agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ankara Bonsai Atölye Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/ankara-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   Ağaçlar.net/Ankara 1. Bonsai Atölyesi (3 Kasım 2007) (https://www.agaclar.net/forum/ankara-bonsai-atolye-calismalari/5488.htm)

memet 24-10-2007 21:22

Tel konusunda hata yapılmaması için, hepsini topluca alacağız.

nevsune 24-10-2007 21:39

Feriha hn.
Fidanlarınmızı bugün ayırttık. Tel için de siz uğraşmayın. Biz halletmeye çalışıyoruz.

Sizi atölye çalışmasında bekliyoruz:)

levent_cc 24-10-2007 22:14

Selamlar;
Ben henüz bir fidan edinemedim. 3 Kasım'a yakın bir tarihte alacağım.

Yücel Özlem 24-10-2007 22:21

Dostlar, bende meşe fidanları var. Palamuttan kendim yetiştirdim. İşnize yarar mı?

Fidanlarımı sizlere emanet etmekten mutlu olurum.

nevsune 24-10-2007 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi levent_cc (Mesaj 165613)
Selamlar;
Ben henüz bir fidan edinemedim. 3 Kasım'a yakın bir tarihte alacağım.

Sn. levent cc
birazdan fidanlarımızı görüntüleyeceğim.

nevsune 24-10-2007 23:00

1 Eklenti(ler)
Fidanlarımız

nevsune 24-10-2007 23:15

2 Eklenti(ler)
Fotoğrafta ev sahibi Kamil Bey ve Çankaya Belediyesinden Hıdır Beyi görüyorsunuz.

Korkuluk müthişti.

Müjgan 24-10-2007 23:17

Sema halindeki mevlevi görüntüsündeki korkuluk çok hoştu gerçekten :)

sabah 25-10-2007 11:23

Nevsune, Müjgan zaman ayırıp koşturduğunuz ve her detayı düşündüğünüz için çok teşekkürler.

Bakalım fidanlar bizim ellerimizde nasıl bir dönüşüm geçirecekler. :rolleyes:

Bu fidanlar ne tarz olabilir diye bakındım, bakındım...Tarz belirlemek de zor işmiş. Hocaların, ustaların değerlendirmelerini merak ediyorum.

Bu fidanların da son hafta sulanmaması gerekir mi acaba? Çok tazeler ya zaten esnektirler diye düşündüm.

Müjgan 25-10-2007 11:34

Fidanlar açıkta duruyorlar, yağmur yağarsa sulanmış olacaklar :)

Hakan KINACI 25-10-2007 11:43

Sn.Nevsune ve Müjgan Hanımlar,
Ellerinize ve emeklerinize sağlık :) Tel konusunda bir çözüm bulunacaktır bu yüzden katılıma gelecek arkadaşlar bireysel tel arayışlarına girmelerine gerek yok.
Birde diğer malzemeler var bunların da bir listesi çıkarsa daha iyi olur kanısındayım.
(Makaslar Hariç)

nevsune 25-10-2007 11:53

Hakan Bey, tel işini bu hafta sonu halledecek.

Fidanlar ve diğer malzeme konularında eğitmenler de görüşlerini bildireceklerdir, değil mi Sn. Eğitmenlerimiz?

memet 25-10-2007 12:23

Genellikle bonsai malzemeleri kolay bulunmayan malzemeler.
Fakat elde olan kimi aletler de pekala iş görür. Bir pense, bir budama makası, bir ucuzundan yan keski başlamak için yeterli.
Aynı zamanda benim malzeme listemdekiler de bunlar.

limon51 25-10-2007 12:30

Biz de bugün eşim ve benim için fidan almayı düşünüyoruz.. Ben resimlerden gördüğüm kadarıyla şimşir fidanını çok beğendim. Acaba şimşir mi yoksa ardıç mı daha kolay şekil alır??

Müjgan 25-10-2007 12:36

Aklıma getirdiniz şimşir deyince... Benim seçtiğim de japon ayvası. Bonsai için uygun olmayabilir ama onu ben çok sevdim. :)

Hakan KINACI 25-10-2007 14:27

Sanki bana da, ardıç biraz daha yatkın gibi duruyor. Resimde ortadaki veya sağ baştaki :)

bonsaisan 25-10-2007 15:26

Sayın Bonsai severler.

Öncelikle malzeme konusnda okdar sorun yaşanaçak bir durm söz konsu değildir.

KOnuya açıklık getireyim.

Bizm burada olduğu gibi sizn oradada Japon **** çin pazarları bulunur buralarda hediyelik eşyalar yanıda ucuz fiyatlı bu tür araç gereçler bulunur.

Mesela gül **** dal budama makası. Fİyatları ise 3 ial 5ytl civarıdır.

Birde nakış makasları **** saç kesiminde kullanılan berber bakasları ise yaprak kesimi ve genç sürügnlerin kesiminde kulanılan makaslar şu anda sizler için gerkli araçlar olçakdır.

Bonsai makasları özelikle bir takım işlemler için kullanılaçak makaslar ilk başda okdar şart değildir.

Telle konusu zaten sorun değil bir elektirikçiden alaçağınız farklı kalınlıklarda ki 1 ial 2 metrelik bakır teller plastik koruyucuları soyularak kullanıla bilirler.

