Bağlan

View Full Version : Füsunank / Bahçemiz

Sayfalar : 1 2 [3] 4

Satı Uğurtan
12-05-2011, 10:44
Bu bitkinin adını bimiyorum ama rengi çok hoş. Büyük şelale havuzunun kenarında hoş bir görüntüsü oldu.

211180
füsunANK, bu bitkiyi bende çok seviyorum bendede var adı ajuga, havuzunuz çok güzel küçük ama oldukça hoş ve güzel duruyor, arıyı bu kadar yakından yakalayıp, fotoğrafını çekmek büyük bir beceri ister, elinize emeğinize sağlık.

füsunANK
12-05-2011, 16:11
Her bir kareniz cezbediyor beni. Ve sizi izlemeye devam edeceğim ben de:)
Sizin o güzel orman manzaranızda beni cezbediyor valla. ;)

Hercai menekşecim, bahçemizde bir sürü şifalı ot varda haberim yok. Sağolasın. Sen de bu ara arıları sıkı takibe al, bak neler göreceksin. :)

Sevgili Satı Uğurtan arıyı uzaktan çektim aslında. Fotoğraftan kırpma yolu ile büyüttüm. Arılar bir çiçekte ancak 1-2 saniye duruyor. Yakalamak çok zor gerçekten. Bu yükü ağır olduğu için daha ağır hareket ediyordu , uzaktanda olsa yakaladım onu :D

bambu34
12-05-2011, 16:54
harika bir bahcenız var fusun hanım..ben çiçek bakımına daha yenı basladım..bahcem yok ama balkonumda bakıyorum..bugun de gül..sardunya ipek çiçegi aldım...arkadasım gülçinın bahcesınde oturup sürekli çiçeklerle ilgili konuşmak çok güzel..yakında onun çiçekleri açsın fotografları sayfaya yükleyecegız sizde bizim çiçekleri görün:))

füsunANK
12-05-2011, 21:30
Teşekkürler bambu34. Merakla bekliyorum, hatta bekliyoruz . Yeni bahçeler görmeyi ben ve diğer üye arkadaşlarım hepimiz severiz .

füsunANK
12-05-2011, 21:32
Geçmiş yıllarda bahçede çektiğim bir fotoğraf. Hercai menekşe için. ;)

gilan
13-05-2011, 10:40
Tamam anlaşıldı, Ankara toplantısına ben makinemi alıp geliyorum ve fotoğraf dersi alıyorum. :D

Ne kadar detaylı... Çekirge resmen gözünü dikmiş bana bakıyor.

füsunANK
13-05-2011, 11:49
Sevgili hercai menekşe

BELKİ FIRÇA VE BOYALARINIDA ALIP GELMEK İSTERSİN (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24411)

Senin sayende sayfamın linkini de paylaşmış olayım :p

ugurtelefon
13-05-2011, 12:02
Füsun Hanım
Ankara'ya ailece ziyaretinize gelip,bahçenizi gezmiş kadar oldum.Çok zevklice ilgilenilmiş bir bahçe.Elinize emeğinize sağlık.(eğer evliyseniz) Eşiniz ve çocuklarınızla huzur içinde bahçenizin tadını çıkarmanız dileğiyle...

Ayrıca eklemeliyim; Fotoğraf makinanızın Makro Modunu çok iyi kullanıyorsunuz.Sanırım resim dersleri esnasında yakın çekim ve portre derslerini iyi öğrenmişsiniz :)

Darısı birkaç ay önce satın aldığım orman gibi bahçenin düzenlemesini bitirdiğimde bizlerin başına....
iyi günler...

26esk
13-05-2011, 20:18
çekirgede süper poz vermiş yani...dogal güzel

füsunANK
14-05-2011, 20:37
Sn.ugurtelefon, hoşgelmişsiniz sefalar getirmişiniz. :) Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Fotoğraf makinem minicik bir makine. Ama ben onunla bir sürü iş başardım. Bir kısmı şanstı. Bu çekirgede olduğu gibi. Çünkü hiç kıpırdamadan durdu ve kendisine yaklaşmama itiraz etmeden bana poz verdi. Ortaya bu görüntü çıktı :D Sağolsun.
Bahçeniz hayırlı uğurlu olsun. Acele etmeden , düşünerek organize ederseniz arzu ettiğiniz sonucada daha çabuk ulaşacağınızdan eminim. Güzel günler geçirmeniz dileği ile.

Sn.26esk konu mankenliği yapıyordu resmen :)

füsunANK
16-05-2011, 20:02
Siz siz olun forumun kaktüs ve sukulent konularına sakın bakmayın .. Hele hele SUKULENT DÜZENLEMELERİ (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24352) kısmına hiç uğramayın :p

O konulara ve sayfalara uğradıktan sonra geçen gün Bauhause'a gitmiştim. Bu üçlüyü görünce dayanamadım tabii. Ufaktan bu işe başlamış oldum. Hadi hayırlısı.
212926
Geçen yıl ki kaktüslerimin yanına yerleşti. E zamanla hepsi bir saksıda yanına sukulentler eklenerek tanzim edilir büyük ihtimal.
Saksıların süslemesi bana aittir.

212927

füsunANK
22-05-2011, 22:58
Kırmızı lalem
215081

Hülya
23-05-2011, 01:02
Füsun hanım,
Bahçeniz ve fotoğraflarınızı zevkle izliyorum,elinize sağlık. Güzel bir yaz diliyorum..

Berrin hanım
Bu arkadaşımız nikini değiştirdi,periş olarak izleyebilirsiniz.

Sayın FüsunANK
Hazır bahçenizde yakalamış iken Burak Alkan arkadaşı çok aradım,bahçelerde,balkonlarda bulamıyorum.Nerede kendisi bir malümat verebilirmisiniz.Teşekkürler.

Periş
23-05-2011, 09:43
Sevgili Füsun kaktüsler kırmızı lale çok güzel resim çalışmalarınızı çok begeniyorum elinize yüreginize saglık

füsunANK
25-05-2011, 00:43
Teşekkür ederim sn. Farezya, size de neşeli bir yaz olsun. :)

Ne zaman değişti isminiz fark etmemişim, sn.periş. Teşekkürler.

Bu arada, bahçede biraz değişiklikler var ama henüz bende göremedim. Kısa zaman sonra resimlerle birlikte burdayım.

nurguldk
26-05-2011, 14:09
Füsuncum valla ben de havuza Nilüfer lazım diyorum. Aslında ben kendi adıma çok hevesleniyorum da, havuz yapmak zor geldiği için seni kışkırtıyorum :)))

Toplantıda görüşmek üzere :))

füsunANK
26-05-2011, 17:29
Sevgili nurguldk Nilüfer fikrini babama bi aktarayım bakayım. :) Ben minik şelaleleri seviyorum. Havuzsuz. Su sesi seviyorsan ideal. Havuz çabuk kirleniyor. O görüntüde hoş olmuyor tabii. Sen vazgeç bence havuzdan. Şelale yap ;)
Bahçe coşmuş, dün gittim. Fakat planlı gitmediğim için fotoğraf makinam yoktu yanımda. O yüzden foto eksik kaldı. Keçi sakalları harika açmış. Fare kulaklarıda :) Ağaçlarda yapraklanınca daha bir hoş olmuş. Pazar günü görüntülerim inşallah. O güne kadar kartopuda açar heralde.

zenfree
27-05-2011, 00:37
Sevgili füsunANK kaktüsler, saksılar, aksesualar çok güzel. Saksı süslermelerini nasıl yaptığını ilgili başlıkta anlatabilir misin? Biz de yapalım.:) Çok beğendim.

füsunANK
27-05-2011, 14:05
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=308051&postcount=215

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=307139&postcount=196

Bu bölümde çok güzel örnekler var sevgili zenfree. Mesela berduray adlı arkadaşın , sahilden toplayıp yaptığı saksılar çok hoş. Üstelik içlerinde de sukulentler var :p Benim yaptıklarım çok basit. Transfer tutkalı yerine çok zaman şeffaf oje de kullanıyorum. Önce transfer edeceğim yere ojeyi sürüyorum. Hemen kestiğim peçeteyi yapıştırıyorum, hafif kururken üstüne oje sürmeye devam ediyorum. Sudan etkilenmesin diye güzelce oje ile heryerini kapatıyorum. Sevgiler.

zenfree
27-05-2011, 23:00
Çok teşekkürler.:)

loveflower
30-05-2011, 16:00
Sevgili füsunANK,sizin bahçeniz de sevgili gilan gibi geç keşfetmiştim ama geç olsa da keşfettim ya:)Takipteyim,gördüğünüz gibi,bitkileriniz kadar saksı ve objelerinize de bayılıyorum.Ankaralı arkadaşların bahçeleri Ankara'nın iklimie rağmen ne güzellikler sunuyor.Kutluyorum sizi,gilanı,hanndanı,nurguldkyı.''Örnek alınabilecek bahçe düzenlemeleri'' başlığındaki paylaşımlarınızdan belliydi (sevgili gilan gibi) bahçenizin güzellikler içinde olacağı.
Bu arada orada paylaştığınız tulumba örneğini sevgili uzaylının bahçe sayfasında önerdim izninizle:)
Sevgiyle ve güzelliklerle kalın.

füsunANK
30-05-2011, 16:22
Bahçeyi talan eden dolunun ardından ...
Görüldüğü gibi kartopunun çiçekleri hep altına inmiş.
218379

Keçi sakalı ( İspirya) dalları ne yazıkki yerlere doğru sarkmış.
218380

218381

Aynı şekilde fare kulaklarıda yerlere yatmış.

218382

Eriklerin çok büyük bir kısmı altındaydı, bu toplanmış hali.

218383

füsunANK
30-05-2011, 16:27
Kocaman göründüğüme bakmayın aslında miniciğim . :cool:

218384

Sebzeler dikildi. Domates, kabak, salatalık , yeşil soğan ve biber.

218385

Çiçek havuzuda doludan nasibini aldı tabi. Yaprak , çiçek hepsi perişan. Ama düzelecekler tabii.

218386

Genel görünüm de son durum.

218387
218388

füsunANK
30-05-2011, 16:31
Karşımızdaki tarlada ekinler hep yatmıştı :(

218391

Clematisim gelişecek inşallah. Ağır gidiyor ama olacak olacakkk.. :)

218393

218389

218390

218392

füsunANK
30-05-2011, 16:33
Minik beyaz leylağımız ve evdeki , adını bilmediğim sevgili çiçeğim. :o

füsunANK
30-05-2011, 16:37
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sn. loveflower. Güzel olan herşeyi sizlerle paylaşmak da bir o kadar güzel.

