agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-09-2009, 23:04   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Smile Mantar Mantı

Malzemeler

1 kilo mantar
2 yumurta
4 kaşık un ( galeta unu olabilir )
3 diş sarımsak
Yarım limon
Yoğurt
1 kaşık salça
100 gr. tereyağı veya zeytinyağı
pul biber, kekik, tuz

Yapılışı

Tencereye mantarları haşlamaya yetecek kadar su koyup limonu sıkıyoruz.Su kaynadıktan sonra tuzuda ilave edip yıkadığımız mantarları bütün olarak kaynayan suya atıyoruz. Yaklaşık 10 dk haşlıyoruz.

Haşlanıp soğuyan mantarları yumurta, un ve tuzu çırparak boza kıvamına getirdiğimiz karışımla harmanlıyoruz.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Sosu için küçük bir tavada margarini eritip 1 kaşık salça, pul biber, kekik koyup karıştırıyoruz. Az su ilave edip salçalı sosun kıvamını ketçap kıvamına getiriyoruz. Şöyle bir karıştırıp ateşten alıyoruz.

Kızaran mantarları tabağa alıyoruz. Birazda haşladığımız sudan ilave ediyoruz ( öyle daha güzel oluyor). Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp salçalı sosu gezdiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.

Eklenen Resimler
    
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025