![]() |
Bende de aynı şey oldu sayın Rohlfs. Cengiz Beyden aldığım iki kamkat bana da filo ile geldi. Kamkatlar çok sağlıklıydılar ancak iki kamkatında yanlarındaki 2'şer dal kolide kırılmıştı, sağolsun hediye olarak yolladığı kivi meyvaları da neredeyse ezilmişti. Kamkat dallarını çimlendirmeye uğraştım ama nafile, tutmadılar maalesef. Ben artık güzelim fidanların kargoda haşat olmaması için kargo ile fidan alımına paydos dedim, kendi adıma maalesef.
|
Sn. Minem, bahsettiğiniz konudaki bilgilerim "maalesef" doğrudur.
Buyrun, Türkiye'nin en çok satış yapan ve en çok gönderi yapan sanal mağzası olan www.hepsiburda.com un kargo bölümündeki uyarı metni; "Siparişiniz kargo görevlisi tarafınızdan size ulaştırıldığında teslim almadan önce mutlaka dış pakette hasar kontrolü yapmanız ve herhangi bir hasar durumunda “ Hasar Tespit Tutanağı” hazırlatmanız gerekmektedir. Hasar tespit tutanağı ile ilgili olarak dikkat etmeniz bir diğer husus kargo görevlilerinin tutanakta belirttikleri açıklamalardır. Örneğin, “ Kolide hasar bulunmamaktadır. Ürün hasarlıdır. “ gibi bir tutanak, ürünün taşıma esnasında hasar görmediği şeklinde yorumlanacağından değişim esnasında problem yaratmaktadır. Hasarlı çıkan ürününüz için mutlaka tam ve doğru kelimelerle tutanak tutulması için görevliyi uyarınız. (Örn : Ürün elime ulaştığında kontrol edilmiş ve hasarlı olduğu görülmüştür. ) Siparişinizi teslim aldıktan sonra fark ettiğiniz hasar durumlarında ise kargo şubenize hemen bilgi vermeniz ve hasar tespit tutanağı hazırlanması doğrultusunda yardım talep etmeniz gerekmektedir. Eğer kargo şubesinden gerekli yardımı alamaz iseniz bize bilgi vermenizi rica ederiz. " Yani tutanak yoksa, ürün değişimi ve iade veya zarar tazmini de yok. Eğer kargo teslimatı esnasında hasar bildirimi yapmaz ve tutanak ile tesbit ettirmezseniz kargonun size vereceği cevap çok basit "Ben sağlam teslim ettim, nereden bileyim teslim aldıktan sonra kendisinin kırmadığını?" Aynen sizin "Buarada aklıma takılan birşey daha var ki bu daha da garip; belki de paketi açmadığımız için adamlar kağıtları sıkıştırıp paket haline getirip bize koli diye getirebilirler. Bunu kargoyu teslim aldıktan ve görevli gittikten sonra anladığımız da kargo şirketine bunu nasıl iddia edeceğiz" düşüncesi ile onlardan şüphelendiğiniz gibi, onlar da sizden şüpheleniyor. Zaten eğer kargoda hasar varsa, kargo çalışanları bunu hemen farkediyor. Tutanak sonucu firmanın uğrayacağı maddi zarar, ya o şubenin veya o çalışanın hesabına kesiliyor. Bu sebeple hasarlı bir pakette ya şahsa teslimat yapmadan adrese bırakıp tabiri caizse "hemen kaçarlar", veya tutanak tutmamak için bin dereden su getirip sizi uğraştırırlar. Çünkü firma çalışanınca tutulmuş ve imzalanmış bir tutanak, firmanın taşıma sözleşmesi gereği tüm sorumluluğu kabul etmeleri anlamına gelir. |
Alın size PTT kargodan bir enstantane, takdir sizlerin.
