![]() |
Deniz Börülcesi Salatası
Eveeet Nevsune Hanım'ın isteği üzerine bir Ege Mezesi..
Deniz Börülcesi Salatası: Deniz Börülcesi ilginç bir bitkidir. Çalı ile ot arasıdır... Resmi için Bkz:http://www.agaclar.net/forum/showthr...cesi#post45083'de 3 Nolu hücreye bknz... Sağolsun memet (Moderatör) arkadaşımız yapmış bu işi. Meraklısı için latince ismi (Salicornia europaea), Adı üstünde, deniz kıyısına yakın yerlerde yetişirmiş. Ege'liler bu mezeyi sıklıkla yapıyor elbette ben de. Bayanlar Deniz Börülcesi Salatasının yapımını az biraz zahmetli buluyor. Doğrudur. Piştikten sonra kılçıklarından ayıklaması kimilerine zor gelir. Bu yüzden ekip oluşturmakta yarar var. Ancak ben severek yapıyorum, zor olduğunu söyleyenlere de şaşıyorum. Ne yazık şu an mevsimi geçmiş durumda, Ağustos ayına doğru pazarlarda görünmeye başlıyor (İstanbul'da balık pazarlarında bulunurmuş...). dilediğiniz kadar alıyorsunuz. (Ben genel olarak 1 kg alıyorum. siz önce 1/2 kg'la başlayın) . Börülcelerin köklerini, odunsu kısımlarından kesip atıyoruz. (Elbette bolca yıkanıp süzülecek canım). Sonra bir tencerede su kaynatılacak ve salatanın hiçbir aşamasında asla ve asla tuz kullanılmayacak. Çünkü deniz börülcesinin kendisi zaten tuzludur. Aman ha!.. Su kaynadıktan sonra deniz börülcelerini içine atıyoruz... Fazla pişirilmeyecek; 5-10 Dk.. Diriliğini kaybetmesin. Bakın, yeşil kısmını dalından (kılçığından) sıyırıp alabiliyorsanız pişmiş demektir... (Yani yeşil kısmı sıyırdığınızda altından bir kılçık çıkacaktır.) Çıkarın tencereden, soğusun... Elinizin dayanacağı sıcaklığa geldiğinde sıvayın kolları, yanınıza bir salata tabağı alın. Deniz börülcesinin ince dallarının yeşil kısımlarını dibinden baş ve işaret parmağınızın tırnağı arasında sıyırmaya başlayın. Yeşil kısım telinden sıyrılmış bir elektrik kablosu gibi gelecektir. İşiniz bitince börülceleri zeytin yağıyla harmanlayın. Servis zamanı dövülmüş sarımsak ve limon suyunu ilave edin... (Tuz yok...) Bunu sarımsaklı yoğurtla yiyen de var. Olmadı haşlanmış, ayıklanmış karidesle birlikte servis eden de, İçine ceviz katan da, közlenmiş kırmızı biber doğrayan da... Ne diyelim, gelecek mevsime kadar sabır... |
Pembe Hanim
Pembe Hanım,
Kırmızı pancar yıkanır, kabukları soyulur. Rendenin iri tarafıyla rendelenir. Bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ konulur , rendelenmiş pancar 2-3 dakika çevrilir. Ateşten alınır. Soğumaya bırakılır. Bir kapta hazırladığımız sarımsaklı yoğurda soğutulmuş pancar ilave edilir. Karıştırılır. Et yemeklerinin yanında harika oluyor. Hem tadı, hem rengi ile favorimdir.:cool: |
Sayın Hassoman, böğrülceyi bizde çok severiz ve buldukça alıp hazırlarım ve paketler halinde de derin dondurucuya atarım. Bizde böğrülcenin üzerine sarmısaklı yoğurt dökeriz ve bir tavada içine pul biber kattığımız kızdırılmış zeytinyağı gezdiririz. Tabi bunu yaparken malzemenin ısısının birbirine yakın olması gerekir .Yani yoğurt biraz ılıtılarak karıştırılır ki üzerine dökülen yağ donup kalmasın. Artık büyük Gros marketlerde hemen hemen hep bulunuyor bilginiz olsun.
|
Sevgili penelophe, fırında mantar tarifini okudum. Ben de yapıyorum ama içine biraz da dövülmüş sarmısak da koy daha da güzel ve lezzetli oluyor.
|
Arkadaşlar, bu ara tam mevsimi bol bol balık yeriz. Balığın yanında yeşil salata yaparız, pilav filan gitmez. Ama sarmısaklı patatesi denediniz mi?
