![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Yüz yüze görüştüğüm tek kişi var. Üsküdar Park ve Bahçeler Müdürlüğü budama şefi... Müdüre hanım oradayken gitmemiş olduğum için kendisiyle henüz tanışamadım. Ismarladığı çayı içerken, arayan vatandaşlarla telefon konuşmalarına da şahit oldum. Ben oradayken elinde dilekçe gelmiş kişilerle konuşmalarına da... Bilmem kaçıncı kez anlatıyor olduğunu tahmin ettiğim şeyleri, sakin ve kararlı bir ses tonuyla anlatıyor; olmayacak işleri, neden yapmayacağını söylüyordu. - O ağaçları biliyorum, hastalık yok, manzaranız açılsın diye kesemeyiz... - xxx Sokağının ortasındaki ağaç mı? Biliyorum orası ıssız bir sokak ve ışıklar çok seyrek... Bu yıl oraya uğramadık, elemanları gönderim, ışığı kapatan dalları budatırım. - Bahçenizdeki ağaçlarla biz ilgilenemeyiz. Ağaçlara su yürümeden budatmanız gerekir, 15 günü geçirmeden, bir bahçıvan bulup budatabilirsiniz. - Önce gelip bakmamız gerek, dediğiniz gibi kırıldıysa gerekeni yaparız. Benim örnek modelim, adını bile hatırlamadığım bu görevli... Böyle olunca insan diğerlerini anlamakta güçlük çekiyor. Buna yakın içerikte bir soru sorduğumu hatırlıyorum. Cevap olarak "Görevimizin gerektirdiği kurallara uygun davranıyorum" gibi bir cümle kurmuştu yani o bir lütufta bulunmuyor. Yani budama işleri, insanların kafasına göre davrandıkları bir alan değil gibi görünüyordu. Olanlara bakınca her belediyenin ayrı kuralları var gibi gelmeye başladı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Soru meyveli ağaç için sorulmuş ama diğerlerini de kapsayan cümleler var. Belediye AKP'li, söz konusu ağaç cami içinde olunca, rastladığım bu yazıyı alıntılamaya karar verdim. ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
konu anıt ağaç hem de çelik gülersoyun kitabına girebilmiş, tescilli olduğunu düşündüğüm bir anıt ağaç olunca, bu bilgileri belediyenin bilmemesi gibi bir şey bence söz konusu değil. kaya mezarları, tarihi sığınaklar, bir nevi tarihi eserler nasılsa, anıt ağaçlar da bu statüde bu nasıl bir bilinçsizliktir bilmiyorum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|