PDA

View Full Version : Poşet Yerine Bez Torba

zenfree
16-09-2008, 18:28
Bir çok ülke alışverişte poşet kullanımını azaltmaya uğraşıyor. Kampanyalar yapıyor. Bazı yerlerde torbasız alışverişe gittiğinizde hoşnutsuzlukla karşılaşıyorsunuz. Bizde ne yazık ki son hız poşet kullanımı devam ediyor.

Ben artık market ve pazar alışverişime bez torbayla gidiyorum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

zenfree
16-09-2008, 18:29
Sabah Gazetesi bu konuyla ilgili haber yapmış.

http://arsiv.sabah.com.tr/2007/09/08/haber,4F1AFF022F044EEE88FC74CB10715EA9.html

zenfree
16-09-2008, 18:58
Radikal Gazetesi 15/01/2008
Geçen hafta dünyanın üç köşesinden çevre düşmanı naylon torbalarla ilgili yeni düzenleme haberleri geldi. Yasağı bazı bölgelerde uygulayan ülkeler de kapsamı giderek genişletiyor. Türkiye'deyse sadece atık maddeler işlenerek elde edilen siyah torbalar yasak. Büyük marketlerin çoğu da konuya ilgisiz...

Hangi market ne yapıyor?

Migros Türk:

Migros, Tansaş, Şok, Makro Center ve Kangurum markalarının bağlı olduğu Migros Türk'ün Kurumsal İletişim Müdürü Ahu Başkut, plastik poşetlerle ilgili son bir yıldır bir proje üstünde çalıştıklarını belirtiyor. Yakında kamuoyuna duyuracakları proje hakkında fazla bilgi vermeyen Başkut, Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini söylüyor.

Geçmişte bez ve naylon torbaları paralı satarak, gelirleri Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışladıklarını belirten Başkut, "Önemli olan tüketicinin bilinçlenmesi. Daha önce bez torba kullanımını teşvik edecek bir çalışma yaptık. Şimdi bunu bir adım daha ileri taşımak istiyoruz" diyor.

zenfree
16-09-2008, 18:59
Metro Cash&Carry:

Metro Cash&Carry, Real ve Media Markt markalarıyla pazarda yer alan Metro Group'a bağlı Metro Cash& Carry Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, kuruldukları yıl olan 1990'dan beri plastik torbaları parayla sattıklarını belirtiyor.

Kaliteli ve en az 20 kere kullanılabilen poşet sattıklarını kaydeden Ergin, bez torba kullanımını teşvik ettiklerini ve mağazalarında bunları da sattıklarını söylüyor.

Poşet satışlarından elde ettikleri gelirleri TEMA'ya bağışladıklarını, Bursa'nın Ericek Köyü'nde TEMA'yla ortak bir proje gerçekleştirdiklerini ve toprakların tarıma uygun hale getirildiğini anlatan Ergin, "Bu topraklarda elde edilen ürünleri de satın alarak üretime katkı sağlıyoruz. Antalya mağazamızın soğutma sistemini 1 milyon YTL harcayarak güneş enerjisiyle çalışır hale getirdik. Çevre konusunda çok duyarlıyız. Tepki almamıza rağmen parayla torba satmaya devam ediyoruz" diyor.

zenfree
16-09-2008, 19:00
DiaSA:

İlk mağazalarını açtıkları dönemde paralı torba uygulamasını başlattıklarını söyleyen DiaSA Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Hatice Bahar Samancıoğlu, tüketiciler ters karşıladığı için paralı satışı durdurduklarını aktarıyor ve insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydediyor.

PM:

Reklam Sorumlusu Elif Aslan, yasal zorunlulukları bulunmadığı ve Marketler Birliği'nin bu konuda aldığı herhangi bir karar olmadığı için şu an bir çalışma yapmayı düşünmediklerini belirterek, ileride gerekli fizibilite çalışması yapıldığı takdirde bu konuyu gündeme alabileceklerini söylüyor.

