|
23-07-2006, 16:52 | #1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tuzlu lorlu biber
salçalar kavanoza konurken bir kat salça bir kat biber dizilirse çok güzel salamura oluyor, biberler. biraz da tadı salçaya geçiyor. aynı şekilde tuzlu lorla da yapılabiliyor. Urla da loru çarliston biberlere doldurupda kavanozlara koyuyorlar.oda güzel oluyor.yeneceği zaman biberler doğranıyor üzerine zeytin yağı ve pul biber. |
27-01-2011, 23:44 | #2 |
Temiz Besin
|
Yaz kahvaltılarında veya yemek yanındada sık kullandığım bir tarif, süt turşusu.. Cam kavanozun yarısına kadar süt, tulum loru ve tuz konur. Çarliston biber veya acı istenirse acı biber yıkanır.Diplerinden yarıya kadar boyuna kesilir,kavanoza konur. Yaz aylarında 2-3 günde turşu hazır olur.Biberin rengi sarıya dönüp,diriliği azaldığında olmuş demektir. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirilip, afiyetle yenir. |
11-09-2011, 16:09 | #4 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Zeytinyağı karıştırılabilir keyfe göre baharatlar olabilir. Biber, turşu gibi sarımsı olunca hazır. Ben uğraşamam doldurmayla dersen biberleri lorun arasına da istifleyebilirsin, yerken aynı zevki vermiyor o ayrı. |
|
|