![]() |
PTT kargo da alıcı ödemeli yapıyor mu?
|
Ptt peşin çalışıyor diye biliyorum.
|
Ptt kaç günde teslimat yapıyor acaba? ilk kez çalışacağım biligisi olan varmı?
|
PTT kargo alıcı ödemeli çalışıyor.
Bugün tanıştık kendileriyle:) İzmit-Giresun 3 günde geldi. |
İyiymiş, malın değerinden çok kargo bedeli ödemek durumunda kalıyoruz, diğer kargolarda. PTT özelleşti herhalde ama çalışanlar eski personel olunca acaba alışkanlıkları aynı mı diye tereddüt ediyoruz.
|
Elimde PTT Kargo'ya ait bir broşür mevcut. Buradaki bazı bilgiler şu şekilde;
İL DIŞI 1 kg'a kadar 2.00(PTT'de teslim)--3.00(Adreste teslim) Sonraki her kilo ve kesrinden 0.50 İL İÇİ 1 kg'a kadar 2.00 Sonraki her kilo ve kesrinden 0.25 Örnek(İl Dışı Adreste teslim): 50 kg'lık bir kargoda ilk 1 kg için 3.00 TL, sonraki 49 kg. için 49x0.5= 24.50 TL TOPLAM= 27.50 TL Yukarıdaki örnek il içi adrese teslim olursa: İlk 1 kg. için 2.00 TL , sonraki 49 kg. için 49x0.25= 12.25 TOPLAM= 14.25 TL Ayrıca toplu gönderilerde ücret indirimleri de sözkonusu.İlk dilim 50 gönderimle başlıyor ve indirimi % 7 olarak ifade ediliyor. |
Alıntı:
PTT Kargo'nun bir diğer iyi tarafı ise, aynen APS Takip No'su gibi barkod sistemiyle çalıştığından, internet üzerinden takip etme avantajına sahip. Bu kadar reklamden sonra PTT'den bir madalyayı hak etmişimdir herhalde:D. |
Alıntı:
Geçen bahar Coyote bana çilek fidesi yollayacaktı. Parasını bana ödetmeyeceğini bildiğim için ucuz diye PTT kargo ile göndermesini istedim. Sözüm ona kibarlık yaptım. Gelecek diye evden çıkmadan bekliyorum. Telefonum çaldı, bizim site görevlimiz "abla bir paketin geldi evde yokmuşsun, ben aldım" dedi. İşin tuhaf tarafı benim evimle görevlimizin evi ayrı bloklarda. Paketimi getirdi. Paket yamru yumru olmuş, altı sırılsıklam, yapış yapış. Bir açtım, inanılır gibi değil. Fideler, toprak, cam kırıkları, kırmızı yapışık birşeyler içiçe girmiş bir halde. Meğer sevgili Coyote fidelerin yanısıra bana küçük bir kavanoz da dağ çileği reçeli göndermiş. Üstelik kavanoz, naylon ambalajının içinde imiş. İşte o zaman anladım paketin neden bana değil de görevlimize bırakıldığını. Değerli bir şeyi PTT kargo ile gönderecekseniz bir kez daha düşünün derim. |
Sn.Romantik Serseri,
PTT/APS ile devamlı siparişlerim geliyor.Ertesi gün elimde ve adrese teslim. Sizin çalıştığınız Fillo maalesef sizden gelen siparişi hiçde iyi getirmediler.Siz Cuma günü teslim ettiniz kargo elime Pazartesi ancak öğlen elime geçti.Kolide darmadağınık üstelik fidelerde maalesef büyük hasar görmüş. |
Fillo kargo nun ana sayfasında:
Fillo Kargo A.Ş. Bir Aras Holding Kuruluşudur. yazıyor. Yazlıktayken bana 20 kg luk bir koli MNG kargo tarafından 20 ytl ye gelmişti. Bir hafta sonra aynı gönderici 1.800 gr lık bir koliyi Aras kargoyla yolladı, ödediğim fiat 54 ytl. Ptt ise şubelerinin uzaklığı ve mesai saatlerinin kısıtlılığı ile bana kullanışsız geliyor. O yüzden aklıma kargo gelince birşey istemek, veya göndermek fikrinden vazgeçiyorum. |
