16-11-2008, 08:50 | #1 |
Moderatör
|
yuvalama çorbası
yuvalama çorbası Ben de size yuvalama çorbası tarifi vereyim mi? Tam da benim gibi delilerin yapacağı bir iş. (Nasıl olsa adımızı çıkardık deliye-tek tek otları ilaçlamakla-bu da aynen öyle). Dört-beş çorba kaşığı una biraz tuz ilave ederek, az bir suyla hamur tutun (sertçe bir hamur olacak) Ufak bir tepsinin içini hafifçe unlayarak, hamurunuzu da yanınıza alarak TV nin karşınına geçiniz. Bağdaş kurup oturunuz, hamur parçasından minnacık minnacık kopartığınız hamur parçalarını, baş ve işaret parmağınızla yuvarlayarak, minik minik (kuskus kadar ufak)toplar yaparak unlu tepsiye atınız. TV deki diziniz bitene kadar epeyce yapıyorsunuz. Daha sonra, tepsideki bu unlu yuvarlak hamuru, bir tel süzgeçte sallayarak fazla unlarını çırpınız. Başka bir tencereye biraz becel yağ koyarak, ufak ufak doğranmış veya rendelenmiş iki adet domatesi iyice pişiriniz. Pişen bu domatesin içine bir çorba kaşığı dolusu kuru nane atarak, et suyunu ilave ediniz, tuzunu ayarlayınız. Et suyu kaynamaya başlayınca, tel süzgeç içindeki minik hamurları, serperek tencereye ilave edin. Yirmi yirmibeş dakika orta kısık ateşte pişmeye bırakınız, koyuluğunu arzunuza göre ayarlayınız. (Biraz koyuca olması tavsiye edilir) Afyet olsun! |
|
|