PDA

View Full Version : Tuzlu lorlu biber




memet
23-07-2006, 16:52
salçalar kavanoza konurken bir kat salça bir kat biber dizilirse çok güzel salamura oluyor, biberler. biraz da tadı salçaya geçiyor.

aynı şekilde tuzlu lorla da yapılabiliyor.
Urla da loru çarliston biberlere doldurupda kavanozlara koyuyorlar.oda güzel oluyor.yeneceği zaman biberler doğranıyor üzerine zeytin yağı ve pul biber.




Nergis
27-01-2011, 23:44
Yaz kahvaltılarında veya yemek yanındada sık kullandığım bir tarif, süt turşusu..

Cam kavanozun yarısına kadar süt, tulum loru ve tuz konur. Çarliston biber veya acı istenirse acı biber yıkanır.Diplerinden yarıya kadar boyuna kesilir,kavanoza konur. Yaz aylarında 2-3 günde turşu hazır olur.Biberin rengi sarıya dönüp,diriliği azaldığında olmuş demektir.

Üzerine sızma zeytinyağı gezdirilip, afiyetle yenir.

DarkYES
11-09-2011, 09:42
Çarliston biberler lorla doldurulup kavanoza konurken ekstra bir malzeme ekleniyor mu? Bir de bekleme/saklama süresi ne kadar bu lorlu olanın.

memet
11-09-2011, 16:09
Zeytinyağı karıştırılabilir keyfe göre baharatlar olabilir. Biber, turşu gibi sarımsı olunca hazır.
Ben uğraşamam doldurmayla dersen biberleri lorun arasına da istifleyebilirsin, yerken aynı zevki vermiyor o ayrı.

DarkYES
28-09-2011, 13:19
Teşekkürler :)