Arkadaşlar az önce MNG kargodan anlaşmalı fiyatlar aldım. Buna göre:
Şehir içi gönderiler: 2.96 TL 0-200 km arası: 3.83 TL 201-600 km : 4.09 TL 601-1000 km : 4.46 TL 1001 ve üstü: 4.72 TL Bu fiyatlar KDV hariç ancak adresten alım, adrese teslim ve sigorta dahil fiyatlar. Ayrıca ücra yerlere gönderilen kargolar için ayrıca ödenen "Mobil Hizmet Ek Taşıma Ücreti" anlaşmalı gönderilere uygulanmıyor. Bu durumda en uzak gönderi (Atıyorum Kars'a bir dosya gönderiyorsam) 5.57 TL olacak. |
Sevgili Malbman,
Anlaşmalı fiyatlar güzel ama bunu herzaman tatbik ediyorlarmı mesele burada, yoksa bize olduğu gibi 5 gr.evrağa Yurtiçi 7,5 TL fiyat uyguluyor. |
Kargo konusu çok karmaşık bir konu,
Aras kargoyla anlaşmamız var, anlaşma yapılırken göz önüne alınan gönderi yoğunluğunuz veya size gelen kargo miktarı. Bizim anlaşmamızda baz alınan gönderi yoğunluğu ve bu gönderilerimizin %60 dan daha fazla indirimli gitmesini sağlıyor. 22 dm3 gelen bir paketle beraber 40 dm3 gelen ikinci bir paketi bir müşterime göndermek istedim. 22 dm3 gelen paket 48 kg gelince, hesaplamayı 48 dm3 üzerinden yaptılar. halbuki 40 dm3 olanda 20 kg kadar bir şeydi. Toplam 88 dm3 kargonun gönderim bedeli normal olarak 129 tl, içeriğinindeki bitki değeri 360 tl. 129 tl olan normal gönderim ücreti yerine 31 tl ye müşterime ulaştı kargo. Kargoların yolda hasar görmemesi, yapılan ambalajlamaya göre değişiyor. Yolladığınız kargo, yerine ulaşana kadar 15-20 kişinin elinden geçmiş oluyor, bu 15-20 kişiden birisi kargoya hor davrandığında hasar oluşuyor. Sizin üzerine ''nolursunuz çok dikkat edin'' yazmanız pek bir şeyi ifade etmiyor. Adamlar o kadar çok çalışıyor olmaları lazım ki, okumaları var algılamaları yok. Bana gelen kargolara ödediğim para gerçekten banada çok ağır geliyor. |
www.ptt.gov.tr de okuduğum üzere, alıcı ödemeli APS ve Kargo göndermek, birde posta hesabı açmak üzere PTT ye gittim.
"Alıcı ödemeli hizmetimiz yok" dediler, açıp web sitelerini gösterdim, şaşırdılar ve bir yerlere telefon edip durumu anlattılar. Telefondaki üstleri, uygulamanın doğru olduğunu ve alıcı ödemeli hizmetleri olmadığını söyledi. PTT dekilerde bana "yaa gördünmü işte, bizi boş yere uğraştırıyorsun" şeklinde davrandılar :) Sonra başka bir yetkili, alıcılı ödemeli gönderi olduğunu, ama bunun için bilmem ne müdürlüğüne bilmem ne akçesi adı altında peşin para yatırmam gerektiğini, ödemeler alıcıdan tahsil edilemezse o hesaptan düşüleceğini söyledi. Cinler tepeme çıkmadan önce vazgeçip, sadece posta hesabı açıp döneyim dedim, posta çeki hesabı artık sadece merkez PTT lerden yapılabiliyormuş, Üsküdar Merkez PTT ye gidip ordan açtırmamı söylediler. Çıldırmadan hemen çıktım postaneden, söylene söylene yoluma devam ettim :) |
Sevgili turco, bu fiyatlar benim size MNG ile bir dosya göndermem halinde bana uygulanan fiyatlar. Aynı zamanda siz de bana MNG ile ödemeli bir dosya göndermeniz halinde de yine bu fiyatlardan ödeme yapıyorum.
