View Full Version : Süs Yoncası, Uyku çiçeği (Oxalis sp.)
a_fan_of_barca
02-07-2015, 00:19
Merhaba, artık bir çok yabancı sitede mor oxalis'in yapraktan da çoğaltıla bilindiğini okuyorum. Acaba deneyen ya da bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ?
Yabancı sitelerde daha çok yorum kısmında okuyorum bunun hakkında. Yaprağı sapıyla birlikte kesip toprağa dikince, hızla köklenip, yeni bitki oluşturduğunu okumuştum. Şimdiye kadar ben de hiç denemedim, ama bunu duyunca çok merak ettim. Eğer bu mümkünse çok iyi olur :) Çünkü bu bitki en çok sevdiğim bitkiler arasında
a_fan_of_barca
06-07-2015, 15:32
Bu da benim süs yoncamın şimdiki hali. Az önce fotoğrafladım
Bir pembe, bir beyaz şeklinde dikmiştim ama sadece bir köşede pembe var. Bahçeden pembe alıp köşelere sıkıştırmam lazım, böyle çok sade oldu.
minik uyku çiçeğimin güncel hali.
565269
a_fan_of_barca
11-07-2015, 19:55
Bu gün süs yoncamın önce-sonra fotoğrafını çekmek istedim. Umarım güzel fotoğraf alınmıştır;)
Merhaba, artık bir çok yabancı sitede mor oxalis'in yapraktan da çoğaltıla bilindiğini okuyorum. Acaba deneyen ya da bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ?
Yabancı sitelerde daha çok yorum kısmında okuyorum bunun hakkında. Yaprağı sapıyla birlikte kesip toprağa dikince, hızla köklenip, yeni bitki oluşturduğunu okumuştum. Şimdiye kadar ben de hiç denemedim, ama bunu duyunca çok merak ettim. Eğer bu mümkünse çok iyi olur :) Çünkü bu bitki en çok sevdiğim bitkiler arasında
Mor oxalis dediğiniz, Oxalis triangularis ise, soğanlı bitkidir. Soğanlı bitkilerin de yapraktan çoğaltılabileceğini- laboratuar ortamı dışında- tahmin etmiyorum. Hiç de denemedim. Deneyen olur sa, başarılı ve ya başarısız, öğrenmek güzel olur..
a_fan_of_barca
14-07-2015, 16:25
Mor oxalis dediğiniz, Oxalis triangularis ise, soğanlı bitkidir. Soğanlı bitkilerin de yapraktan çoğaltılabileceğini- laboratuar ortamı dışında- tahmin etmiyorum. Hiç de denemedim. Deneyen olur sa, başarılı ve ya başarısız, öğrenmek güzel olur..
Sn. tabus, evet, ben oxalis triangularis türünden bahsediyorum. Doğru, bu bitki soğanlı, ama o kadar dayanıklı ve arsız bir bitki ki, yapraktan da çoğala bileceğini düşünüyorum. Hem de bu bitki aslında gerçek soğanlı bitki değil. Gerçek soğanlı bitkilerde yapraktan çoğaltma bence de çok zor. Bu bitkinin yumruları bir çeşit yeraltı kök ve ya gövde(dal) modifikasyonu. Yani küçük parçalara ayrılsa bile her parça yeni bitki oluşturur. Aynı patates gibi. Soğanlı bitkilerdeyse bu mümkün değil. Büyük ihtimal, toprağa ekince çürürler.
Bu yapraktan çoğalma mevzusu hep aklımı kurcalıyordu. Geçenlerde bir yabancı sitede(adını hatırlamıyorum) yorum kısmında bir yazı okumuştum. Yorumculardan biri, bu bitkini, yaprağını toprağa dikmek suretiyle çoğalttığını yazmıştı. Bir kaç kere denemiş, hepsinden başarılı sonuç alınmış. Bunu okuyunca çok sevindim ve heyecanlandım :) Ama yine de tereddüt içindeydim. Bu gün, her zaman çiçek aldığım yere sordum, bu bitki yapraktan çoğalır mı diye. Cevapları beni çok şaşırttı : "Evet, çok kolay çoğalan bitki. Soğanı var, onları ara sıra ayırarak çoğaltıyoruz, yaprağını kesip dikerek de çoğaltıyoruz. Tek yapraktan bile tutuyor".
