PDA

View Full Version : Limon'un Bahçesi

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6]

Eser İlhan
04-05-2011, 06:31
Sevgili Limon, bu bahar için "nilüfer havuzlu bir sürpriz" bekliyordum sizden ama siz beni beklentilerimin üzerinde şaşırttınız :p Yeni başlangıçları ve tadilatları hep çok sevmişimdir. Bu dönemleri bir çeşit yaratma süreci gibi algılar ve çok heyecanlanırım. Siz de -eminim ki- birçok yeni güzellik yaratacaksınız. Güller benim hep biraz mesafeli durduğum bir konudur hastalıklarından ötürü. Sizin gül maceranızı ilgi ve merakla izleyeceğim. Yeni bahçenin ilk resimlerini heyecan ve merakla bekliyorum (Hatta bence eliniz değmeye başlamadan önceki ilk halini de koyun; sizinle nerden nereye geleceğini hep beraber izleyelim)
Yeni evinizin size ve ailenize güzellikler ve sevinçler getirmesini dilerim ;) ;)

limon
04-05-2011, 09:35
Eser Hanım, Nilüfer Havuzundan bahsetmeyi unutmuştum iyi ki hatırlattınız. Evimizin ön bahçesi kocaman bir Nilüfer Havuzuna bakıyor. Benim bahçenin devamı gibi görünüyor. Bir tek bu konuda hazıra kondum diyebiliriz. :)

acemifüsun
04-05-2011, 14:32
Sevgili limon yeni eviniz hayırlı olsun:) Evinizde ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu uzun yıllar yaşayın:) Mutlaka çok işler sizi bekliyor, kolaylıklar diliyorum.

Periş
04-05-2011, 15:47
Sevgili Limon eviniz hayırlı olsun mutlu huzurlu yaşayın evinizde ....

uzman16
05-05-2011, 06:17
Sevgili Limon,
Ben bu bahçenin, Limon'un sarmaşıklarının ve çilek bahçesinin öğrencilerinden ve takipçilerinden biri olarak öyle çok şey öğrendim ve uyguladım ki...
Tüm paylaşımların için çok teşekkürler.
Yeni paylaşım sayfanın yine takipçisi olacağım.:)
Yeni bahçe ve yeni ev mutluluk, huzur ve sağlıkla dopdolu olsun...
Yeni bahçenin- tecrübe sahibi olarak - çok daha güzel olacağı kesin.
Sevgiler.

Not: Aslında yeni bir sayfa açıp şimdi olsa yapmazdım,yanlış yaptıklarım gibi bir içeriği olan sayfalarda anlatacaktın sevgili Limon, bir ara öyle bir kararın vardı. Aslında onu da beklemiştim ama olmadı. Yeni sayfanda bu bilgileri paylaşman faydalı olacaktır.

gilan
05-05-2011, 10:18
Not: Aslında yeni bir sayfa açıp şimdi olsa yapmazdım,yanlış yaptıklarım gibi bir içeriği olan sayfalarda anlatacaktın sevgili Limon, bir ara öyle bir kararın vardı. [/COLOR]

Ne zamandır ben de böyle bir başlık açsak diyordum. :)
Demek ki bahçe tecrübeleri herkesi aynı yere yönlendiriyor. :)

limon
05-05-2011, 11:19
Güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.

Bir süre forumda fazla aktif olamayacağım için başlık açma işini ileriye bırakıyorum. Belki doğru diye uygulayacağım şeylerde de yanlışlıklar olacak. Toptan yazarım hepsini. :)

arzu_peri
11-05-2011, 22:07
Hayırlı olsun çok güzel... Benimde hep hayalim bahçeli bir evim olsun, bahçesinde meyve ağaları,nilüfer havuzları çiçekler böcekler :)

Güler
11-05-2011, 23:03
Sevgili limon, büyük sürprizi açıklamışsın. Dediğim gibi herkese de sürpriz oldu, hem de güzel bir sürpriz.
Güzel diyorum çünkü bana ilk anlattığında gözlerindeki ışıltıyı görmüş, yüreğindeki heyecanı hissetmiştim.
Yeni bahçeni, yuvanı çok güzel yapacağından hiç şüphem yok, yüzündeki güzel huzuru sen oraya da nakşedersin.
Yeni yuvanızda, huzurlu, sağlıklı ve mutlu olmanızı dilerim.
Sen en güzellerine layıksın.

Uzaylı
12-05-2011, 00:13
Sayın limon; Yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı olsun. Taşınma ile ilgili mesajları okuyunca ilk önce çok şaşırdım. Ama hiç hüzün tarafı benim de aklıma gelmedi. Her zaman yeniliği seven ben, önce aylarca sizi sessiz takip edip, sonra sizlere özenip bahçe sahibi oldum. Bitkilerle yakinen alâkam yok iken, sizlerin sayesinde onların her yenilikler sunmasından heyecan duyuyorum. Şimdi beni zaten hayat dolusun diyenler, daha bir ışıltılı görüyorlar. Çünkü gerçekten aradığım eksikliği buldum. Moda ve dekorasyona ilgiye, zamanla doyuluyor. Oysa bahçe yaşayan bir mekân ve sürekli süprizlerle dolu. Artık bahçe ile ilginirken bize sunduğu yenilikleri izlemeye neredeyse yetişemiyorum. Bahçeye her gidişimde mutlaka bir süprizle karşılaşıyorum. Tıpkı bugün bahçeye gittiğimizde diktiğimiz domates fidelerinden daha da büyüklerinin kendiliğinden bahçede çıkıp büyümüş olması gibi. Ben nasıl farketmedim bunları diyorum. Oysa tohumları çimlendirmek için ne kadar başlarına gidip sabırsızlanmıştım. Ummadığım yerlerden temin ettiğim, olmasını çok istediğim ve şimdi bahçemde ve beklemede olan bitkilerimiz bana inanılmaz yaşam sevinci aşılıyor. Mesajlarınızdan aynı heyecanı sizin de hissettiğiniz anlaşılıyor. Demek ki yenilikler herkesi çok mutlu ediyor. Yeni eviniz ve bahçeniz size hayırlı ve uğurlu gelsin diliyorum. Ailenizle birlikte sağlık ve ağız tadıyla yaşamanızı, daha da size özgü muhteşem olacak bahçenizin fotoğraflarını görmeyi yürekten diliyorum.

Sağlıcakla Kalın...

limon
12-05-2011, 19:04
Güzel arkadaşlarım, çok teşekkür ederim.

Nihayet haftaya bahçe merdiveni, duvarlarına geçebileceğiz. Zevkli kısım onlardan sonra başlayacak. Daha sarmaşık ortada yokken sardıracağım yeri hazırlamamdan olaya ne kadar hakim olduğumu anlayabilirsiniz. Bu sefer çok planlı gidiyorum, inşallah bir şeyler unutup sonradan sürprizle karşılaşmam. :)

tturt
12-05-2011, 19:57
Sayın Limon,

Hayırlısı olsun allahtan sağlık, huzur içinde mutlu, keyifli günler geçirmenizi temenni ederim.

sürüngenkolik
14-05-2011, 09:01
sn. limon taşındığınızı yeni duydum yeni eviniz hayırlı olsun ve yeni bahçeniz tüm aşamaları resimlerle anlatırsanız mutlu olurum

cetasule
14-05-2011, 11:56
Sayın limon yeni eviniz hayırlı olsun
İçinde sağlıklı ve mutlu bir şekilde uzun yıllar yaşarsınız inşanlah
Selamlar

Sevgi Durul
14-05-2011, 12:14
Sayın limon, şimdiye kadar yazmaya elim varmadı. Güzel ayrılıklar da olsa, ayrılıklar bana hep hüzün vermiştir. Hayatımın büyük bölümünü geçirdiğim evimizden, üç yıl önce şimdiki evimize taşındığımızda da alışmakta zorluk çekmiştim. Yılların verdiği alışkanlıklar çabuk silinip atılmıyor. Ama zamanla insan alışıyor.

Bir de diyorum ki bu güzel bahçeyi nasıl bırakır insan. Aklımda kalanlar, clematisler ve pervane çiçekli yasemin. Onları götürebilecek misiniz? Sizi üzmek istemedim ama aklımdan geçenleri yazmadan edemedim.

Allah yeni evinizde sağlık ve huzurla yaşamayı nasip eder, inşallah. Şimdi o bahçeyi de cennete çevirirsiniz siz.:p

Benim için ayrılıklar hüzün verse de yeni bahçenizi merakla bekleyenlerdenim. Sevgiler...

limon
16-05-2011, 08:09
Sevgili arkadaşlarım, iyi dileklerinize çok teşekkür ederim.

Sevgili Sdurul, Clematisleri ve bir kök yasemini götüreceğim. Daha kaç bahçe gidecek kaç bahçe gelecek kimbilir? Hayat... Her an değişikliklere açık olmak gerekir. Yeter ki sağlık, huzur olsun. :)

Sevgi Durul
16-05-2011, 09:36
Doğru söylüyorsunuz, sevgili limon. Hayatlarımızdaki değişikliklerin, hep böyle güzel değişiklikler olması dileğiyle....

sürüngenkolik
17-05-2011, 14:50
sn limon yasemini nasıl götürüceksiniz?

çünkü çok büyümüş kesip kökleseniz bile kökü nereye kadar gitmiştir en çok yaseminler için üzüldün ne güzelde büyümüşş

cemal.S
19-05-2011, 01:34
[QUOTE=limon;796475
Yaseminlere gelince, bizim civarda hemen her bahçede aynı benim yaseminler gibi yüzlercesini görürsünüz. Çünkü civardaki fidanlıklar buranın İstanbul merkeze göre çok daha sert olan iklimine uygun olduğu için hemen her bahçeye dikerler. Alev Ağacı, Yasemin, Kartopu, Mor Salkım, Acem Borusu ve Leylandi bu civarda en bol kullanılan bitkilerdir. Yaseminin birisi sert rüzgarlarda hep bahçeye seriliyordu. Biz de en son fırtınada yere serilince "Bunu taşıyalım" diye derince budamasını yapmıştık. Planlarıma göre daha erken bahçe işine geçecek, havalar ısınmadan bitkilerimi yeni yerlerine dikecektim ama umduğumuz gibi olmadı, çoğu bitki taze sürgünlerini verdi, tomurcuk hazırlıklarındalar. . Bu yüzden bitkilerin keyfini kaçırmadan geçirmek için biraz daha dikkatli davranmamız gerekecek.

QUOTE]

Sevgili LİMON...!

Bahçenizin durumunu ve konumunu ağaçlar nete geldiğinden beri izleyenlerdenim. Pek bir şey yazmasamda uzaktan uzağa izledim bu güne kadar. Yukarıdaki prağrafınızı bilinçli olarak aldım. O kadar güzel bir anlatımki aslında mesajınızın tümü öyle. Yetişkin bitkilerin yer değişimi konusunda belki lazım olur diye tecrübemi sizinle paylaşmak istedim çünkü tamamen ayrı bir uzmanlık alanı gibi. Kök budaması ve uyutma işlemi yapılmadan derin budamanın bir işe yaradığını düşünmeyenlerdenim. Tecrübelerim bir bitkinin yer değiştirmeden önce mutlaka kök budaması yapılıp uyutularak firesiz taşınacağı yönünde.

Size, ailenize yeni eviniz ve bahçenizde sağlıklı yıllar diliyorum.

Kolay gelsin.

limon
21-05-2011, 13:00
Teşekkür ederim Cemal Bey.