Bu fiyatlar ben MNG kargo ile çalışmayı sürdürdüğüm sürece uygulanacak (tabii tarife değişikliği olursa onlar da yansıyacaktır ama yine indirimli şekilde). Ayda 15-20 gönderi yapan arkadaşlar çeşitli kargo şirketleri ile görüşüp bu türden anlaşmalı fiyatlar alabilirler. |
Bana da Romantik serseri'den ve Mutlu Kutlu'dan kurye ile limon ve kamkat geldi. Biri Filo Kargo diğeri Aras Kargo. İkisinde de fidanların hali içler acısıydı. Mutlu bey'den Aras kargo ile gelen Mayer'in poşeti dağılmış, topraklar kolinin içine dağılmıştı. Romantik Serseri'den gelen Kamkat'ların ise 3-4 dalı kırılmıştı. . Hatta Romantik serseri'nin hediye olarak yolladığı kivi meyveleri bile ezilmişti. Herhalde kolinin üstünde tepindi kargocular :(
Kısacası gönderenler çok iyi paketlese bile kargo firmaları nasıl bir işlemden geçiriyorsa koliler darmadağınık geliyor. Bu yüzden fidan fiyatları ne kadar uygun olsa da artık uzun yoldan gelecek fidan almamaya karar verdim. Yazık bin bir umutla beklediğimiz, daha gelmeden saksılarını ve evdeki yerlerini hazır ettiğimiz bitkiler, vurdumduymaz adamlar yüzünden ölüyor ya da biz onları tekrar düzeltebilmek için fazladan çaba sarfetmek zorunda kalıyoruz. Bundan böyle kargo şirketlerini boykot ediyorum :D |
Eski bir kargo çalışanı olarak bilinmesini isterim ki;kargolar pek çok insanın sandığının aksine tek bir araçla gideceği yere ulaşmıyor.Verdiğiniz şehirdeki şubeden önce aktarma merkezine gidiyor.Oradan da diğer aktarma merkezine ve varış şubesine.Bu da en iyi ihtimalle bir paketin 4 araç değiştirmesi demek oluyor.Ayrıca hesaplamalarda da desi ve kilogram önemli.Kargo şirketleri bu değerlerden hangisi fazla gelirse fiyat hesaplandırmasını ona göre yapıyorlar.Yani çok hafif bir gönderi,eğer hacmi büyükse hacmine göre değerlendiriliyor(enxboyxyükseklik/3000).
|
Arkadaşlar,
Bu kargo dertleri bitmeyecek gibi, demekki herbirimizin birşekide canı yanmış. Kargolar yüzünden siparişlerden vazmı geçelim yoksa başka çarelermi arayalım? Toplantılar bu iş için uygun ama katılımlar maalesef yeterli düzeyde olmadığından fide vs.değiş tokuşu yeterince olmuyor. |
Bugün postaneye PTT ile alıcı ödemeli kargo işini öğrenmeğe gittim. Şahıslar PTT'den alıcı ödemeli kargo gönderemiyorlarmış. PTT o hizmeti yalnızca kurumlarla sözleşme imzalayarak yapıyormuş. Zaten ücret konusunda yakın mesafede PTT, özel kargo şirketi pek farketmiyor. PTT İstanbul içi 4 lira alıyor. Özel kargo 4.5 lira. Uzak mesafe biraz farkediyor tabii.
|
Arkadaşlar ben genelde Sürat Kargoyla yolluyorum.Gayet temiz ve düzenli çalışıyorlar.Fiyatlarıda diğerlerine göre daha uygun.Ancak hangisi olursa olsun.Ufacık paketlere 5-6-7-8 tl para vermek biraz abes geliyor bana.Tabi daha uygun bir carede bulmak gerekiyor.O da ne olacaksa ...:)
|
geçen hafta MNG kargo aracılığıyla birer zeytin ve kivi fidanı aldım.yalova'dan istanbul'a, ürünün fiyatı 18 tl, kargo bedeli 10 tl.neyseki zeytin biraz büyüktü:D.o yüzden sesim çıkmadı;).(çünkü paket yaklaşık 9-10 kg vardı)
yine aynı gün mersinden 50 gr'lık paket geldi kargo bedeli 7.5 tl(yurtiçi kargo).bu nasıl adalet anlamadım gitti. fidan veya tohum gerçekten de bizler için hiç sorun değil.mesele kargolar arasındaki dengesiz fiyatlandırma.ptt kargo'daki alıcı öder sistemi gelmediği müddetçe hepimizi kargofobi sarar gibi sanıyorum.:( |
Bana İstanbul'dan yarım kilo koli 24 liraya MNG ile geldi. 50 Kiloluk karga filo kargo ile 26 liraya geldi. Bütün kargolar engeç üç gün içinde geliyor. MNG uçakla etiketi yapıştırıyor yine bu sure içinde geliyor para alırkende uçak bahanesini ileri sürüyorlar. Ne ile gelirse gelsin. MNG nin 10 liranın altında koli getirdiğini görmedim.
