![]() |
4 Eklenti(ler)
Bahçe Dünyası' na giripte bir kaç fotoğraf çekmemek olmazdı.;)
Fazla çekemedim. Sevgili eşim, ''Hükümet Kadın'' filmine biletimizin olduğunu hatırlatınca, tekrar Marmara Forum' a geçmek zorunda kaldık. Bu arada, filmi çok beğendiğimizi söyleyebilirim.;) Eklenti 366704 Eklenti 366705 Medinilla 31.90 tl. Eklenti 366706 Eklenti 366707 |
Sayın Orhan Bey ve gülenyüz resimleriniz çok güzel,ellerinize sağlık. Ben de bugün Bursa Carrefour daydım. Fakat çiçeklerin başındaki görevli resim çekmeme izin vermedi. Çok güzel ve bakımlı çiçekler vardı. Aklımda kalanlar hoyalar vardı tele sarılmış 19 TL, kırmızı çiçekli en ufağı 2 metre olan ruj çiçekleri 19 TL, kırmızı ve pembe çiçekli yılbaşı çiçeği ve rengarenk kalançolar 5 TL,çuhalar 1 TL idi.Ufak kokulu güller 6 TL idi yanılmıyorsam.
Fakat eşim hoya aldırmadı bana alıp alıp öldürüyorsun,sonra da üzülüyorsun diye.Bende hevesimi İstanbula Orhan Beyin tarif ettiği seraya saklıyorum. Alacağım.Kafaya taktım,hem orada çiçeklileri de varmış. Sevgili Adalet Yağcı ve Yeni Gine seraya giderken bana da bir el ediverin nolur, müsait olursam mutlaka geleceğim. |
Bugun Konya Pratikerden 50-70 cm lik kumkuat fidanı aldım 33 lira çok güzeller ama meyveleri çok azdı.Bi kaç tane kaldı sadece. İlgilenenler alsınlar kaçırmasınlar bence :)
|
Şimdi aklıma geldi orkideler vardı pek anlama ama bakımlı ve sağlıklı gözüküyorlardı. 21.90TL idi
|
Sayın Serkan verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Marmara Forum ve Bahaus bana yakın çiçek soğanları iyiymiş gidip bakmak lazım
|
Alıntı:
Dilek Hanım; Belki farkındasınızdır ben yinede hatırlatayım istedim. Bu günlerde indirimli olan soğanlar, ( genellikle ) güz soğanları diye bildiğimiz, sonbaharda ekimi-dikimi yapılan, lale, sümbül, süsen gibi bitkilerin soğanları. Bir başka ifadeyle ekim-dikimi için geç kalınmış soğanlar! Önümüzdeki günlerde, Amarilyis, Lilium, Şakayık, Dahlia, glayöl vs. gibi, ekim-dikimi baharda yapılan bitkilerin soğanları satışa çıkacaktır. Tabi onların fiyatları yüksek olacaktır! Yinede karar sizin.;) Saygılarımla. |
Alıntı:
Çiçek soğanlarını alırken iyice bakın 4 nergis soğanından sadece bir adet bozuk çıktı. paketler bir birine bantlı ben sümbül beğendim arkasına bantlı olan nergis di. birinin bozuk olması hiç önemli deil. |
Ankara praktiker resimlerini görünce, biraz terste olsa kartal da praktikere uğradım. Bauhausa göre daha fazla sukulent çeşidi vardı. bir kaç çeşit senecio kilimanjaro, barbertonicus ve himalaya gibi. crassulalar ovata çeşitleri ve hobbit, kalancholar echeveria, portulaca afra 2 çeşit ve daha önce görmediğim birkaç tür vardı. Sonuç olarak bauhausa göre benim için öncelik kazandı. Terrarium düşünenler için 4 çeşit asparagus vardı. Bir sinekkapan - Dionaea muscipla ile çıktım. Çiçeksiz veya tek çiçekli Phalaenopsis türleri 6-10 tl ye inmiş. Bir olumsuz yanı şimdi ankaranın fiyatlarına bakınca, türüne göre ankaradan 1-2 liradan başlayan fazlalık olduğunu gördüm.
