![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Salata susulemek
Guzel bir salata tabagi sofranizi hem renkli gosterir hem de istah acar. Bu gun yemek yapma sirasi bendeydi ve yemek balikti, balik olunca da yaninda guzel bir salata olmaliydi. Salatayi yaparken fotograflar cekip sizlerle de paylasmak istedim. Asagidaki malzemelere siz ekleme ve ya cikarma yapabilirsiniz ornegin Turkiyede kullanimi yaygin olmiyan dal kereviz ve golyandro(kisnis) yerine baska baska yesillikler kullanabilirsiniz. Avakado ise salatada guzel oluyor. ![]() Kullanilan malzeme: Yarim kivircik marul Bir dal kerevizin gobegi. 5-6 dal taze golyandro(kisnis) 10 dal kadar roka Siyah zeytin Bir domates Bir kucuk eksi(limon) Bir kucuk portakal Bir kucuk avakado Suslemek icin latin cicegi ve cicek tomurcugu(latin cicegi yoksa yenilebilecek baska cicekler de kullanilabilir) Tuz ve zeytin yagi ![]() Salata yapilacak mazemeler yikanir, once elle koparilan marul parcalari tabagin ortasina, rokalar da tabagin kenarlarina konur. ![]() Kereviz ve golyandro ince dogranip marullar uzerine konur. Latin cicekleri roka aralarina dizilir. ![]() Avakodo bir cay kasigi yardimi ile parca, parca salataya eklenir. ![]() Ardindan zeytinler tabaga dizilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Domates kabugu elma soyulur gibi kabugu hic koparilmadan soyulur. ![]() Ikiye bolunen soyulmus Domates dilimlenip tabaga yerlestirilir. ![]() Domates kabugu parlak kismi ic tarafa gelecek sekilde avuc icinde sarilir. ![]() sarim bittikten sonra avuc icinde ters cevrilip tabagin ortasina yerlestirilir. Salataya tuz, eksi portakal ve zeytin yagi eklenir ve sofraya alinir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|