Şimdi daha da meraklandım. Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ? Hiç deneyen oldu mu ?
hocam100
18-07-2015, 12:22
Benim de osalixler costu
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benda yapraklarinin uzerleri beyaz beyaz olup kavrulur gibi kuruyor ne yapabilirim ,?
hocam100
18-07-2015, 12:54
Gübresi fazla gelmiş.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kulmurat
20-07-2015, 16:10
Merhaba, sarı ve büyük yapraklı yoncayı ankara'dan nereden temin edebilirim?
murattyildizz
25-07-2015, 15:46
Bakım bilgilerini öğrenmişken konuda bir fofoğrafta ben paylaşayım dedim..:p..
murattyildizz
14-11-2015, 21:41
Keyfimiz yerinde..
Dr.ALISIR
23-01-2016, 06:43
çok teşekkür ederim ama çok uzak :( ben avrupa yakasındayım
evet cok guzel ve ilginc bir cicek.bendede var amma hizli buyumuyor. ne yapa bilirim yardim edin.
Mutlu Kutlu
23-01-2016, 07:19
Dengeli bitki besinlerini belirli aralıklarla kullanın, büyümesi ve gelişmesi çok hızlanır. Ama bilinçli kullanmak lazım bitki besinlerini.
Birde tam kuytu olan yerler ve tam güneş alan yerler iyi değil, az güneş alan ve aydınlık yerlerde daha mutlu olur.evet cok guzel ve ilginc bir cicek.bendede var amma hizli buyumuyor. ne yapa bilirim yardim edin.
akçabardak
24-01-2016, 21:38
Oxalis triangularis
İki yıl boyunca uyku çiçeğim bir türlü canlanamadı, 3-5 yaprak çıkartıyor ve
cılız cılız 2-3 çiçek sapı çıkartıp cansız şekilde çiçekler açıyor sonra tamamen
kuruyor.
Aklına estikçe bir yapraklanıyor, bir kayboluyor, derdini bir türlü anlayamadım.
Kök çürüklüğü mü var acaba diye toprağına baktım 4-5 tane yumru geliştirmiş,
yumrular oldukça sağlıklı görünüyor, yumruları tekrar toprağa gömdüm.
Umarım baharla birlikte yeniden uyanır ve daha güzel gelişim gösterir.
593324
a_fan_of_barca
29-01-2016, 01:37
Oxalis triangularis
İki yıl boyunca uyku çiçeğim bir türlü canlanamadı, 3-5 yaprak çıkartıyor ve
cılız cılız 2-3 çiçek sapı çıkartıp cansız şekilde çiçekler açıyor sonra tamamen
kuruyor.
Aklına estikçe bir yapraklanıyor, bir kayboluyor, derdini bir türlü anlayamadım.
Kök çürüklüğü mü var acaba diye toprağına baktım 4-5 tane yumru geliştirmiş,
yumrular oldukça sağlıklı görünüyor, yumruları tekrar toprağa gömdüm.
Umarım baharla birlikte yeniden uyanır ve daha güzel gelişim gösterir.
