agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-05-2008, 16:33   #1
Ağaç Dostu
 
Tubay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2008
Şehir: malatya
Mesajlar: 454
Galeri: 2
Sayın Denizakvaryumu biz kahvaltıda kayısı yemiyoruz ama kayısı reçeli yiyoruz.Aç karına yenen kuru kayısı bağırsakları çok iyi çalıştırdığı için bağırsak tembelliği olanlara şiddetle tavsiye ederim.Kayısıyı üç değişik şekilde işleme tabi tutuyoruz
1.Sarı ve turuncu renkte olarak gördükleriniz:Hava almayan odalar yapılır ve içerisine ocak kurulur,üzerine kükürt konur bu ortamda pişirilen kayısılar güneşe serilerek bir süre kurutulur.çekirdeği çıkarılır ve tekrar kurutulur.Kükürt ürünün bozulmasını engeller ve rengini sarı parlak tutar.
2.Siyah veya koyu kahve renginde gördükleriniz:Bunlar asıl doğal kurutmadır.Kayısılar doğrudan güneşe serilip biraz kuruyunca çekirdeği çıkarılır daha sonra tekrar kurutulur.En lezzetlisi budur
3.Parçalanmış olarak gördükleriniz:Biz buna kabuk(bulmacada geçer kurutulmuş meyva;kak)deriz genelde aşısız kayısılardan yapılır.Kayısılar ortadan ayrılır çekirdekleri çıkarılarak güneşte kurutulur.Hoşaf bundan yapılır

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025