CarrefourSA:

CarrefourSA yetkilileri, konuyla ilgili görüş vermek istemiyor.

zenfree
16-09-2008, 19:01
Başka ülkeler nasıl mücadele ediyor?
ABD: San Francisco, Oakland ve Kaliforniya'da alışveriş merkezleri ve eczanelerde kullanılmıyor.
Fransa: Paris'te naylon torba kullanımı geçen sene yasaklandı. 2010 itibarıyla tüm ülkede yasaklanacak.
Hindistan: Yeni Delhi ve Bombay başta olmak üzere, dört bölgede
naylon torba kullanımı yasak. :eek:
Tayvan: Naylon torbanın yanı sıra plastik çatal-bıçak kullanımı da yasak. :eek::eek:
İrlanda: Naylon torba kullanmak isteyen, 20 cent vergi ödüyor.
Kenya: 2008 itibarıyla tüm ülkede naylon torba yasaklandı. :eek:
Güney Afrika: İnce torba yasak, geri dönüşümlü olanlar serbest.
Uganda: İnce torba kullanımı yasak, kalınlarda vergi var.
Ruanda: İki yıldır naylon torba kullanmı yasak.:eek:

zenfree
16-09-2008, 19:05
Kenya veya Ruanda vatandaşı olduğumu varsayarak poşet kullanmayı kendi kendime yasaklıyorum.;)

MSaygin
16-09-2008, 19:52
Bu yaz yaylada fırına ekmek almaya gittim, her zaman kağıt ya da gazeteye sarılan ekmeği yine aynı şekilde sardıktan sonra bir de poşete koydu fırıncı.Sebebini sorduğumda bir fırıncının böyle yaptığını, kendileri yapmazsa müşteriden azar işittiklerini, hatta bazı müşterilerini diğer fırıncıya kaptırdığını söyledi.Bu yüzden kendisi de poşet vermeye başlamış, tek bir ekmek için bile poşet veriyor.Ben istemediğimi belirtince ekmek bekleyen yaşlı bir amca da bana kızdı; "Al al kullanırsın" :)

Yalnız bir de şu var; ülkemizde evlerde biriken çöpler poşetlerle atılıyor.Çöp kovalarına poşet geçiriliyor, kapıcılar poşetle topluyor.Böyle olunca insanlar parayla poşet almak yerine marketlerden bol bol poşet alıyorlar.Aslında marketlerden alınan poşetler sağa sola atılmıyor, çöp poşeti yerine kullanılıyor.Henüz çöp toplama için, ki bence asıl sorun bu, alternatif bir çözüm olmadığına göre ben alışverişlerde poşet kullanılmasında bir sakınca görmüyorum.Bir şekilde o çöp poşette biriktirilecek, parayla almak yerine bu yöntem daha uygun geliyor bana.
Ha, çöpler için alternatif bulunsa biz de elimizde ne güzel bez torbalarla daha şık, daha sevimli bir şekilde alışveriş yapsak, ya da poşet torbalarına vereceğimiz parayı düşünmeyecek kadar maddi açıdan rahat bir toplum olsak, bu renk renk, yazılı boyalı çeşit çeşit torba yerine düz siyah çöp poşetlerini kullansak daha iyi olur ama buna daha zaman var gibi.

Mahmut Leventoğlu
16-09-2008, 20:25
Sevgili Zenfree ne yazıkki hammaddesi Petkimde üretilmekte ve pazarlanmakta. Ayrıca çöplerden ayrıştırılan bütün naylon ve benzeri ürünler ne yazıkki tekrar kullanılmakta. Müthiş bir sektör yani.

Benimde azami dikkati göstererk pazarda çarşıda mümkün olduğunca poşet kullanmıyorum. Arabamda hala eski filem ve pazar torbam durur ve çocuklarım gülerler fakat ne kadar işlevi varmış meğer.

Faralya
16-09-2008, 21:10
Sn. Leventoğlu,
Çocukluğumuzda pazara giderken kullandığımız fileler aniden ortalıktan yok oldu ( bazı başka değerler gibi ). Sizin yazınızda eski filenizi kullandığınızı okuyunca çok sevindim. Ben de yıllardan beri acaba daha hala file kullanan veya üreten varmı ? diye merak ediyordum. Sizin yazınızı okuduktan sonra internet' te küçük bir tarama yaptım.İlginç bilgiler var. "File hareketi" diye bir girişim olmuş şu anda aktif olmayan bir hareket. Ayrıca file üreten iki firmanın sitesini buldum. Birincisi ; http://naylonposet.tripod.com , ikincisi ; http://www.pasahamak.com . File fiyatları 2,5 Ytl + kdv . Çok güzel renkli fileler de var.

Kiraz
17-09-2008, 08:23
17 yıl kadar önce bir süre İngiltere'de kalmıştım. Büyük marketlerde alışveriş sonunda kullanılan poşetler, eve gelince katlanıp tekrar kullanılıyordu, bu uygulama hoşuma gitmişti. Bizde de o sıralar poşetli, ambalajlı mallar moda olmaya başlamıştı.

