View Full Version : Füsunank / Bahçemiz
füsunANK
06-11-2008, 17:23
Bahçenin bulunduğu şehir -Ankara
Bahçenin büyüklüğü -1900 m2 kullanılan alan
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları-Rüzgarı bol, yazın güneşli, yeraltı suları tuzlu.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri -7b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) -Büyükçe bir hobi bahçesi, henüz ev yok.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? -Bahçe ilk alındığı zaman ekin tarlası idi.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? -25 yıldır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? -Hiç bir profesyonel yardım alınmadan, tamamen kendi çabalarımızla ve beğenimize göre yapıldı.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz -Herhangi bir plan yok.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) -Bakımı profesyonel olmayan bir bakıcı ve kendi çalışmalarımızla yapılıyor.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? -Bir mini kulübe, kulübenin altında bir su deposu, bir çardak, iki minik süs havuzu_şelale, minik bir alet deposu.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? -Her sezon değişik fikiler ortaya çıkabiliyor. Şu andaki hayal, bir yüzme havuzu.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) -Ihlamur,elma,kayısı,erik,şeftali,japon elması,japon kirazı,japon ayvası,çalı,mürver,mavi çam, karaçam,söğüt,armut ,kiraz,dut,clematis ,hanımeli ve mevsimlik çiçekler.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? -Hayır yok. İklime uygun ağaçlar ve sezonluk çiçekleri tercih ediyoruz.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? -Hayır yapmıyoruz.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? -Bahçede 50 tonluk bir su deposu mevcut. Şehir suyu kullanılmakta.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? -Su tasarrufu için, kulübenin çatısına yağmur sularını toplayıp depolamak için yağmur oluğu yapıldı.
Toprak özellikleri -Yöre halkının tabiri ile kepir toprak. Çorak, çamurlu ve verimsiz.
Kompost yapıyor musunuz? -Hayır yapmıyoruz.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? -Çok önemli bir hata yaşamadık. Üst tabaka toprak değişimi yapsaymışız iyi olabilirmiş.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? -Otomatik sulama sistemi, yağmur oluğu.
Ben de bir kaç foto ekleyeyim dedim :D .
Burası da bizim bahçemiz .
**Fotoğrafların boyutları çok büyüktü. Küçültüncede netlikleri biraz bozuldu :(
füsunANK
06-11-2008, 17:29
Patates çiçekleri ve petunyalar benim favorim.
Ne kadar güzel, neden daha evvel yüklemediniz ki.
Bahçeniz Ankara'da mı?
Buket Aknar
06-11-2008, 17:39
Sevgili füsunANK; ellerinize sağlık. Bahçeniz çok güzel. Dallia'larınıza özellikle bayıldım.
füsunANK
06-11-2008, 17:49
Ne kadar güzel, neden daha evvel yüklemediniz ki.
Bahçeniz Ankara'da mı?
Daha önce sizi bu kadar kıskanmamıştım Güler hanım :D Şaka ******. O kadar güzel bahçeler var ki. Ben cesaret edememiştim açıkçası. Az önce cesarete gelebildim .
Bahçemiz Ankara da Gölbaşı ilçesinde. Çok emek var üzerinde ama ne yazık ki yanlış bir seçimle Gölbaşından almışız arsayı. Çok sorunlu bir bölge. Toprak , su , hava şartları , hiçbiri uygun değil bu işi yapmaya. Tecrübesizlik tabii. Başladığımızda bunları bilmiyorduk. Deneyle öğrendik hepsini. Babam çok emek ve para harcadı, hala da o uğraşıyor sağolsun.
Buket Aknar Sevgili füsunANK; ellerinize sağlık. Bahçeniz çok güzel. Dallia'larınıza özellikle bayıldım.
Teşekkür ederim Buket hanım.
Ben Gölbaşını çok iyi diye bilirim. Sorun ne ki?
Benim bahçemden istediğiniz herhangi bir şey var mı? Çelik, tohum gibi.
Sn. FüsunAnk, bahçeniz çok güzel, sağlıkla keyfini çıkarın. Bahçenin ve etrafın düzlüğü de ayrıca çok hoşuma gitti. Benim bahçenin merdiven ve yokuşları, bakanın bile gözünü korkutuyor.
Sevgili Nurbahar, bizler yine şanslıyız ki bahçemiz var. Pek çok arkadaşımız bu uğraşlarını balkonlarında yapıyorlar unutmayın.
Sn.FüsunAnk,komşuyuz galiba bende gölbaşı ballıkpınardayım.
İnşallah görüşme imkanımızda olur.
Benimde bir bahçem var sabırlı olabilirsem, bahara kadar birşeyler yapıp, burada sizlerle paylaşacağım.
Bahçeniz gerçekten güzel. Su sorunu olduğunu biliyorum ama ne yapalım bizde bölgemizde yetişebilecek bitkiler bulup, yetiştirmeye çalışacağız.
Herşeye rağmen şanslı olduğumuzu düşünüyorum...
füsunANK
06-11-2008, 19:51
Sn. Asiye, siz bizden ilerdesiniz. Bölge bölge değişiyor durum Gölbaşında. Ama sorunların bir çoğu genel.
Toprakla uğraşmak ayrı bir zevk . Ne şekilde olursa olsun. Ama okuyup daha bilinçli şeyler yapmak, sonucu daha olumlu kılacak .
Elbette görüşme imkanımız da olur inşallah.
Bence de her şeye rağmen şanslıyız. ;)
Sevgili Füsun,
Tüm olumsuzluklara rağmen gene de çok güzel bir bahçe yapmışsın. Seni tebrik ediyorum. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz derler.
Şunu da belirteyim müsaadenizle.
Hakikaten bizlerden daha şanslısınız.
Çünkü hem zamanınız, hem de bir bahçeniz var.
Adalet Yağcı
06-11-2008, 22:05
Sevgili FüsunANK;
Ben de bahçem var diye böbürlenip duruyorum, harika bir bahçe yaratmışsınız, ellerinize sağlık.
Dahlialar çok güzel duruyor, bana da fikir verdiniz, birbirine yakın dikilirse daha hoş görünüyor demekki, ayrıca çiçek saplarıda bir birine yaslanacağı için kırılmazlar.
Çimleri çok seviyorum, benimde su sorunum var, vede hava gündüzleri 37 dereceyi buluyor bu yüzden çim benim için hayal şimdilik.
Bahçenizde mutlaka sarılıcılarınız olsun derim, Clematis, yasemin, Suzan sarmaşığı vb.
Sizde daha çok fotoğraf vardır, bekliyoruz.
füsunANK
06-11-2008, 22:46
Sevgili Ormanx ve Adalet abla;
'' BABAM SAĞOLSUN'' ben sadece figüranım bu bahçede.
Bu gül size Adalet abla.
Gülbeşeker
06-11-2008, 22:58
füsunank bahçenize bayıldım çok güzel allah inşallah banada bahçeli bir ev nasip eder ben şimdilik saksıda bahçe özlemimi gideriyorum ilk gönderdiğiniz resimlerden beşincisinin ismi ne
füsunANK
06-11-2008, 23:19
İnşallah dileğin en kısa sürede olur Gülbeşeker. Biz o çiçeğe patates çiçeği diyoruz.Bildiğim bir diğer adı yıldız çiçeği, burada öğrendiğim adı ise Dahlia.
Sevgili füsunAnk, eğer ukalâlık saymazsanız, bir şey sormak istiyorum?.Bu çektiğiniz resimleri, yağmurdan sonra mı çektiniz, yoksa güllerinizi sularken hep böyle ıslatır mısınız?
füsunANK
06-11-2008, 23:36
Ne demek Güler ablacım niye ukalalık olsun. Rica ederim.
Yağmurdan sonra çektim hepsini. Hortumu elimize aldık mı annemin ilk sözü '' Sakın üstten sulamayın olur :D '' yasak yani o dediğiniz şey .
Tamam, şimdi oldu. Çünkü, çiçekler sulanırken yaprakları ıslatılmamalı, aksi takdirde mantar hastalıklarından kurtarma zorlaşır.
Bahçeniz çok güzel olmuş. Babanızın eline sağlık, kesesine bereket. :rolleyes:
Masrafları sayarken şehir suyuna ödenenleri saymamışsınız, onu ödeyenler bilir.
Ben de diğer şehirlerdeki bahçelere, oralardaki bitki seçeneklerine çok imreniyorum ya her yerin bir başka üstünlüğü var.
Gölbaşı'nın üstün yanları; yapılaşma sınırlıdır, bahçeler büyüktür, yazın havası yayla gibidir, şehir merkezlerine çok uzak değildir, toprağı sizin örnekte olduğu gibi harcanan emeğe gayet güzel cevap verir vs vs.
Evet, bizim bahçede Gölbaşı'nda:rolleyes:
Ne demek Güler ablacım niye ukalalık olsun. Rica ederim.
Yağmurdan sonra çektim hepsini. Hortumu elimize aldık mı annemin ilk sözü '' Sakın üstten sulamayın olur :D '' yasak yani o dediğiniz şey .
Resimler hakikaten süper güzel olmuş Sevgili Füsun. Bravo. Bilgisayarıma indirmemde bir sakınca olmaz değil mi? Patenti sana ait tabii ki...:rolleyes:
nurcanaybay
07-11-2008, 09:22
Füsun hanım ,o yıldız çiçekleri ne güzel büyümüş. Fıskıyeli bölümede bayıldım
Fıskıyenin etrafınada bodur dahliadan dikmeyi düşünürmüsünüz ?
füsunANK
07-11-2008, 16:09
Ooo ne güzel , komşular bir bir ortaya çıkıyor. Sayın Sabah, dertler ortak demek ki. Evet ;şehir suyuna ödenen parayı yazmaya elim gitmedi de ondan yazamadım :D Bir de azalsa da hala mevcut olan sivrisineklerini unutmuşum .:rolleyes:
Ormanx güle güle seyredin fotoları.Sakıncası yok elbette.
nurcanaybay :Füsun hanım ,o yıldız çiçekleri ne güzel büyümüş. Fıskıyeli bölümede bayıldım
Fıskıyenin etrafınada bodur dahliadan dikmeyi düşünürmüsünüz ?
Bahçe biraz değişimde şu anda. Yenilikler yapılacak. Güzel fikir, teşekkürler.
Beğeniler ve güzel dilekler içinde hepinize teşekkür ederim.
füsunANK
09-11-2008, 19:57
Bahçemizde yetişen bitkilerden bir kaç foto daha .
füsunANK
09-11-2008, 20:11
Bu yaramazda bizim bahçede yaşıyor.
sezgin53
09-11-2008, 21:33
Sn.FüsunANK bahçenizle ilgili resimlere bakarken favorim olan kırmızı yıldız çiçeğini gördüm.Bahçenizin çok güzel olduğundan eminim çünkü emek harcanmış.Bu yaz apartman çevresine diktiğim çiçekleri, fidanları sulayamadık bu nedenle şu ana kadar yıldız çiçeklerimin hiçbirisi açmadı.Umarım gelecek sene benim çiçeklerde bu kadar güzel olur.
hüsnüyusuf
11-11-2008, 15:05
Bahçemizde yetişen bitkilerden bir kaç foto daha .
Sn. FüsunANK, menekşeleriniz çok güzel gözüküyorlar, tohumdan mı yetiştirdiniz acaba merak ettim. Pembe gülünüze ise söyleyecek söz bulamıyorum. Bahçe işlerinizde kolaylıklar dilerim.
füsunANK
11-11-2008, 15:45
Teşekkür ederim dileğinize Sn. hüsnüyusuf.