Bu arada orada paylaştığınız tulumba örneğini sevgili uzaylının bahçe sayfasında önerdim izninizle

İzin ne demek, paylaşmak için buradayız. Birbirimize katkımız oldukça sevinirim.

gilan
30-05-2011, 17:23
Ben burada bir kaçak buldum. :mad:
Bütün toplantı boyunca gözlerim yollarda kaldı resmen. :)
Neyse hadi bu seferlik bir şey demeyelim. :p

Dolu biraz hırpalamış olsa da bahçenin genel hali baya keyifli görünüyor. :)
Clematis çok dallı gelişiyor, çok güzel.
İsmi bilinmeyen çiçek sanırım gloxinia (bardak menekşe).
Fare kulakları her bahçede bir başka güzel oluyor. Yuvarlak form çok yakışmış. :)
Ama ben merakla beklediğim süsenleri göremedim?

Periş
30-05-2011, 17:55
Sevgili Füsun bahçenin genel görünümü çok güzel bardak menekşesine bayıldım elinize saglık

nurcanaybay
30-05-2011, 19:27
Dolu bile güzelliğini bozamamış .O çimler nasıl öyle güzel kalabiliyor anlamıyorum ,halı
gibi :))

Sizin bahçe de drenaj sistemi var mı ?

hanndan
30-05-2011, 20:16
Kutluyorum sizi,gilanı,hanndanı,nurguldkyı.

Efendim kulaklarım çınlatılmış,,,,,,,
sayın loveflower, beğeni olarak adımın geçmesi beni sevindirdi teşekkür ederim.

Sevgili füsunank sizede geçmiş olsun, çok şükür fazla hasar yokmuş sizde de.Eriklere üzüldüm ama. :(
Clematisin kökünü korumaya almanız güzel olmuş, bende ne yapsam diye düşünürdüm:o
Kartopu nasılda büyümüş,bizim bahçedekileri ayırmak gerek, şart oldu.
Bide keçi sakalınız harika........onu kaçırın benden

füsunANK
30-05-2011, 20:36
Ben burada bir kaçak buldum. :mad:
Bütün toplantı boyunca gözlerim yollarda kaldı resmen
Benim de aklım sende kaldı ;)
Süsenler açmadı tam olarak, 3 tanesi açmıştı. Biraz çok açsın hemen çekeceğim. Bir de çok güneş vardı o yüzden çok foto çekemedim. Bir de bitkiler hasarlı olduğu için makro çekim yapamadım. Bir de , yeter bu kadar bir de :D

Sn. Periş, Gilan'ın sayesinde öğrendim bardak menekşe olduğunu. Geçen yıldan kalma bu çiçek. Çiçek bir kaza sonucu kırılmıştı. Tabii kırılınca kurudu. Bende dibinden kopardım kuruyunca. Fakat bilinçsiz bir şekilde, çıkmadık candan ümit kesilmez misali sürekli boş saksıyı suladım. Annem sayesinde öğrendim ki yumrulu bitkiymiş. Bir süre sonra baktım sürgünler çıktı. İyi ki sulamaya devam etmişim . Şimdi de bu halde :o

Sevgili nurcanaybay, Ankara çim açısından şanslı sanırım. Deniz kenarlarında çim çok kolay yetişmiyor gibi. Belki cinsi de etkendir. Bildiğim kadarı ile drenaj sistemi yok. Daha sonra bilgi veririm bununla ilgili.

Handancım, kartopları ile ilgili ne demek istediğimi anlamışsın ;) Olsun zamanı gelince alırsınız birini başka yere. Bizim bahçede de o kadar çok yap_boz yaşandı ki. Zamanla oluyor bir çok şey tabii. Siz de keçi sakalı yokmuydu ? Sevgiler.

nurguldk
01-06-2011, 11:13
Gerçi gilan benden önce gereğini yapmış ama :D

Gözlerimiz seni aradı toplantıda, hatta son gelenleri hep sen sandık.
Neyse artık Ankara grubu, bu şevkle tekrar toplanır yakında :) Görüşmek üzere ..

nurguldk
01-06-2011, 11:16
Erik olayı beni mest etti.. Yakında sizin bahçeye düşebilirim :))

acemifüsun
01-06-2011, 12:54
Sevgili adaşım baştan sona bahçenizi tekrar gezdim:) Her şey o kadar düzenli ve bakımlı ki.. :) Babacığınızın ve sizin ellerinize, yüreğinize sağlık:) Ağaçtan erik yemek çocukluğumda en büyük keyiflerden biriydi. Erik yemeye geliyorum:))

füsunANK
02-06-2011, 14:29
Tamam, erik ağacının altında buluşalım. :D

ciceksever70
02-06-2011, 15:37
Füsun hanim doluya ragmen hersey cok güzel görünüyor. Cim de cok saglikli, yemyesil masallah. Benim yagmurlarda bile icim gidiyor bitkilere bir sey olacak diye. Her yagmur sonrasi bahcede kontrol var. Sevgiler.

fatma sunay
02-06-2011, 21:24
Füsun hanım bu sene bahçeler doludan nasibini fena aldı. Yağmurlarda çok yağıyor çiçekler kendine gelemedi. Sağlık olsun diyelim sıcaklar bastırınca bugünleri arayacağız.

Cumhur Tonba
02-06-2011, 21:47
Füsun.
Bahçeniz izleyince ne geldi aklıma biliyormusun. O çimlerin üzerinde yatıp yuvarlanmak.

füsunANK
03-06-2011, 12:39
Yağmurların sonuna yaklaşıyoruz gibi. Asıl sorun bundan sonra başlıyor. Doğal sulama sona erince, bu bitkilere nasıl su yetişecek. Dolu bitkilere zarar versede köklerde sorun olmadığı için toparlanmışlar şükür.
Cumhur abi çimler ıslak , aman dikkat sende ıslanma ;)

füsunANK
05-06-2011, 20:27
Hercai menekşe , bu foto senin için.
220768

Devamı gelecek. Bir sürü foto çektim. Biraz zaman lazım yalnız , küçültmek ve yüklemek için.

füsunANK
05-06-2011, 20:55
Adalet ablacım, soldaki kalp formatlı kartopu da senin için. ;)

220769

füsunANK
05-06-2011, 21:10
Bol bol fare kulağı fotosu çektim. Bunu da biraz shopladım :)

220775

füsunANK
05-06-2011, 21:12
Buda orjinali. Shop'suz hali.

füsunANK
05-06-2011, 21:20
Renk cümbüşü
220783
220784
220785
220786
220787

füsunANK
05-06-2011, 21:39
Pamuk hanım yeni doğum yaptı. Bir kaç poz istedim beni kırmadı sağolsun. Resimde görülen çamın cinsini bilmiyorum ama muhteşem bir kokusu var.

füsunANK
05-06-2011, 21:48
Kuşlar olmazsa olmaz . :cool:

ciceksever70
05-06-2011, 21:49
Shoplu ya da shopsuz fare kulagi cok güzel bir cicek. Yapragiyla, cicegiyle yazin gözdelerinden. Cogaltmasi da cok kolay.

füsunANK
05-06-2011, 21:55
Değişik açılardan Mayıs ayı genel görünüm

füsunANK
05-06-2011, 22:01
Genel görünüm Mayıs ayı

Periş
06-06-2011, 08:06
Sevgili Füsun tamamen renk cümbüşü her biri birbirinden güzel kuşlara bayıldım harikalar elinize yüreginize saglık

Kiraz
06-06-2011, 08:15
Sevgili FüsunANK, bahçeniz çok keyifli ve renkli olmuş.

Son zamanlarda süsenler çok ilgimi çekiyor, sizinkiler de çok güzel olmuş. Süsenler sanırım zahmetsiz de, bahçenin bir yerinde mor renklerinden çoğaltmayı düşünüyorum. Sizin süsenlerle aranız nasıl, sevmediğiniz yanları var mı? Çiçeklenmeleri ne kadar sürüyor?

cemo
06-06-2011, 09:24
Ne kadar ferah bir bahçe, baktıkça sabırsızlanıyorum. Benim 2 mt lik ağaçlar ne zaman böyle büyüyecek ki off:(

Geniş açı bahar fotoğrafları, iç tüketen cinsten. Fare kulaklarının çiçeği geçincede görüntüsü çok güzel. Sevdim bu bitkiyi.

Çimler çok ama çok güzel, sağlıkla keyfini çıkartın.

Yücel Canpolat
06-06-2011, 09:48
Cennet ten köşe işte bu, hayranlığımı gizlemem mümkün mü:)
Sayın Cemo kardeş süratle irtifa kaybediyoruz,ne olacak bizim halimiz, süratle yeni taktikler geliştirmeliyiz zira birincilik flaması Ereğli den hiç İstanbul yönüne uğramadan Ankara istikametine doğru yola çıkmış:)
Cemo kardeş Nallıhan mevkiinde bayrağı kapamazsak ikimizin de yandığının resmidir:
Sayın füsunANK,yukarıda yazdıklarım hepsi latife tabi ki,gerçek te olsa bile Zatıaliniz'e bu flamayı vermek bizi bahtiyar edecektir.(son cümle me Cemo kardeş katılır mı bilmem?)

sabah
06-06-2011, 10:21
Bahçenizden çok güzel kareler çıkmış.

Kartopu alınırken gerçekten çok küçük, zayıf bir çalı olarak görünüyor. Arkadaşlar sonradan ne kadar büyüdüğünü bu fotoğraflardan anlayabilir.

Bizde de süsenler çit önüne sırayla dikili. Hayalim sizdeki gibi yoğun olması. Sizin veranda önüne dikişiniz de çok güzel olmuş.

Farekulağı fanatiği olarak sizin bahçedeki görüntü, cemo'nun yazdıkları da çok hoşuma gitti.

nurcanaybay
06-06-2011, 12:21
Her kare çok çok güzel ...favorim ise 548. mesaj da ki 2. fotoğraf. Öğle yemeğim boyunca hep ona baktım , yediklerim daha bir lezzetli geldi :))

sevim4
06-06-2011, 20:24
Sevgili füsün,heryer muhteşem insanın ömrü uzar burda sağlıkla tadını çıkar.

fatma sunay
07-06-2011, 22:40
Ay ay ne kadar güzel çiçekler böyle şimdi sepeti koluma takıp kaçıcam...

Cumhur Tonba
07-06-2011, 22:54
Füsun,
Gel doğru söyle. Buralar sizin bahçeniz mi, yoksa milli park mı?

gilan
09-06-2011, 12:39
Hercai menekşe , bu foto senin için.
220768

Devamı gelecek. Bir sürü foto çektim. Biraz zaman lazım yalnız , küçültmek ve yüklemek için.

Çok çok teşekkür ederim. :)
Mor en sevdiğim renk, süsen de en sevdiğim çiçeklerden. O yüzden çok güzel bir hediye oldu. :)
Bahçenin genel resimleri de harika!