Gelip evlendiğimde ben de bu uygulamayı sürdürdüm bir süre, ama her alış veriş sonunda çantamdan çıkardığım eski Migros poşetlerine, başta kasiyer olmak üzere yanımdakiler de garip garip bakıyordu.

Artık Migros poşetleri, içindekileri eve kadar bile taşıyamadığından tekrar kullanmak mümkün değil; bunu konuyu hatta artık bez torba kullanma konusunda öncülük yapmalarının iyi olacağını doldurduğum bir formla belirtmiştim. Bu yönde çalışmaları olması sevindirici. Ben de en kısa zamanda bez torba edinmeyi düşünüyorum.

Yine de pazardan, mağazalardan alış veriş yaparken poşet almamaya özen gösteriyorum.

caretta
17-09-2008, 08:46
Sn. Leventoğlu,
Çocukluğumuzda pazara giderken kullandığımız fileler aniden ortalıktan yok oldu ( bazı başka değerler gibi ). Sizin yazınızda eski filenizi kullandığınızı okuyunca çok sevindim. Ben de yıllardan beri acaba daha hala file kullanan veya üreten varmı ? diye merak ediyordum. Sizin yazınızı okuduktan sonra internet' te küçük bir tarama yaptım.İlginç bilgiler var. "File hareketi" diye bir girişim olmuş şu anda aktif olmayan bir hareket. Ayrıca file üreten iki firmanın sitesini buldum. Birincisi ; http://naylonposet.tripod.com , ikincisi ; http://www.pasahamak.com . File fiyatları 2,5 Ytl + kdv . Çok güzel renkli fileler de var.

Sn.Faralya; bildigim kadariyle Fethiye Cezaevinde kalanlar file örüp mahkumlar ve yakinlari dernegi yararina satiyorlardi.Arzu ederseniz devam edip etmediklerini ögrenebilirim.Size haber veririm.

Biz bu sene Mavi Kus Dernegi olarak bez torba kampanyasini Fethiye' de yapmayi dusunuyoruz. Çalismayan ve çalismaya ihtiyaci olan kadinlarin yaptigi bez torbalari satmalari için onlara destek olup kampanyayi yayginlastirmak hedefimiz :) Yine bu konuda çalismalar hazir olunca sizi bilgilendirebilirim.

Faralya
17-09-2008, 16:43
Sn. Caretta,
İlginize teşekkürler. Cezaevinde böyle bir olanak varsa, bildirirseniz sevinirim. Biraz önce okuduğum bir alt forumda ağaçlar.net tarafından yaptırılacak torba önerisi de vardı. O da güzel bir seçenek olur.

Filiz
23-09-2008, 11:47
Faralyanın bahsettiği ağaçlar.net bez torba önerisini destekliyorum.1 günde kullandığımız poşet sayısını düşününce halimiz içler acısı...

natalie
29-09-2008, 23:25
merhaba, çöp poşeti ile ilgili olumlu bir gelişme var arkadaşlar.

Bioplast Carrefour SA ile Türkiye'de bir ilk olan BIOPLAST Markalı Bio-Bozunur Çöp Torbalarının tedarikçisi olma teklifini başarı ile sonuçlandırarak çevre dostu Bio-Bozunur biyoteknolojiyi Türk tüketicisine 23 Ocak 2008 tarihinden itibaren bütün Carrefour SA mağazalarında satışa sunulmuştur.

Sanırım çöp torbasına bir alternatif var artık...
SEVGİ'yle

salimp
09-10-2008, 08:11
amerika da whole foods zinciri poset almayandan 5 cent dusuyor.
uyeli marketler ise bir kereye mahsus olmak uzere uyelerine bedava bez torba verdi. ve iki ay suresince bez torba kullanan uyelere cesitli hediyeler dagittilar. ben gecen eve su filtresi aldim. artik plastik sise suyu almiyorum. bir tek kisinin yarattigi plastik gorunce farki anliyorsunuz.

musician
13-10-2008, 12:44
bu konu da toplumun mutlaka daha fazla bilgilendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Fransa'da bu konuda ciddi adımlar atıldı ve naylon poşet kullanımı git gide azalıyor. Türkiye'de durum okadar vahim ki: 1 tane ekmek alırken poşete koyup veriyorlar.Lütfen biraz daha bilinçli hareket edelim.

