-
25-05-2008, 22:26
Resimdeki menekşe henüz bebek sanırım.Şu ana kadar hiç çiçek açtı mı?Bir de yan tarafa doğru bir uzantısı var ..O yaprak mı anlıyamadım.Ama şunu söyleyebilirim bu resmi görünce bir şey daha hatırladım.Gördüğüm menekşe türünün yapraklarının altı kırmızıydı.Sanırım bu resimdekinin de öyle.Ama çiçek açıp ipliksi uzantılar verene kadar emin olamam.Çiçek sizde mi yoksa bir yerden resmini mi çektiniz?

deniz-
25-05-2008, 22:41
Aradığım değilse eğer yinede gerçekten bu da çok güzel bir tür.Gözümü yapraklarından alamadım.Acaba İklimsizin gönderdiği resimdeki menekşenin cinsi ne?

İklimsiz
25-05-2008, 22:48
Yan tarafta gördüğünüz uzantı daha da büyüyecek ve ucundaki yapraklar da.

Henüz çiçeğini göremedim, neresinden çiçek tomurcuğu verecek bilemiyorum. Çiçeklerinin kırmızı **** yavruağzı olacağını umuyorum. Yaprak altını da görüntüledim iyice emin olabilmeniz için.

Arzu Kasapoğlu
25-05-2008, 22:50
Bu (http://images.google.com.tr/images?num=30&hl=tr&q=gloxinella&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)link belki sana yardımcı olur.

deniz-
25-05-2008, 23:17
Sevgili Arzu evet verdiğiniz linkteki menekşe türü sevgili İklimsizin menekşesine benziyor.Yanlız arkadaşlar bu türün uzantıları dal şeklinde....Uzantı aşağı doğru değil-dal şeklinde yukarı doğru.Benim sözünü ettiğim cinsin uzantıları aşağı doğru ve gercekten ip şeklinde çok ince ve en az 1 karışa yakın ipliksi uzantılar.. Sanırım İklimsizin menekşesi bu linkteki gibi acacak.O olduğunu sanmıyorum....Yine de takip edelim bakalım..Araştırmalarınız için teşekürler...

Arzu Kasapoğlu
25-05-2008, 23:19
Fatma Hanımın çiçeği bizimkinin aynısı.http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=13651&c=611

deniz-
25-05-2008, 23:32
Fatma dundarın değil mi?Galeri de görmüş ve çok şaşırmıştım. Çok ilginç bir çiçek diye.Şimdi hatırladım.Resmi az önce ciddi ciddi inceledim.Uzantılar aşağı doğru iniyor.Çok benziyor..Bir an önce Fatma Hanıma bir mesaj göndermek lazım... Zaten ilk gördüğümde de benzetmiştim ama çiçeğin çok büyük olması beni yanılttı. İnşallah odur.Arkadaşlar çok yardımcı odunuz....... Çok teşekürler:)

Sevilay
25-05-2008, 23:57
Deniz hanım bu linkte oldukça fazla afrika menekşesi çeşitleri var.
Belki de burada bulabilirsiniz aradığınız türü.:)

http://www.avsa.org/Photographs.asp?Photos=C

Eğer burada bulamazsanız, aşağıdaki linklere de bir bakın derim.:)

http://www.usambaraveilchen.com/
http://www.robsviolet.com/standard_violets.htm
http://www.robsviolet.com/mini%20violets%201.htm
http://www.usambaraveilchen.com/
http://www.selectivegardener.com/Vio...ves.php?page=8

deniz-
26-05-2008, 00:10
Sevgili Sevilay bu gece bana uyku yok.Anca bakarım.Bu kadar menekşe çeşidinden en az bi 7-8 cinsini sabah çiçekçilere düşer ararım artık...Çok teşekürler...Linklere bakarken eminim 1 saat sonra ben ne arıyordum demeye başlarım..:p

Sevilay
26-05-2008, 00:34
Size kolay gelsin..:)

deniz-
26-05-2008, 08:15
Sevgili Arzu ...Ben İklimsizin menekşesinin Fatma hanımınkine benzediğini düşünüyorum.Hatta belkide aynısı.Sizin gördüğünüze benziyor mu?Yani sizin ve benim birkaç sene önce gördüğümüz sarkan menekşe cinsine..Ayrıca Sevgili Sevilayın verdiği linkte tonla meşekşe cinsi var.Bakabildiklerim arasında şu ana kadar sarkan cinsine rastlamadım..

Arzu Kasapoğlu
26-05-2008, 10:12
Benim, İklimsiz'in ve Fatma Hanı'mın çiçekleri birbirinin aynısı.

Sizin bahsttiğiniz de bizimkiyle aynı aileden fakat yaprakları daha koyu yeşil ve kadifemsi.

Umudunuzu kaybetmeyin hiç ummadığınız bir anda karşınıza çıkıverir.

fatmadundar
26-05-2008, 11:03
Evet arkadaşlar, bizim episcialarımız hep kırmızı renkli. Sanırım sevgili Deniz'in gördüğü de mor olanından.

http://www.robsviolet.com/episcia.htm
Bu linkteki renklilere ne dersiniz:confused:

Arzu Kasapoğlu
26-05-2008, 11:26
Hepsi harika derim.:)

İklimsiz
26-05-2008, 11:34
Bu nasıl;) Aradığınız çiçek olabilir mi?

deniz-
26-05-2008, 12:32
Benim için renginin hiç önemi yok....Sarkan cinsi olması yeterli.Ben sadece çiçeği anlatırken çiçeklerinin mor olduğunu söyledim.Çevremde bu cinsten hiç rastlayamadığım için kimseye de inandıramıyordum..Sevgili Fatmadundarın yani dolayisiile sizin çiçeklerinizin aradığım menekşe türü olduğunu düşünüyorum...Sağolsun Sevgili Fatma bana vereceğini söyledi.Ama diğer renklerini de araştırmak lazım...Sevgili Sevilayın attığı linkteki menekşeleri de gördüm ve şok oldum.Bir kaçını gözüme kestirdim .Bellimi olur belki bulurum.Ben de bu dostlar olduktan sonra:p

fatmadundar
26-05-2008, 12:43
Güler Hanım bu benim gönderdiğim değil. Yukarda verdiğiniz bu değil ama değil mi? Demek sizde vardı.
Yoksa rengi başka mı? Çünkü benimkinin anacı öyle yükselmez, sürünerek büyür ve hemen ipliksi uzantısını verir. Sizin mi, ne renk olduğunu biliyor musunuz?

deniz-
26-05-2008, 13:09
Evet sevgili İklimsiz sizin bu son yoladığınız sanırım başka bir cins.Cünki benim sözünü ettiğim menekşe normal sarkmayan cinsleri gibi yapraklanıyor Sevgili Fatmanın DA dediği gibi yukarı doğru boylanmıyor..Sizinkini de bir takibe alalım bakalım nasıl çiçekler açacak...ve ne renk:confused: Sevgili iklimsiz galiba bu sarkan menekşenin başka bir cinsi...AYYY umarım öyledir..Ben bir tane ararken iki cins sarkan menekşe buldum galiba :p

İklimsiz
26-05-2008, 13:42
Yok Fatma hanım, 358 no.lu mesajdaki resmi Web'den buldum.