Patatesleri soyup, ister çok az haşlayarak ister çiğden çok ince bıçak sırtından biraz daha kalın, yuvarlak yuvarlak doğrayın. Çukurca bir kaseye alın. Bunun içine bir başa yakın sarmısağı da ince ince ve yuvarlak doğrayıp biraz tuz ile iyice harmanlayın. Ufak bir kutu miss kremanın yarısını bu malzemeye katın, iyice harmanladıktan sonra payrexe boşaltıp yayın. Kutuda kalan kremayı da üstüne dağıtın, az bir kırmızı pul biber ektikten sonra fırına sürün. 30 dakikakadar pişsin, üzeri kızarsın, sonra balığın yanında servis yapın. Bazı arkadaşlarım balıktan bile daha lezzetli olduğunu söyler...... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kimyonlu Havuç Mezesi(Osmaniye)
Havuçlar yıkanır, kabukları soyulup rendelenir ve zeytinyağında yumuşayana kadar pişirilir.
Ocaktan almadan önce dövülmüş sarımsaklar ve iyice çırpılmış 1 yumurta eklenir, yumurta topaklanmadan homojen bir şekilde dağılacak şekilde hızlıca karıştırılır. Tercih etmezseniz yumurta koymayabilirsiniz. Havuçlar ılıyınca yoğurt, kimyon ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine birkaç yaprak maydonoz koyulup servis yapılır. Kimyon bu mezeye farklı bir tat katıyor. Ben çok seviyorum tavsiye ederim. |
Köpoğlu Mancası (Papaz Mancası)
1 Eklenti(ler)
Malzemeler:
2 adet bostan patlıcanı 6 adet sivri biber 2 domates 5 diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı sirke ½ demet maydanoz Yapılışı: 1.Patlıcanları çatalla birkaç yerinden delin.Patlıcan, biber ve domatesi mangalda veya ocakta közleyin( fırında közlerseniz kararır).Kabuklarını soyun.Küp şeklinde doğrayın ya da çatalla ezin. 2.Biber, patlıcan ve domatesi bir kapta karıştırın.Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı , sirke ve ince kıyılmış maydanoz yapraklarını ilave edin, karıştırın.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edin. Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve kimyon eklenebilir.Soğuk yenmesi iyi olur. Her yörede bu mancayı değişik yaparlar.Anadolu da mancaya yoğurtta koyuyorlar. (ama köpoğlu olmaz o zaman) İnternete baktığınızda kızartma patlıcanla yapılanı bile var.Kesinlikle patlıcan közde yapılmalıdır.Diğerlerine Köpoğlu denmez. Kızartma patlıcanla yapılIP üstüne domates sosu konan Şakşuka'dır. Közleyip yoğurt karıştırılan patlıcanlı yoğurt, patlıcan kızartıp üstüne domates dökülen de domatesli patlıcan kızartması olur. İçki içilen bir sofrada köpoğlu olmazsa olmaz :)) Resim ; kızılcıksurubu.blogspot.com'dan alınmadır. |
Bugün mantar dolmasını buradakinden biraz farklı denedim, mükemmel oldu.;)
Mantarın içine koymak için, tam yağlı beyaz peynir, susam, çörekotu ve pul biberi karıştırdım. Mantarların içine biraz tereyağı ve mantarın ağzı sıfır oluncaya kadar bu karışımdan doldurdum. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerlerine bol miktarda, fazla dışarıya taşırmamak kaydıyla bastırarak ekledim. Fırından çıktıklarında süperdiler. |
Akşama mutlaka denemeliyim.