Pamuk hanımın yavrularını da görebilecek miyiz? :)

füsunANK
09-06-2011, 21:15
Hercai menekşecim, pamuk hanım komşunun kedisi olduğu için, yavruları henüz ben de görmedim. Gidince sorarım, ben görürsem siz de görürsünüz tabii. ;)
Cumhur abi alemsin. Milli park olma yolunda ilerliyoruz, babam hızını alamazsa eğer, kalan kısımları da yeşertmeye başlarsa yakında oluruz milli park. :D
Fatma hanımcım ben size gizli yolu tarif ederim. Kaçın kaçın :))
Sevgili Sevim4, çok teşekkür ederiz. Hepimiz sağlıkla tadını çıkaralım bahçelerimizin inşallah. Sizin çardak gülleri çok beğendim.
Sevgili Nurcanaybay, bilmukabele ;) Ben de bazen sizin havuzbaşında çayımı yudumluyorum :)
Sn. sabah , teşekkürler. Ben de Handan'ın bahçesinde görünce ona izah etmiştim kartoplarının durumunu. Gerçekten çok gelişiyor. Bizimki yavaş ilerledi aslında. Daha da büyüyor. Süsenler bizim kulubenin arka tarafında. Çok fazla göremiyoruz ama mis gibi kokusu arada bahçeyi sarıyor.Çok hoş oluyor. Bu arada sizin bahçe sayfanız yok mu ben mi atladım :confused: Bitkilerle ilgili verdiğiniz bilgileri çok beğeniyor, mesajlarınızı takip ediyorum, bunu da belirtmek isterim. Özellikle de Ankara ikliminde bahçecilik yapanlar için çok faydalı bilgiler.

füsunANK
09-06-2011, 21:17
Sn.Yücel Canpolat , güzel sözleriniz için çok teşekkür ederiz. O yolda gördüğünüz birincilik flamasını bana, Ereğliye teslim etmem için vermişlerdi. ;) Siz oradan alabilir misiniz onu bilmem :D
Sevgili Cemo iklim olarak ve mekan olarak çok güzel bir yerdesiniz. Sanırım toprağınız da iyi. O bizim bahçede gördüğünüz ağaçların çoğu 15 + küsur yaşında. Sizin ağaçlarınız bir iki yıla kalmaz bizimkileri geçer emin olun. Bizim toprağımız kepir toprak . Kazma işlemiyor vallahi. Ağaç kökleri zar zor kendilerine yer bulup gelişmeye çalışıyor. Dolayısı ile başka yerde 1 yıldaki gelişimini burada bir kaç yılda yapabiliyor. Kısacası yakında sizin ağaçlar bizim ağaçları döver. :D
Sn. Periş, sizinde güzel bakan gözlerinize sağlık .:)
Sevgili Kiraz, süsenlerin çiçekli kalma süresi çok kısa. Yaklaşık bir hafta kadar belki. O yüzden bahçenizin ön planda olan yerlerine dikmenizi önermem. Gerçekten zahmetsiz gelişen bir bitki. Kendi kendine çoğalıyor. Kokusu çok güzel ama ömrü kısa işte :(

günebakan
09-06-2011, 21:20
Son resme bayıldım çok güzel bir görüntü Füsun hanım'cığım tabii bu fotoğrafları çekende siz olunca daha bir güzel görünüyor:)

füsunANK
09-06-2011, 21:24
Sevgili günebakan Gilan isimli bir arkadaşımız var, onun fotolarını gördünüz mü. ? Ben de onu kıskanmaya başladım. Bide yeni objektif gelmiş, hem de makro. Süper fotoğraflar çekiyor. :) Ben fotoğrafların kontras, renk, parlaklık ayarları ile oynuyorum biraz. O yüzden öyle güzel görünüyor :o

füsunANK
11-06-2011, 21:12
Bunlarda benim balkonumda ve evde yetiştirdiklerim.

füsunANK
11-06-2011, 21:16
Minnacık bir balkonum var. Bunlara ilaveten tohumdan kuduzotu, fesleğen , aslanağzı ,sabah sefası yetiştirmeye çalışıyorum bakalım başarabilecek miyim. :)

fatma sunay
12-06-2011, 18:59
Ah Füsuncuğum yakın olsak aslanağzı fidelerii çok olduğu için söküp atıyorum hepsini sana verirdim. Şimdi içim cız etti...

füsunANK
12-06-2011, 19:28
Çok teşekkür ederim düşüncenize. Ne güzel olurdu. Bende geçen yıldan tohumlar vardı. Deneme amaçlı diktim. Tohumdan pek üretimim olmamıştı. Öğrenmek istedim nasıl yetiştirileceğini. Bu arada; sizde de herşey bol maşallah, çatlayacağız yakında . Mürver bol, dere bol, köz patates bol ,gül bol, reçel bol, bayrak _ flama ne varsa topladınız zaten. Tebrikler :D Sevgiler.

gelin mumu
13-06-2011, 16:47
merhaba füsun hanım
siteye yeni üye oldum ve aslında çiçeklere ve bitkilere karşı çok ta ilgim olduğunu söyleyemem ama siteyi her ziyaretimde onlara karşı ilgim artıyor. ellerinize sağlık . onları büyük bir sevgiyle yetiştirdiğinize eminim. bahçeniz hiç solmasın inşallah

füsunANK
13-06-2011, 20:32
Siteye hoşgeldiniz Sn.Gelin mumu. Bu sitede dolaştıkca eminim yakında sadece mum çiçeğiniz değil, bir sürü çiçeğiniz olacaktır. Çiçekler ve bahçelerimiz hiç solmasın inşallah.

füsunANK
13-06-2011, 20:47
Pazar günü bahçeye giderken fotoğraf makinamı aldım ama içine hafıza kartını takmayı unutmuşum :D Makinanın kendi hafızası da ancak 4 fotoğraf alabiliyor. İşte o 4 foto.

Sevgili Fatma sunay dan mürver çiçeği reçeli tarifinide aldık ama fazla çiçek yok ki reçel yapalım.

224173

Çokda hoş bir kokusu var mürver çiçeğinin.

224174

Katırtırnağıda bu yıl irice güzel açmış.

224176

Ve imdatttttt bahçeyi salyangozlar bastı. İrili ufaklı .İnanılmaz çoklar. Yüzlercesi bir yerde. Nasıl kurtulacağız. :(

224175

gilan
14-06-2011, 15:07
Pazar günü bahçeye giderken fotoğraf makinamı aldım ama içine hafıza kartını takmayı unutmuşum :D

İlahi füsunAnk! ;)
Gerçi aynı şeyi ben kaç kere yaptım söylemem. :D

Bu aralar kokulu çiçekleri listeliyordum. Mürver çiçeğini hiç bilmiyorum, kokusu neye benziyor?

Salyangoz konusunda en deneyimli olan sevgil Kiraz. Onun başlığına göz at istersen. :(

Bahar
14-06-2011, 16:17
Sevgili füsun.
Adeta harikalar yaratmışsınız ellerinize emeğinize sağlık karşılığını fazlasıyla doğa vermiş size.
Çiçeklerinizin her biri ayrı güzeller düzen desen ayrı bir güzel ne diyelim.
Allah sağlık versin o güzelliklerin içinde.

Periş
15-06-2011, 12:10
Sevgili Füsun menekşeler begonyalar çok tatlı maşallah mürver çiçeginin görünüşü çok güzel ellerinize saglık Sevgiler...

Kiraz
15-06-2011, 12:38
Sevgili Füsun, katırtırnağı ne güzel kokuyordur şimdi. Mürverin kokusunu ben de hiç bilmiyorum ama görüntüsü güzelmiş.

Salyangozlar! Eğer zehirli ilaç kullanmayacaksanız, ilk iş elle toplamayla başlayın. Uzun zaman bu metodu denemedim ama deneyince bir haftada bile gözle görülür değişimi farkettim. Akşam güneş batarken çıkıyorlar ya da sabah erkenden ortalıklarda bulabilirisiniz. Gün içinde de saklandıkları gölgelikleri keşfederseniz bolca toplarsınız.

Bana en büyük zararı çimlenen sebze ve çiçeklerde ve açmamış soğanlı çiçeklerin tomurcuklarında verdiler. Uzun zaman ellemeyip kendi hallerine bırakınca, iyice çoğalmışlardı, her erişkinin (dişi ve erkeği de yok) senede 200 yavru yaptığını öğrenince kendi hallerine bırakamaz oldum, iki senede bile çok fazlalaşıyorlar.

Zehir düşünürseniz, köpekler için öldürücü.

füsunANK
15-06-2011, 17:18
Bu aralar kokulu çiçekleri listeliyordum. Mürver çiçeğini hiç bilmiyorum, kokusu neye benziyor?

İki gündür düşünüyorum Gilancım. Bi şeye benzetemedim kokusunu. Biraz acımsı, keskin bir kokusu var. Öyle hanımeli gibi felan buram buram koku yaymıyor sanırım. Biz de tek bir ağaç ve çiçeği az. Çiçeğini koklayınca kokuyor. Sevgili Fatma Sunay bilir bunu , koku yayıp yaymadığını. Koku deyince, çalılar açmaya başladı bahçede. Nefis, nefis ,nefis. En sevdiğim kokulardan biri işte.
Bu ara fotoğraf makinası ile başım dertte, bu seferde içindekileri aktarmadan all delete yapıvermişim :( Azcık üzüldüm ama elden ne gelir.
Sevgili Bahar ve Periş daha güzelleri sizin olsun. Güzel temennilere aminnn diyorum. Sağolun.
Sevgili Kiraz mürver çok güzel bir ağaç. Formu da çok hoşuma gidiyor benim. Salyangozlara bugün kibar davranamayacağım, sümüklü böcek diyeceğim. :mad: Gül hatmilerin yapraklarını bir güzel yemişler. Sanırım elle toplamak yoluna gideceğim ben de. Zaten gördükçe topluyordum. Canlı öldürmek pek hoşuma gitmiyor ama napalım :(

gilan
16-06-2011, 10:15
Toplayıp toplayıp çevredeki boş bir araziye atsan? :rolleyes:

füsunANK
16-06-2011, 19:30
Onu da düşündüm dü Gilancım. :) Senin hatrına öyle yapayım. Ama bu yağmurlar devam ettiği sürece biteceklerini de sanmıyorum .

berrinb
16-06-2011, 20:59
Sevgili FüsunAnk dolu ve seli duyunca sizler aklıma geldiniz ,Geçmiş olsun, Sevgiler Selamlar.

füsunANK
18-06-2011, 18:12
Sevgili berrinb. Bugün bahçeye gidebildik. Çok büyük bir hasar yok, bizim o tarafa çok aşırı yağmamış. Buna rağmen petunyalar bir hayli bozulmuş. :( Fakat Gölbaşı yolunda çok güzel top akasyalar vardı. Yol boyunca mor mor açmışlardı. Sanki birisi gelmiş tüm yaprak ve çiçeklerini yolmuş. Ağaçlarda dallar dışında yeşil hiç bir şey kalmamış ne yazık ki. Hatta, hani çim biçilirde öbek öbek toplanır ya, belediye ekipleride dökülen yaprakları aynen öyle öbeklemişler. Üzücü idi. Ayrıca Ankara da tekstil imalathanelerinde büyük zararlar var . Kumaşlar, makinalar, imal edilmiş ürünler, ekipmanlar imalathaneleri su basması sonucu bir hayli zarar görmüş. Binlerce dolardan bahsediyor orada işyeri olan tanıdıklar. Nazik düşünceniz için teşekkürler. Sevgiler.

füsunANK
18-06-2011, 18:19
Petunyalar ve gazanyalar biraz hasarlı
226018

Biz dereotu diye dikmiştik, semizotu tohumu karışmış içine sanırım. ;)

226019

Şelalenin etrafındaki Mahonyalar ve ıhlamurlar baya gelişti.