593324
Bu bitkinin böyle yapmaması lazım. Bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var. Ya yazın aşırı sıcakta ve güneşte, kışınsa aşırı soğukta kalıyor, ya sulama düzeninde sorun var, ya da toprağı gerektiği gibi değil. Yoksa bu bitki kolay-kolay zorluk çıkaran bir tür değil :) Bakımında bir hata olmalı. Bakım bilgilerini bir daha gözden geçirip uygulamanızı öneririm, çok kısa sürede kaydadeğer gelişmeler gözlemleyeceksiniz
Eklediğiniz resim için de teşekkür ederim, uzun zamandır bu bitkinin rizomlarının ve ya saksısının değiştirilme aşamalarının resimlerini görmek istiyordum, rizomlarının nasıl olduğunu merak ediyordum, çünkü aldığımdan beri saksı değişimi yapmadım ben
akçabardak
29-01-2016, 17:47
Bu bitkinin böyle yapmaması lazım. Bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var. Ya yazın aşırı sıcakta ve güneşte, kışınsa aşırı soğukta kalıyor, ya sulama düzeninde sorun var, ya da toprağı gerektiği gibi değil. Yoksa bu bitki kolay-kolay zorluk çıkaran bir tür değil :) Bakımında bir hata olmalı. Bakım bilgilerini bir daha gözden geçirip uygulamanızı öneririm, çok kısa sürede kaydadeğer gelişmeler gözlemleyeceksiniz
Eklediğiniz resim için de teşekkür ederim, uzun zamandır bu bitkinin rizomlarının ve ya saksısının değiştirilme aşamalarının resimlerini görmek istiyordum, rizomlarının nasıl olduğunu merak ediyordum, çünkü aldığımdan beri saksı değişimi yapmadım ben
Sn. a_fan_of_barca ben de anlayamadım isteklerini, yazın sürekli yarı gölgede balkonda duruyor, kışın ise eve alıyorum, suyunu da kurudukça veriyorum ama besin takviyesi hiç yapılmadı.
Dediğiniz gibi bakım bilgilerini tekrar gözden geçireyim, rizomlarını yeni toprağa geçirdim bakalım durum ne olacak.
Evet fotoğrafı görmek isteyenler için iyi olur düşüncesiyle ekledim, rizomlarını ben de çok merak ediyordum, ben de ilk defa görmüş oldum.
eceyıldız
31-01-2016, 12:17
Dolu bizi epey hırpaladı
Tesadüfen başka bir şey ararken oxalis tuberosanın yendiği ile ilgili bir bilgi gördüm. Tabi bir kısım işlemlerden geçiyor.
https://en.wikipedia.org/wiki/Oxalis_tuberosa
Yumruların renkleri de çok farklı. Arama motorlarından görsellerde aratınca çıkıyor.
Çiçek renkleri de farklı. Her bir çeşit üzerine tıkladığınızda o konuda görsel olarak da bilgi sahibi oluyorsunuz.
Pacific Bulb Society | Oxalis (http://www.pacificbulbsociety.org/pbswiki/index.php/Oxalis)
Mücevher Çalısı
02-02-2016, 13:32
Kader Çiçeği (Sempervivum sp) saksısında kendiliğinden çıkan Tırfıl:p
594298
Adı Boynuzlu Ekşi Tırfıl (Oxalis corniculata) olsa gerek...
594287
Çok tatlı minik yapraklarının arasından sarı çiçek açıyor;)
Sn. Mücevher çalısı;
Kendiliğinden çıkanlar o kadar yayılıcı ve istilacı olabiliyor ki kendisinden başka bitki barındırmayabiliyor. Ben de benzerini yok edinceye kadar çok uğraşmıştım. Siz onu saksıda ayrı bir yere alın isterseniz.
Mücevher Çalısı
02-02-2016, 16:13
Sn. Mücevher çalısı;
Kendiliğinden çıkanlar o kadar yayılıcı ve istilacı olabiliyor ki kendisinden başka bitki barındırmayabiliyor. Ben de benzerini yok edinceye kadar çok uğraşmıştım. Siz onu saksıda ayrı bir yere alın isterseniz.
Daha önce ben de çok karşılaştım yabani yoncalarla. Hatta değişik çeşitlerini görsem, çayır-bayır nerede bulsam kökleyip eve getiriyorum. Çiçek muamelesi yapıyorum onlara ama olmuyor, nedense bende barınmıyorlar:(
Şimdilik çok tatlı bu, yumul yumul duruyor saksıda. Yayılıp ev sahibesini rahatsız ederse bakarız bir çaresine:p
Uyarınız için teşekkür ederim;)
rizomlarının nasıl olduğunu merak ediyordum, çünkü aldığımdan beri saksı değişimi yapmadım ben[/QUOTE]
Oxalis toprak altı depo organları:Pacific Bulb Society | Oxalis storage organs (http://pacificbulbsociety.org/pbswiki/index.php/OxalisStorage)
Oxalis triangularis, yazın 27-28 C derecenin üzerindeki sıcaklıkta uykuya (dormansi periyodu) yatar. Eğer bu dönemde uykuya bırakılmmışsa kışın, ilkbahar öncesi mutlaka uykuya teşvik edilmelidir..