343 ve 346 daki resimler benim çiçeğimden, Arzu Kasapoğlu hediye etmişti. Sağolun siz de gönderdiniz, kardeş kardeş büyüyecekler :)

deniz-
26-05-2008, 23:33
Hay Allah:)

pembegül
28-05-2008, 20:10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
₺xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

deniz-
29-05-2008, 09:30
Tabi ki burada bütün dostlara yer var.Aramıza hoşgeldiniz sevgili pembegül.Öncelikle form sayfalarından üyeler kendisini tanıtıyor bölümünü ziyaret etmenizi öneririm.Üyeler olarak düzgün türkçe yazıp imla kuralarına uymaya çalışıyoruz.Sizin de bu konuda hassasiyet göstereceğine eminim.Size sitede güzel paylaşımlar diliyorum.

fevziye
05-06-2008, 07:44
Arkadaşlar günaydın. Dün bir iki arkadaşıma taşdelen gönderecektim. Saksıya elimi attığımda birde ne göreyim? Yaprakların arkası beyaz beyaz böceklenmiş, köklerine doğru beyaz pamuk gibi olmuş ama, pamuğumsu yapılar yapışkan yapışkan. Çok net değil ama bir iki fotoğraf yüklüyorum. Ne yapmam gerekiyor? Taşdelenimi nasıl kurtaracağım? Daha da önemlisi neden böyle oldu? Kaktüslerim, ısırgan otum ve kum zambaklarımla aynı yerde duruyordu, şimdi ayırdım ama diğerlerine de geçer mi?

fevziye
05-06-2008, 07:47
Üçüncü fotoğrafı silmek istedim ama başaramadım.
Arkadaşlar bu resimdekiler nedir? Lütfen yardım eder misiniz?

fevziye
05-06-2008, 11:30
Çiçeğimdeki sorunu gören arkadaşım oldu mu acaba?

Sevilay
05-06-2008, 11:39
Çiçeğinizde büyük olasılıkla unlu bit var.

İsterseniz, önce elinizle temizleyebildiğiniz kadar temizleyip, daha sonra ev yapımı ilaçlar bölümünden, yağlı ve arap sabunlu karışımdan da hazırlayıp müdahale edebilirsiniz.

Veya, insektisit kullanabilirsiniz.

Bir de ben, Mum Çiçeği dergisindeki Paul Shirley ropörtajında, Paul beyin unlu bitlerle, yaprak parlatıcı sprey vasıtasıyla mücadele ettiğini okumuştum ki, bu da bizim yağlı karışımla aynı işlevi görüyor diye düşünüyorum.:)

fevziye
05-06-2008, 11:57
Çok teşekkür ederim Sevgili Sevilay.

İklimsiz
05-06-2008, 12:04
Fevziye hanım, çiçeğinizdeki sorunu okur okumaz kendi çiçeğime koştum, çok şükür tertemiz. Fakat bu zararlılardan gına geldi:(

fevziye
05-06-2008, 15:26
Güler hn. haklısınız. Ben de çiçeğime bitkisel ilacı yapabilmek için akşam olmasını bekliyorum, ancak eve gittikten sonra ilgileneceğim. Sevilay hn. unlu bit olabilir diyor ama, aşağı kısımdaki pamuk gibi olan yerler yapışkan yapışkandı. Balkonumdan kumrular eksik olmuyor, acaba onların getirdiği bir zararlı olabilir mi?

fevziye
05-06-2008, 15:28
İlk önce çiçeğimi topraktan çıkartıp suyun altında yıkamayı, sonra temiz toprağa ekip yağlı sabunlu ilacı yapmayı düşünüyorum. İnşallah doğru karar vermişimdir. Zavallı gelin telim, çiçek açtığında resmini yüklemiştim, inanırmısınız hala o çiçeği duruyor.

hakan_73
05-06-2008, 15:58
Fatma Hanımın çiçeği bizimkinin aynısı.http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=13651&c=611

Okadar şanslısınızki böyle bir güzelliğe sahip olduğunuz için, güle güle büyütün;) .gördükçe çıldırdım.moralim bozuldu benim niye yok diye .:p:rolleyesbu çiçeği bursada nerde bulabiliriz bilen varmı..:rolleyes:

Arzu Kasapoğlu
05-06-2008, 19:15
Bu şansı sizinle de paylaşabiliriz Hakan Bey.

Eğer bulamazsanız size bu güzel çiçekten gönderirim.

fevziye
06-06-2008, 14:01
Yağlı sabunlu ilacı yapıp taşdelenime sıktım. Bakalım sonucu ne zaman alacağım.

hakan_73
06-06-2008, 22:35
çok teşekkür ederim,arzu hanım gönderirseniz çok çok sevinirim.ilk defa böyle bir çiçek görüyorum.daha önce hiç görmemiştim.bulabileceğimide hiç sanmıyorum.

Arzu Kasapoğlu
07-06-2008, 00:24
Özelime adresinizi yazarsanız en kısa zamanda gönderirim.

ziraatçi63
07-06-2008, 02:15
biizm de vardı mum çiçeğii ama tarihh olduu :(
Arzu hanım acaba bana da yolayabilrmisiniz

Arzu Kasapoğlu
07-06-2008, 14:06
Adresinizi özelime yazın, bu hafta içinde göndermeye çalışırım.

Sevgiler...

hakan_73
08-06-2008, 02:06
Bu site bende fena halde bağımlılık yaptı .Bütün çiçeklerden benimde olsun istiyorum.Şimdi bu GÜZELLİKTEN benimdemi olacak...:p inanamıyorum.:p:p çok sevindirdiniz beni. çiçek hastalığına yakalandım herhalde..:p cömertliğinize ve ilginize tekrar teşekkür ediyorum.. saygılar.;);)

hakan_73
08-06-2008, 02:11
Arzu hanım sayesinde bende bir episca sahibi olacağım. Herkese ,bol çiçekli günler diliyorum.

Arzu Kasapoğlu
09-06-2008, 19:48
Rica ederim Hakan Bey, çiçeklerinizi çarşamba günü kargoya vereceğim.

müge35
10-06-2008, 21:14
Bu şansı sizinle de paylaşabiliriz Hakan Bey.

Eğer bulamazsanız size bu güzel çiçekten gönderirim.

Arzu'cum rica etsem bana da yollarmısın o güzel çiçekten.Sevgiler.

Arzu Kasapoğlu
10-06-2008, 23:12
Son filizi de sana göndereyim Müge, özelime adresini yazar mısın, yarın herkesinkini Aras
kargoya vereceğim.