Doğal Doğa
13-10-2008, 13:15
Büyük marketlerin bu konuda bilinçli olmaları ve çalışma başlattıklarını öğrendiğime sevindim. Bizim de aramızda arkadaşlarımızla konuştuğumuz bir konuydu bu. Eskiden gazete kağıtlarından kablarla alır gelirdik bakkaldan ihtiyaçlarımızı naylon poşet lükstü. Ah keşke hep öyle kalsaydı. Neyse artık bizler tüketici olarak bu konu üzerine hassasiyet gösteren market ve dükkanlarla alışveriş yapmamız lazım. Bu konuyu rekabet gereksinimi gibi gösterebilirsek sanırım başarılı oluruz.

zenfree
13-10-2008, 22:35
Sayın Doğa Doğa size katılıyorum.

Ancak artık alışveriş tarzımız değişmiş. Eskiden bakkalardan alışveriş yapardık. Bir file,ya da torba yeterdi. Şimdi ise uçsuz bucaksız süper marketlerden alışverişleri daha uzun periyodlarla yaptığımızdan sanırım - ve tabi reklamlar vs. sayesinde daha çok tüketici olduk kocaman market sepetlerini dolduruyoruz - birden çok torbaya ihtiyaç oluyor. Bu da çok caydırıcı malesef. Ama yılmak yok.:) Torba ve fileye devam.:))

Bakkaldan bir kaç parça alırsam torba almıyorum.

Sipariş verirsem, getiren çocuğa torbayı boşaltıp geri veriyorum. "Çöpe atma sakın geri götür, tekrar kullanırsınız" diyorum. Yani bahşiş yerine naylon poşet.:)))

polimernet
04-12-2009, 10:31
Kanunlari guclendirmek gerek.

promotexx
26-03-2010, 16:16
bu konuda tüm dünya yasaklar getiriyor,ancak bir çok doğal ürün yapıyorum yok bio yok doğada eriyor diye henüz halk bilinçlenmediği için yalan yanlış ürünlerde suan satılıyor bu konuda 30 yıllık bir firma olan son 5 senesinide bu işe ciddi arge çalışmaları için ayırmış dünyadaki sayılı firmalardan biri aslında türkiyede var www.cantanet.com adresini inceleyebilirsiniz,suan site yeni cok fazla ürün yok ancak 15-20 güne kalmaz tamamen dolacakmış,hatta dahada ileri gitmişler yakında doğada eriyen pvc malzemeden imal ürünlerde cıkarcakalarmış,düşünsenize pvc dünyadaki en zorkaybolan doğaya zarar veren ürün bile artık doğada eriyecek ve tüm bu yenilikleri ülkemizde yerli bir firma yapacak,şimdi diyeceksinizki kardeşim ne cok sevdin bu firmayı ;;)

promotexx
14-05-2010, 11:43
merhaba arkadaşlar
ben bir bez torba üreticisiyim ancak aynı zamanda koyu bir çevreciyim son zamanlarda moda olmaya başlayan bez torbalar ve bu konudaki düşüncelerinizi burda beraber tartışalım istedim forumdaki amacım kendi reklamımı yapmak değil ilerleyen günlerde banner olarak düşünüyorum zaten ancak suan amacım nerden alalım değil nasıl hangi ürrünü alalım olacak.
ilk bilgiyi ben paylaşayım suan amaç özellikle marketlerdek naylon poşetlerden insanlarınn vaz geçmesi ben bunun için ilk ve basit çare olarak market naylon poşetlerinin alt kısmını delmek olduğu aklıma geliyor çünki insanlarımız markette 10 parca ürün alım 10 tane torba kullanıyorlar sebep çöp torbası olarak kullanmak için delik poşetten çöp torbası olmayacagı için öncelikle tüketim yarı yarıya düşecektir.

GLCN
14-05-2010, 13:08
bende Bursa Nilüfer de oturuyorum ve Nilüfer belediyesi semtteki marketlerle işbirliği yaparak poşet kullanımı azaltmak için çaılşmalar başlatacaklarını duydum umarım kısa sürede hayata geçer..

omrfrk
16-05-2010, 07:26
Poşet, plastik olduğu için toprak ta erimiyor yaklasık 200 yıl toprakta kalıyor böyle oluncada toprağın kirlenmesi kaçınılmaz oluyor.Bunun yerine file,kesekağıdı veya bez torba kullanırsak daha güzel olmazmı?

