agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-08-2007, 13:20   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Tubaenginin verdigi ceviz macunu tarifesine ben de bir ekleme yapayim.
Yesil cevizlerin tam olgunlasmamasi, kartlasmamasi gerekiyor. Yesil kabuk altindaki ceviz kabugu odunlasmaya(kemiklesmeye) baslamissa o cevizleri ne kadar pisirseniz ici sert ve kemikli gibi kalir ve ceviz macunu kalitesi duser.

Yesil cevizde bu kemiklesmenin olup olmadigini anlamak icin kesilen yesil cevize kurdan batirilir kurdan kemikli kisimda iceri girmekte zorlanirsa o cevizden macun yapilmaz, kurdan cevizin her tabakasina ayni yumusaklik ile giriyorsa o cevizden macun yapilir.

Not: ceviz macunu yapmak icin ceviz soyanlarin elleri kina yakmis gibi koyu bir range boyanir ve uzun bir sure, o ceviz lekesi ellerden cikmaz.[Ellerinizdeki ceviz lekesini gorenler de sizin ceviz macunu yaptiginizi bilip size misafirlige gelir ]

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025