Arkadaşlar bundan sonra isteyenlere göndermeyeceğim. Çiçeğimde dört dal kaldı.

Devamı inşallah seneye :)

müge35
11-06-2008, 11:44
Son filizi de sana göndereyim Müge, özelime adresini yazar mısın, yarın herkesinkini Aras
kargoya vereceğim.

Arkadaşlar bundan sonra isteyenlere göndermeyeceğim. Çiçeğimde dört dal kaldı.

Devamı inşallah seneye :)

Çok teşekkür ederim arzu'cum.Seninde istediğin birşey varsa ben de olan ,seve seve yollarım.Sevgiler.

Arzu Kasapoğlu
11-06-2008, 16:03
Hakan73 ve Ziraatçi73 çiçekleriniz Aras kargoya verildi.

Cuma günü elinizde olacak.Güle güle büyütün.

Sevgili Müge ad soyad yazmamışsın, seninkini kargoya veremedim.

mymuberra
11-06-2008, 17:50
merhaba arkadaşlar,

usa dan vigna caracalla tojumu getirttim fakat nasıl çimlendiririm nasıl ekip yetiştiririm bilmiyorum , tohumlarımı yanlış birşey yapıp kaybetmek te istemiyorum o nedenle bana yol gösterecek arkadaşlarım olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Not : Vigna caracalla yanında , perfume tree ve murraya paniculata da getirttim ama dediğim gibi nasıl ekeceğimi bilmiyorum :(

Günüm
12-06-2008, 20:16
merhaba arkadaşlar,

usa dan vigna caracalla tojumu getirttim fakat nasıl çimlendiririm nasıl ekip yetiştiririm bilmiyorum , tohumlarımı yanlış birşey yapıp kaybetmek te istemiyorum o nedenle bana yol gösterecek arkadaşlarım olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Not : Vigna caracalla yanında , perfume tree ve murraya paniculata da getirttim ama dediğim gibi nasıl ekeceğimi bilmiyorum :(

Vigna caracalla yani bizdeki adı ile selluka için linkiniz aşağıdadır.
Aramıza hoşgeldiniz..
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1266&page=97

müge35
18-06-2008, 13:11
Arzu'cum kargo bugün geldi çok teşekkür ederim arkadaşım.Sevgiler.

Arzu Kasapoğlu
18-06-2008, 18:16
Güle güle büyüt Müge.

Sevgiler...

hakan_73
21-06-2008, 14:22
Arzu hanım , çiçeğim çiçeğim bu sefer sorunsuz geldi .emekleriniz ve zahmetleriniz için teşekkür ediyorum.

Arzu Kasapoğlu
21-06-2008, 18:20
Çok sevindim Hakan Bey, güle güle büyütün.

hakan_73
23-06-2008, 01:35
Arzu hanım , çiçeğimi çok güzel paketlemişsiniz en ufak bile solgunluk yoktu yapraklarında. küçük bir saksıya diktim.Çabuk köklenmesi için .suyunu tabağından veriyorum.yakından dahada güzelmiş. gözüm gibi bakacağım. Çünkü, kendisi taa Trabzondan karadeniz kıyılarından geldi.;) Trabzon ,sürmenede bir çiçek kardeşim olduğu için çok mutlu oldum.;)Size tekrar bu güzelliği benimle paylaştığınız için ,teşekkür ediyorum. resimlerini kısa zamanda eklerim.

Arzu Kasapoğlu
23-06-2008, 12:31
Çiçeğinizin Trabzon'dan Bursaya sorunsuz gitmesine bende çok sevindim Hakan Bey.

Hemen dikmekle iyi yapmışsınız, bu şekilde daha kolay tutuyor.

Yapraklarının toprağa değmemesi için altlarına taş, denizkabuğu vs. koyabilirsiniz, böylece yaprakların toprağa değip çürümesini engelleyebilirsiniz.

Ben de sizden dönen ilk çeliği tekrar saksısına diktim. İlerleyen zamanlarda başka bir çiçeksevere gönderirim:)

Sevgiler....

Arzu Kasapoğlu
23-06-2008, 12:35
Zirartçı73 Şanlıurfaya giden çiçekte bu gün geri geldi.

bonsaipeyzaj
24-07-2008, 03:29
meğer ben ne çok şey kaçırmışım konu 2004 te başlamış hakikaten bu kadar ilgi beni çok şaşırttı bir çok konu başlığında. neyse konunun özüne geleyim. bende bir mum çiçeği var sanırım cinsi hoya carnosa... ondan çelik alıp isteyenlere gönderebilirim. tabi hala isteyenler varsa :)

frezyab
24-07-2008, 08:24
bonsaipeyzaj aldığınız çeliklerden banada gönderirseniz çok sevinirim.

ide
24-07-2008, 10:26
Arzu hanımın Episca çiçeğinden bende rica etsem, çok mu geciktim acaba?;)

Arzu Kasapoğlu
24-07-2008, 11:02
Sevgili İde, çiçeğimden iki ay önce dağıtım yaptım.

Önümüzdeki bahar ayında yeni oluşan sürgünlerden hatırlatırsanız gönderirim.

Sevgiler....

ide
25-07-2008, 01:33
şimdiden teşekkür ediyorum Sevgili Arzu, o güzelliği yakından izlemeyi gerçekten çok istiyorum
sevgiler...

neconeco
27-07-2008, 18:39
:rolleyes:selamlar, acızhane kücük bir mum çiçeğim var fakat gelişme göstermedi.Sağlık durumu nedir acaba. saygılarımla

berduray
28-07-2008, 00:35
Ben beş altı senedir mum çiçeği sahibi olan biri olarak çiçeğinizin gayet sağlıklı göründüğünü söyleyebilirim.

Arada yapraklarının tozunu alınız ve spreyle fısfıs yapınız, bu uygulamayı çok sever.

Pencere ardı güneş bolca verilmeli.

Küçük bir fidanken yavaş gelişme gösterir ama sonradan coştumu tutamazsınız.

Düzenli sıvı gübreleme işe yarıyor.

Bir iki seneye kaç metreye ulaşır inanamazsınız.

neconeco
28-07-2008, 18:45
Ben beş altı senedir mum çiçeği sahibi olan biri olarak çiçeğinizin gayet sağlıklı göründüğünü söyleyebilirim.

Arada yapraklarının tozunu alınız ve spreyle fısfıs yapınız, bu uygulamayı çok sever.

Pencere ardı güneş bolca verilmeli.

Küçük bir fidanken yavaş gelişme gösterir ama sonradan coştumu tutamazsınız.

Düzenli sıvı gübreleme işe yarıyor.