cerenimom
16-05-2010, 16:12
bizim de kadıköy belediyemiz 1 mart 2010 dan itibaren naylon poşeti yasakladı,bu sefer dönüşümlü poşet kullanıyorlar.benim de çantamda renkli filem var .pazarda ,mümkün oldukça az poşet almaya çalışıyorum pazarcı ısrarla bişey olmaz abla dese de boşaltıp geri veriyorum.carrefoure çantam var.aldığım poşetleri de çöp kovama kullanıyorum keşke bunun bir alternatifi olsa.

promotexx
29-05-2010, 10:40
aslında çöp poşeti olarak kullanılabilecek bez torba üretilebilir gayet basit ancak sıkıntı maliyeti yüksek olacaktır.buna çözüm olarak fabrikaların atık kumaşları ucuza alınıp üretilebilir yinede bu seferde başka bir sorun olacak bez sıvı emen bir malzeme sıvı geçirgenliğide yüksek çöpte sıvı akması koku sorunu başlayabilir,biz firma olarak yeni bir makineyi ülkemize getirmeye uğraşıyoruz tüm türkiyenin bez torba ihtiyacını neredeyse naylon torba fiyatları ile karşılacacak bir yeni üretim sistemi üzerinde çalışıyoruz eğer başarılı olabillirsek market torbasından çöp torbasına bu işi kökünden çözeceğiz napayım pahalı o yüzden naylon kullanıyorum diye bir seçenekte bırakmayacağız.www.cantanet.com internet sitemiz suan sadece toptan satış için düzenlenmiş durumda sitemiz ancak zamanla takip ederseniz çok işginç tekil kullanıcılar içinde ürünler çıkartmaya hatta sadece cantanet değil diğer satış kanalları ile satışa isteyen kişilere küçük kios lar şeklinde bayilikler vermeye başlayacağız.

Cumhur Tonba
29-05-2010, 10:53
İnanın çok yararlı bir iş olur. Sevindirici bir haber. Bizlerde bu haberi yayarak seve seve size yardımcı olmaya çalışırız.

promotexx
10-06-2010, 08:44
teşekkür ederim desteğiniz için makinemiz 2 ay kadar sonra türkiyede olacak günlük 115,000 üretim yapabileceğiz,suandada tekil kullanıcılar %100 pamuklu kumaştan koleksiyon hazırlığı içindeyiz çok yakında modelleri burada sizler ilede paylaşacağım,sanıyorumki pek çok kişi günlük hayatlarında bile suni deri çantalar yerine bez çanta ve torbaları kullanmaya başlayacaklardır,sırada kumaştan laptop çantası sırt çantası,günlük kullanıma özel modeller var her alanda ya bunun pamuklusu yokki ne yapayım sözü bitecek plastikk kullanmak artık bir tercih haline gelecek.

balbay
10-06-2010, 13:48
2 ay öncesine kadar kendi bez torbalarımı kullanıyordum. Daha sonra Migros da 1.6 TL ye hazır satılanları görünce 5 adet aldım. Şimdi alışverişlerimi bu şekilde yapmaya devam ediyorum.

Pazarlar da da zor olsa da poşet kullanımını azaltmak için, bez torbamın yanısıra plastik poşetleri yanımda gezdirerek bir poşeti yıpranana kadar 7-12 hafta kullanmaya çalışıyorum.

İşlevini yitiren plastik poşetleri ve buna benzer malzemeleri tasnifleyerek çöp merkezlerine ulaştırmaya gayret ediyorum.

Biraz gayret edebilir ve yaygınlaştırırsak iyi yol alacağımızı düşünüyorum.

promotexx
21-07-2010, 17:23
http://urun.gittigidiyor.com/Ellamur-Bez-Torba-Artik-Turkiyede-Indirimli_W0QQidZZ29189631#aciklama

arkadaşlar yeni ürünlerimiz çıkmaya başladı ham kumaştan ellamur bez torba markası ile gitti gidiyorda satışta lütfen inceleyiniz.burdan yorumlarınızı iletir iseniz hatamızı dorumuzu biliriz ;;)

promotexx
21-07-2010, 17:26
aynı ürünleri http://www.cantanet.com/ ve http://www.ellamur.com/ adresinden de inceleyebilir direk bana ulaşarak alabilirsiniz agaclar.net kullanıcıları bana buradan ulaşırlarsa kendilerine ozel indirimde uygulanabilir o kadar farkınız olacak tabi ;;)