226020

Güllerde hasar görmesine rağmen gene de fena değiller.

226022

226021

füsunANK
18-06-2011, 18:27
Güller açmaya başladı.

226023

Bu çamın kozalakları nerdeyse siyah, geçen yıl böyle değildi sanki. Neden acaba :confused:

226024

Yeni dikilen 2 adet Japon eriği

226025

Otların arasında çıkan miniminnacık sarı çiçek. İlk kez gördüm. Daha önceki yıllarda yoktu sanki bu kır çiçeği. Yoksa ben mi hatırlamıyorum :D

226026

226027

füsunANK
18-06-2011, 18:31
İğdeler açtı ama çok az. Çok güzel kokuyorlar.

226028

Bahçenin üst kısmındaki çalı duvar

226030

Ve bir kaç genel görünüm ( Haziran ayı )

226029

226031

226032

füsunANK
18-06-2011, 18:35
Ben bu fotoları yüklerken gene şiddetli bir yağış başladı. hayırlısı.

Pamuk hanımın yavruları ile bugün tanıştık. Çok tatlılar çokkk..

nurcanaybay
18-06-2011, 21:41
Yine çekimler çok güzel.Özellikle piknik masasının bulunduğu bölüm çok hoşuma gitti.
O masa da şen şakrak sohbetleriniz eksik olmasın :)

füsunANK
19-06-2011, 18:16
O şen şakrak sohbet esnasında kulaklarınızı çınlatırım ;)

füsunANK
19-06-2011, 18:19
Ters dutun pek fazla meyvesi yok.

füsunANK
19-06-2011, 18:25
Bu hanımın elleri çok kibar ve mis kokulu.

füsunANK
19-06-2011, 18:32
Bu da küçük ev :)

füsunANK
19-06-2011, 18:34
Dahlialar ve güller.

füsunANK
19-06-2011, 18:41
Bu da balkonumdaki bayrak rengi sardunyam.

mandalinci
19-06-2011, 20:40
Sevgili FüsunANK,

Bahçe harika görünüyor, ellerinize sağlık, küçük ev de çok hoş görünüyor, beğendim, iyi keyifler:)

fatma sunay
19-06-2011, 21:46
Sevgili FüsunANK çok güzel resimler paylaşmışsınız emeğinize sağlık. Pamuk hanım çok güzel pozlar vermiş. Küçük ev çok şirin çok güzel görünüyor. Benim sepetide birtürlü koluma takamadım hala orda kalıyor. Sağlıkla kal....

Periş
20-06-2011, 10:39
Sevgili Füsun güller bir harika küçük ev çok güzel görünüyor sevgiler..

gilan
20-06-2011, 13:30
Yalnız bahçe ne kadar da bakımlı. :)
En güzel şeylerden biri de her köşe başında insanı bir çiçek karşılıyor.

Pamuk'un yavruları çok tatlıymış. Mıncıklamak lazım hepsini. :D
Semizotları bu aralar her yerdeler. Özellikle bol sulanan bitkilerin dibini çim gibi kaplıyorlar. :)

Cumhur Tonba
20-06-2011, 13:49
iyice çoğalmışlardı, her erişkinin (dişi ve erkeği de yok) senede 200 yavru yaptığını öğrenince kendi hallerine bırakamaz oldum, iki senede bile çok fazlalaşıyorlar

Ne yapsak, oralara salyangoz toplamaya mı gelsek. Kilosu 7-8 lira buralarda.

ayhan219
21-06-2011, 14:55
Füsun hanım Petunyalar ve gazanyalar biraz hasarlı
demişsiniz şimdi nasıllar
küçük ev dediğiniz bölüm nedir orada başkaları mı yaşıyor

füsunANK
21-06-2011, 16:03
Hepinize teşekkürler. :o

Fatma hanım , sepetteki çiçekler biraz daha güzelleşsin, gelişsin de öyle takın kolunuza. Petunyaların arasına kuduzotu ( Alyssum) diktim. Onlarda açarsa daha güzel olur. Tohumdan kendim yetiştirdim ama geç kaldım tabii biraz. Acemilik. İnşallah olurlar.
Birazcık mıncıkladım Gilan yavruları. Hele sarışın olanı çokkk tatlıydı.
Cumhur abicim hemen yola çık. Hem bize yarar hem sana valla. ;)
Sn. ayhan219 biz bahçede oturmuyoruz. Evimiz şehirde. Günübirlik gidip geliyoruz bahçeye. Küçük ev; 1 mutfak ve yanında birde minicik odadan oluşuyor. İhtiyacımızı karşılıyor ama fazlası ile. Petunyaların durumu daha iyi , toparlanacaklar inşallah.

Cumhur Tonba
21-06-2011, 22:37
[QUOTE=füsunANK;825961]Cumhur abicim hemen yola çık. Hem bize yarar hem sana valla. ;)
QUOTE]

Zaten küçük ev de hazır. Hazır gelmişken komşu bahçelerinkini de hallederim.

füsunANK
24-06-2011, 20:32
Ve sonunda Pilasticus cinsi nilüferlerim de açtı.

füsunANK
24-06-2011, 20:33
Cumhur abi sanki bugün pek salyangoz yoktu bahçede. Geleceğini duyunca kaçtılar mı acaba ;)

nurcanaybay
24-06-2011, 21:15
Önce niye yaprakları görünmüyor diye düşündüm ,sonra bilmediğim bir türdür dedim.
Tam google da araştırmayı düşünüyordum ki.......alacağınız olsun :)))

nurcanaybay
24-06-2011, 21:18
Çatlayın işte ,hakettiniz :mad:

Sonra silerim.

füsunANK
24-06-2011, 21:20
Yaaa siz çatlatın beni öyle, benimde var artık. Hem en iyi cins , yaz_ kış çiçekli. :p Silmeyin silmeyin. Dursun.

himone
24-06-2011, 21:45
cidden nilüferler çok şık duruyor...

Periş
25-06-2011, 10:32
Sevgili Füsun nilüferler harika bayıldım...

acemifüsun
25-06-2011, 14:07
Sevgili adaşım nilüferlerin maşallah çok güzeller:) Güle güle büyüt canım:)

füsunANK
25-06-2011, 21:57
Mersi... :) Sevgili adaşım çelik gönderebilirim istersen :D Bu cins kolay bulunmuyor biliyosun :)

acemifüsun
25-06-2011, 22:00
Mersi... :) Sevgili adaşım çelik gönderebilirim istersen :D Bu cins kolay bulunmuyor biliyosun :)

Canım, çok teşekkür ederim:)

gilan
27-06-2011, 18:03
Ebruli rengiyle pembe ne hoşmuş hakikaten. ;)

füsunANK
28-06-2011, 09:53
Sana da ayırayım bi çelik hercai menekşe :p

melihkaya
28-06-2011, 10:03
Çok güzel

gilan
28-06-2011, 11:14
Ben çelik hakkımı bir 5 sene sonra kulanmak üzere saklı tutuyorum. :p

füsunANK
01-07-2011, 21:04
Çeliğini özenle saklayacağım 5 sene. Sevgiler. ;)

füsunANK
01-07-2011, 21:26
Balkondaki bitkilerden bir demet. :)
Saksıda yetiştirdiğim yaseminim sonunda açtı. Geceleri kokusunu duyabilmek için içeri alıyorum. Doya doya kokluyorum.
230271

Bu da tohumdan yetiştirdiğim Alissyum . Boyuna bakmadan çiçek açtı. Bütün saksılara diktim, inşallah dahada büyüyüp çiçeklenecekler o zaman istediğim görüntü olacak.
230272

Buda petunyalarım ve gene kenarlarında alisyum.

230273

hanndan
06-07-2011, 22:32
sevgili fusunANK, çiçekler menekşeler çok güzeller ama görülmeye değer bi nilüfer var,çok güzel çoooooooook

füsunANK
16-07-2011, 15:58
Maydonozlar büyüdü :)
234359

Biberler de ..

234360

Domatesler de...

234361

Marullar da ...

234362

234363

füsunANK
16-07-2011, 16:12
Gülhatmiler de büyüdü...

234364

234365

Erikler de...

234366

Elmalar da...

234367

Ve tabiiiii sümüklü böcekte büyüdü ...

234368

füsunANK
16-07-2011, 16:22
Renk renk gülhatmiler...

füsunANK
16-07-2011, 16:28
Clematisimde tek bir tane açmıştı, kaç gündür gidemedim, diğerleri de açmıştır sanırım.

234378

234377

234376

Gülhatmilere doyamadım...

234375

234374

füsunANK
16-07-2011, 16:33
Handan cım bu gül sana.. Nilüferler hala güzel, hala aynı, kış boyu da aynı kalacak :)
234384

Periş
16-07-2011, 18:36
Sevgili Füsun gülhatmiler clematis harika görünüyor kırmızı güle bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....

sevim4
16-07-2011, 19:54
Sevgili füsun,bahçen harika kırmızı gülde ellerine yüreyine salık.

ciceksever70
16-07-2011, 19:56
Gülhatmiler bir harika, adeta renk söleni... Kisin bahcede mi kaliyorlar acaba?

Yusuf Yalçın
16-07-2011, 20:37
bahçeniz muhteşem bir görsellik sunuyor akşam serinliğinde orada çay içmenin zevki bambaşkadır güzel çiçek kokuları böceklerin seslerin bambaşka bir hal alır. bütün bu güzellikleri yapan ve emek harcayan ellerin eline sağlık.

fatma sunay
18-07-2011, 15:29
Gül hatmiler çok güzel hele katmerlisi bir başka güzel.

füsunANK
18-07-2011, 21:02
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sevgiler.

Gülhatmiler kışın bahçede kalıyor. Keyfi olursa kendi kendine yeniden çıkıyor. :) Bu gördüklerinizi bu yıl dikmiştik.

Bu da pembiş :)

füsunANK
18-07-2011, 21:16
Bu sarı kız .. :)

füsunANK
18-07-2011, 21:21
Bunun adı yok .

füsunANK
18-07-2011, 21:25
Buna da ebruli diyelim.

Yakup Ünal
18-07-2011, 21:31
herşey büyümüş ve güzelleşmiş maşşallah

Periş
19-07-2011, 06:51
Sevgili Füsun güller harika maşallah...

hanndan
19-07-2011, 17:03
Sevgili füsunank, çok teşekkür ederim gül için.Maşallah nasılda güzeller, nilüferlere söyleyin, gömeye gelicem onları:)

günebakan
19-07-2011, 17:28
Füsun hanım'cığım güller harikalar gerçekten. Füsun hanım'cığım siz de yanılmıyorsam bu sardunyadan vardı durumu nedri acaba merak ettim:)

235116

füsunANK
19-07-2011, 21:03
Clemetisimin çiçekleri çoğalmış..