Bir iki seneye kaç metreye ulaşır inanamazsınız.

selamlar.vede saygılar verdğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim çiçegime iyi bakacağim

günebakan
09-09-2008, 15:17
benim oturduğum apartmanın grişinde var mum çiçeği bende alıp kendi evim dikeceğim eskiden çok olurdu ama şimdi pek yok mum çiçeği:)

mumçiçeği
16-09-2008, 08:39
sevgili mum çiçeği dostları,bende istiyorum mum çiçeğinden,epey zamandır bu çiçeği arıyorum,sonunda bu siteyi keşfettim,elinde fazla çelik olan ve kargo ile(bedeli tarafımdan ödenmek üzere)yollayabilecek olan varsa lütfen özelden mesaj atsın,inanın çook mutlu olurum,hatta dünyanın en mutlu insanı olurum :))

hhsn
17-09-2008, 10:03
merhaba kaybolmakta olan bitki türlerinden tohum veya çelik 'i olan var ise seve seve alabilirim .Bu beni çok mutlu eder. Evim ve bahçem oldukça müsait

Kaybolmaya yüz tutmuş olan çiçeklerin kaybolmamasına bir faydam olacaksa eğer, evimin ve bahçemin bir köşesinde onlar için mutlak suretle bir yerim mevcuttur. Ama siz değerli arkadaşlarımın bana söz konusu türlerin çeliklerini veya tohumlarını ulaştırması gerekmekte.

belki
24-10-2008, 10:44
bizim evde de var mum çiçeği kendisi duvara doğru büyüyor. Annemin çok güzel çiçek açıyor iddalarına rağmen hala tek bir tomurcuk bile vermeyip bizi merakta bıraktı. Neyse ki amcamda ki mum çiçeğini görüp merakımız giderdik. Çiçeğin taç yaprakları mum gibi sanırım adını burdan almış.

ide
24-10-2008, 13:27
Sevgili hhsn
adresinizi özelime yazarsanız elimde olan tohum ve fidelerden size gönderebilirim.
saygılar

günebakan
24-10-2008, 16:32
Arkadaşlar bugün hisarönüne gittim selluka tohumunu sordum ama yoktu ordaki çiçekçilere sorduğumda yaşlı bir çiçekçide iki tane büyümüş selluka vardı 25 ytl ama bana pahalı geldi ilgilenenlere duyrulur:)

Ayrıca tohum satıcılarının çiçekler hakkında bilgiside pek yok mesela lobelya tohumu sordum tuhaf tuhaf suratıma baktılar

adaada
10-12-2008, 18:03
Güzelbahçede oturuyorum sellukaya nasıl sahip olurum yardım

memet
10-12-2008, 18:47
Selluka başlığında gezmek size fikir verir. ben de Güzelbahçedeyim.
Urla yolu üzerinde Avrupa çiçekçilikte tohumlarını benim verdiğim selluka fidanları var.
Benim adımı verirseniz ve ağaçlar üyesi olduğunuzu söylerseniz fiatların daha uygun olacağını sanıyorum.

Âyine-i Esma
10-01-2009, 19:17
Episca ve taşdelen (taşkıran) çiçeklerinden, (eğer mümkünse) banada gönderebilirmisiniz.

Orkun Kırcı
10-01-2009, 21:48
Bende sayenizde mum ve selluka yolculuğuna başladım. Bakalım selluka tohumlarım çimlenecek mi? Mum çiçeğim için şimdilik herşey yolunda. Herkese kolay gelsin...

zümrütü anka
02-02-2009, 17:20
Merhaba arkadaşlar bende ekibe katılmak istiyorum.Bende çicek sevdalısıyım.Bende listedeki çicekler yok. Özellikle mum çicegini yetiştirmek istiyorum.Yetiştirdigim cok çeşitli çiceklerim var.Hepinize çicekli günler.

pembegül
09-02-2009, 10:17
Hoş geldiniz sevgili zümrüdü anka sizde bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz..

neconeco
10-02-2009, 20:20
Merhabalar. bence hiç denemeyin.)))))) adı üstünde mum gibi duruyor hiç ilerleme kaydedemedim.herhalde mısır kökenli sanki mumyalanmış.Zorla doksanbeş birtürlü yüz olmadı.))))

tugrul bıyıklı
10-02-2009, 23:56
okudum okudum merak ettim şu mum çiçeğini ya:) bi şekilde bende bulup yetiştiricem ya akıl kalmadı bende evimde şuanlık 2 oda komple çiçeklere ağaçlara meyvelere ayrılmış şekilde:) arsa bakıyorum bulabilirsem güzel uyumlu bir tane alacağım ve sera yapacağım inşallah:)

belki
23-02-2009, 21:47
uzun zamandır siteye giremiyordum geldim en sonunda.
bizim evde bir mum çiçeği var daha çiçek açtığını görmedik ama duvara doğru büyüyor. geçen sularken yerini oynatmışım olay oldu evde, burda da baya yetiştirmek isteyeni var.
benim mumçiçeği hakkındaki gözlemim şu ki: sarmaşık gibi duvara doğru büyüyor henüz çiçeklerini bile göremedim.
ama bu kadar çok seveni olduğuna göre çok müthiş herhalde. gerçi açmış halini de görmüştüm ama kısa bir görüştü :D

kaktüs
02-03-2009, 16:38
Bu ekibe katılmak için ne gereklidir?

Başta ifade edilmiş olan çiçeklerin kaçına sahip olmak gerekir? Yoksa sadece bunları edinmek istemek de yeterli midir?

Bende liste dahilinde, usul usul büyümekte olan bir mum çiçeği (hoya carnosa) var. İkinci bir hoya türü için ise tetikteyim.

Bir de kaybolmaya yüz tutmuş sayılır mı bilmem ama sık rastlamadığım bir bitki olan atlas var evimde...

Selluka ve / veya ful için ise anladığım kadarıyla çoooook beklemek gerekli

berduray
02-03-2009, 17:05
Ben tohum elde edebilirsem seve seve paylaşırım, ama ful benim de yok...

dilhana
30-03-2009, 15:09
Mum Çiçeği sevenlere Merhaba.
Yazdıklarınızı okuyunca yıllar önce Ankarada yaşadığım yıllarım geldi aklıma. Camın önünde duran, sizlerinde söylediği gibi uzunlamasına büyüyen, her hali ile yerini sevdiğini bakınca anlayacağınız, sağlıklı görünümlu bir mum çiçeğim vardı.. O da uzun yıllar hiç çiçek açmadı..Ama sonrasında bir çiçeklendi ki her gören hayret ediyordu.O sırada taşındım ve taşınma esnasında kayboldu :((
Yok oldu kapının önünden. Sanırım bir çiçek sever habersiz sahip olmak istedi..Bilemedim.
Ama genede çiçek açsın diye uğraşmayın..Onun sağlıklı yaprakları ile görüntüsü de çok güzel..Hatta daha güzel.

neconeco
31-03-2009, 00:08
Selamlar. malesef mum çiçeğim öldü.! şimdi yenisini almam lazım

kaktüs
31-03-2009, 08:07
Selamlar. malesef mum çiçeğim öldü.! şimdi yenisini almam lazım

Neden öldü çiçeğiniz?

neconeco
31-03-2009, 23:08
Selamlar. nedenini tam bilmemekle beraber iki şık var, klörlü suya sıcak su

ilave edip suladım ,ikincisi pencere önunde duruyordu, perdeleri makineden

nemli cıkarıp astılar deterjan kokusu veya nemi olabilir zannediyorum. Şu

anda dışarı aldım can çekişiyor. Fakat yanında KAKTÜS vardı hiç etkilenmedi.

kaktüs
01-04-2009, 07:56
Bildiğim kadarı ile klorlu sudan hiç hoşlanmıyorlar...

neconeco
01-04-2009, 15:30
Selamlar. bak kaktüs oldumuya şimdi madem bliyordun insan söylemezmi!!))) demekki mum çiçeğimin ölmesine razı oldun.)))

