Bağlan

View Full Version : Sakızlı muhallebi




Mine Pakkaner
17-11-2006, 12:59
1 lt süt
2-3 adet orta büyüklükte damla sakızı tanesi (havanda ince dövünüz)
3 kaşık un
2 kaşık nişasta (un ve nişastayı kaşığa çok tepeleme alırsanız kıvamınız çok koyulur, kaşığınız silmeye yakın dolsun)
10 tepeleme kaşık toz şeker ( Damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)

Un, nişasta ve şekeri karışrırın, üzerine sütü ilave edin. Ocağa alın. Süt ısınınca sakızı ekleyin. Karıştırarak pişirin. Koyulaşıp pişince ocaktan bir çırpma kabına alın. En az 10-15 dakika çırpıcı ile köpürtüp çırparak soğutun. Sonra ıslattığınız bir tepsiye veya kaselere dökün, vaktiniz varsa dolapta bir gün bekletirseniz sakızın rayihasını daha çok alırsınız.

Dilimleyerek bir tabağa alınız. Arzuya göre tarçınla servis yapabilirsiniz.




eylems
18-07-2009, 05:26
Tarifi denedim. Benim tercihime göre biraz katı oldu ( un ve nişastayı sanırım kaşığa tepeleme doldurdum). Denemek isteyenler bu kısıma ben gibi dikkatsiz davranmasınlar derim.;)