bez çanta
22-07-2010, 13:52
yıllardır dünyanın her yerinde naylona plastiğe karşı savaş verilirken ülkemizde plastik maalesef hava gibi su gibi tüketiliyor. insanlarımız neyse ki bu konuda son yıllarda biraz olsun bilinçlenmeye, naylon kullanımına karşı sivil toplum hareketleri filizlenmeye başladı. bütün bunların olabilmesi için gezegenimizin gün geçtikçe yaşanması zor bir hale geldiğinin bar bar bağırılarak medyada lanse edilmesi mi gerekiyordu? ne yazık ki toplumumuz insanı ileri görüşlü olmaktan ziyade günük ihtiyaçları için günlük çözümler bulmaya daha eğilimli. gezegen yanmış bitmiş kimin umurunda, çöp torbasına üç kuruş vermemek için marketten alacağı naylon torbanın peşinde herkes. günlük hayat için ekonomik çözümler üretim geçinmeye çalışan insanları kınamak değil amacım ama biraz daha ileriye yönelik düşünsek, bir naylon torbanın kişibaşına götürüsüyle bir çöp torbasından edilecek zararı bir teraziye koyabilsek, bunu göz ardı etmesek, bunu yaparken de bu dünya için ortak sorumluluğumuzun üzerimize düşün parçasını yerine getirdiğimizi düşünüp daha huzurlu olmaz mıyız?
piyasada sadece alış veriş amaçlı kullanılabilecek çantaların yanında günlük hayatınızda da rahatça kullanabileceğiniz çantalar da bulunmakta.
hiç bulamıyorsanız en basiti gittigidiyor a bez torba yazın bakın çıkan çantalara.

şehnaz
23-07-2010, 09:22
temiz kalan poşetleri size en yakın bakkalara geri iade edebilirsiniz deterjan taşımakta tekrar kullanılabilir evlerimizde her türlü plastiği ayrı toplayıp çöp tenekenin içine değil yanına bırakabilir her sabah erken saatlerde çöplerin içinden bunları toplayan vatandaşlarımıza yardım etmiş oluruz küçük paketlerden ziyade 5-10 litrelik ekonomik boylardan bulaşık deterjanları satın alabiliriz deterjanlarımızı açıktan tekrar dolum yapılacak petler ile satın alabiliriz çocuklarımızı bakkala yollarken yanlarına evdeki poşetlerden almayı küçük yaşta öğretebiliriz pazara giderken fazlalık poşetleri yanımıza alıp gıda hariçinde satış yapan vatandaşlara bunları verebiliriz en önemlisi herkez size deli gözüyle bakarken ummadığınız bir anda ağaçlar sitesinde sizin gibi düşünün insanların çokluğuna sevinip emeğiniz boşuna olmadığını hatırlarsınız herkezin emeğine sağlık

Jezebel
23-07-2010, 10:44
Bu konu hakikaten çok önemli .
Bez torba yokluğundan değil , alışkanlıktan veya özensizlikten kaynaklanıyor .
Ayrıca birilerinin size tuhaf bakması bizde çok rastlanıyor .
Bir yıl önce orta Avrupa ülkelerinden birinde kadınları gördüm , kollarına örme sepeti takmışlar markete gelmişler .
Belki bende önce tuhaf bakmışımdır , sonra bilinçli olmaları çok hoşuma gitti .
Gelince kendim de köyde söğütten örme pazar sepeti yaptırdım .
Pazarda insanlar size garip garip bakıyorlar .
Bir çok kumaş torba edindim , aynı durum , pazarda o an yanınızda olmayabiliyor veya kullanırsanız da adamlar size garip garip bakıyorlar .
Bu konuda daha özenli olmaya kendime söz veriyorum .
Pahalı çantalar almaya gerek yok , pazarlarda parça kumaş satan tezgahlar beyaz kanvas kumas alıp kendimiz dikebiliriz .
Ben kot kuması aldım son derece sağlam ve sağlıklı , pamuklu kumaş .
Bu çok hayati bir konu ...

xenkebikec
23-07-2010, 10:50
Sn. promotexx sanırım imalat yapıyor bez çanta üzerine, peki ağaçlar.net ile bir ortak çalışma olsa, ağaçlar.net'in logosu ya da seçime bağlı bazı çalışmalarla ağaçlar.net için üretim yapılsa bunlar üyelere sunulsa hem güzel bir işe imza atılır hemde siteye katkıda bulunulmuş olunur. Tabi işin maddi boyutu nasıl gelişir bilemiyorum sonuç olarak karşıtaraf ticari bir işletme konuşulup görüşülebilir diye düşünüyorum.