Teşekkürler..... |
Sonucunu bekliyorum Güler hanım.;)
|
Bir tarif de benden:
Bir bağ Hindiba İsteğe göre limon suyu Biraz zeytinyağı Toz biber Hindiba ayıklanıp kumunu dökene kadar yıkanır. Yıkarken bolca suda bekletmek en iyi yöntemdir. Son suda bir avuç tuz atılır biraz daha bekletilir (bu salyangoz vb böceklerin ölmesini sağlar) . Daha sonra suda haşlanır (fazla haşlayıp öldürmemek gerekir). Biraz diri kalırsa tadı daha lezzetli olur. Haşlanmış Hindiba derince bir kaba alınır üzerine limon, toz biber, tuz ve zeytinyağı (isteğe göre sarımsak) ilave edilir. Bir güzel karıştırılır. Soğuk yenmesi makbuldür. Tadına doyum olmaz... :) |
Bir tarif daha:
HUMUS 500 gr nohut Tahin Sarımsak Limon suyu Tuz Kimyon Pul biber Süslemek için Maydonoz, turşu, siyah zeytin Nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Haşlanır. Daha sonra bir robot yardımıyla güzelce ezilir. Süzgeçten geçilir ki ağıza diri nohut gelmemeli. Üzerine isteğe göre tahin, limon, sarımsak ve tuz eklenir karıştırılır. Servis tabağına açılır. İnce açmak en iyisidir. Üzeri isteğe göre kimyon, pul biber, turşu, siyah zetin hatta ince dilimlenmiş domates ile süslenir. Veee meşhur mezemiz artık hazırdır. Afiyet olsun.. :) |
Hiç mangalda pişirilmiş,üzerine zeytin yağı ve bol limon sıkarak hazırlanmış soğan yedinizmi.
|
Sevgili AÇELYA bir gün yolun Hatay'a düşerse mutlaka Kuzeytepe Beldesi'ne uğra. Orada da mutlaka pişmiş soğan salatası iste. Soğanı pişirip üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, biraz kimyon ilave edip servis ederler. Emin ol çok güzeldir çok çok.;)
|
yugoslavyadan bir tarif, burada uluslarasi marketlerde kavanoz icinde satiliyor:
patlican ve tatli kirmizi uzun biberleri atesde bbq yapin. Kabuklarini soyun, biberin cekirdeklerini cikarin. zeytinyagi, tuz, aci kirmizi biber ekleyip mikserde pure yapin. kanepelerin veya minik tuzlu biskuitlerin uzerine surun. |
Alıntı:
|
Bu mezelerin hepsi birbirinden güzel.Ben de kolay ve leziz bir tarif veriyorum:
1-2 beyaz kabak rendenin ince tarafında rendelenir.Suyu sıkılır.İçine 1-2 diş(isteğe bağlı daha fazla da olabilir)sarmısak,bolca dövülmüş ceviz ,1-2 kaşık mayonez ve patlıcan ezme kıvamına gelene kadar süzme yoğurt konup karıştırılır.Servis tabağına alınıp dereotu ve zeytinyağı gezdirilerek süslenir.Afiyet olsun... Kabak pişirilmediği için de son derece sağlıklı.. Eşim hiç kabak sevmez.Hatta "kabak tadı verdi "diye bir deyim boşuna üretilmemiş der.Ama bu mezedeki sebzenin kabak olduğunu anlayamadı:) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Yorkerjenny, Yugoslavyadan bir tarif, diye bahsettiğin sos un orijinal ismi Lütenitsa dır. ben her sene yaparım ve çok severek tüketiriz. Bizim de anne tarfımız Yugoslav göçmenidir. Lezzet Tabağı isimli bloğumda da resimli tarifi vardır.
Lütenitsa Malzemeler: 2kg. olgun domates 2 kg. salçalık biber 2 kg. patlıcan 1 kg. havuç (rendelenip yağda sote edilmiş) 1 su bard. sıvıyağ, tuz , kekik, şeker Yapılışı: Öncelikle tüm sebzeleri yıkayalım.Ben sebzeleri doğramadan yıkamayı tercih ediyorum.Domatesleri sıcak suda biraz tutup kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.Bir kenarda suyunu süzdürelim ve başka yerde harcamak üzere saklayalım, zira çok sulu olunca bir hayli suyunu çekmesi için kaynatmanız gerekecek.Süzülen domatesleri büyükçe bir tencere ile ateşe oturtalım ve kaynamasını bekleyelim.Diğer malzemelerin hazırlanmasına geçelim.Biber ve patlıcanların ıslaklığını kurulayıp ocakta közleyip kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.Kaynayan domatese havuç da dahil ilave edip birlikte kaynatalım.Bir su bardağı zeytinyağı ilave edelim, tuz atalım.Tencereyi dibine tutmaması için de sık sık karıştıralım.Sos kıvamını bulunca ocaktan alıp kekik ve şeker ekleyelim ve sıcak olarak sterilize ettiğimiz kavanozlara doldurup ters çevirelim.Bir müddet buz dolabında tutup havalar soğuyunca da serin bir yere kaldıralım.Ben bu sene evde küçük kavanoz kalmadığı için yine konserve kavanoz kapklı olan tek bir büyük kavanoza yaptım. Dilerseniz yerken pul biber ilave edebilirsiniz. Ben damak zevkine göre böylesini tercih ediyorum. |
Sevgili İmgelem, kabak salatasını birde yoğrtla karıştırmadan önce bir parça sadece tuzunu atarak tereyağında soteleyin ve mutlaka taze çekilmiş karabiberle tatlandırmayı deneyin derim. Soğuduğunda yoğurt ilave ediniz. Sevgiler.
