View Full Version : Oceanheart / Bahçe
oceanheart
14-12-2008, 21:30
Forumdaki bahçeleri gördükten sonra ben de kimisi bahçde kimisi serada olan bitkilerimi ve bilgilerimi sizlerle böyl bir başlık altında paylaşmayı uygun buldum.
Umarım beğenir ve de faydalanırsınız.
İlk olarak işyerinin arka kısmına kavun karpuz bahçsi ve ön girişe süs havuzu yaparak işe koyulmuştuk
Havuz ve bitkileriniz harika görünüyor. Tebrikler.
İnanın çok güzeller tebrikler.
Moredhel
14-12-2008, 23:14
Gerçekten güzel bir süs havuzu yapmışsınız. Tebrikler.
Tek kelimeyle ''mükemmel'', sizi can-ı gönülden tebrik ederim...
Sizi tebrik ederim. Ben de böyle nilüferlerle dolu bir süs havuzunu hayal edip duruyorum. Böyle bir süs havuzuna kavuşana kadar, sizi hep kıskanacağım.;)
Ne kadar güzel, ellerinize sağlık. Havuzunuz ve nilüferler çok hoş olmuş.
Başka neler var bahçenizde? Resimleri bekliyoruz....
Penelophe
15-12-2008, 07:49
Oceanheart, nilüferler harika, son resimde, sağ tarafta olan mor çiçekli bitkinin adı nedir?
oceanheart
15-12-2008, 08:13
Yorumda bulunan bütün arkadaşlara çok çok teşekkür ederim. Penelophe bahsettiğiniz bitki Turna otu (pontederia cordata)
Güler hanım aslında benim böyle bir başlık açmamdaki en önemli nedenlerden birisi sizin o muhteşem bahçenizi bizimle paylaşmanızdır, yeri gelmişken sizi tebrik ederim.
Ben resimleri belli bir kronolojiyle koymayı düşünüyordum ama havuz konusundaki düşünceleriniz beni 2007 ve 2008 yıllarında evimin bahçesindeki havuz resimlerinden bazılarını sizinle erken paylaşmaya itti.İşte onlar.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9630
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5121
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9630
Sayın oceanheart, elinize sağlık.
Ancak, süs/hobi havuzları ile ilgili özel bir başlık olmadığı için bu konudaki bilgi ve resimler çok değişik başlıklar altında yer alıyor ve bence heba oluyorlar.
oceanheart
15-12-2008, 13:06
Sayın oceanheart, elinize sağlık.
Ancak, süs/hobi havuzları ile ilgili özel bir başlık olmadığı için bu konudaki bilgi ve resimler çok değişik başlıklar altında yer alıyor ve bence heba oluyorlar.
Teşekkür ederim Tugo,
Sucul bitkiler ana başlığı altında süs havuzları bölümü var (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5121) Ayrıca sanırım şelale yapımı gibi bir başlık ta mevcut.
oceanheart
15-12-2008, 13:48
Evimizin bahçesindeki havuzdan tekrar tesisimizdeki ilk yıllarımıza dönersek havuzla beraber tesis bahcesinde diğer bazı düzenlemeler de yaptık o yıllarda.
İlk düzenlemeler
İlkbaharla beraber bizi ilk selamlayanlar lalelerimiz olmuştu
55959
Yazın çimler ve glayöller de coşmuştu
55960
Kaya bahçesinde liatris ve kedi tırnakları
55961
Muhteşem acıbaklaları da ****** ihmal etmemiştik.
55962
55963
günebakan
15-12-2008, 14:07
Oceanheart bahçeniz gerçekten çok güzel bu bahsettiğiniz tesisis Gaziemir yakınlarındamı acaba o tarafa benzettimde güle güle büyütün çiçeklerinizi:)
Teşekkürler.
Bu güzelliklerin yanında bir de karanfillerin patladığını düşünün, Allahhhh.
Ferda Ülkümen
15-12-2008, 15:38
Hepsi çok güzeller, acıbaklayı defalarca yetiştirmeye çalıştım ama beceremedim.
Maşallah harika olmuş bahçeniz. Hele o acı baklalara bayıldım.. Ellerinize sağlık Sayın Oceanheart...
Hepsi muheteşem güzellikte, elinize sağlık
Evet, acı baklaları ben de beğendim. Eee şimdi onların peşine düşmeliyiz değil mi oceanheart?
oceanheart
15-12-2008, 17:37
Tesisimiz İzmir Kemalpaşada, acı baklalar sanırım hibrit olduklarından dolayı çok dayanıklı olmuyorlar ama yılmadan hersene denemeye devam ediyorum.Emin değilim ama sanırım drenajı yüksek ve PH ı düşük toprakları seviyor Güler hanımın dediği gibi karanfiller de vardı ama resim çekmemişim sanırım.Acıbakla tohumlarını koçtaş ve benzeri marketlerde çok rahat bulabilirsiniz.Bir de delphinium tavsiye ederim ben ikisine de bayılırım.
Güler hanım size birkaç bitki tiyosu daha vereceğim sanırım onları da çok beğeneceksiniz.
Sn. Oceanheart, Nilüferleriniz, Süs Havuzunuz, Bitkileriniz çok güzel, elinize sağlık.
Acıbakla tohumlarını kışın mı ekiyorsunuz, Mart gibi mi? Bu yıl bir köşeye yoğun olarak ekmek istiyorum. Doğrudan yetişeceği yere mi ekiyorsunuz?
Sevgili oceanheart, heyecanla bekliyorum.
Ön bahçemde çimlerle amerikan sarmaşıkları arasında aşağı yukarı 2.5m kadar bir mesafe var. Bunun bir metresi yürüme yolu ve çakıllı. Arada kalan mesafeye, glayöl, yıldız kniphofia gibi yüksek bitkiler ekiyorum (bu acıbaklayı da orada kullanmayı düşünüyorum). Onların önüne biraz daha kısa, en öne de aslanağzı, vinka gibi çiçekler ekerek renklendiriyorum.
Önerileriniz beni mutlu edecektir.
Sn. Oceanheart, bitkileriniz ve havuzunuz çok güzel, elinize sağlık. Bahçemin bir köşesinde çimlenen acı baklalar vardı ama gittiler herhalde. Sizinkileri gördükten sonra yarın ilk işim bakmak olacak, gerçekten güzellermiş.
Sn. Oceanheart, bahçeniz harika olmuş, ellerinize sağlık.
Acı baklalar sanırım herkesin faforisi oldu. :)
oceanheart
16-12-2008, 16:16
Lupinusların kök yapısı kazık kök şeklindedir ve kumlu, geçirgen ve PH ı düşük topraklarda iyi gelişim gösterirler.İzmir ve civarında doğal olarak yetişen mavi renklileri bildiğim kadarıyla tek yıllık olup her sene bıraktıkları tohumlardan yetişip tekrar çiçek açmaktadırlar.
Benim yapımarketlerden tohum alarak yetiştirdiklerim gelince şu anda örtü altında ekip mart-nisan gibi bahçeye dikerseniz aynı yıl çiçek açıyorlar.Yok baharda direk bahçeye ekerseniz ancak takipeden baharda çiçekleniyorlar.
Acıbaklalar erken çiçek açıp soldukları için sonbahara doğru çiçek açan bitkilerle beraber kullanılmaları uygun olur.Daha detaylı bilgi için Sn. Murat Pilevnelinin yazısı sanırım yeterli olur.
http://bahcevan.com/gubre-yerine-bitki-lupinus-milliyet-vitrin
oceanheart
17-12-2008, 18:15
Tabi insn bitkilere düşkün olunca işin sonu gelmiyor hele bir de yeni yeni bitkiler keşfedince
Mesela yılboyunca çiçek açan muhteşem mavi keten çiçekleri
56326
56327
**** Lupinuslar gibi biraz nazlı olan delphiniumlar
56328
56329
Tabi birde mavi ve mor arası soğanlı irisleri unutmamak lazım
56330
oceanheart
17-12-2008, 18:21
Tabi iris deyince devam etmek lazım,
TABİKİ FAVORİ BENİM DEYİŞİMLE İRİS FENERİUM
56331
Sonra yine benim deyimimle iris multicolor
56332
Ağlayan gelinleri İzmirde yetiştirmek hakikatn çok zor
56334
Soğanlı bitkiler festivali
56335
oceanheart
17-12-2008, 18:25
Tabi bitki çeşidi biitmedikçe bizim keşif ve masraflar da bitmeyecekti anlaşılan
İşte buyrun ülkemizin doğal bitkisi olan ama ülkemizde değeri bilinmeyen muhteşem anemonların festivaline
oceanheart
17-12-2008, 18:32
Bunlar da doğadan tohumlarını toplayıp tohumdan yetiştirdiğim anemonlar56341
Şu anemonlu merdivenin güzelliğine ne demeli
56342
Favori bitkilerimden muhteşem cornus florida
56343
56344
Mavi herzaman güzel ya doğal bitkimiz mavi emzikotu ve laleler ve de manolya56345
nurcanaybay
17-12-2008, 18:40
Sn Oceanheart ,ben de bu yıl soğanlı çiçeklere merak sardım.Yaz boyunca açan
iris türü varmı ?
Soğanlarını nereden tedarik ediyorsunuz ?
Bilgi verirseniz memnun olurum.
oceanheart
17-12-2008, 18:44
muhteşem kokulu stellata
56346
Magnolia Veitich veya Magnolia s. etienne (hangisi olduğundan emin değilim)
uçuk pembe yaprak döken manolya diyebilirsiniz
56347
Bahardalı ve çuha çiçekleri
56348
Leptospermum scoparium
56349
Felicia
56350
günebakan
17-12-2008, 21:07
Sayın Oceanheart bu muhteşem güzellikteki delphiniumlar İzmirde nerden bulabilirim bir fikriniz varmı acaba:)
Çok güzeller, baktıkça bakası geliyor insanın. Daha neler var?
Büyüleyici bir tur attım bahçenizde rüyadamıyım ne?
Şu bizim ülkemizde kıymetini bilmediklerimiz diye yazmışsınız biraz daha tanıtırmısınız. Neyin kıymetini bidikki diyesi geliyor insanın. İnanin ilk defa görenimiz çoktur benim gibi.
Ellerinize yüreğinize sağlık.
Selamlar.
günebakan
17-12-2008, 22:46
Galiba ben bir ara yolumu bu bahçeye düşüreceğim böyle olmayacak:) elinize sağlık muhteşem bir bahçe
Bu bahçe bir ağaçlar.net toplantısını hakediyor.:) Tebrikler.
denizakvaryumu
17-12-2008, 23:52
Bahçe saklı bir cennet köşesi...
Bildiğimiz klasikleşmiş tarzın ve bildik çiçeklerin dışında ...Yeni bir yer keşfeder gibi.
Sizi tebrik ederim, bahçeniz etkileyici.
Umarım bir yerlerde tıbbi bitkiler de vardır, bu bahçeden;
bee balm, Salvia sclarea, Tanacetum parthenium, ferula elaeochytris, allium ursinum gibi tıbbi bitkilerin de çıkması beni şaşırtmaz.
Sevgili arkadaşlar, sizler benim lâfımı yabana atmayınız.
Ben size demedim mi ''gizli kalkmış daha ne güzellikler vardır, yeter ki arkadaşlar eteklerindekini döküp paylaşsınlar'' diye.
Bakın, ne büyük güzellikler görüyoruz, gördükçe sorup, öğreniyoruz.
Lütfen, dostlar bizleri bunlardan mahrum etmeyin.
Ellerinize sağlık, sevgili oceanheart, Ferda Ülkümen, adalet yağcı, Nurbahar, Limon, Çekirdek ve diğer arkadaşlar.....
Koyu yeşil
18-12-2008, 10:36
Gerçekten de çok güzel hepsi, havuzunuza ve nilüferlere de bayıldım. Ellerinize sağlık.
Ne kadar güzel çiçekleriniz varmış! Hangisine bakacağımızı şaşırdık.
Yalnız biraz hızlı geçip bitkilerin bazılarını atlıyorsunuz. :rolleyes:
Örneğin 30 numaralı mesajda ve diğer bitkiler dediğiniz grupta 2. fotoğraftaki bordonun adı nedir?
oceanheart
18-12-2008, 12:15
Güzel düşünceleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Aslında Türkiyemizin güzellikleri saymakla bitmez ****** Cemal beyin söylediği gibi biz onların değerlerini bilmiyoruz.Ben peyzajcılarda ülkemizin dörtbiryanında bulunan dağ çileği (arbutus unedo) bulamadığım için doğadan koparıp bahçemize dikmek zorunda kalmıştım beş yıl önce şimdi bakıyorum bazı peyzajcılarda satılıyor , ama nasıl biliyormusunuz yurtdışında görüp ithal etmişler o şekilde.Tabi artık kendisi yetiştirenleri de gördüm.