Şöyle bir uğramıştım..Kolay gelsin
Binbirçeşit
28-02-2016, 09:14
Arkadaşlar bişey sorcam benim saksıda bişeyler çıktı.uyku otu yani süs yoncasına çok benziyo temennim inşallah ondandır.çünkü yıllar önce çok severek buyyutup baktıgım bir çiçekti kendisi.sonra iş seyahet vs hepsini kaybetmiştim birdahada alıp büyütmemiştim.sizce bu ondanmıdır.?
çiçeksever
29-02-2016, 14:09
Yabani ot olabilir. Ona çok benziyor. Benim bazı saksılarda geçen sene çıkmıştı.
Kader Çiçeği (Sempervivum sp) saksısında kendiliğinden çıkan Tırfıl:p
Adı Boynuzlu Ekşi Tırfıl (Oxalis corniculata) olsa gerek...
Çok tatlı minik yapraklarının arasından sarı çiçek açıyor;)
Sayın Mücevher Çalısı, Sayın Muda'nın size yaptığı uyarının aynısını ben de yapmak istiyorum. Bu bitki o kadar arsız, o kadar istilacı ki, siz ne olduğunu anlamadan her yeri saracaktır. Açan her bir çiçek tohum kapsülü oluşturuyor ve onlar da olgunlaştıktan sonra patlayarak tohumları çok uzaklara bile taşınmasını sağlıyor. Ben bir kez bulaşmıştım, her yeri istila edince tamamını söküp attım ama, aradan bir yıldan fazla geçmesine rağmen hala saksılarda çıkmaya devam ediyorlar. Duvarlarda pencerelerde tohumları yapışık görüyorum zaman zaman ;) Çok geçmeden önleminizi alın derim ;)
http://www.agaclar.net/forum/1138406-post434.htm
öz.g.e.e
20-04-2016, 20:34
Arkadaşlar geçen gün uyku çiçeği fidesi aldim ektim.ama yaprağında çürümeler başladı sizce neden?
sevgihoca
21-04-2016, 19:08
Sevgili Özgee,yapraklar kurusa bile sulamaya devem edin,dipten gene verecektir.Güneş direk üzerine gelmesin.Aydınlık bir cam önü iyi olur.
Arkadaşlar Mor Olanının Tohumunu Nereden Bulabilirim İnternet ten Araştırdım Ama Bulamadım
İlknur44
14-05-2016, 11:46
Selam benimde yaprakları yeşil çiçeği pembe uyku çiçeğim var.
Çiçekleri sadece mayıstamı açıyor.
gtanirtr
20-12-2016, 14:36
Merhabalar,
Bir ay kadar önce yalova'dan getirttiğim yoncamda pas hastalığı olduğunu düşündüğüm bir hastalık oluştu ne yapmalıyım bir anda tüm yaprakları sardı
Merhaba gtanirtr bence hastalikli tum yapraklari kopar. Korkma bir sey olmaz yeniden yaprak verir cunki yumrulu bitki kendisi. Ustadlar ne deyer bilmem amma ben kendi deneyimimi soyleyim sonbahar sonu havalar iyice sogudugunda alt yapraklar bozulur bende hepsini keser quru serin yere alirim. Ta ki bahara kadar. Bu arada suda vermem asla. Baharda disari cikartip arada sirada sularim cok gur bir sekilde gelisir. Tum yazda uzeri cicekden gecilmez. Fotosunuda ekliyorum.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161220/df6b3afb28eb18c0bf83fbbdb477e013.jpg
Отправлено с моего HUAWEI Y511-U10 через Tapatalk
HALEN ÇİÇEKTELER..SONRA o.NAMAQUANSE GELECEK
ikbalefe
15-02-2017, 09:28
Artık benimde bir mor yapraklı bir uyku çiçeğim var. O kadar mutluyum ki. Şuan sadece dört tane yaprağı var. Aylardır arıyorum Ankarada bulamadım. Antalyadan bir arkadaşım gönderdi. İşallah bende resimlerini ekleyeceğim güzel kelebeğimin :)
a_fan_of_barca
07-05-2017, 16:25
Merhaba, artık bir çok yabancı sitede mor oxalis'in yapraktan da çoğaltıla bilindiğini okuyorum. Acaba deneyen ya da bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ?...
