agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar (https://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/)
-   -   Karalahana Çorbası (https://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/22853.htm)

Lazuti 04-02-2013 01:27

Rize Pazar Tütüncüler'denim ;)

Da, şu var ğoliya olduğunu düzeltme butonundan yazın ki karışmasın bence.Kabak bence karalahana gibi ayrı başlıkta incelenecek kadar geniş.Kabak fasulye pirinç ile ozoni, aynı karışıma yarma katılarak pipizoni, ezme lahana yani lu zeri gibi isimler bol, tabi munhasır isimleri kullanmak yerine uzunca yazıncada karışıyor :D:D

jeozuu 04-02-2013 01:44

Sanırım yazdıklarımı yanlış anlıyorsunuz. İlk yazdığım tarifde herhangi bir değişiklik yok. Evet 1-2 dilim kabak katılır lahana çorbasına ( ya da yemeğine). Ğoliya ise bambaşka bir yemek. Nerede düzeltme yapmamı söylüyorsunuz anlamadım? Ana malzeme bu yemeklerin hiç birinde kabak değil, yemeği oluşturan malzemelerden sadece biri.

Jezebel 21-05-2016 14:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan (Mesaj 732774)
Kara Lahana Çorbası

3 demet kara lahana
Bal kabağı 2 dilim
2 corba kasigi tereyag
1 corba kasigi salca
su
1 cay bardagi misir unu
1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
1 su bardağı mısır konserve
Tuz, karabiber ,kırmızı biber.
Arzuya göre kuyruk yağı

1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin.Kabaklar soyulup haşlayıp ezin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanaları lave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda kabağı ilave edin. salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin

Kuyruk yağı olmayan tarif bu sanırım.
Bundan feyz alıp ömrümde ilk defa 50 yaşımda bir kara lahana çorbası yapacağım umarım buna değer:)
Ta Toskanalardan tohum getirtip yetiştirdim, artık tadına bakayım :D

Jezebel 21-05-2016 18:12

Çok güzel oldu.
Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla :)
"Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi ;)
Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız.
Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için.
Deneyin derim, çok doyurucu.

dongyul 21-05-2016 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1463365)
Çok güzel oldu.
Oğlum bile 2 kase yedi, bayıla bayıla :)
"Lahana şeritleri daha kısa olsun bir dahaki sefere" dedi ;)
Mısır yarmasını da bulursak orijinaline daha da yaklaşmış olacağız.
Orijinalni bir kara deniz lokantası bulup denemem lazım, kıyaslayabilmem için.
Deneyin derim, çok doyurucu.


Sayın Jezebel; bugün bizimde menüde karalahana yemeği vardı. İçinde yarma olursa tadı mükemmelleşiyor..

Sizin yetiştirdiğiniz lahanalarıda merak ediyorum ^^

Jezebel 20-12-2020 17:11

1 Eklenti(ler)
Bu lahana ve çorbası artık vazgeçilmezimiz oldu.
Benim lahana sadece Kale Nero di Toscana , yani Toskana kara lahanası , yaprakları kıvırcık.
Beyaz mısır yarması geldi bana karadenizden.
Yarma ve biraz acısı fazla oldu ama yağını az koydum, tabi kuyruk veya iç yağı katiyen yok, sadece sızma zeytin yağı.

Eklenti 715274


Yanına simit kızarttım fırında, çok güzel oldu.
Midem doydu lakin gözüm doymadı.

msacit 21-12-2020 21:07

Sayın Jezebel
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1600920)
Bu lahana ve çorbası artık vazgeçilmezimiz oldu.
Benim lahana sadece Kale Nero di Toscana , yani Toskana kara lahanası , yaprakları kıvırcık.
Beyaz mısır yarması geldi bana karadenizden.
Yarma ve biraz acısı fazla oldu ama yağını az koydum, tabi kuyruk veya iç yağı katiyen yok, sadece sızma zeytin yağı.

Eklenti 715274


Yanına simit kızarttım fırında, çok güzel oldu.
Midem doydu lakin gözüm doymadı.


Sayın Jezebel sizle yıllar önce Blackmoor web sayfası ile ilgili muhabbetimiz olmuştu. Bı konuda yardımınız lazım size nasıl ulaşabilirim ?

Jezebel 21-12-2020 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi msacit (Mesaj 1600972)
Sayın Jezebel sizle yıllar önce Blackmoor web sayfası ile ilgili muhabbetimiz olmuştu. Bı konuda yardımınız lazım size nasıl ulaşabilirim ?

Benim yardımım olmaz.
Enerjimi ve vaktimi asli görevime saklıyorum.
Size kolay gelsin.

msacit 23-12-2020 01:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1600977)
Benim yardımım olmaz.
Enerjimi ve vaktimi asli görevime saklıyorum.
Size kolay gelsin.

Bu kadar sert olmanıza gerek yoktu bence. Ahududu ve Böğürtlen konusunda fazla ilginiz var diye size bir şey sorcaktım. Değerli vaktinizi çaldım kusura bakmayın.

Jezebel 23-12-2020 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi msacit (Mesaj 1601048)
Bu kadar sert olmanıza gerek yoktu bence. Ahududu ve Böğürtlen konusunda fazla ilginiz var diye size bir şey sorcaktım. Değerli vaktinizi çaldım kusura bakmayın.