|
Alıntı:
|
Bu sabah ptt kargo ile gönderi yaptım. Evden göndermeyip ptt'ye gittiğim için şehir dışı 5 TL yerine 3 TL ödedim. Ptt'ye teslim ettiğinizde şehir içi 4 TL yerine 2 TL ödeniyormuş.
Alıcı göndermeli isteyen arkadaşların müdürle görüşmesini tavsiye ettiler. Normalde firmalarla çalışıyorlar ama belki görüşmeyle kabul edilebileceğini söylediler. Karşı taraf ödemeli için teminat yatırmak gerekiyormuş, çok gönderi yapanlar anlaşma yapabilir. |
Arkadaşlar benim takıldığım bir yer var. Konuyu burada sormayı uygun buldum. Sayın Süsdomatesi'nin BURADA yazdığı konu hakkında...
Öyleyse biz kargomuzu elimize aldığımız da ilk önce paketimizi, kargomuzu vs. açacağız, hasarlı ise o anda teslim eden görevliye tutanak tutturacağız öyle mi? Hiç birimiz böyle birşey yapmıyoruz ki. Önce bir güzel ücretimizi ödeyip imzamızı atıyoruz, sonra kargomuzu alıyoruz. Şirket elemanı gidiyor biz o zaman kargomuzu açıyoruz. Çoğu zaman böyle olmuyor mu? Buarada aklıma takılan birşey daha var ki bu daha da garip; belki de paketi açmadığımız için adamlar kağıtları sıkıştırıp paket haline getirip bize koli diye getirebilirler. Bunu kargoyu teslim aldıktan ve görevli gittikten sonra anladığımız da kargo şirketine bunu nasıl iddia edeceğiz:confused: |
Ptt kargo gayet iyi, sağ salim geldi ağaçlar.
|
PTT kargo'dan bugün sordum, Ödemeli göndermede Ptt Şubesinden teslim ediliyormuş. Adrese götürmüyorlarmış.
|
gerçekten de muhteşem bir haber.teşekkür ederim nariçi.özel kargolarla uğraşmayız artık:D
|
selam arkadaşlar ben eski bir nakliyeciyim yaklaşık 6 sene önce nakliye işlerini bıraktım ama şöyle bir tavsiyem var kargo şirketlerinden önce türkiyeni hemen hemen bütün bölgelerine çalışan ambarlar vardı ve hala var fiyatları kargo şirketlerine göre çok daha uygun internet üzerinden telefonnumaralarını bulup bilgi alabilirsiniz.
|
Ambarlar
Merhabalar
Kargo ile ilgili epey sıkıntılarımız var, benim de Romantik Serseri'den Fillo kargo ile elime ulaşan fidelerim çok da iyi durumda değildi. Şubeden teslim aldım, paketi yerde iki büklüm görünce zaten şok oldum hemen açmak istedim. Şubedeki bayan "İsterseniz burada açmayın" demez mi :) ****** açtım paketi hemen, Kamkat fidelerinden bir tanesinin ince bir dalı kırıktı sadece. Ama daha kötüsü de olabilirdi ******. Ambarlardan bahsetmiş Sayın fico, İstanbul'dan fiyatı uygun olur diye ambar ile dergi taşıttım, arkadaşım bizzat kendi elleri ile paketlemişt. Ambar geldi ve ben dergilerimi paketlerinden fırlamış bir kasada görünce çok şaşırmıştım. Ambarlar hassas taşımacılık konusunda daha kötüler sanıyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025