|
Bu başlığı yeni farkettim ve bir tarif de benden olsun istedim.
Közde kırmızı biber (şimdi tam mevsimi!) Buralarda salçalık biber olarak bilinen etli dolgunca kırmızı biberleri közlüyorsunuz, sonra kabuklarını soyup çekirdek ve saplarını ayıklıyorsunuz. Ardından kalınca doğrayıp, limon zeytinyağı ve sarmısakla tatlandırıp, maydonozla süsleyip afiyetle yiyorsunuz. Bu tarifi arzu ederseniz közlenmiş soğan ve nar ekşisi ekleyerek de yapabilirsiniz. Kırmızı biberden hazırlanan mezelerin görüntüsüne doyum olmuyor, lezzeti ise tarif edilecek gibi değil. Bir de yoğurtlu tarifini vereyim. Biberleri bu kez iki parmak kalınlığında doğrayıp yağda kızartıyorsunuz. Yağını süzdürdükten sonra sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıyorsunuz. Maydanozla da süslenince enfes bir renk kombinasyonu ve tad oluşuyor. Afiyetler olsun. |
Kabak Mücver;
Geniş bir kab içinde kabukları soyulan kabaklar ve bir adet kuru soğan rendelenir, Bir miktar beyaz peynir, bir kaşık un, dereotu, karabiber, tuz ve malzemenin miktarına göre 2,3 adet yumurta kırılıp karıştırılır. Elde edilen harç yemek kaşığı ile kızgın sıvı yağ içine parçalar halinde dökülerek kızartılır. Sıcak olarak tüketilir. Afiyet olsun. Not: Kabak dolması yemeği yapıldığında kabakların içleri oyulur ve içi genellikle atılır. Satın alının kağağın yarısının çöpe gitmesini engellemek içinde çok güzel bir alternatif. |
Yer elması güzelce soyulup yıkanır. Suda beklerken, yoğurt, sarımsak, iri dövülmüş ceviz ve biraz da tuz güzelce karıştırılır. Yer elmaları hızla bu karışımın içine rendelenir. Servis tabağına alındıktan sonra üstüne isteğe bağlı olarak maydanoz ya da dere otu doğranak süslenir. Biraz da sızma zeytin yağı eklenir. Afiyetler olsun efendim.
Ben bu mezeyi sıklıkla yaparım ama yiyen hiç kimse yer elmasından olduğunu anlayamamıştır fakat lezzetine hayran olmayan bir kişi dahi görmedim. Denemenizi öneririm. |
Sevgili thomasina, ben yer elmasını genelde meyve olarak tüketirim ve çok severim. İlk fırsatta tarifini deneyeceğim. İçinde sarımsak var ya , o bile yeter:)
Benden de bir pancar tarifi: İstediğiniz kadar pancarı soyup, rendelenecek yumuşaklığa gelene kadar haşlayın. Pancarlar soğurken, zeytinyağında kuru soğan ve sarımsağı pişirin. (Miktar olarak zeytinyağlı yemek yapma ölçülerinizi kullanın). Aklınız varsa eldiven takarak pancarları rendeleyin:p Rendelenmiş pancarları soğan+sarımsağın üzerine dilediğiniz kadar tuz ve çok az şeker ile ilave edip, renkleri pembeye dönene ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin. Afiyet olsun:) |
Ah DefneD. ben de nasıl severim kütür kütür yemeyi, inanılmaz lezzetliler. Ama işte böyle sunulunca da servise o sözüm ona biçimsiz, bana göre kendine çok özgü şeklinden dolayı ön yargıyı yerle bir ediyor. Utandırıyor. Ben en çok bunu seviyorum. Şekilci olmamayı...