235137

füsunANK
19-07-2011, 21:20
Sn. Yakup Ünal, maşallah için çokk teşekkür ederim. Hepimizin bahçesine maşallah.

Sevgili Periş, güller bu sene çok bol açtı, hala da açmaya devam ediyor.

Sn. Harfuzmanı bu forumda her bahçe ayrı güzeldir. Bir kere bu foruma üye oldunuz, işiniz zor artık. Bahçemde hiç bir şey yok demişsiniz, yakında bu sayfaları takip ettikce , bahçenizde bitkiden bol bir şey olamayacaktır emin olun. ;)

Sevgili neconeco, hepsi iyi güzelde benim allerjim var, bitkilere dokununca kaşınıyorum. Duada değişiklik yapsak biraz :D

Sevgili Handan , fısıldadım nilüferlerin kulağına, sevindiler ;)

Sevgili Günebakan, evet bu cinsden ben de vardı. Fakat ne yazık ki eski formunda değil. Geçen yıl hiç büyümedi, yaşlandı gibi oldu, çiçek vermedi. Bakalım bu sene bir iki gonca var. Kaybetmemek için iyi bakmaya çalışıyorum.

günebakan
19-07-2011, 21:25
Teşekkür ederim füsun hanım'cığım ben de edinmeye çalışıyorum da acaba durumu nasıl diye merak etmiştim. İnşallah büyür:)

füsunANK
19-07-2011, 21:31
İnşallah sevgili Günebakan. ;)

Adalet Yağcı
20-07-2011, 13:44
Clemetisimin çiçekleri çoğalmış..

235137

Sitenin clematis kraliçeleri çoğalıyor, yaşasın!..

neconeco
20-07-2011, 14:50
Selamlar. ne diyelim nilüfer ler deniz yatağı olsun.))))) Hepsi çok güzeller.

füsunANK
23-07-2011, 20:55
Tamam bu oldu işte sevgili Neconeco :)

Hadi buyrun afiyet olsun, sizler için topladım ;)

236063

füsunANK
23-07-2011, 21:08
Sitenin clematis kraliçeleri çoğalıyor, yaşasın!..

Ana kraliçe sayesinde ;)

füsunANK
23-07-2011, 21:28
Mahsul...
236064

236065

236066

neconeco
24-07-2011, 12:09
Selamlar. çok taze görünüyorlar.Afiyet olsun.))))) Bunlarda masanın süsü olsun

Periş
24-07-2011, 17:58
Sevgili Füsun mahsuller harika Sevgili neconeco masanın süsüde harika ellerinize sağlık sevgiler...

füsunANK
28-07-2011, 21:59
Teşekkürler sn. Neco, çok güzelmiş çiçek.
Sevgiler sn. Periş :)

berrinb
28-07-2011, 22:42
Sevgili FüsunANK ,bahçeniz ömür olmuş, gece gece içim açıldı..Ellerinize sağlık...Katmerli kırmızı hatmiye bayıldım.. O nekadar güzel bir renk öyle tohumunu nereden aldınız öğrenebilirmiyim...Diğer hatmilerde de çok hoş..Güllerin rengi formu harika açmışlar...Hele de havuzdaki nilüferlere bayıldım:))) Vallahi sahici zannedip bakarken yapraksız olduklarından anladım. ama olsun hakikilerden daha güzel duruyorlar..Sevgili Yücel görsün:)) de boşuna o kadar uğraşmasın:))).....Hanımeli ve clematislerinde görüntüsü harikaydı...Nazar değmesin diyorum...Sevgiler selamlar.....

füsunANK
03-08-2011, 17:11
Sevgili berrinb, nilüfer fidesi yollayabilirim isterseniz :) Hatmilerin tohumunu bir tesadüf, yürüyüş yaperken bir bahçede görüp almıştım. Yücel beyin nilüferleri solduğunda , benimkiler hala açıyor olacak . Hepimizim bahçesini Allahım nazarlardan korusun inşallah.

berrinb
03-08-2011, 17:38
Sevgili FüsunAnk çok teşekkürler, teklifiniz beni mutlu etti. Özelden adresimi yolladım size, ancak Eylül ayından sonra hatmi isterim sizden. Nilüfer e gelince kaç defa denediğimi ben bilirim...Fakat nilüfer küçük yerleri sevmiyor..Yazlık bahçeme bir süs havuzu yaparsam ,sizden alacağım olsun diyorum .:)) Bende size cinya, sedef,ve portakalrenkli veortası koyu kahve bir çiçek var onun tohumlarından yollarım.Buradan yollamak kolay oluyor da, adres biraz karışık ,sucular bile zor buluyor, teslim almada problem olabilir diye düşünüyorum....Tekrar teşekkü ederim inceliğinize.... Sevgiler.....

nurguldk
08-08-2011, 16:23
Füsuncum, Nilüferler süpermiş. O güzel bahçene çok yakışmıştır eminim. Nilüfer eksikti gerçekten bahçede o da olmuş tam olmuş. Gülhatmilere ben de doyamadım :))

İremsıla
09-08-2011, 08:35
Sevgili füsun hanım güller,çiçekler hepsi harika görünüyor.maşallah nilüfere söyleyecek söz bulamıyorum,bizlerde sizlerin o güzel bahçelerini gezerek hayaller kuruyoruz.ellerinize sağlık...

füsunANK
11-08-2011, 13:22
Teşekkürler sevgili Nurgül..Nilüferlerim çok özel bir cins biliyorsunuz, yaz kış hiç solmayan Pilastikus cinsi :D
Bir de havuz temiz kalsa çok güzel olacak da, ne yazık ki hiç temiz durmuyor :( Gülhatmiden bir kaç tohum var , arzu edersen verebilirim.

Sevgili İremsıla, Allah en kısa zamanda size de kocamann bir bahçe versin inşallah. Hayalleriniz gerçek olsun. Beğeniniz için çok teşekkür ederiz.

füsunANK
22-09-2011, 15:52
Uzun süredir yükleyemediğim fotoğraflar.. Geçen ayın mahsulleri. Dev kabak :) dolu vurmuş elmalar , minicik üzümler.. Olsun hepsi herşeye rağmen güzel.. ;)

berrinb
22-09-2011, 16:21
Hepsi de maşaallah harika büyümüşler..Ellerinize sağlık,sebzelerin görüntüsü mükemmel renkli sıhhatli......Kabaklara bayıldım.....Sevgilerimi yolluyorum size.....

füsunANK
22-09-2011, 16:27
Benden de size sevgiler sevgili berrinb... :)

Periş
22-09-2011, 16:51
Sevgili Füsun elmalar, dev kabaklar harika domates ,biber salatalık pek bir iştah açıcı görünüyor üzüm salkımına bayıldım ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler...

senemr
22-09-2011, 17:54
Sevgili Füsun,bahçeniz çok güzel, acaba clematisiniz ankara da bahçe de mi? soğuklara dayanabiliyor mu?

Yakup Ünal
23-09-2011, 06:51
tabaktaki meyveler sebzeler bir birinden güzel afiyet olsun

Adalet Yağcı
23-09-2011, 22:00
Maaşallah, berekete bakın berekete!

Sevgili Füsun, yakında bu güzelliklere bir kaç ay veda edeceğiz, keşke bütün mevsimlerde bahçeler böyle olsa, ama onlar da yoruluyorlar, dinlenmeye ihtiyaçları var değil mi :)

Şimdiden gelecek sezon için plânlar hazırlanıyor, bahçelerimiz uyurken bizler yeni sezonda daha güzel neler yapabileceğimizi düşünüyoruz.
Allah hepimize kolaylıklar versin.

Üzümler geç kalmamışlar mı?
Her şey çok güzel görünüyor, babanın ve senin ellerinize sağlık.

Cumhur Tonba
23-09-2011, 22:51
Füsun Merhaba,
Adalet hanım nasıl da buluyor üzümlü bahçeleri. Domates, biber ve salatalıklar da çok harika.
643 ncü mesajdaki armağan da çok güzel.
Selam ve sevgilerimle.

füsunANK
27-09-2011, 20:23
Hepinize teşekkürler ve sevgiler.

Fotoğraflardaki görkeme bakmayın, üzümler çok minicik aslında. Adalet ablacığım, üzümler zamanında oldu da ben fotoğrafları eklemekte geç kaldım. Sevgiler.

Clematisimiz bahçede, geçen kışı gayet başarı ile atlattı Sn.senemr. Serin havayı seviyor çok şükür.

Cumhur abi, bizden de size selam ve sevgiler. Adalet ablam üzümün iyisini bilir. En güzel üzümün bizim bahçede olduğunu anlamış :D

Sevgili Periş , seneye 1 salkım üzüm yollayım size. 5 salkım felan oluyor, biri sizin olsun ;) Sevgiler.

Yakup bey, teşekkürler.

Yücel Canpolat
27-09-2011, 22:37
Bunun adı yok .

Ben böyle bir güzellik görmedim arkadaşlar!!!!
Böyle bir güzele ad koymak için kelimeler kifayetsiz kalmış.
Bu güzeli yetiştirip bizlere sunan ellere sağlık,
Sizi kutluyorum sayın füsunANK kardeş:)

acemifüsun
27-09-2011, 22:42
Sevgili adaşım sebze ve meyvalar o kadar güzel görünüyor ki..:) İnsanın kendi yetiştirdiğini yemesi , ne tatlıdır kimbilir:)Sağlıkla huzurla keyfini yaşayın:)

fatma sunay
28-09-2011, 21:39
Sevgili füsünANK ister yağmur vursun ister dolu kendi emeğin olunca bir başka oluyor. Yetişdirdiklerinizi afiyetle yemek nasip olsun..

zencefil cicegi
28-09-2011, 23:07
Masallah tek kelimeyle harika bir bahceniz var Allah nazardan saklasin bol cicekli günler versin insallah bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkürler büyük bir zevkle takip ettim fotograflari anlatim seklinizlede fotograflanmis bir masal okuyormusum gibi geldi :)
gercekten cok güzeldi.

füsunANK
29-09-2011, 12:30
248679
Kavun karpuz da oldu sonunda. Şimdi şöyleee, kavun en küçük ebatta çarşı kavunu düşünün, öyle işte, karpuzu sizin hayal gücünüze bırakıyorum ;) Kavunun lezzeti muhteşemdi ama. Karpuzu henüz kesmedim. Çok gelir yiyemeyiz diye. Evin biraz kalabalık olduğu bir gün keseceğim :D Gelenler doya doya yesin diye .

Sevgili Fatma Sunay çok haklısınız, kendi yetiştirdiğiniz şeyin lezzeti bir başka oluyor. Her ne ebatta ve her ne şekilde olursa olsun. Sizin sayfaya gizlice bakıyor ve kaçıyorum. Çünkü çok iştah açıcı ve akıl çelici, can çektirici şeyler yapmışsınız. E canım çekiyor açıkcası, o yüzden fazla kalmadan bakıp kaçıyorum. Yalan yok. :o Hepsi için ellerinize sağlık.