Tohumdan değil menekşeler, her sezon fide olarak dikiyoruz. Pazar günü yeni fideler dikildi ama ben henüz göremedim. Menekşe de insan yüzü gibi bir ifade var o çok hoşuma gider benim. Sanki size gülümsüyor gibidirler hep.
sezgin53 Bu yaz apartman çevresine diktiğim çiçekleri, fidanları sulayamadık bu nedenle şu ana kadar yıldız çiçeklerimin hiçbirisi açmadı.Umarım gelecek sene benim çiçeklerde bu kadar güzel olur.
İnşallah daha da güzel açarlar.
sezgin53
11-11-2008, 16:03
Teşekkür ederim dileğinize Sn. hüsnüyusuf.
Tohumdan değil menekşeler, her sezon fide olarak dikiyoruz. Pazar günü yeni fideler dikildi ama ben henüz göremedim. Menekşe de insan yüzü gibi bir ifade var o çok hoşuma gider benim. Sanki size gülümsüyor gibidirler hep.
İnşallah daha da güzel açarlar.
Sn. füsunANK sözü geçen menekşelerin ismini öğrenebilirmiyim. Bildiğim kır ve mart menekşeleri dikili olduğu yerden baharda tekrar çıkar dileğiniz için de teşekkür ederim.
Adalet Yağcı
11-11-2008, 16:31
Sevgili Füsun, söyleyecek söz bulamıyorum, delirdim iyice.
Bu gül size Adalet abla.
Ne muhteşem bir renk o öyle, ah... Füsun ah...
Sayısız teşekkürler.
nurcanaybay
12-11-2008, 11:41
Füsun hanım ,Adalet hanımın bahçesinde yaptığınız değişikliyi gördüm.Bunu nasıl yapıyorsunuz merak ettim .Yapmak istediğimizi kafamızda canlandırmaya çalışıp duracağımıza, böyle uygulamalar yapıp ,sonucu somut olarak görmek çok güzel olurdu.
Teşekkür ederim .
füsunANK
12-11-2008, 11:52
Sn. füsunANK sözü geçen menekşelerin ismini öğrenebilirmiyim. Bildiğim kır ve mart menekşeleri dikili olduğu yerden baharda tekrar çıkar dileğiniz için de teşekkür ederim.
Ne yazık ki cinsini bilmiyorum. Seradan seçip alıyoruz .
Sevgili Füsun, söyleyecek söz bulamıyorum, delirdim iyice.
Ne muhteşem bir renk o öyle, ah... Füsun ah...
Sayısız teşekkürler.
Bu yaz sana daha güzellerini yollarım inşallah ablacım.
Füsun hanım ,Adalet hanımın bahçesinde yaptığınız değişikliyi gördüm.Bunu nasıl yapıyorsunuz merak ettim .Yapmak istediğimizi kafamızda canlandırmaya çalışıp duracağımıza, böyle uygulamalar yapıp ,sonucu somut olarak görmek çok güzel olurdu.
Teşekkür ederim .
Arc Soft Photo Impression adlı bir program var. Onda yapıyorum bu işlemi. Acemice :D
Programı yeğenim yüklemişti. Nerden aldı bilmiyorum. Keşke yardımcı olabilseydim. Ama forumda fotoğrafla detaylı olarak ilgilenen üyelerimiz size yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Sevgiler
nurcanaybay
12-11-2008, 12:40
Deneyeceğim,teşekkürler.
gerçektek çok güzel yapmışsınız...
sezgin53
12-11-2008, 12:49
Herkese selam,iyi günler.
füsunANK
12-11-2008, 12:54
Deneyeceğim,teşekkürler.
Rica ederim Nurcanaybay. İşler o kadar kolay olsa değil mi. Fotoları yaptığımız gibi. :D Yapsak ve gerçek olsa.
Şu an babam bahçe de otomatik sulama sistemi yaptırmakla meşgul. Sen zahmet etme ben photoshopla yaparım dedim , ikna edemedim :D:D
iyi günler Sn. Sezgin.
Cumhur Tonba
12-11-2008, 15:01
Sayın füsunANK. Önce Saygıdeğer babanıza selam ve hürmetlerimi sunarım.
İnanın başkasının bahçesini kıskanmanıza gerek yok. Her bahçenin kendine özgü bir güzelliği ve havası var. Sizin bahçeniz ve çiçeklerde harukulade. Biraz evvel de Sayın Güler Hanımın bahçesinde dolaştı. Çok çok güzel. Hatta sizin yazılarınız da okudum. Ve mesajlarda füsunANK/Bahçemiz ibaresini görünce ziyaret ettim.
İlk totoğrafları görünce füsun hanım. Cidden bu sizin bahçeniz mi? diye soracaktım. Tüm mesajları okuyunca durum anlaşıldı.
Kocaman bir teşekkür babanıza. Güzel bahçe için.
, Kocaman bir teşekkürde size. Bize tanıttığınız için.
füsunANK
12-11-2008, 16:15
Sayın füsunANK. Önce Saygıdeğer babanıza selam ve hürmetlerimi sunarım.
Çok teşekkür ederim babam adına , ileteceğim .
İlginize biz teşekkür ederiz. Sevgiler
nurcanaybay
12-11-2008, 17:45
füsunANK,
Yapabilsek sanırım ben saatbaşı değiştirirdim:D
Beni yine gülümsettiniz sağolun.
Önemli olan exterm ortamlarda güzellikler oluşturmak. Ank. Gölbaşı yine iyi Ben Adıyaman-Gölbaşı'ndayım, burası daha sert kara iklimine sahip. Bassen-mikrokilima ortamı var. Ankarada genel olarak park ve bahçe bitkileri güzel yetişiyor, örnek mavi ladin. Sizin emeğinizle oluşan bahçe sahil yörelerdeki bahçelerden çok daha önemli ve kıymetlidir. Ailenizin-elinize sağlık.
füsunANK
12-11-2008, 20:09
Sizin emeğinizle oluşan bahçe sahil yörelerdeki bahçelerden çok daha önemli ve kıymetlidir. Ailenizin-elinize sağlık.
Çok teşekkür ederiz Sn. Nariçi. Gerçekten dediğiniz çok doğru. Sahilde , ne dikseniz oluyor gibi bir durum mevcut.
Bende arasıra aynı düşünceye takılıyorum ancak sonra da iş burada yapabilmek diyorum. Burada ortancalar yazın sıcağından yanıyor, kışın kuru ayazından kavruluyor. Ama yine de deniyoruz. Sayamayacağım kadar çeşidim oldu sayılır. Size de başarılar.
füsunANK
07-05-2009, 19:48
Yeni sezondan bir kaç foto. Şimdilik nergisler ve menekşeler renklendiriyor bahçemizi.
77040
77041
77042
77044
Bu da çakıl taşlarının arasında açmış minicik bir çiçek. Ne yazık ki ne olduğunu bilmiyorum. Büyüklüğü sizi yanıltmasın.Makro çekim dolayısı ile böyle büyük görünüyor.
77043
nurcanaybay
07-05-2009, 19:54
Menekşelerin en çoşkulu zamanı ,nergisler de nasıl dolu dolu duruyor.
Ayrıca siz nerelerdeydiniz ?
füsunANK
07-05-2009, 19:57
Menekşeleri çok seviyorum . Ben hep buradayım Sn.Nurcanaybay :o Sadece okuyordum, yazmıyordum. Bugün aşka geldim.
Sevgili FüsunANK
Bahçeniz çok geniş isterseniz ve çok güzel.Bana toprak demeyin benim bahçenin toprağı sadece balçık ve taştan oluşuyordu. Yeni birşeyler ektikçe toprağı değiştiriyorum.Arabamın heryeri taşınan toprak ve bitkilerden dökülenlerle dolu.Her defasında bu kez son diyorum ama o sonlar hiç bitmiyor.Kolay gelsin.
ArcSoft PhotoImpression
Burdan yükleyebilirsiniz
http://arcsoft-photoimpression.en.softonic.com/download
füsunANK
08-05-2009, 21:59
Sn.Jineop iklim olarak Ankara bir çok şeye müsait değil ne yazık ki. O yüzden bir çok bitkiye imrenerek bakıyoruz. Çok çabaladık bizde yıllarca, arabamız binek arabası mı yoksa kamyonet mi belli olmadı. Hala da taşlar , çakıllar taşınıp duruyor. :D Kolay gelsin dileğinize teşekkür ederim. Sizin bahçenize yaptılarınızı zevkle takip ediyorum. Size de kolay gelsin.
Vermiş olduğunuz link içinde ayrıca teşekkürler.
Adalet Yağcı
08-05-2009, 23:15
Sevgili FüsunANK, nihayet bahçeye el attınız, tembellik yok, her hafta fotoğraf isteriz.
Fotoğraflar çok güzel fikirlerin doğmasına sebep oluyor.
Menekşeleriniz çok şekerler.
Her defasında bu kez son diyorum ama o sonlar hiç bitmiyor
Sevgili Jineop, bizim Bitki delileri başlığına bir göz atarmısınız?
Yalnız değilsiniz.
Cumhur Tonba
08-05-2009, 23:42
Çok çok harika. Kolay gelsin. Dilerim iyisindir. Babanıza selam ve sevgiler. Fotoğraflar çok güzel. Yakında fotoğraf için yardım isteyebilirim.
İnşallah rüyalarınızda dilediğiniz güzellikte yaşarsınız.
füsunANK
09-05-2009, 14:37
Adalet ablacım, henüz çiçekler dikilmedi. Gölbaşı , geceleri şehirden en az 5 derece soğuk oluyor. Hele bir çiçeklensin bahçe o zaman sana bir sürü fotoğraf çekeyim inşallah .
Cumhur abicim her şey yolunda çok şükür. Bizden de size saygı ve sevgiler. Ne zaman isterseniz bildiğim kadarı ile yardım ederim.
İnşallah rüyalarınızda dilediğiniz güzellikte yaşarsınız.
Aminnn. ;)
füsunANK
09-05-2009, 14:40
İnternette gezinirken gördüm. Hoşuma gitti. Paylaşayım dedim.
füsunANK
09-05-2009, 14:52
Arada ben de çalışıyorum. Nadir de olsa :o
Adalet Yağcı
09-05-2009, 14:59
Kolay gelsin, bence daha sık girin bahçeye, b,z,m elimiz değince bambaşka oluyor :)
Bahçeniz de çiçeklerinizde çok güzeller, hele o menekşeler süper. Güle güle büyütmeniz dileklerimle.
füsunANK
17-05-2009, 21:23
Çok teşekkür ederim Sn.M.Sema.
Sağol Adalet ablacım, ben senin kadar azimli değilim valla . Maşallahın var :o
füsunANK
17-05-2009, 21:37
Bahçenin tadı geldi. Ben de bol bol fotoğraf çektim.
Adalet ablam sayesinde tutulduğum Clematis aşkı, sonunda beni de Clematis sahibi yaptı. Teşekkür ederim Adalet ablacım. ;)
Sevgili Hassoman dan da Ankara'da yetiştiğini öğrenince ayrıca sevindim.Umarım kışı kazasız atlatır.
79231
Bahçemizin neşesi menekşeler. Bunlar iri olanlar.