Denendi ve kanıtlandı;) İşe yarıyormuş:D Birinci resimde yaprak çeliği ve dipten verdiği ilk yeni yaprağı görüyorsunuz. İkinci resim yaprak çeliğinden çıkan yaprağın yakın çekimi. Görüntülü kalitesi pek iyi değil, maalesef.
TreeKing
09-06-2017, 07:42
Denendi ve kanıtlandı;) İşe yarıyormuş:D Birinci resimde yaprak çeliği ve dipten verdiği ilk yeni yaprağı görüyorsunuz. İkinci resim yaprak çeliğinden çıkan yaprağın yakın çekimi. Görüntülü kalitesi pek iyi değil, maalesef.
Bunun için çeliği ne yapmak gerek?
a_fan_of_barca
13-06-2017, 02:19
Bunun için çeliği ne yapmak gerek?
Herhangi bir yaprağı çekerek dipten kopmasını sağlayarak yaprak çeliği almak en garantili yol bence. Daha sonra alınmış yaprağı fazla bekletmeden toprağa dikip sulamak yeterli. Köklenme süresince ilk birkaç gün boyunca yaprak eğik durabilir. Köklenme olduktan sonra düzelir. Köklenme olması için toprağı daima nemli tutmaya çalışın. Ya da isterseniz yaprağı ilk önce suda köklendirip sonra da toprağa dikebilirsiniz.
Benim denememde çok küçük bir yaprak kullanmıştım ve direk toprağa dikmiştim. İlk yaprak 2-3 ay sonra topraktan başgösterdi. İkinci bir yaprak hala çıkarmadı. Anne yaprak ve yavrusu öylece duruyorlardı hiç bir yeni gelişme olmadan ve ben de bu gün saksı değişimi yapmaya karar verdim. Yeni saksıya alırken gördüklerime çok şaşırdım - yaprak çeliğinin dibinde 2 tane küçük yumru oluşmuş. Yumru oluşmuşsa iş tamam demektir, mutlaka yakında yeni yapraklar verip büyümeye devam edecektir.
insirah:)
12-11-2017, 09:33
Arkadaşlar çiçeklerinizin güzellikleri seyrede seyrede en sonunda bende üye oldum benimde bir uyku çiçeğim var yapraklarını derinden çekerek almıştım tam 8 yaprağım vardı ama şimdi sadece 1 koca yaprak kaldı diğerleri sizlere ömür ... o tek yapragada gözüm gibi bakıyorum en aydınlık camın önünde duruyor 3 aydır ama hiç yeni yaprak çıkarmadı acaba ekerken çok derine mi ektim diye kaygılanıyorum ! İki parmak derine ekim yapmıştım acaba yanlışmı yaptım ?
15-11-2017, 09:24
660781
Batı Rüzgarı
15-11-2017, 11:37
660781
niye tek kaldı. zor mu yetiştirmesi?
bunlar soğanlı oluyor sanırım?
15-11-2017, 11:54
8 tanecik dalı kökünden çekip alarak dikmiştim . zaten onlarıda zar zor aldıydım sahibinden :) köklerinde minicik yumrucuklarıda vardı aslında ama 7 si tutmadı ölüverdiler... bitaneciğim kaldı oda maşallah bir büyüdü bir büyüdü ama tek büyüdü dibinden yeni yaprakçıklar çıkar dedim ama maalesef... 4. ayına girecek bu saksıda 4 ayda sanırım yeni yaprak açardı diye düşünüyorum ... o yüzden acaba çok mu derine ekdim de çıkamıyomu yaprakçıkları ? eni konu 2 parmak derine ekmiştim ama bilemedim işte....
suphangun
28-12-2017, 16:22
Uyku cicegimi dün komsuma da vermek icin cıkardım fakat tekrar diktigimde eski haline donmediler hepsi ölmüş gibi sapları asagı sarkmıs ve yaprakları kapalı sekilde napabilirim?
