View Full Version : Oceanheart / Bahçe
oceanheart
09-09-2013, 11:48
Sayın Oceanheart;
Nasıl olmuş da ben bu bahçeyi bu güne kadar görememişim :(
Adını ilk kez duyduğum, kendisini ilk kez gördüğüm bir çok nadide bitkilerinizi ağzım açık seyreyledim.
Bir çok arkadaşımız 'rüya gibi' tanımını yapmış haklı olarak.
Her şey yerine öyle yakışmış ki, sanki onlarca yıldır orada yaşıyorlarmış gibi.
Anemonlu merdiveninize bayıldım, tablo gibi.
Sanırım iş yoğunluğunuzdan dolayı fazla vakit bulamıyorsunuz ama, ben ve eminim bahçenizi gezen tüm arkadaşlar bu güzellikleri daha sık görmek istiyoruz.
Tohumdan yetiştirmek meşakkatli bir iştir, ellerinize yüreğinize sağlık.
Sağlık ve mutlulukla sefasını sürün.
Çok teşekkür ederim Adalet hanım,
Açıkçası bahçemdeki resimlerin çoğu İzmirde kalan bahçemden ve şu anda bahçede o kadar çeşit olduğunu söyleyemeyeceğim.
Ama İstanbuldaki bahçemde düzenleme işi devam ediyor çeşit ise İzmirdeki bahçeden çok daha fazla, bitkiler yeni dikildiği için üzerlerinden bir kış ve bahar geçince çok daha iyi olacaklar diye düşünüyorum. Çimlendirme çalışmaları da yine devam ediyor tabi. Çimlendirmek zor ama hazır torfta ve hormona alıştırılmış bitkileri yaşatmaktan çok daha zor olduğunu söyleyemeyeceğim.
Sayın oceanheart,sayfanızı salep orkidesi ilanınızı görerek keşfettim.Robin Williams'ın bir filmi vardır.Film yağlıboya bir tablonun içinde geçer.Bende sayfanıza değil,bir tablonun içine düştüm adeta.Mavi bitkilerinize hayran kaldım.Selamlar.
oceanheart
05-03-2014, 15:22
Sayın oceanheart,sayfanızı salep orkidesi ilanınızı görerek keşfettim.Robin Williams'ın bir filmi vardır.Film yağlıboya bir tablonun içinde geçer.Bende sayfanıza değil,bir tablonun içine düştüm adeta.Mavi bitkilerinize hayran kaldım.Selamlar.
çok teşekkür ederim sn. mügem umarım sizin de bir gün daha güzeli olur, mavi bitkileri de bende fazla olanlardan tamamlarız İNŞALLAH
KAPTANzst
16-03-2014, 17:54
Selam oceanheart.
Uzun aralıklarla uğradığım ağaçlar netten yine bir sorum olacak.
Lotusları geçen sene tohumdan yetiştirdim ama kışa doğru havuzda kayboldular. Henüz filizleri görünmedi. Acaba normal mi. ne zaman çıkarlar. Yoksa öldüler mi. Nilüferler su üstüne yaprak attılar.
Saygılarımla..
oceanheart
09-04-2014, 00:51
Selam Kaptan,
Lotuslar tropikal bölge bitkisi olduğu için havaların biraz daha ısınması lazım, tabi ilk sene yeterince güçlenmedilerse kışın soğuktan ölmüş olma ihtimalleri de olabilir, bunu önlemek için ben lotusları saksıya dikmiyorum onlar için 1x1 ölçüsünde 40cm yüksekliğinde ve dip kısmı 30cm toprak dolu pcb tankından özel bir bataklık yaptım bu şekilde kışın soğuklarla başedebiliyorlar.