Sn. Yücel Canpolat gurur duydum sayenizde kendimle . Çünkü bu güllerle ben ilgileniyorum . Sağolun. :)

Adaşım gerçekten keyifli oluyor kendi yetiştirdiğin ürünü yemek. Aminnn, benimde en büyük temennim tüm site üyeleri için, herkes sağlık ve keyifle tadını çıkarsın bahçesinin, balkonunun. Balkonda ayrı bir keyif. Çok minicik bir balkonum var, bitkilerim var. Orada kahve içmek çok mutluluk verici. Çiçeklerle konuşmak.

Sn. zencefil cicegi çok teşekkür ederiz, ziyaretiniz ve beğeniniz için. Sevgiler.

hanndan
30-09-2011, 10:17
Sevgili füsun hanım, emeğin ürüne dönüştüğü anlar, hasatlar ne güzel oluyor unutulur yorgunluklar :) maşallah.
Bu sene bizim kavun ve karpuzlar iyi olmadı nedense, daha büyümeden çatladılar.

füsunANK
30-09-2011, 20:34
Bitkilerin sağı solu belli olmuyor handancım. Hiç ummadıkların iyi, iyi beklediklerin kötü sonuç verebiliyor bazen. Bu kavunda çatlamıştı ben düzgün tarafından fotoğrafladım. ;)

Selehattin 67
30-09-2011, 20:43
Füsun hanın bahçeniz harika olmuş ellerinize sağlık foftoğraflardaki güller gibi yüzünüzden gülücükler eksik olması

füsunANK
30-09-2011, 20:54
Teşekkürler. Amiinn, hepimizin yüzü gülsün inşallah.

Selehattin 67
30-09-2011, 21:06
Inşallah

berrinb
04-10-2011, 19:32
Sevgili FüsunANK , size maşaallah diyorum...Kavun ,karpuz dahi yetiştirmişsiniz....Bizim burada kabak bile yetiştiremedik...Ne yapsam olmadı...Sebzeler de tablo gibi....Harika verimli bir bahçeniz var...Ellerinize sağlık...Sevgili FüsunANK ,ben İstanbula geldim artık,bana tohumları yollayabilirseniz memnun olurum...Bende sizin adresinizi rica edeceğim....Sevgiler, selamlar.....Çok teşekkür ederim.....

füsunANK
13-10-2011, 13:24
Teşekkürler Berrin hanım. Mesaj yazdım. Sevgiler.

füsunANK
13-10-2011, 13:31
O minnacık karpuz bir tatlı ve kırmızı çıktı ki. Kesince şaşırdım.

nurcanaybay
13-10-2011, 14:50
Yanına bir de İzmir tulum...oh afiyet şeker olsun :)

kocasinan
14-10-2011, 15:33
Fisun Hanım, karpuz çok iri değil ama, dediğinize göre lezzetli ve en önemlisi de organik, afiyetle yeyin.

fatma sunay
14-10-2011, 20:17
Afiyet olsun Erzincan tulumuda yanında iyi gider....

füsunANK
15-10-2011, 12:55
İzmir tulumu mu Erzincan tulumu mu ? Hadi bakalım hangisi iyi gider. :)
Ben en iyisi iki yöreyi de kırmayım, ikisinden de yiyeyim.

Sn. Kocasinan teşekkür ederim, yedik vallahi afiyetle. Gerçekten organik oluşunda mı acaba , çok güzeldi tadı.

füsunANK
18-10-2011, 12:23
Domatesler turşu oldu. :cool:

jineop
18-10-2011, 13:12
Çok güzel görünüyorlar, afiyetle yersiniz inşallah..

Turşu Kavanozu İstanbul’a

Bir şehir düşün ki
Yürüyen merdivenleriyle medeniyetin...
Surlarıyla tarihin
Köprüsüyle Fatih’in
Yalpalayarak seyir eyleyen vapuru ve
Bir büyük sarhoşluğu ile faninin

Bir şehir düşün ki
Yürürken İstiklal’e
Ve demlenirken çay kıvamında
Her kalesinin dibinde...
Durup durup yeniden
İç çeken eski bir sevgiliye...

Bir şehir düşün ki
Tıka basa dolu turşu kavanozu...
her sofrada mezesi...
Bin bir çeşit mazisi...
Ve hey gidi... Diyen..
Gençliği...

Ve.. Bir şehir düşün ki
Karanlığı ile biten günü
Aydınlığa hediye eden
Ve ümidiyle
Her gün
Yeniden sevilmeyi bekleyen...

Zihni Fakir

bsevencan
18-10-2011, 14:46
Sn Füsunank bahçeniz çok güzel. Ellerinize emeğinize sağlık.

füsunANK
19-10-2011, 19:44
Ne güzel bir şiir. Ne güzel ifade etmiş. Özledim İstanbul'u. Teşekkürler Sn. Lir.
Ve çok teşekkürler Sn. bsevencan.

fatma sunay
24-10-2011, 19:23
Ben kuzineye patates koyuyorum sende hadi turşuyu alda gel.....

füsunANK
27-10-2011, 21:39
Vallahi süper olurdu. ;)

füsunANK
30-10-2011, 23:21
Komşunun köpeği Ateş bana karşı ilk kez bu kadar sakindi. Her zaman havlıyor.
253429

Bu yeni yavru kediyi ve kardeşini zaptetmek mümkün olmadı. Kediler de komşunun. Ama sağolsunlar bizim bahçeden çıkmıyorlar. Pek hoşnut olmasak da şimdilik katlanıyoruz. Neden hoşnut değiliz, kontrol dışılar, her yere atlayıp zıplıyorlar. Yemek yedirmiyorlar bize :(
253430

Elmalar bugün itibari ile bozuldu. Bu yıl minik de olsalar baya bereketliydiler.
253431

Menekşeler de kışı geçirmek üzere dikildi yerlerine.
253433

Bu lahana olmuş dimi :confused: Kopartabiliriz artık sanırım. İlk kez yetiştirdik.
253434

füsunANK
30-10-2011, 23:24
Bu kuşu ilk kez gördüm. İki taneydiler. Tepede, elektrik tellerinde oldukları için ancak alttan fotoğraflayabildim. Cinsi ne acaba :confused:

füsunANK
19-12-2011, 20:36
Kendi sorumun cevabını buldum galiba. Bu kuşlar atmaca yavrusuna benziyor.

fikreteren
25-12-2011, 15:04
FüsunANK resim çekimize bayılıyorum.Güzel kareler yakalıyorsunuz.

füsunANK
29-12-2011, 22:50
Teşekkür ederim Sn. fikreteren, o kadar çok foto çektim ki, sonunda makinam eskidi :)

Yücel Canpolat
29-12-2011, 23:22
Kendi sorumun cevabını buldum galiba. Bu kuşlar atmaca yavrusuna benziyor.

doğru cevap:))

berrinb
30-12-2011, 20:51
Sevgili füsun ank yeni yılınızı kutlar, sıhhat ve mutluluk dolu günler dilerim...Sevgiler selamlar..:)

Periş
30-12-2011, 22:49
Sevgili Füsun yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler ;)

hk50
31-12-2011, 11:33
Yeni yılınız kutlu olsun

Fatoş
31-12-2011, 13:49
Yeni yılınızı kutlar, Sağlık ve mutluluklar dilerim.

sevim4
31-12-2011, 22:11
Mutlu yıllar.

ciceksever70
31-12-2011, 22:39
Füsun hanim size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

füsunANK
01-01-2012, 18:51
doğru cevap:))
Epey uğraştım ama buldum sonunda . Keşke daha önce görseydiniz de o kadar aramasaydım .:D

füsunANK
01-01-2012, 18:57
Sevgili ciceksever70, sevim4, Fatoş, hk50, Periş ve berrinb çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Ben de sizlere ve sayfamı ziyaret eden, edecek olan tüm bitki dostlarına; sağlık dolu nice yıllar diliyorum. Sevgimle.

Ankara karlar altında bugün. Buda benden size yeni yıl hediyesi olsun.

zenfree
02-01-2012, 17:18
Çok güzel. İyi seneler.:)

acemifüsun
02-01-2012, 17:27
Sevgili adaşım yeni yılda sağlıklı, mutlu, bol çiçekli, güzel günler dilerim:) Sevgiler.

hanndan
06-01-2012, 16:07
Mutlu yıllar Fusun Hanım,sevgiler...

füsunANK
14-01-2012, 00:16
Sevgili zenfree, adaşım ve handancım; çok teşekkür ederim. Ben de sizlere çok güzel bir yıl diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgiler

Uzaylı
14-01-2012, 10:15
Sayın füsunANK; Güzel fotoğrafların yanısıra, eğlenceli yorumlarınız kocaman gülüsetiyor. Yaşam enerjiniz bize de geçiyor.

2012 yılına sağlık ve huzur ile çok çok mutluluklar ve gerçekleşen hayâller sığdırmanızı dilerim.

füsunANK
21-01-2012, 23:56
Sizlerle paylaşmak güzel sevgili Uzaylı. Amin diyorum güzel temennilerinize. Dilerim siz de güzel bir yıl geçirirsiniz, sevdikleriniz ve sevenlerinizle.

füsunANK
29-02-2012, 00:21
Pazar gün itibari ile bahçede durum. Bu karların altına neler canlı kaldı bakalım. Şu anda Ankara'da bir hayli kar var. Bugün yağanlarda birikince sanırım görünen bitkilerde karlara gömülmüştür.

cemo
29-02-2012, 00:27
Kar fotoğrafları cok güzel de altında neler oldu, kimler öldü diye meraktan ölüyorum ben 1 aydır. Kar kalkmadan yenisi yağdı durdu sürekli. İnşallah zarar olmaz.

füsunANK
29-02-2012, 12:29
Sevgili Cemo, bizim bahçede çok fazla bir şey yok etkilenecek. Olanlara da can sağlığı diyeceğiz. Ama senin bahçedekilere bir şey olursa çok üzülürüm açıkçası. Ankara bugün yine karlar altında. 30 saattir kesintisiz yağıyor. Ankara'ya bahar o kadar geç geliyor ki, tohumdan bir şeyler yetiştirmek de zor oluyor. O yüzden biz yine fidelere devam. Umarım çok az fire ile baharı karşılarsın. Sevgiler.

cemo
29-02-2012, 12:52
Sevgili Füsun, kar yağışı durmaksızın devam ediyor burada da. Bir çok bitki ölmüş gibiydi. Çalılar bile kırılmış, kar ağırlığı ile. Tam hasar tesbiti yapacakken, kar yeniden başladı yağmaya:mad:
Sonuçta, daha dayanıklı türleri dikmek gerekecek bundan sonra. Dayananları bir tesbit edebilseydim.
Karşıyaka seralarını ziyaret etmem gerekecek bu gidişle yine:))

jineop
29-02-2012, 16:22
Sevgili Füsun, televizyondan oraları seyrettik. Aç ve açık olanlara Allah yardım etsin. Kar görüntüleriniz çok güzel. Sevgiyle...

füsunANK
13-03-2012, 17:32
Jineop, yine kar geliyormuş. :D Pazar gün bahçeye gittim. Fotoğrafta gördüğünüz karın üstüne tekrar kar yağdığı için kar 2 misline çıkmış. Bizde menekşe dışında çiçek yok pek. Onların sağlıklı çıkacağından ümitli değiliz . Ben Cemo'nun bahçeyi merak ediyorum . :( Umarım en az hasarla baharı karşılar.

s.serdar
23-03-2012, 11:08
Sayın füsunANK

Bahçeme yazdığınız yazıya olan yanıtımı ve izninizle sayfanıza taşıyorum.