Bu arada patatesi haşlıyorum ben. Hafif sarımsaklı yoğurtla beraber iyice eziyorum, püre gibi oluyor. Hafif tuz , bazen bir çimdik muskat ekliyorum. Servis tabağına alınca, kenarlarına bolca ince kıyılmış dere otu serpiyorum. Çok az zeytinyağını pul biberle karıştırıp üstünde dolaştırıyorum. Enfes... |
thomasina, haftasonu markette alışveriş yaparken yer elması görünce almak için üzerine atlamam ile fiyatını görünce geri çekilmem bir oldu. Kilosu 14 liraydı:eek: Bu ne ya, et mi alıyoruz?! Bir süre onları uzaktan seveceğim:p
Yukarıdaki patatesli tarifte, patates yerine haşlanmış ya da mikrodalga fırında pişirilmiş karnıbahar kullanınca da (püre haline getirmeden tabi ki:D) nefis oluyor. |
Sevgili DefneD. Yer elması bizim buralarda çarşıda hep var ama dediğiniz gibi çok pahalıya satıyorlar. Ben de biraz gözden düşüp de marketlerin kenar köşesine gelmesini bekliyorum. O zaman çok fazlaca alıyorum zira buzdolabimda haftalarca kalıyorlar, dayanıklılar.
Bu arada hem aklın yolu birmiş diyeceğim hem de kalpler birmiş.Yazdıktan sonra keşke karnabaharı da ekleseydim dedim kendi kendime. Bilmez miyim tadını? Doyulmuyor. Sevgiyle ve yine çiçeklerinizle kalın. |
Deniz Börülcesi
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ama çok önceleri bunu yapmışım bu yüzden kendimden alıntı yaptım. Ama fotoğraf koymamışım. Demek bu güne kısmetmiş. Bu günlerde Ege'de her her semt pazarında mutlaka deniz börülcesi bulunur. Artık son demler... Ben nerdeyse tutkunu oldum... Sık sık yapıp konu komşuya veriyorum. Hoşuma gidiyor komşularla paylaşmak. Onlar da dört gözle bekliyorlar zaten. Öyle ya, şöyle böyle değil deniz börülcesi salatası bu... :p Bu arada şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Çok güzel bir geleneğimiz var. Komşudan gelen yemeğin tabağı boş olarak geri verilmiyor. Benim deniz börülcesi tabaklarım da öyle. Artık bol soğanlı istavrit yahnisi mi olur, kabak çiçeği dolması mı, yeni toplanmış incir mi Allah ne verdiyse tabaklarım dolu olarak geri geliyor... Siz siz olun komşunuza yollayacağınız yemeği strafor, plastik vs atılır tabaklara koyup vermeyin. Hiç hoş olmaz. En şık porselen tabağınızı kullanın ve elbette şık bir kağıt peçeteyle üzerini örtmeyi unutmayın... Evet, deniz börülcesi salatasını yapmayı çok zahmetli bulanları anlıyorum. Bu tür yemek yapanlar da belki de eser miktarda da olsa mazoşist bir hal vardır. Ama Allah için, güzel şeyler üretmeyi iş edinenlerin kişiliklerine bir bakın. Mutlaka şu veya bu şekilde marjinal bir durumları vardır. Yani böyle şeyler için hafif şekilde esirik olmak gerekir. Adrenalin ille de ayağınıza bağladığınız lastik halatlarla boğaz köprüsü benzeri yerlerden aşağı atlamak değildir. Değişik yemekler yapmaya kalkışanları da adrenalin basar... Bırakın onu yapmasam da bir yemek tarifini okumak bile bana keyif verir... Yemek kitaplarını başından sonuna kadar okumayı severim. Hem de heyecanlı bir roman okur gibi tutkuyla ve büyük bir hazla... Çünkü her yemek ve içecek tarifinde bir macera gizlidir... Yani diyeceğim deniz börülcesini yapmanız şart değil. Nasıl yapıldığını okumak ve fotoğraflarda (Her ne kadar fotoğraflar iyi olmasa da) yapım aşamalarını izlemek bile keyif verecektir. (Umarım :D) Eklenti 99689 Eklenti 99688 Eklenti 99690 Eklenti 99691 Eklenti 99692 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Trakyada köpeoğlu olarak geçer Rumeli mezesidir .İçine mutlaka kuru soğan çok ince doğranır :) Tekirdağ rakısı ,kavun, beyaz peynir birde köpeoğlu mancısı çilingir sofralarının olmazsa olmazıdır :) |