Günaydın, günaydın Sayın oceanheart size ne söylesek, ne yazsam az böylesi görsel bir şöleni biz doğa severlere yaşattığınız için çokkkk ama çokkk teşekür ediyorum. Yüklediğiniz resimler okadar güzelki insan hangisine bakacağı şaşırıyor tek kelimeyle muhteşem tam benim hayalimdeki bahça düzenlemesi doğal birtki örtüleri içinde yine bu doğallı tamamlayan kayalar, taşlar, süs havuzları dedim ya herşey çok güzel emeğinize, bileğinize, yüreğinize sağlık yeni resimlerinizi büyük bir heyecanla bekliyorum işlerinizde kolaylıklar dilerim.
oceanheart
09-04-2014, 19:14
Günaydın, günaydın Sayın oceanheart size ne söylesek, ne yazsam az böylesi görsel bir şöleni biz doğa severlere yaşattığınız için çokkkk ama çokkk teşekür ediyorum. Yüklediğiniz resimler okadar güzelki insan hangisine bakacağı şaşırıyor tek kelimeyle muhteşem tam benim hayalimdeki bahça düzenlemesi doğal birtki örtüleri içinde yine bu doğallı tamamlayan kayalar, taşlar, süs havuzları dedim ya herşey çok güzel emeğinize, bileğinize, yüreğinize sağlık yeni resimlerinizi büyük bir heyecanla bekliyorum işlerinizde kolaylıklar dilerim.
çok teşekkür ederim sn06dilek,
Yaklaşık 5 ay kadar önce İzmirdeki evimi sattım umarım alan bahçeye iyi bakıyordur ama benim açımdan sorun değil Beykozda daha zengin türler içeren bir bahçe yaptım kendime henüz düzenlemesi devam ediyor.
Ben daha çok İngiliz tipi doğal bahçeleri seviyorum
bu sene çok daha güzel bitki resimleri koyabilmeyi umuyorum
yeri gelmişken sezon açılışını da yapalım madem
482135
İşte birbirinden mavi omphalodes ve lithodora, arkada görünen küçük omphalodes Zeki Yağlı Abime ayrılmış durumda
482136
Latince adını bilmediğim sarı yaprak döken manolya, bu manolyayı İzmir Botanikten beni tanıyan bir görevli Hamit Bey tam size göre çok değişik bir tür geldi diye telefonla haber vermişti ve gerçekten dediği gibi çok güzel bir manolya türü ve müthiş güzel bir kokusu var, tabi bu manolya İzmirdeki bahçede kireçli su sebebiyle ölmeye başlayınca tekrar söküp özel 3-4 PH lı (piyasada ayarsız torf diyorlar) torf doldurduğum bir saksıya diktim İstanbula taşındığım yılın kışında da saksısından alıp ıslak beze sarılı olarak İstanbula getirdim burada da bahçem henüz olmadığından 2 sene kadar torf ve saksıda yaşadı ve geçen sene Beykozdaki ebedi yerine dikildi şimdi çok mutlu ve 4-5 sene sonra ilk kez çiçek açtı
482137
Pieris Japonica da aynı rhodedendronlar gibi asitli, geçirgen ve nemli toprak seviyor
482138
Helleborus kendi döktüğü tohumlardan yüzlercesi çimlenmiş
482139
Eryhronium kondo da aslında orman altı bitkisi bu sene yerini değiştireceğim
oceanheart
09-04-2014, 19:23
Geçenlerde iş çıkışı öylesine Kağıthane Bauhausa uğramıştım ve yerde cambriaları hem de bu renkleri görünce üstelik 26 TL ye dayanamadım 3 renk aldım zaten farklı bir renk te yoktu
482146
482147
482148
482149
Bahçemdeki doğal geranium
482150
Bu zambak türü de bahçemde doğal olarak yazın gölgede kalan ve işlenmemiş vahşi orman altı kenarlarında yetişiyor pembe kraltacı olabilir zira benekli kraltacı şeklinde çiçekleri var çiçek açınca çiçeğini de koyarım nasipse
eylülburak
09-04-2014, 20:09
Ne emek...Ne keyif...Müthiş, ellerinize sağlık...Nilüferlere bayıldım...
