View Full Version : Limon'un Bahçesi
Önce bahçenin en güzel zamanlarında çektiğim fotoğrafları sonra da bugün (yağmurlu bir sonbahar günü) çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim :)
47907
47908
Sokak kapısı girişine bahçeli evim olursa böyle yapacağımın hayalini kurduğum sardunyalarımı yerleştirdim. Bir çok kişi kokusunu sevmese de mütevazi, karşısındakinden fazla bir şey beklemeyen, dalını koparıp toprağa değdirdiğinizde yeşeriveren en sevdiğim çiçeklerdendir. Belediyeler bu arsız çiçeği neden her yere dikmez diye hayıflanırken geçen yıldan itibaren asma saksılarda görünce çok mutlu oldum :)
47909
Geçen yıl çektiğim fotoğraf, yasemin ne kadar küçükmüş;
50637
Bu da geçen yıldan bir fotoğraf, Manolya da bir yılda oldukça büyümüş, arkada Ortancalar ve Yasemin görünüyor, bir yılda ne kadar büyümüşler değil mi? Yasemin o direği tamamen kaplamış, Ortancalar iki misli uzamışlar ve gürleşmişler.
50638
Sebahattin Sargın
21-09-2008, 17:49
Harika bir bahçe olmuş, tabi ne kadar emek verdiğiniz belli. Ama bu kadar az fotoğraf ile bırakmayın bizi ;) Yaseminler çok güzel gözüküyor, umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız. Can-ı gönülden tebrik ederim Sevgili Limon...
Sevgiler ;)
Bunlar da bugün üzerinde çalışmalar yaparak ve konu mankeni kullanarak çektiğim sonbahar fotoğrafları :)
En güzel fotoğrafı hangi açıdan görüyorsam sediri o şekilde yerleştirdim. Max'in normalde oraya yatması yasak ama bugün mankenlik yaptı :)
47910
Mankenim çabuk yoruldu :)
47911
47912
Bu da aynı köşenin sonbahar hali. Bahçevan.com'daki Sn. Plevneli'yi dinleyerek ortancaların budamasını Şubat sonuna bırakıyorum bu yıl.
47913
Bu da Gizli Bahçeye (Sebze Bahçem) açılan kapı. ;) Kapıyı sarmaşıkla kaplamaya çalışıyoruz. Ahşap merdiveni marangoza yaptırmıştım. Para bile almamıştı :)
47918
47919
Burası da sebze bahçem. Şu anda pek sevimli bir durumda değil aslında. Domatesler biberler sökülüp Ispanak-Roka-Maydanoz-Kıvırcık-Lahana vs.. ekilmesi gerek. Beni en çok oyalayan yer işte bu ufacık bahçe. Sebzeler çiçeklerden daha çok ilgi istiyorlar. :) Yapılacak çok iş var.
47929
Leylak'ığımın açtığı mevsime ait fotoğraflar... Galiba Leylağım kurudu. Dipten sürer mi bilmiyorum. En sevdiğim ağaçlardandı...
50641
50642
Bahçeniz çok güzel Sevgili Limon; ne kadar emek verdiğinizi yazdıklarınızdan hepimiz biliyoruz. Bence Max '' fırsat bu fırsat güzel bir uyku çekeyim'' demiştir :p
Sevgili Limon;
Muhteşem gözüküyor. Bahçeniz elinize sağlık. Sardunyalarınız çok güzel benim de en büyük hayalim; evime gelen konuklarımı ilk sardunyalarımın karşılaması
Nekadar emek verdiğiniz de belli ama karşılığınıda almışsınız
Çok, çok, çoook beğendim bahçenizi.;)
Sevdikleriniz ve sevenlerinizle mutlu bir ömür geçirmeniz dileği ile
Güle güle oturun
(hoş oturunca da bu bahçe bu halde kalmaz dimi. Çok çalışmak lazım çok:D)
Buket Aknar
21-09-2008, 18:41
Sevgili Limon bahçenizi zaten beğeniyordum, şimdi daha da beğendim. Ellerinize sağlık. Konu mankeni de çok güzel poz vererek bahçenize daha da bir anlam katmış.
bahtiyar02
21-09-2008, 20:21
sevgili Limon dostum.......Tek kelimeyle muhteşem bahçen.bakımlı ve tertipli. Merak ettiğim komple bahçenizin ölçüsü.bayağı büyük gözüküyor.Çamlarınızın çit görünüşü sanki ormanın ortasına kurulmuş bir ev izlenimi veriyor.
elinize emeğinize sağlık.
güle güle oturun.
saygılar
Sevgili Limon bahçeniz, bitkileriniz ve Max harikalar. Ellerinize sağlık belli ki çok emek vermişsiniz.
Sayın Limon sarmaşıklara olan ilginizi takip ediyordum forumda. Bahçeniz olağanüstü. Emeğinize sağlık. Max'e selamlar:)
Sevgili Limon;
Bahçeniz çok güzel olmuş.İç çekerek izledim.Benimki ne zaman böyle olacak diye...Hele o kocaman yasemine bayıldım.Ben mart ayında dikmiştim.Neredeyse hiç büyümedi diyebilirim.
Elinize sağlık.Emeğinizin karşılığını vermiş görünüyor.
Sedirle ilgili birşeyi merak ettim.Yan sandıkları sökünce koyacağınız yastıklar yere düşmez mi?Sandığın yan duvarını bırakıp destek olmasını sağlasanız daha iyi olmaz mı?
Hakikaten sevgili limon bahçen çok şirin, umarım sağlıcakla oturursun:)Max'de çok şekermiş
Sevgili Limon, gözümüz, gönlümüz şenlendi, ellerine sağlık.
Yapmayı plânladığın işlerde de kolaylıklar dilerim.
Ne kadar güzel bir bahçe.Kimbilir ne kadar emek verdiniz.Ama değmiş doğrusu ,harika görünüyor.
Bende işlerinizde kolaylıklar diliyorum.
Bu sayfayı nasıl görmedim hayret!...
Ben zaten daha önce yazmıştım. Limon'un fanatiklerindenim diye.
Artık Limon benim bahçe idolüm oldu. :p
Hayallerimde Limon'un bahçesi, Limon'un Sarmaşıkları, Limon'un Sebze Bahçesi, Limon'un Çilek bahçesi gibi yerler var artık.
Arzu Kasapoğlu
21-09-2008, 23:53
Limon bu işi iyi biliyor;)
Sevgili Limon, bahçende emeğin, zevkin ve henüz tanışmazsak da senden bir parça o kadar belli ki. Bahçeni çok beğeniyordum, yeni fotoğrafları da çok beğendim. Sardunyalı kısım da en beğendiğim.
Bahçende sevdiklerinle gönlünce yaşamanı, aklındakileri gerçekleştirmeni dilerim.
Dilek Baseski
22-09-2008, 11:31
Herşey çok güzel görünüyor ama favorim MAX. Benim ALF'i yeni kaybettim, Max'e sağlıklı uzun ömürler diliyorum...
ardabora
22-09-2008, 14:39
Hayran olmamak elde değil gerçekten,ellrinize sağlık.
ciceksever70
22-09-2008, 15:17
Cok güzel, cok emek verilmis bir bahce. Umarim bütün düsündüklerinizi gerceklestirirsiniz...
ilker_eroglu
22-09-2008, 19:08
Selamlar,
Acaba kış bahçenizde varmı bu güzel bahçenin bir köşesinde bu güzelligi sadece yazın yaşamamak gerekli .
İlker
çekirdek
22-09-2008, 19:33
Limoncuğum, bahçen pek güzel.
Hayret, güzel insanların bahçeleri de pek güzel oluyor...
(Ortancaları ben de geçen sene aynı kaynaktan okuyarak sonbaharda kuruyan çiçek kesimi ve budama yapmıştım. Bu sene çok az sayıda ve küçücük küçücük açtılar. Nedeni budamamıydı çiçeklerinin geç kesilmesimiydi bilmiyorum. İstersen bir kısım çiçeği şimdiden kes, hem sonucu birlikte görelim hem de benimki gibi olumsuzlanırsa tamamen ortancasız kalmamış olursun.)
Bu fotoğrafı da dün çekmiştim pek net çıkmamış ama paylaşmak istedim.
Bu da kendini kuş sanıp Max'in kulübesinin çatısına tüneyen komşumun kedisi ;) Yağmur, güneş dinlemiyor tüm gününü orada öylece yatarak geçiriyor.
47993
Bunu daha önce çekmiştim sarmaşık kapının üzerine tünemişti. Diyorum ya kendini kuş sanıyor :)
47995
Bu da aynı evin Özgür kızı. Adını unuttum ama çok güzel bir suratı var ve 24 saat sevsen bıkmıyor.
47996
Çok güzel bir bahçe .Kocaman MAŞALLAH........:)
Max yerinde olmak isterdim.Nasıl keyifle uzanmış ..
Güzel bir çay içilir.Yaseminli yere bayıldım.
Çaya gelsek neeee ..:D
Pastalar benden
çekirdek
22-09-2008, 21:31
Yarışmanın kurallarına ekleyelim bence,
_Birinci gelenin bahçesine gidilip topluca çay içilecektir
diye...
Ellerine sağlık Limoncuğum. Çok güzel bir bahçe. Güle güle otur.:) Daha doğrusu güle güle çalış.:) Max keyfini çıkarıyor belli ki.
Sağol Çekirdek'çiğim.
Bak şimdi Ortancalar konusunda kararsız kaldım. Zaten solan çiçekleri kesmemek için kendimi zor tutuyordum senin yazınla yarın kesin hepsini keserim ben :)
Dolmabahçe'de şubatta budanıyor. Ve kısa sürede inanılmaz şekilde büyüyüp, çok büyük çiçek açıyorlar.
MeyveliTepe
22-09-2008, 22:46
Sn.Limon, bahçeniz çok güzel. Orada keyifle zaman geçirmenizi dilerim. Bana bizim yazlık evin bahçesinin bir zamanlarki halini anımsattı. O da sizinkinin büyüklüğünde. Yalnız biz o bahçeye 30 kadar fidan dikmiştik. 8-10 yıl geçince fidanlar kocaman birer ağaç oldular. Hele bir sekoya var ki, 20-25 mt boya ulaştı. Değil bahçe, ev bile altında kaybolup gitti. Ne çiçek kaldı ne de sebze. Sadece ortancalar bu durumdan memnunlar. Fidanların yerlerine ve sayılarına dikkat edersiniz diye yazıyorum.
İnşallah, daha da büyük dilediğiniz gibi bir bahçeniz daha olur.
Not: Ortancalar için Şubat sonu, Mart başı derin budama hep iyi sonuç veriyor.
bitkiseli
23-09-2008, 10:01
Bir kaç gündür forumu zaktan takip ediyordum, bu başlığı nasıl kaçırmışım. Sevgili Limon, bahçen çok güzel ellerine sağlık konu mankenine de allah uzun ömürler versin, benim gibi bahçe hayaliyle yanıp tutuşanlar da kısa zamanda hayallerine kavuşurlar ***.
Daha ne diyebilirim ki...
Hayallerimin biryerde gerçekleşmiş olduğunu görmek beni çok mutlu kıldı.
Belki biraz da kıskandım;) .... pek tabii ki şaka.
Güzel bahçenizde mutlu yaşamanız dileklerimle, Sn. Limon.
Sevgili Limon, bahçeniz çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
nergis06
23-09-2008, 13:29
Gerçekten nefis olmuş. eline koluna sağlık, içim açıldı.Bahçende sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler geçirmeni dilerim.
nergis06
23-09-2008, 13:32
Bu güzellikleri bizlerle paylaşıp bizleri motive ettiğin için çok teşekkürler.
fatmadundar
23-09-2008, 16:38
Sevgili Limon, ilk gördüğümden beri bahçeni çok beğeniyorum. Çiçekleriyle, sarmaşıklarıyla, ağaçlarıyla harika. Zevkle düzenlenmiş, sevgiyle bakılmış...Oturma alanı da çok güzel. Max çok şanslı. İnsan gece gündüz orda olmak ister.
Ellerine, yüreğine sağlık.
ardabora
24-09-2008, 11:54
Eminim çok hoş olacaktır,elinizin değdiği şeyler gayet güzel oluyor çünkü. Bitince sedirin resmini çekersiniz umarım,merakla bekliyorum.
Elinize sağlık gerçekten çok harika bir bahçeye sahipsiniz sizleri gördükçe insan balkonundan soğuyor gerçekten çok güzel hayatınızında hep böyle güzel olması dileğiyle.
Sayın Limon, bahçeniz harika.. Bitkilere ilginizi hiç kaybetmezsiniz inşallah..
Resimler tablo gibi çok güzeller
Sümeyye Polat
27-09-2008, 08:51
Sevgili limon,ben de ne zaman katılcaksınız diye merak ediyordum. Forumdan takip ediyordum,saksı aranjmanlarınız,yer açelyalı ve glayöllü olan özellikle,ortancalarınız harika.. :rolleyes: Ellerinize sağlık. Zamanla çok daha güzel olacağından eminim. Kolay gelsin..
ardabora
28-09-2008, 11:52
Şimdiye kadar böyle bir fırtına görmemiştim sevgili Limon,o neydi öyle? Bahçem talan oldu,iki gündür toplamaya çalışıyoruz.
Bahçeniz çok muhteşem sevgili limon bayıldım..Darısı başıma ne deyim..Güle güle oturun..
Limon ne kadar şanslısın farkındasın değilmi. İstediğin gibi değerlendirebileceğin bir bahçen var. Ve bahçene bayıldım. Bense fayans döşeli terasımda bahçe yapabilmek için didinip duruyorum. Gerçi buna da şükür. Ya terasım olmasaydı? Ellerine sağlık. Harika bir bahçe bu... İnsan daha ne ister ki?
