03-12-2009, 03:47 | #1 |
Moderatör
|
Avokado (roka, greyfrut ve jambonlu) salatası
Avokado sevenler için değişik bir salata. Malzemeler: 2 avokado - 3 greyfurt - birkaç dilim jambon - roka Rokaları iyice yıkayıp, sularını kurutun. Avokadoları önce ikiye bölüp çekirdeğini çıkartın ve her iki parçayı da tekrar ikiye bölün. Yani bir avokado dört parçaya bölünmüş oluyor. Bir greyfrutu sıkın, suyunu bir kaseye alın. Dörde böldüğünüz avokadoların kabuklarını soyarak ince ince dilimleyin, elma dilimleri gibi ama ince ince ve bu dilimleri kararmaması için greyfurut suyu bulunan kaseye atın. Freyfurutlarının kabuklarını derince beyazını da alarak soyun ve dilimleri filoto çıkarır gibi iç zarlarını da soyarak dilim dilim temizleyin. jambonları da ince ince dikimleyin. Servis tabağına önce doğranmamış birkaç dal rokayı yerleştirin, üzerine dilimlenmiş greyfurut, avokado ve jambonları gelişigüzel yerleştirin. İrice doğradığınız rokaları koyduktan sonra yine kalan avokado-jambon ve greyfrutları yerleştırın. Yarım soğanı rendenin en ince kısmıyla rendeleyinki ezilmişcesine suyu çıksın. Buna biraz nar ekşisi (yoksa sirke ama içine bir çay kaşığı bal ilave ederek) zeytinyağı, tuz ve çok az hardal (çay kaşığının ucu ile) ilave ederek iyice çırpıp üzerine yedirircesine dökün. (Ben krepe sarılmış küp, küp avakodoyu daha çok beyeniyorum) |
|
|