Uyku çiçeğinde bu zamanlarda uyku durumuna giriyor. Siz çıkarınca kökleri de biraz zarar görmüştür. Yumrulu olduğu için sıkıntı olmaz. Baharla birlikte yenide uyanırlar. Benim öldüğünü düşündüğüm uyku çiçeklerimden baharla birlikte uyananlar oldu.
suphangun
29-12-2017, 09:57
Teşekkürederim..
taydin66
24-04-2018, 16:18
Merhaba,
Yaprakların uç tarafları fotoğrafdaki gibi kuruyup daha sonra yaprağın tamamını sarıyor ve en son olarak yaprağın ölmesiyle sonuçlanıyor.
Bunu nasıl önleyebilirim.
taydin66
10-05-2018, 22:52
Merhaba,
Yaprakların uç tarafları fotoğrafdaki gibi kuruyup daha sonra yaprağın tamamını sarıyor ve en son olarak yaprağın ölmesiyle sonuçlanıyor.
Bunu nasıl önleyebilirim.
hiç kimseden yorum yok mu????
çiçeksever
11-05-2018, 09:23
Bence çok su vermeyin ve mümkünse açık havaya çıkarın.
taydin66
12-06-2018, 14:51
Bence çok su vermeyin ve mümkünse açık havaya çıkarın.
Sn. Çiçek Sever, başka bir saksımda ise şu durum var. Bütün yaprakların üzerinde beyaz noktalar oluştu. Daha sonra bunla büyüyerek yaprağın çürümesine sebep oluyor. Bu neden olabilir?
Not: Çiçek sabahdan öğlene kadar direk güneş alan cam önünde duruyor. Öğleden sonra güneş gidiyor. Sulamayı toprak kurudukça 2 güne bir yapıyorum
çiçeksever
12-06-2018, 15:29
Tam bilmiyorum ama hastalık veya vitamin eksikliği olabilir.
çiçeksever
12-06-2018, 15:47
Sn. Çiçek Sever, başka bir saksımda ise şu durum var. Bütün yaprakların üzerinde beyaz noktalar oluştu. Daha sonra bunla büyüyerek yaprağın çürümesine sebep oluyor. Bu neden olabilir?
Not: Çiçek sabahdan öğlene kadar direk güneş alan cam önünde duruyor. Öğleden sonra güneş gidiyor. Sulamayı toprak kurudukça 2 güne bir yapıyorum
KUZUKULAĞI (Ekşitırfil, Üçgül) (Oxalis sp.) HASTALIKLARI (http://www.bahcesel.net/forumsel/showthread.php?27369-KUZUKULA%C4%9EI-(Ek%C5%9Fit%C4%B1rfil-%C3%9C%C3%A7g%C3%BCl)-(Oxalis-sp-)-HASTALIKLARI)
çiçeksever
12-06-2018, 16:24
https://e-gro.org/pdf/E-GRO_Bulletin_2_07.pdf
Selim orhan
17-08-2018, 15:36
Nerede bulabiliriz veya nereden temin edebiliriz
Bahar çiçeği
25-11-2018, 16:10
Arkadaşlar bitkimde bu şekilde beyaz lekelenmeler başladı. Nedenini bilen veya başına böyle bişey gelen varmı. Yardımcı olursanız sevinirim
naturedesign
25-11-2018, 21:35
Arkadaşlar bitkimde bu şekilde beyaz lekelenmeler başladı. Nedenini bilen veya başına böyle bişey gelen varmı. Yardımcı olursanız sevinirim
Yeşil yapraklilarin aksine; seyrek sulama gereken- fazla nemi sevmeyen tür. Toprak üst seviyeden kesin, yeniden filizlenir. Dış mekanda gölge seven yayılıcı bahçe bitkisidir.