Sevgili limon, harika bir bahçeniz var, inşallah Allah bizede nasip eder böyle bahçeli bir ev :) Ellerinize sağlık !!
bahçeniz gerçekten çok güzel sayın limon. benim favori çiçeğim sardunyalar da harika çıkmışlar. ayrıca bi yandan sedirleri söküp çiçeklik yapmaya bi yandan akvaryumu nilüfer havuzu yapmaya çalışıyorsunuz. bu ilgi ve becerinize hayran kaldım doğrusu. bir çok insan istese bile bu kadar yaratıcı olamıyor. bence buda bir allah vergisi. bu kadar ilgi ve yaratıcılık.
size güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu nice yazlar diliyorum. işlerinizde kolaylıklar.
not : köpeğinizde çok şeker . bizimde var 4 tane . ama zarar veriyorlar bazen bahçeye. umarım sizin ki uslu duruyordur.
Nilüfer Havuzu (akvaryumu)'nun etrafını hazırlamaya çalışıyorum. Bugün epey uğraştım;
Amacım; akvaryumun görünen cam yüzünü tamamiyle kapatmak, işe ilk sevgili Koyu Yeşil'in gönderdiği Gala Çiçeği'ni dikmekle başlıyorum. Dikerken bitkinin büyük yaprakları kırıldı ama bir haftaya kadar yeniden daha güzel yapraklar verecektir...
48914
Akvaryumun içinden çıkan mercanları yerleştirmeye çalışıyorum,
48915
En arkaya Gala'yı, Beyaz zambak ve Glayölleri diktim, onların ön tarafına mercanları yerleştirip aralarına Kaya Tereleri'ni diktim, sol tarafa da Sıklamenleri yerleştirdim. Sıklamenleri henüz dikmedim, saksılarıyla yerleştirip şöyle karşıdan bakıp karar vermeye çalışıyorum. Baharda hazırladığım saksı aranjmanındaki bodur boylu iki kök sazı da araya bir yere diktim. Sazın görünümü çok hoşuma gidiyor.
48916
Evlilik hediyesi olarak bir arkaşımızın aldığı 12 yıllık Aşk Merdiveni bitkisini bu eve taşındığımızdan beri yaz kış dışarıda bırakıyorum. Kışın yapraklarını dökse de baharda eskisinden daha güzel oluyor. Onu da sol tarafa saksısıyla yerleştirdim, henüz tam karar vermedim yerine...
48917
İşimi bitirdiğimde yakından böyle görünüyordu, bitkiler yeni yerlerine alışıp, gelişip serpildiklerinde daha güzel olacak...
48918
Akşam üstü tekin Bey uğradı, güzel önerileri oldu. Solda görünen Oya Ağacı'nı Kasım ayında diğer ağacın yanına alacağım. Tekin Bey, Şubat ayında Oya Ağacını telleyip, bahçe Bonsaisi görünümüne getirecek. Eski akvaryumumuzdan çıkan Abanoz ağacını, çıkardığımız Oya Ağacının yerine boyuna yerleştirip, arkasına dikeceğimiz (tam karar veremediğimiz) ağacı adapte edeceğiz. Ben bu arada akvaryumun ön cephesini sarmaşıklarla kaplayacağım. Planlar şimdilik bunlar, aşamaları paylaşacağım...
Sevgili limon, ellerine sağlık ne güzel olmuş. Ben de havuzu düşünüyorum, ama ben devir daim deposu olarak kullanacağım 75o lt.lik depoyu da toprağa gömeceğim havuzu da.
Sen zeminden yukarı yapmış ve kamufle etmişsin, daha evvelki yazılarında köpeğinin içine düşmemesi için böyle yaptığını okumuştum. Yosunlanma işini nasıl çözmeyi düşünüyorsun? Akvaryumunun hacmi ne kadar?
Sevgili limon, yaratıcılığınızdan dolayı tebrik ediyorum. Sıklamenler çok şık olmuş. Şimdiden çok güzel görünüyor. Büyüyüp geliştiklerinde harika bir köşe olacak sanırım. Elinize yüreğinize sağlık.
Güler Hanım, yanlış mı okudum acaba Nilüfer yetiştirmek için suyun durgun olması gerekiyormuş. Yani devirdaime ihtiyaç olmayacak diye düşündüm. Balık koymayı düşünmüyorum. Eğer devirdaim gerekirse bir akvaryum motorunu görünmeyecek şekilde arkasına yerleştirip, su geçirmez bir kutu yaptırırım ama işim zorlaşır. Ben motor gerekmeyecek diye sevinmiştim, biraz daha okuyayım en iyisi :) Yere gömmemenin bir nedeni de önüne dikeceğim bitkilerle bir köşe hazırlamak istememdi. Nilüferler göz hizamızda açarsa daha bir güze görünür diye düşündüm.
Eski bir bank bulup sarıya boyayıp yanına yerleştirmek istiyorum. (hayal işte ;) )
Buket Aknar
06-10-2008, 19:04
Sevgili limon, durgun suda sinek ürediği için içerisine mutlaka balık koymanı şiddetle öneriyorum (tecrübeyle sabit ).
Ben hazırladığım havuzu yere gömmeme rağmen devri daim koymayıp doğrudan su veriyorum. Taşların arasından akan su, havuzdan taşarak çevrenin de sulanmasını sağlıyor.
Sevgili Limon ben devir daimi kendi havuzum için düşünmüştüm, size lâzım olmayabilir, bu konuda bir fikrim yok.
Sizinki şu an çok güzel görünüyor.
Çok güzel olacak. Merakla takip ediyorum.:)
ardabora
07-10-2008, 18:03
Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum sevgili Limon, ama bence işi gücü bırakıp peyzaj mimarlığına başlayın...
Harun Parlak
07-10-2008, 18:07
İnsan kendisine ev yapınca usda olurmuş Sayın limonda kendi bahcesinde yeterince tecrübe kazandı:)
Kendi bahçemi yapa boza bir şeyler öğrenmeye başladım galiba :) Tabii öğrenmenin sonu yok, ah bir de unutkan olmasam da bitki, ağaç isimlerini aklımda tutabilsem :)
Sevgili Limon, eminim gerçeği de güzeldir ama yapanın gözü nedense kusurları arar. Ev yaptıran da evin bütün kusurlu noktalarını bildiği için güzel yanını az görür. Eline sağlık, güzel oluyor.
Nilüferleri durgun suda yetiştirebilirsin. Seneler önce benim de vardı, içindeki kırmızı balıklar bahçenin tüm bakımsızlığına (pek sık gidemiyorduk) rağmen senelerce yaşamıştı. Hele bir de kurbağan olursa, nilüfer yapraklarının üzerinde masal kitabı pozu verirler.
Bu fotoğrafı da dün çekmiştim pek net çıkmamış ama paylaşmak istedim.
Bu da kendini kuş sanıp Max'in kulübesinin çatısına tüneyen komşumun kedisi ;) Yağmur, güneş dinlemiyor tüm gününü orada öylece yatarak geçiriyor.
47993
Bunu daha önce çekmiştim sarmaşık kapının üzerine tünemişti. Diyorum ya kendini kuş sanıyor :)
47995
Bu da aynı evin Özgür kızı. Adını unuttum ama çok güzel bir suratı var ve 24 saat sevsen bıkmıyor.
47996
S. Limon kediye dikkat edin kendisi güzel ama iyi niyetli olmayabilir, kuş avlanmak için oralarda geziyor olabilir. Bzimkiler öyle yapıyor. Bahçede ne köstebek kaldı, ne tarla faresi kuşlarıda avlıyorlar bu kediler.
Balıklardan hiç anlamam ama bahçeyi aldığımızda havuzda balıklar hazırdı. Dediğim gibi pek sık gidemediğimiz bir bahçeydi ve kurda kuşa kediye emanet ediyorduk. Kışın kar yağsa da balıklara bir şey olmuyordu. Balıkların boyu yaklaşık 10-12 cm'di. Ne ısıtıcı ne pompa hiçbir şey kullanmıyorduk.
Akvaryumun önyüzü kapanmayınca yosunlanma problemi olmaz mı?
Fareleri avlamalarına hiç karşı gelemeyeceğim :) Ağaçların arasında çok sayıda kuş ve kertenkele oluyor, yazdığınız gibi avlanıyor olabilirler.
Duman'ın (Bizim kedi) boynunda hep çıngırağı oluyor, çıngırağı biz nerede olduğunu bilelim diye takıyoruz sanırdım. Veteriner, yabani hayvanları avlamasın diye takıldığını söyleyince şaşırmıştım. Kediler, avlarına çok sinsi yaklaştıklarından, doğada bir çok yabani hayvanı avlarlarmış ve zararlı bir çok mikrop-bakteri ile karşı karşıya kalırlarmış. Çıngırak, onların sessiz yaklaşmalarını önleyip, avın kaçmasını sağlıyormuş.
Zehirlenmeler oluyor, bzizm birkeç kedi bu konuda salyalı hastalık geçirip öldüler. Çıngırak işi aklımıza gelmedi ama yabancı kediler de bahçe içindeler. Tarla fareleri ve köstebekler çok güzel hayvanlar, fareler iki ayağı üzerine dikeliyor belgesellerdeki gibi çevreyi gözetliyorlar harika görünüm. Köstebekler de bahçe toprağını bozuyorlar ama çevre faunasında çeşit oluyordu, kedi kendisi ve yavrusuna öğretti, gidiyor tahmin ettiği noktalarda eli ile (pati) toprağa vurarak köstebekleri de öyle bitirdiler şimdilik.
limon ellerine sağlık bahçen çok güzel. Köyde kocaman havuzun içinde nilüferlerimiz var sinek olmasın diye babam kırmızı balıklar koydu, ısıtma yok besleme de yok öyle kendi hallerinde yıllardır yaşayıp çoğalıyorlar.
Buket Aknar
07-10-2008, 21:40
Bizimkiler havuzun çevresindeki taşlarda oturup balıkları izliyorlar. Şimdilik iyi gidiyor.
Limon bu işe benim bahçe ile başlayabilirsin mesela. Senden iyi peyzajcı mı bulacağım. Fiyatta anlaşırız nasılsa :)
Herşey çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.
ardabora
08-10-2008, 17:20
Sevgli Limon,
köşeyi dönmek kesinlikle hakkındır ...Köşeyi döner,kazandıklarınla daha ilginç fikirlere yelken açarsın.
Bize de gün doğar,seyrine doyum olmaz...
Akvaryum iç mekanda direk gün ışığı görmeyen yerlere konulmalı. yosunlanma güneş ışığında çok oluyor. Birde havuz ve açık alanda ki sular mevsime göre yosunlanma oluyor. Ağustos ikinci yarısından itibaren her açıkta bulundurduğum su yosunlanmaya baldı. Şişme yüzme havuzunda temmuz sonuna kadar yosun görmedik. Son zamanda hızla yosunlanmaya başladı.
Duman, ağaçlara tırmanmayı çok seviyor. :)
49166
Bahçeyi biraz da eve taşımaya karar verip, güzel çiçekli Ortancaların uzun dallarını kesip vazoya yerleştirdim. Yapraklarını temizledim çünkü kuruyunca güzel görünmüyorlar. Çiçekler iki günde kupkuru oldular. Renklerini kaybederler sanıyordum ama çok güzel Gülkurusu renklerinde bir bozulma olmadı. Ben çok beğendim, size de tavsiye ederim.
49179
49180
nergis06
09-10-2008, 16:11
Aaaa Limon Nilüfer havuzunu yeni gördüm, harika olmuş. Gerçekten çok zevk sahibi bir insansın, sanki hayalimdekileri gerçekleştirmişsin.
Yazlık evime tam yerleşince bende bir nilüfer havuzu kurmak istiyorum Ama hep tereddütlerim vardı fikirleriniz sayesinde bu kuşkularım birer birer ortadan kalkıyor. Bahçem 90 metrekare ve boş yer yok , akvaryum fikri çok güzel icabında bolkona bile koyabililirim. Balık ve nilüferi birarada istiyordum ama balık nilüfer bitkisine zarar verirmi diye tereddütüm vardı. Yosun olur diye düşünüyorum balık buna çözümmüş. Bahçede kedi çok oda sorun olmuyormuş ... daha ne olsun vallahi harika bir site burası çok teşekkürler arkadaşlar...............
Duman, ağaçlara tırmanmayı çok seviyor. :)
49166
Kuş avlıyordur ondan.
Sonja Varol
09-10-2008, 21:16
[QUOTE=limon;296298]Bahçeyi biraz da eve taşımaya karar verip, güzel çiçekli Ortancaları uzun dallaı kesip vazoya yerleştirdim. Yapraklarını temizledim çünkü kuruyunca güzel görünmüyorlar. Çiçekler iki günde kupkuru oldular. Renklerini kaybederler sanıyordum ama çok güzel Gülkurusu renklerinde bir bozulma olmadı. Ben çok beğendim, size de tavsiye ederim.
49179
Sevgili Limon,
hersey mükemmel ellerinize saglik. Ortancalar da cok güzel, lakin ben vazoya takildim.
Sanirim üzerinde kabartma fil var. Cok güzel. Benim (200ün üzerinde Fil kolleksiyonum var) kolleksiyonuma da yakisirdi nereden aldiginizi sorabilirmiyim?
sevgili limon
inanılmaz bir bahçe.Benimde bir bahçeli evim var.Sürekli oturmaya karar verdim çalışan bir bayan ve 3 çocuk annesi olarak ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Bahçenin neresinden başlayacağımı bile bilmiyorum yardım lütfen
İlginize teşekkür ederim.
sabırlı olmaya çalışacağım.
füsunANK
15-10-2008, 19:41
Tebrikler .Gerçekten güzel bir bahçe.
begonvil 14
16-10-2008, 18:07
arkadaşlar banada yardımcı olun lütfen çiçeklerim hakkında
küçük_bahçe
21-10-2008, 10:36
Sn.Limon, inanılmaz güzel bir bahçeniz var. Kıskanmamak elde değil doğrusu. Allah mutlu ve huzurlu bir şekilde oturmak nasip etsin. Hem bitkiler hemde peysaj konusunda çok deneyimli olduğunuz aşikar. Özellikle sizden, bahçem konusunda bana fikir vermenizi rica edeceğim. Yapılacak çok iş var ve ben bu konuda fazla tecrübeli değilim. En kısa zamanda fotoğraflarını çekip, siteye ekleyeceğim. Teşekkür ederim.
