View Full Version : mayer Limon
Murat Zaboğlu
18-05-2020, 16:45
Umarım düzelir. Teşekkür ederim.
ebubekirkara
26-05-2020, 15:47
Limon ağaçlarıniz biz En fazla eksi kaç derecyi gordu ve nasıl etkilendi. Bursada il merkezinde 2 adet limon ağacım var donarlar diye endiseleniyorum
Murat Zaboğlu
18-06-2020, 15:29
Bir ay önce yazdığım mesajda yeni aldığın limon fidanının yapraklarında sararma olduğunu bildirmiştim.Eşimin çiçeklerine çiçek açması için verdiği ev yapımı ilacı uyguladım. Birkaç gün içinde yapraklardaki sararmalar düzelir gibi oldu. Ve fidanım yeni sürgünler verdi. En önemlisi de çiçek açmaya çalışıyor. :) . Fakat bir iki gündür yaprak diplerinde beyaz renkli köpük gibi oluşumlar görüyorum. Peçeteyle temizlediğim zaman sanki sümüksü bir yapısı var. Yine eşimin tavsiyesi ile sulandırılmış Arap sabunu püskürttüm. Faydası olacak mı bilemiyorum. Bu beyaz köpüksü yapının ne olduğunu bilen varsa yardım etmenizi rica edeceğim. Temizlemeden önce fotoğraf çekmeyi akıl edemedim. Becerebilirsem çiçek fotoğrafını yüklemeye çalışacağım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
yesildost
20-06-2020, 20:22
Bende limonda 7 tane meyve var şuan büyüyor da yeni tomurcuklar çıktı yakında onlar da çiçek açacak bu gidişle. Bu zamanda tekrar çiçek açıyor mu bunlar yoksa geç mi kalmış?
Bende limonda 7 tane meyve var şuan büyüyor da yeni tomurcuklar çıktı yakında onlar da çiçek açacak bu gidişle. Bu zamanda tekrar çiçek açıyor mu bunlar yoksa geç mi kalmış?
Merhaba, benim de limonumda 15-20 adet limon var ve yeni çiçekler açtı ve meyve tutmaya başladılar.
UmutNurUras-UNU
24-06-2020, 14:35
Merhaba, Ben 2 hafta önce bir adet bodur mayer limon fidesi aldım. büyük saksısına dikim işlemini gerçekleştirdim. kullandığım toprak tamamen bahçe toprağı. biraz da solucan gübresi attım. sormak istediğim soru şu. yardımlarınızı bekliyorum.
Fidanımı sulamak hususunda çok fazla gel gitlerim var. internet araştırmalarıma göre 8-10 gün hatta 10-15 günde bir sulamamız öneriliyor. toprağı kaşık yardımıyla eşelediğim zaman şuanda toprağım kup kuru durumda. biraz da gözlemlediğim kadarıyla kullanmış olduğum bahçe toprağı 5 gün gibi bir sürede kuruyor. haftada bir sulasam yani toprak kurudukça fidanımı çürütürmüyüm? böyle kup kuru olması da bitkinin sağlığı açısından kötü değilmi?
UmutNurUras-UNU
25-06-2020, 09:38
Merhaba, Ben 2 hafta önce bir adet bodur mayer limon fidesi aldım. büyük saksısına dikim işlemini gerçekleştirdim. kullandığım toprak tamamen bahçe toprağı. biraz da solucan gübresi attım. sormak istediğim soru şu. yardımlarınızı bekliyorum.
Fidanımı sulamak hususunda çok fazla gel gitlerim var. internet araştırmalarıma göre 8-10 gün hatta 10-15 günde bir sulamamız öneriliyor. Kimi yerde de yaz aylarında gün aşırı sulayın diyor. toprağı kaşık yardımıyla eşelediğim zaman şuanda toprağım kup kuru durumda. biraz da gözlemlediğim kadarıyla kullanmış olduğum bahçe toprağı 5 gün gibi bir sürede kuruyor. haftada bir sulasam yani toprak kurudukça fidanımı çürütürmüyüm? böyle kup kuru olması da bitkinin sağlığı açısından kötü değilmi?
Benim de saksıda mayer limonum var, 3-4 günde bir toprağı kontrol ediyorum. Sadece üstü kuruduysa, alt kısım nemliyse 1 gün daha bekleyip öyle suluyorum. Toprağın geçirgenliği iyiyse çürümesinden korkmayın.