Jezebel
23-07-2010, 10:54
Sanırım siz fiyatı görmediniz , o paraya 5 fidan alıp diker , ağaçlandırmaya katkınız olur ;)

xenkebikec
23-07-2010, 10:58
Evet görmedim, ama dediğiniz gibiyse tahmin ettiğimden yani marketlerde satılanlardan daha farklı demek ki.

xenkebikec
23-07-2010, 11:03
Sn. Jezebel şimdi baktığım fiiyatlara,sanırım siz markalı ürünü diyorsunuz sanırm pahalı diye ben onu kastetmemiştim. Diğer bez çantalar varya 1.5-3 TL arası onları düşünmüştüm.

Jezebel
23-07-2010, 11:05
Evet marketten almak veya ağaçlar sitesi belki tişört kampanyası yerine böyle bir kampanyaya girişse çok güzel olur .
Hem site tanıtımı , hem siteye maddi bir katkı , hem de çevreci bir eylem olur .
Bu bir öneri , sizin de öneriniz bu yöndeydi sanırım .
Marketten alıp ticari bir firmanın reklamını yapmak istemedim ben ,
ama sitemizi tanıtmak ve güçlendirmek adına herkes olumlu karşılar sanırım ;)

promotexx
28-07-2010, 11:00
MERHABA,arkadaslar evet ben üretici durumundayım 25 tl lik ellamur fiyatı oldukca fazla soylediğiniz doğru ancak biz ellamur u 5 farklı konsepte yaptık basic,colors,nature,platin,teenage, platin yani sn gordugunuz 25 tl fiyat en pahalı olan model kaldıki satısı gitti gidiyordan yaptık 25 tlnin 2,5 tl si onlara gidiyor 4 tl si nakliye tarafımmızdan ödeniyor 17-18 kdv düşüldğünde kalan para 13 civarlarında üstündeki baskı oldukca pahallı bir yontem sadece üstündeki metal aksesuar bile 1.35 tl maliyetli kumaşı ise oldukca kalın ve sağlam özellikle organik seçim yaptık ancak organik üretim sertikası olmadan organik yazmak doğru olmayacağı için belitmedik,yakında daha i fiyatlı diğer ünlerde çıkacak,gelelim ağaçlar.net çanta projesine ben varım zevkle dikeriz ve maliyetine para kazanmadanda üretmeye hazırim hiç sorun değil,yeterki böyle bir oluşum başlasın siz isteyin yeter,bu arada ellamur için agaclar.net kullanıclari http://www.cantanet.com dan bizimle irtibata gecerlerse istedikleri indirimi yapar yollarim oda problem değil biz günlük 80,000 bin kapasite ile ürretim yapan bir işletmeyiz aynı zamanda sıkı bir cevreciyiz bu yüzden her seyden para kazanacağız diye bir arzumuz yok bir kaç kişi daha naylondan kurtulsun bunun mutluluğu bize yeter
mutlu kalın..

Jezebel
28-07-2010, 11:06
Ancak bu kadar pahalıya mal etmek neden , aksesuar ve baskı neden gerekli ?
Migrosta iki seçenek vardı 1.70 ve 3.50 kendi reklamı var baskı olarak , Ülker baskılı bir tane almıştım 3.50 .
Buradaki fiyat uçurumu neden kaynaklanıyor ?