Zamansız taşımak zorunda kalacağım bir çok bitkiyi Şubat ayında büyük saksılara geçirmiştik. Clematisler ve 1 adet Yasemini mecburen zamansız alıp yeni bahçenin en gölge ve serin yerine dikip yerlerine tutunmalarını sağlayacağım. Yaşamalarını sağladıktan sonra asıl yerlerine geçirme işlerini gelecek Şubat'a bırakacağım.

ciceksever70
21-05-2011, 16:29
Sevgili Limon, yillardir edindigin tecrübe ve ince zevkin birlesince ortaya neler cikacagini görmek icin sabirsizlaniyorum. Sanirim önümüzdeki bahar Limon yili olacak. Sevgiler.

nurcanaybay
22-05-2011, 19:24
Daha kaç gün bekleyip sabretmemiz gerekiyor ?

limon
25-05-2011, 08:29
Nurcan Hanım, bugün bahçenin duvarlarının ve merdivenlerin betonu atılıyor. Bahçenin drenaj işini geçen hafta hallettik, çok güzel oldu. Bahçe işlerine eve taşındıktan sonra başlayayım diyorum. Keyif keyif, yavaş yavaş yapmak istiyorum. Evin içinin bitmesi ve taşınmamız sanırım haziran sonunu bulacak.

Gereken bitkilerin listesini yapıp Yalova'dan almayı planlıyorum ama tam da yazın ortasına kalacak. Sonbaharı beklesem diyorum ama biliyorum ki dayanayıp hemen alıp dikmek isteyeceğim. :)

Sevgili Çiçeksever, sizlerin bahçelerinden örnekler alıyorum. Bu kez daha çiçekli ve renkli bir bahçe için çabalayacağım.

Kiraz
25-05-2011, 10:25
Sevgili Limon, taşınınca keyifle yaparsın gerçekten. Evin işi bitmeden, giren çıkan bahçeye çok zarar verebiliyor, sulamaya söz veren sulamayabiliyor. Ağırlığı sonbahara verirsen hem daha hesaplı alırsın hem de kuruma riski az olur. Çok istersen ortalıkta olmayan, duvar dibi gibi ayak basılmayacak yerleri belki şimdiden bitkilendirebilirsin. Çimi ne yapacaksın? İnşaat sırasında çime basmasalar, zamanında sulansa bile, içeride yapılan işlerden atılan çiviler, çöpler, parçalar biraz can sıkıyor.

Tekrar kolay gelsin, en az senin kadar sabırsızlıkla bahçeni bekliyorum.

Yeni iş, yeni heyecan :)

CEBECİ
25-05-2011, 11:02
Sayın Limon, yeni eviniz ve bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.Yeni bahçenizi de zevkle ve merakla takip edeceğime eminim.Ailenizle birlikte mutlu günler geçirmenizi dileğiyle..

Vildan Sönmez
25-05-2011, 11:11
Sevgili Limon, taşınma sürecinde de olsa yeni bahçeni beklerken, fırsat bulabilirsen bize veda fotoğraflarını göstersen diyorum..

Eser İlhan
25-05-2011, 12:39
Sevgili Limon, taşınma sürecinde de olsa yeni bahçeni beklerken, fırsat bulabilirsen bize veda fotoğraflarını göstersen diyorum..
Bense yeni bahçeyi ve inşaat aşamalarını çok merak ediyorum :)

nurcanaybay
25-05-2011, 12:48
Ben de :)))

Vildan Sönmez
25-05-2011, 14:52
Ben de:)
Ama yıllardır izlediğimiz bahçenin son halini görmek de hoşuma gidr doğrusu.Bense yeni bahçeyi ve inşaat aşamalarını çok merak ediyorum :)

limon
25-05-2011, 18:45
Vildan hanım, vedayı yaseminlerle yapacağım gibi görünüyor. Yaseminler inanılmaz derecede coştular, bir gece pencerede bir aralık bulup, içeriye girip bizi de saracaklar diye korkuyorum. :) O kadar bol tomurcuklandılar ki sanırım şimdiye dek olmadığı kadar açacaklar.

Eser Hanım, koşturmaktan inşaat aşamalarını fotoğraflayamadım (yanımda götürmeyi unutuyorum) ama bahçe düzenleme aşamalarını fotoğraflamaya çalışacağım.

Nurcan hanım, Nilüferler öyle güzel açmaya başladılar ki onları da sizin için bol bol fotoğraflayacağım.

Sn.CEBECI, güzel dileklerinize çok teşekkür ederim.

Kirazcığım, çim işini senin de yazdığın gibi en sona bırakacağım. Zaten alan küçük, halı çim daha kolay ve hesaplı olacak. Yine Kırklarelinden güzel toprak gelecek. İşin en önemli kısmı drenajdı, usta çok güzel hazırladı altyapıyı. Bu kez hem damla sulama hem çimler için otomatik sulama yapmak istiyorum. Bütün her şey bittikten sonra çimi sereceğiz. İnşallah unuttuğum bir şeyler yoktur. :)

Yalnız Sukulentlerle ilgili öyle bir planım var ki eğer başarırsam süper olacak. :) Bunun için soğuğa dayanan uzun süre çiçek açan türleri araştırıyorum. Ve dönüşümlü çiçek açacak türleri... Kışın bile açan türleri var ama hangi serada bulurum bilmem. :)

Kiraz
25-05-2011, 19:00
Sevgili Limon, boru ve elektrik kablosu geçen yerleri fotoğraflarsan, ileride çok işine yarar. Aslında şu drenaj ve sulama sistemini de fotoğraflayabilirsen bizim işimize yarar. Benim bahçeye drenajı hazırlayan usta, ben biliyorum dedi ve yaptı ama biz hiç bilmediğimiz ve zamanımız olmadığı için tamam dedik. Ustanın yaptığı ne derece doğru hala emin değilim :)

Sukulentlerde eminim düşündüğünü başaracaksın, sana kolay gelsin, yolun açık olsun.

limon
25-05-2011, 19:13
Kiraz, sabahtan akşam paydosa kadar başlarında bekledik. Ne nerden geçiyor nasıl döşendi hepsini gördük. Özellikle evdeki duvarlardan geçen kablolaları fotoğrafladık, yazıcıdan çıkarıp, metreyle ölçüp yazdık. Derin düşünüyoruz bu sefer. :)

jineop
26-05-2011, 21:48
Sevgili limon,
bahçenin alt yapısı çok önemli ama çok da zevksiz biliyorum. Hele kafanızda yapmayı düşündüğünüz bir sürü şey varken sabretmek çok zor. Ağaçlar netten imece yapıp size zamanı geldiğinde yardıma gelelim. Siz sadece hadi gelin yazın. Kolaylıklar diliyorum.

zenfree
27-05-2011, 00:07
Yalnız Sukulentlerle ilgili öyle bir planım var ki eğer başarırsam süper olacak. :) Bunun için soğuğa dayanan uzun süre çiçek açan türleri araştırıyorum. Ve dönüşümlü çiçek açacak türleri... Kışın bile açan türleri var ama hangi serada bulurum bilmem. :)

Sevgili Limon, yeni bahçeni merakla bekliyorum. Yukarıda yazdıklarını okuyunca merakım daha da arttı. Bu konuyu ben de araştırayım senin için. Mesela bu hafta Abant yaylalarında bir kaç sedum türü gördüm. Şahanelerdi.:) Abant yaylaları kışın -20'yi rahat görür.

217194

Satı Uğurtan
27-05-2011, 08:41
Sevgili Limon, kolay gelsin, kirazın dediği gibi bana görede sonbahara bırak bitki ekimini, çalışanlar hiç dikkat etmiyor bitkilere zarar verebiliyorlar.
Kaya bahçesi yapmayı düşünüyorsan, zenfree nin fotoğrafını yüklediği sedumlardan bende çok istersen gönderebilirim sevgiler.

epsody
27-05-2011, 09:28
İşin en önemli kısmı drenajdı, usta çok güzel hazırladı altyapıyı. Bu kez hem damla sulama hem çimler için otomatik sulama yapmak istiyorum. Bütün her şey bittikten sonra çimi sereceğiz. İnşallah unuttuğum bir şeyler yoktur. :)

Sevgili Limon, mesajından alıntıladığım bu sözler üzerine yeni kuracağın bahçenin sohpetlerine katılmayı topraklar adına bir paylaşım olarak gödüğümden, sizin toprak drenajının önemini ortaya koymanız gerçekten benim için büyük bir onur oldu, hep bu drenaj olayını vurgulamaya çalışmışımdır.

Ne kadar başarılı olduğum sorgulanabilirse benim uslübum gibi görülse de önerdiğim üye arkadaşlarımın, bitki yetiştirmekteki yüzeysel bilgilerinin de payının bitki yetiştirmenin sadece toprak üstü görünüşleri ile sınırlı olmasından öte olmayışıyla açıklanıbilir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerken, tüm güzellikler hep sizinle olsun sevgilerimle.

limon
27-05-2011, 14:02
Sn.Epsody, öncelikle güzel dileklerinize çok teşekkür ederim. Bence bir bahçede drenaj, altyapı ilk dikkat edilmesi ve planlanması gereken konular. Kaliteli toprak-gübre ve ayarında sulama ile işin en önemli kısımları halloluyor. Bir de bitkileri sevdikleri ışık-güneş-gölge isteklerine göre yerleştirdik mi işlem tamamdır.

Bu kez kendi toprağımı-torfumu hazırlamak için de bir küçük konteyner almak istiyorum.

limon
27-05-2011, 14:08
Sevgili limon,
bahçenin alt yapısı çok önemli ama çok da zevksiz biliyorum. Hele kafanızda yapmayı düşündüğünüz bir sürü şey varken sabretmek çok zor. Ağaçlar netten imece yapıp size zamanı geldiğinde yardıma gelelim. Siz sadece hadi gelin yazın. Kolaylıklar diliyorum.

Çok teşekkür ederim sevgili Lir. Altyapıyı gözümle görmek, istediğim gibi planlamak güzel oluyor, aslında keyif te alıyorum ama zaman ve nakit sorunları bel büküyor. :) Bu seferki bahçem küçük, daha kolay çekip çevireceğim gibi görünüyor. İşler bitsin, bahçe keyiflensin, keyfini çıkarmak için "hadi gelin" derim. :)

limon
27-05-2011, 14:11
Sevgili Limon, kolay gelsin, kirazın dediği gibi bana görede sonbahara bırak bitki ekimini, çalışanlar hiç dikkat etmiyor bitkilere zarar verebiliyorlar.
Kaya bahçesi yapmayı düşünüyorsan, zenfree nin fotoğrafını yüklediği sedumlardan bende çok istersen gönderebilirim sevgiler.

Satı Hanım, kaya bahçesi planlamıyorum ama halihazırda bulunan kayaların arasına bir şeyler planlıyorum. En önemlisi bitki seçimlerini doğru yapmak. Kış dahil her mevsim çiçekli olacak bir şey istiyorum.
Nurcan hanım kızacak ama ayrıntısını sonraya saklıyorum. :)

nurcanaybay
27-05-2011, 16:57
Ara da rastgeldiğim magazin proğramların da ki gibi .....az sonra .....az sonra :)))

Gala ile ilgili bir önerim olacak.Eğer riski göze albilirseniz ,bir kök gala'yı saksıya alıp suyun içine oturtun ( beyaz gala'dan bahsediyorum ,renklileri ile bir tecrübem yok ).