Açıkçası benim en çok sevdiğim bitkilerin başında gelir dağ çileği düşünsenize geçen sene vermiş olduğu meyveler tam bu sene çiçek açtığı dönemde olgunlaşır, yani ne kadar özel bir bitki, yaprak dökmez, gövde rengi ve formu harika, susuzluğa bile dayanır.
Neyse Türkiyemizin doğal çiçeklerini daha çok tanımak isteyenlere tavsiyem Erdoğan TEKİN'in Türkiye iş Bankası yayınlarından çıkmış olan Türkiye'nin En Güzel Yabani Çiçekleri kitabını edinmeleri yönünde olacak.
Aşağıda yine bahçemden birkaç doğal bitki örneği.
Dağ Çileği-Arbutus unedo
56434
Lysimachia punctata-Altınkamışı
56435
mavi emzikotu
56436
Solanum dulcamara
56437
günebakan
18-12-2008, 12:20
Bu bahçeyi gidip görmek şart oldu özeliklede delphiniumları mavi çiçeklerin güzelliğine doyum olmuyor :)
oceanheart
18-12-2008, 12:46
Bitkilerimiz tek tek bakıldığında güzel görünse de bahçemizde gereği gibi düzenli bir dikim yapamadık.Ayrıca işletme bahçsine bitkileri dikerken aynı zamanda hep müstakil ev hayalleriyle yaşadığımızdan bir kısım bitkiyi evimizin bahçesi için birkaç yıl saksıda saklamak zorunda kaldım.Allah'a şükür şimdi evimiz oldu v bir kısmını bahçeye diktim ama bahç yetrsiz olduğu için bazıları hala saksılarda kaldı.
Aslında söylemek istediğim resimlere bakarak çok muhteşem bahç beklememek gerektiği.İnşallah ileride o da olacak.
Sorulara cevap vermek gerekirse
-İsteyen üyelere bahçemizi gezdirmekten ****** mutlu olurum-ağaçlar.net toplantısı da olabilir ama bunun için sanırım çiçeklerin yoğun olarak çiçeklendiği nisan-mayıs dönemi en uygun olabilir.
-Özellikle kayabahçesinde kekik türleri ağırlıkta olmak üzere herbal bitkiler mevcut
-Delphinium tohumlarını zaman zaman Koçtaşlara getiriyorlar oradan bulmak mümkün ama tek yıllık olan ince yapraklı hazeranlar ile karıştırmamak gerekiyor.Yaprak formuna dikkat.
Ben Çok düzenli bahçe düzenlemelerindense ingiliz stili olan doğal görünümlü bahçelri tercih ediyorum o yüzden bitkiler birbirine girmiş gibi görünmekle beraber bu tip bahçeler dört mevsim çok güzel görüntüler vermektedirler.
İşte Evimizin bahçesine ait birkaç fotoğraf
oceanheart
18-12-2008, 12:50
sn Günbakan çok memnun olurum ziyaretinizden ama dediğim gibi bu resimler hep baharda çekilmiş resimler.Şu anda bahçe çay içmeye çok müsait değil.Oysa sümbül kokuları içerisinde nilüferleri seyrederek ****** çay içmenn keyfine doyum olmaz.
musician
18-12-2008, 12:56
Sayın Oceanheart,
Herşeyden önce bahçenizin resimlerini bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Açıkçası Istanbul'da yeşile rastlama şansımız pek olmuyor ve böyle resimlerle bir nebzede olsa rahatlama imkanı buluyoruz. Mütevazilik yapsanızda bahçeniz gerçekten çok güzel görünüyor, belli ki çok emek vermişsiniz ve vermeye devam edeceksiniz. Size kolaylıklar diliyorum.
Ben de bu yoğun bitki örtüsüne bayılıyorum. Manikürlü tırnak gibi değil.
Ellerinize sağlık.
Bitkilerimiz tek tek bakıldığında güzel görünse de bahçemizde gereği gibi düzenli bir dikim yapamadık...Aslında söylemek istediğim resimlere bakarak çok muhteşem bahçe beklememek gerektiği...
İşte Evimizin bahçesine ait birkaç fotoğraf
Yazılanlar ile fotoğraflar arasında bir uyumsuzluk var, bahçe fotoğrafları mı yanlış kondu acaba? :rolleyes:
Fırsat buldukça bakacağımız bahçe fotoğrafları için teşekkürler...
günebakan
18-12-2008, 17:35
Teşekkür ederim sayın Oceanheart buzlu gül gerçekten buzlu bir görüntüyemi sahip çok güzel gözüküyor şekereden yapılmış gibi:)
oceanheart
18-12-2008, 18:03
Sn. Sabah,
Fotoğraflarda bir yanlışlık yok ta bahçe küçük olduğu için herşeyi dikmeye imkanım olmadı yani benim içime tam sinmedi anlayacağınız.Hani şöyle 3-4 dönüm bir yer olsaydı en azından mesela kestane ağaçlı yol ve altında orman gülleri ve açelyalar olan düzenlemeler yapabilseydim işte o zaman çok daha seyre değer olurdu, ****** buna da çok şükür.
nurcanaybay
18-12-2008, 18:27
Sn. Oceanheart benim sizden bir ricam olacak ,daha öncede belirttiğim gibi soğanlı
bitkilere merak sardım.Bütün soğanlı çiçeklerimi aynı yere toplayıp,kademeli olarak dikmek istiyorum (elimdekiler ve alacak olduklarım).Dikeceklerim mümkünse 12 ay boyunca
sırayla açsınlar ,fakat hangisi hangi ay açıyor ,ne kadar çiçekli kalıyor bilmiyorum.
Zamanınız olursa böyle bir liste yapabilirmisiniz ,özellikle önereceğiniz soğanlılarıda
belirtirseniz çok memnun olurum.
Teşekkür ederim.
denizakvaryumu
18-12-2008, 18:59
Buzlu gül havanın soğuğundan mı o hale geldi?
Sn. Oceanheart, bu güzellikleri ilgi ile takip ediyorum :)
nurcanaybay
18-12-2008, 21:23
[QUOTE=nurcanaybay;332146]Sn. Oceanheart benim sizden bir ricam olacak ,
Sn.oceanheart sizden rica ettiğim bilgiler sitede mevcutmuş.Yinede teşekkür ederim.
Rüya gibi.. Ellerinize sağlık.. Şimdilik iki tur attım bahçenizde. Bitkilerin çoğunu ilk defa gördüm. Teşekkürler paylaştığınız için.
oceanheart
19-12-2008, 07:42
Görüş bildiren herkese çok teşekkür ederim.
Sn. Nurcanaybay ben siteye girdiğimde siz zaten sorunuzun cevabını bulmuşsunuz benim tek tavsiyem özellikle dinlenme döneminde suyu seven ve sevmeyen soğanlı bitkilerin ayrı ayrı dikilmesi çok uygun olur.Dinlenme döneminde suyu sevmeyen soğanlı bitkilerin yazın yaprak açarak gölge yapan bir ağacın altına dikilmesi daha uygun olur.Tabi bazı yumrulu bitkiler yazın gölge olmasa da sorun yaşamıyorlar ama belli bir sıcaklıktan sonra suya tahammülleri yok, mesela anemonlar yazın sulanırsa çürürler.
nurcanaybay
19-12-2008, 07:49
Günaydın, bu durumda belki tek bir cins kullanmak daha mantıklı olacak .Bütün yaz açan
süsenler hakkında bilginiz varmı ?
*
oceanheart
19-12-2008, 08:24
Günaydın Nurcanaybay
Bütün yaz boyu çiçek açan süsenleri bilmiyorum açıkçası ama bazı bitkiler mesela İstanbulda bütün yaz boyu çiçek açsalar bil sıcaklık ortalaması daha yüksek olan İzmirde bunu başaramazlar belki öyle birşey de olabilir.
Sn. Sabah,
30nolu mesajdakibitkilerin hepsinin isimlerini yazdım bordo bitkinin (Leptospermum scoparium) tohumlarını sn. Karınca 70 birara satıyordu şu anda elinde var mı bilmiyorum.
Sn. Denizakvaryumu
Buzlu gül geçen sene ani düşen soğuklar sebebiyle havuzun yanındaki nemin yüksek olmasının da etkisiyle oluşan kırağının bir oyunu sadece.
Güler hanım,
Sanırım sizin yeriniz uygun ikliminin de müsait olduğunu düşünüyorum o nedenle size Kestane ağaçları ve altında orman gülü, ormangüllerinin yarattığı kuytuda soğuktan korunan açelyalı düzenlemeyi tavsiye ederim.(şu anda resmini bulamadım bulabilirsem göndereceğim)
Sevgili ocenheart, bahçenizde dolaşmak bir zevk.
Bana kestane ağaçları gölgesinde ormangülü ve açelya tavsiye etmişsiniz, teşekkürler.
Bahçemde birtane kestane ağacı var, 13 senede boyu ancak 1,5 m oldu. İki senedir de meyve veriyor ama tam biz niyetleniyoruz, meyvesini atıyor.
Onların büyüyüp de gölgelerinde orman gülü ve açelya yetiştiklerini görmek için daha çoookkk ömür lâzım.
Birgi'de kestane ağaçları hakkında kaldığımız oteldeki arkadaştan epeyce bilgi aldık ama dedim ya ömür lâzım.
Belli olmaz bakarsınız biz ağaçları dikeriz de, gölgesinden çocuklarımız, torunlarımız faydalanır. O da güzel bir şey değil mi?
oceanheart
19-12-2008, 17:31
Sn. Güler hanım, ben bahçeniz Manyasta olduğundan dolayı yazları aşırı sıcak olmayacağını düşündüğüm için kestane yetişebileceğini sandım ama anladığım kadarıyla yanılmışım.Ben çok sitememe rağmen Kemalpaşa da bazı bitkilri çok zor yetiştiriyorum zira burası nispeten karasal iklime kayıyor ve kışın yılda en az 20 gün don yapıyor bu da bahçe açelyalarının bile ölmesi demek o yüzden çok sevdiğim açelyaları ve bazı Karadeniz bitkilerini serada özel gölgelendirme ve nemlendirme tertibatıyla yetiiştiriyorum.
Açelyalar
56674
Uzun süre çiçekte kalmamasına rağmen en çok sevdiğim Karadeniz bitkilerinden birisi Omphalodes Capadoccia
5667556676
Muz, kaktüs, japon gülü ve yılboyu çiçek açan mor çalı (muhteşem bir çalı olup yılboyu çiçek açar, soğuklara karşı oldukça duyarlı)-adını araştırmadım
56677
nurcanaybay
19-12-2008, 18:38
Mor çalıyı solanuma benzettim.
oceanheart
22-12-2008, 11:24
Sanırım fazlaca bilinmyen ama çok kullanışlı ve güzel bitkilerden birisi de bergamot-monarda didyma marshall.Brn bu bitkiyi Kardelen peyzajdan almıştım beyaz, mor, kırmızı,pembe tonlarda.Bitki nane gibi yayılıcı muhteşem çiçekleri ve hafif ama hoş kokusu olan bir bitki.Bendeki bitki ansiklopedisinde herbal bitkiler kısmında geçiyor ve özellikle yenebilen çiçekleri salataları süslemeye çok yakışıyor.Yaprakları da gerek salatalara taze olarak gerekse bazı yemek veya çaylara da taze **** kurutyulmuş olarak eklenebiliyor.
bu resimler internetten
56886
56889
bunlarda bahçemizden
56888
56887
denizakvaryumu
22-12-2008, 11:30
Hımmm işte Türkiye'de bilinmeyen tıbbi bir bitki
http://images.google.com.tr/images?um=1&hl=tr&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=bee+balm&spell=1
Bee balm diye bilinir.
Arıların,kelebeklerin ve insanların çok sevdiği bir bitki.
Sağolsun müge bana tohumlarını göndermişti Türkiye'de kimsede yoktur ilk ben yetiştiririm diye düşünürken sizden muhteşem resimler geldi.
Bahçeniz tıbbi bitkiler yönünden de şaşırtmaya devam ediyor.Tebrikler
oceanheart
22-12-2008, 13:39
Çok teşekkür ederim denizakvaryumu sayenizde ismini de tam olarak öğrenmiiş oldum.
Bahçeniz rüya gibi. Hep neden mavi çiçeklere pek yer verilmez diye düşünürdüm. Havuzunuz, içindeki nilüferleriniz ve tüm bahçeniz gerçekten çok güzel ama ben en çok mavi delphinium, yine mavi Solanum dulcamara ile beyaz stellataya hayran kaldım.
Ellerinize sağlık.
Sebahattin Sargın
22-12-2008, 17:27
Enfes bir bahçe, gerçekten tebrik ederim Sevgili Oceanheart. Sevgili Zenfreenin de dediği gibi bir agaclar.net toplantısını hakediyor bu bahçe ;)
Çiçekleriniz hep daim olsun sevdiklerinizle beraber bahçenizin tadını çıkarmanız dileği ile...
