agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-02-2009, 02:20   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-01-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 71
Kaymaklı yumurta
200 gram "köy kaymağı" tavada fokurdamaya başlayınca;
içersine 4-5 adet" köy yumurtası "kırılır.
Kaymağın tuzu yoksa yeterince tuz inceden serpilir.
Yumurtanın sarısı katılaşmaya yakın, kaşık ucu ile delinir.
Yumurtanın yarım rafadan sarısı ve katılaşan akı kaymak içersinde albeni oluşturur ki;
Buna, kaymaklı yumurta denir.
Üzerine çok az baharat( pul biber,karabiber,kekik) te olabillir.
2 kişilik sıcak servis yapın. Hemen iki koyu yeşil körpe biber de alın.
Afiyet olsun.

Polen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
yumurta, yumurta yemekleri.


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025