Vildan Sönmez
21-10-2008, 14:23
Bu gün yine bahçenize baktım.(Fotoğraflardan tabii:) )
Yaseminli köşeye bayılıyorum. Ortancayı ne saksıda ne bahçede yetiştirmeyi beceremedim.
Vildan Sönmez
21-10-2008, 21:22
Hakikaten çok sevinirim.Terasım gün boyu güneş alıyor orada yandı sanırım.Yapraklarının rengi sarı-beyaz oldu ve yaşamadı.Enez'e bahçeye ektim.Az gittiğim için herhelde,bakımsız kaldı.O da yaşamadı. Eğer elinizden köklenip, küçük bir saksıda alabilirsem bu kez kapalı balkonda son kez şansımı seve seve denerim.
Sevgili Limon,
Verandadaki kanepe ne oldu? Zımparalama, boyama, kumaş kaplama vs işler bitti mi?
Fotoğraflarını bekliyoruz. ;)
açık-pozisyon
23-10-2008, 08:30
Yaaa ben de istiyorum böyle bahçeli bir ev... Sn. limon eviniz İstanbul'da nerede acaba?
maşallah limon ;
emeğine sağlık bahçeniz çok güzel :):)
Mehmet Eskizara
25-10-2008, 22:33
Bahçeniz gerçekten muhteşem , tebrikler.Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgili Limon,
Bahçeni yeni keşfedenlerdenim. Ne yalan söyleyeyim imrendim doğrusu. Eminim çok büyük emekler vererek bu hale getirmişsin. Üstelik hiç de küçük bir alanla uğraşmamışsın. Birçok kimseye 50-60 m2 alanlar bile çok zor gelirken üstelik.
Bahçenin keyfini sevdiklerin ve sevenlerinle mutlu, huzurlu ve sağlıklı geçirmeni diliyorum.
Sevgilerimle.
Bence siz 1000 m2'lik bahçe hayalinizi gerçekleştiremeyeceksiniz bu gidişle. Çünkü bu bahçeye emek verdikçe daha çok bağlanacak ve buradan ayrılamayacaksınız.
nurcanaybay
26-10-2008, 16:01
Merhaba arkadaşlar ; sevgili limon bahçenizin resimlerine baktıkça, kendi bahçemi yıkıp yeniden yapasım geliyor.Çok güzel görünüyor.Tebrik ederim.
ardabora
26-10-2008, 16:23
Sevgili Limon,
Resimlere bakarken deniz kabuklu saksınız dikkatimi çekmişti ama yazmayı unutmuşum.
Kendiniz mi yaptınız,satın mı aldınız? Yakından çekilmiş bir fotoğrafı var mı?
Kendiniz yaptıysanız tarifini rica edicektim :)
selçuk kurt
26-10-2008, 22:56
Öncelikle bahçeniz çok güzel.Bizimlede paylaştığınız için teşekkür ederim.Yanlız sizi bir konuda uyarmak istedim.Akvaryumunuzdaki su kışın donar ise akvaryumunu patlatabilir.SAYGILAR.
Suyun sadece üst yüzeyi donar, o da zarar vermez diye düşündüm. Tüm su donacak kadar bir kış olursa ( ki bu yıl ayva ve ahlat çok fazla olduğundan kış sert geçecek diyorlar) ısıtıcım var, önceden önemini alırım.
Uyarınız için teşekkür ederim.
Koyu yeşil
28-10-2008, 11:51
Sevgili Limon bahçe gerçekten el emeği göz nuru, çok güzel görünüyor. Nilüfer havuzu projenize de bayıldım. Galaların da nilüferlerin yanıbaşında yer almasına ayrıca çok sevindim. Harika bir bahçe olmuş. Elinize ve zevkinize sağlık :)
Gala saksıdayken o kadar güzel büyümüştü ki, yere dikerken kökünü zedelemeyeyim diye saksıyı ters çevirip çıkarayım derken, büyük yaprakları kırılmıştı. Ama yeniden sürüyor yapraklarını. Yanlış saymadıysam 3 kök oldular. Hem Gala için hem de güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
hayaLLerimin ßahçesini yine ßurada ßuLdum nerdeyse her hayaLimi ßuLduğum gißi...emeğinize sağLık sayın limon...her fotoğrafa imrenerek baktım doğrusu...evinizde ve bahçenizde sağlıkLa oturun...komşu iLden sevgiLer...MaYrA ;)
kuru.umit
08-11-2008, 09:40
sevgili Limon,
bu konuya yeni ilgi gösterdim. Bahçeniz gerçekten yoğun bir emekle, çok hoş olmuş. Güle güle oturun ve mutlaka sağlıkla olsun..
Bu arada bahçeli ev isteğimizi depreştirdiğiniz için size küstük :))))
Devam etsene sevgili limon, bahçe sizinle yatıyor, sizinle kalkıyor. Her an acaba şu nasıl oldu, şu ektiğim çıktı mı? Yoksa şunu şöyle mi yapsaydım daha iyi olurdu...... diyerek devam etsene.
kuru.umit
08-11-2008, 23:17
Sevgili Limon,
konuya ilginç bir açıdan yaklaşmışsınız :) O zaman siz bizim gezilere davetlisiniz, biz de sizin bahçeye çay içmeye (kendimize davet çıkarttık!!)...
Sevgili Limon harika bir bahçe yapmışsın.Ellerine sağlık.Bende aynı dertten muzdaribim,4 tane köpeğim ve 7 tane (sürekli çoğalıyorlar) yabani kedim var.En büyük sorunum istediğim zaman, istediğim yere çekip gidememek.Ama onların sevgisi bana yetiyor galiba.
merhaba limon,bahçeniz hayallerimin gerçeğe yansıması gibi olmuş çok imrendim doğrusu tebrik ederim.sağlıkla keyfini çıkarmanızı dilerim
sevgili limon,
Gerçekten bahçeniz çok güzel olmuş.Ellerinize,emeğinize sağlık..çay daveti fikri de çok sıcak gerçekten ama dediğiniz gibi bu mevsimde bahçede oturmanın pek keyfi çıkmaz.Ama istanbuldaki arkadaşlar bahardaki davet fırsatını kaçırmasınlar bence.. :)
( Limon hanımla yanlış anlaşılmadan dolayı aramızın bozuk olmasından korkuyorum)
Bu nedenle; konuya giriyorum içim giderek bakıyorum, yorumları okuyorum ve çıkıyorum malesef. :(
Ama daha fazla dayanamayacağım. Limon hanım bahçeniz maşallah. Sağlıklı günlerde keyfini çıkarın inşallah...
Teşekkür ederim Limon hanım. En yakın zamanda tanışmak üzere öyleyse :)
ilknur aşık
17-11-2008, 16:45
Tebrik ediyorum sevgili limon.Ben oy kullanma zamanını kaçırmışım, ama oum zaten sana idi. Bütün arkadaşların bahçeleri çok güzel; ama senin bahçen hepimizin rüyası.
şükran ünal
19-11-2008, 09:11
Sevgili Limon, bende bu bölümü geç farkedenlerdenim ama inanın her seferinde bahçeden görüntülere ve sizin onlara gerçekten çok zaman ayırmanıza hep gıpta ediyordum. Tebrik ediyorum. Bence de bu başarı sizin olmalıydı ve olmuşta. Bütün arkadaşlarda benim gözümde çok başarılılar inanınki. Bu güzellikleri yine burada birlikte paylaşmaya devam edeceğiz.
Sn. Limon,
Öncelikle sizi tebrik ederim. Seçmek gerçekten çoook zordu!. Bahçenizin bundan sonraki gelişim evrelerini görmek isterim. Şahsım adına bir hayalimi gerçekleştiriyorsunuz, başarılar dilerim.
Bahçenizde mutluluk ile yaşayınız.
Adalet Yağcı
20-11-2008, 09:58
Sevgili Limon, bahçe oylamasına katıldım ama buraya yazacak vaktim olmamıştı, sonra da unuttum :rolleyes:
Muhteşem bahçenizi gezmek çok büyük bir keyif, sizin pergolenize sardırdığınız sarılıcılarınızın ve de ortancalarınızın en büyük hayranlarından biriyim.
Clematisleri ilk defa sizlerle tanıdım, aklımı başımdan aldınız, nereye sipariş vereceğimi şaşırdım, şu anda sekiz adet clematis dikmiş durumdayım , dilerim baharda hepsi de merhaba der.
İlk kural acele etmemek.
böyle demişsiniz ama, ne mümkün efendim, bir an önce biz de o güzelliklere kavuşmayı diliyoruz.
Sevgili Güler hanım dan ve sizden öğreneceğimiz çok şey var.
Bahçe haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Sevgiler.
Cumhur Tonba
20-11-2008, 11:04
400 m2 lik bir yeri uçsuz bucaksız bir orman gibi göstermek sihirbazlık gibi bir iş. Ben bahçenizi bahçe yarışmasında izlemiştim. Hayalimde ucu büyük bir ormana **** göle, nehire açılan ve bahçe alanını büyütülmeye müsait bir pozisyonda olacağını kurgulamıştım. Siz dar alanda kısa paslaşmalar yaparak harikalar yaratmışsınız.
İki üç günden beri Ramses romanını okuyorum. Kitapda geçen bir konu aklıma geldi. Firavun ramses yönetimi eline aldığında bahçevan ı Tarım Bakanı yapıyor. İtiraz edenlerede işini severek yaptığını gördüğünü anlatıyor.
Düşünüyorum. Birde elinizin altında İstanbul'da 3-4 dönüm yeriniz olsa. Orası İstanbul'un saklı cennetlerinden birisi olurdu herhalde.
Bu satırları en samimi duygularımla yazdım.
Saygılarımla.
Hayalimde ucu büyük bir ormana **** göle, nehire açılan ve bahçe alanını büyütülmeye müsait bir pozisyonda olacağını kurgulamıştım.
Güzel sözleriniz ve dileklerinize çook teşekkür ederim arkadaşlar.
Cumhur Bey, bahçe duvarla çevrili, arkada 300-400 metre ileride nehir denilemez ama ince bir dere akıyor, derenin arkası da çam ormanı. Bahçeyi büyütemem ama arazideki boş bulduğum yerlere de bir şeyler ekmeye veya dikmeye çabalıyorum :) Sağolun...
Cumhur Tonba
22-11-2008, 19:04
Güzel sözleriniz ve dileklerinize çook teşekkür ederim arkadaşlar. ince bir dere akıyor, derenin arkası da çam ormanı....
Yinede hayal ettiğime yakınmış. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Önemli olan işinizi severek ve inanarak yapmak.
Sağlıcakla kalın.
Dün lodos sayesinde balkonumdaki pek çok çiçeğim zarar gördü. Uçanlar, kırılanlar, perişan olanlar..... :(
Aklıma Limon'un Bahçesi geldi. Acaba lodostan etkilendimi diye merak ettim. :confused:
Hani birkeresinde eşinin "Bahçen" dediği anlatımı aklıma geldi.
Umarım herşey yolundadır.
Bahar geldi, benim de keyfim yerine geldi. Ufak ufak hazırlıklara başlıyorum. Hepsini birden toplayamasam da yabani otları sökmeye başladım. Bahçe toprağı oldukça ıslak olduğundan çimleri biçemedim. Biraz kuruyunca çimleri biçip, gübreleyeceğim.
Dün Ortancaları gübreledim, hafifçe çapalayıp gübrenin toprağa karışmasını sağladım. Yapraklanmaya başladılar. Aynı işlemi Güller için de yaptım. Güllerden tomurcuklananlar bile var.
Sardunyaları dipten budayıp gübreledim. Sakızlardan keyifli olanları budamadım, keyifsiz olanları kontrollü budadım. Sakızların upuzun uzamasını seviyorum bu yüzden fazla budamıyorum.
Yapı Marketlerden, ordan burdan aldığım çiçek tohumlarını ektim. Bazılarını direkt toprağa, bazılarını saksılara... (Hangisini nereye ektiğimi unuttum bile) Latin Çiçeği nin sarmaşık türünden almıştım, 3 metre boylanıyormuş. İki gün önce ekmiştim, bugün baktım çimlenmeye başlamışlar bile. (Eğer çıkanlar ot değilse)
Akvaryum için Nilüfer bulup dikmem gerekiyor. Belki Yapı Marketlere gelir diye bekliyorum. Bu arada araştırmalarım devam ediyor. İri ve uzun süreli çiçek açan türler arıyorum.
Snowmann77 den aldığım kokulu Clematis Armandii yi kendi saksısında tuttum ama biraz gübre takviyesi yaptım. Her yerinden yeni filizler fışkırıyor. Çok keyifli. Nereye dikeceğimi gözüme kestirdim, yarın fırsat bulursam daimi yerine geçireceğim. Pergolanın bir ayağında Yasemin bir ayağında Clematis olacak. Kokuları karışacak :) Ben de aralarına sandalyemi çekip oturacağım. (İnşallah) ;)
Sağlıkla ve keyifle otur arkadaşım:)
Adalet Yağcı
11-03-2009, 20:20
Sevgili Limon, özendirdiniz beni :)
Bu sene benim de bahçemde bol bol Clematislerim olacak inşallah.
Armandii lerin kokulu olduğunu bilmiyordum, bir tane armandiim var buna çok sevindim.
Clematislerden çelik almak için çok mu erken, yeni sürgünler sanki hemen tutacaklarmış gibi geliyor bana, Phallerin keikilerine benziyorlar.
Çimler bahçelerin en gözde süsleri, benim bahçem küçük olduğu için çim ekmiyorum, su sorunum da var.
Bahçenizde güzel kokular içinde otururken tüm yorgunluklarınızı unutacağınızdan eminim.
Kolay gelsin.
Clematis Armandii yle ilgili bilgim yok aslında. Snowman ın açtığı başlıkta çok çiçek açtığını ve kokulu olduğunu okuyunca bahçemde olsun istedim. Ben Clematis ten nasıl çelik alacağımı kestiremiyorum aslına bakarsan. O kadar ince ve kırılgan dalları var ki kıyamıyorum. Gerçi geçen sene bir iki denemem olmuştu ama başarılı olamamıştım. Hangi mevsim uygundur hiç bilmiyorum.