79233
Bunlarda minicik ve bonkör olanlar
79234
Adlarını ne yazık ki bilmiyorum. Bilenler yazarsa sevinirim.Çiçekleri küçücük aslında, makro çekince farklı bir bitki gibi çıkmış . :o
79235
79236
füsunANK
17-05-2009, 21:43
Ballıbaba
79237
Gene adını bilmediğim bir tür. Çiçekleri çok minik ama o kadar güzel ki. Adını öğrendim. Berberis ( Kadın Tuzluğu)
79238
79240
79243
Bodrum Papatyası
79244
füsunANK
17-05-2009, 21:51
Genel bir görünüm
79245
79246
Çayır karanfili
79247
Bunun altı beton. Altında su deposu var. İptal edildi artık kullanılmıyor. Biz de bu şekilde alttaki betonu kamufle ettik.
79248
79249
füsunANK
17-05-2009, 21:56
Bahçe girişi
79250
79251
Bahçenin asıl sahipleri. :o
79255
Sardunyalar
79256
Aslan ağzı
79257
füsunANK
17-05-2009, 22:03
79258
Adını bilmiyorum :o Ama çokkk güzel.Bu sene mor ve lila moda :D
(Bodrum Papatyası (Osteospermum) imiş adı )
79259
79260
79264
Geceleri ışıklanınca güzel oluyor. Ben çektiğimde henüz hava kararmamıştı. Kartopu açınca beyaz beyaz daha da hoş olur sanırım.
79262
füsunANK
17-05-2009, 22:07
79265
79266
79267
79268
79271
Adalet Yağcı
17-05-2009, 22:10
Sevgili FüsunANK, ne diyeceğimi bilemiyorum, dilim tutuldu.
Bu ne güzellik böyle, menekşeler, genel görünüm, her şey her şey tek kelime ile muhteşem.
Bu güzelliklerden bizi mahrum ettiniz bunca ay, şimdi çok kızdım işte :)
Clematisiniz bendekinin aynısı, bir farkla benimki daha küçük :(
Babanız hemen üye olmalı siteye, övgülerimizi bizzat kendisine iletmeliyiz bence.
Sizin katkılarınız da yadsımak mümkün değil, fotoğrafların her biri bir tablo güzelliğinde, ellerinize sağlık, seyretmek çok büyük bir keyifti.
nurcanaybay
18-05-2009, 10:43
Adalet hanımla aynı duyguları paylaşıyorum.Her yer ne kadar düzenli , bakımlı .Beton
bölümün son hali , ayakkabımı çıkarıp koşturasım geldi :)
O kadar çok ki menekşe ,tohumdan mı yetiştirdiniz ?
Ben bahçenizin bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum ,babanızın da sizin de
ellerinize sağlık.
Koyu yeşil
18-05-2009, 10:55
Huzur verici ve ne kadar geiş, yeşil bir bahçeniz varmış. Nazar değmesin diye mi sakladınız yoksa bizden ;) Maşallah deriz nazarımız değmez :)
Çok zevkli herşey.
Adlarını ne yazık ki bilmiyorum. Bilenler yazarsa sevinirim.Çiçekleri küçücük aslında, makro çekince farklı bir bitki gibi çıkmış . :o
Bu bitki Katır tınağı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3649&highlight=kat%FDr+t%FDrna%F0%FD) gibi görünüyor.
Bu arada bahçeniz çok güzel olmuş :) Su deposu olan yer özellikle...
60 nolu mesajdaki bitkiniz ,BODRUM PAPATYASI (Osteospermum) sanırım
57 nolu mesaj 2 ve 3 nolu fotolarda berberis olsa gerek
Hepsi birbirinden güzeller. Ellerinize sağlık. Sağlıkla, huzurla, keyifli uzuuun yıllar geçirirsiniz inşallah :)
Çok çok güzel olmuş ailecek hepinizin ellerine sağlık. 61 nolu mesajda yerde çam kozalaklarının yanında bir sincap var galiba.:D
füsunANK
18-05-2009, 20:48
Sevgili Adalet Ablacım, Sn.nurcanaybay, Sn.Koyu yeşil, Sn.Gilan,Sn.Tabiat, Sn.Limon ve Sn.M.Sema beğenileriniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Babam da; sizlere teşekkür ve sevgilerini iletmemi rica etti. Hepinize sağlıklı ve bol çiçekli günler diliyor.
Sn.Nurcanaybay Menekşeler fide. Biz de tohumdan yetişen hiç bir şey yok. Soğuk iklim dolayısı ile zor oluyor tohumdan yetiştirmek. Fide daha kolay geliyor bize. Dahası babam da bu konuda çok sabırlı değil ne yazık ki. :o İzmire yolum düşse bende sizin turuncu güllerin altında bir sade kahve içeceğim ama çokkk uzak ihtimal. ;)
Sn.Koyu yeşil Hepimizin bahçesine maşallah. Valla sizin değmez de benim nazarım çok değiyor bitkilere. Evde bir sürü çiçek soldurdum ,aşırı sevgiden. :( 15 gün önce çok severek aldığım ' pembe yasemin'im bir gecede kurudu. Onu aldığım gün ne kadar mutluydum oysa. En çok sevdiğim bitkilerden biri idi.
Sn.Gilan Bilgi için teşekkür ederim. Ormandaki yabani haline benzetmiştim ama içimde bir acaba vardı. Yeni dikildi,araştırmaya zaman olmamıştı. Sağolun.
Sn.Tabiat Bilgi için teşekkürler. Meğer bahçemizde ne şifalı bir bitki varmış. :o http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1257
Sn.Lİmon Bunu sakın iltifat olarak almayın, zaten mesajlada beğenimi belirtmiştim . Benim favorim sizin bahçeniz. Maşallah . ;) Dileğiniz için yürekten Aminnn diyorum. Bilmukabele.
Sn.M.Sema Ne hoş olurdu orada bir sincap :D Sincap değil ama halk arasında Gelin kadın diye bilinen gelincik var bahçede. Ara sıra uğruyormuş. Henüz ben görmedim. Görenlerin yalancısıyım. Birde bir serçe ailesi yaşıyor. Her sene yavruluyorlar. Bir hayli geniş bir aile olmaya başladılar. Bazen fazla gürültü yapsalarda çok sevimliler. Haftalık bayat ekmekleri zevkle yiyorlar. Sularını da eksik etmiyoruz.Eee daha ne istesinler dimi . :p
füsunANK
24-05-2009, 20:43
Bir hafta içinde bir hayli gelişme olmuş civarda ve bahçede. Her tarafta gelincikler açmış , o kadar nazlı ve güzellerki. Kır çiçekleri ile bezenmiş her yer. civardaki ekinler boy atmış. Ve ne güzel ki gene yağmur vardı Ankara da.
81080
81081
81083
Bahçede süsenler açmış. Çok güzel kokuyorlar.
81084
81087
füsunANK
24-05-2009, 20:48
Menekşeler arasında yabancı bir bitki çıkmış. Yabani ot sanırım. Ama o kadar güzel yaprakları var ki. Nedir acaba ? [ buplerum rotindifolium ]
81090
Sardunyalar daha bir çiçeklenmiş.
81094
Kartopu açmış .
81095
Bu güzelliğin adını bilmiyorum :( (İspirya / Keçi sakalı )
81096
Ayni sefa
81099
füsunANK
24-05-2009, 20:53
Bu yaramaza engel olunmazsa heryere yayılıyor. (Fare kulağı )
81104
81106
Ters dut bir neşeli :p
81108
81110
Clematisin yeri değişmişti. Yeni yerini sevmiş galiba. Görünce mutlu oldum. Heyecanla ilk çiçeğini bekliyorum.
81112
füsunANK
24-05-2009, 20:59
Her ne kadar fazla büyümese de elmalar da meyve vermiş.
81113
Bu güzel kır çiçeğinide çok beğeniyorum.
81115
Genel gelişmeler yağan yağmurun etkisi ile çok olumlu .
81118
Sn. Füsünak, aynı bitkiyi bende sedumlarının içinde buldum, koparacaktım, vazğeçtim.
Galiba çiçekte açacak.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=428601&postcount=5552
Bakarmısınız :)
füsunANK
24-05-2009, 21:07
Sn.k0900 aynı merak içindeyiz desenize :) Çok beğendim yaprak çıkışını. Ben de o yüzden koparmadım. İnşallah öğreniriz adını. Biraz araştırdım ama bir şey bulamadım ben .
Yapraklarının bir yüzündeki cizgiler çok güzel, kıyılmaz ona:)
Adalet Yağcı
24-05-2009, 21:21
Çok yaşa sen sevgili Füsun, harikasın üstelik fotoğrafların da çok güzel, yakaladığın açı, kompozisyon, ışık, orantı, her şey çok güzel.
Valla içim açılıyor böyle güzel bahçeleri seyretmeye doyamıyorum, neyse kendi bahçeme gideyim artık, bir kaç fotoğrafta ben yükleyeyim, bir ara gel de terasta bir çay içelim.
O ot zannettiğin bitki gerçektende çok güzel neden 'bu bitkinin çiçeğin adı nedir' başlığında sormuyorsun?
Soruldu Adalet hanım :)
Hatta mucizede dedik ama olmadı, bu bitkinin adı nedir? de lütfen 5552 nolu mesaja bakarmısınız.
füsunANK
24-05-2009, 21:28
Hemen geliyorum terasa :D Senle çay ,sohbet doyumsuz olur. O bitkiyi sn. k0900 sormuş o bölümde ablacım. Beraberce bekliyoruz cevabı :cool:
Bu güzelliğin adını bilmiyorum :(
Adını bilmediğiniz güzellik Keçi sakalı (ispirya) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8227&highlight=ke%E7i+sakal%FD), hemen altındaki turuncular Aynisefa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9019), bir alttaki yayılıcı yaramaz da fare kulağı :)
füsunANK
24-05-2009, 23:26
Sn. Gilan ne kadar teşekkür etsem az. Sağolun. Arada, menekşelerin içinde çıkan bitki hakkında bir bilginiz var mı acaba ?
Onu bilmiyorum malesef :)
Bir çeşit yabani ot ama gerçekten yaprak yapısı çok güzel.
günebakan
25-05-2009, 12:32
Sevgili FüsunANK bahçenizdeki bütün çiçekler çok güzel görünüyor elinize sağlık çok güzel bir bahçe olmuş:)
füsunANK
25-05-2009, 16:44
Teşekkür ederim sevgili Günebakan. Dua etmeyi severim. Bu dua da sizin için. Dilerim en kısa sürede siz de kendinize ait bir bahçeye sahip olursunuz. Sevgiler
füsunANK
25-05-2009, 16:48
Onu bilmiyorum malesef :)
Bir çeşit yabani ot ama gerçekten yaprak yapısı çok güzel.
Bilip yardımcı olduklarınız yeter Sn.Gilan. Teşekkürler tekrar. Onu da bir bilen çıkar inşallah. :)
Füsun Hanım, bahçeniz harika olmuş, sağlıkla keyfini sürün, emeğinize sağlık.
füsunANK
25-05-2009, 20:04
Füsun Hanım, bahçeniz harikaolmuş, sağlıkla keyfini sürün, emeğinize sağlık.
Çok teşekkür ederiz sn. Kiraz. Amin, inşallah. Sağlık herşeyin başı.
Menekşeler arasında yabancı bir bitki çıkmış. Yabani ot sanırım. Ama o kadar güzel yaprakları var ki. Nedir acaba ?
81090
Çiçekli halini buldum galiba, aynısı mı? Yaprak dizilişini çok benzetttim. Eğer aynısıysa çok güzel çiçeklenecek.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26983&catid=newposts&cutoffdate=1
füsunANK
26-05-2009, 11:40
Yaprak dizilişi benziyor ama bizimkinin yaprakları daha büyük ve geniş. Sanırım aynısı değil sevgili Limon. :( Ben de olan bitki de sanki çiçek açacak gibi idi. Bu hafta gittiğimde sökmedilerse ve çiçek açtı ise tekrar görüntülerim.