2-3 yıl önce aldığım ,tamamen gölge de kalanlar hiç büyümediği gibi çiçekte açmamıştı.Saksıya alıp
havuza koydum ,hızla büyüdükleri gibi çiçekte açıyorlar.Şu an sabah güneşi alıyorlar.

limon
28-05-2011, 18:34
Sağolun Nurcan Hanım. Saksıya almayı kafama koymuştum çünkü defalarca yer değiştirmeme rağmen bir türlü yer beğendiremiştim. Saksıda yer değişimi daha kolay olacak. :)

Vildan hanım, geçen toplantıya getirdiğiniz kum zambaklarının tohumlarından 2-3 tanesi bana kalmıştı. 4 tohumdan 3'ü çimlendi ve çok güzel gelişiyor. Hiç nazlı değilmiş ve oldukça da hızlı büyüyorlar. Fotoğrafını çekecektim ama unutmuşum.

Bugün sizin isteğiniz üzerine bir kaç fotoğraf çektim.

Clematislerim açmaya başladılar, Beyaz iri çiçekli tür, Clematis 'Madame Le Coultre'
217712

Sevgili Hozat'ın hediyesi Heuchera'nın bir türü, Forumdaki İzmirli arkadaşlardan adına 'İzmir Oyası' dendiğini de öğrendim. Fosforlu, şahane bir çiçek rengi var. Minik çiçekler 50 cm kadar dalın üzerine sıralılar. Saksı çok dolu olduğundan görünmedikleri için yapraklarını çekmedim ama aynı sardunya yaprağına benziyorlar.
217713217718

Komşumun hediyesi "WEIGELA-Gelin Tacı" bitkisinin sadece bir dalının ucunu fotoğraflayabildim. O kadar yoğun çiçeklendi ki bitki taşıyamıyor, yerlere yatıyor.
217714

Geçen yıl aldığım "Filbahri" bahçemde ilk kez çiçeklerini açıyor. Çok güzel kokuyor çoook...
217715

iris41
28-05-2011, 18:49
Boş bir tuali resimlemek gibi boş araziyi engin zevkinizle tecrübenizle dantel dantel işliyeceksiniz eminimki muhteşem olucak .Limon her şey gönlünce olsun ;)

limon
28-05-2011, 18:58
Sevgili İris41, ne güzel şeyler yazmışsınız, çok teşekkür ederim.

limon
01-06-2011, 07:21
Geçen yıl sn.Mutlu'dan aldığım iri çiçekli beyaz sarmaşık gül bol tomurcukta. Bugünlük bir goncasını fotoğrafladım.
219192

limon
01-06-2011, 18:42
Anladım ki eski bahçeye rağbet yok. O zaman.... Taşınıp yeni bahçeyi düzenleyinceye kadar fotoğraf yok. :)

türkansultan
01-06-2011, 18:57
Sevgili limon bahçenizin hayranıyım tek kelimeyle muhteşem ellerine sağlık sevgiler.

nurcanaybay
01-06-2011, 18:58
:)))))) Akşam akşam güldürdünüz beni ,sağolun .

Ben hala nilüferlerin fotoğraflarını bekliyorum.

günebakan
01-06-2011, 19:00
Hiç rağbet olmaz mı Limon'cuğum şu gülün güzelliğine baksana dondurma gibi çok güzel:)

acemifüsun
01-06-2011, 19:02
Bu bahçeye rağbet her zaman olur sevgili limon:) Fotoğraflar ayrı, çiçekleriniz ayrı bir güzel:)

karalale
01-06-2011, 20:37
İster inanın, ister inanmayın sevgili limon.... elimde kahvem her sabah bir gezinti yapıyorum bahçenizde. Hem bu bahçe hepmizin değil mi. Gezmeden, sevmeden, koklamadan olur mu hiç? Sonra da kendi bahçemi geziyorum. Sizden gördüklerimi, öğrendiklerimi ve uygulayabildiklerimi seyrediyorum. Armandii ye her baktığımda sizi anıyorum. Dönüp, dönüp resimlerinize bakıyorum. Yeni bahçenizin güzelliklerini merakla bekliyorum. Size işlerinizde kolaylıklar, yeni cennetiniz de mutluluk, huzur ve sağlıklı günler diliyorum. Bizler hep burdayız... selamlar....

Vildan Sönmez
01-06-2011, 22:08
Sevgili Limon, Yeni bahçe hazırlıkları heyecan yaşatıyordur tamam ama bu son fotoğrafların varya, ne diyeyim, ben Enez'deki evi satsam iki karış bahçemdeki güllerimi, kıytırık çiçeklerimi nasıl bırakırım diye düşünürüm zaman zaman.
Allah sana kolaylık versin.
Heuchera da son zamanlarda bayağı aklımı çelmeye başladı, hele senin son fotoğraflardan sonra

limon
02-06-2011, 08:21
Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım. Reyting almanın yolunu buldum :)

Beyaz gül açınca nasıl olacak meraktayım. Tabak büyüklüğünde çiçek açan beyaz sarmaşık gül, herhalde çocukluğumda bir yerde gördüğüm ve çok beğendiğim bir şey olmalı. Bilinçaltımda bir yerlerde duruyor ama hatırlayamıyorum. :) Ne zamandır arayıp tarıyor ama bir türlü bulamıyordum. Geçen yıl Mutlu Bey'e sorduğumda "Var" dediğinde çok sevinmiştim. Güler hanım'dan aldığım tiyo ile 2 kök yanyana diktim. Şimdi bol tomurcukta, tomurcukları epeyce iri gibi ama açınca şöyle kütür kütür kocaman bir şey olacak mı bilemiyorum. :) Olmazsa da arayışlarıma devam edeceğim.

Nurcan hanım, yemin ederim her gün Nilüferlerin muhteşem çiçeklerini gördükçe sizi düşünüp "Ahh yine makinamı unuttum" diyorum. Şimdi çıkıyorum, makinayı boynuma astım unutmayayım diye. :) Akşama doğru göz ziyafeti çekeceğim size.

Hhatice
02-06-2011, 08:31
Yeni evinizde sağlıkla mutlulukla oturun sevgili Limon . Bende merakla Nüliferlerin resimlerini bekliyorum .

"WEIGELA-Gelin Tacı" çok güzel bana yine iş çıktı .Nereden bulacağım ben bu güzelliği :)

füsunANK
03-06-2011, 12:46
Yeni yeriniz hayırlı olsun. Güle güle oturun. Neşe içinde yeni bir yaşam alanı oluşturun kendinize inşallah. Daha bilinçli ve planlı olacak tabii ki yeni bahçeniz ve ben biliyorum ki o bahçeden gelen fotoğraflardan gözümüzü alamayacağız. Sevgiler.

limon
03-06-2011, 16:19
Füsun hanım, çok teşekkür ederim. Düşüne taşına planlama çalışıyoruz ama muhakkak yine "Ah keşke şöyle yapsaydık.." diyecek bir şeyler olacaktır. :)

İnternetten topladığım resimleri yazıcıdan bastırıp bir klasör hazırladım. Fotoğrafını gösterinde ne istediğimi anlatmam çok kolay oluyor.

Hatice hanım, teşekkür ederim. Weigela, her fidanlıkta olan çalı türünde bir bitki. Ama çiçeklenme süresi kısa, döktü bile çiçeklerini. Kokulu da değil.

Nurcan hanım, Nilüferlerden dün açanlar beyaz ve koyu pembe çiçekliydi, bir kaç fotoğraf çektim, galeriye (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=39655) yükledim. Dün akşam için söz vermiştim ama o kadar yorgun geldik ki fırsat olmadı. Ama bu yaz bol bol çekip, telafi ederim. :)
220093

zenfree
03-06-2011, 16:21
Sevgili limon, Heuchera çok güzel görünüyor.

Bence bu aradan yararlanarak, nilüferlerle birlikte bize kaktüs ve sukulentlerini gösterebilirsin. ( Ne kıymetli şeylermiş göremedik bir türlü:o)

limon
03-06-2011, 17:07
Zenfree, çok güldürdün beni. :) Kıymetten değil, düzenleme yapamadım ki, aldığım gibi duruyorlar. Yalnız çok sevdiğim 2 sukulent türüne güneş fazla gelmiş, yapraklarını yanmış görünce ağlayacaktım neredeyse. Meğer güneşi sevmiyorlarmış etli yapraklılar. Şöyle temiz temiz saksılara geçirince paylaşacağım.

Vildan Sönmez
03-06-2011, 20:40
Sevgili Limon az önce galerideydim, harika nilüfer fotoğraflarını uzun uzun seyrettim. Kuzum bunlarun hepsi senin bahçende mi ? insanın ömrünü uzatır bu güzellikler....

Zenfree, çok güldürdün beni. :) Kıymetten değil, düzenleme yapamadım ki, aldığım gibi duruyorlar. Yalnız çok sevdiğim 2 sukulent türüne güneş fazla gelmiş, yapraklarını yanmış görünce ağlayacaktım neredeyse. Meğer güneşi sevmiyorlarmış etli yapraklılar. Şöyle temiz temiz saksılara geçirince paylaşacağım.

nurcanaybay
03-06-2011, 21:12
Baktım ,gördüm ,fesatça düşüncelere kapıldım :)))
Nilüferler akvaryum da değil mi ?
Orada en az 3-4 kök var gibi ,akvaryum o kadar büyükmüydü yoksa gizli saklı bir havuz mu
vardı ?

limon
04-06-2011, 07:55
Yanlış anlaşılmışım, yazmıştım ama gözden kaçmış. Bu Nilüferler kocaman bir havuzdalar ve yeni bahçem tam da buraya bakıyor. Yoğun açtıklarında genel bir fotoğraf çekerim. 3-4 kök değil 50 kök veya fazlası vardır havuzda. Yani benim süs havuzuyla uğraşmama gerek kalmadı, şans işte... :)

jineop
04-06-2011, 08:25
Yanlış anlaşılmışım, yazmıştım ama gözden kaçmış. Bu Nilüferler kocaman bir havuzdalar ve yeni bahçem tam da buraya bakıyor. Yoğun açtıklarında genel bir fotoğraf çekerim. 3-4 kök değil 50 kök veya fazlası vardır havuzda. Yani benim süs havuzuyla uğraşmama gerek kalmadı, şans işte... :)

Oh harika... Hem nilufer dolu hem bahçenin içinde sayılabilecek kadar yakın. Bundan iyisi can sağlığı. Kolay gelsin.

Kiraz
04-06-2011, 16:16
Sevgili Limon, umarım her şey yolunda gider de, yaz günlerinden kaybetmeden yeni yerine yerleşirsin. Heuchera çok güzelmiş, fotoğrafınla daha da güzel olmuş.

nurcanaybay
04-06-2011, 19:29

Ben yanlış anlamışım :)
Çok güzel bir manzaranız olacak ,şansınız daim olsun.

limon
05-06-2011, 12:24
Sevgili Kiraz, işler azaldıkça bizde de sabırsızlık arttı. Koyu renk yapraklı (sende de olan) olanı da saksıya geçirip, güneşli bir yere geçirince keyiflendi. Gölgede yerde dikiliyken ne büyüyor ne bozuluyordu.

Sevgili Lir, Nurcan hanım, sağolun.

