View Full Version : BAMBU (Bamboo, Bambusa sp.)
arkadaslar tek bir şans bambum var suda büyütmeye başladım ve bugun suyuna az bi miktarda bitki besini koydum sıvı olanlardan.bi sorun olur mu acaba daha yeni köklenmeye başladı???
fenerium
15-04-2013, 16:15
Nihayet istediğim ölcülere ulaşmaya başladı.
Seneye 3-5 metre hedefliyorum, şuana kadar harika bir
gelişme, yaklaşık 6 günde 1 metreden daha fazla büyüdü.
siflera12
26-08-2017, 19:53
Ben köklü yavru aldım ama öldü :( bir daha alıcam nasıl bakmam gerek ??? Tekrar ölmesini istemiyorum :( yardımcı olun lütfen
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
siflera12
19-11-2018, 14:34
Tekrar bambu aldım ancak oda öldü [emoji17]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
AkisSoftware
21-11-2018, 15:50
Tekrar bambu aldım ancak oda öldü [emoji17]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siflera hocam aynı benim gibisiniz :) Hemen her başlığın altında isminizi görüyorum... Ben aliexpress üzerinden bambu tohumu getirtmiştim 3-5 tane çimlenmişti ama hiç umursamamıştım. Çürümüştü. Sanırım suyu sevmiyor. Uygun bir iklim şartı hazırlayıp 1 metre kadar büyüttükten sonra zorlasakta kurumaz diye düşünüyorum :)
Marketten aldığım bambu kökten dal verdi paylaşmak istedim ne zaman kesip ayırmak gerekir direk suya mi koymak gerekir
evandevan5
19-06-2023, 11:11
ben yaptıklarımı yazayım
bambunun yanından çıkan çıkan çipilleri kestim 2 taneydi 2 sini de suda köklendirdim ve toptağa ektim toprağını susuz bırakmıyorum.
suyun sıcaklığı çaydanlığın dibinde kalan kaynadıktan soğuyan altını kapatıp 35-40 dakka soğuyan suyun 45.dakka daki sıcaklığına el değer hanilndeki sıcaklıkla . sıcaksuyu bambulara veriyorum. gayet güzel büyüdüler. ana bambu da gövdesinde 1 tane daha bambu çipili buyüyor ona da sıcak su veriyorum. kahve bitkilerine de sıcak su veriyorum yaprak vermeye başladılar.
evandevan5
19-06-2023, 11:12
Marketten aldığım bambu kökten dal verdi paylaşmak istedim ne zaman kesip ayırmak gerekir direk suya mi koymak gerekir
bu henüz küçük 10 santim olmadan kesmeyin bence.
evandevan5
14-11-2023, 13:04
bu bambuların kesilen yerlerini mum sürülmese öyle dursa olmaz mı?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.