yalancı çerkez tavuğu (gerçeğinden özür dilerim :) )
2 kalçalı tavuk butu yarım bayat ekmek içi 5 çorba kaşığı süzülmüş yoğurt 3 çorba kaşığı mayonez yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz tuz, pulbiber,3 diş sarımsak Tavuğu iyice haşlayın kemiğinden ayrılsın sonra didikleyin , rondoda ekmekleri, cevizi ,pul biberi ve sarımsağı çekin didiklediğiniz etlerle harmanlayın tuzunu koyun şimdi tavuğun suyundan ekmekler ıslanacak kadar karışıma kaşıkla tavuk suyu ilave edin burada dikkat edin çok su ilave edilmeyecek ekmekler ıslanana kadar 3 kaşık yoğurt ile 2 kaşık mayonezi karışıma ilave edin servis kasesine alın kalan 2 kaşık yoğurtla 1 kaşık mayonezi karıştırıp üzerine yayın ve pul biber serpin arzu edilirse pul biber zeytin yağında kızdırılıp üzerine dökülebilir. Son derece kolay ve lezzetli afiyet olsun :)) |
fava:
1/2 kg kuru iç bakla 1 adet iri baş kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tepeleme toz şeker 1 adet limon 1/2 demet dereotu( süslemek için) tarif: kuru baklaları ayıklayın. iyice yıkayın. bir tencerede üzerlerine çıkana kadar su ekleyin (baklaların yumuşaması için bir gece soğuk suda bırakın) daha sonra baklaları su ile yumuşayıncaya kadar haşlarken bu arada bir baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soğanları sararıncaya kadar soteleyip kaynamakta olan orta ısıdaki baklaların içine tuz dökün ve şekeri ilave edip dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak koyulaşınca (muhallebi kıvamında olacak, baklalar erimiş olacak) bu arada su az gelirse azar azar kıvam tutturmak için sıcak su ilave edin. daha sonra pişen favayı süzgeçten geçirip kenarlı meze tabaklarına alın. üstlerini kaşık yardımı ile düzleştirin. kıvamı aynı muhallebi gibi. dışarıda ılınınca daha sonra buzdolabında üç saat dondurun. servis yaparken üzerlerine biraz zeytinyağı ve limon suyu gezdirip bıçakla ufak karelere bölün üzerlerini ince kıyılmış dereotu ile süsleyin. soğuk servis yapın. |
Alıntı:
İçine kaşar ve tereyağ doldurduğunuz mantar şapkalarını kapaklı tavaya döşeyin kenarlarına mantar kıymasını yerleştirin,hafif ateşte lapaklı tavada kızarın. Mükemmel olur. |
patlıcan
Alıntı:
sırrını bilen varmı? toparlak palıcandan olabilirmi? |
Alıntı:
Genellikle mangal ateşinde korlar kızarınca konulan sarı olur. Biraz limon suyu rengini beyazlatır. Normal kuru odundan harlı ateş yakılır patlıcanlar direkt ateşe konularak közlenirse beyaz olur. Fırın közleme gibi düşük ısı, uzun zamanda közleme patlıcanı karartır. Yani harlı mangal kömürü iyidir.:) |
Alıntı:
Bu şimdi mi söylenir? kışın göbeğinde... |
Sahilde mangal yakıp, patlıcan közlüyordum.
|
Alıntı:
Mevsımı degıl ama bır cm ye yakın dılımledıgınız ( hatta esım esprıyle karısık mutlaka 7 mm olmalı derdı...nur ıcınde yat canım ) yesıl domates dılımlerını de mangalda denemenızı ısrarla onerırım . Esım bunu kesfettıkten sonra mangalda kırmızı domatesı aramaz oldum . |
Rakılı peynir ezmesi
375 gr beyaz peynir
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ 1 çorba kaşığı rakı Beyaz peynir kalıbını 30 dk. üzerini örtecek kadar soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. Bir çatal yardımıyla ya da mutfak robotunda ufaladıktan sonra içine yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde ettiğinizde rakı ve taze çekilmiş karabiber ekleyin ve yeniden karıştırın. İki saat dolapta bekletip üzerine bir parça zeytinyağı gezdirerek servis edin. * üç malzemeli beş yıldızlı yemekler adlı kitaptan... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025