Ben bu güzelliği nasıl gözden kaçırmışım bilmiyorum, nefis bir bahçe Füsun Hanımcığım, sizin de sevgili babacığınızın da elleri dert görmesin. Allah sağlıkla ve mutlulukla oturmak nasip etsin( Bana da aynısından bir tane nasip ederse çok güzel olur:dilli: )
füsunANK
28-05-2009, 12:00
Ben bu güzelliği nasıl gözden kaçırmışım bilmiyorum, nefis bir bahçe Füsun Hanımcığım, sizin de sevgili babacığınızın da elleri dert görmesin. Allah sağlıkla ve mutlulukla oturmak nasip etsin( Bana da aynısından bir tane nasip ederse çok güzel olur:dilli: )
Çok teşekkür ederim sevgili Mine. Amin diyorum ,size de en kısa sürede Allah nasip etsin inşallah. Sevgiler :)
füsunANK
09-06-2009, 12:30
Haftanın mahsulü.. Cinsini bilmediğim Erikler :)
85152
Bu güzellikte, evin balkonundaki Rozet ve Yasemin dostluğu.
85159
Adalet Yağcı
09-06-2009, 16:04
Sevgili Füsun, erikler olmuş bile, demek ki, benim yayla Ankara'dan daha soğuk, bendekiler olmadı daha.
Başka güzellikleri de gösterin bize, fotoğraf istiyoruz fotoğraf.
fikreteren
09-06-2009, 19:50
Sayın Füsun ank bu bahçey, nasıl kaçırmışım.çok güzel.gezerken vahlanıp durdum.Ellerinize sağlık.42 resimdeki 5 resim sarı yıldız.(ODTÜ kır çicekleri) diğer çiceklerin bir kısmını arkadaşalar yazmışlar.berberis,komşu çatlatan,bodrum papatyası,keçi sakalı gibi.
değişik olarak çıkan bitkiyi bede araştırdım şöyle bir isim çıktı(ODTÜ kır çicekleri kitabından)buplerum rotindifolium-tavşan kulağı diye isterseniz çicek açınca bir karşılaştırırsınız.
sarı yıldız soğanlı bir bitki onu çok aradım ama bulamadım. iyi bakın çoğalırsa talibim.
füsunANK
09-06-2009, 20:19
Sn. Fikreteren çok teşekkürler beğeniniz için.
buplerum rotindifolium için ayrıca teşekkür ederim, her ne kadar artık yerinde durmasa da :o Çünkü sökmüşler ne yazık ki. Açışını göremedim.
sarı yıldız soğanlı bir bitki onu çok aradım ama bulamadım. iyi bakın çoğalırsa talibim.
Baharda çakıl taşlarının arasında çıkıyor, çok minik bir çiçeği var. Tabii makro çekimde çiçek bir hayli büyük görünüyor. Keşke ölçekli çekseydim. Sizin için takip edeceğim, çoğalırsa elbette talebinizi yerine getiririm.
füsunANK
09-06-2009, 20:23
Sevgili Füsun, erikler olmuş bile, demek ki, benim yayla Ankara'dan daha soğuk, bendekiler olmadı daha.
Başka güzellikleri de gösterin bize, fotoğraf istiyoruz fotoğraf.
Bir ağaç erikimiz var.:o Bakma öyle haşmetli görüntüsüne, biliyorsun fotoda güzel görünüyor çok şey. :D Tamam daha çok foto söz sana ;)
füsunANK
09-06-2009, 20:25
Çiçekli halini buldum galiba, aynısı mı? Yaprak dizilişini çok benzetttim. Eğer aynısıysa çok güzel çiçeklenecek.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26983&catid=newposts&cutoffdate=1
bupleurum rotundifolium sonunda bulduk sn. Limon :)
füsunANK
12-06-2009, 21:04
Bunlar da evdeki güzeller
fikreteren
12-06-2009, 23:21
güzeller ne kelime...
Sayın Füsun ank bu bahçey, nasıl kaçırmışım.çok güzel.gezerken vahlanıp durdum.Ellerinize sağlık.42 resimdeki 5 resim sarı yıldız.(ODTÜ kır çicekleri) diğer çiceklerin bir kısmını arkadaşalar yazmışlar.berberis,komşu çatlatan,bodrum papatyası,keçi sakalı gibi.
değişik olarak çıkan bitkiyi bede araştırdım şöyle bir isim çıktı(ODTÜ kır çicekleri kitabından)buplerum rotindifolium-tavşan kulağı diye isterseniz çicek açınca bir karşılaştırırsınız.
Sn. Fikreteren çok teşekkürler beğeniniz için.
buplerum rotindifolium için ayrıca teşekkür ederim, her ne kadar artık yerinde durmasa da Çünkü sökmüşler ne yazık ki. Açışını göremedim.
Baharda çakıl taşlarının arasında çıkıyor, çok minik bir çiçeği var. Tabii makro çekimde çiçek bir hayli büyük görünüyor. Keşke ölçekli çekseydim. Sizin için takip edeceğim, çoğalırsa elbette talebinizi yerine getiririm.
Sn. Füsün ANK. müsadenizle çiçeklenmiş halinın fotoğrafını yüklüyorum.
Sn. Fikret Eren, tohumunu nasıl alacağımı tarif ederseniz, aramaktan kurtulacaksınız:)
füsunANK
14-06-2009, 13:51
Çok güzel açmış k0900. Bir daha sökmez umarım bizimkiler ;)
füsunANK
22-06-2009, 13:21
Bu haftanın fotoları. Herşey daha bir gelişmiş, büyümüş, çoğalmış.
Kır çiçekleri hiç bitmese.
88716
Ters dutlar renklenmiş. Kuşların en sevdiği şeylerden biri.
88722
Horozun çevresi cıvıl cıvıl olmuş.
88742
88724
88726
füsunANK
22-06-2009, 13:24
Petunyalar
88746
88747
88748
88749
88750
Adalet Yağcı
22-06-2009, 13:24
Harika, harika, harika...
Bahçen ışık saçıyor sevgili Füsun, tıpkı senin gibi, babacığının da ellerine sağlık, görüntüler süper.
füsunANK
22-06-2009, 13:27
Aslanağzı serisi :o
88752
88753
88754
88755
88756
füsunANK
22-06-2009, 13:30
Güller :cool:
O bahçeniz ne güzel şenlenmiş, ellerinize sağlık. Ahşap bordür ve beyaz taşlar çok güzel bir seçim olmuş. Hele aslan ağzı ve güller süperler.:D
füsunANK
22-06-2009, 13:34
Bahçenin küçük yaramazları ve yarmazlıkları :p
88762
88763
Bu ufaklığın yüzünde alaycı bir tebessüm var gibi . Sanki birde el sallamış :D
88764
füsunANK
22-06-2009, 13:38
Sardunyaların çiçekleri biraz solmuş, güzel zamanlarına yetişemedim.
88765
88767
Adını Hollanda Begonyası olarak biliyorum.
88768
88769
Ahhhh bu hanımeli kokuları. ;)
88770
füsunANK
22-06-2009, 13:42
88771
88772
88773
Bakıp bakıp Allahım sen nelere ne güzellikler vermişsin diyorum. Ekinlerin arasında idi.
88774
füsunANK
22-06-2009, 13:48
Ve gün bitti akşam oldu.
ABBAS
Haydi Abbas, vakit tamam;
Aksam diyordun iste oldu aksam.
Kur bakalim cilingir soframizi;
Dinsin artik bu kalp agrisi.
Su agacin golgesinde olsun;
Tam kenarinda havuzun.
Aya haber sal ciksin bu gece;
Gorunsun soyle gonlumce.
Bas kirbaci sihirli seccadeye,
Goster hukmettigini mesafeye
Ve zamana.
Katip tozu dumana,
Var git,
Boyle ferman etti Cahit,
Al getir ilk sevgiliyi Besiktas'tan;
Yasamak istiyorum gencligimi bastan.
Cahit Sitki Taranci
[ 1942 ]
88775
füsunANK
22-06-2009, 13:52
O bahçeniz ne güzel şenlenmiş, ellerinize sağlık. Ahşap bordür ve beyaz taşlar çok güzel bir seçim olmuş. Hele aslan ağzı ve güller süperler.:D
Teşekkür ederiz M.Sema. Sevgiler
Harika, harika, harika...
Bahçen ışık saçıyor sevgili Füsun, tıpkı senin gibi, babacığının da ellerine sağlık, görüntüler süper.
Daha çok foto daha çok foto dedin ablacım. Ben de kendimi kaybettim , çektim durdum.:o
O senin gözlerinde ki güzel gören ışık. Babama ileteceğim. Sevgimle .
İnsan bu kadar da imrendirilmez ki,
Yakında işi gücü bırakıp, sırayla bahçelerinizde kamp kurmaya başlayacağım, haberiniz olsun.
nurcanaybay
22-06-2009, 17:16
Azda olsa ezberliyebildiğim iki şiirden biridir ,diğerini de 35 i geçince daha çok sevmiştim :)
Bahçenize gelince , kıskanıyorum elimde değil :)
füsunANK
22-06-2009, 19:38
İnsan bu kadar da imrendirilmez ki,
Yakında işi gücü bırakıp, sırayla bahçelerinizde kamp kurmaya başlayacağım, haberiniz olsun.
Bekleriz Sn. Ülker :) 2 göz oda var, çadıra gerek yok.
Bahçenize gelince , kıskanıyorum elimde değil :)
Benim; sizin turuncu gülleri kıskandığım gibi sanırım ;)
Adalet Yağcı
22-06-2009, 19:58
Sevgili Füsun, her şey iyi güzel de, bu sefer bahçe ile birlikte bu kadar başarılı çekilmiş fotoğrafları daha çok kıskanıyorum.
Ne olsa iyi kötü bir bahçem var, iyi olduğuna inandığım bir de dıgıtal makinam var, ben neden istediğim kadar güzel fotoğraflar çekemiyorum, sevgili Limon da çok güzel çekimler yapıyor.
Siz yazlarınızı burada mı geçiriyorsunuz, sanki sadece hafta sonları uğranan bir yer izlenimini uyandırdı bende nedense.
Teşekkür ederiz M.Sema. Sevgiler
Daha çok foto daha çok foto dedin ablacım. Ben de kendimi kaybettim , çektim durdum.:o
Ne olur biraz daha kendinizi kaybedin, yoksa bu güzellikleri göremeyeceğiz. Daha fazla fotoğraf ekleyin. Bakarken de ben kendimi kaybedeceğim :cool:
Bu arada gökyüzünü çok güzel çekmişsiniz. Harika.
füsunANK
22-06-2009, 20:19
Genelde hafta sonları gidiyoruz ablacım. İçinde yaşamayınca da bazı şeyler zor oluyor. Babam hafta ortasıda sık sık uğrar .
Fotolara gelince övgülere teşekkür ederim. Benim profesyonel bilgim yok ama foto çekmeyi çok seviyorum. Yüzlerce foto çeke çeke gelişiyor birazcık. Birde ırsidir belki de , babam çok meraklı imiş gençliğinde. Hatta karanlık odası bile varmış. Kendi tab edermiş. ;)
füsunANK
22-06-2009, 20:22
Sevgili uzman16 ; aman öyle demeyin sadece pazar günü çektiğim foto sayısı 150. Sonra hepsini eklemeye kalkarım :D
Gün batımı bu pazar çekildi. Ankara'nın grubu meşhurdur. Dayanamadım bastım deklanşöre bende.