Emine Akman
18-06-2011, 15:10
Sevgili Limon, farkında olmadan ne çok insanın gözüne ve gönlüne hitap ettiğinizi biliyormusunuz bilmem.
Bu siteye yapışıp kalmamın ve sattığınızı okuduğumda hem hüzünlenip hem de alan ne şanslı diye iç geçirmeme sebep olma nedenidir sizin ilk bahçeniz. Yazılarınızda kullandığınız dilin sıcaklığı ise ayrı bir keyif.
Yaseminlerinizi görünce vurulmuş deli gibi bu sarmaşıktan aramaya başlaıştım. Ben Gölcük'te oturuyorum, burda evlerin bahçelerinde ekseri hanımeli olur, yasemin pek bilinmez, sonbahar sonu gibi annemle pazara gittiğimizde bir satıcıda cılız,ince bir sarmaşık gördüm,bu nedir diye sorunca adam, yasemin olduğunu söyledi (pervane çiçekli yasemin, sizinkinden). E tabii bende bir sevinç, adama; ben de nerde bulucam yasemin diye kara kara düşünüyordum dediğimde o da bana bende bunu nasıl satıcam bunu diye kara kara düşünüyordum demişti. Aldık eve geldik ama annem bu çelimsiz, sevimsiz şeyi pek alıp satmadı, burun kıvırıp durdu, ta ki şu an çiçeklerini ve daha gelişmiş halini görne dek. Babam gibi çiçekten anlamayan bir adam bile pek bir keyif aldı.
Buna vesile olan siz oldunuz sevgili Limon, bize bu keyfi siz hediye ettiniz bir yerde.
Son olark bir şey sormak istiyorum, yaseminin çiçekleri geçince, sarmaşıktan ayrı olarak çiçek salkımlarının olduğu sapları kesmelimiyim? Bir de salkım uçlarındaki çiçekleri yavaştan sararıp dökülmeye başladı bu normalmidir,çiçekler yaz boyu üzerinde kalmıyor mu? Sevgiler.

Yılmaz Yalçın
18-06-2011, 15:55
Sevgili Limon, farkında olmadan ne çok insanın gözüne ve gönlüne hitap ettiğinizi biliyormusunuz bilmem.
Bu siteye yapışıp kalmamın ve sattığınızı okuduğumda hem hüzünlenip hem de alan ne şanslı diye iç geçirmeme sebep olma nedenidir sizin ilk bahçeniz. Yazılarınızda kullandığınız dilin sıcaklığı ise ayrı bir keyif.
Yaseminlerinizi görünce vurulmuş deli gibi bu sarmaşıktan aramaya başlaıştım. Ben Gölcük'te oturuyorum, burda evlerin bahçelerinde ekseri hanımeli olur, yasemin pek bilinmez, sonbahar sonu gibi annemle pazara gittiğimizde bir satıcıda cılız,ince bir sarmaşık gördüm,bu nedir diye sorunca adam, yasemin olduğunu söyledi (pervane çiçekli yasemin, sizinkinden). E tabii bende bir sevinç, adama; ben de nerde bulucam yasemin diye kara kara düşünüyordum dediğimde o da bana bende bunu nasıl satıcam bunu diye kara kara düşünüyordum demişti. Aldık eve geldik ama annem bu çelimsiz, sevimsiz şeyi pek alıp satmadı, burun kıvırıp durdu, ta ki şu an çiçeklerini ve daha gelişmiş halini görne dek. Babam gibi çiçekten anlamayan bir adam bile pek bir keyif aldı.
Buna vesile olan siz oldunuz sevgili Limon, bize bu keyfi siz hediye ettiniz bir yerde.
Son olark bir şey sormak istiyorum, yaseminin çiçekleri geçince, sarmaşıktan ayrı olarak çiçek salkımlarının olduğu sapları kesmelimiyim? Bir de salkım uçlarındaki çiçekleri yavaştan sararıp dökülmeye başladı bu normalmidir,çiçekler yaz boyu üzerinde kalmıyor mu? Sevgiler.

Sevgili Emine Hanım,
Ortak bir duyguyu yaşamışız:)Ben de Sevgili Limon'un bahçesindeki pervane çiçekli yasemini görünce vurulmuş,benim de bahçede olmalı demiştim ve o hevesle pervane yasemin aldım Mutlu Bey'den sonrasında ise yetmedi 3 tane daha aldım:)Tam 2 yıl oldu.Şimdi ise kokladıkça Limon'un bahçesi geliyor aklıma:)Umarım Yeni bahçende de bol bol yaseminler olur Sevgili Limon.Pervane çiçekli yasemin yaklaşık 1-1,5 ay çiçekli kalıyor ve çiçekler sararıp dökülüyor.Kesmenize gerek yok zaten kendiliğinden o sapları dökülecek ilerde.Yaz boyu çiçekli kalmıyor malesef.Tek tük Ağustosa kadar çiçeklenebiliyor.

Emine Akman
19-06-2011, 13:34
Çok teşekkür ederim Yılmaz Bey, sanırım birbirimizi görmesek de bitki merakı olan tüm insanların özünde üç aşağı beş yukarı aynı şeyler oluyor, mesela özveri, mesele merhamet, mesela yardımlaşma... Daha da uzar gider bu liste ama siz anladınız demek istediğimi. Gazanya ile ilgili bir yazıda sanırım gazanya ve cosmosu tohumdan yetiştirmek ile ilgil bir yazıda, yazılarındaki sıcaklığı çok sevdiğim bir diğer insan ,olan sevgili Balıkçı da: "Bir tohum çimlendiren, bir fide yetiştiren, bir fidan dikip büyüten, orman yakamaz, kalp kıramaz, canı yanana oh olsun diyemez" demişti ve çok çok hoşuma gitmişti. Ben sorumu Limon Hanım'a sorarken Yılmaz Bey'den cevap geleceğini hiç düşünmemiştim, teşekkür ederim. Birimizin yetişemediğine diğeri yetişiyor, hoş ben yolun başındayım ama sayenizde bahçede, toprakta yıllarını geçiren babamdan bile çok şey öğrendim burada. Hepinize yürekten teşekkür ederim tekrar tekrar.

limon
19-06-2011, 18:44
Bu sıra koşuşturmaktan siteye pek uğrayamıyorum, yazıları geç gürüp cevaplayabiliyorum. Sevgili arkadaşım Yılmaz Bey, telafi etmiş, sorunuz cevap bulmuş.

Yaseminler şu anda en yoğun çiçekli günlerini yaşıyorlar, 2-3 hafta kadar böyle sürer, sonra çiçeklerini dökmeye başlar, ama Yılmaz Bey'in yazdığı gibi yaz sonuna kadar tek tük açmaya devam edebilir. Sadece istemediğim yönlere uzayan dallarını buduyorum. Bu yıl o kadar coştular ki, çatıyı neredeyse tamamen kapladılar, çok yoğun çiçeklendiler, özellikle gece kokusu daha yoğunlaşıyor, durgun günlerde kokusu ağır gelebiliyor.

Bugün, bahçeden gelen kokuyu takip edip Manolyamın da ilk çiçeğini açtığını gördüm. Her bitkinin o kadar kendine has kokusu var ki, sayelerinde koku uzmanı da olacağım. :)

Emine Hanım, böyle güzel yorumlar daha bir keyifle çalışmaya teşvik ediyor beni. Umarım yeni bahçemi de beğenirsiniz. Sevgiler.

Emine Akman
19-06-2011, 20:25
Hiç abartmadan söylüyorum,yeni bahçenizi de arkası yarınlar gibi dört gözle bekliyorum. Yaptklarınızı izlemekten,yazdıklarınızı okumaktan büyük keyif alıyorum çünkü ve ayrıca sayfalar arası bu bahçede gezindikçe görüyorum ki tek de değilim, elleriniz dert görmesin.

fatma sunay
19-06-2011, 21:29
Sevgili Limon bugün galerideki resimlerinize bakma fırsatını buldum çok güzel resimlerle mest oldum emğine sağlık.. Nilüferlere bakmaya doyamadım maşallah tablo gibi çıkmışlar..

limon
22-06-2011, 06:11
Fatma hanım, çok tşekkür ederim. Sevgiler.

cemal.S
23-06-2011, 00:08
Yeni bahçeyi sekiz gözle bekleyenler böyle sıra olsunlar. En başta ben kimselere kaptırmam sıramı ona göre.... Şaka şaka..

Limon kolay gelsin..

berrinb
23-06-2011, 00:17
Sevgili Limon nerelerdesiniz.Sizi özledik.Yoğun işleriniz olduğunu tahmin ediyorum ama artık bitirip ,bizi daha fazla merakta bırakmayınız:)) Yeni bahçenizdeki yaratacağınız harikaları ben şahsen çok merak ediyorum.Kolay gelsin. Sevgiler ve selamlar...

ciceksever70
23-06-2011, 11:49
Sevgili Limon, sayfani mesgul ettigim icin öncelikle özür diliyorum. Ilk aldigimizda mutlu mesut yeni dallar cikaran ve gelisen clematis armandii perisan durumda. Internette arastirdim ancak günes yanigi bilgisinden daha detayli bir bilgi bulamadim. Biraz üstten budadim ancak o da ise yaramadi. Yerini sevmemis olabilir mi? Acaba simdi degistirsem gec mi kalmis olurum. Sen aramizda en eski yetistirenlerdensin diye soruyorum. Sevgiler.

Kiraz
23-06-2011, 11:58
Sevgili Limon, biliyorum bahçenin fotoğraflarını şimdi koyamıyorsun ama önümüzdeki aylarda, yıllarda ne fotoğraflar çekeceğini şimdiden biliyorsun. Ben de çok güzel olacağından emin olarak bekliyorum. Tekrar kolay gelsin.

limon
26-06-2011, 21:48
Sevgili arkadaşlarım çok teşekkür ederim. İnanın yorgunluktan bilgisayarı açmak aklıma bile gelmiyor, sabah 8 akşam 8 mesaideyiz. Henüz bahçe düzenlemesine başlamadık, taşındıktan sonra, önce dinlenip, sonra yavaş yavaş başlayacağım. Bir süre daha paylaşımda bulunamayacağım.

Sevgili Çiçeksever70, sorununa yardımcı olamayacağım için üzgünüm. Çünkü Armandii yi aldığım gün toprağa geçirdim ve o günden beridir sulamaktan başka hiç bir şey yapmadım. Yalnız yaprak dökmeyen Manolya gibi çiçek açtıktan sonra bir dönem yeni sürgün verirken eski yapraklarını sarartıp dökebiliyor. Bol suyu seviyor. Benimki de akşam üstüne kadar tam güneşte, ancak bitkinin dibine mevsimlik bitkiler dikip gölgeliyorum. Çünkü her yerde Clematislerin kök bölgelerini malçlamak-gölgelemek gerektiğini, ancak dallarının güneşi sevdiğini okudum. Acaba seninkinin kök kısmı güneşe maruz kalmış olabilir mi?

Bence sonbaharda havaların serinlemesi ve yağmurların başlamasıyla yeni sürgünlerini verecektir.

ciceksever70
27-06-2011, 06:48
Sevgili arkadaşlarım çok teşekkür ederim. İnanın yorgunluktan bilgisayarı açmak aklıma bile gelmiyor, sabah 8 akşam 8 mesaideyiz. Henüz bahçe düzenlemesine başlamadık, taşındıktan sonra, önce dinlenip, sonra yavaş yavaş başlayacağım. Bir süre daha paylaşımda bulunamayacağım.