Vildan Sönmez
12-03-2009, 08:39
İşte bu sevgili Limon. Bu hafta Bauhauseda 6 TL 'YE Clematisler vardı.Mor ve siklamen rengi. Dallarında sürgünler vermeye başlamış. Ama öyle bakımsız,öyle zayıf, öyle karmakarışıktı ki. Bazı yerlerinde kırılmış. Kurtaramam diye almadım.
Şimdi siz böyle deyince, keşke alsamıydım acaba ?
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Nurbahar, Adalet Hanım.
Ben Clematis ten nasıl çelik alacağımı kestiremiyorum aslına bakarsan. O kadar ince ve kırılgan dalları var ki kıyamıyorum.
Keşke alsaydınız Vildan Hanım. Benim ilk Clematis serüvenim de Bauhause dan aldığım iki karış boylu, çelimsiz mi çelimsiz, üzerinde bir iki yaprak olan bir çalıyla başlamıştı. :) Oradaki bu işlere meraklı olan bir müşteri, bana bu sarmaşığı bir sene önce alıp diktiğinde ne kadar güzelleştiğini, çok yıllık olduğunu, muhakkak almam gerektiğini anlatınca, alıp denemeye karar vermiştim. İyiki dinlemişim. Şimdi o çelimsiz bitki ilk diktiğim olduğundan diğer Clematislerin içinde en uzun boylusu. Özellikle Koyu Mor renkli olanı tavsiye ederim. Çok can alıcı bir rengi var, çiçek çapı da çok büyük.
Sevgili Limon
Bu siteye girer girmez ilk olarak sizin bahçenizin resimlerine bakmıştım.Gerçekten çok güzel,huzurlu ve çok düzenli sizi tebrik ederim.
Bu arada unutmadan yazlığımızın bahçesindeki sedir tamamen sizde alıntıdır.
Sevgiyle kalın!...
Yapı Marketten aldığım pembe ve beyaz renkli Glayöl soğanlarını ektim. 2 adet beyaz , 2 adet Gülkurusu Canna soğanlarını da ektim. Akvaryumun camını kapaması için mavi sabah sefası sarmaşığı tohumları ektim. Onların önüne uzun boylu Delfinyum ları, onların önüne de Canna larla Glayöllleri ektim. Bu arada en önde kayaların arasında Kaya Tereleri var. Onların aralarına da bodur boylu küçük çiçekli Bahar Yıldızı Çiçeği tohumlarını ektim. Eğer umduğum gibi hepsi yeşerip açarlarsa o köşe çiçeklerle dolu bir köşe olacak.
Fidanlığa 3 renk Nilüfer geldiğini öğrendim. Fırsat bulur bulmaz 3 renginden de alıp dikmek istiyorum.
Sevgili Limon
Bahçenizin bu yaz' ki halini inanın çok merak ediyorum.Olağanüstü resimleriyle görmek isterim.Resim çekebilmek gerçekten çok önemli,sizin çektiğiniz resimler bence konuşuyor, işte bu yüzden olağanüstü diyorum.
Sedir'le alakalı bütün çalışmalarımı yaptım gerçekten çok nefis oldu.İnşallah bahçemdeki çiçeklerim en kısa zamanda büyürler!... Bahçemin güzeliğini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.
Mehtaperdem
25-03-2009, 08:56
Gerçekten bahçenize bayıldım çok enfes görünüyor. Ben Yurtdışından geldiğim için ordaki bahçelere benzettim. Bakımı düzeni atmosferi harika bende bahçemi yakında bu şekille getireceğim ama sanırım bilginizden faydalanmalıyım:)
Tekrar ellerinize sağlık böyle bir ortamın fotograflayıp bizimle paylaştığınız için.
Sn. Limon bahçeniz harika.. kıskanmamak elde değil..
benim bahçem yok ne yazık ki.. apartmanda oturuyorum ama çok geniş bir balkonum var. şimdi sayenizde balkonumu hangi çiçeklerle süsleyebilirim diye düşünüyorum. (biraz yardım da fena olmaz hani ;) )
salonumda çiçeğim çok ama balkonumu hiç düşünmedim kış boyunca.. zaten bu eve de yeni taşındım sayılır 6 ay önce..
inşallah benimde müstakil ev isteğim var.. eğer kendi dairemi iyi fiata satarsam gözüme kestirdiğim 2 katlı müstakil ev bile var. :rolleyes: önünde çok büyük bir erik ağacı var.. biraz evi kapatıyor ama bir çaresini buluruz elbet değil mi?..
Tek kelime ile BAYILDIM Sn.Limon...Emeklerinizle nasıl güzel bir bahçe yaratmışsınız.Çok çok güzel Maşallah..
Sevgili limon, elinize sağlık başka ne desem bilemiyorum :)
Yasemin, ortancalar ve sardunyalar müthiş. Ve de bahçeniz o kadar bakımlı görünüyor ki, zevkle çok emek harcadığınız belli oluyor. Özellikle çimin bitip çiçeklerin başladığı sınırlarda boşluklar olmaması çok hoşuma gitti. Bu noktaların böyle görünmesi çok özen gerektiriyor.
Umarım heucheralar da çok yakışacak buraya :)
Çok teşekkür ederim. Boşlukları kapamak için bir kaç küçük hile yapıyorum bazen. :)
Mesela Kasımpatılar boylandığında önden bakınca toprak görünüyorsa veya Kasımpatıların iç dalları görünüyorsa, hemen bir kaç tane ufak boylarından alıp önlerine dikiyorum. Veya aralarına dışardan bakınca farkedilmeyecek çubuklar yerleştirip, klipslerle tutturup istediğim formu vermeye çalışıyorum. Ortancalarda da çiçekler çok büyük açıp taşıyamayınca aynı işlemi yapıyorum. Sırlar da tek tek dökülüyor yani :)
Ayrıca çimlerde görünür yerlerde kellik olunca hemen ordaki toprağı hafifçe kaldırıp, ağaçların arka tarafındaki çimlerden halı gibi söküp yama yapıyorum. :) Kellik büyük olunca baharı beklemekten başka çare kalmıyor tabii.
fikreteren
10-04-2009, 06:43
Bahçeniz çok şık arkadaşım. herseferinde bahçenizi bende sizinle beraber geziyorum.ve keyf alıyorum. ellerinize sağlık.güle güle zevkini sürün...
Siz bende koyu mor clematis var diyince resimlerinize bir bakayım dedim ve derken fotoğraflarınız arasında kayboldum :) Meğer bu başlığın altına koyduklarınız bahçenizin ufak bir kısmıymış. Pek çok farklı farklı köşe yapmışsınız sanırım, ve çok güzel olmuşlar.
Kasımpatılar harika. (Siz de mi Galatasaraylısınız yoksa :)
Bu arada bir de Oya Ağacı'nın adını öğrenmiş oldum sayenizde. Bende de var, adını bilmediğimiz için annem Çiçek Ağacı adını takmıştı. (Gerçi sanırım kışı atlatamadı.)
Ve de mor clematisiniz de çok güzel. Daha geriden çekilmiş bir resmi de var mı? Şöyle bol çiçekli bir halini görsem :) Ve de nerden almıştınız bu kadar çok çeşit clematisi?
Adalet Yağcı
11-04-2009, 12:08
Sevgili Limon, bahçenizin yeni fotoğraflarını bekliyoruz.
Sümbüllerimin, Lalelerimin ve Nergislerimin açmalarını bekliyordum. Sümbüller açtılar, Clematis tomurcukta, Laleler açtı açacak, Nergislerin sarı olanı yarı açtı ve şahane bir çiçeği varmış. Fotoğrafları en güzel halleriyle çekeceğim :)
Bu başlık yarışma bölümündeydi. Yarışmaya sadece bahçenin genel görünümlü 5 fotoğraf ile katınıldığından, çiçekleri tek tek almamıştım. Ama bu baharla beraber, bahçede açan her çiçeğin fotoğrafını buraya yükleyeceğim :)
Clematislerimin fotoğraflarını o konu başlığına yüklemiştim. Nereden nasıl aldıklarımı da yazmıştım. (unuttum şimdi ayrıntılarını)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=229909&postcount=212
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=229917&postcount=215
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=231638&postcount=225
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=257503&postcount=330
Bende lşu rengin olduğunu bile unutmuştum. :)
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=16669&c=446
Adalet Yağcı
11-04-2009, 15:56
Sevgili Limon, harika görünüyorlar, inşallah benimkiler de bu kadar güzel açarlar.
20 gün önce gittiğimde beyaz clematisimde ve morda tomurcuk vardı, makinamı hazırladım, yarın gittiğimde son durumlarını fotoğraflayıp bahçemin başlığında görsellerinize sunacağım.
Sayın limon inanılmaz güzel bir bahçe çokda emek verilmiş belli güle güle oturun.
Elinize sağlık, bu düzeni sağlamak epey uğraş ister. Güle güle oturun. :)
Ben de inşallah düzenleyebilirsem paylaşırım evimin bahçesini. :)
Bahçemde erken baharda açan pek bitkim yok. Genelde yaz başı açan bitkiler çoğunlukta. Fakat bir aydır bembeyaz minik çiçekleriyle bolca açan ve çiçeğinin güzelliği hiç bozulmayan "Kaya Teresi" hem saksıda hem de bahçede Mart ayı ortalarında çiçeklenen harika bir bitki. İki sene önce hediye gelen küçücük bir paketten çıkan tohumları hemen ekmiştim, o zamandan beri merakla açmalarını bekliyordum. Mart ayı ortalarında açmaya başladılar ve halen ilk günkü güzellikleri devam ediyor. Saksıya diktiklerim de şahaneler. Bahar aranjmanları için çok uygun. Kaya bahçeleri için de çok güzel.
73019
Bitki o kadar arsız ki kırıp kırıp her yere diktim, hepsi tuttu ve çiçeklendi. Çok kanaatkar.
73020
Bu "Sümbül" ün renginin kibarlığına hayran oldum. Soğanlarını sonbaharda alıp ekmiştim. "İri Çiçekli Sümbül" yazıyordu. Burnunuzu dayayıp koklamanıza gerek yok, kokusu özellikle güneş vurduğundan tüm bahçeye yayılıyor.
73021
Bu "Nergis" soğanlarını da Sümbüllerle aynı zamanda ekmiştim. Görüntüleri çok güzel. Dezavantajları; hiç kokmuyor, çiçeği ayakta zor duruyor, destek gerekiyor. Yerde dikililer.
73022
Burası sebze bahçesine çıkan kapının yan tarafı. Nergislerin altlarına da Kaya Terelerinden dikmişim. :) Dedim ya her yere diktim diye :) Arsızlıkta "İri Yapraklı Buz Çiçeği"nden sonraki favori bitkimdir.
73023
Lalelerim henüz açmadılar ama çok yakında açacak gibiler. Clematislerimden bazıları da tomurcuktalar. Güller yavaş yavaş tomurcuklanmaya başladılar. Bu sene güllere sert bir budama yapmıştım, Mart ayında gübreledim, şimdi oldukça keyifli gibiler. Bir iki yaprakta yine pas hastalığı belirtileri gördüm ama erken tedbir alacağım bu sene.
73037
73032
Emektar sardunyalarımı Mart ayı başlarında derin budamıştım. Onlar henüz yeni yeni yapraklanıyorlar. Bunları 2-3 hafta önce aldım. Çiçek yapıları ve renkleri hoşuma gitti.
73033
Bu "Nergis" lerin soğanlarını da sonbaharda ekmiştim. Bunun çiçekleri de zor ayakta duruyor, desteğe ihtiyaçları oluyor. Çok çok az kokusu var.
73034
Baharın tadını en çok "Duman" çıkarıyor :) Bizim çimlerimize inat doğa o kadar güzel yeşillendi ki...
73036
hüsnüyusuf
16-04-2009, 14:23
Maşallah diyelim. Nazar değmesin.Gerçekten bahçenizin her bir köşesi ayrı güzel.
Sevgili Limon
Harikalar yaratmışsınız, yaratıcı ,sıcak , uyumlu ... Tek kelime ile nefis olmuş herşey.
Sevgili Limon,
Bahçenize bahar gelmiş, rengarenk olmuş, insanın içini açıyor :)
Zaten biliyorsunuzdur büyük ihtimalle ama bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=338385&postcount=137) resmi olan nergis cinsi muhteşem kokulu. Çiçeği diğer iri çiçekli türlere göre biraz sade kalıyor ama bence dünyanın en güzel kokusuna sahip :) Bende bundan sadece tek kök var, o yüzden biraz burunu dayamak gerekiyor ama belki çok olunca yayılıyordur kokusu. Ayrıca çiçeği diğer türlere göre çok daha uzun süre kalıyor.
Bir de bu mesajda (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=400802&postcount=1039) resmini koyduğum obrizya sanki kaya tereleriyle çok güzel gider gibi geldi bana. Çiçekleri çok benziyor çünkü. Şimdi ben de kaya teresi arayacağım yanına :)
Güzel yorumlarınıza teşekkür ederim.
Gilan, gerçekten de Obrizya çok güzelmiş. İlk defa gördüm.
Ellerime emeklerinize vaktinize ve kesenize bereket....
Daha da güzeli bu güzellikleri bizlerle paylaşmanız.
Sizler harikasınız.. Kendimi çiçek sever biraz da anlar sanırdım. Hiçbirşey bilmiyormuşum meğerse:)))
Sevgili Limon harika görünüyor. Clematislerin açmasını bekliyorum.
fikreteren
22-04-2009, 20:22
Nergiz sümbül ve lalelerin artık son resimlerini izliyoruz. Duman çok şık
Clematisler bol tomurcuktalar, açar açmaz paylaşacağım. Arkadaşlar burada havalar soğuk gidiyor, Lalelerim bile açmadılar henüz. Yaseminlerde biraz hareketlenme başladı, yaprak mı çıkarıyorlar çiçek tomurcukları mı oluşturuyorlar tam anlamadım.
Yanlız şu lalemin zerafetine bakar mısınız? Bir tanecik var, geçen yıl hiç bu renk ve şekilde Lalem yoktu, bu sene aldıklarımdan desem, bir tanecik hiç almadım, 10 arlı paketler almıştım. Her nereden geldiyse iyi ki gelmiş. :) Tam açınca nasıl olacak kimbilir. Her yaprakta tek kırmızı çizgisi var. Arkadan gözükenin de Sarının da çiçek sapının uzunluğu 50-60 cm var. Tam kesme çiçekler ama kıyana tabii :) Galiba Sarı da Hollanda'dan gelen soğanlardan, geçen yıl çiçek açmamıştır belki?