Madem Öyle sen sebeb oldun şimdi senden çelik isterim.)))

kaktüs
01-04-2009, 15:42
Umudunu kesme. Belki kurtarırsın...

Yer değişimlerinden hoşlanmıyorlar. Kireçli su sevmiyorlar. Mum çiçeği başlığına bakarsan isteklerini görebilirsin.

acemi ciftci
24-04-2009, 23:44
Eskişehir ortamında yetişebilecek türde olan bu kaybolmaya yüz tutan çiçeklerden sadece türün devamı adına yetiştirip paylaşmayı çok isterim. Evimde bir adet mum çiçeği var. Koçtaş'ta bir bayan çiçeklere olan ilgimi fark edip bana kendi evinden getirmişti. Bende elimden geldiğince yetiştirmeye çalıştım, 6-7 ay oldu. Çiçek hala canlı ama fazla bir gelişme yok maalesef. 15 cm civarlarında ve çiçeksiz. Hala uğraşıyorum büyüsün diye, umarım sonuçsuz da kalmayacak.

turchese
27-05-2009, 10:01
artık benim de bir ful'um var.

4.tekilkişi
01-06-2009, 14:07
Henüz mazi olabilecek bir geçmişi yaşamadığımdan çiçeklerin çoğunu bu siteyle beraber öğreniyorum. Benim dünyamda ilk kez keşfedilen yeni türlermiş gibi bu başlıkta adları anılan çiçekler. Agaclar.net'ten önce ne selluka gördüm/duydum ne mum çiçeğinin balından yedim. Bu çiçekler benim geçmemiş geçmişimde niye yoktular?! Cevabı aslında tam da başlıkta! Ful da siteyle birlikte öğrendiğim bitkilerden. Ama Salon Tülü'nü tanıdım :) Demek ki bu kaybolmaya yüz tutan çiçeklerin en geç kaybolmuşu Salon Tülü'ymüş. Bir de Japon Gülü'müz vardı. O da mı kayboluyormuş artık?

neconeco
05-06-2009, 01:02
Selamlar. Hayırlı olsun herşeyin bir başlangıcı vardır.

mum çiçeğin akrabası.)))) dükkandan .( japon gülü hala mevcut)

sumeha
23-06-2009, 17:15
Sn neconeco merhaba
Tesadüfen bu sayfada gezerken ekledığiğniz resmi gördüm.Bende u guzel çiçege sahip olmayı bir anda arzu ettim. Şimdi de yardımlarınızı bekliyorum.Eğer cevabınız olumlu olursa bana özelden ulaşır mısınız ?

neconeco
02-07-2009, 00:31
Sn neconeco merhaba
Tesadüfen bu sayfada gezerken ekledığiğniz resmi gördüm.Bende u guzel çiçege sahip olmayı bir anda arzu ettim. Şimdi de yardımlarınızı bekliyorum.Eğer cevabınız olumlu olursa bana özelden ulaşır mısınız ?

Selamlar. resimdeki çiçek asinatus mum çiçeği benzeri. ne gibi yardım edebilirim?

Dükkanda satışta eğer istanbulda bir tanıdığınız varsa uğrasın verebilirim

sumeha
02-07-2009, 12:02
sayın neconeco ozelınıze mesaj bıraktım,ilignize cok teşekkur ederim syg.

fevziye
02-07-2009, 13:29
Merhaba sn. neconeco 432 no'lu mesajınızda olan çiçekten bir dal bende de var. Bir arkadaşımdan almıştım, tutacağından bile ümidim yokken çiçek açtılar. Acaba adını biliyor musunuz? Gerçi "asinatus" demişsiniz ama net'te aradığımda birşey bulamadım.

neconeco
02-07-2009, 23:13
Selamlar. evet çiçeği aldığım sera asinatus olarak fatura etmiş zannederim doğrudur .

zira mühendisler işi bilmeleri lazım. isterseniz bir bilene soralım bölümünden mine hahıma sorun işin doğrusunu öğrenmiş oluruz.

asumandilek
03-07-2009, 01:10
Selamlar. Hayırlı olsun herşeyin bir başlangıcı vardır.

mum çiçeğin akrabası.)))) dükkandan .( japon gülü hala mevcut)

Geçenlerde bir çiçekçide rastlamıştım bu güzelliğe. Esentüs dedi adına. İnternette ararken helak olduk. Ddemek japon gülüymüş arkadaş. Bu da alacaklarım arasında ilk sırayı aldı şimdi. Çok pazarlık yaptık amcayla. Ne o indi ne ben çıktım. Şimdi gidip kuzu kuzu alayım bari. :rolleyes:

Sebahattin Sargın
03-07-2009, 01:16
432 numaralı mesajdaki bitki japon gülü değil ruj çiçeği (Aeschynanthus radicans) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3959) Asuman Hanım...

Sevgiler ;)

asumandilek
03-07-2009, 01:36
Hay Allahım.:rolleyes: O arkadaş japongülü yazınca ve ben yeni tanışınca bu çiçekle bilmediğimden atladım sanırım konuya. Başka bişey anlatmış sanırım. Teşekkürler Sebahattin bey...

fevziye
03-07-2009, 13:47
Adını biraz önce öğrendiğim çiçeğimin fotoğrafını ve dökülen çiçeklerinin resmini yüklüyorum.

fevziye
03-07-2009, 13:48
Gördüğünüz gibi minicik ama yine de çiçek açıp beni sevindirdi.

neconeco
05-07-2009, 23:37
Selamlar. tamam işte bizde öyle dedik.))))))) Biraz türkçeleştirdiysek ne olmuş yani dimi ama.)))))))))))) vallaha kabahat bende değil o isimde fatura etmişler.Eh biraz bende de olabilir. neyse doğrusunu öğrenmiş olduk. Bu arada teşekkür ederim. kime, hayırlı dileklerini sunan ASUMANDİLEK e.