Sevgili Çiçeksever70, sorununa yardımcı olamayacağım için üzgünüm. Çünkü Armandii yi aldığım gün toprağa geçirdim ve o günden beridir sulamaktan başka hiç bir şey yapmadım. Yalnız yaprak dökmeyen Manolya gibi çiçek açtıktan sonra bir dönem yeni sürgün verirken eski yapraklarını sarartıp dökebiliyor. Bol suyu seviyor. Benimki de akşam üstüne kadar tam güneşte, ancak bitkinin dibine mevsimlik bitkiler dikip gölgeliyorum. Çünkü her yerde Clematislerin kök bölgelerini malçlamak-gölgelemek gerektiğini, ancak dallarının güneşi sevdiğini okudum. Acaba seninkinin kök kısmı güneşe maruz kalmış olabilir mi?

Bence sonbaharda havaların serinlemesi ve yağmurların başlamasıyla yeni sürgünlerini verecektir.

Ben aceleci davranip yerini degistirdim. Ben de clematislerin dibine hem agac kabuklariyla malc yapip hem de kisa cicekler ekiyorum. Bu kez balkonun alt tarafina dogru ektim, uzayinca bir kismi balkona gelir kokusunu aliriz diye düsündüm. Marketten alirsin 2 euroya kocaman olur, arayip tarayip dünya para ödersin böyle nazlanir iste. Bu bitkiler böyle.

fooflower
05-07-2011, 09:34
sevgili limon selamlar..... Yeni eviniz hayırlı olsun.. Daha da güzel yaseminler ve ortancalar görmek dileğiyle ve sabırsızlıkla.. Kolay gelsin. Saygılar...

karalale
05-07-2011, 09:46
Sabahları nostalji eşliğin de kahve çok güzel oluyor da... Bizler yenilikleri de merak ediyoruz sevgili limon. En azından yeni bahçe hakkın da fikir edinebileceğimiz bir kaç resim yükleseniz. Sabırsızlıkla bekliyoruz..... Kolaylıklar diliyorum, selamlar.....

Orhan Özbilgiç
14-07-2011, 04:00
Sevgili limon;
Sanırım yeni bahçeyi sonbahardan önce göremeyeceğiz. :p Sağlık, mutluluk ve kolaylıklar diliyorum.

limon
14-07-2011, 19:03
Orhan Bey, kesinlikle haklısınız. :)

Dün çim serildi, şimdilik onun adaptasyonuyla ilgiliyim. :) Altyapı çok güzel hazırlandı, süsleme işini aceleye getirmek istemiyorum. Yalnız istediğim formda büyük boy Gülibrişim ve gölge ağaçları satan fidanlık arayışındayım.

Yılmaz Yalçın
14-07-2011, 19:17
Orhan Bey, kesinlikle haklısınız. :)

Dün çim serildi, şimdilik onun adaptasyonuyla ilgiliyim. :) Altyapı çok güzel hazırlandı, süsleme işini aceleye getirmek istemiyorum. Yalnız istediğim formda büyük boy Gülibrişim ve gölge ağaçları satan fidanlık arayışındayım.

Hayırlı olsun güle güle oturun:)Gölge alan ne kadar var?Hiç güneş görmüyor mu?

nurcanaybay
14-07-2011, 19:39
Çim de serildiğine göre bekleyişimizin sonuna geldik demekki.Hadi garii :))

limon
14-07-2011, 19:50
Yılmaz Bey, sağolun. Gölge ağacı derken gölge yapacak ağaç türleri demek istemiştim. Çünkü hiç gölge yok, 2-3 adet kışın yaprak döken ağaç dikerek gölgesinden faydalanmak istiyoruz. Bu sefer pergola altında değil de ağaç altında oturalım istedik. :)

Nurcan hanım, var var daha. :)

Orhan Özbilgiç
14-07-2011, 20:03
Burada (Samsun-Çarşamba ) 2.5-3 metreden taçlandırılmış çok güzel fidanlar(Gülibrişim) var ama kargo hizmeti vermiyorlar.:( Genelde belediyeler kamyonlarla gelip toplu alım yapıyorlar. O nedenle perakende işine girmiyorlar. Aslında İstanbul' da da durum pek farklı değil ya. Neyse, sonbahara kadar bulursunuz herhalde. Saksılıda olsa kışa yakın dikmek daha olumlu sonuç veriyor.
Kolaylıklar diliyorum.

Güler
14-07-2011, 21:37
Sevgili limon, desene işin en zevkli kısmına geldin artık. Kolaylıklar dilerim.
Gülibrişim ve diğer isteklerin için mutlaka bir Yalova sera gezisi yapmanı tavsiye ederim.

Azelia Kara
15-07-2011, 01:50
Yeni eviniz hayırlı olsun, kolaylıklar diliyorum, ben de merakla bekleyeceğim resimlerinizi.

jineop
15-07-2011, 11:39
Sevgili Limon,
yaprak döken gümüş-gri tül gibi yaprakları ve sarı kokulu çiçekleriyle aklıma mimosa geliyor. Bir düşün istersen. Hem hızlı büyüyor, formu güzel, kök korumasıyla (1-2yıl) -10 lara dayandı. Çok öptüm.

limon
15-07-2011, 11:45
Güler hanım, şimdilik ağaçlara karar vermek için yakındaki fidanlığa ayaküstü baktım. Alacağım zaman mutlaka gideceğim Yalovaya'ya.

Teşekkür ederim sn.Azelia Kara.

Orhan Bey, size katılıyorum. Sonbaharda dikince bir sonraki bahara çok güzel giriyor bitkiler ve ağaçlar.

Sevgili Lir, Mimoza güzel fakat komşumun ağacı özellikle kışın sert rüzgardan çok etkileniyordu. Biraz da nazlı diye biliyorum. Burası da tam güneş olsa da yazın bile oldukça rüzgar alan bir yer. Kış ise oldukça sert geçiyor. Kuytu 1-2 yerim var ama oralar için başka planlarım var.

zbk74
16-07-2011, 00:34
göz ziyafeti vereceğiniz günleri sabırsızlıkla bekliyorum..en kısa sürede hepsinin üstesinden geleceğinize inanıyorum..şimdiden ellerinize sağlık ..:)esen kalın

limon
18-07-2011, 13:51
Sağolun.

Extraloob
18-07-2011, 13:56
Sayın Limon çok güzel olmuş bahçeniz gerçekten böyle bir bahçemin olmasını isterdim :)

günebakan
18-07-2011, 14:09
Sonbahara kadar nasıl bekleyeceğiz:)))))))))

limon
18-07-2011, 14:41
Sormayın, çimi serdik ama sıcaklığın 35 derece olduğu, nemin tavan olduğu zamana denk geldi. Bol sulayıp, gübrelemesini de yaptıksa da sararmalara engel olamadık. Bakalım toparlayabilecek miyiz... Bu sıcaklarda gidip bitki bakmak ta, dikmek te, yerine alışmasını sağlamak ta ayrı dert. En güzeli 1,5-2 ay daha beklemek. Bu arada doğru bitki ve ağaç seçimi için bolca araştırma yapmaya fırsatım oluyor. Ar-ge çalışmaları yapıyorum. :)

karalale
19-09-2011, 11:37
Son mesajın üstün den tam iki ay geçmiş. Yok mu bir gelişme, yüzlerce fotoğraf sevgili limon. Her gün bahçe gezim de, armandiiyi görünce sizi anıyorum. Biz buralardayız, ya siz... Sevgiler.....

Adalet Yağcı
19-09-2011, 12:19
Sevgili Limon,
Hayal gücüm yeni bahçeyi gözümde canlandırmama yetmiyor :)
Ama, biliyorum ki, tecrübeli bir el harikalar yaratacak orada ve usta elinden çıkmış mükemmel fotoğraflar...

Ben de özledim bahçenizi.
Sevgiler.

limon
19-09-2011, 19:09
İnanın hiç bir şey yapmadım. Sadece çimi yaşatmayı ve keyiflendirmeyi başardım.

1 Rize Mandalinası aldım sn.Romantikten, onu diktim. Toprak henüz yeni olduğundan herhalde bir sürü yeni yapraklar ve sürgünler çıkardı. 2 tane de meyvesi var üzerinde.

2 kök Yasemini tutsun diye kuşa çevirmiştim biliyorsunuz, sevdiler yerlerini pek keyifliler, bahara eskisini aratmayacaklar sanırım. :)

Yine tutsun diye toprak üstünü tamamen budadığım 2-3 çeşit Clematisim, yepyeni ve güçlü sürgünler verdi. Hatta maviye yakın mor olanı 1 metrelik boyuna rağmen onlarca çiçek açtı. Diğerinde de büyükçe bir tomurcuk var ama hangisi bilmiyorum (inşallah koyu mor olanıdır), ben de açmasını merakla bekliyorum.

En çok Armandii ye acımıştım, geçen bahar çok coşmuştu, tamamen yeşilini budadık, sadece tepede 2 yaprakçık bıraktık. Ondan hiç umudum yoktu çünkü kökünü diğerleri gibi toprağıyla çıkarmamıştık, çok derine inmiş kazık gibi kökü vardı, mecburen çekerek çıkarmıştık. O da tuttu ve geçen hafta ilk sürgününü verdi. Bir kere sürdü mü çok çabuk uzuyorlar Clematisler. Onun da yeni sürgünün boyu 1 metreye yaklaştı. Henüz cılız ama olsun, sonbahar yağmurlarıyla belki bir keç yerden daha sürer.

Yine sevgili Romantikten Sibirya Kivisi alıp diktim. O da diker dikmez yeni sürgünler verdi. Ufacık daha ama keyifli olması yeter.

Yine güney cepheye 1 yıldır saksıda duran sarmaşık Begonvili diktim. Toprağa geçer geçmez en çabuk büyüyen o oldu, henüz çiçeği yok ama hızla yeni dallar uzatıyor. Bu hızla giderse seneye bulunduğu yeri kapatacak.

2 adet te, Zafer Bey'in hediyesi olan, Melisa diktim. (Birisi Tekin Bey'indi ama vermeyi unutunca bende kaldı, havalar soğuyunca yeniden saksıya alıp sahibine gelişmiş şekilde teslim edeceğim.) Öyle aman aman büyümediler ama yine de fena değiller. Geceleri rüzgar hafif hafif kokusunu bize getiriyor.

20 ye yakın Casablanca Zambağım var. Çok güzel çiçeklendiler, şimdi de çok iri tohum keseleri oluşturdular. Kuruyana kadar bekleyeceğim.

Lisianthusları biliyorsunuz zaten.

Başka da bir şey yok şimdilik. Evi yaptırmak belimizi bükünce bahçe için bitki alımını ertelememiz gerekti. Şu sıra çalışma zamanı, harcananı biraz da olsa geri almak gerek. :)

Satı Uğurtan
19-09-2011, 19:30
Sevgili limon, kolay gelsin, bence bahçenin ilk dikim dönemi çok heyecan veriyor insana bu dönemi çok güzel oluyor bahçenin.
Sevgili limon bahçemden istediğin bir şeyler varsa lütfen çekinmeyin en kısa zamanda gönderirim bundanda inan bana çok zevk alırım sevgiler.

limon
20-09-2011, 11:27
Satı hanım, çok teşekkür ederim. Ulaşamadığım bir şeyler olursa muhakkak isterim.