Sevgili Füsun, babanın da senin de ellerinize sağlık. O ekip diktiği için, sen de fotoğraflarla bize ulaştırdığın için. :) Bahçe zaten çok güzel ama eviniz de çok şirin, sıcacık. Uzak mı neden bir tek haftasonları gidiyorsunuz?
Sevgili FüsunANK,
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=88716&d=1245667093
Ne muhteşem bir görüntü, adını biliyormusunuz?
Sarı yıldızlardan bize de düşen olur mu acaba. Bahçe dedğiniz sizin ki gibi olmalı. Gökyüzü yeşillikten nerdeyse görülmüyor.
Vildan Sönmez
22-06-2009, 23:24
Bahçeniz formunun zirvesinde. Sizin ve babanızın ellerine sağlık.
füsunANK
23-06-2009, 11:42
Bahçeniz formunun zirvesinde. Sizin ve babanızın ellerine sağlık.
Çok teşekkür ederiz Sn. Vildan Sönmez. Evet şimdi en güzel zamanları.
Sevgili FüsunANK,
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=88716&d=1245667093
Ne muhteşem bir görüntü, adını biliyormusunuz?
Sarı yıldızlardan bize de düşen olur mu acaba. Bahçe dedğiniz sizin ki gibi olmalı. Gökyüzü yeşillikten nerdeyse görülmüyor.
Makro çekim olduğu için fotolarda çiçekler olduğundan çok büyük görünüyor sevgili Jineop. Mor olan da sarı yıldız dediğinizde o kadar küçük ki aslında. Mor olan çok narin ve otların arasında idi. Sarı yıldız dediğiniz de çakılların arasında çıkmıştı kendiliğinden. Çok çok minik çiçeği aslında. Keşke büyük bir çiçek olsa , tohumu falan olsa zevkle paylaşırız Sn. Jineop. Tamamı size düşer hatta ama o kendi kendine çıkan bir çiçekti. :o
Sizin bahçede gelecekte bırakın gökyüzünü görmeyi , bu bitki doğumları böyle giderse birbirinizi göremezsiniz valla . :)
Sevgili Füsun, babanın da senin de ellerinize sağlık. O ekip diktiği için, sen de fotoğraflarla bize ulaştırdığın için. :) Bahçe zaten çok güzel ama eviniz de çok şirin, sıcacık. Uzak mı neden bir tek haftasonları gidiyorsunuz?
Teşekkür ederiz sevgili Limon. Evimiz (kulubemiz) 2 odacıktan oluşuyor. Birisi mutfak, birisi dinlenme odası. Ev yapmadık sürekli oturamayacağımız için. Bahçe uzak değil ama biraz tembellikten , biraz da ıssızlıktan dolayı sadece hafta sonları gidebiliyorm ben. Çünkü etrafımız tamamen tarla. Yeni yeni komşu bahçeler oluşmaya başladı. Belki bundan sonra daha sık giderim. Babam hemen hemen hergün uğrar yazın.
Sevgili FüsunAnk,
Öncelikle bahçenize beğenilerimi ve hayranlığımı sunarak başlayayım. Sizin de babanızın da eline sağlık :)
Aslanağzılar ve petunyalar harika.
O mor çiçek benim de çocukluğumdan beri en sevdiğim yabani çiçeklerden. İlkbahardarda açıyor. Geçen sene işyerimin bahçesinde bir tane çıkmıştı, tohumları olsun diye beklerken bir baktım bir tane tırtıl haput hupur götürüyor tohum kapsüllerini :) Tırtılı aldım başka biryere taşıdım ama kala kala 5-6 tohum kalmıştı. Bir kısmını ekmiştim ama çıkmadı, 2-3 tanesi de duruyor. Bu sene de tohum alsam diye bakıyorum ama pek de göremedim etrafta.
Adalet Yağcı
23-06-2009, 17:07
Sizin tohumlarını aradığınız mor çiçek(hazeran) bunlar (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=86439&d=1244916941)dan mı?
Öyle ise tohumlar olgunlaşınca yollarım.
Hazeran değil aslında ama düşününce gerçekten de hazeranın yabanisi olma olasılığı çok muhtemel. Çiçek şekli çok benziyor çünkü, ama daha küçükler.
Hazeran tohumlarına da hiç hayır diyemem doğrusu :)
füsunANK
23-06-2009, 20:27
Sevgili Gilan teşekkürler. Mor çiçekcik ( çiçekcik diyorum çünkü çok küçük ) için, bahçeye gittiğimde bakarım tohuma benzer bir şey var mı. Ben de çok fazla görmedim bahçede, sanırım komşu tarlada bir iki tane daha vardı. Onlara da bakarım tohum var mı diye. Tohumunu anlarsam tabii :)
Adalet ablacım hazeran değil, keşke hazeran olsaydı. Bir foto daha çekmiştim, sanki burada daha belirgin çıkmış.
89087
fikreteren
23-06-2009, 20:57
Sayın FÜSÜN, çok güzel . Ev tam benim beğendim evden .doğa çicekleri zaten diğer çiceklere taş çıkartıyor.Nefis karaler yakalıyorsun.
Sevgili Füsun,
Harika bir bahçe, menekşelere, Dallia'larınıza, güllere hepsine hayranıkla uzun uzun baktım. Babanızın ve sizin ellerinize sağlık. Güzel çekilmiş fotoğraflar için de, ayrıca kutlarım sizi. Sağlıklı ve keyifli vakitler geçirmeniz dileği ile sevgiler.
füsunANK
25-06-2009, 22:13
Sn.Fikreteren ve Sn. Bennur, çok teşekkür ederiz beğenileriniz ve güzel dilekleriniz için.
füsunANK
24-08-2009, 16:49
Günün mahsulü :)
99514
Adalet Yağcı
25-08-2009, 09:24
Ben hiç bir zaman böyle güzel soğanlar yetiştiremedim :( ellerinize sağlık, gözleriniz yaşarmadan tüketin :)
füsunANK
25-08-2009, 13:02
Teşekkürler :)
füsunANK
01-09-2009, 20:37
Buda bu haftanın mahsulü.
100715
Bahçemizde güzel bir ziyaretçi vardı. Bende hemen fotoğrafını çektim.
100711
Bu bitki kuru çiçek olarak kullanılabiliyor. Ama adı nedir bilemeyeceğim. Kendi kendine çıkan bir ot.
[Scabiosa sp. (Dipsacaceae) ]
100712
Bayat ekmekler ziyan olmuyor.
100716
Şahane fotoğraflar, elinize sağlık.
füsunANK
01-09-2009, 20:49
Tatilden dönerken bizimle birlikte gelen kuzumuz ve leyleğimiz..
100718
100719
Bu ziyaretçiler yüzünden sebze yetiştirmekten vazgeçtik . Biz olmadığımız anda hepsi bahçeye inip talan ediyorlar.
100720
Bu sene dahliaların çok tadı yok. Minik açmışlar.
100722
füsunANK
01-09-2009, 20:52
.....
Scabiosa sp. (Dipsacaceae) Kesin bilgi :)
Kaynak : Herbaryum
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=460029&postcount=6085
füsunANK
01-09-2009, 21:21
Teşekkür ederim Sn.Limon.
Sn.k0900 sanırım sizin bahçede de var ;) Çok teşekkür ederim bilgi için. Sizin vermiş olduğunuz bilginin detaylarını araştırırken böyle bir web sayfasına rastladım.
BİTKİ TANIMA (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.calflora.net/recentfieldtrips/images/eastcape/scabiosa_columbaria.jpg&imgrefurl=http://www.calflora.net/recentfieldtrips/eastcape08B.html&usg=__7cNoGCz0stssyI9zvYQx8bqT5SM=&h=333&w=250&sz=54&hl=tr&start=5&um=1&tbnid=3zF18XM0JZL9ZM:&tbnh=119&tbnw=89&prev=/images%3Fq%3DScabiosa%2Bsp.%2B(Dipsacaceae)%26hl%3 Dtr%26lr%3Dlang_tr%26rls%3Dcom.microsoft:tr-TR:IE-ContextMenu%26rlz%3D1I7ADBF_en%26sa%3DN%26um%3D1)
mehtap051
02-09-2009, 00:15
Füsunank bahçeniz çok güzel.Babanız çok emek harcamış ama buna değmiş.Bahçenizin resimleri bile bize huzur vermeye yetti.
Arzu Kasapoğlu
02-09-2009, 00:22
Çiçekleriniz, kuşlarınız,aksesuarlarınız hepsi çok güzel. Babanızla birlikte mucize yaratmışsınız.
Ellerinize sağlık...
füsunANK
02-09-2009, 21:20
Çok teşekkür ederiz Sn.Arzu Kasapoğlu ve Sn.mehtap051.
ciceksever70
02-09-2009, 21:51
Her sey cok güzel elinize saglik... Resimler de cok basarili. Benim dahlialarim da bu yil cok kücük acti. Gecen yil ortancalarla yarisiyorlardi neredeyse. Sevgiyle kalin...
füsunANK
03-09-2009, 17:28
Teşekkür ederiz Sn.ciceksever70 . Dahliaları fide olarak alıp dikiyoruz. Sanırım bu sefer minik cinsi denk gelmiş. Siz de sevgiyle kalın.
Bahçemizde güzel bir ziyaretçi vardı. Bende hemen fotoğrafını çektim.
Bahçenizdeki ziyaretçi ibibiğe benziyor. Ne güzel ziyaretçileriniz var!:rolleyes:
http://tr.wikipedia.org/ (http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0bibik)
Türkiye'nin Kuşları (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl15@d&idx=6858)
Bayıldım.. Tek kelimeyle bahçenize füsunANK ellerinize emeklerinize sağlık ,her köşede ayrı güzellik: sardunyalar aslanağızları petunyalar ( ne akıllı horozmuş o öyle) menekşeler hepsi hepsi ayrı ayrı güzeller.Bahçenizin keyfini çıkartmanız dileğiyle (ANkaraya gelirken belki bir mola verilebilinir sizin orda )
füsunANK
04-09-2009, 19:59
Kara gözlüm, efkarlanma gül gayrı!
İbibikler, öter ötmez ordayım.
Mektubunda diyorsun ki: 'Gel Gayrı!'
Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım.
Bekir Sıtkı Erdoğan
Demek o ibibik bu ibibik Sn. Sabah. Acaba bir ağaçkakan mı demiştim ben. Teşekkür ederim bilgi için.
Çok teşekkür ederiz Sn. Hüzün. Tabii ki, istediğiniz kadar mola verebilirsiniz.
sevgili füsunANK,
ellerinize sağlık,hepsi ayrı bir güzellikte,çekimlerinizde çok güzel.bütün bu güzelliğin içinde bir kahve molası vermek güzel olurdu.
bol keyifler.
füsunANK
09-09-2009, 22:12
Teşekkür ederiz Sn.ozbey. Size de keyifli günler.
Bahçeniz gerçekten çok güzel,siz de nefis fotoğraflıyorsunuz.Bize de izleyip iç geçirmek kalıyor:) Babanızın ellerine,emeğine sağlık...
füsunANK
13-09-2009, 21:17
Çok teşekkür ederiz Sn.İmgelem.
Bugün bahçedeydim. Bir sürü fotoğraf çektim gene :) Şimdilik; bu lila rengi minicik çiçeği (Bakmayın kocaman görüntüsüne aslında çok küçük ) sizinle paylaşmak istiyorum. Diğer fotolar küçültülmeyi bekliyor.
102595
füsunANK
13-09-2009, 21:55
102600
102601
En sevdiğim kavak cinsi. Titrek kavak. Bir sürü badire atlattı ancak bu halde kalabildi.