Sevgiler ;)
Orkun Kırcı
22-12-2008, 18:38
Rüya gibi gerçekten. Bir tek bizim zeytinlikteki o bitkilerden yok :dilli: bir de sardunyalar...Yaa aslında bu güzel bahçeye sardunyalarda iyi giderdi haa. Neyse tebrik ediyorum sizi.
denizakvaryumu
22-12-2008, 18:54
... Hep neden mavi çiçeklere pek yer verilmez diye düşünürdüm... ben en çok mavi delphinium, yine mavi Solanum dulcamara ile beyaz stellataya hayran kaldım.
Ellerinize sağlık.
Mavi mi dediniz, üstelik yenen üzümleride mi olsun :)
http://picasaweb.google.com/thenickels/62007#5077283609297580738
Crow berry...
. Hep neden mavi çiçeklere pek yer verilmez diye düşünürdüme .
Olur mu öyle şey sevgili nevsune?
Bahçelerimizde mavi yasemin var, mavi agapanthuslar var, lobelyalar var....
:DCanım arkadaşım, sizlerin de mavi çiçeklerine bayılıyorum. Benim gözümde hepiniz birer güzellik sihirbazısınız.
Genelde bahçelerde kırmızı, sarı, pembe, turuncu gibi daha çarpıcı renkler kullanılır. Şuna katılıyorum ki toprağın kahverengi ve çimenin yeşili ile bu renklerim uyumu ve göze görünümü daha bir hoş oluyor. Yine de beyaz, siyah ve mavi benim en sevdiğim renkler olduğu için herhalde gözüme ilk çarpanlar onlar oluyor. Sanırım Occeanheart maviye biraz fazla ilgi duymuş, benim de mavi aşkım canlanıverdi.
oceanheart
23-12-2008, 17:00
Aşırı yoğunluktan msajlarınızı ancak görebildim.Sn. Denizakvaryumu, Sn.
Nevsune, Sn. Sebahattin Sargın, Sn. Orkunkırcı, Sn. Güler hepinize çok çok teşekkür ederim.Beğenileriniz beni daha çok motive ediyor.
Evet doğrusu maviye karşı düşkünlüğüm biraz fazladır birde böyle hormonla aşırı çiçek yoğunluğu yaratılan durumları sevmem.Yanibitkinin yaprak ve çiçek yoğunluğu dengeli olmalı benim görüşüm.Meyve bahçenizin içine dahi mavi keten tohumu serpiştirirseniz çok güzel mavi çiçekli bir meyve bahçeniz olur ve yıllarca devam eder.
Orkun bey artık sizin sayenizde zeytinbahçenizdeki çiçekten de olacak inşallah.
Mavi echia fastuosumun da hakkını vermek lazım.
oceanheart
23-12-2008, 17:07
Sardunyaları ben de çok severim Orkunbey ama bizim bahçede sardunyalar kışın donuyor ben de sürekli yerlerinideğiştirmekle uğraşamadığım için yılın tamamını serada geçiriyorlar.
Echia fastuosum
56986
Bakakaldım. Hepsi birbirinden güzel. En çok sonuncu fotoğraftaki çiçek hoşuma gitti.
Maşallah.Tebrik ederim.Emeğinizin karşılığını almışsınız.Su bahçesi çok güzel olmuş.Ve muhteşem kokulu stellataya bayıldım.Çok güzel bitkileriniz var.
Gül Batur
25-12-2008, 19:02
Oooo siz daha görseniz neler neler var. Biz bunları ve daha fazlasını yerinde gördük. Ben orkidelerim için yardım istediğim zaman sağolsun sevgili Oceanheart bizi seralarını ve orkidelerini yerinde görmemiz için davet etmişti.
Ben, kızım ve fatmadündar olmak üzere fabrikaya gittik.Tesisin dış kapısından itibaren bizi önce nilüfer havuzları karşıladı. Bahçenin her yerinde çok güzel çiçekler, ağaçlar vardı. Daha sonra da seralarını gezdirdi. Her gördüğümüze hayran kalmaktan ne için geldiğimizi bile unuttuk :)
Sevgili Oceanheart seralarınızdan resimler eklemeye devam edin lütfen. Orkidelerinizi de gösterin, ağaçlarınızı... hepsi görülmeye değer çünkü.
Tüm bu güzellikler için sizi tebrik ederim.
çekirdek
26-12-2008, 22:17
Bu başlığı nasıl da geç farketmişim..
Canım sıkılırken, bizim peyzaj sayfalarına bakayım da kendime geleyim derken gördüm. Vallahi gözlerim faltaşı gibi açıldı. Ellerinize, güzel gönlünüze sağlık Oceanheart.
Hele de evinizin bahçesi harika olmuş. Mutluluk peşinizi bırakmasın..
oceanheart
30-12-2008, 16:00
Çok teşekkür ederim sn. çekirdek.
Bugünlerde seyahatler nedeniyle siteye pek giremiyorum umarım en yakın zamanda tekrar daha fazla zaman ayırabilirim.
fatmadundar
17-01-2009, 12:23
Sayın Oceanheart, ben nasıl görmemişim bu sayfayı. Biz fabrikanın bahçesini ve seralarınızı gördük, hayran kaldık ama evinizin bahçesi de harikaymış. Bahçenin ilk hali de güzelmiş. Şimdiki hali zaten bir botanik bahçesi.
Bizim geldiğimizde açmayan daha pek çok güzel çiçeğiniz varmış. Her mevsim görmek lazım sizin seralarınızı.
Verdiğiniz sıklamen çok güzel, tos pembe çiçek açtı. teşekkür ederim.
Sayın Oceanheart gerçekten çok güzel çiçekleriniz var. Bende mavi çiçekleri çok severim. Helede böyle hani mor mavi değilde tam mavi olan çiçeklere bayılırım .Sizde maviye düşkünsünüz anladığım kadarı ile. Gerçekten verdiğiniz emekler için tebrik ederim. Sonuçta sadece çiçeği ekmek yetmiyor.Resimlerinizin devamını bekliyoruz.
oceanheart
21-01-2009, 13:23
Çok teşekkür ederim Sn. Fatma Dündar ve Evrim,
Bu sene umarım Evrimden aldığım sarı ters laller sayesinde bahçem çok daha güzel olacak onları dut gölgesine ektim ilkbaharda açıp yazın da dutun gölgesinde serinlesinler diye
Kusura bakmayın resim çok ama boyut ayarlaması yapıp göndermey çok zamanım olmuyor
Fatma hanım siklameniniz çok sevindim, umutmayın onlar tohumdan çok doğal ve dayanıklı yani hiç vitamin falan bilmezler.
Sevgili Oceanheart benim gönderdiğim bitkiler ne durumda:)
oceanheart
27-01-2009, 16:27
Sevgili Nihal,
Tohumları henüz ekemedim ama çeliklerin sanırım hepsi tuttu, tabi mor kağıt çiçeğini baharda görebileceğim,
Ya size gönderdiklerim ne alemdeler?
Benimkiler de sizinkilerle aynı durumdalar.Baharın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum yeni tohumlarımı ekmek için.
denizakvaryumu
09-02-2009, 23:02
Sn.oceanheart
Leptospermum scoparium u tohumdan mı büyüttünüz?
Bu bitki çok şifalı ve balı Dünyanın her tarafında aranan tıbbi bir bal, umarım bahçenizde çok daha fazla yer kaplar ...
Sayın Oceanheart
Bahçeniz çok güzel.Echia fastuosum hakkında birşey öğrenmek istiyorum.Ben tohumdan yetiştirdim.Yaklaşık 20 cm boyunda,yaza çiçeklenir mi? (şu an saksıda baharda bahçeye ekeceğim)sanki biraz geç büyüyor gibi geldi bana. Sizin ki çok güzel görünüyor ,bana da bir destek lütfen ::)) şu çiçeği görmeyi çok istiyorum şimdiden teşekkür ederim.
Ben nasıl görmedim daha önce bu sayfaları. Nasıl kaçırdım bu güzellikleri. Sayın oceanheart harika, harika, harika. Çiçekleriniz, bahçeniz gerçekten çok güzeller. Gerçekten çok sık rastlanmayan çiçekleriniz var. Hepsi çok güzel görünüyorlar.
oceanheart
07-04-2009, 13:23
Sn.oceanheart
Leptospermum scoparium u tohumdan mı büyüttünüz?
Bu bitki çok şifalı ve balı Dünyanın her tarafında aranan tıbbi bir bal, umarım bahçenizde çok daha fazla yer kaplar ...
Kusura bakmayın çok geç oldu ama yine de cevaplamak istedim.Bu bitkiyi parayla satınalmıştım ama maalesef yaşatamadım, süzek toprak istiyor.Şu anda tohumdan çimlendirdiğim 4 adet kadar mevcut ama gelişimleri çok iç açıcı değil
oceanheart
07-04-2009, 13:28
Sayın Oceanheart
Bahçeniz çok güzel.Echia fastuosum hakkında birşey öğrenmek istiyorum.Ben tohumdan yetiştirdim.Yaklaşık 20 cm boyunda,yaza çiçeklenir mi? (şu an saksıda baharda bahçeye ekeceğim)sanki biraz geç büyüyor gibi geldi bana. Sizin ki çok güzel görünüyor ,bana da bir destek lütfen ::)) şu çiçeği görmeyi çok istiyorum şimdiden teşekkür ederim.
Baharla beraber çiçeklenmeye başlıyor Nisan-Mayıs ayları, iyi ışık alırsa çiçeği daha güzel oluyor, süzek toprak seviyor.Ben hep çelikten ürettim ve çelikten bu kadar kolay üretilebilen başka bir bitki daha görmedim dersem yeridir.Begonvillerin hayatta kalabildiği dış ortamlarda (hatta az daha düşük sıcaklıkta bile) bu bitki de çok rahat soğuklardan etkilenmeden yaşayabilir.Yalnız kökleri özellikle sıcakken sulanırsa çok kolay kök çürümesi problemiyle karşılaşılabilir.
oceanheart
07-04-2009, 13:30
Ben nasıl görmedim daha önce bu sayfaları. Nasıl kaçırdım bu güzellikleri. Sayın oceanheart harika, harika, harika. Çiçekleriniz, bahçeniz gerçekten çok güzeller. Gerçekten çok sık rastlanmayan çiçekleriniz var. Hepsi çok güzel görünüyorlar.
Çok teşekkür ederim ama bu sıralar maalesef fazla ilgi gösteremiyorum bahçe v sralarıma, umarım bana küsmezler.
fikreteren
07-04-2009, 17:18
Havuz ve çiceklerin çok güzel.Güle güle sefasını sür.
Sayın oceanheart
Her şey muhteşem, gençler gibi konuşursam kal geldi yanii.:D Benim Bağyurdunda ( Ankara asfaltı üzerinde sayılır ) 3 dönüm bir şeftali tarlam var
agaclar nete üye olduktan sonra esas meyve ağaçları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunayım derken, şimdi bahce ve bitki delisi oldum. Bu hastalıkda ilk güler hanımdan bulaştı. İlk onun bahcesini gördüm eski halini ve yeni halini, neden olmasın demeye başladım, hatta ondan yardım talebinde bulundum, sağolsun o da kabul etti, elimden geleni seve seve dedi. çok memnun oldum. Yüzsüzlük gibi düşünmezseniz tarlayı bahce yapmamda sizlerinde manevi desteğni bekliyorum.:o Elinizde paylaşabileceğiniz birşeyler olursa haberdar ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
Bahçe değil arboretum sanki.Kutlarım sizi Sayın Oceanheart .Emeğinizin karşılığını almışsınız.Darısı başıma:)
oceanheart
29-04-2009, 02:51
Dicentra-pembe
75320
Dicentra-Beyaz
75321
Lale ve İrisler
75322
Fritillaria Persica
75319
oceanheart
29-04-2009, 02:56
Sayın oceanheart
Her şey muhteşem, gençler gibi konuşursam kal geldi yanii.:D Benim Bağyurdunda ( Ankara asfaltı üzerinde sayılır ) 3 dönüm bir şeftali tarlam var
agaclar nete üye olduktan sonra esas meyve ağaçları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunayım derken, şimdi bahce ve bitki delisi oldum. Bu hastalıkda ilk güler hanımdan bulaştı. İlk onun bahcesini gördüm eski halini ve yeni halini, neden olmasın demeye başladım, hatta ondan yardım talebinde bulundum, sağolsun o da kabul etti, elimden geleni seve seve dedi. çok memnun oldum. Yüzsüzlük gibi düşünmezseniz tarlayı bahce yapmamda sizlerinde manevi desteğni bekliyorum.:o Elinizde paylaşabileceğiniz birşeyler olursa haberdar ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
Elbette yardımcı olmak isterim, özellikle tohum olarak paylaşabileceğim birçok tohum mevcut.Umarım istediğiniz gibi bir bahçeye çevirebilirsiniz tarlanızı.