Vildan Sönmez
20-09-2011, 12:54
Her şey gönlünce oluyordur, inanıyorum. Bize de beklemek düşüyor. Kolay gelsin, emeklerin boşa çıkmasın, sevgiler...............

zencefil cicegi
29-09-2011, 10:51
Yine hayranlikla tekrar tekrar baktim resimlere ve bahcem icin büyük kararlar verdim cardagimin etrafini sizinkiler gibi ciceklerle ortanca ve yaseminlerle kapatacagim insallah
Tekrar güle güle büyütün ciceklerinizi.

zencefil cicegi
06-10-2011, 10:54
sevgili limon bahcenizde gördügümden beri yasemin arayisindayim
ama inanilmaz cok cesit var benim cardagimin seklide sizinkine cok benziyor ve o sekilde kapanmasini istiyorum yasemininizin cinsi ni rica etsem yazarmisiniz.

tturt
06-10-2011, 11:16
Sayın Limon,

Uzun zamandır bahçenize bakamamıştım. Öncelikle hayırlı olsun, allah sağlıklı ve iyi günlerde oturmanızı nasip etsin.
Eminim güzellikleri yaşarken bizlere de yaşatacaksınız. Allah kolaylık versin.

limon
06-10-2011, 15:52
Her şey gönlünce oluyordur, inanıyorum. Bize de beklemek düşüyor. Kolay gelsin, emeklerin boşa çıkmasın, sevgiler...............
Teşekkür ederim Vildan hanım.

jineop
06-10-2011, 15:55
Satı hanım, çok teşekkür ederim. Ulaşamadığım bir şeyler olursa muhakkak isterim.

Sevgili limon kolay gelsin.

limon
06-10-2011, 15:55
sevgili limon bahcenizde gördügümden beri yasemin arayisindayim
ama inanilmaz cok cesit var benim cardagimin seklide sizinkine cok benziyor ve o sekilde kapanmasini istiyorum yasemininizin cinsi ni rica etsem yazarmisiniz.

Pervane Çiçekli Yasemin-Rhynchospermum jasminoides, soğuğa dayanıklıdır. Böceklenme, hastalık gibi sorunlarına onunla tanıştığımdan beri- 6 yıldır hiç raslamadım. Oldukça hızlı büyür. İki kökünü yaz sıcaklarında taşımak zorunda kaldım, gölgeye diktim ve her gün suladım, yeni yerlerine alışıp bir sürü yeni sürgün verdiler bile. Bahara eskisi gibi olacaklar umuyorum. Ortanca ben de almak istiyorum. Ama bu kez değişik çeşitlerini bulma isteğindeyim. Almanya'da vardır sanıyorum. Ön sıraya da Heuchera çeşitleri dikin bence. Onlar da gölgeyi seviyor, yaprak renklerinin çeşitliliği de avantajları. Burada 1-2 türünü ancak bulabiliyoruz, Orada çoktur sanıyorum. Özellikle sarı ve turuncu tonlarındakilere bayılıyorum.

limon
06-10-2011, 16:02
Sayın Limon,

Uzun zamandır bahçenize bakamamıştım. Öncelikle hayırlı olsun, allah sağlıklı ve iyi günlerde oturmanızı nasip etsin.
Eminim güzellikleri yaşarken bizlere de yaşatacaksınız. Allah kolaylık versin.

Sağolun Sevgili tturt.

limon
06-10-2011, 16:03
Sevgili limon kolay gelsin.

Bahçeyle ilgili bir şey yaptığım yok ama işler yoğun şu sıra. Sağol. :)

zencefil cicegi
06-10-2011, 16:09
Pervane Çiçekli Yasemin-Rhynchospermum jasminoides, soğuğa dayanıklıdır. Böceklenme, hastalık gibi sorunlarına onunla tanıştığımdan beri- 6 yıldır hiç raslamadım. Oldukça hızlı büyür. İki kökünü yaz sıcaklarında taşımak zorunda kaldım, gölgeye diktim ve her gün suladım, yeni yerlerine alışıp bir sürü yeni sürgün verdiler bile. Bahara eskisi gibi olacaklar umuyorum. Ortanca ben de almak istiyorum. Ama bu kez değişik çeşitlerini bulma isteğindeyim. Almanya'da vardır sanıyorum. Ön sıraya da Heuchera çeşitleri dikin bence. Onlar da gölgeyi seviyor, yaprak renklerinin çeşitliliği de avantajları. Burada 1-2 türünü ancak bulabiliyoruz, Orada çoktur sanıyorum. Özellikle sarı ve turuncu tonlarındakilere bayılıyorum.

Tam istedigim gibi yanliz benim cardagin önünde cicek ekebilecek bir bölüm yok cimenler var.
Ben söyle bisey düsündüm cardagin önünü kaplayacak uzunlukta ve oldukca derin saksilar var onlardan alsam ona eksem ayni coskuyla büyürmü acaba?
Söylediginiz gibi ortancalarin okadar cesidi varki insan hangisini alacagini sasiriyor.Benim bahcemde lila pembe ve beyaz acanlarindan var simdilik.

limon
07-10-2011, 10:45
Saksıda bu kadar coşkulu olmaz. Ben olsam bahçeye dikerim. Dikeceğiniz yerdeki çimi 30 cmlik daire şeklinde çıkarıp, toprağı güzelce belleyip bitkiyi dikebilirsiniz. Çimeni kaldırmak hiç zor değil, önce kürekle istediğiniz bölümü dikey şekilde 20-30 cm kadar kesip, sonra küreği pararel şekilde itip çimin köklerini kestikten sonra tabak gibi çıkacaktır. Koca bahçe varken sarmaşığa saksıda bakmak hem sizi hem de bitkiyi zorlar. :)

MSaygin
10-10-2011, 22:40
Başlığa bir baktım taşınıvermişsiniz, geç oldu ama hayırlı olsun, güle güle oturun :)

mrduran
11-10-2011, 11:14
Merhabalar;

10.ncu sayfaya kadar okudum. Fazlasını aklım/düş dünyam hazmedemiyecek. Önce bunları sindirmek zorundayım. Şahane başlangıc bana.

Sağlıcakla kalın. Her türlü çaba verdiğiniz değerleriniz ve gizli dünyanızla...

Saygılarımla lütfen.

smiy
11-10-2011, 12:55
Sevgili Limon, anlaşılan yeni bir macera daha başlıyor. Sizin ve yaptıklarınızı zevkle izleyen bizler için. Eminim bu macera boyunca yine bizleri hayran bırakacak hatta hasta edecek:)) güzellikler yaratacaksınız.Bu güzel macera boyunca size kolaylıklar diliyorum....
Herşey gönlünüzce olsun...

mrduran
11-10-2011, 17:17
Sayın Limon;
Babam anlatırdı rahmetli, İstanbul' da sinemadan sinemaya koşuştururduk derdi. Falan sinemada, filan film varmış ve 72 kısım tekmili birden gösteriliyor diye. Heyecanla takip ederdik sinemaları. Kaç kısım gösteriliyor o film diye.

Ben de sizin o heyecanınızı yansıtmanızı, babam gibi izlemeye çalışıyorum. Geldiğim kısım sayfa: 13

Yeter bence.. 3 'leme de yeter dedi bana zaten. Mandal-çamaşır teli-çiçekler :)))

Ailece hürmetlerimle lütfen.

Son sayfaya bakmayan, heyecan peşinde bir şaşkın.

Birol
11-10-2011, 18:41
Sevgili limon merhaba
o güzel bahcenizi özlemişim,doya doya gezip yorulduğum yerde bir çay molası verip birkaç şeftali bırakıp kacacağım.:))))

limon
12-10-2011, 18:08
2 gündür uğrayamamıştım, güzel dostlarım ne güzel şeyler yazmışsınız, sağolun.

Birol Bey, çok güldürdünüz beni. :) Şeftali zamanı geçti artık ama... Mandalin yok mu mandalin? ;)

Yeni bahçe güney cephe olunca ilk işim mandalin ağacı dikmek oldu. Sn. Romantik, üzerinde meyveli bir fidan göndermiş, 2 tanecik meyveye gözümüz gibi bakıyoruz.

Sn.Mrduran, teşekkür ederim güzel sözlerinize. Bu moral 1 sene götürür beni. :) Tembel zamanlarımda ben de eski sayfalarımı gezip, yaptıklarıma şaşıp, ne hamarat kadınmışım diye böbürleniyorum. :)

Sevgili smiy, çok teşekkür ederim.

Sevgili MSaygın, çok teşekkür ederim.

mrduran
12-10-2011, 22:51
Sayın Limon;

Sayfa 17 bitti. Dostlarınıza kızmaya başladım artık. Ya size hediye çiçek yolluyorlar, ya da çiçek veya çiçek sitesi öneriyorlar. Üstelik Eşiniz de sizi fidan satan yerlere gitmenize izin veriyor. Hele, Sayın Neconeco, gıcık verir gibi, sizde şu yok, bu yok demez mi. Siz dinlemeyin onları efendim. Lütfen.

Yoksa ben sayfaları bitiremicem. El insaf yani.

Bide çimleri seyreltme ve çiçeklere yer açma işine atılırsanız yandım. Bu konuda Max da benle hemfikirmiş, kendisi dedi bana efendim.

Dilerim Su kabakları daha da çok yayılır da, çiçek ekecek yer bırakmazlar size. Hiç olmazsa ben son sayfaya gelene kadar.

Bakmayın siz bana efendim, kendi kendime konuşurum bazen. Siz güzelliklere güzellik katmaya devam edin lütfen.

Cümleten Saygılarımla efendim.

Elbette dostlarınız ve ziyaretçilerinize eksik etmiyorum bu dilekten..

mrduran
13-10-2011, 15:48
Merhabalar efendim;

Sayfa 27 bitti. Öğrendiğim;
A- Fotoğraf çekilirken 1-2 el marifetinin uygulanışı
B- Kediye isim vermezsek, sahiplenilmeme duygusunun kedi tarafından algılanacağı.
C-Sebze bahçesinin, sınır tarafının, gölgesinin kenarınlarının ucunun görüntüleri. (Sanırım bahçe, adı gibi gizli, ya da ben çok sabırsızım).

6 ay gerideyim hala. Ama sizler Hazan mevsimini yaşarken, ben yeşillikler/çiçekler/tomurcuklar arasındayım. Ve de çok memnunum halimden. Sabrı da öğreniyorum böylece, heyecanı ile birlikte.

Geçmişte kalan rahatsızlığınız için Geçmiş olsun efendim:))

Sanırım Ekim ayının 20' leri civarında buluşabileceğiz. Hiç te üzülmüyorum, Nisan sonu baya tatlı.

Tüm dostlarınız ile kalın sağlıcakla efendim.

Saygılarımla lütfen.

limon
14-10-2011, 17:21
:) Sağolun.

mrduran
14-10-2011, 23:29
Merhabalar efendim,

Sayfa 32 bitti..... Öğrendiklerim;
- Cd' lerin farklı uygulamaları,
- Tavşanlar her an ve her yerde karşımıza çıkabilirler,
- Zeki Yağlı Bey' in ispiyonlaması sayesinde, gizli bahçenin yerini öğrendim. Sağolsunlar.(Ben, konu ve fotoğraflar arasındaki kopukluğu henüz farkettim:)). )

Askerde iken, bahçe ile fazla ilgilenmemi gören, tugay bahçevanının öğrettiği...Sağolsun.
- Kesmeye karar verdiğim, kurumaya yüz tutmuş gül çiçeğini tutuyorum, çiçekten aşağı doğru inen her yaprak ile sap arasında birleşme noktasını inceliyorum, toplu iğne topuzu kadar, filize benzer bir kabarıklık gördüğümde, onun 1 cm. üstünden kesiyorum (Çiçek budaması bu).