102603
102604
102606
füsunANK
13-09-2009, 22:01
Sonunda şırıl şırıl akan bir süs havuzumuz oldu.
102613
102614
Gene bahçenin asıl sahiplerine yaradı bu havuz :) Sürekli başındalar akan suyun. Yıkanıyorlar.
füsunANK
13-09-2009, 22:09
Bana çok şey borçlu bu elmalar. Ceviz büyüklüğündeler aslında :)
102618
Çam ağacında misafir var. Saksağan yuvası.
102619
Çit olarak dikmiştik. Bir kaç meyvası var.
102620
102621
Çobandeğneği çiçeklendi.
102622
Adalet Yağcı
14-09-2009, 06:41
Ankara iklimi çiçeklere iyi gelmiş, tabii bakım çok önemli, bu güzellikleri uygun şekilde fotoğraflayabilmek daha da önemli.
Bu bahçeye kış gelmeyecek belli oluyor.
Bizlere bu şevki veren ağaclar.net e teşekkürler, tabi güzellikleri paylaşanlara da.
Bahceniz çok güzel,babanızın ve sizin ellerinize sağlık herşey harika görünüyor:p
füsunANK
16-09-2009, 21:58
Keşke kışın da bu yeşillikte kalabilse Adalet ablacım . Ama ne mümkün Ankara soğuğuna dayanamaz.
Çok teşekkür ederiz Sn. Tamaşa.
neconeco
16-09-2009, 22:26
Selamlar. maaşallah vallahi cennet gibi olmuş. Hiç çinnet geçirmez insan.)))) Yok kesin bir bahceye geçmem lazım.
Sevgili FüsunANK,
Bahçenize sık sık uğrayıp zevkle dolaşıyorum.
Ankara'nın havasını bilirim 18 yıl yaşadım.
Sizi kutluyorum; zevk, ahenk ,sabır ve başarı sergileyen bahçeniz sevgi yağmurları ile sulanmış güzelliğinin sırrı bu işte.
Sevgiler..
fikreteren
19-09-2009, 09:23
sevgili Füsun, bahçeniz herzaman ki gibi güzel.
Sevgili FüsunANK,
Havuz muhteşem ,diğerleri gibi.Son resimde ki beyaz çiçek çoban değneğimi?
füsunANK
21-09-2009, 19:36
Sn. neconeco bence de size bahçe edinme yolu göründü. Mağazaya sığamaz olmuşsunuz maşallah. Siz yakında üretime de geçersiniz. :)
Sn. Hozat hemşehrimiz sayılırsınız o zaman . Güzel sözleriniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederiz.
Sn.fikreteren size de iyi bayramlar, artık son güzellikleri bahçenin. Yakında dinlenme dönemine geçecek.
Sevgili Jineop teşekkürler, havuzun eksikleri vardı ben fotoyu çektiğimde , bitkilerde dikilmiş bakalım son hali nasıl oldu. Henüz bende göremedim. Sayenizde bir çok bitkinin adını öğreniyorum. Bunu da sayende öğrendim valla. :) Son resimdeki Çoban Değneği evet.
Orhan Özbilgiç
21-09-2009, 20:32
Sayın FüsunANK;
Ankara' da bir cennet yaratmışsınız. Zevkle seçilmiş bitkiler, itina ile serpiştirilmiş bahçeye.
Kuşlarla da iyi iletişim kurduğunuz hemen anlaşılıyor!
Sağlıkla yaşayın.
neconeco
21-09-2009, 20:38
Selamlar. Evet bence de bahçeniz güzel. Üretim meselesi mikro üretim koşullarını araştırıyorum. Yok vazgeçtim parfüm dedik bir sürü mesele çıktı şimdi m. üretim deriz al başına belayı. yak sigaranı demle çayını bak keyfine, üreten üretmiş değilmi?))))
Bayramın kutlu ve mutlu olsun.
Orhan Özbilgiç
21-09-2009, 21:24
Sayın FüsunANK;
Bu arada 137 no' lu mesajınızda, ikinci resimdeki misafirlerinzden büyüğünün bir İbibik Kuşu olduğunu biliyor muydunuz?
Onlardan iki çift te benim bahçeme sık sık uğruyorlar ama benim makina elimde iken hiç rastlayamadım.
Genellikle Kumrular gibi çift dolşıyorlar! Belki, sizinkinin eşi de oralardadır!;)
füsunANK
23-09-2009, 19:46
Sn. Orjin, bahçede ki kuşun İbibik olduğunu Sn. Sabah sayesinde öğrenmiştim sağolsun. Ben henüz bizim ibibiğin eşini göremedim. Keşke çoğalsalar. Kuşları seviyorum. Siz de sağlıkla yaşayın Sn.orjin. Çok teşekkürler.
Sevgili Neconeco, en güzeli demle çayı keyfine bak . Ama yanında sigara olmasın. Sevgiler ;)
Dün bahçedeydim. Yeni havuzun kenarı çimlerle kamufle olmuş. Daha bi şirin olmuş. Bu arada yeni ziyaretçilerimiz vardı. Tabii hemen foto :D
İlk iki görüntü yanımızdaki tarladan. Doğada ki güzelliklerden.
103972
103973
103974
Evet günün ziyaretçilerinden biri bu yaramaz gelincik. Bütün bahçeyi dolaştı. Fakat bizim bahçede yaşayan ve beslediğimiz serçe ailesi bu durumdan hiç hoşlanmadılar. Sürü halinde gelinciği takip ettiler ve durduğu her yerde sürekli öterek onu tedirgin etmeye çalıştılar. O kadar kuvvetli ve kalabalık bir şekilde ötmelerine rağmen , gelincik hiç tınmadı bile :D
füsunANK
23-09-2009, 19:50
Bir diğer ziyaretçide bu çekingen sığırcık .
doga-bir-mucize
23-09-2009, 19:54
Fusün Hanım bahçe güzel olunca ziyaretçiside çok oluyor heralde değil mi? :))
fikreteren
23-09-2009, 19:56
137 deki resime bizde ağaçkakan kuşu deriz.ağaçları sivri gagaları ile delerler.
füsunANK
23-09-2009, 20:03
Ben de öyle sanmıştım Sn.Fikreteren ama değilmiş.
Sn.doga-bir-mucize teşekkürler ,keşke daha çok gelseler. Bizim etrafımızda bahçe sayısı çok az. Civarın en yeşil ve sulak yeri. Dolayısı ile tercih sebebi oluyor. Bir de bayat ekmeklerle kuşları besliyoruz. Suları ve ekmekleri hiç eksik olmuyor. Keyifleri iyi yani :D
doga-bir-mucize
23-09-2009, 20:10
Ben de öyle sanmıştım Sn.Fikreteren ama değilmiş.
Sn.doga-bir-mucize teşekkürler ,keşke daha çok gelseler. Bizim etrafımızda bahçe sayısı çok az. Civarın en yeşil ve sulak yeri. Dolayısı ile tercih sebebi oluyor. Bir de bayat ekmeklerle kuşları besliyoruz. Suları ve ekmekleri hiç eksik olmuyor. Keyifleri iyi yani :D
Bahçeniz Göle yakın mı Füsun Hanım? Bu bahçe birde gölü görüyorsa keyfine doyum olmaz.
füsunANK
24-09-2009, 09:45
Çok yakın sayılmaz. Uzaktaaann görüyor gölü.
füsunANK
25-09-2009, 19:31
İşte bu kadar uzaktan görüyor Sn.doga-bir-mucize. Göl manzaralı olsa gerçekten keyifli olurdu :o
104318
Bahçenizde ziyaretçilerinizde çok hoş sn füsünANK ellerinize sağlık...
Sevgili füsunANK bahçeniz çok güzel keyifle oturun ah bide ankaranın bu soğuk kışı olmasa,bende bu sene köydeki evimi çiçeklendirmek istiyorum Ankara'nın soğuna dayanabilcek çok fazla su istemeyen bildiğiniz çiçek isimlerini söylerseniz çok sevinirim
füsunANK
28-09-2009, 20:14
Teşekkür ederiz Sn.eyakut. Ziyaretçiler dedinizde; gelincik hakkında bir şeyler okudum. Eğer sıkıştırılırsa insanlara da saldırıyorlarmış. Uzak durmakta ve kendi haline bırakmakta fayda var demek ki. :)
Sn. Ankara çok teşekkür ederiz, siz de sağlıkla ve keyifle oturun evinizde. Soğuk dolayısı ile biraz da sabırsızlıktan tohumdan bir şey yetiştirmemiz pek mümkün olmuyor. Bu sebeple biz genel olarak mevsimine göre çiçekcilerden fide alıp dikiyoruz. Ankara da bahçesi olan , sabırlı yetiştirici diğer arkadaşların size daha çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Bizlerle paylaşırlar mutlaka bildiklerini.
Ama bildiğim şu var mesela; hercai menekşe zamanı geldi. Bugün Ankara sokaklarında gördüm, yollara dikmiş belediye. Demek ki fideler çıkmış. Su da istemez fazla. Bütün kış da size gülümser. Bu ay içinde dikebilirsiniz.
104885
Teşekkürler sevgili füsunANK o zaman hemen hercai menekşe alıp dikmeliyim :)
arkadaşlar ben de yarın hercai menekşe tohumlarımı serpmek istiyordum umarın geç kalmamışımdır
doga-bir-mucize
29-09-2009, 20:43
İşte bu kadar uzaktan görüyor Sn.doga-bir-mucize. Göl manzaralı olsa gerçekten keyifli olurdu :o
104318
Aracın arkası resimden anladığım kadarıyla göl heralde. Bana göle çok yakınmış gibi geldi Füsun Hanım.
füsunANK
29-09-2009, 20:49
Menekşe dikeceklere kolay gelsin :) Bahçeleri şenlenecek ne güzel. Ankara da geceler artık bir hayli soğudu. Dün gece bahçede ki Dahliaları soğuk vurmuş, birazcık kararmışlar. :(
Yok yok çok yakın sayılmaz Sn.doga-bir-mucize :)
doga-bir-mucize
29-09-2009, 20:57
Doğuya kar yağmış bugün.Kış erken geldi bu sene.
füsunANK
16-10-2009, 20:18
Bahçe artık geceleri güz soğuklarını yaşadığı için bazı bitkileri evin balkonuna transfer ettim.
108385
Bu iki sardunyayı da çok seviyorum. Donlardan korumak için eve getirdim.
108387
108388
Yanlarına bir de Kasımpatı aldım dün. Mini balkonda sabahları kahve içerken bana eşlik ediyorlar.
108386
Ve evdeki pembe menekşem. Çiçek dizilimi çok hoşuma gitti. Onu da paylaşmak istedim.
108389
acemifüsun
16-10-2009, 20:27
Sevgili füsunANK bahçeniz, çiçekleriniz çok güzeller, yanlız son eklediğiniz sardunyalar harika:) Çelik zamanı benimle paylaşırsanız çok sevinirim:)
Sayın füsunANK,
bahçeniz yalancı bir cennet gibi, sardunyalarınız ne kadar güzel, sanki gül gibi. ben bir sardunya hastasıyım, burada bu kadar güzelleri bulunmuyor,çeliklerinden umarım dağıtırsınız. Bütün güzellikleriniz dost sohbetlerinizle şenlensin.
O ebruli Sardunya nasıl bir güzelliktir öyle :) Maşallah. Çiçekleri Begonyaya benziyor.
Sayın füsunANK,
çok düzenli ve güzel bir bahçeye sahipsiniz güle güle huzur içinde keyfini çıkarmanızı dilerim.