Bahçenizi zevkle dolaştım, yazılarınızı da aynı zevkle okudum. Sıhhat ve neşe içinde yaşayın. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.

Sayın füsunANK

Beyeni ve temennileriniz için çok teşekkürler.
Aynı yörede ve sizinkinin yaklaşık 1/3 kadar olan bu bahçeye zor yetişiyoruz. Sizde ki kadar bitki çokluğumuz da yok. O bakım, taktir, teşekkür ve beğeniye asıl siz layıksınız emin olun...

Bir iki küçük sorum olacak, eğer kabul ederseniz.

1) Yaz döneminde bahçenizde, sürekli kalıyormusunuz? Eğer kalmıyorsanız bakımını nasıl sürdürüyorsunuz.
2) Ankara'ya göre mevsimlik sayılacak çiçekleri örneğin sardunya gibi bitkileri kışın nasıl muhafaza ediyorsunuz? Yoksa her yıl yeniliyor musunuz?
3) Resimlerinizden sezinleyebildiğim kadarı bende olduğu gibi sizde de çit mazılarınız var. Mazı bakımını nasıl yapıyorsunuz ? Bendeki mazıların iç tarafları tamanen kuruyup sararıyor? Gölgede kalan 2 metrelik mazı ise komple sarardı? Gübre vs. bir şey kullanıyormusunuz?

Füsun hanım.

Bahçeniz çok hoş, bakımlı ve düzenli olduğu gibi eklediğiniz resimler de bir o kadar güzel. Özellikle makro çekimleriniz harika.

Belki alınabilirler diye isim vermek istemiyorum ama bazı üyeler nedense bu konuda yeterince hassasiyeti göstermiyor, flu, bulanık ışık ve pozlaması bozuk, pikselliği çok düşük fotoğrafları kullanıyorlar. Kanımca bu tür uygulamalar biraz itici olabildiği gibi izleyenlere de çok tat vermiyor diye düşünüyorum.

Resimlerinizin hepsi çok güzel, fotoğraf tekniğine oldukça uygun, filitreden geçmiş, özenle seçilmiş ve sayfanıza dikkatlice yerleştirilmiş.

Bakarken hiç yormuyor ve mutlu ediyor.

Kutluyorum sizi.

Saygılarımla.

füsunANK
25-03-2012, 21:57
Övgü dolu , güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sn.s.Serdar.
Sorularınıza cevap vereyim hemen. Bizim bahçede bir minicik oda ve mutfaktan oluşan kulübemiz var. Sadece , dinlenme ve mutfak ihtiyacımızı karşılamak üzere yapıldı. Orada kalmıyoruz dolayısı ile. Günübirlik gidip geliyoruz. O da haftanın bizim için uygun olan günlerinde sadece. Sezon açılışlarında bahçe işleri dolayısı ile daha sık gidiyor babam. Bahçemize bakan bir yardımcımız var. Babamın direktifleri ile gerekli işleri yapıyor. Bahçıvan değil ama yıllardır bizimle, dolayısı ile epeyce öğrendi bu işleri. En az günaşırı gidip, gerekli işleri o yapıyor sağolsun.

Bahçemizdeki bitkilere gelince. Oralarda soğuk dolayısı ile her şey olmuyor malumunuz. Sevgili babacığımda biraz sabırsız olduğu için, biz tüm çiçekleri her sezon fide alarak dikiyoruz. Tohumdan yetişmesini beklemeye sabrı yok, zaten zorda oluyor. Tohum yetişti oldu diyene kadar çiçeğin mevsimi geçiyor. Çok zorlu dönemlerden geçti o bahçe, çok emek ve para harcandı. Deneme yanılmalar oldu. Derken bu halini aldı.

Evet bizde de çit mazı var. Bir hayli de yaşlılar. Bahçeyle yaşıt neredeyse. Mazılar bu yıla kadar hiç bir sorun yaşamadı. Yalnız geçirdiğimiz yaz döneminde bizimkilerde sarardı ve aralarda kurumalar oldu. Herhangi bir şey yapmadık. Gübre bahçenin geneline serpiliyor, sanırım onların dibine de konuyordur. Belkide mevsim şartlarından kaynaklanan bir şey ,ya da bölgesel bir hastalık mıdır acaba. Sizin mazılarda da olduğuna göre. Bölgede bulunan diğer arkadaşlara sormak lazım. Belki onlar bir çözüm bulmuştur.

Fotoğraf çekmeye meraklıyım. Beğenmeniz beni mutlu etti. Onun içinde ayrıca teşekkürler.

Bugün bahçeye gittik babamla. İlk kez bir şeye şahit oldum, belkide oldum da unuttum. Kuşlara ekmek götürmüştük. Onu vereceğiz. çamların altına bırakıyoruz ekmekleri. Çamların altına gidince kulağıma sesler geldi. Çıt tık çıt tık . Ağaca bakıyorum ağaçkakan falan mı var , hiç bişey yok. Sonra anladım ki çam kozalakları açıyor. Ve açılırken ses çıkıyor. Mükemmeldi. Epeyce bir onların sesini dinledim. Ve çok şükür karlar kalkmış bahçeden. Görünürde kayıp yok, donan pek bir şey yok. Menekşeler de birer ikişer açmaya başlamış. Fakat karlar eridiğinden dolayı göl gibiydi çimler felan. Sanırım bir iki güne sular çekilir ve yeni sezon başlar.

Bu vesile ile hepimize sağlıkla ve mutlulukla geçecek yeni bir bahçe sezonu diliyorum. Hepimize kolay gelsin. Sevgiler.

gilan
26-04-2012, 20:58
Ankara'ya bahar gelmiş diye duydum. :) Yanılıyor muyum yoksa? :)

Ne zamandır haberleşemedik. Umarım her şey yolundadır. :) Yukarıdaki fotoğraflara baktım, konuşmaları okudum. Kar fotoğrafları ne kadar güzel. Aslında kar yağışına duacı olmak lazım, o olmasa bitkiler bu sene -25'e yaklaşan Ankara soğuğunu hiç atlatamazdı. Bazen internette bir bitkinin soğuğa dayanıklılığını okurken görüyorum, "kar örtüsü varsa bilmem kaç dereceye kadar dayanır" diye yazıyorlar, iyi bir şey yani. :)

Hercailer de eminim sağ sağlim atlatmıştır. Nisan bitiyor ben de daha hercai alacağım. :D Ama almazsam olmaz, adıma yakışmaz bir kere, değil mi? ;)

Sudenur
27-04-2012, 14:10
Sevgili Füsun hanım, beğen beğen nereye kadar diye düşündüm ve seyre daldım bahçenizi. :eek: Maşallah maşallah, sağlıkla çıkarın keyfini. Organik sebze ve meyvelerinizde aklım kaldı inanın, kendi ürettiğini tüketmek ne keyiflidir kimbilir. Afiyetle tadınız efenim. :o

Hele o çiçekler yok mu, o çiçekler. Hangi birinden söz etsem, nasıl anlatsam ki hissettiklerimi? Rengarenk güller, toprağı coşturan laleler ve adını bilmediğim "Ayy ne güzelmiş bu böyle!" diye düşündüğüm onlarca güzelllik gördüm, kokladım. Kaya bahçeniz ve minik şelalenize bayıldım, nilüferlerden hiç bahsetmiyorum, boncuk takasım geldi yapraklarına. ;) Sözün özü kelebek misali daldan dala kondum ve etraflıca gezdim dolaştım, elinize emeğinize sağlık efenim, sağlıcakla çıkarın tadını. Eryaman'dan sevgiler.. ;)

füsunANK
10-05-2012, 10:37
Dönüşün muhteşem olmuş sevgili Gilan. Üstelikte adına yakışır bir şekilde menekşe zamanı dönmüşsün.;) Hoşgeldin, neşe, renk , sevgi getirdin. Özlemiştim.

füsunANK
10-05-2012, 10:40
Sevgili sudenurnur, hoşgelmiş sefalar getirmişsiniz sayfamıza. Güzel dileklerinize teşekkür ederim. Tanrım hepimize güzellikler versin. Artık bahçede gördüğüm kelebeklere daha dikkatli bakacağım ;) Bizden de sevgiler. :)

nurcanaybay
10-05-2012, 10:58
Siz de hoşgeldiniz :))
Nerelerdeydiniz...

Adalet Yağcı
10-05-2012, 12:40
Açıl füsunANK bahçesi, açıllll!!!

gilan
10-05-2012, 22:58
Hoşbulduk! :)
Çok teşekkür ederim, inan ben de çok özlemiştim.

Ankara'ya bahar gelmiş yazmışım en son ama artık yaz bile geldi galiba. :)

Hercailerimi aldım ben yine. :) 8 kök hercaim var şimdi balkonda. :)
Bakalım ne zamana kadar dayanacaklar. :)

günebakan
11-05-2012, 10:51
Tak, tak kimse yokmu bu bahçeye daha bahar gelmedimi acaba?

füsunANK
16-05-2012, 12:10
Sevgili dostlar; buradayım. ;) Ben buradayım da , bahar bir türlü ortaya çıkamadı Ankara'da. Ben de uzun süredir bahçeye gidemedim. O yüzden görüntü de yok, ses de. Güzelliklerle dolu bahçelerinizi izliyor ve güneşi bekliyoruz bakalım. Hepinize sevgiler.

Sayfayı renklendirelim bari biraz. Geçen aydan görüntüler.

Sudenur
16-05-2012, 12:20
Haklısınız Füsün hanım, Ankara bayağı bir serinledi değil mi? Kışlıklarımı kaldırdığıma bin pişman oldum. Bir iki polar mont ayırmayı akıl etmişim iyi ki.. ;)

Laleler harika! :eek: Kştan mı gömmüştünüz bu güzellerin soğanlarını? Kaç mevsimlik bu laleler? :rolleyes:

gilan
16-05-2012, 20:35
Son fotoğraflar profesyonel fotoğrafçılık örnekleri olmuş sevgili füsunAnk. :)

Ankara biraz serinlemiş demek... İyi olmuş bence, Nisan'da Mayıs'da 30 derece hava mı olur. :p

Adalet Yağcı
16-05-2012, 22:29
Çok şükür, geçen yıldan da olsa biraz hareket gelmiş :)

Sadece Ankara'da değil, Türkiye'nin tamamında iklim anormallikleri yaşanıyor.
Mersin'liler Mayıs ayında evlerindeki halıları toplar, yıkar ve ya yıkatır ve Ekim sonuna doğru tekrar sermek üzere kaldırır.
Bu sene bu gidişle Haziranı bulacak.