Lonicera Tatarica varmı sizde efendim? Hım.. deyin bakem.. Hemde sizin sevdiğiniz cinslerden..kes/buda, koku/200 metre, kar/kış, çalı/ağaçcık/çit..

Bende de yok:)) Çimlendirme özrüm var da ondan(Hala buzdolabındaki duran tohumlardan bir kısmını geçen ektim, kalanı bahara saklıyorum).

Haddim olmadan vede çaktırmadan size çiçek önermiş oldum sanırım(Ama Türkçe adını söylemiyeceğim genede)

Güzel bahçenizde dolaşmama izin verdiğiniz için teşekkürler.

Saygılarımla lütfen.

Şu sebze ve karpuzlar bitmeden bahçeyi arayayım ben.

mrduran
15-10-2011, 12:22
Merhabalar;

Geride kalmanın burukluğunu yaşadım.
Hayırlısı olsun yeni eviniz. Fizan da farketmez size, orası da araştırıcılığınız, bir bitki için dahi 2-3 seneye dek süren sabrınız sayesinde, gönlünüzün aynası olacaktır.

Ben ise bencilliğim ile kala kaldım ortada, bu günlerde neler dikebileceğimiz, uygun bitki/tohum/fide ve zamanlaması konusunda vereceğiniz bilgileri düşünerek.

Lütfen mevsimi geçmeden, bu mevsime uygun ekilebilecek/ektiğiniz tohumlardan bilgi verirseniz(Soğuk katlama gerektiren), sizin çektiğiniz ve itirafından zevk alacak kadar samimi olduğunuz acemilikleri bizler yaşamayalım(Tam bencillik...).

Sayın Nuri Murvet' in bir yazısı; ''Kışın havuzlarınızın çatlamaması için, diplerine çakıl taşı koyduğunuz 1-2 saksıyı, mümkün olduğu kadar suda batık ve yüzer halde koyun''. Benim ilavem de; Sanırım saksı ne kadar esnek/yumuşak olursa, genleşmeyi daha iyi absorbe eder.

ALLAH! tan dileğim, var olan gayretinizi daha da arttırması. Sağlıcakla kalın inşallah.

Eşiniz ve size ve aile efradınıza derin saygılarımla lütfen.

Eser İlhan
15-10-2011, 12:37
Hmmm, sayın mrduran, loncera tatarica ; kırmızı çiçekli hanımeli mi bu?? Hemen webden baktım, çiçek rengi de çok güzelmiş...

mrduran
15-10-2011, 16:47
Merhaba Sayın İlhan;
Evet efendim. Tatar Hanımeli.

3 ay dolapta soğuklama yaptım ama çimlendiremedim. 7 ay sonra, şu anda birşeyler çıkıyor saksıda 1-2 milim kadar. O olmasını umutla bekliyorum.

Saygılarımla lütfen.

uzman16
04-11-2011, 09:39
Sevgili Limon Yeni bahçeyi ne zaman göreceğiz?
Meraktayım. :)

tarçın 34
15-11-2011, 22:23
merhaba limon bahçene bayıldım bende yeni ortanca ektim yaa bana yardım edermisiniz tutması kaç gn sürer 4 gun oldu ben ekeli yaprakları sarardı şimdiden lütfen yardım edın

günebakan
15-11-2011, 22:33
Sevgili Limon Yeni bahçeyi ne zaman göreceğiz?
Meraktayım. :)

Ben de meraktayım hep fotoğraf eklenmiştir diye sayfayı açıyorum birşey yok. Daha çok bekleyecekmiyiz acaba:))))

limon
17-11-2011, 09:16
Selamlar, sayfama ne zamandır uğramamışım. :) Şimdilik paylaşılacak kayda değer bir şey yok, olunca paylaşacağım. Şu sıra bahçeden çok işle ilgilenmemiz gerekiyor, yoğun çalışıyorum, bahçe geri planda kaldı. Sizleri takip ediyorum.

Sevgili tarçın 34, hiç çelikten Ortanca yetiştirmedim, bu yüzden yardımcı olamayacağım ama Ortanca başlığında faydalı bilgiler bulacağına eminim. Ortancalarımı yapı marketten veya fidanlıklardan almıştım. Ortancalar kışın yaprak döker, kışın ikinci yarısı yeni sürgünler pıtırak gibi görünmeye başlar. Bahara da yapraklanır.

nurcanaybay
23-12-2011, 17:13
Göremediğimiz bahçenize çok yakışacağını düşünüyorum ,göstermesenizde
uygulayın derim :)

limon
24-12-2011, 09:08
Nurcan hanım, bu kadar kalp kalbe olur... Ben de siteye yeşil çatı ve "beton üzerine çim nasıl uygulanır?" diye bakmak için girmiştim. Bu kadar mı denk gelir? Şaştım kaldım...

nurcanaybay
24-12-2011, 16:45
:))) Ben de ,duvara asılı halde yetiştirilen sukulent'leri inceliyordum karşıma bu sevimli
fotoğraf çıkınca siz aklıma geldiniz .Kulübe de deneyip tecrübe edinirsiniz .

berrinb
30-12-2011, 20:53
Sevgili Limon,yeni yılınızı kutluyorum...Sıhhat ve mutluluk dolu günler dileği ile....:)

2012 de artık bahçenizi sergilemeye başlayınız lütfen...Yoksa ben meraktan çatlayacağım:)))

Periş
30-12-2011, 22:51
Sevgili Limon yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile ...Selam ve sevgiler ;)

limon
31-12-2011, 15:18
Berrin hanım, sevgili periş teşekkür ederim. Ben de sizlere mutlu, huzurlu, bol kazançlı, sağlıklı bir yıl-ömür dilerim.

günebakan
31-12-2011, 18:45
Sevgili Limon yeni yılını kutlar yeni bahçen de ve hayatında herşeyin gönlünce olmasını dilerim:)

gulbirsen
31-12-2011, 18:48
Sevgili limon mutlu yıllar

hozat
31-12-2011, 20:20
Sevgili Limon,

2012'nin; Demirin güle dokunuşu gibi, barış ve hoşgörü içinde geçmesi dileği ile..
Nice mutlu yıllara..

262021

ciceksever70
31-12-2011, 20:32
Sevgili limon, size ve ailenize mutlu bir yil dilerim.

sevim4
31-12-2011, 21:58
Sevgili limon, mutlu yıllar.

limon
01-01-2012, 11:47
Sevgili Günebakan, Gulbirsen, Hozat, çiçeksever, sevim4, güzel dileklerinize çok teşekkür ederim. Nice mutlu yıllara...

gülperi
13-01-2012, 12:47
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, hem yardımlarınız hem de güzel sözleriniz için. Çiçeklerin isimlerini ekliyorum hemen. Aklımda tutmam mümkün olmadığından (balık hafızası) yazılı olması çok yararlı oluyor benim için. :)

Karşı komşumun güllerini görünce kendiminkileri fotoğraflamak bile istemiyordum aslında :) Ben ilk başta bu işlerden hiç anlamadığımdan güllerin seçimlerini yanlış yapmışım sanırım. Ama yine de ilk defa bu kadar çiçeklendiler. Güzel kokuyor bu gül ama o kadar ağır ki çiçek sapı taşıyamıyor, kafaları aşağıya bakıyor. Oysa o kadar büyük te değil ama çok ağır. Büyük açan gülüm kuş gibi hafif :) daha açmadı, tomurcukta yakında açar.
80202

Burda farkettim yine bir iki yaprakta pas hastalığı başlamış. Oyalarda da külleme başlamıştı bugün tek tek ayıkladım hastalıklı dalları. Çok rüzgar vardı ilaçlamayı yarına bıraktım. Dün çimlere mantar ilacı yapıldı. Rüzgar dinince turf-set uygulamasını yapacağım.
Bir kaç fotoğraf ta galeriye yüklüyorum.

Sn.Limon
bu gülünüzün çeliğinden var mı?
Varsa talip olabilir miyim?

dağçiçeği
27-01-2012, 18:45
Sevgili LİMON,
Yeni evinizde iyi günlerde oturun inşallah.Eski bahçenizde çok güzelmiş.Yeni bahçe kimbilir ne kadar güzel olacak.
İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.

dağçiçeği
27-01-2012, 19:03
mesaj kısmı dolmuş bu yüzden buraya yazıyorum kusuruma bakmayın.emanetlerinizi yerine ulaştırmıştım.Dün çocuğumuzun annesi ile görüştüm.çocuğumuzun ve annesinin size çok selamı var.Teşekkürlerini iletmemi istediler.Nasipse (tekrar bir aksilik olmazsa eğer ) bir kaç gün içinde evinde olacakmış.
Bende tekrar teşekkür ediyorum.Yeni bahçenizin resimlerini dört gözle bekleyenlerden biri de benim .

limon
28-01-2012, 16:53
Afiyet şeker olsun, baharda en kütüründen kasayla göndereceğim O'na. İyi olmasına sevindim, bu son olur umarım, Allah şifa versin.

Güzel temennilerinize çok teşekkür ederim. Yepyeni bahçe istediğim şekle girer girmez aşama aşama paylaşacağım.

ziringaglia
05-02-2012, 17:03
sn. limon bahçenizin tüm sayfalarını inceledim ve yeni bahçenizin fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum eminim yine harikalar yaratıyorsunuzdur

aburcuburs
29-02-2012, 11:37
sevgili limon sizlere sadece çiçekler hakkında bilgileri okurken yorumlarınızdan tanırken, bahçenize konul olmak harika...

Maşallah, subhanallah... nice güzel çiçeklere inşallah...

size bir- iki tane tohum soracaktım ama bu güzel bahçenin havasını bozmamak için mesaj atacağım.

keşke sizlerle daha önceden tanışmış olabilseydim... olsun geç de olsa oldu ya değil mi:))

hk50
29-02-2012, 12:08
Sn Limon,Ayılıp bayılmaları okumadan gezdiğim bahçelerden bir tanesi.Elleriniz dert görmesin.Bitkiler hakkında birazdaha bilği.Sağlıçakla kalın.

limon
01-03-2012, 14:59
sevgili aburcuburs, "Kokulu Bezelye Çiçeği" ni sormuştunuz, bu bitkiyle ilgili ayrıntılı açıklamayı kendi (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/7722.htm) başlığında bulabilirsiniz. Beğenilerinize teşekkür ederim.

Sevgili ziringaglia, çok teşekkür ederim, umarım önümüzdeki yaza doğru faydalı paylaşımlarda bulunabilirim.