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar iyi akşamlar bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı nın oradaki seralara gittim.Ama bir tanesi gezme zamanım oldu.Bu yakınlarda tekrar gitmeyi düşünüyorum.Herkes İlkbahar telaşı içinde.Çelikler,tohumlar ekilmiş.(Sardunya,bodrum papatyaları,Küpeliler,Petunyalar daha neler neler):eek:
Hepsi ufaklardı. Şu anda satışta olanlar çuha ve hercai menekşeler. |
Çuha çiçekleri 4 tl ,menekşeler 1.5 tl. Vay vay vay:mad:
|
1 Eklenti(ler)
Ben kendime seracının ismini bilmediği benim beyaz olanını alyssum a benzettiğim çiçekleri aldım.Fiyatlara gelince ne siz sorun ne ben söyleyeyim.:dilli:
|
Diğerlerinin resmini yükleyemedim.Çünkü kendi bahçe sayfama yüklediğim den buraya yüklemedi.
|
Her sabah merakla Clematis geldi haberleri bekliyorum.
|
Benol hanım Klamatisler henüz patlıyor biraz daha bekliyecegiz sanırım .
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benol Hanım; Geçen yıl şubat ayının tamamı karlı geçti. Bu nedenle Clematislerin yapımarketlere getirilmesi gecikmişti. İlk clematisler martın 7-8' i gibi gelmiş ve aynı gün bende gidip almıştım. Bu yıl daha erken satışa sunulmasını bekliyorum. Eklenti 366986 |
Sayın Orhan Bey, acemilik işte. Bana kalsa ben gider alırdım. Eker çıkacak diye de beklerim.Uyarınız için teşekkürler. Yavaş yavaş öğreneceğim.
Serkan Bey,nergis ve sümbülleri bende düşünebilirim. |
Alıntı:
Burada çuhalar 1 tl, hercailerde 75 kuruş. Ankaranın her yerindemi bu fiyat :confused: |
Yahu bu Adana'daki Koçtaş niye bu kadar ilgisiz bitkilere. Hem düzensiz hem de bakımsız bitkiler. Sizin eklediklerinizi izlemek bile yetiyor.:(
|
Sn Sevgi,merhabalar Ankara da yapı marketlerde fiyatlar daha uygu oralarda çuhalar 1 tl Seralarda pahalı nedense...
|
İzmir optimum outlet içindeki koçtaşta DENDROBİUM orkideler 10.90 bir alana bir bedava. 2'sini ben aldım, 3 tane kalmıştı :D
|
merhaba,
Çuha çiçeği/ primel neden bu kadar pahalı ki arkadaşlar? öyle çok zor bi bakım filan da istemiyor... birkere diktiğinizde aynı yerden defalarca ve çoğalarak çıkıyor heryıl. burda tanesi 33 cent, üç tanesi 1 euro. bende annem için birkaç tane alayım bari.. |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
Sn Orhan ÖZBİLGİÇ,ellerinize sağlık ustam,bizi yine bilgilendirdiniz.Fiyatlar iki katı bizim Ankara da..
|
Sevgili gülenyüz;
Tüm çiçekli bitkileri olduğu gibi, orkideleride çok seviyorum. Ancak bir tür göçebe yaşamı sürdürdüğümüz için, iç mekan ağırlıklı bitkilere bakmamaya çalışıyorum. Ama şu veya bu vesileyle gittiğim yapımarketlerede, cebimde küçük makinamla gitmeyi alışkanlık haline getirdim. Gördüğüm güzellikleri fotoğraflıyorum. İlgilenen arkadaşlarımızda bir fikir edinmiş oluyorlar. Fiyatlara gelince; Buradada birbirine yakın marketler arasında bile fiyatlar çok farklı olabiliyor. Ama Tekzen genellikle daha düşük bir fiyat politikası izliyor galiba. Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
Sizde sağlıcakla kalın.:p |
Şeytan değil de melekler diyor ki atla Merter e git,şu orkideleri kaçırma. Hem çeşit çok hem de fiatlar makulmuş.teşekkürler Orhan Özbilgiç öğretmenim :)
|
Sayın egülnur istanbulda olsam çoktannn uymuştum o meleğe
|
bu görüntüler merter tekzene ait orhan beyin yayınladığı
|
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;1097086]Dün Merter-Tekzen.
-------------------------------------------------------------------------- Sevgi Hanım; Zeytinburnu Tramvay (Aynı zamanda aynı adlı Metrobüs İstasyonu) yanındaki Tekzen. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025