Sardunyalarınızın cinsini öğrenebilir miyim? Çok güzeller.
Adalet Yağcı
17-10-2009, 21:10
Sevgili FüsunANK, gerçekten sardunya mı bunlar, yoksa ebruli güllerden fotomontaj mı yaptınız, diyeceğim ama açık ve net belli yani, sardunya işte, gül kadar güzel açmış, inanılmaz güzeller.
Aman çok iyi bakın, kahvenizi içerken bizleri de hatırlayın.
Bir de bu sardunyaların bol bol fotoğraflarını çekin ki, bizler de seyredelim.
füsunANK
18-10-2009, 10:59
Sevgili arkadaşlar, güzel temennileriniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim.
Sardunyalar Kıbrıslı bir komuşumuzdan alınmıştı. O da Kıbrıstan getirmiş. Kıbrısa da İngiltere den gelmiş. Kısacası uzun yol katetmiş bana gelene kadar :)
Cinsini bende bilmiyorum ne yazık ki. En kısa sürede internette araştıracağım. Aslında bunu sevgili Jineop çözebilir.:o Maşallah bitki isimlerini bulmakta üzerine yok. İmreniyorum.
Çeliklerine gelince. Çelik verdiği zaman sizlerle paylaşmak benim için zevk olur. Ancak bu biraz zaman alacak. Henüz tek dallar. Bu yıl çelik verirlerse bende çoğaltmaya çalışacağım . Çünkü henüz çok küçükler. Paylaşım işi bir sonraki yıla kalabilir. :( Komşuda da yok artık. Onunkiler öldü.
Adalet Yağcı : ''Aman çok iyi bakın, kahvenizi içerken bizleri de hatırlayın.''
Kısacası sizlerle paylaşabilmek için onlara gözüm gibi bakacağım söz .
Keşke hep birlikte içebilseydik o kahveyi , senin hoş sohbetinle beraber ablacığım.
İşte sardunyaların aslı bu. Daha önceki fotolar makro olduğu için nasılda heybetli görünüyorlar dı dimi . :) Saksılar tüm estetiği bozdu ama henüz bahçeden geldiler, onlara hemen dekoratif saksılar alınacak .:p
Sevgi Durul
18-10-2009, 11:16
Sayın füsunAnk, bahçeniz, çiçekleriniz çok güzeller maşallah.
Sardunya da boyuna bakmadan ne güzel açmış. Güle güle büyütün.
füsunANK
18-10-2009, 11:17
Çok teşekkürler SDurul. Küçücük ama dünya güzeli gerçekten. Bakmaya doyamıyorum.
füsunANK
18-10-2009, 11:46
Pembe sardunyanın adı 'Apple Blossom rosebud' imiş. Şimdilik sadece adını öğrenebildim. Kırmızı olanı henüz bulamadım.
füsunANK
01-11-2009, 19:43
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=79243&d=1242589342
Bu fotoğraftaki meyvemsi şey yukarıda resim linkini verdiğim , benim adını bahar dalı olarak bildiğim bitkiye ait. Cevizden biraz büyük bir meyvemsi şey vardı bu hafta üzerinde. İlk kez görüyorum . Meyvesi mi acaba. ?
112607
Bu minik güzellik çimlerin içinde idi.
112608
Menekşe fideleri yerlerine dikildi.
112609
Tüm renkler çok güzeldi ama ben buna bayıldım.
112610
füsunANK
01-11-2009, 19:53
Ve bahçede kalan son güzellikler.
112620
112621
112622
Bu da benim ayarlar ile oynayarak oluşturduğum bir Negis çiçegi fotoğrafı. :o
112623
fikreteren
01-11-2009, 20:27
Küçük evinize hayranım.menekşelerin tam zamanı.ilginç bir nergis çiceği olmuş.acaba böyle bir çicek yapabilirimiyiz.
Sayın FüsunANK,
Bahçeniz çok güzel, fotoğraflar keyif veriyor, gerçeği nasıldır, diye düşünüyor insan. Emeğinize sağlık. Ev-Bahçe Dergisi' nin yarışmasına katılmayı düşündünüz mü? :) Ben her ay takip ediyorum ve bir çok bahçeden daha doğal ve güzel buldum. Üstelik yaban çevreniz de var, fazladan...:) Sevgiler.
denizakvaryumu
01-11-2009, 22:06
Bu fotoğraftaki meyvemsi şey yukarıda resim linkini verdiğim , benim adını bahar dalı olarak bildiğim bitkiye ait. Cevizden biraz büyük bir meyvemsi şey vardı bu hafta üzerinde. İlk kez görüyorum . Meyvesi mi acaba. ?
Japon ayvası da denir.
Limon yemeyi sevenler bu meyveyi de sever çünkü limondan da ekşidır.
Benim çok sevdiğim bir meyvedir.Ekşiyi seviyorsanız,yaşadınız :D Yalnız dişlerin sağlam olması şart,serttir :)
füsunANK
07-11-2009, 16:06
Sn.fikreteren Teşekkürler. Fotolarla oynaya oynaya, bir sürü değişik çiçek elde ettim hayali olarak ama gerçeği imkansız galiba :)
113162
Sn.minka Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ev_Bahçe dergisini bende alıyorum sık sık . Bilmem o kadar güzel mi acaba bahçemiz. Size bir sır vereyim ayrıca :) Fotoğrafın çekimine göre herşey o kadar değişik görünüyorki. ;)
Sn.denizakvaryumu, Bilgi için teşekkür ederim. Ablam ayvayı kesmiş tadına bakmış. Çok sert di diyor. Bana kısmet olmadı. Bahçeye gidemedim çünkü. Denk gelirse bende tadacağım.
Cumhur Tonba
07-11-2009, 17:12
O balkonda kahve içilmez mi?
Füsun. O balkonda ihtiyarlamazsında. Baban sağolsun. Seni iyi bir bahçevan olarak yetiştirecek. Şu anda da fonda Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece, bilmiyorum ne haldeyim, gidiyorum gündüz gece çalıyor.
Sen de yolun başındasın. O bahçe zamanla çok daha harika olacak. Ülker gibi sende yakında ütü masasını devreye sokarsın. Çok faydalı. Ne işe yaradığını istersen Ülker den öğrenebilirsin.
Saygılar, sevgiler. Kendine iyi bak. Babaya selamlar.
Adalet Yağcı
07-11-2009, 18:28
Sevgili FüsunANK, bu bahçede güzellikler bitmeyecek anladım :)
Ne kadar güzel olmuş menekşeler, özellikle de montaj olanlar :)
Benim bahçemde bir şey kalmadı artık, sizlerin bahçelerinizin güzellikleri ile idare edeceğim bahara kadar.
Sevgiler.
füsunANK
09-11-2009, 20:13
Sevgili Cumhur abicim; selamınızı ilettim babama, o da sizlere sevgi ve selamlarını yolluyor. Foruma şimdi girdim. Hemen gidiyorum Sn. Ülker'in sayfasına. Ütü masasını öğrenmeye ;)
Adalet ablacım, senin yüreğinin ve yüzünün güzelliği yeter. Öpüyorum sevgi ile.
Sn. Denizakvaryumu , bugün babam Japon ayvasını getirdi bahçeden. Hemen tadına baktım. Damak zevkimiz benziyor sizinle. Güzeldi valla. :)
Beni çocukluğuma götürdü birazda. Çocukken evimiz Anıtkabir'e çok yakındı. Arada patenleri takar hemen Anıtkabir'e Aslanlı Yol kapısına giderdik. Orada yol boyunca Japon elması ağaçları vardı. Meyvesi olduğunda mutlaka yerdik. Çok benzemesede o kekremsi tada ve çocukluğuma götürdü beni.
füsunANK
06-01-2010, 19:57
2 hafta önce bahçede bu mantarları gördüm. Görüntü çok güzeldi. Görüntü güzel ama kendi zararlı galiba.
120970
120971
Bu da yavru mantarcık. Kalp şeklinde oluşu dikkatimi çekti.
120972
Merhaba sevgili füsun hanım, bahçenizi yeni gezmek nasip oldu herşey çok güzel ellerinize salık petunyalara bayıldım sardunyalarada hangisini sayayımki çok güzel.
Adalet Yağcı
06-01-2010, 20:52
Sevgili FüsunANK, yine mi kalp şekli :) gerçekten enteresan.
Böyle bir mantar fotoğraflamayı çok isterdim, ellerine sağlık.
Ağaç kütüğü, mantarlar, testi, arkada da yeni çıkan süsen...
Çok güzel bir görüntü olmuş :)
günebakan
07-01-2010, 12:07
Sevgili Füsun hanım mantarların görünüşü gerçekten çok güzel hele de kalpli olan Ama ebruli sardunyaya bayıldım çok güzel güle güle büyütün:)
dilekağacı
07-01-2010, 13:16
Harika Cennet gibi.Bayıldım bahçenize.Allah nazarlardan saklasın :D Yalnız büyük emek var tebrik ederim.
Sevgili Füsunank A dan Zye muşteşem bir bahçe Bayıldım
Sağlıkla huzurla oturun inşallah
Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler Sevgilerimle
Sevgili Füsunank ben de yeni keşfettim bu güzel cenneti :)
ellerinize sağlık ne kadar güzel fotoğraflamışsınız kendimi içinde hissettim .Şu 3 ay bir geçsin baharda yeni güzellikler bekliyoruz sizden :)
füsunANK
07-01-2010, 19:44
Ne güzel konuklar uğramış sayfamıza. Beğenileriniz için çok teşekkür ederiz. Ederiz diyorum, biliyorsunuz ki asıl emek sahibi babam. Bana tadını çıkarmak ve fotoğraflamak kalıyor, sağolsun.
Sevgili sevim4 bu sene petunyalar çok verimli idi. Ankara soğuk olduğu için çabuk zarar görürdü petunyalar. Ama bu senen yakın zaman kadar çiçeklerini muhafaza ettiler. Havalar çok iyi gittiği için. Neşeli bir bitki petunya. Ben öyle görürüm onları. Sanki hep kıpır kıpırlar. :)
Sevgili Gilan Mesajını görmek beni sevindirdi. Sanırım yoğun çalışmalara devam. Başarılar dilerim.
Sevgili günebakan sardunyalar en kısa sürede büyüsün , kocaman olsun inşallah. ;)
Aminnn dilekağacı, Allah hepimizi nazarlardan korusun inşallah. Emeğe gelince , gözleminiz çok doğru. O bahçeye verilen emekle, farklı bir iklim ve toprakta 10 bahçe yapardık herhalde :D
Sevgili barçman sayfayı ziyaretiniz için ben teşekkür ederim. Yeni paylaşımlarda buluşmak üzere.
Sevgili Hhatice baharda plan proğram çok sanırım. Babam hayallere dalmaya başlar yakında. Paylaşırız inşallah fotolarla.
Ve Adalet ablacım o foto sana idi. Tam mantarları fotoğraflarken bir de baktım minik kalp mantarcık :o
Adalet Yağcı
07-01-2010, 19:47
Bu kadarını da tesadüfle açıklayamayız artık sevgili Füsun, bunda bir hikmet var, ama ne :)
nurcanaybay
07-01-2010, 21:19
Sizin mantarlarınız bile güzel :):)
füsunANK
07-01-2010, 21:54
Sizin mantarlarınız bile güzel :):)
Sizi burda görmekte çok güzel. O sizin güzel bakışınız. Sevgiler. :)
nurcanaybay
08-01-2010, 16:14
Bakınız lütfen...ben de bir şeyler öğrendim :o
denizakvaryumu
08-01-2010, 16:29
Hangi program,çok güzel olmuş gerçekten.
nurcanaybay
08-01-2010, 17:44
PhotoScape .Kötü çekilmiş fotoğrafları da gerçeğe yakın hale getiriyor.
füsunANK
08-01-2010, 22:30
Elinize sağlık sevgili Nurcanaybay. :) Güzel olmuş.