Sn.hk50, teşekkür ederim. Her bitkinin yetiştirme aşamasını burada yazarsam uzun zaman sonra bulmak zor olacağından, yetiştirdiğim her bitkiyle ilgili, kendi başlıklarında, tohumdan itibaren yetiştirme aşamalarını paylaşmışımdır. Açtığım konulardan ulaşabilirsiniz.

jineop
01-03-2012, 15:12
Canım, mavi yıldızlarımız kendilerini göstermeye başladı. Görüntülerini konu başlığında bulabilirsin. Çok öptüm.

hepgül
19-03-2012, 08:33
Merhaba sayın limon, Scarlet-Linum yetiştirilmesi ile ilgili netten araştırma yaptım ama Türkçe bir açıklama bulamadım. Bahçeye ekmek istiyorum. Sizin bahçenizde diğer çiçeklerin arasında gördüm. Hepsi çok güzeller. Ellerinize, yüreğinize sağlık. Bilgi ve tecrübelerinizi aktarırmısınız lütfen. Saygılar

günebakan
29-05-2012, 18:06
Bu güzel bahçeden hala gözümüzü doyuracak fotoğraflar yok mu acaba? Bahçenin güzel sahibesi bahçe ne durumdaaa:)

limon
29-05-2012, 22:32
Tam gaz çalışıyorum, ah bir de yağmur göz açtırsa... bahçeye dün birşeyler dikmek istedim, toprağa basınca bataklık gibi içine gömüldüm. :) Kalaslar dizerek ilerledim ve hedefe ulaşıp istediklerimi diktim. :)

Sonunda güzel bir şeyler ortaya çıkacak gibi... ;)

Kuş sesleriyle güne başlamak çok güzel, dilerim isteyen herkes hayalindeki bahçeli eve kavuşur.

günebakan
30-05-2012, 11:37
Bu güzel duana tüm kalbimle aminnnnnn diyorum:)

yenibahçe
05-07-2012, 17:18
Sayın limon,
Birkaç gündür bahçenizde kaybolmuş durumdayım:)
Yeni evinizdeki bahçede neler yaptınız efendim? Onları da görebilecek miyiz?
Hürmetler...

günebakan
05-07-2012, 18:46
Limon'cuğum yağmurlar dindi yoksa şimdide tatil zamanımı geldi. Bahçeni çok merak ediyorum:)

limon
05-07-2012, 20:53
:) Bahçe işi sabır işi diyoruz ya aslında sezon işi. Bitki alımlarının en güzel zamanlarını kaçırınca fidanlıklarda pek bir şey bulunmuyor. Ana hatları belirledim ama dikmek istediğim albenili bitkileri bulamıyorum. Onların yerlerini başka şeylerle doldurmak istemediğimden boş bırakıyorum.

Artık tecrübeliyim desem de kandırılmaya ve hata yapmaya devam ediyorum. Mesela tam güneş sever dedikleri için tam güneşe diktiğim kırmızı yapraklı acerin ilk günde yapraklarının kuru nane gibi kavrulmasına sebep oldum. Yerini değiştim yarı gölgeye aldım, yeni yapraklar sürer dediler, her gün başındayım, henüz süren yok.

Sn.Kgursan sayesinde Zambak şöleni var bahçemizde, kokuları her yanı sarıyor. Onları da taşınma esnasında bozulmasınlar diye alelacele ilk hazırladığım yere dikmiştim. Çiçekler solunca hepsinin yeri değişecek.

Diktiğim bitkiler henüz yerlerine adapte olmaya çalışıyorlar, biraz gelişim olmadan paylaşmayacağım ama bol bol fotoğraf biriktiriyorum. "Tamamdır" dediğimde paylaşacağım.

Biraz daha zamanı var. :)

limon
09-07-2012, 19:54
tam güneş sever dedikleri için tam güneşe diktiğim kırmızı yapraklı acerin ilk günde yapraklarının kuru nane gibi kavrulmasına sebep oldum. Yerini değiştim yarı gölgeye aldım, yeni yapraklar sürer dediler, her gün başındayım, henüz süren yok. )

Demişim ama iki gün içinde her yaprak sapının dibinden kıpkırmızı yeni yapraklar sürmeye başladı, çok mutluyum. Bugün bir fidanlıkta aynı benimki durumunda ağaca rastlayınca sordum. Pek önemsemiyorlar, fazla güneş var, normal diyorlar.

Ağaç şimdiki yerinden memnun, saat 10-15 arası yine güneş alıyor ama saat 3 ten sonra gölgeye düşüyor. Her gün suluyorum.

gilan
19-07-2012, 19:32
Sn.Kgursan sayesinde Zambak şöleni var bahçemizde...

Ben bahçeyi göremesek de zambakları görebileceğimizi sanıyordum ama bekleriz, ne yapalım. :)

Bizim de ne istediğimiz belli değil. :p
Her yeni bahçe yapmaya başlayana ilk sözümüz "Acele etme" oluyor. Sonra da gelip "Hadi limon, bize bahçeni göster" diye biz aceleci davranıyoruz. :D
Ama işte karşında tarzını az çok bildiğin, bitki seçimlerine güvendiğin ve de harika tasarımlar yapan biri olunca bizdeki sabırsızlık da normal. :)

Acer'in tekrar yapraklanmasına çok sevindim. O kadar çok türü var ki, satanlar bile tam bilmiyor olabilir. Ama 10-15 arası güneş ideal gibi geldi bana. 400 sayfalık Acer ansiklopedisi (http://www.amazon.com/Japanese-Maples-Complete-Selection-Cultivation/dp/0881929328/ref=wl_it_dp_o_pdT1_nS_nC?ie=UTF8&coliid=I2BASZT4BC2G3&colid=2X3Z4TCKTO9MM) bile var. O fazla kaçınca bir de cep boyunu (http://www.amazon.com/Timber-Pocket-Japanese-Maples-Guides/dp/0881927996/ref=wl_it_dp_o_pC_nS_nC?ie=UTF8&coliid=I2VKW5VW178OTD&colid=2X3Z4TCKTO9MM) çıkarmışlar hatta. :)

Ben bir de bu sıcak günlerde toprak altı çim sulama sisteminin performansını çok merak ediyorum.

limon
19-07-2012, 20:24
Toprak altı sulama sistemini test ediyorum, izlenimlerimi, artılarını eksilerini ayrıntılı yazacağım.

Zambaklar açtı da geçtiler ama doğru dürüst fotoğraflayamadım. Aynı türleri alan arkadaşlar fotoğraflayınca tembellik yaptım galiba. :)

Acer şimdiki yerinden gayet memnun, yeni minik kırmızı yapraklar çıkarıyor.

Bahçeye karşıdan baktığımda fotoğrafını çekmeye değer gördüğümde yeni bir sayfa açmak istiyorum. Belki de bir gün eser gelişmeleri beraber takip edelim diye açıveririm belli olmaz. :)

Güler
19-07-2012, 22:32
Esecekse essin artık sevgili limon, heyecanla bekliyoruz.

Eser İlhan
19-07-2012, 23:06
Esecekse essin artık sevgili limon, heyecanla bekliyoruz.

Bence de :))))

s.serdar
20-07-2012, 01:21
Toprak altı sulama sistemini test ediyorum, izlenimlerimi, artılarını eksilerini ayrıntılı yazacağım.

Sayın limon.

Bu konuda; kullandığınız malzeme ve uygulama şeklinden de bilgilendirmede bulunursanız çok makbule geçer.

Terleyen borunun çim alanlarda pek olumlu sonuç vermediğini ama sebzelerde çok yarar sağladığını epece yerden duymuşluğum var.

Bir kullanıcı olarak sizin izlenimlerinizi merak ettim.

Saygılarımla.

limon
20-07-2012, 03:46
Serme çim epey sıcaklara denk geldi, kök salana kadar tüm gün güneş görünce alttaki toprak suya doysa da toprağı üstten kuruyor. (tıpkı sıcak suda yıkanan çamaşır gibi çekme yapıyor- en iyi böyle anlatabileceğim :) ) Böyle olunca da çim kök salıp yerleşene kadar üstten sulama şart.

Çimler artık kök saldılar ama yine de çimin altındaki toprak nemli olmasına rağmen özellikle ek yerleri üstten de sulanmak istiyor. Yani ben yine her akşam elimde hortum bahçede geziyorum. Böyle olunca da "keşke otomatik sulama yapsaydık" dediğimiz çok oluyor. Belki çimler iyice yerleşince böyle bir sorun yaşamayacağız, bunun cevabı için de gelecek yazı beklemek gerekecek.

Fakat gölge alanda durum farklı orayı hiç üstten sulamama gerek kalmıyor. Demek ki çimleri sonbaharda serseydik böyle bir sorun yaşamayacaktık.

Bir de toprak altında sık aralıklarla hortum olunca hep dikkatli olmak gerekiyor. Mesela "şuradaki çimi kaldırıp bitki dikeyim" derseniz, elinize bel küreğini alıp toprağa daldıramazsınız. Yabani otları toplarken bile dikkatli davranmak gerekiyor.

Hortum yumuşak bir malzeme, kolay kesiliyor.

Uygulama esnasında bol fotoğraf çektim.

s.serdar
20-07-2012, 04:03
Çimler artık kök saldılar ama yine de çimin altındaki toprak nemli olmasına rağmen özellikle ek yerleri üstten de sulanmak istiyor. Yani ben yine her akşam elimde hortum bahçede geziyorum. Böyle olunca da "keşke otomatik sulama yapsaydık" dediğimiz çok oluyor. Belki çimler iyice yerleşince böyle bir sorun yaşamayacağız, bunun cevabı için de gelecek yazı beklemek gerekecek.

Bana intikal eden bilgilere göre belirttikleriniz çok doğru. Çim kökten su aldığı kadar yüzeyden ve yapraktan da su almak durumunda. Dolayısı ile toprak altı sulama çim için çok önerilecek bir uygulama değil. Hiç değilse 2 gün de bir kere çimde yüzeysel sulama yapmak gerekiyor.

Güler
20-07-2012, 11:24
Çim alan ne kadar büyük pek bilmediğimden fikir yürütmek istemiyorum.
Ancak, şehir suyu bile olsa kireçli sular, ilerleyen zamanda terleyen hortumlarda ne kadar verimli olacaklar diye düşünüyorum.
Benim kullandığım terleyen hortumlar önceleri simsiyahtı şimdi ise renkleri beyaz -gri oldular ve verimleri de pek iyi değil.

Böğürtlerin altına döşedim, çok kısık olarak açmama rağmen zaman zaman bağlantıdan atıyor, kelepçe ile mi tutturayım diye düşünüyorum. Gardena bağlantısı pek verim vermiyor. Oğuz " hortumlar çok kirteçlendi de ondan olabilir " diyor.

Çimi suladığımız otomatik 18 büyük Sprinkları bile zaman zaman söküp, kireç sökücüye batırmak zorunda kalıyoruz.

Sudenur
22-07-2012, 01:58
Sevgili Limon, üç gün önce gezinmeye başladığım bahçenizi dolaşırken öyle hayran kaldım ve beğendim ki bazı görüntülere dönüp dönüp tekrar baktım. :eek:

Ve bir kaç dakika önce güncel sayfalara yaklaştıkça bir de ne göreyim? "Tebdil-i mekanda ferahlık vardır demiş ve yeni bir eve yerleşmişsiniz." hayırlı ve uğurlu olsun öncelikle, sağlıkla çeşitlendirin yeni mekanınızı.

Nerede hareket orada bereket vardır der büyüklerimiz, eminim yeni bahçeniz eskisinden de güzel ve göz alıcı olacak, tecrübe ve birikimlerinizi konuşturarak mucizeler yaratacaksınız ve biz de hayranlıkla gözlemleyip iç geçireceğiz. ;)

Kolaylıklar dilerim, ilk göz ağrınızın keyfini sürenler çok ama çok şanslılarmış. Kadir Gecesinde mi doğmuşlar ne?! Saygı ve sevgiler.. ;)

Aksu Belma
22-12-2018, 22:46
İlgi ,sevgi ve sabır ile bütün paylaşımları okudum ve fakat son sayfaya geldiğimde şaşırdım en son paylaşım 2012 yılında yapılmış,limonun bahçesinin şimdiki zamanda halini merak ediyorum dilerim yeni paylaşımlar yapar.