Çok teşekkür ederim Sayın oceanheart
Paylaşabileceğiniz tohumlardan zamanınız olduğunda ayarlarsanız sevinirim. Siz paylaşabileceğinizde haber verirseniz ben özelden mesajla adresimi bırakırım, **** siz söyleyin, ben fabrikadan geleyim alayım, hangisini sizce uygunsa öyle yapalım. Hoşçakalın.
Büyük bir hayranlık ve gıpta ile resimleri takip ettim.
Çok çok güzel....
Ancak bir şeyi anlayamadım, tesis dediğiniz yer neresi? Sizin bir seranız mı var? Eğer öyleyse sizinle tanıştırmak isteyeceğim dostlarım var ve eminim onlar da sizinle tanışmaktan çok büyük mutluluk duyacaklar
Hepsi birbirinden güzel Oceanheart.
Pembe Dicentra ların arkasındaki Mor çiçekli bitkiler nedir?
Koyu yeşil
30-04-2009, 10:34
Dicentralar ne kadar güzel açmış. Elinize sağlık.
Merhaba
Süs havuzlarınıza bayıldım. Çok ama çok güzel olmuşlar.Dicentralar da öyle . Kutlarım.
oceanheart
30-04-2009, 16:16
Öncelikle yorum yazan herkese çok çok teşekkür ederim, beni motive ediyorsunuz.
Sorulara gelince kısaca izah edeyim.
Buraya koyduğum resimlerin çoğunluğu evimizin bahçesine ait ama işyerimizin arka tarafında benim hobi amaçlı kurmuş olupta çığırından çıkmış olan seralarımız var.Haliyle soğuktan etkilenebilecek bitkilerin hepsi seralarda ve uygun zaman olduğu müddetçe ****** ziyaret etmek isteyenlere kapımız açık ve mutlu olurum.
Dicentraların arkasındaki mor çiçek İstanbul Beykoz civarında doğal olarak ta yetişen yayılıcı bir tür ama maalesef adını bilmiyorum.Açık alanları kapamakta çok iyi sonuç veren bir bitki.
Sayın oceanheart;
Bahçenizin hayranı ve takipçisiyim. Fotoğraflarla bizleri de şenlendirdiğiniz için teşekkür ederim.Echia fastuosum'unuz harika; nasıl çimlendirdiniz? Başarısız iki denemem oldu; sizin
görüşlerinizi almak isterim. Eğer tohum yaparsa, rica edebilir miyim? Bizim topraklarımızda büyümüş bir anaçtan üretim yapmak daha şanslı sonuçlar verir umarım..Sağlık ve sevgiyle
kalınız.
Sayın oceanheart
Ziyaretinize gelmek istesek nereye geleceğiz, Kemalpaşada olduğunu sizden öğrendik, Kemalpaşanın neresinde acaba birde iş yerinin adı nedir? mahsuru yoksa tabii. Hoşçakalın.
Hepsi birbirinden güzel Oceanheart.
Pembe Dicentra ların arkasındaki Mor çiçekli bitkiler nedir?
Sığırdili olabilir mi?
nurcanaybay
01-05-2009, 09:46
Burda ki serada bu çiçeği görmüştüm ,hatta almak üzereyken crocosmia yı görüp vazgeçmiştim.Gölge alanlar da kullanıldığını biliyorum.İsmini öğrendiğim de sizlere yazarım.
oceanheart
12-05-2009, 00:23
77862
Suda gelin çiçeği
77863
Klematis
77864
Ters laleler
77866
Aranjman
oceanheart
12-05-2009, 00:28
77867
Haseki-Sarı lavanta ve diğer bitkilerden oluşan başka bir aranjman
77868
Fındık-Açelya ve Ephorbiadan oluşan Karadenizden bir köşe
77869
Maalsef ismini bilmediğim çok güzel iki çiçeğim
nurcanaybay
12-05-2009, 09:44
Hepsi çok güzel , suda ki calla ya şaşırdım.Suyu sevdiğini biliyorum ama sürekli suyun içinde çürümemesi çok hoş.Son fotoğrafta ki ( sanırım soğanlı bir çiçek ) çiçeği yakından
çekebilirmisiniz , mori olanını .
Vildan Sönmez
12-05-2009, 10:45
Sn Oceanheart bahçeniz rengarenk çiçekleriyle muhteşem.
Nurcan hanım'ın bahsettiği çiçek ben de de var ve adını bilmiyorum. Henüz açmadı.Çiçeklerinin fotoğrafını yüklemenizi ben de rica ediyorum.
fikreteren
12-05-2009, 11:22
Merhaba Sayın Oceantheat.Çicekler harika.Birtüriü arzu edipte yapamadığım Diecentralar harika saksıdalarmı yoksa bahçeyemi diktiniz.Ben iki sene üzerine yok ettim.fritllaria percia sizde açmış burada havalar soğuk olduğu için henüz küçük tomucukları var.Dicentranını arkasındaik bitki MAYASILOTU (AJUGA REPTANS)ballıbabagillerden15,20 cm kadar yükselir ve çevresine 90 cm kadar yayılır.gölgeyi sever.sayın Ferihanın aldığı reyhan değil. Alttaki pembeli bitkiyi tam seçemedim.boyu bodur değil zannedersem 1 mt buluyor eğer benim tahmin ettiğim bitki ise ..Ellerinize sağlık.çok güzeller.
Arzu Kırlangıç
12-05-2009, 14:57
77867
Haseki-Sarı lavanta ve diğer bitkilerden oluşan başka bir aranjman
77868
Fındık-Açelya ve Ephorbiadan oluşan Karadenizden bir köşe
77869
Maalsef ismini bilmediğim çok güzel iki çiçeğim
Bahçeniz muhteşem .Ellerinize sağlık .O çok güzel 2 çiçekten solda mavi mor renginde olanın cinsi tradescantia .
Her köşe birbirinden renkli birbirinden güzel. Ellerinize, emeğinize sağlık.
oceanheart
12-05-2009, 18:33
Sanal da olsa bahçemi ziyaret edip yorum yazanlara çok teşekkür ederim.Sanırım mor çiçeğin adı Arzu hanımın söylediği gibi tradescantia olacak.Şu anda iş seyahatinde olduğum için daha büyük fotoğrafını koyamıyorum.
Dicentralarım yaklaşık dört yıllık oldular, praktikerden torf içerisinde kök olarak almıştım.İki sene kadar saksıda kaldılar iki senedir de bahçedeler, gözlediğim kadarıyla özellikle yazın aşırı sıcağını sevmiyorlar o nedenle bahçede bir ağacın doğu yönüne dikilirse sanırım daha iyi gelişim gösterirler.
Calla çiçeği yaz kış süs havuzunda duruyor, bu şekilde yaprak ve çiçekleri daha küçük oluyor ama daha yoğun çiçek açıyor.
Bu da sarı bataklık süseni
78036
Pembe Calla-su içinde saksıda
78042
Sarı Calla
78043
Türkiyenin doğal bitkilerinden adamotu-çiçekteyken görüp 2 ay sonra gidip tohumunu alarak üretmiştim geçen sene
78044
günebakan
12-05-2009, 19:15
Renkli gallalar gerçekten çok güzel görünüyor bende bir tane yeni çiçek açmış beyaz var:)
Vildan Sönmez
13-05-2009, 09:00
Ya bu site hepimizi bir hoş etti.
Ben emekli olduktan sonra 10 senedir çalışıyorum. Bu harika bahçeleri gördükçe artık çalışmayayım, bahçeye dalayım, çiçeklerime bakayım istiyorum.
Çalış, çalış nereye kadar ?
Vildan Sönmez
13-05-2009, 09:02
Mesela Sarı bataklık süseni Enez 'de bol bol var.Ben de birkaç kök alsam mı acaba.
oceanheart
13-05-2009, 09:52
Bence hiç vakit kaybetmeyin Vildan hanım hemen bahçe işlerine atılın, çalışırken ne kadar rahatladığınızı ve huzur bulduğunuzu göreceksiniz.
Bahçe harika, Çicekler harika, arajmanlar harika. Diyecek söz bulamıyorum, Sayın Oceantheat, maşallah, elinize yüreğinize sağlık. Bizim için de bahçenizde şöyle bir keyif çayı için lütfen:)
Pembe calla resminizin güzelliği sayesinde yarım saattir calla (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4175) başlığını okuyorum ve bir adet de calla almaya karar vermiş bulunmaktayım. Bu site böyle işte :)
nurcanaybay
13-05-2009, 13:38
Sarı süsen harika , gallalar güneş altında mı duruyor ?
Siyah galla bulursanız ve bana da bilgi verirseniz sevinirim.
Bahçeniz çok güzel tebrikler. Benim hayallerimdeki bahçeye benziyor.:)
oceanheart
13-05-2009, 21:44
Sevgili Ekin çok teşekkür ederim, bu haftasonu sizin için bahçede çay içeceğim İzmire yolunuz düşerse sizi de çay içmeye bekleriz.
Callalar İzmirde güneş altında duruyor, bir ara sanırım sarı calladan tohum almıştım ve şu anda 10-15 saksı kadar o tohumlardan çıkmış calla var çiçek açınca göreceğiz artık ne renk açacaklarını, bu arada Nurcan hanım sarı süsenin hen tohumu hem de tohumdan üretilmiş fidanları mevcut hatta bunlar yayılıcı olduğu için havuzdakinden de ayırıp verebilirim eğer yolunuz Kemalpaşa tarafına düşerse.Siyah calla ise hiç duymadım açıkçası.
Sevgili Zenfree
Bahçem biraz daha geniş olsaydı çok daha güzel düzenleme yapabilcektim ama maalsef bu kadarıyla yetiniyorum şu an için.
Bu arada callalar pek emek isteyen bitkiler değil bir defa dikip unutuyorsunuz adeta, tabi suyu çok seviyorlar.O nedenle de ben suda yetiştiriyorum daha çok.Bu şekilde yumrularına da böcekler zarar veremiyor.
nurcanaybay
14-05-2009, 13:50
Teklifiniz için teşekkür ederim ,yerin de çok daha güzel duruyor arada fotoğrafını çekip koyun bana yeter :)
oceanheart
03-06-2009, 02:10
Nilüferler
83345
Beyaz Nilüfer
83346
Muhteşem colorado
83347
pembe Nilüfer
83348
Attraction
83349
Sarı nilüfer
oceanheart
03-06-2009, 02:18
Bahçenin zevkini çıkaranlar
83354
83350
BAKIR GÜL
83351
GÜL 2
83352
GİRİŞ KAPISININ MAVİ FELİCİASI
83353
ELBETTE KLEMATİS
oceanheart
03-06-2009, 02:28
83355
Mavilim
83356
Papatya ve delphinyum
83357
Yüksükçiçeği
delete61
03-06-2009, 10:06
Sayın oceanheart Maşallah bahçeniz açan çiçekleriniz ile şenlenmiş. Ama en çokta Nilüferleriniz' den etkilendim. Sizden bir ricam olacak sakın beni yanlış anlamayın lütfen, Nilüferleriniz tohum yaptığında veya köklerinden ayırma yaptığınızda acaba ücretli, ücretsiz siz nasıl uygun görürseniz banada gönderme imkanınız varmı. Şimdiden çok teşekkür ederim
günebakan
03-06-2009, 10:35
Bahçenizdeki yeni çiçeklerde muhteşem görünüyorlar Sn Oceanheart. Nilüferler'de ayrı bir güzeller gerçekten zevkle tadını çıkarın:)
Koyu yeşil
03-06-2009, 11:13
Sayın Ocenheart, hepsi çok güzeller. Bakır güle hayran kaldım. Ellerinize sağlık.
nurcanaybay
03-06-2009, 12:18
Pek çok çiçeği ilk sizin bahçenizde gördüm.Mavi de çok güzel.Siz en iyisi bana ordan
bir ev bulun ,ben de sizin komşunuz olayım.Oldu olmadı diye uğraşıcağıma sizden öğreneyim :)
mormenekşe
03-06-2009, 13:06
Sayın Oceanheart harika bi bahçeniz var emeğinize sağlık, baçenizi daha öncede ziyaret etmiştim yeni halini görmek de güzel.Bende nilüfer çiçeği edinmek istiyorum ama daha nasip olmadı, yüksük çiçeklerinin tohumlarını ektim, biraz çimlenir gibi oldu sonra yok oldular siz tohumdanmı yetiştirdiniz yoksa fide olarakmı aldınız acaba?
Sizin bahçeden bir kaç çelik alsak benim bahçe dolacak :) neredeyse şaka şaka, Allah sağlık sıhhat içinde sevdiklerinizle güzel günler geçirmeyi nasip etsin inşallah.