Bugün 06/05/2009 olduğunu hatırlatayım. Birde aslında bu kargo 21/04/2009 tarihinde verildi, ama öğleden sonra olduğu için bugünün kargosunun gönderildiği ve ancak yarının tarihi (22/04/2009) ile teslim alınacağını kabul etmem şartı ile alındı, yani asıl gönderi tarihi 21/04/2009. CEVAP -------------------------------------------------------------------------------- Barkod No : KP00078468795 Detay : Kabul Yeri : ANKARA Ücret : 3.00 TL. Varış Yeri : MUĞLA Değer Ücreti : 0.00 TL. Kabul Tarihi : 22/04/2009 13:29:38 Ödeme Şartı : 0.00 TL. Ağırlık : 20 Gr. Ödeme Tipi : N Gönderen : A SEDRAR YALÇIN Alıcı : Teslim Alan : Ek Hizmet : -------------------------------------------------------------------------------- SN İŞLEM / YER TARİH 1. - 2. Kabul Edildi - ANKARA(MAL 22/04/2009 13:29:38 3. Köy Dağıtımına Tabi Bekliyor - MUĞLA(BODR 24/04/2009 11:32:36 4. - |
Salı günü toplamış olduğum tohumları arkadaşlara yollamak için dışarı çıktım. Normal kargo ile isteyenlerinkin de hiçbir problem olmadı, ptt kargo ile isteyen arkadaşlarımın tohumlarını yollamak için ptt'ye gittiğim de bir kuyruk vardı ki akıllara zarar hemen dışarı çıktım başka bir ptt'ye gittim orası da aynıydı, en son yakınlar da bulunan bir başka ptt'ye girdim 3 kişi vardı hemen elimde ki tohumları göstererek '' bunları yollamak istiyorum '' dedim görevli
- Tamam buyrun dedi Gittim bu formları doldurun diye elime göndereceğim kadar ( 16 ) gönderi kağıdı verdi !!! Nasıl yani bunları ben mi dolduracam dedim ? - Evet Demez mi !!! ben de bir şaşkınlık nasıl olur bunları bilgisayardan çıkarıp yapıştırmayacakmısınız ? diye sormaya başladım. Gayet sakin - Hayır gönderen ve alıcı yerlerini tam olarak yazın dedikten sonra kağıtları bıraktı. Neyse ben elim de kalemle binbir dertle bırakılan küçücük yerlere adresleri yazmaya başladım. Bittikten sonra görevliye verdim. Görevli kağıtları teker teker mühürledi, tarttı, tarihlerini yazdı, gönderici kağıtlarını naylonların arasına koyduktan sonra tamam. - Nasıl ödeyeceksiniz diye sordu ? - Ödemeli olaradak dedim. - Tamam siz bize parayı vereceksiniz, alıcılar zarfları aldıkça paralar tahsil edilecek dedi. Yaklaşık 1 hafta sonra gelirseniz paranızı iade alırsınız ve kağıtları kaybetmeyin dedi. Tabi ki ben de biraz yorgunluk, biraz şaşkınlık, biraz kızgınlık oldu ama yapacak bir şey yok bir defa yollarım dedim. Benim de bu şekil de bir postane maceram oldu artık Ptt'nin yanından bile geçmek istemem, en azından bir kaçgün. |
Yurtiçi Kargo
ile selluka fidesi tohumu ve lale soğanı yolladım. Yöneticilerimizden Bonsaisever'e. Kargomu kaybettiler. Tamam dedim aksaklık olabilir kayıp olur. Bulurlar. Seneledir çalışırım Yurtiçi ile hiç sorun yaşamadım. Cumartesi kayıp konusunda telefon görüşmeleri başladı. Pazartesi telefon etmeye başlayınca, aslında bu konuda aramanın ben aradıktan sonra yani pazartei başladığını anladım. Her aradığım bu konuda size geri dönüş yapılacak demeye başladı. Hani diyorum bana geri dönüş yapacaktınız, evet araştırıyoruz. e posta attık sonuç gelmedi. Sonra kargomu bulamayackları ortaya çıktı ama, ne şube, ne bölge, ne merkez aramadığım yere kalmadı. Hadi