promotexx
28-07-2010, 11:29
1 cisi migrosta tansasta aldıklarınız bez torba değil nonwoven üstüne opp sıvama 200 300 bin gibi toplu üretilen modeller cotton nonwoven a göre cok daha pahalı bir malzeme siz nonwoveni yıkayamassınız yıllarca kullanamassınız 4-5 ay hizmet verir ve çöpe gider,ülker baskılı torbalar ise kipanınkiler 3,6 tl idi sanırım fiyatı ülker sponsor olmuş torbalarin parasını odemiş kipada satmış yüzbinlerce para kazanmış ben tek tek torba satıyorum ellamuda nasıl aynı fiyat olabilir? zaten ellamurla promosyon kipa bez torbasının bir alakasıda yok amaç aynı olabilir ama mavi jeans kot 100 tl pazarda aynı kot 10 tl bu nasıl iş ? ben daha 1 tanesatmadan elmura patentdi reklamdı sitesiydi kumaşıydı o baskıyı yapcak makinaydı 29 bin tl harcadım daha 12 adet sattım hepsi bana kalsan yazar,ellamur bir marka projesi bez torbanin markasi kaliteli ürünler birkaç gün sonra göreceksiniz diğer modelleride sadece üstündeki baskılarin grafikleri bile binlerce tl tuttu,ama bize gelenşirketler var cantanette gördünüz bez torbabölümündekiler fiyatlara bakın 0,70 de başlar en pahalısı 2.45 tl kadar bu toplu üretim perakende ile ölçülmez,yinede burdan tekrar söylüyorum ,ben sadece üretici değilim bir doğa tutkunuyum isteyen herkeze desteğe hazırım gecen gün www.beztorbakullananlar.com sitesi giresun doğa festivalin katıldılar ücretsiz sponsor oldum 300 adet ücretsiz bez tora hediye ettik,daha evvel izfaş izmir ekoloji fuari sponsoru oldum 250 adet bez torayı katılımcılara hediye ettik,yani amaçımız sadece para kazanmak değil ancak üstüne uğraş verdiğim bez torbada marka yapmaya çalıştığım bir malı kipa tanaş bez torbasına benzetmem kendi markamın ayağını kırmak olur,bu torbalar yarın öbür gün boynerlerde mudolarda satışa girerse kaça satacaklarki,inanin jezebel bu üstünnde ciddi emek olan bir bez torba, ancak toplu üretimde çok daha ucuza serigraf baskılı cok daha uyggun modellerde yapmaktayız internet sitemizde var 1000 adet fiyatları,aksesuar ve baski grekliliği ise sundan kaynaalanyor siz bilinçli bir kişi olabilirsiniz aksesuar ve baskıya ihtiyacınız olmayabillir bez tobakullanımı sizin hayat felsefenize uygun bir davranış bu yüzden kullanmaktasınız,ama ülkenin bunu bir moda akım olarak algılamadan bez torba kullanımı istenilen seviyeye gelmez bu ülkede ucuz diye ürün almayan gösterişli şeyleri seven bir sürü insan var ikametgahınız izmir görüyorum bende izmirdeyim en basit kendi sehrimiz alsancağı düşünün sanki heykel traş oymuş gibi bütün gencler kız erkek saç giyim birbirine benzer bu bir akım olmuş çünki ,biz bunu sizin soylediğiniz seklede soktuk nature serimiz daha sade gereksiz baskı ve aksesuarlara para ödemek istemeyenlerin serisi,basic serisi bez torbam olsun da camurdan olsun diyenlerin teenage serisi bez tikiyim ;;)) acayip bişi görmeden almam diyenlerin platin serisi bez parasını verir en pahalısı takar dolaşırım ben ücretine değil baskısının bana ne kadar yakıştıgına bakarim diyenlerin yani herkeze bez torba istiyorsak herkezi düşünmeliyiz gibi bir konsptle çıktık ellamurda..
mutlu kalın ;)

promotexx
28-07-2010, 11:41
yakında yeni modelleri lütfen bekleyin beklediğinize değecek,bunun dışında kipa ve tansaştaki torbalari üreten mmakineyide ülkemize getiriyoruz bez torba makinemiz günlük 150.000 torba kapasiteli amaçımız 1, 1,5 tl değil 0.25 kuruşa bez torba imal edip naylon torbanında karsına bir ürün çıkarmak yakşık olrak ekim gibi makinemiz kurulmuş olacak sonra başlıyacaz marketlerde naylon torbadan vaz gecin demeye enn az 15-20 alış veriş hizmet verecek 20-25 kuruşluk bir bez torba üretimi yapacagız ve marketlere naylonu bırakın kasalarda bu toblari satın ya da hediye edin diyeceğiz bakalım ne olacak ;)

sldcvk
18-02-2012, 08:10
Nereden bilgi edindiniz bilmiyorum ama yanlış bilgi migros, kipa ve tansaş ta lamineli nonwoven çantalar 1,65 tl ye satılıyor. Hem 4-5 ay kullanmanın hiçbir zararı yok zira çabuk sıkılan insanlarız arada değişiklik yapmak gerekir. Doğaya biz zararı da olmadığından nonwoven hambezden daha kullanışlı bence...

sldcvk
18-02-2012, 09:12
www.netpakambalaj.com (http://www.netpakambalaj.com) sitesinde tüm ürün çeşitlerimizi görebilirsiniz. Nonwoven bez çantalar kalitelidir, sağlamdır, uzan süre dayanır, su geçirmez özelliği vardır, doğada %100 çözünür özelliktedir, hızlı üretilir ve istediğiniz renk, desen ve çeşitlerde üretilebilirler.