Arzu Kırlangıç
03-06-2009, 14:20
Niliüferler ,çiçekler herşey birbirinden güzel. Zevkinize emeğinize hayran kaldım. Ellerinize sağlık.
fikreteren
04-06-2009, 17:38
Nilüfer çicekleri çok güzel.tam bir renk çümbüşü
oceanheart
17-06-2009, 17:34
Sayın oceanheart Maşallah bahçeniz açan çiçekleriniz ile şenlenmiş. Ama en çokta Nilüferleriniz' den etkilendim. Sizden bir ricam olacak sakın beni yanlış anlamayın lütfen, Nilüferleriniz tohum yaptığında veya köklerinden ayırma yaptığınızda acaba ücretli, ücretsiz siz nasıl uygun görürseniz banada gönderme imkanınız varmı. Şimdiden çok teşekkür ederim
Ben Nilüferleri tohumdan yetiştirmeyi başaramadım ama genellikle mart aylarında ayırma yöntemiyle çoğaltıyorum.Hatırlatırsanız göndermye çalışırım.
oceanheart
17-06-2009, 17:36
Pek çok çiçeği ilk sizin bahçenizde gördüm.Mavi de çok güzel.Siz en iyisi bana ordan
bir ev bulun ,ben de sizin komşunuz olayım.Oldu olmadı diye uğraşıcağıma sizden öğreneyim :)
Nurcan Hanım, komşumuz olmanızdan mutluluk duyarım, hem evin yanında boş arsa da oldukça fazla, ama ben zaten bahçeli evimi satmayı düşünüyorum, ilgilenenler olursa buradan bunu da söylemiş olayım
oceanheart
17-06-2009, 17:38
Sayın Oceanheart harika bi bahçeniz var emeğinize sağlık, baçenizi daha öncede ziyaret etmiştim yeni halini görmek de güzel.Bende nilüfer çiçeği edinmek istiyorum ama daha nasip olmadı, yüksük çiçeklerinin tohumlarını ektim, biraz çimlenir gibi oldu sonra yok oldular siz tohumdanmı yetiştirdiniz yoksa fide olarakmı aldınız acaba?
Sizin bahçeden bir kaç çelik alsak benim bahçe dolacak :) neredeyse şaka şaka, Allah sağlık sıhhat içinde sevdiklerinizle güzel günler geçirmeyi nasip etsin inşallah.
Sevgili mormenekşe ben bahçeme kadar gelen herkese çelik **** bitki zaten veriyorum o nedenle hiç çekinmeyin keşke vaktim olsa da kargoyla da gönderebilsem ama ne yazık ki çoğu zaman çimleri biçmeye bile vakit bulamıyorum
oceanheart
17-06-2009, 17:38
Yüksükçiçeklerini ben birkez ekmiştim ve o günden beri kendileri çoğalıyor bana iş bırakmıyorlar
Vildan Sönmez
18-06-2009, 00:15
Tebrikler tekrar.
Bahçenizi baştan sona gezdim bir kez daha. Her renk var, çeşit var, farklı çiçekler var.
Daha iyisi can sağlığı..
İzlemeye devam...
oceanheart
22-07-2009, 15:55
Niliüferler ,çiçekler herşey birbirinden güzel. Zevkinize emeğinize hayran kaldım. Ellerinize sağlık.
Çok teşekkür edrim Arzu Hanım, hazır fırsat bulmuşkn tabi birkaç rseim daha ilave edersem sanırım iyi olacak.
94325
Yayılıcı Kekik
94326
Çınar yapraklı ortanca
94327
mor çim (grçek adını bilmiyorum)
94328
soğanlı mavi çiçek (gerçek adını bilmiyorum)
94329
sarı nilüfer (chromatlla)
oceanheart
22-07-2009, 16:01
Bu sene havuzu temizlemedim ve bu arada coi balıklarımın çoğu da bir komşumuzun izne giderken bizim havuza bırakığı 6 kadar balkon ortamında bakılmış koi balığı (bu balıkları 6 ay önce benden almışlardı) tarafından vurularak öldürüldüğü için olsa gerek nilüferler muhteşem gelişim gösterdiler hatta havuzun yüzeyini hemen hemen kapladılar.
94334
suyun 15cm kadar üzerinde çiçek açan muhteşem colorado buketi
94335
James brydon
94336
havuzdan genel bir görünüm.
Sn. Oceanheart, bahçeniz her zamanki gibi çok güzel, havuzunuz ayrı güzel, elinize sağlık. Bahçenizde gezerken, daha önce hiç görmediğim ve duymadığım çiçekleri de görüyorum; bu, sanırım sizin sonsuz merakınız ve ilginiz sayesinde. Sağlıkla yaşayın, yaşatın.
nurcanaybay
22-07-2009, 19:19
Adını bilmediğiniz ,soğanlı mavi çiçeği kraliçe fabiola ya benzettim.Görüntüler muhteşem,
elinize sağlık.
Sayın Oceanhear; gerçekten muhteşem güzellikler. Elinize emeğinize sağlık. Dünyadaki cennet dedikleri bu olsa gerek. Bahçenin herbir köşesi ayrı güzel. Hele nüliferler ömre bedel. Bu kadar çok çeşitin bir arada olması ayrı bir zenginlik olmuş. Hepside çok güzel gelişmiş ve çoğalmış. Uyguladığınız özel bir bakım var mı? Sizce Mersin'de yaşarmı?
oceanheart
22-07-2009, 23:42
Sn.Kiraz, Sn. Nurcan Aybay ve Sn. Almira sizlerin beğenisini kazanmak beni de çok mutlu ediyor.Teşekkür ederim.
Sn. Kiraz; sucul bitkiler Mersinde belki benim bahçemdekinden bile daha güzel gelişirler hiç endişeniz olmasın.Bahçemdeki bitkilere uyguladığım özel bir bakım yok sadece sulama işini sabahın erken saatlerinde yaparım bir de PH ı düşük toprak seven bitkilerin toprağına ara sıra PH düşürücü gübre uygularım hepsi o kadar, sanırım bahçede havuz olması da nem açısından uygun bir ortam oluşmasına sebep oluyor hepsi o kadar.
Sanırım bu cevap banaydı. Teşekkürederim.
oceanheart
23-07-2009, 01:11
Özür dilerim Sn. Almira, size hitaben yazacakken yanlışlıkla Sn. Kiraza hitaben yazmışım.
Rica ederim, özür ne demek ,olur böyle şeyler. Siz bana Kasımda ogüzel güllerin çelikleri ile niliferlerin renklerinden bir demet hazırlarsınız ödeşiriz.:D
Çok mu oldum.:o
oceanheart
29-07-2009, 22:48
Fırsatını bulursanm elbette hazırlarım sn. Almira
ilknur aşık
13-08-2009, 10:11
Bende arkadaşların söylediklerini tekrarlayacağım, ama başka söyleyecek söz bulamıyorum. Muhteşem.
fatmadundar
13-08-2009, 10:45
Sn. Oceanheart, bahçeniz yine muhteşem. Hele nilüferler, ne kadar keyifli görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
Tüm bu güzellikler sevgi ve emeğin karşılğı.
Sayın Oceanheart, bir saattir bahçenize,çiçeklerinize hayran hayran bakıyorum.Bu kadar olur diyorum.Zaten ben sizin özelinize yazarak adresinizi almıştım ancak gelmek nasip olmamıştı.İlk fırsatta gelmek ve bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.Tabi paylaşımınız olursa çokda sevinirim. Ellerinize sağlık.Selamlar.
Siz bu işin ustasınız mukemmel olmus elinize sağlık .
Kavun karpuzları kemırgenlerden nasıl koruyorsunuz?
nazlı hilal
20-03-2010, 15:28
oceanheart bende nilüfer yetiştirmeyi çok istiyorum,nerden temin ederim,siz nereden aldınız,yardımcı olurmusunuz.
Orhan Özbilgiç
20-03-2010, 19:35
Son mesaj yazılan bahçeler arasında ilk sırada görünce, şöyle bir son iki sayfasına bakayım dedim.
Bakmaya başlayınca ayrılamadım. İkl kez bir bahçeyi sondan başa gezdim.:p
Sevgili oceanheart;
Sizin bahçenizi görmekte bu kadar geciktiğim için kendime kızıyorum.:mad: Müthiş zengin bir bahçe! Adını bilmediğim ve de son derece albenili bir sürü çiçek var. Hani, ''gözüm gönlüm açıldı.'' Denir ya! Aynen öyle oldu.
Sağlık ,içinde yıllaca bu güzellikleri yaşayın ve bizlerede hep tattırın.
nergis06
21-03-2010, 15:25
Bahçeniz, havuzunuz hele hele nilüferleriniz harikulade.Elleriniz kollarınıza sağlık.
Yücel Canpolat
29-03-2010, 10:31
Sayın oceanheart görüntüler çok güzel tebrik ediyorum,sizin şahsınızamı ait merak ettim.selamlar.
oceanheart
29-03-2010, 14:16
Öncelikle güzel düşüncelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.Bu sene maalesef çalıştığım firmanın işlerinin yoğunluğu nedeniyle yaklaşık bir senedir İstanbuldayım.Yani İzmirdeki bahçemle ilgilenemiyorum ama çok sağolsun kayınbiraderim şimdi orada ve çiçeklerden çok anlamasa da meyvelerin bakımını benden daha iyi yapıyor.İnşallah işlerim hafifleyince tekrar İzmire döneceğim.
Sn. Yücel Canpolat evet bahçe benim kendi bahçem ve bu bahçeye dikme fırsatı bulamadığım daha birçok çeşit bitki de tesisimizde duruyor.Tabi tropikal olanları zaten dikme şansım yok.Sizin botanik bahçenizin resimlerini de gördüm ve imrendim doğrusu.Benim de emekli olunca en büyük hayalim bu ve sizin tecrübelerinizden faydalanmak için sizden çok yardım isteyeceğimi söyleyebilirim.
Sn. Nazlı Hilal,
Bu sene yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı nilüferlerde ayırma yapamadım, İstanbulda büyük çamlıca fidanlığı, İzmirde kardelen Peyzaj, zaman zaman Bauhaus gibi yerlerde nilüfer satışı var.En çok çeşiti de Palmiye merkezinde bulabilirsiniz isterseniz internetten bu adresleri bulup kargo ile gönderip göndermediklerini sorabilirsiniz.
saygılar,
oceanheart
06-04-2010, 22:49
İzmirden kopmamakla birlikte bir senedir İstanbuldayım ve burada çok daha küçük bahçemde de bitkilerle uğraşmaya devam ediyorum.aşağıdaki birkaç resime yakında çok güzel ilavelerim olacak.
Lale ve sümbüller
134508
Hibrit helleborus
134509
Fritillaria imperialis ve fritillaria persica, ah bir de sarısını bulabilsem şu ters lalenin
134510
Çok özel bir dağ çiçeği-Pulsatilla
134511
Patlamaya hazır çalı şakayık
134512
Vildan Sönmez
06-04-2010, 23:42
Sayın Oceanheart, İzmirdeki bahçeniz nilüferler ve sıradışı çiçeklerinizle hayranlıkla izlediğim bahçelerdendi. Son beş fotoğraftan da görüyoruz ki, siz yaşadığı yeri cennete çevirmeyi bilenlerdensiniz. Yeni fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.
ahmet salih
13-04-2010, 00:29
Sn; Oceanheart, üç yıldır ağaçlarnet üyesiyim bu bölümü atlamışım, ilk kez dün farkettim. sürükleyici bir roman gibi ,iki gündür bütün bütün üyelerin bahçelerini gezdim. Gerçekten muhteşem bir bahçe yaratmışsınız,ellerinize sağlık. İzmir'e döndüğünüzde bahçenizi ziyaret etmek isterim. Çalışmalarınızda başarılar.
oceanheart
19-04-2010, 16:55
Patlamaya hazırlanan çalı şakayık nihayet muhteşem bir açılış yaptı ve sanırım çapı17cm olan muhteşem kırmızı bir çiçek açtı.
Sn. Ahmet Salih güzel sözleriniz için teşekkür ederim İzmire tekrar geldiğimde size haber veririm.
Çalı Şakayık
137068
Orhan Özbilgiç
19-04-2010, 18:15
Sevgili oceanheart;
Şakayığınızın rengi muhteşem!
Hadi şimdi birde ''kokulu'' deyin.;)
günebakan
19-04-2010, 18:27
Gerçekten de şakayık beklendiği kadar varmış. Muhteşem görünüyor doya doya seyredin Sn Oceanheart:)
Sn. Oceanheart, şakayığınızın rengi çok güzel. İlk senesi-ilk çiçeği mi?
dağ çiği
19-04-2010, 20:36
Sn Oceanheart, çiçeklerinizin hepsi birbiriyle güzellikte yarışıyor.Ellerinize sağlık.
oceanheart
20-04-2010, 08:49
Kokusu varmı diye bakmıştım ama bana kokulu gibi gelmedi grip olduğum için algılayamamış ta olabilirim (umarım öyledir) Bu şakayığım çalı cinsi ve 2009 sonbaharında almıştım yani kışı benim bahçemde saksıda geçirdi.Bu arada şu anda çalı cinsi şakayıklar Büyük Çamlıca fidanlığında 20 TL den satılıyor, Carrfour larda da yumrulu cinsleri var sanırım 14 TL ama 3 alana bir bedavaydı hala kaldıysa tabi.Bir de ben İzmirde 2 sene önce dağdan topladığım tohumları bu sene buzdolabı uygulamasıyla çimlendirdim ve şu anda ikinci yapraklarını açıyorlar ve çok kolay çimlendirilebildiğimni söylemeliyim.
oceanheart
03-05-2010, 17:00
Bu sefer sarı çalı şakayığını kontrol ettim evet bu da kırmızısı gibi kokulu ama kokusunun biraz acı gibi.İyiki bu sarı şakayık kırmızıyla aynı anda çiçek açmadı beraber görünmeleri hiç hoş olmazdı :)
141180
Sarı Çalı Şakayık
141181
Heuchera
141182
Kırmızı Orman gülü ve açelya
141183
Mevsimin son laleleri
141184
Vazgeçilmez klasiklerden morsalkım
Çiçekleriniz yine çok güzel. Her zamanki gibi zengin çeşidinizle şaşırtıyorsunuz.