74740
Ayvanın çiçek tomurcuğu da çok güzeldir.
74741
Çiçekleri de çok güzeldir :) "Ayva çiçek açtı, yaz mı gelecek?" ;)
74742
Vişne ağacım da bol çiçeklendi. En kanaatkar, beklentisi olmayan, cömert meyve ağacım.
74743
(Güllerle ilgili problemleri ilgili konuya taşıdım)
Sevgili limon,
celamatislere bayıldım.
Benim bulunduğum yer küçük bir ilçe,
her istedigimi bulamıyorum.
Banada celamatis tohumu gönderirseniz çok mutlu olacagım.Tabi mümkünse,şimdiden teşekkür ederim.
Mutlu kal çiçekili kal.
Sevgili Limon lalelerin bu halleri bu kadar güzelse açmış hallerini düşünemiyorum. Hele o sarı laledeki renk geçişleri ebru sanatı gibi...
Bunca güzelliiğin yanında güllerdeki durum da nazar boncuğu olsun. Umarım çabuk toparlanırlar. Sevgiler.
Sayın limon aslında bahçenizin epeydir farkındayım ancak yeni yeni yazıyorum birşeyler,bahçeniz bana ilk ilham veren,şevklendirenlerden idi..Siz farkında olmadan bana umut ve fikir vermiş oldunuz,zira geçen yaz bahçem şantiye ruhu taşıyordu dolayısıyla ben de çok sabırsız ve biraz da ürkektim.Çok hoş bir bahçeniz var, selamlar...
Sn limon, bu mesajınızda (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=235721&postcount=237) yaptığınız saksıya bayıldım. Hatırlıyorsanız nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? :)
Yağlı boya sanırım. Önce krem rengine boyayıp, kurumadan kahverengiyle çizgiler mi yaptınız?
Krem rengi boya kuruyunca, hafif nemli bulaşık süngerinin ucunu kahverengi boyaya batırıp, bir kağıda fazla boyasını aldırdıktan gelişigüzel boyadım. Boya yağlı boya değil, su bazlı olması gerekiyor. Ahşap boyalarıyla yapabilirsiniz.
Mehmet Eskizara
29-04-2009, 22:47
Sayın Limon bu mesajımda da müsadenizle bahçenize muhteşem
diyeceğim.Başka bir kelimeyi yakıştıramıyorum.Zamanı geldiğinde bana da
Clematis tohumlarından gönderirseniz sevinirim.Bahçenizde huzurlu bir
yaşam dileğimle saygılarımı sunarım.
Koyu yeşil
30-04-2009, 09:46
Sevgili Limon, laleler harika, benimkiler bu sene açmadı malesef.
Lalelerim yeni yeni açmaya başlıyorlar. Çoğu tek yaprak halinde sanırım bu yıl onlar çiçeklenemeyecek.
Tam açmasını sabırsızlıkla beklediğim Lalem...
75553
Bu da doğuştan fanatiğimiz :)
75554
Ahşap boya denilince aklıma geldi. Ben bazen, kahverengi ayakkabı boyasını kullanırım. Krem kıvamında olanlardan.. Bir bez yardımı ile yayarak istediğim görüntüyü veririm. Bu da hoş olabiliyor.
Ellerinize sağlık. Herşey çok hoş ve zevkli..
Koyu yeşil
30-04-2009, 12:06
Bu nasıl bir güzelliktir...Bu sarı-kırmızının cinsi nedir Sevgili Limon? Fırfırlı elbise giyinmiş sanki :)
Ben türleri bilmem, sadece Lale olduğunu bilirim :) Geçen yıl almıştım soğanlarını, bu yıl sadece biri açtı.
Fizban ayakkabı boyası da iyi fikirmiş, denemek gerek. :)
Lalerinizin güzellikleri meydana çıkmaya başlamış sevgili Limon. Hakikaten çok gösterişliler.
Sevgili Limon,
Bahçenize bayılıyorum...
Nejla K.
02-05-2009, 18:57
Yüreğinize ve emeğinize sağlık... İçimizi ısıtan bir sanat eseri gibi keyifle fotoğraflarınıza baktım. Huzurlu günler görmeniz dileklerimle...
celalsungur
02-05-2009, 21:14
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=410733&postcount=185
Limon, bunu senden izinsiz Facebook'a yükleyeceğim, kusura bakma;)
fikreteren
03-05-2009, 06:25
Güzel renkler seçmişsiniz.teşekkürler
Sevgili Limon, bahçeniz çok güzel olmuş. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı uzun bir ömür geçirmenizi ve tüm bitkilerinizin de sizin kadar uzun ve sağlıklı ömür yaşamalarını dilerim. Eğer hala nilüfer arayışınız devam ediyorsa ben seralardan birinde çok güzel nilüfrler görmüştüm, alıp gönderebilirim.
cigdemdogan
06-05-2009, 12:07
Sevgili limon hanım siz hiçbirşeyin farkında değilsiniz! (şimdi ne diyecek bu yeni üye.. çatlak mıdır nedir?..diye düşüneceksiniz, bu girişin ardından ne gelecek diyeceksiniz:) )
Ama benim siteye bu kadar bağlanmama, bahçenizin resimlerine bakarak koskoca balkonumuz var, artık silkinmenin ve orayı cennete dönüştürmenin zamanıdır diye ayaklanmama ön ayak olan sizsiniz. Bunu daha fazla içimde tutamadım ve sizinle paylaşmak istedim.
Bahçenizde yaptıklarınızdan öte anlatış tarzınız,diğer üyelerle olan dialoglarınız, tüm dostça davranışlarınız beni çok olumlu yönde etkiledi. Evet bu forumda gerçekten çok tatlı, candan insanlar var ama siz beni en çok etkileyensiniz. Sayenizde balkonumda çok keyifli zamanlar geçirir oldum.
Bu nedenlerle size minnetimi sunuyorum ve sevgilerimi iletiyorum.
Evet tüm sevgili üyeler acaba kimleri, ne kadar olumlu yönde etkilediklerini biliyorlar mı?!
Çok güzel bir bahçe tebrik ederim. İnce bir zevk ve meşakkatle oluşturulmuş Limon ellerinize sağlık. Mümkünse yeni resimlerini bekliyoruz.
Adalet Yağcı
06-05-2009, 16:34
Bahçenizde yaptıklarınızdan öte anlatış tarzınız,diğer üyelerle olan dialoglarınız, tüm dostça davranışlarınız beni çok olumlu yönde etkiledi. Evet bu forumda gerçekten çok tatlı, candan insanlar var ama siz beni en çok etkileyensiniz. Sayenizde balkonumda çok keyifli zamanlar geçirir oldum.
İşte budur...
Sevgili Limon, ben de yeni fotoğraflarınızı merakla bekleyenlerdenim.
Çiğdem Hanım, bu güzel sözlerinizle bana, bugün de mutlu olacak sebep yarattınız, Çooook teşekkür ederim, çok şekersiniz.
İşte benim istediğim de tam buydu, çok zor gibi düşünüp gözümüzde büyüttüğümüz güzellikleri oluşturmanın, aslında ne kadar kolay olduğu, onlarla uğraşırken zamanı unutup, tabanlarınız zonklarken;), iş bitiminde karşılarına geçip "Vayy be! Nasıl da güzel yaptım.." demenin zevki değişilmez... Hiç bir şeyde bencil değilimdir ama söz konusu bahçem olunca "Ben yaptım" demeyi seviyorum, e bu kadar kusurum olsun... :)
Adalet Hanım buraya bahar daha bugün geldi :) Bizde henüz çiçekler coşmadılar ama ufak ufak hareketlenmeler, tomurcuklanmalar başladı. Bende sizin güzel çiçeklerinizi görünce "Benimkiler geç kaldı" diye düşünüp telaşlanmıyor değilim hani. Ama Clematisim bu sene öyle bir açacak ki çiçek sayısı olarak rekoru kıracağım gibi görünüyor. :) Çok tomurcuk var üzerinde, inşallah hepsi birden açar da şu internette imrenek baktığımız fotoğraftakileri aratmaz.
Bugün epeyce bahçeyle uğraştım, el bileklerime kramplar girip, yüzüm istakoz kıvamında alev alev yanarken, ben hava kararmadan ara ara çıkıp, karşılarına geçip, "Çok güzel oldu yahu!" diyerek kendimi ödüllendiriyorum :)
Yeni bitkiler de alıp diktim, tam istediğim görüntüye kavuşturur kavuşturmaz fotoğraflarını çekeceğim.
Koyu yeşil
07-05-2009, 14:16
Kimbilir yine ne güzellikler yarattınız :) Merakla bekliyoruz.
Bugün yeni bitkiler aldım. Çok komik te bir olay oldu. Tarabya'daki çiçekçileri gezerken aşağıya doğru saksının dört bir tarafından yarım metreden fazla sarkan, küçük sarı çiçekler açan bir bitki görünce bayıldım tabii, adını sordum satıcı " Sarı Güzel" dedi. "Latincesi nedir" dedim, " Yok Latince matince Sarı Güzel işte" dedi. "Tamam" dedim, en çok sarkan ve gür olanını aldım.
Sonra yukardaki sıra sıra dizili çiçekçilere uğradım, Cam Güzeli, Begonya, Yıldız vs.. almak için. Mevsimliklerden çok değişik renkte çiçekler açmış sarkan bitkiler ilgimi çekti. İçlerinde bir tanesi vardı ki dalları kırmızıya çalan, sarı çiçekler açan şahane bir şey. "Adı nedir bunun?" diye sordum tabii. Bayan " Hatırlayamıyorum, içeriye gidip sorayım" dedi. Geldi ve dedi ki; "Adı Sarıgüzel'miş" :) "Hadi canıım, her sarı açan çiçeğin adı Sarı Güzel mi?" "Daha demin aldım Sarı güzel den, bunla lakası yok" Epeyce gülüştük, çiçeğin adını halen bilemesem de fotoğrafını çekip burada sorunca arkadaşlarımın yardımıyla bulacağımdan eminim.
Bugün çok yorulduğumdan dikim işleri yarına kaldı.
cigdemdogan
09-05-2009, 13:43
Çiğdem Hanım, bu güzel sözlerinizle bana, bugün de mutlu olacak sebep yarattınız, Çooook teşekkür ederim, çok şekersiniz.
İşte benim istediğim de tam buydu, çok zor gibi düşünüp gözümüzde büyüttüğümüz güzellikleri oluşturmanın, aslında ne kadar kolay olduğu, onlarla uğraşırken zamanı unutup, tabanlarınız zonklarken;), iş bitiminde karşılarına geçip "Vayy be! Nasıl da güzel yaptım.." demenin zevki değişilmez... Hiç bir şeyde bencil değilimdir ama söz konusu bahçem olunca "Ben yaptım" demeyi seviyorum, e bu kadar kusurum olsun... :)
Yalnızca bugün değil her gün mutlu olmalısınız çünkü, herkes benim gibi size ulaşmasa da, ben inanıyorum ki; hergün birileri sizlerden etkileniyorlar. Siteye üye olup yazışmalara katılmayan ya da üye olmadan konuk olan bir sürü kişi var. Bu yüzden siz hep mutlu olun :)
Ayrıca bu kadar üretken olup aynı zamanda paylaşımcı da olduğunuz için, kesinlikle kusur değil, tabi ki kendinizle gururlanacaksınız!
Sevgiler..
füsunANK
09-05-2009, 15:10
Bahçenizi zaten çok beğeniyorum ama bunun dışında çektiğiniz fotoları da çok beğeniyorum Sn.Limon. Objektiften çok güzel görüyorsunuz. Mümkünse daha çok foto lütfen. Ha birde Duman favorilerim arasında, onu atlamayım .;)
Tabii Füsun Hanım bahçenin güzel görünmesinin önemli bir kısmı fotoğraflar. Bahçede hiç mi kötü görünen yerler yok? Tabii ki var. Her köşeye yetişemiyorum, bazen gözümden kaçıyor. Ama objektiften bakınca, kel görünen çimi, solmuş duran çiçeği hatta çiçeğin üzerinde daha önceden fark etmediğim bitleri vs... her şeyi görüyorum. Gözüme kötü görünenleri size göstermiyorum :) Zaten eşim de fotoğraflara bakınca gördüğünün bizim bahçemiz olduğuna inanamıyor. Tabii bunun sebebi de bahçeye benim gözümle bakmadığındandır ;)
Ah siz Dumanı bir de yakından görseniz, kucağınıza alsanız... Çok kedi gördüm ama bu kadar yumuşak tüylü ve mizaçlı bir kedi hiç görmedim. Evimizin kızı ;)
Nejla K.
09-05-2009, 20:27
Sayın Limon, yeni fotoğraflarınızda benim özellikle beklediğim bir konu var... Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa, sizin aynı yerde - **** saksıda- farklı tür çiçekleri biraraya dikme deneyimleriniz vardı... Malum biz balkonu ile yetinmek zorunda kalanlar, yerden tasarruf etmek için bu yöntemi düşünür olduk. Tecrübelerinizi sabırsızlık içinde bekleyeceğim. Şimdiden teşekkürler... Bahçenizin ve gönlünüzün baharı çooook uzun sürsün...
Daha dün kapının iki tarafına bu uygulamayı yaptım. Bir saksıya Gün Güzeli, Pembe Aslan Ağzı, Pembe Cam güzeli, diğerine mini boy sazlardan, turunculu sarılı Aslanağzı, turuncu Yıldız Çiçeği ile aranjman hazırladım. Aslan ağızlarını bir gün önce alıp pek ilgilenmemiştim hemen pörsümeye başlamışlardı. Bugün baktım hepsi kendine gelmiş, ama uygulamanın fotoğrafını çekmek için bir hafta kadar bekliyorum. Diktiklerim biraz kendilerine gelip, yerlerini doldursunlar istiyorum.
Ayrıca bahçede hazırladığım köşeler var. Yüksekten alçağa bahçe aranjmanları.