Bahar çiçeği
26-11-2018, 19:25
[QUOTE=naturedesign;1552836]Yeşil yapraklilarin aksine; seyrek sulama gereken- fazla nemi sevmeyen tür. Fazla sulamadan olabilir. Toprak üst seviyeden keserseniz yeniden filizlenir. Dış mekanda gölgede daha iyi gelişen yayılıcı bahçe bitkisidir.[/QUOT
Teşekkür ederim yanıt için sevindim hastalanmamış olmasına sulamayı hemen azaltıyorum.
taydin66
11-01-2019, 12:33
Merhabalar
3 gün önce N11 sitesinden aldığım yeşil oxalislerimin yapraklarında fotolarda görülen beyaz renkte noktalar var. Bunlar bir çeşit mantar mı? yoksa başka bir sıkıntı mı var? **** üreten firmanın yapraklara sıktığı bir kimyasal mı?
Bitki kargoda gelirken dondu mu acaba çünkü kargo günü hava sıcaklığı -10 du.
İlaveten eğer bu mantar ise ne ile kurtarabilirim.
taydin66
11-06-2019, 13:55
Arkadaşlar mor yapraklı ve yeşil yapraklı (oxalis deppei) olan bitkileri su ve güneş ihtiyacı nasıldır? Herkes farklı bir şey söylemiş. Doğru bilgi nedir?
nalan1907
18-06-2019, 13:14
695303
Kedilerimin en sevdiği çiçek maalesef. 3 Kere kedilerimin oynaması yüzünden ölümden döndü....Şimdi ki kedim kör olmasına rağmen oturup başına oynuyor. Yapraklarda gördünüz yırtılmalar Köroğlumuz Maylo' nun işi :)
695304
695305
695306
https://nalan1907.blogspot.com/2019/06/kelebek-uyku-cicegi-oxalis-triangularis.html
metehansamim
14-07-2019, 21:27
Sarı ekşiyonca da denilen bu bitkiyi çok beğeniyorum ve Marmaraereğlisi Sultanköyde bulunan yazlığımızın
bahçesinde bu bitkiye çok yer vermek istiyorum, sağdan soldan gördüğüm bikaç Oxalis corniculata soğanı topladım
fakat yeterli olmadı. Bunun soğanı istanbulda satılırmı nerden temin edebilirim ?
Bazılarının bu tırfılları bahçelerinden yabani ot diye temizleyip attıklarını duyuyorum oysaki bence en güzel
gösteren yer örtücü sınıfınada girebilecek bir bitki hele o minik sarı çiçekleri muazzam
Bilgiler için teşekkürler.
Kübra 26
03-10-2019, 12:04
Merhaba arkadaşlar sizler için süs yoncasının bakımını anlattım izlerseniz sevinirim 😊
https://www.youtube.com/watch?v=o79MTKk9yzY
https://www.youtube.com/watch?v=o79MTKk9yzY&feature=youtu.be
Kıyaslama :)
527172
İki kırmızı yapraklı Oxalis dipdibe .
Hezel hanım merhaba.... Sol taraftaki uyku çiçeğiniz hâlen hayatta mı? 4-5 sene önce ege botanikten almıştım ancak kaybettim...
iyi günler,
Hezel hanım merhaba.... Sol taraftaki uyku çiçeğiniz hâlen hayatta mı? 4-5 sene önce ege botanikten almıştım ancak kaybettim...
iyi günler,
Öldü maalesef.
İlgini kaybettim artık, yonca bakmaktan vazgeçtim.
Koleksiyonu küçültmek istiyorum.
Yaşla enerji azalıyor ne yazık ki, hepsine yetemiyorum.
Özetle çok sevdiklerimi ayırıp az sevdiklerimi veriyorum.
İyi günler.
Geçen sene saksının içinde kendiliğinden çıktı. Koparmadık, bakalım ne çıkacak derken bu arkadaşmış. Açtı da açtı ne soğukta bi şey oldu ne sıcakta, sanırım yılda iki kere falan çiçek açıyor ve çiçekleri de kaybolmak bilmiyor çıtı pıtı pek şirin. Cep telefonundaki bir program sayesinde ismini de yeni öğrenmiştik, şu an da çiçekli :)
Öldü maalesef.
İlgini kaybettim artık, yonca bakmaktan vazgeçtim.
Koleksiyonu küçültmek istiyorum.
Yaşla enerji azalıyor ne yazık ki, hepsine yetemiyorum.