Sevgili Hozat'ın bir haftadır tarif etmeye çalıştığı en sonunda bahçesine fotoğrafını eklediği bir çiçek var. Sizin yukarıda yazdığınız heuchera mı yoksa bu?
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=630447&postcount=606
bahtiyar02
04-05-2010, 15:48
Söyleyecek kelime bulamadım:rolleyes: Çikeklerinizi görünce ağzım açık kaldı.Ellerinize emeğinize ve yüreğinize sağlık.Tek kelimeyle muhteşem.
Saygılar
oceanheart
05-05-2010, 09:34
Çiçekleriniz yine çok güzel. Her zamanki gibi zengin çeşidinizle şaşırtıyorsunuz.
Sevgili Hozat'ın bir haftadır tarif etmeye çalıştığı en sonunda bahçesine fotoğrafını eklediği bir çiçek var. Sizin yukarıda yazdığınız heuchera mı yoksa bu?
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=630447&postcount=606
ben konuyu takip etmemiştim ama linkteki resim aynen dediğiniz gibi heuchera
oceanheart
05-05-2010, 09:37
teşekkürler sn. Bahtiyar,
Açıkçası ben çok yaygın olupta her tarafta gördüğüm bitkileri de sevmekle birlikte yer sıkıntısı nedeniyle daha az raslanan bitkilere yöneliyorum.
oceanheart
31-05-2010, 00:34
Görüyorum ki benim bahçe ilgisizlikten bana biraz alınmış ama ne yapayım aynı çiçeğin resimlerini yüklemek te benim hoşuma gitmiyor o nedenle ancak değişik bitkilerim açınca fotoğraf yüklemek daha çok hoşuma gidiyor, hele benim de sabırsızlıkla açmasını beklediğim bir bitki çiçek açmışsa işte o zaman deymeyin keyfime
Neyse fazla bekletmeyelim geçen son baharda sarı ve kokulu olanı bizim Karadenizin yüksek kesimlerinde bolca gördüğümüz yaprak döken rhodedendronların pembe, beyaz ve kırmızısından geçen sonbaharda satınalmıştım ve kırmızı diye aldığım birtanesi yıllarca acaba ben bu turuncusunu nerede bulabilirim diye katologlarda baktığım turuncu çıkmaz mı birde mis gibi kokusu var ki anlatamam yani insan birşeyi kalpten isteyince oluyormuş gerçekten.Şimdi sıra yaprak döken rhodedendronun morunu bulmakta artık
beyaz rhodedendron
148321
Pembe rhodedendron
148322
148323
ve muhteşem kokulu turuncu rhodedendron
148324
148325
oceanheart
31-05-2010, 00:45
Bunlar da yıllar önce bir adet Trabzondan getirmiş olduğum eğreltiler, gölge ve nemi bulunca özellikle kılıç yapraklı olan (maalesef latince adını hatırlayamadım) bahçeye attığı sporlardan muhteşem bir doğal ortam oluşturdu
hoyalar da sn. Hocam 100 den ******
Orhan Özbilgiç
31-05-2010, 06:02
Rhodedendron'larız harukulade.
Birçok arkadaşımızda, Mor çiçeklisi var. Bende önümüzdeki yıl veya yıllarda, sarısından (kokulu olması nedeniyle) edinmek istiyordum. Açıkçası başka renklerinin olduğunu bilmiyordum.:confused:
Sizdeki renklerini görünce nutkum tutuldu.:eek: Ne kadar güzel renkleri varmış.
Çalı şakayıklarınızda göz kamaştırıcı. Güle güle büyütün, Sayın oceanheart.
oceanheart
31-05-2010, 09:52
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler Orhan Bey, Yaprak dökmeyen moru bende de var zaten benim Trabzondakı köyümün en yaygun bitkisi mor orman gülü, hatta yaprakdökmeyen mor ormangülü İzmitin yükseklerinde de çok yaygındır.Benim edinmek istediğim yaprakdökencinsinin mor olanı.Aslında bunlara belki yaprakdöken açelya demek daha mı doğru bilemiyorum zira yaprak yapısı açelyaya daha çok benziyor.
Selim-i Ahir
17-06-2010, 08:31
Hayat nelere kadirmiş? Büyük bir hayranlıkla seyrettiğim bahçenin sahibinin çocukluk yıllarında aynı ilkokul sıralarını işgal ettiğimiz, aynı çamurlu yolları adımladığımız ve sonra hayat rüzgarıyla savrulup yıllarca birbirimizi göremediğimiz bir akadaşım ve ağabeyim olduğunu bilemezdim.
O muhteşem bahçe hakkında bir şeyler yazmak mı?
Şu şok geçsin; biraz kendime geleyim yazmaya çalışırım.
Zeki Yağlı
17-06-2010, 20:21
Sevgili Oceanheart,
Bugün ilk defa bahçenizi baştan sona gezme fırsatını buldum. Bilinçli bir bitki kolleksiyoncusu ile karşılaşmaktan çok mutlu oldum.
Gerçekten herşey çok güzel. Ama anladığım kadarı ile artık sürekli İzmirde oturmuyorsunuz da biraz ara vermişsiniz gibi.
Dilerim kısa zamanda eviniz de işiniz de aynı yerde olur da çok sevdiğinizi anladığım bahçenizi istediğiniz gibi devam ettirebilir, bizleri de bu güzelliklerden yararlanmak fırsatını verirsiniz.
Selamlar, sevgiler
oceanheart
24-06-2010, 00:16
Hayat nelere kadirmiş? Büyük bir hayranlıkla seyrettiğim bahçenin sahibinin çocukluk yıllarında aynı ilkokul sıralarını işgal ettiğimiz, aynı çamurlu yolları adımladığımız ve sonra hayat rüzgarıyla savrulup yıllarca birbirimizi göremediğimiz bir akadaşım ve ağabeyim olduğunu bilemezdim.
O muhteşem bahçe hakkında bir şeyler yazmak mı?
Şu şok geçsin; biraz kendime geleyim yazmaya çalışırım.
Selim kardeşim senin daha güzelini yapacağına inanıyorum, ****** ben de hem çocukluk arkadaşım hem de köylüm olarak sana elimden gelen yardımı yapacağım.
oceanheart
24-06-2010, 00:26
Sevgili Zeki Bey bahçemi onurlandırdığınız ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Açıkçası Karadeniz bitkilerine ve mavi çiçekli bitkilere karşı aşırı bir ilgim var, elimden geldiğimce bilinçli birşeyler yapmaya çalışıyorum ama vakit yokluğu ve sorumluluklarım sebebiyle çoğu zaman bu işe merak saldığımda satınalmış olduğum Royal Holticultural Society'nin 2 koca cilt kitabına bile bakmaya vakit bulamıyorum.Hele ilave besinler **** toprak hazırlama konusunda oldukça yetersiz kaldığım için birçok tropik tür ve düşük PH lı toprak seven bitkilerimi gereğince mutlu edemiyorum.Bahçe peyzajına ilk başlarda biraz vakit harcamıştım şimdi hiç vakit ayıramıyorum.Bir de İzmir çok sıcak olduğu için bitkiler İstanbulla kıyaslanamayacak derecede fazla strese girebiliyor.Çok sevdiğim mavi salviamı bu yüzden kaybettim bir daha da tohumunu yurtiçinde bulamadım.
Neyse son birkaç gündür İzmirdeydim ve bakımsızlıktan özellikle havuzun durumu doğallığın da biraz ötesine geçmiş, birnevi nilüferler obeziteye yakalanmış.
oceanheart
24-06-2010, 00:38
İzmirdeki bahçenin son durumu
Obez nilüferler
155528
Kesinlikle İzmirin Bir ilçesi olan Kemalpaşadaki lotus tarlası
155529
Bende dört rengi bulunan vazgeçilmez favorilerimden monarda
155530
Yakın plan lotus
155534
Yakında mavi, mor nilüfer resimleri de geliyor sanırım
zeynep dila
24-06-2010, 03:37
Ben böyle bir güzelliği nasıl da atlamışım!... Bu güne kadar hiç görmediğim çeşit çeşit çiçekle karşılaştım. Bahçenizi gezmek bir zevkti.
günebakan
24-06-2010, 09:52
Monarda ve nilüferler harika Sn. Oceanheart:)
ginkgo biloba
24-06-2010, 10:34
Ellerinize sağlık bahçeniz ve bitkileriniz çoook güzel maşallah. Özelliklede havuz harika olmuş. Bende Allah nasip ederse bi arsa alıp ev yaptırmayı düşünüyordum. Bak şimdi sizin yüzünüzden birde havuz masrafı çıktı:))
oceanheart
24-06-2010, 18:26
Aman havuzu evin biraz uzağına yapın sn ginko biloba yoksa kurbağa sesinden uyuyamazsınız
Selim-i Ahir
28-06-2010, 04:36
İzmir'de ayrı İstanbul'da ayrı bahçe...
Bizim köyden bugüne kadar geçtiği yerde yıllarca ot bitmeyen bir sürü kişi çıkmıştı, ama geçtiği her yeri yeşillik ve güzellikle bezeyen kimseye rastlanmamıştı.
İyi ki varsınız!
oceanheart
28-06-2010, 22:53
Bu hastalığın ilacı bulunmazsa yanmışım Selim kardeşim
Satı Uğurtan
28-06-2010, 23:52
Sevgili oceanheart,bitki hastalığı oluşmasaydı bu güzellikleri nasıl görecektik ellerine sağlık, çok güzeller.
oceanheart
29-06-2010, 08:44
Sn Sati Uğurtan, doğru söylüyorsunuz da ben hastalığın daha da ilerlemesinden korkuyorum yani bu gidişle ne elde ne de bedende sağlık kalmayacak bende.Tabi yine de böyle hastalık dostlar başına
Sn.Oceanheart, "Echium fastuosum" çok keyifli yeni sürgünler çıkarırken birden keyfi kaçıp, soldu. Dipten belki yeni sürgün verir diye kesmedim, beklemedeyim. Bu bitki acaba her daim yeşil midir, yoksa kışın toprak üstü kaybolup bahara mı yeşerir?
oceanheart
29-07-2010, 09:30
Sn.Oceanheart, "Echium fastuosum" çok keyifli yeni sürgünler çıkarırken birden keyfi kaçıp, soldu. Dipten belki yeni sürgün verir diye kesmedim, beklemedeyim. Bu bitki acaba her daim yeşil midir, yoksa kışın toprak üstü kaybolup bahara mı yeşerir?
Sn. Limon daha önce de söylediğim gibi bu bitki biraz zor bir bitkidir, eğer çimlerin arasına diktiyseniz ve çimlere su verirken her seferinde echium da sulanıyorsa bu kadar nem ve toprak ıslaklığı ona fazla gelir, bu bitki drenajlı toprağı dever bir de toprak sıcaklığı düşmeden su verildiğinde bitki ciddi strese girer bu konulara ne kadar dikkat edebildiniz bilemiyorum.Bitki her daim yeşildir ama yeni yaprak çıkarırken eski yapraklardan bir kısmını döker haliyle.Size getirdiğimle beraber kendim için de İstanbula getirdiğim saksıda ve bir ağacın altında yani kısmı güneş alıyor ve gayet keyifli durumda.
nurcanaybay
29-07-2010, 12:56
Bu gün ,baştan sona her sayfayı ( 2 yıl öncesine göre daha bilinçli gözlerle )
tekrar okudum ,fotoğraflar da ki her detaya inceleyerek baktım.
Bitkiler ,çiçekler ,havuz çok çok güzel.Ama siz yeterince tadını çıkaramıyorsunuz sanırım ,sağlık olsun.Ellerinize sağlık.