İki de Orman Gülü alıp diktim ki çiçeklerinin güzelliğini anlatamam. Sanki devasa yapma çiçek gibiler. Bir kaç eksikler var onları da tamamlayıp bu köşelerin fotoğraflarını da paylaşacağım.
Nejla K.
09-05-2009, 23:01
Sizin yazdıklarınızı hayal edince bile içim açıldı. Sabırsızlıkla fotoğrafları bekleyeceğim... Sevgiyle kalın...
Adalet Yağcı
10-05-2009, 08:28
Orman gülü harika bir çiçek, sevgili Limon, koçtaş ta gördüğümde gözlerime inanamadım, böyle bir güzellik olamaz, çok pahalı olduğu için almadım.
Siz güle güle büyütün orman güllerinizi, eminim her gün başına gidip seyrediyorsunuzdur bu güzelliği.
celalsungur
10-05-2009, 11:23
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15464&highlight=istanbul
Bahçeni bu bölümde anlatacağım.;)
Orman gülünü sevdiğinizi , yazdıklarınızdan biliyorum.Böyle bir köşe yapmaya ne dersiniz?
Çok güzeller farezya.
Ben şimdilik iki adet alıp diktim. Biraz zor bitkiymiş, bir sene ikisine gözüm gibi bakıp gelecek seneki durumlarına göre çeşitlerini artırmayı düşünüyorum. İkisinin arka tarafına Ortanca dikmeyi planlıyorum. Orman güllerinin çiçekleri geçince Ortancalar çiçekte olurlar diye düşündüm.
merhaba sayın Limon
Daha önceki mesajlarınızda Clematislerin fiatını sormuştunuz.Şu an Belçikadayım.Çiçek pazarlarında bakınıyorum.Şubat ayındaki gibi güzel bitkiler göremedim.Güler hanımın deyimiyle ,kılkuyruk clematisler var.6,9 euro arasında fiyatları.İyi günler diliyorum.
Sağolun Farezya. Burasıyla hemen hemen aynıymış fiyatlar. Bir çok Clematisim oldu, şimdi elimdekileri çoğaltma çalışmalarına başlayacağım.
Bahçemden genel görüntü fotoğrafları için Yaseminlerin ve Ortancaların çiçeklenmesini, Nilüferlerin ve soğanlıların açmasını bekliyorum. O zamana kadar yakın plan bitki fotoğraflarını çekiyorum.
Mutfağın önünde hazırladığım bölümü ikiye ayırdım. Hiç güneş almayan kısma 2 adet Orman Gülü diktim, onların ön tarafına beyaz Cam Güzelleri diktim. Orman gülleri aldığımda tomurcuktu şimdi tam açmış haldeler, çiçeklerin güzelliği inanılmaz, Orkide çiçeği gibiler...
Dikeli 3-4 gün olmasına rağmen tepelerinden yeni sürgün vermeye başladılar, sanırım hallerinden memnun olduklarını düşünebilirim. Cam güzelleri de 4 günde oldukça boylanıp serpildiler.
78663
78664
Orman Güllerinin karşı köşesine daha alçak bitkilerden aranjman hazırladım. Burada tamamı görünmüyor, devamında Lavantalar ve değişik bitkiler var. Lavantalar açınca ve taşları istediğim şekilde hazırlayınca genel fotoğraf çekeceğim.
78665
Papatyalar...
78666
KOkusunu sevmediğimden şimdiye kadar bahçemde hiç yer ayırmadığım Kadife Çiçekleriyle bu sene barış imzalamaya karar verdim. :) En dertsiz çiçeklerden...
78667
Komşumun hediyesi Vangelya "Gelin Tacı"
78669
Çiçekçide gördüğüm an vurulduğum bitki, hikayesini yazmıştım. "Sarı Güzel 1" :),
7867078671
"Sarı Güzel 2" :) Çiçeklerini çok sevdim.
78672
78673
Sarkan çiçekleri, sedirin arkasına yerleştireceğim. Yapacak çook işim var. Hem iş, hem bahçe işleri, hem evin işleri çok zorlasa da "Elimden geleni budur" ;)
Vildan Sönmez
15-05-2009, 13:34
Çok stresli bir iş anında mesajınız geldi, hemen açtım.
Vallahi ilaç gibi geldi. Bahçeniz harika, bunu yaratan siz harikasınız.
215 nolu mesajda, pembe orman gülünün arkasındaki ve 2.fotoğraftaki koyu pembe de orman gülü değilmi ?
Clematislerim de açmaya başladılar, fotoğrafları "Clematis" başlığına ekledim.
78678
Sağolun Vildan Hanım. İlk fotoğrafta arkada görünen, ikinci fotoğraftaki çiçek. O da Orman Gülü. Bir üçüncüyü de alıp, Bauhause da arabada gezdirip, tam kasaya varacağım sırada gittim geri bıraktım. Kırçıllı yapraklı, mor çiçekliydi. Bıraktığım için halen çok pişmanım. Bu ikisinin arkasında tam bir bitkilik yer kaldı. Oraya da Ortanca dikmeye karar verdim, Orman Güllerinin çiçekleri geçtiğinde Ortanca çiçeklenir diye düşündüm. İkisi de gölge seviyor, ikisi de bol su seviyor.
denizakvaryumu
15-05-2009, 13:45
"Sarı güzelin" latince ismini biliyormusunuz?
Bauhausa da gelmiş aynısından, kışa dayanıklımıdır, değilmidir,neyin nesidir öğrenemedim ?
nurcanaybay
15-05-2009, 13:47
Askılı saksıda ki görünüşüne bayıldım.Gölgeyi mi güneşi mi tercih ediyor ?
Vildan Sönmez
15-05-2009, 13:50
Ah, şimdi bunların yanında, Karadeniz'den bir kök sarı komar olacaktı :)
Denizakvaryumu, aynı mücadeleyi ben de verdim ama nafile :) 10 TL ye aldım ben Bauhause da kaçaydı? "Bu bitkinin adı nedir" de soracağım şimdi.
Nurcan Hanım, çiçeğin adını bile bilmeyenlerin gölge, güneş tercihini verebileceğini sanmıyorum ama aldığım gün saksısını değiştirip, gölge yerde tutuyorum. Sera ortamında yetişen bitkileri tam güneşe alınca yaprakları su gibi olduğundan yanmalar oluyor, yapraklarını bozup yeni yapraklar çıkarıncaya kadar beklemek gerekiyor. Bu yüzden sera ortamında yetişen bitkileri aldığımda genelde gölgede bekletirim. Bu çiçeğin yapısına bakınca da öyle tam güneşi seveceğini düşünmüyorum. Yaprakları begonya gibi sulu ve gevrek. Şu anki hallerinden pek memnunlar. İki-Üç haftadır bendeler.
Vildan Hanım, keşke bulabilsek, hele kokulusu olsa...
Sarı güzel 2'yi burada bir peyzajda görmüştüm. Bir sorayım bakalım onlar biliyorlar mı adını :)
Bu arada beyaz taşlar ve kadife çiçekleri çok çok güzel olmuş :)
Beyaz cam güzellerinin yanındaki kırmızı çiçekler ne?
denizakvaryumu
15-05-2009, 14:19
Sarı güzel 2'yi burada bir peyzajda görmüştüm. Bir sorayım bakalım onlar biliyorlar mı adını :)
Onlar da "sarı güzel" derler çünkü etiketinde öyle yazıyor :)
Etiketine bir de latince isim yazmışlar ama nette olmayan latince :D
Sarı güzel de Akdoğa çıkışlı.
Güler Hn.Akdoğa'ya gidecekti :)
denizakvaryumu
15-05-2009, 14:26
Vildan Hanım, keşke bulabilsek, hele kokulusu olsa...
Sarı komar/orman gülü, kokuludur.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5952&highlight=orman+g%FCl%FC
Dağ taş sarı komar-orman gülü dolu ama...
Bu işi Romantik Serseri çözer derim :)
Parça parça fotoğraflar yapılanlara ilişkin ipucu veriyor ya genel fotoğrafları da bekliyoruz.
Bu arada yağmur zinciriniz var galiba. Memnun musunuz?
Yağmur zincirinden yanlışlıkla ince almamıza rağmen çok memnunum. Epeyce pahalı bir malzemeydi, pek anlamıyorduk bu işlerden, normali budur dediler aldık ama aslında daha kalınlardan olması daha iyi olurmuş veya bundan çift sıra yapanlar da var. Bence çok dekoratif duruyor, aşağıya kadar inen yağmur borusunu sevmiyorum.
Bir şey daha paylaşmak isterim; yağmur oluklarını değiştirirken pergola kenarlarına bakırı, çatıya gri rengi seçmiştik. Şimdiki aklım olsaydı her yere bakırı seçerdim. Fiyatta fark yoktu. İlk döşenirken sapsarı rengiyle hiç hoş durmuyor ama iki haftada oksitlenip, doğal görünüme kavuşuyor. Bakır oluğa çok pahalı derler ama şu metreyle satılıan, eksiz olan, yerinde hazırlanan oluklarda fiyat diğerlerine göre çok daha ekonomik ve bakırla diğeri arasında fark yok. (Belki işe yarar bilgilerdir)
Hepsi muhetşem. Nazar değmesin.:)
ciceksever70
15-05-2009, 21:20
Sevgili Limon cicekleriniz cok güzel nazar degmesin. Orman gülü yavas büyüse de zaman icinde oldukca genis bir alan kaplar umarim bunu düsünerek ekmissinizdir. Bu arada kokulu olan cesitleri olsa da tümü kokulu olmuyor bunu da eklemek isterim ama benim de en sevdigim agaclardan biridir. Kisin yapraklarinin yesil kalmasi da ayrica bir arti puan.
Nejla K.
15-05-2009, 21:23
Sayın Limon, bahçenizin coşma dönemi kapıda sanki, çok az kalmış genel görünümlü fotoğraflar görmeye, diye düşünüyorum. Hadi bakalım biraz daha sabır...
Sevgili Limon, fırsat bulup yazamadım ama bahçen yine çok güzel. Nejla K.nın da yazdığı gibi, yakında neler göreceğiz neler...
Nejla Hanım'ın yazdığı gibi bitkilerin coşmasına az kaldı gibi, merakla bekliyorum. Sağol Kirazcığım. Çiçeksever, "Orman gülü" çiçek açmayan tepelerinden hemen sürgünler vermeye başladı bile, inşallah keyfi hep yerinde olur.
Merakla beklediğim tohumdan yetiştirdiğim fideler de var. Ne olduklarını tamamen karıştırdıklarım. Her yere bir şeyler serpiştirmişim, havaların ısınmasıyla hepsi büyümeye başladılar. Çiçeklendiklerinde anlayacağım ne olduklarını, sürprizli oluyor daha heyecanlı tavsiye ederim :) Yere ektiğim tohumlar ya çıkmazsa diye bir saksıya da biraz biraz serpiştirmiştim, çıkmayınca başka tohumları da serpmişim, şimdi saksı tam bir perşembe pazarı, nasıl olacak göreceğiz :)
Bugün Nilüfer akvaryumu önünü düzenlemeye devam ettim. Akvaryumun içinden çıkan mercanları, taşları dışında kullandım. Akvaryumun suyu yarımdı, nilüferlerin yaprakları görünmeye başlayınca bugün suyunu tamamladım, camı kırmızı bir şeyle kaplanmıştı temizledim. Suyu devirdaim olmadığından (böyle gerektiğinden) haliyle bulanık ama yine de camını temizleyince daha güzel oldu. Nilüfer inşallah bu yaz açar, çok istiyorum çiçeğini görmeyi. Yarın bulabilirsem 2 adet Koi alacağım.
denizakvaryumu
16-05-2009, 21:04
Clematisler tüm güzellikleri ile kendini göstermeye başladılar ama asıl gösteri toplu açınca...
Bu arada piilu yu merak ediyorum.Nette farklı resimler var.Siz de var mı piilu.
Evet, kesinlikle haklısınız. Hava biraz serince gitse çiçeklerin ömürleri çok uzun oluyor ama ani bastıran sıcaklarda tomurcuklar açana kadar ilk açanların bozulmasından korkuyorum. Bu sene çok ümitliydim o internetteki bol çiçekli görüntüyü yakalayacağımdan. Pazartesi sıcaklık biraz düşecekmiş :) (Hava durumunu bile sırf bunun için takip ediyorum)
"Piilu", " Papa" dediğimiz mi? Eğer oysa eciş bücüş bir fide almıştım, gelişimi güzel gidiyor belki bu sene bir iki çiçek verir.
"Armandii" nin de çiçek zamanı geçmiş diye yazıldı, henüz hiç çiçeğini göremedim ama bitki pek keyifli. Dalların dip kısımlarından yeni bir şeyler sürmeye başladı, belki çiçek tomurcuklarıdır, açarsa bana sürpriz olacak, hem çiçeğini hem kokusunu çok merak ediyorum.
denizakvaryumu
16-05-2009, 21:28
Piilu, papa değil.
Bauhauslarda halen satılan, Dr.ruppel e en çok benzeyen clematis.
79025
http://www.willemsefrance.fr/boutique/masqueBZ.asp?reff=571406&reffMere=7140&QSI=0e9b4651-006f-4f3e-b219-1ef279ecd3b0
Yazayım diyorum unutuyorum. Şu fotoğraftaki bahçe kapısı (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=47918&d=1222012561)bana çocukken okuduğum bir romanı hatırlatıyor. Adı Esrarlı Bahçe gibi birşeydi. Görkemli bir bahçenin sahibi olan bir kont birşeye sinirlenip bahçenin bir tarafına bir duvar yükseltiyor. Bir yerde kapısı var, o kapıyı da sarmaşıklarla örtüyor. Birgün bahçede oynayan çocukları bu kapıyı bulup terkedilmiş bahçeye giriyor. Olaylar gelişiyor :)
Böyle sürprizli bahçeleri çok seviyorum. Burada bile güller açtı. Bir genel fotoğrafı artık dörtgözle bekliyorum. Unutmadan, bir de sedirlerin yenilenmiş hâlini... :) Çok selam ve sevgiler.