BUnu dışanda yine bu çin pazarlarında sığ ve yayvan plastik kaplar vardır bunlra eşit aralıklar ile delikler açarak bonsai saksı olarak eğitim amaçlı kullana bilirsiniz.

Geleilm fidanlar ve hangisi daha iyi olayına.

Fidanlar bonsai çalışşaçan bonsai severin kendi seçimidir.

Ardıç güçlüdür dayanıklıdır kolay kolay haslanmaz ve yapısnda dolayı fazlada zararlısı yoktur.Ama bu hastalnamaz denilemz.

Şİmşir serin ve yarı gölgeli ortamlarda sık sürügün veren lakin yaşlı daları şekillendirmede çok inatçı olan bir bitkimizdir.Örnek "kel başa şimşir tarak"Tarak olrkada kullnaılan bu ağaçımınz odunu kemiksi yapısı vce sağlamlığı ile tanınır.

Japon ayvası ilkbahrda ufak pembe çiçekleri ile önce göze batar sonra yeşil yaprakları çıkar ve daha sonra kışa gireken yapraklar dökülürken ufak süs ayvaları üzerinde belirir.

Kısacası ağaçdan ağaç bonsai bir kişisel seçim ve tercihdir.

Gelelim diyer konuay çalışılaçak fidanların toprağının kuru olması yağmur altında klan fidanın toprağı ıslak olaçakdır.

Tellem öncesi fidanın bulunduğu toprak nemi düşük olmalıdır.

BU yüzden çalışmadan 2 ila 3gün önceden toprak nemi düşürülmelidir.

Merak etmeyin genç fidanalr okdar kola kolay suuzlukdan bir sorun yaşmaz ve şu anda artık iklimden dolayı zaten gelişimleri yavaşladı bir sorun yaşamazsınız.

Saygılar.

Hakan KINACI 25-10-2007 16:01

Sn.Bonsaisan,
Tel işini haftasonu ben halledeceğim. :) Bu yüzden kimse tel almayacak.
Makas işini de sanırım herkes çantasında makas ve diğer malzemesini getirir diye düşünüyorum. :)

Müjgan 25-10-2007 16:11

Bir kişide makas olsa bile yeter, nakış işlemiycez nasılsa :) Yardımlaşarak kullanırız. Daha sonra eve giden fidanlar için gerekecek nasılsa, millet isterse o zaman satın alır.

nevsune 25-10-2007 16:45

1 Eklenti(ler)
Çok teşekkürler Bonsaisan. Bilgilendirmeleriniz çok yararlı oluyor.

Ben geçenlerde Koçtaştan çok uygun fiyatla dal budama makası almıştım. Sanırım 9.90 ytl idi. Bir kaç çeşidi vardı, hangisini alsam diye düşünürken görevli bana bunu önerdi. hem ucuz, hem de çabuk bozulmayacak gibiymiş.

Sanırım bonsaide de başlangıç için kullanılabilir.

Müjgan 25-10-2007 20:27

Akşam iş çıkışı, bende unuttuğu bir şeyi vermek için Kamil amcaya uğradım. Kızı evdeydi Kamil amca 'da hastanede...:(
O, akşam üzeri fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmış. Beyin damarlarında tıkanıklık olmuş. Az önce aradığımda tomografide idi. Bilinci açıkmış. Durumu iyiye doğru gidiyormuş.
Sanırım bahçeyi çapalamış. Orada atölye çalışması yapacağız diye, düzgün görünmesini mi istedi, kimbilir.... Çok üzgünüm çokkk....:(

zenfree 25-10-2007 22:08

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

sabah 26-10-2007 08:04

Hay Allah...
Birgün önce bizim için gayretini duyup, fotoğrafta güleryüzünü görüp sonra da böyle haberini almak üzücü.
Çok geçmiş olsun, iyiye doğru gitmesine sevindim.

limon51 26-10-2007 08:08

Bende geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.. Umarım bir an önce iyileşir...

Nail 26-10-2007 08:42

Çok üzüldüm, Kamil bey'e büyük geçmiş olsun, durumunun iyiye gitmesi sevindirici en azından.

nevsune 26-10-2007 08:56

Kamil AMCA'mıza çok geçmiş olsun.

Bu kötü anları bir an önce atlatması dileğiyle.

Hakan KINACI 26-10-2007 09:17

Allah acil şifalar versin. :(
İnşallah çok yakın zamanda eski sağlığına kavuşur.

malina 26-10-2007 09:29

Ziyaretine gidip, geçmiş olsun dileklerimizi iletir misiniz?

Müjgan 26-10-2007 13:01

Az önce hastanedeydim. Gazi acil'in yoğun bakımında yatıyor. Felç durumu yok çok şükür. Genel hali iyi gibi. Beyin damarlarında tıkanma olmuş ve yıkım gücü henüz bilinmiyor. Her gelenle konuşuyor, yüzündeki gülümseme de hep duruyor. Ona selam ve sevgilerinizi ilettim.
İyileşince burada yazılanları da ona okuyacağım :)

nevsune 26-10-2007 13:14

Umarım yaşam sevgisinden vazgeçmez de, sağlığına tekrar kavuşur.

Tekrar geçmiş olsun.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025