Aynı programı bende kullanıyorum. Gerçekten güzel.
Cumhur Tonba
08-01-2010, 23:18
Şu proğramın adını bize de versenize. Gerekirse yardım da edersiniz kullanmada. (Benim hoca zaten Füsun)
fikreteren
09-01-2010, 00:17
Sayın Füsun ANK harika görüntüler .teşekkür ederim.Mantarları sakın bozmayın.Doğayı kendine bırakın biraz size güzel şeyler sunacaktır.Evet o bahar dalının meyvası.Kıbrıstan o güzel sardunyalar çok nefis.Dallardan alış veriş yapabiriz.mümkünse tabii.Tekar ellerinize sağlık.
füsunANK
09-01-2010, 14:01
Cumhur abicim istediğini sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olurum her zaman. Kolay kullanılan bir program. Bol bol kurcalamak yeterli olacaktır. Yüklediğinde göreceksin. Gene de takıldığın bir şey olursa buradayım.
PROGRAMI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ (http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=photoscape&lid=4565)
Bu da mantarların Photoscape ile oynanarak yapılmış bir versiyonu.
121252
Sn. Fikreteren,biz teşekkür ederiz. Yarın giderim bahçeye sanırım. Bakalım mantarlar nasıl olmuş. Belki yeni görüntüler de yakalarım.
Sardunyalar henüz dal vermiyor ne yazık ki. Büyüsün paylaşacağız inşallah. :o
füsunANK
11-01-2010, 18:00
Dün bahçeye uğradım. Kuşlar çok acıkmışlar götürdüğüm ekmekleri iştahla kapıştılar.
121551
Güller ve ıhlamur ağacı göz vermiş. Şaşkın zavallılar. Bu mevsimde bu hava.
121552
Bitkinin ne olduğunu bilmiyorum. Yaz sonu dikmiştik. Üzerinde sadece top top meyveleri kalmış. ÇOk hoş bir pembe.
121553
Taşların üzerinde farklı bir yeşil ortam :) Çok yakından bakılınca bambaşka bir dünya..
121554
121557
Adalet Yağcı
11-01-2010, 21:32
Kuşlar çok şanslılarmış Füsün'cuğum :)
Ama ben son fotoğrafı çok beğendim, izninle onu kaydettim.
füsunANK
11-01-2010, 21:52
Çok şanslılar evet. Fakat korkarım yakında bir kuş sürümüz olacak ve bizi bahçeden kovacaklar. :D
Tüm izinler açık sana ;)
Taşların üzerinde farklı bir yeşil ortam :) Çok yakından bakılınca bambaşka bir dünya..
En önemlisi de işte bu güzellikleri ve ayrıntıları farkedebilmek :)
Bu arada gittikçe makro lenslere daha çok özeniyorum ;)
Bitkinin ne olduğunu bilmiyorum. Yaz sonu dikmiştik. Üzerinde sadece top top meyveleri kalmış. ÇOk hoş bir pembe.
Sn.füsünANK-bu bitki inci çalısı bildiğim kadarıyla birde beyaz rengi var ikisi birlikte dikilince iç içe geçiyor çok hoş bir görüntüsü oluyor :) bende bu sene bahçeye dikmek istiyorum bulabilirsem inşallah siz nerden almıştınız?
fikreteren
12-01-2010, 18:48
Füsun ANK. Çok güzel fotoğraflar sunuyorsun bizlere teşekkürler.Bende o çiçeğin adına
inci çiçeği diyerek sn.ankara ya katılıyorum.
füsunANK
12-01-2010, 21:22
Sevgili Gilan aynı özenti bende de mevcut vallahi. Ama ilk önce fotoğraf çekmeyi bi öğrenebilsem. Bir de para biriktirirsem makina için olacak inşallah.
Sevgili ankara ve fikreteren forumdan inci çalısına baktım. Fakat benim fotoğrafladığım bitkinin meyveleri sanki daha farklı geldi bana. Baharda yapraklanınca tekrar fotoğraflarım.
Nereden almıştınıza gelince .. Bilmiyorum ki :o Öğrenir bildiririm size.
Sevgiler
Merhabalar!
Bizde destursuz bağa girilmez derler ancak güzelliği görünce size sormadan şöyle bir dolaştım. Çiçekleriniz ağaçlarınız kuşlarınız çimenleriniz gerçekten çok güzel ve özeller.
Sizi ve emek veren herkesi kutluyorum.
Saygıyla.
füsunANK
12-01-2010, 21:50
Sn. Cemal.S, bağlar bahçeler paylaşılınca güzel. Hoşgeldiniz , sefalar getirdiniz.
Teşekkür ederiz güzel sözlerinize. Bizden de sevgi ve saygılar.
her şey çok güzel bahçeleri gezip hep aynı mesaj yazıyorum ama başka nası yazim gerçekten çok güzel
Sevgili füsünANK bahçenizi yeni gördüm.Emek verilen hiçbişey gelişmeden kalmıyor .Baharın yeni yeni yüzünü gösterdiği şu günlerde gönlümüze ışık oldu.Gözlerimi alamadım,babanıza saygılar selamlar...O beton alana uyguladığınız çakıllar ,mavi ladin ve sarı gül aklımda kalan en güzel sahneler...
Bahçenizin 2010 daki hallerinide gösterirseniz gayet hoş olur...
Kolay gelsin..
Ben 223. mesajdaki taşa bayıldım:)
Adalet Yağcı
02-03-2010, 10:09
Bahçenin güzel sahibesi nerelerde acaba?
füsunANK
05-03-2010, 16:30
Sn. umıt79 teşekkür ederiz. Bizden de size selamlar, sevgiler. 2010 çalışmaları önümüzdeki ay ancak başlar sanırım. Çünkü buralarda hava hala serin. Elbette , zevkle fotoğraflar ve sizlerle paylaşırım inşallah.
Sn. Sevim .K önümüzdeki günlerde o taşın değişik fotoğraflarını çekeceğim. O taşın üzerinde yaşayan canlılarda var sanırım .Eğer görüntüleyebilirsem onlarıda paylaşırım.
Adalet ablacım , biraz uzak kaldım net ortamından. Artık buralardayım. Görüşürüz en kısa sürede.
Hepinize sevgiler.
füsunANK
07-03-2010, 19:05
Artık yavaş yavaş bahçede çalışmalar başladı demiştim. Bugün de bahçedeydik, çitler biçildi. Temiz hava alındı, fotoğraflar çekildi.
Bahçeye uzaktan bakınca çok fazla bir gelişme yok gibi görünsede, yakından bakınca neler gördüm neler. Hayat yeniden başlıyor.
Bu yaramaz, komşunun kedisi Pamuk. Tırmandığı çam ağacında saksağanların yuvası var. Merakla onlara doğru gidiyor.
128873
füsunANK
07-03-2010, 19:13
Bir kaç tane lalemiz var , bakalım ne zaman açacaklar.
Adalet ablacım lalenin içindeki su damlası senin için. :o
128874
128875
128876
Bu mine çiçeği bir mercimek tanesi kadar . Ve ben onları çok seviyorum.
128877
Leylak
128878
füsunANK
07-03-2010, 19:19
Kayısı
128882
Japon eriği
128883
Komşunun evden kaçıp bizim bahçede dolaşan bıldırcını :p
128884
füsunANK
07-03-2010, 19:24
Ve işte uzaktan bakınca bahçenin şu andaki durumu aslında bu. Gördüğünüz gibi gizli bir hazırlık var yakından bakınca :o
Adalet Yağcı
07-03-2010, 19:31
Füsun'cuğum, ne güzel fotoğraflamışsın uyanan doğayı.
Bana ithaf ettiğin su damlası için binlerce teşekkür, aldığım en değerli hediyelerden biri oldu.
Zühre Demir
07-03-2010, 23:02
Sayın füsunank. Bahçeniz çok harika. İnsan orada olmak, bir fincan kahve ile beraber bir tahta sandalyenin üzerinde oturup uzun uzun seyredesi geliyor doğayı. Umarım siz sık sık yapıyorsunuzdur...
Fotoğraflarınız yine çok güzel. :)
Genel resimde uyuyan doğa, yakın çekimlerde uyanan doğa...
füsunANK
09-03-2010, 21:24
Gilan: Fotoğraflarınız yine çok güzel.
Genel resimde uyuyan doğa, yakın çekimlerde uyanan doğa...
Bazen hayatın hızlı akışı içinde çok şeyleri kaçırıyoruz. Doğanın uyanışıda bunlardan biriymiş benim için. Fotoğraf çekme merakı bunu yakalamamı ve hissetmemi sağladı. Yavaş yavaş uyanacaklar ama bir anda bize muhteşem renkte ve görünümde bir şölen sunacaklar.
Fotoğrafların güzelliğimi bilmem,belki de aynı duygularla ve sevgi ile doğaya bakmak beğeni sebebiniz.
Doğaya ve doğanlara sevgimiz hiç eksilmesin. Sevgiler Gilan. ;)
Sn. Zühre Demir teşekkür ederiz. O güzellikleri fırsat bukdukça seyrediyorum evet. Fakat bahçesi olanlar bilirler , uzunnn uzuuunn seyretmek pek mümkün olmuyor. Sebep mi ?
''Aman şurada ot çıkmış alayım ''
'' Aaa bunun yaprakları solmuş toplayım ''
''Şu da pek susuz su vereyim ''
:o
Zühre Demir
09-03-2010, 22:14
Sn. Zühre Demir teşekkür ederiz. O güzellikleri fırsat bukdukça seyrediyorum evet. Fakat bahçesi olanlar bilirler , uzunnn uzuuunn seyretmek pek mümkün olmuyor. Sebep mi ?
;) Çok haklısınız.
Evet kesinlikle. :p
Bazen Temmuz ayı gelmiş oluyor, ben bi düşünüyorum "Yaz bitecek, ben daha oturup bir bardak çay içmedim bahçede" diye. :)
Bahçede kahvaltı yapıyoruz mesela, zaten arada on kere hortumun yerini değiştireyim diye kalkmış oluyorum. Son lokmamı alır almaz da hemen gözüme bir şeyler ilişiyor. Ya da kimi zaman bir kupa kahve alıp çıkıyorum bahçeye ama bir bakıyorum buz gibi olmuş. :)
nazlı hilal
16-03-2010, 16:41
Fusun hanım sardunyalar muhteşem.
füsunANK
28-03-2010, 14:22
Teşekkürler sayın Nazlı hilal.
füsunANK
06-04-2010, 11:14
Sonunda süprizler açığa çıktı . Doğa bize her zaman ki gibi cömert. Yeter ki ona iyi bakalım.
134277
Bu bölüm bu sene yapıldı. Bu japon elmasının gölgesinde tavla oynamak için.
134278
Yanda görülen su yolu yukardaki mini şelalden akan suyu alttaki havuza taşıyor.
134279
füsunANK
06-04-2010, 11:19
Bir değişiklikte bu bölümde yapıldı. Taşların arasına minicik bir şelale oluşturuldu. Henüz görmedim bende. Fotoğrafları babam çekti. İnşallah yarın bende göreceğim yenilikleri.
134284
134285
Mini şelale ve mini hayvanat bahçesi :p
134289
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.