Muhteşem bir bahçe... Gönül isterdi ki monitörden değil, gözüm dokunsun onlara, burnum koklasın. Emeğinize,yüreğinize sağlık. Her şey çok güzel. Sevgiyle kalınız.
oceanheart
23-08-2010, 12:39
Muhteşem bir bahçe... Gönül isterdi ki monitörden değil, gözüm dokunsun onlara, burnum koklasın. Emeğinize,yüreğinize sağlık. Her şey çok güzel. Sevgiyle kalınız.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, şu sıralar (18 aydır) ben de İstanbulda olduğum için sizin gibi monitörden bakabiliyorum.Keyfini ve cefasını kayınbirader sürüyor.Yolunuz İzmire düşerse kayınbiraderim sizi ağırlamaktan memnun olacaktır.
oceanheart
23-08-2010, 12:42
Bu gün ,baştan sona her sayfayı ( 2 yıl öncesine göre daha bilinçli gözlerle )
tekrar okudum ,fotoğraflar da ki her detaya inceleyerek baktım.
Bitkiler ,çiçekler ,havuz çok çok güzel.Ama siz yeterince tadını çıkaramıyorsunuz sanırım ,sağlık olsun.Ellerinize sağlık.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim Nurcan hanım, Kemalpaşa tarafına yolunuz düşerse sizi de bekleriz.
NazMurat
19-09-2010, 17:18
harika işler çıkarmışsınız. tebrik ve takdir ederim. ilham kaynağı oluyorsunuz bizlere. teşekkürler.
Aman havuzu evin biraz uzağına yapın sn ginko biloba yoksa kurbağa sesinden uyuyamazsınız
yalnız bu uyarınızı daha önce okumalıydım havuzun temelleri atıldı. hiç onları (kurbağaları) düşünmemiştim. gelseler bile umarım biz uyurken onlarda uyur.
oceanheart
21-09-2010, 09:33
neyse ben kurbağalar yüzünden kurbağa tuzağı bile icat etmiştim size projesini veririm olmazsa, Tabi eğer bahçenize kurbağa girmesini engelleyecek duvarlarınız varsa çok şanslısınız demektir
Bu güzellikleri bizimle paylaşıp yaşatığınız görsel şölen için teşekkür ederim .
Bu bahçede yüreğimin en sevdiğim mavi teline dokunan bir çok bitki gördüm ...
Allah 'ın özenle yarattığı , sizin de özenle bakıp , severek , bilerek ve önemseyerek yetiştirdiğiniz bu güzellikler harkulade .
Sevdikleriniz mütlu olabileceği dünyada bir cennet köşesi düzenlemişsiniz , sizi tebrik ederim .
Gözümden kaçmış olmasına hala inanamıyorum .
oceanheart
05-11-2010, 00:01
Güzel övgüleriniz için çok teşekkür ederim Sn. Jezebel, Umarım ileride sizin daha da güzel bir bahçeniz olur.Bu sene 7-8 çeşit mavi çiçek tohumu daha aldım çimlendirebilirsem çok mutlu olacağım.Bu arada bahçenin son hali maalesef resimlerdeki kadar güzel değil ama şubat **** mart ayında bazı bitkileri söküp yenilemek istiyorum.İzmir civarından söküp almayı kabul edenler olursa tabi hem sökülen bitkiler heba olmayacağı için hem de işimin kolaylaşacağından dolayı tabi ki mutlu olavcağım.
Sn.Kiraz, Sn. Nurcan Aybay ve Sn. Almira sizlerin beğenisini kazanmak beni de çok mutlu ediyor.Teşekkür ederim.
Sn. Kiraz; sucul bitkiler Mersinde belki benim bahçemdekinden bile daha güzel gelişirler hiç endişeniz olmasın.Bahçemdeki bitkilere uyguladığım özel bir bakım yok sadece sulama işini sabahın erken saatlerinde yaparım bir de PH ı düşük toprak seven bitkilerin toprağına ara sıra PH düşürücü gübre uygularım hepsi o kadar, sanırım bahçede havuz olması da nem açısından uygun bir ortam oluşmasına sebep oluyor hepsi o kadar.
sn oceanheart beimde bahçem çok büyük ve bu işi bilen birinden yardım almak isterim bahçenizi gezdim ve çok beğendim tam da benim hayallerideki bahçe inşaallah banada böyle bi bahçe yapmak nasip olur ellerinize sağlık yardımlarınızı bekliyorum
fikreteren
13-12-2010, 22:56
Sn. Oceanheart, çok güzel çicekleriniz var. Ellerinize sağlık.
Daha önce görmemişim bu bahçeyi.
Ama şimdi daha fazla fotoğraf içermesi nedeniyle toplu bir gezi yapmış oldum.
Elinize, emeğinize sağlık. Gerçekten oldukça güzel bir bahçe yapmışsınız kendinize...
Çok güzel bitkiler var .Özellikle mavi olanlara hayran kaldım .Emeğinize sağlık İzmir civarında yaşamadığım için bir kez daha üzüldüm .Zaten bu hep içimde yaradır . Ah güzel İzmir ahhh
fatma sunay
16-12-2010, 16:58
Bende bahçenizde yeni gezindim. Nilüferlere hayran kaldım.Yetiştirmeyi çok istediğim çiçek türlerinden biridir. Fakat onları yetiştirecek uygun biryerim yok. Sizin bahçenizdekilerini doya doya seyrettim. Hepsi birbirinden güzel emeğinize sağlık.
nurguldk
19-01-2011, 15:13
Size inanamıyorum...Muhteşem güzellikte bir bahçe yaratmışsnız ve bunun da ötesinde onca farklı türü de tanıyorsunuz. İsimleriyle fotoğraflıyorsunuz. Valla tebrik ederim..Hem bahçenize hem de bilgilerinize hayran kaldım. Sevgiler..
serhat55
04-04-2011, 19:29
bahçeniz harika görünüyor. sağlıklı ve mutlu günler geçirmeniz dileğiyle
Bahcenizi sanal olarak gezdirdiginiz için teşekkür ederim. Ruya gibi bir bahçe olmuş. her parçasında köşesinde sevgi gözüküyor...ellerinize yureğinize sağlık ve başarılar. Allah nazardan saklasın...
nergis akasya
11-01-2012, 10:12
Merhbalar çok güzel bahçeniz ellerinize sağlık.bayıldım.sevgiyle kalın.
oceanheart
13-01-2012, 08:16
Görüşlerini yazan herkese teşekkür ederim.
Şu anda resimlerini gördüğünüz havuzlu bahçeli evde yaşamasam da bitkilere olan ilgim fırsat buldukça devam ediyor.
Son yetiştirdiğim bitkilerden bazıları aşağıda görülebilir.
Tohumdan yetiştirdiğim streptocarpuslar
263916
Sesbania punicea
263917
Küpe çiçekleri
263918
Pereskia sacharosa
263919
Gloriosa rotshildiana
263920
oceanheart
13-01-2012, 08:27
Mor nilüfer
263921
Peru zambağı- Alstromeria
263922
Lithodora diffusa (resim internetten benimkisi bu yaz açacak inşallah)
263923
Orhan Özbilgiç
13-01-2012, 08:47
Sevgili oceanheart;
Hepside gözalıcı, hepside iç gıcıklayıcı.:)
Her yerde, her zaman göremeyeceğimiz güzellikleri bulup üretmişsiniz. Kutluyorum.
Sağlık ve mutlulukla keyfini sürersiniz inşallah.
münevver
13-01-2012, 08:51
peru zambağı : MUHTEŞEM!
Hepsi mükemmel:p
Lithodora diffusa'nın yurttan resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Renk tohu sıradışı, çok kıskandım şimdi ;)
Oh ya, hele şükür. Nihayet döndünüz. İyi ki sizi o kaktüs serasında görüp de sitem etmişim. Yoksa bu güzelliklerden mahrum kalacaktık.
Dağarcığınızı biraz daha açın, eminim ki daha pek çok güzel şeyler vardır sizde. Açın ki hem bayram edelim hem de biraz daha kıskanalım. ;)
Bir grup yapıp mutlaka sizinle buluşmamız gerekiyor, o bahsettiğiniz güzel seralara bizleri götürürsünüz diye ümit ediyoruz.
Nasıl, gönlünüze göre bir yer bulabildiniz mi? :)
günebakan
13-01-2012, 10:52
Dönüşünüz muhteşem olmuş sayın Oceanheart yeni yetiştirdiğiniz bitkilerde harika hepsi ayrı bir güzel teşekkür ederiz bizi bu güzelliklerden mahrum bırakmadınız:)
Hoşgeldiniz, gözlerimiz bayram yapacak , bitki dağarcığımız genişleyecek yine. Lithodora diffusa'ya bayıldım.
nurcanaybay
13-01-2012, 12:50
Sanırım, bu güzel bahçe el değiştirmiş...eğer öyle ise ayrılmak çok zor olmuştur .
Sağlık olsun ,tecrübeleriniz sizinle nasıl olsa.
Mavi nilüfer de çok güzel diğerleri de ,elinize sağlık.
Sayın Oceanheart,bahçenizi kısada olsa gezme fırsatım oldu. Bahçeniz bütün çiçekleriyle beraber çok güzel ve çok fazla çeşit var imrendim doğrusu.
Keten çiçeği özellikle ilgimi çekti. Bu çiçeğin özel bir tohumumu var yoksa bildiğimiz ketenin tohumlarından bu çiçekleri elde edebilir miyiz?
mavisedir
14-01-2012, 14:46
Herkes gibi bende bu bahçeyi nasıl görmemişim diyorum. Bahçeniz harika sayın oceanherat, Allah nazarlardan korusun. Daha iki gün önce tohum alırken mavi keten tohumunu elime aldım ,geri bıraktım. Yerine başka tohum aldım. Sizin bahçenizdekileri görünce çok pişman oldum almadığıma. Bir dahaki sefere artık.
oceanheart
18-01-2012, 16:11
Oh ya, hele şükür. Nihayet döndünüz. İyi ki sizi o kaktüs serasında görüp de sitem etmişim. Yoksa bu güzelliklerden mahrum kalacaktık.
Dağarcığınızı biraz daha açın, eminim ki daha pek çok güzel şeyler vardır sizde. Açın ki hem bayram edelim hem de biraz daha kıskanalım. ;)
Bir grup yapıp mutlaka sizinle buluşmamız gerekiyor, o bahsettiğiniz güzel seralara bizleri götürürsünüz diye ümit ediyoruz.
Nasıl, gönlünüze göre bir yer bulabildiniz mi? :)
Teşekkür ederim Güler hanım,
Henüz gönlüme ve bütçeme aynı anda uyan bir ev bulamadım ama bahçesini kullanabileceğim bir ev kiraladım karne tatilinde taşınacağım, yani bitkilerimden ayrılmak zorunda kalmayacağım ileride uygun bir mekan buluruz İnşallah.
oceanheart
18-01-2012, 16:19
Değerli görüşlerini yazan herkese çok teşekkür ederim.
Mavi keten tohumu hemen hemen bütün yapı marketlerde var, internetten değişik renklerde linum olarak ta bulunabiliyor.Hatta Çamlıca televizyon kulesinin alt kısmında doğal olarak ta yetişiyor.Yani bildiğimiz keten sanırım.
Buradaki fotoğrafların çoğu İzmirdeki evimin bahçesinden çekilmişti ben İstanbula taşındığım için evi satışa çıkarmıştım hala da satılık, sağolsun şu an için bahçe ve evle kayınbiraderim ilgileniyor.
oceanheart
18-01-2012, 16:28
yine streptocarpus
264917
2012 de açmasını beklediğim bazı bitkilerim
Anemone nemerosa robinsoniana
264918
English Bluebells
264920
Ipheion jessie
264921
Corydalis malkensis
264922
Hoş geldiniz.... çok sevindik.
Ayrıca İstanbul'da olmanız da sevindirici. En kısa zamanda buluşalım da bizleri hem o güzel seralara götürün hem de değerli bilgilerinizden faydalanalım.
Ne dersiniz?
yine streptocarpus
264917
2012 de açmasını beklediğim bazı bitkilerim
Anemone nemerosa robinsoniana
264918
English Bluebells
264920
Ipheion jessie
264921
Corydalis malkensis
264922
Ah bu maviler!
Ama bu haksızlık en güzel mavi çiçekleri toplamışsınız;)
Hele streptokarpus, içim gitti...
Bu mavilikler için teşekkürler, yorucu günün sonunda ilaç gibi geldi;)
oceanheart
19-01-2012, 08:22
Hoş geldiniz.... çok sevindik.
Ayrıca İstanbul'da olmanız da sevindirici. En kısa zamanda buluşalım da bizleri hem o güzel seralara götürün hem de değerli bilgilerinizden faydalanalım.
Ne dersiniz?
Şu anda seralar çok sakin biliyorsunuz sanırım bahara doğru sera ziyareti daha uygun olur ama değişik bitkiler bulmak için seralara düzenli aralıklarla uğramak gerekiyor zira bir serada 3-5 değişik bitki bulmak çok zor.
Bilgi konusunda hiç iddialı değilim birçok bitkiye çiçek açtırmayı dahi beceremiyorum.
oceanheart
19-01-2012, 08:24
Ah bu maviler!
Ama bu haksızlık en güzel mavi çiçekleri toplamışsınız;)
Hele streptokarpus, içim gitti...