buaraya kadar neyse, devamı yanında hafif kaldı. Biri aradı beni, bölge müdürüyüm, dedi. "Çarşamba sabahı yeniden ayarlarsanız çiçekleri, özel araç yollayacağım sabah aldıracağım, ücretiz yollayacağım. Rica da edince iyi dedim tamam. Olsun . Akşam üstü sabrım bitti. İzmir bölgeyi aradım. Bölge müdürü değil şube müdürüymüş zat. Hani dedim gönlümü almak için özel araç yolluyordunuz. Oradan geçen bir aracımız olduğunda kargonuzu alalım dediler. Gelmeyin, almayın, istemiyorum dedim. Başladım merkez, bölge, aramaya ciddiyetsizlik dozu iyice artmaya başladı. Bir gün önce, işyerime gelin deyip, işyerinin adını verdim, akşam üstü evime gitmişler, kapıdayız kimse yok diye arıyorlar. Merkezi aradım. Şube beni aramasın kapıma kimse gelmesin dedim, şube aradı evinizden kargoyu alalım. Tepem attı da cidiyetsizlik de arttı. Merkezi arıyorum görüştüğüm, size adımı ne diye vereyim diyor. Birisine süreci zar zor anlattım acilen size döneceğiz, iyi acil dönşünüz ne zaman olacak? Evinize kargoyu almaya geldiler. Ben size gelmesinler dedim. Başa döndük. Tekrar merkez arıyor. Evinize gelmişler siz orada yokmuşsunuz. Yahu benle dalga mı geçiyosunuz diyorum.. Kayıp kargodan geçtim. Diyorum ki gönlümü almak için aklınıza bir şey geliyor mu, biz size dönüş yapacağız diyorlar. Şaşkınlık verici boyuta geldi ciddiyetsizce tavır. Sinirlerimin bozulması hariç |
Bende ptt ve mng kargodan çok çektim, şimdilerde aras kargoyu kullanıyrum fiyat ve gönderim çok uygun oluyor...
|
Ben hiç birindende menmun deyilim hepiside beni çok üzdü üstelik bir dal çiçeye bile on tl alıyorlar çok pahalı bundan sonra otobuslere vereceyim paketlerimi.
|
Alıntı:
İyi dedim tamam olsun, Hayır efendim ne demek; "yeniden ayarlarsanız çiçekleri, özel araç yollayacağım sabah aldıracağım, ücretsiz yollayacağım", Böyle bir teklif mi olurmuş. Kargo bulunulacak. Bulunulamıyorsa kargolar sigortalıdır hiç değilse maddi zarar alınmalıdır, üç kuruşta olsa alınmalıdır, prosüdürün gereği yapılmalıdır. Benim de başıma geldi, bir gün siteden bir arkadaşımıza soğan göndermiştim, soğanlar gelmedi diye mesaj atmış hemen merkezi aradım niye ulaşmadığını sordum. Gelen cevap evde bulunulamamış. Oysaki müşterim bütün gün evdeydim diyordu. Hadi duymadı diyelim. Döndüm tekrar merkezi aradım, evde bulunamadı diye bu kargoyu götürmüyecekmisiniz dedim, gelip buradan alsınlar dediler. O kargoyu adrese teslim olarak gönderdiysem o kargo adrese gidecek dedim. Gitmiyor derseniz gerekli işlemleri başlatıyorum dediğimde yarın bir daha götürürüz dediler ve takip ettim yarın kargo yerine ulaştı. Ha paketiniz gecikmeden dolayı (Bitki türü şeyler vs) zarar görmüş olabilir bu zararı gönderen karşılayabilir, amaç birilerini verdiğiniz para karşılığı vereceği hizmeti tam olarak uygulatmaktır. Bazen pire için yorgan yakmak bazı yerlerde gerekiyor. Burada yaptığım telefon görüşmeleri alacağım soğan parasını geçmişti, onuda bir taraf et avukat tutup hakkımı ararım. Kimseyi enayi yerine koymasınlar kimse de kendini enayi yerine koydurmasın. |
Sevgili lilium, birde binnet rica almaları beni öldürüyor neymiş efendim bitki olduğu için karanti veremiyorlarmış.
