agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-08-2007, 13:01   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Yucel beye katiliyorum, kiviyi soyarak ve ya kabugu ile yemek tercih meselesi.
Kurekcinin dedigi gibi, kivi oldugu gibi yenecekse iyice yikanmali.

Kivi kabugu uzerindeki tuyler, seftalidekinden biraz daha fazla gibi. Yalniz buralarda yeni yetistirilen bir cinsin, kabugu uzerinde hic tuy yok ve diger kividen biraz daha iri. Bu kivi cinsini kabuklari ile bir cok kisi daha yiyececegini dusunuyorum.

Kivinin ana yurdu Cindir. yerel ismi de Chinese gooseberry[Atinidia chinensis]
Ikinci dunya savasindan sonra Yeni zellendada yetistirilip dunya piyasassina sunulmaya baslandi. Yalniz o gunlerde komonist Cini kimse tanimiyor, Cin diye Milliyetci Cin adi altinda Cinden ayrilan Tayvani, Bati ulkeleri tum dunyaya tanitmaya kabul ettirmeye ugrasiyor.
Dunya piyasasina surulen yeni meyvenin isminden dolayi, bu polotik nedenlerden etkilenmemesi icin Yeni zellandalilar ismini deyisip kendi ulkelerinde yasiyan, Kivi kusunun ismini verip, piyasaya surduler ve o gunden beri Chinese gooseberry
Tum dunyada Kivi olarak bilinmeye basladi.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025