agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2008, 14:07   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Beyaz soslu kuşkonmaz çorbası

Sayin Ayse Ozdilin istegi uzerine bu corba tarifini paylasiyorum.

Beyaz soslu kuskonmaz corbasi

1/2 kilo kadar kuskonmaz.
2 orta boy sogan
20gr tereyagi
20gr zeytinyagi
1 corba kasigi un
1 bardak sut
1 bardak su
1 limon
1/2 bardak redelenmis peynir(kasar)
1 cay kasigi Vegeta tozu
Yeteri kadar tuz, kara biber, kirmizi pul biber.

Name:  kuskonmaz corbasi 001.jpg
Views: 14746
Size:  47.2 KB
Kuskonmazlarin taze kisimlari kesilip alinir, kartlasmis alt kisimlari kullanilmaz.
kuskanmazlarin pisirilecek taze kisimlari guzelce yikanir.

Name:  kuskonmaz corbasi 002.jpg
Views: 4258
Size:  47.6 KB
Kuskonmazlar buharlama tenceresine konup 10-15 dakika icerisinde iyice pisiriliyor
Bunu hasliyarak da yapabilirsiniz ama buharda hem daha cabuk pisiyor hem de daha lezetli oluyor. Kuskonmazlar piserken, soganlari ince ince dogruyorsunuz,
bu arada kuskonmazlar pismistir. onlari ocaktan alip, baska bir tencere icerisine koydugunuz biraz zeytinyagi ile soganlari bayiltiyorsunuz.

Name:  kuskonmaz corbasi 003.jpg
Views: 4038
Size:  50.0 KB
Hafif ateste soganlar iyice pisip bayilsin ama yanmasinlar beyaz kalmalarina dikkat ediniz.

Name:  kuskonmaz corbasi 004.jpg
Views: 4029
Size:  50.4 KB
Servis tabagina alacaginiz corbanizi suslemek icin, kuskonmazlarin birazinin burunlarini kesiniz. geriye kalanlarini kucuk parcalara keserek derince bir tabakta ezip pure haline getiriniz. Icerisine bayilmis sogani, tuz, karabiber ve limonu da ekleyip iyice karistirip bir kenara birakiniz.

Name:  kuskonmaz corbasi 005.jpg
Views: 3845
Size:  49.1 KB
Tencere icerisine koydugunuz tereyagi ve zeytinyagi isininca icerisine bir kasik ununuzu ekleyip tahta kasikla karistirarak iyice pisiriniz(unun da yanmamasina ozen gosterin) pisen un ezilmis biskuvi kivaminda olacaktir.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2008, 14:18   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Name:  kuskonmaz corbasi 006.jpg
Views: 3719
Size:  43.5 KB
Pisen unun icerisine bir bardak sutu, suyu, vegeta tozunu ekleyin ve istediginiz kivama gelene kadar surekli tahta kasikla karistiriniz.

Name:  kuskonmaz corbasi 007.jpg
Views: 3563
Size:  35.7 KB
Istediginiz kivama gelen karisimin icerisine peynirinizi, ve daha once hazirladiginiz kuskaonmaz purenizi ekleyip 2-3 dakika daha karistiriniz.

Name:  kuskonmaz corbasi 008.jpg
Views: 7428
Size:  41.2 KB
Servis tabagina aldiginiz corbanizi, daha once ayirdiginiz kuskonmaz burunlari ile susleyip biraz da kirmizi pul biber serpip, sicak, sicak afiyetle iciniz.

Not: Bu tarif ile 3-4 kisiye yetecek kadar corba yapilir

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2008, 17:42   #3
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Galeri: 5669
Ali Bey, kuşkonmaz çorbanız nefis görünüyor ! Elinize , emeğinize sağlık . Çok teşekkür ederim.
Tarifte sözünü ettiğiniz vegeta tozunu bilmiyordum.Ankara da bu tür ürün satan marketlerde soracağım.
Kuşkonmazı çok seviyorum.Çocuklar da çorbasına bayılıyorlar .Türkiye de neden daha çok yetiştirilmediğini bilmiyorum.
Çorbayı ben de sizin gibi meyaneli sosla hazırlıyorum. Ve üzerine biraz muskat ( Küçük hindistan cevizi ) rendeliyorum. İçine peynir koymuyorum. Ama sanırım permesanla da hoş olabilir.
Acaba sizin vegeta tozu da , muskat gibi tat veren bir şey olabilir mi? Yoksa çorbanın kıvamını yoğunlaştıran bir ürün mü ?
Benzer şekilde meyaneli sosla , mantar ve brokoli çorbası da harika oluyor ; hiç denediniz mi ?

Ankara dan çok selam ve sevgilerimle..

Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 12:15   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler, Ayse hanim dediginiz gibi, mantar ve diger sebzelerle de bu tarifteki gibi corbalar yapilabilir.

Vegeta tozu bircok sebzenin karisimindan elde edilmis lezet verici bir toz. Televizyonda reklaminin yapildigini gormustum(turkce kanallarda) mutlaka Ankara'da da vardir. (Asagidaki linkteki ikinci fotografta resmi vardir)

Kuskonmaz bobrekler icin yararli bir sebze(cok yenmedigi surece).
Kibrista, yabanisi dagda bayirda yetiseni, bilinen ve tuketilen bir sebze.
Belki su an ekilip burdaki gibi marketlerde de satiliyordur.
Konserve olanlari da var ama tazesi kadar guzel ve lezetli degildir.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10954
Uzaklardan selamlar sevgiler.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2008, 15:22   #5
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Ali Bey'in çorbasını brokoli ile deneyeceğim. Tarif ve anlatım için çok teşekkürler Ali Bey.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024