Bana kelen çiçeklerim boca halde geldi birtanesinide bugün yaşadım kargo üçretinemi yanayım çiçeklerim vıcık vıcık onamiyanayım işin başındakıler el atmaları lazım bu na. |
E biz deliyiz diye kargo şirketleri bizle mi uğraşacak:D
Bence kargolarken yalıtım ve sağlamlığa da önem verilmeli... |
anlaşılan her yerde bulunabilen ve en ucuz gözüken ptt kargo
|
fideleri nasıl yollamalıyız?
umarım dogru yere konu açmışımdır .......
arkadaşlar kargoyla fide veya çiçekleri nasıl yollaya biliriz tecrübeli arkadaşlardan önerilerini bekliyorum |
Kargo şirketlerinin al birisini vur ötekine.Geçen gün aras kargo ile bir çiçek getirttim.Kargoyu aldım ve eve geldim.Paket hırpalanmıştı,açmamla ne göreyim içi yarı toprakla dolu bitkisiz bir saksı.Hemen kargo şubesine gittim;Bana Eskişehir aktarmada kargomun hasar gördüğü söylendi ve çiçeği gönderen firmayı arayarak bir adet daha sipariş vermem ifade edildi.Aras kargonun Eskişehir ve Bağlı olduğumuz İzmit bölgelerini aradığımda gayri ciddi bir yaklaşımla karşılaştım.Kargo şirketleri anladığım kadarı ile kendilerin den kaynaklanan hataları üstlenmede olumsuz davranış sergiliyorlar.Israrlı takibim sonunda çiçek gönderildi.Tabii telefon görüşmelerimin tutarı dikkate alınmadı.Bilgilerinize sunulur.saygılarımla.
|
Ben genellikle Yurtiçi Kargo ile taşıyorum.Ya gerçekten iyi çalışıyorlar ya da paketler Aras ta uygulanan muameleden farklı bir şekilde geliyor.
Paket hazırlarken bitkinin boyuna göre kutu ve bitkiyi yerleştirince kalan boşlukların doldurulması.Gazete köpük vs.Aras ile bir kaç tane hasarlı kargo geldi.Ama ne gelmek.Unuttum artık herşeyi amam Mecbur kalmadıkça Aras ile paket göndermiyorum. |
Sanırım şirket protokollerinin haricinde şubelerde çalışan bireylerle de alakalı bu durumlar. Mesela bazı arkadaşlar aras kargodan memnun değilken ve yurtiçi kargodan memnunken ben tam aksine hepsiyle çalışmama rağmen yurtiçiyle her kargoda sorun yaşadığım gibi ciddiyetten uzak, insanı azarlarcasına hitaplarından bıktım. Birçok kez ( Ayrı ayrı kargolar için ) genel müdürlüklerini aramak zorunda kaldım. Hem de her defasında sayısız görüşmeden sonra. Ben asla yurtiçini tercih etmiyorum şimdi gönderirken. Ama bana gelen kargoların hepsinde bu sorunu yaşadık yurtiçi kargoyla. Gelip geri dönmeler ve not bırakmamalar, cumartesi gelen kargoyu Pazartesiye bırakmalar, ve arayınca bozuk bir hitapla konuşmalar da cabası.