Koyu yeşil
18-05-2009, 11:40
Sayın Seleste. Kitabın adı ''Gizli Bahçe''. Çocukken en severek okuduğum kitaplardan biriydi. Adam eşinin vefatından sonra, eşine ait olan bahçeyi üzüntüsünden kapatır. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan oğlu, mutsuz ve hastalıklı bir çocuktur. Birgün akrabalarından birinin kızı uzun dönemli onların yanında yaşamaya gelir. Özetle, çocuklar bahçeyi keşfedip, orda inanılmaz güzellikler yaratırlar. Üstelik adamın oğlu tamamen iyileşip sağlığına kavuşur. Adamda eski mutlu günlerine geri döner. Bir bahçe neler yapabilir, bunu anlatıyor :)
Sevgili Limon, en az gizli bahçe kadar güzel bir bahçen var, burada bu kitaptan bahsetmek çok da yanlış sayılmaz :)
Ben de bir sediri, bir de akvaryumun son halini çok merak ediyorum :)
Bir de aranjmanları,
Bir de, bir de bir de... :D
"Gizli Bahçe" kapısına benzeyen, benim sebze bahçesine açılan kapı :) Ben de o romandan esinlenerek sarmaşıkla kaplamayı planlamıştım. Bu sene sarmaşıklar daha da güzel kapattı. Yapacak daha çok işim var. O merdivenin alt basamağı kırıldı. Şimdi oraya daha doğal görünecek basamak yapmak istiyorum. Güler Hanımın bahçesinde vardı. Toprağın üzerine dizeceğim kayraklarla basamak yapacağım, basamakların arasına bodur çiçekli bitkiler dikeceğim.
Nilüfer Akvaryumuna dün iki adet Koi aldı eşim. Alıştılar bile yeni yerlerine. "Duman" (kedimiz) akvaryuma giriş kapısını aramaktan telef olmuş durumda. ;) O'na da yeni heyecan çıktı iyi oldu. Akvaryumun önündeki bitkiler daha boylanmadıklarından, biraz daha bekliyorum fotoğraflamak için. Koyu Yeşil, gönderdiğin Gala ilk defa çiçek açacak. Yarın açar sanıyorum. Galanın ön tarafına KGürsan'dan gelen Lalegül fidelerini diktim, soluna da adlarını unuttuğum çıkınca hatırlayacağım soğanlıları. Boy sırasına göre aranjman yapmaya çalıştım ama bitkilerin çoğunu tohumdan, soğandan veya fideden yetiştirdiğimden gelişmeleri biraz daha geç oldu. Güzel olacak ama sanırım. :)
"Sarı Güzel 1" dediğim "Sarıkız" ı bugün akvaryumun bir köşesine yerleştirdim. Bol suyu seviyormuş, bundan daha bol su bulamaz :) Bugün, gözüme daha hoş göründü o köşe. Her gün karşısına geçip bakıp, beğenmediğim yerleri kamufle etmeye çalışıyorum. "Tamamdır" diyene kadar göstermeyeceğim size :)
Sediri ben daha o zaman yaptım. Kışın içerde kullandım, iki hafta kadar önce çıkardım dışarıya. Onun arka tarafını da çiçeklendirmek istiyorum, daha tam karar veremedim.
Yaseminler bu yıl hiç olmadıkları kadar açacak gibiler. Merakla bekliyorum. Ortancalarım da pek keyifliler.
Çimler her zamanki gibi, olsa bir dert olmasa bir dert durumundalar. Hava iki gün sıcak gitti, güneşin en çok geldiği bölge sararmaya başladı bile. İki gün sabah akşam bol sulayınca toparlanmaya başladı. Turf-Set uygulamasını yapacaktım ama bugün çok rüzgarlı, yarınki duruma göre bakacağım.
"Gül" ler bana çok naz yapıyor, kızıyorum. Bu sene çok özen gösterdim, özel gübreler aldım, kutuda yazılanları birebir uyguluyorum. Kokulu Pembe Asma Gülüm ilk defa bol tomurcukta, tek tük açan var, iki güne kadar çoğu açar gibi görünüyor. Diğerinin tomurcukları daha küçük, haftaya ancak açar gibi...
Sebze bahçemi bu sene daha çok seviyorum. İlk sefa 3 adet enginarım var. Baklalarım oldular, 2,5 kg kadar topladım. İnsanın kendi yetiştirdiği ürünlerin lezzeti bambaşka... Bezelyeler de olmaya başladılar. Nanelerde bu sene böcek yok, başlarına bir şey gelmeden, toplayıp kurutmak gerek.
Vişne ağacım çok meyve verecek gibi ama Kayısı da bu sene pek meyve yok. Armut, Ayva da fena değil gibi. Dökmezlerse ilk defa bu sene meyve verecekler gibiler.
Koyu yeşil
18-05-2009, 15:29
Çok güzel gelişmeler. Resimleri bekliyoruz :)
ardabora
18-05-2009, 18:28
Bahçeniz yine muhteşem,ellerinze sağlık..
Sevgili Limon ben de heyecanla bekleyenlerdenim.
Gülünü sana ulaştıramadığım için üzgünüm, ne şansızlık. Buluştuğumuzda gül yanımda olmuyor, koli ile gönderteyim diyorum, sen zor oluyor diyorsun. Ama merak etme senin için ben bakıyorum.
Güzel bahçene de çok yakışacağından eminim.
Bizim de kayısı ağaçlarında ve eriklerde fazla meyva yok gibi.
Kirazlar ve vişneler çok vereceğe benziyor.
Ben de sık sık bakla topluyorum.
Sağolun Ardabora.
Güler Hanım, gülüm emin ellerde onun için rahatım :)
Sevgili Koyuyeşil,
Kitaba dair bütün ayrıntıları hatırlıyordum aslında. :) Olur ya, kapı ile ilgili çağrışım, sarmaşıklı kapıyı, zihinlerimizde kitaptaki üzücü ayrıntıları da çağrıştıracak sevimsiz bir nesneye dönüştürür. O yüzden ayrıntıya girmeden " kont birşeylere sinirlenip bahçeye duvar ördürmüş" demeyi yeğlemiştim. :)
Üçümüzün de sarmaşıklı kapıya bakarken aynı kitabı düşünmemiz ilginç değil mi ?
Sevgili Limon'a bir de yağmur zincirinin ne olduğunu soracaktım. Selamlar.
Akvaryumun önündeki bitkiler daha boylanmadıklarından, biraz daha bekliyorum fotoğraflamak için.
Merak ediyoruz ama.:mad:
... merdivenin alt basamağı kırıldı. Şimdi oraya daha doğal görünecek basamak yapmak istiyorum...
Bir bahçede çok kalın, yıllanmış keresteden yapılmış basamak görmüştüm. Toprağın içinde çok doğal, hoş görünüyordu. -Fotoğrafını arayayım-
..Çimler her zamanki gibi, olsa bir dert olmasa bir dert durumundalar. .....
"Gül" ler bana çok naz yapıyor, kızıyorum. .. ..
Bahçe sahiplerinin çim ve gül ikilisinden çektiği nedir! :rolleyes:
-Bizde az olduğu için üstüme alınmıyorum-
Fotoğrafı iyi çekememişim, tahtalar parlak çıkmış ama fikir verir.
79800
Sağolun Sabah. Buna benzer uygulamayı traverslerden de yapıyorlar. Güzel duruyor gerçekten, bahçe yeni değil de yıllanmış görünüme kavuşuyor. :) Şimdilik elimdeki taşları değerlendirip, ucuz çözüm yoluna gideyim diyorum...
Nilüferler 4 yaprak çıkardılar, Koinin ufak olanını daha hiç göremedim, büyük olanı çok keyifli. Suda devirdaim olmadığından bulanık, Nilüferler için böyle gerekiyormuş.
Yaprakların ve suyun yüzeyindekiler çamların polenleri. Bir haftaya kadar biterler, bir yağmur yağsa hemen gidiyorlar ama bu sıra her yer sarı pudra gibi bunlarla kaplı.
79835
Camdakiler Dumanın ayak izleri. Bütün gün başında dört dönüyor :)
79836
Koyu Yeşil tanıdın mı? ;) Yaprakları az çünkü ilk başta çıkan büyük yaprakları salyangozlar veya tırtıllar delik deşik edince kesmek zorunda kaldım.
79837
Şu zerafete bakar mısınız? Zenfree, açtı mı seninki de? Beklediğimden daha büyük açtı çiçeği, bayıldım... Bu bölgenin tamamına Gala dikebilirim ilerde. Hem yaprakları hem çiçeği çok çok güzel.
79838
Şimdi bu Clematisleri boydan çekebilmem için merdivene çıkıp üstten alta çekmem gerek. O kadar uğraşamadım. Size parça parça çektim ki çiçekleri daha belli olsun. Sırasıyla en üstten alta yerleştirdim. Siz gözünüzde canlandırın. En üstte açık renkliler deli gibi açtılar, orta kısımlarda onlara koyu pembeler eşlik ediyorlar, Koyu Morlar ise sadece alt kısımda açtılar.
Burda kaç çiçek var? 7? 8? (Havam batsın ;) )
79841
79842
79843
İlk defa bu yıl bahçeme aslanağzı diktim. Renkleri çok hoşuma gitti. 1 hafta oldu fideleri dikeli, daha da gürleşip serpilecekler sanıyorum.
79865
Didiscus Caeruleus un açması için iki senedir uğraşıyorum biliyorsunuz. Upuzun dalda ufacık çiçek diye beğenmemiştim ilk başta. Değişik renkleri de açtı, tam açınca çiçek formu çok güzel oldu. Çiçek sapı 60-70 cm kadar, enteresan bir çiçek. Suyu çok seviyor. Denemek için akvaryuma da iki kök diktim. Belki uzayıp suyun üzerinde çiçek açar. O zaman hepsini dikerim akvaryuma. Belki o zaman daha büyük çiçeklenir. Kibar duruyor ama değil mi?
79848
79844
Adı "Linum Grandiflorum". Kaya bahçelerine uygun bitkiler ararken bulup aldım. Çiçekten yaprakları görünmüyor, çiçek rengi insanın gözünü alıyor.
79845
Mora sarıyı çok yakıştırırım. Bu bitkiyi de üsttekiyle aynı yerden aldım, "Aster". Çiçekleri ufak ama renkleri çok güzel. Kaya bahçesine uygun dediler.
79846
Bauhaus dan (Akdoğa) almıştım, "Bodur Begonvil" . İlk aldığımda üzerinde çok çiçeği vardı ama sallanınca hepsi döküldü. Saksısını değiştirip yeni yerine alışınca açtı bu çiçeklerini. BU yaz bol çiçeklenecek inşallah.
79847
Vildan Sönmez
20-05-2009, 14:01
Havam batsın mı?
Vallahi havanız iyi olsun. Ben Nisan'da açıp biten Pembe montana ile bile havalanmıştım. Bir dahaki seçimimde çiçeklenme süresine dikkat edeceğim.
Burda kaç çiçek var? 7? 8? (Havam batsın ;) )
İlk defa bu yıl bahçeme aslanağzı diktim. Renkleri çok hoşuma gitti. 1 hafta oldu fideleri dikeli, daha da gürleşip serpilecekler sanıyorum.
Ben de 2 yıl önce aslanağzı fideleri dikmiştim. Mevsimlik çiçek diye almıştım sözde ama bu yıl 3. yazları ve yine tomurcuklular. Böyle de bir güzellikleri oluyor :)
Nejla K.
20-05-2009, 16:25
Sayın Limon, bahçenizi çok beğendiğimi daha önce yazmıştım. Son fotoğraflarınız da birbirinden güzel... Özellikle bodur begonvil dikkatimi çekti. Ege ve Akdenizin bu güzel çiçeğinin diğer bölgelerde yaşatma sorunları olduğunu biliyorum. Begonvilinizi yeni mi aldınız yoksa kışı etkilenmeden geçirmeleri için bir yöntem uyguladınız mı? Maşallah çok sağlıklı görünüyor...
Yeni aldım. Kışın saksıyı içeriye alacağım.
Demek aslanağızları çok yıllık, ne güzelmiş.
nurcanaybay
20-05-2009, 17:45
Clematisler çok güzel açmış.İsmini bilmediğiniz ,koyu pembe çiçeğiniz phlox ,o da çok yıllık ve yayılıcı türden.
Her şey çok güzel ,elinize sağlık.
ardabora
20-05-2009, 18:32
Mor çiçekleriniz ASTER (http://images.google.com.tr/images?gbv=2&hl=tr&q=aster&sa=N&start=0&ndsp=18) cinsi,geçen yıl benim bahçemde de bir kök vardı ama eylülde aralıksız yağan yağmurlar nedeniyle kökü çürüdü.:(
Aslanağzı çok yıllıktır,geçen sene tohumdan çıkardığım fideler bütün yaz çiçek açtı, kışa girerken dipten budamama rağmen boyları şu an 1 mt.yi geçti, bir kere bahçenize ekince bir daha hiç zahmet vermeden sürekli kalıyor.
Clematisleriniz harika...;)
ciceksever70
20-05-2009, 19:41
Sevgili limon 19. resimdeki ciceginizin latince adi Linum Grandiflorum. Nihayet cok beklenen resimleri görebildik. Tek kelimeyle harika. Insallah bol cicekli güzel bir yaz gecirirsiniz.
ciceksever70
20-05-2009, 19:43
resimleri...
Sevgili Limon, hepsi çok güzel. Ellerine sağlık.
Sevgili Limon, ellerine sağlık. Her şey harika gözüküyor.
Herşey çok güzel de ben asıl sediri merak ediyorum. Maşallah...
Sevgili Limon,
Çok güzel demek bile az geliyor. Tek kelime ile muhteşem. Sevgiler.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, hem yardımlarınız hem de güzel sözleriniz için. Çiçeklerin isimlerini ekliyorum hemen. Aklımda tutmam mümkün olmadığından (balık hafızası) yazılı olması çok yararlı oluyor benim için. :)
Karşı komşumun güllerini görünce kendiminkileri fotoğraflamak bile istemiyordum aslında :) Ben ilk başta bu işlerden hiç anlamadığımdan güllerin seçimlerini yanlış yapmışım sanırım. Ama yine de ilk defa bu kadar çiçeklendiler. Güzel kokuyor bu gül ama o kadar ağır ki çiçek sapı taşıyamıyor, kafaları aşağıya bakıyor. Oysa o kadar büyük te değil ama çok ağır. Büyük açan gülüm kuş gibi hafif :) daha açmadı, tomurcukta yakında açar.