sükunet
19-08-2009, 02:33
çocukluğumun çiçeğiydi şimdilerde hiç bir yerde raslayamıyorum bu güzel çiçeğe
çilli begonyadan bahsediyorum.
sanırım kaybolmaya yüz tutan çiçeklerden biride bu olsa gerek...
bakınız resim burada http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=472532&postcount=29

handanca
04-09-2009, 00:45
Merhabalar, Ağaçlar.net'e yeni üye oldum. Çocukluğumda annemin yetiştirdiği halk diliyle Arpa Zambağı denilen bir çiçek vardı, yıllardır bir yerde rastlamadım. Çok güzel kokan bir soğanlı bir çiçek. Soğanlarını bulabilsem bende yetiştireceğim. Bilen varsa yardımcı olabilirmi acaba. Şimdiden teşekkürler.

memet
04-09-2009, 20:14
Buralarda sıkça bulunur. Kayısı çiçeği olarak da biliniyor. Karşı komşuda olacaktı.

ozbey
07-09-2009, 01:38
Merhabalar, Ağaçlar.net'e yeni üye oldum. Çocukluğumda annemin yetiştirdiği halk diliyle Arpa Zambağı denilen bir çiçek vardı, yıllardır bir yerde rastlamadım. Çok güzel kokan bir soğanlı bir çiçek. Soğanlarını bulabilsem bende yetiştireceğim. Bilen varsa yardımcı olabilirmi acaba. Şimdiden teşekkürler.

bende birkaç tane minik arpa zambağı soğanı var.ama daha çok az.çoğaldığında size yollayabilirim.sizde yeniden o güzel kokuyu duyabilirsiniz.

acemifüsun
13-09-2009, 19:59
çocukluğumun çiçeğiydi şimdilerde hiç bir yerde raslayamıyorum bu güzel çiçeğe
çilli begonyadan bahsediyorum.
sanırım kaybolmaya yüz tutan çiçeklerden biride bu olsa gerek...
bakınız resim burada http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=472532&postcount=29

Bu yaz pazarda çiçekçim minik çilli begonya fidesi getirdi, ben de ne zamandır istiyordum aldım, şimdi onu adam etmeye çalışıyorum,yine getirirse arzu ederseniz size alıp yollarım;)

BenBen1967
13-09-2009, 22:44
Çilli begonya pekte kaybolan bir bitki değil nereye gitsem ondan bir saksı mutlaka görüyorum. Özellikle yaşlı teyzelerin evlerinde sıkça oluyor.

eticin
13-09-2009, 22:56
sevgili neco, acaba mum çiçeğinin akrabası olan asinatus tan bir çelik edinme şansım var mı?

arkadaşlar ayrıca mum çiçeği arayan varsa gönderebilirim.

neconeco
13-09-2009, 23:16
Selamlar. buralarda olsanız bir çelik verebilirdim fakat ankara, burdaki kargolar sanayii ağırlıklı çalışıyorlar hassas parçaları kabul etmiyorlar. Adanaya gönderecektim kabul etmediler.

eticin
14-09-2009, 09:57
peki :( eğer kargonun taşıma sisteminde değişiklik olursa beni unutmayın lütfen sevgili neco.

izzeterisen
16-09-2009, 19:51
Muğla-Ortaca'da kum zambakları koruma altına alınmış. Güzel bir haber .
http://ortaca.bel.tr/default.asp?Fid=5&id=37

neconeco
16-09-2009, 22:13
Selamlar bendeki zambak çok benziyor bende koruma altına aldım.)))))))

sükunet
18-09-2009, 07:07
Bu yaz pazarda çiçekçim minik çilli begonya fidesi getirdi, ben de ne zamandır istiyordum aldım, şimdi onu adam etmeye çalışıyorum,yine getirirse arzu ederseniz size alıp yollarım;)

çok teşekkür ederim çok mutlu oldum.
şu an bir begonyam var hatta birde minik beğonyam oldu.
düşünceniz için tekrar teşekkürler ;)

Günüm
18-09-2009, 07:40

Siz hostayı koruma altına almışsınız sevgili neconeco.:)

samarra
18-09-2009, 09:54
benim mum çiçeğim var eskilerden sadece

küçüklüğümde bahelerde aslan ağzı görürdüm manisi vardı hatta. Artık bahçelerde pek göremiyorum

neconeco
18-09-2009, 20:08
Siz hostayı koruma altına almışsınız sevgili neconeco.:)

Selamlar. şimdi vazmı geçeyim yani, yok hosta da olsa korumak istiyorum.)))))
ismini bilmiyordum yazdığınız iyi oldu.Çok teşekkür ederim .

neconeco
18-09-2009, 20:12
Selamlar. bende bazen oluyor fakat nedense rabet görmüyor.

memet
18-09-2009, 20:40
Neconeco sizdeki sümbülteber değil mi? Aslanağzı değil daha yukarıdaki.

neconeco
18-09-2009, 23:25
Selamlar. Bilmiyorumki edirneden geldi 1. sene açmadı neredeyse ot diye sökecektim bu sene açtı birde kokusu varki sorma, sanki mis zambak( Günüm ) hosta dedi gerçek adı nedir acaba?

sükunet
24-09-2009, 01:09
neco bu resimdekiler aslanağzına çok benziyor.
benim balkon saksılarımda çok var bunlardan.
eminmisin aslanağzı olmadığına?

Hülya
24-09-2009, 16:43

Merhaba
Biz İzmirde bu çiçeğin adını ağustos zambağı diye biliyoruz.Kokusu çok güzeldir.

neconeco
25-09-2009, 20:47
Selamlar. Şimdi tereddutte kaldı, hangi isim doğru acaba.?

SerDag
16-02-2010, 12:30
Bir mumçiçeği de ben edindim. Henüz çok küçük, 4-5 yaprağı var. Kardeşliğe ben de katıldım. Bu forumda çok sevdalısı olsa da küpe çiçeği benim çevremde artık pek görülmüyor, duyan ama bilmeyen çok. Bir küpeli de ben yetiştiriyorum, beyazlı-fuşyalı, isteyenler de olmaya başladı çevremde.

umıt79
16-02-2010, 19:45
Harika bir haber sevgili Serdag.
Sanırım küpe çiçeği ve mum çiçeği hepimizin olmasını istediği çiçekler sıralamasında bir numarada..Bende kendi çiçekçimde Hoya cornosa gördüm .Biraz alışveriş yapınca elli cm lik bir çelik verdi bana...Şu an suda bekliyor...

siniroluyorum
17-02-2010, 15:03
Benim de komşumdan aldığım bir mum çiçeği var sanırım tuttu(çelik olarak ekmiştim). Bir de sümbülteberin yaprakları ince değil mi? Bunun yaprakları çok geniş. Bizim komşuda vardı bundan, ama kokusu yok yaprakları ve çiçekleri çok benziyor...