Özel yazışmamı kapatmışım , demek ki yazışmak istemiyorum.
Çok net değil mi?
Çorba başlığında böğürtlen sorulmaz, böğürtlen başlığında sorun ne soracaksanız.
Bir de ülke Koronadan kırılıyor, İngiltereye uçuş yasağı var, nereden icap etti ürün getirtmek?
Muhabbet ettik diyorsunuz da ben nedense böyle bir olay hatırlamıyorum.
Velev ki etmiş olalım, benim size yardım etme borcum mu doğmuş oluyor bundan dolayı?!
56 yaşında insanım, ben bir hanımım, 8 saat çalışıp 1 saat direksiyon sallıyorum, yorulmuşum.
Favori sitemi açıyorum ve ne görüyorum uygunsuz başlıklar bulup bana bir şeyler soruluyor. Stres atacakken strese giriyorum.
“Buna enerjim yok”diyorum, “çok sert” diyorsunuz.
O sert değildi , ama bu sert kesinlikle.
Listemde PCR pozitif 32 kişi var.
Her gün onlara gönül veriyorum, dert soruyorum.
Benim ve insanlarımızın tek gayesi ve primer görevi “ hayatta kalmak”
Kimsenin şımarık istek ve kaprislerine gerçekten dayanamıyorum.
Tüm tarayıcılar önünüzde tarayın bulun istediğinizi.
Benim gibi ihtiyar ve hırçın insanlara sormayın.
Bu harbiden sert oldu, afiyet olsun.

msacit 23-12-2020 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1601073)
Özel yazışmamı kapatmışım , demek ki yazışmak istemiyorum.
Çok net değil mi?
Çorba başlığında böğürtlen sorulmaz, böğürtlen başlığında sorun ne soracaksanız.
Bir de ülke Koronadan kırılıyor, İngiltereye uçuş yasağı var, nereden icap etti ürün getirtmek?
Muhabbet ettik diyorsunuz da ben nedense böyle bir olay hatırlamıyorum.
Velev ki etmiş olalım, benim size yardım etme borcum mu doğmuş oluyor bundan dolayı?!
56 yaşında insanım, ben bir hanımım, 8 saat çalışıp 1 saat direksiyon sallıyorum, yorulmuşum.
Favori sitemi açıyorum ve ne görüyorum uygunsuz başlıklar bulup bana bir şeyler soruluyor. Stres atacakken strese giriyorum.
“Buna enerjim yok”diyorum, “çok sert” diyorsunuz.
O sert değildi , ama bu sert kesinlikle.
Listemde PCR pozitif 32 kişi var.
Her gün onlara gönül veriyorum, dert soruyorum.
Benim ve insanlarımızın tek gayesi ve primer görevi “ hayatta kalmak”
Kimsenin şımarık istek ve kaprislerine gerçekten dayanamıyorum.
Tüm tarayıcılar önünüzde tarayın bulun istediğinizi.
Benim gibi ihtiyar ve hırçın insanlara sormayın.
Bu harbiden sert oldu, afiyet olsun.

Şu an ağır saçmalıyorsunuz. Bu kadar triplere girmenize gerek yok. En son burada bir şey yazmışsınız onu gördüm sadece bir şey sorcam dedim. Korona olduğunu biliyoruz bu ülkede sadece siz bir şeyler için çabalamiyorsunuz. Herkes çalışıyor kimin ne iş yaptığını bilmeden tepeden tepeden konuşmayın. Efendice bir şey sorduk, biz de keyf yapmıyoruz geceleri yorgunluktan uyumam gerekirken üretim için ülkem için bir şeyler araştırıyorum. Sırada kıtlık ve kuraklık gelir büyük ihtimal biz de kendi çapımızda türler topluyoruz. Türleri bahçelerimizde toplayıp üretip çoğaltmayı düşünüyoruz. Neyse hakkınızı helal edin hayatımda bu tarz bı konuda ilk defa biri böyle tepki veriyor. Size bol şans hayatınızda.

TarifiniSevdim 24-12-2020 08:49

Karalahana Çorbası
 
1 Eklenti(ler)
Bu tarifi de deneyebilirsiniz. Beğeneceğinizi umuyorum.

Karalahana Çorbası

Eklenti 715369

Malzemeler:
½ litre sıcak su (karalahanaları haşlamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 bağ karalahana (yıkanmış, temizlenmiş, incecik kesilmiş)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
1 adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
1 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Haşlanmış, süzülmüş incecik doğranmış karalahana
1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı mısır (haşlanmış)
1 su bardağı fasulye (haşlanmış)
6 su bardağı tavuk suyu
1,5 çorba kaşığı mısır unu
1 Türk kahvesi fincanı ılık su

Üzeri için;
Haşlanmış mısır
Kırmızı toz biber

Hazırlanışı:
Öncelikle karalahanaları iyice yıkayıp durulayın. Ardından karalahana yapraklarını rulo yapıp incecik kesin. Sonrasında tencerede kaynayan suyun içerisine tuz ilave edin. Devamında incecik kesilmiş karalahanaları ilave edip 2-3 dakika haşlayın. Karalahanaları haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Bir tencerenin içerisine tereyağı ve zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip kavurun. Soğan ve sarımsakları kavurduktan sonra havuç ve patatesi ekleyin.

Tarif videosu için:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...corbasi-tarifi

cemilsisik 23-09-2021 15:54

50 yıldır kara lahana yerim, burada okuduğum tariflerden birine denk gelmedim. Kabak, havuç vs aklımda kalanlar ne işleri var anlayamadım kara lahana çorbasında. Belirtmeden duramadım, neyse beğenenlere afiyet olsun:))


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025