|
1 kiraz ve 1 clematise 23 milyon kargo ödedim bana çok fazla geldi acil çözümü nasıl bulacağız acaba
|
Sayın Benol Hazaroğlu,
bu kadar abartmaya başladılarsa, kargo ücretleri yakında çiçeklerin satıldığı yere gidip elden almakla aynı paraya gelecek demektir. |
aynen öyle düşünüyorum sayın malbman
napolyon kirazı trabzonda 10 tl aldım döllenmesi için beyaz kirazı siteden 15 e aldım yanında clematisle 23 tl kargo ödedim bugün beyaz kirazı trabzonda 10 tlye gördüm ve üzüldüm bulamadığım bitkileri siteden almaya karar verdim saygılar |
Her ilde çiçekci veya fidancı vardır. Biraz araştırmakla her şeyi bulabiliriz hemde ucuza.Ben bedeva diye aydından goji fidesi istedim, Kargo geldi 12.5 tl kargoya ödedim (Yurtiçi) fide toprakla karısmıştı.ve kurudu. Biraz araştırdım ve Trabzondan saksısıyla birlikte 2 litreye yakın torf toprağıyla 5 tl ye aldım. Kargoyla alınacak malzemeler bence ptt ile daha uygun.Fiyat bakımından. Paketin sağlamlığı birazda gönderene bağlı. Öyle paketleme yapanlar varki, kargoda ne yapılsa yapılsın zarar verilemiyor !
|
Alıntı:
Ben en son Varan kargoyu sevgili maki01'in tercihi ile keşfettim, fiyatlar çok uygun geldi. Kendisine Adanaya 8 saksı sardunyayı büyük bir koli ile yolladım, yanlış hatırlamıyorsam 11TL. tuttu, gerçi kargoda çalışan bir tanıdığın özel kampanyaya sokması da etken oldu, ama anladım ki isterlerse kamyalarla uygun fiyat olabiliyor. Aynı gün daha ufak bir koliyi de İstanbulda sevgili Yılmaza yolladım ,o da 4,5 TL. tuttu. İkisini de evden gelip teslim aldılar:) |
Kargo gönderirken adres bilgilerini kontrol ediniz. Geçen gün MNG kargo ile bir gönderim yaptım.Adres ......... md.lüğü yener cd. no:1 :Gönderi yerine ulaşmamış,elimdeki evraka bir baktım bizim adres fatih sultan mehmet cd. orduevi apt. yüksek öğrenim yurt md. olmuş varın gerisini siz düşünün.Telefonlar şikayetler derken 5. günün sonunda paket yerine ulaştı.İlgilenenlerin bilgisine saygı ile sunuyorum.
|
MNG eve pakedimi getirmiş. Evden duymamışlar kapıyı bir daha getime yükümlülükleri yokmuş meğer kargoyu.
Parasını aldıkları işi tamalamamak nasıl yükümlülükleri olmuyor anlayabilen var mı? Gel burdan al biz yükümlü değiliz artık diyorlar. |
Alıntı:
|
SÜRAT KARGO: Sadece SÜR ve AT. Nereye giderse artık.
İzmir-torbalıdan çıkan kargom İzmir-Urla'ya Çeşme üzerinden gidiyor. Bu ne saçmalık. Çeşme sadece cuma ve çarşamba günleri Urla'ya geliyormuş. Yetkilisi nihat bey denen kişi 5 gündür verilen cep telefonunu açmıyor. Merkezin uyarısıyla bugün beyzadeye ulaştık. Geçen cuma adresi bulamadık yalanıyla savuşturdular. Bugün kargom hala gelmeyince aradım ve kargomu Torbalı'ya iade ettiklerini öğrendim. Adresimin bulunmama olasılığı yok. En kötü ihtimalle izmir b.şehir belediyesinin 3 boyutlu kent rehberinden bile bulunabilir. Merkez ilgileneceğiz döneceğiz diyor ne oldu diye sürekli ben dönüyorum.amaçları belli; normal kargo ücretinin üzerine geldik bulamadık döndü diyerek ilave ücret istiyorlar. Bundan sonra sürat kargo ile işim olmaz. |
Sürat kargoyu bende hiç beğenmiyorum.Hem çok yavaşlar hemde kargoyu hiç dikkatli taşımıyorlar.