oceanheart
27-04-2014, 22:28
486966
English Bluebells -soğanlı bitki
486967
Camassia Quamash ve phlox
486968
Lithodora diffusa heavenly blue
486969
aquilegia - haseki küpesi
486970
Tiarella Wherryi ve pulsatilla - tohumdan yetiştirdim
oceanheart
27-04-2014, 22:30
irislerin hepsi ABD den gelme
oceanheart
27-04-2014, 22:34
486976
486977
486978
486979
486980
felicia , hercai ve keten çiçekleri
oceanheart
27-04-2014, 22:39
486982
lale, anemon, iris
486983
ceanotus
486984
laleler
486985
pacific coast iris - tohumdan yetiştirme
486986
ingiltereden gelen bir tür soğanlı bitki ama adını hatırlayamadım
oceanheart
27-04-2014, 22:45
486987
sicilla peruviana
bu bitkiyi İzmirde agapantusların arasında bulup almıştım şimdi İstanbulda botanik marketlere de geliyor ama hormon delisine dönen zavallı bitkiler sonraki birkaç yılı çiçek açmadan pas geçebiliyorlar.
Muhtemelen bahçede yabani bitkiler ile benim diktiğim bitkilerin iç içe olması dikkatinizi çekmiştir. Doğal bahçe düzenlemelerini sevmekle birlikte bu durum çoğunlukla zamanımın olmamasından kaynaklanıyor hala saksılarda sırasını bekleyen bitkiler ve ekilmeyi bekleyen tohumlar mevcut bu durum biraz da ondan kaynaklanıyor.
KAPTANzst
28-04-2014, 07:05
Maşallah. Güzel bir botanik bahçesi gibi. İlk defa adını duyduklarım da vardı. İlgi ile izledim. Tebrik ediyorum.
Merhaba, merhaba Sayın oceanheart, yine görsel bir şölen yaşatıyorsunuz bize yüreğinize, bileğinize sağlık, ayrıca yeni bahçeniz hayırlı, uğurlu olsun yeni paylaşımlarınız merakla bekleniyor saygı ve selamlar.
tarla kuşu
30-04-2014, 23:37
Çok güzel bitki türleri ve çok güzel bir bahçe .... Ellerinize , yüreğinize sağlık ...
oceanheart
04-05-2014, 21:25
beğenilerini sunan ve yorum yapan herkese çok teşekkür ederim, vaktim oldukça bir şeyler yapmaya çalışıyorum, umarım zamanla daha güzel ve daha faydalı şeyler ortaya çıkar.
oceanheart
02-06-2014, 18:46
Malatyada bugün çektiğim kır bitkileri, 3 noluyu ilk kez görüyorum ve çok hoşuma gitti arkadaşlara tembihledim tohum oluşunca gönderecekler
498899
Kır bitkisi 1-Malatya
498900
Kır Bitkisi 2-Malatya
498901
Kır Bitkisi 3 Malatya
498903
Bu da tohumdan yetiştirdiğim bataklık bitkisi iris kaemferi
oceanheart
02-06-2014, 18:49
Orman gülleri ve penstemon
oceanheart
02-06-2014, 18:55
498909
Soğuğa dayanıklı orkidem biletilla bu sene coştu
498911
Thalictrum Aquilegifolium -tohumdan yetiştirme
498910
Phlomis Fruticosa - Tohumdan yetiştirme
498912
Salepler Trabzondan - Keşke onlarıda tohumdan yetiştirebilsem ama bildiğim kadarıyla gerçek yaratıcı Allh (C.C) dışında henüz yetiştirebilen olmamış
Salepler Trabzondan - Keşke onlarıda tohumdan yetiştirebilsem ama bildiğim kadarıyla gerçek yaratıcı Allh (C.C) dışında henüz yetiştirebilen olmamış.
