![]() |
5 Eklenti(ler)
Koçtaş
|
5 Eklenti(ler)
Koçtaş-Devam
|
5 Eklenti(ler)
Koçtaş :)
|
5 Eklenti(ler)
Koçtaş-Cevahir
|
5 Eklenti(ler)
Koçtaş -Cevahir
|
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafla turu bitiriyoruz.Umarım gezmiş kadar olmuşsunuzdur.
Saygılar efendim. ;) |
Saygılar bizden sayın tika ;)
İstanbulu gezdik ama degişik bir bitki göremedik 3 aşagı 5 yukarı fiyatlar uyuşuyor ceşitler aynı . Bizde bile bunlardan fazla ceşit var artık bu kafayı degiştirmeleri gerek . Farklı bitkileri , saglıklı ve bol ceşitleri biz ne zaman görecegiz :mad: Sayın gilanın yurd dışındaki seraları görüyorum ben görüyorumda bizim üreticiler neden göremiyor acaba .. |
Alıntı:
|
Agac .A.Ş ye gitseydiniz daha güzel olurdu gibime geliyor bu resimlerden sonra .
Gecen gün eyüpte bir seraya ugradım gezerken bir saksı kohlera gördüm fiyatını sordum satmadıklarını cok degerli bu bitki üretime gidecek cevabı baya komik geldi . Persianıda 2 yıl önce aldım ne oldugu hakkında en ufak bilgileri yoktu :p bazen seralarda şans güle biliyor market yerine sera gezmek daha avantajlı |
Arkadaşlar, bauhaus da 13.90!a nilüfer var. Ben epeydir beklediğim için çok mutlu oldum, meraklısı varsa bilginize... :D
|
Sayin Tika,elinize saglik..sayenizde hem geziyoruz,gozlerimiz senleniyor,fiyatlari da ogrenmis oluyoruz..Diger gezen ve fotograflayan arkadaslarin da ellerine saglik...
|
Sayın Tika,
Koçtaş-Cevahir resimlerinizde yukarından aşağıya 3. resimde "Dr Lxxx" şeklinde adını okuyamadığım bir bitki var, adını biliyormusunuz acaba? |
Sayın Mustix,
Yanılmıyorsam, Dr Lemon olarak ararsanız ulaşırsınız. |
Alıntı:
|
Sayın Mustix,
Draceana Lemon olarak dener misiniz. |
Sağolsun sevgili iris41 beni kırmadı. Bu pazar günü Alibeyköy Ağaç AŞ.ye gideceğiz. Başka gelecek arkadaş olursa, isteyenlere Cezayir menekşesi fidesi ve kurdele getirebilirim.
|
Ne demek abla 1.2 saatin lafımı olur .zaten bende aklımda 1,2 bitki var ramazan girmeden gidip alayım diyordum ;)
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben bir ara bildiğimiz Patlıcan'ın da zehirli olduğunu okumuştum :)
|
Alıntı:
Are Vinca Vines Toxic? | eHow.com Alıntı:
|
Böyle şeylerden evham kapmayınız sayın Mustix .
Yoksa tüm güzelliklerden mahrum kalırsınız ;) evlerimizde balkonumuzda öyle cok zehirli bitki varki :D Şimde zehirli diye güzelim zakkumlardan vazmı gecelim . Kurumuş dökülmüş yaprakları ve kestigimiz dalları ben poşete koyup azını sıkıca baglıyorum sonrada ellerimi iyice yıkıyorum dikkat edilecek noktalar . |
Arkadaşlar ***;bugün Bursa Anatolium Lori Marli'de dehlia ve iris soğanı vardı tanesi 1,5 tl çok tereddütte kalmama rağmen dayanamayıp aldım sizce bunlar dikime kadar dayanabilirlermi bilgisi olan arkadaş varmı acaba saygılarımla...
|
Bauhause de gelin damat da denen begonyalar 3,95
|
Avcılar tarafına uğrayınca gelmişken Baumax'a uğrayayım dedim. Ankara Baumax'ın fotoğraflarını görünce oldukça heveslemiştim ama beklentim boş çıktı.
Açık bahçe kısmında kayda değer birşey yoktu. Bitkiler fazla gölgede kalmış, İç mekanda ise Ankaradaki çeşit ve canlılıkta bitki yoktu. Bahsetmeye değer 3 husus vardı birincisi çiçeksiz ancak oldukça sağlıklı ve büyük phalaenopsis orkideler 2 tl di. İkincisi Dracaena, croton, Dizygotheca gibi bitkilerin 10-15 cm gibi küçük boyda olanları vardı.(4-5 TL) Yeri olmayanlara veya bonsai için düşünenlere uygun gelebilir. Üçüncüsüde heryerde olmayan Pachypodium lamerei(13 TL) vardı. olumsuzluklara gelince, birincisi poşetleri çok zayıf, ikincisi küçük boydaki bitkilerin isimlerini sorduğumda isimlerinin küçük yeşil ağaç olarak tanımladığını söylediler yani sattıkları bitkilerin isimlerini bilmiyorlar. Üçüncüsü raf fiyatları ile kasa fiyatları birbirini tutmuyor. orkide alan en az 5 kişi kasada ayrı ayrı fiyatının 2 tl olduğunu hatırlatmak zorunda kaldı. ilk sorunda fiyatı sistemden değiştirmek yerine müşterinin hatırlatmasını beklediler. Alışveriş yapacaklara özellikle indirimli fiyatların kasada uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmelerini ve çift kat poşet kullamalarını öneririm. Birdaha gidermiyim, ancak yolum düşerse belki. fiyat-kalite oranında özel birşey yok. |
Dün, sevgili iris41 ile Ağaç AŞ.ye gittik. Her zaman ki gibi güzeldi. Sipariş listelerine Clematis türlerini eklediklerini ama henüz gelmediğini söylediler. İki kere görüp almadığım Aglaonema'yı bu defa aldım (20TL). Yakınındaki diğer seraya da gittik.Pazar günleri ziyaretci almadıklarını, satış yapmadıklarını söylediler, gezemedik.
İris41 ile bitkilerle ilgili sohbetimiz sıcağa rağmen çok keyifliydi. Arkadaşımıza her şey için çok çok teşekkür ederim. |
Sayın gçakar hanım efendi ( abla) cevrenize yaydıgınız sıcaklık havanın sıcaklıgını bastırdı cok neşelisiniz ;) eglenceli samimi .
Agaclar A.Şyi gezdik saklı bahce malesef nedensiz kapalıydı acayip üzüldüm :( Aklım hala cin güllerinde en kısa zamanda alınacak :p Sanırım her şeyde bir keramet var kalpkalbe karşıymış . Teşekkür ederim |
Bu küçük ev seraların görmeniz lazımhttp://http://www.altincicadde.com/u...i-1-9055-37997 bayıldım, ama linki yanlış kaydettim galiba :(
|
Arkadaslar, Istanbulda ozellikli orkideler satis nikta varmi? Vandalar, oncidum, , dendrobium ve digerler?
|
Ankara baumax de çiçeksiz orkideler 5 lira,almak isteyen varsa bilginize...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025