80202
Burda farkettim yine bir iki yaprakta pas hastalığı başlamış. Oyalarda da külleme başlamıştı bugün tek tek ayıkladım hastalıklı dalları. Çok rüzgar vardı ilaçlamayı yarına bıraktım. Dün çimlere mantar ilacı yapıldı. Rüzgar dinince turf-set uygulamasını yapacağım.
Bir kaç fotoğraf ta galeriye yüklüyorum.
hüsnüyusuf
21-05-2009, 14:11
Yine insanı imrendiren güzellikler. Ne söylenebilir ki daha fazla?
Bahçe özlemi çekenlere ilaç gibi bu fotoğraflar. Emeklerinize sağlık.
Linum grandiflorum çok güzelmiş. Petunyaya benziyor sanki. Eğer tohum toplarsanız sıradayım Sevgili Limon.
fikreteren
21-05-2009, 14:59
Sevgili Limon hepsi harika sana teşekkürler.
.İsmini bilmediğiniz ,koyu pembe çiçeğiniz phlox ,o da çok yıllık ve yayılıcı türden.
Bana da phlox gibi geldi.
http://www.earthlygoods.com/large_flower_jpgs/red.drummond.phlox.jpg
http://www.gardenshopcolyton.co.uk/images/Phlox%20Red%20Flame.JPG
http://www.estabrooksonline.com/images/highres/phlox_prince_orange.jpg
Sanki bu resimlere Linum grandiflorum'dan daha çok benziyor gibi :confused:
Yok Gilan, "phlox"un yaprakları bayağı farklı.(Bildiğimden değil, internetten ve sizin fotoğraflardan baktım) Bendeki birebir "Linum grandiflorum". Çİçekleri bodur petunyaya benziyor gerçekten, yaprakları serada yetiştiğinden biraz soluk yeşil ve keyifsiz ama toprakta toparlayacak sanırım.
Karşı komşunun gülleri benim en sevdiğim gülmüş.:)
Küllenme için bionem başlığını okuyor musun? Ben ilgiyle takip ediyorum.
Yok yok burdaki benim gülüm. Komşumunkileri daha fotoğraflamadım, fotoğraflasam da buraya koymam galeriye eklerim ;)
Çokcukluğumu hatıraltan bir gül. Evcilik oynarken oje ve ruj yapardık.:)
Sevgili Limon;
Muhteşem bir bahçe, elinize sağlık. Ama bana en son darbeyi güllerle indirdiniz. Çok güzeller. Cinsi nedir acaba öğrenebilir miyim? Bayıldım doğrusu. Nazar değmesin.
Teşekkür ederim. Gülün türünü bilmiyorum ama Balıkçı'nın "Peygamber Gülü" ne çok benzettim. O'nunki sarmaşık değilmiş, sarmaşığının olduğunu da sanmıyormuş ama görünüş olarak ta, keskin kokulu olmasıyla da benziyor. Bugün bahçede epeyce çalıştım, gülün kokusu her yere geliyordu, yani burnunuzu dayamanıza gerek kalmıyor, oldukça yoğun kokulu, dezavantajı ise ömürleri çok kısa. Fotoğraftakilerden 4-5 tanesi yapraklarını döktü bile, ama açacak daha çok tomurcuğu var.
Bugün sordum sarı güzel 2'nin adını. Desimeçya dediler. Ama bunun latince karşılığı nedir henüz bulamadım. Decimechia falan denedim ama olmadı :p
Arıyorum hala :)
Bahçene aşağıdaki gibi ortancanın çok yakışacağını düşünüyorum.:)
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=26919&catid=newposts&cutoffdate=lastvisit
Bu sene ben de çok değişik çiçekli ithal Ortancalar gördüm, hepsi birbirinden güzeldi. İthalin dezavantajı erken çiçeklendikleri için, tüm yazı kel geçirmeleri. Bir sonraki sene iklime uygun açıyorlar ama nedense canım 1 sene beklemek istemedi. (kafamda kesinleşmeyen planlarım var)
Koyu yeşil
26-05-2009, 10:29
İhmal etmişim bahçeyi ziyaret etmeyi, ne güzel olmuş havuzunuz, gala nefis açmış gerçekten. Biliyorsun kendisi de çoğalıyor, 1-2 sene içinde bir bakmışsınız 5-6 kök oluvermiş.
Clematisler nefes kesici gerçekten. Ben de olsam uçardım yani. Eline sağlık Sevgili Limon.
sibel123
29-05-2009, 15:34
selam, müthişş bir bahçe inanılmaz..sardunya hastalıklarına bakarken buldum burayı tesadüfen iyi ki bulmuşum içim açıldı ..ellerinize emeginize saglık ,bayıldım.!
ginkgo biloba
29-05-2009, 15:58
Maşallah çok güzel olmuş insanın çıkası gelmez ordan:p
Çok teşekkür ederim.
Yaseminlerle Ortancaların açmasını bekliyorum, aynı yerden bir fotoğraf daha çekeceğim, buradaki fotoğraflara bakınca anlıyorum ki bitkilerin gelişimleri inanılmaz olmuş.
Güllerim;
Fotoğrafına aldanmayın, aslında küçük bir tür ama renkleri çok güzel.
82447
İşte bu tabak büyüklüğünde açıyor. :) En sevdiğim halen tomurcukta, iki güne açar.
82448
Limon kokusuna benzeyen gülüm. 3 senedir tomurcukken dökülüyordu, o zaman beyaz görünüyordu, alırken de beyaz diye almıştım. İlk defa bu yıl böyle açtı, rengi de açık pembeymiş meğer. Tam açılmış hali aynı alttakinin açık pembesi. Ama bunun kokusu daha hafif.
82449
Tam gül gibi kokan gülüm. Bu sene ilk defa bu kadar çok açtı. Kokusu bahçede yayılıyor. Çiçek ömrü çok kısa.
82450
Komşuma bir sepet Bakla topladım, kendisi de güzelim güllerinden bir sepet toplayıp verdi. Güllerin çeşitlerini galeriye yükledim.
82451
Cam Güzeli, geçen sene dikmemiştim, çok özlemiştim. En sevdiğim çiçeklerden, bu sene bol bol diktim.
82452
Mutfağın ön tarafındaki tam gölge alanı 2 yıl çimlendirmekle uğraştık, başarılı olamayınca bir takım yer örtücüler denedim, beğenmedim. Sonra toprağın üzerine mebran döşeyip mıcır serdim, elimde olan beyaz süs taşlarından serpiştirdim. Fırsat bulunca tümünü süs taşlarıyla kaplayacağım. Baharda sol köşeye 2 adet "Orman Gülü" alıp diktim, çok güzel çiçeklendiler, şimdi çiçekleri geçti. Orman güllerinin arka tarafı boş kalmıştı, hem de çiçeklenme süresi kısaydı, bu yüzden büyük bir kök "Ortanca" diktim, yerinden memnun olmayan 2 kök Ortancayı da oraya geçirdim. Orman Gülü ile Ortanca bence en çok anlaşan iki bitki. İkisi de tam gölge seviyor, ikisinin de gübresi aynı, ikisi de toprağını devamlı nemli istiyor. Ortancaların tam açmasını bekleyemeden fotoğrafladım, daha sonra yine fotoğraflarım. Solda duvar önünde "Çan Sarmaşığı", iki kök "Clematis" dikili, daha bebekler, büyümeleri için zamana ihtiyaçları var. Boş görünen yerde tohumdan yetiştirdiğim çiçek fideleri dikili. Bu bölüm 4-5 metrekare bir alan. Keyfini " Duman" sürüyor :)
84385
"Lavanta" açmak üzere.
84386
Mutfak penceresinin kenarına kayık saksının içine en sevdiğim çiçeklerden "Cam Güzelleri" diktim.
84387
Kapı girişindeki saksılarda her zamanki gibi olmazsa olmaz "Sardunyalar" var. Bir saksıya "Bodur Begonvil" le aynı çiçek rengindeki "Sakız Sardunya" dan aranjman yaptım. En üstteki saksıda "Adaçayı", yanındakinde " Biberiye ve Nane" dikili. "Adaçayı" nı tavsiye ederim, hem görüntü olarak çok hoş bir bitki hem yapraklarını ovuşturunca şahane kokuyor, hem de kaynar suya bir yaprak çayınız hazır :) Duvardaki yeşil torba Güler Hanım'ın hediyesi. Torbaya belediyenin diktiği, çok çiçek açıp çok uzayan "Yakın Katlı Çiçek Açan Sakız Sardunya" lardan diktim. Hafta başı hazırladım henüz, iki haftaya kadar torba görünmeyecek inşallah. :)
84388
Bahçemin her köşesinde olan "Yasemin" lerim, en sevdiğim sarmaşıklarımdan. Çok bol çiçeklendiler, nefis kokuyorlar.
84393
84394
Clematislerden açık renk çiçekliler soldular, şimdi koyu mor ve mavi-mor tonundakiler bol çiçekte ve tomurcuktalar. Ortancalarda da bol tomurcuk var henüz açmadılar. Açınca bir daha fotoğraflarım. Karşıda sol köşede Nilüfer Akvaryumu var. Çiçekler tam açınca o köşeyi de fotoğraflayacağım.
84395
Burası ön bahçemiz. Orda da Yaseminler başroldeler :) Uzak çekim yaptığım için tam belli değil ama yerde sarı ve kırmızı Begonyalar, beyaz Cam güzelleri ve Kadife çiçekleri dikili.
84396
84397
Hanımelleri bolca çiçeklendiler, kokularının güzelliğini yükleyemediğim için üzgünüm :)
84401
Mavi-Mor tonundaki Clematisimi geçen sene komşum hediye etmişti. Asıl rengi daha soluk mavi tonundaydı, ben bu sene elimdeki gübrelerle bolca gübrelediğim için renginde koyulaşma oldu. Çiçeklerinin bazısı 4 bazısı 5 yapraklı. Hem çiçek hem de normal yaprakları diğer türlere göre daha kalın yapıda. Sanki daha dayanıklı gibi, göreceğiz. PAzartesi günü aynı Clematisten bir tane daha alıp kapı girişine diktim. Üzerinde 4 adet çiçeği vardı.
8440284403
Sarmaşıklar kapıyı artık iyice kapladılar.
84404
Sonunda çiçekleri açan "Bezelye Sarmaşığı" nın mor çiçeklisi daha iri ama kokusu daha hafif, pembenin çiçekleri daha ufak ama çok keskin kokusu var. Parfüm gibi kokuyor, Hanımelinin daha keskini diyebiliriz. Ama çiçeğine fazla aldanmayın çok zayıf bitkisi var, alt yaprakları sararıp çirkin görünmeye başladı. Bu sarmaşığın tohumlarını arka plana ekip, ön tarafına 50 cm boylanan çiçek açan bitki türleri dikilebilir.
84405
En sevdiğim "Gül"üm açtı nihayet. Hem görüntüsü hem kokusunu çok seviyorum. Çiçeklerinin her aşaması bir başka güzel oluyor.
84408
84409
Bu "Gül" ümün de tam açmış hali tabak büyüklüğünde. Kokulu değil, ama çiçeği çok uzun süre dökülmeden solmadan kalıyor. Kumaş kıvrımı gibi olan görünümünü çok seviyorum. Küçücük tomurcuk nasıl bu kadar büyüyor şaşıyorum.
84410
Güler Hanım'ın hediyesi başköşede yerini aldı :) Seneye çok büyüyecek inşallah.
84420
"Hüsnüyusuf"lar geçen sene daha cılızlardı, dipten budayıp kendi hallerine bırakınca, yerlerine de alışınca bu sene pek keyiflendiler. Hem çok yıllık, hem kokulu çiçek açıyor, tavsiye ederim. Sol yanında "Glayöl" ler var, çiçeklerini merakla bekliyorum.
84421
Yıldız Çiçekleri de bol tomurcuktalar, tek tük açmaya başladılar.
84414
Yürüme yolunun bir köşesine Cam Güzelleri diktim. Tam gölge bir köşe olduğundan pek keyifliler.
84415
Didiskusların uzun çiçek sapındaki ufak çiçekleri başta hayal kırıklığı yaşatsa da artık çok seviyorum. Çiçek açma süresi çok uzun ve çiçekleri uzun süre canlı kalıyor. Bir kaç kök te suyun içine diktim, akıbetini merakla bekliyorum.
84416
Veee hayatın gerçekleri ;) Bahçede kuruyan çamaşırların kokusu bir başka oluyor. :)
84417
Arzu Kasapoğlu
06-06-2009, 20:01
SEvgili Limon, bahçen çok düzenli, çok zevkli ve çok güzel. Ellerine sağlık.
Bir şeyi hep merak ettim, sarmaşıkları çok seviyorsunya niye sellukan yok.:confused:
Teşekkür ederim Arzu hanım.
"Selluka"ya henüz ulaşamadım :)
Arzu Kasapoğlu
06-06-2009, 22:03
Benimkinden tohum alabilirsem tez zamanda ulaştırırım :)
Sevgili Limon, ne yazsam bilmem ki. Her köşe ayrı güzel. Dumanın yerinde olmak isterdim.;)
Adalet Yağcı
06-06-2009, 22:48
Sevgili Limon, 287 nolu mesajınızdaki(4533jpg.)güle gerçekten bayıldım, aylarca siparişini hevesle beklediğimiz ödüllü güllerin içinde bu forma çok benzeyen bir gül vardı hatırlarsınız, belki sizin bu gül de ödüllüdür ne dersiniz?
Her şey çok güzel ama yaseminler ve clematisler başka tabi, ben de sizin gibi sarılıcıların hayranıyım.
Yıldız çiçekleriniz de ne kadar yakışmışlar renkleriyle, yeşille tam bir uyum içindeler.
İlerleyen zaman içinde daha da neşelenecektir bahçeniz, ellerinize sağlık.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.