Murat Zaboğlu
29-06-2020, 19:24
10 gün önceki mesajımda limonum da beyaz köpüklü bir yapı oluştuğunu, bunun için Arap sabunu beyaz sirke ve sudan oluşan bir ilaç uyguladığımı söylemiştim. Bu ilaç iyi geldi. Aynı dertten muzdarip olanlara duyurulur. Ayrıca limonun çiçek açmaya çalışıyordu. Şu anda üzerinde 22 tane çiçek var. Henüz tomurcuk. Öğrenmek istediğim, tomurcuk aşamasındayken internetten bulduğum Demir pası ve sudan oluşan ve bitkinin demir ihtiyacını karşılayan sıvıyı kullansam tomurcuklara zararı olur mu. Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum
obabilgesi
14-07-2020, 10:27
Merhaba arkadaşlar...
Bulunduğum bölgeye uyumlu olacağı düşüncesiyle üçyaprak anacına aşılı mayer limon, Rize portakalı ve satsuma mandalinasına ihtiyacım vardı. Botanik Marketten edindiğim sözde üçyapraklı fidanlarım geldi. Herşey yolunda gibiyken çöğürden bir sürgün verdi.
Buyrun bakalım bu üçyaprak mı? Bildiğin turunçgil anacı! Kezâ mayer diye gönderilen fidan ise yediveren...
Kime güveneceğiz artık? Ve şikayetimi görselle bildirdiğimde gelen cevaba bakın, şaka gibi! Sanki karşılarında cahil 5 yaşında bir çocuk var...
Efendim durumunuzu ilgili kişiye aktardım ancak bitki sürgünlerini ve yapraklarını daha yeni vermeye başlıyor tam gelişmemiş gelişme sürecinde olabilir. Beklemeniz öneririm.
Ne yapayım şimdi? Lütfen fikir verin...
Eğer bu müesseseden aldığınız sözde üçyaprak anacına aşılı turunçgilleriniz kışı atlatamadıysa sebebi soğuklara dayanıksız turunçgil anacı olduğudur...
flora_fauna
05-12-2020, 19:37
sevgili üyeler merhaba,
öncelikle forumda yeniyim, sürç-ü lisan eylersem kusura bakmayın. Son zamanlarda botaniğe merak saldım ve limon ağacı (yediveren/mayer) satın aldım. Fidan elime henüz ulaşmadı ama 2 yaşında olduğu yazıyordu, tüplü. Şimdi öncelikli sorum alacağım bu fidanı kaç litrelik saksıya dikmem gerekli? Bir de Eskişehir'de yaşıyorum, malum karasal iklim. Fidanımı salonda yetiştirebilir miyim, kapalı mekanda? Evim iki cepheden de güneş alıyor, sadece öğlen tepedeyken almıyor, sabah arka odalar akşam da ön odalar güneş görüyor. Okuduğum bazı yerlerde meyve alabilmek için soğuklama yapmak gerektiği yazıyordu, kışın burası çok soğuk oluyor ama çift camlı kapalı balkonumuz var, minimum kaç dereceye kadar bu balkonda bu işlemi yapabilirim? Veya bu işlem zaruri mi? Son olarak da hangi dönemde, ne tür bir gübreleme yapmam gerekli? Genel kullanım (bu a101'de mixflor marka sıvı gübre) çiçekli/çiçeksiz bitki gübresi yeterli olur mu?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
merhaba,
Turunçgilleriniz için, mayer limon da dahil, gübre alacağınız zaman NPK değerlerinde N(azot) oranı yüksek, P(fosfor) oranı düşük ve K (potasyum) oranı orta değerde gübreler almaya çalışın.Ayrıca mutlaka iz element katkılı olsun. NPK oranı 5-1-3 olan bir gübre turunçgil ağaçlarınız için en doğru, en faydalı gübre olacaktır.Turunçgiller yüksek oranda azot isterler.
Piyasada Biolchim marka "Spray Dunger 312" diye bir gübre var, oranı 27-9-18.
Ayrıca Bor, Mangan ve Çinko ilavesi var içinde.
Bulabilirseniz bunu Mart başından itibaren 15 günde bir yapraktan uygulayın, çok faydası olacaktır.
merhaba,
bu spray dunger 312 ya da benzeri ne önerirsiniz? aradan geçen zamanda o bulunamıyor gibi duruyor internette ama. Growway Proway 312 buldum aslında ama bir tane küçük mayer'im olduğu için pahalı diye gerek var mı bilemedim.
bulduğum alternatifler:
GRASSO - Çim ve Fidan Gübresi 25-5-10 + ME 72,00 TL
Peters Gübre 1 kilo 30-10-10 63,00 TL
Genta Heroe 1 Kg 30-5-10 94,90 TL
Growway Proway 27-9-18 312 120,81
5-1-3 oranına yakın ve fiyatına göre mantıklı diye grasso'yu seçeceğim galiba:) yorum alabilirsem güzel olurdu
manolya100
22-04-2022, 09:22
Merhaba sipariş verdim heyecanla bekliyorum. Elimde 6 litrelik saksı ve perlit karışımlı hazır toprak var. Bahçe toprağı bulmam zor. Böyle eksem olur mu?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.