Bu mavilikler için teşekkürler, yorucu günün sonunda ilaç gibi geldi;)
Zamanla sizin de daha güzel mavi çiçeklerinizin olacağını düşünüyorum bitkiler doğal ilaçlar olduğu için yorgunluk giderici etkileri olduğu kesin.
oceanheart
18-04-2012, 18:05
Bir süre önce internetten koyduğum resimlerin bazılarını kendi çiçeklerimden fotoğraflayarak koymak istedim.
Ege bölgesinde çam ormanlarının altında da sıkça bulunan anemınlardan anemone blanda
284414
Yine Ege Bölgesinde bolca bulunan saleplerden
284415
Zorla çiçek açtırdığım Fritillaria bucharica nurek giant (benimkisinin pek te giant olduğu söylenemez ama) arkasındaki saksıda görünen geniş yapraklar ise cardiocrinum giganteuma ait
284416
Artık ülkemizde temini çok kolay olan zaten ülkemize has fritillaria imperialis
284417
Henüz ülkemizde yaygın olmayan fritillaria imperialis lutea
284418
oceanheart
18-04-2012, 18:11
Ipheion Alberto Castillo
284419
Ipheion Jessie
284420
Ipheion Uniflorum Charlotte Bishop
284421
Karadenizden yumrulu bir bitki anemona benziyor ama ismini bilmiyorum bilen varsa bana da bildirirse sevinirim
284422
Bahçeden kuşbakışı görünüş
284423
oceanheart
18-04-2012, 18:16
2010 sonbaharında tohumlarını ektiğim pulsatillalar nihayet çiçek açtılar (tohum ekeceklere tavsiyem mutlaka tze tohum alıp eylül ekim gibi ekmeleri ve ilk yıl kışı ısıtmasız sera gibi bir yerde geçirtmeleri)
284424
Eski ve değişmeyen dostlar renk ve koku harmonisi bahçelerin vazgeçilmezi ille de sümbül ve nergisler
284425
askincalli
19-04-2012, 14:44
Havuzdaki bitkileri nerden temnin ediyorsunuz acaba
askincalli
19-04-2012, 14:44
Bahçeniz güzelmiş
handanhanım
10-09-2012, 00:37
Anemonlara sahip çıkmanız ne güzel, Bodrumda bütün anemon tarlaları site oluyor en azından yaşayacaklarını bilmek bile yeter. Ellerinize sağlık :)
Tabi bitki çeşidi biitmedikçe bizim keşif ve masraflar da bitmeyecekti anlaşılan
İşte buyrun ülkemizin doğal bitkisi olan ama ülkemizde değeri bilinmeyen muhteşem anemonların festivaline
oceanheart
17-09-2012, 08:05
Bahçemi beğenen bitki dostlarına çok teşekkür ederim. Siteye kaçamak bir giriş yapmıştım Güler hanıma yakalandım bari birkaç bitki resmi ekleyerek (resimler güzel çıkmamış kusura bakmayın) gönlünü alayım.
331980
MAviler mavisi clitora ternatea bu sene çimlendirdim şu anda sürekli çiçekleniyor.
331981
Favori küpe çiçeklerimden birisi
331982
Streptocarpuslar mayıs ayından beri açıp duruyorlar favori bitkilerim arasında bu arada ısıtmasız serada da kışı geçirebiliyorlar.(İstanbulda 2011-2012 kış şartları için söylüyorum)
331983
Tibouchina geçen kış ısıtmasız serada epey hırpalandığı için temmuzda açması gereken çiçeklerini ancak eylül başında ve cılız açabildi.
oceanheart
17-09-2012, 08:29
331984
Streptocarpuslar
331985
Sanırım 3 sene önce çimlendirdiğim puya bertoreana, bakım istemiyorlar ben de sabırla büyümelerini bekliyorum.Çiçeğini merak edenler internetten bulup bakabilirler muhteşem bir bitki
331986
Sinamekiyi sanırım herkes bilir, hem şifalı hem de çok güzel
331987
Bunlar da tohumdan çimlendirdiğim helleboruslar sanırım metallic ya da red lady olması gerek
günebakan
17-09-2012, 10:31
İyiki Güler abla sizi yakalamış yoksa bu muhteşem güzelliklerden mahrum kalacaktık zaten bu güzellikleri sık sık göremiyoruz özletiyorsunuz. İnşallah birdaha bu kadar uzak kalmazsınız:)
oceanheart
18-07-2013, 16:36
427394
427395
427396
Lithodora Diffusa- geçen sene internetten fotoğrafını koymuştum bu seneki kendi bahçemden, saksıyı hiç sevmiyor ille de yarı ya da tam gölge geçirgen toprak.
427397
427398
oceanheart
18-07-2013, 16:38
irislerden devam edelim
oceanheart
18-07-2013, 16:41
427407
Soğuğa dayanıklı bir çeşit orkide biletilla
oceanheart
18-07-2013, 16:44
427409
Trollius Chinensis-tohumdan
427410
Anemone Nemerosa
427411
Anemone Sylvestris
427412
Anemonella
427413
Camassia
oceanheart
18-07-2013, 16:47
427414
Dicentra Alba
427415
İpheionlar
427416
iris - Hold the Mustard Buna bayılıyorum müthiş bir rengi var
427417
Omphalodes Cappadoccia
427418
İris pacific - tohumdan
oceanheart
18-07-2013, 16:50
427419
Primula Candelebra
427420
Pulsatilla
Merak edenler olur diye söylüyorum irisler Amerikadan geldi buna benzer çok değişik renkleri var hepsini koyamadım seneye inşallah
Lithodora, Omphaloides, Anemonella, İrisler... kısaca hepsi çok güzel ve sıradışı.
Verdiğiniz emeklere değmiş.
Saygılar.
Ne iyi ettiniz de bu değişik bitkileri yeni bahçenizde bizlerle tanıştırdınız, teşekkür ederim.
fikreteren
26-07-2013, 03:54
Hayranlıkla izledim. Bende soğanlı bitki hastası olarak çok beğendim. Bende olmayanlara da gıbda ile baktım. Güle güle büyütün selamlar...
oceanheart
02-08-2013, 15:44
çok teşekkür ederim Fikret Bey umarım vakit bulup bu bitkileri çoğaltmayı başarırsam paylaşma fırsatım da olur.
KAPTANzst
04-09-2013, 08:21
Kaşüstünden Selamlar sayın oceanheart
Bahçe ve özellikle havuzları zevkle izledim. Çok çeşitlilik ve güzellikler var.
Unutmadan coi balıklarının nilüfer ve lotuslara zararı var mı onu öğrenmek isterim. Benimkiler sümbül havuzlarında zararlarını görmedim.
Bu güne kadar bahçenize abone olmamakla çok şeyler kaybettiğimin farkındayım. Bu günden itibaren takipteyim hemşerim.
İş hayatınızda başarılar bahçenizde güzellikler dilerim.
Saygı ve sevgilerimle.
oceanheart
04-09-2013, 10:02
Kaşüstünden Selamlar sayın oceanheart
Bahçe ve özellikle havuzları zevkle izledim. Çok çeşitlilik ve güzellikler var.
Unutmadan coi balıklarının nilüfer ve lotuslara zararı var mı onu öğrenmek isterim. Benimkiler sümbül havuzlarında zararlarını görmedim.
Bu güne kadar bahçenize abone olmamakla çok şeyler kaybettiğimin farkındayım. Bu günden itibaren takipteyim hemşerim.
İş hayatınızda başarılar bahçenizde güzellikler dilerim.
Saygı ve sevgilerimle.
Merhabalar Sn. Kaptan
Coiler arasıra yiyecek aramak için nilüferlerin saksılarını burunlarıyla eşeliyorlar ve bu şekilde saksı toprağı biraz azalıyor ama ekosistem olarak düşündüğünüzde gübreleriyle de nilüferleri besliyorlar yani ben ciddi bir zararlarını görmedim.
Sanırım sizin vaktiniz var ve su bitkilerine de merak salmışsınız bu durumda kışın üzerini kapatabileceğiniz bir tropikal havuz da öneririm size ya da kışın tropikal nilüferleri içi su dolu kovalarla soğuktan korunaklı ışık alan kapalı bir mekana da alabilirsiniz (aynen su sümbülünde olduğu gibi)
Benim Tropikal mor nilüferim şu anda kovada henüz havuz yapamadım maalesef
438566
KAPTANzst
05-09-2013, 08:33
Merhaba hemşehrim.
Ben havuzları kışın sera naylonu ve kabarcıklı mobilya nakliye naylonu ile örtmeyi düşünüyorum ve naylonları da aldım.
Bu şekildeki koruma yeterli olmaz mı ?
Tropikal olarak bir çeşidim yok .Lotusları tohum olarak zengardenden aldım. Nilüferleri Berrinp hanım İstanbuldan kutularında yolladı.
Benim için hepsi Aynı yani:p
Bilgilendirmeleriniz benim için çok önemli oluyor teşekkür ederim
oceanheart
06-09-2013, 17:58
Merhaba hemşehrim.
Ben havuzları kışın sera naylonu ve kabarcıklı mobilya nakliye naylonu ile örtmeyi düşünüyorum ve naylonları da aldım.
Bu şekildeki koruma yeterli olmaz mı ?
Tropikal olarak bir çeşidim yok .Lotusları tohum olarak zengardenden aldım. Nilüferleri Berrinp hanım İstanbuldan kutularında yolladı.
Benim için hepsi Aynı yani:p
Bilgilendirmeleriniz benim için çok önemli oluyor teşekkür ederim
Merhaba Kaptan,
Sizin nilüferleriniz tropikal değil onları örtmenize gerek yok havuzunuz buz da tutsa bir şey olmaz ama su sümbüllerinden birkaç adedi üzerinde 3-5parmak su olan dibi topraklı bir kovayla evin ışık alan bir köşesine almanızı tavsiye ederim. Su sümbülünü naylonla falan koruyabileceğinizi sanmıyorum. Ben tropikal nilüferleri çoğaltabilirsem elbette hemşerim olarak size de düşer onlardan.
***.
selamlar
Sizi ve yeni bahçenizi görmek ne iyi geldi bana bilemezsiniz.
Herşey gönül güzelliğinizde olsun ve güzel bitkileriniz renginde.
Sevgilerimle.
Koi lazımsa haberim olsun. Havuzda yine yavruladılar, bıcır bıcır ya:))
KAPTANzst
06-09-2013, 18:53
Merhaba Kaptan,
Sizin nilüferleriniz tropikal değil onları örtmenize gerek yok havuzunuz buz da tutsa bir şey olmaz ama su sümbüllerinden birkaç adedi üzerinde 3-5parmak su olan dibi topraklı bir kovayla evin ışık alan bir köşesine almanızı tavsiye ederim. Su sümbülünü naylonla falan koruyabileceğinizi sanmıyorum. Ben tropikal nilüferleri çoğaltabilirsem elbette hemşerim olarak size de düşer onlardan.
***.
selamlar
Merhaba hemşehrim.
Tecrubenizin verdiği bilgileri dikkate alarak yarısını eve alırım. Sümbüllerin.
Güzel haberiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Saygı ve sevgilerimle
Ben su sümbüllerini saksıya yerleştirdim bile..:)Ama gecen sene eve aldıklarım örümceklerden gebermişti. Dikkat etmek gerek sevgili kaptan:(
Adalet Yağcı
06-09-2013, 20:19
Sayın Oceanheart;
Nasıl olmuş da ben bu bahçeyi bu güne kadar görememişim :(
Adını ilk kez duyduğum, kendisini ilk kez gördüğüm bir çok nadide bitkilerinizi ağzım açık seyreyledim.
Bir çok arkadaşımız 'rüya gibi' tanımını yapmış haklı olarak.
Her şey yerine öyle yakışmış ki, sanki onlarca yıldır orada yaşıyorlarmış gibi.
Anemonlu merdiveninize bayıldım, tablo gibi.
Sanırım iş yoğunluğunuzdan dolayı fazla vakit bulamıyorsunuz ama, ben ve eminim bahçenizi gezen tüm arkadaşlar bu güzellikleri daha sık görmek istiyoruz.
Tohumdan yetiştirmek meşakkatli bir iştir, ellerinize yüreğinize sağlık.
Sağlık ve mutlulukla sefasını sürün.
oceanheart
09-09-2013, 11:40
Sizi ve yeni bahçenizi görmek ne iyi geldi bana bilemezsiniz.
Herşey gönül güzelliğinizde olsun ve güzel bitkileriniz renginde.
Sevgilerimle.
Koi lazımsa haberim olsun. Havuzda yine yavruladılar, bıcır bıcır ya:))
Teşekkür ederim Sn. Cemo, şimdilik biraz ağırdan gidiyorum şöyle havzu falan hepsi bir yerli yerine otursun Koilere de sıra gelecek.
Bu arada sizin havuzunuzun son durumu da gördüğüm kadarıyla çok güzel olmuş
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.