Bu sene öyle serin geçiyor ki, şaşırttığımız minik fideler bir türlü kendine gelemiyor.
Ben şikayetçi değilim tabi, bahar ne kadar uzun sürerse o kadar güzel olur.

Fotoğrafları konuşturuyorsun Füsun'cuğum, ellerine sağlık.

füsunANK
23-05-2012, 18:02
Laleler çok yıllık. 3-4 yıldır oradalar Sudenurnur. İngiltereden getirmişti yeğenim.

Gilancım , profesyonel olabilsem keşkeee. Makinam bile o kadar amatör ki. Alamadım profesyonel bir makina.

Adalet ablacığım, eğer hava uygun olursa bu Cuma yeni fotolar çekme şansım olacak. Bahçede fazla değişiklik yok, o yüzden hep aynı fotolar olmasın diye de fazla bir şey koymuyorum. Beğenmen beni mutlu etti. Sevgiler.;)

füsunANK
28-05-2012, 17:53
Bahçe dizaynında değişiklik olmadığı için çok foto koymuyorum. Süsenler açınca görüntülerim demiştim. İşte süsenler.

füsunANK
28-05-2012, 18:02
Yeşilin en güzel zamanı Ankara'da

füsunANK
28-05-2012, 18:11
Devamı gelecek

almira
28-05-2012, 18:34
Görüntüler tablo gibi. Yeşil ancak bu kadar güzel olabilir. Her tonu var. Ellerine sağlık.

gilan
28-05-2012, 19:29
Evin koccaman penceresi de çok güzelmiş. :) Tam önünde de sardunya manzarası. :)

nurcanaybay
28-05-2012, 19:51
Süsenlere bayıldım ,yoğun halde dikilince tam seyirlik oluyor :)
Arkalarına hemoracallis dikmeyi düşünürmüydünüz...süsenlerin çiçeği geçince onlar açardı
ya da crocosmia :)

Son mesaj da ki genel görünüm de tablo gibi :)

Adalet Yağcı
28-05-2012, 20:21
Biliyormusun Füsun'cuğum ben özlüyorum bahçeleri, merak ediyorum hangi bitki ne oldu, ne kadar gelişti, çiçek açtı mı.

Bahçen yem yeşil, hercailer arz-ı endam eylemişler yine, süsenler harika, mavi ladin ise tablolara yakışacak güzellikte.
Şükürler olsun bu sene bahar uzun sürdü.

Bahçenin diğer konuklarını da bekliyoruz, kuşları kelebekleri, onları güzel yakalıyorsun.
Elimde makina, dakikalarca bir kelebeğin peşinden koşup yakalayamadığım çok olmuştur.

Yaylacı
28-05-2012, 21:28
Sayın füsunANK mükemmel bir bahçe yeşilin her tonu var hem de Ankarada, fotoğraflarınız tam bir profesyonel işi, tablo gibi fotoğraflar, bahçe dizaynı ve bitki kombinezonu harika. Ellerinize emeğinize sağlık. Çok nefis bir bahçe, saygılar efendim....

günebakan
28-05-2012, 22:10
En sondaki fotoğrafa bayıldım çok güzel bir görüntü gerçekten bir tablo gibi .Teşekkürler Füsun hanım'cığım:)

sevim4
29-05-2012, 07:35
Çeşme harika çocukluğuma gittim köyümüzün çeşmesini anımsatı.

redsonia
29-05-2012, 09:53
sayın füsunANK ankarada bu kadar muhteşem bir bahçe mi varmış..:)) ellerinize sağlık bakmaya doyamadım.. kulube de çok cici bahçeniz yemyeşil rengarenk...

berrinb
29-05-2012, 10:51
Bayıldıımm..Bayıldımmm...sabah sabah içim açıldı,sevgili füsunank...Ellerinize gönlünüze sağlık...Mor zambaklar ,harika açmışlar...Bahçenin o tertemiz ve yemyeşil ,havasını resimler öyle güzel yansıtmış ki ;İstanbula kadar serinliği ve kokusu geldi sanki...

Çayımı içerken güzel dakikalar geçirdim...Çok zevkli bir arkadaşsınız...Tebrikler canım...Güzel bir mevsim geçirmeniz dileği ile...Sevgiler ve selamlar....:)

füsunANK
29-05-2012, 18:04
O zaman Adalet ablacığım sana bol bol foto :)

füsunANK
29-05-2012, 18:06
Düzenleme ve bilgileri sonra yazabileceğim. Tabii sizlere cevapta yazacağım. Şimdilik fotoları yükleyim izninizle.

füsunANK
29-05-2012, 18:10
Şimdilik bunlar :)

Adalet Yağcı
29-05-2012, 21:20
O zaman Adalet ablacığım sana bol bol foto :)

Ellerine sağlık canım benim.
Bunların bir çoğunu galeriye de yükleyebilirsin, hepsi de çok güzeller.

Bahçe tam deminde, tek tek yazmıyorum, hepsi de ışıldıyor.
Babanın ve senin ellerinize sağlık.

füsunANK
30-05-2012, 10:59
Sevgili Almira yeşilin en sevdiğim zamanı şimdi. Bir süre sonra renk değişiyor yapraklar yaşlanıyor. Şimdi her şey ter ü taze . Bebekler de güzeldir ya, aynı onun gibi. Bebek yapraklarda çok güzel :)

Gilancım o pencereyi sonradan açtırdık, iyi ki de yapmışız. Tüm bahçeyi tablo gibi içine alıyor. Gerçi pek içeride oturmuyoruz ama oturunca görüntü çok hoş oluyor.

Sevgili nurcanaybay süsenler sizin için resmedildi ve konuldu. ;)O kısım arkada kaldığı için biraz üvey evlat muamelesi görüyor sanki. Oraya kimse bakmıyor. O yüzden süsenlerle idare ediyoruz. Nefis kokuyorlar nefissss. Ben çok seviyorum onları.

füsunANK
30-05-2012, 11:08
Adalet ablacığım sanki çok tekrar oluyormuş gibi geliyor bana da o yüzden pek koymuyordum. Ama seni kırar mıyım . Kuşlar böcekler yağmurdan dolayı çok ortalıkta yoklar. Ankara sürekli yağış halinde. Bol bol salyangoz var. İbibik kuşlarım var. Bayılıyorum onlara ama sadece görebildim. Makinayı almama kalmadı kaçtı :)

Sn.Yaylacı, saygı bizden . Teşekkürler beğeniniz için. Çok zor şartlarla yapıyoruz bu bahçeleri Ankara'da haklısınız. Daha bir çok böyle bahçeler var ama gizli sanırım :)

füsunANK
30-05-2012, 11:28
Sevgili Günebakan , sizin balkonda da yok yok maşallah. Ben teşekkür ederim beğendiğiniz için. Sevgiler.

Sevim hanımcığım , ah o çeşmeler. Benim çocukluğumun güzel çeşmeleri. Benimde aklıma geliyor her seferinde.

Redsonia gizli bahçe burası. Muhteşem için çok teşekkürler ;) kulübenin adını "küçük ev" koydum ben.

Berin hanımcığım , ben de sizin boğaz manzaralı bahçenizde kahvemi yudumluyorum bazen :) Güzel dileğiniz için çok teşekkürler. Tüm ağaçlar net ailesi güzel bir yaz sezonu geçirsin inşallah. Bizden de sevgiler.

nurcanaybay
30-05-2012, 12:12
Evet süsenleri görmeyi ben istemiştim , hatırladığınız için teşekkürler :))
Pencere de çok güzel olmuş ,ben manzaramı kapatan her duvarı yıkmak istiyorum.Tavan da dahil her yer cam olmalı ( kış bahçeleri gibi ) .

Unutmadan...ne zaman echeveria'lara baksam siz aklıma geliyorsunuz.Bir gün içinizden gelir ise o güzelliği tuvale dökmelisiniz.

sibelim
30-05-2012, 18:13
füsun hanım ama bu bahçe çok ama çoookkkkkkkk güzel... 41 kere maşallah . mor zambakların kokusunu içine çekmek vardı şimdi. emeğinize yüreğinize sağlık.

' hadi durma kutla bu zafer senin' :)

acemifüsun
30-05-2012, 19:58
Sevgili adaşım sizlerden ve güzel bahçenizden ses gelmesi beni çok mutlu ediyor:) Her zamanki gibi bahçenizden harika fotoğraflarınızla içimiz açılıyor:) Babanızın ve sizin ellerinize sağlık:) Ailecek, sağlıkla bu yaz da bahçenizin keyfini bol, bol yaşamanızı diliyorum, sevgiler:)

füsunANK
01-06-2012, 12:13
Hımmm, bize görev düştü o zaman. Echeveria en kısa zamanda resmedilmeye çalışılacak. :)

Sibelim imkan olsada o kokuyu bir kavanoza doldurup arada koklayabilsek ne hoş olurdu. Valla zafer babamın ;) Ama kutlarken ona eşlik ederim zevkle . Sağolun, varolun.

Adaşım çok çok teşekkürler. İnşallah hepimiz harika bir yaz geçirelim. Her yanımızda çiçekler, mis gibi kokularla mutlu mesut yaşayalım :)

jineop
01-06-2012, 12:37
Sevgili Füsun, mest oldum. İnsana ayrı bir huzur ve keyif veren bir bahçe burası. 727 nolu mesajın son karesi, dergilere kapak olacak türden.
Centaurea Tchihatcheffii tohumdan mı?
Keyifle, sağlıkla, mutlulukla bahçende uzun yıllar geçirmeni dilerim. Sevgiler.

sibelim
01-06-2012, 18:45
Hımmm, bize görev düştü o zaman. Echeveria en kısa zamanda resmedilmeye çalışılacak. :)

Sibelim imkan olsada o kokuyu bir kavanoza doldurup arada koklayabilsek ne hoş olurdu. Valla zafer babamın ;) Ama kutlarken ona eşlik ederim zevkle . Sağolun, varolun.

Adaşım çok çok teşekkürler. İnşallah hepimiz harika bir yaz geçirelim. Her yanımızda çiçekler, mis gibi kokularla mutlu mesut yaşayalım :)

sevgili füsun hanım babanızın ellerinden öpüyorum bunca güzelliği sizin aracılığınızla bizlere yaşattığı için. şu an hanımelinin kokusu ile mest olmuş haldeyim.. ıhlamur sırada , dediğiniz gibi kavanozlayabilsek bu miz kokuları keşke :)

sibelim
01-06-2012, 18:49
dönüp dönüp bahçe resimlerinize bakıyorum öyle güzel ki. saksıdaki salyangozu ziyaret edesim var :)