emy-ibi
10-04-2010, 01:38
Bahsettiğiniz bitkiden bende 5 saksı var isterseniz gönderirim

hanbiyçe
02-07-2010, 11:01
çocukken annem çok sevdiği için kuş konmaz alırdım taşınırken komşumuza vermek zorunda kaldık şimdi hiçbir çiçekçide **** gittiğim evde yok

hanbiyçe
11-07-2010, 17:38
bende katılmaktan zevk alırım kaybolmaya yüz tutmuş çiçekleri yaşatmaya. şu anda bi mum çiçeği köklendirmeye çalışıyorum çeliğim tutar inşallah ama kukonmaz resmen yok

bıcırık
06-08-2010, 18:15
Ben de katılmak istiyorum bu ekibe...2 saksı Mum çiçeğim ve 8 kök sellukam var...Diğerlerinide edinmeye çalışacağım...listeyi bir daha yazarsanız memnun olurum sevgilerimle...

tomurcuk-toprak
15-03-2011, 22:15
selamlar...ben de bir çiçek severim...gruba yeni üye oldum... daha önceden evimde (yaklaşık on ya da onbeş yıl kadar önce) baktığım ama daha sonraları bulamadığım çiçeklerimden ararken agaçlar.net sayfasını keşfettim ve aranıza katılmaya bir haftadan sonra karar verdim ...yardımcı olursanız beni mutlu edersiniz...şimdiden teşekkürler..

tomurcuk-toprak
15-03-2011, 22:18
aradığım çiçeklerin başında '' gelin teli '' ya da sanırım halk dilinde adı ''taşkıran'' nerden bulabilirim? form sayfalarından öğrendim diğer adını...

tomurcuk-toprak
15-03-2011, 22:20
acaba bu konuyla ilgili aktif olan üye var mı?

Sevgi Durul
15-03-2011, 22:24
Sayın tomurcuk-toprak, aradığınız bitkileri, vereceğim linkte konu açarak arayabilirsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=122

tomurcuk-toprak
15-03-2011, 22:25
onbeş yıl önceki çiçeklerime yeniden kavuşabilmek için çok uğraşmam gerektiğinin farkındayım ve bu yüzden de ilk olarak bu formdaki bu gruba katılmaya karar verdim...

tomurcuk-toprak
15-03-2011, 22:26
teşekkür ederim

gultar
20-07-2011, 08:50
Kaybolmak üzere olan çiçeklerden kuşkonmaz, gelinteli, mum çiçeği,(yeni edindim raddle sayesinde kendisine teşekkür)ful'üm var.Umarım bir de selluka'm olur. Bu beşibiryerde çiçekleri hep birlikte çeşitli yerlerde yaşatalım.Ben , elimde fazla olan kuşkonmazı isteyen olursa paylaşabilirim.

neconeco
21-07-2011, 20:05
Sayın neconeco. Bu hakiki beyza zambak. Yıllardır evimizin bahçesinde dururdu. Sonradan inşaatta kayboldu. Lütfen ona sahip çıkın.

Selamlar. bu bahisi gecen bitki zambak değil Adı HOSTA saka olsun diye yazılmış bir mesaj bol bulunan bir bitki hosta diye arama yaparsanız daha kolay ulaşırsınız. Saygılarımla

Tura
22-07-2011, 07:00
Selamlar. bu bahisi gecen bitki zambak değil Adı HOSTA saka olsun diye yazılmış bir mesaj bol bulunan bir bitki hosta diye arama yaparsanız daha kolay ulaşırsınız. Saygılarımla

Bilgi için teşekkür ederim. Bu şekilde arayacağım.

mandalinleerik
22-07-2011, 07:06
Bir arkadaşım tek yaprak halinde bir mum çiçeği köklendirmiş bana verdi. 3 senedir hala tek yaprak olarak duruyor ne sürgün veriyor ne de kuruyor. Belki hareketlenir diye anneme verdim ama orada da aynen duruyor. 3 sene :)

fatma_demirel
05-09-2011, 11:11
şimdilik sadece full sahibiyim.ne güzel bir başlık açılmış. diğerlerinden de edinmeye çalışacağım herkese saygılar

mrduran
12-10-2011, 11:12
Merhabalar,

Çok güzel bir sayfa. Sitenin enginliklerinde kaybolmuşken, bu sayfaya ulaştım.

Molla Fenari kandili, taş delen, mum, ruj çiçeği...vb.
Ne güzel yerel isimler.Yurt dışından gelen çiçeklere de, bilimsel adına, çağrışım yaptırdığı nesneye, kişiye(toplumsal değerleri olan- Atatürk,Molla Fenari, Gül hatmi, Kadı,,,) uygun isimler vererek ve yüz yıl sonra belkide o ismin yerleşik isim olabileceğini düşünmek.

Şimdi aramaya devam.. ''Kaybolan Bitki isimleri ve kaybolan ağaçlarımız''..

Kolay gelsin, Saygılarımla

aburcuburs
02-11-2011, 14:26
Kaybolmaya yüz tutmuş çiçeklerden, mum,ful sahibi oldum selluka yı bekliyorum :) kuşkonmazı da bugün bir arkadaşım bana hediye edeceğini söyledi.;) şu sıralar "venüsün saçları" diğer adıyla Adiantum capillus veneris . İstanbul üniversitesi botanik bahçesinde varmış ama satış olup olmadığını henüz öğrenemedim. Bu çiçeğe nasıl kavuşabilirim. Bunu da yaygınlaştıralım.:rolleyes:

edasu
17-12-2011, 19:39
Eskiden kimin evinde yoktu ki mum çiçeği....
salonların başköşesine.. misafir odalarında hep vardı..
Annemin odayı iki kere dolanan bi çiçeği vardı.
belki benle yaşıt..

Tekrar evlerimize geri döndürelim mum çiçeklerini..
birbirimize çeliklerinden dağıtarak çoğaltalım..

"Kaybolmaya yüz tutan çiçekler" ile ayrıntılı bilgileri takip için:

Mum çiçeği (hoya carnosa) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1209)

Selluka (Vigna caracalla) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1266)

Ful (Jasminum sambac) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=24452#post24452)

Salon tülü-Tül kuşkonmaz / Asparagus plumosus (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4115)

mum çiçegim ve kuşkonmasım var bende katılayım

edasu
17-12-2011, 19:43
[QUOTE=Koyu yeşil;221033]İlk aldığım zaman 293 no.lu mesajda resmi yer alan taşdelenim epey gelişti. Saçları uzadı:) Bir sürü yavru verdi. Çok sağlıklı görünüyor.[/QUO

çok güzel ben bu çiçekten aradım ama bulamadım nereden aldınız? biz buna gelin teli diyoruz

alperfect
17-12-2011, 20:29
Kaybolmaya yüz tutmuş çiçeklerden, mum,ful sahibi oldum selluka yı bekliyorum :) kuşkonmazı da bugün bir arkadaşım bana hediye edeceğini söyledi.;) şu sıralar "venüsün saçları" diğer adıyla Adiantum capillus veneris . İstanbul üniversitesi botanik bahçesinde varmış ama satış olup olmadığını henüz öğrenemedim. Bu çiçeğe nasıl kavuşabilirim. Bunu da yaygınlaştıralım.:rolleyes:

Adını bilmediğim bir başka bitkinin daha adını öğrendim sizlerin sayesinde çocukluğuda çok görürdüm köylerimizde çok olurdu sularun çevresindeki kayaların üstünden çıkar çok güzel bir görüntüdür uzun zamandır köye (Anamurun dağ köyleri) gitmedim sanırım hala vardır

Orkun Kırcı
18-12-2011, 11:16
Salon tülünün önümüzdeki dönem tohumlarını paylaşıcam. Bu şekilde dağıtım yaparak yaygınlaştırabiliriz.

susamuru
18-12-2011, 21:01
Merhabalar.Henüz birkaç yapraktan ibaret olsa da benim de mum çiçeğim var.Sellukanın fotoğraflarına baktım gerçekten çok güzel görünüyor.Acaba İstanbul'da nerede bulabilirim? Fikri olan var mı??

Papağan
18-11-2012, 16:55
Gelin teli diye bir çiçek hatırlıyorum, çocukluğumdan. Paşa çadırı gibi ama tüylü yaprakları var. Tele benzer ince kollar uzatıyor ve tellerin ucunda minicik yeni yetmeler ... Google'da aradım ama bulamadım bir fotoğrafını. Bu çiçek de kaybolan güzellikler arasında ... Yerini bilen, gören ya da yetiştiren varsa haber versin :cool:

Sevgiler, maviler, yeşiller ;)

Merhabalar. ben de buçiçeklerin kaybolmamaları gerektiğine inananlardanım..Lisedeyken ünv. hazırlık sıralarında bir arkadaşım vermişti, güzel güzel de büyüyordu ama malum sınav hazırlığı ve sonrasında da fakülte nedeniyle ilgilenemediğim için kaybettim

Elinde olan arkadaşlarım, imkanınız varsa benimle paylaşır mısınız..???

kezba-n
24-11-2012, 18:33
Merhaba papağan. Ben de var. Paylaşırım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.Nasıl bir bakım istiyor bu güzel onu da bilmiyorum.Çok küçük büyümüyor. Niçin ?

Cumhur Tonba
24-11-2012, 18:44
Diyorum ya.. agaclar.net bir hazine. Burasıda harika bir bölüm.
Hepinize kolay gelsin. Çoğu şey paylaşıp azalırken burada aynen sevgi gibi paylaştıkca çoğalıyorlar.
Harikasınız. Sevgi ve saygılarımla.

Papağan
24-11-2012, 19:40
Merhaba papağan. Ben de var. Paylaşırım ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.Nasıl bir bakım istiyor bu güzel onu da bilmiyorum.Çok küçük büyümüyor. Niçin ?

yaprakları zaten çok büyük olmuyor, minik ve kibar bir çiçek, sürgünleri sarktıkça ve ucunda yeni çiçeklerle heybetli bir görünümü olduğunda inanılmaz güzel oluyor.Sürgünlerinin topraga değmesi yeterli çoğalması için, bildiğim kadarıylabir de menekşe gibi perde arkası güneşi seviyor, suyu seviyor, ancak fazla sulamamanı öneririm, minik minik sinekler oluyor sonra..

Bana veren arkadaşım, sürgün verdiğinde o sürgünlerden mavi boncuklar geçirirdi, sürgün ucunda yeni yavrular oluştuğunda ilk geçirdiği bocuğu aşağı salardı, boncuklu boncuklu güzelim bir çiçeği vardı..

kezba-n
24-11-2012, 21:29
Anladım papağan,en kısa sürede. Haftaiçi ben size duyururum. Acemi olunca böyle oluyor okurken özelden mesajı silmişim.

waterfull
28-09-2013, 16:49
Salon tülünün önümüzdeki dönem tohumlarını paylaşıcam. Bu şekilde dağıtım yaparak yaygınlaştırabiliriz.

Merhabalar Orkun Kırcı, ben senelerdir istiyorum bu bitkiden, ama bulamadım. Elinizde hala tohumlarından varsa alabilir miyim_?

Teşekkürler.

İlkbahar
10-10-2013, 00:54
Merhabalar bende salon tülünü çok arayanlardanım.Kaybolmaya yüz tutmuş bu bitkinin paylaşarak çoğalacağına çok inanıyorum.Lütfen elinde tohumu olan varsa gönderebilir mi?

Selamlar.

mumittopcu
19-11-2013, 20:28
Salon tülü tohumu veya çeliği olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim. Uzun zamandır arıyorum....maalesef bulamadım

tuncel06
31-03-2014, 00:17
Merhaba.
Foruma yeni katıldım. Umarım paylaşımlar devam ediyordur.

sardunaki
14-04-2014, 00:01
Sellukaya hayran kaldım .İsmini duymuştum ama kendisini ilk kez gördüm ve ilk görüşte aşk oldu :) Bir sitede buldum tohumdan çok kolay yetişeceğini ve İzmirede uyumlu oldugunu yazıyordu.Tohum alsam hayal kırıklığına uğrarmıyım,deneyen varmı tohumdan yetiştiren ?

TRAKLI
14-04-2014, 00:16
sn.sardunaki banada izmirden geldi bir ay oldu, pet bardakta çimlendirdim bir karış anca oldular, zaten İzmir'in çiçeği derler kolayca çimleniyor. Çimlendikten sonraki
bakım daha önemli henüz şaşırtmadım. İnşallah başarırım.

TRAKLI
14-04-2014, 00:20
Rahmetli memet çok emek vermiş, galiba kemeraltı çarşısında tohum bulabilrsiniz
satış sitelerinden alınan tohumların bayat olma ihtimali var. Selluka tohumunun
taze olması gerekiyor diye biliyorum..

sardunaki
07-07-2014, 23:22
Sayın traklı biraz geç gördüm yazınızı.evet haklısınız internette aslında çok uygun fiyatları ama riskli.Kemeraltına gittiğimde derneğe uğramak gerekiyor tabii halen duruyorsa.Dün çiçekçide boyu 1,5 mtlik bir selluka vardı fiyatıda 25 tl idi,2 yaşındaymış.Fide almak daha iyi sanki ne dersiniz.

TRAKLI
07-07-2014, 23:40
Sn sardunaki benim bu sene çimlendirdiğim sellukanın boyu şu anda 2 mt yi geçti
yalnız boya gidiyor kök kısmı ve dallar incecik. Eğer 2 yaşında 1.5 mt.ise kök ve dallar kalın olması lazım, öyle ise alınır selluka gibi bir çiçeğe değer. Sıkı pazarlık yapın 20 ye güzel olur.