Özetle çok sevdiklerimi ayırıp az sevdiklerimi veriyorum.
İyi günler.
Ölmüş olmasına üzüldüm.. Azaltmak istedikleriniz yani az sevdiğiniz türlere talip çıkabilirim.. Ben de 5-6 yıl aradan sonra tekrardan koleksiyon yapmaya başlamaya karar verdim. İnci menekşe, sinnigia, achiments, smithianta, episcia, kohleria şu an için öncelikli yoğunlaştığım türler...
Perfidia
27-03-2020, 16:30
Uyku çiçeğimin toprağını degiştim çünkü sineklenmişti akşama doğru solmaya başladı ne yapıcagımı bilmiyorum çok üzgünüm sizce ne yapmam gerekir
naturedesign
27-03-2020, 18:13
Uyku çiçeğimin toprağını degiştim çünkü sineklenmişti akşama doğru solmaya başladı ne yapıcagımı bilmiyorum çok üzgünüm sizce ne yapmam gerekir
Toprak seviyesinden makasla komple kesip atın bitkiyi . Rizom ( yumru kısımlar) kısmını çıkarmadan (toprakaltı seviyesi) kalsın , normal sulamaya devam edin , güneş görsün . 15 gün sonra bitki kendi kendine daha güçlü yeniden yetişecek.
Perfidia
27-03-2020, 20:14
Toprak seviyesinden makasla komple kesip atın bitkiyi . Rizom ( yumru kısımlar) kısmını çıkarmadan (toprakaltı seviyesi) kalsın , normal sulamaya devam edin , güneş görsün . 15 gün sonra bitki kendi kendine daha güçlü yeniden yetişecek.
Çok teşekkür ederim
Bu da benim güzel uykum. Yanlış hatırlamıyorsam 5 yıl oldu, bir üniversitenin bahçesinden sökmüştüm :) küçük küçük yumrular oluşturuyordu onları koparıp birkaçını bahçeye diktim, birkaç da yengeme verdim. Kışın eğer dışarıda tutar ve sulamayı kesersem kış uykusuna yatıyor. Ama 3 sene uyutmadım saksıda olduğu için donarsa diye korktum. Direkt güneş rahatsız ediyor. Gölge ama ışık alan yerleri seviyor.
Zeytin fidanımın dibinde minik oxalis çıkmıştı , ayrı saksıya aldım bakalım büyüyecek mi
Sayın Erdoğan merak ettim büyüdü mü? Son durumunu paylaştınız mı bulamadım. Benim de var öyle minicik, çileklerimin dibinde çıkıvermiş ayırmak istiyorum ama korkuyorum da minicik ya yaşamazsa diye
yasinmetin
19-05-2020, 17:45
Dostlar merhaba herkese, bu süs yoncası ev içinde mi daha sağlıklı olur yoksa balkonda mı? Balkon biraz rüzgarlı da narinler sarsılıyor sürekli
Merhabalar arkadaşlar yardımlarınıza çok ihtiyacım var. 4 5 gün önce bitki alışverişi yaptım ve bitkiler geldikten bir gün sonra toprak ve saksı değişimini gerçekleştirdim. Bütün bitkilerim oldukça sağlıklı fakat süs yoncam birden bütün dallarını aşağı sarkıttı ve yaprakların hepsi kapandı hatta bir kaç dalı malesef kurudu. Bitkimin ölmesini istemiyorum. O yüzden değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Bitkimde ki sorun nedir ve bitkimi tekrar nasıl canlandırabilirim yardımlarınızı bekliyorum
gloxy 2020
04-02-2021, 15:05
böyle bir güzel nerde bulunur
çiçeksever
23-02-2021, 13:10
https://www.asyalale.com/product-518-oxalis-amber.aspx
Burada 6 çeşit oxalis var. 5 tanesi 25 lira.
Murat Kara
29-01-2022, 08:28
Türkiye'de oxalis türleri ile ilgilenenlere görüşmek isterim. 05058966035
hocam100
29-01-2022, 09:40
Bende oxalis Dpeei var.
serpil D
02-01-2024, 17:17
Beyaz çiçeklisini ilk kez gördüm...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.