![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 71
|
Kaymaklı yumurta 200 gram "köy kaymağı" tavada fokurdamaya başlayınca; içersine 4-5 adet" köy yumurtası "kırılır. Kaymağın tuzu yoksa yeterince tuz inceden serpilir. Yumurtanın sarısı katılaşmaya yakın, kaşık ucu ile delinir. Yumurtanın yarım rafadan sarısı ve katılaşan akı kaymak içersinde albeni oluşturur ki; Buna, kaymaklı yumurta denir. Üzerine çok az baharat( pul biber,karabiber,kekik) te olabillir. 2 kişilik sıcak servis yapın. Hemen iki koyu yeşil körpe biber de alın. Afiyet olsun. |
|
|
|
| Etiketler |
| yumurta, yumurta yemekleri. |
|
|