|
Tüm kargo gönderen Doğa dostu Ağaçlar.net üyeleri pazartesi günü karbük'den VARAN(CAVA KARGO) ile çelik gönderen Ağaçlar.net üyesi arkadaşımın kargosu bu gün beşinci gün elime geçmedi ve kargo şirketinin yetkililerini aradım kargonun çarşanba günü istanbul'a geldiğini söylediler fakat iş yoğunluklar sebebi ile getiremediklerini ilettiler bende bölge müdürlüğünü arayıp şikayette bulundum bölge müdürlüğü yapacak bir şeyleri olmadığını genel müdürlüğe şikayet etmemi söylediler genel müdürlüğü aradığımda'da genel müdür'ün meşgul olduğu ve benimle görüşemeyeceğini söylediler.Bu konuyu beyaz masaya bildirmeye karar verdim ve bir gazeteye'de bildirdim tüm duyarlı vatandaşlar gibi bu tip firmaların peşini bırakmayın ve afişe edin.
BU KARGO ŞİRKETİ'NE VERECEĞİNİZ KARGOLAR ZİYAN OLUR ... VARAN(CAVA KARGO) |
arkadaslar bu kargo ısınde acemıyım ben. dıyelımkı bır arkadasımdan antalya dan tohum gelıcek ptt kargo ıle. ucretını ben odıcem. nasıl ulasıcam kargoma. bana yakın postaneye gıdıp mı alıcaz yoksa onlar eve mı getırıyor. ve dıyelımkı tohum gelıcek sadece canlı bıtkı degıl.bugunun sartlarında 3 assagı 5 yukarı ne kadar oderım. bu gıbı ıslemler hakkında bılgı verırmısınız
tesekkurler |
Kargo hak.
Alıntı:
Gönderilecek kargonuz mal bedeli ödemeli gelecekse: Karşı taraf mal bedeli+kargo bedelini ihtiva eden bir form doldurur ve gönderir. Kargonuz bulunduğunuz yerdeki postaneye gelince size bir ihbarname getirirler ve siz PTT.ye gidip mal bedeli ve kargo bedelini ödeyip gönderinizi alabilirsiniz. Mal bedeli yoksa: Yine PTT den ihbar gelir ve paketinizi gidip alabilirsiniz. Fakat kargo ücretini karşı taraf ödemek zorunda. Diğer bir yöntem az bir tohumsa ve mal bedeli yoksa mektup şeklinde veya küçük paket şeklinde gönderebilir, ancak gönderim ücretini gönderen ödemek zorundadır. Ben ağaçlar nette tohum satışı yapmaktayım MNG kargo ile anlaşmam var Türkiyenin her yerine 4,5 TL ye gidiyor. Kargo şirketlerinde karşı ödemeli gönderme imkanı var, bu durumda (Yalnız kargoücretini) kapıdan ödeme yaparak teslim alabilirsiniz. Sizi aydınlatmaya çalıştım umarım bir fikir edinmişsinizdir. Selamlar |
Alıntı:
Sn. sevgice1981, Kargo bedeli olarak Ptt kargoda en düşük paket ücreti 1000gr kadar 4 TL dir, anlaşmalı kişiler 3.52 TL civarında göndermekteler, tohumlarınızda bu ücret kapsamında olacaktır, eğer adresiniz açık olarak detaylı olarak vermişseniz adresinize kadar ulaşır, barkod numarasından aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz, İstanbul Anadolu yakasında Ptt kargo gayet güzel hizmet sağlamaktadır, hızlı bir servis anlayışları mevcut. http://www.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta.php |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 191994
arkadaşlar böyle birsey başına gelen varmi? kargo ankaradan yollanıyor ve adres sakarya ankaranın batısı olmasına ragmen gönderi mersine ters yöne yollanıyor :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025