PDA

View Full Version : Lahana Sarması

İklimsiz
05-12-2008, 11:43
Hamaratlığım tuttu, geceden beyaz lahana sarması sarıp dolaba koydum. Akşama pişecek, üzerine de nar ekşisi dökeceğim.

Ee yanında ne olsun, sadece sarmayla doymaz ki çocuklar:p

Güler
05-12-2008, 19:05
Lahanayı sanırım etli yaptınız değil mi?
Ben etli lahana yaptığımda(dolma) pişip de inmesine yakın, kuru nane, yarım limon suyu ve bir iki diş dövülmüş sarmısak karışımına, lahananın suyundan bir kepçe katıp, sonra hepsini dolmaların üzerine döküyorum. Bizimkiler de bu tadı beğeniyorlar.

Nar ekşisini hiç denememiştim, deneyeceğim.

tener
21-01-2009, 10:43
Lahana Sarması(zeytinyağlı)

Dolma içi: 3 kahve fincanı pirinç
7 büyük soğan zeytinyağı, bir çorba kaşığı domalık fıstık, bir çorba kaşığı kuş üzümü
bir tatlı kaşığı şeker , yarım bardak su

Dolma yapmak İçin Lahana ,su ,tuz

Dolma içi hazırlama: Bir tepsiye 3 silme kahve fincanı pirinci koyarak ,
taş ve darılarını ayıklamalı,sonra pirincin üstünü iyice kapatacak kadar sıcakça,kaynar
olmayan su koyduktan sonra ,su iyice soğuyana kadar bir tarafa bırakmalı.
Sonra süzerek bir tarafa bırakmalı.

Diğer taraftan tencereye zeytinyağını ,küçük doğranmış soğanları ,yarım kahve fincanı
fıstık , ve tuzunu ilave derek soğanlar pembensi bir hal alıncaya kadar kavurmalıdır.

Sonra soğanlara ıslatıp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave ederek karıştırmalı biraz
daha kavurmalı ,sonra bu pirinçli soğanlara ,yarım bardak su ,yarım kahve fincanı kuş üzümü
toz şeker,domates salçası ,arzuya göre baharat(karabiber, nane,dereotu ) koymalı
ve pirinçler suyuu çekinceye kadar beklemeli.Ilınması için bir tarafa alamalı.

Sonra Dolmalık Lahananın yapraklarını ayırarak yıkamalı. Kaynamakta olan tuzlu suda
tek tek haşlıyarak bir taşım kaynatatarak sudan almalı.Soğuduktan sonra, sarma işlemine başlamalı.
Kolay gelsin.
http://www.neyesek.biz/wp-content/2008/06/beyaz-lahana-sarmasi.jpg

mahon67
19-03-2009, 21:39
Bu bayana da biri sarmanın nasıl yapıldığını göstersin :)

berduray
19-03-2009, 21:49
Ben buna çok güldüm, sarmadan çok bohçayı andırıyor, Sayın Mahon teşekkürler paylaşım için:)

nevsune
19-03-2009, 22:15
Bu pazı galiba ama sarması değil, berduray'ın dediği gibi bohçası. Tutturmak için bir de bağlamış mı ne. Bunun bir tanesi bir porsiyon gelir. Hanım haklı; ne o öyle, saatlerce sar sar sonra millet üç dakikada yesin yutsun.

Acele bu hanımla tanışmam gerek. Tam benim gibi tembeller için ideal:)