Merhaba Sayın oceanheart; bu çiçeğin adı Salepmiymiş yanlış hatırlamıyorsam bizim buranın dağlarında çok var diye biliyorum ben, oldum olası çok beğenmişimdir rengini duruşunu çok zarif bir kır çiçeğidir.
oceanheart
03-06-2014, 16:36
Salepler Trabzondan - Keşke onlarıda tohumdan yetiştirebilsem ama bildiğim kadarıyla gerçek yaratıcı Allh (C.C) dışında henüz yetiştirebilen olmamış.
Merhaba Sayın oceanheart; bu çiçeğin adı Salepmiymiş yanlış hatırlamıyorsam bizim buranın dağlarında çok var diye biliyorum ben, oldum olası çok beğenmişimdir rengini duruşunu çok zarif bir kır çiçeğidir.
Merhaba Sayın 06Dilek, evet Türkiyenin her yerinde çok değişik salepler mevcut Karadenizde çoğunlukla yağışlı iklime elverişli olan bu tür var ama dediğim gibi salepler Türkiye coğrafyasında toprak ve iklim özelliklerine göre yayılım gösteriyorlar.
KAPTANzst
12-09-2014, 19:12
Uzun bir zamandır sitede görünmediğinden Sayın oceanheart Hamit beyi aradım telefondan.
Acı bir haber aldım çok üzüldüm.
Babası eylül ayının 2 sinde vefat etmiş.
Kendisine baş sağlığı ve sabır diliyorum.
Babasına Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun...
KAPTANzst
17-11-2014, 19:58
Hamit bey selamlar.
Gönderdiğiniz kargoyu aldım.
Görüyorum ki hala uğramamışsınız buraya.
En kısa zamanda aramızda görmek dileğiyle. Kargo için teşekkürler
Sayın Oceanheart, sayfalarınızı bir nefesle nasıl dolaştım inanın hatırlamıyorum! Bütün bitkilerinize bayıldım, ellerinize sağlık. :D
oceanheart
14-01-2015, 01:20
teşekkür ederim n lusoari umarım size de nasip olur
Bahçeniz muhteşem , daha önce gezmiştim bir kısmını .Hamit bey sayın Kaptanzst sordum sizi önerdiler .İpheion camassia quamash . bu bitkinin tohumlarını aldım yurt dışından bir siteden . Soğanlı olduğunu fark etmedim . Soğanlı bitkileri tohumdan yetiştirmek baya zor oluyor diye biliyorum , bilseydim almazdım :) .Siz tohumdan mı yetiştirdiniz . Nasıl yetiştirildiğini biliyormusunuz teşekkür ederim .
oceanheart
24-03-2015, 09:55
Bahçeniz muhteşem , daha önce gezmiştim bir kısmını .Hamit bey sayın Kaptanzst sordum sizi önerdiler .İpheion camassia quamash . bu bitkinin tohumlarını aldım yurt dışından bir siteden . Soğanlı olduğunu fark etmedim . Soğanlı bitkileri tohumdan yetiştirmek baya zor oluyor diye biliyorum , bilseydim almazdım :) .Siz tohumdan mı yetiştirdiniz . Nasıl yetiştirildiğini biliyormusunuz teşekkür ederim .
Ben soğan olarak satın almıştım, genel bir pratik olarak size şunu söyleyebilirim ki tohumdan yetiştirme konusunda en etkili yöntem doğayı taklit etmek aslında şöyle ki ilkbaharda çiçek açan bir bitki haliyle haziran ayı gibi tohumunu toprağa düşürmüş oluyor ve çoğunlukla bir sonraki baharda çimleniyor. Bu mantıkla düşündüğümüz zaman tohumları aşırı sıcak havaların geçmiş olduğu eylül ayında ekerseniz muhtemelen bir sonraki ilkbaharda çimleneceklerdir. Tabi birçok tohumda çimlenme için taze olması gerekebiliyor
Bahçenizin su andaki fotograflarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.